A MATASZ KÜLFÖLDÖN SZOLGÁLATOT TELJESÍTETTEK (MISSZIÓS) TAGOZATÁNAK ÉVI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSULÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MATASZ KÜLFÖLDÖN SZOLGÁLATOT TELJESÍTETTEK (MISSZIÓS) TAGOZATÁNAK ÉVI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSULÁSA"

Átírás

1 Tájékztató a célkitűzések megvalósítási helyzetéről, a évben betervezett és végrehajttt feladatkról, tevékenységünkről, működésünk tapasztalatairól: A MATASZ KÜLFÖLDÖN SZOLGÁLATOT TELJESÍTETTEK (MISSZIÓS) TAGOZATÁNAK ÉVI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSULÁSA A Missziós Tagzat többségében önerőből sikeresen végrehajttta éves tervének azn részét, amelynek nem vltak nagybb anyagi vnzatai. Az elmúlt év első hónapjában Kun Szabó István tábrnk, a HM Társadalmi Kapcslatkért felelős helyettes államtitkár hívta megbeszélésre a MATASZ elnökség tagjait, a Missziós Tagzat elnökét, ahl a Szövetség megújulása vlt a fő téma. A január végi küldöttgyűlés pedig megválaszttta a MATASZ új elnökét, kiegészítette a vezetőséget és elfgadta a évre szóló elképzeléseket. Megtörtént az újnnan megválaszttt elnök tájékztatása a Tagzat tevékenységéről. A Missziós Tagzat közreműködésével a tervezett felső szintű találkzók közül első alkalmmal az ÖHP parancsnkával, Fucsku Sándr tábrnkkal flytattt megbeszélést a MATASZ elnöke, majd az év srán Vargha Tamással a HM parlamenti államtitkárával került sr találkzóra. Jövő évre marad a Vezérkarral való kapcslatk alakítása, előreláthatólag már a megújíttt minisztériumi együttműködés megállapdás aláírása után. Szintén a jövő évre kerül át a dandár parancsnkkkal való találkzók, illetve kiemelt békemissziós záró-gyakrlatk megtekintésének szervezése. Fő célkitűzéseknek megfelelően alakultak a kapcslatk: Hnvédelmi Minisztériummal Hnvéd Vezérkarral HVK Személyzeti Csprtfőnökséggel Összhaderőnemi Parancsnkság Békeműveleti sztályával

2 MH Katnai Igazgatási és Adatfeldlgzó Közpnttal MH Nyugat-magyarrszági illetve Kelet-magyarrszági Hadkiegészítő Parancsnkságkkal Együttműködési tevékenység a krábbi éveknek megfelelően az alábbi szervezetekkel valósult meg: ENSZ Tartaléks Missziós Európai Reginális Szervezetével A MATASZ újnnan alakult Alpesi csprtjával Tiszteletbeli Knzuli testület elnökségével BM Nemzetközi Oktatási és Plgári Válságkezelői Közpnttal Felderítők Társaságával Vietnámi - Magyar Baráti Társasággal Biztnságplitikai témákban új együttműködésre nyílt lehetőség az elmúlt évben a Külügyi és Külkereskedelmi Intézettel, illetve a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelmi - Történeti Tudmánys Társasággal. - Az új tartaléks képzésben részvétel, különböző missziókra történő felkészítések helyszíni megtekintése, fórumk megtartása - Békemissziós feladatkat érintő knferenciák előkészítésében és megtartásában részvétel - A lehetőségek függvényében régiós tagnyilvántartásk kialakítása, tagtbrzás flytatása, a missziókban szlgált, felkészített tartaléks állmány regisztrálása, (pl kialakítása). Az elmúlt időszakban is eredményes vlt a missziókkal való kapcslatfelvétel, a vezető állmánnyal egyeztetésre kerültek az elképzelések. Az elmúlt évben már a kialakult gyakrlatnak megfelelően valamennyi missziós rendezvényen a Tagzat képviselői részt vettek, a jövőben lehetőség nyílik a tapasztalatk feldlgzásába is bekapcslódni. A Parancsnksággal való sikeres kapcslat eredményeként a Tagzat rendszeres meghívót kap az ÖHP-ság székesfehérvári katnai rendezvényeire is. A fő célkitűzések közül igen eredményesek vltak az egész napt felölelő tapasztalatcserék, knferenciák, melyek tvább bővítették a prgramkn résztvevő MATASZ tagk katnai-missziós ismereteiket, lehetővé tették naprakész tájékzttságuk növelését a különböző knfliktus térségekről. Szpnzri támgatásban is részesült az MH Kiképzési és Dktrinális Közpnt knferenciája. A Közpnt vezetőjével, Dr. Besenyő Jáns ezredessel a tvábbi együttműködésre is van lehetőség. A parancsnkkkal való beszélgetések srán, valamint a helyőrségek hivatáss és szerződéses tagjaival leflytattt tapasztalatcserék alkalmán tvábbra is egyetértés van abban, hgy a missziókat megjárt tartaléksk újbóli alkalmazására nagy szükség lenne. A minisztérium új vezetése az első infrmációk szerint másképp tekint a tartalékskra és talán megnyílik a lehetőség erre is.

3 Ugyanis csökkenteni lehetne a megnövekedett missziós feladatk következtében jelentős személyügyi feszültségeket egyrészt a missziók feltöltését illetően, másrészt a missziókba távztt személyek hiánya pótlásában az adtt alegységben, egységben az itthni feladatk ellátáshz. A többször végrehajttt átszervezések, létszámcsökkentések, és az állmánytáblák szűkítése ma már egyre nehezebben teszi lehetővé a külföldön szlgálatt teljesítők feladatainak átvállalását az itthn maradttak számára. Mind a missziók feltöltésénél, mind az itthni üres, ideiglenesen feltöltetlen helyeken való meghatárztt idejű szlgálatk ellátásánál kellene számlni az adtt feladatkra alkalmas MATASZ tagkkal. A Régiós rendszer működtetésének feltételeiben az elmúlt évben nem történt váltzás. A tvábbfejlesztés elakadt, amely csak akkr képzelhető el, amennyiben a működés technikai (mbil telefn, laptp és telefnálási óraszám megléte, tvábbá a Régiós vezetők mzgásának, közlekedésének biztsításáhz szükséges pénzügyi-anyagi feltételek biztsításra kerülnek) feltételein sikerül javítani. A misszióban járt személyek regisztrációjának beindítására a hnvédelmi miniszterrel kötendő együttműködési megállapdás aláírása után kerülhet csak sr Vanyúr Tibr ezredes úr tájékztatása szerint. I. SZERVEZETI RENDEZVÉNYEK KÖZÜL: 1. Az első-, illetve a másdik félévben, egy-egy helyőrségben az új tartaléks képzés, missziós felkészítés, záró-gyakrlat megtekintése, tapasztalatcsere (max fő I.-II félév, szállítási, étkeztetési költségek), amennyiben az anyagi lehetőségek lehetővé teszik. A migráns válság miatt tartaléksk csprtjaival nem került végrehajtásra prgram 2. Tbrzás: a, a tagzat célkitűzéseinek, tbrzó munkájának erősítése, népszerűsítése, a megyei MATASZ szervezetek bevnása a misszióra felkészített állmány felkutatásába. b, külföldön katnai, békemissziós, katnadiplmáciai, egyéb katnai, illetve speciális plgári feladatkat teljesítettek körében:

4 - A különböző nyilvántartási rendszerek adatszlgáltatásának igénybevételével adatbázis fejlesztése; - A törvényi feltételek váltzásakr a HM HIM segítsége alapján a leszerelt, vlt misszióban szlgált, tartaléks állmányba kerültek megkeresése a szövetség, a Tagzat munkájába történő bevnásuk, tbrzás beindítása. c, békemissziós feladatkra első alkalmmal felkészülők körében. d, Magyar Hnvédség szerveinél, alakulatainál Ezen a területen az alábbiak történtek: - a HM nyilvántartásával párhuzamsan kezeljük, hgy mely rszágkban vlt magyar ENSZ, EBESZ misszió - személyiségi jgkra való hivatkzással tvábbra sem biztsítttak az egyes személyek regisztrációi. Ebben törvényi váltzás, Hadkötelesi Összeírás elrendelése váltzást hzhat. - tvábbra is Fekete Jáns ny. ezredes munkacsprtja kezeli a kapcslatkat: a BM. Nemzetközi Oktatási és Plgári Válságkezelői Közpnttal a missziós rszágk nagykövetségeivel a tiszteletbeli knzuli testület elnökével a Vietnami- Magyar Társasággal Az elmúlt évben az alábbi rendezvényeken vettek részt: Március Székesfehérvár Rendezvény Március Szlnk Ejtőernyős nap Április Farkasrét Elhunyt békefenntartók (Vietnám) sírjának kszrúzása Május Székesfehérvár Rendezvény Május Pákzd Békefenntartók napja, Június Székesfehérvár Szent László nap, 3. Helyszíni segítségnyújtás a megyéknél flyó missziós munkáhz, Igény nem jelentkezett. 4. Részvétel rszágs, kiemelt megyei tartaléks sprtversenyeken, lövészeteken, járőrversenyeken. Alapvetően csak mzgósítás történt.

5 5. Részvétel a Békefenntartók Napja rendezvényen (Pákzd), valamint lehetőségeinktől függő szpnzri segítségnyújtás (4 fő szállítási, étkeztetési költségek). Kszrúzással egybekötve eredményesen megtörtént szpnzráció kivételével 6. Részvétel a MATASZ új elnökével a Csngrád megyei szervezet Bemutatkzó rendezvényén február hónapban. Az elnök nem tervezett elfglaltsága miatt nem tudtt a rendezvényeken részt venni, képviseletében a Tagzat elnöke vett részt. 7. Részvétel az MH ÖHP, valamint az alárendelt parancsnkságk Hnvédelem napi ünnepségein és a felkészülő missziók illetve a visszafgadtt missziók rendezvényein. Az ÖHP-ság parancsnkának külön igénye szerint minden rendezvényen eredményesen megvalósult, többségében aznban szintén önköltséges alapn. Terven felüli események: Májusban ASSOARMA rendezvény Udinében Júniusban Feltrei delegáció HM-ben történő fgadásának előkészítése, végrehajtása Júliusban Emléktábla avatás Feltrében Szeptemberben részvétel a Cavas del Tmba-i Jubileumi első világhábrús emlék rendezvényen. Az ÖHP lyan rendezvényein is rész vett Missziós Tagzat, amelyek eredetileg nem szerepeltek a Parancsnkság éves tervében. Összességében a Tagzat, a 2015-ös évben a terveknek megfelelően végezte tevékenyégét. Flytatódtt az Összhaderőnemi Parancsnksággal való sikeres együttműködés, megvalósultak a kiképzésen lévő tartalékskkal a találkzók, a külföldi missziókba felkészülőkkel és a missziókból visszatérőkkel való találkzók, valamint a munkát segítő, felsőszintű megbeszélések is.

6 Feladatként jelentkezik, hgy a évre áttervezett felsőszintű találkzókat végrehajtsuk a MATASZ elnökével. Amennyiben az elkövetkezendő években javulnak működési feltételeink, anyagitechnikai körülményeink, megvalósíthatóvá válnak tvábbi elképzeléseink a Missziós Tagzat munkájának fejlesztését illetően. Budapest án Széles Ernő nyá. ddtbk. MATASZ Missziós Tagzat elnök

7

CSELEKVÉSI TERV 2015. /2015. május 21-től 2016. májusig/

CSELEKVÉSI TERV 2015. /2015. május 21-től 2016. májusig/ HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR SZÉKESFEHÉRVÁRI SZERVEZETE - Közhasznú szervezet - 8000 Székesfehérvár, Malm utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-311-255 www.htbkszfvar.hu Nyt szám: /2015 CSELEKVÉSI TERV 2015.

Részletesebben

CSELEKVÉSI TERV /2016. májustól májusig/

CSELEKVÉSI TERV /2016. májustól májusig/ HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR SZÉKESFEHÉRVÁRI SZERVEZETE Közhasznú szervezet 8000 Székesfehérvár, Malm utca 2. Tel./ Fax: 00 36 22 311 255, www.htbkszfvar.hu, htbkszfvar@htbkszfvar.hu, Nyt szám: /2016

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG

ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG 2013 ÉVES BESZÁMOLÓ JELENTÉS BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE ELNÖKSÉG ÖSSZEGZÉS: A tárgyév másdik felében krszerűsítettük az egyesület hnlapját, amely széleskörű infrmálódásra biztsít

Részletesebben

Közlekedési Tagozat. A Tagozat együttműködést kezdeményező megkereséssel fordult a Közlekedéstudományi Egyesület felé. A megkeresésre pozitív válasz

Közlekedési Tagozat. A Tagozat együttműködést kezdeményező megkereséssel fordult a Közlekedéstudományi Egyesület felé. A megkeresésre pozitív válasz Közlekedési Tagzat A Közlekedési Tagzat 2002. március havi küldöttgyűlésén megújíttta a Tagzat Elnökségének és Minősítő Bizttságának összetételét. Az újjáválaszttt, illetve új tagkból álló elnökség éves

Részletesebben

MUNKATERV a 2010-es évre

MUNKATERV a 2010-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2010-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Tájékoztató előadások megtartása az európai és a világ konfliktus gócairól és azok kezelésének helyzetéről;

Részletesebben

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ A tutrhálózat legfntsabb szlgáltatása a tutr maga, egy tehetségsegítő szakember. A prgram két fnts szereplője a tutr és a tutrált. A tutr az a tehetséggndzó

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012.

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. 2 A Nyugdíjasklubk és Idısek Életet az éveknek Országs Szövetsége 1989. március 29-én alakult 139 klub részvételével.

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG 25 ÉVES A POLGÁRŐRSÉG 300X100 BIZTONSÁG A RENDŐRSÉG ÉS A POLGÁRŐRSÉG KIEMELT BŰNMEGELŐZÉSI MINTAPROGRAMJA Magyarrszág 300 településén a közbiztnság erősítésére és a laksság

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó Beszámló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatk 2015. évi ellátásáról Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző Kissné Sághi Rita igazgatási előadó A beszámlót figyelemmel Magyarrszág helyi

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció.

FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ. Visszajelző anyag KAPCSOLATTARTÁSRÓL HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL. Visszajelző dokumentáció. Visszajelző anyag Visszajelző dkumentáció HÓDMEZŐVÁSÁRHELY POLGÁRMESTERI HIVATALÁNÁL készített FELÜGYELT INTÉZMÉNYEKKEL VALÓ KAPCSOLATTARTÁSRÓL 2009. NOVEMBER 25. 1 Visszajelző anyag (részlet) Hódmezővásárhely

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Pécs, Egyetem u. 2. BESZÁMOLÓ

Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Pécs, Egyetem u. 2. BESZÁMOLÓ Baranya Megyei Gyermekvédelmi Közpnt Pécs, Egyetem u. 2. BESZÁMOLÓ 2009. év Készítette: Illés Tibrné Gazd. Vez. BESZÁMOLÓ 2009. év A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Közpnt 2009. költségvetése az alábbiak

Részletesebben

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, 2016. évi szakmai beszámlója Szakmai munka Határzatlan idejű együttműködési megállapdásunk keretében a Nemzeti Közszlgálati Egyetemmel (NKE) 2016-ban is

Részletesebben

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.

Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2014. szeptember 10-i ülésére Készítette: dr. Kzma Enikő alplgármesteri jgi referens Tárgy: Tájékztató a XIV. kerületi

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről Hungarian Assciatin f Agricultural Infrmatics Magyar Agrárinfrmatikai Szövetség H-4032 Debrecen, Böszörményi út 138, Fax:52 486-255, E-mail: herdn@date.hu Szakmai beszámló a elnökségének 2002-2004 közötti

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadok alapszabálya

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadok alapszabálya A Szlvákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadk alapszabálya I. cikkely A Szövetség neve, szimbóluma, pecsétje és hatásköre A Szövetség neve: Szlvákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ 1. melléklet a 92/2011. (II. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI

Részletesebben

Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv

Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv Olimpiai Rögbi Nemzetközi versenyeztetési terv Tisztelt Elnökség! Kérem engedjék meg, hgy röviden vázljam elképzelésemet a Magyar Nemzeti Olimpiai rögbi válgatttak nemzetközi felkészítésével és a versenyeztetéssel

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. március 22-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. március 22-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 66/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. március 22-i ülésére Tárgy: Beszámló Ferencvárs tűzvédelmi helyzetéről Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám /

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám / Tanulmányi Megállapdás az ASSET ECVET Prjekthez A kmpetens intézmények lgói ECVET ASSET Autóipari Szlgáltatási Szektr ECVET Tesztelés Hivatkzási szám - 2008 3991 / 001-001 1 Tanulmányi Szerződés (ASSET

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve Tárgy: Az Önkrmányzat Képviselő-testületének 2016. évi Munkaterve Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: A Képviselő-testület 2016. évi Munkaterve A tárgyalás

Részletesebben

és s feladatrendszere (tervezet)

és s feladatrendszere (tervezet) Az MH Műveleti M Parancsnokság rendeltetése és s feladatrendszere (tervezet) Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy HM HVK MFCSF 2006. Szeptember 16. I. Az MH Műveleti Parancsnokság rendeltetése Az MH katonai

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Népoktatás. Az elemi iskolák típusai Az iskolák száma Németesítés Tantárgyak. Thun Leo

Népoktatás. Az elemi iskolák típusai Az iskolák száma Németesítés Tantárgyak. Thun Leo Népktatás Az elemi isklák típusai Az isklák száma Németesítés Tantárgyak Thun Le ENTWURF (1849) Nylcsztálys gimnázium két szervezetileg önálló tagzat : algimnázium - főgimnázium 10 18 éves fiúk számára.

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben

A Szociális Műhely ajánlásai

A Szociális Műhely ajánlásai A Szciális Műhely ajánlásai - a közösségi társadalm megteremtésének elősegítésével kapcslatban A műhelymunka résztvevői szciális munkás, szciálpedagógus és pedagógus (andragógus) képzések ktatói és hallgatói,

Részletesebben

MUNKATERV. a 2012-es évre

MUNKATERV. a 2012-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2012-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015

KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015 KÜLTERÜLETEK BIZTONSÁGA 2014-2015 KIEMELT, POLGÁRŐR BŰNMEGELŐZÉSI PROGRAM PROGRAMINDÍTÓ FÓRUM 2014. február 15. ELFOGADVA: AZ OPSZ 2014. JANUÁR 17-EI ELNÖKSÉGI ÜLÉSÉN HOZOTT, ELN/5/2014. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL

Részletesebben

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS Nyílt ülésen tárgyalandó. 52/2011.09.08. A határzati javaslat elfgadásáhz egyszerű többség szükséges. Előterjesztés az Esztergm és Nyergesújfalu

Részletesebben

Szigetszentmiklós Szombathely Zalaegerszeg Zalakaros. XX. Szimpóziuma. Miskolc Mosonmagyaróvár Nagykanizsa Pécs Sarkad. Meghívó

Szigetszentmiklós Szombathely Zalaegerszeg Zalakaros. XX. Szimpóziuma. Miskolc Mosonmagyaróvár Nagykanizsa Pécs Sarkad. Meghívó Misklc Msnmagyaróvár Egészséges Nagykanizsa Vársk Pécs Sarkad Sprn Székesfehérvár Szentendre Szerencs Szlnk Vác Szigetszentmiklós Magyarrszági Szmbathely Zalaegerszeg Szövetsége Zalakars XX. Szimpóziuma

Részletesebben

MUNKATERV a 2014-es évre

MUNKATERV a 2014-es évre 1 BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI EGYESÜLETE MUNKATERV a 2014-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai fegyverzet-ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Kötelező szakmai gyakorlat

Kötelező szakmai gyakorlat Kötelező szakmai gyakrlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakrlat teljesítéséhez az alábbi feladatkat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkr kezdheti meg a jelentkezést,

Részletesebben

Tájékoztató a BFT munkaszervezete által, a 1821/2015.(XI.12.) sz. kormányhatározatban foglalt döntések előrehaladása érdekében végzett tevékenységről

Tájékoztató a BFT munkaszervezete által, a 1821/2015.(XI.12.) sz. kormányhatározatban foglalt döntések előrehaladása érdekében végzett tevékenységről 1. napirendi pnt Tájékztató a BFT munkaszervezete által, a 1821/2015.(XI.12.) sz. krmányhatárzatban fglalt döntések előrehaladása érdekében végzett tevékenységről Bevezetés Az 1./2016. (02.12) BFT határzat

Részletesebben

Betegbiztonság az EU országaiban (Nagy István Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet)

Betegbiztonság az EU országaiban (Nagy István Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet) Betegbiztnság az EU rszágaiban (Nagy István Gttsegen György Országs Kardilógiai Intézet) Betegbiztnság a WHO-ban 1 Egészségügyi Világszervezet (Wrld Health Organisatin, WHO) 2004-ben életre hívta a Világszövetség

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, január 12. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, január 12. (OR. en) Cnseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. január 12. (OR. en) TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: 14454/1/15 REV 1 LIMITE PUBLIC PV/CONS 66 EDUC 312 JEUN 114 CULT 87 AUDIO 33 SPORT 69 Az Európai Unió

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL Szélesebb fgyasztói kínálat, jbb ár-érték arány és könnyebb hzzáférhetőség a szlgáltatáskhz a szlgáltatási irányelvnek köszönhetően MIT NYERHET FOGYASZTÓKÉNT A SZOLGÁLTATÁSI

Részletesebben

HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET?

HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET? HOGYAN TUDUNK KIALAKÍTANI OLYAN ÉRTÉKESÍTÉSI OUTSOURCING RENDSZERT, AMELY VALÓBAN EREDMÉNYEKET HOZ ÉS CSÖKKENTI KÖLTSÉGEINKET? Kiinduló pnt A gyakrlat azt mutatja, hgy ma már bármely iparágban, bármely

Részletesebben

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08.

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. 2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. A Drezdai Műszaki Egyetemről néhány gndlat bevezetésként. Az egyetem 1961 óta létezik, de jgelőd intézménye már

Részletesebben

Foglalkoztatás és a foglalkoztatási formák kérdőiv 2014

Foglalkoztatás és a foglalkoztatási formák kérdőiv 2014 Fglalkztatás és a fglalkztatási frmák kérdőiv 2014 Tisztelt Hölgyem, Uram! A Kmárm-Esztergm Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKI), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával Kmárm-Esztergm megyei Igazgatósága

Részletesebben

Down Egyesület kiemelten közhasznú szervezet

Down Egyesület kiemelten közhasznú szervezet Dwn Egyesület kiemelten közhasznú szervezet bemutatkzása 4400 Nyíregyháza, Közép u. 17. Hungary Adószám: 18801370-1-15 Bankszámlaszám: 68800109-11048187 IBAN: HU38 6880 0109 1104 8187 0000 0000 Tel.: +36-42-444-321

Részletesebben

"Micsoda NŐ" promóciós játék

Micsoda NŐ promóciós játék "Micsda NŐ" prmóciós játék A játék célja A prmóciós játék célja az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi lista összeállítása és az összegyűjtött adatknak a Kupn

Részletesebben

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni glbális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vnatkzó külügyminisztériumi knzultációs kérdésekre 2013.09.10. A HAND Szövetség az alábbi kérdések megválaszlásában

Részletesebben

HírAdó Extra. 2013. szeptember 4. Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában

HírAdó Extra. 2013. szeptember 4. Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában Az Év Adótanácsadó és Transzferár-tanácsadó Cége Európában Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában Internatinal Tax Review Eurpean Tax Awards 2013 HírAdó Extra 2013. szeptember 4. Tartalmjegyzék Hatéknyabb

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL ÁLLAMI KAMATTÁMOGATÁSÚ LAKÁSHITELEK Ügyféltájékztató Hatálys: 2006. któber 9-től Tisztelt Ügyfelünk! Engedje meg, hgy szíves figyelmébe ajánljuk a MKB Bank Zrt-nél igényelhető Frrásldali kamattámgatás

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XIX. Szimpóziuma Szigetszentmiklós, 2007. október 4-5-6.

MEGHÍVÓ. Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XIX. Szimpóziuma Szigetszentmiklós, 2007. október 4-5-6. MEGHÍVÓ Egészséges Vársk Magyarrszági Szövetsége XIX. Szimpóziuma Szigetszentmiklós, 2007. któber 4-5-6. Kárpát-medencei testvérvársk egészségfejlesztési együttmûködései A rendezvény fõvédnöke: Dr. Szili

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 594-5/2007. ELİTERJESZTÉS a Kmárm-Esztergm Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai ü l é s é r e Tárgy: A Kmárm-Esztergm Megyei Önkrmányzat 2007. évi költségvetésérıl

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály

TÁJÉKOZTATÓ. Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály TÁJÉKOZTATÓ nemzeti nyugdíj ADATEGYEZTETÉSSEL kapcslatsan Tájékztató a kérelemre induló adategyeztetési eljárásról 2013. január 1-jétől kezdődően a társadalmbiztsítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a 2007. évi CXXXVI.

Részletesebben

Ösztöndíjas foglalkoztatott az a személy lehet,

Ösztöndíjas foglalkoztatott az a személy lehet, !"!#$%"&'())*' +", Az ösztöndíjas fglalkztatás előnye, hgy ennek keretében a pályakezdő fiatalk a szakmai készségek megszerzése -.'(/0)1 érdekében gyakrlati munkatapasztalatt szerezhetnek, ezáltal nagybb

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy az INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL Nyíregyházi Nyelviskla Krlátlt Felelősségű Társaság Rövid név: ILS Nyelviskla

Részletesebben

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Méhkerék Község Önkrmányzata Pstai cím: Kssuth u. 80 Várs/Község:

Részletesebben

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e

A honvédelmi miniszter. r e n d e l e t e A honvédelmi miniszter../2007. ( ) HM r e n d e l e t e a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendelet módosításról

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarországon konferencia 2014. május 07. Budapest

Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarországon konferencia 2014. május 07. Budapest Közösségi művelődés Közösségfejlesztés Magyarrszágn knferencia 2014. május 07. Budapest TELEPÜLÉS, KÖZÖSSÉG, CSELEKVÉS A KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS CÉLTERÜLETEI Kvács Edit, Közösségfejlesztők Egyesülete Arra kaptam

Részletesebben

XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban. Kápolnásnyék, 2014. február 27-28.

XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban. Kápolnásnyék, 2014. február 27-28. XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban (vasúti-, közúti és vízi közlekedési infrastruktúrafejlesztés, turizmus, környezetvédelem) Káplnásnyék, 2014. február 27-28. Helyszín: Htel Hldfény (2475 Káplnásnyék,

Részletesebben

A Mobile2020 projekt magyarországi munkacsoportjának ajánlásai. Mezei Csaba

A Mobile2020 projekt magyarországi munkacsoportjának ajánlásai. Mezei Csaba A Mbile2020 prjekt magyarrszági munkacsprtjának ajánlásai Mezei Csaba 11.11.2013. Baltic Envirnmental Frum Deutschland e. V. Osterstraße 58 20259 Hamb urg Germany www.mbile2020.eu Part -financed by the

Részletesebben

H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefon: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szocm@vhf.hu; honlap: www.vhf.hu

H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefon: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szocm@vhf.hu; honlap: www.vhf.hu 0 H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefn: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szcm@vhf.hu; hnlap: www.vhf.hu Bevezető A Veszprémi Érseki Hittudmányi Főisklán 1995 óta flyik szciális munkás képzés.

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE

SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzata (9400 Sprn, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60865/2009. CÍM: SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE Előterjesztő: Abdai

Részletesebben

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat.

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Tisztelt Látgató! E dkumentum archivált tartalm, amely elavult, nem hatálys infrmációkat is tartalmazhat. Kérjük, hgy a dkumentumra való hivatkzást megelőzően az ÁNTSZ közpnti (www.antsz.hu), valamint

Részletesebben

OCTOPUS BVS Egyesület, Veresegyház

OCTOPUS BVS Egyesület, Veresegyház Cím: Az Octpus BVS Egyesület 2 éves stratégiai terve 2008-2010 Ország: Magyarrszág A kiadás helye: Veresegyház A kiadás éve: 2008 Szakág: Gyermek vízilabda Az Octpus BVS Egyesület 2 éves stratégiai terve

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA A SZONEK Bükkösdi Általáns Iskla és Óvda Tagintézménye helyi tantervének 16. sz. melléklete SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONT BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYÉNEK INTEGRÁCIÓS

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1. Közhasznúsági jelentés és szakmai prgram beszámló 2007. Mzgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarvits Jenő tér 1. Az Egyesület teljes költségvetési beszámlóját a közhasznúsági jelentés

Részletesebben

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támogatása a köznevelésben. A tudás határtalan szabadsága!

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támogatása a köznevelésben. A tudás határtalan szabadsága! Magyarrszág Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támgatása a köznevelésben A tudás határtalan szabadsága! múlt és jövő 1959 MOBIDIC 2017 A prjekt célja a Magyarrszág Digitális Oktatási Stratégiája

Részletesebben

A l a p s z a b á l y a

A l a p s z a b á l y a A Magyar Senir Glfzók Társaságának A l a p s z a b á l y a 1. A Magyar Senir Glfzók Társasága (a tvábbiakban: Társaság) a hatálys magyar jg szerint létrehztt civil szervezet (egyesület). 2.1. A Társaság

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram keretében kmplex vállalati technlógia fejlesztés kis- és középvállalkzásk számára Kódszám: GOP-2007-2.1.1/B Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület év június 11. december 31. időszak tevékenységéről

ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület év június 11. december 31. időszak tevékenységéről ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület 2016. év június 11. december 31. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be az időszakban a HFS megvalósításával kapcslats tevékenységeket! (minimum 3000

Részletesebben

KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE

KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE EASTINFO SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. AZ ÖN PARTNERE KÍNÁBAN KÍNÁBÓL MEGRENDELT ÉS ELŐRE KIFIZETETT ÁRU MINŐSÉGHIBA MIATTI KÁRTÉRÍTÉSI ELJÁRÁSA ESETTANULMÁNY 2006/01 Budapesti Irda: Budapest H-1146

Részletesebben

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT A MAGYAR MADÁRTANI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET (MME) KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZATA Hatálys: 2016. nvember 4.-től. Jóváhagyta az Elnökség E/16/21 döntése alapján. Budapest, 2016. nvember 4. Bajr Zltán elnök

Részletesebben

Éves beszámoló 1. számú Projekt Fenntartási Jelentés melléklete. Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző u. 3. Postacím 8500 Pápa, Képző u. 3.

Éves beszámoló 1. számú Projekt Fenntartási Jelentés melléklete. Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző u. 3. Postacím 8500 Pápa, Képző u. 3. Éves beszámló 1. számú Prjekt Fenntartási Jelentés melléklete Megnevezése Adatk Pályázati aznsító Kedvezményezett neve TÁMOP.1.509/A2 20100115 Pápai Vársi Óvdák 1 Kedvezményezett címe 8500 Pápa, Képző

Részletesebben

a Szövetség a Közös Célokért

a Szövetség a Közös Célokért Tevékenység a Szövetség a Közös Célkért tájékztató irdáiban - Felvidéken Pzsny, 2006. december 7. Szövetség a Közös Célkért A Szövetség a Közös Célkért társulás 2001-ben alakult. Infrmációs irdahálózat,

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, hgy a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk ismereteinek bıvítése révén hzzájáruljn

Részletesebben

XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban. Kápolnásnyék, 2014. február 27-28.

XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban. Kápolnásnyék, 2014. február 27-28. XVIII. A magyar közlekedés helyzete az EU-ban (vasúti-, közúti és vízi közlekedési infrastruktúrafejlesztés, turizmus, környezetvédelem) Káplnásnyék, 2014. február 27-28. Helyszín: Htel Hldfény (2475 Káplnásnyék,

Részletesebben

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése Felhívás a Kazincbarcika és vnzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése című és SH1/1 számú prjekt keretében megvalósíttt Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása pályázati alap szakmai értékelői

Részletesebben

A Bárdi Autó Zrt. (1089 Budapest, Orczy u ; adószám: , a továbbiakban: vállalkozás) által forgalmazott

A Bárdi Autó Zrt. (1089 Budapest, Orczy u ; adószám: , a továbbiakban: vállalkozás) által forgalmazott Iktatószám: Tárgy: SZ/71/00084-0009/2016 Elsőfkú bírságt és kötelezést kiszabó határzat A Bárdi Autó Zrt. (1089 Budapest, Orczy u. 44-46.; adószám: 12229132-2-44, a tvábbiakban: vállalkzás) által frgalmaztt

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Az adatkezelési tájékztató a WebEye Magyarrszág Kft. (székhely: 1043 Budapest, Dugnics utca 11.; cégjegyzékszáma: 01-09-860532) WebEye Szlgáltatás nyújtása tárgyában létrejött Előfizetési

Részletesebben

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS

20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS 20 ÉVES A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP ORSZÁGOS ELŐADÁS-SOROZAT HATODIK ÁLLOMÁS XXIV. Bálványsi Nyári Szabadegyetem és Diáktábr 2013. július 27. szmbat 14.00 óra I. 20 éves az NKA prgramsrzat ismertetése A

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram. V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY OTH, Budapest 2014. január TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram Szerzők:

Részletesebben

2012. évi szakmai beszámoló

2012. évi szakmai beszámoló 1122 Budapest, Magyar jakbinusk tere 7.. évi szakmai beszámló Budapest, 2013. március 4. dr. Margitfalvi József elnök Ez a beszámló 5+1 (címlap) ldalt tartalmaz, és együtt értelmezendő a. éves közhasznúsági

Részletesebben

Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarországi része. 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata

Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarországi része. 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata Vízgyűjtő-gazdálkdási Terv - 2015 A Duna-vízgyűjtő magyarrszági része 1-1. háttéranyag: Felszíni víztestek kijelölésének felülvizsgálata Felszíni víztestek kijelölése Módszertan Vízflyás víztestek felülvizsgálata

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól)

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: 2018. május 23-tól) A Badacsny Ingatlanirda elkötelezett az ügyfelek bizalmas és személyes infrmációinak tiszteletben tartása és megőrzése iránt. Webldalaink jelentős

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

1 A Játék elnevezése, szervezője:

1 A Játék elnevezése, szervezője: 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Legyen egy jó kd az örömre!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca.

Részletesebben