OCTOPUS BVS Egyesület, Veresegyház

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OCTOPUS BVS Egyesület, Veresegyház"

Átírás

1 Cím: Az Octpus BVS Egyesület 2 éves stratégiai terve Ország: Magyarrszág A kiadás helye: Veresegyház A kiadás éve: 2008 Szakág: Gyermek vízilabda Az Octpus BVS Egyesület 2 éves stratégiai terve Vízilabda szakág Jövőnk tervezésekr arra kell a lehető legjbb választ adnunk, hgy mi módn segíthetjük a közösségfejlesztést, a gyermek tömegsprtt egy sikersprtágban. Célunk elsődleges nem a versenysprt, de lehetőséget szeretnénk biztsítani azn tehetségeknek, akik egyébként elvesznének a sprtág számára. Egy 2 évre szóló közép-rövidtávú terv a hsszú távú célkat nem tudja megvalósítani, de nagyn fnts, hgy minden elemében hrdzza a távlati megvalósulás lehetőségeit, összhangba hzva a helyzetünk értékelésekr feltárt lehetőségeinket és a magasabb aspirációink felé teendő lépéseinket. Ennek legfőbb ka az, hgy az új uszdák, sprtlétesítmények megjelenése a hazai támgatási rendszerben és fejlesztési prgramkban is még mindig késik, és valószínű, hgy ehhez a mi igyekezetünk önmagában kevés is. Az új 2 éves terv irányainak meghatárzása mögött végig egy ilyen hrderejű kérdés húzódtt meg. Az elemző-értékelő munka is-is típusú megldást hztt: egyesületünk magja nem tud és nem is akar lemndani munkánk kettős, társadalmi és szakmai irányultságáról. Nagyn fntsnak tartjuk, a sprtág iránt elkötelezettek, a sprtágat kedvelőknek, valamint a válgattt sikereire büszke emberek tudats társadalmi szerepvállalását egy jó cél érdekében. A munkánkat társadalmi munkában végezzük, a céljaink elérése érdekében szem előtt tartjuk, hgy a jövőnk a felnövekvő ifjúságra épül, a személyes példamutatást tartjuk egyik legnagybb erősségünknek. Nem az a legfntsabb, hgy mit kapunk egy társadalmtól, hanem az hgy erőfrrásainkhz képest mi mit tudunk hzzátenni az egészhez. A mi hzzáadtt értékünk a humán erőfrrás, melynek a gátja, csak a 24 óra lehet. ALAPOK 1. Közösségfrmálás Közösségfrmálás alatt az alábbiakat értjük: helyi közösségi flyamatkba beilleszkedő, rendszereket és technikákat, csapatsprt lévén csapatban, teamben való gndlkdást, egészséges életmód előtérbe helyezését, a mzgás, sprt szeretetét, képzést, nevelést.

2 Miért? Ezen, alulról szerveződő helyi fejlesztésünkben azt szeretnénk elérni, hgy a településen a vízilabda sprt is el tudja fglalni helyét a múltjának és jelenének megfelelő szinten. Egy hsszabb távn is érvényesülő, a helyi laksság támgatását élvező lehetőség, hgy a település laksságmegtartó ereje tvább erősödjön. A mai kr gyermekei sajns skszr elkallódnak a virtuális világban- számítógépes játékk, internetes virtuális barátságk, a személyes kmmunikációt felváltó chat szbák. A közösségi nrmarendszer, mentális, fizikális fejlődés : Ép testben, ép lélek 2. A gyermek vízilabda alap pillérei Célcsprt: úszni tudó es gyermek krsztály az úszást megunó gyermekek megtartása. közösség frmálás; utánpótlás bázis kialakítása-tanműhely. 3. Az új stratégia feltételei (bár inkább a gyermek vízilabda szakág kialakításának feltételei) Szabad vízfelület szerzése a tanuszdában Kapcslat kialakítása másik egyesületekkel Támgatók bevnása a megvalósításba. A 2 éves prgram alapvetése, hgy az Egyesület a krábban kiépített kapcslatrendszerét, együttműködési kereteit megtartja, s arra, mint bázisra építve fejleszti tvább a saját szervezetét. Másféle kapcslatkat jelentenek az előzőekben jelzett, már működő, vagy mst alakuló szervezetek, egyesületek, műhelyek. Mindkét szakmai kör tehát az Egyesület által alapíttt és a vele párhuzams visznyban lévő szervezetek, intézmények, civil szféra aktív bevnása szükséges a tvábbi fejlődéshez. Mivel igen vegyes szervezeti, társasági és intézményi frmákkal történő együttműködésről van szó, nem lehet csupán egyetlen döntési mechanizmust kitüntetett szerepűnek kimndani. Tehát a veresegyházi vízilabda sprt jövője egy egyeztetett döntéshzatali kmplex rendszerben lehet megldani. Kapcslatunk a településsel Egyesületünk 2009 januárjában kezdte meg szakmai tevékenységét a Mézesvölgyi Tanuszdában. Jelenleg mintegy 30 gyermekkel tudunk fglalkzni szakmai alapkn. Ennek ka a vízfelület krlátzttsága, tudmásul kellet vennünk, hgy egy ilyen dinamikusan fejlődő településen a lakssági sprtlás rvására nem tudnak több időt, és felületet biztsítani számunkra. Sajns a teljes körű szakmai munkára az uszda nem alkalmas, jellemzően úszó edzéseket lehet tartani. Az egyesületi várólistán mintegy 15 veresegyházi gyermek van, akit nem tudunk felvenni. A gyermekek tvábbi szakmai fejlődéséhez szükségünk lesz tvábbi vízfelület bérlésére vízilabdára alkalmas uszdában. Ezt a feladatt nem terhelhetjük teljesen a szülőkre, hiszen a mai körülmények között többfrnts harct vívnak a munkahelyükön!

3 Az ptimális megldás a közös utazás az edzésekre, és haza Veresegyházra. A közös utazás lehetőséget nyújt még többek között arra is, hgy jbban megismerjük a ránk bíztt gyerekeket jbban megismerjük hétköznapjaikat, és a közösség erejével át tudjuk őket segíteni a kiskamasz-kr knfliktusain. Az egyesület munkáját, szerepvállalását mi sem tükrözi jbban, mint a szülők elégedettsége. Ez a közösség nem csak a gyermekeket tartja távl a nemkívánats civilizációs betegségektől, hanem a szülőket is összekvácslja a sprtág révén flyamán székhelyünket Veresegyházra fgjuk áthelyezni. Ebből következően e struktúrának a kiépítése is egy fkzats és dinamikus flyamat, a váltzás a jellemzője, éppen ezért az együttműködési struktúrának nincsen befejezett, lezárult állapta. A terv megvalósítása önkéntes munkában történik. Az önkéntes tagk által kifejlesztett egyesületi munkatervek megvalósítása az önkéntesek aktivitásától, intézményi és szervezeti támgatók munkájától, partneri hálózatától, s nem utlsó srban frrásteremtő és lbby-tevékenységétől függ. Az egyesület fejlesztéséhez szükséges, hgy azkhz a prgramkhz, amelyek már működnek kapcslódjn illetve egyesület partnerszervezeteivel, felderítse azn frráskat melyek előreviszik, és kitörési pntt mutatnak az egyesület fejlődésében. Kapcslatrendszerünk fejlesztésében, tapasztalataink és infrmációink összeadásában és elemzésében valamennyi tagunk és hálózatunk valamennyi tagja egyaránt érdekelt és érintett. 4. Frrásteremtés Fő stratégiai irány: egyesületi rendszeres tagdíjak, egyesületi tagk eseti befizetése, pártlói tagdíj bevezetése, hazai támgatók erőteljesebb bevnása. A frrásteremtés másik stratégiai irányaként az egyesület vezetősége által közösen végzett támgatásszervező tevékenységet. A fókuszban itt a reginális erőfrrásk minél erőteljesebb mzgósítása, pályázatk készítése. Egyesületünk költségeinek legjelentősebb tételei, melyekhez támgatókat frrást keresünk: Uszdai bérleti díjak Általáns utazási költségek; Felszerelések vásárlása Duna Kupában való részvétel költségei Nyári napközis vízilabdatábr alapjainak kialakítása Együttműködési lehetőségek: GE ingyenes strand vízilabda kupák szervezése gyermekek részére tömegsprt jelleggel Amennyiben támgatót találnánk az uszda alkalmankénti kibérlésére több órára, akkr két havnta rendezhetnénk a gyermekek részére ingyenes strand vizipólót, illetve más egyéb vetélkedőket a családk bevnásával is. Egy ilyen rendezvény lebnylítása a magas bérleti díjak ( Ft/úszósáv/óra) és a szervezési költségek, szakktatók bérezése miatt 6 óra hsszára a következő költségekkel jár:

4 - Uszda bérlése: 6 óra x x 5 pálya= ft - Szakktatók (minimum 10 a tervezhető 100 gyermek részére: 6 óra x 10 x 500.-Ft= Ft - Orvsi biztsítás= ft Összesen: Ft/ rendezvény, évente a 6 rendezvény költségvetése 6 x = Ft Egy ilyen családkat is megmzgató rendezvénysrzat az Önök cégének pzitív megítélését erősíthetné a lakóközösségben. GE ösztöndíj vízilabdázó gyermekeknek Az OCTOPUS BVS Egyesületben jelenleg 30 veresegyházi és környékbeli gyermek vízilabdázik, jelenleg Ft a havi tagdíj, ami az egyesület havi költségvetésének csak kb. a felét fedezi, a költségek másik felét szpnzri támgatáskból igyekszünk pótlni. A szakedzők a munkát társadalmi munkában végzik főállásuk mellett, mert ezen tagdíjakból nem jut az edzők bérezésére, a jövőben ezt a prblémát is meg kell ldanunk. Ezen tagdíj előteremtése is nagy gndt kz több szülőnek, ezért a plussz költségeket nem lehet rájuk hárítani, nem is beszélve a drága felszerelésekről. Ezeknek a prblémáknak a megldására keresünk támgatót, aki hajlandó lenne a rssz szciális helyzetben lévő családk számára a tagdíjat, esetleg annak egy részét ösztöndíj frmájában finanszírzni, melynek költsége Ft/gyermek/év, 50 %-s támgatással Ft/gyermek/év. 30 gyermekre vetítve az 50 %-s támgatás 1 évre Ft-t jelentene. GE Nyári fglalkztató tábr Veresi gyermekeknek az Acsai sprtuszdában A nyári szünidő kezdetétől délelőtt 10 órától délután 4 óráig edzőtábr jellegű gyermek fglalkztatót üzemeltetnénk az Acsai uszdában és a környékén található sprtcsarnkban, sprtpályán a gyermekek egészséges és sprtközpntú nevelkedése érdekében. Tehermentesítve ezzel a szülőket attól a prblémától, hgy a nyári szünidőben munkaidejük alatt a gyermeket hl helyezzék el, ahl értelmes és egészséges dlgkkal fglalkzhat. Azt gndljuk, hgy a felnövekvő fiatalság majdani mrális és egészségi állaptáért teljes egészében mi szülők felelünk, ezért Mi egyesületünkkel szeretnénk ennek érdekében tenni is valamit. Ennek sajns anyagi vnzatai is vannak, melyre keressük a szpnzrkat és támgatókat. Napi 3 órában kellene az uszdát bérbe venni az Acsai Önkrmányzattól, melynek díja engedménnyel is Ft-ba kerülne, ami hétköznapkat számlva havi: Ft, a felügyelő edzőknek is kell minimum 500.-Ft-t fizetni óránként, mivel addig főállásukat nem tudják végezni. 30 gyermekre minimum 2 felügyelő kell, tehát 2 x 20 nap x 6 óra x 500.-Ft= Ft. A gyermekek napi egyszeri étkezését is meg lehet ldani a tanuszdától 200 m-re található szciális étkezdében, melynek díja 500.-Ft/nap/gyermek, tehát 30 gyermekre 20 x 30 x 500.-Ft= Ft. Az összes költsége havnta egy ilyen fglalkztatónak Ft, ami 30 gyermek egészséges és vidám fejlődését szlgálja.

5 GE Szpnzrációs lehetőségek Csapatunkhz névadó szpnzrt is keresünk reklámzási keretszerződés frmájában, a csapat használatában lévő felszerelések hirdetési felületeinek felajánlásával, mely lehet: - fürdőköpeny - fürdőnadrág - úszósapka - kapufák - utazáskr a szállító buszk reklámfelületei - labdafgó hálókn mlinók elhelyezése,.stb. A támgatási és szpnzrációs összegek egyesületi támgatás frmájában adhatók szervezetünknek, mellyel csökkenthető a támgató szervezet adóalapja. Minden támgatónk neve megjelenik a különböző médiás csatrnákn található cikkekben, reklámkban, ahl egyesületünk életével fglalkznak és flyamats megjelenést biztsítunk blg ldalunkn: és hnlapunkn (fejlesztés alatt, várhatóan 2009.április végére elkészül). Üdvözlettel: Pásztr Attila Veresegyház, Octpus Búvár-és Vizisprt Egyesület Pásztr Attila, elnök 2112 Veresegyház, Erkel Ferenc u.10/f. Tel.:+36/ Mail: ctpusbvse@gmail.cm Mentsük a fákat! Csak akkr nymtassn, ha tényleg szükséges!

OCTOPUS BVSE Veresegyház-Acsa AZ OCTOPUS BVS EGYESÜLET 2 ÉVES STRATÉGIAI TERVE VÍZILABDA SZAKÁG

OCTOPUS BVSE Veresegyház-Acsa AZ OCTOPUS BVS EGYESÜLET 2 ÉVES STRATÉGIAI TERVE VÍZILABDA SZAKÁG AZ OCTOPUS BVS EGYESÜLET 2 ÉVES STRATÉGIAI TERVE 2010-2012 VÍZILABDA SZAKÁG A VÍZILABDA SZAKOSZTÁLYUNK ELINDULÁSA ÓTA (2009.01.01) ELÉRT EREDMÉNYEINK: jelenleg több, mint 70 aktív gyermek sportoló 6-18

Részletesebben

Octopus Búvár- és Vízilabda Egyesület Veresegyház

Octopus Búvár- és Vízilabda Egyesület Veresegyház Cím: Az Octopus BVSE- 4 éves stratégiai terve 2011-2015. Ország: Magyarország A kiadás helye: A kiadás éve: 2011. Szakág: Gyermek vízilabda Az Octopus BVSE- 4 éves stratégiai terve 2011-2015. Vízilabda

Részletesebben

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon A fgyasztói tudatsság növelése az elektrnikus hírközlési piacn A Nemzeti Hírközlési Hatóság szakmai tájékztató anyaga 2008. szeptember A fgyasztók körébe meghatárzás szerint valamennyien beletartzunk,

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA A SZONEK Bükkösdi Általáns Iskla és Óvda Tagintézménye helyi tantervének 16. sz. melléklete SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONT BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYÉNEK INTEGRÁCIÓS

Részletesebben

Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv

Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv Tisztelt Elnökség! Kérem engedjék meg, hgy röviden vázljam elképzelésemet a Magyar Nemzeti Olimpiai rögbi válgatttak nemzetközi felkészítésével és a versenyeztetéssel

Részletesebben

TANULMÁNY. Az állami kézbe kerülő iskolák energiahatékonysági felújításában rejlő gazdaságfejlesztési lehetőségről 2011. 12. 13.

TANULMÁNY. Az állami kézbe kerülő iskolák energiahatékonysági felújításában rejlő gazdaságfejlesztési lehetőségről 2011. 12. 13. Az állami kézbe kerülő isklák energiahatéknysági felújításában rejlő gazdaságfejlesztési lehetőségről 2011. 12. 13. 2 / 5 BEVEZETÉS Ma szinte minden gazdasági témájú hír a magyar gazdaság bővülésével,

Részletesebben

Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarországon konferencia 2014. május 07. Budapest

Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarországon konferencia 2014. május 07. Budapest Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarrszágn knferencia 2014. május 07. Budapest TELEPÜLÉS, KÖZÖSSÉG, CSELEKVÉS A KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS CÉLTERÜLETEI Kvács Edit, Közösségfejlesztők Egyesülete Arra kaptam

Részletesebben

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ A tutrhálózat legfntsabb szlgáltatása a tutr maga, egy tehetségsegítő szakember. A prgram két fnts szereplője a tutr és a tutrált. A tutr az a tehetséggndzó

Részletesebben

A Szociális Műhely ajánlásai

A Szociális Műhely ajánlásai A Szciális Műhely ajánlásai - a közösségi társadalm megteremtésének elősegítésével kapcslatban A műhelymunka résztvevői szciális munkás, szciálpedagógus és pedagógus (andragógus) képzések ktatói és hallgatói,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004.

PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általános Iskola 5932 Gádoros, Iskola u. 4. 2004. PEDAGÓGIAI PROGRAM Némann Valéria Általáns Iskla 5932 Gádrs, Iskla u. 4. 2004. 2 TARTALOMJEGYZÉK NEVELÉSI PROGRAM I. Pedagógiai alapelvek...3 II. Az isklában flyó nevelő és ktató munka céljai feladatai,

Részletesebben

P E D A G Ó G I A I P R O G R A M

P E D A G Ó G I A I P R O G R A M P E D A G Ó G I A I P R O G R A M Az én tanításm nem arra van ítélve, hgy könyvtárak prában penészedjék, hanem hgy győztesen hassn a gyakrlati életben. (Semmelweis Ignác) Semmelweis Ignác Humán Szakképző

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM. Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15.

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM. Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15. Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15. Esztergm-Kertvárs 2509 Damjanich Jáns út. 50. Megnevezés: Kmárm-

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában www.ujszechenyiterv.gv.hu A prjekt bemutatása Mttó: "Az embereknek mindenben a tökéletességet kell célul kitűzniük maguk elé, még akkr is, ha meghaladja erejüket. Ha azt hinnék valóban, hgy csak da jutnak

Részletesebben

Versenykiírás. II. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónap Futás barátsággal a segítségért!

Versenykiírás. II. Dél-alföldi Rotary Jótékonysági Futónap Futás barátsággal a segítségért! Versenykiírás II. Dél-alföldi Rtary Jótéknysági Futónap Futás barátsággal a segítségért! A rendezvény célja: A rászrulók irányába nyújttt segítség lehetıségének anyagi megteremtése, valamint futás, mint

Részletesebben

L E V E G Ő M U N K A C S O P O R T

L E V E G Ő M U N K A C S O P O R T L E V E G Ő M U N K A C S O P O R T S T R A T É G I A 2 0 1 2 15 Budapest, 2012. május 24. IFUA Nnprfit Partner Közhasznú Nnprfit Kft. H-1119 Budapest Fehérvári út 79. A prjekt megvalósulását az IFUA Hrváth

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Budapest Fővárs XV. kerület Rákspalta, Pestújhely, Újpalta Önkrmányzata Plgármesteri Hivatala Prjektmenedzsment szabályzat Budapest, 2009. któber 9. IFUA Hrváth & Partners Kft. H-1119 Budapest Fehérvári

Részletesebben

Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva!

Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva! Mttóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jg fenntartva! E napló tulajdnsa Nevem: Lakcímem: Telefnszámm: _ E mail címem: Ezt kell rólam tudni 2015 ben leszek éves. Kedvenc színem a. Kedvenc könyvem:. Kedvenc

Részletesebben

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei A pályáztt kategória Kmmunikációs kampány Az ügyfél, illetve vállalat iparága Pénzügy, bank és biztsítás A pályázati anyag címe Aegn Országs Kármegelőzés Prgram A pályáztt kmmunikációs prgram személyi

Részletesebben

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31.

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. 1. ldal, összesen: 9 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat feladata, érvényessége... 3 4. Az IPR-t megvalósító szervezet felépítése, a menedzsment helye a szervezetben... 4 4.5.

Részletesebben

E napló tulajdonosa. Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva!

E napló tulajdonosa. Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva! E napló tulajdnsa Mttóm erre az évre: Ezt kell rólam tudni Nevem: Lakcímem: Telefnszámm: _ E mail címem: 2016 ban leszek éves. Kedvenc színem a. Kedvenc könyvem:. Kedvenc filmem:. Kedvenc színésze(i)m:.

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

A megelőző-felvilágosító szolgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere

A megelőző-felvilágosító szolgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere A megelőző-felvilágsító szlgáltatás végzésére kiírandó pályázat szakmai követelményrendszere dr. Kós Tamás NCSSZI-NDI 2013. március 27., Budapest Új pályázati rendszer Új adminisztratív követelmények új

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG 2013 ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG ÖSSZEGZÉS: A tárgyév másdik felében krszerűsítettük az egyesület hnlapját, amely széleskörű infrmálódásra biztsít

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben

Zalakaros VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA

Zalakaros VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA Zalakars VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA Bevezető Várs Önkrmányzata a felnövekvő generációk társadalmi beilleszkedése érdekében kiemelt fntsságúnak tartja a család és az iskla működési feltételeinek legptimálisabb

Részletesebben

Esztergom Város integrált településfejlesztési stratégiája

Esztergom Város integrált településfejlesztési stratégiája Esztergm Várs integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Prgram Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárskban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni glbális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vnatkzó külügyminisztériumi knzultációs kérdésekre 2013.09.10. A HAND Szövetség az alábbi kérdések megválaszlásában

Részletesebben

Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva!

Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva! Mttóm erre az évre: E napló tulajdnsa Nevem: Lakcímem: Telefnszámm: _ E-mail címem: Ezt kell rólam tudni 2014-ben leszek éves. Kedvenc színem a. Kedvenc könyvem:. Kedvenc filmem:. Kedvenc színésze(i)m:.

Részletesebben

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program Kragyermekkri (0-7 év) prgram PÁLYÁZAT A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram kiemelt prjekt keretében az alábbi pályázat kerül újra meghirdetésre az érintettek körének kibővítésével

Részletesebben

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére Kmmunikálható infrmációk összefglalója, az etanácsadók részére - A TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és infrmatikai kmpetenciák fejlesztése kiemelt prjekt célja, a felnőtt magyar laksság tanulási hajlandóságának

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT 2014. május 24. I SYMA Rendezvényközpnt +36 30 747 7799 I exp@skaprmtins.hu I facebk.cm/maxbudapest Tisztelt Partnerünk! 2014. május 24 -én a SYMA Rendezvényközpnt, A csarnkában

Részletesebben

Tantárgyi tematika (nappali tagozat) Piac-konform korszerűsített változat, (2010.jun.25).

Tantárgyi tematika (nappali tagozat) Piac-konform korszerűsített változat, (2010.jun.25). Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: 06-1-2733090 Fax: 06-1-2733099 E-mail: mail@bkf.hu Tantárgyi tematika (nappali tagzat) Piac-knfrm krszerűsített váltzat, (2010.jun.25). A tantárgy adatai:

Részletesebben

ISO 9000 FÓRUM TAVASZ-2018 KONFERENCIA

ISO 9000 FÓRUM TAVASZ-2018 KONFERENCIA ISO 9000 FÓRUM TAVASZ-2018 KONFERENCIA A MINŐSÉG lényege, a jó vállalat működés Az ISO 9001:2015 hatása a minőségügyre (Válgatás) Budapest, 2018. 04. 20. Mikó György az EOQ MNB alelnöke EOQ Minőségügyi

Részletesebben

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében:

1. A portálrendszer keretében elérhetı alkalmazások továbbfejlesztése keretében: 2.2. - ÁFSZ 1 prtál funkciók bıvítése, elektrnikus krmányzati szlgáltatásk tvábbfejlesztése Az alprjekt bemutatása Az alprjekt célja, indklása, kapcslódás a kiemelt prjekt általáns céljáhz Az alprjekt

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

Támogatott lakhatási formák és. szolgáltató centrumok a Down Alapítványban. Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra

Támogatott lakhatási formák és. szolgáltató centrumok a Down Alapítványban. Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra Támgattt lakhatási frmák és szlgáltató centrumk a Dwn Alapítványban Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra Dwn Alapítvány 2014 Néhány kulcselem Támgattt lakhatás definíció 1. Integrált szlgáltatásrendszerre

Részletesebben

Kb.3. számú előterjesztés

Kb.3. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Kb.3. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizttság részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról szóló tájékztatóról I. Tartalmi

Részletesebben

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció.

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció. Visszajelző anyag Visszajelző dkumentáció HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL készített FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁSRÓL 2009. NOVEMBER 25. 1 Visszajelző anyag (részlet) Hódmezővásárhely

Részletesebben

E napló tulajdonosa. Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva!

E napló tulajdonosa. Mottóm erre az évre: urban-eve.hu Minden jog fenntartva! E napló tulajdnsa Mttóm erre az évre: Ezt kell rólam tudni Nevem: Mst ebben a vársban élek. A kedvenc helyem a lakásban a. Lakótársaim:. 2017 ben leszek éves. Kedvenc színem a. Kedvenc könyvem:. Kedvenc

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÖZGYŰLÉS 6. NAPIRENDI PONTJÁHOZ

ELŐTERJESZTÉS A KÖZGYŰLÉS 6. NAPIRENDI PONTJÁHOZ ELŐTERJESZTÉS A KÖZGYŰLÉS 6. NAPIRENDI PONTJÁHOZ Az elnökség a 2016. évi szakmai prgram és költségvetés-tervezet tervszámait alapul véve elkészítette a 2017. évi szakmai prgram és költségvetés tervezetet,

Részletesebben

MODERN, BIZTONSÁGOS BUDAPESTET!

MODERN, BIZTONSÁGOS BUDAPESTET! PÁRBESZÉD A VÁROSSAL A VÁROSÉRT MODERN, BIZTONSÁGOS BUDAPESTET! VITAINDÍTÓ Tartalm Helyzet...3 Budapest mára leállt...3 Budapestet újra kell indítani...4 Élhető mindennapk javuló élet és környezet mindenek

Részletesebben

FALUVÁLLALAT FEJLESZTÉSI JAVASLAT ÉS MÓDSZETANI KÉZIKÖNYV

FALUVÁLLALAT FEJLESZTÉSI JAVASLAT ÉS MÓDSZETANI KÉZIKÖNYV FALUVÁLLALAT FEJLESZTÉSI JAVASLAT ÉS MÓDSZETANI KÉZIKÖNYV Milleflium Stratégia Kft. 2012 Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 4 2 Működő mdellek elemzése, értékelése... 5 2.1 Elemzés módszertana... 5 2.2 Elemzési

Részletesebben

HÉRAKLÉSZ BAJNOK- ÉS CSILLAGPROGRAM

HÉRAKLÉSZ BAJNOK- ÉS CSILLAGPROGRAM HÉRAKLÉSZ BAJNOK- ÉS CSILLAGPROGRAM Bajnkprgram 2001 14, majd 20 sprtág 14 14-18 18 éves sprtlók Cél A legtehetségesebb sprtlók kiválasztása, képzése. A felnőtt kr küszöbére a krsztálys nemzetközi színvnalat

Részletesebben

KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015

KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015 KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015 KIEMELT, POLGÁRŐR BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM PROGRAMINDÍTÓ FÓRUM 2014. február 15. ELFOGADVA: AZ OPSZ 2014. JANUÁR 17-EI ELNÖKSÉGI ÜLÉSÉN HOZOTT, ELN/5/2014. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcslatban tvábbi kérdése merül fel, keressen minket bizalmmal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Várs- és Gazdaságfejlesztési Közpnt 4031 Debrecen, Széchenyi

Részletesebben

KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE

KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2009 A közfglalkztatási terv célja A közfglalkztatási terv elkészítésének célja a szciális igazgatásról és szciális ellátáskról szóló törvény (1993.

Részletesebben

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére Verőce Község Plgármestere 2621 Verőce, Árpád út 40. - Tel: 27 / 350-033 - Fax: 27 / 380-381 - www.verce.hu - Email: plghiv@verce.hu Verőce Község Önkrmányzat Plgármesterének ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG 25 ÉVES A POLGÁRŐRSÉG 300X100 BIZTONSÁG A RENDŐRSÉG ÉS A POLGÁRŐRSÉG KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI MINTAPROGRAMJA Magyarrszág 300 településén a közbiztnság erősítésére és a laksság

Részletesebben

MÓDSZERTANI JAVASLAT ÉS SEGÉDANYAG SZABÁLYOZÓ DOKUMENTUM FELÜLVIZSGÁLATÁSOZ

MÓDSZERTANI JAVASLAT ÉS SEGÉDANYAG SZABÁLYOZÓ DOKUMENTUM FELÜLVIZSGÁLATÁSOZ MÓDSZERTANI JAVASLAT ÉS SEGÉDANYAG SZABÁLYOZÓ DOUMENTUM FELÜLVIZSGÁLATÁSOZ edves llégák! SZMSZ-HÁZIREND-PEDAGÓGIAI PROGRAM RÉSZLETES TARTALOMJEGYZÉ TÖRVÉNYI HIVATOZÁSSAL ÓVODÁ ÉS ISOLÁ SZÁMÁRA Segédanyag

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Visszajelzı anyag. Fıfolyamat-átvilágításról

Visszajelzı anyag. Fıfolyamat-átvilágításról Visszajelzı anyag Taksny Nagyközség Plgármesteri Hivatalának részére a Budapesti Kmmunikációs és Üzleti Fıiskla által készített Fıról Az átvilágítás idıtartama: 2009 április 1.- nvember 5. Készítette:

Részletesebben

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai A KézenFgva Alapítvány észrevételei és javaslatai FELHÍVÁS a nagylétszámú intézeti ellátási frma kiváltásának, és magas minőségű, hzzáférhető közösségi ellátási frmák kialakításának megvalósítására A Felhívás

Részletesebben

a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Parakenu Vezetőedző (Szövetségi Kapitány) feladatkörének betöltésére

a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Parakenu Vezetőedző (Szövetségi Kapitány) feladatkörének betöltésére P Á L Y Á Z A T a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Parakenu Vezetőedző (Szövetségi Kapitány) feladatkörének betöltésére Pályázó neve: Weisz Róbert Budapest, 2016. december 11. Létszám Előzmények, a parakenu

Részletesebben

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás 2007. december 19. Bevezetés A minségirányítási prgram az intézmény minségirányítási rendszerét rögzíti, amely az intézmény vezetése, tanáraink, a pedagógiai munkát segít munkatársaink és partnereink számára

Részletesebben

TESTNEVELÉS ÉS SPORT AZ ASZÓDI JAVÍTÓINTÉZETBEN

TESTNEVELÉS ÉS SPORT AZ ASZÓDI JAVÍTÓINTÉZETBEN Módszertani Nap június. TESTNEVELÉS ÉS SPORT AZ ASZÓDI JAVÍTÓINTÉZETBEN A nrmál társadalmi környezetben élő gyerekek életkruknak megfelelő fejlődéséhez lelki, fizikai, bilógiai, értelmi a családi környezet,

Részletesebben

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM TARTALOM Intézményünk pedagógiai prgramjának elkészítésénél figyelembe vett dkumentumk:... 5 1.AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI... 5 1.1. Az óvda alaptevékenysége:...

Részletesebben

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2014. szeptember 10-i ülésére Készítette: dr. Kzma Enikő alplgármesteri jgi referens Tárgy: Tájékztató a XIV. kerületi

Részletesebben

Mérnöknek lenni annyit jelent: előre látni, hogy egy megvalósítandó rendszer/termék hogyan működik, viselkedik majd a hétköznapokban.

Mérnöknek lenni annyit jelent: előre látni, hogy egy megvalósítandó rendszer/termék hogyan működik, viselkedik majd a hétköznapokban. Rendszertervezés A legtöbb hallgató már hallgató krában lehetőség kap arra - főleg itt, az Adatbázisk Labr keretein belül -, hgy rendszereket hzzn létre a tervezéstől és a megvalósításig. Igazából ez az

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1 ı 15. Irányjelzés A kerékpársnak is, jeleznie kell minden irányváltztatási szándékát, mégpedig balra kanyardva bal, jbbra kanyardva jbb kézzel. Az irányjelzést az irányváltztatás előtt megfelelő távlságban

Részletesebben

"A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS."

A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS. MADRIDI NYILATKOZAT "A BEFOGADÓ TÁRSADALOM ALAPJA A DISZKRIMINÁCIÓ-MENTESSÉGGEL PÁROSULÓ POZITÍV CSELEKVÉS." Mi, a Madridban összegyűlt Európai Fgyatéksügyi Kngresszus több mint 400 résztvevője melegen

Részletesebben

Fejlődés: a növekedésre is alapozott minőségi pszichés változások

Fejlődés: a növekedésre is alapozott minőségi pszichés változások Az auxlógia az egyén életútját tanulmányzó tudmány Fgalmai: Növekedés: mennyiségi bilógiai- váltzásk Fejlődés: a növekedésre is alapztt minőségi pszichés váltzásk Érés, érettség: egy szcializációs szint,

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt prjekt céljai Előadó: Nesztinger Péter közigazgatási főtanácsadó Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság E-mail cím: nesztingerp@lab.hu Telefnszám: +36

Részletesebben

Óvodai intézmény. Nevelési Tanácsadóba küldött gyermekek száma: 38 Szakértői Bizottsághoz küldött gyermekek száma: 16

Óvodai intézmény. Nevelési Tanácsadóba küldött gyermekek száma: 38 Szakértői Bizottsághoz küldött gyermekek száma: 16 Dunavarsány Várs Önkrmányzat Weöres Sándr Óvda 2336 Dunavarsány, Árpád u. 14. Beszámló 2012/13-as nevelési év Óvdai intézmény Statisztikai adatk: Óvda megnevezése: Weöres Sándr Óvda Férőhelyek száma: 360

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2015. évi ellátásáról Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó A beszámlót figyelemmel Magyarrszág helyi

Részletesebben

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál!

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál! Gyakrnkkat keresünk! Jelenlegi nyittt pzíciónk: Tréner-tanácsadói gyakrnk Ha szeretnél munkatapasztalatt szerezni és belelátni egy humán fejlesztő cég működésébe Ha fnts számdra a jó hangulatú munkahelyi

Részletesebben

A legjobb találkozások gazdagabbá tesznek, ezért vagyunk mi. Toljuk a szekered!

A legjobb találkozások gazdagabbá tesznek, ezért vagyunk mi. Toljuk a szekered! A legjbb találkzásk gazdagabbá tesznek, ezért vagyunk mi. Tljuk a szekered! Tartalm Bemutatkzás 5 Szlgáltatás cégre szabva 7 Szlgáltatásaink 10 Munkaerő-közvetítés 14 Rövid- vagy hsszú távú munkaerő-kölcsönzés

Részletesebben

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések

FELHÍVÁS. a magyar lakosság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfogó reformjával. A felhívás címe: Komplex népegészségügyi szűrések FELHÍVÁS a magyar laksság egészségmutatóinak javítására a szűrési rendszer átfgó refrmjával A felhívás címe: Kmplex népegészségügyi szűrések A felhívás kódszáma: EFOP-1.8.1-VEKOP/15 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT. MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19.

2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT. MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19. 2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19. 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS MEGLÉVŐ DOKUMENTUMOK KÖTELEZŐ DOKUMENTUMOK:

Részletesebben

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény

Etikai kódex Erkölcsi szabály és normagyűjtemény A erkölcsi szabály és nrmagyűjtemény PROFORM Kft. 2012 évi kiadás Jelen dkumentum érvényessége kiterjed a PROFORM Kft. által végzett Kereskedelmi, tervezési, fejlesztési, értékesítési illetve ezekkel összefüggő

Részletesebben

Kézikönyv és útmutató Átlátható webelemzés ShopRenter áruházaknak

Kézikönyv és útmutató Átlátható webelemzés ShopRenter áruházaknak Kézikönyv és útmutató Átlátható webelemzés ShpRenter áruházaknak Ki ne szeretne megalapztt üzleti döntéseket hzni? Tartalm Bevezetés... 2 Főldal... 3 Termék ptimalizálás... 4 Kategória ptimalizálás...

Részletesebben

Háromhegyek Közhasznú Egyesület évi beszámolója, a közhasznúsági melléklet közérthető formája. Munkaterv és költségvetés tervezése 2018.

Háromhegyek Közhasznú Egyesület évi beszámolója, a közhasznúsági melléklet közérthető formája. Munkaterv és költségvetés tervezése 2018. Általáns rész Hármhegyek Közhasznú Egyesület 2017. évi beszámlója, a közhasznúsági melléklet közérthető frmája. Munkaterv és költségvetés tervezése 2018. évre A Hármhegyek Közhasznú Egyesület 2010. któber

Részletesebben

A programterület a két ország következő NUTS III szintű (vagy azzal egyenértékű) régióit öleli fel:

A programterület a két ország következő NUTS III szintű (vagy azzal egyenértékű) régióit öleli fel: Prgramterület A prgramterület a két rszág következő NUTS III szintű (vagy azzal egyenértékű) régióit öleli fel: Magyarrszágn: Csngrád és Bács-Kiskun megyék; Szerbiában: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Észak-Bánát,

Részletesebben

A nyilvános tér, művészet és társadalom viszonyrendszere

A nyilvános tér, művészet és társadalom viszonyrendszere Oktató: Fleischer Tamás Kurzus: Várs, közlekedés, társadalm A nyilváns tér, művészet és társadalm visznyrendszere Árvay Orslya Szcilógia III. Dlgzatmmal a 2003. március 3-i, A vársi köztérről, a vársi

Részletesebben

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás Lépj Velünk! társadalmi innvációs prgram 2017/2019 Pályázati felhívás Kiíró: UniCredit Alapítvány (Piazza Gae Aulenti, 3, 20124 Milán, Olaszrszág), tvábbiakban UniCredit Alapítvány Lebnylító: NESsT Eurpe

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA

INFORMATIKAI STRATÉGIA EREDMÉNYEK INFORMATIZÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE (ÁROP 3.d) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óvárs tér 9. INFORMATIKAI STRATÉGIA Készítette: Indikátrk, amelyek teljesítéséhez

Részletesebben

Open Space konferencia. Beszámoló a második nap kiscsoportos megbeszéléseiről

Open Space konferencia. Beszámoló a második nap kiscsoportos megbeszéléseiről Országs Fglalkztatási Közhasznú Nnprfit Kft. FglalkztaTárs - Társ a fglalkztatásban kiemelt prjekt (TÁMOP-.4.7-2/-202-000) Open Space knferencia 203. június 25-27. Beszámló a másdik nap kiscsprts megbeszéléseiről

Részletesebben

Osztályozó vizsga követelmények Informatika

Osztályozó vizsga követelmények Informatika Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Rendészeti képzés 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A számítógépes

Részletesebben

IT mentor képzés tematika oktatott modulok

IT mentor képzés tematika oktatott modulok IT mentr képzés tematika ktattt mdulk 1142-06 - Számítógépkezelés, szftverhasználat, munkaszervezés Feladatprfil: Hardvert üzemeltet, szftvert telepít Irdai prgramcsmagt egyedi és integrált módn használ

Részletesebben

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Általáns gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvktató prgram 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az

Részletesebben

A Magyar Para Kajak-Kenu Válogatott évi felkészülési programja

A Magyar Para Kajak-Kenu Válogatott évi felkészülési programja A Magyar Para Kajak-Kenu Válgattt 2018. évi felkészülési prgramja Budapest, 2017. nvember 12. Készítette: Weisz Róbert parakenu szövetségi kapitány Para kajak-kenu válgattt 2018. évi felkészülési prgramja

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek

Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 3. A célcsoport tagjainak kiválasztására alkalmazott eljárások, módszerek 1 Pályatanácsadás Pályaválasztási tanácsadás (egyéni) 1. A szlgáltatás célja A szlgáltatás célja, hgy a pályaválasztás előtt állóknak segítséget nyújtsn az egyéni kmpetenciáikhz, életpálya-elképzeléseikhez

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

Budapest F város XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Budapest F város XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Budapest F várs XX. kerület Pesterzsébet Önkrmányzata Plgármesteri Hivatala A civil és a vállalkzói szférával kialakítható kapcslatk megszervezésének mechanizmusa Budapest, 2009. július 31. IFUA Hrváth

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN. KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető

EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN. KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető 2004: A fejlesztés szakmai érvei szelektív az isklarendszerünk, az iskla nem képes csökkenteni a szci-öknómiai

Részletesebben

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Ostedenzitmetriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Simnkay Lászlóné fõnõvér Vas megyei Markusvszky Kórház, Szmbathely A vizsgálat célja: Az steprsis gyakriságának és súlysságának felmérése. Vizsgálati

Részletesebben

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság!

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság! Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Tárgy: Beszámló a RADAR Ifjúsági Infrmációs és Tanácsadó Irda. évi működéséről Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság! A RADAR Ifjúsági

Részletesebben

Támogatott lakhatási formák és szolgáltató-centrumok tó t a Down Alapítványban. Gruiz Katalin

Támogatott lakhatási formák és szolgáltató-centrumok tó t a Down Alapítványban. Gruiz Katalin Támgattt lakhatási frmák és szlgáltató-centrumk tó t a Dwn Alapítványban Gruiz Katalin Dwn Alapítvány 2014 Néhány kulcselem 1. Támgattt lakhatás definíció 2. Integrált szlgáltatásrendszerre van szükség

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER

ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER ÚTMUTATÓ A PROJEKTMENEDZSMENT TÁMOGATÓ RENDSZER TERVEZÉSÉHEZ BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA RÉSZÉRE Intézményi akkreditációs lajstrmszám: 01-0789-04 OM aznsítószám: FI33842 Tartalmjegyzék

Részletesebben

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése

Az Alsózsolcai 2. sz. Óvoda önértékelése Alsózslcai 2. sz. Óvda Az Alsózslcai 2. sz. Óvda önértékelése Beszámló a 2015/2016 nevelési évünk működéséről Bevezető: Az önértékelés célja, hgy segítséget adjn az intézmény pedagógiai-szakmai munkájának

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

A konfliktus - A konfliktus fogalma, a konfliktusok fajtái

A konfliktus - A konfliktus fogalma, a konfliktusok fajtái A knfliktus - A knfliktus fgalma, a knfliktusk fajtái A knfliktusk megítélése Hagymánys nézet szerint ártalmas, mert elvnja a figyelmet a fnts dlgkról, energiát és erőfrrást igényel rssz vezetés eredménye

Részletesebben

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére

Megfelelési teszt jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére e-mail: inf@randmcapital.hu www.randmcapital.hu Megfelelési teszt jgi személyek és jgi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hgy a Randm Capital Zrt.

Részletesebben

Testületi ülés. 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig. Határozat:4-15-ig

Testületi ülés. 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig. Határozat:4-15-ig Testületi ülés 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig Határzat:4-15-ig (0 Tartalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék 2 4/2015(11.25.)számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 Beszámló a két ülés közötti

Részletesebben