Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:"

Átírás

1 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h Gumiabrncsnymás ellenrz rendszer (TPMS/DDS), gumiabrncs nymásveszteség ellenrz rendszer (DDS) Az Astra-H mdellnél két különböz gumiabrncsnymás ellenrz rendszer kerül beépítésre. DDS A DDS az ABS MK60 ESP egyik funkciója, és az ABS kerékfrdulatszám-érzékelin keresztül számítással határzza meg a gumiabrncsk nymásveszteségét. Menet közben flyamatsan ellenrzésre kerül valamennyi kerék frdulatszáma. Az adtt kerék nymásvesztesége esetén csökken annak átmérje és ezzel kerék frdulatszáma. Amikr a rendszer ilyen frdulatszámkülönbséget ismer fel, kigyullad a (pirs) ellenrzlámpa. A DDS közvetve mér rendszer, amely a levegveszteség esetén csupán jelzést ad, de nem határzza meg az abrncs/kerék helyét. Az ellenrzlámpa kigyulladására a többi kerékhez képest kb. 30 % nymáseltérés esetén kerül sr. A rendszer üzemzavara esetén kigyullad a (sárga) ellenrzlámpa. TPMS A gumiabrncs nymás ellenrz rendszer (TPMS) a DDS-sel együtt mköd közvetlenül mér rendszer. Az abrncskba beépített 4 nymás- és hérzékel ellenrzi menet közben flyamatsan a töltnymást. A leveg- / töltnymás értéke rádióhullámn közvetlenül kerül át a TPMS vezérlkészülékre (amely egyidejleg vev is). A TPMS az Astra-H esetében csak egyetlen vevvel (TPMS vezérlkészülékkel) mködik, ellentétben a Vectra-Cvel. Valamennyi fgadtt jelet (nymás, h) elbb kiértékeli a TPMS vezérlkészülék, azután a CAN buszn át az ABS-vezérkészüléken keresztül jut el a mszerhez. A pillanatnyi abrncs-töltnymás lelvasható az infrmációs kijelzn. Ha a rendszer egy vagy több abrncsn nymáskülönbséget észlel, ez megjelenik az infrmációs kijelzn a hibás kerék helyének megadásával. Minimum 0,1 bar nymáskülönbség kijelzése lehetséges. A rendszer mködképességének elfeltétele, hgy az összes kerék rendelkezzen nymásérzékelvel, az összes kerék felfújásra kerüljön az elírt nymásra, és megtörténjen a rendszer telepítése. A gumiabrncsnymás ellenrz rendszer a gyújtás bekapcslása után üzemkész, és minimum 30 km/óra sebességtl flyamatsan ellenrzi a gumiabrncsk nymását. Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

2 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h 1 A mszerszerelvény kiegészít jelzése 4 Gumiabrncsnymás érzékel 2 Infrmációkijelz 5 A gumiabrncs nymásszelep hsszabbítója az üzemanyagbetölt fedelének bels ldalán található 3 A gumiabrncs nymás ellenrz rendszer vezérlkészüléke A DDS a TMPS-sel együtt mködik, és üzemzavar esetén az egyik vagy az összes gumiabrncs nymásérzékel "Back-Up" rendszereként szlgál. A DDS a mszerfaln található ellenrzlámpán keresztül jelzi az eltér légnymást vagy az üzemzavart. A sárga kijelzés a rendszer üzemzavarára utal A pirs kijelzés légnymáseltérésre figyelmeztet Útmutatás: A pótkerék nem rendelkezik gumiabrncsnymás érzékelvel. Az infrmációs kijelzn eltér légnymás esetén a TPMS a következ jelentéseket és az egyes kerekeken mért pillanatnyi értékeket írja ki: csekély légnymáseltérés: "hátsó bal gumiabrncsnymást ellenrizni" kijelzés lényeges légnymáseltérés: "Figyelem! Gumiabrncsnymás veszteség balldalt hátul" kijelzés Egyik vagy az összes gumiabrncsnymás érzékel üzemzavara esetén a TPMS funkciót a DDS rendszeren keresztül az ABS-hez vált, amely kb. 30 km/óra menetsebességtl autmatikusan kiszámítja a levegnymást a kerékfrdulatszám érzékelk segítségével. Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

3 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h A gumiabrncs nymásellenrz rendszerrel rendelkez gépkcsik a hagymánys manyag szelepsapkával elláttt gumi szelepszáraktól eltéren alkalmaztt alumínium szelepsapkával elláttt fém abrncsszeleprl ismerhetk fel. Defekt esetén nem szabad flyékny abrncsjavító rendszereket használni, mivel ezek tönkreteszi a gumiabrncs nymásérzékelket. Gumiabrncsnymás érzékel A gumiabrncs nymásérzékel fém abrncstölt szelepet tartalmaz. A gumiabrncs nymásérzékelket nem cserélhet elem látja el feszültséggel. DDS A gumiabrncs nymás krrekciója után, abrncs- vagy kerékcsere, a kerekek felcserélése esetén (pl. az els kerék hátra szerelésekr) a rendszert újra be kell tanítani /fel kell telepíteni. A DDS gmb 4 másdpercre történ megnymásakr (bekapcslt gyújtásnál vagy járó mtrnál) 3-szr villan az ellenrzlámpa Biznys útszakasz után a rendszer üzemkész, tehát a különböz vezetési szituációkn keresztül elsajátítja a különböz sebességtartmánykat. Valamennyi sebességtartmány megtanításáhz legfeljebb 1 órás útra van szükség! TPMS/DDS Gumiabrncs- vagy kerékcsere esetén, a gumiabrncsnymás érzékel kicserélésekr, a kerekek felcserélése esetén (pl. az els kerék hátra szerelésekr) a rendszert újra be kell tanítani /fel kell telepíteni. A DDS gmb 4 másdpercre történ megnymásakr (bekapcslt gyújtásnál vagy járó mtrnál) 3-szr villan az ellenrzlámpa A TPMS rendszer a mért levegnymást kb. 2 perc után írja ki az infrmációs kijelzn (minimum 30 km/óra sebesség esetén). A DDS biznys útszakasz megtételét igényli a betanuláshz (lásd fentebb). A DDS segítségével történik a nymásérzékelk / kerekek hzzárendelése / pzicinálása. Útmutatás: A rendszer elször csak az els és hátsó tengelyt különbözteti meg (kb. 10 perces út után, minimum 30 km/ óra sebesség mellett). A jbb- és balldal megkülönböztetésére csak nymásveszteség setén kerül sr. Amikr a vev kipróbálja a TPMS-t (pl. úgy, hgy a jbbldali kereket nagybb nymásra fújja fel), elfrdulhat, hgy a kijelzn tévesen jelenik meg a gépkcsi ldala (tehát a kijelz a bal keréken mutat nagybb nymást). Az elzleg betaníttt DDS csak menet közben rendeli egymáshz az érzékelt és a kereket, és ekkr lesz krrekt a kijelzés. Reklamációk esetén a következ tanítási flyamat keretében kell létrehzni a gumiabrncs nymásérzékelk hzzárendelését a PMS vezérlkészülékhez: Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

4 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h 1. váltzat: Le kell engedni a gumiabrncs nymást 1 bar-ra, azután újra fel kell fújni az abrncst a következkben leírtak szerint. Egymás utá végre kell hajtani az eljárást az abrncskkal. Elöl balra: 3,0 bar Elöl jbbra 2,7 bar Hátul jbbra 2,4 bar Hátul balra: 2,1 bar Vagy A gumiabrncs nymásérzékelk mst aktívak. 2. váltzat: Hajtsunk a gépkcsival rövid szakaszn 30 km/óra sebesség felett a gördülés közbeni begyakrláshz, vagyis a nymásérzékelk bekapcslásáhz. Az abrncsk feltöltése: Elöl balra: 3,0 bar Elöl jbbra 2,7 bar Hátul jbbra 2,4 bar Hátul balra: 2,1 bar Ezután mindkét flyamat esetében: Nymjuk meg 4 másdpercre a DDS gmbt (bekapcslt gyújtásnál vagy járó mtrnál). Az ellenrz lámpa sárgán világít, megersítve azt, hgy elismerte a nymás helyes beállítását (valamennyi nymásértéket egyszer fgadni kell, a teljes idtartam kb. 2 perc). Újra végre kell hajtani a visszaállítást (reset): Nymjuk meg 4 másdpercre a DDS gmbt (bekapcslt gyújtásnál vagy járó mtrnál), az ellenrzlámpa 3-szr villan A rendszer ezzel egyértelmen hzzárendelte a nymásérzékelket és üzemkész. Útmutatás: A két flyamatt 15 percen belül el kell végezni! A nymás lelvasható az infrmációs kijelzn (gyrs nymáscsökkenés esetén egy helyben megtörténik az adatküldés). A hibás kerékérzékel mindkét váltzatban felismerhet arról, hgy az adtt nymásérték nem jelenik meg a kijelzn. Példa: 2.7 bar nem jeleik meg - a jbb els kerékérzékel hibás. Állítsuk vissza a megfelel levegnymást. Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

5 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h Útmutatás: Ha menet közben hibásdik meg a kerékérzékel, nem jelenik meg nymásérték az infrmációs kijelzn. Útmutatás: A gumiabrncsk nymásának ellenrzéséhez a TPMS-sel felszerelt gépkcsiknál a töltnymásellenrz készülék csatlakztatása eltt fel kell tenni az abrncstölt szelepre a tanksapkán található adaptert. 1 Alumínium szelepsapka 3 Tömítgyr 2 Fél abrncsszelepszár A gumiabrncs kicserélésekr minden esetben ki kell cserélni a szelepszárat tömítgyrit és a szelepbetéteket. A gumiabrncs nymásérzékel anyájának meghúzásakr feltétlenül be kell tartani az elírt nymatékt, nehgy megsérüljön az érzékel. Az abrncsk szerelésével kapcslats adatkat A Astra-H szerviz útmutató "E" csprtja tartalmazza. TPMS vezérlkészülék Az elektrnikus vezérlkészülék szlgál prtként a gépkcsi elektrms és elektrnikus rendszeréhez. A kerekek adatai RF (rádiójelek) útján kerülnek megküldésre a vezérlkészülékhez, ahl megtörténik az adatk feldlgzása. A gépkcsivezett flyamatsan tájékztatja a pillanatnyi helyzetrl az infrmációs kijelz. A vezérlkészüléken a 15 és a 31 kapcs, valamint a Lw-Speed CAN busz biztsítja a kmmunikálást a többi vezérlkészülékkel a rendszer diagnsztizálása végett. A rádiós adatátvitelnél a Vectra-C-vel ellentétben csak egy váltzat kerül alkalmazásra: TPMS 433 MHz HF kapcslattal az ECU és érzékelk között. Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

6 Ingyenesen letölthet ktatóanyagk autószerelknek Abrncs ellenrz felügyeleti rendszer-astra-h Figyelmeztetés és riasztás A rendszer a szabvány gumiabrncsnymásból indul ki, amikr az els és hátsó kerekek különböz értékeket mutathatnak. Ha a gumiabrncsnymás legkevesebb 0,1 bar-ral megnövelésre került, a vezérlkészülék a gyújtás következ bekapcslásakr az új értékeket tekinti szabvány értéknek. Figyelmeztet jelzésre kerül sr a következ esetekben: A felismert gumiabrncs nymás -0,3 bar Riasztásra kerül sr, ha: A felismert gumiabrncs nymás -0,6 bar A felismert gumiabrncs nymás süllyedése több mint 0,3 bar/perc Autódiagnsztikai mszer OPEL típuskhz Kizárólags hivatals magyarrszági frgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: Az ESP a jelenleg ismert legkorszerbb aktív menetdinamika-szabályozó, amely már a kialakuláskor kezeli a kritikus közlekedési helyzeteket. Az az Astra-H modellben a következ.ket tartalmazza: Blokkolásgátló

Részletesebben

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet Visszapillantó Bluetth tükör autós készlet Tisztelt Vásárló: Gratulálunk a választásáhz! A visszapillantó bluetth tükör autós készlet az előírt alkalmazás esetén maximális szabadságt kínálja önnek a gépjárműve

Részletesebben

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: Blokkolásgátló rendszer (ABS) AGILA Általános rész Az Agila 2003-tól a Continental Teves új 4-csatornás ABS rendszerével van ellátva. A hidroaggregát (1) a gépkocsi jobboldalán a rugóstag kupola mellett

Részletesebben

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek

thermotop plus fali gázkészülékek turbotop plus fali gázkészülékek i Utasítás thermtop plus fali gázkészülékek turbtop plus fali gázkészülékek VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 VU HU -5 VU/VUW HU -5 VU/VUW HU 4-5 VU/VUW HU 8-5 HU Tartalmjegyzek; Általáns

Részletesebben

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez

Használati útmutató a VDO M6WL computereihez Használati útmutató a VDO M6WL cmputereihez Köszönjük, hgy a VDO kerékpárs cmputerét választtta. Ahhz, hgy a termék minden funkcióját megfelelően tudja használni, és ne legyenek technikai prblémái, kérjük,

Részletesebben

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ

MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ MIKROPROCESSZOROS KAZÁN KF + HMV HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 2 1. A frntpanel leírása 3 1 2 7 4 5 6 A szabályzó képe a megjelölt funkciókkal Az üzemi állapt leírása Befúvás KF szivattyú

Részletesebben

Szerviz előjegyzés modul

Szerviz előjegyzés modul Szerviz előjegyzés mdul 1 1. Beállításk... 3 Munkanap és műszak típus karbantartó mdul... 3 Felhasználók karbantartó mdul... 5 Divíziók karbantartó mdul... 6 Szerviz előjegyzés (munkaidő generálás) mdul...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A PrCrd típusú Precíziós Lézer Targethez A készülék üzembe helyezése: A készüléknek csak tápfeszültség igénye van, az alapműködéshez nem igényel semmi kiegészítést. Dugja be a hálózati

Részletesebben

TOLEDO. Műszaki adatok TECHNOLOGY TO ENJOY

TOLEDO. Műszaki adatok TECHNOLOGY TO ENJOY TOLEDO Műszaki adatk TECHNOLOGY TO ENJOY FELSZERELTSÉG Tled ELEKTROMOS FELSZERELTSÉG BELSŐ FELSZERELTSÉG Alapfelszereltség Etra Nem rendelhető 1 Nem rendelhető FR Line és Advanced csmaggal együtt. 2 1.4

Részletesebben

Budapest XIII., Röppentyű u. 53. Telefon: +36 70 426-7070

Budapest XIII., Röppentyű u. 53. Telefon: +36 70 426-7070 Kedves Vásárló! Köszönjük hgy a LRP H4 Gravit Micr quadrkptert választtta. Az LRP H4 Gravit Micr egy előre összeszerelt, 2,4GHz-es frekvencián kmmunikáló rádió távirányítású quadrkpter. A Gravit külső

Részletesebben

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: # Vectra C Blokk-kapcsolási rajz vezérlkészülék mködésmód- VECTRA-C 15 Gyújtás BE (15-ös kapocs) B52_L Kerékfordulatszám-érzékel3 el3l balra 30 Akkumulátor pozitív pólusa (30-as kapocs) B52_R Kerékfordulatszám-érzékel3,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Budapest, 2012. MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átfolyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MZV-18-S tipusú, gáztüzelésű, átflyórendszerű, használati-vízmelegítőhöz VARA-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy út 23. Tel.: (1) 262 7475, Fax: (1) 262 7471 Budapest, 2012 Tartalmjegyzék Üdvözöljük

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ NMT TÍPUSÚ ÉS EGHN SMART TÍPUSÚ, MENETES CSATLAKOZÁSÚ, ELEKTRONIKUS SZABÁLYOZÁSÚ SZIVATTYÚKHOZ 1. Bevezető 2-2. Szivattyúztt közeg 2-3. A szivattyú beépítése és üzembe helyezése 2-4.

Részletesebben

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz

Összehasonlító fogyasztásmérési módszer városi, elővárosi és távolsági autóbuszokhoz 1. A mérés célja és általáns leírása Az alábbiakban részletezett összehasnlító fgyasztásmérési eljárás autóbuszk üzemanyag fgyasztásának a valós körülményeket (terhelés, ingadzó sebességprfil) reprezentáló

Részletesebben

Panini A150.676 V3/0211

Panini A150.676 V3/0211 Panini A150.676 V3/0211 H 1. Általáns infrmáció 184 1.1 Használati útmutatóval kapcslats infrmációk 184 1.2 A szimbólumk magyarázata 184 1.3 A gyártó felelőssége és a garancia 185 1.4 Szerzői jg védelme

Részletesebben

FELSZERELÉS FELSZERELÉS FELSZERELÉS ELEM ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0. Atom SL A Blackburn Atom SL az els villához rögzített vezetékes érzékel t használ.

FELSZERELÉS FELSZERELÉS FELSZERELÉS ELEM ATOM SL 3.0 / 5.0 / 6.0. Atom SL A Blackburn Atom SL az els villához rögzített vezetékes érzékel t használ. BEVEZETÉS Köszönjük, hogy a Blackburn Atom sorozatból választott komputert. A Blackburn komputerek a legkiválóbb minęségħ anyagok és gyártási szabványok alkalmazásával készülnek. Ez a kezelési útmutató

Részletesebben

Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 C

Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 C Kezelési útmutató Mtrs Váltódekóder 1. Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 Cím beállítása:

Részletesebben

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: Blokkolásgátló rendszer (ABS 8.0 és ABS 8.0 ESP) Általános tudnivalók Például a Corsa-C-ben a 2004-t-l valamennyi motorváltozatnál az új ABS 8.0 blokkolásgátló rendszer kerül alkalmazásra. Az ABS 8.0 egy

Részletesebben

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS A GUMIABRONCS A gumiabroncs felépítése futófelület mintaárok mintaelem övbetétek védıbetét peremvédı légzáró réteg peremhuzal-karika A gumiabroncs szerkezete és használata GUMIABRONCS RADIÁL (R) DIAGONÁL

Részletesebben

INFORMATIKAI STRATÉGIA

INFORMATIKAI STRATÉGIA EREDMÉNYEK INFORMATIZÁLÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSE (ÁROP 3.d) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óvárs tér 9. INFORMATIKAI STRATÉGIA Készítette: Indikátrk, amelyek teljesítéséhez

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kézi hőmérő. Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 modell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kézi hőmérő. Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 modell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 Kézi hőmérő FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Hőmérő standard hőmérséklet érzékelővel, TM20 mdell 1 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 2 TM20-TM25-EU-DE V1.6 4/13 Előszó Köszönjük, hgy az Extech kézi hőmérőt vásárlta meg.

Részletesebben

Kijárat ellenőrző rendszer

Kijárat ellenőrző rendszer Kijárat ellenőrző rendszer Felhasználói útmutató 1. ldal, összesen: 9 2016 Prcntrl Electrnics Ltd. Minden jg fenntartva. Az PrxerGate, PrxerPrt, IP Therm, IP Stecker, PrxerLck, PrxerStecker, RHS, HI-CALL,

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig

Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig Rendterítők Munkaszélesség 3,80 m-től 12,70 m-ig www.fella-werke.de Tradíció és tapasztalat - kivnat egy 1950-es FELLA rendkezelő prspektusból. Tartalm Ez a prspektus áttekintést nyújt a teljes FELLA rendterítő

Részletesebben

A ROBOT Adminisztrátor használata

A ROBOT Adminisztrátor használata A ROBOT Adminisztrátr használata I. fejezet: Gyrs HELP II. fejezet: Gyakran Ismételt Kérdések (érdemes átnézni) III. fejezet: Részletes HELP képernyőképekkel I.: Gyrs HELP 1.: Regisztráció előtt: - A prgram

Részletesebben

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TECHNOLÓGIA ÉRTED Azzal, hgy da visz, ahva menni szeretnél, még nem jelenti az út végét. Az autóink számára ez csak a kezdet. Arra születtek, hgy megihlessenek téged. Ezért a te

Részletesebben

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK

1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK 1. számú Melléklet AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖVETELMÉNYEK A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális Fejlesztési Alap társfinanszírzásával valósulnak

Részletesebben

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1

Kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb ismeretek 3. rész Oldal 1 ı 15. Irányjelzés A kerékpársnak is, jeleznie kell minden irányváltztatási szándékát, mégpedig balra kanyardva bal, jbbra kanyardva jbb kézzel. Az irányjelzést az irányváltztatás előtt megfelelő távlságban

Részletesebben

BMW i8. A vezetés élménye. AZ Új BMW I8. BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással.

BMW i8. A vezetés élménye. AZ Új BMW I8. BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással. A vezetés élménye AZ Új BMW I8 BMW SERVICE INCLUSIVE-VAL 5 év VAgy 60 000 km-ig díjmentes karbantartással. Tartalm árlista...............................................................................................3

Részletesebben

thermotop pro fali gázkészülékek turbotop pro fali gázkészülékek

thermotop pro fali gázkészülékek turbotop pro fali gázkészülékek Kezelési Utasítás thermtop pr fali gázkészülékek turbtop pr fali gázkészülékek VU/VUW HU 4- VUW HU 4- HU Tartalmjegyzek; Általáns tudnivalók Tartalmjegyzek Általáns tudnivalók....................... Tájékztatásul................................

Részletesebben

EasyStart R. Kezelési útmutató. Tartalomjegyzék. Távirányító, ftésindítás visszajelzéssel.

EasyStart R. Kezelési útmutató. Tartalomjegyzék. Távirányító, ftésindítás visszajelzéssel. EasyStart R Távirányító, ftésindítás visszajelzéssel. Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók Általános tudnivalók 2 Felhasználási terület 2 Biztonsági elírások 2 Áttekintés A távirányító hordozható

Részletesebben

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek

3. prioritás: A minıségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM 3. priritás: A minıségi ktatás és hzzáférés biztsítása mindenkinek Akcióterv 2007-2008. 2008. július 1. A priritás bemutatása 1.1. A priritás tartalma Priritás száma

Részletesebben

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató

Hydro-Probe Orbiter Használati útmutató Hydr-Prbe Orbiter Használati útmutató ORB 1 mdell - statikus beépítés Ez a dkumentáció a standard érzékelőkábeles ORB 1 mdellhez készült FORGÓTÁNYÉROS KEVERŐKBEN TÖRTÉNŐ STATIKUS BEÉPÍTÉSHEZ VAGY SZÁLLÍTÓSZALAG-ALKALMAZÁSOKHOZ.

Részletesebben

Canon MG5650 CISS rendszerrel

Canon MG5650 CISS rendszerrel Cann MG5650 CISS rendszerrel 2 Nymtató műszaki jellemzői Nymtatási felbntás Nymtatási technlógia Szegély nélküli nymtatás Kétldalas nymtatás Max. 4800 1200 dpi 5, színenként utántölthető patrn CISS-el

Részletesebben

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5

Szoftver-kézikönyv. GoPal Navigator 5.5 Szftver-kézikönyv GPal Navigatr 5.5 GPal Navigatr 5.5 Tartalmjegyzék 1. FEJEZET: BEVEZETŐ... 1 Üdvözlés...1 A CD/DVD tartalma...1 Rendszerkövetelmények...3 Jelen kézikönyv knvenciói...3 Tippek és figyelmeztetések...4

Részletesebben

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők

DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP sorozatú digitális rögzítők DS-9600/8600/7700/7600NI-ST és DS-7700/7600NI-SP srzatú digitális rögzítők Kezelési segédlet ELŐLAPI KEZELŐSZERVEK A rögzítők kezelhetők az előlapi gmbkkal, IR távirányítóval, egérrel, illetve távlról,

Részletesebben

Kezelési utasítás aquaplus

Kezelési utasítás aquaplus Az üzemeltető számára Kezelési utasítás aquaplus HU Fali gázkészülék rétegtárlóval VU 282-7 TARTALOMJEGYZÉK Általáns tudnivalók Tájékztatásul.........................................3 Alkalmaztt szimbólumk..........................3

Részletesebben

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek

cato II. rész: Protokollok és Terápiatervek cat Felhasználói kézikönyv II. rész: Prtkllk és Terápiatervek 2.0.3.2 verzió 2008 Cat Sftware Slutins GmbH www.cat.eu Frgalmazza: Premier G. Med Onk Kft. 1026 Budapest, Hidász u. 1 +36 1 391-4030 2008

Részletesebben

Új F-NBR tömlővel. Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk

Új F-NBR tömlővel. Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk Új F-NBR tömlővel Nagy teljesítményű Bredel tömlőszivattyúk Bredel Szivattyúk, amelyekben nincs kpásnak kitett, dugulást, illetve szivárgást kzó tömítés vagy szelep A perisztaltikus szivattyú térfgatkiszrítás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7323 Masszázs matrac insportline D24 TARTALOM BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK... 3 KEZELÉSE... 5 TERMÉKSPECIFIKÁCIÓK... 6 2 Az ultravékny masszázs matrac luxus dizájnnal és kétféle masszázsfunkcióval

Részletesebben

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TECHNOLÓGIA ÉRTED Azzal, hgy da visz, ahva menni szeretnél, még nem jelenti az út végét. Az autóink számára ez csak a kezdet. Arra születtek, hgy megihlessenek téged. Ezért a te

Részletesebben

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben:

LiPo akkumulátorok kezelése: LiPo akkumulátorok előnyei a NiMh-val szemben: LiP akkumulátrk kezelése: LiP akkumulátrk előnyei a NiMh-val szemben: Azns teljesítménynél lényegesen kisebb súly Megfelelő kezelés esetén hsszabb élettartam Kiegyensúlyzttabb feszültséggörbe (értsd: míg

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módsíttt 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országs Képzési Jegyzékről és az Országs Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

K6/B. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

K6/B. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélk: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Frint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

Windows felhasználói felület

Windows felhasználói felület Windws felhasználói felület Az felhasználó és a perációs rendszer közötti kapcslatt az úgynevezett héj (shell) valósítja meg. A grafikus felületű perációs rendszereknél, mint a Windws ennek megjelenési

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gyártó: Steelmate Co., Ltd.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Gyártó: Steelmate Co., Ltd. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gyártó: Steelmate Co., Ltd. Fontos figyelmeztetés A parkolást segítő rendszer arra készült, hogy segítséget nyújtson a tolatásban. Nem helyettesíti a vezetőnek a tolatáskor általában

Részletesebben

KÖRNYEZETI HATÁSTANULMÁNY HIÁNYPÓTLÁS MVM PAKS II. ZRT. ÚJ ATOMERŐMŰVI BLOKKOK LÉTESÍTÉSE A PAKSI TELEPHELYEN

KÖRNYEZETI HATÁSTANULMÁNY HIÁNYPÓTLÁS MVM PAKS II. ZRT. ÚJ ATOMERŐMŰVI BLOKKOK LÉTESÍTÉSE A PAKSI TELEPHELYEN Új atmerőművi blkkk létesítése a paksi telephelyen MVM PAKS II. ZRT. ÚJ ATOMERŐMŰVI BLOKKOK LÉTESÍTÉSE A PAKSI TELEPHELYEN KÖRNYEZETI HATÁSTANULMÁNY HIÁNYPÓTLÁS BAG/2435-3/2015. ügyiratszámú végzés alapján

Részletesebben

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS

VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS 197/2011. sz. i Szerencsejáték Zrt. Adatvédelmi, adatbiztnsági, valamint a érdekű adatigénylés teljesítési rendjére vnatkzó Szabályzatáról Szerencs^.K ö r ű e n ílíöi'"' M ű k ő i'» * -' 197/ 2011. sz.

Részletesebben

Vezetéstechnikai tréningprogram

Vezetéstechnikai tréningprogram A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a 2014-2016. évi Közúti Közlekedésbiztnsági Akcióprgram és Intézkedési Terv keretében pályázatt hirdet Vezetéstechnikai tréningprgram címen C kategória 1. TARTALOM 2.

Részletesebben

Nyílóajtó automatika: egy / két szárnyú ajtóhoz

Nyílóajtó automatika: egy / két szárnyú ajtóhoz 1 Nyílóajtó autmatika: egy / két szárnyú ajtóhz 2 Tartalmjegyzék A NEPTIS autmatika bemutatása 4 Technikai adatk 6 A funkciók 7 A különböző funkciók leírása 8 Kezelők 10 Elektrms csatlakzásk 11 Mechanikai

Részletesebben

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték.

AURATON 1300 I. Bemutatkozás Ezt a termosztátot elektromos-, gáz- és olajfűtési rendszerekhez tervezték. AURATON 1300 AURATON 1300 I. Bemutatkzás Ezt a termsztátt elektrms-, gáz- és lajfűtési rendszerekhez tervezték. 1.1 Külső megjelenés HU 2 kijelző fel / le gmb On / Off RESET 3 HU 1.2 LD hőmérséklet alacsny

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT. MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19.

2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT. MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19. 2015. JÚNIUS 1. A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR ÖNÉRTÉKELÉSE MINŐSÉGÉRTÉKELŐ MUNKACSOPORT MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR 4026 Debrecen, Bem tér 19. 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS MEGLÉVŐ DOKUMENTUMOK KÖTELEZŐ DOKUMENTUMOK:

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás

Bevezetés. 1.) Bemutatkozás 2007. december 19. Bevezetés A minségirányítási prgram az intézmény minségirányítási rendszerét rögzíti, amely az intézmény vezetése, tanáraink, a pedagógiai munkát segít munkatársaink és partnereink számára

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV Jóváhagyta Ellenőrizte Készítette Név Aláírás Dátum TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 1. MINŐSÉG POLITIKA...4 2. AZ ISKOLA BEMUTATÁSA 5 2.1. LEÍRÁS 5 2.2. SZERVEZETI FELÉPÍTÉS.5

Részletesebben

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 1.2 2009.11.27. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv CmpLex Officium felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 Rendszerkövetelmények... 3 1.2 Fgalmtár... 3 2 Officium lehetőségek...

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II.

Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. Magyar Labdarúgó Szövetség INFRASTUKTÚRA SZABÁLYZAT II. LABDARÚGÓ LÉTESÍTMÉNYEK (PÁLYA) Jóváhagyta az MLSZ elnöksége 56/2009.(04.16.) számú határzatával I. fejezet Bevezetı rendelkezések 1. cím A szabályzat

Részletesebben

BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK

BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK PÁRÁTLANÍTÓ BERENDEZÉSEK PÁ R ÁT L A N Í T Ó BERENDEZÉSEK A DESA a mbil fűtőberendezések és párátlanítók piacát világszerte vezető gyártó. A prfik számára tervezett és gyárttt berendezések célja a munkavégzéshez

Részletesebben

Használati utasítás BRAVO

Használati utasítás BRAVO Mnsplit légkndicináló Használati utasítás BRAVO BA-12H RÉSZEGYSÉGEK ÉS SZEREPÜK BELTÉRI EGYSÉG 1 Előlap 2 Levegő bemenet 3 Szűrő 4 Levegő kimenet 5 Vízszintes légterelő lap 6 Függőleges légterelő lap 7

Részletesebben

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek.

A magunk részéről szívből szorítunk azért, hogy az ellenőrzési gyakorlatban várt változások végre tényleg bekövetkezzenek. TISZTELT ÜGYFELEINK, KEDVES BARÁTAINK! A 2016 évben hatálys adó-jgszabálykat bemutató Hírlevelünk beköszöntőjében mit is írhatnánk mást: Új év, új szabálykkal..., de Új kezdet is, új esélyekkel A Bergmann

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete

EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technológiai tanulmányok intézete EURÓPAI BIZOTTSÁG KKK FŐIGAZGATÓSÁG KÖZÖS KUTATÓKÖZPONT Fejlett technlógiai tanulmányk intézete A környezetszennyezés integrált megelőzése és csökkentése (IPPC) Referenciadkumentum a plimerek gyártása

Részletesebben

Már meglévő Microsoft szoftverlicencekhez kapcsolódó emelt szintű konzultációs, frissítési és terméktámogatási szolgáltatások

Már meglévő Microsoft szoftverlicencekhez kapcsolódó emelt szintű konzultációs, frissítési és terméktámogatási szolgáltatások Már meglévő Micrsft szftverlicencekhez kapcslódó emelt szintű knzultációs, frissítési és terméktámgatási szlgáltatásk Tartalmjegyzék 1 MEGAJÁNLOTT SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATÁSA...2 1.1 Terméktámgatási szlgáltatásk

Részletesebben

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon A fgyasztói tudatsság növelése az elektrnikus hírközlési piacn A Nemzeti Hírközlési Hatóság szakmai tájékztató anyaga 2008. szeptember A fgyasztók körébe meghatárzás szerint valamennyien beletartzunk,

Részletesebben

A nyilvános tér, művészet és társadalom viszonyrendszere

A nyilvános tér, művészet és társadalom viszonyrendszere Oktató: Fleischer Tamás Kurzus: Várs, közlekedés, társadalm A nyilváns tér, művészet és társadalm visznyrendszere Árvay Orslya Szcilógia III. Dlgzatmmal a 2003. március 3-i, A vársi köztérről, a vársi

Részletesebben

Rendképzők 1 - rotoros rendképzők

Rendképzők 1 - rotoros rendképzők Rendképzők 1 rtrs rendképzők www.fellawerke.de Tradíció és tapasztalat a szálastakarmány kezelésben. Kivnat egy 1931es FELLA rendképző prspektusból. Tartalm Ez a prspektus áttekintést nyújt a teljes FELLA

Részletesebben

E-közigazgatási költség-hatékonysági módszertanok és benchmarking/monitoring rendszer kidolgozása

E-közigazgatási költség-hatékonysági módszertanok és benchmarking/monitoring rendszer kidolgozása E-közigazgatási költség-hatéknysági módszertank és benchmarking/mnitring rendszer kidlgzása B. Javaslat az elektrnikus közigazgatási szlgáltatásk fejlettségének érdemi mérésére alkalmas értékelési szempntrendszerre

Részletesebben

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki.

Általános előírások. Az előírások hatálya. Jelen építési szabályzat hatálya Vinár község (továbbiakban település) igazgatási területére terjed ki. Vinár Község Önkrmányzata Képviselőtestületének 8/2010. (VIII.23.) önkrmányzati rendelete Vinár község Helyi Építési Szabályzatának, valamint Szabályzási Tervének jóváhagyásáról Vinár Község Önkrmányzata

Részletesebben

NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON. Ahol a futó és a futás van a középpontban

NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON. Ahol a futó és a futás van a középpontban VERSENYKIÍRÁS NAGYERDEI TEREP MARATON FÉL MARATON ÉS NEGYED MARATON Ahl a futó és a futás van a középpntban 1. A verseny időpntja: 2016. április 24. vasárnap 2. Rendező: Szín-Kép Reklám és Grafikai Stúdió,

Részletesebben

BEMUTATÓ FELADATOK (1) ÁLTALÁNOS GÉPTAN tárgyból

BEMUTATÓ FELADATOK (1) ÁLTALÁNOS GÉPTAN tárgyból BEMUTATÓ FELADATOK () ÁLTALÁNOS ÉPTAN tárgyból /() Egy (fels gépházas) felvnó járószékének tömege 600 kg, teherbírása 4000 N. Az alkalmaztt ellensúly a járószék súlyán kívül a maximális haszns teher felét

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata

Dáka Község Helyi Építési Szabályzata Dáka Község Helyi Építési Szabályzata 1 Dáka Község Önkrmányzat Képviselő-testületének 11/2008. ( XII.17.) rendelete Dáka község Helyi Építési Szabályzatáról, valamint Szabályzási Tervéről Dáka Község

Részletesebben

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151

HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELEX: 22-6151 HÍRADÁSTECHNIKA SZÖVETKEZET 1519 BUDAPEST * PF. 268. * TEL.: 869-304 * TELE: 22-6151 NAGYSORSZÁMÚ TELEVÍZIÓS KAMERA 1. ábra A lap egy krábbi számában röviden ismertettük a Híradástechnika Szövetkezetben

Részletesebben

Mikrohullámú készülékek Sütésre csak a grillel kombinált típusok alkalmasak 6

Mikrohullámú készülékek Sütésre csak a grillel kombinált típusok alkalmasak 6 Tartalm Grillsütők 3 Mikrhullámú készülékek Sütésre csak a grillel kmbinált típusk alkalmasak 6 Knyhai páraelszívók Háztartási hulladékőrlő és hulladékprés Msgatógépek Kávéőrlők Mixerek Univerzális knyhagépek

Részletesebben

Hidrosztatikai problémák

Hidrosztatikai problémák Hidrsztatikai prblémák 11 hidrsztatikai nymással kapcslats gndlatmenetek Szájával lefelé frdíttt, vízzel telt mérőhengert kiemelünk egy nagybb kád vízből Kössünk rugós erőmérőt a mérőhengerre, s annál

Részletesebben

Kondenzációs, fali gázkészülék. Luna Duo-tec. Fûtés okosan - Új generációs kondenzációs készülék. A világ. legnagyobb gázkészülék 3.

Kondenzációs, fali gázkészülék. Luna Duo-tec. Fûtés okosan - Új generációs kondenzációs készülék. A világ. legnagyobb gázkészülék 3. Kndenzációs, fali gáz Luna Du-tec Fûtés ksan - Új generációs kndenzációs A világ legnagybb gáz 3.gyártója Luna Készülékbe zárt intelligens fûtési megldásk Az új fejlesztésû Du-tec srzat egy intelligens

Részletesebben

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése

A SZŐKE TISZA pusztulása és a jogi felelősség kérdése 3. számú melléklet A SZŐKE TISZA pusztulása és a jgi felelősség kérdése Furcsa mód épp a laikus civil közösség hivatkztt internetes közösségi ldalain kmmentelők részéről vetődött fel több alkalmmal is

Részletesebben

Megjegyzés. Ez a készülék nem használható magasabb hmérsékletü füt és hüt rendszerek irányításánál.

Megjegyzés. Ez a készülék nem használható magasabb hmérsékletü füt és hüt rendszerek irányításánál. Programozható termosztát MINIB model 482 - CE kézikönyv B e v e z e t é s Ez a termosztát digitálisan programozható egysége a fütés és a hütés irányításának. Minden füt és hüt rendszernél használható.

Részletesebben

Használati utasítás Folyadékhtkhöz és hszivattyúkhoz NRW NRW-H CR CR-H

Használati utasítás Folyadékhtkhöz és hszivattyúkhoz NRW NRW-H CR CR-H Használati utasítás Folyadékhtkhöz és hszivattyúkhoz NRW NRW-H CR CR-H 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Általános tudnivalók...3 2 Vezérl panel ismertetése...4 3 Nem megfelel használat...5 4 Nem megfelel használat...6

Részletesebben

Adatbenyújtási kézikönyv

Adatbenyújtási kézikönyv Adatbenyújtási kézikönyv 22. rész Az engedélyezési kérelem elkészítése és benyújtása Annankatu 18, P Bx 400, FI-00121 Helsinki, Finland (Finnrszág) Tel.: +358 9 686180 Fax: +358 9 68618210 echa.eurpa.eu

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL

ZÁRÓ VEZETŐI JELENTÉS TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL TEVÉKENYSÉGELEMZÉS ÉS MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK KÉSZÍTÉSE SZÁMÍTÓGÉPES ADAT- BÁZIS TÁMOGATÁSÁVAL Kerekegyháza Várs Önkrmányzata részére ÁROP szervezetfejlesztési prjekt 2010. 04. 30. 2 / 34 Tartalmjegyzék 1.

Részletesebben

BMW 3-as CaBRIo. BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. BMW 3-as Cabrio. Érvényes: 2013. júliusi gyártástól

BMW 3-as CaBRIo. BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. BMW 3-as Cabrio. Érvényes: 2013. júliusi gyártástól BMW 3-as Cabri Érvényes: 2013. júliusi gyártástól A vezetés élménye. BMW 3-as CaBRI BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. Tartalm BMW 3-as Cabri árlista.....................................................................................3

Részletesebben

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

FIZIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Fizika középszint 0911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. któber 30. FIZIKA KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM A dlgzatkat az útmutató utasításai

Részletesebben

Kerékcsavarok / kerékanyák beépítésére vonatkozó utasítások

Kerékcsavarok / kerékanyák beépítésére vonatkozó utasítások Adatkatalógus Kerékcsavarok / kerékanyák beépítésére vonatkozó utasítások Copyright Opel Automobile GmbH, Rüsselsheim am Main, Germany Az ebben az anyagban szereplő információk a lent szereplő dátumtól

Részletesebben

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó A VerdA GaraS prgram még hatéknyabb működéséhez vásárlja meg a bővített kiadású Naptár prgramt. Ebbe a verziójú Naptár prgramba van integrálva egy ks kis mdul,

Részletesebben

L E A D E R 2007-2013.

L E A D E R 2007-2013. L E A D E R 2007-2013. M E G H Í V Ó A BAKONYÉRT HELYI KÖZÖSSÉG gyűlésére 2007. któber 4. csütörtök 16 óra Zirc Vársháza (Március 15. tér 1.) (Határzatképtelenség esetén a megismételt gyűlés a meghívóban

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú Nnprfit Kft.-t (tvábbiakban KELLÓ).

Részletesebben

Model AX-WS100 Használati útmutató

Model AX-WS100 Használati útmutató Model X-WS100 Használati útmutató I. Fő funkciók: 1. időjárás jelzés négy állapotban: napos, részben felhős, felhős, csapadékos. 2. a napnevek megjeleníthetők hét nyelven: angol, német, francia, olasz,

Részletesebben

INFO DIAG DIAGNOSZTIKA

INFO DIAG DIAGNOSZTIKA CITROËN DTAV INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI DIAGNOSZTIKA LEÁNYVÁLLALATOK / IMPORTR ÚJ CITROËN gépjárm FORGALMAZÓK - Új gépjárm felkészít - Kampánykoordinátor HIVATALOS CITROËN MÁRKASZERVIZEK - Vevszolgálati vezet,

Részletesebben

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó:

Autódiagnosztikai mszer OPEL típusokhoz Kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazó: Közös nyomócsöves rendszer - Z 19 DT OHC-dízelmotor, Z 19 DTH DOHC-dízelmotor Általános szempontok Mint már a Z 13 DT, Z 17 DTL, T 17 DTH és az Y 25 DT-motor, a Z 19 DT OHC-dízelmotor és a Z 19 DTH DOHC-dízelmotor

Részletesebben

BMW 6-os GRaN CoUpé. BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. BMW 6-os Gran Coupé

BMW 6-os GRaN CoUpé. BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. BMW 6-os Gran Coupé BMW 6-s Gran Cupé Érvényes: 2013. márciusi gyártástól A vezetés élménye. BMW 6-s GRaN CUpé BMW SERVICE INCLUSIVE-VaL* * 5 évig vagy 100 000 km-ig díjmentes karbantartással. Tartalm BMW 6-s Gran Cupé árlista...............................................................................3

Részletesebben

Használati útmutató verzió. PRETREATmaker III

Használati útmutató verzió. PRETREATmaker III Használati útmutató 15.03 verzió PRETREATmaker III 1 1. Bevezető 1.1 Tartalm 1. Bevezető... 0 1.1 Tartalm... 0 1.2 A gép kialakítása... 1 1.3 Technikai infrmációk... 1 1.4 A gép védelme... 2 1.5 Biztnsági

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS 2.oldal Somfy ezúton igazolja, hogy a termék megfelel az 1999/5/CE direktíva követelményeinek és egyéb idevonatkozó előírásainak. A Megfelelőségi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7.

Testépítés. Kovács Zoltán (Nyíregyházi Főiskola Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kovacsz. 2004. július 7. Testépítés Kvács Zltán (Nyíregyházi Főiskla Debreceni Egyetem) zeus.nyf.hu/ kvacsz 2004. július 7. A címlapn látható csillagtest, a nagy ikzi-ddekaéder mdelljének elkészítésére a KöMaL 1981. évi nvemberi

Részletesebben

OPEL ASTRA Kezelési útmutató

OPEL ASTRA Kezelési útmutató OPEL ASTRA Kezelési útmutató Tartalom Bevezetés... 2 Röviden... 6 Kulcsok, ajtók és ablakok... 20 Ülések, biztonsági rendszerek... 47 Tárolás... 72 Műszerek és kezelőszervek... 91 Világítás... 137 Hőmérséklet-szabályozás...

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben