Szentes Város Polgármesterétől. U /2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné"

Átírás

1 Szentes Várs Plgármesterétől U /2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Szentes Várs Önkrmányzatát az Országgyűlés által elfgadtt Magyarrszág évi közpnti költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény (tvábbiakban: Költségvetési tv.) értelmében az 5000 fő feletti önkrmányzatk adósságának átvállalása szempntjából az alábbi releváns rendelkezések érintik: Az állam teljes mértékben átvállalja: a Költségvetési tv. 72. (2) bekezdése a) pntja alapján a települési önkrmányzatk fekvőbeteg-szakellátáshz kötődő december 31-ei, az átvállalás időpntjában fennálló adósságának és annak az átvállalás időpntjáig számíttt járulékainak összegét, amely kifejezetten és igazlhatóan a települési önkrmányzatk fekvőbeteg-szakellátó intézményeinek átvételéről és az átvételhez kapcslódó egyes törvények módsításáról szóló évi XXXVIII. (tvábbiakban: fekvőbeteg intézmények átvételét szabályzó tv.) pntjában meghatárztt átvett vagynhz kapcslódóan keletkezett. A Költségvetési tv. 72. (2) bekezdése szerinti átvállalással érintett adósságának számít a Magyarrszág gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV törvény (tvábbiakban: Gst.tv.) 3. (1) bekezdés a)-b) pntja szerinti kölcsön,- vagy hiteljgvisznyn alapuló, hiteljgvisznyt megtestesítő értékpapírn alapuló tartzás, amely a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkzáskról szóló évi CXII. törvény (tvábbiakban: Hp.tv.) szerinti pénzügyi intézmény felé fenn áll. Az állam részben átvállalja az önkrmányzat december 31-ei, az átvállalás időpntjában fennálló adósságállmánya és ezen adósságnak az átvállalás időpntjáig számíttt járulékai összegét, amely pénzügyi intézmény (a Hp. tv a szerinti pénzügyi intézmények: hitelintézet és pénzügyi vállalkzás, tvábbiakban: hitelező) felé áll fenn, és a Gst. tv. 3. (1) bekezdés a)-c) pntja szerinti kölcsön, vagy hiteljgvisznyn alapuló, hiteljgvisznyt megtestesítő értékpapírn, tvábbá váltó kibcsátásn alapul.

2 2 Az adósság átvállalásának tartalma Az átvállalás kiterjed: a december 31-ei, az átvállalás időpntjában fennálló, és a fentiek szerinti adósságállmányra (tőke, késedelmes tőke), az ezekhez kapcslódó, az átvállalás időpntjáig számíttt járulékra (kamat, késedelmi kamat). Az átvállalás nem terjed ki: az államháztartás közpnti alrendszeréből, közvetlenül az EU-tól, vagy nemzetközi szervezettől elnyert támgatás előfinanszírzására, valamint az áfa, vagy egyéb bevétel megelőlegezésére nevesítetten szlgáló adósságból eredő fizetési kötelezettség teljesítésére, a víziközmű-társulattól a támgatással érintett önkrmányzat által átvett hitelből eredő fizetési kötelezettség teljesítésére. Az adósság átvállalásának mértéke Az adósság átvállalás mértékének alapja az átvállalással érintett önkrmányzat június 30-ai egy főre jutó iparűzési adóerőképességének (a tvábbiakban: adóerőképesség) és az átvállalással érintett önkrmányzat településkategóriája adóerőképessége krrigált átlagának egymáshz visznyíttt aránya alapján került meghatárzásra. Ha az átvállalással érintett önkrmányzat adóerőképessége a településkategóriája adóerőképessége krrigált átlagának 100%-át eléri vagy meghaladja, az adósság 40%-a, 75%-a és 100%-a között van, az adósság 50%-a, 50%-a és 75%-a között van, az adósság 60%-a, 50%-a alatt van, az adósság 70%-a szlgál az állam által történő adósságátvállalás alapjául. A Belügyminisztérium hnlapján közzétett tájékztató alapján Szentes Várs Önkrmányzata adóssága átvállalásának mértéke 40%. Ezen mértékektől az államháztartásért felelős miniszter és a helyi önkrmányzatkért felelős miniszter az önkrmányzatkkal február 28-áig kötendő megállapdásban különösen indklt esetben felfelé eltérhet. Az önkrmányzat által az állam részére átutalandó összeg Az önkrmányzatnak a Költségvetési tv. 74. (1) bekezdés b) pntja alapján a kifejezetten az átvállalással érintett adósságelemhez kapcslódó, annak fedezetére, vagy teljesítésének biztsítékául szlgáló betét vagy számlakövetelés összegét, az átvállalásra kerülő adósságrész mértékével aránysan, legfeljebb annak összegéig át kell utalnia az állam által megadtt bankszámlára. Ez nem csak az óvadéki szerződésben szereplő, hanem az egyéb szerződés alapján az ügylet fedezetéül szlgáló pénzeszközöket is jelenti (például a bankra engedményezett, az ügyletből megvalósuló beruházásból származó bevételi számlán lévő, a visszafizetés célját szerződés alapján szlgáló követelés összege).

3 3 Az átvállalás végrehajtásának menete Az önkrmányzatk január 9-éig az átvállalással érintett adósságelemek december 31-ei állmányáról meghatárztt adattartalm szerinti igazlást és nyilatkzatt kapnak a pénzintézettől (megtörtént). Az önkrmányzat az igazlásn szereplő adatkat ellenőrzi, és összeveti a könyveiben szereplő adatkkal. Amennyiben az önkrmányzat a pénzintézet által szlgáltattt igazlás és a könyveiben szereplő adatk között eltérést tapasztal, haladéktalanul egyeztet a pénzintézettel (megtörtént). A pénzintézetek az önkrmányzatkkal egyeztetett adatkról január 9-én 16 óráig szlgáltatnak adatt a Kincstár e-adat rendszerében (megtörtént). Az önkrmányzat január 11-én 16 óráig a Kincstár e-adat rendszerében a feltöltött adósságelem srkn adatt szlgáltat a biztsítékul szlgáló betétek, számlakövetelések összegéről, valamint az állam által átvett fekvőbeteg-szakellátó intézmények működtetéséhez és fejlesztéséhez felhasznált adósság összegéről (megtörtént). Az adatszlgáltatáshz mellékletként elektrnikus útn a következő dkumentumkat kellett csatlni: nyilatkzatt arról, hgy a helyi önkrmányzatk adósságrendezési eljárásáról szóló évi XXV. tv. szerinti adósságrendezési eljárás alatt áll-e, az arra vnatkzó nyilatkzatt, hgy amennyiben rendelkezik lyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adtt adósságelemhez kapcslódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztsításául szlgál, és ha ez az adósságelem részben vagy egészben átvállalásra kerül, akkr e betét vagy számlakövetelés összegét legfeljebb az ahhz kapcslódó adósságelem átvállalással érintett mértéke szerinti aránys, legfeljebb az átvállalandó adósságelem összegéig az átvállalás napján az állam által megjelölt számlára átutalja, nyilatkzatt arról, hgy az Önkrmányzat képviseletében aláírók hzzájárulnak ahhz, hgy a évi költségvetési törvény ai szerinti adósságátvállalás srán a Magyar Államkincstár és az ÁKK Zrt. a banktitkt képező, az átvállaláshz szükséges adatkat, infrmációkat megismerje és kezelje, nyilatkzatt arról, hgy az igazlás teljes körű, az abban szereplő adatk megfelelnek az Önkrmányzat nyilvántartásának, nyilatkzatt arról, hgy az igazlás nem tartalmazza a évi költségvetési törvény 72. (3) bekezdése szerinti, átvállalás alá nem vnt adósságelemeket, valamint nyilatkzatt arról, hgy a 74. (1) bekezdése szerinti adatszlgáltatás nem tartalmaz a évi költségvetési törvény 72. (2) bekezdése szerinti, a Magyar Állam által az önkrmányzattól átvett intézményhez kapcslódó adósságelemként részben vagy egészben feltüntetett lyan adósságt, mely nem felel meg ennek a besrlásnak. A fent felsrlt nyilatkzatkat az önkrmányzatnak egyetlen (csatlt 1. számú melléklet) dkumentumn kellett megtenni.

4 4 A Kincstár az adatszlgáltatást január 18-áig ellenőrzi és szükség esetén aznnali hiánypótlásra hívja fel az önkrmányzatt (megtörtént). Az ellenőrzést követően január 18-áig a Kincstár megküldi az adatkat az államháztartásért és a helyi önkrmányzatkért felelős miniszter részére. Az adósságátvállalás százaléks mértékéről az államháztartásért felelős miniszter és a helyi önkrmányzatkért felelős miniszter legkésőbb február 28-áig megállapdást köt az érintett önkrmányzatkkal. A megállapdás megkötésének feltétele a képviselő-testület határzathzatala az alábbiakról: nyilatkzat arról, hgy az önkrmányzat december 31-én a helyi önkrmányzatk adósságrendezési eljárásáról szóló évi XXV. tv. szerinti adósságrendezési eljárás alatt áll-e, az adósságátvállalásban való részvétel elfgadásáról, nyilatkzat arról, hgy amennyiben rendelkezik lyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adtt adósságelemhez kapcslódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztsításául szlgál, és ha ez az adósságelem részben vagy egészben átvállalásra kerül, akkr e betét vagy számlakövetelés összegét legfeljebb az ahhz kapcslódó adósságelem átvállalással érintett mértéke szerinti aránys, legfeljebb az átvállalandó adósságelem összegéig az átvállalás napján az állam által megjelölt számlára átutalja, és a plgármester, valamint a jegyző felhatalmazását az önkrmányzati adatszlgáltatás teljesítésére és a szükséges nyilatkzatk megtételére, megállapdásk megkötésére. Az államháztartásért felelős miniszter az ÁKK Zrt. útján legkésőbb június 28-áig megállapdást köt az önkrmányzatkkal és azk hitelezőivel, ezzel pedig gndskdik az adósság átvállalásáról. A Kincstár a Költségvetési tv. 74. (7) bekezdése szerint december 31-éig felülvizsgálhatja, hgy az adatszlgáltatásban megfelelően kerültek-e besrlásra az adósságelemek. Amennyiben az önkrmányzat az adósságelemek hibás (államnak átadtt intézményhez való) besrlása miatt a Költségvetési tv. szabályzása alapján járónál nagybb mértékű átvállalásban részesült, úgy az átvállalással érintett adósság és járulékk összegét a kincstári határzat kézhezvételét követő 90 napn belül a jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő értékű kamattal növelten kell az állam részére megfizetni. Ha a téves besrlás miatt a teljes mértékű átvállalással érintett adósságelemek a részbeni átvállalással érintett adósságelemként kerülnek feltüntetésre az adatszlgáltatásban, akkr a kincstári határzat kézhezvételét követő 90 napn belül az állam a tévesen besrlt adósság összegét teljes mértékben átvállalja. Az adósságrendezés alatt álló önkrmányzatk adósságának átvállalása A december 31. napján a helyi önkrmányzatk adósságrendezési eljárásáról szóló évi XXV. tv. szerinti adósságrendezési eljárás alatt álló önkrmányzatk esetében az állam az átvállalást a következőképpen biztsítja.

5 5 Az adósságrendezési eljárás lezárásának időpntjában fennálló, illetve esedékessé váló kölcsön- vagy hiteljgvisznyt megtestesítő adósságból és váltókibcsátásból eredő fizetési kötelezettséget alapul véve hajtja végre az állam az átvállalást. Az államháztartásért felelős miniszter külön meghatárztt adatszlgáltatás alapján az eljárás lezárultát követő 60 napn belül gndskdik az átvállalásról. Tisztelt Képviselő-testület! Az önkrmányzat adósságállmányának átvállalásával kapcslats feladatk végrehajtása az eltelt időszakban flyamatsan és zökkenőmentesen flyt. Az elkövetkezendő időszakra vnatkzó eljárás megfelelő végrehajtása érdekében kérem, hgy a tájékztatást és a megállapdás feltételének teljesítése érdekében az alábbi határzati javaslatt elfgadni szíveskedjenek.../2013.( ) Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat H a t á r z a t i j a v a s l a t Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az önkrmányzatk adósságátvállalásával kapcslats előterjesztést és a megállapdás megkötésének feltételeként szükséges határzatát az alábbi tartalmmal hzza meg: 1. A Képviselő-testület Magyarrszág évi közpnti költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény (tvábbiakban: költségvetési törvény) aiban fglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hgy a költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállmánya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni. 2. A Képviselő-testület kijelenti, hgy az önkrmányzat rendelkezik lyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adtt adósságelemhez kapcslódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztsításául szlgál. Kötelezettséget vállal arra, hgy a betét, vagy egyéb számlakövetelés összegét - legfeljebb az ahhz kapcslódó adósságelem átvállalással érintett mértéke szerinti aránys összegéig - az átvállalás napján az állam által megjelölt számlára átutalja. 3. A Képviselő-testület kinyilvánítja, hgy a Plgári Törvénykönyvről szóló évi IV. törvény 332. alapján megállapdást kíván kötni a Magyar Állammal az önkrmányzatt terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállmánya átvállalásáról. 4. A Képviselő-testület az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza a plgármestert, hgy: a) megtegye a költségvetési törvény ai szerinti nyilatkzatkat és intézkedéseket; b) az átvállalással érintett adósság részét képező, hitelvisznyt megtestesítő értékpapírkat a költségvetési törvény 72. (6) bekezdésére figyelemmel - az adtt

6 6 értékpapírban fglalt pénzügyi kötelezettségek tekintetében azns feltételekkel - kölcsönjgvisznnyá alakítsa át; c) a költségvetési törvény 74. (5) és (6) bekezdése szerinti megállapdáskat kösse meg. 5. A Képviselő-testület utasítja a plgármestert, hgy az adósságátvállalással kapcslats intézkedéseiről a srn következő ülésén tájékztassa a testületet. Felelős: plgármester Határidő: június 28. Szentes, január 15. Szirbik Imre

7 7 1. számú melléklet NYILATKOZAT Szentes Várs Önkrmányzata (tvábbiakban: Önkrmányzat) a Magyarrszág évi közpnti költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény (tvábbiakban: évi költségvetési törvény) ában fglaltakra figyelemmel, a következőkről nyilatkzik. 1. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók kijelentik, hgy az Önkrmányzat december 31-én adósságrendezési eljárás alatt áll: IGEN / NEM* 2. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók kijelentik, hgy az Önkrmányzat RENDELKEZIK / NEM RENDELKEZIK** lyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten az átvállalandó adósságelemekhez kapcslódik, illetve annak fedezetére vagy teljesítésének biztsítékául szlgál, és ha ez az adósságelem részben vagy egészben átvállalásra kerül, akkr e betét vagy számlakövetelés összegét az átvállalással aránys mértékben, legfeljebb az átvállalás összegének erejéig a évi költségvetési törvény 74. (1) bekezdés b) pntjában fglaltaknak megfelelően az átvállalás napján az állam által megjelölt számlára átutalja. 3. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók hzzájárulnak ahhz, hgy a évi költségvetési törvény ai szerinti adósságátvállalás srán a Magyar Államkincstár és az ÁKK Zrt. a banktitkt képező, az átvállaláshz szükséges adatkat, infrmációkat megismerje és kezelje. 4. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók kijelentik, hgy a évi költségvetési törvény 74. (1) bekezdés a) pntja szerinti igazlás teljes körű, az abban szereplő adatk megfelelnek az Önkrmányzat nyilvántartásának. 5. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók kijelentik, hgy évi költségvetési törvény 74. (1) bekezdés a) pntja szerinti igazlás nem tartalmazza a évi költségvetési törvény 72. (3) bekezdése szerinti, átvállalás alá nem vnt adósságelemeket. 6. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók kijelentik, hgy a 74. (1) bekezdése szerinti adatszlgáltatás nem tartalmaz a évi költségvetési törvény 72. (2) bekezdése szerinti, a Magyar Állam által az önkrmányzattól átvett intézményhez kapcslódó adósságelemként részben vagy egészben feltüntetett lyan adósságt, mely nem felel meg ennek a besrlásnak 7. Az Önkrmányzat képviseletében az aláírók tudmásul veszik, hgy a plgármester és a jegyző az adósság átvállalásáról szóló megállapdást kizárólag az erről szóló önkrmányzati határzat felhatalmazása alapján írhatja alá. * A megfelelő rész aláhúzandó! Amennyiben az 1. kérdésre igen a válasz, a tvábbi pntkat illetően nem kell nyilatkzni, azk szövegét át kell húzni! ** A megfelelő rész aláhúzandó!. P.H..... plgármester jegyző

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Képviselő-testület!

POLGÁRMESTERE. Képviselő-testület! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a 2013. február 13. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Nyíriné Kovács Ildikó költségvetési és pénzügyi irodavezető

Részletesebben

Előterjesztés. Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához

Előterjesztés. Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához Előterjesztés Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához Az Országgyűlés által elfogadott Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 22-ei rendkívüli ülésére. dr.

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület február 22-ei rendkívüli ülésére. dr. Budakalász Város Polgármestere 32/2013.(II.22.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. február 22-ei rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat adósságkonszolidációval kapcsolatos

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat adósságátvállalással kapcsolatos döntés meghozatalára

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat adósságátvállalással kapcsolatos döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S TE R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat adósságátvállalással kapcsolatos döntés

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 13-i rendkívüli ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. január 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: Adósságkonszolidáció II. ütemével kapcsolatos Sorszám: 1. határozatok meghozatala Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete június13-i rendkívüli ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete június13-i rendkívüli ülésére Tárgy: Adósságkonszolidációval kapcsolatos határozatok meghozatala Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság Bizottság: Sorszám:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: Adósságkonszolidációval kapcsolatos döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. január 14-ei ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. január 14-ei ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. január 14-ei ülésére Tisztelt Képviselő-testület! A Kormány a közigazgatás átalakításának keretében a helyi igazgatás és önkormányzás mint az egyik legfontosabb

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata Napirend megállapítása 1.) Adósságkonszolidáció végrehajtásához szükséges Képviselő-testületi döntés meghozatala Előadó: Dr. Fekete Zoltán Referens: Balog Lászlóné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: január 11-én de. 7,30 órakor a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: január 11-én de. 7,30 órakor a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. január 11-én de. 7,30 órakor a Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülése alkalmából. Jelen vannak: Beke Imre polgármester Boros Lajosné, Korcsmáros

Részletesebben

Tárgy: Javaslat az adósságállomány Magyar Állam által történő átvállalás igénybejelentésére

Tárgy: Javaslat az adósságállomány Magyar Állam által történő átvállalás igénybejelentésére 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Feledi Jánosné osztályvezető Tárgy: Javaslat az adósságállomány Magyar Állam által történő átvállalás igénybejelentésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: KVÖ/413/14/2013. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2013. február 26-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 4. RENDELETEK MUTATÓJA Rendelet száma

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 30-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 30-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 1/2014. (I. 30.) önkormányzati testületi határozat a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. (3) bekezdésében foglaltak alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 21-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés Balkány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat 2013. június 12-én megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal A épület fsz. 13. tanácskozó terem Mezőkövesd,

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-1/2014. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 16-án

Részletesebben

Testületi ülés július 12. Rendelet: - -ig. Határozat:52-54-ig

Testületi ülés július 12. Rendelet: - -ig. Határozat:52-54-ig Testületi ülés 2016. július 12. Rendelet: - -ig Határzat:52-54-ig Tartalmjegyzék 53/2016.(VII.12.) szárnú Határzat a napirend elfgadásáról 3 Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat benyújtása 3 54/2016.(VII.12.)

Részletesebben

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat 2010. évi EGYSZERŰsíTETT MÉRLEGE

Gyömrő Város Önkormányzat 2010. évi EGYSZERŰsíTETT MÉRLEGE Gyömrő Várs Önkrmányzat 2010. évi EGYSZERŰsíTETT MÉRLEGE ezer Ft-ban ESZKÖZÖK Előző évi költségvetési beszámló (+,-) Előző évi auditált beszámló Tárgyévi költségvetési beszámló (+,-) Tárgyévi auditált

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában:

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában: BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 12/2016. (IV. 27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 29/2012. (XI. 29.) rendelet módsításáról Balmazújvárs Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. január 10-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete Balatnrendes Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2016. (V. 13.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 7/2014. (X. 9.) önkrmányzati rendelet módsításáról Balatnrendes Község Önkrmányzata

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Humánplitikai Bizttságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Képviselő-testületének Humánplitikai Bizttsága a 15/2004. (V.25.) önkrmányzati rendelet alapján, valamint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február 22-én 9.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere J,j. számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság részére a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a mezőgazdasági ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1408/2013/EU bizttsági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal /Kossuth u. 72./ hivatali helyiségében 2014. január 13-án, Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. február 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tibor Józsefné,

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos döntés meghozatalára Ügyszám: 24967 /2016. Salgótarján Megyei Jgú Várs Plgárm es tere Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcslats döntés meghzatalára Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jgú Várs Közgyűlése

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Javaslat a Gencsapáti Községi Sprtegyesület TAO prgramban való részvételének támgatására Bdrkós Ferenc plgármester Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző az előterjesztést Magyarrszág helyi

Részletesebben

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Az AXA Bank Eurpe SA Magyarrszági Fióktelepe az AXA Bank Eurpe SA törvényes képviselője által nyújttt lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Hatálys 2011. december 15-től a hivatalsan közzétett váltztatásig

Részletesebben

84. 85./2012.(XII.06.)

84. 85./2012.(XII.06.) Polgármesteri Hivatal 2747. Törtel, Szent István tér 1. JEGYZŐKÖNYV TÖRTEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. DECEMBER 06-ÁN MEGTARTOTT RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉRŐL Rendeletek száma: - Határozatok

Részletesebben

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására 2015/2 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 G Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete. a helyi iparűzési adóról NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2015.(XII.18.) önkrmányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs Önkrmányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2015/3 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

Az alábbiakban összefoglaljuk az idei évben elfogadott - főként a jövő évet érintő - adóváltozásokat.

Az alábbiakban összefoglaljuk az idei évben elfogadott - főként a jövő évet érintő - adóváltozásokat. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban összefglaljuk az idei évben elfgadtt - főként a jövő évet érintő - adóváltzáskat. I. AZ ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓT ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOK Időszaks elszámlású ügyletek Időszaks

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db. TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata adósságkonszolidációs eljárásának elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S Szekszárd Megyei Jogú

Részletesebben

Ügyféltájékoztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Ügyféltájékoztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön Ügyféltájékztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ H-1027 Budapest, Medve utca 4-14. H-1537 Pf. 394. SWIFT: CIBHHUHB Nyilvántartó cégbíróság: Fővársi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzékszám:

Részletesebben

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL könyvéből: 1/2013.(I.10.)sz. képviselőtestületi határozat: 1. A képviselő-testület Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény (továbbiakban: költségvetési törvény) 72-75.

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. június 20-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. június 20-i változásáról Tájékztató az Általáns Szerződési Feltételek 2012. június 20-i váltzásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékztatjuk Önt, hgy a Betét Üzletszabályzat és annak mellékletei (az egyes betéti termékek általáns szerződési

Részletesebben

Balatonberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a helyi adókról

Balatonberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkormányzati rendelete a helyi adókról Balatnberény Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 12/2015.(XI.27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról Balatnberény Község Önkrmányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 F Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő átvállalása végrehajtásához

ÚTMUTATÓ az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő átvállalása végrehajtásához ÚTMUTATÓ az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő átvállalása végrehajtásához I. A támogatás célja és háttere A Kormány a közigazgatás átalakításának keretében a helyi igazgatás és

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve Tárgy: Az Önkrmányzat Képviselő-testületének 2016. évi Munkaterve Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: A Képviselő-testület 2016. évi Munkaterve A tárgyalás

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2002. (II.1.) számú r e n d e l e t e az iparsíttt technlógiával épült lakóépületek energiatakaréks felújításának támgatásáról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs

Részletesebben

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán:

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán: Felhívjuk mindenki figyelmét, hgy a tájékzódásra szánt hivatals dkumentum az MVH által kibcsáttt közlemény. Ez a vázlat nem teljes körű, a kifizetési kérelmek benyújtásáhz, mindenképpen szükséges áttanulmányzni

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület október 16-án tartandó rendkívüli ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület október 16-án tartandó rendkívüli ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017. október 16-án tartandó rendkívüli ülésére. Tárgy: LED közvilágítás korszerűsítése és üzemeltetése (3). Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

FONTOS KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOK 2015. február 1-től!

FONTOS KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOK 2015. február 1-től! FONTOS KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰ TÖRVÉNYI VÁLTOZÁSOK 2015. február 1-től! Tisztelt Partnerünk! E dkumentumban tájékztatjuk a Fgyasztónak nyújttt hitelről szóló (2009. évi CLXII.) törvény 2015. február 1-én hatályba

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

1/6. 1. A termék megnevezése Állami Otthonvédelmi program Gyűjtőszámlahitel. 2. A hitel célja:

1/6. 1. A termék megnevezése Állami Otthonvédelmi program Gyűjtőszámlahitel. 2. A hitel célja: 1. A termék megnevezése Állami Otthnvédelmi prgram Gyűjtőszámlahitel 2. A hitel célja: A Magyar Köztársaság területén lévő természetes személy részére nyújttt, Eger és Környéke Takarékszövetkezet nevére

Részletesebben

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 18/2016.(XI.25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról

JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének. 18/2016.(XI.25.) önkormányzati rendelete a helyi iparűzési adóról JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 18/2016.(XI.25.) önkrmányzati rendelete a helyi iparűzési adóról Jászdózsa Község Önkrmányzatának Képviselő-testülete a Magyarrszág Alaptörvénye 32.

Részletesebben

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM MŰSZAKI TARTALOM a Siófk, Malm utca - járda és csapadékvíz elevezető építése, útburklat felújítása valamint Asztals utca - parklók építése kivitelezési munkáihz kapcslódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/3/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 25-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Előterjesztés Medina Község Önkrmányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Tárgy: Helyi civil szervezetek számára 2015. évi működési pályázat meghirdetése Előterjesztő és előadó: Vén

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 168. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata adósságkonszolidációs eljárásának elfogadására E L Ő T E R J E S Z T É S A Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában K I V O N A T Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testületének 2013. január 18-án megtarttt rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete 1/2013.(I.18.) Tata Kt. határzata a

Részletesebben

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat ELŐTERJESZTÉS Gencsapáti Község Önkrmányzata 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 229. Tel.: (94) 510-225 Fax: (94) 511-542 gencsapati@savaria.hu Tárgy: Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 L Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete M.8. számú melléklet A megbízási és a bizmánysi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete 1 MEGBÍZÁSI

Részletesebben

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők:

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők: Tájékztató a Nemzeti Eszközkezelő (NET) prgramjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) feladata, hgy a súlysan eladósdtt, szciálisan rászrult hiteladóstól illetve zálgkötelezettől az állam részére megvásárlja

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban

Tájékoztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcsolatban Tájékztató a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) és pedagógusminősítések szakértői feladataival kapcslatban Budapest, 2015. szeptember 21. 1 A 2015. év szeptemberében megkezdődött minősítésekkel

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/3/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. február 26-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Kapos vár Megyei Jogú Város Közgyűlése

Kapos vár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kapos vár Megyei Jogú Város Közgyűlése Testületi ülés ideje: 2014. január 13. Testületi ülés helye: Kaposvár M egyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kaposvár, Kossuth tér 1. I. emelet Díszterem J E G

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

MKB 1X1 FORGÓESZKÖZ HITEL IGÉNYLÉS

MKB 1X1 FORGÓESZKÖZ HITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai Az igénylés típusa Igényelt hitelkeret összege Első igénylés HUF Hitelkeret devizae EUR HUF-nak megfelelő EUR A fizetési kötelezettségek teljesítésére választtt nap MKB 1X1

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje 15. sz melléklet A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcslats tájékztatás rendje A KEDVEZMÉNYEZETTEK JELENTÉSTÉTELI ÉS MONITORING FELADATAI A Pályázati Alap kedvezményezettje köteles a TKSZ-t tájékztatni

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban 1042 Budapest, István út 15. 231-3173, Fax.: 231-3175 fepitesz.irda@ujpest.hu Budapest Fővárs IV. kerület Újpest Önkrmányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI KABINET FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁJÉKOZTATÓ az

Részletesebben

Belföldi behajtás/2016.

Belföldi behajtás/2016. VÉGSŐ AJÁNLATTÉTEL FELHÍVÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM 1. Az ajánlatkérés célja: I. Fejezet KÖZBESZERZÉSI MŰSZAKI LEÍRÁS /Specifikáció/ Belföldi behajtás/2016. Nemzeti Útdíjfizetési Szlgáltató

Részletesebben

Ügyféltájékoztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Ügyféltájékoztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön Ügyféltájékztató CIB Előrelépő Személyi Kölcsön ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ H-1027 Budapest, Medve utca 4-14. H-1537 Pf. 394. SWIFT: CIBHHUHB Nyilvántartó cégbíróság: Fővársi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzékszám:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. február 25. NAPJÁN MEGTARTOTT 5. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. február 25. NAPJÁN MEGTARTOTT 5. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. február 25. NAPJÁN MEGTARTOTT 5. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK a Kistelek Képviselőtestülete 2013. február 25-én tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL ÁLLAMI KAMATTÁMOGATÁSÚ LAKÁSHITELEK Ügyféltájékztató Hatálys: 2006. któber 9-től Tisztelt Ügyfelünk! Engedje meg, hgy szíves figyelmébe ajánljuk a MKB Bank Zrt-nél igényelhető Frrásldali kamattámgatás

Részletesebben

2013. február 18-i soron kívüli nyílt üléséről

2013. február 18-i soron kívüli nyílt üléséről Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Ikt.sz.: 349-11/2013.. Je gyzők önyv Jászkisér Város Önkormányzata

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai Száma: 591-1/2014. Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2014. január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai Határozat száma Határozat tárgya Kód 1/2014. (I. 14.)

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - a Szciális fglakztatási prjekt a sárspataki

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik:

Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Pénzügyi Bizottság! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29. /A -a az alábbiakról rendelkezik: A R N Ó T KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL 3713. Arnót, Petőfi u. 120. Tel: + 36 46/ 500-740 fax: + 36 46/500-749 e-mail: arnot@arnot.hu Ikt. szám: /2014.. Előterjesztés a Pénzügyi Bizottság 2014.

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Adásvételi szerződés a NKAK tárgyi feltételrendszerének

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani.

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. KÉRELEM Alulírtt kérem, hgy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jgsultságt szíveskedjenek megállapítani. NYILATKOZAT A) Személyi adatk 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélk: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Frint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

OTP Bank Nyrt. 1051. Bp Nádor utca 16. OTP Jelzálogbank Zrt. 1051. Bp Nádor utca 21. Termékismertető

OTP Bank Nyrt. 1051. Bp Nádor utca 16. OTP Jelzálogbank Zrt. 1051. Bp Nádor utca 21. Termékismertető 1. A termék megnevezése Termékismertető Állami Otthnvédelmi prgram Gyűjtőszámlahitel 2. A hitel célja: A Magyar Köztársaság területén lévő természetes személy részére nyújttt, OTP Bank Nyrt./ OTP Jelzálgbank

Részletesebben