2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem;

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08."

Átírás

1 2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; A Drezdai Műszaki Egyetemről néhány gndlat bevezetésként. Az egyetem 1961 óta létezik, de jgelőd intézménye már 1828-tól megvlt. Jelent pillanatban közel 37 ezer diák jár ide. Az egyetem 14 kara 5 nagybb tudmánys rendszerbe van betömörítve. Ezek a következők: Tudmány isklája, Humán és szciális tudmányk isklája, Mérnök iskla, Civil és környezeti mérnöktan isklája és az Orvstudmány isklája. Itt 54 alapképzést biztsítanak német nyelven, valamint 70 mester- és psztgraduális képzést angl és/vagy német nyelven. Az intézmény éves költségvetése megközelítőleg 550 millió euró, melyből közel fele külső frrásból származik (támgatók, együttműködő partnerek). Maga a tréning a Kiválósági prgram keretein belül valósul meg, mely egy között zajló prjekt. Célja: a drezdai egyetem széleskörű megismerése és a nemzetközi tapasztalatk megsztása a hasnló területen dlgzókkal. 3 speciális szekció vlt: 1. Nemzetközi irda: adminisztratív feladatk, diák-mbilitás 2. Személyzeti kmmunikáció és identitás: sajtó, prjekt és eseményszervezés, gyártás/design, alumni rendszer, diák marketing 3. Európai prjekt centrum: adminisztrációs feladatk és kapcslatépítés a nemzetközi kutatásk srán (tudás és technlógia) I. SprInt Prgram Ez egy prgram, amely lehetőséget biztsít a nem egyetemi szintű dlgzók tvábbképzésére, mely a Kiválósági Prgram keretein belül valósul meg A prgramban való részvétel teljesen ingyenes a felettesektől szükséges a beleegyezés, hgy az órák látgatását engedélyezik Ezt a képzést legkésőbb 2017 któberéig be kell fejeznie mindenkinek, aki belekezdett vagy bele szeretne kezdeni Két fajta minősítést lehet megszerezni a képzéssel: Ún. alap minősítés: szükséges egy 40 órás speciális angl nyelvi képzést, illetve egy 24 órás nemzetközi kapcslatkkal fglalkzó kurzust elvégezni. A nemzetközi kapcslatknál az egyén választja ki, mely rszággal szeretne részletesebben is megismerkedni Ún. speciális minősítés: a 40 órás angl és 24 órás nemzetközi kapcslatk kurzuskn felül részt kell venni egy minimum 5 naps külföldi tanulmányútn VAGY nemzetközi knferencián II. SLUB Ez az egyetem könyvtára, amely a legnagybb kutatási könyvtár Németrszágban Állandó kiállítással rendelkezik a kincsárteremben. Itt őrzik a könyvtár legértékesebb és legrégibb darabjait. (pl.: Maya kézirat, 18. századi mini krán stb.) Több épületből áll és külön részlegek vannak az isklák felsztása szerint A lehető legmdernebb felszereléssel dlgznak és segítik a hallgatókat A könyvtárba BÁRKI beiratkzhat és a hét minden napján felkeresheti azt

2 A digitális gyűjteményükben cím alatt, kötet és több mint 1.5 millió média anyag van. A digitalizálás minden nap a munkatársak feladata. Napnta közel 200 darab terméket digitalizálnak a könyvtárban III. Németrszágban 35 ilyen közpnt működik Duális Karrier Szlgáltatás 2013 áprilisa óta működik az egyetemen szintén a Kiválósági Prgram keretein belül jött létre Célcsprtja ennek a szlgáltatásnak: főleg az újnnan Drezdába érkező/csatlakzó fiatal prfesszrk és családjuk Szlgáltatásaik közé tartzik: munkaerő-piac helyzetének elemzése, szállás-iskláztatással kapcslats kérdésekre alternatívák, kulturális és szabadidős tevékenységekkel kapcslatban tájékztatás 2. Szekció: Személyzeti kmmunikáció és identitás részletes anyaga: I. Drezdai Gyermek Egyetem (Kinder Universitat Dresden) 2003 óta működik az egyetemmel és támgatókkal közreműködve Ebbe a képzési rendszerbe a 8-12 év közötti gyermekek jelentkezhetnek, és a részvétel ingyenes Jelen pillanatban 950 gyerek használja ki ezt a lehetőséget Drezdából és környékéről Évente 5 előadást tartanak tudmánys témakörökben a partnerintézetekben: 3 előadás zajlik az egyetemen, 2 pedig a higiéniai múzeumban (ingyenes teremhasználatt biztsítanak az előadáskra) Időpntja: csütörtökönként között CSAK a gyerekek hallgathatják, szülők nem vehetnek részt Az előadók között vannak prfesszr urak és assznyk, és jó példaképet mutatnak a gyerekeknek is. (Az előadók is önkétességi alapn tartják meg az egyes előadáskat) A tagknak van tagsági kártyájuk, és ezt le kell pecsételtetni minden előadás alkalmával. Az év végén, aki teljesítette mind az 5 előadást, igazlást is kap. A szervezők 6 könyvet is összeállítttak a gyerekeknek, amit ugyanúgy megkapnak ingyenesen a könyvek az előadásk tematikájáhz kapcslódnak Fő szpnzrk: LEGO, ThyssenKrapp, CUD Labratórium II. Prtkll Rendezvényszervezés a prtkll számára rektrátus részére 1 ember felelős ezeknek a prgramknak a krdinálásáért, lebnylításáért Feladatai közé tartzik még: a hazai és nemzetközi (VIP) vendégek megfelelő köszöntése is (üdvözlés, ajándékk, frissítők) A legfntsabb esemény az évben: TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY Hagymánysan megszervezésre kerülő, éves esemény, mely minden év któberében van 3-4 hónaps felkészülést és szervezést igényel: a narrátr megkeresése, a prgram összeállítása, előadók felkérése, meghívók kiküldése, plakátk és pszterek megtervezése és kivitelezése stb.

3 Ezen az eseményen az új hallgatók KRÓNIKÁKBA jegyzik be a nevüket minden Kar rendelkezik egy-egy krónikával III. Közösségi média/ldalak Több felületen is elérhető az egyetem - az egyetem főprfiljait 1 ember krdinálja és tartja karban Facebk követője van az egyetemi prfilnak Rendszeresen psztlnak (hétvégén is, és szünetekben egyaránt) Privát üzeneteket is váltanak itt a diákkkal ha kell, átirányítják ahhz a kllégáhz, aki több infrmációt tud adni pl. az eseménnyel kapcslatban Gyakran cserélik a különböző brítókat, prfilképeket az eseményeknek megfelelően Twitter követő rendszeresen írnak ide is visszajelzések, hivatkzásk megsztása YuTube 1050 feliratkzó van több mint 150 videó van eddig feltöltve vannak különböző lejátszási listák is (43 féle) itt is van kapcslat a felhasználókkal aznnali visszacsatlás és kmmunikáció működik Ggle+ Xing ezek főleg az alumni rendszer miatt vannak LinkedIn Anglul és németül is elérhető Az egyetemen van egy elfgadtt stratégia, ami alapján dlgzni kell Használati útmutatók, sémák tölthetők le a webldalról Ha valakinek valami gndja lenne, akkr arra kiváló lehetőségeket biztsítanak a különböző csprts megbeszélések, wrkshpk az egyetemen belül Hírlevél: Havi szinten működik Stílusa: kék fejléc az egyetem lgójával, mellette CSAK a cikk részlete szövegesen és annak teljes elérési útvnala/linkje A diákk és az ktatók mindegyike rendelkezi belső címmel és ezekre a címekre minden esetben elküldik a hírlevelet. Külsős felhasználók is feliratkzhatnak/ leiratkzhatnak a hírlevélre IV. SAJTÓ belső és külső kmmunikációra használják Száms infrmációs, szabadidős kiadvánnyal rendelkezik az egyetem Fő feladatk:

4 A tudmánys nyelvet átalakítani a mindennaps nyelvre hétköznapi fgyasztásra, és ezáltal kapcs a tudmány és a mindennapk között A legfrissebb és aktuális hírek szlgáltatása Újságírókkal együtt közreműködnek a publikálásban Szervezet: nem közpntsíttt szervezetben működnek jó kmmunikációs kapcslatban vannak a különböző karkkal megjelenést biztsítanak mindenkinek Az egyetemi lap Universitat Jurnal (bemutatása került górcső alá): A stáb 4 főből áll ők felelősek a lapért A lap szerkesztése és terjesztése a Szászrszágban hatálys sajtótörvényeknek megfelelően zajlik 1996-ig visszamenőleg lehet letölteni a cikkeket a webldalról Reklámzás: bárki hirdethet az újságban DE! tils alkhllal, plitikával szexuális célú dlgkkal, valamint dhányzással kapcslats hirdetéseket megjeleníteni! 20 lapszám jön ki évente; általában 12 laps újság (előfrdul 8-10 laps is) Minden másdik hét keddjén kerül kiadásra az ingyenes lap, melyet Berlinben nymtatnak és nnan tvábbítják a megfelelő helyekre A nymdai szerződések 4 évenként kerülnek megújításra példányban jelenik meg 9000 darab: Campus különböző intézményeibe kerül 2000 darab: Drezdai partnerintézményekbe 1000 darab: más rszágkba, várskba kerül (Legmesszebbi célpnt: New Yrk) V. ALUMNI 1997-től működik ez a hálózat, önkéntességi alapn működik a végzett hallgatóknál, teljesen ingyenesen Az Alumni Hivatal fő támgatója a DAAD Jelenleg tagja van a rendszernek a világ minden tájáról 1999: az első DPR kutatás mára már interneten keresztül megy a kutatással kapcslats kérdőívek kiküldése és feldlgzása 2000: az egyetem alumni tevékenysége díjazásban részesült 2001: az Alumni Hivatal megalapítása és az Alumni Guide c. kiadvány kiadása (Ezt a kiadványt minden évben szerkesztik és ingyenesen juttatják el az alumni tagkhz) 2002: első hivatals website és az első alumni magazin megjelenése 2008: Helyi TUD nagykövetek a világban prjekt beindítása 2008 óta rendezik meg az Alumni hetet is a DAAD támgatásával, ahl a hazai és nemzetközi vlt hallgatók is tiszteletüket teszik Alumni kapcslattartó van minden karn a kiadványk és a különböző anyagk elérhetők mindenki számára Vannak rendszeresen (nemzetközi) alumni találkzók is éves szinten Alumni Bál: között együtt vltak az első éves hallgatókkal (részvétel: kb. 600 fő évente)

5 2013-től: Absl(E)vent minden hónap utlsó péntekjén megrendezésre kerülő beszélgetős est, ahl a vlt és jelenlegi hallgatók cserélhetnek tapasztalatkat Hírlevél: AlumNews a legfrissebb híreket közlik az egyetemmel, a karral kapcslatban Támgatják az alumni találkzókat (pl. helyszínt biztsítanak neki), a diplmasztó ceremóniákat (pl.: vlt híres hallgatók meghívása az ünnepségre) is VI. Diákmarketing A hazai és nemzetközi ügyintézés teljesen elkülönítve működik egymástól A diákk létszámát minden év decemberében számlják össze 6 hazai expót rendeznek Németrszágban évente. Ezen felül a 9 nagy egyetemmel karöltve, részt szktak venni nemzetközi kiállításkn is. Valamint elkészült egy virtuális intézményi séta is, amit bárhl bárki tud használni. 2 nyílt nap van egy évben: az egyik januárban, amikr bemutatják a diákéletet is. És a másikat májusban egy szmbati napn. Rengeteg kiadványt készítenek ezekre az alkalmakra is: mind nymtattt, mind pedig prmóciós anyagkat (pl.: prgramfüzetek, jegyzetfüzetek, tllak, pst-it gyűjtemények, kitűzők stb.) Az egyetemi lgós ajándékkat pedig külön meg lehet vásárlni is a Welcme Office-ban is Végül, de nem utlsó srban említsünk meg néhány lyan résztvevő intézményt, akikkel a jövőben is szrsabban tudunk majd együttműködni: 1. Thmas Strning Tirli Pedagógiai Egyetem 2. Albert Lunardi Universitó Iuav di Venezia 3. Dimitri Lringett Universitá della Svizerra italiana 4. Bujtr Erzsébet Semmelweisz Egyetem, Budapest 5. Küllike Kullerkupp Virumaa Cllege f Tallinn University f Technlgy 6. Salmé Marques Prtói Egyetem

MeRSZ-kutatás A MeRSZ-kutatásról. A MeRSZ számokban. Az Akadémiai Kiadó 2018-ban kutatást indított a hallgatók körében azzal a

MeRSZ-kutatás A MeRSZ-kutatásról. A MeRSZ számokban. Az Akadémiai Kiadó 2018-ban kutatást indított a hallgatók körében azzal a MeRSZ-kutatás 20 A MeRSZ-kutatásról A MeRSZ számkban Heti dkumentummegnyitás 20-ban (kumulált, ezer db)* Az Akadémiai Kiadó 20-ban kutatást indíttt a hallgatók körében azzal a céllal, hgy visszajelzést

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT 2014. május 24. I SYMA Rendezvényközpnt +36 30 747 7799 I exp@skaprmtins.hu I facebk.cm/maxbudapest Tisztelt Partnerünk! 2014. május 24 -én a SYMA Rendezvényközpnt, A csarnkában

Részletesebben

II. SZEGED MARATON A RENDEZVÉNYRŐL

II. SZEGED MARATON A RENDEZVÉNYRŐL Prgrun Kft. 6724 Szeged, Jakab Lajs utca 14. Email: inf@prgrun.hu Web: www.prgrun.hu II. SZEGED MARATON A RENDEZVÉNYRŐL A 2018. évben először került megrendezésre a Szeged Maratn utcai futóverseny Szeged

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, 2016. évi szakmai beszámlója Szakmai munka Határzatlan idejű együttműködési megállapdásunk keretében a Nemzeti Közszlgálati Egyetemmel (NKE) 2016-ban is

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei A pályáztt kategória Kmmunikációs kampány Az ügyfél, illetve vállalat iparága Pénzügy, bank és biztsítás A pályázati anyag címe Aegn Országs Kármegelőzés Prgram A pályáztt kmmunikációs prgram személyi

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT A jelen adatvédelmi szabályzat azkat a személyes adatkat ismerteti, amelyek gyűjtésére, létrehzására (kezelésére) akkr kerül sr, amikr Ön a Be Smart Klub webldalait ( Webldalak

Részletesebben

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám /

A kompetens intézmények logói. ECVET ASSET Autóipari Szolgáltatási Szektor ECVET Tesztelés Hivatkozási szám / Tanulmányi Megállapdás az ASSET ECVET Prjekthez A kmpetens intézmények lgói ECVET ASSET Autóipari Szlgáltatási Szektr ECVET Tesztelés Hivatkzási szám - 2008 3991 / 001-001 1 Tanulmányi Szerződés (ASSET

Részletesebben

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A KÓS KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Tartalmjegyzék 1. Az iskla nevelési prgramja... 5 1.1. A nevelő-ktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 1.1.1. Az

Részletesebben

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál!

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál! Gyakrnkkat keresünk! Jelenlegi nyittt pzíciónk: Tréner-tanácsadói gyakrnk Ha szeretnél munkatapasztalatt szerezni és belelátni egy humán fejlesztő cég működésébe Ha fnts számdra a jó hangulatú munkahelyi

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

A KORSZERŰ OKTATÁS KIHÍVÁSAI

A KORSZERŰ OKTATÁS KIHÍVÁSAI FELHÍVÁS AZ ÚJVIDÉKI EGYETEM SZABADKAI MAGYAR TANNYELVŰ TANÍTÓKÉPZŐ KAR NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁJÁRA A knferencia időpntja: 2017. któber 19 21. A knferencia helyszíne: A Magyar Tannyelvű Tanítóképző

Részletesebben

Osztályozó vizsga követelmények Informatika

Osztályozó vizsga követelmények Informatika Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Rendészeti képzés 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A számítógépes

Részletesebben

Tanulságok - Az egészséges család kísérleti projekt

Tanulságok - Az egészséges család kísérleti projekt Tanulságk - Az egészséges család kísérleti prjekt Útmutató javaslt és kerülendő tevékenységékhez hasnló prjektek megvalósításakr Készítette: PrPager Európai Unió, 2015 A dkumentumban található művészi

Részletesebben

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Általáns gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvktató prgram 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az

Részletesebben

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript Mi az etwinning Prgram? - Presentatin Transcript 1. e Twinning -Testvérisklák Európában 2. Mi az etwinning? Az Európai Bizttság kezdeményezésére indult 2004-ben. A Lifelng Learning prgram legfőbb alprgramja,

Részletesebben

Pályáza' kiírás, részvételi és szavazási szabályzat - Let s Colour 2016

Pályáza' kiírás, részvételi és szavazási szabályzat - Let s Colour 2016 Pályáza' kiírás, részvételi és szavazási szabályzat - Let s Clur 2016 A Let s Clur Településszépítő Egyesület, a 2011. óta minden évben megszervezed magyarrszági Let s Clur Prjekt flytatásaként 2016-ban

Részletesebben

EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ

EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ EGT FINANSZÍROZÁSI MECHANIZMUS 2009-2014 ENERGIAHATÉKONYSÁG PROGRAMTERÜLET BESZÁLLÍTÓI WORK-SHOP EMLÉKEZTETŐ Dátum és időpnt: 2013. június 25. 10:00 Helyszín: NFÜ tárgyalója RÉSZTVEVŐK Meghívtt vendégek

Részletesebben

EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN. KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető

EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN. KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető EGY ÉVTIZED AZ EGYÜTTNEVELÉS RENDSZERSZINTŰ TÁMOGATÁSÁBAN KAPCSÁNÉ NÉMETI JÚLIA szakmai vezető 2004: A fejlesztés szakmai érvei szelektív az isklarendszerünk, az iskla nem képes csökkenteni a szci-öknómiai

Részletesebben

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támogatása a köznevelésben. A tudás határtalan szabadsága!

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támogatása a köznevelésben. A tudás határtalan szabadsága! Magyarrszág Digitális Oktatási Stratégiája (MDOS) bevezetésének támgatása a köznevelésben A tudás határtalan szabadsága! múlt és jövő 1959 MOBIDIC 2017 A prjekt célja a Magyarrszág Digitális Oktatási Stratégiája

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012.

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. 2 A Nyugdíjasklubk és Idısek Életet az éveknek Országs Szövetsége 1989. március 29-én alakult 139 klub részvételével.

Részletesebben

Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén (AVA) 2003. április 1-2.

Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén (AVA) 2003. április 1-2. AGRÁRINFORMATIKAI OKTATÁS/KÉPZÉS MINT A TUDÁSALAPÚ ÁGAZAT MEGALAPOZÁSÁNAK ESZKÖZE Herdn Miklós Debreceni Egyetem, ATC Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar A számítástechnikai ktatás és különböző képzések,

Részletesebben

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt céljai A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt prjekt céljai Előadó: Nesztinger Péter közigazgatási főtanácsadó Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság E-mail cím: nesztingerp@lab.hu Telefnszám: +36

Részletesebben

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Page 1 14.07.2005 EKB ftóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Az Európai Közpnti Bank (EKB) 2004-ben írta ki első ízben éves ftóművészeti pályázatát, amelynek

Részletesebben

2. A számítógépes hálózatok előnyei 2.1. Elektronikus üzenetek, levelek, fájlok küldésének lehetősége o

2. A számítógépes hálózatok előnyei 2.1. Elektronikus üzenetek, levelek, fájlok küldésének lehetősége o http://fariblghu.wrdpress.cm/2011/12/31/final-exam-tpics-it/ http://fariblghu.wrdpress.cm 1. Mit nevezünk számítógépes hálózatnak Az egymástól térben elválaszttt számítógépek összekapcslását jelenti. E

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION (Érvényes 2018. május 25-től) A jelen adatvédelmi nyilatkzatt az Ön személyes adatainak a jelen nyilatkzatban feltüntetett kezeléséért közvetlenül vagy a

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefon: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szocm@vhf.hu; honlap: www.vhf.hu

H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefon: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szocm@vhf.hu; honlap: www.vhf.hu 0 H- 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2. Telefn: (88) 542-708; Fax: (88) 542-726; e-mail: szcm@vhf.hu; hnlap: www.vhf.hu Bevezető A Veszprémi Érseki Hittudmányi Főisklán 1995 óta flyik szciális munkás képzés.

Részletesebben

BGE TUDOMÁNYOS HÍRLEVÉL

BGE TUDOMÁNYOS HÍRLEVÉL 2017/VII. 2017.któber 24. RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE 2017 - A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS ÉS VÁLLALKOZÁSI HAJLANDÓSÁG FEJLESZTÉSE A FELSOOKTATÁSBAN A Magyar Tudmánys Akadémia 2017 nvemberében

Részletesebben

2012. évi szakmai beszámoló

2012. évi szakmai beszámoló 1122 Budapest, Magyar jakbinusk tere 7.. évi szakmai beszámló Budapest, 2013. március 4. dr. Margitfalvi József elnök Ez a beszámló 5+1 (címlap) ldalt tartalmaz, és együtt értelmezendő a. éves közhasznúsági

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Az Ön csapata a TOP tisztaságért!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

SENZOR Kft. Magatartási Kódex

SENZOR Kft. Magatartási Kódex SENZOR Kft. Magatartási Kódex Kiadás kelte: Budapest, 2014. Július 1. 1 I. Általáns rendelkezések A. Alkalmazási terület A jelen Magatartási kódex (a tvábbiakban: Kódex ) a SENZOR Kft. (a tvábbiakban:

Részletesebben

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills II. Knferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem Hujber Drttya Prjektmenedzser, BUSH krdinátr ÉMI Nnprfit Kft. Tartalm ÉMI Nnprfit Kft. bemutatása BUILD UP

Részletesebben

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA

INTEGRÁCIÓS PROGRAMJA A SZONEK Bükkösdi Általáns Iskla és Óvda Tagintézménye helyi tantervének 16. sz. melléklete SZENTLŐRINCI KISTÉRSÉGI OKTATÁSI NEVELÉSI KÖZPONT BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYÉNEK INTEGRÁCIÓS

Részletesebben

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat.

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat. 1.1.3. Számítógépes infrmációs rendszerek az isklában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalóguskat és adatbáziskat. A. Alapfgalmak 1. rendszer 2. infrmációs rendszer B. Infrmációs technlógia 1.

Részletesebben

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI

A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A PUBLIC RELATIONS TEVÉKENYSÉG ESZKÖZEI A klasszikus értelemben vett médián kívül száms eszköz szlgálja az üzenetek célba juttatását. Az infrmáció-, és tudásalapú társadalm megváltztatja az infrmáció áramlás

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal /2014. (XI.26.) sz. NORMATÍV Kth.: A stratégiai dkumentumk tartalmáról és szerkezetéről valamint a mutatószámk kialakításának módszertanáról szóló szabályzat elfgadása Nrmatív Határzat 1./ Kerekegyháza

Részletesebben

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről Hungarian Assciatin f Agricultural Infrmatics Magyar Agrárinfrmatikai Szövetség H-4032 Debrecen, Böszörményi út 138, Fax:52 486-255, E-mail: herdn@date.hu Szakmai beszámló a elnökségének 2002-2004 közötti

Részletesebben

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT A MAGYAR MADÁRTANI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET (MME) KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZATA Hatálys: 2016. nvember 4.-től. Jóváhagyta az Elnökség E/16/21 döntése alapján. Budapest, 2016. nvember 4. Bajr Zltán elnök

Részletesebben

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

9.sz. melléklet. KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program 9.sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Prgram Innvatív, kísérleti fglalkztatási prgramk - A kmpnens c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TÁMOP- 1.4.3-08/1 A prjektek az

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Programfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristof@chello.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu)

MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Programfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristof@chello.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu) MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Prgramfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristf@chell.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu) 1. CSALÁD-MUNKACSOPORT Munkacsprt vezetője: dr. Harangzó Judit (harangz@psych.ste.hu) CÉLCSOPORT:

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

Iskolai munkaterv 2014/2015. A tanév rendje (35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet alapján

Iskolai munkaterv 2014/2015. A tanév rendje (35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet alapján Isklai munkaterv 2014/2015 A tanév rendje (35/2014. (IV.30.) EMMI rendelet alapján Első tanítási nap szept. 1., hétfő Utlsó: június 15. hétfő, Végzősöknek: április 30. csütörtök; ballagás május 2. szmbat

Részletesebben

Esztergom Város integrált településfejlesztési stratégiája

Esztergom Város integrált településfejlesztési stratégiája Esztergm Várs integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Prgram Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárskban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

Az írásbeliség szerepe, eszközei, jellemző kapcsolattartási formái

Az írásbeliség szerepe, eszközei, jellemző kapcsolattartási formái 0BAz írásbeli kmmunikáció jellemzői A közvetlen (élőszóbeli) kmmunikáció - beszélgetés, előadás srán a hallgatóság metakmmunikációs jelzéseiből aznnal meggyőződhetünk róla, hgy megfelelően fejeztük-e ki

Részletesebben

Csökkentsük együtt a csomagolási hulladék mennyiségét!

Csökkentsük együtt a csomagolási hulladék mennyiségét! Csökkentsük együtt a csmaglási hulladék mennyiségét! Gyakrta úgy gndljuk, hgy mindennapi adminisztratív feladataink srán nem beszélhetünk erős környezeti hatáskról. Valójában ezekhez a mindennapi tevékenységekhez

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: Tesc - Wizzair prmóció (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj Hulladékgazdálkdási közszlgáltatási díj számlázásapartnerségben a Közszlgáltatókkal Előadó: Selmeci Zslt Számlázási és Kintlévőségkezelési Önálló Irda irdavezető 2017.10.19. Hulladékgazdálkdási közszlgáltatási

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI Az új Drupal alapú rendszer implementálásával párhuzamban a PTE webes arculati (design) alapkövetelményei is módsultak: az eddiginél jóval

Részletesebben

FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL

FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL FELHÍVÁS PROJECT QATAR 2016 NEMZETKÖZI ÉPÍTŐIPARI TECHNOLÓGIAI ÉS ÉPÍTŐANYAG VÁSÁR 2016. MÁJUS 2-5. DOHA KIÁLLÍTÁSI RÉSZVÉTEL - TÁMOGATÁSSAL Tisztelt Cégvezető! Az Arab-öböl térségében igen nagyszámú és

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1. Közhasznúsági jelentés és szakmai prgram beszámló 2007. Mzgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarvits Jenő tér 1. Az Egyesület teljes költségvetési beszámlóját a közhasznúsági jelentés

Részletesebben

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ A tutrhálózat legfntsabb szlgáltatása a tutr maga, egy tehetségsegítő szakember. A prgram két fnts szereplője a tutr és a tutrált. A tutr az a tehetséggndzó

Részletesebben

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában www.ujszechenyiterv.gv.hu A prjekt bemutatása Mttó: "Az embereknek mindenben a tökéletességet kell célul kitűzniük maguk elé, még akkr is, ha meghaladja erejüket. Ha azt hinnék valóban, hgy csak da jutnak

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere J,j. számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság részére a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint

Részletesebben

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság!

Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság! Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Tárgy: Beszámló a RADAR Ifjúsági Infrmációs és Tanácsadó Irda. évi működéséről Tisztelt Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság! A RADAR Ifjúsági

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Besztás Besrlási csprt/fkzat AD 8 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességének ideje

Részletesebben

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom

Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE. Tartalom Iktatószám: 158/2013. AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIRENDJE Tartalm 1 Általáns infrmációk 2.. 1. Tanulói jgvisznnyal kapcslats rendelkezések 2.. 2. Az iskla munkarendje 3.. 3.

Részletesebben

A képeken védjegyek vagy kereskedelmi márkák bemutatását kerülni kell.

A képeken védjegyek vagy kereskedelmi márkák bemutatását kerülni kell. KOMMUNIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY 2019. március 1. #CedefpPhtAward 2019 Cedefp ftópályázat a szakképzésről: Mnd el a saját történeted! SZABÁLYOK A #CedefpPhtAward pályázatt a görögrszági Thesszalniki székhelyű Cedefp

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N)

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N) ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ Munkakör Besrlási csprt/fkzat AD 6 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye IT szakértő (F/N) Ideiglenes alkalmaztt

Részletesebben

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program Kragyermekkri (0-7 év) prgram PÁLYÁZAT A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram kiemelt prjekt keretében az alábbi pályázat kerül újra meghirdetésre az érintettek körének kibővítésével

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ECSEGFALVI ÓVODA 5515 Ecsegfalva, Árpád utca 8. Telefn: 06-66/487-326 E-mail: vda@ecsegfalva.hu ECSEGFALVI ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készült: 2013. július 3. 1 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1 Általáns

Részletesebben

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart.

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart. 1. A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Silan Szív! (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

GREENFLOW Környezeti Oktatóközpont JELENTKEZÉSI LAP

GREENFLOW Környezeti Oktatóközpont JELENTKEZÉSI LAP GREENFLOW Környezeti Oktatóközpnt JELENTKEZÉSI LAP A települési hulladékkezelési díj megállapítás elmélete és gyakrlata tréningre Ha Ön is szeretné az elmélet mellett a gyakrlatban is elsajátítani a települési

Részletesebben

Vállalkozz Erdélyben!

Vállalkozz Erdélyben! Vállalkzz Erdélyben! Fenntartható vállalkzói tevékenység a közpnti régióban Priect c-finanțat din Prgraml Operaținal Capital Uman 2014-2020 A prjekt Partnerek: Időtartam: 2018 janár 12 ----> 36 hónap Költségvetés:

Részletesebben

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók!

Kedves Lakóink, Tisztelt Hozzátartozók! HÁZIREND 1. BEVEZET Kedves Lakóink, Tisztelt Hzzátartzók! A Telki Hld Otthn Nyugdíjasház (a tvábbiakban: Nyugdíjasház) célkitűzése a Nyugdíjasházban lakók mindennapjainak biztnságssá-, kényelmessé tétele.

Részletesebben

Aktív idõskor Generációk egészsége

Aktív idõskor Generációk egészsége MEGHÍVÓ Az Egészséges Vársk Magyarrszági Szövetsége XXIV. Szimpóziuma Aktív idõskr Generációk egészsége Zalaegerszeg, 2012. nvember 6-7-8. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink! Zalaegerszeg Megyei

Részletesebben

Informatika szaktanácsadók képzésének tapasztalatai

Informatika szaktanácsadók képzésének tapasztalatai Infrmatika szaktanácsadók képzésének tapasztalatai Dancsó Tünde dancs.tunde@fi.hu Az előadás célja Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett, a TÁMOP-3.1.5/12 "Pedagógusképzés támgatása prjekt

Részletesebben

1. Eredmények összehasonlítása elemzések 2. A Lantegi skála, pontozás; A személy profilja 3. A személy profilja

1. Eredmények összehasonlítása elemzések 2. A Lantegi skála, pontozás; A személy profilja 3. A személy profilja ÖSSZESÍTÉS az OFA-FSZF 10121-2010/23 számú prgramról A fgyatéks személyek részére szciális intézményi ellátást nyújtó nem állami, nem egyházi fenntartók tevékenységének támgatására A prjekt keretében megvalósíttt

Részletesebben

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3. priritás: A minıségi ktatás és hzzáférés biztsítása mindenkinek Akcióterv 2007-2008. 2008. július 1. A priritás bemutatása 1.1. A priritás tartalma Priritás száma

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT SOPRON 2016 Hatálys: 2016. 03. 02.-től TARTALOMJEGYZÉK A KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA ÉS HATÁLYA... 3 A KÖZBESZERZÉS TÁRGYA... 3 A KÖZBESZERZÉSI

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület év június 11. december 31. időszak tevékenységéről

ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület év június 11. december 31. időszak tevékenységéről ÉVES BESZÁMOLÓ a Zala Termálvölgye Egyesület 2016. év június 11. december 31. időszak tevékenységéről 1. Kérjük, mutassa be az időszakban a HFS megvalósításával kapcslats tevékenységeket! (minimum 3000

Részletesebben

Tanácsadási tájékoztató kiadvány

Tanácsadási tájékoztató kiadvány INTERREG III A Közösségi Kezdeményezés Szlvénia-Magyarrszág- Hrvátrszág Szmszédsági Prgram 2004-2006 MEDIÁTOR*C SLO-HU-CRO 2006/01 126/HU A prjekt a Szlvénia-Magyarrszág-Hrvátrszág Szmszédsági Prgramban,

Részletesebben

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2016/17-es tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2016/17-es tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatkat nem sértve) kapcslódó infrmációkról a szülőket tájékztatni szükséges, melynek

Részletesebben

Felhasználási feltételek 1.2

Felhasználási feltételek 1.2 Felhasználási feltételek 1.2 E hnlap célja az, hgy segítsen megismerni a 2019.05.18-i találkzón elhangzttakat. Szeretnénk, ha a hnlapunkból másk is hasznt merítenének, de kérjük, ne használja fel annak

Részletesebben

Szolgáltatási Rend. GRÁTISZ Kommunikációs és Jelnyelvi Tolmács Központ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete

Szolgáltatási Rend. GRÁTISZ Kommunikációs és Jelnyelvi Tolmács Központ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete Szlgáltatási Rend GRÁTISZ Kmmunikációs és Jelnyelvi Tlmács Közpnt Heves Megyei Közhasznú Egyesülete Elláttt terület: Heves megye Címünk: 3300 Eger, Telekessy u. 8. fszt. 4. Nyitvatartási rend: hétfő szerda

Részletesebben

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja

Az 50 éven felüli tartós munkanélküliek esélynövelő központi programja Közpnti prgram az ötven év feletti munkanélküliek elhelyezkedésének elősegítésére 2004. decemberében a munkaügyi kirendeltségek 400 ezer munkanélkülit regisztráltak, közülük az 50 éven felüliek száma meghaladta

Részletesebben

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése 3. számú melléklet A SZŐKE TISZA pusztulása és a jgi felelősség kérdése Furcsa mód épp a laikus civil közösség hivatkztt internetes közösségi ldalain kmmentelők részéről vetődött fel több alkalmmal is

Részletesebben

Down Egyesület kiemelten közhasznú szervezet

Down Egyesület kiemelten közhasznú szervezet Dwn Egyesület kiemelten közhasznú szervezet bemutatkzása 4400 Nyíregyháza, Közép u. 17. Hungary Adószám: 18801370-1-15 Bankszámlaszám: 68800109-11048187 IBAN: HU38 6880 0109 1104 8187 0000 0000 Tel.: +36-42-444-321

Részletesebben

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL

A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009. JÚLIUS ELSEJÉTŐL Hunyadi Mátyás Általáns Iskla 9072 Nagyszentjáns, Árpád u. 11/a Telefn/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Hnlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE HATÁLYOS:2009.

Részletesebben

Eredmények. A megkapott regisztrációs lista alapján a Vándorgyűlésen résztvevők a következőképpen oszlottak meg:

Eredmények. A megkapott regisztrációs lista alapján a Vándorgyűlésen résztvevők a következőképpen oszlottak meg: Eredmények Általáns kérdések A megkaptt regisztrációs lista alapján a Vándrgyűlésen résztvevők a következőképpen szlttak meg: Dr (a neve előtt dr van, 1-2 kivételtől eltekintve rvs): 169 fő (38%) Gyse

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie.

(2) A továbbképzésre kötelezettnek egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie. A nemzeti erőfrrás miniszter 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelete az rvsk, fgrvsk, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfkú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők flyamats tvábbképzéséről Az egészségügyről

Részletesebben

Kötelező szakmai gyakorlat

Kötelező szakmai gyakorlat Kötelező szakmai gyakrlat Jelentkezési segédlet A kötelező szakmai gyakrlat teljesítéséhez az alábbi feladatkat, teendőket kell ellátni: A KITÖLTÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT: 1. A hallgató akkr kezdheti meg a jelentkezést,

Részletesebben