Kötelező szakmai gyakorlat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kötelező szakmai gyakorlat"

Átírás

1 Kötelező szakmai gyakrlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakrlat teljesítéséhez az alábbi feladatkat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkr kezdheti meg a jelentkezést, ha talált lyan fgadó vállalatt, ahl teljesíteni tudja a tantervben előírt időtartamú kötelező szakmai gyakrlatát. 2. Jelentkezés a kötelező szakmai gyakrlatra nline a karrier.sze.hu/kszgy ldaln lehetséges. Ehhez előzetesen be kell jelentkezni a szeprtal-s felhasználónévvel és jelszóval. (Nem regisztrált felhasználók esetében először regisztráció szükséges.) 3. Ki kell választani, hgy a hallgató saját vállalati kapcslat segítségével tölti le a kötelező szakmai gyakrlatát vagy a karrier.szeprtal.hu hnlapn meghirdetett szakmai gyakrlati helyek közül választ, vagy elfgadtatja a Practing gyakrlatát kötelező szakmai gyakrlatként. a) Saját vállalati kapcslat: A hallgató saját maga keres vállalatt, ahl a kötelező szakmai gyakrlatát tölti, és leegyezteti a céggel a részleteket. b) A hnlapn meghirdetett szakmai gyakrlati helyre való jelentkezés: A karrier.szeprtal.hu ldaln a Hallgatóknak menüpntban található Állás-és gyakrlati helyek közül választ a hallgató vállalatt és pzíciót, ahl a kötelező szakmai gyakrlatát szeretné tölteni. Előzetesen jelentkezik a hnlapn a pzícióra, és a kötelező szakmai gyakrlathz szükséges adatkat csak akkr töltheti ki, ha a vállalatnál engedélyezték számára a gyakrlati idő letöltését. c) Practing elfgadtatása: Amennyiben a hallgató a Practing gyakrlatát szeretné kötelező szakmai gyakrlatként elfgadtatni, abban az esetben is ki kell tölteni a hnlapn minden adatt, de leadásnál csatlni kell a dkumentumkhz a Practing szerződést is. 4. Ahhz, hgy a szükséges adatkat ki tudja tölteni a hallgató a rendszerben, előzetesen az alábbiakat kell egyeztetnie az őt fgadó vállalattal: cég neve, székhelye/telephelye, telefnszáma, címe, adószáma, nyilvántartási száma, képviseletére jgsult személy, hallgató besztása, hallgató munkaterülete (tevékenységi kör rövid

2 körvnalazása), közvetlen vezető neve, a hallgató feladatköre (besztással járó egyes feladatk pnts és részletes meghatárzása), a hallgató hatásköre (hatásköri elemek - ellenőrzés, utasítás, számnkérés, véleményezés, javaslattétel, képviselet, aláírás, feladatkiadás, beszámltatás, stb.), a hallgató felelőssége (munkáért való személyes felelősség körének rögzítése), a hallgató munkakapcslatai (a munkakör ellátásáhz kikkel és milyen jellegű tájékztatási, együttműködési, tanácskzási kapcslatt kell létesítenie). KITÖLTÉS: 5. Amennyiben a fenti adatk rendelkezésre állnak, a hallgató megkezdheti a kitöltést, amelynek végén megtekintheti a rendszer által legenerált Együttműködési megállapdást, valamint a Szándéknyilatkzatt és munkaköri leírást. E két dkumentum együttesen szükséges a szakmai gyakrlat megkezdéséhez. 6. Flyamatában végig kell haladni a rendszer lépésein, amennyiben minden mező kitöltésre került, azután lehet elvégezni a végleges mentést. 7. A szakmai gyakrlatért felelős kap egy a kitöltésről. KITÖLTÉS UTÁN VÁRNI KELL A SZAKMAI GYAKORLATI FELELŐS JÓVÁHAGYÁSÁRA: 8. A véglegesítés után a szakmai gyakrlatért felelős ellenőrzi, hgy a fgadó vállalat, valamint a hallgató feladatköre valóban megfelel-e a szakjának. Amennyiben ezt jóvá hagyja, a hallgató jelentkezése véglegesítésre kerül és a hallgató kap egy -t a rendszertől, hgy elfgadásra kerültek a papírjai. 9. A jelentkezés véglegesítése után a hallgató le tudja tölteni a kész dkumentumkat, amelyeket két példányban ki kell nymtatnia és aláírattatnia, lepecsételtetnie a fgadó vállalattal. Az Együttműködési megállapdást, valamint a Szándéknyilatkzat és munkaköri leírást is ezek után mindkét példányban el kell juttatni személyes vagy pstai útn - az Egyetemi Szlgáltató Közpntba. A Széchenyi István Egyetem által is hitelesített dkumentumk egyik példányát visszapstázza a Közpnt a fgadó vállalatnak. GYAKORLAT MEGKEZDÉSE: 10. Amikr az adminisztráció lezajltt, akkr a hallgató megkezdheti gyakrlati idejének letöltését.

3 11. A levelező képzésben résztvevő hallgatók esetében a flyamat ugyanaz, mint a nappali tagzats hallgatóknál, és a fenti eljárásrend érvényes ezáltal minden hallgatóra. A levelező képzésben résztvevők, amennyiben főállással rendelkeznek és tt is töltik a kötelező szakmai gyakrlatukat, ebben az esetben az együttműködési megállapdást nem kell a vállalatnak aláírnia, hanem ez helyettesíthető a munkáltatói igazlással. A Szándéknyilatkzat és munkaköri leírásra visznt ebben az esetben is szükség van. 12. A szakmai gyakrlattal kapcslats egyéb határidők, és szakspecifikus teendők a tanszéki hnlapkn megtalálhatóak. SZAKMAI GYAKORLAT LETÖLTÉSE KÖZBEN: 13. A szakmai gyakrlat befejezése előtt egy héttel megjelenik a hallgató számára a rendszerben a vállalati igazlás dkumentum, amelyet le kell töltenie és kinymtatva elvinni a vállalati mentrának. SZAKMAI GYAKORLAT LETÖLTÉSE UTÁN, BESZÁMOLÓ FELTÖLTÉSE: 14. A vállalati igazlás szkennelt példányát vissza kell töltenie a hallgatónak a rendszerbe, illetve személyesen le kell adnia az eredetit a szakmai gyakrlatért felelős személynek. 15. A szakmai gyakrlati idő lejárta után a hallgató és a vállalati mentr ben kap egy 5 kérdésből álló kérdéssrt, amelyet ki kell tölteniük. 16. A hallgató a kérdések kitöltése után fel tudja tölteni a rendszerbe a beszámlóját. A beszámlóval kapcslats frmai és tartalmi követelmények megtalálhatóak a tanszéki hnlapkn. (A szakmai felelős a beszámló feltöltéséről csak akkr értesül, és csak abban az esetben tudja ellenőrizni, ha a kérdőív a hallgató és a vállalati mentr által is kitöltésre került, valamint a hallgató feltöltötte a rendszerbe a beszámlóját.) 17. A beszámlót az illetékes ktató ellenőrzi, és amennyiben mindent megfelelőnek talált, elfgadja a szakmai gyakrlatt, amelyről a hallgató üzenetben értesül. 18. A szakmai gyakrlat elfgadása után az eredmény bekerül a neptun rendszerbe. Az alábbiakban megtekinthetőek a szakmai gyakrlathz szükséges dkumentumk mintapéldányai.

4 A fgadó vállalat/intézmény Neve: Címe: Telefnszáma: címe: SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ Kapcslattartó neve, besztása: a tvábbiakban Gyakrlatszervező. Jelen szándéknyilatkzat meghatárzza a legalapvetőbb feltételeket a hallgatók fgadásával kapcslatban, mely feltételeket minden hallgató fgadásánál a gyakrlatszervező az aktuális igények alapján, az anyagi és infrastrukturális háttérnek megfelelően alakít ki. A szándéknyilatkzat az alábbi Hallgatóra vnatkzik: Hallgató neve: Neptun-kódja: Szakja: Tagzata: Telefnszáma: címe: 1. A szakmai gyakrlat célja a képzésben résztvevő Hallgató elméleti ismereteinek elmélyítése, illetve a megszerzett ismeretek alkalmazási készségének fejlesztése üzemi (vállalati) körülmények között. 2. A szakmai gyakrlat szervezése egyedi munkahelyen történik, amelynek kialakításáról a Gyakrlatszervező gndskdik. Egyidejűleg több hallgató fglalkztatása esetén csprts képzési helyek kialakítása is alkalmazható. 3. A Gyakrlatszervező a gyakrlati képzés feltételeinek biztsításáért költség-hzzájárulást, illetőleg költségtérítést nem igényel. 4. A Gyakrlatszervező vállalja, hgy a hallgatók munkájának felügyeletére szakirányú szakképesítéssel és legalább kétéves szakmai gyakrlattal rendelkező, büntetlen előéletű mentrt nevez ki. Mentr neve: Besztása: Telefnszáma: címe:

5 5. A Hallgató munkakörének megnevezése: 6. A Hallgató közvetlen munkahelyi vezetője/felettese (Az a személy, akitől a feladatkat közvetlenül kapja, és akinek a munkavégzése srán közvetlen beszámlással tartzik). A munkahelyi vezető neve: Besztása: Telefnszáma: címe: 7. A Hallgató feladatköre: (A besztással járó egyes feladatk részletes és pnts meghatárzása, rutin jellegű feladatk egyértelmű megfgalmazása, illetve az egyedi feladatk minél pntsabb körvnalazása, beleértve a munkafegyelemmel kapcslats elváráskat is.) 8. A Hallgató hatásköre (nincs / van a megfelelő részt, kérjük, húzza alá!): (Ha van hatásköre, akkr kérjük felsrlni azn hatásköri elemeket ellenőrzés, utasítás, számnkérés, véleményezés, javaslattétel, képviselet, utalványzás, aláírás, feladatkiadás, beszámltatás stb. amelyekkel a hallgató rendelkezik a feladatkörébe utalt tevékenységek ellátása srán.) 9. A Hallgató felelőssége: (A munkáért való személyes felelősség körének rögzítése, amelyet behatárl a feladatkör és annak megvalósításáhz biztsíttt hatáskör.) 10. A Hallgató munkakapcslatai: (A munkakör ellátásáhz kikkel és milyen jellegű tájékztatási, tájékzódási, együttműködési, tanácskzási kapcslatt kell létesítenie, illetve fenntartani.) 11. A szakmai gyakrlat ideje, a munkaköri leírás hatálya: Kelt:.. a gyakrlatszervező képviseletében (cégszerű aláírás)

6 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: Név: Széchenyi István Egyetem Székhely: 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefn: 96/ Adószám: Intézményi aznsító szám: FI38696 Képviseletére jgsult személy: Dr. Földesi Péter, rektr Szakmai gyakrlatért felelős személy a (Karn) a (felelős személy). (a tvábbiakban: Egyetem); másrészről: Név: Székhely: Telefn: Adószám: Nyilvántartási szám: Képviseletére jgsult személy: (a tvábbiakban: Szakmai gyakrlóhely) között, az alábbiak szerint. Az együttműködési megállapdás célja: a 230/2012. (VIII. 28.) Krm. rendelet előírásai szerinti szakmai gyakrlat biztsítása az Egyetem hallgatói számára. A szakmai gyakrlat helyszíne: a Szakmai gyakrlóhely székhelye/telephelye cím: A szakmai gyakrlat időtartama a) Építészmérnöki BSc, Építőmérnöki BSc, Gazdaságinfrmatikus BSc, Gépészmérnöki BSc, Járműmérnöki BSc, Környezetmérnöki BSc, Közlekedésmérnöki BSc, Lgisztikai mérnöki BSc, Mechatrnikai mérnöki BSc, Mérnökinfrmatikus BSc, Villamsmérnöki BSc szaks hallgatók esetén 6 hét, Műszaki menedzser BSc szaks hallgatók esetén 4 hét, Műszaki szakktató BSc szaks hallgatók esetén 12 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. b) Építész sztatlan egységes képzésben 12 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. c) Gazdaságinfrmatikus MSc, Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven), Közlekedésmérnöki MSc, Lgisztikai mérnöki MSc, Mechatrnikai mérnöki MSc,

7 Mérnökinfrmatikus MSc, Gépészmérnöki MSc, Műszaki menedzser MSc, Villamsmérnöki MSc, Szerkezettervező építészmérnöki MSc képzésben résztvevő hallgatóknak 4 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. A szakmai gyakrlóhely által fgadtt hallgatók létszáma Nappali tagzat: Alapképzési szakk: Építészmérnöki BSc: fő Építőmérnöki BSc: fő Gazdaságinfrmatikus BSc: fő Gépészmérnöki BSc: fő Járműmérnöki BSc: fő Környezetmérnöki BSc: fő Közlekedésmérnöki BSc: fő Lgisztikai mérnöki BSc: fő Mechatrnikai mérnöki BSc: fő Mérnökinfrmatikus BSc: fő Műszaki menedzser BSc: fő Műszaki szakktató BSc: fő Villamsmérnöki BSc: fő Osztatlan szakk: Építész sztatlan egységes képzés: fő Mesterképzési szakk: Gazdaságinfrmatikus MSc: fő Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven) : fő Közlekedésmérnöki MSc: fő Lgisztikai mérnöki MSc: fő Mechatrnikai mérnöki MSc: fő

8 Mérnök infrmatikus MSc: fő Gépészmérnöki MSc: fő Műszaki menedzser MSc: fő Szerkezettervező építészmérnöki MSc: fő Villamsmérnöki MSc: fő Nem nappali tagzat Alapképzési szakk: Építészmérnöki BSc: fő Építőmérnöki BSc: fő Gazdaságinfrmatikus BSc: fő Gépészmérnöki BSc: fő Járműmérnöki BSc: fő Környezetmérnöki BSc: fő Közlekedésmérnöki BSc: fő Lgisztikai mérnöki BSc: fő Mechatrnikai mérnöki BSc: fő Mérnökinfrmatikus BSc: fő Műszaki menedzser BSc: fő Műszaki szakktató BSc: fő Villamsmérnöki BSc: fő Osztatlan szakk: Építész sztatlan egységes képzés: fő Mesterképzési szakk: Gazdaságinfrmatikus MSc: fő Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven) : fő Közlekedésmérnöki MSc: fő

9 Lgisztikai mérnöki MSc: fő Mechatrnikai mérnöki MSc: fő Mérnök infrmatikus MSc: fő Gépészmérnöki MSc: fő Műszaki menedzser MSc: fő Szerkezettervező építészmérnöki MSc: fő Villamsmérnöki MSc: fő A gyakrlat szakmai felelősei Az Egyetem részéről: A Szakmai gyakrlóhely részéről: Díjazás [:ifv18:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] [:ifv20:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] [:ifv26:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás illeti, amelynek mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) tizenöt százaléka. A díjat a szakmai gyakrlóhely fizeti.[:endif:] [:ifv24:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] Az Egyetem jgai és kötelezettségei Az Egyetem felelős a hallgatók teljes képzéséért, valamint a képzés részét képező szakmai gyakrlatért. Az Egyetem vállalja a) a szakmai gyakrlat megszervezését a szakmai gyakrlóhellyel; b) a szakmai gyakrlathz szükséges adatk, infrmációk szakmai gyakrlóhely számára történő megküldését; c) a szakmai készségek, képességek kmplex fejlesztési flyamatában a szakmai gyakrlóhely értékelése alapján a gyakrlati kmpetenciák értékelését. A Szakmai gyakrlóhely jgai és kötelezettségei A Szakmai gyakrlóhely vállalja: a) a 230/2012. (VIII. 28.) Krm. rendelet 18. szerinti hallgatói munkaszerződés megkötését a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatókkal; b) a hallgatóknak a tanulmányaiknak megfelelő szakterületen történő fglalkztatást;

10 c) a szakmai gyakrlat flytatásáhz szükséges hely, eszköz, illetve védőfelszerelés biztsítását; d) a szakmai gyakrlati tevékenység szakmai felügyeletét, irányítását; e) a hallgatóknak a szakmai gyakrlat srán elsajátíttt szakmai tudásának, kmpetenciáinak írásban történő értékelését, és az értékelés megküldését az Egyetem számára; Záró rendelkezések Jelen együttműködési megállapdás határzatlan időre jön létre, és az aláírás napján lép hatályba. Jelen megállapdás megszűnik: a) a felek valamelyike általi felmndással, 60 naps felmndási idő mellett; b) ha a szakmai gyakrlóhelyet az rszágs gazdasági kamara törli a nyilvántartásából; c) valamely fél jgutód nélküli megszűnése esetén. A Felek a megállapdás tartalmát megismerték, és azt mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá. Kelt: (dékán) dékán, (Kar) az Egyetem képviseletében (név) (besztás) a Szakmai gyakrlóhely képviseletében

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta 1. Bevezetés A szakmai gyakorlatok lebonyolításának szabályozását a Széchenyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió innvációs ptenciáljának fejlesztése innvatív

Részletesebben

Szakmai Gyakorlat Eljárási Utasítása

Szakmai Gyakorlat Eljárási Utasítása Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar Szakmai Gyakorlat Eljárási Utasítása KT határozat száma: KT elfogadásának ideje: Hatályba lépett: 2010. január 25. Pannon Egyetem - GTK Szakmai gyakorlat eljárási utasítása

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE, VALAMINT A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

A FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE, VALAMINT A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER A FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSRE, VALAMINT A SZAKMAI GYAKORLATRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK SOPRON 2013 1 I. Felsőoktatási szakképzésre vonatkozó speciális

Részletesebben

1. AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK, ADATOK, ELÉRHETŐSÉG

1. AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK, ADATOK, ELÉRHETŐSÉG Általáns szerződési feltételek az ÉnSzámlázóm.hu nline prgram számlakészítési, hitelesítési, kézbesítési és számlabemutatási valamint archiválási szlgáltatás igénybevételére ÁSZF Készítette: Partner HUB

Részletesebben

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szolgáltatáshoz. Business Telecom Kft.

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szolgáltatáshoz. Business Telecom Kft. Általáns szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szlgáltatáshz Business Telecm Kft. Hatálys: 2007. február 1-től Kiadva: Kecskeméten, 2007. január 26-án Tartalmjegyzék 1. Elérhetőségeink... 4 2. A szlgáltató

Részletesebben

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Szervezeti és Működési Szabályzat 5. számú melléklet HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Budapest, 2013. május 21. TARTALOM PREAMBULUM... 3 1. Általáns rendelkezések... 3 2. Hallgatói Közösség HÖK... 3

Részletesebben

10xONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.4. 10xONE V3.4

10xONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.4. 10xONE V3.4 10xONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.4 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.4 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Továbbképzés az érettségivizsgaelnököknek. 2015. április

Továbbképzés az érettségivizsgaelnököknek. 2015. április Tvábbképzés az érettségivizsgaelnököknek 2015. április Szűcs Attila sztályvezető Tel.: 06/88/620-011, 06/20/330-4744 Veszprém Megyei Krmányhivatal Oktatási és Hatósági Osztály 8200 Veszprém, Megyeház tér

Részletesebben

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM 2 Az SZMSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI A Gesztenyefasri Általáns Iskla és Alapfkú Művészeti Iskla,

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általáns Szerződési Feltételek Jelen ÁSZF rögzíti a Genvel Kft.(tvábbiakban Szlgáltató) által működtetett web áruházn kínált szlgáltatása (tvábbiakban: a Szlgáltatás ) leírását és igénybevételének feltételeit.

Részletesebben

DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190.

DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190. 1 DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. 01. 01. 2 Tartalm I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. A Közgyűlés...

Részletesebben

Szabályzat A mesterképzés szakmai gyakorlatának lebonyolítására a Villamosmérnöki és Informatikai Karon 1. Kapcsolódó jogszabályok, dokumentumok

Szabályzat A mesterképzés szakmai gyakorlatának lebonyolítására a Villamosmérnöki és Informatikai Karon 1. Kapcsolódó jogszabályok, dokumentumok Szabályzat A mesterképzés szakmai gyakorlatának lebonyolítására a Villamosmérnöki és Informatikai Karon Elfogadta a Kari Tanács 2009. február 17-i ülésén Módosítva a Kari Tanács 2012. december 13-i ülésén

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2015. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

Kiterjesztett EBK követelmények a MOL magyarországi tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein

Kiterjesztett EBK követelmények a MOL magyarországi tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein Kiterjesztett EBK követelmények a MOL magyarrszági tagvállalatainak telephelyein, fióktelepein 1. Általáns követelmények... 2 2. Munkavégzést megelőző EBK követelmények... 3 3. Személyi feltételek... 7

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA

SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKMAI GYAKORLATI SZABÁLYZAT A BIOLÓGIA, FIZIKA, FÖLDRAJZ, KÉMIA, KÖRNYEZETTTAN, MATEMATIKA (( (BSC) ALAPKÉPZÉSHEZ SZOMBATHELY 2010 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Szolgáltatás beszerzési szerződések EBK melléklete

Szolgáltatás beszerzési szerződések EBK melléklete Szlgáltatás beszerzési szerződések EBK melléklete 1. Általáns követelmények... 2 2. Munkavégzést megelőző EBK követelmények... 2 3. Személyi feltételek... 4 4. Munkavégzés tárgyi feltételei... 7 4.1 Munka-

Részletesebben

Szabályzat. Tartalom:

Szabályzat. Tartalom: Tartalom: Szabályzat Az alapképzés szakmai gyakorlatának lebonyolítására a Villamosmérnöki és Informatikai Karon Elfogadta a Kari Tanács 2008. január 15-i ülésén Módosítva a Kari Tanács 2012. december

Részletesebben

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET 1 ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támgatásáról 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

Iskolai közösségi szolgálat (IKSz) tájékoztató

Iskolai közösségi szolgálat (IKSz) tájékoztató Isklai közösségi szlgálat (IKSz) tájékztató IKSz mit is jelent? A közösségi szlgálat: szciális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szlgáló, szervezett keretek között flytattt, anyagi érdektől

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex technlógiai beruházás a hátránys helyzetű kistérségekben induló vállalkzásk részére c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2007-2.1.2/D

Részletesebben

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében A Mezőberényi Önkrmányzat szervezetfejlesztése a szlgáltató önkrmányzat megvalósítása érdekében Szervezet-irányítási mdell - az önkrmányzat költségvetési intézményeivel és társaságaival kapcslats irányítási//kntrll-tevékenységének

Részletesebben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-874/2013. számú ügyben

Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-874/2013. számú ügyben Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-874/2013. számú ügyben Előadó: dr. Zemplényi Adrienne dr. Horváth-Egri Katalin Az eljárás megindítása A 2012 évben A Munka Méltósága projekt keretében már

Részletesebben

- TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK

- TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK - TRUSTAIR - ÁLTALÁNOS ÜZLETI FELTÉTELEK 1. A Szlgáltató adatai Név: TrustAir Aviatin Krlátlt Felelősségű Társaság Székhely: H-9099 Pér, Petőfi u. 1. Cégjegyzékszám: 08-09-026981 Közösségi adószám: HU25140433

Részletesebben

A TÁVMUNKÁRÓL SZÓLÓ EURÓPAI KERETMEGÁLLAPODÁS VÉGREHAJTÁSA

A TÁVMUNKÁRÓL SZÓLÓ EURÓPAI KERETMEGÁLLAPODÁS VÉGREHAJTÁSA A TÁVMUNKÁRÓL SZÓLÓ EURÓPAI KERETMEGÁLLAPODÁS VÉGREHAJTÁSA AZ EURÓPAI SZOCIÁLIS PARTNEREK JELENTÉSE ELFOGADTA A TÁRSADALMI PÁRBESZÉD BIZOTTSÁGA 2006. JÚNIUS 28-ÁN 2006. SZEPTEMBER ELŐSZÓ 2002. július 16-án

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex vállalati technlógia fejlesztés c pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2010-211/C A prjektek az Európai Unió támgatásával, az

Részletesebben

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram. V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY OTH, Budapest 2014. január TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram Szerzők:

Részletesebben

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ RÉSZTVEVŐI SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE 1 A KÉPZÉS BEMUTATÁSA... 2 1.1 KURZUSKOMPONENSEK... 2 1.2 KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖK... 3 1.2.1 Fórumk... 3 1.2.2 Blg- tanulási

Részletesebben