Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok"

Átírás

1 1 Felhívás a TÁMOP Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése érdekében Pályázók köre: magyarrszági Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpntk Pályázat benyújtása: között nline pályázói adatbázisn keresztül A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP Tehetséghidak Prgram keretében magyarrszági Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpntk számára felhívást tesz közzé a Tehetségpntnál tanuló/ gndztt diák, a diák pedagógusai és a diák szülei közötti kapcslatrendszer fejlesztésére tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk megvalósításával. Ennek érdekében a Tehetséghidak Prgram keretében együttműködési megállapdást kívánunk kötni azkkal a Tehetségpntkkal, amelyek vállalják, hgy a felhívásunkban szereplő feltételekkel tanórán kívüli tehetségsegítő prgramkat valósítanak meg. A felhívásunkra beérkező kncepciók alapján a Prjektirda által felkért szakértői zsűri dönt arról, hgy a Tehetséghidak Prgramban rendelkezésre álló keretösszeg erejéig mely prgramk megszervezése érdekében kezdjük meg az együttműködési megállapdás kialakítását. Terveink szerint felhívásunkat a 2013/2014-es tanévben új szempntkat is figyelembe véve - megismételjük. 1) A pályázók köre: Magyarrszági Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpntk Egy pályázó több tevékenység több alkalmmal történő (lásd a,b,c,d,e pntk) megvalósítására is pályázhat, amennyiben a pályázathz kapcslódó összes költség nem haladja meg a frintt. A tehetséges fiatalk, valamint szüleik és pedagógusaik közötti kapcslatrendszer fejlesztésének fntsságát hangsúlyzandó a következőt kérjük a nyertes pályázóktól: a nyertes pályázók prgramjaiba bevnt pedagógusk (vagy a nyertes pályázó Tehetségpnttól minimum 3 fő pedagógus) vegyenek részt a Tehetséghidak Prgram keretében meghirdetésre kerülő 10 órás R 603-as jelzésű, A pedagógusk és a szülők együttműködésének kritikus pntjai a tehetségfejlesztésben című nyílt képzésen, vagy a nyertes pályázó prgramjaiba bevnt szülők (vagy a nyertes pályázó Tehetségpnttól minimum 3 fő szülő) vegyenek részt az 5 órás R604-es jelzésű, A szülők szerepe a tehetséggndzásban, szülő és pedagógus együttműködésének frmái, módszerei e területen című nyílt képzésen. Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

2 2 Amennyiben a nyertes pályázó Tehetségpnt vezetője a képzés megtartását indkltnak tartja a tantestület/szülői közösség nagybb része vagy egésze számára, úgy lehetőség van csprts képzést is igényelni. A nyertes pályázó a megkötésre kerülő együttműködési megállapdásban vállalja a képzésen való részvételt december 31-ig. A képzésen való részvételre külön pályázni nem szükséges. A részvételt a Tehetséghidak hnlapján kell igényelni! A képzések költségei - melyeket az útiköltség kivételével a Tehetséghidak Prgram térít - a jelen pályázati felhívásban pályázható költségek felett értendők! A bevnandó tehetséges fiatalk a közktatásban tanulók lehetnek (óvdától a középiskla befejezéséig). 2) Támgatható tevékenységek: Felhívásunk célja, hgy a tehetséges fiatalk számára kialakíttt gazdagító prgramk között legyenek lyank is, amelyek erősítik szciális kapcslatrendszerüket, készségeiket. Ezzel a céllal kérjük, hgy a prgramk megvalósításában vegyenek részt a szülők és a fiatal tehetséget segítő pedagógusk közül minél többen. A felhívás keretében az alábbi, Tehetségpntkban megvalósuló prgramk költségeire lehet pályázni: a. Egynaps közös szülő-diák-pedagógus gazdagító vagy lazító prgramk megvalósítása - a prgramban résztvevő diákk száma minimum 40 fő - a prgramba bevnandó szülők száma minimum 10 fő - a pedagógusk száma minimum a prgramnak, jgszabályknak megfelelően szükséges - a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft (példa a prgramkra: Kulturális prgram szervezése - színházlátgatás, múzeumlátgatás, kiállítás látgatás, mzi látgatás, kirándulás, vársnézés, Játéknap szervezése stb.) b. Két vagy hármnaps közös szülő-diák-pedagógus gazdagító prgramk megvalósítása lazító elemekkel - a prgramban résztvevő diákk száma minimum 40 fő, maximum 80 fő - a prgramban bevnandó szülők száma minimum 10 fő, maximum 30 fő - a pedagógusk száma minimum a prgramnak, jgszabályknak megfelelően szükséges - a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft (példa a prgramkra: más gazdagító vagy új impulzuskat adó prgram lazító elemekkel, Tehetségpnt meglátgatása - jó gyakrlat működésének megtekintése a gyakrlatban, Mesterségbeli Tehetségpnt meglátgatása stb.) Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

3 3 c. Tehetségsegítő prgramk megvalósítása szülői közreműködéssel - Szülőket is bevnó minimum 4 órás filmklubk szervezése szakértő bevnásával minimum 3 alkalmmal a minimum 3 alkalmas prgramba összesen bevnandó diákk száma minimum fő a minimum 3 alkalmas prgramba összesen bevnandó szülők száma minimum 20 fő a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft (példa a prgramkra: gnds szervezést követően megtörténik 1. a film felvezetése, 2. a film közös megtekintése, 3. a film megtekintése után interaktív megbeszélés a szakértő bevnásával stb.) - Sikeres szülői életpályákat bemutató minimum 2 órás fglalkzásk szervezése diákknak és szülőknek minimum 3 alkalmmal a minimum 3 alkalmas prgramba összesen bevnandó diákk száma minimum fő a minimum 3 alkalmas prgramba összesen bevnandó és/vagy résztvevő szülők száma minimum 20 fő a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft - Szülők számára nyittt jó tehetségsegítő gyakrlatk, szakkörök szervezése - minimum 3 hónapn át minimum 3 alkalmmal a prgramba bevnandó diákk száma fő a prgramba bevnandó szülők létszáma minimum 5 fő a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft - Pedagógus-szülő-diák közös részvételével elkészítésre kerülő (elektrnikus és/vagy papíralapú) kiadványk megjelentetése a prgramba bevnandó diákk száma 5-10 fő a prgramba bevnandó szülők létszáma minimum 3 fő a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft d. Családk bevnására pályázható prgram - a prgramba minimum 2 fő pedagógus és 5 család vnandó be a pályázó által pályázható összeg: maximum Ft (példa: a Tehetségpntknál működő tehetségprgramkban résztvevő diákk társaik által, családi közegben történő kölcsönös meglátgatásának szervezése, ahl az esetenként vendéglátó család fgadja a vendégeket stb.) Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

4 4 e. A tehetséges fiatalt segítő műhelybeszélgetések szülőknek és pedagógusknak szakértők bevnásával 3 hónapn át tartó minimum 3 alkalmmal ugyanannak a csprtnak a prgramba kötelezően bevnandó szülők/pedagógusk létszáma fő a prgram külön-külön szülők és pedagógusk számára is megvalósítható a műhelybeszélgetés témája: a tehetséges fiatalk gndzásának segítése a szülők és pedagógusk együttműködése által a pályázó által pályázható összeg: Ft Ft (példa a prgramkra: Műhelybeszélgetés szervezése tehetségsegítést végző pedagógusknak, Műhelybeszélgetés szervezése szülőknek stb) Az a-tól e pntkig példaként felsrlt tevékenységektől eltérő prgramkra is lehet pályázni, amennyiben a pályamű és jelen felhívás szakmai céljai megegyeznek. A prgramk megvalósításáhz a Tehetséghidak Prjektirda igény szerint szívesen ajánl tehetséggndzó szakértőket, előadókat, prgramelemeket vagy például játéknap szervezéséhez segítséget. 3) Elszámlható költségek A felhívás keretében megvalósuló prgramk esetében a Tehetséghidak Prgram az alábbi költségeket vállalhatja át a Tehetségpnttal kötendő együttműködési megállapdásban rögzítendő, a prjektre vnatkzó adminisztratív és pénzügyi szabályzás feltételei szerint: pedagógusk megbízási díja a prgramt vezető és szervező pedagógusk óradíja kísérő pedagógusk óradíja a) és b) prgram megvalósítása esetén megpályáztt tevékenységenként egy fő pedagógus részére bruttó Ft + járulékk/óradíjjal számlva maximum 20 óra díja számlható el megpályáztt tevékenységenként egy fő kísérő pedagógus részére bruttó Ft + járulékk/óradíjjal számlva maximum 20 óra díja számlható el c), d) és e) prgram megvalósítása esetén megpályáztt tevékenységenként egy fő pedagógus részére bruttó Ft + járulékk/óradíjjal számlva maximum 15 óra díja számlható el megpályáztt tevékenységenként egy fő kísérő pedagógus részére bruttó Ft + járulékk/óradíjjal számlva maximum 15 óra díja számlható el a prgram megvalósításáhz szükséges terembérleti díj a prgram srán szervezendő külső prgrammal kapcslats buszbérlés költsége a prgram megvalósításáhz szükséges anyagk, eszközök költsége az egy-vagy többnaps prgram megvalósításáhz szükséges szállás-és étkezési költségek Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

5 5 belépőjegyek (diákk, szülők, pedagógusk számára egyaránt) a prgramban résztvevők (diákk, szülők, pedagógusk számára egyaránt) büfé jellegű étkeztetése a prgram megvalósításáhz meghívtt szakértő/előadó megbízási díja - amennyiben nem szakértőként működik közre, szülőknek nem áll módunkban munkadíjat téríteni A pályázó vállalja, hgy tevékenységéről egy ldalnyi szöveges, 3 ftóval illusztrált beszámlót készít a Tehetséghidak Prjektirda számára. A beszámlók közül az arra alkalmasakat megjelentetjük a hnlapunkn, hírlevelünkben. 4) A finanszírzás módja: utófinanszírzás A megvalósítással kapcslatban fölmerült költségeket a Tehetséghidak Prjektirda az egyes tevékenységek teljesülését követően, a benyújttt számlák alapján utólag téríti meg, legkésőbb az elszámlás benyújtását követően 30 napn belül. A prgramt vezető, szervező, kísérő pedagógusk megbízási díjának kifizetésére a megtarttt órák figyelembevételével az adtt prgram megvalósítása srán két alkalmmal kerülhet sr. A prgramért felelős pedagógus megbízási díjának másdik részletének kifizetésére a prgram megvalósításáról szóló beszámló elfgadása után kerül sr. 5) A felhívásra beküldendő pályaműnek tartalmaznia kell: a kitöltött pályázati adatlapt (2013. január között tölthető nline űrlap) a tanórán kívüli tehetségsegítő prgram tervét maximum 1 A4 ldal terjedelemben (fejtse ki lényegretörően a prgram célját, a prgram egyes elemeit, a prgram kapcslódását a Tehetségpntnál flyó tehetségsegítő tevékenységhez) (pdf) a prgram költségtervét a prgramba bevnni tervezett diákk és szülők számát (nline űrlap) a Tehetségpnt befgadó nyilatkzatát (intézményvezető cégszerű aláírásával, pdf) 6) Az egyes pályaművek elbírálásánál figyelembe vesszük a: prgramterv szakmai tartalmát, prgramba bevnni kívánt diákk és szülők számát, pályázó földrajzi elhelyezkedését, a területi lefedettség egyenletessége érdekében Tehetséghidak által biztsítható, rendelkezésre álló pénzügyi frrást. Az elbírálásnál előnyt élveznek: Prgramterv minél hatéknyabb költségfelhasználással készült. A büfé-étkeztetésre egészséges, krszerű megldás ajánlása. A szülők kreatív módszerekkel történő bevnása az egyes prgramkba. A prgram megvalósítása srán együttműködés más tehetségsegítő szervezetekkel. A felhívásban szereplő fgalmakkal kapcslatban a ldaln GYIK jelenik meg. Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

6 6 7) A pályaművek benyújtásának módja és határideje: A pályaműveket a Tehetséghidak Prjektirda által biztsíttt frmanymtatványkn az nline pályázati rendszerbe kell föltölteni január 15. és 22. között. A Tehetséghidak Prjektirda által felkért szakértői zsűri által kiválaszttt prgramk megvalósítása érdekében a Tehetséghidak Prjektirda együttműködési megállapdást köt a Tehetségpnttal. A bírálat eredményéről a pályázókat a február 11-ig értesíti a Tehetséghidak Prjektirda. Az együttműködési megállapdás megkötésének határideje: március 1. A beszámló és az elszámlás benyújtásának határideje legkésőbb június 30-ig lehetséges. Felhívjuk figyelmüket arra, hgy a benyújttt pályázatk nem autmatikusan kerülnek támgatásra. Az együttműködési megállapdás előtt egyedi egyeztetésre kerülhet sr a Tehetségpnt és a Prjektirda munkatársai között. Tehetséghidak Prgram Telefn: +36 (1) , +36 (1) Hnlap:

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására FELHÍVÁS Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramk megvalósítására Magyarrszág Krmányának felhívása a Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramra, mely lehetőséget ad az egészségügyi

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2015. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

Pályázati Felhívás és Útmutató

Pályázati Felhívás és Útmutató Pályázati Felhívás és Útmutató a Svájci-Magyar Együttműködési Prgram keretében Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása tárgyú pályázathz Kazincbarcikai kistérség 2014. április 1 Tartalm A Alapvető

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió innvációs ptenciáljának fejlesztése innvatív

Részletesebben

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY

V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram. V/3. SZAKMAKÖZI MŰHELYEK SZERVEZÉSE ZÁRÓTANULMÁNY OTH, Budapest 2014. január TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram Szerzők:

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Zagyvarékas Község Képviselő-testülete anyagilag is támgatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezetek működését,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram Magas fglalkztatási hatású prjektek kmplex támgatása c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2009-2.1.3 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31.

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. 1. ldal, összesen: 9 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat feladata, érvényessége... 3 4. Az IPR-t megvalósító szervezet felépítése, a menedzsment helye a szervezetben... 4 4.5.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex technlógiai beruházás a hátránys helyzetű kistérségekben induló vállalkzásk részére c. pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2007-2.1.2/D

Részletesebben

2011. szeptemberi hírek

2011. szeptemberi hírek 2011. szeptemberi hírek Pályázati hírek Mikrvállalkzásk támgatása A krmány hitelhez segíti a pályázatt nyert vállalkzókat Két és félszeresére gyrsult a kifizetés a krmányváltás óta az NFÜ-nél A sprtszervezetek

Részletesebben

SZTÁRAI MIHÁLY REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM. ELFOGADTA: NEVELŐTESTÜLET 2013. év március hó 25. napján

SZTÁRAI MIHÁLY REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAM. ELFOGADTA: NEVELŐTESTÜLET 2013. év március hó 25. napján Sztárai Mihály Refrmátus Általáns Iskla és Óvda Pedagógiai prgram Istenben bízunk, időt és teret engedünk Neki, hgy akarata szerint munkálkdjn életünkben és gyermekeink életében, hgy hitük ne emberek bölcsességén,

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl régiókban megvalósuló projektek esetében: 50%

az Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, a Dél-Alföld, a Dél-Dunántúl régiókban megvalósuló projektek esetében: 50% Webldal: www.icteurpa.hu / E-mail: inf@icteurpa.hu MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ: 2015. július 8-tól 2017. július 10-ig

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. április 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. április 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivnat Sprn Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2009. április 30-ai közgyűlésének nyilváns üléséről készült jegyzőkönyvéből. 28. napirendi pnt: Sürgősségi előterjesztés közktatási intézmények minőségirányítási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. komplex vállalati technológia fejlesztés c. pályázati konstrukcióhoz. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram kmplex vállalati technlógia fejlesztés c pályázati knstrukcióhz Kódszám: GOP-2010-211/C A prjektek az Európai Unió támgatásával, az

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM V i r á n y s Á l t a l á n s I s k l a 1125 Budapest Viránys út 48. OM aznsító: 035006 : 394-50-15, Fax: 200-22-64 : viraltisk@axeler.hu MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Készítette: Szerdahelyiné Jászberényi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM keretében Közktatási intézmények beruházásainak támgatására Kódszám: KMOP-2007-4.6.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

GOP-2010-2.1.1/B KMOP-2010-1.2.1/B

GOP-2010-2.1.1/B KMOP-2010-1.2.1/B PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram és a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram kmplex vállalati technlógia fejlesztés mikr-, kis- és középvállalkzásk számára c. pályázati

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése

KÉPZŐI FELHÍVÁS. Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy Roma fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek szóló képzés levezetése Kiíró NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda és a Konszenzus Alapítvány Budapesti Szervezete Határidő 2013. február

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához

Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Regionális Fejlesztési Operatív Programok keretében. támogatott projektek pénzügyi lebonyolításához Nemzetgazdasági Minisztérium reginális fejlesztési prgramkért felelős helyettes államtitkár Pénzügyi elszámlás részletes szabályai a Reginális Fejlesztési Operatív Prgramk keretében támgattt prjektek pénzügyi

Részletesebben

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1 A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általáns és Alapfkú Művészeti Iskla Szervezeti és Működési Szabályzata Tartalmjegyzék 2 Tartalmjegyzés... 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja... 4. Az ktatási

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány, valamint megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez

Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány, valamint megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez Reginális Fejlesztési Prgramk Irányító Hatósága Útmutató előzetes megvalósíthatósági tanulmány, valamint megvalósíthatósági tanulmány készítéséhez Alkalmazandó a Dél-dunántúli reginális peratív prgram

Részletesebben

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM

GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM GESZTENYEFASORI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA LAJOSKOMÁROM 2 Az SZMSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEI A Gesztenyefasri Általáns Iskla és Alapfkú Művészeti Iskla,

Részletesebben

TÁMOP-3.1.11-12/1 AZ ÓVODAFEJLESZTÉS CÍMŰ UNIÓS PÁLYÁZAT

TÁMOP-3.1.11-12/1 AZ ÓVODAFEJLESZTÉS CÍMŰ UNIÓS PÁLYÁZAT Cnsilium Humán Erőfrrás Kft. e-mail: inf@cnsilium-hr.hu; web: www.cnsilium-hr.hu Intézményakkreditációs lajstrmszám: AL-2353 Közép-Magyarrszági Régió: TÁMOP-3.1.11-12/1 Knvergencia régiók: TÁMOP-3.1.11-12/2

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer koncepciója

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer koncepciója LOGO-VIR Rendszerkncepció Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer kncepciója 1/22 Alapadatk Dkumentum neve LOGO-VIR Rendszerkncepció Dkumentum aznsítója LVT-0001 Dkumentum

Részletesebben

Közép-dunántúli Operatív Program. 2. prioritás Regionális turizmusfejlesztés. Akcióterv

Közép-dunántúli Operatív Program. 2. prioritás Regionális turizmusfejlesztés. Akcióterv Közép-dunántúli Operatív Prgram priritás Reginális turizmusfejlesztés Akcióterv 2007. május 25. 1 Priritásk bemutatása Priritásk tartalma Priritás neve, száma Reginális turizmusfejlesztés, priritás Priritás

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165.

PEDAGÓGIAI PROGRAM. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. PEDAGÓGIAI PROGRAM A pedagógiai prgram kidlgzója: Igazgató és a tantestület tagjai A

Részletesebben

HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK

HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 1. Az isklai házirend jgszabályi háttere... 2 2. A házirend általáns rendelkezései és hatálya... 2 3.. A házirend célja és a tanulók viselkedése... 3 4. A tanulók közösségei... 4 5. A tanulói

Részletesebben