KONSZOLIDÁLT KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a december 31-ével végződő évre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KONSZOLIDÁLT KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2002. december 31-ével végződő évre"

Átírás

1 Rába Rt. H-9027 Győr, Budai u. 1. KONSZOLIDÁLT KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a december 31-ével végződő évre Rába Rt. Rába Futómű Gyártó Kft. Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. Rába Jármű és Buszgyártó Kft. Rába Ipartechnika Kft. Rába Szolgáltatóház Kft. Rába-DETROIT Diesel Motorgyártó Kft. BPW-Rába Futóműgyártó Kft. Győr, március 31.

2 1 1. Általános tevékenységi feltételek 1/a Anyavállalat A Számviteli törvény (Sztv) 3 (2) 1. pontja alapján a Csoporton belül a Rába Járműipari Holding Rt anyavállalatnak minősül. Az anyavállalat a magyar törvények szerint bejegyzett társaság, amely január 1-én alakult részvénytársasággá. A Rába vállalatcsoport évtől holdingszervezeti formában működik. A csoport fő tevékenységei a közúti gépjárművek (tehergépkocsik, autóbuszok) és azok részegységeinek (futóművek), alkatrészeinek gyártása (TEÁOR 34.10). A holding központ (Rt) termelő tevékenységet nem folytat, feladata az üzletfejlesztésre, a társaságok irányítására, szakmai felügyeletére és a vagyongazdálkodásra koncentrálódik évben a vállalatcsoport tagvállalataiban lényeges változások következtek be augusztus 1-ével a RÁBAKÉSZ Kft, november 1-ével a Rába Motor Kft értékesítésre került. Október 1-ével a Rába Mór Kft-nek és a Rába Sárvár Kft-nek a Rába Alkatrészgyártó Kft-be történő beolvadásával létrejött az egységes alkatrész üzlet. Ez a beolvadás illeszkedik a csoport stratégiai üzletágainak átstrukturálásába, melynek célja a szinergiák kihasználása mellett egy vevőfókuszált szervezet kialakítása és javuló termelékenységi mutatók elérése. A Társaság székhelye: H-9027 Győr, Budai út 1-5. Magyarország A Társaság telephelyei és fióktelepei: GYŐR, Vasúti Jármű telephely 9027 Győr, Budai u GYŐR, Reptéri telephely 9027 Győr, Martin út GYŐR, Közúti Jármű telephely 9027 Győr, Puskás T. u. 8. GYŐR, egyéb Kereskedelmi Központ, Káptalandomb ÉCS, próbapálya KAPUVÁR, Győri út BALATONSZEMES, üdülő BALATONSZABADI-SÓSTÓ, üdülő Jegyzett tőke Az anyavállalat jegyzett tőkéje a beszámolási időszakban 13,473,446,000 forint. A jegyzett tőke 13,473,446 darab egyenként 1,000 Ft névértékű, névre szóló, a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzett törzsrészvényre oszlik. A jegyzett tőke változását a 11. Megjegyzés mutatja be.

3 2 Beszámolási kötelezettség A Rába Rt mint anyavállalat a évi C. törvény (Sztv) előírásai szerint az egyedi beszámolón túl konszolidált éves beszámoló összeállítására kötelezett. Az Sztv konszolidációra vonatkozó jogszabályi előírásai: a konszolidációs kötelezettség megállapítására vonatkozó szabályok (10..); a konszolidált éves beszámoló készítési kötelezettségre vonatkozó előírások ( ); a konszolidált éves beszámoló formájára, tartalmára vonatkozó előírások ( ); a konszolidált beszámoló összeállítására vonatkozó részletes előírások ( ); a konszolidált kiegészítő melléklet és üzleti jelentés összeállítására vonatkozó előírások ( ). Az éves beszámolót aláíró, a vállalkozás képviseletére jogosult személyek: Steiner László, vezérigazgató (1221 Budapest, Vadász forduló 4/c.) Lengyel Péter, pénzügyi igazgató (1026 Budapest, Pasaréti út 76.) 1/b Anyavállalati minősítés megállapítása A Rába Rt anyavállalati minősítése a számviteli törvény alapján a következők szerint állapítható meg: A Rába Rt a tulajdonosok szavazatának többségével tulajdoni hányada alapján egyedül rendelkezik az alábbi vállalkozásokban: Rába Futóműgyártó Kft 100,00% Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 100,00% Rába Sárvár Autóalkatrészgyártó Kft ,00% Rába Móri Alkatrészgyártó Kft ,00% Rába Jármű- és Buszgyártó Kft 100,00% Rába Motorgyártó Kft 2 100,00% Rába Ipartechnika Kft 100,00% Rába Szolgáltatóház Kft. 100,00% Rába Vagyonkezelő Kft. 100,00% Rába-Kész Kereskedelmi Kft 3 100,00% Rába Mérnöki Szolgáltató Kft 100,00% Rába - Prágai Kft ,00% Rába Románia Kft ,00% Rába Ukrajna Vállalat 100,00% MI Technik Autótesztelő Kft 100,00% 1 Alkatrészgyártó Kft-be beolvadt október 1-jén november 30-ig augusztus 1-ig áprilisig októberig A Rába Rt anyavállalati minősítésének megállapításához kapcsolódóan nem merülnek fel olyan, a leányvállalatokat megillető tulajdonlási jogok, amelyeket az anyavállalatnál kell számításba venni. Nincsenek továbbá olyan jogosultságok sem, amelyeket harmadik személyek saját nevükben, de az anyavállalat vagy egy leányvállalata javára gyakorolnak. A Rába Rt leányvállalatain keresztül közvetetten nem rendelkezik másik vállalkozónál meghatározó befolyással.

4 3 A konszolidációs kör kialakításával kapcsolatos megjegyzések: év végére a konszolidációs kör bővült a 2001-ben alapított, bevonásra pedig január 1-től kerülő Rába Vagyonkezelő Kft-vel. - Értékesítés miatt a RÁBA-KÉSZ Kft augusztus hónapig, a Motor Kft december hónapig időarányosan került bevonásra. - A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft-be szeptember 30-i időponttal történő beolvadással megszűnt a Rába Mór Kft és a Rába Sárvár Kft. - A konszolidációs kör meghatározásánál, az összevont (konszolidált) beszámoló készítésénél nem került bevonásra a Rába-Prágai Kft, a Rába Románia Kft, a Rába Ukrajna Vállalat és a Rába Mérnöki Szolgáltató Kft nagyságrendi tényezőkre tekintettel. A beszámoló ezek nélkül, együttes elbírálással is megbízható és valós képet ad az anyavállalat és egyéb leányvállalatai vagyoni, jövedelmi és pénzügyi helyzetéről (119..(2)). A konszolidációba teljeskörűen bevont vállalatok alapadatai: A konszolidálásba bevont vállalatok közül külső tulajdon csak az anyavállalatnál mutatható ki. Konszolidációba bevont vállalatok Tulajdoni hányad % Jegyzett tőke ezer Ft Saját tőke ezer Ft Rába Rt. 0,00% Rába Futómű Kft. 100,00% Rába Jármű Kft. 100,00% Rába Járműipari Alkatrészgy. Kft. 100,00% Rába Szolgáltatóház Kft. 100,00% Rába Ipartechnika Kft. 100,00% Rába Vagyonkezelő Kft. 100,00% CSOPORT ÖSSZ A konszolidálásba történő bevonás időpontja: a részesedések megszerzésének időpontja. Az összevont (konszolidált) éves beszámoló fordulónapja: december 31. Valamennyi konszolidálásba bevont vállalat éves beszámolójának fordulónapja megegyezik az összevont (konszolidált) beszámoló fordulónapjával, így közbelső beszámoló (Sztv (1)) elkészítése nem vált szükségessé. A konszolidálásba bevont vállalatok eszközei és forrásai, valamint a bevételek és források teljes egészükben az összevont mérleg és eredménykimutatásba bevonásra kerültek, tekintettel arra, hogy az anyavállalatot a bevonásban a számviteli törvény előírásai nem korlátozzák.

5 4 1/c. Közös vezetésű és társult vállalatok A Csoportba közös vezetésű és társult vállalkozásként a konszolidálásba bevont vállalatok főbb adatai (ezer Ft-ban): Tulajdoni Hányad % Jegyzett tőke ezer Ft Anyavállalatot megillető rész ezer Ft Anyavállalatot megillető rész ezer Ft Saját tőke Közös vezetésű vállalatok ezer Ft RÁBA DDC Kft BPW-RÁBA Kft CSOPORT ÖSSZ A Rába Rt döntése értelmében a konszolidációba a táblázatban feltüntetett egy közös vezetésű vállalatot, és egy társult vállalatot kell bevonni. A Rába Rt mérlegében a részesedések között kimutatott további társult vállalkozások vagy a Csoporthoz nem illeszkedő, vagy nagyságrendileg nem jelentős tulajdoni hányadot képviselő befektetések. Az összevont (konszolidált) éves beszámoló ezek nélkül is megbízható és valós képet ad a Csoport vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről, kihagyásuk együttesen sem torzítja a megbízható és valós összképet. Közvetetten birtokolt társult vállalkozást a Csoport nem mutat ki. A külföldi befektetések az összevont (konszolidált) éves beszámoló elkészítéséhez szükséges adatokat csak késedelmesen tudják szolgáltatni /119..(1) a) pont/. 1/d A Rába befektetések bemutatása a) Rába -FUTÓMŰ Gyártó és Kereskedelmi Kft. Székhelye: H 9027 Győr, Martin út 1. Felelős vezetője: Kugler Gyula április 1-ig Dr. Fekecs Béla Zoltán április 1-től A társaságot a Rába Rt a Futómű üzletágból hozta létre, egyszemélyes leányvállalatként. A társaságba a Rába Rt január 1-i időponttal készleteket, termelő és egyéb gépeket, berendezéseket, felszereléseket, járműveket, immateriális javakat, továbbá készpénzt apportált összesen ezer forint értékben. Az apportált eszközökből 9.762,8 millió forint törzstőke, 850,7 millió forint pedig tőketartalék. A kft komplett és inkomplett futóműveket, azok részegységeit, alkatrészeit gyártja, amelyeket közép- és nehéz tehergépkocsikba, autóbuszokba, erő- és munkagépekbe építenek be. Termékskálája széles és számos saját fejlesztést, köztük több világszabadalmat tartalmaz.

6 5 b) Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft Székhelye: H 9027 Győr, Budai út 1-5. Felelős vezetője: Szabó József április 15-ig Dr. Megyeri János április 15-től A társaság a Rába -JÁRMŰ Jármű és Busz Gyártó Kft-ből, kiválasztással jött létre, december 1-jei időponttal ezer forint jegyzett tőkével, majd ebbe a társaságba október 1-jén beolvasztásra került a Rába Sárvár és a RÁBA Mór Kft. Az így létrejött egységes Alkatrész Kft jegyzett tőkéjét a tulajdonos ezer forintban állapította meg. A Társaság különféle járművekhez gyárt egységeket (pl.: üléseket, ládaajtókat, kábelkötegeket), sajtolt és préselt alkatrészeket. c) Rába -JÁRMŰ Jármű és Busz Gyártó Kft Székhelye: H 9027 Győr, Budai út 1-5. Felelős vezetője: Csuport László március 1-ig Udvardi Ernő március 1-től szeptember 1-ig Kovács Csaba szeptember 1-től A társaság a Rába Rt jármű üzletágából alakult, 100 % Rába tulajdonnal. A társaság jegyzett tőkéje alapításkor 1,163 millió forint, melyen felül az alapító tőketartalékként a társaság birtokába adott további 75 millió forint értékű vagyont I. negyedévében az anyavállalat további tőkeemelést hajtott végre 87,5 millió forint értékben. A társaság májusig tehergépkocsi-, járóképes buszalváz, valamint ezek alkatrészeinek gyártását folytatta. A kft a terepjáró kategóriában elnyerte a katonai járművek beszerzésére kiírt tendert. A kft-ből került kiválasztásra az Alkatrészgyártó Kft december 1-i időponttal, így a jelenlegi törzstőke: ezer Ft. d) Rába -Ipartechnika Szolgáltató Kft Székhelye: H 9027 Győr, Puskás T. út 8. Felelős vezetője: Miklósy Lajos A társaságot a Rába Rt a volt Műszaki Szolgáltató Divízióból, egyszemélyes tulajdonlással, 255 millió forintos törzstőkével alapította február 1-jén. A társaságnál 2000-ben az anyavállalat 11,860 ezer forintos tőkeemelést hajtott végre. Tevékenységi körébe tartoznak: a szerszám -és szerszámgépgyártás, egyéb gépgyártás, fémipari és építőipari tevékenységek, kis -és nagykereskedelem, műszaki vizsgálat. Árbevételének közel 80 százaléka a Csoporton belülről származik.

7 6 e) Rába Szolgáltatóház Kft Székhelye: H 9027 Győr, Budai u Felelős vezetője: Veress László március 1-ig Dr. Surányi Jenő március 1-től A társaság a RÁBAKÖZ Kft-ből névváltozással és egyidejű tőkeemeléssel, egyszemélyes tulajdonlással jött létre. Tevékenységi köre a csoport vállalatainak történő alábbi szolgáltatások nyújtására terjed ki: energiatermelés- és elosztás (2002. decemberig), informatikai szolgáltatás, számviteli és pénzügyi szolgáltatás, humán szolgáltatások, szálláshely szolgáltatás és vendéglátás (2002. augusztusig), telekommunikációs szolgáltatások. f) Rába Vagyonkezelő Kft Székhelye: H 9027 Győr, Budai út 1-5. Felelős vezetője: Kovács Vilmos A társaságot 2001-ben egyszemélyes társaságként alapította, és 2002-től vonta be a konszolidációba az anyavállalat. Jegyzett tőkéje 11,000 ezer forint. A Társaság az ingatlan és ingóvagyon hasznosításával, kezelésével kapcsolatos tevékenységet végzi. g) Rába-Detroit Diesel Magyarország Kft Székhelye: H 9027 Győr, Budai u A társaságot a Rába Rt és a Detroit Diesel december 20-án közös vezetéssel (50-50%) alapította. A társaság a gyártó tevékenységet második felében beszüntette. A Rába a mérleg fordulónap után döntött az üzletrész értékesítéséről. h) BPW-Rába Futóműgyár Kft Székhelye: H 9701 Szombathely, Pf. 56. A társaság évben alakult 1,100 millió forintos törzstőkével, melyet ezt követően több évben a tulajdonosok felemeltek. Jelenlegi törzstőkéje: 1,780 millió forint, a Rába tulajdoni hányada 25%. A Társaság tevékenysége: komplett (elsősorban utánfutó) futóművek gyártása. További befektetések neve, székhelye:

8 7 i) Rába Mérnöki Szolgáltató Kft Székhely: Győr, Budai u. 1. j) Rába Ukrajna Vállalat Székhely: Ungvár, Ukrajna Cégbejegyzés szerinti társasági formája: teljes külföldi tulajdonú vállalat. k) Rába MTA Rt Székhely: Zarajszk, Oroszországi Föderáció l ) MI Technik Atutótesztelő Kft Székhely: Győr, Budai u. 1. m) IKARUS Járműgyártó Rt Székhely: Budapest n) AUTÓKUT Rt Székhely: Budapest 1998-ban szerezte meg a Rába Rt a részvények 40,2 százalékát kitevő tulajdoni hányadot. o) Likinoi LiAZ Autóbuszgyár Rt Székhely: Likino, Dalevo megye Tulajdoni hányad: 25 százalék. p) Rába Energiaszolgáltató Kft Székhely: Győr, Budai u. 1. r) Quaestor Rt Székhely: Budapest 2. Konszolidáció A Rába Rt az 1/a. pontban foglaltak alapján anyavállalati minőségben összevont (konszolidált) éves beszámoló készítésére kötelezett. 3. Alkalmazott számviteli irányelvek összefoglalása Az anyavállalatnál a konszolidációval kapcsolatos számviteli-elszámolási szabályokat külön konszolidációs számviteli politika rögzíti, amelynek lényeges elemei a következők: A részvénytársaság és konszolidációba bevont vállalatai könyveléseiket és kimutatásaikat a Számvitelről szóló évi C. törvény (Számviteli Törvény előírásaival, a Magyarországon általánosan elfogadott számviteli irányelvekkel összhangban készítik. A Társaságnál és leányvállalatainál alkalmazott elsődleges számviteli politikai alapelv a vállalkozás folytatásának elve: a Csoport vállalatai a könyvvezetés és a beszámoló

9 8 összeállítása során abból indulnak ki, hogy a jövőben is fenn tudják tartani működésüket, nem várható a működés beszüntetése vagy bármilyen okból történő jelentős csökkenése. A konszolidált mérleg készítésének időpontja (az anyavállalat mérlegkészítéséhez illeszkedően) január 20. A Csoporton belül az alkalmazott számviteli értékelési elvek az eszköz-forrás tételeknél kerülnek ismertetésre. A könyvvezetés és a beszámoló pénzneme A Társaság és leányvállalatainak könyvvezetése a kettős könyvvitel rendszerében, magyar nyelven és magyar forintban (Ft) történik. A Mérlegbeszámoló és Eredménykimutatás adatai ezer forintban kerülnek kimutatásra. A Társaság és leányvállalatai beszámolási kötelezettségüknek a számviteli törvény mellékletében meghatározott, A változat szerinti összeállításban tesznek eleget. Az összevont (konszolidált) éves beszámoló mérlege és eredménykimutatása a Számviteli Törvény 6. számú melléklete szerint tér el az éves beszámoló mérlegétől és eredménykimutatásától. A Társaság és leányvállalatai a BÉT forgalomban tartási szabályai szerint negyedévente, továbbá az irányító testület(ek), a vállalatvezetés döntése vagy más előírás alapján más évközi beszámolót is készítenek. Az évközi beszámolók összeállításánál valamennyi, az éves beszámoló összeállítására vonatkozó formai és tartalmi követelmény, az eszközök és források értékelésének, továbbá a bevételek és ráfordítások számbavételének szabálya érvényesítésre kerül. A zárlati feladatok értékhatása ismeretében születik döntés arról, hogy azok a beszámoló valós összképét érdemben befolyásolják -e. A mérlegkészítés időpontja A mérlegkészítés napját a Társaság évben január 20-ban, évben január 20-ban határozta meg. Alkalmazott értékelési eljárások Immateriális javak Az immateriális javak a halmozott terv szerinti, illetve terven felüli értékcsökkenéssel csökkentett és a terven felüli értékcsökkenés visszaírásával növelt eredeti beszerzési költségeiken vannak nyilvántartva. A Társaság a vagyoni értékű jogokat 5 év alatt, a szellemi termékek aktivált értékét pedig 3-7 év alatt írja le. Tárgyi eszközök A vásárolt tárgyi eszközöket az eredeti beszerzési költség és az elszámolt értékcsökkenéssel (halmozott értékcsökkenés), terven felüli értékcsökkenéssel csökkentett és a terven felüli értékcsökkenés visszaírásával növelt értéken vannak nyilvántartva.

10 9 Az egyedileg 50 eft beszerzési érték alatti tárgyi eszközöket a Társaság a rendeltetésszerű használatba vételekor (aktiváláskor) egy összegben terv szerinti értékcsökkenésként elszámolja. A Társaság lineáris értékcsökkenési módszert alkalmaz a tárgyi eszközök várható hasznos élettartamának figyelembevételével. A várható hasznos élettartamok a következők: Év Maradványérték Épület nincs Egyéb építmény nincs Műszaki gépek, berendezések 3-7 nincs Irodai berendezések 3-7 nincs Járművek 5 nincs Számítástechnikai berendezések 3-7 nincs Befektetések A tartós befektetések, részben 100 %-os és többségi, részben jelentős vagyoni betétben, részben pedig egyéb (nem jelentős) részesedést jelentő részvényekben, üzletrészekben testesülnek meg. /Tőzsdén nem jegyzett befektetések./ Készletek A készletek értékelésében az óvatos értékelés elve érvényesül. A Társaság, a készleteit a piaci ár és a bekerülési költség közül az alacsonyabbikon értékeli. Ezen értékelés alapja a súlyozott átlagár. Képzési módja a következő: raktáron lévő mennyiség x nyilvántartási ár + számla szerinti mennyiség x számla szerinti ár raktáron lévő mennyiség + számlázott mennyiség A számla szerinti ár nem tartalmazza a vám, vámkezelési költség díjtételeit, valamint a készletre eső fuvarköltségeket. Kezelésük külön készletszámlákon történik. A készletek év novemberét követő időszaktól azonnal költségként kerülnek elszámolásra. Erre az adta meg a lehetőséget, hogy az Rt. készletében összetételében az egyszerre költségként elszámolható készletek váltak meghatározóvá. Kétes követelések értékvesztés A követelések értékelése vevőnként (egyedi) minősítéssel történik. Devizás eszközök és források értékelése A Társaság a devizás tranzakciókat a teljesítés napján érvényes MNB árfolyam alapján értékeli.

11 10 A mérleg fordulónapján nyitott devizás eszközöket és forrásokat a Társaság átértékeli az MNB által közzétett hivatalos deviza árfolyamok alapján. Amennyiben a Társaság külföldi pénzértékre szóló eszközeinek és forrásainak az átértékelése során keletkező összevont árfolyam különbözet egyenlege nyereséget mutat, akkor ez a nyereség passzív időbeli elhatárolásra kerül, melyet a társaság 2003-as üzleti év során teljesen felold. Jelentős és lényeges hibák minősítése A Társaság jelentős összegűnek tekint egy hibát, ha a hiba feltárásának évében, a különböző ellenőrzések során, egy adott üzleti évet érintően (évenként külön-külön) feltárt hibák és hibahatások - eredményt, saját tőkét növelő-csökkentő - értékének együttes (előjeltől független) összege meghaladja a mérlegfőösszeg 2 százalékát. Jelentős összegű hiba feltárása esetén a Társaság három oszlopos beszámolót készít. A Társaság megbízható és valós képet lényegesen befolyásolónak tekint egy hibát, ha az jelentős összegű és hibahatások összevont értéke a saját tőke értékét lényegesen - legalább 20 százalékos mértékben - megváltoztatja, és ezért a már közzétett - a vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetre vonatkozó - adatok megtévesztőek. Megbízható és valós képet lényegesen befolyásoló hiba feltárása esetén a Társaság a korábban közétett éves beszámolóját ismételten közzéteszi.

12 11 4. Immateriális javak Az immateriális javak értékének alakulása a Csoporton belül: NETTÓ ÉRTÉK Vagyoni ért. jog. Szellemi termékek Alapítás, átszerv. Kísérl. fejl. akt. Összesen Egyenleg az időszak elején ( ) Változás azonos konszolidációs körből Csökkenés konszolidációs kör változásából Előző évek kiszűrésének korrekciója* Konszolidáció miatti változás (kiszűrés) Egyenleg az időszak végén ( ) Az immateriális javak nyitó bruttó értékét, annak növekedését, csökkenését, továbbá a halmozott értékcsökkenés nyitó értékét, tárgyévi növekedését, csökkenését az alábbi mozgástábla mutatja be: Bruttó érték NYITÓ: Vagyoni ért. jog. Szellemi termékek Alapítás, átszerv. Kísérl. fejl. akt. Összesen Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű nyitó érték NÖVEKEDÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Konszolidációs kiszűrés 0 Konszolidált szintű növekedés CSÖKKENÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Értékesítések miatt Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK ÉRTÉKCSÖKKENÉS: NYITÓ: Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű nyitó érték NÖVEKEDÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű növekedés

13 12 ÉRTÉKCSÖKKENÉS: CSÖKKENÉSEK: Vagyoni ért. jog. Szellemi termékek Alapítás, átszerv. Kísérl. fejl. akt. Összesen Előkészített (összegzett) érték Értékesítések miatt Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK NETTÓ ÉRTÉK NYITÓ: Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű növekedés Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK

14 13 5. Tárgyi eszközök A tárgyi eszközöket a Rába Rt a konszolidált mérlegben a beszerzési illetve előállítási költségek és az elszámolt értékcsökkenés különbözeteként mutatja ki. A Csoporton belül a beszámoló évében tárgyi eszközök értékhelyesbítése nem került kimutatásra. A befejezetlen beruházások között az üzembe nem helyezett, rendeltetésszerűen használatba nem vett tárgyi eszközök beszerzési és előállítási költsége kerül kimutatásra. A beruházásokra adott előlegek között a beruházási szállítónak ilyen címen átutalt összegek szerepelnek. A tárgyi eszközök értékének alakulása a Csoporton belül: NETTÓ ÉRTÉK Ingatlanok Műszaki gépek, berend. Egyéb gépek, berend. Összesen Egyenleg az időszak elején ( ) Változás azonos konszolidációs körből Csökkenés konszolidációs kör változásából Előző évek kiszűrésének korrekciója* Konszolidáció miatti változás (kiszűrés) Egyenleg az időszak végén ( ) Bruttó érték Ingatlanok Műszaki gépek, berend. NYITÓ: Egyéb gépek, berend. Összesen Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű nyitó érték NÖVEKEDÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Konszolidációs kiszűrés 0 Konszolidált szintű növekedés CSÖKKENÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Értékesítések miatt Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK ÉRTÉKCSÖKKENÉS: NYITÓ: Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű nyitó érték

15 14 ÉRTÉKCSÖKKENÉS: Ingatlanok Műszaki gépek, berend. Egyéb gépek, berend. Összesen NÖVEKEDÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű növekedés CSÖKKENÉSEK: Előkészített (összegzett) érték Értékesítések miatt Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK NETTÓ ÉRTÉK NYITÓ: Előkészített (összegzett) érték Előző évi konszolidációs kiszűrés Konszolidált szintű növekedés Konszolidált szintű csökkenés KONSZOLIDÁLT ZÁRÓ ÉRTÉK

16 15 6. Befektetett pénzügyi eszközök Leányvállalatok Nyilvántart. érték (eft) Rába Ukrajna Váll Rába Mérnöki Szolg. Kft Összesen Közös vezetésű és társult vállalkozások: Rába DDC Kft. bekerülési érték konsz. helyesbítés* BPW-Rába Kft. bekerülési érték konsz. helyesbítés* LiAZ Rt Devizában nyilvántartott részesedés átértékelése Rába MTA Rt 0 AUTÓKUT MI Technik Alkatrésztesztelő Kft Közös vezetésű és társult vállalatok összesen Egyéb befektetések: IKARUS Rt 20 Energiaszolgáltató Kft 100 Quaestor Rt Egyéb befekt. összesen Részesedések összesen: *Konszolidációs helyesbítés: a vállalkozás saját tőkéjéből az anyavállalatra jutó rész és a részesedés nyilvántartási értéke közötti különbözet. Adott kölcsönök A dolgozók részére nyújtott hosszú lejáratú kölcsönök záró állományát mutatja ( ezer forint). Az előző évhez viszonyítva közel kétszeresére növekedett, de értékben a növekmény nem jelentős. A Csoport konszolidált mérlegében nem kerül kimutatásra tartós hitelviszonyt megtestesítő értékpapír. A Csoport a befektetett pénzügyi eszközökhöz kapcsolódóan nem állított be összevont (konszolidált) mérlegébe értékhelyesbítést.

17 16 7. Készletek A készletek a következőket tartalmazzák: Készletek Egyenleg az Vált. azonos Vált. konsz. Konsz. Egyenleg időszak elején ( ) konszolidációs körből kör csökkenésből helyesbítés az időszak végén ( ) Anyagok 4,354,122-1,045, ,557-62,482 2,856,732 Befejezetlen termelés és félkész termékek 1,636, ,586-56,122 1,375,916 Késztermékek 1,575, ,235-59,584 1,372,487 Áruk 30,495 34,791-17,086 48,200 Készletekre adott előlegek 5,877-1,063 4,814 Készletek összesen 7,602,424-1,359, ,349-62,482 5,658, Követelések A követelések tartalma a következő: Megnevezés Időszak eleji érték ** Konsz. körön belüli változás Konszolidációs helyesbítés* Időszak végi érték Követelések áruszállításból és szolgáltatásból (vevők) 13,788,117-6,811, ,976,871 Követelések kapcsolt vállalkozással szemben 0 4,053,019-3,823, ,115 Követelések egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben Váltókövetelések Egyéb követelések 3,360,671-98, ,262,072 Konszolidációból adódó (számított) társasági adó követelés 360, , , ,803 KÖVETELÉSEK ÖSSZESEN 17,509,402-3,217,440-3,471,101 10,820,861

18 17 A követelések kapcsolt vállalkozással szemben soron a konszolidálásba bevont vállalatok egymás közötti követelései a konszolidált mérlegben nem szerepelnek ("kiszűrésre" kerültek). Az adósságkonszolidációba bevont, egymás közötti követelések: Konszolidáció miatti TÁNYA különbözet Csoporton belüli követelések áruszállításból és szolgáltatásnyújtásból Csoporton belüli cash pool követelések Csoporton belüli értékvesztés visszaírása 352,803 eft -1,356,139 eft -2,521,221 eft + 53,456 eft Csoporton belüli, áruszállításból származó és egyéb követelések mátrixa (ezer Ft) M : M Tartalmazza a nem áruszállításból származó, Csoporton belüli egyéb követeléseket is. Követelés RÁBA Rt. Vagyonkezelő Szolgáltatóház Alkatész. Ipartechnika Jármű Futómű összesen RÁBA Rt , ,499 15,569 29,480 73,200 Vagyonkezelő 6,500 6,500 Szolgáltatóház , ,145 57,346 Alkatész , ,228 Ipartechnika 5,230 1,044 5,730 91, ,488 Jármű ,205 27,260 29,933 Futómű 17, , , Értékpapírok, pénzeszközök Az értékpapírok a következőket tartalmazzák: ezer Ft Részesedés kapcsolt vállalkozásban 0 0 Egyéb részesedés 0 0 Saját részvények, saját üzletrészek Forgatási célú hitelviszonyt megtest.értékp Összesen: Az eladásra vásárolt értékpapírok a év végi záró állományhoz képest a változás nem jelentős.

19 18 A saját részvények állományának értéke az alábbiak szerint változott: Darabszám Könyv szerinti érték ezer Ft Egység ár Ft/részvény december Részvényeladás* Részvényvásárlás* Részvényeladás** Részvénybevonás Részvényvásárlás** Értékvesztés december * Tőzsdei önkötés ** A Társaság május 27-én osztalék fizetés előtt értékesítette 510 ezer darab saját részvényét 2000 Ft/db egységáron szeptember 4-i fizetési határidő mellett. Ezzel egyidejűleg a Társaság eladási opciót biztosított a vevőnek szeptember 4-i határnappal 510 ezer darab Rába részvényre 1887 Ft/darab egységáron, mely opciót a vevő lehívott szeptember 4-én a Rába részvények tőzsdei árfolyama 1230 Ft/darab volt, így az opción elszenvedett árfolyamveszteséget a Társaság a Pénzügyi műveletek ráfordításai között elszámolta. A Társaság a saját részvényeket FIFO módszer szerint értékeli. A pénzeszközök az alábbiakat tartalmazzák: ezer Ft Megnevezés Pénztár, csekkek Bankbetétek Pénzeszközök A Csoport a 2001-ben bevezetett cash-pool rendszerrel optimalizálja a rendelkezésre álló készpénz mennyiségét. 10. Aktív időbeli elhatárolás Az aktív időbeli elhatárolások a következőket tartalmazzák (adatok ezer forintban): Megnevezés Előkészített Konsz. Konszolidált adat adat helyesbítés Bevételek aktív időbeli elhatárolása Költségek, ráfordítások aktív időbeli elhatárolása Halasztott ráfordítások Aktív időbeli elhatárolások Jegyzett tőke

20 19 A jegyzett tőke a következőket tartalmazza: Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konsz adat Jegyzett tőke A konszolidációs helyesbítés a Sztv. 61/A.. (4) bekezdés szerint adódik, miszerint a konszolidálásba bevont leányvállalat mérlegéből az összevont (konszolidált) mérlegbe a források közé a leányvállalatnak a számított részesedéssel csökkentett forrásai kerülnek. Ezen értelmezés alapján a konszolidációs helyesbítés részletezve: ezer Ft Rába Futómű Kft Rába Jáműip. Alkatrész Kft Rába Jármű Kft Rába Szolgáltatóház Kft Rába Ipartechnika Kft Rába Vagyonkezelő Kft Összes helyesbítés A Csoporton belül valamennyi leányvállalat esetében a saját tőkéjéből az anyavállalatot megillető részesedés (rész) számításánál a leányvállalat(ok) saját tőkéje a konszolidálásba először történő bevonáskor az alábbi módszerrel került meghatározásra: a számításnál az az összeg lett figyelembe véve, amely az összevont (konszolidált) éves beszámoló előkészítő mérlegében, mint a leányvállalat saját tőkéje szerepel, könyv szerinti értéken. A jegyzett tőke összegében az előző évihez képest változás következett be. A változás oka, hogy a Közgyűlési határozatnak megfelelően darab saját részvény bevonásra került.

21 20 A Rába Csoport tulajdonosai a következők: Részvénytulajdonosok Részesedés (%) Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 11,20 EBRD, Anglia 10,85 DRB Hicom Group, Malajzia 10,85 Wallis Rt. 8,63 RÁBA Rt saját részvény 5,80 Intézményi és egyéb befektetők 52,67 A társaság tulajdonában lévő, a forgóeszközök között kimutatott saját részvények könyv szerint értéke december 31-én ezer forint. Az anyavállalat által közvetetten birtokolt saját részvény a könyvekben nem szerepel, a közvetlenül birtokolt saját részvények a törzsrészvények 5,8 százalékát testesítik meg. 12/A. Tőketartalék A tőketartalék a következőket foglalja magában: Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konszolidált adat Tőketartalék A tőketartalék konszolidációs helyesbítése több tétel egyenlegeként adódik az alábbiakban részletezettek szerint: 1) Anyavállalat által az alapításkor tőketartalékba helyezett eszközök értékének kivezetése: Leányvállalat Tulajdoni hányad Tőketartalék (eft) Tőketart. anyaváll. megill. hányada (eft) RÁBA Futómű Kft. 100% RÁBA Alkatrészgy. Kft. 100% RÁBA Jármű Kft. 100% ) szerinti összesen:

22 21 2) Leányvállalat harmadik félnek teljesített év előtti végleges eszközátadás: Leányvállalat Tulajdoni hányad Tőketartalék (eft) Tőketart anyaváll. megill. hányada (eft) Rába Mór Kft. 100% ) szerinti összesen: ) Társult vállalat tőketartalékából az anyavállalatra jutó rész: Leányvállalat Tulajdoni hányad Tőketartalék (eft) Tőketart anyaváll. megill. hányada (eft) DDC 50% BPW 25% ) szerinti összesen: ) összesen: /B. Eredménytartalék A konszolidált eredménytartalék a következőket foglalja magában: Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konszolidált adat Eredménytartalék Az eredménytartalék konszolidációs helyesbítése több tétel egyenlegeként adódik az alábbiakban részletezettek szerint: 1) Társult vállalatok eredménytartalékából az anyavállalatot megillető rész: Társult vállalat Tulajdoni hányad Eredmény- Eredm.tart anyaváll. tartalék (eft) megill. hányada (eft) DDC-RÁBA Kft 50% BPW-RÁBA Kft 25% ) szerinti összesen: ) Leányvállalat harmadik félnek teljesített végleges eszközátadás: Leányvállalat Tulajdoni hányad Eredmény- Eredm.tart anyaváll. tartalék (eft) megill. hányada ( eft) Rába Mór Kft 100% ) szerinti összesen:

23 22 3) Korábbi évek apport felértékelése, leányvállalat értékesítéshez kapcsolódó kivezetések: Leányvállalat ezer Ft Jármű Kft apport felértékelés Ipartechnika apport Futómű apport felértékelés Pótbefizetés kiszűrése Jármű Kft Társasági adó különbözet év utáni konszolidációs tétel Előző évi ismétlő tétel Leányvállalatok kivezetése (Sárvár, Mór, Motor, RÁBAKÉSZ) ) szerinti összesen: szerint összesen /C. Leányvállalati saját tőke változása Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konszolidált adat Leányvállalati saját tőke változása /D. Lekötött tartalék Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konszolidált adat Lekötött tartlék Konszolidációs helyesbítésre a Jármű Kft-be történt pótbefizetés kiszűrése és az Alkatrész Kft-be történő beolvadás kapcsán lekötött tartalékok miatt került sor. 12/E. Külső tulajdonosok részesedése A külső tulajdonosok részesedése mérlegsoron december 31-én kimutatott összeg a Rábakész Kft. értékesítésével megszűnt, új érték felvételére a beszámoló évében nem került sor. 12/F. Mérleg szerinti eredmény A konszolidált mérleg szerinti eredmény a következőket foglalja magában: Megnevezés Előkészített adat Konsz. Konsz. adat helyesbítés Mérleg szerinti eredmény A MSZE konszolidációs helyesbítő tételeinek ismertetésére az eredménykimutatás érintett soraihoz kapcsolódó megjegyzéseknél kerül sor. 13. Céltartalék

24 23 A Csoport által képzett céltartalék jogcímek szerint: Céltartalék a jövőbeni költségekre: ezer Ft A céltartalék az elbocsátások és a garanciális kötelezettségek miatt felmerülő költségekre képzett céltartalékot tartalmaz. 14. Hosszú lejáratú kötelezettségek A hosszú lejáratú kötelezettségek a következőket tartalmazzák: Megnevezés Érték (ezer Ft) Egyenleg az időszak elején ( ) Változás azonos konszolidációs körből Csökkenés konszolidációs kör változásából Konszolidációs helyesbítés 0 Egyenleg az időszak végén ( ) A hosszú lejáratú kötelezettségek belső összetétele: ezer Ft Beruházási és fejlesztési hitelek Egyéb hosszú lejáratú hitelek Hosszú lejáratra kapott kölcsönök Hosszú lejáratú kötelezettségek összesen A hosszú lejáratú hitelek és kölcsönök megoszlása: 2002 E Ft Bankhitelek biztosítékkal Bankhitelek biztosíték nélkül Kölcsönök biztosítékkal Kölcsönök biztosíték nélkül A Csoport tagvállalatainak nincs olyan kötelezettsége, amelynek a hátralévő futamideje az 5 évet meghaladja. 15. Rövidlejáratú kötelezettségek A rövidlejáratú kötelezettségek a következőket tartalmazzák: Megnevezés Konsz. Időszak körön eleji érték belüli vált. Konsz. kör csökkenése miatti vált. Konsz. helyesbítés* Időszak végi érték Rövid lejáratú kölcsönök Rövid lejáratú hitelek Vevőktől kapott előlegek Kötelezettségek áruszállításból és szolgáltatásból (szállítók)

25 24 Váltótartozások Rövid lejáratú kötelezettségek kapcsolt vállalkozással szemben Rövid lejáratú kötelezettségek egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozással szemben Egyéb rövid lejáratú kötelezettségek Konszolidálásból adódó (számított) társasági adó tartozás Követelés összesen * Adósságkonszolidáció Az egyéb kötelezettségeknél a konszolidálásba bevont vállalatok egymás közötti kötelezettségei a konszolidált mérlegben nem szerepelnek. A hosszúlejáratú kötelezettségekből az egy éven belül esedékes törlesztések: Hosszú lejáratú hitelek egy éven belül esedékes része: Hosszú lejáratú kölcsönök egy éven belül esedékes része: A rövid lejáratra felvett hitelek között biztosítékkal szereplő tétel nincsen. Hosszú lejáratú hitelek egy éven belül esedékes részéből biztosítékkal szereplő összeg eft. Csoporton belüli, áruszállításból származó és egyéb kötelezettségek mátrixa (ezer Ft) M : Kötelezettség RÁBA Rt. Vagyonkezelő Szolgáltatóház Alkatrész Ipartechnika Jármű Futómű Összesen RÁBA Rt Vagyonkezelő Szolgáltatóház Alkatrész Ipartechnika Jármű Futómű M Tartalmazza a nem áruszállításból származó, Csoporton belüli egyéb kötelezettségeket.

26 25 Cash pool RÁBA Rt. Vagyonkezelő Szolgáltatóház Alkatrész Ipartechnika Jármű Futómű Összesen RÁBA Rt Vagyonkezelő 0 Szolgáltatóház 0 Alkatrész Ipartechnika Jármű Futómű Passzív időbeli elhatárolás A passzív időbeli elhatárolások a következőket tartalmazzák (adatok ezer Ft-ban): Megnevezés Előkészített adat Konsz. helyesbítés Konszolidált adat Bevételek passzív időbeli elhatárolása Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása Halasztott bevételek Passzív időbeli elhatárolások Az eredménykimutatáshoz kapcsolódó megjegyzések 17/A. Az értékesítés nettó árbevétele és közvetlen költségei A nettó árbevétel változását az alábbi táblázat mutatja: Megnevezés Érték (ezer Ft) Előző időszaki nettó árbevétel (2001. év) Előkészített adat Konszolidáció miatti változás* Tárgyidőszaki nettó árbevétel (2002. év) *Az összevont (konszolidált) eredménykimutatásban az árbevételeknél a konszolidálásba bevont vállalatok egymás közötti szállításaiból és szolgáltatás-teljesítéseiből származó árbevételek, valamint az ezekre jutó közvetlen költségek kiszűrésre kerültek (Sztv (1) bekezdés). Az összevont (konszolidált) eredménykimutatásban a konszolidált árbevételre jutó közvetlen költségek kiszűrése alaphelyzetben az árbevétellel megegyező értékben történt, amit módosított a közbenső eredmény kiszűrése. A közvetlen költségek kiszűrését módosították továbbá azok a tételek, amelyekből Csoporton belüli árbevétel képződött, és

27 26 amelyekhez közvetlen költséget rendeltek, de ezek a vevőnél közvetett költségként jelentek meg ( ezer forint értékben). A Csoporton belüli értékesítés nettó árbevételének mátrixa (ezer Ft): Rába Sárvár Vagyonk IMAG Szolgház Alkatész Iptech. Rkész Motor Jármű Futómű összesen Rába Sárvár Vagyonk IMAG Szolgház Alkatész Iptech Rkész Motor Jármű Futómű A konszolidált árbevétel relációnkénti megoszlása: Reláció év év ezer Ft megoszlás % Belföldi értékesítés nettó árbevétele ,6 Export értékesítés nettó árbevétele ,4 Összesen ,0 Az export árbevétel régiónkénti megoszlása: Régió ezer Ft ezer USD % Európai Unió ,9 CEFTA ,6 EU társult ,2 USA ,4 Amerika ,8 Ázsia ,1 Afrika ,3 Ausztrália ,3 Oroszország ,1 Egyéb FÁK ,6 Egyéb , ,0

28 27 17/B. Az értékesítés közvetett költségei A konszolidált közvetett költségek értéke és megoszlása évben: év év Közvetett költség fajtája ezer Ft megoszlás % Értékesítési, forgalmazási költségek ,3 Igazgatási költségek Igazgatási költségek konszolidációs helyesbítése* Konszolidált igazgatási költségek ,9 Egyéb általános költségek Egyéb általános költségek konszolidációs helyesbítése Konszolidált egyéb általános költségek ,7 Konszolidált összes közvetett költség ,0 *Közvetett költségek konszolidációs helyesbítése: A Csoporton belül képződött olyan bevételek, amelyekhez közvetlen költség nem rendelhető (16/A. megjegyzés szerint). A Csoporton belül képződött, szolgáltatásból származó árbevétel (16/A. megjegyzés szerint) Futómű apport felértékelés miatti écs. korrekció Futómű gyártási jog felértékelés miatti écs korrekció Futómű apportált tárgyi eszköz selejt eft eft eft eft 17/C. Egyéb bevételek A Rába Rt év folyamán kiszervezte a Csoport energia ellátási tevékenységét a következő módon: 3 millió Ft jegyzett tőkével létrehozta a Rába Energiaszolgáltató Kft-t és ennek 97%-os részesedését értékesítette 30 millió Ft-ért az EETEK Kft. részére. Ezzel egyidejűleg a Társaság szerződést között az EETEK Kft-vel, melyben 750 millió Ft-ért vállalta, hogy Rába Csoporthoz tartozó társaságok az elkövetkező 20 évben kizárólagosan a Rába Energiaszolgáltató Kft-től vásárolják az energiát. Az EETEK Kft. vállalta, hogy több milliárd forint bekerülési értékű energia megtakarítást eredményező beruházásokat végez a Rába Energiaszolgáltató Kft-n keresztül. Ezért az elkövetkező 20 évben a Rába Energiaszolgáltató Kft. olyan energia árakat érvényesíthet a Rába Csoport vállalataival szemben, mely minden költségét plusz 4%-ot fedez, továbbá a beruházásokból eredő energia költség megtakarítás 95%-át kapja meg a beruházásokat követő 10 évben, illetve 50%-át az azt követő években. A Rába Rt ben a teljes 750 millió Ft-os koncessziós díjat egyéb bevételként számolta el, illetve a pénzügyi műveletek bevételei között számolta el a Rába Energiaszolgáltató Kftben lévő részesedésének értékesítéséből származó árfolyam- nyereséget. 18. Adófizetési kötelezettség

29 28 A Csoport effektív adófizetési kötelezettsége jelentősen csökkent. Az adófizetési kötelezettség alakulása: év év ezer Ft ezer Ft Adófizetési kötelezettség Adózás előtti eredmény %-ában 50,6 A konszolidált társasági nyereségadó alapját módosító főbb tételek Adóalap növelő tételek: eft Számviteli törvény alapján elszámolt értékcsökkenés Céltartalék jövőbeni ktg-re Számviteli törvény alapján elszámolt céltartalék Adóellenőrzés során megállapított költségként elsz Adóévi költség, ráfordítás elszámolása Behajthatatlan követelés Bírság Adott támogatás Követelésre elszámolt értékvesztés Nem vállalkozási tevékenység 613 Adóalap növelő tételek összesen: Adóalap csökkentő tételek: Adótörvény szerint elszámolt értékcsökkenés Adóévben bevételként elszámolt céltartalék Kapott osztalék, részesedés Adótörvény által elismert mértékű értékvesztés Adóellenőrzés során megállapított bevétel elsz Szakmunkás tanulók után figyelembe vehető összeg Adóévben visszaírt értékvesztés Adomány Kutatási és kísérleti fejlesztés Adóalap csökkentő tételek összesen:

30 29 19/A. Költségek költségnemenkénti részletezése Eredménykimutatás (összköltség) ezer Ft IV. Anyagjellegű ráfordítások V. Személyi jellegű ráfordítások VI. Értékcsökkenési leírás III. Aktivált saját teljesítmények értéke +/- * III-VII. Költségnemenként összesen: Konszolidáció hatása Konszolidált költségnemenkénti összesen EGYEZTETÉS: Eredménykimutatás (forgalmi ktg) Közvetlen költségek Előkészítés Konszolidáció hatása Konszolidált érték Közvetett költségek Előkészítés Konszolidáció hatása Konszolidált érték Költségek összesen: * Saját előállítású eszközök aktivált értéke (03) és saját termelésű készletek állományvált.(04) 19/b. Foglalkoztatottak létszáma, személyi jellegű ráfordítások Állomány Foglak. Személyi jellegű ráfordítások csoport átl. létszáma Fizikai Alkalmazotti Bérköltség Személyi jell. Bérjárulék Összesen Összesen

31 30 RÁBA Rt. konszolidált CASH-FLOW kimutatás év 2002.év Adatok: ezer Ft-ban I. Szokásos tevékenységből származó pénzeszköz-változás (2,532,265) 6,555, Adózás előtti eredmény 880,806 (4,350,576) 2. Kapott osztalék kiszűrése (252,052) 0 3. Elszámolt amortizáció 2,483,954 2,562, Elszámolt értékvesztés Céltartalék képzés és felhasználás különbözete 241, , Befektetett eszközök értékesítésének eredménye 0 (1,289,067) 7. Szállítói kötelezettség változása (434,961) (1,444,170) 8. Egyéb rövidlejáratú kötelezettség változása (4,356,741) (425,871) 9. Passzív időbeli elhatárolások változása 551,787 (143,896) 10. Vevőkövetelés változása (3,361,688) 6,811, Forgóeszközök változása (vevő és pénzeszköz nélkül) 1,974,702 3,444, Aktív időbeli elhatárolások változása 108,688 70, Fizetett adó (nyereség után) 445,957 (8,281) 14. Jóváhagyott osztalék, részesedés (1,386,717) 0 14.a. Külső tulajdonosok részesedése, tőkeváltozás 572, ,098 II. Befektetési tevékenységből származópénzeszköz-változás (1,520,585) (2,793,607) 15.a.Befektetett eszközök beszerzése (3,870,223) (4,820,914) 15.b. Közös és társult váll. anyaváll-ot megill. rész. vált Befektetett eszközök eladása 2,097,586 2,027, Kapott osztalék, részesedés 252,052 0 III. Pénzügyi műveletekből származó pénzeszköz-változás 7,391,077 (3,604,101) 18. Részvénykibocsátás bevétele Kötvénykibocsátás bevétele Hitelfelvétel 9,168,645 3,742, Passzív tőkekonsz. kül. leányváll-tól áll. vált. (875,185) Tőketartalékként átvett pénzeszköz 793,876 (51,100) 23. Részvénybevonás (Tőkeleszállítás) (822,262) (393,724) 24. Kötvényvisszafizetés a. Hiteltörlesztés, -visszafizetés (873,997) (6,901,996) 25.b. Alapítókkal szembeni kötelezettség változás Véglegesen átadott pénzeszköz Visszafizetett adott kölcsön 0 0 IV. Pénzeszközök változása (± I ± II ± III. sorok) 3,338, ,548

32 31 A Társaság igazgatósága, és felügyelő bizottsága részére évben eft, évben eft tiszteletdíj került kifizetésre. 20. Környezetvédelem Veszélyességi osztály évi nyitó mennyiség (kg) 2002.évi növekedés (kg) 2002.évi csökkenés (kg) 2002.évi záró mennyiség (kg) Olajos, festékes veszélyes hulladékok A mérlegben nem szereplő kötelezettségek Exportárbevétel árfolyamkockázatának fedezetére szolgáló határidős deviza ügyletek: 75 millió EUR eladás forint ellenében, továbbá 59 millió EUR vétele USD ellenében. Több hitelt (OMFB - Magyar Fejlesztési Bizottság, HYFERP - a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott) jelzáloggal biztosítanak. A Társaságnak ezen kívül még garanciákkal és akkreditívekkel kapcsolatos mérlegen kívüli kötelezettségei állnak fenn. A Társaság több kisebb perben alperes. Esetleges veszteségre nem mutattak ki céltartalékot a pénzügyi kimutatásokban, mivel a Társaság vezetősége úgy gondolja, jól megalapozott védelemmel rendelkezik az ellene támasztott követelésekkel szemben. A vállalatcsoport vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetét az alábbi mutatók jellemzik: Mutatók 2001.év 2002.év Egy részvényre jutó nyereség (EPS) 31,4 n.a. Ft/db Árfolyam/EPS (P/E mutató) 48,5 n.a. Saját tőke arányos nyereség (ROE) 1,6 n.a. Eszközarányos nyereség (ROA) 1,7 n.a. Tartósan befektetett eszközök aránya % A/(A+B+C) 44,0 56,4 Forgóeszközök aránya % (B+C)/(A+B+C) 56,0 43,6 Saját tőke aránya % D/(D+E+F+G) 53,2 53,5 Hosszú lejáratú köt. és saját forrás aránya % FII/(FII+D) 4,0 17,7 Eladósodottság mértéke % F/D 83,9 78,3 Befektetett eszközök fedezettsége % D/A 120,9 94,9 Gyorslikviditás (BII+BIV)/FIII 84,3 91,0 Rövidtávú likviditás II % FIII/B 76,2 70,4 Jegyzett tőkére jutó adózás el. eredm. % ee/di 6,4 n.a.

A RÁBA Rt. 1995. évtől anyavállalati minőségben összevont (konszolidált) éves beszámolót készít.

A RÁBA Rt. 1995. évtől anyavállalati minőségben összevont (konszolidált) éves beszámolót készít. 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA A RÁBA Magyar Vagon és Gépgyár Rt. ( a "Társaság") a magyar törvények szerint bejegyzett társaság. A Társaság 1992. január 1-én alakult részvénytársasággá, az 1989. évi XIII. (átalakulási)

Részletesebben

A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint

A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint Adatlap A társaság neve: Rába Járműipari Holding Részvénytársaság

Részletesebben

A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint

A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint Adatlap A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Részvénytársaság

Részletesebben

a 2013. december 31-vel végződő évre Magyar Számviteli Szabályok szerinti, auditált adatok alapján

a 2013. december 31-vel végződő évre Magyar Számviteli Szabályok szerinti, auditált adatok alapján ÉVES JELENTÉS a 2013. december 31-vel végződő évre Magyar Számviteli Szabályok szerinti, auditált adatok alapján Győr, 2014. április 17. Székhely: 9027 Győr, Martin út 1. Postacím: 9002 Győr, Pf. 50 Telefon:

Részletesebben

3.1.2. Pénzügyi helyzet vizsgálata... 30 3.1.3. Hatékonyság vizsgálata... 30 3.1.4. Jövedelmezőség vizsgálata... 31 3.2. Egyéb tájékoztató adatok...

3.1.2. Pénzügyi helyzet vizsgálata... 30 3.1.3. Hatékonyság vizsgálata... 30 3.1.4. Jövedelmezőség vizsgálata... 31 3.2. Egyéb tájékoztató adatok... Tartalomjegyzék 1. Általános rész... 5 1.1. A társaságra vonatkozó legfontosabb információk bemutatása... 5 1.2. A számviteli politika rövid ismertetése... 6 1.2.1. Az éves beszámoló összeállításánál alkalmazott

Részletesebben

Számviteli képeskönyv. A mérleg előírt tagolása. a Számviteli törvény alapján

Számviteli képeskönyv. A mérleg előírt tagolása. a Számviteli törvény alapján Számviteli képeskönyv I. melléklet A mérleg előírt tagolása a Számviteli törvény alapján Mérleg A változat Eszközök (aktívák) A. Befektetett eszközök I. Immateriális javak 1. Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

MÉRLEG ( A VÁLTOZAT) Megnevezés Előző év Tárgyév

MÉRLEG ( A VÁLTOZAT) Megnevezés Előző év Tárgyév MÉRLEG ( A VÁLTOZAT) Megnevezés Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK I. Immateriális javak 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. vagyoni értékű jogok 4.

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 15. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 01 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/M/A3

Részletesebben

M-SPIRIT SZOLGÁLTATÓ KFT. 2013. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL

M-SPIRIT SZOLGÁLTATÓ KFT. 2013. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL ÜZLETI JELENTÉS AZ M-SPIRIT SZOLGÁLTATÓ KFT. 2013. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL Veszprém, 2013. február 14. Dr. Markovszky György ügyvezető igazgató 1 Üzleti Jelentés az M-Spirit Kft. 2013. évi gazdálkodásáról

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET a Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2015. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához Budapest, 2016. február 29. A vállalkozás ismertetése A Bethlen Gábor

Részletesebben

MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE

MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE A TISZAI VEGYI KOMBINÁT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉSSEL EGYÜTT

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság. Tőzsdei éves jelentés 2002 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Tőzsdei éves jelentés 2002 Az éves jelentés tartalma Mérleg, Eredménykimutatás 3. oldal Kiegészítő melléklet 8. oldal Üzleti jelentés... 51. oldal Budapesti

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. 2007. évi. éves beszámolóhoz. S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a. Adószám: 11884264-2-13

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. 2007. évi. éves beszámolóhoz. S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a. Adószám: 11884264-2-13 S+H Portfolio Zrt. 2000 Szentendre Bánáti utca 2/a Adószám: 11884264-2-13 Cégjegyzékszám: 13-10-040601 KSH: 11884264-7412-114-13 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2007. évi éves beszámolóhoz A beszámoló auditált adatokat

Részletesebben

NÉMET-MAGYAR IPARI- ÉS KERESKEDELMI KAMARA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A 2015. DECEMBER 31-ÉN VÉGZŐDŐ ÉVRE

NÉMET-MAGYAR IPARI- ÉS KERESKEDELMI KAMARA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A 2015. DECEMBER 31-ÉN VÉGZŐDŐ ÉVRE NÉMET-MAGYAR IPARI- ÉS KERESKEDELMI KAMARA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A 2015. DECEMBER 31-ÉN VÉGZŐDŐ ÉVRE NÉMET-MAGYAR IPARI-ÉS KERESKEDELMI KAMARA MÉRLEG A 2015. DECEMBER 31-ÉN VÉGZŐDŐ ÉVRE (Az összes

Részletesebben

KONSZOLIDÁLT ÉVES BESZÁMOLÓ

KONSZOLIDÁLT ÉVES BESZÁMOLÓ KONSZOLIDÁLT ÉVES BESZÁMOLÓ FORRÁS VAGYONKEZELÉSI ÉS BEFEKTETÉSI NYRT. AZ EU ÁLTAL BEFOGADOTT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI SZTENDERDEK (IFRS) ALAPJÁN 2014. DECEMBER 31. 1 Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

2012. évi Éves beszámoló

2012. évi Éves beszámoló 1 1 0 8 5 4 4 1 4 9 3 9 1 1 4 0 6 Statisztikai számjel 0 6 1 0 0 0 0 0 8 3 Cégjegyzék száma Tisza Volán Zrt. a vállalkozás megnevezése 672Ő. Szeged, Bakay Nándor u. Ő8. 62/560111 a vállalkozás címe, telefonszáma

Részletesebben

15EB 01 15EB 01/A. Cégadatok (A) MAGYAR KÖZLÖNY LAP ÉS KÖNYVKIADÓ KFT. Cégjegyzékszáma: 01 09 269016

15EB 01 15EB 01/A. Cégadatok (A) MAGYAR KÖZLÖNY LAP ÉS KÖNYVKIADÓ KFT. Cégjegyzékszáma: 01 09 269016 Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 01 Cégjegyzékszáma: 01 09 269016 Székhelye: MAGYAR

Részletesebben

. Kiegészítő melléklet a 2009. évi számviteli törvény szerinti éves beszámolóhoz . 1 Tartalomjegyzék 1. Peremfeltételek, üzletpolitikai célok (általános kiegészítések) 1. oldal 1.1. A vállalkozás bemutatása

Részletesebben

Trader-Holding Zrt. Éves beszámoló. 2013 Pomáz, Koppány utca 4. a vállalkozás címe, telefonszáma 1 3-1 0-0 4 1 3 4 4. a vállalkozás megnevezése

Trader-Holding Zrt. Éves beszámoló. 2013 Pomáz, Koppány utca 4. a vállalkozás címe, telefonszáma 1 3-1 0-0 4 1 3 4 4. a vállalkozás megnevezése 1 4 3 5 8 5 4 0 4 1 1 0 1 1 4 1 3 Statisztikai számjel 1 3-1 0-0 4 1 3 4 4 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése 2013 Pomáz, Koppány utca 4. a vállalkozás címe, telefonszáma 2013 Éves beszámoló A

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KÖR 2004 Informatikai Nonprofit Kft. 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KÖR 2004 Informatikai Nonprofit Kft. 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2013. évi BESZÁMOLÓJÁHOZ I. I/1. Általános rész A vállalkozás bemutatása 1. A cég elnevezése: KÖR 2004 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 2. A cég rövidtett elnevezése: 3.

Részletesebben

A SYNERGON INFORMATIKA NYRT. 2008. DECEMBER 31-i ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Budapest, 2009. február 13. I. Általános rész 1. A társaság bemutatása A cég neve: Synergon Informatikai Rendszereket

Részletesebben

Balatoni Halászati Zrt. MÉRLEG

Balatoni Halászati Zrt. MÉRLEG 1 1 2 2 6 5 8 3 0 3 1 2 1 1 4 1 4 Statisztikai számjel 1 4 _ 1 0 3 0 0 0 5 4 Cégjegyzék szám Balatoni Halászati Zrt. MÉRLEG MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok ezer Ft-ban A tétel megnevezése Előző év Tárgy

Részletesebben

Független Könyvvizsgálói Jelentés

Független Könyvvizsgálói Jelentés Morál-Audit Kft. 5309. Berekfürdő, Búzavirág u. 24. 1075. Budapest, Wesselényi u. 12. II/1. Tel.: +36 30 2070 735 email: moral.audit@gmail.com Független Könyvvizsgálói Jelentés a MAHART-Szabadkikötő Zrt.

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013 üzleti évről

Kiegészítő melléklet 2013 üzleti évről Statisztikai számjel: 13546636360011315 Cégjegyzék száma: 15-09 - 070074 Vállalkozás megnevezése: Szalka-Víz Mátészalka Térségi Víz- és Csatornaszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Vállalkozás címe:

Részletesebben

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003

Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Tőzsdei Éves Jelentés 2003 2004. április 29. Gazdasági Igazgatóság / Economic Directorate Az éves jelentés tartalma: Tartalom. 1. oldal Független Könyvvizsgálói jelentés

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Közhasznú szervezet neve: MŰHELY PRODUKCIÓ Adószáma: 22631792-1-42 Cégjegyzék száma: 01-09-936654 Statisztikai számjele: 22631792-9001-113-01 Címe: 1117. Budapest, Galambóc u. 34.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Konszolidált eredménykimutatás 1. Konszolidált mérleg 2. Konszolidált saját tőke változásainak kimutatása 3

TARTALOMJEGYZÉK. Konszolidált eredménykimutatás 1. Konszolidált mérleg 2. Konszolidált saját tőke változásainak kimutatása 3 TARTALOMJEGYZÉK Konszolidált eredménykimutatás 1 Konszolidált mérleg 2 Konszolidált saját tőke változásainak kimutatása 3 Konszolidált cash-flow kimutatás 4 Kiegészítő melléklet a konszolidált beszámolóhoz

Részletesebben

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához

KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához KIEGÉSZITŐ MELLÉKLET A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit Zrt. 2013. december 31-i fordulónapra készített éves beszámolójához A vállalkozás ismertetése A Bethlen Gábor Alapkezelő Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

a vállalkozás címe, telefonszáma 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. 457-3860 Éves beszámoló 2004. 01. 01. - 12. 31. üzleti évről

a vállalkozás címe, telefonszáma 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. 457-3860 Éves beszámoló 2004. 01. 01. - 12. 31. üzleti évről 1 2 0 4 1 7 8 1 7 0 2 0 1 1 4 0 1 Statisztikai számjel 0 1-1 0-0 4 2 8 1 3 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése BUDAPESTI INGATLAN RT. a vállalkozás címe, telefonszáma 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20.

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20. Pécs, Tüzér u. 18-20. ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. évi üzleti évről Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02 Készült: 2014. december 31-i fordulónappal 2015. február 15-én Vida János

Részletesebben

Kiegészítő meléklet. a Misszió Egészségügyi Központ Közhasznú Társaság 2007 évi éves beszámolójához

Kiegészítő meléklet. a Misszió Egészségügyi Központ Közhasznú Társaság 2007 évi éves beszámolójához Kiegészítő meléklet a Misszió Egészségügyi Központ Közhasznú Társaság 2007 évi éves beszámolójához I. Általános rész 1.A vállalkozás bemutatása A Társaság 1996. április 30-án alakult. A Társaság 100%-os

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. üzleti évre Jóváhagyta: közgyűlése 2016. április 25-én 1022 Budapest, Törökvész út 30/A. +36-1-336-5300 www.kulcs-soft.hu 1. A TÁRSASÁG BEMUTATÁSA A társaság neve: A társaság

Részletesebben

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27.

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. ÉVES JELENTÉS 2004 Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. VEZÉRIGAZGATÓ ÜZENETE Társaságunk a 2004. évben jelentősen növelte eredményét, miközben árbevételében jelentős változás nem történt.

Részletesebben

A Szervezet kiemelt adatainak bemutatása: Szervezeti forma: A Szervezet adószáma: A Szervezet KSH száma: Cégjegyzékszám: Alapítás ideje: Jogelőd: Főtevékenysége: Kiegészítő tevékenysége: Székhelye: Telephelye:

Részletesebben

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 1. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS Budapest, 2004. január 30. EGIS Gyógyszergyár Rt. 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2. MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS Budapest, 2004.

Részletesebben

Éves beszámoló 01-09-562612. 1095. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 2013. Üzleti évről. a vállalkozás vezetője. a vállalkozás címe, telefonszáma 06-1-2056068

Éves beszámoló 01-09-562612. 1095. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 2013. Üzleti évről. a vállalkozás vezetője. a vállalkozás címe, telefonszáma 06-1-2056068 1 2 1 8 1 5 2 4 2 2 1 1 1 3 1 Statisztikai számjel 1-9-562612 Cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése FCSM Mélyépítő KFT. a vállalkozás címe, telefonszáma 195. BUDAPEST, Laczkovich u.1. 6-1-25668 Éves

Részletesebben

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 2 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 3 Mérlegbeszámoló kiegészítő

Részletesebben

2015. december 31. Érd és Térsége Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társaság 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-c. Postacím: 2030 Érd, Pf.: 55.

2015. december 31. Érd és Térsége Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társaság 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-c. Postacím: 2030 Érd, Pf.: 55. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2015. december 31. Érd, 2016. február 27. L a n k u I l d i k ó ügyvezető igazgató Érd és Térsége Regionális Víziközmű Korlátolt Felelősségű Társaság 2030 Érd, Fehérvári út 63/b-c.

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002.

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. Statisztikai számjel: 1073441-4010-114-06 Cégjegyzék szám: 06-10-00056 'Mérleg eszközök (aktívák)

Részletesebben

Az MVM Csoport. Konszolidált Pénzügyi Kimutatása. 2012. év

Az MVM Csoport. Konszolidált Pénzügyi Kimutatása. 2012. év MVM Magyar Villamos Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság Az MVM Csoport EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint készített Konszolidált Pénzügyi Kimutatása 2012. év Budapest,

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓHOZ NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2014.01.01. 2014.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2002. ÉS 2001. DECEMBER 31. ÉVEKRE

ZALAKERÁMIA RT. 2002. ÉS 2001. DECEMBER 31. ÉVEKRE ÉS FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS A ÉVEKRE ÉS FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS A ÉVEKRE Tartalom: Oldal Független könyvvizsgálói jelentés 1 Konszolidált beszámolók A és december 31-i konszolidált mérlegek

Részletesebben

A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT

A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT 1 0 5 6 4 3 0 3 1 5 3 3 1 1 4 0 7 Statisztikai számjel 0 7-1 0-0 0 1 0 1 3 Cégjegyzék száma A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT 2005. ÉVI ÉVES JELENTÉSE A TŐKEPIACRÓL SZÓLÓ 2001. ÉVI CXX. TV. ALAPJÁN Mérleg

Részletesebben

BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Konszolidált Kiegészítő melléklet a 2012. évi konszolidált éves beszámolóhoz I. Általános rész 1. A Társaság bemutatása

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014.12.31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014.12.31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014.12.31. Dátum: Debrecen, 2015. március 6. Főnix Takarékszövetkezet 4025 Debrecen, Petőfi tér 6. Fodorné Szabó Judit elnök-ügyvezető ig. Pinczésiné Ludman Viktória ügyvezető ig.

Részletesebben

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A TARJÁNHŐ SZOLGÁLTATÓ-ELOSZTÓ KFT. 2009. ÉVI BESZÁMOLÓJA Tisztelt Közgyűlés! A Tarjánhő Kft.-t Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft

Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft Adószám: 20999476 2 19 Cégbíróság: Veszprém Megyei Törvényszék Cégjegyzékszám: 19-09-511588 Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonoprofit Kft 8200. Veszprém, Rákóczi u. 1. 1.em. 1. Kiegészítő melléklet

Részletesebben

HNK-2015/304. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. 2014. évi egyszerűsített éves beszámolója

HNK-2015/304. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. 2014. évi egyszerűsített éves beszámolója HNK-2015/304 A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. 2014. évi egyszerűsített éves beszámolója -1- Tartalomjegyzék: 1. Általános információk a beszámolóhoz 1.1. A gazdálkodó

Részletesebben

A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT

A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT 1 0 5 6 4 3 0 3 1 5 3 3 1 1 4 0 7 Statisztikai számjel 0 7-1 0-0 0 1 0 1 3 Cégjegyzék száma A SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI NYRT 2006. ÉVI ÉVES JELENTÉSE A TŐKEPIACRÓL SZÓLÓ 2001. ÉVI CXX. TV. ALAPJÁN Mérleg

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

Éves beszámoló. MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. Miskolc, Csabai kapu 9-11 2010.

Éves beszámoló. MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. Miskolc, Csabai kapu 9-11 2010. Statisztikai számjel: 14635306-8610-599-05 Cégjegyzék száma: CG. 05-09-017049 MISEK Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. Miskolc, Csabai kapu 9-11 2010.

Részletesebben

TISZAI VEGYI KOMBINÁT RT. MÉRLEGEK 2003. ÉS 2002. DECEMBER 31.

TISZAI VEGYI KOMBINÁT RT. MÉRLEGEK 2003. ÉS 2002. DECEMBER 31. MÉRLEGEK 2003. ÉS 2002. DECEMBER 31. ESZKÖZÖK Befektetett eszközök Jegyzet 2003.12.31. 2002.12.31. millió forint millió forint Immateriális javak 4 4.151 3.660 Tárgyi eszközök 5 109.416 62.639 Pénzügyi

Részletesebben

12. szám 123. évfolyam 2008. május 2. TARTALOM

12. szám 123. évfolyam 2008. május 2. TARTALOM 12. szám 123. évfolyam 2008. május 2. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 17/2008. (V. 2. MÁV Ért. 12.) VIG. sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. Értékelési

Részletesebben

Dr. Siklósi Ágnes Dr. Veress Attila Feladatgyűjtemény a Pénzügyi számvitel 2 tantárgyhoz

Dr. Siklósi Ágnes Dr. Veress Attila Feladatgyűjtemény a Pénzügyi számvitel 2 tantárgyhoz Dr. Siklósi Ágnes Dr. Veress Attila Feladatgyűjtemény a Pénzügyi számvitel 2 tantárgyhoz 2015 1. FEJEZET IDŐBELI ELHATÁROLÁSOK 2 TANÓRAI MEGOLDÁSRA AJÁNLOTT FELADATOK 1. feladat (költségek, ráfordítások

Részletesebben

MÉRLEG " A " változat Eszközök ( aktívák )

MÉRLEG  A  változat Eszközök ( aktívák ) Statisztikai számjel: 1 0 7 3 2 3 4 6 2 9 3 2 1 1 4 0 4 Cégjegyzék száma: 0 4-1 0-0 0 1 3 8 4 Linamar Hungary RT. Az üzleti év mérlegfordulónapja: 2003. december 31. ( év / hó / nap ) MÉRLEG " A " változat

Részletesebben

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. 1. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár (továbbiakban Pénztár) területi elven működő nyitott kiegészítő Egészségpénztár,

Részletesebben

A társaság alapadatai

A társaság alapadatai A társaság alapadatai Megnevezése: Működési formája. ÖKO-DOMBÓ Dombóvári Környezet- és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Korlátolt felelősségű társaság Cégjegyzék száma: 17-09-005330 Adószáma: 13490315-2-17

Részletesebben

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2013. évi gazdálkodására vonatkozó összevont (konszolidált) éves beszámolóról szóló jelentés MFB MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ

Részletesebben

Eszközök és források értékelési szabályzata

Eszközök és források értékelési szabályzata ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu J ó v á h a g y o m: Budapest, 2015.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Gyógyfürdő Nonprofit Közhasznú Kft Cégjegyzék száma: 16-09-009776 5420 Túrkeve, Kuthen király u. 11. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2014.01.01. 2014.12.31. időszakról egyszerűsített éves beszámolóhoz I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 2013. évi tevékenységéről J A V A S L A T

B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 2013. évi tevékenységéről J A V A S L A T B E S Z Á M O L Ó az ÓZDINVEST KFT 213. évi tevékenységéről J A V A S L A T a mérleg megállapítására, üzleti jelentés és eredménykimutatás jóváhagyására Tartalom: 213. évi beszámoló - mérleg - eredmény

Részletesebben

NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774

NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT. : 4032 Debrecen, Ady Endre u. 1. : 52/ 310-065, 413-515; Fax: 52/ 532-774 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A NAGYERDEI KULTÚRPARK NONPROFIT KFT 2013.01.01. 2013.12.31. TERJEDŐ IDŐSZAKRÓL

Részletesebben

Kiegészítő Melléklet

Kiegészítő Melléklet Kiegészítő Melléklet a BISZ Zrt. 2012. évi beszámolójához Tartalomjegyzék 1. Általános kiegészítések... 2 1.1. A BISZ Zrt. bemutatása... 2 1.2. A BISZ Zrt. irányításának rendszere... 3 1.3. BISZ Zrt. számviteli

Részletesebben

II. Az átalakulás előzményei és a létrejövő társaságokra vonatkozó adatok

II. Az átalakulás előzményei és a létrejövő társaságokra vonatkozó adatok Független könyvvizsgálói jelentés átalakulási vagyonmérleg vizsgálatáról a jogutód -ről és a kiválással létrejövő Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaságról a jogelőd részvényesei részére. I. Bevezető

Részletesebben

ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA

ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Eszközök és források értékelési Szabályzata 2015. Szám: 05-5/234/2015. PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ESZKÖZÖK ÉS FORRÁSOK ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Pécs Megyei

Részletesebben

FŐKÖNYVELŐK LAPJA Megrendelhető számviteli és adózási szaklap

FŐKÖNYVELŐK LAPJA Megrendelhető számviteli és adózási szaklap A Főkönyvelők lapjának előfizetésével 3 mérlegképes könyvelő kaphat 2-2 kreditpontot! A Főkönyvelők klubjának mérlegképes tagjai évente 2 kreditpontot kapnak tagságuk után! Kiadó: Vállalkozásbarát Könyvelő,

Részletesebben

MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG MILLENÁRIS TUDOMÁNYOS KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG (korábban Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Társaság 2008.03.31.-ig) 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20. (www.millenaris.hu)

Részletesebben

PANNERGY Nyrt. 2012. évi beszámoló. független könyvvizsgálói jelentés

PANNERGY Nyrt. 2012. évi beszámoló. független könyvvizsgálói jelentés PANNERGY Nyrt. 2012. évi beszámoló és független könyvvizsgálói jelentés Tartalomjegyzék I. Független könyvvizsgálói jelentés II. Éves beszámoló Mérleg Eredménykimutatás Kiegészít melléklet Üzleti jelentés

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés Jól teljesített az Állami Nyomda az év első felében Iparági átlag felett teljesített az első félévben az Állami Nyomda, és export árbevételét jelentősen növelni tudta. Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY,

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ SZERVEZET EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KÖZHASZNŰ EREDMÉNYKIMUTATÁSA " " VÁLTOZAT

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ SZERVEZET EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KÖZHASZNŰ EREDMÉNYKIMUTATÁSA   VÁLTOZAT 2 3 7 0 2 0 3 3 9 0 0 1 5 7 2 0 2 Statisztikai számjel 0 2-0 9-0 7 8 2 1 3 Cégjegyzék száma A szervezet megnevezése: Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. A szervezet címe: 7621 Pécs, Színház tér 1. 2 0

Részletesebben

Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft

Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft 1. Általános kiegészítések 1.1.A gazdálkodó bemutatása 1.1.1. A gazdálkodó főbb adatai - Székhely: - Internetes honlap címe: (ha a beszámolót a honlapon is közzéteszi) - Működési forma: Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

Független Könyvvizsgálói Jelentés

Független Könyvvizsgálói Jelentés Ernst & Young Kft. Ernst & Young Ltd. H-1132 Budapest Váci út 20. 1399 Budapest 62. Pf.632, Hungary Tel: +36 1 451 8100 Fax: +36 1 451 8199 www.ey.com/hu Cg. 01-09-267553 Független Könyvvizsgálói Jelentés

Részletesebben

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014. Pécs, 2015. március 31. Rázga Miklós ügyvezető igazgató Tartalom Tartalom:...2 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ...3 A Társaság bemutatása...3 A Társaság

Részletesebben

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. 2014.

Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. 2014. 23141823-2-20 STATISZTIKAI SZÁMJEL VAGY ADÓSZÁM A beszámolót mérlegképes könyvelő készítette. 20-09-071334 CÉGJEGYZÉKSZÁM Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ MÉRLEGE 2014. TÉTEL

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS 2006 1

ÉVES JELENTÉS 2006 1 ÉVES JELENTÉS 2006 1 TARTALOM Az Inter-Európa Bank Nyrt. magyar számviteli szabályok szerint összeállított 2006. évi éves beszámolója Az Inter-Európa Bank Nyrt. Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok

Részletesebben

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2015. május 29.

DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE. Székesfehérvár, 2015. május 29. DÉL-BALATONI IDEGENFORGALMI ÉS KÖZGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA 2014 EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2015. május 29. A társaság bemutatása A Dél-balatoni Idegenforgalmi

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet ÉVES BESZÁMOLÓ 29. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet Győr, 21. április 27. T A R T A L O M MÉRLEGKIMUTATÁS... 3 EREDMÉNYKIMUTATÁS... 7 KIEGÉSZÍT MELLÉKLET...

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda. 2014. éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda. 2014. éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda 2014. éves beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Azonosító adatok Az Iroda neve, székhelye: Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda 1055 Budapest,

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Statisztikai számjel: 22945033-3530-572-02 Cégjegyzékszám : 02-09-076277 Szigetvári Távhő Szolgáltató Nonprofit Kft 7900 Szigetvár, Szent István lakótelep 7. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. év Szigetvár, 2014

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2014.

ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet 3170 Szécsény, Rákóczi út 71. Cg.: 12-02-000365 ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. Mérleg Eredmény-kimutatás Kiegészítő melléklet Könyvvizsgálói jelentés AMENNYIBEN NEM JELEZZÜK,

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2015.

ÉVES BESZÁMOLÓ 2015. HÉVÍZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 8380 HÉVÍZ, SZÉCHENYI U. 66. Cg : 02-02-050059 ÉVES BESZÁMOLÓ 2015. Mérleg Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet Könyvvizsgálói jelentés Üzleti jelentés 1.

Részletesebben

Címszavakban. Mikrogazdálkodói EÉB 2015.10.05. Sztv átfogó módosítása 2016. I. Megemelt értékhatárok. Készítette: Előadó: Dr.

Címszavakban. Mikrogazdálkodói EÉB 2015.10.05. Sztv átfogó módosítása 2016. I. Megemelt értékhatárok. Készítette: Előadó: Dr. Sztv átfogó módosítása 2016 Készítette: Dr. Kardos arbara főiskolai docens okleveles könyvvizsgáló Előadó: Dr. Sisa Krisztina Egyetemi adjunktus GF PSZK Számvitel Intézeti Tanszék okleveles könyvvizsgáló

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2014.

Kiegészítő melléklet 2014. Adószám: 19550204-1-03 Bíróság: Kecskeméti Törvényszék Bírósági végzés száma: Pk.60215/2007/6/I 6500 Baja, Bartók Béla utca 5. fszt. 1. 2014. Fordulónap: 2014. december 31. Beszámolási időszak: 2014. január

Részletesebben

RITEK ZRT. 0 6 1 0 0 0 0 2 7 9. ország. Adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozat. Független könyvvizsgálói jelentés

RITEK ZRT. 0 6 1 0 0 0 0 2 7 9. ország. Adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozat. Független könyvvizsgálói jelentés KIM KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM 14EB-01 11/2009. (IV. 28.) IRM-MeHVM-PM együttes rendelet Kizárólag elektronikus úton nyújtható be. ELEKTRONIKUS ŰRLAP a számviteli törvény szerinti beszámoló

Részletesebben

A számvitel és az adózás időszerű kérdései 2013

A számvitel és az adózás időszerű kérdései 2013 Dr. Kardos Barbara Dr. Siklósi Ágnes Dr. Sztanó Imre Dr. Sztanó Imréné Dr. Veress Attila A számvitel és az adózás időszerű kérdései 2013 PR-017/13 Tartalomjegyzék 1. A számviteli törvény változásai....................

Részletesebben

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. évi beszámolójához BELVÁROSI KASZINÓ SZERENCSEJÁTÉK SZERVEZŐ KFT. 2 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zártkörűen Működő Részvénytársaság Éves beszámoló K I E G É S Z Í T Ő M E L L É K L E T 2015. január 1. - 2015. december 31. Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár

Részletesebben

15EB 01 15EB 01/A. Cégadatok (A) Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft. Cégjegyzékszáma: 08 09 003769

15EB 01 15EB 01/A. Cégadatok (A) Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft. Cégjegyzékszáma: 08 09 003769 Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 01 Cégjegyzékszáma: 08 09 003769 Székhelye: Sopronkőhidai

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 15. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 01 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/M/A3

Részletesebben

XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára. a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz

XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára. a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz XI. Kerületi Polgármesteri Hivatal Munkavállalói Nyugdíjpénztára Kiegészítő melléklet a 2013. június 30-ai tevékenységet lezáró beszámolóhoz 2013. szeptember 12. Jogutód nyugdíjpénztár részéről: Beolvadó

Részletesebben

AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE

AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE Budapest, 2007. január 24. EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Felelősségvállaló nyilatkozat Az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 2005/2006.

Részletesebben

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KONZUM KERESKEDELMI ÉS IPARI RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES JELENTÉS 2002. Tartalomjegyzék Az Igazgatóság levele a részvényesekhez A Felügyelõ Bizottság jelentése Független könyvvizsgálói jelentés I. A társaság

Részletesebben

Összeállította: Seres Sándorné főiskolai docens

Összeállította: Seres Sándorné főiskolai docens Segédlet a szakspecifikus számvitel oktatásához a levelező tagozat Pénzügy számvitel szak IV. évfolyamos hallgatóinak Összeállította: Seres Sándorné főiskolai docens I. A követelések és a pénzeszközök

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013

Kiegészítő melléklet 2013 Adószám: 18665161-2-13 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-129463 GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY KÖZHASZNÚ NONPROFIT KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 2100 Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények

Állami Nyomda Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2010. első kilenc havi eredmények Árbevétel- és eredményszinten is erős negyedévet zárt a Nyomda Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2010. első kilenc hónapjára vonatkozó

Részletesebben

A KAPOSVÁR JÉGCSARNOK KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 1/2016 (IV. 28.) SZÁMÚ ALAPÍTÓI HATÁROZATA

A KAPOSVÁR JÉGCSARNOK KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 1/2016 (IV. 28.) SZÁMÚ ALAPÍTÓI HATÁROZATA A KAPOSVÁR JÉGCSARNOK KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 1/2016 (IV. 28.) SZÁMÚ ALAPÍTÓI HATÁROZATA A KAPOS HOLDING Zrt. (7400 Kaposvár, Áchim A. u. 2. képviseli Gombos Attila elnökvezérigazgató), mint a KAPOSVÁR

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2005. évi éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2005. évi éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET az Első Hazai Energia-portfolió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2005. évi éves beszámolójához Az 2000. évi C. sz. törvény (a továbbiakban: Szt.), alapján az Első Hazai Energia-portfolió

Részletesebben

tartalomjegyzék 2 éves beszámoló 2009 éves beszámoló 2009

tartalomjegyzék 2 éves beszámoló 2009 éves beszámoló 2009 14 www.miskolcholding.hu 34 36 4 6 8 10 14 16 32 34 36 38 40 42 44 46 Polgármesteri köszöntő Azoknak, akik hozzám hasonlóan a protokoll beköszöntőknek csak az első mondatát olvassák el: a Miskolc Holding

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET AZ ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET AZ ÉVES BESZÁMOLÓHOZ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET AZ ÉVES BESZÁMOLÓHOZ I. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK 1. A vállalkozás bemutatása 1.1. A társaság neve, székhelye A társaság cégneve Argenta Kereskedelmi Szolgáltató Rt (rövidített neve:

Részletesebben