Kb.3. számú előterjesztés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kb.3. számú előterjesztés"

Átírás

1 Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Kb.3. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizttság részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról szóló tájékztatóról I. Tartalmi összefglaló l. A Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás bemutatása A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját tthnukban élő, egészségi állaptuk és szciális helyzetük miatt rászruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskrú vagy fgyatéks személyek, illetve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartásamellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújttt ellátás. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében a jgszabálynak megfelelőerr biztsítani kell a) az elláttt személy segélyhívása esetén az ügyeletes gndzónak a helyszínen történő haladéktalan megjelenését, b) a segélyhívás kául szlgáló prbléma megldása érdekében szükséges aznnali intézkedések megtételét, c) szükség esetén tvábbi egészségügyi vagy szciális ellátás kezdeményezését. A működést meghatárzó jgszabályk: )i;- A szciális igazgatásról és szciális ellátáskról szóló évi III. törvény (a tvábbiakban: Szt.) )i;- A személyes gndskdást nyújtó szciális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló (1. 7.) SZCSM rendelet. )i;- A személyes gndskdást nyújtó szciális ellátásk igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet. )i;- A személyes gndskdást nyújtó szciális ellátásk térítési díjáról szóló 29/1993. (II. l 7.) Krm. rendelet. )i;- A Magyar Köztársaság évi költségvetéséről szóló évi CLXIX. törvény. Az idősek társadalmi integrációjának esélyét, illetve életminőségét elsősrban a család általáns társadalmi helyzete határzza meg. Kiemeit fntsságú, hgy az idősek gndzása, ellátásamellett a családtagknak marad-e lehetőségük munkavállalásra. Ez pedig beflyáslja az esélyek kiegyenlítéséhez szükséges szlgáltatásk és segédeszközök elérhetőségét. A kerületi időskrúak életvitele különbözik. V annak, akik többgenerációs családi háztartásban élnek, míg egyre gyakribb, hgy a családk távl élnek és az idős családtag egyedül él. Az egyedüllét miatt nagybb szciális gndskdást, figyelmet igényelnek.

2 Statisztikai adatk: A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők száma április 30-án: 107 fő. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők közül házi segítségnyújtásban részesül 59 fő (55,1 %). A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igénybevétele szempntjából szciálisan rászrult: a) az egyedül élő 65 év feletti személy, b) az egyedül élő súlysan fgyatéks vagy pszichiátriai beteg személy, vagy c) a kétszemélyes háztartásban élő 65 év feletti, illetve súlysan fgyatéks vagy pszichiátriai beteg személy, ha egészségi állapta indklja a szlgáltatás flyamats biztsítását. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás esetében l 00 db készülék áll rendelkezésre és az igénybe vevők száma l 07 fő a kétszemélyes háztartásk figyelembevételével. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők nemek szerinti megszlása: Férfi: N" : 22 fő (20,6%) 85 fő (79,4%) A nemek aránya tekintetében a jelzőrendszere s házi segítségnyújtást igénybe vevők között jelentősen magasabb 79,4% a nők és nagyn alacsny a férfiak 20,6%-s aránya. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők életkr szerinti megszlása l. táblázat A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevök életkri megszlása , D 0-17 él.es é~.es D él.es D él.es él.es D él.es él.es D él.es é~.es él.es D 100 év feletti A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők életkri megszlása tekintetében nagyn magas a évesek 42,9%-s aránya. Visznylag magas a évesek 17,7%-s aránya. A évesek száma 12 fő, a éveseké 5 fő és l fő 101 éves. Az átlagéletkr tekintetében a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők átlagéletkra 80,9 év.

3 A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szlgáltatást igénybe vevők jövedelmi megszlása az öregségi nyugdíjminimum szerint 2 táblázat Jövedelem Szlgáltatást igénybevevők Kategória (Ft) l. l OOO OOO ll OOO 3 (fő) Összesen: 108 fő A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők közül nincs lyan, akinek a jövedelme az öregségi nyugdíjminimum 100%-a alatt lenne, 9 fő (8,3%) jövedelme a legmagasabb az öregségi nyugdíjminimum %-a között van, 99 főnek (91,7%) megszlik a jövedelme a többi kategóriában. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők átlagjövedelme Ft. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítésmentesen igénybe vehető szlgáltatás. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szlgáltatás flyamats, 24 órás készenléti rendszerben működik. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban a segélyhívásk megszlása a hónapk szerint 3. táblázat D Április D Március Február D Január A segélyhívásk száma átlagsan havnta 39. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban a segélyhívásk megszlása a hét napjai és napszakk szerint 4 táblázat Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szmbat Vasárnap Összesen 0-6 óra óra óra óra Összesen:

4 A segélyhívásk esetében a legtöbb hívás a 6-12 óra (31,4%) és a óra (29,5%) közötti időszakkban érkezik, magas a hívásszám óra (25,6%) között is. A napk tekintetében a hétfői (16,7%), a csütörtöki és szmbati (15,4-15,4%) napkn érkezik a legtöbb hívás. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban a segélyhívásk kai Segélyhívás ka Segélyhívásk száma Mentális prbléma 56 Baleset 27 Szmatikus prbléma, rsszullét 3 Krízishel yzet Higiénés szükséglet miatt 5 T éves riasztás Fizikai segítségnyújtás Egyéb kk 65 Összesen: táblázat Az egyéb kk közé tartznak a rendszer működését ellenőrző teszthívásk (áramkimaradást, beszerelést követően) és a szlgáltatást igénybe vevők a biztnságérzetük érdekében sk esetben megnymják a segélyhívó gmbt, hgy meggyőződjenek róla, valóban működik-e a készülék. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban az esetek megldása Eset megldása Esetek száma Beszélgetés, megnyugtatás 113 Aplás és saját gyógyszer beadás l Házi- vagy ügyeletes rvs hívása l Mentőhívás Gndzás: pelenkacsere, msdatás 9 Téves riasztásról meggyőződés l Fizikai segítségnyújtás 24 Egyéb 7 Összesen: táblázat 2. A szlgáltatás működése srán felmerülő prblémák A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás térítésmentes szlgáltatás, az igénybe vevők visznylag magas jövedelemmel rendelkeznek. A szlgáltatásért térítési díj kérhető. Az Szt (3) bekezdése alapján a szlgáltatásért fizetendő személyi térítési díj nem haladhatja meg a jövedelem a) 30%-át étkeztetés, b) 25%-át házi segítségnyújtás, c) 30%-át, ha a házi segítségnyújtás mellett étkezést 1s biztsítanak, illetve támgató szlgáltatás, d) 20%-át a kiskrú részére nyújttt támgató szlgáltatás, e) 2%-át jelzőrendszeres házi segítségnyújtás esetében.

5 A Bárka Kőbányai Szciális és Gyermekjóléti Közpnt munkatársai több alkalmmal kérdezték meg a szlgáltatást igénybe vevőket, hgy térítési díj fizetése ellenében is kémék-e a szlgáltatást. Az alacsnyabb jövedelműek többnyire azt nyilatkzták, hgy nem igényelnék a szlgáltatást. Az alábbi kiadásk terhelik a szlgáltatást: a dlgzók készenléti juttatásai, járulékai (24 órás készenléti szlgáltatás ), a TAXI költsége (30 percen belül ki kell érni), a készenléti telefn költsége (erre érkezik a segélyhívás, vissza kell hívni, TAXI-t, mentőt kell hívni), a beltéri egységbe szükséges elem költsége (félévente kell cserélni a gndzónő cseréli), az új beszerelés, a megszűnés esetén leszereléskr a technikus munkadíja (munkalap alapján), a csuklóérzékelőben az elem cseréjekr a technikus munkadíja (munkalap alapján, csak ő cserélheti). A kiadás a segélyhívásk, a megszűnések függvénye és ezáltal nehezen tervezhető. Jelenleg 100 db készülék van kihelyezve 107 főnél, de az is prblémát jelent, hgy a várakzók száma nagyn váltzó, jelenleg csak l fő vár készülékre. Az igénybe vevők mentális állapta fkzatsan rmlik, ezért sk esetben alkalmatlanná válnak a készülék kezelésére és rendszeresen, k nélkül nymják meg a segélyhívó gmbt. Nehezíti a szlgáltatást, hgy a TAXI skszr későn érkezik, vagy a kerület távlabbi pntjáról érkezik a jelzés, miközben 30 percen belül ki kell érni és nyugtázni kell a hívást az igénylő lakásán. Prblémátjelent a számlák kitöltése is, mert többnyire kevés az idő. Nehezíti a szlgáltatás biztsítását, hgy a dlgzók kapcslt munkakörben látják el feladataikat, napnta 7-8 fő gndzását végzik, majd készenlétben állnak és következő reggel újból munkába állnak. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevők közül 59 fő részesül házi segítségnyújtásban, 50 fő házhz szállíttt étkezést vesz igénybe, l O fő valamelyik Idősek Klubjának szlgáltatásait veszi igénybe. A szlgáltatás esetleges megszűnése esetén számukra a szlgáltatásk tvábbra is biztsítttak, de 15 fő nem vesz igénybe más szlgáltatást csak a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást. A szlgáltatás megszűnéséről az igénybe vevővel megkötött megállapdás alapján íráss értesítést kell küldeni az igénybe vevőnek, a felmndási idő alapszlgáltatás esetén 15 nap. A szciális szlgáltatók és intézmények működésének engedélyezéséről és ellenőrzéséről szóló 321/2009. (XII. 29.) Krm. rendelet 8. (3) bekezdése alapján az egyházi, a nem állami és az ellátási kötelezettséget teljesítőnek nem minősülő állami fenntartó alapszlgáltatás esetén legalább két hónappal, bentlakáss intézményi ellátás esetén legalább hat hónappal krábban köteles bejelenteni a) az érintett ellátttaknak és törvényes képviselőiknek, b) az érdekképviseleti fórumnak, illetve az ellátatti önkrmányzatnak, valamint c) az első fkú működést engedélyező szervnek, hgy kérelmezni fgja a működési engedély visszavnását, vagy lyan módsítását, amelynek következtében intézményi jgviszny megszüntetésére kerül sr, kivéve, ha az ellátttakról

6 megfelelően gndskdik. Ellátási szerződés, illetve az Szt. 90. (4) bekezdése szerinti megállapdás a bejelentési kötelezettség teljesítésére eltérő, de legalább egy hónaps határidőt is megállapíthat A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás esetleges megszűnése esetén a VIV AGO WristCare tthni rendszer "fennmaradó" elemei: l) l 00 db Csukló érzékelő 2) l 00 db Beltéri egység 3) l db Gndzói nyugta 4) l db VIVAGO WristCare Diszpécserközpnt Ügyeleti szftverrel 5) Az igénybe vevők lakásába bejutáshz kulcsk 6) 2 db Mbiltelefn 7) l db Készenléti táska Az esetleges megszűnés esetén a jelenlegi igénybe vevők piaci árn tudnák megvásárlni a SONARIS Kft-től a VIV AGO WristCare tthni rendszer elemeit és a szlgáltatást. A vivag karperec beltéri egységgel tthni használatra Aszett ára összesen bruttó: ,-Ft A diszpécserközpnt szaigáitatás havi díja bruttó: 2.400,-Ft/hó Opciók: Üzembe helyezés Magyarrszág területén belül: bruttó 9.600,-Ft Demencia kntrll, Füst, tűz, szénmnxid, gáz, vízkiflyásérzékelők, kriminalisztikai jelzések tvábbításának igénye esetén az ajánlat adáshz helyszíni felmérés szükséges. Összegzés A szlgáltatás bevezetését 2005-ben örömmel fgadták a szlgáltatást igénybe vevők, a hzzátartzók és a házirvsk is. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a biztnságérzet növekedését jelentette és jelenti ma is számukra, fnts tényező, hgy a szlgáltatás rugalmasan reagál az igénybe vevők szükségleteire. A VIV AGO WristCare tthni személy-felügyeleti rendszer előnyei, hgy felhasználója közérzetét flyamatsan figyeli. A rendszer képes autmatikusan is segítséget hívni pl. baleset következtében létrejövő mzdulatlanság, ájulás esetén. A rendszer autmatikusan kétfajta élettani riasztást képes elküldeni: l. "Mzdulatlansági riasztás" kerül tvábbításra, ha a rendszer azt érzékeli, hgy a felhasználó a nrmálisnál 30 perccel hsszabb ideig inaktív (minimum 30 perc inaktivitás nappal és l órás inaktivitás éjjel).

7 2. "Passzivitás riasztás" kerül tvábbításra, ha a rendszer azt érzékeli, hgy a felhasználó nem a szkáss módn passzív 3-5 óra időtartamn keresztül (ez a riasztás nappal l O óra és este 8 óra között működik). A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás közkedvelt szlgáltatás az idősek körében, mert nem szívesen válnak meg a megszaktt környezetüktől, tthnuktól, szmszédjaiktól, barátaiktól. A segélyhívó jelzőrendszer lehetővé teszi számukra, hgy a megszaktt környezetükben, a saját tthnukban maradjanak, hiszen egyetlen gmbnymás és a segélyhívást követően a szakképzett ápló, gndzó 30 percen belül megérkezik és a prblémájuk megldásában segít. Különösen nagy segítséget jelent a szlgáltatás azn idősek számára, akiknek nincs hzzátartzójuk, rknuk, akik a lakáshz kötöttek és így a számítógépes rendszeren keresztül jelezhetnek és kérhetnek segítséget baj esetén. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a rendszer fejlett technlógiájának köszönhetően egy flyamats, könnyen és megbízhatóan működő kapcslat-felvételi módt is biztsít az igénybe vevők számára. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás célja a gyrs segítségnyújtás, a biztnság erősítése, a súlysabb helyzetek megelőzése, a költségesebb intézményi ellátásk kiváltása. A szlgáltatás erősíti az alapszlgáltatáskat, annak érdekében, hgy az ellátttak önrendelkezésén alapuló életvitelével saját tthnukban minél hsszabb ideig maradhassanak. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás megszervezése a házi segítségnyújtás mellett nem költség hatékny. A tapasztalat azt mutatja, hgy más településeken a bentlakáss intézményekhez telepítik ezt a szlgáltatást, ahl legalább 2-3 ápló-gndzó dlgzik műszakban, így tt nem merül fel személyi jellegű többletkiadás (készenléti díj, túlmunka díj), csupán dlgi kiadás. Emellett meg kell jegyezni, hgy az Nemzeti Rehabilitációs és Szciális Hivatal támgatása 4 millió Ft/év, amely a gndzónők készenléti díjának fedezetére sem elegendő. Az alapellátáshz delegált szlgáltatásszervezés a házi segítségnyújtás szakfeladat ellátását jelentős méctékben megnehezíti, különösen, ha figyelembe vesszük a túlmunka után kötelezően kiadandó ll óra pihenőidőt, melyet a Munka Törvénykönyve ír elő. A házi segítségnyújtásban pedig a munkatársi létszám a személyes gndskdást nyújtó szciális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló (I. 7.) SZCSM rendelet mellékelte szerinti minimumlétszámn van. II. Döntési javaslat Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Népjóléti Bizttsága a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról szóló tájékztatót tudmásul veszi. Budapest, május 25. Törvényességi szempntból ellenjegyzem: Weeber Tibr

KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621

KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621 iu'' -. ' - '. '-i'ict Kőbányai ') 1. > -> > testület ülése KŐBÁNYAISZIVÁRVÁNYNONPROFIIKFT.r-ALJj^SjjútJlQo^ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel/Fax: 264-3621 Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2013. április 17. napján tartandó Képviselő-testületi ülésre Készítette: Müller Kinga Intézményi irdavezető Tárgy: Javaslat a szciális

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyzője 482. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 22/2012. (V. 23.) önkormányzati

Részletesebben

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35.

Ferencvárosi Szociális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35. Ferencvársi Szciális és Gyermekjóléti Intézmények Igazgatósága Napsugár Idősek Klubja 1095 Budapest, Mester u. 33-35. HÁZIREND Jóváhagyta: a HÜB 90/2012. (III. 21.) számú határzata; módsíttta: a HÜB 207/2013.

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Megnevezés: Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja Működési helye: 2509 Esztergm-Kertvárs,

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM. Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15.

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM. Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15. Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja SZAKMAI PROGRAM Készítette: Weisz Csabáné Készült:2012.08.15. Esztergm-Kertvárs 2509 Damjanich Jáns út. 50. Megnevezés: Kmárm-

Részletesebben

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai 2400 Dunaújváros Dunasor 15. Tel: 25/500-641, 25/409-542 Fax: 25/401-821 e-mail: eszi1@invitel.hu Az intézmény által nyújtott

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2015. évi ellátásáról Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó A beszámlót figyelemmel Magyarrszág helyi

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS Nappali Ellátás szolgáltatásról,

MEGÁLLAPODÁS Nappali Ellátás szolgáltatásról, Ikt. szám: /2018- MEGÁLLAPODÁS Nappali Ellátás szlgáltatásról, amely létrejött egyrészről a Mzgássérült Emberek Rehabilitációs Közpntja (1022 Budapest, Marczibányi tér 3.), mint szlgáltatást nyújtó intézmény

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Alapszolgáltatások I. Étkeztetés Házi Segítségnyújtás Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás Családsegítés Az alapszolgáltatások megszervezésével a települési önkormányzat

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2010. (IV. 20.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó egyes szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

(;1o. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. l. Tartalmi összefoglaló. . számú előterjesztés

(;1o. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. l. Tartalmi összefoglaló. . számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (;1o. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére egyes szociális alapszolgáltatások megszervezéséről és forrás biztosításáról

Részletesebben

HÁZIREND. Hort, 2013. július 1.

HÁZIREND. Hort, 2013. július 1. HÁZIREND Hrt, 2013. július 1. Kedves Olvasó! Kérem Önt, hgy ezen Házirendet, mely a Hrti Szciális Ellátó Intézmény belső életének rendjét tartalmazza, szíveskedjen figyelmesen ellvasni, megismerni és lyan

Részletesebben

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás

Étkeztetés. Házi segítségnyújtás Étkeztetés Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodnak, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani.

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. KÉRELEM Alulírtt kérem, hgy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jgsultságt szíveskedjenek megállapítani. NYILATKOZAT A) Személyi adatk 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK VONATKOZÁSÁBAN

SZOLGÁLTATÁSOK VONATKOZÁSÁBAN MÓDSZERTANI AJÁNLÁS SZAKMAI PROGRAM ELKÉSZÍTÉSÉHEZ (2011.01.01.-TŐL HATÁLYOS JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOK ALAPJÁN FRISSÍTETT VÁLTOZAT) FALU- ÉS TANYAGONDNOKI SZOLGÁLTATÁS ÉTKEZTETÉS HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS JELZŐRENDSZERES

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátásiszerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben

Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kovács Zoltánné igazgatási előadó

Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kovács Zoltánné igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2016. évi ellátásáról Dr. Görög István jegyző Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Kvács Zltánné igazgatási előadó a beszámlót

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1. Közhasznúsági jelentés és szakmai prgram beszámló 2007. Mzgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarvits Jenő tér 1. Az Egyesület teljes költségvetési beszámlóját a közhasznúsági jelentés

Részletesebben

-1'!3. számú előterjesztés

-1'!3. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je -1'!3. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére aszociális szolgáltatásokról szóló 39/2004. (VI. 24.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK TÁRA Dkumentumaznsító infrmációk Rendelet száma: 5/2008. (V.15.) Rendelet címe Az egyes szciális ellátáskról Módsíttt rendelet aznsítója: Rendelet tárgykódja:

Részletesebben

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe.

(2) Szakosított ellátás: - ápolást- gondozást nyújtó bentlakásos otthon: Magyarország közigazgatási területe. Vaja város képviselő testületének 7/2018 (VI.14..) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó alapellátások és szakosított ellátások helyi szabályairól Vaja Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK SZERVEZETT KÉPZÉSEINK Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 23. Isklarendszerű, esti tagzats OKJ-s szakképzéseink telephelyenként: Tvábbi infrmáció és jelentkezés: Árpád-házi Szent Pirska Szakképző Iskla

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatás hatékonyságának felülvizsgálatáról

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatás hatékonyságának felülvizsgálatáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere G'ltl-t. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatás hatékonyságának

Részletesebben

Tisztelt Népjóléti Bizottság!

Tisztelt Népjóléti Bizottság! Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~.U. t1~~ It-~ ~V\., t -- Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület Népjóléti Bizottság részére Tárgy: Javaslat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tisztelt Képviselőtársaim! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a tvábbiakban: Áht.) előírásainak megfelelően elkészült a 2014.

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1 Önkormányzat Képviselő-testületének 37/2007. (VI. 29.) rendelete 1 a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló

Részletesebben

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés

Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Házi segítségnyújtás, Szociális étkeztetés GONDOZÁSI KÖZPONT 2133 Sződliget, Szent István u. 34-36. Email: gondozasi@szodliget.hu Mobil tel.: 06 30 485 9298 Tel.: 06 27 590-ö95/113 mellék Kirendeltsége: 2163 Vácrátót, Petőfi tér 3. Email: gyermekjoleti@vacratot.hu

Részletesebben

KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE

KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE KÖMLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2009 A közfglalkztatási terv célja A közfglalkztatási terv elkészítésének célja a szciális igazgatásról és szciális ellátáskról szóló törvény (1993.

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Adaptált testkultúra és sprt_kkk 1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ADAPTÁLT TESTKULTÚRA ÉS SPORT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK (10/2006.(IX. 25.) OKM RENDELET ALAPJÁN) 1.

Részletesebben

'{ ~ jegyző l.{r-. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

'{ ~ jegyző l.{r-. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere ~ 11..< ~ számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nnprfit Kft. 2013. évi üzleti tervének és az

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 6/2012.(III.23.)

Részletesebben

Beszámoló. a Dévaványa Város Képviselő-testületének ei ülésére.

Beszámoló. a Dévaványa Város Képviselő-testületének ei ülésére. Beszámló a Daványa Várs Képviselő-testületének 2008. 03. 27-ei ülésére. A laksság szciális helyzetének értékelése, a Szciális és Egészségügyi Bizttság beszámlója a 2007 ben végzett munkájáról. A képviselő

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. /2014. (..) önkormányzati rendelete Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének /2014. (..) önkormányzati rendelete egyes szociális és gyermekjóléti szolgáltatások térítési díjával összefüggő önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi

Részletesebben

Támogatott lakhatási formák és. szolgáltató centrumok a Down Alapítványban. Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra

Támogatott lakhatási formák és. szolgáltató centrumok a Down Alapítványban. Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra Támgattt lakhatási frmák és szlgáltató centrumk a Dwn Alapítványban Gruiz Katalin, Érczy Emese, Benyák Petra Dwn Alapítvány 2014 Néhány kulcselem Támgattt lakhatás definíció 1. Integrált szlgáltatásrendszerre

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról

ELŐTERJESZTÉS. a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi és Szociális Bizottság! ELŐTERJESZTÉS a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásának biztosításáról A Budaörs Kistérség Többcélú Társulása (továbbiakban:

Részletesebben

II. cím A rendelet hatálya 2. III. cím Személyes gondoskodást nyújtó ellátások formái 3.

II. cím A rendelet hatálya 2. III. cím Személyes gondoskodást nyújtó ellátások formái 3. Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről és a fizetendő térítési díjakról Kiszombor

Részletesebben

. számú előterjesztés

. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Cf~. számú előterjesztés Előterjesztés a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizttság részére a Kőbánya közterületeiről a KŐKERT Nn-prfit

Részletesebben

GJ9. számú előterjesztés

GJ9. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármcstere GJ9. számú előterjesztés Előterjeszt és a Képviselő-testület részére a Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat 2013. évi költségvetéséről

Részletesebben

Az előterjesztést megtárgyalja: Szociális és Egészségügyi Bizottság Jogi és Ügyrendi Bizottság

Az előterjesztést megtárgyalja: Szociális és Egészségügyi Bizottság Jogi és Ügyrendi Bizottság Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának JEGYZŐJE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Fin áros X. kerület Kőbányai SZIVÁRVÁNY SZOCIÁLIS GONDOSKODÁST NYUJTÖ, P. «stuict uiese KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG ~4 j S2dj /Ior?f_ 1108 Budapest, Újhegyi sétány 1-3. Tel: 434-2150, Fax: 264-3621 onnn

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

Házirend. Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva

Házirend. Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva Az intézmény nyitvatartási ideje: Házirend Hétfő: 8.00-18.00 Kedd: 8.00-16.00 Szerda: 8.00-18.00 Csütörtök: 8.00-14.00 Péntek: 8.00-14.00 Szombat: zárva Vasárnap: zárva Az intézmény telefonszáma: 06-28-742-083

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya 1.

1. A rendelet célja és hatálya 1. Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(III. 29.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról

Részletesebben

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi Budapest Fővárs Krmányhivatala ~ ' " lyi és Igazságügyi Fősztály láüs és Gyámügyi Osztály izés jgerős: L 15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala ÉRKEZETT 2015 AOO 3 jg^tszám: BPC/020/02173-2/2015

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi

Részletesebben

4) Idősotthoni ellátás esetében a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények a következők:

4) Idősotthoni ellátás esetében a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények a következők: I. A gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII.22.) SZMM rendelet főbb rendelkezései:

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 90. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. június 27-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata

Részletesebben

1.. Az ER 4. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

1.. Az ER 4. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 8/2009. (III. 25.) rendelete a szociális szolgáltatásokról és a fizetendő térítési díjakról szóló 12/2007. (III. 12.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület

Budapest Főváros X. kerület Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármestere t~f). számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat költségvetéséről szóló.../2013.

Részletesebben

I.fejezet A rendelet hatálya

I.fejezet A rendelet hatálya Bőcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2007.(IV.26.) számú rendelete A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő térítési díjakról Bőcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2007. (II. 28.) rendelete

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2007. (II. 28.) rendelete Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2007. (II. 28.) rendelete a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ

KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ KÉRELEM EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE JOGOSÍTÓ HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY KIADÁSÁHOZ 9090 Pannnhalma, Dózsa Gy. u. 10. Tel: 96/554-214, Fax: 96/554-219 Email: szcugy@pannnhalma.hu Ügyintéző: Hegedüs

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének. 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testületének 58/2010. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1 a személyes gondoskodás keretébe tartozó szociális szolgáltatásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (IV.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

Veresegyház Város Jegyzője Veresegyház, Fő út E L Ő T E R J E S Z T É S

Veresegyház Város Jegyzője Veresegyház, Fő út E L Ő T E R J E S Z T É S Veresegyház Város Jegyzője 2112 Veresegyház, Fő út 35. 28 588-600 28 588-646 E L Ő T E R J E S Z T É S a képviselő- testület 2014. április 29-i rendes/ rendkívüli ülésére Tárgy: Az ESÉLY 2014. évi térítési

Részletesebben

I. cím A rendelet célja

I. cím A rendelet célja Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igényléséről és a fizetendő térítési díjakról Kiszombor

Részletesebben

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. Egy jó szó Zuglóban 2013. április Kutatási gyrsjelentés Zugló közbiztnságának megítélése "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április 1 Bevezető, módszertani kérdések A Strategplis Kft. telefns kérdőíves közvélemény-kutatást végzett a Budapest

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014. (III. 31.) önkormányzati rendelete Budakörnyéki Önkormányzati Társulás által fenntartott HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat által biztosított

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 26.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 26.) önkormányzati rendelete Majsháza Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2/2015 (II. 26.) önkrmányzati rendelete a szciális rászrultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátáskról Majsháza Község Önkrmányzatának

Részletesebben

A pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 14/2007. (IV. 27.) rendelet módosítása

A pénzben és természetben nyújtott szociális ellátások helyi szabályairól szóló 14/2007. (IV. 27.) rendelet módosítása KAPUVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9330 Kapuvár, Fő tér 1. (96) 596-001 napirendi pont Tárgyalja: Egészségügyi és Oktatási Bizottság Ügyrendi és Kommunikációs Bizottság A pénzben és természetben nyújtott szociális

Részletesebben

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság!

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság! Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Tárgy: Beszámló a RADAR Ifjúsági Infrmációs és Tanácsadó Irda. évi működéséről Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság! A RADAR Ifjúsági

Részletesebben

NYILATKOZAT. Alulírott.. nyilatkozom, hogy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kollégiumi ellátást igénybe veszem.

NYILATKOZAT. Alulírott.. nyilatkozom, hogy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kollégiumi ellátást igénybe veszem. NYILATKOZAT Alulírtt.. nyilatkzm, hgy gyermekem étkeztetésére a 2016/2017. tanévben a kllégiumi ellátást igénybe veszem. Kérjük az alábbi adatkat kitölteni: Gyermek neve: Kllégium neve: Iskla/sztálya:..

Részletesebben

Szociális szolgáltatások térítési díja

Szociális szolgáltatások térítési díja Mórahalom város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 8/2008. /IV. l./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TF.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TF.: FAX.: DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. március 28-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivnat Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzat Közgyűlése 2015. április 30-ai közgyűlésének nyilváns üléséről készült jegyzőkönyvéből. 7. napirendi pnt: Előterjesztés Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzata

Részletesebben

5CG. számú előterjesztés

5CG. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármestere 5CG. számú előterjesztés Bizalmas az előterjesztés 2. mellékletének 2. és 211. melléklete! Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Körösi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 11-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. február 11-i ülésére Tárgy: Az egyes személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről és az alkalmazandó

Részletesebben

-tts. számú előterjesztés

-tts. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármcstere -tts. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat 201 évi költségvetéséről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.

POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: /2008. Előkészítő: Váradi Gézáné/Végh Endréné E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület

Részletesebben

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK

I. BKESZI: ALAPSZOLGÁLTATÁSOK A Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás által fenntartott Békéscsabai Egyesített Szociális Intézménynek (BKESZI)és a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idõsek Otthonának (Életfa)a

Részletesebben

A Kormány. /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e

A Kormány. /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e Melléklet a 2077-1/2006. számú kormány-előterjesztéshez A Kormány /2006. (.) Korm. r e n d e l e t e TERVEZET a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjáról szóló 29/1993. (II. 17.)

Részletesebben

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról

Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testületének 10 /2007. ( VI.27. ) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások szabályozásáról Etyek Község Önkormányzat Képvisel-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló rendelet módosítására A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít.

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2005. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 594-5/2007. ELİTERJESZTÉS a Kmárm-Esztergm Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e Tárgy: A Kmárm-Esztergm Megyei Önkrmányzat 2007. évi költségvetésérıl

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére Kmmunikálható infrmációk összefglalója, az etanácsadók részére - A TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és infrmatikai kmpetenciák fejlesztése kiemelt prjekt célja, a felnőtt magyar laksság tanulási hajlandóságának

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás évre szóló ellátási szerződéséről Város Polgármestere 2051, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Részletesebben

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK

AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Sényő Község Önkormányzatának 1/2008. (I. 31.) számú rendeletének 1. számú melléklete AZ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAK Önköltségszámítás 2008. január 01. Az 1993. évi III. törvény, valamint 29/1993. (II. 17.)

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)-507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2014. március 26-i ülésére

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. az Esély Szociális Társulás évi működéséről

BESZÁMOLÓ. az Esély Szociális Társulás évi működéséről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu BESZÁMOLÓ az Esély Szociális Társulás

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Viplak Tibor polgármester. Ellene bejelentés, észrevétel érkezett / nem érkezett. Enying, június.. Kihirdetve: június.

Viplak Tibor polgármester. Ellene bejelentés, észrevétel érkezett / nem érkezett. Enying, június.. Kihirdetve: június. RENDELETTERVEZET Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2018. (VI..) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodás keretében nyújtott szociális ellátások intézményi térítési díjairól Enying

Részletesebben

53 'f. szám ú előterjesztés

53 'f. szám ú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármcstere 53 'f. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

DR. ROSE GYERMEKGYÓGYÁSZATI ELLÁTÁS

DR. ROSE GYERMEKGYÓGYÁSZATI ELLÁTÁS DR. ROSE GYERMEKGYÓGYÁSZATI ELLÁTÁS Dr. Rse 1051 Budapest Széchenyi tér 7/8. Tel.: +36 1 377 6737 Gyermekgyógyászati ellátás A gyermek nem "kis felnőtt", így ha bármi prblémája van, nem hagyatkzhatunk

Részletesebben

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. FEBRUÁR 12-EI RENDES NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 db TÁRGY: A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKÉRT FIZETENDŐ INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Részletesebben