Kötelező szakmai gyakorlat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kötelező szakmai gyakorlat"

Átírás

1 Kötelező szakmai gyakrlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakrlat teljesítéséhez az alábbi feladatkat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkr kezdheti meg a jelentkezést, ha talált lyan fgadó vállalatt, ahl teljesíteni tudja a tantervben előírt időtartamú kötelező szakmai gyakrlatát. 2. Jelentkezés a kötelező szakmai gyakrlatra nline a karrier.sze.hu/kszgy ldaln lehetséges. Ehhez előzetesen be kell jelentkezni a szeprtal-s felhasználónévvel és jelszóval. (Nem regisztrált felhasználók esetében először regisztráció szükséges.) 3. Ki kell választani, hgy a hallgató saját vállalati kapcslat segítségével tölti le a kötelező szakmai gyakrlatát vagy a karrier.szeprtal.hu hnlapn meghirdetett szakmai gyakrlati helyek közül választ, vagy elfgadtatja a Practing gyakrlatát kötelező szakmai gyakrlatként. a) Saját vállalati kapcslat: A hallgató saját maga keres vállalatt, ahl a kötelező szakmai gyakrlatát tölti, és leegyezteti a céggel a részleteket. b) A hnlapn meghirdetett szakmai gyakrlati helyre való jelentkezés: A karrier.szeprtal.hu ldaln a Hallgatóknak menüpntban található Állás-és gyakrlati helyek közül választ a hallgató vállalatt és pzíciót, ahl a kötelező szakmai gyakrlatát szeretné tölteni. Előzetesen jelentkezik a hnlapn a pzícióra, és a kötelező szakmai gyakrlathz szükséges adatkat csak akkr töltheti ki, ha a vállalatnál engedélyezték számára a gyakrlati idő letöltését. c) Practing elfgadtatása: Amennyiben a hallgató a Practing gyakrlatát szeretné kötelező szakmai gyakrlatként elfgadtatni, abban az esetben is ki kell tölteni a hnlapn minden adatt, de leadásnál csatlni kell a dkumentumkhz a Practing szerződést is. 4. Ahhz, hgy a szükséges adatkat ki tudja tölteni a hallgató a rendszerben, előzetesen az alábbiakat kell egyeztetnie az őt fgadó vállalattal: cég neve, székhelye/telephelye, telefnszáma, címe, adószáma, nyilvántartási száma, képviseletére jgsult személy, hallgató besztása, hallgató munkaterülete (tevékenységi kör rövid

2 körvnalazása), közvetlen vezető neve, a hallgató feladatköre (besztással járó egyes feladatk pnts és részletes meghatárzása), a hallgató hatásköre (hatásköri elemek - ellenőrzés, utasítás, számnkérés, véleményezés, javaslattétel, képviselet, aláírás, feladatkiadás, beszámltatás, stb.), a hallgató felelőssége (munkáért való személyes felelősség körének rögzítése), a hallgató munkakapcslatai (a munkakör ellátásáhz kikkel és milyen jellegű tájékztatási, együttműködési, tanácskzási kapcslatt kell létesítenie). KITÖLTÉS: 5. Amennyiben a fenti adatk rendelkezésre állnak, a hallgató megkezdheti a kitöltést, amelynek végén megtekintheti a rendszer által legenerált Együttműködési megállapdást, valamint a Szándéknyilatkzatt és munkaköri leírást. E két dkumentum együttesen szükséges a szakmai gyakrlat megkezdéséhez. 6. Flyamatában végig kell haladni a rendszer lépésein, amennyiben minden mező kitöltésre került, azután lehet elvégezni a végleges mentést. 7. A szakmai gyakrlatért felelős kap egy a kitöltésről. KITÖLTÉS UTÁN VÁRNI KELL A SZAKMAI GYAKORLATI FELELŐS JÓVÁHAGYÁSÁRA: 8. A véglegesítés után a szakmai gyakrlatért felelős ellenőrzi, hgy a fgadó vállalat, valamint a hallgató feladatköre valóban megfelel-e a szakjának. Amennyiben ezt jóvá hagyja, a hallgató jelentkezése véglegesítésre kerül és a hallgató kap egy -t a rendszertől, hgy elfgadásra kerültek a papírjai. 9. A jelentkezés véglegesítése után a hallgató le tudja tölteni a kész dkumentumkat, amelyeket két példányban ki kell nymtatnia és aláírattatnia, lepecsételtetnie a fgadó vállalattal. Az Együttműködési megállapdást, valamint a Szándéknyilatkzat és munkaköri leírást is ezek után mindkét példányban el kell juttatni személyes vagy pstai útn - az Egyetemi Szlgáltató Közpntba. A Széchenyi István Egyetem által is hitelesített dkumentumk egyik példányát visszapstázza a Közpnt a fgadó vállalatnak. GYAKORLAT MEGKEZDÉSE: 10. Amikr az adminisztráció lezajltt, akkr a hallgató megkezdheti gyakrlati idejének letöltését.

3 11. A levelező képzésben résztvevő hallgatók esetében a flyamat ugyanaz, mint a nappali tagzats hallgatóknál, és a fenti eljárásrend érvényes ezáltal minden hallgatóra. A levelező képzésben résztvevők, amennyiben főállással rendelkeznek és tt is töltik a kötelező szakmai gyakrlatukat, ebben az esetben az együttműködési megállapdást nem kell a vállalatnak aláírnia, hanem ez helyettesíthető a munkáltatói igazlással. A Szándéknyilatkzat és munkaköri leírásra visznt ebben az esetben is szükség van. 12. A szakmai gyakrlattal kapcslats egyéb határidők, és szakspecifikus teendők a tanszéki hnlapkn megtalálhatóak. SZAKMAI GYAKORLAT LETÖLTÉSE KÖZBEN: 13. A szakmai gyakrlat befejezése előtt egy héttel megjelenik a hallgató számára a rendszerben a vállalati igazlás dkumentum, amelyet le kell töltenie és kinymtatva elvinni a vállalati mentrának. SZAKMAI GYAKORLAT LETÖLTÉSE UTÁN, BESZÁMOLÓ FELTÖLTÉSE: 14. A vállalati igazlás szkennelt példányát vissza kell töltenie a hallgatónak a rendszerbe, illetve személyesen le kell adnia az eredetit a szakmai gyakrlatért felelős személynek. 15. A szakmai gyakrlati idő lejárta után a hallgató és a vállalati mentr ben kap egy 5 kérdésből álló kérdéssrt, amelyet ki kell tölteniük. 16. A hallgató a kérdések kitöltése után fel tudja tölteni a rendszerbe a beszámlóját. A beszámlóval kapcslats frmai és tartalmi követelmények megtalálhatóak a tanszéki hnlapkn. (A szakmai felelős a beszámló feltöltéséről csak akkr értesül, és csak abban az esetben tudja ellenőrizni, ha a kérdőív a hallgató és a vállalati mentr által is kitöltésre került, valamint a hallgató feltöltötte a rendszerbe a beszámlóját.) 17. A beszámlót az illetékes ktató ellenőrzi, és amennyiben mindent megfelelőnek talált, elfgadja a szakmai gyakrlatt, amelyről a hallgató üzenetben értesül. 18. A szakmai gyakrlat elfgadása után az eredmény bekerül a neptun rendszerbe. Az alábbiakban megtekinthetőek a szakmai gyakrlathz szükséges dkumentumk mintapéldányai.

4 A fgadó vállalat/intézmény Neve: Címe: Telefnszáma: címe: SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ Kapcslattartó neve, besztása: a tvábbiakban Gyakrlatszervező. Jelen szándéknyilatkzat meghatárzza a legalapvetőbb feltételeket a hallgatók fgadásával kapcslatban, mely feltételeket minden hallgató fgadásánál a gyakrlatszervező az aktuális igények alapján, az anyagi és infrastrukturális háttérnek megfelelően alakít ki. A szándéknyilatkzat az alábbi Hallgatóra vnatkzik: Hallgató neve: Neptun-kódja: Szakja: Tagzata: Telefnszáma: címe: 1. A szakmai gyakrlat célja a képzésben résztvevő Hallgató elméleti ismereteinek elmélyítése, illetve a megszerzett ismeretek alkalmazási készségének fejlesztése üzemi (vállalati) körülmények között. 2. A szakmai gyakrlat szervezése egyedi munkahelyen történik, amelynek kialakításáról a Gyakrlatszervező gndskdik. Egyidejűleg több hallgató fglalkztatása esetén csprts képzési helyek kialakítása is alkalmazható. 3. A Gyakrlatszervező a gyakrlati képzés feltételeinek biztsításáért költség-hzzájárulást, illetőleg költségtérítést nem igényel. 4. A Gyakrlatszervező vállalja, hgy a hallgatók munkájának felügyeletére szakirányú szakképesítéssel és legalább kétéves szakmai gyakrlattal rendelkező, büntetlen előéletű mentrt nevez ki. Mentr neve: Besztása: Telefnszáma: címe:

5 5. A Hallgató munkakörének megnevezése: 6. A Hallgató közvetlen munkahelyi vezetője/felettese (Az a személy, akitől a feladatkat közvetlenül kapja, és akinek a munkavégzése srán közvetlen beszámlással tartzik). A munkahelyi vezető neve: Besztása: Telefnszáma: címe: 7. A Hallgató feladatköre: (A besztással járó egyes feladatk részletes és pnts meghatárzása, rutin jellegű feladatk egyértelmű megfgalmazása, illetve az egyedi feladatk minél pntsabb körvnalazása, beleértve a munkafegyelemmel kapcslats elváráskat is.) 8. A Hallgató hatásköre (nincs / van a megfelelő részt, kérjük, húzza alá!): (Ha van hatásköre, akkr kérjük felsrlni azn hatásköri elemeket ellenőrzés, utasítás, számnkérés, véleményezés, javaslattétel, képviselet, utalványzás, aláírás, feladatkiadás, beszámltatás stb. amelyekkel a hallgató rendelkezik a feladatkörébe utalt tevékenységek ellátása srán.) 9. A Hallgató felelőssége: (A munkáért való személyes felelősség körének rögzítése, amelyet behatárl a feladatkör és annak megvalósításáhz biztsíttt hatáskör.) 10. A Hallgató munkakapcslatai: (A munkakör ellátásáhz kikkel és milyen jellegű tájékztatási, tájékzódási, együttműködési, tanácskzási kapcslatt kell létesítenie, illetve fenntartani.) 11. A szakmai gyakrlat ideje, a munkaköri leírás hatálya: Kelt:.. a gyakrlatszervező képviseletében (cégszerű aláírás)

6 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: Név: Széchenyi István Egyetem Székhely: 9026 Győr, Egyetem tér 1. Telefn: 96/ Adószám: Intézményi aznsító szám: FI38696 Képviseletére jgsult személy: Dr. Földesi Péter, rektr Szakmai gyakrlatért felelős személy a (Karn) a (felelős személy). (a tvábbiakban: Egyetem); másrészről: Név: Székhely: Telefn: Adószám: Nyilvántartási szám: Képviseletére jgsult személy: (a tvábbiakban: Szakmai gyakrlóhely) között, az alábbiak szerint. Az együttműködési megállapdás célja: a 230/2012. (VIII. 28.) Krm. rendelet előírásai szerinti szakmai gyakrlat biztsítása az Egyetem hallgatói számára. A szakmai gyakrlat helyszíne: a Szakmai gyakrlóhely székhelye/telephelye cím: A szakmai gyakrlat időtartama a) Építészmérnöki BSc, Építőmérnöki BSc, Gazdaságinfrmatikus BSc, Gépészmérnöki BSc, Járműmérnöki BSc, Környezetmérnöki BSc, Közlekedésmérnöki BSc, Lgisztikai mérnöki BSc, Mechatrnikai mérnöki BSc, Mérnökinfrmatikus BSc, Villamsmérnöki BSc szaks hallgatók esetén 6 hét, Műszaki menedzser BSc szaks hallgatók esetén 4 hét, Műszaki szakktató BSc szaks hallgatók esetén 12 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. b) Építész sztatlan egységes képzésben 12 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. c) Gazdaságinfrmatikus MSc, Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven), Közlekedésmérnöki MSc, Lgisztikai mérnöki MSc, Mechatrnikai mérnöki MSc,

7 Mérnökinfrmatikus MSc, Gépészmérnöki MSc, Műszaki menedzser MSc, Villamsmérnöki MSc, Szerkezettervező építészmérnöki MSc képzésben résztvevő hallgatóknak 4 hét. A szakmai gyakrlatn részt vevő hallgatók munkaideje hetente 40 óra. A szakmai gyakrlóhely által fgadtt hallgatók létszáma Nappali tagzat: Alapképzési szakk: Építészmérnöki BSc: fő Építőmérnöki BSc: fő Gazdaságinfrmatikus BSc: fő Gépészmérnöki BSc: fő Járműmérnöki BSc: fő Környezetmérnöki BSc: fő Közlekedésmérnöki BSc: fő Lgisztikai mérnöki BSc: fő Mechatrnikai mérnöki BSc: fő Mérnökinfrmatikus BSc: fő Műszaki menedzser BSc: fő Műszaki szakktató BSc: fő Villamsmérnöki BSc: fő Osztatlan szakk: Építész sztatlan egységes képzés: fő Mesterképzési szakk: Gazdaságinfrmatikus MSc: fő Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven) : fő Közlekedésmérnöki MSc: fő Lgisztikai mérnöki MSc: fő Mechatrnikai mérnöki MSc: fő

8 Mérnök infrmatikus MSc: fő Gépészmérnöki MSc: fő Műszaki menedzser MSc: fő Szerkezettervező építészmérnöki MSc: fő Villamsmérnöki MSc: fő Nem nappali tagzat Alapképzési szakk: Építészmérnöki BSc: fő Építőmérnöki BSc: fő Gazdaságinfrmatikus BSc: fő Gépészmérnöki BSc: fő Járműmérnöki BSc: fő Környezetmérnöki BSc: fő Közlekedésmérnöki BSc: fő Lgisztikai mérnöki BSc: fő Mechatrnikai mérnöki BSc: fő Mérnökinfrmatikus BSc: fő Műszaki menedzser BSc: fő Műszaki szakktató BSc: fő Villamsmérnöki BSc: fő Osztatlan szakk: Építész sztatlan egységes képzés: fő Mesterképzési szakk: Gazdaságinfrmatikus MSc: fő Járműmérnöki MSc (magyar és német nyelven) : fő Közlekedésmérnöki MSc: fő

9 Lgisztikai mérnöki MSc: fő Mechatrnikai mérnöki MSc: fő Mérnök infrmatikus MSc: fő Gépészmérnöki MSc: fő Műszaki menedzser MSc: fő Szerkezettervező építészmérnöki MSc: fő Villamsmérnöki MSc: fő A gyakrlat szakmai felelősei Az Egyetem részéről: A Szakmai gyakrlóhely részéről: Díjazás [:ifv18:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] [:ifv20:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] [:ifv26:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás illeti, amelynek mértéke legalább hetente a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) tizenöt százaléka. A díjat a szakmai gyakrlóhely fizeti.[:endif:] [:ifv24:]a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatót az Nftv. 44. (3) bekezdés a) pntja szerint díjazás nem illeti meg. [:endif:] Az Egyetem jgai és kötelezettségei Az Egyetem felelős a hallgatók teljes képzéséért, valamint a képzés részét képező szakmai gyakrlatért. Az Egyetem vállalja a) a szakmai gyakrlat megszervezését a szakmai gyakrlóhellyel; b) a szakmai gyakrlathz szükséges adatk, infrmációk szakmai gyakrlóhely számára történő megküldését; c) a szakmai készségek, képességek kmplex fejlesztési flyamatában a szakmai gyakrlóhely értékelése alapján a gyakrlati kmpetenciák értékelését. A Szakmai gyakrlóhely jgai és kötelezettségei A Szakmai gyakrlóhely vállalja: a) a 230/2012. (VIII. 28.) Krm. rendelet 18. szerinti hallgatói munkaszerződés megkötését a szakmai gyakrlatt teljesítő hallgatókkal; b) a hallgatóknak a tanulmányaiknak megfelelő szakterületen történő fglalkztatást;

10 c) a szakmai gyakrlat flytatásáhz szükséges hely, eszköz, illetve védőfelszerelés biztsítását; d) a szakmai gyakrlati tevékenység szakmai felügyeletét, irányítását; e) a hallgatóknak a szakmai gyakrlat srán elsajátíttt szakmai tudásának, kmpetenciáinak írásban történő értékelését, és az értékelés megküldését az Egyetem számára; Záró rendelkezések Jelen együttműködési megállapdás határzatlan időre jön létre, és az aláírás napján lép hatályba. Jelen megállapdás megszűnik: a) a felek valamelyike általi felmndással, 60 naps felmndási idő mellett; b) ha a szakmai gyakrlóhelyet az rszágs gazdasági kamara törli a nyilvántartásából; c) valamely fél jgutód nélküli megszűnése esetén. A Felek a megállapdás tartalmát megismerték, és azt mint akaratukkal mindenben megegyezőt írták alá. Kelt: (dékán) dékán, (Kar) az Egyetem képviseletében (név) (besztás) a Szakmai gyakrlóhely képviseletében

Kötelező szakmai gyakorlat

Kötelező szakmai gyakorlat Kötelező szakmai gyakorlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakorlat teljesítéséhez az alábbi feladatokat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkor kezdheti meg

Részletesebben

SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ

SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ SZÁNDÉKNYILATKOZAT ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁS SZAKMAI GYAKORLATHOZ A fogadó vállalat/intézmény Neve: Pannon Famulus Kft. Címe: 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 42. Telefonszáma: 96/547-720 Kapcsolattartó neve, beosztása:

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje

Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács 2015. május 18-ai ülésén elfogadta 1. Bevezetés A szakmai gyakorlatok lebonyolításának

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács október 16-i ülésén elfogadta

Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács október 16-i ülésén elfogadta Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács 2017. október 16-i ülésén elfogadta 1. Bevezetés A szakmai gyakorlatok lebonyolításának szabályozását

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje. A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács 2014. május. 26-ai ülésén elfogadta 1. Bevezetés A szakmai gyakorlatok lebonyolításának szabályozását a Széchenyi

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje

Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar. Szakmai gyakorlatok eljárásrendje Széchenyi István Egyetem Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács 2015. március 16-i ülésén elfogadta 1. Bevezetés A szakmai gyakorlatok lebonyolításának

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (nem költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje

Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Szakmai gyakorlatok eljárásrendje A Kari Tanács a 2018. október 15-i ülésén elfogadta Hatályos: 2018. okt. 16-ától 1. Bevezetés: a szakmai gyakorlat

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 14 hetes szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Székhely: 1034

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására VII./1. sz. melléklet 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására Amely létrejött egyrészről az Óbudai Egyetem (ÓE) Kar Székhely: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b Adószám:

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI SZAKÜGYINTÉZŐ

SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI SZAKÜGYINTÉZŐ SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁGI KAR NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI SZAKÜGYINTÉZŐ FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZAKISMERTETŐJE 2011. 1 1. A szakképzettség klevélben szereplő megnevezése: Nemzetközi szállítmányzási

Részletesebben

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban Tájékztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcslatban Budapest, 2015. szeptember 21. 1 A 2015. év szeptemberében megkezdődött minősítésekkel

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) amely létrejött, egyrészről a Szent István Egyetem EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására (költségvetési szerv esetén) Székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. Elérhetőség

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Szakmai gyakrlat tájékztató 2018/2019. tanév GAZDASÁGTUDOMÁNYI KÉPZÉSI TERÜLET FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS Szakmai gyakrlatra vnatkzó szabályk 2018/2019. tanév Felhasznált jgszabályk: 2011. évi CCIV. törvény

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar

Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Az Egyetem oktatási egységei Műszaki Tudományi Kar (az egyetem hallgatóinak 2/3-a) Gazdaságtudományi Kar Állam- és Jogtudományi Kar Egészségügyi és Szociális

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2016/2017. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2016/2017. tanév Szakmai gyakrlat tájékztató 2016/2017. tanév GAZDASÁGTUDOMÁNYI KÉPZÉSI TERÜLET FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS Szakmai gyakrlatra vnatkzó szabályk 2016/2017. tanév Felhasznált jgszabályk: 2011. évi CCIV. törvény

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/a. számú melléklet Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében

Részletesebben

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz

Útmutató. a 7. félévi. szakmai gyakorlathoz Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Campus Szarvas Útmutató a 7. félévi szakmai gyakorlathoz Szarvas 2015. 2 1. Általános tudnivalók (1) A nemzeti felsőoktatásról szóló

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 15-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajsmizse Várs Önkrmányzata Képviselı-testületének 2012. któber 15-i rendkívüli ülésére 4. Tárgy: A Meserét Lajsmizsei Napközi Otthns Óvda és Bölcsıde Szervezeti és Mőködési Szabályzata módsításának

Részletesebben

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám /

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám / Tanulmányi Megállapdás az ASSET ECVET Prjekthez A kmpetens intézmények lgói ECVET ASSET Autóipari Szlgáltatási Szektr ECVET Tesztelés Hivatkzási szám - 2008 3991 / 001-001 1 Tanulmányi Szerződés (ASSET

Részletesebben

2015-ös keresztféléves felvételi eljárás eredményei

2015-ös keresztféléves felvételi eljárás eredményei 310572000407 SZE-GK gazdálkodási és menedzsment Alapképzés Távoktatás Önköltséges Felvételi pontszáma elérte az önköltséges képzés ponthatárát 310572000647 SZE-GK gazdálkodási és menedzsment Alapképzés

Részletesebben

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Dévaványa Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete a /2011.(. ) sz. Kt. határzatával 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Az intézmény

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

Szakmai gyakorlat. a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon. Dr. Koppány Krisztián PhD. egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes

Szakmai gyakorlat. a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon. Dr. Koppány Krisztián PhD. egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes Szakmai gyakorlat a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon egyetemi docens, vállalati kapcsolatokért felelős dékánhelyettes gyakorlat-orientáció Üzleti BA szakok képzési struktúrája, szakaszai elméleti alapképzés

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA

INFORMATIKAI STRATÉGIA EREDMÉNYEK INFORMATIZÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE (ÁROP 3.d) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óvárs tér 9. INFORMATIKAI STRATÉGIA Készítette: Indikátrk, amelyek teljesítéséhez

Részletesebben

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie.

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie. A nemzeti erőfrrás miniszter 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az rvsk, fgrvsk, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfkú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők flyamats tvábbképzéséről Az egészségügyről

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció

Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció Lgisztikai közpntk és szlgáltatásk fejlesztése pályázati knstrukció A pályázatk benyújtása előreláthatólag 2009. augusztus 3-tól 2010. december 31-ig lehetséges! A GOP-2009-3.2.1 (Budapest és Pest megyén

Részletesebben

Tudnivalók az új CSOK-ról 1

Tudnivalók az új CSOK-ról 1 2016.02.11. Tudnivalók az új CSOK-ról 1 Nehezen igazdik el a jgszabályk között? Segítünk! Tudjn meg mindent az új lakás építésére és új lakás vásárlására igényelhető új támgatásról és kamattámgattt hitelről!

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2016 Hatálys: 2016. 03. 02.-től TARTALOMJEGYZÉK A KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA ÉS HATÁLYA... 3 A KÖZBESZERZÉS TÁRGYA... 3 A KÖZBESZERZÉSI

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE

VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE VÁLLALKOZÁSOK ADÓZÁSA, KÖLTSÉGVETÉSI KAPCSOLATAIK ELLENŐRZÉSE a tantárgy tematikája és követelménye, 2015-2016. tanév, 2. félév Pénzügy mesterképzési szak, levelező tagzat Tantárgy megnevezése, kód: Szak,

Részletesebben

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1.

Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése c. konstrukciójához. Kódszám: DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12 DAOP-2.1. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Prgram Dél-Dunántúli Operatív Prgram Észak-Alföldi Operatív Prgram Észak-Magyarrszági Operatív Prgram Közép-Dunántúli Operatív Prgram Nyugat-Dunántúli Operatív

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA amelyet létrejött egyrészről a Károli Gáspár Református Egyetem (1091 Budapest, Kálvin tér 9.; Adószáma: 18060676-2-43; OM azonosító: FI 44189;

Részletesebben

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/b. számú melléklet Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési megállapodás felsőfokú szakképzés keretében folytatott gyakorlati

Részletesebben

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás 2007. december 19. Bevezetés A minségirányítási prgram az intézmény minségirányítási rendszerét rögzíti, amely az intézmény vezetése, tanáraink, a pedagógiai munkát segít munkatársaink és partnereink számára

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Tudnivalók az új CSOK-ról 1

Tudnivalók az új CSOK-ról 1 2016.03.07. Tudnivalók az új CSOK-ról 1 Nehezen igazdik el a jgszabályk között? Segítünk! Tudjn meg mindent az új lakás építésére és új lakás vásárlására igényelhető új támgatásról és kamattámgattt hitelről!

Részletesebben

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) :

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) : LAKOSSÁGI JELZÁLOGKÖLCSÖN SZERZŐDÉSEK Ügyféltájékztató Flyósítás utáni flyamatk Helyrajzi szám váltzással járó hzzájárulás iránti kérelmek (ingatlanadatváltzás) Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban tájékztatást

Részletesebben

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. december 11- i rendes ülésére Verőce Község Plgármestere 2621 Verőce, Árpád út 40. - Tel: 27 / 350-033 - Fax: 27 / 380-381 - www.verce.hu - Email: plghiv@verce.hu Verőce Község Önkrmányzat Plgármesterének ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések ALAPSZABÁLY Általáns Rendelkezések AZ EGYESÜLET NEVE: Pestszentimrei Nagycsaláds Egyesület AZ EGYESÜLET RÖVID NEVE: PNE. AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: Budapest XVIII. Kerület, Slymász u. 3 AZ EGYESÜLET LEVELEZÉSI

Részletesebben

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete M.8. számú melléklet A megbízási és a bizmánysi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete 1 MEGBÍZÁSI

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ISKOLASZÖVETKEZET ÉS A BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM KÖZÖTT Budapest 2019. Együttműködési megállapodás amely létrejött egyrészről: Budapesti Gazdasági Egyetem a továbbiakban:

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS SZAKMAI GYAKORLAT MEGVALÓSÍTÁSÁRA amely létrejött egyrészről Név: Szegedi Tudományegyetem Székhely: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Képviselő: Dr. Rovó László rektor, Dr. Fendler

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZLÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA A PARAGON-Alkusz Biztsításközvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (tvábbiakban: Biztsításközvetítő) a felmerülő panaszk gyrs és egyértelmű

Részletesebben

A Kar rövid bemutatása

A Kar rövid bemutatása A Kar rövid bemutatása Széchenyi István Egyetem (SZE-GYŐR) Műszaki Tudományi Kar Gazdaságtudományi Kar Állam és jogtudományi Kar Egészségügyi és Szociális Intézet Zeneművészeti Intézet A Műszaki Tudományi

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai I. Elektrnikus ügyintézés lehetőségének biztsítása 2. (1) bekezdés valamennyi kamarai feladat- és hatáskörbe tartzó hatósági, fegyelmi és egyéb ügyben valamennyi jgszabály alapján biztsítandó kamarai szlgáltatás

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Nyugat-Dunántúli Operatív Prgram A régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznsítása és természeti értékeken alapuló aktív turisztikai prgramk fejlesztése c. pályázati

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS gyakorlati képzési feladatok ellátására A jelen együttműködési megállapodást a felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 44. bekezdése alapján a... szervezet / intézmény

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. január 21-én (hétfő) 08.00 órára

M E G H Í V Ó. 2013. január 21-én (hétfő) 08.00 órára BALATONFENYVES KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL Balatnfenyves, Kölcsey u. 27. Tel: 85/560-158, Fax: 85/361-802 E-mail: plgarmester@balatnfenyves.hu M E G H Í V Ó a Balatnfenyves Község Önkrmányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Soproni Egyetem. Erdőmérnöki Kar. emk.uni-sopron.hu

Soproni Egyetem. Erdőmérnöki Kar. emk.uni-sopron.hu Sprni Egyetem Erdőmérnöki Kar emk.uni-sprn.hu Prgram Dékáni köszöntő Miért éppen Sprn? Néhány szó a felvételi flyamatról Szakfelelősök bemutatása Szakk bemutatkzása erdőmérnök földmérő és földrendező mérnök

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Adatkarbantartó - Felhasználói kézikönyv Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. Prjekt megnevezése:

Részletesebben

Tájékoztató (Munkaszerződés melléklet) Munkáltató (Mt. 33. ) Munkavállaló (Mt. 34. ) Munkavállaló:

Tájékoztató (Munkaszerződés melléklet) Munkáltató (Mt. 33. ) Munkavállaló (Mt. 34. ) Munkavállaló: Tájékztató (Munkaszerződés melléklet) A munkaszerződéssel létrehztt munkaviszny alanyai: Neve, elnevezése: Cégjegyzék száma: Adószáma: Székhelye: Képviselője: Neve: Születési neve: Születési helye, ideje:

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG. Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM REKTORI HIVATAL OKTATÁSI IGAZGATÓSÁG Tanulmányi ügyrend 1. FÜZET A FELVÉTELI ELJÁRÁS Érvényes 2005 évre VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁS a BME Felvételi szabályzatáhz

Részletesebben

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév

Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév MŰSZAKI KÉPZÉSI TERÜLET ALAPKÉPZÉS MECHATRONIKAI MÉRNÖK, MŰSZAKI MENEDZSER Szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályok 2018/2019. tanév Felhasznált jogszabályok: 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek eversin Kft. Általáns Szerződési Feltételek 1. A szlgáltatás tárgya, az Általáns Szerződési Feltételek tartalma Az eversin Kft. (8295 Taliándörögd, Tavasz utca 2., Adószám: 23079780-2-19, Cégjegyzékszám:

Részletesebben

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS:

NÉV: NEPTUNKÓD: CÉGNÉV: SZÉKHELY CÉGJEGYZÉKSZÁM: ADÓSZÁM: STATISZTIKAI SZÁMJEL: ELÉRHETŐSÉG: KÉPVISELŐ: SZAKMAI FELELŐS: MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar FOGADÓ NYILATKOZAT SZAKMAI GYAKORLATRA JELENTKEZÉS Felsőoktatási szakképzés LEADÁSI HATÁRIDŐ: 2016. november 30. LEADÁS HELYE: DÉKÁNI HIVATAL 1. sz. melléklet HALLGATÓRA

Részletesebben

Önköltség-számítási számítási szabályzat

Önköltség-számítási számítási szabályzat Önköltség-számítási számítási szabályzat 2015 15. S z a b á l y z a t Oldal: 2/23. Besztás Név Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta mb. Szenátus nevében: kancellár gazdasági igazgató rektr Papiné Szentgyörgyvölgyi

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

IV. rész. Az élettársi kapcsolat

IV. rész. Az élettársi kapcsolat IV. rész Az élettársi kapcslat Napjaink egyik leggyakrabban vitattt jgintézménye úgy tűnik kimzdult az évtizedeken át tartó jgi szabályzatlanságból, sőt az újnnan megjelenő jgszabályk és az azk által generált

Részletesebben

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Az ELTE rektra és az Egyetemi Hallgatói Önkrmányzat elnöke pályázatt ír ki a hallgatók kulturális tevékenységének támgatására. Kulturális támgatásra pályázni lehet különösen a következő céllal: - egyetemi,

Részletesebben

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex)

Új nyelvvizsga elnevezés (137/2008. (V.16.) Kormány rendelet, től) B1 (szóbeli vagy írásbeli vagy komplex) Nyelvvizsga szótár Korábbi elnevezés alapfokú (A vagy B vagy C típusú) középfokú (A vagy B vagy C típusú) felsőfokú (A vagy B vagy C típusú) egynyelvű vagy kétnyelvű általános szakmai vagy szaknyelvi Új

Részletesebben

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA

HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA HALÁSZTELKI TÜNDÉRKERT ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM TARTALOM Intézményünk pedagógiai prgramjának elkészítésénél figyelembe vett dkumentumk:... 5 1.AZ INTÉZMÉNY ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI... 5 1.1. Az óvda alaptevékenysége:...

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Felkérő levél Hivatalosan igazoljuk, hogy.. az Apor Vilmos Katolikus Főiskola III. évfolyamos szociálpedagógia szakos nappali tagozatos hallgatója. Kérjük az intézményvezető kollégát, tegye lehetővé a

Részletesebben

Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók!

Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók! Tisztelt duális partnerszervezeti kapcsolattartók! Amennyiben egy adott szervezet (alapítvány, egyéb költségvetési szerv, egészségügyi intézmény, egyéni vállalkozó, egyházi jogi személy, gazdálkodó szervezet,

Részletesebben

Vezetéstechnikai tréningprogram

Vezetéstechnikai tréningprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztnsági Akcióprgram és Intézkedési Terv keretében pályázatt hirdet Vezetéstechnikai tréningprgram címen C kategória 1. TARTALOM 2.

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére

8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére 8/c. számú melléklet Együttműködési keretmegállapodás gyakorlatigényes alapképzési szak keretében folytatott gyakorlati képzés szervezésére Együttműködési keretmegállapodás felsőoktatási szakképzés/alapképzés/mesterképzés

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete

2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete 2017/2018. tanév időbeosztása /2016. (XI..) sz. Rektori Utasítás 2. sz. melléklete A BME-n az adott félévi záróvizsga-időszak utolsó napja: az őszi félévet követően: 2018. január 26. a tavaszi félévet

Részletesebben

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál!

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál! Gyakrnkkat keresünk! Jelenlegi nyittt pzíciónk: Tréner-tanácsadói gyakrnk Ha szeretnél munkatapasztalatt szerezni és belelátni egy humán fejlesztő cég működésébe Ha fnts számdra a jó hangulatú munkahelyi

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés

SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés SZAKMAI GYAKORLAT Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök felsőoktatási szakképzés 2. Szakmai gyakorlati szabályzat Jelen szabályokat a tanulmányaikat 2013. szeptemberétől felsőoktatási szakképzésben

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION (Érvényes 2018. május 25-től) A jelen adatvédelmi nyilatkzatt az Ön személyes adatainak a jelen nyilatkzatban feltüntetett kezeléséért közvetlenül vagy a

Részletesebben

Belföldi behajtás/2016.

Belföldi behajtás/2016. VÉGSŐ AJÁNLATTÉTEL FELHÍVÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 1. Az ajánlatkérés célja: I. Fejezet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS /Specifikáció/ Belföldi behajtás/2016. Nemzeti Útdíjfizetési Szlgáltató

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 4/2018. (XII. 18.) számú Rektori Utasítás A 2019/2020-as tanév időbeosztásáról Hatályba lépés napja: 2019. augusztus 15. A hatályba lépéssel egyidejűleg hatályon

Részletesebben

A felülvizsgálatok során feltárt hibákat a döntések tartalmához igazodó sorrendben csoportosítottuk.

A felülvizsgálatok során feltárt hibákat a döntések tartalmához igazodó sorrendben csoportosítottuk. 1 Jegyző helyi környezet- illetve természetvédelemmel kapcslats hatáskörében hztt I. fkú szakhatósági állásfglalásk és eljárásk felülvizsgálatának tapasztalatairól Cél meghatárzása: - a hatóságk közötti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ 1 Ügyfeleknek TÁJÉKOZTATÓ AZ ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Az adatlapt a kérelmező személyesen, az átvevő hatóság előtt, a keltezés kitöltésével egyidejűleg írja alá. Fgalmak: Hazai anyakönyvezés: A magyar államplgárk

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

1. Hol érhetem el a pályázati kiírást? o

1. Hol érhetem el a pályázati kiírást? o ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM (ÚNKP) 2019/2020-AS TANÉV GYIK A FELSŐOKTATÁSI DOKTORI HALLGATÓI, DOKTORJELÖLTI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJHOZ KAPCSOLÓDÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK (GYIK) 1. Hl érhetem el

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete ERZSÉBET-KARÁCSONY Pályázás menete A www.erzsebettabrk.hu ldalról a PÁLYÁZATOK menüpnt alatt tud bejelentkezni az E-tábrk felületre, ahl megkezdheti jelentkezését az Erzsébet-karácsnyra. Felhívjuk szíves

Részletesebben

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN

bíróság, ügyészség, ügyvédi iroda közigazgatás (államigazgatás és önkormányzat) ÖSSZESEN ÚTMUTATÓ JOGI FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSBEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK KÖTELEZŐ SZAKMAI GYAKORLATÁNAK TELJESÍTÉSI RENDJÉRŐL 1. A szakmai gyakorlat célja (1) A szakmai gyakorlat célja, hogy a jogi asszisztensi felsőoktatási

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben