Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók!"

Átírás

1 HÁZIREND

2 1. BEVEZET Kedves Lakóink, Tisztelt Hzzátartzók! A Telki Hld Otthn Nyugdíjasház (a tvábbiakban: Nyugdíjasház) célkitűzése a Nyugdíjasházban lakók mindennapjainak biztnságssá-, kényelmessé tétele. Ennek megvalósulása érdekében az egyéni szükségleteket szem előtt tartó, személyre szabtt teljes körű ellátást-, valamint egészségmegőrző és egyéb kényelmi szlgáltatáskat nyújtó áplást biztsítunk. A Nyugdíjasházban megteremtjük mindazt a színvnalas ellátást, biztnságs életkörülményt, amelyre időskrú ellátttjainknak igénye van, illetve állaptuk szükségessé tesz. Figyelembe kell aznban vennünk, hgy a Nyugdíjasházban különböző egészségi állaptú-, srsú-, jellemű emberek élnek, valamint dlgznak egy közösségben tartósan azért, hgy mindennapi életük zökkenőmentesen flyhassn, szükséges rögzítenünk alapelveket, amelyeket jelen házirend fglal magában. Házirendünk érvényessége kiterjed a Nyugdíjasház lakóira, dlgzóira valamint a Nyugdíjasházban tartózkdó személyekre egyaránt (pl. látgató.). 2. AZ ELLÁTÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK MÓDJA A Nyugdíjasház szlgáltatásainak igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő írásban előterjesztett kérelmére, törvényes képviselője kérelmére, indítványára-, illetve krlátzttan cselekvőképes személy esetében a törvényes képviselő beleegyezésével történik. Az intézményi felvétellel kapcslats tájékztatást minden nap munkanapkn és óra között bárki, telefnn vagy személyesen igényelheti az intézmény hivatals helységében. Ebben az időszakban az érdeklődők számára lehetőséget biztsítunk a Nyugdíjasház megtekintésére is, megmutatjuk a knkrét szlgáltatáskat, a fizikai kialakítást, bemutatjuk a gndzási flyamatkat. Az ellátás kezdő napja előre egyeztetett knkrét nap. Intézményi jgviszny keletkezésének alapja a szlgáltatást igénybevevő és az intézmény közötti, a szlgáltatás minőségi és mennyiségi meghatárzását tartalmazó megállapdás megkötése. A megállapdást cselekvőképtelen lakó esetén a törvényes képviselő, krlátzttan cselekvőképes személy esetén a lakó és törvényes képviselője együttesen írja alá. Cselekvőképes lakó önállóan teheti meg jgnyilatkzatát. A megállapdást minden esetben ügyvédi ellenjegyzéssel látjuk el. /A megállapdás a szakmai prgram melléklete./ A beköltözést megelőzően a mentálhigiénés csprt tagja, illetve az arra kijelölt munkatársunk, a személyre szabtt szlgáltatás biztsítása érdekében tájékzódik az igénybe vevő életkörülményeiről, egészségi állaptáról, tvábbá felkészíti a szlgáltatást igénybe vevőt a beköltözésre, egyúttal tájékzatja a szlgáltatás elemeiről, feltételeiről és díjáról.

3 3. HÁZIREND CÉLJA - tájékztassn az alapvető szabálykról; - a Nyugdíjasház belső rendjéről; - megfgalmazza a harmnikus együttélés kereteit, a Lakók és a Nyugdíjasház munkatársainak kapcslatát; - szabályzza a Nyugdíjasház által nyújttt szlgáltatásk körét, azk ellenőrizhetőségét; - a személyes és a Nyugdíjasház érték- és vagyn védelmét; - az érdekképviselet módját. 4. NAPIREND A Telki Hld Otthn Nyugdíjasházban nem határztunk meg szigrú napirendet, aznban a közösségi élet-, a lakók igényeinek minél teljesebb kielégítése valamint az egyéb, igény szerinti szlgáltatásk technikai időigénye megkövetel visznylag kötött időpntkat. Étkezések idpntjai: Reggeli: 8 10 óráig Ebéd: óráig Vacsra: óráig Krábban ébredők, kérjük, ügyeljenek lakótársaik nyugalmára. Az ebédet követően, 15:00-ig csendes pihenő van. A lefekvési idő vacsra és fürdés után szabadn választható, este 10 óra után kerüljük a nagy zajjal járó tevékenység mellőzését. 5. AZ NYUGDÍJASHÁZ ÁLTAL NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOK ÉS IGÉNYBEVÉTELÜK MÓDJA Flyamats segít személyzet A Nyugdíjasházban flyamatsan, napi 24 órában szakképzett személyzet biztsítja lakóinknak a biztnságs és kényelmes életet. A kiépített nővérhívó rendszer segítségével segítőink szükség szerint aznnal hívhatók, illetve flyamatsan látgatják a lakókat. Szakrvsi - Házirvsi ellátás A Nyugdíjasházban heti egy alkalmmal házirvs rendel. A házirvst a kijelölt rendelési időben (minden pénteken) az rvsi szbában lehet meglátgatni. A mzgásképtelen, illetve fekvőbetegeket az rvs a saját szbájukban keresi fel. A Nyugdíjasház házirvsa írja fel a szedendő gyógyszereket, rendeli el a szakrvsi vizsgálatkat, illetve a kórházi kezelést. Ezen kívül heti egy alkalmmal (minden hétfőn) Nyugdíjasházunk saját rvsa rendel a kijelölt rendelési időben, őt az rvsi szbában lehet felkeresni, mindennemű egészségügyi kérdésben áll a lakók rendelkezésére. Természetesen a mzgásképtelen, illetve fekvőbeteg lakókat rvsunk a saját szbájukban keresi fel.

4 Nyugdíjasházunk tvábbá biztsítja azt a magán egészségügyi hátteret háttérintézménye a MEDCITY Egészségközpnt (1044 Budapest, Megyeri út 53.) által, mely a legmagasabb szintű egészségügyi ellátásnak felel meg. Külön előjegyzésre, külön szállítással, külön térítési díj ellenében (melynek részleteit árlistánk tartalmazza) áll 12 féle szakrvs lakóink rendelkezésére. Szakrvsi és kórházi ellátás A Nyugdíjasház lakóinak szakrvsi és kórházi ellátását, a területileg illetékes Szent Jáns Kórház végzi. Rendelésekre történő regisztrációban kllégáink minden esetben segítenek. Szakrvsi rendelésre a nehezen tájékzódó, nehezen közlekedő, illetve mzgásképtelen lakókat csprtsan, szükségszerinti rendszerességgel a Nyugdíjasház saját gépkcsija szállítja. A szállítással kapcslats díjszabást árlistánk tartalmazza. Sürgősségi esetekben a mentőszlgálat, igény esetén a Medical hme Kft. magánmentőszlgálat szállítja el lakónkat a kórházba, illetve az alábbi szlgáltatást nyújtják térítés fejében: betegszállítás Budapest és környéke, abszlút felszereltséggel bíró eset kcsival nemzetközi betegszállítás előre egyeztetett időpntban is igénybe vehető szállítás Gyógyszer és gyógyászati segédeszköz A Nyugdíjasház lakóinak részére a házirvs illetve a szakrvs által felírt gyógyszerek kiváltásában munkatársaink minden esetben segítenek. A gyógyszereket a Lakók önállóan finanszírzzák, ezek az ellátás részét nem képezik. Természetesen indklt esetben saját gyógyszerkészletünkből a lakókat kisegítjük. A Nyugdíjasház lakójának szakrvs által felírt gyógyászati segédeszköz ellátása körében a Nyugdíjasház feladata a segédeszköz beszerzésében való segítség, annak költsége minden esetben a Lakót terheli. Az állaptjavuláshz szükséges testtávli segédeszközök (támbt, járókeret, kerekesszék) biztsítását a Nyugdíjasház vállalja a segédeszköz aznban a Nyugdíjasház tulajdnát képezi. Az incntinens lakók ellátásáhz szükséges anyagk és eszközök beszerzését a Nyugdíjasház vállalja, aznban ezek finanszírzása a lakót terheli. Tisztálkdó szer, ruházat és textília ellátás A Nyugdíjasház lakói számára a tisztálkdó szer ellátáskeretében a Nyugdíjasház biztsítja a személyi higiénia fenntartáshz a következő anyagkat: járványs megbetegedések esetén az előírásknak megfelelő fertőtlenítő hatású kézmsó flyadék. A közös használatú helyiségekben (közös WC-k, msdók) szintén a Nyugdíjasház biztsítja a tisztálkdó szereket. Ruházat és textíliák tisztítása és javítása A Nyugdíjasház minden lakója számára biztsítja a személyes ruházat piperemsását és vasalását heti egy alkalmmal. Ettől eltérő alkalmak tekintetében a díjszabást az árlista tartalmazza. A Nyugdíjasház minden lakója számára flyamatsan biztsít ágyneműt, (takaró, kispárna, nagypárna). A Nyugdíjasház minden lakója számára flyamatsan biztsít ágyhuzatt, melyek msását, vasalását kéthetenként végzi. Indklt esetben természetesen ennél gyakrabban.

5 A Nyugdíjasház minden lakója számára flyamatsan biztsít egy nagy és egy közepes törölközőt, melynek msását heti egy alkalmmal végzi. A Nyugdíjasházban intézményi msda működik. A lakószbákban tils a msógép és egyéb elektrms berendezések használata a ruházat tisztítására, szárítására (pl: centrifuga), vasalására. Ezen elektrms berendezések használata veszélyezteti a Nyugdíjasház lakóinak személyes biztnságát, ezért súlysan sérti a Házirendet. Amennyiben vegytisztítást igényel a lakó, annak megszervezését a Nyugdíjasház vállalja a külön árlistában szereplő díjazás alapján. A szennyes ruhát a hetente meghatárztt napra kérjük legkésőbb a szennyeszsákba bekészíteni (a segítségre szruló lakók szennyes textíliájának előkészítését a gndzók végzik el). A szennyeszsákkat a személyre meghatárztt napn a gndzók veszik át és juttatják vissza a lakókhz A szennyes ruha átvételéről és a tisztaruha kiadásáról a gndzók nyilvántartást vezetnek. Lakóink elsősrban saját ruháikat használják, szükség esetén ezt a Nyugdíjasház kiegészíti. A személyes használatra kiadtt textília és ruházat a Nyugdíjasház tulajdna. Takarítás A lakószbák, apartmank takarítását szükség szerint, de legalább napi egy alkalmmal a Nyugdíjasház szbaassznyai végzik. Lakóink természetesen kedvük és erejük szerint részt vehetnek saját szbájuk, apartmanjuk takarításában. Félévente biztsítunk nagytakarítást, ami ablak és függönymsást, illetve a bútrzattal eltakart területek takarítását is tartalmazza. Prgramk és szlgáltatásk A prgramk és egyéb szlgáltatásk személyre szabttak, a lakók életkrának és egészségi állaptának megfelelően alakítják képzett szakembereink. A Nyugdíjasház biztsítja: a knfliktus helyzetek kialakulásának megelőzésére csprts terápiát, a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit pszichterápiás fglalkzás szükség szerint a gndzási-, illetve rehabilitációs tervek megvalósítását a hitélet gyakrlásának feltételeit A Nyugdíjasház mindent megtesz az ellátást igénybe vevő testi-lelki aktivitása fenntartásának, megőrzésének érdekében. A lakók krának, egészségi állaptának, képességeinek és egyéni adttságainak figyelembevételével szervezzük meg: az aktivitást segítő fizikai tevékenységeket (séta, mzgás terápia, fekvőbetegek levegőztetése, ágytrna stb.), a szellemi és szórakztató tevékenységeket (pl. előadásk, lvasás, fellvasás, rádióhallgatás, tévénézés, kártya- társasjátékk,- és vetélkedők, zenehallgatás stb.), a kulturális tevékenységeket (pl. rendezvények, ünnepségek, névnapk, születésnapk, színház-, mzi-, múzeumlátgatásk, kirándulásk, kiállításk, Telki falu életében való aktív részvétel, falunapk, stb.). A Nyugdíjasház által tervezett prgramk önkéntes részvételi alapn működnek és a lakók számára az alapszlgáltatás keretében díjtalank. A szervezett prgramkn a hzzátartzók is részt vehetnek, költségtérítéssel. Egyéb, a Nyugdíjasházn kívül szervezett prgramkért a Nyugdíjasház részvételi díjat számlhat fel, a prgram önköltségén belül. A prgramk tervezésébe, szervezésébe és megvalósításába aktívan bevnjuk a lakókat, azk rendszerességét flyamatsan biztsítjuk. A lakók mentálhigiénés ellátásának biztsítása a Nyugdíjasház összes dlgzójának feladata.

6 Lehetőség van egyéb, költségtérítéses szlgáltatásk igénybevételére is, úgy mint: fdrász kzmetikus manikűr-, pedikűr gyógy-masszázs szakrvsi vizsgálatk ( telefnvnal használata házn kívüli kimenő híváskra pszichlógus egyénre szabtt gyógytrna kinezilógus egyéni terápiás fglalkzás Vallásgyakrlás a Nyugdíjasházban Az Nyugdíjasház által biztsíttt imaszbában minden lakó saját meggyőződése és hitvallása szerint gyakrlhatja vallását, úgy hgy azzal a többi lakó érdekeit nem sértheti. Mindenki köteles lakótársai vallási hvatartzását tiszteletben tartani. Egyéni-, és csprts vallásgyakrlásra egyaránt biztsítunk lehetőséget. 6. AZ EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAI A NYUGDÍJASHÁZBAN Az együttélés szabályai: A Nyugdíjasházban mindenkitől elvárt, hgy az emberi kapcslatk általáns nrmái szerint éljen, valamint magatartásával ne zavarja másk nyugalmát. Elvárás a kölcsönös tapintat, udvariasság, megértés és tlerancia. A Nyugdíjasház munkatársai a munkaköri leírásk alapján végzik munkájukat, a személyes gndskdás etikai nrmáinak szigrú betartásával. A munkatársak kötelesek lyan magatartást tanúsítani, amellyel a lakók érdekeit szlgálják, és a Telki Hld Otthn Nyugdíjasház jó hírnevét öregbítik. A Nyugdíjasház munkatársai és hzzátartzói nem fgadhatnak el a lakóktól illetve hzzátartzóiktól semmiféle jutalmat vagy bármilyen ellenszlgáltatást, velük gazdasági, vagyni, pénzügyi és egyéb más jellegű jgvisznyt nem létesíthetnek. A Nyugdíjasház lakóival kapcslats adatk, infrmációk kiszlgáltatása minden frmában tils. A Nyugdíjasház vezetője köteles gndskdni a munkatársak fglalkzásbeli titktartási kötelezettségének érvényesítéséről. Jelen alapelvet megsértőkkel szemben a Nyugdíjasház - az összes rendelkezésére álló - szankciórendszerrel élni fg. A Nyugdíjasház lakói államplgári jgaikat szabadn gyakrlhatják, ennek feltételeit a Nyugdíjasház biztsítja. Étkezéssel kapcslats szabályk: A segítség nélkül járni képes lakók a Nyugdíjasház étteremében étkeznek. Kérjük, ha lehet, tartsák tiszteletben az étkezési időpntkat. Fekvő betegeink részére-, illetve igény szerint a gndzók a szbába viszik az ételt és segítenek az étkezésben. Amennyiben időnként nem tudnak részt venni az étkezéseken, azt legkésőbb az adtt étkezési idő végéig jelezzék az ebédlőben szlgálatt teljesítő kllégánknak. Amennyiben az étkezésen előre látható k miatt nem tudnak részt venni (pl. egyéni kirándulás stb.) azt legkésőbb a távl töltött étkezési nap előtt 48 órával szíveskedjenek a knyhai kllégáknak jelezni.

7 A flyamats, 3 napnál hsszabb távllétet legkésőbb az eltávzás kezdőnapja előtt egy héttel az Nyugdíjasház vezetőjének jelezni kell. Élelmiszer tárlása Hűtőszekrény a szbákban/apartmankban illetve a közös helyiségekben egyaránt van. A közösen használt helyiségekben elhelyezett hűtőben csak névvel és dátummal elláttt, becsmaglt élelmiszert lehet elhelyezni. Fzés: A Nyugdíjasházban lehetőség nyílik a szintenkénti teaknyha használatára Havi rendszerességgel főzőnapt tartunk lakóink részére. Kávé- teafgyasztás: A kávézóban bármikr lehet teát, kávét fgyasztani. Dhányzás, szeszesital fgyasztás Szigrú balesetvédelmi és tűzrendészeti előírásk miatt a Nyugdíjasház közösségi helyiségében, szbáiban, apartmanjaiban szigrúan tils a dhányzás. Mind a lakók, mind a látgatók és a munkatársak az erre kijelölt helyeken dhányzhatnak. A Nyugdíjasház épületében és annak környezetében szeszesital fgyasztható. A túlztt alkhlfgyasztással együtt járó magatartási sajátsságk visznt a Nyugdíjasházban nem megengedettek. Az alkhl fgyasztás miatt többször felmerülő általáns és elfgadtt viselkedési nrmák megsértése a Házirend súlys megszegésének minősül. A tulajdn védelme Tils a lakó tudta és beleegyezése nélkül, távllétében a lakószbába belépni, nnan bármit eltávlítani. Kivételt képeznek a rendkívüli események, mint például a csőtörés, tűzeset, melyekről minden esetben jegyzőkönyvet kell készíteni. A Nyugdíjasház a pótkulcs elhelyezésére a földszinten található értékmegőrző helyiségben saját kulccsal rendelkező zárható széfet biztsít. Mind a lakók-; mind a Nyugdíjasház magántulajdnának épségét tiszteletben kell tartani, más tulajdnában történő kárkzás (akár véletlen-, akár szándéks) esetén a keletkező kárt köteles a kárkzó megtéríteni. A lakók biztnsága A Nyugdíjasház lakói biztnságáról többféleképpen gndskdik: a bejövő illetve távzó lakók a 24 órás recepciós szlgálatn ügyeletet teljesítő kllégával kötelesek közölni a távzás célját és az érkezés várható időpntját, illetve visszaérkezéskr, azt jelezni kell a recepciónál. Az érkező látgatók a recepciónál kötelesek jelezni a látgattt nevét, valamint saját nevüket, telefnszámukat. Részükre a Nyugdíjasház látgatói kártyát biztsít, melyet jól láthatóan kell viselniük a Nyugdíjasházban tartózkdásuk idején. a Nyugdíjasház munkatársai flyamats munkarendben dlgznak, így biztsítva a flyamats biztnságt és felügyeletet a lakók részére.

8 A Nyugdíjasház rendje A Nyugdíjasházban elhelyezett tárgyak-, berendezések a lakók kényelmét szlgálják, ezért vigyázzunk rájuk! 7. A NYUGDÍJASHÁZBA BEHOZHATÓ SZEMÉLYES TÁRGYAK, NÖVÉNYEK, ÁLLATOK A Nyugdíjasházba a Nyugdíjasház vezetőjével előzetesen egyeztetett mértékben hzható be saját bútr, növények vagy más kiegészítők a saját lakóegység berendezésére. Célszerű annyi bútrt behzni, ami nem akadályzza használója mzgását és a szbában kényelmesen elfér. Krlátzás nélkül behzhatók a következő személyes hlmik: személyes ruházat, lábbeli tisztálkdó szerek, személyes használatra szánt kisebb eszközök (evőeszközök, pharak, tányérk), a szba berendezésére szánt kiegészítők; lakószba díszítésére szánt: virág, falikép, fényképek, festmények, dísztárgyak. A lakók személyes biztnságának védelme és a szigrú tűzvédelmi szabályk betartása érdekében a lakószbákban kizárólag hűtőgép, televízió és rádió elhelyezése lehetséges, kivéve a külön főzősarkkal rendelkező apartmank esetén. A szbákban és lakrészekben szigrúan tils bármilyen gázüzemű fűtő, házilag barkácslt elektrms eszközöket (pl: hsszabbító kábel) és kiegészítőiket tartani illetve használni! A Nyugdíjasház vezető engedélye nélküli elektrms berendezések használata veszélyezteti a Nyugdíjasház lakóinak biztnságát és a Házirend súlys megszegésének minősül. Az elektrms fgyasztókra vnatkzó szabályk betartását a Nyugdíjasház vezető köteles ellenőrizni alkalmszerűen bejárással. 8. A NYUGDÍJASHÁZBÓL TÖRTÉN TÁVOZÁS ÉS VISSZATÉRÉS RENDJE A Nyugdíjasház területét a lakók bármikr elhagyhatják, visznt saját biztnságuk érdekében a következő szabályk betartása kötelező: távzáskr jelezni kell a recepción ügyeletet teljesítő kllégának a távzás tényét, a tartózkdási helyet és a visszaérkezés várható időpntját. hárm napnál rövidebb eltávzás esetén az áplási vezetőt szükséges értesíteni, a távzás előtt 48 órával hárm napnál hsszabb távllétről a Nyugdíjasház vezetőjét kell tájékztatni, a távzási nap előtt egy héttel. Célszerű a tartózkdási hely címét megadni, valamint egy elérhetőségi telefnszámt Amennyiben a távllétről nem értesül időben a Nyugdíjasház, a teljes térítési díj kerül felszámlásra az adtt időszakra. Abban az esetben, ha a lakó a megbeszélt érkezési időpntnál később szeretne visszatérni a Nyugdíjasházba telefnn vagy ben jelezze a módsíttt időpntt. (inf@telkihld.hu, tel.: ) Amennyiben a Nyugdíjasház lakói csprtsan kívánnak prgramt szervezni, egyeztetést követően a Nyugdíjasház megszervezi az utazást és igény szerint kísérőt is biztsít.

9 Cselekvőképes lakó távzását a Nyugdíjasház nem krlátzhatja, amennyiben aznban feltételezhető, hgy a lakó saját-, és másk testi épségét veszélyezteti, az áplás vezető kérheti, hgy a távzni kívánó lakó nyilatkzzn arról, hgy a Nyugdíjasházból saját felelősségre távzik. Cselekvőképességet kizáró gndnkság alá helyezett lakó esetén a távzás akkr krlátzható, ha feltételezhető, hgy a lakó önmaga-, vagy másk testi épségét veszélyezteti. Ebben az esetben szükséges kitölteni a vnatkzó dkumentációt és a Nyugdíjasház rvsát haladéktalanul értesíti. 9. KAPCSOLATTARTÁS A HOZZÁTARTOZÓKKAL, LÁTOGATÁS Látgatás A Nyugdíjasház szabályzata nem határz meg látgatási időt, napközben bármikr történhet látgatás. A látgatásra érkezéskr, kérjük, amennyiben lehetséges értesítsék az éppen ügyeletet adó gndzónkat. A látgatásról intézményünk nyilvántartást vezet, a látgató köteles megadni nevét és a látgattt lakó nevét. Ezt követően látgatói kitűzőt kapnak, melyet a Nyugdíjasházban való tartózkdás teljes időtartama alatt viselniük kell. Kérjük, hgy a látgatók is tartsák be a Nyugdíjasház rendjét! Levelezés: Lakóink a levelezést szabadn bnylíthatják, a pstai küldeményeket az Nyugdíjasház címére, saját nevük megjelölésével kérjék. A feladásra szánt leveleket heti 2 alkalmmal (kedden és csütörtökön) 15:00-ig adják le a földszinti recepción. Telefn: 1002 A kimenő hívásk kezdeményezésére a Nyugdíjasház egy külön csak erre a célra rendszeresített mbiltelefnt tart fenn a lakók részére külön díjazás ellenében. Ha a lakó telefnálni kíván, a telefn átvételét a recepción teheti meg, ahl az időpnt rögzítésével és aláírásával elviheti a készüléket, amikr visszahzza újra rögzítésre kerül az időpnt. A havi telefnszámla alapján az adtt idő függvényében kerül kiszámlázásra a letelefnált összeg. 10. ADATKEZELÉS, ADATVÉDELEM A Nyugdíjasház, meghatárztt, nyilvántartáskat vezet a lakók egészségi állaptáról, azkkal kapcslats adatkról és vizsgálatkról. A kapcslódó adatk-, vizsgálatk eredményei, valamint a lakók ellátásával kapcslats adatk, személyi adatk, jövedelmi visznyk adatvédelem alatt állnak. A személyek, akikről a nyilvántartás adatt tartalmaz, kérhetik az Nyugdíjasháztól a személyére vnatkzó adatk felé történő közlését, betekintési, helyesbítési vagy törlési jgának érvényesítése mellett. A Nyugdíjasház valamennyi munkatársára vnatkznak az érvényes etikai és titktartási szabályk.

10 11. ÉRTÉKMEGRZÉS, PÉNZ - ÉS VAGYONKEZELÉS A Nyugdíjasház lakóinak a következő lehetőségeket biztsítja értékmegőrzésre: Zárható széfben történ elhelyezés: A Nyugdíjasházban lehetőség van széf használatára, melyet a földszinti értékmegőrző helyiségben elhelyezett páncélszekrény páncélkazettáiban lehet igénybe venni. A széf használatát belső szabályzatban részletezzük. Annak igénybevétele ingyenes, aznban igénybe vétele előtt szükséges a vnatkzó szabályzat áttanulmányzása, melynek ismeretét aláírással igazlni kell. A Nyugdíjasház szavatsságt vállal azért, hgy a széfben elhelyezett értékekhez az elhelyezőn és az intézmény vezetőjén kívül más nem fér hzzá. Készpénz elhelyezése Ft-ig lehetséges. Felelősséget a Nyugdíjasház csak a fentiek szerint átvett értéktárgyakért, pénzért vállal. Az Nyugdíjasház értékpapírk, kötvények megőrzését nem vállalja. Nem vállalja, tvábbá nagy értékű festmények, Ft-nál nagybb értékű ékszerek, szbrk és műkincsek megőrzését sem. 12. SZOLGÁLTATÁSI DÍJ A Nyugdíjasházban a nyújttt szlgáltatáskért szlgáltatási díj fizetése szükséges. A személyi térítési díj havnta előre, a tárgyhónap 5. napjáig fizetendő. Az összeget a szlgáltató állapítja meg az Nyugdíjasház fenntartási költségei alapján. A Nyugdíjasház alapszlgáltatásain kívül igénybevett szlgáltatáskért (fdrász, pedikűr, manikűr, kirándulásk stb) a közétett árlisták alapján költségtérítést kell fizetni. 13. A SZOLGÁLTATÁSI JOGVISZONY MEGSZŰNÉSÉNEK ESESTEI A lakó jgvisznya az intézménnyel a következő esetekben szűnhet meg, illetve szűntethető meg: Lakó az alapszlgáltatásk tekintetében a szerződés felmndására nem jgsult, mert azzal a többi lakó ellátását és biztnságát veszélyezteti. Megszűnés esetei: lakó halálával a házirend súlys megszegésével A Nyugdíjasházból történő kiköltözéskr, legkésőbb a megállapdás felbntásának napján, a lakó, illetve annak törvényes képviselője gndskdik a lakóegység leltár szerinti, jegyzőkönyvben rögzített visszaszlgáltatásáról Tvábbá lakó köteles a Nyugdíjasházzal fennálló elszámlásait rendezni. Legkésőbb a megállapdás felbntásának napján a lakó köteles minden ingóságát a lakóegységből elvinni. A Nyugdíjasház, illetve fenntartójának kezdeményezése alapján: Hárm esetben kezdeményezi a Nyugdíjasház, illetve fenntartója a szlgáltatási jgviszny felbntását:

11 A lakó az intézményi életre alkalmatlanná válik: ön vagy közveszélyes pszichés állaptba kerül, rvsilag igazlt, hgy tvábbi ellátása a Nyugdíjasházban nem ldható meg, ellátása csak pszichiátriai intézeti keretek között valósítható meg. A lakó súlysan és többször megsérti a házirend szabályait: ilyen esetben a Nyugdíjasház vezetője tehet javaslatt a bérbeadó felé. A szlgáltató íráss dkumentumk alapján értesíti a lakót vagy törvényes képviselőjét, illetve a térítési díj megfizetését vállaló hzzátartzót vagy kezest arról, hgy az ellátásra kötött megállapdást fel kívánja bntani. A felmndási idő egy hónapnál rövidebb csak akkr lehet, ha ebben a felek megállapdnak. A lakó (gndnk) vagy a hzzátartzó a felmndásban meghatárztt időre köteles a lakószbát az eredeti állaptába helyreállítani és a leltár szerint átvett tárgyakat épségben visszaszlgáltatni. A megállapdás felbntása és a kiköltözés napján, miután a lakó gndnka (illetve a térítési díj megfizetését vállaló személy vagy hzzátartzója) lakónak a Nyugdíjasházi szlgáltató felé fennálló tartzásait rendezte, megszünteti a szlgáltatási jgvisznyt. A lakó (gndnk vagy a térítési díj megfizetését vállaló személy vagy kezes) a hátralékfizetési kötelezettségének 30 napn túl nem tesz eleget. Az Nyugdíjasház lakójának elhalálzása esetén Az Nyugdíjasházban elhalálztt ellátttakkal kapcslatban szükséges teendők ellátását a Nyugdíjasház vezetője szervezi. Ennek keretében kell gndskdnia az elhunyt a ) elkülönítéséről, b) végtisztességre való felkészítéséről, c) a törvényes képviselő, valamint a közeli hzzátartzók értesítéséről, d) ingóságainak leltárzásáról, megőrzéséről, letétbehelyezéséről, valamint a hagyatéki végzést követően az örökösnek történő átadásról. Az elhunyt ingóságairól a halál beálltát követően aznnal leltári jegyzéket készít a szlgálatt teljesítő ügyeletben lévő gndzó. A jegyzéket két tanúval szükséges aláíratni. A megjelölt közeli hzzátartzó értesítéséről legkésőbb a halálesetet követő napn kell gndskdni. Az elhunyt temetéséről a megjelölt személyek gndskdnak. Amennyiben az örökös az elhunyt Nyugdíjasházban maradt ingóságaiért a hagyatéki végzés jgerőre emelkedését követő 30 napn belül nem jelentkezik, úgy a Nyugdíjasház vezetője felszólítja őt annak határidős átvételére. Amennyiben az örökös tvábbra sem szállítja el az ingóságkat, azt a Nyugdíjasház értékesítheti vagy felhasználhatja. 14. A HÁZIREND KÖZZÉTÉTELE A Házirendet, illetve azt annak váltztatása esetén, minden lakónak, szlgáltatási jgvisznyt létesítőnek, a lakó gndnkának egy példányban át kell adni. A Házirend egy példányát a Nyugdíjasházban jól látható helyen ki kell függeszteni. A Házirend minden módsításának esetén a Nyugdíjasház lakóit, gndnkaikat, a lakók hzzátartzóit és az Nyugdíjasház munkatársait értesíteni szükséges.

12 15. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK Minden az Nyugdíjasházban élő ellátttnak illetve az Nyugdíjasház munkatársainak be kell tartaniuk az általáns emberi nrmákat, el kell fgadni az együttélés szabályait, illetve a Házirend rendelkezéseit. Az Nyugdíjasház rendjét, a Házirendben fglalt szabálykat súlysan és ismételten megsértő lakót a Nyugdíjasházi szlgáltató jgsult a Nyugdíjasházból kizárni, vele a szlgáltatási jgvisznyt- áthelyezési kötelezettség nélkül- megszűntetni! A Házirend a kihirdetése napján lép életbe. Telki, január 01.

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében)

HÁZIREND. A gyermek óvodában tartózkodásának maximális ideje: heti 50 óra (a közoktatási törvény 24. (4) pontjának értelmében) HÁZIREND Az óvda házirendje a közktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény, a nevelési-ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994.(VI.8.)MKM rendelet, valamint a módsító 2003. évi LXI. Törvény alapján

Részletesebben

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Tartalm 1 Általáns infrmációk 2.. 1. Tanulói jgvisznnyal kapcslats rendelkezések 2.. 2. Az iskla munkarendje 3.. 3.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

K6/B. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

K6/B. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélk: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Frint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Tartalom 1. Bevezető, a házirend hatálya... 3 2. Az otthon adatai... 3 3. Az intézményi ellátás igénybevétele... 3 Intézményi jogviszony kezdete :...

Tartalom 1. Bevezető, a házirend hatálya... 3 2. Az otthon adatai... 3 3. Az intézményi ellátás igénybevétele... 3 Intézményi jogviszony kezdete :... Parádi Idősek Otthona 3240. Parád Toldi u. 14. sz. Tel 36/ 544-300 fax: 36/544-127 web: www.idosekotthonaparad.hu e-mail: titkarsag@idosekotthonaparad.hu HÁZIREND 2013. Tartalom 1. Bevezető, a házirend

Részletesebben

Aprító berendezések telepítése pályáztatásához

Aprító berendezések telepítése pályáztatásához DEBRECENI VÍZMŰ ZÁRKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 4 0 2 5 Debrecen, Hatvan u. 12-14. sz. Ajánlatkérési dkumentáció Aprító berendezések telepítése pályáztatásáhz Debrecen, 2015. március 19. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Idősek Otthona Házirendje

Idősek Otthona Házirendje Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány Idősek Otthona 8674 Nágocs, Rákóczi Ferenc utca 1/A Tel.: 20/525-0404 Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók! Idősek Otthona Házirendje Kérem Önöket,

Részletesebben

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére Verőce Község Plgármestere 2621 Verőce, Árpád út 40. - Tel: 27 / 350-033 - Fax: 27 / 380-381 - www.verce.hu - Email: plghiv@verce.hu Verőce Község Önkrmányzat Plgármesterének ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület

Részletesebben

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013.

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K A házirend célja, feladata, hatálya, nyilvánssága 3 Az iskla elvárt viselkedési szabályai 5 A tanulók jgai 6 A tanulók

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2016 Hatálys: 2016. 03. 02.-től TARTALOMJEGYZÉK A KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA ÉS HATÁLYA... 3 A KÖZBESZERZÉS TÁRGYA... 3 A KÖZBESZERZÉSI

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2013.

H Á Z I R E N D 2013. Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkrmányzat FODROS Általáns Iskla 1039 Budapest, Fdrs u. 38-40. H Á Z I R E N D 2013. /Fax 3886-585 240-1070 OM aznsító: 034832 e-mail: fdrs-a@kszki.buda.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie.

A házirend előírásai nyilvánosak, azt minden érintettnek (tanulónak, szülőnek, valamint az iskola alkalmazottainak) meg kell ismernie. Az Iskla Házirendje 4. sz. melléklet Tartalm: I. A házirend jgi alapja II. A házirend nyilvánssága III. A házirend hatálya IV. Az isklai munkarenddel kapcslats szabályk 1. Mulasztásk igazlása (alsó-, közép-

Részletesebben

SZABÁLYZAT ÉRTÉKESÍTÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

SZABÁLYZAT ÉRTÉKESÍTÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Az Oktatási Hivatal (székhely: 1055 Budapest, Szalay u. 10-14., adószám: 15329729-2-41, államháztartási nyilvántartási száma: 229726, értesítési cím: 1055 Budapest, Szalay utca 10-14., képviseli: Dr. Maruzsa

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések ALAPSZABÁLY Általáns Rendelkezések AZ EGYESÜLET NEVE: Pestszentimrei Nagycsaláds Egyesület AZ EGYESÜLET RÖVID NEVE: PNE. AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: Budapest XVIII. Kerület, Slymász u. 3 AZ EGYESÜLET LEVELEZÉSI

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Az Ön csapata a TOP tisztaságért!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajsmizse Várs Önkrmányzata Képviselı-testületének 2012. któber 15-i rendkívüli ülésére 4. Tárgy: A Meserét Lajsmizsei Napközi Otthns Óvda és Bölcsıde Szervezeti és Mőködési Szabályzata módsításának

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns, Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009.

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2013 TARTALOMJEGYZÉK Általáns rendelkezések... 3 Készpénz kezelése, pénztárak működése... 4 Pénzkezelő helyek és pénzfrgalmának szabályzása...

Részletesebben

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására FELHÍVÁS A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztésének megvalósítására A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztése A felhívás kódszáma: KEHOP- 4.2.0 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Prgram EOP-1.2.0/09-11 Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása című knstrukcióhz érvényes: 2011. február 10-től 1 Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI

3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI 3. A MAGÁNSZEMÉLYEK ÉS GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK TŰZVÉDELMI FELADATAI Segédanyag az OMKT Kft.- n flyó Tűzvédelmi előadó szakképzéshez. Budapest, 2011. nvember Szerkesztő: Duruc József 3.1. A magánszemélyek

Részletesebben

Tudnivalók az új CSOK-ról 1

Tudnivalók az új CSOK-ról 1 2016.03.07. Tudnivalók az új CSOK-ról 1 Nehezen igazdik el a jgszabályk között? Segítünk! Tudjn meg mindent az új lakás építésére és új lakás vásárlására igényelhető új támgatásról és kamattámgattt hitelről!

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

Tudnivalók az új CSOK-ról 1

Tudnivalók az új CSOK-ról 1 2016.02.11. Tudnivalók az új CSOK-ról 1 Nehezen igazdik el a jgszabályk között? Segítünk! Tudjn meg mindent az új lakás építésére és új lakás vásárlására igényelhető új támgatásról és kamattámgattt hitelről!

Részletesebben

IV. rész. Az élettársi kapcsolat

IV. rész. Az élettársi kapcsolat IV. rész Az élettársi kapcslat Napjaink egyik leggyakrabban vitattt jgintézménye úgy tűnik kimzdult az évtizedeken át tartó jgi szabályzatlanságból, sőt az újnnan megjelenő jgszabályk és az azk által generált

Részletesebben

P E D A G Ó G I A I P R O G R A M

P E D A G Ó G I A I P R O G R A M P E D A G Ó G I A I P R O G R A M Az én tanításm nem arra van ítélve, hgy könyvtárak prában penészedjék, hanem hgy győztesen hassn a gyakrlati életben. (Semmelweis Ignác) Semmelweis Ignác Humán Szakképző

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Szügyi Dániel Refrmátus Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Akinek skat adtak attól skat kívánnak és akire skat bíztak attól többet kérnek számn. /Lukács 12,48/ Dévaványa, 2013. Tartalmjegyzék

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a

Részletesebben

A nem finanszírozott szakrendelések kötelesek-e vizitdíjat beszedni?

A nem finanszírozott szakrendelések kötelesek-e vizitdíjat beszedni? A nem finanszírztt szakrendelések kötelesek-e vizitdíjat beszedni? A nem finanszírztt egészségügyi szlgáltató nem is kérhet vizitdíjat, kórházi napidíjat az általa nyújttt ellátáskért, mivel ezekért a

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek www.bombaajanlat.hu

Általános Szerződési Feltételek www.bombaajanlat.hu Általáns Szerződési Feltételek www.bmbaajanlat.hu A jelen Általáns Szerződési Feltételek (a tvábbiakban: ÁSZF) a Katna Tibr ev. (6727 Szeged, Gerle utca 56.; a tvábbiakban: Szlgáltató) által üzemeltetett

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött *1070791339* Vnalkód: 1070791339 Iktatószám: BL/1 095/4/2008 1. számú példány MVH szerz. szám: MSZ/11-2008 MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (1095

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

GAUDIOPOLIS Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház 1038 Budapest, Mező u. 12. Házirend 2012. november 1.

GAUDIOPOLIS Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház 1038 Budapest, Mező u. 12. Házirend 2012. november 1. GAUDIOPOLIS Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház 1038 Budapest, Mező u. 12. Házirend 2012. november 1. 1 A házirend 1 célja Az otthon célja, hogy biztonságos és nyugodt életfeltételeket, kiegyensúlyozott

Részletesebben

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Dévaványa Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete a /2011.(. ) sz. Kt. határzatával 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Az intézmény

Részletesebben

Előterjesztés. a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Előterjesztés. a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TElI:FON: +36 42 S24-S8Si FAX: +3642524-586 E-MAil: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: Tesc - Wizzair prmóció (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése 3. számú melléklet A SZŐKE TISZA pusztulása és a jgi felelősség kérdése Furcsa mód épp a laikus civil közösség hivatkztt internetes közösségi ldalain kmmentelők részéről vetődött fel több alkalmmal is

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 56/2013. (XII. 19.) MÖK határzat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkrmányzat 2014-2017. évekre vnatkzó stratégiai ellenőrzési tervének és a 2014. évi belső

Részletesebben

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz

Kitöltési útmutató. A. Általános rész. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphoz Kitöltési útmutató KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az 1665. számú adatlaphz A. Általáns rész Az adatszlgáltatók köre és az adatszlgáltatás tárgya (a többször módsíttt 2001. CI. (a felnőttképzésről szóló) tv. - a tvábbiakban:

Részletesebben

MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS

MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS Hitelkérelem típusa Új igénylés Meglévő sz. szerződés módsítása Hitel célja ingatlan vásárlás új műszaki berendezés új gépvásárlás új üzemi

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS Érvényes 2005 évre VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS a BME Felvételi szabályzatáhz

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004.

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004. PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általáns Iskla 5932 Gádrs, Iskla u. 4. 2004. 2 TARTALOMJEGYZÉK NEVELÉSI PROGRAM I. Pedagógiai alapelvek...3 II. Az isklában flyó nevelő és ktató munka céljai feladatai,

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mkelnk@vpmegye.hu Szám: 02/303-11/2013. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkrmányzat

Részletesebben

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések FELHÍVÁS a magyar laksság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfgó refrmjával A felhívás címe: Kmplex népegészségügyi szűrések A felhívás kódszáma: EFOP-1.8.1-VEKOP/15 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS 197/2011. sz. i Szerencsejáték Zrt. Adatvédelmi, adatbiztnsági, valamint a érdekű adatigénylés teljesítési rendjére vnatkzó Szabályzatáról Szerencs^.K ö r ű e n ílíöi'"' M ű k ő i'» * -' 197/ 2011. sz.

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2015.

H Á Z I R E N D 2015. Ikt. sz.:520/sz/2015 H Á Z I R E N D 2015. H Á Z I R E N D Az intézmény célja, hogy biztonságos és nyugodt életfeltételeket, kiegyensúlyozott és megfelelő kereteket, személyre szóló ápolást és gondozást,

Részletesebben

Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd.

Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd. A Szakmai Program 3. számú melléklete Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel: 35/384-011. Tel/fax: 35/384-219 bercelrehab@nograd.hu www.bercelrehab.hu

Részletesebben

GJ l. számú előterjesztés

GJ l. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármcstere GJ l. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az állami fenntartású köznevelési intézmények működtetési tapasztalatairól

Részletesebben

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról

Ügyféltájékoztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. programjáról Ügyféltájékztató a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. prgramjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. prgramjának lényege, hgy a hátraléks tartzással rendelkező, szciálisan rászrult Ügyfeleket a Magyar Állam (a Nemzeti

Részletesebben

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban Tájékztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcslatban Budapest, 2015. szeptember 21. 1 A 2015. év szeptemberében megkezdődött minősítésekkel

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója

Velem községi Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója E L Ő T E R J E S Z T É S Velem községi Önkrmányzat Képviselő-testületének 2009. nvember 27-ei testületi ülésére Tárgy: Előterjesztő: Összeállíttta: Melléklet: Velem községi Önkrmányzat 2010. évi költségvetési

Részletesebben

VENDÉGLŐS PINCÉR SZAKÁCS CUKRÁSZ SZAKMAI PROGRAMJA 2012.

VENDÉGLŐS PINCÉR SZAKÁCS CUKRÁSZ SZAKMAI PROGRAMJA 2012. Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskla és Kllégium 9700 Szmbathely, Nagykar u. 1-3. Pf. 154. Számlaszám: Raiffeisen Bank Zrt. 12094507-01197635-00100009 Telefn: 94-312-375; 94-506-094 Telefax: 94-315-686

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II.

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. LABDARÚGÓ LÉTESÍTMÉNYEK (PÁLYA) Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 56/2009.(04.16.) számú határzatával I. fejezet Bevezetı rendelkezések 1. cím A szabályzat

Részletesebben

Belföldi behajtás/2016.

Belföldi behajtás/2016. VÉGSŐ AJÁNLATTÉTEL FELHÍVÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 1. Az ajánlatkérés célja: I. Fejezet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS /Specifikáció/ Belföldi behajtás/2016. Nemzeti Útdíjfizetési Szlgáltató

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Magyarországi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Egészségügyi szlgáltatásk fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó közpntk fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás krszerősítése Tervezet Kódszám:

Részletesebben

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM TARTALOM Intézményünk pedagógiai prgramjának elkészítésénél figyelembe vett dkumentumk:... 5 1.AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI... 5 1.1. Az óvda alaptevékenysége:...

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek.

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek. TISZTELT ÜGYFELEINK, KEDVES BARÁTAINK! A 2016 évben hatálys adó-jgszabálykat bemutató Hírlevelünk beköszöntőjében mit is írhatnánk mást: Új év, új szabálykkal..., de Új kezdet is, új esélyekkel A Bergmann

Részletesebben

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény A erkölcsi szabály és nrmagyűjtemény PROFORM Kft. 2012 évi kiadás Jelen dkumentum érvényessége kiterjed a PROFORM Kft. által végzett Kereskedelmi, tervezési, fejlesztési, értékesítési illetve ezekkel összefüggő

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA

INFORMATIKAI STRATÉGIA EREDMÉNYEK INFORMATIZÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE (ÁROP 3.d) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óvárs tér 9. INFORMATIKAI STRATÉGIA Készítette: Indikátrk, amelyek teljesítéséhez

Részletesebben

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát H a j d ú s á g i S z o c i á l i s S z o l g á l t a t ó N o n p r o f i t K o r l á t o l t F e l e lősségű Társaság. Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát 1 A házirend célja,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Prgram A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznsítása és természeti értékeken alapuló aktív turisztikai prgramk fejlesztése c. pályázati

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. január 21-én (hétfő) 08.00 órára

M E G H Í V Ó. 2013. január 21-én (hétfő) 08.00 órára BALATONFENYVES KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Balatnfenyves, Kölcsey u. 27. Tel: 85/560-158, Fax: 85/361-802 E-mail: plgarmester@balatnfenyves.hu M E G H Í V Ó a Balatnfenyves Község Önkrmányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

2014 Garabonciás Alapfokú Művészeti Iskola

2014 Garabonciás Alapfokú Művészeti Iskola 2014 Garabnciás Alapfkú Művészeti Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A GARABONCIÁS MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOM A SZMSZ célja, tartalma 7 A szervezeti és működési

Részletesebben

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 2 6 3 5 Vámosmikola, Ipolysági út 9-11. H Á Z I R E N D

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 2 6 3 5 Vámosmikola, Ipolysági út 9-11. H Á Z I R E N D Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 2 6 3 5 Vámosmikola, Ipolysági út 9-11. H Á Z I R E N D 2 0 1 5 2 TARTALOMJEGYZÉK I. AZ INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IGÉNYBEVÉTELE II. TÉRÍTÉSI DÍJ III. AZ OTTHON NAPIRENDJE

Részletesebben

L E A D E R 2007-2013.

L E A D E R 2007-2013. L E A D E R 2007-2013. M E G H Í V Ó A BAKONYÉRT HELYI KÖZÖSSÉG gyűlésére 2007. któber 4. csütörtök 16 óra Zirc Vársháza (Március 15. tér 1.) (Határzatképtelenség esetén a megismételt gyűlés a meghívóban

Részletesebben

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére

Előterjesztés Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 27. napján tartandó soron következő ülésére BALATONKENESE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8174 Balatnkenese, Béri Balgh Ádám tér 1. Telefn: +36(88)481-741 Fax: +36(88)481-741 email: hivatal@balatnkenese.hu Előterjesztés Balatnkenese Várs Önkrmányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

A TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0092- Esélyteremtés a sokorópátkai Általános Iskolában című pályázat Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0092- Esélyteremtés a sokorópátkai Általános Iskolában című pályázat Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0092- Esélyteremtés a skrópátkai Általáns Isklában című pályázat Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: 2013. któber 1-től 2015. szeptember 30-ig Az isklai SzMSz mellékletét

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! A berceli Rózsák Völgye Szociális Otthon célja

HÁZIREND. Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! A berceli Rózsák Völgye Szociális Otthon célja HÁZIREND Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók/Törvényes Képviselők, Kedves Munkatársaink! Kérem Önöket, hogy ezen Házirendet amely az Otthon életének fontos szervezőjeszíveskedjenek figyelmesen elolvasni,

Részletesebben

Békéscsabai Kistérségi. Életfa. Idõsek Otthona HÁZIREND

Békéscsabai Kistérségi. Életfa. Idõsek Otthona HÁZIREND Békéscsabai Kistérségi Életfa Idõsek Otthona HÁZIREND Békéscsaba, Lencsési út 85. Tel.: (66) 527-400, (66) 638-738, (66) 459-450 Fax: 638-777 E-mail: csabaieletfa@t-online.hu Tartalom Bevezetõ I. Az intézményi

Részletesebben

LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT

LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat SOMOGYI LÁSZLÓ SZOCIÁLIS SZOLGÁLAT 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 17. Tel: 297-3372, 297-3373, 295-0425 I d ő s e k á t m e n e t i e

Részletesebben

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1 ı 15. Irányjelzés A kerékpársnak is, jeleznie kell minden irányváltztatási szándékát, mégpedig balra kanyardva bal, jbbra kanyardva jbb kézzel. Az irányjelzést az irányváltztatás előtt megfelelő távlságban

Részletesebben

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás 2007. december 19. Bevezetés A minségirányítási prgram az intézmény minségirányítási rendszerét rögzíti, amely az intézmény vezetése, tanáraink, a pedagógiai munkát segít munkatársaink és partnereink számára

Részletesebben

Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft. Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon IDŐSEK OTTHONA BALMAZÚJVÁROS H Á Z I R E N D J E

Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft. Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon IDŐSEK OTTHONA BALMAZÚJVÁROS H Á Z I R E N D J E Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft. Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon IDŐSEK OTTHONA BALMAZÚJVÁROS H Á Z I R E N D J E 2 E házirend célja: szabályozni az intézményi jogviszonyt, a személyes gondoskodásban

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06

Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06 Szociális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT Szépkorúak Háza Idősek Otthona 3526 Miskolc, Eperjesi u 5 H Á Z I R E N D 2012-06 HÁZIREND Bevezető Kérem Önöket, hogy e Házirendet, mely a Szépkorúak Háza

Részletesebben

MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS

MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS Hitelkérelem típusa Új igénylés Meglévő sz. szerződés módsítása Hitel összege Hitel futamideje hónap 1 Rendelkezésre tartási idő

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tolna Megyei Önkormányzat Csilla von Boeselager Otthona Alsótengelic 7054 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ZÁRADÉK: A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 10/2000 (V.2.) önkormányzati rendeletének 19

Részletesebben

ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA CSÁKÁNYDOROSZLÓ SZAKMAI PROGRAM. 2015. év

ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA CSÁKÁNYDOROSZLÓ SZAKMAI PROGRAM. 2015. év Ikt. sz.: /Sz/205. ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA CSÁKÁNYDOROSZLÓ SZAKMAI PROGRAM 205. év 999 CSÁKÁNYDOROSZLÓ, Fő u.. 94/542-200 94/542-203 Intézményvezető: 94/542-20 csakdor@kx.hu www.csakdor.kx.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Vállalatk K+F+I tevékenységének támgatása Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.1-15 A vissza nem térítendő támgatás célja

Részletesebben

OBESITAS KEZELÉSI LEHETŐSÉGE (MP 063.B1)

OBESITAS KEZELÉSI LEHETŐSÉGE (MP 063.B1) Váltztatás átvezetésére kötelezett példány: nem kötelezett példány: Példány srszám: OBESITAS KEZELÉSI LEHETŐSÉGE (MP 063.B1) Készítette: Dr. Bajnk László egyetemi adjunktus Átvizsgálta: Dr. Várvölgyi Csaba

Részletesebben

1. Gépkezelés rövid története:

1. Gépkezelés rövid története: 1. Gépkezelés rövid története: Amikr a jelentősebb építőipari magáncégeket államsíttták, nemzeti vállalatkká vnták össze, az építőiparban mindössze 300-400 kisebb gépet üzemeltettek (összteljesítményük

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Program. Helyi és kistérségi szintő rekultivációs programok elvégzése c. pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Program. Helyi és kistérségi szintő rekultivációs programok elvégzése c. pályázati felhívásához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-dunántúli Operatív Prgram Helyi és kistérségi szintő rekultivációs prgramk elvégzése c. pályázati felhívásáhz Kódszám: NYDOP-2007-4.1.1/2 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

Kérelmi adatlap építőipari gépek és targoncák finanszírozási szerződés ÁTVÁLLALÁSÁHOZ társas vállalkozások számára

Kérelmi adatlap építőipari gépek és targoncák finanszírozási szerződés ÁTVÁLLALÁSÁHOZ társas vállalkozások számára Kérelmi adatlap építőipari gépek és targncák finanszírzási szerződés ÁTVÁLLALÁSÁHOZ társas vállalkzásk számára Gép és Berendezés Finanszírzási Üzletág 1. Alapadatk A megvásárlandó gép(ek) Szállító gyártmánya,

Részletesebben

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése Alsózslcai 2. sz. Óvda Az Alsózslcai 2. sz. Óvda önértékelése Beszámló a 2015/2016 nevelési évünk működéséről Bevezető: Az önértékelés célja, hgy segítséget adjn az intézmény pedagógiai-szakmai munkájának

Részletesebben

2013. novemberi jóváhagyás tervezett. 2013. decemberi jóváhagyás tervezett

2013. novemberi jóváhagyás tervezett. 2013. decemberi jóváhagyás tervezett SZAKMAI ÖSSZEFOGLALÓ Kerepes Várs flyamatban lévő (egyeztetés alatt álló) településrendezési eszköz módsításairól, és ezek és az Újnnan készülő településrendezési eszközök összefüggéseiről 2013. nvemberében

Részletesebben

Önköltség-számítási számítási szabályzat

Önköltség-számítási számítási szabályzat Önköltség-számítási számítási szabályzat 2015 15. S z a b á l y z a t Oldal: 2/23. Besztás Név Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta mb. Szenátus nevében: kancellár gazdasági igazgató rektr Papiné Szentgyörgyvölgyi

Részletesebben

Házirend. Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona. Cím:Budapest, 1125 Kútvölgyi út 20-22. Tel : 3557-011 Fax: 3556-376 Telephelyek:

Házirend. Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona. Cím:Budapest, 1125 Kútvölgyi út 20-22. Tel : 3557-011 Fax: 3556-376 Telephelyek: Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona Cím:Budapest, 1125 Kútvölgyi út 20-22. Tel : 3557-011 Fax: 3556-376 Telephelyek: Budapest, 1031 Ányos utca 3. Tel : 3887-305 Fax: 3687-472 Budapest, 1124 Mártonhegyi

Részletesebben