Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló június 9-11.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11."

Átírás

1 Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló június 9-11.

2 Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése, a fglalkztatás növelése, a szciális és munkaügyi szlgáltatásk együttműködésének erősítése a segélyezettek integrációja érdekében. Alapelvek: együttesen érvényesüljön a társadalmi szlidaritás és egyéni felelősség, aki képes dlgzni az munkával járuljn hzzá a közteherviseléshez, a minimum szintű ellátást tvábbra is biztsítani szükséges az arra rászrulóknak,

3 Aktív krúak ellátása Munkaképes krú, de állás és jövedelem nélküli személyek esetén két kategória az eddigi egy (segély) helyett: Rendszeres szciális segélyezettek: munkára egészségi kk miatt nem képesek, 55 év felettiek, 14 éven aluli gyermek elhelyezését nem tudják napközbeni ellátás kertében biztsítani (feltéve, hgy a másik szülő ellátásban nem részesül). Rendelkezésre állási támgatásra jgsultak: a rendszeres szciális segélyre nem jgsultak, akkr kerül flyósításra, ha nem vesz részt közfglalkztatásban, lyan képzésben vesz részt, amelyhez nem kapcslódik keresetpótló juttatás.

4 Szabályzás tvábbi fnts váltzásai I. Az előzetes együttműködési kötelezettséget csak a munkaügyi szervvel lehet teljesíteni. 35. év alattiak képzésben való részvétele, mint speciális szabály. A RSzS-ben részesülő önként vállalhatja az együttműködést, ha az önkrmányzattal együttműködési megállapdást köt. Jgellenes munkavégzés szankciónálásának bevezetése.

5 Szabályzás tvábbi fnts váltzásai II. Tvábbflyósítás: az első hárm hónapban az önym. 50 %-át, az ezt követő hárm hónapban pedig az önym. 25 %-át, de legfeljebb az RSzS összegét kell flyósítani. Átmeneti szabály 2009-re: ha kisebb a RÁT összege, akkr a 2008 decemberében kifizetett segélyt kell flyósítani az év végéig.

6 A végrehajtásáhz nyújttt segítség Tájékztató került kiadásra az önkrmányzati feladatk ellátásáhz. Az FSzH 143 ktatót képzett ki, akik 61 helyszínen, közel 3 ezer szciális ügyintézőnek szerveztek képzést. A Minisztérium és az FSzH hnlapján a rendszeresen ismétlődő kérdések és az azkra adtt válaszk, valamint a fgalmtár megjelentek. A FSzH ügyfélszlgálati centrumt működtetett.

7 A felülvizsgálat eredménye A december 31-én ellátásban részesülőket március 31-éig kell felülvizsgálni az aktív krúak ellátására való jgsultság szempntjából a felülvizsgálatt követő hónaptól kellett rendelkezni az új ellátás megállapításáról. Április havi adatk: RÁT-ra jgsult: 180 ezer fő RSzS-re jgsult: 36 ezer fő (tvábbflyósítás, álláskeresők is benne vannak) Közcélú fglalkztatásban résztvevők: 52 ezer fő

8 Közfglalkztatási terv Az önkrmányzatnak ill. a társulásnak évente február 15-éig (2009-ben április 15-éig) kell a tervet elkészíteni, amelyhez az ÁFSz infrmációkat biztsít, illetve előzetesen véleményezi (15 napn belül). Határidőre a önkrmányzatból készítette el a tervet (94%). A fglakztatni kívánt létszám 153 ezer fő, amelyből 10 ezer személy 35 év alatti és nem rendelkezik 8 általáns isklai végzettséggel.

9 Felmerült prblémák Jgszabály értelmezéséből adódó. Jgszabály alapján nem vagy nem egyértelműen rendezett. A jgszabály végrehajtása srán felszínre került, és a szabályzás krrekciója szükséges. Közcélú munka értelmezésével kapcslats. Finanszírzásból eredő gndk.

10 Nem rendezett esetkör A januárban közcélú fglalkztatásba bevnt, de még nem felülvizsgált személyekre nem vlt átmeneti szabály. A fglalkztatás ez esetben nem vlt megszűntethető, hiszen a munkaszerződés már megkötésre került, de javasltuk, hgy felülvizsgálat nélkül már ne kezdődjön új közfglalkztatás.

11 Gyakran ismétlődő kérdések I. Az 51. (14) bekezdés alapján flyósíttt RÁT-ra vnatkzik-e a felülvizsgálati szabály nem. Lehet-e egy családban segélyezett és RÁT-ra jgsult is igen. A közfglalkztatási tervben szereplő létszámnak meg kell-e egyezni a ténylegesen közfglalkztatttakkal nem, a finanszírzás a tényleges létszámra vnatkzik.

12 Gyakran ismétlődő kérdések II. A januárban kereső tevékenységet kezdőket felül kell-e vizsgálni nem. Lehet-e alkalmi munkavállalói könyvvel dlgzni az aktív krúak ellátására jgsultnak igen, de erre való hivatkzással nem utasíthatja el a felajánltt munkát. Az álláskeresési támgatásra való jgsultsághz szükséges 200 nap meglétét a jegyző vizsgálja a munkaügyi közpnt által kiadtt igazlás alapján.

13 Nem egyértelműen rendezett kérdések A közfglalkztatás alatt a RÁT szüneteltetése, vagy megszűntetése és újbóli megállapítása 90 naps fglalkztatás értelmezése. 63/2006. (III.27.) Krm. rendelet módsítása (75/2009. (IV.8.) Krm. rendeletben): a jgsultságt nem érintő flyósításról nem kell határzatt hzni, év közbeni jgsultság esetén időaránysan kell biztsítani.

14 Szabályzás kiegészítését igénylő kérdés A fglalkztatás-egészségügyi vizsgálatk elvégzése: munkaügyi közpnt és a jegyző megállapdhat, hgy a munkaköri alkalmassági vizsgálatt a jegyző is bnylíthatja, hárm ldalú megállapdás egészségügyi szlgáltatót is be kell vnni, a számlát a reginális munkaügyi közpnt részére kell kiállítani, amelynek a megfelelőségét a jegyző igazlja.

15 Szabályzás módsítását igénylő kérdés A RÁT-ra való jgsultság megállapítását követően 15 napn belül kell jelentkezni a munkaügyi közpntnál, ez differenciálódik: amennyiben 15 napn belül biztsítható a közfglalkztatásban való részvétele, akkr azt követően, amennyiben van álláskeresési megállapdása, akkr az abban fglalt időpntban, a többi esetben (pl.: képzésre kötelezett) jgerőre emelkedést követő 10. munkanapn belül.

16 Közcélú munka fgalma Települési önkrmányzat feladata, amely az ellátásról jgszabály alapján gndskdik. Jgszabályn alapuló megyei és más települési önkrmányzati feladat, ha abban megállapdás alapján közreműködik. Állami feladat, ha abban megállapdás alapján közreműködik. (Vállalkzási tevékenység nem tartzik ebbe a körbe, még akkr se ha helyi rendelet szabályzza.)

17 Közcélú fglalkztatásban résztvevők RÁT-ra jgsult személyek, megelőző együttműködésben résztvevő egyéves vagy hárm hónaps időszak alatt, ha megfelel az aktív krúak ellátására jgsító jövedelmi és vagyni feltételeknek 63/2006. Krm. rendelet (ezt a jegyzőnek kell vizsgálnia és tájékztatni a munkaügyi közpntt), ha álláskeresési támgatásra már jgsult, akkr a munkaszerződés végéig (ez kapcslódik ahhz, a kérdéshez, hgy van-e felső krlátja a közcélú fglalkztatásnak).

18 Ki lehet munkáltató? Munkáltató lehet: települési önkrmányzat, önkrmányzati társulás, az önkrmányzat által a közcélú munka szervezésével megbíztt szervezet, a közcélú feladatt ellátó szervezet (szciális intézmény, gazdasági társaság stb.). Szabályzása: a rendezett munkaügyi kapcslatk követelményét érintő tv.-ek módsításáról és egyéb, munkaügyi szempntból szükséges intézkedésről szóló évi XXXVIII. törvény 11. (16)-(17) bekezdése.

19 Munkaszerződés speciális szabálya Abban az esetben, ha a munkaszerződést megkötő és a munkavégzés helye szerinti szervezet nem azns, akkr a váltzó munkahelyre történő alkalmazás szabályait kell alkalmazni (Mt. 76/C. ), a következő eltéréssel: munkavégzés helyét meg kell jelölni, a munkáltatót megillető jgkat és kötelezettségeket rögzíteni kell.

20 Fglalkztatási és Szciális Adatbázis A 73/2009. (IV. 8.) Krm. rendelet szabályzza. Az alábbi hárm szerv feladatát tartalmazza: reginális munkaügyi közpnt és kirendeltsége, települési önkrmányzat jegyzője, rendszeradminisztrátr, Országs Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség. Az elektrnikus nyilvántartásba történő belépés a felhasználói aznsítóval és jelszóval történik, amely módsítható.

21 Finanszírzásból eredő prblémák A közcélú fglalkztatás dlgi kiadásainak finanszírzásával kapcslats évi decentralizált önkrmányzati fejlesztési és területfejlesztési célú, valamint egyes évi közpnti előirányzatk felhasználásának szabályairól szóló 85/2009. (IV. 10.) Krm. rendelet alapján lehet pályázni a reginális fejlesztési tanácskhz. Ha nem tudnak minden RÁT-ra jgsultat fglalkztatni, akkr a 20%-s önrész kmly terhet jelenthet az önkrmányzat számára.

22 Köszönöm a figyelmüket!

Tanácsadási tájékoztató kiadvány

Tanácsadási tájékoztató kiadvány INTERREG III A Közösségi Kezdeményezés Szlvénia-Magyarrszág- Hrvátrszág Szmszédsági Prgram 2004-2006 MEDIÁTOR*C SLO-HU-CRO 2006/01 126/HU A prjekt a Szlvénia-Magyarrszág-Hrvátrszág Szmszédsági Prgramban,

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT VELEM KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK TÁRA Dkumentumaznsító infrmációk Rendelet száma: 5/2008. (V.15.) Rendelet címe Az egyes szciális ellátáskról Módsíttt rendelet aznsítója: Rendelet tárgykódja:

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2015. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió innvációs ptenciáljának fejlesztése innvatív

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2014. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium 1191 Budapest, Simonyi Zsigmond u. 33. A Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium

Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium 1191 Budapest, Simonyi Zsigmond u. 33. A Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium Kárlyi Mihály Magyar-Spanyl Tannyelvű Gimnázium 1191 Budapest, Simnyi Zsigmnd u. 33. Klebersberg Kúnó Intézményfenntartó Közpnt A Kárlyi Mihály Magyar-Spanyl Tannyelvű Gimnázium Szervezeti és Működési

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT AZ OTP ADLAK - ADÓMENTES LAKÁSHITEL-TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIRŐL

ÜZLETSZABÁLYZAT AZ OTP ADLAK - ADÓMENTES LAKÁSHITEL-TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIRŐL ÜZLETSZABÁLYZAT AZ OTP ADLAK - ADÓMENTES LAKÁSHITEL-TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEIRŐL HATÁLYOS: 2014. któber 29-től OTP Bank Nyilvánsan Működő Részvénytársaság Társaság székhelye:

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

Összetett problémák, összetett megoldások: A hajléktalan emberek integrációja a foglalkoztatás által Magyarországon

Összetett problémák, összetett megoldások: A hajléktalan emberek integrációja a foglalkoztatás által Magyarországon Összetett prblémák, összetett megldásk: A hajléktalan emberek integrációja a fglalkztatás által Magyarrszágn 2007. június 25. Készült a hajléktalanellátó szervezetek FEANTSA kérdőívére adtt válaszai alapján

Részletesebben

1/6. 1. A termék megnevezése Állami Otthonvédelmi program Gyűjtőszámlahitel. 2. A hitel célja:

1/6. 1. A termék megnevezése Állami Otthonvédelmi program Gyűjtőszámlahitel. 2. A hitel célja: 1. A termék megnevezése Állami Otthnvédelmi prgram Gyűjtőszámlahitel 2. A hitel célja: A Magyar Köztársaság területén lévő természetes személy részére nyújttt, Eger és Környéke Takarékszövetkezet nevére

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Első Egerszegi Hitel Pénzügyi Szlgáltató Zrt. ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Zalaegerszeg 2012. Első Egerszegi Hitel Pénzügyi Szlgáltató Zrt. 1. Általáns rendelkezések 1.1. A szabályzat célja Az Első Egerszegi

Részletesebben

PAJKOS ÓVODA ESÉLYEGYENLŐSÉGI-, EGYENLŐ BÁNÁSMÓD PROGRAMJA

PAJKOS ÓVODA ESÉLYEGYENLŐSÉGI-, EGYENLŐ BÁNÁSMÓD PROGRAMJA PAJKOS ÓVODA ESÉLYEGYENLŐSÉGI-, EGYENLŐ BÁNÁSMÓD PROGRAMJA 1 Tartalmjegyzék Oldal I. Általáns szabályk 1. 1. A szabályzat célja 1. 2. A szabályzat hatálya 1. 3. Az esélyegyenlőség biztsítása, és az egyenlő

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Verzió: Hatályos :

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. Verzió: Hatályos : Móricz Zsigmnd Megyei és Vársi Könyvtár 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Hatálys : Jóváhagyta :... Csntsné Maleczki Ilna mb. igazgató Nyilvántartási szám: Átvette:.

Részletesebben

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda

Budapest Főváros X. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Házirendje. Kőbányai Önkormányzat Kékvirág Óvoda Budapest Fővárs X. Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Házirendje Bevezetés: Az intézmény neve: Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Kékvirág Óvda Székhelye, címe: 1107 Budapest X. Kékvirág u.

Részletesebben

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében A Mezőberényi Önkrmányzat szervezetfejlesztése a szlgáltató önkrmányzat megvalósítása érdekében Szervezet-irányítási mdell - az önkrmányzat költségvetési intézményeivel és társaságaival kapcslats irányítási//kntrll-tevékenységének

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y a módsításkkal egységes szerkezetben I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM 2 Az SZMSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI A Gesztenyefasri Általáns Iskla és Alapfkú Művészeti Iskla,

Részletesebben

Tárgy: Szociális rendelet módosítása Mell.: l db rendelet-tervezet 1 db megállapodás-tervezet

Tárgy: Szociális rendelet módosítása Mell.: l db rendelet-tervezet 1 db megállapodás-tervezet Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. U-7070/2009. Lencséné Szalontai Mária tel.: 63-510-323 e-mail: lencsene@szentes.hu Tárgy: Szociális rendelet módosítása Mell.: l db rendelet-tervezet

Részletesebben

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a Nógrád Megyei Önkormányzat pénzügyi helyzetének. ellenőrzéséről (43/2) 2011. december

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS. a Nógrád Megyei Önkormányzat pénzügyi helyzetének. ellenőrzéséről (43/2) 2011. december ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK JELENTÉS a Nógrád Megyei Önkrmányzat pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/2) 1164 2011. december Számvevői Irda lktatószám: V-3020-10/2011. Témaszám: 1015 Vizsgálat-aznsító szám:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex technlógiai beruházás a hátránys helyzetű kistérségekben induló vállalkzásk részére c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2007-2.1.2/D

Részletesebben

2.1. Az adó- és járulékszabályok változásai

2.1. Az adó- és járulékszabályok változásai Témakörök I. 2.1. Az adó- és járulékszabályk váltzásai 2.1.2. Egyszerűsített vállalkzói adó 2.1.3. A magánszemélyeket terhelő 98 %-s különadó 2.1.4. Egyszerűsített közteherviselési hzzájárulás 2.1.5. Társasági

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Zagyvarékas Község Képviselő-testülete anyagilag is támgatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezetek működését,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. január 28-i ülésére Tárgy: BURSA HUNGARICA Felsőktatási Önkrmányzati Ösztöndíjrendszer 2013. évi pályázati elbírálás tájékztató

Részletesebben

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szolgáltatáshoz. Business Telecom Kft.

Általános szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szolgáltatáshoz. Business Telecom Kft. Általáns szerződési feltételek (ÁSZF) Internet szlgáltatáshz Business Telecm Kft. Hatálys: 2007. február 1-től Kiadva: Kecskeméten, 2007. január 26-án Tartalmjegyzék 1. Elérhetőségeink... 4 2. A szlgáltató

Részletesebben

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET 1 ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támgatásáról 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE

ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE Encsencs Község Önkrmányzat SEGÍTÜNK FELLÉLEGEZNI! c. prjekt TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0023 2013. május 13. I. Bevezető Az egészség alapvető emberi jg, ami teljes fizikai, lelki

Részletesebben

Ö N K O R M Á N Y Z A T I V Á L A S Z T Á S I P R O G R A M 2 0 1 0-2 0 1 4

Ö N K O R M Á N Y Z A T I V Á L A S Z T Á S I P R O G R A M 2 0 1 0-2 0 1 4 Ö N K O R M Á N Y Z A T I V Á L A S Z T Á S I P R O G R A M 2 0 1 0-2 0 1 4 A plitikusnak az a dlga, hgy jövőképet vázljn fel és annak megvalósítását lehetővé is tegye. Nichlas Sarkzy Francia Köztársaság

Részletesebben