2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem;

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08."

Átírás

1 2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; A Drezdai Műszaki Egyetemről néhány gndlat bevezetésként. Az egyetem 1961 óta létezik, de jgelőd intézménye már 1828-tól megvlt. Jelent pillanatban közel 37 ezer diák jár ide. Az egyetem 14 kara 5 nagybb tudmánys rendszerbe van betömörítve. Ezek a következők: Tudmány isklája, Humán és szciális tudmányk isklája, Mérnök iskla, Civil és környezeti mérnöktan isklája és az Orvstudmány isklája. Itt 54 alapképzést biztsítanak német nyelven, valamint 70 mester- és psztgraduális képzést angl és/vagy német nyelven. Az intézmény éves költségvetése megközelítőleg 550 millió euró, melyből közel fele külső frrásból származik (támgatók, együttműködő partnerek). Maga a tréning a Kiválósági prgram keretein belül valósul meg, mely egy között zajló prjekt. Célja: a drezdai egyetem széleskörű megismerése és a nemzetközi tapasztalatk megsztása a hasnló területen dlgzókkal. 3 speciális szekció vlt: 1. Nemzetközi irda: adminisztratív feladatk, diák-mbilitás 2. Személyzeti kmmunikáció és identitás: sajtó, prjekt és eseményszervezés, gyártás/design, alumni rendszer, diák marketing 3. Európai prjekt centrum: adminisztrációs feladatk és kapcslatépítés a nemzetközi kutatásk srán (tudás és technlógia) I. SprInt Prgram Ez egy prgram, amely lehetőséget biztsít a nem egyetemi szintű dlgzók tvábbképzésére, mely a Kiválósági Prgram keretein belül valósul meg A prgramban való részvétel teljesen ingyenes a felettesektől szükséges a beleegyezés, hgy az órák látgatását engedélyezik Ezt a képzést legkésőbb 2017 któberéig be kell fejeznie mindenkinek, aki belekezdett vagy bele szeretne kezdeni Két fajta minősítést lehet megszerezni a képzéssel: Ún. alap minősítés: szükséges egy 40 órás speciális angl nyelvi képzést, illetve egy 24 órás nemzetközi kapcslatkkal fglalkzó kurzust elvégezni. A nemzetközi kapcslatknál az egyén választja ki, mely rszággal szeretne részletesebben is megismerkedni Ún. speciális minősítés: a 40 órás angl és 24 órás nemzetközi kapcslatk kurzuskn felül részt kell venni egy minimum 5 naps külföldi tanulmányútn VAGY nemzetközi knferencián II. SLUB Ez az egyetem könyvtára, amely a legnagybb kutatási könyvtár Németrszágban Állandó kiállítással rendelkezik a kincsárteremben. Itt őrzik a könyvtár legértékesebb és legrégibb darabjait. (pl.: Maya kézirat, 18. századi mini krán stb.) Több épületből áll és külön részlegek vannak az isklák felsztása szerint A lehető legmdernebb felszereléssel dlgznak és segítik a hallgatókat A könyvtárba BÁRKI beiratkzhat és a hét minden napján felkeresheti azt

2 A digitális gyűjteményükben cím alatt, kötet és több mint 1.5 millió média anyag van. A digitalizálás minden nap a munkatársak feladata. Napnta közel 200 darab terméket digitalizálnak a könyvtárban III. Németrszágban 35 ilyen közpnt működik Duális Karrier Szlgáltatás 2013 áprilisa óta működik az egyetemen szintén a Kiválósági Prgram keretein belül jött létre Célcsprtja ennek a szlgáltatásnak: főleg az újnnan Drezdába érkező/csatlakzó fiatal prfesszrk és családjuk Szlgáltatásaik közé tartzik: munkaerő-piac helyzetének elemzése, szállás-iskláztatással kapcslats kérdésekre alternatívák, kulturális és szabadidős tevékenységekkel kapcslatban tájékztatás 2. Szekció: Személyzeti kmmunikáció és identitás részletes anyaga: I. Drezdai Gyermek Egyetem (Kinder Universitat Dresden) 2003 óta működik az egyetemmel és támgatókkal közreműködve Ebbe a képzési rendszerbe a 8-12 év közötti gyermekek jelentkezhetnek, és a részvétel ingyenes Jelen pillanatban 950 gyerek használja ki ezt a lehetőséget Drezdából és környékéről Évente 5 előadást tartanak tudmánys témakörökben a partnerintézetekben: 3 előadás zajlik az egyetemen, 2 pedig a higiéniai múzeumban (ingyenes teremhasználatt biztsítanak az előadáskra) Időpntja: csütörtökönként között CSAK a gyerekek hallgathatják, szülők nem vehetnek részt Az előadók között vannak prfesszr urak és assznyk, és jó példaképet mutatnak a gyerekeknek is. (Az előadók is önkétességi alapn tartják meg az egyes előadáskat) A tagknak van tagsági kártyájuk, és ezt le kell pecsételtetni minden előadás alkalmával. Az év végén, aki teljesítette mind az 5 előadást, igazlást is kap. A szervezők 6 könyvet is összeállítttak a gyerekeknek, amit ugyanúgy megkapnak ingyenesen a könyvek az előadásk tematikájáhz kapcslódnak Fő szpnzrk: LEGO, ThyssenKrapp, CUD Labratórium II. Prtkll Rendezvényszervezés a prtkll számára rektrátus részére 1 ember felelős ezeknek a prgramknak a krdinálásáért, lebnylításáért Feladatai közé tartzik még: a hazai és nemzetközi (VIP) vendégek megfelelő köszöntése is (üdvözlés, ajándékk, frissítők) A legfntsabb esemény az évben: TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY Hagymánysan megszervezésre kerülő, éves esemény, mely minden év któberében van 3-4 hónaps felkészülést és szervezést igényel: a narrátr megkeresése, a prgram összeállítása, előadók felkérése, meghívók kiküldése, plakátk és pszterek megtervezése és kivitelezése stb.

3 Ezen az eseményen az új hallgatók KRÓNIKÁKBA jegyzik be a nevüket minden Kar rendelkezik egy-egy krónikával III. Közösségi média/ldalak Több felületen is elérhető az egyetem - az egyetem főprfiljait 1 ember krdinálja és tartja karban Facebk követője van az egyetemi prfilnak Rendszeresen psztlnak (hétvégén is, és szünetekben egyaránt) Privát üzeneteket is váltanak itt a diákkkal ha kell, átirányítják ahhz a kllégáhz, aki több infrmációt tud adni pl. az eseménnyel kapcslatban Gyakran cserélik a különböző brítókat, prfilképeket az eseményeknek megfelelően Twitter követő rendszeresen írnak ide is visszajelzések, hivatkzásk megsztása YuTube 1050 feliratkzó van több mint 150 videó van eddig feltöltve vannak különböző lejátszási listák is (43 féle) itt is van kapcslat a felhasználókkal aznnali visszacsatlás és kmmunikáció működik Ggle+ Xing ezek főleg az alumni rendszer miatt vannak LinkedIn Anglul és németül is elérhető Az egyetemen van egy elfgadtt stratégia, ami alapján dlgzni kell Használati útmutatók, sémák tölthetők le a webldalról Ha valakinek valami gndja lenne, akkr arra kiváló lehetőségeket biztsítanak a különböző csprts megbeszélések, wrkshpk az egyetemen belül Hírlevél: Havi szinten működik Stílusa: kék fejléc az egyetem lgójával, mellette CSAK a cikk részlete szövegesen és annak teljes elérési útvnala/linkje A diákk és az ktatók mindegyike rendelkezi belső címmel és ezekre a címekre minden esetben elküldik a hírlevelet. Külsős felhasználók is feliratkzhatnak/ leiratkzhatnak a hírlevélre IV. SAJTÓ belső és külső kmmunikációra használják Száms infrmációs, szabadidős kiadvánnyal rendelkezik az egyetem Fő feladatk:

4 A tudmánys nyelvet átalakítani a mindennaps nyelvre hétköznapi fgyasztásra, és ezáltal kapcs a tudmány és a mindennapk között A legfrissebb és aktuális hírek szlgáltatása Újságírókkal együtt közreműködnek a publikálásban Szervezet: nem közpntsíttt szervezetben működnek jó kmmunikációs kapcslatban vannak a különböző karkkal megjelenést biztsítanak mindenkinek Az egyetemi lap Universitat Jurnal (bemutatása került górcső alá): A stáb 4 főből áll ők felelősek a lapért A lap szerkesztése és terjesztése a Szászrszágban hatálys sajtótörvényeknek megfelelően zajlik 1996-ig visszamenőleg lehet letölteni a cikkeket a webldalról Reklámzás: bárki hirdethet az újságban DE! tils alkhllal, plitikával szexuális célú dlgkkal, valamint dhányzással kapcslats hirdetéseket megjeleníteni! 20 lapszám jön ki évente; általában 12 laps újság (előfrdul 8-10 laps is) Minden másdik hét keddjén kerül kiadásra az ingyenes lap, melyet Berlinben nymtatnak és nnan tvábbítják a megfelelő helyekre A nymdai szerződések 4 évenként kerülnek megújításra példányban jelenik meg 9000 darab: Campus különböző intézményeibe kerül 2000 darab: Drezdai partnerintézményekbe 1000 darab: más rszágkba, várskba kerül (Legmesszebbi célpnt: New Yrk) V. ALUMNI 1997-től működik ez a hálózat, önkéntességi alapn működik a végzett hallgatóknál, teljesen ingyenesen Az Alumni Hivatal fő támgatója a DAAD Jelenleg tagja van a rendszernek a világ minden tájáról 1999: az első DPR kutatás mára már interneten keresztül megy a kutatással kapcslats kérdőívek kiküldése és feldlgzása 2000: az egyetem alumni tevékenysége díjazásban részesült 2001: az Alumni Hivatal megalapítása és az Alumni Guide c. kiadvány kiadása (Ezt a kiadványt minden évben szerkesztik és ingyenesen juttatják el az alumni tagkhz) 2002: első hivatals website és az első alumni magazin megjelenése 2008: Helyi TUD nagykövetek a világban prjekt beindítása 2008 óta rendezik meg az Alumni hetet is a DAAD támgatásával, ahl a hazai és nemzetközi vlt hallgatók is tiszteletüket teszik Alumni kapcslattartó van minden karn a kiadványk és a különböző anyagk elérhetők mindenki számára Vannak rendszeresen (nemzetközi) alumni találkzók is éves szinten Alumni Bál: között együtt vltak az első éves hallgatókkal (részvétel: kb. 600 fő évente)

5 2013-től: Absl(E)vent minden hónap utlsó péntekjén megrendezésre kerülő beszélgetős est, ahl a vlt és jelenlegi hallgatók cserélhetnek tapasztalatkat Hírlevél: AlumNews a legfrissebb híreket közlik az egyetemmel, a karral kapcslatban Támgatják az alumni találkzókat (pl. helyszínt biztsítanak neki), a diplmasztó ceremóniákat (pl.: vlt híres hallgatók meghívása az ünnepségre) is VI. Diákmarketing A hazai és nemzetközi ügyintézés teljesen elkülönítve működik egymástól A diákk létszámát minden év decemberében számlják össze 6 hazai expót rendeznek Németrszágban évente. Ezen felül a 9 nagy egyetemmel karöltve, részt szktak venni nemzetközi kiállításkn is. Valamint elkészült egy virtuális intézményi séta is, amit bárhl bárki tud használni. 2 nyílt nap van egy évben: az egyik januárban, amikr bemutatják a diákéletet is. És a másikat májusban egy szmbati napn. Rengeteg kiadványt készítenek ezekre az alkalmakra is: mind nymtattt, mind pedig prmóciós anyagkat (pl.: prgramfüzetek, jegyzetfüzetek, tllak, pst-it gyűjtemények, kitűzők stb.) Az egyetemi lgós ajándékkat pedig külön meg lehet vásárlni is a Welcme Office-ban is Végül, de nem utlsó srban említsünk meg néhány lyan résztvevő intézményt, akikkel a jövőben is szrsabban tudunk majd együttműködni: 1. Thmas Strning Tirli Pedagógiai Egyetem 2. Albert Lunardi Universitó Iuav di Venezia 3. Dimitri Lringett Universitá della Svizerra italiana 4. Bujtr Erzsébet Semmelweisz Egyetem, Budapest 5. Küllike Kullerkupp Virumaa Cllege f Tallinn University f Technlgy 6. Salmé Marques Prtói Egyetem

SZAKDOLGOZAT. Nagy Gábor Zsolt

SZAKDOLGOZAT. Nagy Gábor Zsolt SZAKDOLGOZAT Nagy Gábr Zslt 2015 Eszterházy Kárly Főiskla Gazdaság- és Társadalmtudmányi Kar Csabai Klbászfesztivál turisztikai hatásainak bemutatása Knzulens Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Készítette Nagy Gábr

Részletesebben

Művészeti koncepció 2013

Művészeti koncepció 2013 Művészeti kncepció 2013 A Kerekasztal Színházi Nevelési Közpnt részletes szakmai terve A husznegy éve független színházként működő Kerekasztal társulatának vezetősége 2012-ben úgy döntött, hgy a lehetetlen

Részletesebben

A nőkereskedelem, a prostitúció, valamint a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem Magyarországon a szakmaközi együttműködés lehetőségei

A nőkereskedelem, a prostitúció, valamint a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem Magyarországon a szakmaközi együttműködés lehetőségei A nőkereskedelem, a prstitúció, valamint a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem Magyarrszágn a szakmaközi együttműködés lehetőségei Szakmai fórumk, I II. Budapest, 2009. április-május Magyarrszági Női

Részletesebben

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY

HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Szervezeti és Működési Szabályzat 5. számú melléklet HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ALAPSZABÁLY Budapest, 2013. május 21. TARTALOM PREAMBULUM... 3 1. Általáns rendelkezések... 3 2. Hallgatói Közösség HÖK... 3

Részletesebben

Tartalom. Kedves Olvasó!

Tartalom. Kedves Olvasó! Zalai Kapcs Zalai Népfőisklai Egyesület Lapja 2005. 1. szám Marsvölgyi László FENYŐFA Kpgk az ablakn, zöld fenyő vagyk. Az egész családnak békés jónapt! Szép fenyőfa díszítsd a szbát, szép díszeket, szalncukrt,

Részletesebben

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ RÉSZTVEVŐI SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE 1 A KÉPZÉS BEMUTATÁSA... 2 1.1 KURZUSKOMPONENSEK... 2 1.2 KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖK... 3 1.2.1 Fórumk... 3 1.2.2 Blg- tanulási

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivnat Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzat Közgyűlése 2015. április 30-ai közgyűlésének nyilváns üléséről készült jegyzőkönyvéből. 7. napirendi pnt: Előterjesztés Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzata

Részletesebben

Hírlevél. Témáink. 2013. tél. II. évfolyam 4. szám

Hírlevél. Témáink. 2013. tél. II. évfolyam 4. szám 2013. tél Hírlevél II. évflyam 4. szám Békés Bldg Karácsnyt és Sikerekben gazdag Új Esztendőt Báldi András kíván az MTA Öklógiai Kutatóközpnt munkatársai nevében: főigazgató Témáink Kutatóközpnti újdnságk...

Részletesebben

Observatory Hírlevél. 2009. február. 1. Előtérben. 2. Observatory hírek. 3. Cedefop hírek. 4. Oktatáspolitikai hírek. 5. Rendezvények. 6.

Observatory Hírlevél. 2009. február. 1. Előtérben. 2. Observatory hírek. 3. Cedefop hírek. 4. Oktatáspolitikai hírek. 5. Rendezvények. 6. Observatry Hírlevél 2009. február 1. Előtérben Előtérben: A JbArt prjekt hzzájárulása az aktív tanulás elősegítéséhez Az aktív tanuláshz kapcslódó tvábbi prtálk, prjektek és infrmációfrrásk 2. Observatry

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE

SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzata (9400 Sprn, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60865/2009. CÍM: SMJV ÖNKORMÁNYZATA GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKVÉDELMI FELADATAI ELLÁTÁSÁNAK 2008. ÉVI ÉRTÉKELÉSE Előterjesztő: Abdai

Részletesebben

Observatory Hírlevél. 2009. szeptember. 1. Előtérben. 2. Observatory hírek. 3. Cedefop hírek, rendezvények Cedefop hírek Cedefop rendezvények

Observatory Hírlevél. 2009. szeptember. 1. Előtérben. 2. Observatory hírek. 3. Cedefop hírek, rendezvények Cedefop hírek Cedefop rendezvények Observatry Hírlevél 2009. szeptember 1. Előtérben Előtérben: Szakképzés és gazdasági válság A témáhz kapcslódó tvábbi prtálk, tanulmányk és infrmációfrrásk 2. Observatry hírek Prjektek Termékek 3. Cedefp

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM V i r á n y s Á l t a l á n s I s k l a 1125 Budapest Viránys út 48. OM aznsító: 035006 : 394-50-15, Fax: 200-22-64 : viraltisk@axeler.hu MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Készítette: Szerdahelyiné Jászberényi

Részletesebben

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020

VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020 VAS MEGYE GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FÓKUSZÚ STRATÉGIAI PROGRAMJA 2014-2020 3. egyeztetési váltzat 2013. január 30. 1 Vezetői összefglaló Életminőség, Élhető környezet, Érték-teremtés - sikeres Vas megye. Ez

Részletesebben

MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Programfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristof@chello.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu)

MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Programfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristof@chello.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu) MUNKACSOPORT BESZÁMOLÓK Prgramfelelősök: Kristóf Róbert (r.kristf@chell.hu), Pálmai Ildikó (palmaii@freestart.hu) 1. CSALÁD-MUNKACSOPORT Munkacsprt vezetője: dr. Harangzó Judit (harangz@psych.ste.hu) CÉLCSOPORT:

Részletesebben

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram. V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY OTH, Budapest 2014. január TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram Szerzők:

Részletesebben

Zalakaros VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA

Zalakaros VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA Zalakars VÁROS IFJÚSÁGI KONCEPCIÓJA Bevezető Várs Önkrmányzata a felnövekvő generációk társadalmi beilleszkedése érdekében kiemelt fntsságúnak tartja a család és az iskla működési feltételeinek legptimálisabb

Részletesebben

Open Space konferencia. Beszámoló a második nap kiscsoportos megbeszéléseiről

Open Space konferencia. Beszámoló a második nap kiscsoportos megbeszéléseiről Országs Fglalkztatási Közhasznú Nnprfit Kft. FglalkztaTárs - Társ a fglalkztatásban kiemelt prjekt (TÁMOP-.4.7-2/-202-000) Open Space knferencia 203. június 25-27. Beszámló a másdik nap kiscsprts megbeszéléseiről

Részletesebben

Egységes tájékoztató

Egységes tájékoztató Egységes tájékztató szakdlgzat készítéséhez a Gábr Dénes Főiskla nappali, levelező és távktatási alap-, főisklai és szakmérnöki képzés hallgatói részére a magyar nyelvű képzéseken Elfgadta az Oktatási

Részletesebben

A Nemzeti Környezet-egészségügyi Akcióprogram (1996)

A Nemzeti Környezet-egészségügyi Akcióprogram (1996) 1. Alapk 1.1. Törvényi háttér Az Alktmány környezetvédelemmel kapcslats paragrafusaikörnyezet- és természetvédelmi jgszabálykkörnyezetvédelmi törvény A Természetvédelmi törvénya géntechnlógiai tevékenységről

Részletesebben

Egészségnevelési program

Egészségnevelési program Egészségnevelési prgram Mttó: Hgy az emberek megtanulják és megértsék, hgy az egészség kincs, a legbecsesebb kincs, úgy az egészre, mint az egész nemzetekre nézve, akkr az emberiség gndlkdását kell átalakítani.

Részletesebben

Comenius Egyéni diákmobilitás útmutató

Comenius Egyéni diákmobilitás útmutató A Cmenius Egyéni diákmbilitás útmutató 2013 1 2 Cmenius Egyéni diákmbilitás útmutató Tartalmjegyzék Bevezetés 1. rész Általáns tájékztatás a Cmenius Egyéni diákmbilitás prgramról 2. rész Feladatk és kötelezettségek

Részletesebben

ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE

ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE ENCSENCS KÖZSÉG EGÉSZSÉGTERVE Encsencs Község Önkrmányzat SEGÍTÜNK FELLÉLEGEZNI! c. prjekt TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0023 2013. május 13. I. Bevezető Az egészség alapvető emberi jg, ami teljes fizikai, lelki

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia-Románia- Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia-Románia- Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 EURÓPAI UNIÓ Európai Szmszédsági és Partnerségi Eszköz Magyarrszág-Szlvákia-Rmánia- Ukrajna Határn Átnyúló Együttműködési Prgram 2007-2013 Közös Operatív Prgram Végleges javíttt váltzat, 2008. július 23.

Részletesebben

Összetett problémák, összetett megoldások: A hajléktalan emberek integrációja a foglalkoztatás által Magyarországon

Összetett problémák, összetett megoldások: A hajléktalan emberek integrációja a foglalkoztatás által Magyarországon Összetett prblémák, összetett megldásk: A hajléktalan emberek integrációja a fglalkztatás által Magyarrszágn 2007. június 25. Készült a hajléktalanellátó szervezetek FEANTSA kérdőívére adtt válaszai alapján

Részletesebben

Országos Civil Adatbázis HOWTO

Országos Civil Adatbázis HOWTO Országs Civil Adatbázis megvalósíthatósági tanulmány Országs Civil Adatbázis HOWTO Életfa Környezetvédő Szövetség Csathó Tibr 2004 2005 Országs Civil Adatbázis HOWTO Országs Civil Adatbázis megvalósíthatósági

Részletesebben

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében

A Mezőberényi Önkormányzat szervezetfejlesztése a szolgáltató önkormányzat megvalósítása érdekében A Mezőberényi Önkrmányzat szervezetfejlesztése a szlgáltató önkrmányzat megvalósítása érdekében Szervezet-irányítási mdell - az önkrmányzat költségvetési intézményeivel és társaságaival kapcslats irányítási//kntrll-tevékenységének

Részletesebben

Rendszeresen végzett környezetvédelmi tevékenység az iskolánkban

Rendszeresen végzett környezetvédelmi tevékenység az iskolánkban Rendszeresen végzett környezetvédelmi tevékenység az isklánkban A környezeti nevelés tartalma világszerte, így Magyarrszágn is kiszélesedett, a fenntarthatóságra, az emberiség jövőjének biztsítására irányul.

Részletesebben

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általáns és Alapfkú Művészeti Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Tartalmjegyzék 2 Tartalmjegyzés... 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja... 4. Az ktatási

Részletesebben

Tanácsadási tájékoztató kiadvány

Tanácsadási tájékoztató kiadvány INTERREG III A Közösségi Kezdeményezés Szlvénia-Magyarrszág- Hrvátrszág Szmszédsági Prgram 2004-2006 MEDIÁTOR*C SLO-HU-CRO 2006/01 126/HU A prjekt a Szlvénia-Magyarrszág-Hrvátrszág Szmszédsági Prgramban,

Részletesebben