l l l l l l l l l l l l l l l l T AMOGATASI SZERZODES A fővárosi h tlla~aejc környezetbarat rec/i Azonos1to szam. KEOP-1.1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "l l l l l l l l l l l l l l l l T AMOGATASI SZERZODES A fővárosi h tlla~aejc környezetbarat rec/i Azonos1to szam. KEOP-1.1."

Átírás

1 ,. ~~ ',~~ A fővárosi h ta~aejc,, T AMOGATASI SZERZODES., környezetbarat rec/i hu/ctdé~kte"ac,t~ c>'v--'"'' ''/(C.0. c'i>1(aij'. ik61 LQ~J ",,,, Azonos1to szam. KEOP-1.1.1/B/ %1013~!~1:.1)0,~ - A projekt az Európai Unió támogatásáva vaósu

2 ' amey étrejött Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Támogatási Szerződés egyrészrő a Nemzeti Fejesztési Ügynökség {1077 Budapest, Wesseényi u ,), mint támogató (továbbiakban Támogató) képviseetében ejáró NKEK Nemzeti Környezetvédemi és Energia Központ Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet (a továbbiakban Közremüködö Szervezet) Postacím: 1437 Budapest, Pf Székhey: 1134 Budapest, Váci út 45. Aáírásra jogosut képviseője: Körtvéy Zotán ügyvezető, vagy a Körtvéy Zotán ügyvezető áta meghatamazott munkaváaók Azonosító szám (törzs-szám/cégjegyzékszám): Adószám: másrészrő Név/Cégnév: Budapest Főváros Önkormányzata, mint kedvezményezett (a továbbiakban Kedvezményezett), Postacím: 1052 Budapest, Városház u Székhey/akdm: 1052 Budapest, Városház u. 9-L Azonosító szám (törzs-szám): Adószám/adóazonosító je: Pénzforgami számaszám, ameyre a támogatás utaásra kerü: Aáírásra jogosut képviseője: Tarós István főpogármester Közreműködő Szervezet és Kedvezményezett (továbbiakban együtt Szerződő Feek) között az auírott heyen és napon az aábbi fetéteekkel 1. Eőzmények A Támogató az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program (a továbbiakban KEOP) keretén beü KEOP-1.1.1/B azonosító szám ú, "Teepüési sziárdhuadékgazdákodási rendszerek továbbfejesztése" tárgyú fehívást tett közzé, meyre Kedvezményezett KEOP-1.1.1/B/ azonosító számon regisztrát, napon befogadott páyázatot nyújtott be, a jeen Szerzödés meéketét képező fehívás és útmutató szerint (ameyek akkor is a jeen Szerzödés eváaszthatatan részét képezik, és a Szerződő Feekre köteező érvényűek, ha azok fizikai érteemben a jeen Szerzödéshez nem kerünek csatoásra), ameyet a Támogató án ket támogató evé szerint támogatásban részesített. A Támogató döntése aapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesü. A jeen Szerzödés meéketét képezi, és a Szerződő Feekre köteező érvényü minden oyan tanumány, eemzés, hatósági engedéy, műszaki terv és tartaom, nyiatkozat, beszerzési terv, társuási megáapodás és egyéb dokumentum, vaamint ezek módosításai, ameyet a Kedvezményezett a projekt javasat/páyázat meéketeként benyújtott, ameyek fizikai érteemben nem kerünek csatoásr<j a jeen Támogatási Szerződéshez.

3 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Szerződés tárgya 2.1. Az Eőzményekben meghatározottak szernt Szerződő Feek az aábbi Szerződést kötik: Jeen szerződés tárgya a "A fővárosi huadékgazdákodási rendszer környezetbarát technoógiáinak bövítése, a huadékfedogozás és újrahasznosítás arányának növeése" című, a projekt adatap és annak meéketeiben, ietve az etérések istájában rögzített projekt (a továbbiakban Projekt) eszámoható kötségeinek a K<;>héziós Aapbó és hazai központi kötségvetési eőirányzatbó vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása. Kedvezményezett a jeen Szerződés aáirásáva köteezi magát arra, hogy a Projektet a vonatkozó jogszabáyoknak megfeeően,. keő aaposságga, hatékonyságga és gondosságga megvaósítja, ietve a programozási időszakban az Európai Regionáis Fejesztési Aapbó, az Európai Szociáis Aapbó és a Kohéziós Aapbó származó támogatások fehasznáásának rendjérő szóó 4/2011. (!. 28.) Karm. rendeetben (a továbbiakban: 4/2011. (!. 28.) Karm. rendeet) rögzitett fetéteek fennáása esetén az ott eőírt módon a közbeszerzési ejárások ebonyoításába a Közreműködő Szervezetet és a Támogató Közbeszerzési Feügyeeti Főosztáyát bevonja A jeen Szerződés eváaszthatatan részét képezi az,.átaános Szerződesi Fetéteek az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program KEÓP-1.1.1/B/10 11 fehivás keretében támogatásban részesitett kedvezményezettekke kötendő támogatási szerzödésekhez" (a továbbiakban: ÁSzF) ameyet a Közreműködő Szervezet a jeen Szerződésse egyidejűeg egy pédányban bocsát a Kedvezményezett rendekezésére. 3. A Projekt megvaósításának időbei ütemezése és heyszíne 3.1. A Projekt kezdete A Projekt megvaósítási időszakának tervezett/tényeges kezdő időpontja: 2013 év 06 hó O nap. Amennyiben a Projekt megvaósitás kezdő időpontja a tervezett időponttó etér, azt a Kedvezményezett kötees haadéktaanu bejeenteni, azonban a Projekt megvaósításának kezdő időpontja nem ehet későbbi, mint a Szerződés megkötésének vagy támogatói okirat kiáításának időpontjátó számított 12 hónap Kötségek eszámohatóságának kezdete A Projekt kötségei eszámohatóságának kezdő időpontját a fehivás határozza meg. A Projekt kötségei eszámohatóságának kezdő idő pontja: év december hó 20. nap. 1 Az ezt megeőzően femerüt kötségek nem számohatóak e A Projekt fizikai befejezése, megvaósítása, befejezése, és ezárása A Projekt fizikai befejezése A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2015 év 06 hó 30 nap. A projekt fizikai befejezésének napja az a nap, ameyen a projektjavasatban/páyázatban meghatározott feadat, cé a fehívásban fogataknak, és a támogatási szerződésben rögzítetteknek megfeeően tejesüt. 1 Abban az esetben, ha az eszámohatóság kezdetét más dokumentum (p. fehívás) nem szabáyozza. P. nagyprojektek esetén. Az eszámohatóság kezdő időpontja eghamarabb december 20. ehet, az operatív programoknak az Európai Bizottsághoz történő benyújtásának napja.

4 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ A Projekt megvaósítása A projekt megvaósításának napja az a nap, ameyen a projektjavasatban/páyázatban meghatározott feadat, cé a fehívásban fogataknak megfeeően, a támogatási szerződésben rögzítetteknek megfeeiöen tejesüt és a Kedvezményezett az eszámoásra benyújtandó számákat, száítói kifizetés esetén az eőírt önrészt a száítók részére kiegyenítette.. A projektet a pontban meghatározott, záró eszámoási csomag benyújtási határidejéig ke megvaósítaní A záró eszámoási csomag benyújtási határideje Az utosó ktfizetési igényés, vaamint annak meéketeként, a záró beszámoó benyújtásának határideje: a projekt fizikai befejezésétő számított 30 nap A Projekt befejezése A Projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a támogatói okiratban, támogatási szerződésben meghatározottak szerint tejesüt, a megvaósítás során keetkezett számák kiegyenitése megtörtént, a kötségvetésbő nyújtott támogatássa étrehozott vagy beszerzett eszköz aktíváásra kerüt, és a kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését tanúsító, hatósági engedéyekke és bizonyatokka aátámasztott beszámoóját, eszámeását a támogató jóváhagyta és a kötségvetésbő nyújtott támogatás foyósítása az igazot támogatás-fehasznáásnak megfeeő mértékben meg történt A Projekt ezárása A Projekt akkor tekinthető ezártnak, ha a támogatói okiratban, támogatási szerződésben a befejezést követő időszakra nézve a kedvezményezett további köteezettséget nem váat és a pontban fogat fetéteek tejesütek. Ha a támogatói okirat, támogatási szerződés a támogatott tevékenység befejezését követő idöszakra nézve további köteezettséget tartamaz, a támogatott tevékenység akkor tekinthető ezártnak, ha vaamennyi váat köteezettség tejesüt, és a kedvezményezett a köteezettségek megvaósuásának eredményeirő szóó záró beszámoóját benyújtotta, és azt a támogató jóváhagyta, vaamint a záró jegyzőkönyv ekészüt Az eszámohatóság határideje A Projekt keretében a pont szerinti fizikai befejezés napjáig femerüt és a pont szerinti megvaósuás napjáig kiegyenített kötségek számohatók e. Az ezen időpontot követően keetkezett kötségre támogatás nem foyósítható Kedvezményezett váaja, hogy a Projektet a páyázatban megjeöt heyszínen megvaósítja, és azt - amennyiben a projekt esetében reeváns - a fenntartási időszak aatt ugyanezen a heyen fenntartja/üzemeteti. 4. A Projekt összkötsége, eszámoható összkötsége, a támogatás összege, forrása és kifizetése (nettó támogatás esetén) 4.1. A Projekt nettó összkötsége és eszámoható nettó összkötsége A Projekt' nettó összkötsége hatszázhuszonkiencmiió-hatszázhuszonnégyezer-száz forint. Ft, azaz tízmiiárd- 'Egyfordués projektek eseén a Projekt kötségeibe az Eökészitési (amennyiben t eeváns) és a Megvaósítási munkák ts beeszámítandók.

5 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ A Projekt eszámoható nettó összkötsége Ft, azaz nyocmiiárdkiencszáznyocvankettőmiió-ötszáznyocvanezer-száz forint. Ha a Projekt eszámoható összkötsége a tervezetthez képest csökken, a tervezett céok megvaósítása meett, a támogatási összeget is arányosan csökkenteni ke. Amennyiben a Kedvezményezettet a Projekt megvaósítása során közbeszerzési ejárás efoytatásának köteezettsége terhei, a Projekt megvaósitását cézó, utosó közbeszerzési ejárás befejezését követően, vagy amennyiben az egyes beszerzésekre jutó támogatást a projekt adatapban meghatározták, bármey közbeszerzési ejárás efoytatását követően a Közreműködö Szervezet kezdeményezheti a megítét támogatás csökkentését a száítói szerződésse e nem fedett támogatás összegéve. Nem kerü sor a száítói szerzőcésse e nem fedett támogatás evonására, ha a Közreműködö Szervezet erre irányuó feszóításában megjeöt határidőben és módon a Kedvezményezett indokoja, hogy a száítói szerződésse e nem fedett támogatás fehasznáása a Projekt céjainak eérése érdekében szükséges és az indokást a Közreműködő Szervezet efogadja. Kedvezményezett tudomásu veszi és efogadja, hogy amennyiben a határidő médesitás hátrányosan befoyásoja az N+2/3 szabáy tejesítését (magyarázat: a projektet finanszírozó aapban az N+2/3 szabáy következtében Magyarország forrást veszíthet az időben nem megvaósuó ehívások miatt és ezze a támogatási szerződésse rendekező projektek tervezett EU finanszírozásának egy részét az áam eveszítheti), ugy a Támogató a megítét támogatást az evesztett forrássa arányosan egyodaúan csökkentheti. Amennyiben a Projekt megvaósítása során, az eszámoáskor bemutatott és efogadott tényeges kötségek meghaadják a tervezett kötségeket, - a 4/2011. (!. 28.) Karm. rendeet 36. (4) bekezdésében fogat esetek kivéteiéve - a Kedvezményezett ebben az esetben is kizáróag a jeen Szerződésben fogat támogatási összegre jogosut A Projekthez fehasznáásra kerüö források A Projekthez fehasznáására kerüő források részetes bontását a jeen Szerződés 3. számú meékete tartamazza A támogatás összege és mértéke A támogatás mértéke a Projekt eszámoható egfejebb Ft, azaz negyvenkiencezer-hatszáznyocvankettő forint. összkötségének 93, %-a, de nyocmiiárd-négyszázharmincegymiió- A Kedvezményezettet a jeen Szerzödés szerint megiető támogatás az ÁFA összegét nem fogaja magában, a Projekthez kapcsoódó ÁFA fizetési köteezettség a Kedvezményezettet terhei. Amennyiben az igénybe vehető, bármey forrásbó származó támogatás mértéke vátozik, a Kedvezményezett errő a Közreműködö Szervezetet haadéktaanu értesiteni kötees A támogatás kifizetése A Kedvezményezett részére nyújtható eőeg az utáfinanszírozásra megjeöt projekteemekre jutó támogatás 25%-a, azaz huszonöt százaéka, azaz Ft, azaz kettőszázharmnckiencmiió-kiencszázhuszonk i encezer-hatszázh uszonöt fo ri nt.' Az utófinanszírozásra az aábbi projekteemek kerütek meghatározásra: Tanumányok, vizsgáatok /beruházás ért/ ';Amennyiben eőeg foyósításra nem kerühet sor, a mondat törcncö..j

6 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Tervezés /beruházás értékében/ Egyéb projekteem kötsége /beruházás értékében/ Jngatan és ingatanhoz ka pcsoódó vagyoni értékű jog megszerzése A száítói kifizetésre az aábbi projekteemek kerütek meghatározásra: Építési munkák Eszközbeszerzés Projektmenedzsment (beruházás értékében/ Közbeszerzés /beruházás értékében/ Mérnöki feadatok /beruházás értékében/ Tájékoztatás és nyivánosság /beruházás értékében/ PR, ismeretterjesztés /nem beruházás/ Kizáróag utáfinanszírozássa időközi kitizetési igényés akkor nyújtható be, ha az igényet támogatás összege meghaadja a megítét támogatás 10 %-át, de egaább 200 ezer forintot. Egymiiárd forintot meghaadó támogatás esetén utófinanszírozású időközi kifizetési Igényés akkor nyújtható be, ha az igényet támogatás meghaadja a megítét támogatás 2 /o-át. Az eőző bekezdés nem vonatkozik a kizáróag száítói finanszírozást tartamazó időközi kitizetési igényésre, a száítói és utáfinanszírozást vegyesen tartamazó ktizetési igényésre, és az eső időszakos beszámoóva együtt benyújtott kitizetési igényésre. A ki fizetés igényésének szabáyait az ÁSzF és a páyázati kiírás tartamazza Saját forrás igazoásának szabáyai A Kedvezményezett váaja, hogy a 3. számú meéketben meghatározott saját forrás rendekezésre áását egkésőbb az eső kitizetési kéreem benyújtásáig igazoja, amennyiben a páyázati kiírás a saját forrás rendekezésre áásának szerződéskötési időpontot követő igazoására ehetőséget nyújt. A Kedvezményezett váaja, hogy EU Önerő Aap támogatás igénybevétee esetén a saját forrás rendekezésre áását az eső kifizetési kéreem benyújtásáig aáírt támogatási szerződésse igazoja. A saját forrás EU Önerö Aap támogatássa nem fedezett mértékének páyázati útmutató szerinti igazoása szintén az eső kifizetési kéreem befogadásának fetétee. Amennyiben a kedvezményezett a saját forrás egy részét vagy tejes egészét hitefevéte útján kívánja biztositani, az erre irányuó hiteszerződést egkésöbb az eső kitizetési kéreemig ke benyújtania, fetéve, hogy a hitefevéte igazoását a páyázati kiírás a szerződéskötési időpontot követően megengedi. 5. A Projekt megvaósításának számszerűsíthető eredményei évek szerint A Kedvezményezett a Projekt megvaósítása során a támogatást az 5. számú meéketben meghatározott számszerűsíthető eredmények, indikátorok eérése, tevékenységek megvaósítása érdekében jogosut és egyben kötees fehasznáni. Kedvezményezett a számszerűsíthető eredményeket tejesíteni kötees.

7 6. Záró rendekezések Azonosító szám: KEOP /B/ Jeen Szerződés 10 odaon és 3 db eredeti pédányban készüt. A jeen Szerződéshez csatot 11 db meéket, és a jeen Szerződéshez fizikai érteemben nem csatot, de a jeen Szerződésben vagy az ÁSzF-ben hivatkozott meéketek, továbbá a projekt adatap és annak meéketét képező vaamennyi nyiatkozat, dokumentum a Szerzödés eváaszthatatan részei függetenü attó, hogy azok a jeen Szerződéshez tényegesen csatojásra kerütek-e A Kedvezményezett a je<"n Szerződés aáirásáva kijeenti, hogy a jeen Szerződés tartamát, az ÁSzF-t, és a vonatkozó jogszabáyokat, így küönösen az áamháztartásró szóó évi CXCV. törvényt (Áht.), a 4/2011. (1. 28.) Karm. rendeetet és a 368/2011. (XII. 31.) Karm. rendeetet (Ávr.) ismeri és magára nézve köteezőnek ismeri e, és tudomásu veszi, hogy a jeen Szerződés, vaamint az ÁSzF a vonatkozó jogszabáyok módosításáva, ietve Új jogi szabáyozás bevezetéséve minden küön intézkedés nékü módosunak A jeen Szerződésbő fakadó vaamey bejeentési, beszámoási, jeentéstétei, tájékoztatási köteezettség vagy igényés tejesítése, továbbá a támogatási szerződés kezeése során bekért dokumentumok benyújtása a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüeten keresztü történik. Az eektronikus akamazássa már beküdött dokumentumokat - a biztosítékok iratanyagán kívü - papír aapon nem ke isméteten beküdeni. Ha az eektronikus- akamazás hasznáata ehetséges, szerződésszerü tejesítésnek kizáróag az eektronikus akamazás hasznáata minősü. Az esetegesen csatoandó meéketeket, eektronikusan értemezhető formátumban, a Páyázati e ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüetre ke fetöteni. Azon köteezettségek esetében, meyekné a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet jogi és infrastrukturáis fetéteei nem biztosítottak, vagy a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet igazot meghibásadása miatt nem tejesíthetők, a kért dokumentumokat papír aapon és eektronikus adathordozón is be ke nyújtani. Amennyiben egyes köteezettségek esetében a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet infrastrukturáis fetéteei részben biztosítottak, azon részköteezettségek esetében, meyekné a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet infrastrukturáis fetéteei biztosítottak a kért dokumentumokat papír aapon és a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüeten is be ke nyújtani. Azon részköteezettségek esetében, meyekné a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet infrastrukturáis fetéteei nem biztosítottak, a kért dokumentumokat papír aapon és eektronikus adathordozón is be ke nyújtani Ha a Támogató vagy a Közreműködő Szervezet bármey, a jeen Szerződés aapján keetkező bejeentési, beszámoási, jeentéstétei, tájékoztatási kőteezettség, vagy igényés tejesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendekezésre (így küőnösen a Projekt tényeges megkezdése napjának bejeentése, eőegigényés, kitizetési igényés, időszakos vagy záró beszámoó, szerzödésmódosítás Kedvezményezett átai kezdeményezése stb.), szerzödésszerü tejesítésnek kizáróag a formanyomtatvány hasznáata minösü. A formanyomtatványok a Támogató és/vagy a Közreműködő Szervezet honapjáró töthetők Je A formanyomtatványokat szkenneve, a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüeten keresztü ke a Kedvezményezettnek a Közreműködő Szervezet részére ejuttatnia Ha a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet, vagy egyes funkciói nem ának tejes körüen rendekezésre, a formanyomtatványok beküdése postai úton történik.

8 " Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ A Szerződő Feek a jeen Szerződés időtartamára kapcsoattartót jeönek ki. A kapcsoattartó nevérő, postacimérő, teefon és teefax számáró és eektronikus evécímérő a jeen Szerződés aáirásáva egyidejűeg, vátozás esetén pedig a vátozást követően haadéktaanu tájékoztatják egymást A Kedvezményezett Közreműködő Szervezet feé irányuó hivataos kommunikációja a támogatási szerződés kezeése során az NFÜ honapján taáható Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüeten keresztü történik. A Kedvezményezettnek küdött értesítések az eektronikus akamazáson keresztü kerünek kiküdésre, s az egyedi jeszóva eátott feüeten egységes formában vának eérhetővé a kedvezményezettek számára. Az értesítéseket - azon esetek kivéteéve, meyeket a 4/2011.(!.28.) Korm. rendeet aapjan készüt Egységes Működési Kézikönyv postán kézbesítendő dokumentumként nevesít - papír aapon nem ke kiküdeni. Ha a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüet vagy egyes funkciói nem ának tejes körűen rendekezésre, az értesítéseket papír aapon ke kiküdeni A Kedvezményezett és a Közreműködő Szervezet nem hivataos kommunkációja (projektet érintő, joghatást nem keetkeztető pontosítás, ejárásrendi kérdések tisztázása, stb.) a 6.7. szerinti teefon, teefax, eektronikus eveezés útján ehetséges A Támogató és a Kedvezményezett egymás irányba történő nyiatkozataik megtéteére rendekezésre áó határidők számítására a 4/2011.(1.28.) Karm. rendeet aiban fogat szabáyokat ke akamazni A jeen Szerződés hatáyba épésének napja megegyezik a szerződést kötő feek közü az utosóként aáíró aáírásának napjáva. Jeen szerződés december 31-én hatáyát veszti Kedvezményezett kijeenti, hogy - az információs önrendekezési jogrói és az informáctószabadságró szóó évi CXII. törvény eőírásainak megfeeiően - a projekt adatapon fetüntetett projektfeeős, ietve a Projekt megvaósításában résztvevő szeméyek, vaamint a beszámoás, a szabáytaansági ejárás és az eenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban fetüntetett szeméyek szeméyes adataiknak a Támogató és a Közreműködő Szervezet áta történő kezeéséhez (ideértve ezen adatok fevéteét, tároását, nyivánosságra hozataát is) kifejezetten hozzájárutak. Ennek aapján Kedvezményezett szavato azért, hogy ezen szeméyes adatok fentieknek megfeeő kezeése az érintettek hozzájáruásáva történik Jeen Szerződésben nem szabáyozott kérdésekben a vonatkozó magyar- ide értve a Pogári Törvénykönyvrő szóó évi IV. törvényt is - és európai uniós jogszabáyok rendekezései az irányadók A Kedvezményezett képviseetében aáíró szeméy(ek) kijeenti(k) és cégkivonatukka, vaamint aáírási címpédányaikka igazoja(k), hogy társasági dokumentumaik/aapító okiratuk aapján, a jeen Szerződés bevezető részében fetüntetettek szerint jogosut( ak) a Kedvezményezett képviseetére (és cégjegyzésére ), továbbá ennek aapján a jeen Szerződés megkötésére és aáírására. Aáíró képviseő(k) kijeenti(k) továbbá, hogy a testüeti szervei(k) részérő a jeen Szerzödés megkötéséhez szükséges fehatamazásokka rendekezik(nek), tuajdonosai(k) a támogatási jogügyietet jóváhagyták és harmadik szeméyeknek semminemű oyan jogosujtsága nincs, mey a Kedvezményezett részérő megakadáyozná vagy bármiben korátozná a jeen Szerződés megkötését, és az abban fogat köteezettségek maradéktaan tejesítését. 7

9 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Szerzőqő Feek a jeen Szerzödést átovasták, és közös értemezés után, mint akaratukka és ehangzott nyiatkozataikka mndenben egyezőt aáírták. edvezményezett Budapest Főváros Önkormányzata Tarés István Főpogármester meg bízá~ bó:., Dr. 1 ~fei\1!!czetr?,b,f!ázs fopotarme!er- A~~Jvettes,;, -& ;~:::,,.;~ 3 ~ /~::~~rt~ f \).~ ~....:,:;;~ ~~ f.>" Ket~f....zop é,~,.~ 7.-~'.. :... hónap~ napja n. Körtvéy Zotán ügyvezető NKEK Nemzeti Környezetvédemi és Energia Központ Nonprofit Korátot Feeősségű Társaság Közreműködő szervezet V~. 1:1( '\' ~o~;?~~~,':~;:;;:'...,.. -~v,, -!,,~\,,,..,.. ~,,. :.{'p. ; t'.f;t} '.::irc'";:~ ;. (\ P.H.:b.. ~~~,., ' /.. :,.. Ket.:1f,..., 2013 é~.. Qb... hónap.f.g' na an. J e en mega ' apo d' as szavege.. megegyez1 'k a F" ovaros1 '. K" ozgyu "' es og : c..i u "é sere ' eőterjesztett és Budapest Főváros Közgyűése áta jóváhagyott szövegge. Szignh~:

10 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Meéketek: 1. sz. meéket - Rövid összefogaás a projektrő 2. sz. meéket - Projekteemek kötségvetési tábája 3. sz. meéket - A projekt eszámoható kötségeinek forrásai 4. sz. meéket - A projekt megvaósítás pénzügy ütemterve 5. sz. meéket - A projekt megvaósításának szárnszeréísíthető céjai, az eséyegyenőség! intézkedések és adatok, a fenntarthatósági szempontok és Indikátorok, továbbá a váat tájékoztatási tevékenységek a projekt megvaósítása során 6. sz. meéket - A projekt megvaósítás (kőz)beszerzései 7. sz. meéket- Jeen szerződéshez megküdött dokumentumok 8. sz. meéket - A Támogató áta a megvaósítási szakaszra megfogamazott ajánások 9. sz. meéket- A kifizetés igényés meé bekérendő dokumentumok köre (dokumentum mátrix) 10. sz. meéket - Etérések istája 11. sz. meéket - Eső kifizetési igényéshez benyújtandó dokumentumok köre )

11 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Átaános Szerződési Fetéteek az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program 1.1.1/B/10-11 fehívás keretében támogatásban részesített kedvezményezettek~e kötendő támogatási 1. Átaános rendekezések szerződésekhez Jeen Átaános Szerziídési Fetéteek (a ováobiakban: ÁSzF) hatáya az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operativ Program Teepüési sziárdhuadék-gazdákodási rendszerek továbbfejesztése fehívás keretében támogatásban részesített kedvezményezettekke megkötött vaamennyi támogatási szerződésre (a továbbiakban Szerződés) kiterjed. Az ÁSzF rendekezései szerződési fetétenek minösünek, ameyeket a Kedvezményezett az adott támogatás igénybevéteére vonatkozó Szerzödés aáírásakor fogad e. Amennyiben az ÁSzF és a Szerzödés azonos tárgyú eőírásai között bármiyen etérés van, ez utóbbi rendekezései esznek irányadók. A Kedvezményezett a Szerződés aáírásáva nyiatkozik, hogy nem á fenn harmadik szeméy irányában oyan köteezettsége, amey a támogatássa étrejött Projekt céjának megvaósuását meghiúsíthatja, nem á a 4/2011. (!. 28.) Karm. rendeet 34. szerinti támogatási rendszerbő kizárás, vaamint a 368/2011. (XII. 31.) Karm. rendeet (Ávr.) 76. hatáya aatt, nem minősü az aacsony keresetű munkaváaók bérének emeését ösztönzö egyes törvények módositásáró szóó évi XCIX. törvény 6. -a szerinti munkátatónak, az áamháztartásró szóó törvénynek megfeeően megfee a rendezett m unkaügyi kapcsoatok követeményének, a köztuajdonban áó gazdasági társaságok takarékosabb működésérő szé törvényben fogat közzététei köteezettségének eeget tett, vagy nem tartozik annak hatáya aá, és jogi szeméy vagy jogi szeméyiségge nem rendekező más szervezet esetén átátható szervezetnek minősü. A Kedvezményezett a Szerződés aáírásáva tudomásu veszi, hogy a Projekt részben vagy egészben történő meghiúsuása, vagy a támogatás szabáytaan fehasznáása esetén - a támogatást a Közreműködő Szervezet vagy az NFÜ döntésében, vagy a döntés een benyújtott jogorvosat aapján hozott jogerős határozatban fogataknak megfeeöen visszafizeti, és tudomásu veszi, hogy ennek emuasztása esetén annak összege az adott projektre vonatkozóan a Kedvezményezett részére megítét, de még ki nem fizetett támogatási összegbe beszámitásra kerü, ennek hiányában a központi kötségvetésbő biztositott támogatásbó - ha a Kedvezményezett iyen támogatásra jogosut - evonásra kerü. Jeen ÁSzF-ben hasznát fogamak a Szerződésben fogatak szerint értemezendők. Ha a Kedvezményezettnek a támogatás szempontjábó reeváns adataiban, vagy a támogatás fetéteeiben vátozás következik be, a Kedvezményezett a tudomására jutástó számított 30 napon beü kötees azt írásban bejeenteni a Közremüködő Szervezetnek. A Kedvezményezett a projekt megvaósítása során átaa kötött szerzödésekben (száítói szerződések) kötees kikötni az eáás jogát egaább arra az esetre, ha a száító een a szerzödéskötést követően csőd-, feszámoási, végeszámoási, hivatabó törési, ietve egyéb, a megszüntetésére irányuó ejárás indu.

12 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Biztosítékok Amennyiben a Kedvezményezett a 4/2011. (!. 28.) Korm. rendeet 33. -a aapján biztosíték adására köteezett a Kedvezményezett a Szerződés aáírásáva nyiatkozik, hogy harmadik szeméy irányában nem á fenn oyan köteezettség, amey a Kedvezmenyezett biztosítékadását korátozza. ' A támogatás (beeértve az eőeget) foyósítására mindaddig nem kerühet sor, amig a biztosítékok a Szerződésben meghatározottak és a jogszabáyokban fogatak szerint rendekezésre nem ának. A 4/2011. (. 28.) Karm. rendeet 33. -a szerinti biztosítékok értékének fedeznie ke egaább a kfizetési igényésben igényet, továbbá a már kifizetett támogatás együttes összegét, a páyázati útmutatóban, ietve a jogszabáyban meghatározottak szerint. A záró kitizetési igényéshez a biztosíték értékét csak abban az esetben szükséges kiegészíteni, ha a kedvezményezett áta a fenntartási idöszakban nyújtandó biztosíték értékét nem éri e az addig nyújtott biztosíték értéke. Biztosíték egfejebb a projektre megítét támogatási összeget eérő biztosíték! értékig kérhető. A biztosítékoknak a záró projekt fenntartási jeentés efogadásáig rendekezésre ke ániuk, kivéve, ha jogszabáy ettő etérően rendekezik. Amennyiben a Szerződés módosításra kerü, szükség esetén a biztosítékokra vonatkozó dokumentumokat is módosítan ke, ki ke egészíteni. 3. Támogatás kifizetése 3.. Eőeg Támogatási eőeg Amennyiben a Támogató a fehívásban a támogatási eőeg (a továbbiakban eőeg) igénybevéteét ehetövé tette, az eőeg igénybevéteérő Kedvezményezettnek nyiatkeznia szükséges a Közreműködő Szervezetné. Eőeg indokot esetben, a támogatott tevékenység eindításához és ikviditásának biztosításához szükséges egkisebb összegben igényehető. Az ÁSzF pont aatt megjeötek kivéteéve eőeg csak azon projekteem(ek)re vehető igénybe, ameyek esetében nincs mód közvetenü a száító(k) részére történő kifizetésre. Nem utaható eőeg a kedvezményezett számára, ha a támogatás kifizetésére (utófinanszírozássa) a projekt megvaósítasát követően, egy összegben kerü sor. A Közreműködő Szervezet az utáfinanszírozott projekteemekhez kötödöen (az Ávr.-ben nevesített mértékben) a megítét támogatás 25 O/o-ig, de egfejebb 300 miió Ft-ig támogatási eőeg formájában eöeget biztosít a Projekt eindításához. Eőeg csak azon projekteem(ek)re vehető igénybe, aho utáfinanszírozást váasztott a Kedvezményezett. A Közreműködö Szervezet az eőeg összegét a Kedvezményezett áta hiánytaanu benyújtott eőegigényés kéreem beérkezésétő számított 15 napon beü átutaja a Kedvezményezett Szerződésben megjeöt bankszámájára. Eőeg foyósítására, meghatározott ütemezésben, több részetben is sor kerühet. Az eőeg foyósításának fetétee, hogy a Szerződésben meghatározott biztosítékok egaább az igényet eőegnek megfeeő összegre rendekezésre ájanak. Amennyiben a Kedvezményezett igénybe vett eőeget, azonban az eőeg foyósítását követő 6 hónapon beü nem nyújtott be kifizetési igényést, ietve a benyújtott kifizetési igényés a támogatás nem rendetetésének megfeeő hasznáatát bizonyítja, a '

13 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Kedvezményezett kötees a korábban kifizetett eőeget a foyósítás napjátó számított, Pogári Tőrvénykönyvrő szóó évi IV. tőrvény (a továbbiakban: Ptk.) szerinti kamatta nőveten - kincstári körbe tartozó központi kötségvetési szervek esetében kamatmentesen - visszafizetni. Az eőeg visszafizetés tejesitéséig, vagy a Közreműkődő Szervezet átai részetfizetési engedéyezés esetén az engedéyben meghatározottak szerint, a kifizetések foyósitása fefüggesztésre kerü (ideértve a száítónak és engedményesnek történő foyásítást is). A Kedvezményezett a kifizetett eöeget akkor is a foyósítás napjátó számított, a Ptk. szerinti kamatta nőveten kötees visszafizetni, ha - egkésőbb a záró kitizetési igényésben nem számo e a foyósitott eőegge, vagy a -az eő/eget, vagy annak egy részét a záró kifizetési igényésig bármikor önként visszafizeti Fordított ÁFA-eőeg Száítói finanszírozási médban eőeg kizáróag az átaános forgami adóró szóó évi CXXVII. törvény a szerinti esetekben vehető igénybe a forditott ÁFA mértékéig. A Kőzreműködő Szervezet a forditott ÁFA-eőeg összegét a Kedvezményezett áta benyújtott átaános forgami adó eőzetes megtérítésére vonatkozó kéreem beérkezésétő számított 15 napon beü átutaja a Kedvezményezett Szerződésben megjeöt bankszámájára. Az eőeg igényésére a forditott ÁFÁ-va érintett száma eszámoásra benyújtásáva egyidejűeg kerühet sor. Az eőeg foyósításának fetétee, hogy a Szerződésben meghatározott biztosítékok rendekezésre ájanak. A fordított ÁFA-eőeg céhoz kötöttségébő adódóan a Kedvezményezettnek a fordított ÁFAeőeg eőzetes megtérítése iránti kéreemben meg ke jeönie az ÁFA befizetésének időpontját, me/y időpontot követő 5 munkanapon beü kötees benyújtani a Közremüködő Szervezethez a forditott ÁFA-eőegge történő eszámoását. Amennyiben a Kedvezményezett a forditott ÁFA-eőegge történő eszámoásra vonatkozó határidőt emuasztja, vagy a forditott ÁFA-eőegge érintett száítói száma eutasításra kerü, vagy a Kedvezményezett az eőeget nem a fordított ÁFA adóhatóság feé történő rendezésére fordítja, a Közremüködő Szervezet feszóítja a nem megfe/eően fehasznát eőeg összegének visszafizetésére. A Kedvezményezett a kifizetett forditott ÁFA-eőeget akkor is a foyósítás napjátó számított, a Ptk. szerinti kamatta növeten kötees visszafizetni, ha - egkésőbb a záró kifizetési igényésben nem számo e a foyósított forditott ÁFA-eőegge, vagy a. - a fordított ÁFA-eő/eget, vagy annak egy részét a záró kitizetési igényésig bármikor önként visszafizeti A száító áta közvetenü igényehető száítói eőeg A Kedvezményezett a Kbt. hatáya aá tartozó közbeszerzési ejárásokban kötees biztositani a száító részére eőeg igényésének /ehetőségét. Az NFÜ a száítói eőeg kifizetését függeten, az NFÜ áta megbízott műszaki eenőr eenőrzéséhez kötheti. A közbeszerzésekrő szóó évi CVI. tőrvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. () bekezdés a)-f) pontjai aapján ajánatkérőnek minősü/ö közszféra szervezet kedvezményezett - száitó finanszírozás akamazása esetén - a 4/2011. (1. 28.) Karm. rendeet 57. (b) bekezdése aapján a Kbt () bekezdésének hatáya aá tartozó közbeszerzési ejárás eredményeként kötött szerződésben kötees biztosítani a Száító részére a szerződés 12

14 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ eszámoható összege 30%-ának megfeeő mértékü száítói eőeg igényésének ehetőségél A közbeszerzési ejárás eredményeként kötött szerződésben a feek köteesek rögzíteni az eenszogátatásnak a támogatott projekt keretében eszámoható összegét. A kedvezményezett kötees kikötni, hogy a Száító a foyósítandó száítói eőegre jutó támogatás összegének megfeeő mértékű, az NFÜ javára szóó, a Kbt (6) bekezdése szerinti biztosítékot kötees nyújtani. Száítói eőeg biztosítékaként gazdasági társaság vagy nonprofit szervezet Száító - cégjegyzesre jogosut - vezető tisztségviseőjének vagy természetes szeméy többségi tuajdonosának kezességváaása vagy garanciaszervezet áta váat kezesség is efogadható. A száítói szerzödés fetéteeit annak figyeembe véteéve ke megáapítani, hogy a száítói eőeget a Száító közvetenü a Közreműködő Szervezettö igényeheti a Kedvezményezett egyidejű értesítése me!ett. A Kedvezményezett kötees a 4/2011. (. 28.) Karm. rendeet 57. (e) bekezdése aapján 5 napon beü teefaxon vagy eektronikus evében jeezni a Közreműködő Szervezet feé a száítói eőegge kapcsoatos észrevéteeit. Ennek hiányában a száítói eőeg-igényést a Kedvezményezett részérő efogadottnak ke tekinteni. A Kedvezményezett kötees a száítói eőeg biztosítására vonatkozó, NFÜ áta meghatározott rendekezéseket, szerződéses fetéteeket a száítói szerződésekbe beépíteni. A közveten száítói eöegigényés eőfetétee, hogy a) a közbeszerzési ejárás tejes dokumentációja a Kedvezményezett áta eenőrzésre benyújtásra kerüt a Közremüködő Szervezethez a közbeszerzések eenőrzésére vonatkozó ejárásrend szerint, b) a Rendeet 30. (2) bek. áta eőírt dokumentumokat a Kedvezményezett a száítói eőegigényésig benyújtotta, c) a közbeszerzési ejárás eredményeként kötött, aáírt száítói szerződés az aáírást követően haadéktaanu benyújtásra kerüt á Közremüködő Szervezethez, e) a kedvezményezett a száítói eőegigényésre jutó önerő kifizetését igazota a Közremüködő Szervezet feé, kivéve száz százaékos támogatási intenzitás akamazása esetén, vagy ha a kedvezményezett az EU Önerő Aapbó önerő-támogatást igényet. Devizában kötött száítói szerződés esetén a Támogató áta a megadott fix devizaárfoyamon a KSz veszi nyivántartásba a száítói szerződést. Az eőegbekéröt, az eöegszámát, vaamint a rész-/végszámát ugyanezen a devizaárfoyamon ke átszámítani. Az eőegge történő eszámoást a támogató feé annak figyeembe véteéve ke megkezdeni, hogy a foyósított száítói eőeg és a száma aapján a száítónak kifizetett támogatás együttesen nem haadhatja meg a száítói szerződés szerinti eenszogátatás eszámoható összegét. A Kedvezményezett kötees a Száító áta megküdött eőeg-számát - annak beérkezését követő 5 napon beü - záradékofni és hiteesített másoati pédányát a Közremüködő Szervezet részére megküdeni. A Kedvezményezett kötees haadéktaanu tájékoztatni a Közremüködő Szervezetet, ha oyan információ birtokába jut, mey a Száító szerződésszegését, ideértve a száítói eőeg nem rendetetésszerü, vagy cétó etérő fehasznáását aapazza meg. A Kedvezményezett kötees haadéktaanu információt szogátatni, és a Közremüködő Szervezette együttműködni annak érdekében, hogy a nem a száítói szerzödés céjáva összeegyeztethető módon fehasznáásra kerüő száítói eőeg Száító átai visszafizetésére, ietve annak fedezetéü szaigá ó biztosíték érvényesítésére mieőbb sor kerüjön '"

15 Azonosító szám : KEOP /B/ A támogatás foyósítása 3,2.. L A Kedvezményezett a kifizetés-igényést és az időszakos, vaamint záró beszámoót - a Szerződés hatáyba épését követően - a Közreműködő Szervezethez eektronikusan nyújtja be a Páyázati e-ügyintézés (Páyázó' Tájékoztató) feüetrő eérhető on-ine akamazáson keresztü. A kifizetés-igényés, ietve a beszámoó meéketeit eektronikus formában (papíraapú dokumentumok esetében szkenneve) szükséges csatoni a Páyázati e-ügyintézés feüeten. Számaösszesítő benyújtása esetén a Kedvezményezett áta cégszerűen aáírt eredeti pédányt szkennet formában, vaamint,.xs" formátumban eektronikusan csatoni ke. Amennyiben a Páyázati e-ügyintézés feüet infrastrukturáis fetéteei nem vagy részben biztosítottak, az aátámasztó dokumentumokat eegendő eektronikus adathordozón benyújtani: a) biztosítéknyújtási köteezettség esetén - ha a páyázati fehívás, ietve a támogatási szerződés ehetőséget ad arra, hogy az eső kifizetési igényéshez meékeve kerüjön benyújtásra - a biztosítékok iratanyaga, b) a Kedvezményezett hitees aáírásáva eátott kifizetési kéreem, c) a számaösszesítők, d) időszakos, ietve záró beszámoó e) ha a páyázati fehívás, ietve a támogatási szerzödés eőírja, záró kifizetési igényés esetén a könyvvizsgáói igazoás. A kifizetés-igényést és meéketeit a Kedvezményezett papír aapon is benyújtja az akamazis kitötését követően haadéktaanu. Az engedményes részére történő foyósítás tejesítésének további fetétee, hogy az engedményezésre vonatkozó szerződés a Közreműködő Szervezet rendekezésére ájon, ezért a Kedvezményezett a feeős A támogatások foyósítása a fehívás függvényében az aábbi formában történhet: a) Utófinanszírozás: A támogatás foyósitása közvetengi a Kedvezményezettnek - ietve engedményezés esetén az engedményesnek - a Szerződésben megjeöt bankszámájára történő utaássa történik, a közernény rovatban a Szerződés azonosító számának fetüntetéséve; b) Száítói finanszírozás: A támogatás foyósítása közvetengi a száító részére történő kifizetésse - ietve engedményezés esetén az engedményesnek - történik a Kedvezményezettet terheő, a száma támogatáson feüi összege kitizetésének igazoása meett A számák azonosíthatósága érdekében a Kedvezményezett kötees: a számán aáírásáva igazoni a vásárot termék megvéteét, hasznáatát vagy a szogátatas igénybevéteét, fetüntetni a Projekt regisztrációs számát, és a "támogatás eszamoására benyújtásra kerüt" szöveget. A számamásoatnak ezen információkat már tartamaznia ke. A számamásoaton a Kedvezményezettnek cégszerű aáírásáva ke igazoni, hogy ez mindenben megegyezik az eredeti számáva; a számaösszesítőt egymást követő, megszakítás mentes foyamatos sorszámozássa eátni, egyérteműen fetüntetve az abban szerepő számák áta efedett eszámoási időszakot (kezdete és vége), vaamint a Projekt eimét és számát (az 500 ezer Ft támogatástartamat e nem érő számákat a kis támogatástartamú számák összesítőjén ke eszámoni); idegen nyevű száma esetén a Kedvezményezett cégszerű aáírásáva eátott, a főbb megnevezések magyar nyevű fordítását tartamazó másoatot is meékeni ke A Közreműködő Szervezet a beérkezéstő számított 30 - száító részére történő közveten kifizetés esetén 15 - napon beü egfejebb 15 napos határidőve jogosut a Kedvezményezetett fehívni a hiányok pótására, ietve a hibák kijavítására. Amennyiben a Kedvezményezett ennek a köteezettségének a hiány pótasára és hiba javítására adott j./

16 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ határidön beü nem tesz eeget, az a kifizetési igényés érintett részének eutasítását jeenti. Ez esetben további hiánypótásnak nincs heye Ha a kedvezményezett áta benyújtott eőegigényés, időszakos vagy záró beszámoó, ietve idöközi vagy záró kifzetési igényés vagy annak egy része eentmondásos információkat tartamaz, a KSz az információk további részetezését, pontositását, az eentmondások feodását kérheti a Kedvezményezettő egfejebb 3 napos határidő kitűzéséve tisztázó kérdés formájában. A tisztázó kérdés megváaszoására rendekezésre áó határidő nem függeszti fe a jogszabáyban eőírt kifizetési határidőt. A tisztázó kérdésre tűzött határidőn tú beérkezett váaszt a KSz figyemen kívü hagyja. Ha a Kedvezményezett a tisztázó kérdésre adott váaszt hibásan vagy hiányosan nyújtja be, a KSZ az időszakos beszámoót, ietve a kifizetesi igényést a rendekezésre áó információk aapján bírája e A Közreműködő Szervezet a támogatást a kifizetési igényés hiánytaan beérkezésétő számított 45 napon beü - közvetenü a száító részére történő kifizetés esetén 30 napon beü - fizeti k. A száítói és utáfinanszírozást vegyesen tartamazó kifizetési igényés esetében is biztositani ke a száító részére 30 napon beü történő kifizetést. A kifizetés határidejébe a Kedvezményezett áta hiánypótásra igénybe vett időtartam, az eőre nem tervezett, eőre nem átott okok miatt efoytatott rendkivüfi heyszíni eenőrzés, a fefüggesztés időtartama, a kifizetest érintő Támogatási Szerződés módositása, vaamint a szabáytaansági gyanú kivizsgáására tett intézkedések, vaamint az NFÜ honapján közjemény formájában közzétett év végi zárási és év eeji számanyitási foyamatok nem számítanak bee. A Kedvezményezett rendekezése szerint a Szerződésben megjeöt bankszámátó etérő, a számavezető pénzintézet áta eigazot, a Kedvezményezetthez tartozó bankszámára is utahö~tó az adott kifizetési igényés aapjánkifizetendő támogatási összeg Amennyiben a támogatás a 3.5. pontban fogat határidőben, a Támogatónak ietve a Kbzreműködő Szervezetnek feróható okbó nem kerü kifizetésre, a Közreműködő Szervezet a késedeem időtartamára a határidő ejáratának napján érvényes jegybanki aapkamat mértékének megfeeő késedemi kamatot fizet annak a jogosutnak, akinek vonatkozásában a késedeemme érintett bizonyatra jutó késedemi kamat összege meghaadja a forintot. Nem ke késedemi kamatot fizetni a központi kötségvetési szerv részére. A késedemi kamat aapja a késedeemme érintett száma támogatás tartama. Száítói finanszírozás, ietve engedményezés esetén a Közreműködő Szervezet a száító, ietve az engedményes számára fizet késedemi kamatot. Ha egy, a Projekt fizikai befejezéséig tejesítendő indikátor nem éri e a 4/2011. (. 28.) Karm. rendeet 80. (6) és (7) bekezdésében meghatározott értékeket, a Közreműködő Szervezet az ott meghatározott jogkövetkezményeket akamazza. A Közreműködő Szervezet és a Támogató az időszakos és záró beszámoén kívü bármikor jogosut a Kedvezményezettő a Projektre vonatkozóan bármiyen információt kérni, a Kedvezményezett pedig kötees azt megadni. Arnennyiben az időszakos beszámoó eutasításra kerü, a kapcsoódó kifizetési igényésben igényet támogatási összeg nem foyósítható. A Közreműködö Szervezet az eutasítás tényérő és annak okairó értesítést küd. Ebben az esetben a Kedvezményezett a soron következő beszámoójában nem csak az azza érintett idöszakró, hanem az eutasítássa érintett beszámoási idöszakró is kötees beszámoni, bemutatva abban az eutasítás indokainak megodására tett épéseket 3.7. Pénzügyi zárás A záró beszámoó benyújtása, eenőrzése és jóváhagyása után a Kőzreműködö Szervezet evégzi a szerzödés pénzügyi zárását azaz megvzsgája, hogy a Kedvezményezett adóevonás! jogában történt-e vátozás, vagy a támogatási intenzitásvátozás miatt nem keetkezett-e kifizetendö támogatás, vagy követeés -, és az addig pr

17 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ tejesített kifizetések, vaamint szerződés aapján kif1zethetö támogatás összegének figyeembe véteéve intézkedik a szükséges pénzügyi záró-korrekció ( kifizetés/visszaköveteés) evégzése iránt. Fenntartási köteezettség eőírása ese té n a fenntartási időszak etetét követően a Közremüködő Szervezet evégzi a szerződés végső pénzügyi zárását, és intézkedik a további szükséges pénzügyi záró-korrekció (kifizetés/visszaköveteés) evégzése iránt. Amennyiben nincs fenntartási köteezettség, a szerzödés pénzügyi zárása végső pénzügyi zárásnak minősü Az 1000 Ft-ot meg nem haadó összegű, pozitív egyenegü pénzügyi zárás esetén a Közremüködő Szervezet a támogatás foyósítását nem tejesíti Projekt megvaósításhoz kapcsoódó beszámoási/jeentéstétei köteezettségek Kizáróag támogatási szerződésse rendekező projektek esetében a Kedvezményezett kötees havonta a hónapot követő időszakra vonatkozóan, havi részetezettségge, a megkötött, és a tervezett váakozói szerződések bontásában a Közreműködő Szervezet részére kifizetési ütemtervet benyújtani. Az ütemtervet a Kedvezményezett az eső ütemezett hónapot megeőzően 15 nappa kötees benyújtani. Amennyiben a Kedvezményezett a havi feüvizsgáatok során a kifizetési ütemtervét módosítja az eőző ütemtervhez képest, a módosítást a KSz feé indokoini kötees. A Kedvezményezett a támogatás igénybevéteére irányuó kitizetési igényéssei egyidejűeg időszakos beszámoót kötees benyújtani. Támogatás kizáróag a KSz áta jóváhagyott beszámoóva számoható e. Kedvezményezett a páyázatában váat eséyegyenőségge és környezeti fenntarthatóságga kapcsoatos, a projekt adatapon megjeöt váaásainak tejesítésérő a tejesítést követő egfejebb 30 napon beü kötees beszámoni a KSz-nek a tejesítést igazoó dokumentumok csatoásáva egyidejűeg. A Közreműködö Szervezet és a Támogató ezen kivü bármikor jogosut - a fenntartási időszak tartama aatt is - a Kedvezményezettő a Projektre vonatkozóan bármiyen információt, dokumentumot bekérni, a Kedvezményezett pedig kötees megadni, a Közreműködő Szervezet áta megjeöt formában és határidőben. A Kedvezményezett a Szerződésben megjeöt' időpontban záró beszámoót nyújt be a Közreműködő Szervezethez. A Kedvezményezettnek projekt fenntartási jeentésben ke beszámonia a Szerződés tejesüésérő, a Projekt müködtetése során tervezett és az eért számszerűsíthető eredményekrő." Kedvezményezett fenntartási jeentés beadására a befejezési határidötö számítva évente egyszer kötees a jeentés tárgyát képező időszak utosó naptári napjátó számított 10 munkanapon beű. 4. Szerződésmódosítás A vonatkozó ejárásrendet szabáyozó jogszabáy értemében a Támogatói Okiratta rendekező projektek esetében a Támogatási Szerzödés módositásán a Projekt módosítását ke érteni. ~, Fenntartási idöszak e1z eőkészítésre irimyuó konstrukoókra nem vonatkozik.

18 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ A Szerződés bármifée módosítása, beeértve az ahhoz csatot meéketeket is csak írásos formában, vaamennyi szerződést kötő fé aáírásáva történhet, kivéve, ha jogszabáy etérően rendekezik. A Kedvezményezettnek a szerződésmódosítást a megfeeő indokássa eátva ke eöterjesztenie. Ha a Közreműködő Szervezet a Kedvezményezett áta eőterjesztett módositási javasatot nem hagyja jóvá, és a Kedvezményezett a hozzájáruás megtagadásának eenére a vátoztatást végrehajtja, az ebbő eredö szabáytaanságért, annak jogkövetkezményeiért, vaamint a támogatás visszafizetéséért a Kedvezményezett feeős. A Kedvezményezett azonosító adataiban történő vátozások bejeentésének efogadásáva a Szerzödés minden küön intézkedés nékü médosul 4.2. A Kedvezményezett a Szerződés módosítását kötees kezdeményezni, ha a) a Projekt megvaósítása a hatáyos támogatási szerződésben meghatározott időponthoz képest eőre áthatóan 3 hónapot meghaadóan késik; b) a hatáyos Szerződésben rögzített bármey indikátor értékének várható tejesüése nem éri e az 5. számú meéketében rögzített céérték 75 %-át, c) vátozik a Projekt bármey egyéb, a cékitűzéseket befoyásoó ényeges jeemzője. Ha az 5. számú meéketben meghatározott céértékek eőre áthatóan nem 100%-ban tejesünek, és ez jeentős mértékben módosítja a projektet, a Kedvezményezett kötees a Szerződés módosítását kezdeményezni huszonöt százaékot meg nem haadó mértékű vátozás esetén is A Kedvezményezett vagy a Közreműködő Szervezet kezdeményezésére a Szerzödés közős megegyezésse módosítható. A Kedvezményezett a Szerzödés módosítására irányuó kéremét írásban, indokoássa eátva vaamint a kéremet aátámasztó dokumentumokka kötees a Közreműködő Szervezet részére ejuttatni. A Kedvezményezett módosítási igényét oyan időpontban kötees eőterjeszteni, amey ehetövé teszi, hogy a Közremüködő Szervezet, a Támogató a hozzájáruásró megaapozott döntést tudjon hozni. A Közreműködő Szervezet - ide nem számítva az eseteges hiánypótás idejét - a módosításra irányuó kéreem beérkezését követő 30 - indokot esetben 60 - napon beü megküdi a Kedvezményezettnek a médasitás tervezetét, vagy - a kéreem eutasítása esetén - az eutasítást és annak indokását. A Közreműködő Szervezet áta ekészített szerződésmódosítást a Kedvezményezett annak kézhezvéteétő számított 15 napon beü kötees cégszerűen aáírva visszaküdeni a Közremüködő Szervezetnek. A szerzödésmódosítás ebíráásáig a támogatás foyósítását a Közreműködö Szervezet fefüggesztheti. A támogatói okirat vagy a támogatási szerződés - jogszabáy etérő rendekezésének hiányában - kizáróag abban az esetben módosítható, ha a támogatott tevékenység az így módosított fetéteekke is támogatható ett vona. Módositás nem irányuhat a támogatási döntésben meghatározott összegen feüi többet kötségvetési támogatás biztosítására, a 4/2011. (1. 28.) Korm. rendeetben fogat kivéteektő etekintve. Kivétenek minősü, amennyiben a projekt egy vagy több, a páyázati fehívásban meghatározott önáóan támogatható eeme már megvaósut. Iyen esetben az NFÜ támogatási szerződés módositásáva kezdeményezheti a projekt szakmai tartamának módosítását Amennyiben a Kedvezményezett projekt érdekében femerüő kötségeihez kapcsoódó adóevonási jogában vátozás következik be, haadéktaanu kötees bejeenteni a Közreműködő Szervezetnek. Amennyiben a vátozást követően a Kedvezményezett az ÁFÁ-t evonhatja, a Szerződést módosítani szükséges. Az adóevonási jog megvátozása és annak 17

19 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ bejeentése közötti tejesítési időpontra vonatkozó számák aapján kapott támogatásbó az ÁFÁ-ra jutó, kifizetett támogatási összeget a Kedvezményezett a Szerződés módosításában meghatározottak szerint kötees visszafizetn i Amennyiben a Szerződés, vaamint a jeen ÁSzF módosításának tárgya a jeen ÁSzF hatáya aá tartozó Kedvezményezettek köteezettség aói mentesítése, ietve részükre a Szerződésben, és/vagy a jeen ÁSzF-ben meghatározottakhoz képest többet jogosítványok biztosítása, a Közreműködő Szervezet erre vonatkozó egyodaú nyiatkozata a Szerződést, ietve a jeen ÁSzF-et minden küön intézkedés nékü, a nyiatkozatban meghatározott tartaomma, a nyiatkozat Kedvezményezett részére történő közésétő kezdődő határidőve módosítja. A nyiatkozat jóváhagyására a Támogató jogosut. A Közremüködö Szervezet akkor is módosíthatja egyodaúan a Szerződést, ietve jeen ÁSzF-et, ha a módosítás a Kedvezményezett számára többetköteezettséget eredményez, de a módosításra jogszabáy aapján eenőrzésre jogosut szerv áta efoytatott eenőrzési jeentés megáapítása és javasata miatt van szükség. Az ÁSzF módosítása etérő kikötés hiányában az NFÜ honapján történő közzététee ép hatáy ba. 5. Közbeszerzésekre vonatkozó szabáyok Amennyiben a Projekt megvaósítása során a közbeszerzési ejárás efoytatásának köteezettsége fenná, a Kedvezményezett a szükséges közbeszerzési ejárásokat efoytatja. A közbeszerzési ejárások szabáyos efoytatásáért kizáróag a Kedvezményezett, mint ajánatkérő fee. Ennek megfeeően bármey közbeszerzési ejárássa kapcsoatos jogsértés, ietve szabáytaanság megáapítása esetén a támogatás egészére vagy egy részére vonatkozó visszafizetési köteezettség is kizáróag a Kedvezményezettet terhei. A Kedvezményezett kötees továbbá közbeszerzéseinek efoytatása során a 4/2011. (. 28.) Karm. rendeet 23. címe szerint ejárni, így küönösen a Közremi.,ködö Szervezetet és a Közbeszerzési Feügyeeti Főosztáyt az abban fogataknak megfeeöen tájékoztatni, a tevékenységük végzéséhez szükséges dokumentumokat részükre beküdeni, ietőeg ezen szervezetekke együttműködni. A Kedvezményezett kötees közbeszerzéseinek efoytatása során az egységes müködési kézikönyv kiadásáró szóó 26/2012. (X. 24.) NFM utasítás VIII. fejezetében meghatározott rendekezések ietve az NFÜ Közbeszerzési Feügyeeti Föosztáya áta kiadot útmutató betartásáva ejárni. A Közreműködő Szervezet és a Közbeszerzési Feügyeeti Főosztáy jogosut megismerni a Kedvezményezett mindenkor hatáyos közbeszerzési szabáyzatát. A közbeszerzési értékhatárt e nem érő beszerzések esetén a gondos gazda ejárásának, és az ésszerű gazdákodás követeményének betartását - hatékonyság, eredményesség, gazdaságosság - eenőrzés során igazoni szükséges. A 306/2011. (XJ1.23.) Kormányrendeet ai szerinti eöeg-fizetések esetében a kedvezményezett a számákat kötees haadéktaanu benyújtani a Közreműködő Szervezethez. 6. Közszogátatási céú szerződések A támogatássa megvaósuó közszogátatási céú eszközrendszer működtetésére, vagyonkezeésére irányuó közszogátatási, üzemetetési, vagyonkezeési szerződések megkötése, es - a jogszabáyoknak megfeeő módosítása érvényességéhez a közreműködő szervezet hozzájáruása szükséges.

20 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Támogatás foyósításának fefüggesztése A Közreműködő Szervezet a jogszabáyban, ietve a Szerződésben meghatározott esetekben kötees, ietve jogosut a támogatás foyósítását fefüggeszteni. A Közrem ű köd ő Szervezet fefüggeszti a támogatás foyósítását, ha a) a Kedvezményezettnek a Szerződés megkötését követően az adóhatóságok tájékoztatása szerint ejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozása van és köztartozását a KSZ áta szabott határidőben nem rendezi vagy késedeimét nem menti ki; b) ha a Közremüködö Szervezetnek a Kedvezményezette szemben bármiyen jogcímen követeése á fenn, c) a Kedvezményezett áta evégzett tevékenység etér a cétó, ietve a Szerződésben meghatározott céokhoz mért eőrehaadás nem kieégitő, és a Közreműködő Szervezet a Kedvezményezett időszakos vagy záró beszámoóját eutasítja d) tervezett vagy rendkívüi heyszíni eenőrzés megáapításai aapján ez indokot e) szerződésszegés esetén, f) a Kedvezményezett az egyes kifizetési igényésben igényet támogatási összegnek megfeeően megemet biztositéki mértéket egkésöbb a kifizetési igényés benyújtásáva egyidejűeg nem igazoja, és ezt az erre irányuó hiánypótásra történő feszóítás keretében sem pótoja, g) ha jogszabáy, a Támogatási Szerződés vagy a támogatói okirat részbeszámoási köteezettséget ír eő a kedvezményezett számára, annak emuasztása vagy nem megfeeő tejesítése esetén. A Közreműködő Szervezet fefüggesztheti a támogatás foyósítását, ha a) oyan esemény következik be, amey az eáás következményét vonhatja maga után, b) ha a Kedvezményezett een bármey támogatássa kapcsoatban szabáytaansági ejárás indu, c) szerződésmódosítás esetén, amennyiben a módosítás kifizetésse érintett, kötségvetési sorokka kapcsoatos adatokat érint, vagy ha a szerződés-módosítás tartamaz az aapadatokban bekövetkező vátozást is. d) a 4/2011. (I. 28.) Karm. rendeet 35. (1) bekezdésében szabáyozott vaamey eset bekövetkezik. Amennyiben a Kedvezményezett a fefüggesztésre okot adó körüményt Közremüködő Szervezet áta tűzött határidőn beü nem szünteti meg, az szerződésszegésnek minősü. A támogatás fefüggesztése, Ietve a támogatás visszatartása esetén a Kedvezményezettet kártaanítás, kártérítés, ietve késedemi kamat nem ieti meg. A Kedvezményezettet a vee szemben akamazott szankciók nem mentesítik a Szerződésben, vaamint a jeen ÁSzF-ben fogat köteezettségei tejesítése aó. 8. A Kedvezményezett átai szer;ződésszegés esete i és jogkövetkezményei 8.1. A Kedvezményezett átai szerződésszegés esete A Kedvezményezett köteezettséget váa arra, hogy ha a projekt részben vagy egészben meghiúsu, vagy a támogatást szabáytaanu hasznája fe, a támogatást a Közreműködö Szervezet vagy a Támogató döntésében, vagy a döntés een benyújtott jogorvosat aapján hozott jogerős határozatban fogataknak megfeeöen visszafizeti, és tudomásu veszi, hogy ennek emuasztása esetén annak összege - a megítét, de még ki nem fizetett támogatási összegbe beszámításra kerü, ennek hiányában - a központi kötségv!tésbő biztosított támogatásbó - ha a Kedvezményezett iyen támogatásra jogosut- evonásra kerü. 19

21 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Am<ennyiben a. Kedvezményezett a feszóítást követően úgy nyiatkozik, a visszafizetendő támogatás a még ki nem fizetett támogatási összegbe a fizetési határidő eőtt is beszámításra kerühet. A Szerződés Kedvezményezett átai megszegésének minösü minden oyan cseekmény, vagy muasztás, ameye a Kedvezményezett a támogatást jogszabáyeenesen, nem rendetetésszerüen, ietve nem a projekt céjának megvaósítására hasznája fe, vagy a támogatott tevékenység megvaósítása egyéb módon meg hiúsu, ietve tartós akadáyba ütközik, a támogatott tevékenység megvaósításáva késedeembe esik, ietve részben vagy tejes mértékben emuasztja azok tejesítését, továbbá, ha a Szerzödés, annak meékete vagy az ÁSzF tejesítéséve összefüggésben keetkezett, jogszabáyon vagy a Szerzödésen aapuó egyéb köteezettségét megszegi, annak nem - vagy határidőben nem - tesz eeget így küönösen, ha: a) a Kedvezményezett már nem fee meg a páyázati fetéteeknek (p. a tuajdonosi szerkezetében bekövetkezett vátozások miatt), b) a Kedvezményezett nem tesz eeget, ietve határidőben nem tesz eeget a Szerzödésben, ÁSzF-ben vagy jogszabáyban fogat bejeentés!, információszogátatás!, nyiatkozattétei vagy egyéb együttműködési köteezettségének, c) a Kedvezményezett határidőben nem tejesíti a projekt fenntartási jeentéstétei köteezettségét, ietve bármey beszámoási köteezettségét nem a megfeeő formában vagy nem a megfeeő információkka és meéketekke nyújtja be, és köteezettségét a tejesítésre vagy hiánypótásra vonatkozó feszóítás kézhezvéteétő számított 15 napon beü sem tejesíti, d) a Kedvezményezett a közbeszerzésre, tájékoztatásra, nyivánosságra vonatkozó köteezettségeit nem, vagy nem szabáyszerűen tejesítette, e) a Projekt fenntartási időszakára, ietve közmű beruházás esetén annak üzemetetésére és vagyonkezeésére eőírt köteezettségeit a Kedvezményezett nem tejesíti, f) a. Kedvezményezett az eenőrzésre jogosut eenőrzö szervek munkáját akadáyozza, vagy az eenőrzést megtagadja, és az eenőrzést az erre irányuó írásbe feszóításban megjeöt határidőig sem teszi ehetövé, g) a 4/2011. (1. 28.) Korm. rendeetben, az Áht-ban, az Ávr-ben vagy a fehívásban a Szerződés megkötésének fetéteeként meghatározott és a Kedvezményezett áta megtett nyiatkozatait a Kedvezményezett visszavonja Projektfeügyeeti rendszer működtetése Amennyiben a projekt szerzödésszerű megvaósítása veszéybe kerü, az NFÜ jogosut a támogatási szerződéstö vaó eáást, ietve a támogatói okirat visszavonását megeőzően a projekt szerződésszerű megvaósításához szükséges intézkedéseket megtenni, így küönösen a projektmenedzsment kötségeket csökkenteni, azok kifizetését fetéteekhez kötni, projektfeügyeőt kirendeni, a kedvezményezett európai uniós fejesztési forrásokhoz vaó hozzáférését ideigenesen korátozni, vaamint a támogatás részeges visszavonásáró/csökkentésérő rendekezni. AZ NFÜ ezen intézkedéseket a projekt - a hatáyos támogatási szerzödésben váat - ütemezéséhez vaó visszaáásig teheti meg. Amennyiben a támogatási szerződésben váat ütemezéshez vaó visszaáás - az NFÜ áta meghatározott - határidőre nem történik meg, az NFÜ eáhat a támogatási szerződéstő ietve visszavonhatja a támogatói okiratot. 20

22 Projektmenedzsment támogatás csökkentese Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Amennyiben a Projekt efogadott kötségvetése tartamaz a projektmenedzsment tevékenységre vonatkozóan eszámoható kötséget, annak összegét csökkenteni ke, amennyiben a Kedvezményezett projektmenedzsment-tevékenységébő fakadó köteezettségeit nem, vagy nem szerződésszerűen, ietve nem a jogszabáyoknak megfeeően tejesíti, továbbá amennyiben a Kedvezményezett a közbeszerzéssei kapcsoatos adatszogátatás; köteezettségének nem, ietve nem a szerződésben, vagy az irányadó jogszabáyokban meghatározottak szerint tesz eeget. Az evonás mértékét a Közreműködő Szervezet a jogsértés mértékéve arányosan, méregeés útján áapítja meg szabáytaansági ejárás keretében. Az evonás mértéke meghatározott az aábbi esetekben: a) 25%, amennyiben a benyújtott kifizetési igényést a Közreműködő Szervezet egaább két akaomma aapvető hibák, hiányosságak miatt utasítja e, b) 25%, amennyiben a projektfeügyeeti rendszer során kiaakított beavatkozási- és ütemtervben fogat, a Kedvezményezett feeősség; körébe utat intézkedéseket a Kedvezményezett egaább két akaomma nem vaósítja meg az eőírt határidőre, c) 25%, amennyiben a Kedvezményezett az igénybe vett fordított ÁFA-eőeget nem rendetetésszerűen hasznája fe, vagy arró a támogató feé határidőben nem számo e, d) 50%, amennyiben a 4.3. pont szernti szerződésmódosítás aapjáu szogáó körümény a Kedvezményezettnek feróható okbó következik be, vagy a vátozás-bejeentés, szerződésmódosítás kezdeményezési köteezettségét késedemesen tejesíti, e) 50%, amennyiben a projektfeügyeeti rendszer során kiaakított beavatkozási- és ütemtervben fogat, a Kedvezményezett feeősség/ körébe utat intézkedéseket a Kedvezményezett egaább három akaomma nem vaósítja meg az eőírt határidőre, f) 100%, amennyiben a Kedvezményezett igénybe vett eőeget, azonban az eőeg kifizetését követő, jogszabáyban meghatározott időtartamon beü nem nyújtott be kifizetesi igényést, vagy a benyújtott kifizetési igényés a támogatás nem rendetetésszerű fehasznáását igazoja A támogatás részeges visszavonásáva egyidejűeg a projekt megvaósut részeemeinek támogatása Amennyiben a projekt egyes tevékenységei, ietve eemei szerződésszerűen nem tejesíthetőek, azonban a projekt. más, tejesíthető eemei - a projekt ceja szerint - önmagukban is értékehető, hasznosítható projektegységet képeznek, az NFÜ visszavonhatja a Kedvezményezettő a részére kifizetett, de a nem szerződesszerű tejesítés okán e nem számoható résztevékenységek és projekteemek kötségére jutó támogatás összegét. A visszavönás a Ptk (3) bek. szerinti kamatta növet összegben történik. A támogatás részeges visszavonása esetén a projektmenedzsment kötség - vagy korábbi pénzügyi szankció esetén annak szankcióva csökkentett összege - eszámoásának aránya nem haadhatja meg az összkötség eszámoásának arányát. Önmagában is értékehetőnek tekinthető az a projekt eem, amey a projekt egészének megvaósuása hiányában is a projekt céjának megfeeően hasznosítható. A támogatás részeges visszavonásáva egyidejü/eg a Támogatási Szerződést megfee/öen módosítani ke. 21

23 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Késedemi kötbér Amennyiben a Kedvezményezett.a.) a projektte kapcsoatos beszámoási és jeentéstétei köteezettség ét a határidőb.en nem, vagy hiányosan, hibásan tejesíti, és köteezettségének a támogató írásbei feszóítását követő 15 napon beü nem tesz eeget, vagy b) eenőrzés-tűrési köteezettségének nem tesz eeget, és az eenőrzést az erre irányuó írásbei feszóításban megjeöt határidön beü sem teszi ehetövé, vagy c) a fizikai befejezés a Kedvezményezettnek feróható okbó a Szerződésben meghatározott időponthoz képest hat hónapot meghaadóan késik, a Kedvezményezett késedemi kötbér fizetésére kötees. A késedemi kötbér aapja az a.) és b.) pont esetében a beszámoó (időszakos vagy záró) vagy fenntartási jeentés benyújtásának esedékességéig, ietve az eenőrzéstűrési köteezettség megsértéséig kifizetett támogatás összege, a c.) pont esetében a megítét támogatás összege. A késedemi kötbér napi mértéke a kötbér aapját képező támogatás 10%-ának 1/365-öd része. A kötbérfizetés kezdő időpontja a) pont esetében a beszámoási, jeentéstétei köteezettség tejesítésének eredeti hatarideje, utosó napja a projekt jeentés benyújtását megeőző nap; b) pont esetében az eenőrzéstűrési köteezettség megtagadásának napja, utosó napja pedig az eenőrzés ehetövé téteének napját megeőző nap; c) pont esetében a megvaósuás Szerződés szerinti határideje, utosó napja a projekt fizikai befejezésének tényeges napja. A kötbér megfizetése nem mentesít a projektte kapcsoatos beszámoási, eenőrzéstürési, vaamint a támogatott tevékenység megvaósításának köteezettsége tejesitése aó Eáas a Szerződéstő Amennyiben a Kedvezményezett a rá vonatkozó bármiyen jogszabáyi, szerzödéses vagy egyéb eőírást megszegi, a Támogató, ietve a Közreműködő Szervezet jogosut a Szerződéstő eáni, így küönösen a) a 8.1. pontban írt szerzödésszegések ese té n, kivéve, ha a Szerzödés vagy az ÁSzF a szerződésszegéshez más jogkövetkezményt fűz; b) a Kedvezményezett a Közreműködö Szervezet szerződésszerü tejesítésre vonatkozó feszóításának az abban megjeöt határidőt követő 30 napon beü sem tejesíti a Szerződés, vaamint az ÁSzF aapján fennáó köteezettségét; c) amennyiben a Kedvezményezett a Támogatási Szerződés megkötésétő számított 12 hónapon beü nem kezdeményezi a támogatás igénybevéteét egaább a megítét támogatás 10%-ának fehasznáását igazoó, kitizetési kéreem benyújtásáva; d) amennyiben a Kedvezményezett a Támogatási Szerződés megkötésétő számított 12 hónapon beü a megvaósítás érdekében harmadik fétő megvásároandó szogátatásokat, árukat, építési munkákat egaább azok tervezett összértékének 50%-át eérő mértékben - eseteges közbeszerzési köteezettségének tejesítése meett - nem rendei meg, vagy az erre irányuó szerződést harmadik fée nem köti meg; e) a Kedvezményezett een a Cégközönyben közzétett módon csőd-, feszámoási, végeszámoási, hivatabó törési, vagyonrendezési ejárás indut vagy végrehajtási, adósságrendezési ejárás van foyamatban; f) a közpénzekbő nyújtott támogatások átáthatóságáró szóó évi CLXXXI. törvény 6. -a szerinti összeférhetetenség fenná; g) a Kedvezményezett een efoytatott szabáytaanság! ejárás eredményeként, az eáás szankciójának megáapításakor; h) amennyiben a Projekt meghiúsuását vagy tartós akadáyoztatását eőidéző körümény a Kedvezményezettnek feróható okbó következett be; "

24 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ , i) a Kedvezményezett részérő, vagy a Kedvezményezettre tekintette harmadik szeméy részérő nyújtott biztosíték megszűnik, megsemmisü vagy értéke egyébként számottevően csökken, és a Kedvezményezett megfeeő új biztosíték, vagy az értékcsökkenésnek megfeeő további biztosíték nyújtásáró az NFŰ áta megszabott ésszerű határidön beü nem intézkedik; j) amennyiben jogszabáy aapján eenőrzésre jogosut szerv az eenőrzés adatai aapján a szerzödés ietve jogszabáysértés megáapítására, vagy a támogatás visszaköveteésére vonatkozó javasatot tesz, ameye a Támogató egyetért; k) hitet érdemően bebizonyosodik, hogy a Kedvezményezett a támogatási döntést érdemben befoyásoó vaótan, hamis adatot szogátatott a támogatási igény benyújtásakor;. ) kiemeit projektek esetén, arnennyiben a Nemzeti Fejesztési Kormánybizottság a kiemeit projekt akciótervi nevesítését visszavonja;. m) a 4/2011. (!.28.) Korm. rendeet 35. -ban, ietve az Avr ban meghatározott egyéb esetekben. A Szerzödéstö történő eáás esetén a Kedvezményezett az addig foyósított támogatás (beeértve az eöeget is) összegét a Ptk (3) bek. szerinti kamatta növet mértékben - kincstári körbe tartozó központi kötségvetési szervek esetében kamatmentesen - kötees visszafizetni a Közreműködö Szervezet áta megjeöt bankszámára a közéstő számított 30 napon beü. A kamatszámítás kezdő időpontja a támogatás '- vagy annak egyes részetei - foyósításának napja, utosó napja pedig a visszafizetési köteezettség tejesítésének napja. A Kedvezményezett a karnaton feü a hatáyos jogszabáyi eőírások szerint kötees késedemi kamatot fizetni, amennyiben bármey visszafizetési köteezettségét határidőben nem tejesíti Jogosuatanu igénybe vett támogatási részösszeg visszaköveteése A Közreműködö Szervezet a Szerződés módosítása vagy az attó történő eáás nékü is erendeheti a támogatás részeges - a jogszabáysértésse, ietve a nem rendetetésszerű vagy szerződéseenes vagy jogosuatan fehasznáássa arányos mértékű - visszafizetését. Ebben az esetben a Kedvezményezett a jogosuatanu igénybe vett támogatási részösszeget Ptk (3) bek. szerinti kamatta növet mértékben - kincstári körbe tartozó központi kötségvetési szervek esetében kamatmentesen - kötees visszafizetni a Támogató áta meghatározott határidön beü, a megjeöt bankszámára. A kamatszámítás kezdő időpontja a támogatás jogosuatan fehasznáásának kezdő napja, utosó napja a visszafizetési köteezettség tejesítésének napja. Ha a Kedvezményezett a visszafizetési köteezettség tejesítéséve 'késedeembe esik, a késedeme után a Ptk. szerinti késedemi kamatot ke érvényesíteni, kivéve kincstári körbe tartozó központi kötségvetési szervek esetében Szabáytaanság A Kedvezményezett tudomásu veszi, hogy a 4/2011. {. 28.) Korm. rendeet pontjában meghatározott szabáytaanság miatt indut ejárás esetén a Közremüködő Szervezet, ietve a Támogató jogosut a szabáytaanság! ejárás aatt a kifizetési igényésben szerepő, szabáytaanságga é1 intett összeg egy részének vagy egészének kifizetését fefüggeszteni, a szabáytaanság; ejárás eredményeképpen pedig eutasítani, vagy a kifizetett támogatás egy részét vagy egészét visszaköveteni, és a megítét támogatást csökkenteni, vaamint a vonatkozó jogszabáyokban és az ÁSzF-ben meghatározott más szankciót akamazni. Ez esetben a megítét támogatás a Szerződés módosítása nékü csökken. A Kedvezményezettet a vee szemben akamazott szankciók nem mentesítik a Szerződésben fogat köteezettségei tejesítése aó. A tejes támogatási összeg visszafizetése esetén a Szerződés megszűnik.

25 9. Támogatások eenőrzése Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ Kedvezményezett a Szerzödés.aáírásáva köteezettséget váa arra, hogy a támogatás fehasznáásának Ietve a Projekt megvaósuásának eenőrzését minden oyan szervezet, hatóság, egyéb szeméy részére ehetövé teszi, ameyeket erre jogszabáy jogosít, Ietve köteez. Kedvezményezett biztosítani kötees, hogy az eőzetesen részére bejeentett heyszíni eenőrzések akamáva az erre fejogosított képviseője jeen egyen, és a szükséges dokumentumok rendekezésre bocsátásáva, a szükséges információk, kért adatok megadásáva, vaamint a fizikai eszközökhöz vaó hozzáférés biztosításáva segitse az eenőrzések végrehajtását, továbbá a vizsgáat aapján készített jegyzőkönyv átvéteét aáírásáva igazoja. 10. A Projekt dokumentumainak nyivántartása és megőrzése A Kedvezményezett kötees a Projekt dokumentumainak nyivántartását és őrzését biztosítani és azt a jogszabáyokban meghatározott szervezetek, hatóságok ietve egyéb szeméyek részére hozzáférhetővé tenni. A Kedvezményezett a Projektte kapcsoatos minden dokumentumot kötees eküönítetten nyivántartani, és egaább december 31-g megőrizni. Az eredeti dokumentumokat a Kedvezményezett őrzi abban az esetben is, amennyiben küső projektmenedzsment szervezetet vesz igénybe. A Kedvezményezett kötees a Projektre vonatkozóan eküönített számvitei nyivántartást vezetni.. A Projékt fenntartása A projekt fenntartási időszak kezdete a projekt befejezését követő nap Infrastrukturáis, ietve termeő beruházások esetén a projekt befejezésétő számított 5 évig, kis- és középváakozások esetében 3 évig a támogatás visszafizetésének terhe meett a Kedvezményezett váaja, hogy a Projekt megfee az 1083/2006/EK rendeet 57. cikke (1) bekezdésében fogataknak (fenntartás). A támogatott beruházássa étrehozott vagyon a záró fenntartási jeentés efogadásáig csak a Közreműködő Szervezet eőzetes jóváhagyásáva és a fogakoztatási, ietve a szogátatási és az egyéb köteezettségek átváaásáva, átruházásáva idegeníthető e, adható bérbe, ietve terhehető meg. Az Európai Szociáis Aapbó származó támogatások esetében csak abban az esetben á fenn fenntartási köteezettség, ha a páyázati fehívásban eírtak szerint a projekt az Európai Unió Működésérő szóós szerzödés 107. cikke szerint áami támogatási szabáyok aá esik. Iyen esetben a projektre a fenti szabáyok szerinti fenntartási köteezettségek vonatkoznak. Amennyiben a Kedvezményezettnek továbbfogakoztatási köteezettsége á fenn, akkor a Projekt befejezetését követően az útmutatóban meghatározott időpontban a köteezettség tejesítésérő be ke számonia a Közreműködő Szervezetnek A projekt befejezésétő számított 5 évig, kis- és középváakozások esetében 3 évig, a Kedvezményezettnek projekt fenntartási jeentésben ke beszámonia a szerződés tejesüésérő, a projekt müködtetése során tervezett és az eért számszerűsíthető eredményekrő. A jeentést az Páyázati e-ügyintézés (Páyázó Tájékoztató) feüeten eektronikus formában ke benyújtani. ~-1

26 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ A Kedvezményezett fenntartási jeentés beadására a Szerződés hatáya aatt évente egyszer köteezett. Az eső jeentés benyújtásának határidejét a KözremiJködő Szervezet határozza meg. A fenntartási időszak végét követően a Közreműködő Szervezet áta meghatározott időpontig a Kedvezményezett záró projekt fenntartási jeentést nyújt be a Közreműködő Szervezethez Ha egy, a projekt fenntartás végéig tejesítendő indikátor nem éri e a 4/2011. (!. 28.) Korm. rendeet 80. (6) és (7) bekezdésében meghatározott értékeket, a Közreműködő Szervezet az ott meghatározott jogkövetkezményeket akamazza. A visszaköveteéssei érintett összeget a záró beszámoó aapján efogadott támogatási összegbő ke evonni. 12. Tuajdonjog és szeemi jogok A támogatott beruházássa étrehozott vagyon a fenntartási időszak aatt csak a támogatási döntést hozó eőzetes jóváhagyásáva és a Kötséghaszon eemzésben váat, és az egyéb köteezettségek átváaásáva, átruházásáva idegeníthető e, adható bérbe, ietve terhehető meg. A korátozás megszegése esetén a Kedvezményezettnek - a jogszabáyban és a Támogatási Szerződésben fogataknak megfeeően - vissza ke fizetnie a támogatást a támogató részére. Nem minősü eidegenítésnek az önkormányzati társuás feő a tag önkormányzatok, vaamint a Magyar Áam megbízottjaként ejáró szervezet feő a Magyar Áam részére történő vagyonátadás A Projekt eredményei, így küönösen (az akárcsak részben) a támogatásbó étrehozott vagyon és az azza kapcsoatos jeentések és egyéb dokumentumok tuajdonjoga, vaamint a Projekt során étrejött, vagy beszerzett vagyoni értéket képviseő szeemi akotások fehasznáásának joga a Kedvezményezettet ieti A Projekt megvaósításának végére a Projekt eredményeképp étrejött vagyontárgyak tuajdonjogát (szeemi akotások fehasznáásának jogát) - amennyiben azza eredetieg nem rendekezett, és az átruházás nem ütközik jogszabáyi rendekezésbe, vagy nem idegen tuajdonon történt a beruházás - át ke ruházni a Kedvezményezettre. Az átruházás dokumentumait a záró beszámoóhoz csatoni ke A jeen Szerzödés hatáya aatt a Projekthez készített pénzügy es gazdasági kötséghaszon eemzés oyan vátoztatásához, amey a pénzügyi eemzésnek a támogatási intenzitásra vonatkozó eredményét befoyásoja vagy befoyásohatja, a Kedvezményezett kötees a Támogató eőzetes írásbei jóváhagyását kérni Amennyiben a Kedvezményezett a Projekt keretében közbeszerzési ejárás efoytaására kötees, a Kedvezményezett kötees a közbeszerzési ejárás efoytatása során az ajánati/részvétei/ajánattétei fehívásban, ietve a nyertes ajánattevőve megkötött szerződésben kikötni, hogy a tejesítés során keetkező, a szerzői jogi védeem aá eső akotásan a Kedvezményezett terüeti korátozás néküi, harmadik szeméynek átadható fehasznáási jogot szerez. Kötees továbbá biztositani, hogy a szerzödés aapján a Kedvezményezett jogot szerezzen az akotás (terv) átdogozására. Ha a Projektet a Kedvezményezett bármey okbó nem vaósítja meg, vagy részben vaósítja meg, akkor a szerzői jogi védeem aá eső akotás fehasznáásának jogát kötees átruházni a Támogatóra vagy az átaa megjeöt szeméy re Amennyiben jeen Szerződés aapján foyósított támogatás terhére, vagy a Projekt keretében étrejött szeemi akotás fehasznáására a Kedvezményezett jogot szerez, úgy kötees ezen hasznáati jogot fehívásra a Támogató és a Közremüködö Szervezet részére ingyenesen biztositani. Támogató ás a Közreműködő Szervezet e jogot üzetszerűen nem jogosut gyakoroni, így a fehasznáás a jövedeemszerzés vagy jövedeemfokozás céját a Támogató és a Közreműködéi Szervezet részérő közvetve sem szogáhatja.

27 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ , 12,7. A közbeszerzési ejárás megindítása eőtt a Kedvezményezett kötees a tejesítésre kerüő tervezési szogátatások tekintetében a tervezőt megiető, szerzőí jogi védeem aá eső akotáson harmadik. szeméynek átadható fehasznáási jogot szerezní. A fehasznáói jognak magában ke fogania az akotás (terv) átdogozásának jogát s Amennyíben a Szerződés aapján foyósított támogatás terhére, vagy a Projekt keretében étrejött szeemi akotás fehasznáására a Kedvezményezett jogot szerez, úgy tuajdonjogának érintetenü hagyása meett kötees annak oktatási/képzési/fogakoztatási céra történő fehasznáását bármey további fehasznáó részére ingyenesen biztositani. A fehasznáó ezt a jogát üzetszerűen nem gyakorohatja, így a fehasznáás a jövedeemszerzés vagy jövedeemfokozás céját közvetve sem szogáhatja. 13. Tájékoztatás és nyivánosság A Kedvezményezett a Projekt megvaósítása során kötees a hatáyos jogszabáyokban meghatározott tájékoztatási és nyivánassági köteezettségeknek eeget tenni, a Projektrő és a támogatásró az ott meghatározott módon és tartaomma információt nyújtanl A tájékoztatásra és nyivánosságra vonatkozó követeményeket a Támogató honapjáró etöthető Arcuati Kézikönyv és a Kedvezményezettek tájékoztatási köteezettségei c. útmutató tartamazza A Kedvezményezettek tájékoztatási köteezettsége c. útmutatóban eőírt kommunikációs tevékenységek nem tejesítése vagy részeges tejesítése, ietve az eőírtaktó etérő formában történő megvaósítása a megítét támogatás kommunikációra eszámoható részének csökkentését vonja maga után Amennyiben a Kedvezményezett a köteezően eőírt tevékenységeken tú egyéb kommunikációs tevékenységeket is tervez, váaja, hogy azok esetében is betartja az pontban eírtakat A Projekt maximaizát, de eszámoható kötségeinek részét képezik a kommunikációs kötségek is. A maximumérték feetti kommunikációs kötségek nem számohatók e A Kedvezményezett a Szerződés aáirásáva váaja, hogy a Támogató eektronikus és nyomtatott kiadványaiban média-megjeenéseiben és egyéb tájékoztató jeegű rendezvényein Projektjét igény esetén bemutatja, és az erre irányuó megkeresést csak aapos okka utasítja vissza Amennyiben a Kedvezményezett eszközbeszerzéséhez nyújtott támogatás az 50 miíó forintot, bármey más beruházáshoz nyújtott támogatás a 10 miió forintot meghaadja, vagy ha az átadásra a sajtó képviseőit is meghívják, a Kedvezményezett kötees az eszköz, ietve a beruházás átadásáró a Közreműködő Szervezetet értesíteni az átadás napját megeőző egkésöbb 20 nappa. A Kedvezményezett kötees továbbá bármey, a Projektte kapcsoatban szervezett nyivános, a sajtó részvéteéve zajó rendezvényrő a Közreműködő Szervezet képviseőjét értesíteni, a rendezvény napját megeőző egkésőbb 20 nappa A Kedvezményezett a Szerződés aáírásáva hozzájáruását adja ahhoz, hogy a Támogató, vaamint a Közreműködő Szervezet kezeésében évő, a támogatás fehasznáására vonatkozó adatokat a Támogató és a Közreműködő Szervezet nyivánosságra hozhatja, kivéve azokat az adatokat, meynek nyivánosságra hozataát jogszabáy kifejezetten megtitja. 14. A Szerződés megszünése Szerződő Feek megáapodnak abban, hogy a Szerződés a tejesítést (beeértve az eenőrzéstűrési, vaamint a dokumentum-megőrzés! köteezettséget is) megeőzően csak vis "'!'tf_,

28 Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/ maior, ehetetenüés, a Közreműködö Szervezet, vagy a Kedvezményezett átai, a Szerződésben meghatározott esetekben és módon történő eáás, vagy a bíróság határozata aapján színik meg. A Szerződő Feek a jogviszony jeegére vaó tekintette a femondás jogát kizárják Kedvezményezett eáhat a Szerzödéstő, amennyiben annak tejesítésére, a szerződéskötést követően, neki fe nem róható okbó beáott körümény foytán nem képes. A Szerzödés iyen esetben, annak megkötésére visszamenő hatáya megszűnik, és a Kedvezményezett kötees a támogatás eáás időpontjáig foyósított összegét, jogszabáyban meghatározott mértékü kamatta növet összegge, az eáásban közöt időpontban visszafizetni. A kamatszámítás kezdő időpontja a támogatás - vagy annak egyes részetei - kífízetésének napja, utosó napja pedig a visszafizetési köteezettség tejesítésének napja A Kedvezményezett a karnaton feü a hatáyos jogszabáyi eőírások szerint kötees késedemi kamatot fizetni, amennyiben visszafizetési köteezettségét határidőben nem tejesíti. J 7

29 1. sz. meéket Rövid összefogaás a projektrő Szerzödés száma: KEOP-1.1.1/B/ Név: Budapest Főváros Önkormányzata A Fővárost Önkormányzat a huadékkezeési közszogátatási feadatokat a közszogátató, a Fővárosi Közterüet-fenntartó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (FKF Zrt.) útján átja e. A Fővárosi Önkormányzat és az FKF Zrt. céja egy oyan Integrát huadékgazdákodási rendszer kiépítése Budapesten, ami hozzájáru a fenntartható huadékgazdákodás megvaósításához. Az ehhez szükséges fejesztéseket szükségessé teszik azon Európai Uniós és hazai jogszabáyok, prograrnak és stratégiák, ameyek mennyiségi cékitűzéseket fogamaznak meg a képződő huadékok kezeése tekintetében. A projekt az aábbi fejesztések megvaósitását fogaja magába: A HUHA égetési saakjának erakására szogáó erakó étesítése az Észak-pesti aggomerációban (~600 OOO t erakás! kapacitássa), csurgaiékvíz tsztftó berendezésse; A szeektíven gyűjtött huadékok kezeésére két új utóváogató-eőkészítő étesítése (páyázaton kívü finanszírozandó fejesztésse 15 OOO t kapactású műanyag, fém váogató a BUFA terüetén, a projekt keretében 40 OOO t kapactású műanyag, fém, papír frakciók váogatására szogáó váogató); Két Szemtéetformáó és Újrahasznáati Központ étesítése a XV. és a XVIII. kerüetben; Logisztikai és Szaigáitató Központ étesítése átrakó áomássa az FKF Zrt. Ipacsfa utcai teepheyén, 112 OOO t átrakási kapacitássa; Mechanikai eőkezeő étesítése a PRHK teepheyén 150 OOO t/év kapacitássa A omtaanítási huadékok aprítására szogáó omdaráó berendezés beszerzése; A sa ak erakásához kapcsoódóan fémeváasztó berendezés beszerzése; A PRHK I. ütemében erakásra kerüt huadék áta termeődö depóniagáz hasznosítása (páyázaton kivüi finanszírozássa). A megvaósitás ütemezése: Esz::oni kivánt Feadat Feadat Eszám Pro;ekteem köts téte Feadat keoedete véae kötség Ft Ingatan és Ingatanhoz kapcsoódó vagyoni terüet-, és o:h::ó Tárovi eszköz értékű ioq inaatanszerzés OOO OOO 1

30 építés, Tárovi eszköz Éoítés munkák technoógia Tárgy eszköz Eszköz beszerzések Tárovi eszköz Pro1ektmenedzsment közbeszerzési Tárgyi eszköz Közbeszerzés tanácsadó Engedéyes tervek, Tárgyi eszköz Tervezés enaedévek mérnök Tárovi eszköz Mérnök feadatok feüaveet Anyagjeegű PR, Tudatformáás r. Ismeretterjesztés (megeőzés) Anyagjeegű TáJékoztatás és r. nvivánossáa Összes nettó kötség Nem eszámoható kötségek (Önerön feüi saját forrás) ön eré Támogatás összege OOO OOO OOO OOO OOO OOO OOO OOO OOO SO OOO OOO OOO

31 ~ - - Tamogatást ra ta 93 8soooo Projekteem - ia - Oss:es e s:ar.~:..,~~c -tdtseg %01\.~~ebct F tnettó Ft (nettó) Uss.:es e:s:ame 1a o kcts~ebo C'IERO F (nettó) KEOP-1 118/ Nem es2jámoható Összes kötség (eszámo ható+ n Osszes.. e,., em euámohato) (eszamonató projektoomok esetében) Szeemi termékek megszerzése o o o o : :~~;...' -<~- ~. jj % Iogatan és kapcs. vagyoni érték ü jog 890 OOO OOO 83!1354 OOO OOO O ~/ - ;)ii:.~~~iió Terüet-eokeszités terüetrendezés o O o o )::.~~::,~,.. 'J O.OOOOOO :. ass 048 s21 26 o3a 979 o,}~:~~~&i*o~ % I ProJektmenedzsment /beruhazas értéké bon/ 30 OOt! OOO OOO OOO o A~\:-{~&):~~ %. I Tajékozatas és nyv./beruhazás értékében/ 50 OOO coo o j j Tartaek 355 OOO ('1') OOO j % o. oooooo~ o.oooooo ~ % % OOOi t;}"i((('-~,j;a~j % összes kotség tartahikka ooo o Tájékoztatás és nyiv. Inem beruházás/ o o o11 o Összes kötség OOO PR. smoretterjesztés /nem beruházás/ 150 OOO OOO ) 93 esoooo I Egyób projekte om ktg /beruházás értékébeni 10 OOO I Projoktmonedzsment /nem boruházasi o o ou D Mernöki feadatok /beruházás értéké bon/ OOO 140 OOO OOO s 596 oooq o %..:,-: ió Tervezés és egyéb tanumányok Iberuházis :';'[~~;.;-r-.-~,. tértékébe n/ OOO O ~. Kbtbeszerzés Iberuházás ertékében/ 25 OOO OOO OOO OOO o :_:;\;~~d();i}ód < Tanumányok. vizsgaatok /beruházás ért/ 15 OOO OOO OOO 921 OOO o ~:~~1.':(~'i~~~~ ~ '~ Epites munkak t. ' soo A OOO {'J;;~~~if'~ttÓ! 'e Es:tkozh~>s2tH21!s ~~~~~ ~~~~~~~~~--~~~ ~~~~q_------~ Ft(netó) Ft (nettó) Kotségtába tnetto osszegek) Támogatható tevekenysegok eszámoható kötsége Osszes ets:a-nc :oa IC' T:... :>G., TAS e ~:art'c'h&.c I<Ottseg Fnan. Rata 2. sz. meéket: Projekteemek keségvetési ábiaja - ---a:j C!J cm t:::::! r:;:3i ~ c.:::!

32 ! ----~~ ~---~~ 3. sz. meéket: A projekt eszámoható kötségeinek forrásai KEOP / Eszámoható kötség Nem eszámoható Források megoszása kötség Ft (nettó) Ft (nettó) Összesen Ft (nettó) Forrásmegoszás% ( eszámoható kötségek)! 1. sajat forras Ft OOO Ft Ft 6,140000% 1/1. a támogatast igényő hozzájáruasa Ft OOO Ft Ft 3.97% 112. partnerek hozzájáruása O Ft O Ft O Ft 0.0% bankhite. kötvénykibocsatás O Ft O Ft 114. egyéb saját forras: Uzernetető átai finanszírozas Ft O Ft O Ft Ft 0,0% 2.17%. egyéb tamogatás:... O Ft O Ft. a támogatási konstrukció keretében megítét támogatás (EU és hazai együttesen) Ft O Ft Ft 0.0% 93,860000% Összesen Ft OOO Ft ~-~ Ft 100,0% d

33 ii szttmú meéket: A projekt megvaósitás pénwgy1 Utemterve Csa h.: Csat az eszamohi!to ioisegekre vcnak.ozoa.'' KEOP ! !i!!!! !!!! ~ 2013 decernder Tarvezes - beruhazás e"tet.een' 2014 máju$ 2 Eszkozbeszerzes 6 q,11es t~!érnqiii feecatok.? c;e~?ro;ek.te:e':' A TSz 1 s: mejie.~ PrOJt(.eemek ~citsegvete!, t2!:: 1 i;!a szenni sze:;:< s~erzoo"es vagy e... ek.en"/5e9 kezdete A meg~o:esre kerv>?c "'*'ia~oz0!'1negbzasj szerzódés asirasaoa. dat\!a wegy a szerzéxé&.ben st:erepó kezdesi datum} S~etz< 5::-erzOdas vagy tevek.enyseg vege A mevkoies!'e ke~o -.ahan.. oze»"megbrzas :uerzodés s:eenni tvege!jesrtes haaodo daturna A= ::..s~.:.,;:. osszeget a k:~ mes1 ~.~em tervezett beny<.~;~san6k datuma a&ojii" sz:uksé-ges tervez.."'t' ~

34 ~- KEOP-1.1.1/8/ sz. me/ék/et: A projekt megvaósításának számszerűsíthető céjai. az eséyegyenfőségi intézkedések és adatok, a fenntarthatósági szempontok és indikátorok, továbbá a váfat PR tevékenységek a projekt megvaósítása során 5a. sz. me/ék/et: A projekt output és eredmény indikátorai Indikátorok megnevezése Kiinduási (Képződő teepüési sziárd huadék kezeés M.e. érték módja szerint) (Jeeneg) Céérték (201 6) Vátozás Anyagában hasznositott huadék ( komposztat is) ezer tév Energetikai hasznosításra átadot! huadék ezer tjév o Égetésse artamatanitott huadék ezert/év Lerakássa ártamatjanitot huadék ezer tév A kt indiká ""' KEOP Akciótervéb - -- hat: It strukt. t Céérték Kiinduási 2015 A mutató megnevezése érték Eredménymutatók: A képzödö teepüési sziárd huadék mennyisége a Anyagában hasznositott (komposztátat is beeértve) Energetikaiag hasznositott Égetett o o Lerakott (bioógiai eőkezeés nékü)

35 KEOP-1.1 1!8! ! sz. me/ék/et: A projekt megvaósításának számszerusithetö céjai. az esé/yegyen6ségi intézkedések és adatok. a fenntarthatósági szempontok és indikátorok. továbbá a váat PR tevékenységek a projekr megvaósítasa során - ~ ~ 5b. sz. meéket Honzonta/IS mdtkéforok Fenntarthatósági cékitűzések mérték-egység kiinduasi érték Fe'esztésre vonatkozó vaais céérték projekt befejezésekor céérték projekt fen"tartas végén Komyezeti szempontú tanúsiás szerint müködk {1/N) I/N t ProJektgazda J F enntarthatóség tervve vagy programma í oca Agenda 21) rendekezik vagy váaja annak etkészitésé ifn) ProJektgazda JIN. Masodagos aapaiyag fehasznaas aranyának nóveése a tejes aapanyagfehasznaáson beú (N) tonna o (Fejesztés} t/asodfag_os aaoanvaa fehasznáás Misodagos aapanyag fehasznáás aranyanak növeése a tejes aapanyagfehasznéáso.n beü (!IN) tonna o J:-epesztés.J TeJJes a/t;panya;j fehasznáas Köteező váaasok K.oteiezo szempontok akamazása zód beszerzés. kiveezes jéruékos kornyezetterheésenek minimaizáása /IN Adatközés évente Adatközés o;vene kornyezet!udaos rendezvény~kórumények adatkozés évente Eséyegyenöségi cékitúzések 1 mérték~egység kiindwási érték céérték projekt befejezésekor céérték projekt fenm::.rt~s vcgtm Feiesrtesre vonatkozó váais 1 Eséyegyenöségi munkatársfeeós akamazása f/n) 1/N 1Pro ektaazdaj 5 RendekeZik teepú1és1 eseyegyenóseg1 koncepcióvat Kezoktatási esé!yegyenösegf Programma!Tervve: ietve a projekt I/N Jeszkechk az efogado!! IVS hoz (I/N),p,~tektgazda Fogyatékosságga éó akamazottak szama (fö) "N Köteezö vaaisok KöteeO intézkedesek akamazása. akada!ymentes honap és projekthez kapcsoócjó építmény. eséytudatos iin Adakőz!és évente Adatközés evente kommum~acró és beszerzések: adatkozes &1o1ente J

36 KEOP-1 1.1/B/ sz. me/ék/et: A pmjek/ megva/óstásá)ak számsze~iisithető céjai. az eséyegyen6ségi intézkedések 6s adatok. a fenntathatósági szampantok ós indikmomk, továbbá a váat PR tevékenységek" projekt megvaósítása so1án 5c. sz. meéket: A fuuvezményezetf áta váat kommonikijc1ós tevfike11ystjgek A projekt során hasznoitt kommunikációs (cseekvési) terv készitése Igen x Nem Céérték (darab) Eredményt igazoó dokumentum Kommunikációs terv 5 ajtóesemények szervezése, sajtótájékoztató sajtomegjeenesek 2 Eseménye<né: meghvó, program, öss2együjtése; igény ;::._--j sajtóközemény, fényképek. Sajtófigyeésné: esctén projektátogatás összefogaó dokumentum és a megjeent cikkek szervezese újságírók sajtobejárcis sz.kenneve, hivatkozássa. Prc>jekt<itoga:ás: 6 Nyomtatott tájékoztató!< (brosürák, szóróapok, stb.) ekészítése és Internetes honap készftése, vagy megévő honap eseten a projekthez kapcsoódó táj!koztató (eseteg aodat) étrehozása és foyamatos rnüköcttetése, frissitése közmeg11agatas a projekt indításaró és a sajtomegjeenések C"Sernények szervezése (ünnepéye~ escmónyekc1., pl aapkötctctc, egyes beruházási fá:r.iso.. befejezése, át;'dások, x x x x 860 OOO Közemény s:zövege, a megjeent sajtóhírek és demzö A bnuijázcís hcyszinón.,a", ub" vagy,..c tipusú a tabiáró tába ekészítése Cs eheyezése s 5 a tábaró fotódokumentáció k.cszitése b== SajtÓ ny1vános ~mncpéyc<;; proj(!ktándó s..:crvczcsc tematika, fénykópek ::.; -f-----f--: :..::::.:.?:.:.:~~:;:::~:.._----- x Képek DVD n ~~rr~~~~~~~~~~~~=-~~~~ x

37

38 KEOP-1.1.1/B/ Q sz. meéket- A szerződéshez megküdött dokumentumok

39 ... MEGÁLLAPODÁS "A fővárosi huadékgazdákodási rendszer környezetbarát technoógiáinak bövítése, a huadékfedogozás és újrahasznositás arányának növeése" keretében étrehozott huadékgazdákodási eszközök és technoógiák hasznáati jogának átruházásáró MEGÁLLAPODÁST KÖTŐ FELEK A jeen megáapodás (a továbbiakban: "Megáapodás") az aábbi Feek között jött étre: Budapest Főváros Önkormányzata (székheye: 1052 Budapest, Városház u ; adószáma: ; statisztikai számjee: ; képvisei: Tartós István főpogármester) (a továbbakban,.önkormányzat") és Fővárosi Közterüet-fenntartó Zrt. (székheye: 1081 Budapest, Afödi u. 7.; cégjegyzékszáma: ; adószáma: ; képvisei: Kug Lajos vezérigazgató) (a továbbiakban.közszogátató") (az Önkormányzat és Közszogátató a továbbiakban együttesen:,.feek''). A jeen Megáapodásban nem definiát, azonban hivatkozott nagybatos kifejezéseket a jeen Megáapodás ponjában definiát Keretszerzödésben meghatározott tartaomma ke értemezni. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Huadékgazdákodási közszogátatás A huadékró szóó évi CLXXXV. törvény szarint az Önkormányzat megbizta Budapest közigazgatási taroetén a teepoiési sziárd huadék gyüjtéséve és annak kezeéséve, hasznosításáva, ártamatantásáva, kapcsoatos közszogátatások eátásáva (a továbbiakban: "Huadékgazdákodási Közszogátatás") a Közszogátatót, ameyhez az Önkormányzat a 61/2002. (X. 18.) Föv. Kgy. rendeet 10. -ának (4) bekezdése aapján a Közszogátató részére időbei és teroieti hataya kizáróagos jogot biztostott, ameynek részetes fetéteeit, feadatait az Önkormanyzat (VII. 26.) számú hatarozatáva efogadott Közszogátatási Keretszerzödés (a továbbiakban:.keretszerzödés") határozza meg. A Keretszerzödés január 1-éveépett hatáyba, és tíz évre, december 31- ig szó A Keretszerzödés szerint az Önkormányzat áta Európai Uniós páyazatokon enyert forrasokbó megvaósftott, Közszogátatási Tevékenységek fejesztésére irányuó beruhazások üzemetetését a Közszogatatónak ke eátnia A Feek rögzítik, hogy a jeen Megáapodás a Keretszerződést nem módosja, annak hatáyát nem érinti. A jeen Megáapodásban nem szabayozott kérdésekben a Feek a Keretszerzödés rendekezéseit akamazzak A projekt enevezése: "A fővárosi huadékgazdákodási rendszer környezetbarát technoógiéinak bövítése, a huadékfedogozás és újrahasznositás aranyának növeése" projekt Az Önkormányzat kijeenti, hogy,,a fővárosi huadékgazdákodasi rendszer környezetbarát technoógiáinak bővtése, a huadékfedogozás és újrahasznositis arányának növeése" c. projekthez (a továbbiakban:,.projekt") kapcsoódóan, KEOP /B/12 páyázati kijrasnak megfeeö páyázatot kiván benyújtani a közreműködö szervezethez. 1

40 .. IV. A Feek rögzftik, hogy a Projekt - céja szernt - a huadékgazdákodás míködtetéséhez szokséges rendszer kiaaktásának foytatására. vaamint a huadékgazdákodási közszogátatási tevékenységek keretében eátandó feadatok hatékonyabbá téteére irányu A Feek rögztik, hogy a Projekt megvaóstása során beszerzendő, a jeen Megáapodás IV.1. pontja szeríni meghatározott Huadékgazdákodási Eszközök üzemetetése és fenntartása Közszogátató feadatát fogja képezni a Keretszerzödés aapján. Közszogátató kijeenti, hogy a Projekt páyázati fehivásában és útmutatójában meghatározott finanszrozási sajátosságait, ]eemzöit, vaamint a projekthez kapcsoódó Részetes Megvaósthatósági Tanumányt és a Támogatási Szerződés mintát jeen Megáapodás aáirásáva egyidejűeg megismerte, azokat magára nézve köteezőnek Ismeri e. A JELEN MEGÁLLAPODÁS TÁRGYA A Feek ezenne megáapodnak, hogy az Önkormányzat a jeen Megáapodás IV.1. pontjában meghatározott - a Projekt során beszerzendő - Huadékgazdákodási Eszközök tekintetében a jeen Megáapodásban fogat feéteek szarint átruházza a Közszogátatóra a IV.2.2. pontban meghatározott Hasznáati Jogot, ezáta biztositva a projekt során étrejött eszközöknek a huadékgazdákodási közfeadat eátása érdekében történő üzemetetését, moködtetését, foyamatos fenntartását A Feek rögztik, hogy a Projekt eemeit képező azon ingatanok tekintetében, ameyek jeen Megáapodás aáirásakor még nincsenek az Önkormányzat tuajdonában, a Feek a jogerős és végeges hasznáatbavétei engedéy megszerzésétő számfott 60 napon beü koon megáapodást kötnek a hasznáati jog átadásáró, ameyet annak hatáybaépésétő számtott 1 év etettéve együttesen feioivizsgáni köteesek, és a ezárt Ozeti év adatai aapján a díjképzést szokség szerint. eőzetes egyeztetés aapján módosítják. A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁNAK SZABÁL VA IV.1. A Huadékgazdákodási Eszközök meghatározása A Huadékgazdákodási Eszközök: a Projekt dokumentációjának részét képező részetes megvaósíthatósági tanumányban (a továbbiakban: "RMT") pontosan meghatározott, a Projekt keretében étrehozott és a Támogató átta finanszírozott, a huradékgazdákodási rendszer moködtetéséhez szokséges huadékgyojtési, bizonyos száftási, kezeési étesítmények és eszközök, vagyontárgyak, vaamint technoógiák az azok eheyezésére szogáó ingatanok kivéteéve (a továbbiakban: "Huadékgazdákodási Eszközök" vagy "Huadékgazdákodási Eszköz"). A Huadékgazdákodási Eszközök fajtáinak istája jeen Megáapodás 2. számú maéketét képezi. IV.2. A Huadékgazdákodási Eszközök hasznáati joga IV.2.1. A Feek tényként rögztik, hogy a Huadékgazdákodási Eszközök az Önkormányzat kizáróagos tuajdonába kerqinek a Projekt keretében, és a Projektben meghatározott Ozemetetési és fenntartási időtartam aatt az Önkormányzat tuajdonában is maradnak. IV.2.2. A Feek megáapodnak, hogy az Önkormányzat a Projekt keretében tuajdonába keroiő, a Projektnek Közszogátató átai megvaóstásához szokséges Huadékgazdákodási Eszközök tekintetében a Közs<eogátatási Feadatok tejes körű eátása céjábó a a jeen Megáapodás V1.1. pontjában meghatározott időtartamra eenérték fejében- a jeen Megáapodás IV.4.1. pontjában fogat korátozásokka átruházza a Közszogátatóra a hasznáati jogot mint vagyoni értéko jogot (a továbbiakban: "Hasznáati Jog"). A Közszogátató efogadja a Hasznáati Jogok átruházásat 2 '

41 A Feek megáapodnak,. hogy a Hasznáati Jog a Közszogáató áta az Önkormányzat ietőeg a Projekt fenntartási idöszak végéig a Támogató eőzetes hozzájáruásáva, kizáróag a Közszogátató vagy az Önkormányzat 100 %-os tuajdonában évö gazdákodó szarvezetra ruházható át, ezen kivű másnak át nem engedhető. IV.2.3. A Közszogátató az átaa hasznáatba vett Huadékgazdákodási Eszközöket rendetetésszeroen, az átaában evárható gondosságga kötees hasznáni, üzemetetni és fenntartani, ietve a Projekt jeegébő fakadóan, annak tejesitése érdekében Iy módon jogosut azokka gazdákodni. Az e köteezettsége megszegéséve okozott kárért a pogári jog átaános szabáyai szarint tartozik feeősségge. IV.2.4. A Feek rögztík, hogy az önkormányzattó átvett Huadékgazdákodási Eszközök hasznáatábó, mqködtetésébö eredő eredmény a Közszogátatásí Keretszerződés 2. számú meéketének 5.4. pontja aapján Tarifát csökkentő tényezöként ke figyeembe venni, ameyet az egyes projekteemek hasznáatbavéteekor kötendö egyedi megáapodásokná is rőgzften szükséges. IV.2.5. A Feek rögzítik, hogy a jeen Megáapodás V.2.1. pontjában meghatározott egyszeri hasznáati dijon feo további hasznáati vagy béreti díj fizetési köteezettsége, f~gyeemme a tejes körű üzemetetési köteezettségére és a köteező közfeadat-eátási köteezettségére, jeen Megáapodás hatáya aatt nincs. A Projekt során beszerzett vagy megvaósuó mnden egyes Huadékgazdákodási Eszköz hasznáati jogának eenértékét a hasznáati jog átadását követő eső ezárt üzeti év végén a Feek feüvizsgáják, és szakség eseén eőzetes egyeztetés aapján módosítják. IV. 3. A Huadékgazdákodási Eszközök birtokbaadása IV.3.1. A Feek megáapodnak, hogy a Hasznáati Jogok Közszogátató átai gyakorása érdekében a Közszogátató a Huadékgazdákodási Eszközöket a Projektben meghatározott közbeszerzési ejárás efoytatásának megfeeő ütemben kötees birtokba venni az Önkormányzattó, ameynek időpontjátó kezdve a Közszogátató gyakoroja a Hasznáati Jogokat, és visei a HuRadékgazdákodási Eszközök hasznáatáva, ozemetetéséve és fenntartásáva kapcsoatban rá háruó terheket, köteezettségeket Az átadás időponijátó kezdődően a kárveszéyt tejes köroen a Közszogáató visei. Az egyes Huadékgazdákodási Eszközök birtokbaadására a közbeszerzési ejárás efoytatásának megfeeő ütemben ker sor. IV.3.2. Az Önkormányzat kijeenti, hogy a Közszogátatót a jeen Megáapodás aapján hasznáatába adandó Huadékgazdákodási Eszközökke, vaamint a Hasznáati Jogok áaa történő gyakorásáva kapcsoatban - a jeen Megáapodás IV.4.6. pontjában fogatak kivéteéve - harmadik szeméyekke szemben fennáó megtéritési és egyéb köteezettségek nem terheik. IV.3.3. A Feek megáapodnak, hogy a Huadékgazdákodási Eszközök átadásáva egyidejűeg a Huadékgazdákodási Eszközök bírtokba adásáró átadás-átvétei jegyzőkönyvet vesznek fe. Az átadás-átvétei jegyzőkönyvben a Feek rögzftik a Huadékgazdá.kodási Eszközök bármeyik Fé áta jeentösnek tartott jeemzőjét, de egaább megnevezését, mennyiségét, bakerüési értéké!, áapotát, pontos heyét, műszaki sajátosságait. 3,[J ~

42 JV.4. A Huadékgazdákodási Eszközök hasznáatáva kapcsoatos köteezettségek IV.4.1. A Közszogátatót mint a Hasznáati Jogok gyakoróját terheik a számviterő szóió évi C. törvény (Sztv.) szarinti könyvvezetési és beszámoókésztési köteezettségek is azza, hogy a vagyont nem idegenitheti e, továbbá nem terheheti meg, és a Hasznáati Jogot - a Közszogátató vagy az önkormányzat 100 %-os tuajdonában évő gazdákodó szarvezet kivéteéve - harmadik szeméyra nem ruházhatja át. A Közszogátató a jeen Megáapodás pontja szarinti Közszogátatáshoz kapcsoódó és a jeen Megáapodássa érintett Huadékgazdákodási Eszközöket és forrásokat, bevéteeket és ráfordtásokat az Sztv. szarint meghatározott Számvitei Poitikájában rögzitett, egységes és következetes számvitei eszámoás aapján, eküönítetten kötees nyivántartani oy módon, hogy az egyes téteek közfeadataiátáshoz vaó hozzárendeésének módszere egyérteműen megáaptható egyen. IV.4.2. A Közszogátató az átaa átvett Huadékgazdákodási Eszközök hasznáatábó, múködtetésébö származó bevéteeit, ietve kötségeit és ráfordításait ekoiöntetten kötees nyivántartani oy módon, hogy az más tevékenységébó származó bevéteető, ietve kötségeitő és ráfordtásaitó egyérteműen ehatároható egyen. A Közszogátató a Hasznáati Jogokka érintett Huadékgazdákodási Eszközökrő oyan ekoiöntett nyivántartást kötees vezetni, amey téteesen tartamazza ezek könyv szarinti bruttó és nettó értéké!, az eszámot értékcsökkenés összegét és az azokban bekövetkezett vátozásokat. IV.4.3. A Kőzszogátató a Hasznáati Jogot - a vonatkozó számvitei szabáyozássa összhangban - kötees a könyveiben szerepetetni. A Közszogátató a Hasznáati Jog mint vagyoni értékű jog értékcsökkenését eszámoja. IV.4.4. A Közszogátató kötees az átaa átvett Huadékgazdákodási Eszközökró moszakiag és gazdaságiag szükséges mértékben részetezett eszköznyivántartást vezetni, meyben szerepeegaább; - a Huadékgazdákodási Eszköz megnevezése, müszaki jeemzói, tuajdonosa; - a Huadékgazdákodási Eszköz tuajdonosa áta szogánatott adatok aapján a Iétesités éve, bruttó értéke, a moszaki szükségszerüség aapján az eszámofni javasot értékcsökkenés összege; - a feujtás, a rekonstrukciók eszközönkénti nyivántartása, may tartamazza egaább a feújtás, a rekonstrukció heyét, idejét, müszaki jeemzöit, a ráfordftott erőforrásokat kötségnemek szernt, a feújtás, a rekonstrukció aktivájási értékét és az aktiváó szeméy megjeöését, az aváakozók megnevezését, djazását, - a beruházások nyivántartását, mey tartamazza egaább a beruházás heyét, idejét, moszaki jeemzöit, a ráfordfott erőforrásokat kötségnemek szerint, az aktiváás értékét és az aktiváó szeméy megjeöését, az aváakozók megnevezését, djazását. - a Huadékgazdákodási Eszközökre vonatkozó mennyiségi és értékbei, az Sztv.-ben rögzftettek szerint, a projekteemek sajátosságainak figyeembe véteéve a Közszogátató év közben etárt kötees ekészíteni; - az Önkormányzat nyivántartásainak (könyveinek) üzeti év végi zárásához, a beszámoó ekésztéséhez, a méreg téteeinek aátámasztásához szükséges, 4

43 a r:néreg. forduón;;~pján megévő Huadékgazdákodási Eszközöket mennyiségben és értékben téteesen és eenőrzhető módon tartamazó etárt az Önkormányzat munkatársának közremüködéséve egyott kötees a Közszogátató összeáftani, ameynek őrzésérő az Önkormányzat és a Közszogátató is kötees gondoskodni. IV.4.5. A Közszogátat6 kötees saját kötségén gondoskodni az áttaa átvett Huadékgazdákodási Eszközök fenntartásáró. foyamatos őrzésérő. rendszeres karbantartásáró, tisztántartásáró, ápoásáró, OzemképességOk foyamatos biztostásár61, foyamatos, zavartaan és biztonságos Uzemetetését szogáó javftási, karbantartási munkák evégzésérő, a Kbt. eörásaira figyeemme ehetőeg - 30 napon beioi - a szokséges heyreátásáró, feújtásáró, javtásáró. A Huadékgazdákodási Eszközök szokség szarinti pótása a Közszogátató köteezettsége, maynek az eredeti Eszközze megegyező mennyiségben és minöségben - 60 napon beioi - ke eeget tennie. A pótási köteezettség körében femarot kötségekre, amennyiben biztostási esemény következik be, a Fővárosi Önkormányzatot megiető, a biztosió áta fizetett kártéritési összeg és az FKF áta biztostott, a kártéritési összegen feüi maradványösszeg nyújt fedezetet. A pótási köteezettség tejesitésének fetéteeirő és a pótot eszközök tuajdonjogának rendezésérő a Feek koiön megáapodást kötnek, a tuajdonjognak megfeeően a Feek egymássa eszámonak. Az eseteges értékcsökkenés {amortizáció) kockázata, ietve a pótásra forditott összeg és az önkormányzatot jeen Megáapodás IV.4.7. pontja aapján megiető biztostási összeg közöti koiönbözet a Közszogátatót terhei. Minden gazdasági müveetrö, eseményrő, amey a Huadékgazdákodási Eszközök áományát vagy összetéteét megvmoztatja, bizonyatot kötees kiáítani a Közszogátató. IV.4.6. A Feek kijeentik, hogy az átadot! Huadékgazdákodási Eszközök fenntartásáva, Uzemetetéséve, működtetéséve és mqködéséve kapcsoatosan, vaamint a jeen Megáapodás étrejöttébő evezethetöen és bizonyitható módon a Közszogátató hibájábó femeroiö, kizáróag a páyázatbó vagy annak projekteemeibő eredö, bárki feé fennáó bármey kötség, kiadás, teher, igény, feeősség, fizetési- és egyéb köteezettség a Közszogátatót terhei {p.: bármey adó, biztosiás és kártériés megfizetésébö, jeen Megáapodás Közszogátató érdekkörében femerüő okbó történö megszonésébő, femondásábó eredő köteezettség). A Közszogátatót csakis abban az esetben terhei feeősség, fizetési köteezettség, ha neki feróható okbó, bizonyitható módon nem tesz eeget a Projektte kapcsoatos köteezettségeinek, a Projekt szakmai menedzsmentjéve kapcsoatos feadatainak (ásd: RMT 7.1.2), amey köteezettségeket és feadatokat jeen Megáapodás pontjában fogatak aapján a Közszogátató megismert, és magára nézve köteezőnek ismeri e. A jogszabáyi környezetvátozásbó adódó ietve keetkező köteezettség csak abban az esetben terhei a Közszogátatót, ha neki feróható okbó nem tejesitette a jogszabáybó adódó vátozásokat, azokat nem vezette át a rendszerén. A jogszabáyi környezet megvátozásábó adódó, a jeen Projektet Ietve annak eemeit érintö, vagy jeentős mértékben befoyásoó vátozásaiért a Közszogátatót nem terhei feeősség vagy fizetési köteezettség. Amennyiben Iyen körümény á eő, úgy a Feek egyeztetni, és az új köroimény femeroiését követő 120 napon beü megáapodni köteesek. Abban az esetben, ha a Közszogátató bizonyíthatóan feróható magatartása miatt a Projektte és a páyázatta kapcsoatosan az Önkormányzatta szemben a Projektra vonatkozó támogatási szerzödésbö (a továbbiakban: "Támogatási Szerzödés") eredően szerzödésszegés következményei kerünek akamazásra (p.: a támogatás visszafizetésének köteezettsége), úgy ebben az esetben a Közszogátató kötees heytáni, más esetben a kár okozóját terhei a heytáás! köteezettség. A támogatás visszafizetésének köteezettsége mint jogkövetkezmény akamazása esetén, amennyiben a Közszogátató a visszafizetendő támogatás összeg visszafizetését tejesítette, úgy az Önkormányzat a Huadékgazdákodási Eszközök tuajdonjogát, ha nem a tejes támogatási összeget ke

T AMOGATASI SZERZÓDÉS. "Eszaki Lipótváros megújítása" Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 86"'.,..,. ..,

T AMOGATASI SZERZÓDÉS. Eszaki Lipótváros megújítása Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 86'.,..,. .., .,.,..,,, T AMOGATASI SZERZÓDÉS, "Eszaki Lipótváros megújítása" Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 Nemze Fejesdéo Og~Okdt -.u)siechonyifi'.,...u 86"'.,..,. - _, MAGYAR ORSZAG t~ EGU J U L A

Részletesebben

I I I. ALFÖLDVíz. Az Alföldvíz Regionális víziközmű -szolgáltató zrt. beszerzéseinek szabályai módosításokkal egységes szerkezetben

I I I. ALFÖLDVíz. Az Alföldvíz Regionális víziközmű -szolgáltató zrt. beszerzéseinek szabályai módosításokkal egységes szerkezetben AFÖDVíz Regionáis Víziközmű-szogátató Zrt. Az Afödvíz Regionáis víziközmű -szogátató zrt. beszerzéseinek szabáyai módosításokka egységes szerkezetben Záradék A Hivata a jeen beszerzési szabáyzatot jóváhagyta.

Részletesebben

SZERZÖDÉS. .A~ lll..2gj /J::', '' ~ l.(fb \ Azonosító szám: KÖZOP

SZERZÖDÉS. .A~ lll..2gj /J::', '' ~ l.(fb \ Azonosító szám: KÖZOP ~.A~..2GJ /J::', '' ~ Azonosító szám: KÖZOP-5.1.0-07-2008-0001 SZERZÖDÉS.(fb \ kic i"~' j az Európai Unió Kohéziós Aapjábó és az Operatív Program hazai központi kötségvetési eőirányzatábó származó támogatásnak

Részletesebben

--'-'--1 számú előterjesztés

--'-'--1 számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 'Í, ( - --'-'--1_ _ számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a "Kőbányai Komposztáási Program- 2015" enevezéső páyázat kiírásáró

Részletesebben

. szám ú előterjesztés. s-f '~ Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

. szám ú előterjesztés. s-f '~ Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármcstere Eőterjeszt és a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat és a Kebesberg Intézményfenntartó Központ között

Részletesebben

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. 2013. évi elemi költségvetési beszámoló SZÖVEGES INDOKLÁSA

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. 2013. évi elemi költségvetési beszámoló SZÖVEGES INDOKLÁSA A Kormányzati Informatikai Fejesztési Ügynökség 2013. évi eemi kötségvetési beszámoó SZÖVEGES INDOKLÁSA 2013. február Kormányzati Informatikai Fejesztési Ügynökség 2013. évi eemi kötségvetési beszámoó

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0001 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban Támogató)

Részletesebben

737, számú előterjesztés

737, számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármestere 737, számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a közneveési feadatot eátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények áami

Részletesebben

j_')-. számú előterjesztés

j_')-. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés j_')-. számú eőterjesztés a Humánszogátatási Bizottság részére a kőbányai iskoák működését segítő aapítványok támogatásának eszámoásáró

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló _,_J_ h')jci szamu e "t o erjesz t' es Budapest Főváros X kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Keresztury Dezső Átaános Iskoa épüetrészének a Kebesberg

Részletesebben

l_. szám ú előterjesztés

l_. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere. szám ú eőterjesztés Eőterjeszt és a Gazdasági Bizottság részére a MÁRVIMPEX Kft. béreti jog (Budapest X., Sírkert u. 38.) átruházására vonatkozó

Részletesebben

ELMIB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMIÜZLETSZABÁLYZATA. l l I I BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1.

ELMIB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMIÜZLETSZABÁLYZATA. l l I I BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1. ELMB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMÜZLETSZABÁLYZATA BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1. i r L L ELMB Zrt. Födgáz- kereskedemi Üzetszabáyzata TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.................................. 3 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Építésfelügyeleti ellenőrzések tapasztalatai

Építésfelügyeleti ellenőrzések tapasztalatai Az építésfeügyeeti hatóság tapasztaatai küönös tekintette a feeős műszaki vezetők és műszaki eenőrök szakmagyakorásáva összefüggésben Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivata Tatabányai Járási Hivata Hatósági

Részletesebben

szállítása és helyszíni telepítése"

szállítása és helyszíni telepítése SZÁLLÍTÁS SZERZŐDÉS KOLCSEY H :. VÍZÓ M ÚSORSZOLGÁUA Ó NON PROF K-. \ALLA SRZOOS KRL 7 W LN HO OGTAL/5 Bi0/\UCA5 [V/70 57 ÚUÓ HLND5LR SZALLTASA CS HLY5ZN [/CSL HUSKROUA/ 00/23 COSMOS - COMMON STANDARDS

Részletesebben

BUDAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

BUDAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV BUDAPESTFŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készüt a Gazdasági Bizottság 2013. május 28-án a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

A Kőbányai Önkormányzatnak az International Ambulance Service Kft.-vel van szerződése a

A Kőbányai Önkormányzatnak az International Ambulance Service Kft.-vel van szerződése a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés G~tÜ. számú eőterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a "Fenőtt háziorvosi ügyeet eátása, 2013." tárgyú közbeszerzési ejárás

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS a Gyarapodó Magyarországért Aapítvány gazdákodása A Gyarapodó Magyarországért Aapítvány 2011-2012. évi gazdákodása törvényességének eenőrzésérő 14004 2014. január Áami Számvevőszék

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. V árasüzemeltetési Főpolgármester -helyettes

Budapest Főváros Önkormányzata. V árasüzemeltetési Főpolgármester -helyettes Budapest Főváros Önkormányzata V árasüzemetetési Főpogármester -heyettes ii~.1000050603470. ikt. szám: FPH058/3535-3/2012 ---------------- -~------ tárgy: Javasat a BVK HOLDING Zrt. könyvvizsgáójának megváasztására

Részletesebben

!fj g. számú előterjesztés

!fj g. számú előterjesztés !fj g. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság részére az "Átaános fehasznáású viamos energia érté{esítése Budapest

Részletesebben

61o. l. Tartalmi összefoglaló. Budapest Főváros X. kerület. . számú előterjesztés

61o. l. Tartalmi összefoglaló. Budapest Főváros X. kerület. . számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 61o. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére egyes szociáis aapszogátatások megszervezésérő és forrás biztosításáró. Tartami

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: ÁROP-1.A.5-2013-2013-0078 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében

Részletesebben

Előterjesztés a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság részére az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. X. kerületi fiókjainak

Előterjesztés a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság részére az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. X. kerületi fiókjainak Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere ~~. szám ú eőterjesztés Eőterjesztés a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság részére az Országos Takarékpénztár és Kereskedemi Bank Nyrt. X. kerüeti

Részletesebben

J ~15-. számú előterjesztés

J ~15-. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere J ~15-. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos abdarúgó páyaépítési programján történő

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS a gazdasági kamarák közfeadatai eátására fordított kötségvetési támogatások fehasznáásának és a gyakorati képzést szervező gazdákodó szervezetekné a szakképzési hozzájáruás

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTES

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTES ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ; JELENTES az önkormányzatok pénzügyi gazdákodási heyzete értékeésének, és gazdákodása szabáyosságának - 2013. évben induó - eenőrzésérő Ujfeherto ' ' ' 14024 2014. január Áami Számvevőszék

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata. Pénzügyi Főpolgármester-helyettes. ikt. szám: FPH039/ elökészltö:

Budapest Főváros Önkormányzata. Pénzügyi Főpolgármester-helyettes. ikt. szám: FPH039/ elökészltö: BUDa Budapest Főváros Önkormányzata Pénzügyi Főpogármester-heyettes iiii Ii ~ 1111111111111111111111111~ 1111111111111111111 "1 000057212259" F. Kgy. 2014 FEBR 2 6. ikt. szám: FPH039/31-1912014 tárgy:.

Részletesebben

G~. számú előterjesztés

G~. számú előterjesztés G~. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a PGY &PGY Kft. részére játékterem üzemetetéséhez szükséges tuajdonosi hozzájáruásró

Részletesebben

(/ri. számú előterjesztés

(/ri. számú előterjesztés (/ri. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Jegyző je Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat áta fenntartott neveésioktatási

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében

TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében TÁMOGATÓI OKIRAT Kormányablakok komplex akadálymentesítése Fejér megyében TÁMOGATÓI OKIRAT Értesítem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága a 2013.01.15-én meghirdetett

Részletesebben

ENGEDÉLYOKIRAT 2. számú módosítás. Nincs. Nincs Vásárlás 2011.év 09. hónap 2017.év 12. hónap. év. hónap. 253,078 BKK Zrt. 0,000.

ENGEDÉLYOKIRAT 2. számú módosítás. Nincs. Nincs Vásárlás 2011.év 09. hónap 2017.év 12. hónap. év. hónap. 253,078 BKK Zrt. 0,000. Azonosító: 007098. oda Okmány jóváhagyásának száma és kete: Ágazat: Közekedés feadatok Tervezet ENGEDÉLYOKIRAT 2. számú módosítás adatokat mft-ban ke megadn A feadat megnevezése: címe: Budapest vamos és

Részletesebben

Megállapodás. másrészt a Fonyód Város Önkormányzata (nevében eljár Miseta István polgármester), a továbbiakban Önkormányzat

Megállapodás. másrészt a Fonyód Város Önkormányzata (nevében eljár Miseta István polgármester), a továbbiakban Önkormányzat I i 3. sz. meéket -, - -, í Megáapodás amey étejött egyészt a Magya Köztásaság Gazdasági és Közekedési Minisztee (nevében ejá Székey Andás,a GKM autóbuszközekedését feeős főosztáyának vezetője), a továbbiakban

Részletesebben

JELENTÉS. a Szolnoki Főiskola ellenőrzéséről - Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, múködésének ellenőrzése ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS. a Szolnoki Főiskola ellenőrzéséről - Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, múködésének ellenőrzése ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS a Szonoki Főiskoa eenőrzésérő - Az áami fesőoktatási intézmények gazdákodásának, múködésének eenőrzése 14196 2014. júius Áami Számvevőszék Iktatószám: V-0337-1029/2014. Témaszám:

Részletesebben

5{ JS) A.2:J. továbbiakban: Megállapodás,

5{ JS) A.2:J. továbbiakban: Megállapodás, 5{ JS) A.2:J. MEGVALÓSÍTÁSI MEGÁLLAPODÁS A KÖZRAKT ÁRAK ÉPÜLETEGYÜTTES ÜZEMELTETÉSÉHEZ ÉS HASZNOSÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES BERUHÁZÁSSAL KAPCSOLATOS FELADATOK ELVÉGZÉSÉRŐL továbbiakban: Megáapodás, amey étreött

Részletesebben

Iktatószám: NKEK /2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP /A/ /173 TÁMOGATÓI OKIRAT

Iktatószám: NKEK /2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP /A/ /173 TÁMOGATÓI OKIRAT Iktatószám: NKEK-3744-7/2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP- 4.10.0/A/12-2013-0155-0183675/173 TÁMOGATÓI OKIRAT Értesítem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energia Operatív Program Irányító

Részletesebben

I I I I I 1 I I BÉRLETI - ÜZEMEL TETÉSI SZERZŐDÉS. A Füzesgyarmat-Szeghalom REGIONÁLIS VíZ/KÖZMŰ-RENDSZERRE. MÓDosíTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

I I I I I 1 I I BÉRLETI - ÜZEMEL TETÉSI SZERZŐDÉS. A Füzesgyarmat-Szeghalom REGIONÁLIS VíZ/KÖZMŰ-RENDSZERRE. MÓDosíTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 1 1 1 1 1 1 1 1, BÉRLET - ÜZEMEL TETÉS SZERZŐDÉS A Füzesgyarmat-Szeghaom REGONÁLS VíZ/KÖZMŰ-RENDSZERRE MÓDosíTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN BÉRLET - ÜZEMELTETÉS SZERZŐDÉS FÜZESGY ARMAT - SZEGHALOM REGONÁLJS

Részletesebben

I I I I I I I I I I I

I I I I I I I I I I I /.~1. BÉRET -ÜZEME TETÉS SZERZŐDÉS A Kunágota-Nagykamarás-Amáskamarás REGONÁS CSA TORNAMÚ RENDSZERRE MóDosrrÁSOKKAEGYSÉGES SZERKEZETBEN BÉRET - ÜZEMETETÉS SZERZŐDÉS KUNÁGOTA- NAGYKAMARÁS - AMÁSKAMARÁS

Részletesebben

Iktatószám: NKEK /2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP /A/ /173 TÁMOGATÓI OKIRAT

Iktatószám: NKEK /2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP /A/ /173 TÁMOGATÓI OKIRAT Iktatószám: NKEK-3785-11/2013 EMIR iktató szám: K-2013-KEOP- 4.10.0/A/12-2013-0184-0191989/173 TÁMOGATÓI OKIRAT Értesítem, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezet és Energia Operatív Program Irányító

Részletesebben

LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS H I R D E T M É N Y. Lakosság részére vezetett fizetési számlával kapcsolatban térített és felszámított

LAKOSSÁGI SZÁMLAVEZETÉS H I R D E T M É N Y. Lakosság részére vezetett fizetési számlával kapcsolatban térített és felszámított H I R D E T M É N Y Lakosság részére vezetett fizetési számáva kapcsoatban térített és feszámított kamatokró és díjakró Meghirdetve: 2015. júius 29. napján Hatáyos: 2015. augusztus 16. napjátó 1. KAMAT

Részletesebben

j_l. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

j_l. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Jegyző je j. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Pogármesteri Hivata Áomás utca 26. szám aatti

Részletesebben

I I I I I I I I I I I I I I I I I I I BÉRLETI - ÜZEMEL TETÉSI SZERZŐDÉS. A KÖZÉP-BÉKÉSI REGIONÁLIS VíZELLÁ TÓ RENDSZERRE

I I I I I I I I I I I I I I I I I I I BÉRLETI - ÜZEMEL TETÉSI SZERZŐDÉS. A KÖZÉP-BÉKÉSI REGIONÁLIS VíZELLÁ TÓ RENDSZERRE BÉRET ÜZEME TETÉS SZERZŐDÉS A KÖZÉPBÉKÉS REGONÁS VíZEÁ TÓ RENDSZERRE MÓDosíTÁSOKKA EGYSÉGES SZERKEZETBEN BÉRET ÜZEMETETÉS SZERZÖDÉS KözÉpBÉKÉS REGONÁS VíZEÁTÓ RENDSZER. Preambuum 9 1.1. Jeen szerződés

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére Sagótarján Megyei Jogú Város Pogárm estere Szám:12382/2014. Javasat stratégiai együttműködési megáapodás megkötésére A szabad váakozási zónák kedvező fetéteeket és kedvezményeket biztosítanak a gazdasági

Részletesebben

Önkormányzat és a településhez kötődők harmonikus együttműködésének kialakítása, helyi

Önkormányzat és a településhez kötődők harmonikus együttműködésének kialakítása, helyi 1 aprojekt, vezető: Csicskovics Zsuzsanna 1. aprojekt feadatebontás a) Feü ke vizsgáni a megévő önkormányzati rendeeteket, és azokró részetesen tájékozatni a akosságot módosított rendeetek istája, tájékoztató

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS az önkormányzatok pénzügyi gazdákodási heyzete értékeésének, és gazdákodása szabáyosságának - 2013. évben induó- eenőrzésérő Füzesabony 14023 2014. január Áami Számvevőszék

Részletesebben

2004. évi XVIII. törvény. a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról. I. Fejezet BEVEZET Ő RENDELKEZÉSEK. A törvény tárgya. Fogalommeghatározások

2004. évi XVIII. törvény. a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról. I. Fejezet BEVEZET Ő RENDELKEZÉSEK. A törvény tárgya. Fogalommeghatározások 2004. évi XVIII. törvény a szőőtermesztésrő és a borgazdákodásró Az Országgyűés a szőőtermesztésnek és a borgazdákodásnak az Európai Unió jogrendszerébe ieszked ő, nemzeti hatáskörbe tartozó szabáyozása

Részletesebben

"Yt t szám ú előterjesztés

Yt t szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere "Yt t szám ú eőterjesztés Eőterjeszt és a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat áta2015. évben efoytatott

Részletesebben

steremtés Török Marianna

steremtés Török Marianna Páyázatírás, forrásteremt steremtés Török Marianna Eérhet rhetőségek 1111 Budapest, Sztoczek u. 2. St. ép. I./117. (1) 463 1832 Török Marianna torok.marianna@infota.org Jegyzet, segédet Diák és eektronikus

Részletesebben

Város Polgármestere. Tárgy: 3632/1 hrsz-ú ingatlan belterületbe csatolása ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere. Tárgy: 3632/1 hrsz-ú ingatlan belterületbe csatolása ELŐTERJESZTÉS Város Pogármestere 2051 Biatorbágy Baross Gábor utca 2a. Teefon: 06 23 310-174112 113 142 meék Fax: 06 23 310-135 E-mai: pogarmester@.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ktatószám: É -3015-32012 Ügyintéző:Berényi

Részletesebben

BUDAPEST FÖV ÁROS X. KERÜLET KÖBÁNY AI POLGÁRMESTERI HIVATAL HATÓSÁGI IRODA ÉPÍTÉS-, KÖRNYEZET- ÉS KÖZLEKEDÉSHA TÓSÁGI CSOPORT TÁJÉKOZTATÓ

BUDAPEST FÖV ÁROS X. KERÜLET KÖBÁNY AI POLGÁRMESTERI HIVATAL HATÓSÁGI IRODA ÉPÍTÉS-, KÖRNYEZET- ÉS KÖZLEKEDÉSHA TÓSÁGI CSOPORT TÁJÉKOZTATÓ BUDAPEST FÖV ÁROS X. KERÜLET KÖBÁNY AI POLGÁRMESTERI HIVATAL HATÓSÁGI IRODA ÉPÍTÉS-, KÖRNYEZET- ÉS KÖZLEKEDÉSHA TÓSÁGI CSOPORT 02 Buda.2_est, Szent Lászó tér 29. TÁJÉKOZTATÓ A Közép-Duna-vögyi Környezetvédemi

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS IX. rész

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS IX. rész -. ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS IX. rész Amey étrejött egyrészt a Quattro-Trend Kft. (név), 4254 Nyíradony, Árpád tér 6 (székhey), cégjegyzék szam: 09 09 002076 adószám 11145648-2-09), a továbbiakban: Eadó, vaamint

Részletesebben

JELENTÉS. az Állami Vagyonügynökség költségvetési cím pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről. 1995. február 239.

JELENTÉS. az Állami Vagyonügynökség költségvetési cím pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről. 1995. február 239. JELENTÉS az Áami Vagyonügynökség kötségvetési cím pénzügyi-gazdasági eenőrzésérő 1995. február 239. Az eenőrzést vezette: Nagy Ákosné számvevő főtanácsos Az eenőrzést végezték: Bánkné Simon Judit Hoé Sándorné

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: TÁMOP-2.4.3/B-2-10/2-2010-0013 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató)

Részletesebben

~ O. számú előterjesztés

~ O. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere ~ O. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Humánszogátatási Bizottság részére a Muzsikáó Kőbánya Egyesüet részére a 2014. évben nyújtott támogatások

Részletesebben

JELENTÉS. az MSZP gazdálkodása - A Magyar Szocialista Párt 2011-2012. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

JELENTÉS. az MSZP gazdálkodása - A Magyar Szocialista Párt 2011-2012. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS az MSZP gazdákodása - A Magyar Szociaista Párt 2011-2012. évi gazdákodása törvényességének eenőrzésérő 14003 2014. január Áami Számvevőszék Iktatószám: V-0346-170/2014. T émaszám:

Részletesebben

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe.

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe. Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere y. ',. sz. napirendi pont Tárgy: Javasat a Budapest X. kerüet Újhegyi sétány 12. szám aatti heyiség egy részének bérbeadására Tisztet Gazdasági

Részletesebben

TESZTKÖNYV a hajóvezetõk részére. 2., javított kiadás

TESZTKÖNYV a hajóvezetõk részére. 2., javított kiadás TESZTKÖNYV a hajóvezetõk részére 2., javított kiadás KÖZLEKEDÉSI FÕFELÜGYELET 1999 1 Jóváhagyta a Közekedési Fõfeügyeet A könyvet írták: Horváth Imre, Somóvári Lászó Szerkesztette: Keer Ervin, Takács Ferenc

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere /{;o. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Egyesített Böcsődék technikai étszámáró, és az Önkormányzat 2012.

Részletesebben

?-G.!:J számú előterjesztés

?-G.!:J számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere?-G.!:J számú eőterjesztés Eőterjesztés a Kerüetfejesztési és Környezetvédemi Bizottság részére "Tiszta udvar, rendes ház 2012", vaamint "Tiszta,

Részletesebben

között 2008. december 16. napján kötött Támogatási Szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről

között 2008. december 16. napján kötött Támogatási Szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármestere,, c,,.:_j,j számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat és a Budapesti Rendőrfőkapitányság

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: DDOP-5.1.1-11-2011-0004 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében

Részletesebben

~~.h n':!s[a~;;r:ztián. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelettel: Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat

~~.h n':!s[a~;;r:ztián. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelettel: Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. Kerüet Kőbányai Önkormányzat Jegyző je Gazdasági Bizottság Enöke Agócs Zsot Úr részére Heyben Tárgy: törvényességi észrevéte Ikt.szám: Ügyintéző: dr. Egervári Éva Te: 4338-220 E-mai:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSISZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetben

KÖZBESZERZÉSISZABÁLYZATA módosításokkal egységes szerkezetben Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata 6453 Bácsbokod, Gróf Széchenyi u. 80. Bácsbokod Nagyközség Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSISZABÁLYZATA módosításokka egységes szerkezetben Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Nyíradonyi Vagyon~ezelő, Kereskedelmi és Szoigáltató

Nyíradonyi Vagyon~ezelő, Kereskedelmi és Szoigáltató Nyíradonyi Vagyon~ezeő, Kereskedemi és Szoigátató Korátot Feeősségű Társaság Közbeszerz ési Szabáyzata 018. Nyíradonyi Vagyonkezeő, Kereskedemi és Szogátató Korátot Feeősségű Társaság KÖZBESZERZÉSISZABÁLYZATA

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés. számú eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest X., i csatornaháózat tuajdonjogának Budapest Főváros Önkormányzata

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Melléklet: határozat

TÁJÉKOZTATÓ. Melléklet: határozat Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Pogármesteri Hivata Hatósági Iroda Építés-, Környezet-, és Közekedéshatósági Csoport 1102 Budapest, Szent Lászó tér 29. TÁJÉKOZTATÓ A Közép-Duna-vögyi Környezetvédemi,

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató) képviseletében eljáró Oktatási és Kulturális

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS II. rész

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS II. rész . ' ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS II. rész Amey étrejött egyrészt a Quattro-Trend Kft. (név), 4254 Nyíradony, Árpád tér 6 (székhey), cégjegyzék szám: 09 09 002076 adószám 11145648-2-09), a továbbiakban: Eadó, vaamint

Részletesebben

Beszámoló a közterület-felügyeleti szolgálat évi működéséről

Beszámoló a közterület-felügyeleti szolgálat évi működéséről Város Pogármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Teefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mai: pogarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoó a közterüet-feügyeeti szogáat

Részletesebben

Támogatási Szerződés

Támogatási Szerződés Azonosító szám: NYDOP-2.1.1/I-11-2011-0015 Támogatási Szerződés amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.), mint támogató (továbbiakban: Támogató)

Részletesebben

Számítások. *Előadásanyagban nem szerepel. Kamat idővel egyenesen arányos. 1.3. Példa - Kamatos kamat egész évekre éven belül egyszerű kamat

Számítások. *Előadásanyagban nem szerepel. Kamat idővel egyenesen arányos. 1.3. Példa - Kamatos kamat egész évekre éven belül egyszerű kamat Számítások.Kamatszámítás..Péda - Kamatos kamat Számítsuk ki a visszafizetedő összeget az aábbi kostrukció eseté (kamatos kamatta számova), ha 2005.0.0-é köcsö adtuk 200.000 Ft- ot, 205.2.3-é kapjuk vissza

Részletesebben

~;]'~;isztián. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

~;]'~;isztián. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Tárgy: Az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. tuajdonosi hozzájáruás iránti kéreme gépkocsi behajtó étesítéséhez. Tisztet Gazdasági Bizottság! A EGIS

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

BESZÁMOLÓ. a Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület MINISZTERELNÖKSÉG BESZÁMOLÓ a Észak Hevesi 33 Vidékfejesztési Közhasznú Egyesüet 2017. év január 1. és március 31. időszak tevékenységérő 1. Kérjük, mutassa be a negyedévben a HFS megvaósításáva kapcsoatos

Részletesebben

közbeszerzési Szabályzata

közbeszerzési Szabályzata Nyíradonyi V gyonkezeő, Kereskedemi és Szogátató Kt rátot Feeősségű Társaság közbeszerzési Szabáyzata 2016. Nyíradonyi Vagyonkezeő, Kereskedemi és Szogátató Korátot Feeősségű Társaság KÖZBESZERZÉSISZABÁLYZA

Részletesebben

A pályázati elszámolás teljes anyaga a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Köznevelési és Civilkapcsolati Osztályon rnegtekinthető.

A pályázati elszámolás teljes anyaga a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztály Köznevelési és Civilkapcsolati Osztályon rnegtekinthető. {) ( számú eőterjesztés Budapest Főváros X kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Humánszogátatási Bizottság részére a Havasi Gyopár Szociáis, Egészségügyi, Kuturáis, Segítő Közhasznú

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a települési önkormányzatok társulásának és feladatellátásának ellenőrzéséről október

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a települési önkormányzatok társulásának és feladatellátásának ellenőrzéséről október ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS a teepüési önkormányzatok társuásának és feadateátásának eenőrzésérő 14194 2014. október Áami Számvevőszék Iktatószám: V-0170-485/2014. Témaszám: 1205. Vizsgáat-azonosító szám:

Részletesebben

JELENTÉS. a fejezetek és intézményeik által az alapítványoknak juttatott állami pénzek és vagyon felhasználásának, müködtetésének.

JELENTÉS. a fejezetek és intézményeik által az alapítványoknak juttatott állami pénzek és vagyon felhasználásának, müködtetésének. JELENTÉS a fejezetek és intézményeik áta az aapítványoknak juttatott áami pénzek és vagyon fehasznáásának, müködtetésének eenőrzésérő.. I 996. ápriis 306. A vizsgáat végrehajtásáért feeős: az ÁSZ III.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. H-3950. Te.: 47/513-240, Fax.: 47/311-384. E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviseı-testüetnek - a kegyeeti közszogátatási megáapodás feüvizsgáatáró.

Részletesebben

JELENTÉS. a sport céljait szolgáló központi állami és egyéb forrásból származó pénzeszközök felhasználásának pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről

JELENTÉS. a sport céljait szolgáló központi állami és egyéb forrásból származó pénzeszközök felhasználásának pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről JELENTÉS a sport céjait szogáó központi áami és egyéb forrásbó származó pénzeszközök fehasznáásának pénzügyi-gazdasági eenőrzésérő 1994. szeptember 220. Az eenőrzést vezette: Nagy Ákosné főtanácsos Az

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv:.................. számje 3 0 3 7 1 8 1 0 5 1 1 7 1 4 0 0 7 2 1 9 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/acím szakágazat Önkormányzat/ kötségvetési szerv

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv:.................. számje 3 0 8 9 5 5 1 0 5 1 2 0 0 5 0 0 8 5 4 2 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/acím szakágazat Önkormányzat/ kötségvetési szerv

Részletesebben

/3 ey. szám ú előterjesztés

/3 ey. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere /3 ey. szám ú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére az európai uniós és egyéb páyázatok aktuáis áásáró szóó tájékoztatóró I.

Részletesebben

41 rl. szám ú előterjesztés

41 rl. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 41 rl. szám ú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest X., Hangár utcai sportteep hasznosításáró I. Tartami összefogaó

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv:.................. számje 3 0 8 7 3 5 1 0 5 1 2 0 0 5 0 0 8 5 4 2 0 0 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/acím szakágazat Önkormányzat/ kötségvetési szerv

Részletesebben

TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA

TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA Iktatószám: Kedvezményezett neve: Projekt címe: Projekt azonosítószám: TÁMOGATÓI OKIRAT MINTA Preambulum A Vidékfejlesztési Program 19. intézkedése a vidékfejlesztési tevékenységben jelentős szerepet vállaló,

Részletesebben

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 5. évfolyam 6. szám. feladataként jelöli meg az etikai eljárásban a kamara képviseletét, emellett

Hírlevél. A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA LAPJA 5. évfolyam 6. szám. feladataként jelöli meg az etikai eljárásban a kamara képviseletét, emellett Hírevé Magyar Könyvvizsgáói Kamara Chamber of Hungarian Auditors AJÁNLÓ Tagfevéteek, törés, nyivántartás Az átfogó eenôrzés 54 társaságná fedezett fe hiányosságokat. Öt társaság kerüt a törvénynek nem

Részletesebben

A környezet adta lehetőségek fejlesztése, igényes, vonzó lakókörnyezet

A környezet adta lehetőségek fejlesztése, igényes, vonzó lakókörnyezet 1 aprojekt, vezető: Faskárné dr Hőnigh Magdona A környezet adta ehetőségek fejesztése, igényes, vonzó akókörnyezet projektmenedzser: Deák Iboya a cé eérésének határideje 1. a.) Gyógyszertár és az Egészségügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2011. december 12-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2011. december 12-i Képviselő-testületi ülésére Kisberény Község Önkormányzata 8693 Kisberény, Petőfi S. u. 36. Ügyiratszám: 6743-23/2011 ELŐTERJESZTÉS Kisberény Község Önkormányzata 2011. december 12-i Képviselő-testületi ülésére Napirend: KEOP-7.1.0/11

Részletesebben

!Co. számú előterjesztés

!Co. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerüet Kőbányai Önkrmányzat Apgármestere Eőterjesztés!C. számú eőterjesztés a Kerüetfejesztési és Környezetvédemi Bizttság részére a Budapest X. kerüet, Bársnyvirág utcai játszótér közviágításának

Részletesebben

Támogatási Szerződés szakaszolt projekt II. szakaszának megvalósítására

Támogatási Szerződés szakaszolt projekt II. szakaszának megvalósítására Iktatószám: Kedvezményezett neve: Projekt címe: Projekt azonosítószám: KEHOP-1.3.1. Támogatási Szerződés szakaszolt projekt II. szakaszának megvalósítására Minta amely létrejött egyrészről a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

2/2014. (II. 26.) számú határozat 2. sz. melléklete

2/2014. (II. 26.) számú határozat 2. sz. melléklete Azonosító szám: KEOP-1.1.1/C/13-2013-0015 amely létrejött 2/2014. (II. 26.) számú határozat 2. sz. melléklete Támogatási Szerződés egyrészről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (1011 Budapest, Fő utca

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVI VÉLEMÉNYEK ELBÍRÁLÁSA

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVI VÉLEMÉNYEK ELBÍRÁLÁSA Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat POLGÁRMESTERE Iktatószám: K/1857/2014/XI Ügyintéző: Móré Tünde Teefon: 43 38 386 E-mai: more _ tunde@kobanya.hu Tárgy: Budapest Főváros X. kerüet, Kőbányai

Részletesebben

~ ~ 1! ~

~ ~ 1! ~ 1. számú módosítás amey étrejött egyrészrő Budapest Főváros Önkormányzata székheye: 1052 Budapest, Városház utca 9-1 1. adószám: 15735636-2-41 számaszám: 1784009-15490012 KSH szám : 15735636-8411-321-01

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv:.................. számje 5 2 0 2 8 7 1 2 5 1 0 1 0 0 2 0 8 6 9 PIR-törzsszám szektor fejezet cím/acím szakágazat Önkormányzat/ kötségvetési szerv megnevezése,

Részletesebben

SZÉCHENYI. 9. számú melléklet. Társulási/Konzorciumi megállapodás. Nem releváns

SZÉCHENYI. 9. számú melléklet. Társulási/Konzorciumi megállapodás. Nem releváns SZÉCHENYI 9. számú melléklet Társulási/Konzorciumi megállapodás Nem releváns ...... 10. számú melléklet A kifizetési igénylés mellé bekérendő dokumentumok köre (dokumentum mátri) Elszámolható költségek

Részletesebben

~IIami ~ámbrttős?ék JELENTÉS. a Magyar Televízió pénzügyi -gazdasági ellenőrzéséról. 'R/Go. 1991. június 54.

~IIami ~ámbrttős?ék JELENTÉS. a Magyar Televízió pénzügyi -gazdasági ellenőrzéséról. 'R/Go. 1991. június 54. ~IIami ~ámbrttős?ék JELENTÉS a Magyar Teevízió pénzügyi -gazdasági eenőrzéséró 'R/Go '! 1991. június 54. Az eenőrzést végezték: Bakonyvári Róbertné számvevő tanácsos, dr. Burján Margit számvevő, Csóry

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS Fejezeti jeemző adatok Önkormányzati jeemző adatok A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv: 17 0500...... fejezet cím/acím megye pénzügyi körzet teepüéstípus............ A fejezet megnevezése,

Részletesebben

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS

A) ELEMI KÖLTSÉGVETÉS Fejezeti jeemző adatok Önkormányzati jeemző adatok A fejezet megnevezése, székheye: Az irányító szerv: 02 0100...... fejezet cím/acím megye pénzügyi körzet teepüéstípus............ A fejezet megnevezése,

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS VI. rész

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS VI. rész ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS VI. rész Amey étrejött egyrészt a Quattro-Trend Kft. (név), 4254 Nyíradony, r rpád tér 6 (székhey), cégjegyzék szám: 09 09 002076 adószám 11145648-2-09), a továbbiakban: Eadó vaamint

Részletesebben

, r ~r,... Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere

, r ~r,... Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármestere, r ~r,.... " Tárgy: Javasat a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat..../20. (... ) szám ú önkormányzati rendeetének megakotására

Részletesebben