Az MRT-012 (Contact ID) encoder programozó szoftvere (vers. S0309) A Contact ID protokoll az alábbi adatokat küldi át (az adatok decimálisak):

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az MRT-012 (Contact ID) encoder programozó szoftvere (vers. S0309) A Contact ID protokoll az alábbi adatokat küldi át (az adatok decimálisak):"

Átírás

1 Az MRT-012 (Cntact ID) encder prgramzó szftvere (vers. S0309) 1. Működés A Cntact ID prtkll az alábbi adatkat küldi át (az adatk decimálisak): ACCT MT Q XYZ GG CCC S ACCT -Ügyfél aznsító. Nem ez, hanem az Encderbe prgramztt ügyfél aznsító szám kerül elküldésre. MT -Mindig 18, vagy 98. (nincs szerepe) Q -Esemény típus. 1: nyitás, vagy riasztás, 3: zárás, vagy visszaállás, 6: státusz. XYZ -Esemény kód, Cntact ID szabvány szerinti érték. GG -Csprt vagy partíció szám. A partíciószám nyitás-záráskr és zóna riasztás és zóna visszaálláskr is szerepel. CCC -Zóna szám vagy felhasználó srszáma nyitás-zárás esetén. S -Ellenőrző összeg. A Beíró prgrammal (Ver 4.2) ki kell tölteni egy táblázatt, amelyben minden a közpnt által értelmezett eseménynek szerepelnie kell. A Cntact ID paraméterek decimálisan, a rádió kód hexadecimálisan értelmezendő. Minden eseményhez a fenti adatkat meg kell adni, valamint egy rádió kódt, amit majd az Encder az esemény bekövetkeztekr sugárzni fg. Az események neve is módsítható, de ez csak emlékeztetőül szlgál. Ez a táblázat aztán áttölthető az Encder memóriájába.

2 Ha az Encder a közpnttól adatt kap, akkr a beérkezett esemény adatait srra összeveti a memóriájában található táblázat sraival. Ha a táblázat egy helyére jelet teszünk, az a sr nem játszik szerepet az összehasnlításban (az eseménykód helyén nem használható). A rádiókód után egy + jel is tehető (a kétszámjegyes rádiókód után közvetlenül, szóköz nem megengedett). Ez azt jelenti, hgy az üzenet zónaszámát, mint paramétert az encdernek hzzá kell adnia a rádiókódhz, és az így kaptt értéket kell kisugárzni. Az összehasnlítás menete tehát a következő. Esemény típus (Q) és esemény kód (XYZ) egyezzen. A csprt -általában partíció számt jelent- (GG) egyezzen. A közpnt a partíció számt nem csak nyitás-zárás esetén küldi, hanem zónaeseményben is. A zónaszám (CCC) a megadtt alsó és felső határ közé essen (Zne Lw, Zne High). Ha a rádiókód után + jel áll, és az alsó- és felsőhatár nem azns, akkr a zónaszámt, mint paramétert fgja használni. Ez azt jelenti, hgy a közpnt által átküldött zónaszám értékét az encdernek hzzá kell adnia a rádiókódhz. A zónaszám többnyire egytől indul, a felhasználói srszám (közpnttól függően) indulhat nullától is. Ez a táblázat méretének csökkentését célzza, hiszen így sk hasnló típusú esemény egy srral definiálható (pl.: Zóna-1 riasztás, Zóna-2 riasztás, Zóna-15 riasztás). Például a 17. zóna riasztása esetén a közpnt által küldött esemény sr: Type = 01, Cde = 130, Grup = 01, Zne = 017. Az encder a Zóna riasztás srt fgja választani. A típus és a kód azns, a csprt adat helyén jel áll, tehát nem is vizsgálja, a küldött zóna szám (17) pedig Lw (16) és High (31) értékei közé esik. Ehhez a srhz a hex 90 rádiókód tartzik, amihez hzzá kell adni a 17-es zónaszám hexadecimális értékét. A dec 17 = hex 11. Vagyis a végeredmény Hex 90 + hex 11 = Hex A1. Ezt az értéket fgja az Encder sugárzni. Ha a zóna alsó- és felső határértékei megegyeznek, akkr a küldött zónaszámt akkr sem használja összeadási paraméterként, ha a rádiókód után + jel áll, hanem egyből a srnak megfelelő rádiókódt küldi ki. Az alsó- és felső határ helyén egyszerre is állhat - jel. Az encder a táblázatban több, a küldött eseménynek megfelelő srt is találhat, ekkr mindegyik sr rádió kódját kiküldi. A nulla rádiókódt nem sugárzza. Azkat az eseményeket, amelyek nem fntsak, a nulla kód beírásával így ki is lehet hagyni. Ha nem talál megfelelő eseménykódt, akkr nem történik adás sem. Az így kiválaszttt rádiókódt ezután különböző ügyfélszámkn küldheti el. Ennek eldöntésére szlgál a Part szlp, ahvá 0, 1, 2,, 8 számk (partíció száma), vagy egy P betű írható. Ehhez a funkcióhz kapcslódnak az ACCOUNTS fül alatt található adatk. Ha SYS ID helyén nullát adunk meg, az utána álló ügyfélszám használatn kívül lesz.

3 Hárm eset lehetséges a Part szlpban szereplő adat szerint: Ha Part = 0, akkr a rádiókód a hagymánys ENCODER fül alatt szereplő ügyfélszám szerint kerül kiküldésre. Ha Part 1 és 8 közötti szám akkr az ACCOUNTS fül alatti táblázat megfelelő partíció számáhz tartzó ügyfélszámát veszi elő. Ha Part = P, akkr a Cntact ID üzenet Grup szlpában szereplő partíció számnak megfelelő ügyfélszámt fgja használni (1-8). Ha ez nulla, az ENCODER fül alatti ügyfélszámt küldi. Tvábbi választási lehetőség a rádiókódhz tartzó DESTINATION érték használata, aminek értelmezése megegyezik a krábbi verziókéval. A riasztóközpnt prgramzásával kapcslatban a következőket kell betartani: Telefnvnal és tárcsahang figyelés ki legyen kapcslva. A telefn szám tetszőleges lehet, de legyen rövid (2-3 jegyű) és nem lehet benne várakzás. Csak DTMF tárcsázás a megfelelő. Ügyfélszám tetszőleges, de a helyes működés miatt meg kell adni. A rádió működtetése alatt (kb. 1-2 másdperc, amely kis szünetekkel a beállíttt érték szerint pl.3 ismétlődik) az Encder nem képes eseményeket fgadni. Szerencsétlen esetben, ha a közpnt a handshake jelet pnt adás közben várná, lemaradhat üzenet, de minden közpnt sikertelen hívás esetén rövidesen újra próbálkzik.

4 2. Üzemmódk: A JP4, JP3, JP2 jumpereket 1, 1, 1 állásba kell rakni a Cntact ID üzemmódhz, a tvábbi elérhető üzemmódk beállításáhz lásd a jumperelési táblázatt. A LED Cntact ID üzemmódban ritkán villan egy rövidet. A jumperek beállításáról lásd a táblázatt. Üzemmód váltztatás után az Encdert minden esetben a JP1 (reset) jumperrel újra kell indítani! A Cntact ID üzenetek ugyan minden közpntban ugyanazk, de biznys események tvábbítására több megldás is lehetséges a szabvány keretein belül. Közpntja válgatja melyik mit küld például záráskr és nyitáskr. A paraméter táblázat kitöltésének megkönnyítésére van egy új üzemmód: Read CID Messages. Ebben a speciális üzemmódban az Encder a közpnttól vett üzeneteket tárlja az EEPROM-jában, a prgramzó szftverrel pedig ki lehet lvasni, így látható, hgy egy adtt esemény bekövetkeztekr a közpnt mit is küldött. A Read CID Messagese használata a következő. Encder összekötése a közpnttal, indítása nrmál Cntact ID üzemmódban. PRG jumper felhelyezése, ekkr a LED nagyn szaprán villgni kezd. A közpnttal prdukáltatni kell a vizsgálandó eseményeket. Az Encder ekkr rögzíteni fgja a vett üzeneteket, egyszerre max. 16 esemény rögzítése lehetséges. (Az üzenetek fgadása közben a LED időnként kialszik, illetve flyamatsan világít.) Csatlakzni kell a számítógéphez. Cntact ID fülnél a Read CID Messages gmb megnymása előtt fel kell tenni az OE jumpert. Ekkr kilvassa a tárlt üzeneteket : A fenti üzemmód az ESPRIT és SPEKTRA adatk tárhelyét használja. Ha a későbbiekben azt használni kell, az adatkat újra le kell tölteni!

5 Az MRT-012 CID encder általáns bekötése: SZIRÉNA Relé AUX Prgram jumper PC prg. Szerviz taszt - + AC AC CNCNO 16V~ SZIRÉNA AUX+ Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 Z6 A1 B1 PGM1 PGM2 LINE LINE TEL TEL Antenna 50 hm TEST RT44/2 UHF TRANSMITTER J8 PRG ESP/PROG JP5 JP4 JP3 JP2 RESET JP9 DAT R+ DAT Közpnt AKKU LOWBAT BOURNS LM-NP-1003 CH1 CH2 CH3 CH4 CH5 CH6 CID CID Dir-Cn MRT Rádió AKKU Összefglalva a cntact ID-s bekötésnél az alábbi fnts beállításkat kell elvégezni: 1./ A kiválaszttt riasztó közpntt Cntact ID kmmunikációs frmátumra kell beállítani. 2./ A telefnvnal és tárcsahang figyelés legyen kikapcslva. 3./ A tárcsázás DTMF legyen és a beprgramztt telefnszám max. 2 3 jegyű, szünet (várakzás) nélkül. 4./ Az ügyfélszám lehet tetszőleges négy számjegyű, de a helyes működés érdekében meg kell adni. A rádió az encderben beállíttt ügyfélszámt fgja leadni. 5./ Az encderen a JP2, JP3, JP4, illetve a JP9, JP10 legyen jumperrel rövidrezárt, az OE jumpert le kell venni. 6./ Az encder és vele a rádió tápfeszültségét a kiválaszttt közpnt akkumulátrára kell rákötni úgy, hgy a pzitív ágba egy diódát kell bekötni a rajz szerint. Ez a dióda megvédi a rádió akkumulátrát a riasztó közpnt fgyasztásával szemben. Célszerű önálló tápellátást alkalmazni (pl.dc-tápmdul, transzfrmátr). 7./ Figyelem! mivel a cntact ID kmmunikáció visznylag lassú, ezért a minden üzemmódban működő CH1-es bemenetet összesített betörésként kell alkalmazni és a riasztó közpnt BELL, vagy szabad PGM kimenetével kell vezérelni. Az adtt helynek megfelelő zónaszámt, vagy az összesített betörés kódját prgramztassunk a CH1 bemenetre, hgy az alkalmaztt közpntnak ne fedő zónájaként jelenjen meg!

6 Jumper funkciók (S0309 verzió J8 mlex csatlakzóval) 1 = ON a jumper rajta van (rövidzár) 0 = OFF a jumper hiányzik (szakadás) x = tetszőleges JP4 JP3 JP2 PRG OE Funkció LED Bemenetek csatrnás CH1-CH xx ESPRIT J8 mlex srs SPEKTRA J8 mlex srs DC J8 mlex srs CID... Telefn CID teszt Telefn x x x 1 1 Prgramzás J8 mlex srs CID teszt esetén, táp újraindítás után kell a PRG jumpert felrakni. Az OE jumpert a riasztóközpnt CID esemény küldésekr le kell venni (jump=0), az encder kilvasásakr fel kell tenni (jump=1). Reset Reset jumper Tápfeszültség alatt a jumpert pillanatra rövidrezárni. JP5 Nincs szerepe! JP9 Funkció 0 EEPROM-t nem lehet megváltztatni 1 EEPROM-t meg lehet váltztatni Az encder alapbeállítása: CH1-4 - riasztás 1-4 CH5-230V hálózat hiba CH6 - nyitás-zárás

7 Üzemmódk, tudnivalók: - LED villgása alacsny telep feszültség esetén: csatrnás üzemmódban nincs ESPRIT, nem lehet prgramzni. - ESPRIT üzemmódban nincs 6 csatrna (csak CH1), nem lehet prgramzni. - DC 2000 üzemmódban nincs 6 csatrna (csak CH1), nincs ESPRIT. - CID üzemmódban nincs 6 csatrna (csak CH1), nem lehet prgramzni. - A JP9 jumpernek mindig fenn kell lenni,mivel adásnál is ír a prgram az EEPROM-ba. Adás alatt a LED követi a mdulációt, és utána még kb 2.5 mp-ig flyamatsan ég. A jumperek beállításáról lásd a táblázatt. Üzemmód váltztatás után az Encdert minden esetben reset jumperrel újra kell indítani! A Cntact ID üzenetek ugyan minden közpntban ugyanazk, de biznys események tvábbítására több megldás is lehetséges a szabvány keretein belül. Közpntja válgatja melyik mit küld például záráskr és nyitáskr. A paraméter táblázat kitöltésénél ezt figyelembe kell venni!

Mélyhúzás lemezanyagai és minősítési módszereik. Oktatási segédlet.

Mélyhúzás lemezanyagai és minősítési módszereik. Oktatási segédlet. ÓBUDAI EGYETEM Bánki Dnát Gépész és Biztnságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudmányi- és Gyártástechnlógiai Intézet Mélyhúzás lemezanyagai és minősítési módszereik Oktatási segédlet. Összeállíttta: dr. Hrváth

Részletesebben

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben:

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben: LiP akkumulátrk kezelése: LiP akkumulátrk előnyei a NiMh-val szemben: Azns teljesítménynél lényegesen kisebb súly Megfelelő kezelés esetén hsszabb élettartam Kiegyensúlyzttabb feszültséggörbe (értsd: míg

Részletesebben

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 1.2 2009.11.27. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv CmpLex Officium felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 Rendszerkövetelmények... 3 1.2 Fgalmtár... 3 2 Officium lehetőségek...

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

Adatbenyújtási kézikönyv

Adatbenyújtási kézikönyv Adatbenyújtási kézikönyv 22. rész Az engedélyezési kérelem elkészítése és benyújtása Annankatu 18, P Bx 400, FI-00121 Helsinki, Finland (Finnrszág) Tel.: +358 9 686180 Fax: +358 9 68618210 echa.eurpa.eu

Részletesebben

Alapfeladatként a rendszer pontossága és megbízhatósága?

Alapfeladatként a rendszer pontossága és megbízhatósága? A fgyasztó órák távirányítású ellenőrzése és lelvasása IPC*WAVEFLOW rendszerben Miért? WAVEFLOW IPC rendszer az adtt fizetési időszakban lehetővé teszi a valós fgyasztás utáni víz- illetve gázfizetést.

Részletesebben

KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010.

KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. KELEBIA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVE 2010. A közfglalkztatási terv célja A közfglalkztatási terv elkészítésének célja a szciális igazgatásról és szciális ellátáskról szóló törvény (1993.

Részletesebben

5CG. számú előterjesztés

5CG. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármestere 5CG. számú előterjesztés Bizalmas az előterjesztés 2. mellékletének 2. és 211. melléklete! Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Körösi

Részletesebben

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet Visszapillantó Bluetth tükör autós készlet Tisztelt Vásárló: Gratulálunk a választásáhz! A visszapillantó bluetth tükör autós készlet az előírt alkalmazás esetén maximális szabadságt kínálja önnek a gépjárműve

Részletesebben

Windows felhasználói felület

Windows felhasználói felület Windws felhasználói felület Az felhasználó és a perációs rendszer közötti kapcslatt az úgynevezett héj (shell) valósítja meg. A grafikus felületű perációs rendszereknél, mint a Windws ennek megjelenési

Részletesebben

ESPRIT 728 EXPRESS 3.10 verzió Programozói leírás

ESPRIT 728 EXPRESS 3.10 verzió Programozói leírás ESPRIT 728 EXPRESS - 1. oldal, összesen: 13 - ESPRIT 728 EXPRESS 3.10 verzió Programozói leírás 1. Központ resetelése $WHOHStW LNyGOH]iUiViQDNQHPV]DEDGDNWtYQDN OHQQLHDVFtPEiUPHO\W OHOWpU puwpn PHJIHOHO

Részletesebben

TERVEZET, 2008. január

TERVEZET, 2008. január E55 V1.00 Ismertető és telepítői útmutató TERVEZET, 2008. január Reméljük, termékünk maximális megelégedésére szolgál. Kérdéseivel észrevételeivel látogasson el honlapunkra a www.paradox.com címen. Tartalom

Részletesebben

WORKSTAR 2040. Beléptető és munkaidő-nyilvántartó terminál

WORKSTAR 2040. Beléptető és munkaidő-nyilvántartó terminál Prcntrl Wrkstar2040 WORKSTAR 2040 Beléptető és munkaidő-nyilvántartó terminál Intelligens beléptető és munkaidőnyilvántartó terminál beépített RFID prximity (közelítő) kártyás lvasóval. Opcinálisan az

Részletesebben

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon A fgyasztói tudatsság növelése az elektrnikus hírközlési piacn A Nemzeti Hírközlési Hatóság szakmai tájékztató anyaga 2008. szeptember A fgyasztók körébe meghatárzás szerint valamennyien beletartzunk,

Részletesebben

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek cat Felhasználói kézikönyv II. rész: Prtkllk és Terápiatervek 2.0.3.2 verzió 2008 Cat Sftware Slutins GmbH www.cat.eu Frgalmazza: Premier G. Med Onk Kft. 1026 Budapest, Hidász u. 1 +36 1 391-4030 2008

Részletesebben

A helyi addiktológiai ellátórendszer

A helyi addiktológiai ellátórendszer A helyi addiktlógiai ellátórendszer Priritásk és fejlesztési lehetőségek Misklcn Döntéselőkészítő tanulmány Misklc MJV Önkrmányzata számára 2011. április Az addiktlógiai ellátórendszer fejlesztési lehetőségei

Részletesebben

Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése

Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárlók építése Vidékfejlesztési Prgram KÓDSZÁM VP-5-4.1.1.6-15 A vissza nem térítendő tőketámgatás célja,

Részletesebben

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek i Utasítás thermtop plus fali gázkészülékek turbtop plus fali gázkészülékek VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 HU Tartalmjegyzek; Általáns

Részletesebben

GSM távkapcsoló és jelző + GPS működési leírás

GSM távkapcsoló és jelző + GPS működési leírás GSM távkapcsoló és jelző + GPS működési leírás ZSGSM-GPS1 Csatlakozó kiosztás 1 - Nem használt 2 - IN1 Hívás indító bemenet 2mp időzítéssel, polaritás állítás: JP1 3 - IN2 relé vezérlés nyomógombbal, polaritás

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: Tesc - Wizzair prmóció (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 56/2013. (XII. 19.) MÖK határzat Tárgy: A Veszprém Megyei Önkrmányzat 2014-2017. évekre vnatkzó stratégiai ellenőrzési tervének és a 2014. évi belső

Részletesebben

1759EX V1.0 ISMERTETÕ ÉS TELEPÍTÕI KÉZIKÖNYV (433MHZ / 868MHZ) 1759EX

1759EX V1.0 ISMERTETÕ ÉS TELEPÍTÕI KÉZIKÖNYV (433MHZ / 868MHZ) 1759EX 1759EX V1.0 ISMERTETÕ ÉS TELEPÍTÕI KÉZIKÖNYV (433MHZ / 868MHZ) 1759EX TARTALOM BEVEZETÉS... 3 Jellemzõk... 3 Mûszaki jellemzõk... 3 Érzékelõk, kezelõk és bõvítõ modulok... 4 TELEPÍTÉS... 6 Elhelyezés...

Részletesebben

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek.

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek. TISZTELT ÜGYFELEINK, KEDVES BARÁTAINK! A 2016 évben hatálys adó-jgszabálykat bemutató Hírlevelünk beköszöntőjében mit is írhatnánk mást: Új év, új szabálykkal..., de Új kezdet is, új esélyekkel A Bergmann

Részletesebben

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3. priritás: A minıségi ktatás és hzzáférés biztsítása mindenkinek Akcióterv 2007-2008. 2008. július 1. A priritás bemutatása 1.1. A priritás tartalma Priritás száma

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1.

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Prgram Dél-Dunántúli Operatív Prgram Észak-Alföldi Operatív Prgram Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Közép-Dunántúli Operatív Prgram Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

Tervezői segédlet. Multi-IO egység

Tervezői segédlet. Multi-IO egység Tervezői segédlet Multi-IO egység Multi-IO egység tervezői segédlet A segédlet célja, ismertesse a multi- ki-bemenet BIIOS rendszerben való alkalmazásának funkcinális és műszaki követelményeit, valamint

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés Gazdaságfejlesztési és Innvációs Operatív Prgram KÓDSZÁM GINOP-2.1.7-15 A pályázati kiírás a

Részletesebben

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A klasszikus értelemben vett médián kívül száms eszköz szlgálja az üzenetek célba juttatását. Az infrmáció-, és tudásalapú társadalm megváltztatja az infrmáció áramlás

Részletesebben

Rendszer programozói útmutató

Rendszer programozói útmutató és Rendszer programozói útmutató 5.0 szoftverváltozat (728ULT) és 5.0 szoftverváltozat (738ULT) Telepítőkód (alap 728 Ultra: 282828; 738 Ultra: 383838) Teljes hozzáférés a programozáshoz, kivéve a felhasználókódokat

Részletesebben

Állítsa a kompresszort egy lapos, sima, stabil felületre.

Állítsa a kompresszort egy lapos, sima, stabil felületre. Cnrad Vevőszlgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 INQUA inhalátr Rend. sz.: 84 03 02 A készülék részei: alkalmazás szakszerűtlen és veszélyes. A gyártó nem tehető felelőssé lyan kárkért,

Részletesebben

Kiadói díjbeszedésű hírlapok előfizetői állományának adatcseréje

Kiadói díjbeszedésű hírlapok előfizetői állományának adatcseréje Magyar Psta Zrt. Hírlap Igazgatóság Budapest, XIII. Dunavirág u. 2-6. Pstacím: 1540 Budapest Telefn: (06-1) 487-1100 Fax: (06-1) 355-7584 Kiadói díjbeszedésű hírlapk előfizetői állmányának adatcseréje

Részletesebben

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték.

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték. AURATON 1300 AURATON 1300 I. Bemutatkzás Ezt a termsztátt elektrms-, gáz- és lajfűtési rendszerekhez tervezték. 1.1 Külső megjelenés HU 2 kijelző fel / le gmb On / Off RESET 3 HU 1.2 LD hőmérséklet alacsny

Részletesebben

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban Tanácsadás Pályázatírás Támgatás lehívása Utókövetés Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőfrrás-hatéknyságának elősegítése a feldlgzásban Vidékfejlesztési Prgram KÓDSZÁM VP-3-4.2.1-15 A vissza nem

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

Rendszer Programozói Útmutató 1728: V2.4 1738: V2.4

Rendszer Programozói Útmutató 1728: V2.4 1738: V2.4 Alapértelmezett telepítőkód 0000 / 000000 (lásd, [281] szekció a 17. oldalon) Alapértelmezett rendszer mesterkód 1234 / 123456 (lásd, [301] szekció a 17. oldalon) Hogyan léphet programozási módba? 1. Nyomjon

Részletesebben

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 2 1. A frntpanel leírása 3 1 2 7 4 5 6 A szabályzó képe a megjelölt funkciókkal Az üzemi állapt leírása Befúvás KF szivattyú

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mkelnk@vpmegye.hu Szám: 02/303-11/2013. ELŐTERJESZTÉS A Veszprém Megyei Önkrmányzat

Részletesebben

IV. rész. Az élettársi kapcsolat

IV. rész. Az élettársi kapcsolat IV. rész Az élettársi kapcslat Napjaink egyik leggyakrabban vitattt jgintézménye úgy tűnik kimzdult az évtizedeken át tartó jgi szabályzatlanságból, sőt az újnnan megjelenő jgszabályk és az azk által generált

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013.

APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 T A R T A L O M J E G Y Z É K A házirend célja, feladata, hatálya, nyilvánssága 3 Az iskla elvárt viselkedési szabályai 5 A tanulók jgai 6 A tanulók

Részletesebben

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése

Osteodenzitometriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Ostedenzitmetriás szûrõvizsgálat eredményeinek értékelése Simnkay Lászlóné fõnõvér Vas megyei Markusvszky Kórház, Szmbathely A vizsgálat célja: Az steprsis gyakriságának és súlysságának felmérése. Vizsgálati

Részletesebben

A látogató a következő e-mail címen jelentheti be az általa észlelt hibát vagy mulasztást: cevaphylaxia@ceva.com

A látogató a következő e-mail címen jelentheti be az általa észlelt hibát vagy mulasztást: cevaphylaxia@ceva.com I Jgnyilatkzat a www.enkedvencem.hu hnlapra vnatkzóan A hnlap (a tvábbiakban: Hnlap) tulajdnsa a Ceva-Phylaxia Zrt. (a tvábbiakban Ceva ) 1107 Budapest, Szállás u. 5. Tel: +36-1-262-9505 Fax: +36-1-261-8144

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átflyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz VARA-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy út 23. Tel.: (1) 262 7475, Fax: (1) 262 7471 Budapest, 2012 Tartalmjegyzék Üdvözöljük

Részletesebben

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató Hydr-Prbe Orbiter Használati útmutató ORB 1 mdell - statikus beépítés Ez a dkumentáció a standard érzékelőkábeles ORB 1 mdellhez készült FORGÓTÁNYÉROS KEVERŐKBEN TÖRTÉNŐ STATIKUS BEÉPÍTÉSHEZ VAGY SZÁLLÍTÓSZALAG-ALKALMAZÁSOKHOZ.

Részletesebben

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5 Szftver-kézikönyv GPal Navigatr 5.5 GPal Navigatr 5.5 Tartalmjegyzék 1. FEJEZET: BEVEZETŐ... 1 Üdvözlés...1 A CD/DVD tartalma...1 Rendszerkövetelmények...3 Jelen kézikönyv knvenciói...3 Tippek és figyelmeztetések...4

Részletesebben

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8

BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 1 összes: 8 VEZÉRLÉS BRAIN vezérlés oldal: 2 összes: 8 BRAIN vezérlés oldal: 3 összes: 8 BRAIN vezérlés bemeneti és kimeneti funkciói Kapcsok Funkció Leírás 1-2-3 Táp Bemenet 230Vac

Részletesebben

000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon)

000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon) 48-zónás Digiplex központ (DGP-848) Programozói útmutató Szoftver verzió 4.13 DGP-641BL/RB programozói útmutatóval DGP-848 Alapértelmezett telepítőkód 000000 (lásd szekció [800] a 41. oldalon) Alapértelmezett

Részletesebben

Í Á ÓÉ Ú Á ö ú ö ó ö ü ö ó ö ü ö ó ö ú ú ö ú ó ó ö ó ó ó ö ó ó ű ó ö ó ö ö ú ó ó ú ö Ö ó ö Ö ö ó ó ó ö ö ú ó ö ú ó ó ó ü ó ú ó ö ö ú ó ó Á Á ú ó ü ö Ö ó ö ö ó ö ú Á ö ú ö ö ö ö ö ú ö ú ü ö ú ű ö ö ó ó

Részletesebben

ő ö é Ü ü é Ó é é ú ü ö ű é é é é í Ü Ö ö ö ö ü ö é é Ó é é ő é ű í ű ő ő é é é ő é é é Ü Ü Ö Ö ő Ö é ü ö ü ő é é é ő ő é ü í ő é ő ő é é é é é é é é ő í ö é ö ő é ő é é ő é ü ő é é é é ú ő é é ő ő é é

Részletesebben

Í Í Á Í Á Ü Ö ü Á ü ó Í ó ű ó ü ó ó ó ú ű ó ó ü ű ó ó ű ó ü ü ü ű Í ű ü ü ű ó ű ü ó ű ü ű ű ü ű óé ű ü ó ű ű ü ü ó ú ü ű ó ü ü É ü ó ó ű ó ó ó ú ó ü ó ü ű ü ó ü ú ó Í ó ó ó ó ó ü ü ó ó ú ó ű ü ú ú ó ü

Részletesebben

ő á ö é é í í ó ű á ő é é ő á á á é á é á é é é é ő é á á é é é é ö ö ú é íí ü é é ú ő ő é ó í é é é é ó í é é é ü ö ö á é ó é ő ó é á í ó é í ü é é á é é í é é ü é é á í ó í é ü ö ö é é ó ó é ó ó é á

Részletesebben

Ü Á É É í Ő É Ő Á Ü Ó í Á É Ü Á É É í ŐÉ Ő Á Ü ü Ó Ó ö ő ö ö ö ő ó Ó ö ű ö ő ó Ó Ó ö ö Ó í ő ü ü ü Ü Á É í ő ő ü ú í ú Ü ű ö ü ö ü ü ú Ü í í ó ó É Ö ü ő ü ö ú Ü ö ö ü ő ő í ő Á Ó Ó í Ó ú ő ó í Ö Ó ö ö

Részletesebben

ó ö ó őé é ü ő É ö ó ő é ű Ü ú é ü é ő ó ó ó é ő ó é é ó ö ó őé é Ü ő ó ő ú ó é ű Ü ú é ü é ó ó ö é ő ó é ó é ó ó ó ö ó ó őé é ü ő ő őé ü é ó ó ő é ű ü ú é ü é ő ó ö ó é ó é é ó ó Ó Á Á Á é é é ő ő é é

Részletesebben

ö ö É Ú Á í ö í ö ö öé ö í ö ö Ö Ö Ö ó ó ó ö Ö í í í ó ó Ö í Ö ű í ö ő í ő ü Ö ű í í Ö ó í ű Ö ó í í ó ó ö í Ö Ö Ö ű ó ó ő ő ő ő í ó ó í ó ű ó Ö Ö ű í ő ú ó ő Ö Ö ö Ö ü Ő ö ü ó ó í í ö ü ő Ö ü í ú ó ó

Részletesebben

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 1 oldal TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 2 oldal Tartalom I. BEVEZETÉS...4 I.1. A TC3XY VEZÉRLŐ...4 I.2. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÖSSZEFOGLALÓ...4 I.3. ELEKTRONIKUS

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Pécs Uránváros főterének és kapcsolódó közterületeinek tervezése

Pécs Uránváros főterének és kapcsolódó közterületeinek tervezése Pécs Uránvárs főterének és kapcslódó közterületeinek tervezése Tervpályázati dkumentáció Kiíró Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 7621 Pécs Széchenyi tér 1. Lebnylító / Kapcslattartó Pécs2010 Menedzsment

Részletesebben

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez Használati útmutató a VDO M6WL cmputereihez Köszönjük, hgy a VDO kerékpárs cmputerét választtta. Ahhz, hgy a termék minden funkcióját megfelelően tudja használni, és ne legyenek technikai prblémái, kérjük,

Részletesebben

TISZAÚJVÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA

TISZAÚJVÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA TISZAÚJVÁROS TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA 2014. WENFIS Mérnök Irda Kft. Székhely: 2100 Gödöllő, Antalhegyi út 55. Telephely: 2100 Gödöllő, Méhész köz 5. E-mail: inf@wenfis.hu www.wenfis.hu TISZAÚJVÁROS

Részletesebben

MG5000 V2.0 MG5050 V2.0 SP5500 V2.0 SP6000 V2.0 SP7000 V2.0. Programozói útmutató

MG5000 V2.0 MG5050 V2.0 SP5500 V2.0 SP6000 V2.0 SP7000 V2.0. Programozói útmutató MG5000 V2.0 MG5050 V2.0 SP5500 V2.0 SP6000 V2.0 SP7000 V2.0 Programozói útmutató Reméljük termékünk maximális megelégedésére szolgál. Látogasson el honlapunkra, a www.paradox.com címen, és küldje el kérdéseit,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Prgram EOP-1.2.0/09-11 Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása című knstrukcióhz érvényes: 2011. február 10-től 1 Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS

Részletesebben

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP srzatú digitális rögzítők Kezelési segédlet ELŐLAPI KEZELŐSZERVEK A rögzítők kezelhetők az előlapi gmbkkal, IR távirányítóval, egérrel, illetve távlról,

Részletesebben

Alapvető formázási műveletek a Word 2003 programban

Alapvető formázási műveletek a Word 2003 programban Frmázás Nagy Balázs Tamás Alapvető frmázási műveletek a Wrd 2003 prgramban Frmázás A begépelt, nyers szövege egyes részeit frmázzuk. A frmázás mindig a kijelölt szövegrészre vnatkzik. A szöveg frmájának,

Részletesebben

Vezetéstechnikai tréningprogram

Vezetéstechnikai tréningprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztnsági Akcióprgram és Intézkedési Terv keretében pályázatt hirdet Vezetéstechnikai tréningprgram címen C kategória 1. TARTALOM 2.

Részletesebben

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7.

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7. Testépítés Kvács Zltán (Nyíregyházi Főiskla Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kvacsz 2004. július 7. A címlapn látható csillagtest, a nagy ikzi-ddekaéder mdelljének elkészítésére a KöMaL 1981. évi nvemberi

Részletesebben

JELENTÉS. az önkormányzatok 1993. évi normatív állami hozzájárulás igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól. 1994. július 212.

JELENTÉS. az önkormányzatok 1993. évi normatív állami hozzájárulás igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól. 1994. július 212. JELENTÉS az önkrmányzatk 1993. évi nrmatív állami hzzájárulás igénybevételének és elszámlásának ellenőrzési tapasztalatairól 1994. július 212. Állami Számvevőszék V-1006-52/1994. Témaszám: 221 Jelentés

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY

MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY 1 MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY A Magyarrszág-Hrvátrszág Határn Átnyúló Együttmûködési Prgram 2007-2013 (HUHR CBC Prgram) keretében megvalósuló JOINT INDUSTRIAL PARK elnevezésû, HUHR/1001/2.1.4/0004 számú

Részletesebben

VENDÉGLŐS PINCÉR SZAKÁCS CUKRÁSZ SZAKMAI PROGRAMJA 2012.

VENDÉGLŐS PINCÉR SZAKÁCS CUKRÁSZ SZAKMAI PROGRAMJA 2012. Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskla és Kllégium 9700 Szmbathely, Nagykar u. 1-3. Pf. 154. Számlaszám: Raiffeisen Bank Zrt. 12094507-01197635-00100009 Telefn: 94-312-375; 94-506-094 Telefax: 94-315-686

Részletesebben

LUDA SZILVIA. sikerül egységnyi anyagból nagyobb értéket létrehozni, gyorsabban nő a GDP, mint az anyagfelhasználás.

LUDA SZILVIA. sikerül egységnyi anyagból nagyobb értéket létrehozni, gyorsabban nő a GDP, mint az anyagfelhasználás. A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS ÉS A PAPÍRFELHASZNÁLÁS ALAKULÁSA NÉHÁNY OECD ORSZÁG PÉLDÁJÁN KERESZTÜL Bevezetés LUDA SZILVIA A tanulmány az ök-hatéknyság fgalmának értelmezését bemutatva, felhívja a figyelmet annak

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM PÉNZ-, ÉS ÉRTÉKKEZELÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2013 TARTALOMJEGYZÉK Általáns rendelkezések... 3 Készpénz kezelése, pénztárak működése... 4 Pénzkezelő helyek és pénzfrgalmának szabályzása...

Részletesebben

BÁCSBORSÓD KÖZSÉGI ÓVODA HELYI ÓVODAI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

BÁCSBORSÓD KÖZSÉGI ÓVODA HELYI ÓVODAI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA BÁCSBORSÓD KÖZSÉGI ÓVODA HELYI ÓVODAI PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013 "Amit csak hall a gyermek, könnyen elfelejti. Amit lát is, inkább megjegyzi. De amiben ő maga is tevékenyen részt vesz, az biznysan bevésődik

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

Programozói Kézikönyv

Programozói Kézikönyv Figyelmeztetés! Ez a kézikönyv információkat tartalmaz a készülék használatával és működésével kapcsolatos megkötésekről. Ezen információk a gyár garanciavállalásával kapcsolatosak. Ezért gondosan tanulmányozza

Részletesebben

MobilSwitch-5ad. 1. A GSM modul működése:

MobilSwitch-5ad. 1. A GSM modul működése: MobilSwitch-5ad Univerzális ipari GSM távirányító és távjelző modul analóg-, számláló és digitális bemenettel, relés kimenettel A MobilSwitch-5ad a Mobilswitch-525ad utód készüléke. Ipari célú, távjelzésre

Részletesebben

Élelmiszerekkel kapcsolatos tápanyag-összetételre és. és egészségre vonatkozó állításokról

Élelmiszerekkel kapcsolatos tápanyag-összetételre és. és egészségre vonatkozó állításokról Nyilvántartásba vett étrend-kiegészítő készítmények Élelmiszerekkel kapcslats tápanyag-összetételre és egészségre vnatkzó k Marts Éva, Hracsek Márta, Lugasi Andrea Egyeztető ülés a tápanyag-összetételre

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technlógiai tanulmányk intézete A környezetszennyezés integrált megelőzése és csökkentése (IPPC) Referenciadkumentum a plimerek gyártása

Részletesebben

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV PC10 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék 1. PC10 Vezérlés 2. Beállítás 2.1 SW1 Dip kapcsoló beállítása 2.2 Funkció kapcsolók és LED jelzések magyarázata 2.3 Távirányító

Részletesebben

MobilCom 6. Egyszerű és olcsó GSM átjelző modul SMS bemenettel. 1. A GSM modul működése:

MobilCom 6. Egyszerű és olcsó GSM átjelző modul SMS bemenettel. 1. A GSM modul működése: MobilCom 6 Egyszerű és olcsó GSM átjelző modul SMS bemenettel A MobilCom-6 a MobilCom-655 kisebb fogyasztású, korszerűbb utód-készüléke tetszőleges riasztóközponthoz illeszthető ipari GSM kommunikátor

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Jelen módosításra az Alapító a 3. számú végzésre tekintettel az 1999. december 3 -án hozott közgyűlési határozata alapján került sor.

Jelen módosításra az Alapító a 3. számú végzésre tekintettel az 1999. december 3 -án hozott közgyűlési határozata alapján került sor. Készítette: dr. Trnyai Magdlna ügyvéd Amely a Magyar Bőrgyógyászk "Fekete Zltán" Alapítványa 1991. február 28-án létrehztt és 1998. május 29-én módsíttt egységes szerkezetű Alapító Okiratára vnatkzik,

Részletesebben

K9-GSM riasztó rendszer

K9-GSM riasztó rendszer 2015 K9-GSM riasztó rendszer KEZELÉSI UTASíTÁS Ver.1.1 www.gsmriasztorendszer.hu 2015/03/21 www.gsmriasztorendszer.hu K-9 GSM riasztó - 2 - Tartalomjegyzék - 1 - A KEZELŐPANEL ELEMEI - 4 - KAPCSOLÓ GOMBOK

Részletesebben

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése 3. számú melléklet A SZŐKE TISZA pusztulása és a jgi felelősség kérdése Furcsa mód épp a laikus civil közösség hivatkztt internetes közösségi ldalain kmmentelők részéről vetődött fel több alkalmmal is

Részletesebben

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Termékismertető -SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Biztonsági utasítások FIGYELMEZTETÉS! Azokon a berendezéseken történő munkavégzésnél, amelyek 230 V váltóáramúak, a DIN VDE 0100

Részletesebben

AGÓRA-PROGRAM BÉKÉSCSABA

AGÓRA-PROGRAM BÉKÉSCSABA AGÓRA-PROGRAM BÉKÉSCSABA (A békéscsabai AGÓRA intézménytípusú multifunkcinális közösségi közpnt és területi közmővelıdési tanácsadó szlgálat kialakítása) ELİZETES MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY VEZETİI ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

ÁSZF (Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek) Érvényes: 2015. 10. 30.

ÁSZF (Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek) Érvényes: 2015. 10. 30. ÁSZF (Általáns Szerződési és Felhasználási Feltételek) Érvényes: 2015. 10. 30. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen lvassa el az Általáns Szerződési

Részletesebben

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GSM-LINE ADAPTER PRO 5 GSM 900MHz / 1800MHz / 850MHz / 1900MHz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék funkciói A GSM-LINE ADAPTER PRO célja, hogy a GSM hálózatra illessze azokat a riasztórendszereket, melyek vezetékes

Részletesebben

G-40-21. TAC Forta M310 2007-05-10 MŰSZAKI ADATOK 1 (8) Szelepmozgató motor

G-40-21. TAC Forta M310 2007-05-10 MŰSZAKI ADATOK 1 (8) Szelepmozgató motor TAC Forta M310 Szelepmozgató motor G-40-21 2007-05-10 Az M310 a következő rendszerekben működő két- illetve háromjáratú szelepekhez használható elektromechanikus mozgató motor: használati melegvizes rendszerek

Részletesebben

FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE. Elemző tanulmány

FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE. Elemző tanulmány FOGYATÉKOS ÉS EGÉSZSÉGKÁROSODOTT FIATALOK PÁLYAORIENTÁCIÓJÁNAK HELYZETE Elemző tanulmány Készült a JÖVŐFORMÁLÓ Pályaválasztást támgató rendszer kialakítása fgyatéks és egészségkársdtt fiatalk számára című

Részletesebben

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő

ENIGMA II. Távfelügyeleti Vevő ENIGMA II Távfelügyeleti Vevő Telepítői Kézikönyv 2014.02.11. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 2.1 CPM kártya...3 2.2 LC vonalkártya (opcionális)...4 2.3 RC rádió vevő kártya

Részletesebben

Panini A150.676 V3/0211

Panini A150.676 V3/0211 Panini A150.676 V3/0211 H 1. Általáns infrmáció 184 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 184 1.2 A szimbólumk magyarázata 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jg védelme

Részletesebben

MATEMATIKA C 12. évfolyam 3. modul A mi terünk

MATEMATIKA C 12. évfolyam 3. modul A mi terünk MTEMTIK C 1. évflyam. mdul mi terünk Készítette: Kvács Kárlyné Matematika C 1. évflyam. mdul: mi terünk Tanári útmutató mdul célja Időkeret jánltt krsztály Mdulkapcslódási pntk térfgat- és felszínszámítási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ 1 Ügyfeleknek TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Az adatlapt a kérelmező személyesen, az átvevő hatóság előtt, a keltezés kitöltésével egyidejűleg írja alá. Fgalmak: Hazai anyakönyvezés: A magyar államplgárk

Részletesebben

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151 HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELE: 22-6151 NAGYSORSZÁMÚ TELEVÍZIÓS KAMERA 1. ábra A lap egy krábbi számában röviden ismertettük a Híradástechnika Szövetkezetben

Részletesebben

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK 1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális Fejlesztési Alap társfinanszírzásával valósulnak

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

Az országos kompetenciamérések feldolgozásának tapasztalatai Hajdú-Bihar Megyében

Az országos kompetenciamérések feldolgozásának tapasztalatai Hajdú-Bihar Megyében Az rszágs kmpetenciamérések feldlgzásának tapasztalatai Hajdú-Bihar Megyében 2006-tól 2008-ig terjedő időszak Ungvári Jánsné dr. HBM-i PSZ és PSZSZI, Debrecen Országs kmpetenciamérések jgszabályi háttere

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben