J E GY Z Ő K Ö NY V. :BorsodChem Rt április 30-án megtartott éves rendes Közgyűlésén. Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E GY Z Ő K Ö NY V. :BorsodChem Rt. 2003. április 30-án megtartott éves rendes Közgyűlésén. Budapest, Apáczai Csere János utca 4."

Átírás

1 BorsodChem Részvénytársaság Kazincbarcika Bolyai tér J E GY Z Ő K Ö NY V Készült Helyszín: :BorsodChem Rt április 30-án megtartott éves rendes Közgyűlésén Marriott Szálló Budapest, Apáczai Csere János utca 4. Dr. Heinrich Georg Stahl Jó reggelt, Hölgyeim és Uraim! Üdvözlöm Önöket a BorsodChem éves rendes közgyűlésén. Annak érdekében, hogy az eljárás követését könnyebbé tegyük az Önök számára, úgy mint a múlt évben, szeretném felkérni Kovács F. László vezérigazgató urat, hogy elnököljön a mai közgyűlésen és tárja Önök elé az információkat. Kovács F. László levezető elnök Köszönöm, Elnök úr. Nagyon szívesen levezetem a BorsodChem évet záró közgyűlését. Megállapítom, hogy a közgyűlés határozatképes, mert azon a szavazásra jogosító részvények több mint felét képviselő részvényes vagy azok meghatalmazott képviselői jelen vannak, képviseleti jogosultságukat igazolták, és jelenléti szándékukat regisztráltatták. Az összes szavazatra jogosító részvényből jelen van részvény tulajdonosa, így a részvényesek jelenléte 89,18%. Megbízott elnöki tisztségemnek eleget téve Nagy Sándorné személyében kijelölöm a jegyzőkönyvvezetőt, és egyben megkérdezem, hogy a jelölést elfogadja-e. Nagy Sándorné Igen. Kovács F. László

2 2 Emlékeztetem a Tisztelt Részvényeseket a gazdasági társaságokról szóló törvénynek és az Alapszabálynak arra a rendelkezésére, amely szerint a meghirdetett napirendi pontokon kívül más kérdést a közgyűlés csak akkor tárgyalhat, ha a közgyűlésen valamennyi részvényes jelen van és egyhangúan így döntenek. Indítványozom, hogy a közgyűlés hozzon határozatot a jegyzőkönyvet hitelesítő két részvényes személyéről, és egyben előterjesztem jegyzőkönyv-hitelesítőnek: a CE Oil & Gas Beteiligung und Verwaltung AG képviseletében Dr. Posztl András urat. Kérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a szavazógépük használatával juttassák el szavazatukat a képernyőre. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 100% igen szavazattal meghozta 1/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 1/2003. számú Közgyűlési Határozat A Közgyűlés jegyzőkönyv hitelesítőnek megválasztja a CE Oil & Gas Beteiligung und Verwaltung AG képviseletében Dr. Posztl Andrást. Indítványt teszek a másik jegyzőkönyv hitelesítő személyére: a CA Részvényalap képviseletében Rába Zoltán úrra. Kérem a Tisztelt részvényeseket, hogy az előző szavazáshoz hasonlóan szavazzanak. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 99,77% igen szavazattal és db részvény, azaz 0,23% tartózkodás mellett meghozta 2/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 2/2003. számú Közgyűlési Határozat A Közgyűlés jegyzőkönyv hitelesítőnek megválasztja a CA Részvényalap képviseletében Rába Zoltánt. Köszönöm a Részvényesek eddigi együttműködését. Ezek után még egy adminisztratív döntést kell a Tisztelt Részvényeseknek meghozni. Meg kell választanunk a szavazatszámlálókat. Kérném a Tisztelt

3 3 Részvényeseket, hogy egy szavazással hagyják jóvá az alábbi személyeket, mint szavazatszámlálókat: és Tamásné Lőrincz Erzsébet Lengyel Péter személyében Kérem a Tisztelt részvényeseket, hogy az előző szavazáshoz hasonlóan szavazzanak. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 99,77% igen szavazattal és db részvény, azaz 0,23% tartózkodás mellett meghozta 3/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 3/2003. számú Közgyűlési Határozat A Közgyűlés szavazatszámlálóknak megválasztja Tamásné Lőrincz Erzsébet asszonyt és Lengyel Péter urat. Felhívom a Tisztelt Részvényesek figyelmét arra, hogy hozzászólásra az Alapszabály pontja szerint csak annak a részvényesnek van alanyi joga, aki ezt az igényét az Elnöknek a közgyűlés megnyitását megelőzően írásban jelezte. Szeretném Önöket tájékoztatni, hogy a CE Oil & Gas képviseletében Dr. Posztl András úr az 1-től 12-es napirendi pontokhoz kíván esetlegesen hozzászólni, valamint Zelena János úr jelezte ilyen jellegű igényét a megtárgyalandó pontok mindegyikéhez, de főképp az Alapszabály módosításhoz. Természetesen, ha a munka folyamán olyan gondolatuk adódik, ami segíti a munkánkat, úgy az Alapszabály említett rendelkezésétől eltérően is kérem, hogy jelezzék a véleményüket. Tisztelt Részvényesek! Ezután megkezdenénk az operatív munkát. A formai feltételek, jogi feltételek megvannak, így a meghívóban közzétett sorrendben megkezdjük a napirendi pontok tárgyalását. 1. Napirendi pont Beszámoló a 2002-es üzleti évről, a 2002-es üzleti év lezárása a. Az Igazgatóság jelentése a társaság évi gazdálkodásáról mind a BorsodChem Rt. éves, mind a BorsodChem csoport összevont (konszolidált) éves beszámolójával kapcsolatban. b. Az Igazgatóság javaslata az eredmény felhasználásra, az osztalék megállapítására.

4 4 c. A felügyelő bizottság jelentése az éves beszámolókkal kapcsolatosan és az eredmény felhasználási javaslat megvizsgálásáról. d. A könyvvizsgáló jelentése az éves beszámolókkal kapcsolatban és az eredmény felhasználási javaslat megvizsgálásáról. Tisztelt Közgyűlés! Engedjék meg, hogy az Igazgatóság nevében az Igazgatóság évi jelentését én tárjam Önök elé. A társaság tevékenységi köre A BorsodChem Rt. klór és szén-monoxid kémiai alapokon működő üzletágai: Klór-vinil Üzletág PVC Üzletág Kompaund Üzletág PUR Üzletág TDI Üzletág A 2001-ben próbaüzemelő TDI Üzem 2002-ben már 83%-os kapacitáskihasználáson működött. A társaság többségi tulajdonnal rendelkezik két vegyipari termékeket gyártó társaságban, és több leányvállalatot működtet: BC-MCHZ s.r.o. Csehország, BC tulajdon 97,5% BC-KC Formalin Kft. Magyarország, BC tulajdon 66,67% három műanyagfeldolgozó Kft. 100% BC tulajdon négy szolgáltatást végző Kft. 100% BC tulajdon és termékei külpiaci értékesítésére négy külföldi kereskedelmi társaság, amelyből három 100%-ban, egy 50%-ban BC tulajdon. A BorsodChem Rt. Igazgatósága konszolidált bázisú jelentését BorsodChem Csoportként adja meg. Bevételek és eredmény alakulása Bevételek alakulása A társaság évi árbevétele 124,5 Mrd Ft, amely 7%-kal haladta meg a bázisszintet. A forint erősödése és a gazdasági recesszió ellenére elért árbevétel növekedést egyértelműen a TDI termékértékesítés jelentős növekedése okozza. A termékárak, a PVC por kivételével minden termékcsoportban csökkentek, ami a bázishoz képest, a műanyag félkész- és késztermékek kivételével, árbevétel csökkenést okozott minden termékcsoportban. A műanyag félkész- és késztermékek árbevétel növekedése egyértelműen az értékesítési volumen növelésének hatása. Az összes árbevételből a PVC por részesedési aránya a bázisidőszaki 30,5%-ról 28,8%-ra csökkent. Az 1%-os árbevétel növekedés 1,6%-os volumencsökkenés mellett következett be.

5 5 A PVC kompaundok árbevétele 4,8%-os volumencsökkenés mellett 9,1%-kal csökkent. Az MDI termékek árbevétele 2,4%-os értékesítési volumennövekedés mellett 7%-kal csökkent. A TDI termékek értékesítés árbevétele ,5 MFt-tal nőtt, így az összes árbevételen belüli aránya 16,6%. A marónátron árbevétele a 2,4%-os volumencsökkenés mellett, 38,1%-kal csökkent. Az értékesített volumen a BorsodChem saját felhasználás növekedése miatt csökkent. Az értékesítési ár jelentősen elmaradt a bázisidőszakitól. A műanyag félkész- és késztermékek árbevétele 1,7%-kal több, mint a bázisban volt. A bevétel-növekedés egyértelműen az értékesített volumen növekedésének tudható be. Az anilin termék árbevétele 9,5%-os volumennövekedés ellenére 4,5%-kal csökkent. A nagymértékű árbevétel csökkenést a CZK erősödése és a termék árának csökkenése magyarázza. Az egyéb termékek árbevétele ammónia, sósavoldat, hypo, polisztirol, prepolimer, CO, formalin, műtrágya, DUCOL, speciális aminok stb. 17,7%-kal csökkent. Ezen belül a BC-MCHZ termékeinek árbevétele a bázisidőszaki 12,8 Mrd Ft-ról 10,4 Mrd Ft-ra esett vissza. Az értékesítési árbevétel 80,9%-a származik exportból. Ez az arány 2,8%-kal magasabb, mint a bázis időszakban. Az arányszámváltozás is jelzi, hogy a társasági növekedés alapja az export. Az értékesítés relációnkénti megoszlása az alábbiak szerint alakult: Belföld és Közép-Kelet-Európa együttesen : 48,3% Nyugat-Európa : 47,7% Egyéb : 4,0% Eredmény Az üzemi tevékenység eredménye MFt, amely 58,5%-kal haladja meg az előző évi 7166 MFt-ot. Az adózás és külső tag részesedése előtti eredmény MFt az előző évinél 52,6%-kal több. Az anyavállalat BorsodChem Rt., az árbevételének növelése révén megőrizte adókedvezményét, így a nettó eredmény MFt, ami a bázisidőszaki 7939 MFt-ot 54,8%-kal haladja meg. Az eredmények bázisidőszakhoz képesti javulása döntően a növekedést biztosító, jövedelmező TDI termelés és értékesítés felfutásának, valamint a PVC por értékesítés javuló jövedelmezőségének tudható be.

6 Piaci pozíciók: 6 Értékesítési piac Fő termékeink piaci megítélése 2002-ben az alábbiak szerint alakult: A PVC port 2002-ben átlagosan 722 EUR/t, míg az alapanyag etilént 517 EUR/t áron jegyezték. Az átlagos PVC por jegyzési ár a terméknél 67 EUR/t-val magasabb, míg az etilén esetében 100 EUR/t-val alacsonyabb a bázisidőszakinál. A két termék közötti árkülönbség a évi 38 EUR/t-ról 205 EUR/t-ra nőtt. A pre-ciklikus PVC termék jövedelmezősége a bázishoz képest jelentősen javult. A klór terméklánc bázishoz képesti piaci felértékelődésével párhuzamosan az ikertermék marónátron oldat piaci értékítélete drasztikusan romlott, ami a jegyzési árakban is megmutatkozott. A termék jegyzési ára éves átlagban 2001-ben 294 USD/t, míg 2002-ben 96 USD/t volt. A nem commodity termékcsoportba tartozó MDI árak kis mértékben morzsolódtak a bázishoz képest, de az ármozgás lényegesen elmarad a commodity jellegű termékek ármozgásától. A termék jövedelmezőségét az árcsökkentés mellett az is negatívan befolyásolta, hogy a benzol-anilin-mdi termékláncon belül a benzol ára a évi 331 EUR/t átlagos jegyzési árhoz képest 2002-ben 359 EUR/t volt. A nyers MDI-t 2002-ben átlagosan 1320 EUR/t-án jegyezték, ami 5,6%-os csökkenést jelent a bázisidőszaki 1398 EUR/t jegyzési árhoz képest. A tiszta MDI-t a 2002-ben átlagosan 2008 EUR/t-án jegyezték, amely 5,7%-kal alacsonyabb a bázisidőszaki 2129 EUR/t-ás jegyzésnél. A TDI európai jegyzési ára 2002-ben 1954 EUR/t volt. Az anilin értékesítési ára annak ellenére csökkent, hogy az alapanyag benzol ára nőtt a bázisidőszakhoz képest. PVC kompaundok iránti belföldi kereslet a bázishoz képest csökkent. Az export piacokon viszont sikerült növelni az értékesített volument. A nyugat-európai, különösen a német építőipar recessziója miatt a PVC ablakprofilok, fóliák és lemezek esetében a konkurenciaharc Közép-Kelet- Európában felerősödött, amely főként az árversenyben nyilvánul meg. A termékeken elérhető jövedelem csökkent. Beszerzési piac A központosított beszerzésnek a megbízható anyagellátás biztosítása mellett egyik legfontosabb feladata volt, hogy a BorsodChem vásárlóerejét a nagyvevői előnyök formájában kihasználja, és ezáltal optimális költségszinten vásároljon. A év folyamán az anyagellátásban nem voltak olyan problémák, melyek a folyamatos, magas szintű termelést akadályozták volna. Kiemelt feladatunknak tekintettük az örvendetesen magas szintű TDI termelés kiszolgálását mind alapanyag, mind tartalék alkatrésszel.

7 7 A saját VCM gyártó kapacitás csökkenésének ellensúlyozására rekordszintű vinilklorid vásárlást valósítottunk meg, biztosítva ezáltal a folyamatos, tervszintű PVC termelést. A TDI és az MDI Üzletág anyagellátásában egyaránt stratégiai szerepet játszó cseh leányvállalatunk, a BC-MCHZ továbbra is az egyik legmegbízhatóbb forrásunk volt, ennek következtében beszállítóink rangsorában a harmadik helyre lépett elő. Költség pozíciók Az értékesítés közvetlen költségei csupán 1%-kal nőttek. A 43,3 kt TDI többletértékesítés ellenére az értékesítés közvetlen költségei alig nőttek, aminek oka, hogy az alapanyag árak csökkenése csaknem kompenzálta a többlettermelés költségeit. Az értékesítési költségek 13,7%-os emelkedését döntően szintén a TDI többletértékesítés okozta. Az általános és adminisztrációs költségek 18,4%-os növekedésének oka a TDI Üzem indulásának költségeiben, a személyi jellegű kiadások növekedésében és az inflációban keresendők. A kamatköltség 1928 MFt, amely 19,9%-kal több mint a bázisidőszaki 1608 MFt, annak ellenére, hogy a Társaság hitelállománya az év során MFt-ra csökkent. A kamatköltségek növekedésének oka, hogy 2002-ben a TDI beruházás aktiválását követően a kamatköltségek között megjelent a beruházási hitelek kamata. A forint erősödése miatt az árfolyamnyereség/veszteség egyenlege 1527 MFt a bázisidőszaki 1400 MFt-tal szemben. A határidős ügyletekből származó nyereség 598 MFt-tal haladja meg az előző évit. Az adó miatti kötelezettség, a BC Rt. mint anyavállalat, adókedvezménye miatt csak 127 MFt. Mérleg A társaság összes eszközállománya 150,4 Mrd Ft, amely 3,1%-kal nőtt az év során. Az eszközök között a forgóeszközök állománya 2053 MFt-tal, 5,2%-kal csökkent. A forgóeszközök között a követelések 2305 MFt-tal, a készletek pedig 563 MFt-tal nőttek. A pénzeszközök 124 MFt-tal, az egyéb forgóeszközök 4797 MFt-tal csökkentek, melynek oka, hogy a TDI beruházáshoz kapcsolódó licenc és tervezési díjak, az aktiválás után átkerültek az immateriális javak és a tárgyi eszközök közé. A tárgyi eszközök értéknövekedése 3928 MFt, ami a 2002-ben végrehajtott beruházások és az elszámolt értékcsökkenés eredője. Az immateriális javak növekedését az egyéb forgóeszközök közül átkerült TDI licencdíj okozta. Az összes kötelezettség MFt, amely 5998 MFt-tal, 9,2%-kal kevesebb a bázisidőszaki értéknél. A csökkenés mögött döntően a hitelállomány csökkenés áll. Az összes hitelállomány 6906 MFt-tal csökkent.

8 8 A saját tőke összege MFt, a bázisidőszakit 13,1%-kal haladja meg. A felhalmozott nyereség MFt, a bázishoz képest 21,1%-kal emelkedett. Cash flow A szokásos tevékenységből származó pénzbevétel a társasági hitelállomány jelentős csökkentése mellett, teljes egészében fedezte a beruházási és befektetési tevékenység forrásszükségletét ben a szokásos tevékenységből származó nettó pénzbevétel MFt volt. A MFt értékű nettó eredményt a pénzmozgással nem járó tételek MFt-tal növelték. A pénzmozgással nem járó tételek közül az értékcsökkenési leírás 8741 MFt összege a legjelentősebb, amit az egyéb egyenlege együttesen 347 MFt-tal csökkentett. A forgóeszközök és rövid lejáratú kötelezettségek változása 2043 MFt-tal csökkentette a szokásos tevékenységből származó nettó pénzbevételt. A MFt értékű, beruházási és befektetési tevékenységből eredő pénzeszköz változás meghatározó része tárgyi eszköz. A pénzügyi műveletekből származó 8369 MFt pénzeszköz változás a hitelállomány 6906 MFt-os csökkenése és az 1463 MFt osztalék kifizetés együttes hatásaként alakult ki. A nettó pénzeszköz állomány 124 MFt-tal csökkent, az időszak végén 1711 MFt-ot tett ki. Beruházások A társaság 2002-ben 10,7 Mrd Ft-ot fordított tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzésére. Üzletáganként az alábbi összegeket fordítottuk beruházásokra: Megnevezés TDI Üzletág 2391 Klór-vinil Üzletág 624 PVC Üzletág 1765 Kompaund Üzletág 355 PUR Üzletág 596 Leányvállalatok 3540 Egyéb 1409 Munkaerő-gazdálkodás A BorsodChem Rt., mint anyavállalat január 01-jei nyitólétszáma 2596 főről december 31-re 2665 főre változott. Létszámnövekedést elsősorban az utánpótlás

9 9 biztosítása érdekében felvett szellemi és fizikai pályakezdő szakemberek, továbbá a tevékenységbővülés kapcsán felmerült munkaerőigények eredményezték. A konszolidált létszám az előző évi záró létszámhoz képest 4 fővel csökkent és év végén 4134 fő volt. A társaság bérköltsége a bázishoz képest 16,3%-kal nőtt. Jegyzett tőkében, tulajdonosi szerkezetben és a vezetésben bekövetkezett változások A jegyzett tőkében 2002-ben nem történt változás, a jegyzett tőke változatlanul MFt. A társaság évben nem bocsátott ki értékpapírt és a forgalomban lévő értékpapírokhoz kapcsolódó jogok évközben nem változtak. Tulajdonosi struktúra változásai Tulajdonosi kör megnevezése Teljes alaptőke Időszak elején Időszak végén % Db % Db Belföldi intézményi 4, , Külföldi intézményi 90, , Belföldi magánszemély 3, , Külföldi magánszemély 0, , Munkavállalók, vezető tisztségviselők 0, , Saját tulajdon 0,00 0 0,00 0 Államháztartás részét képező 0,00 0 4, tulajdonos Nemzetközi Fejlesztési Intézmények 0,00 0 0,00 0 Egyéb 1, , Összesen: 100, , Az 5%-nál nagyobb tulajdonosok: Tulajdonos neve Tulajdoni hányad december december 31. Db részvény % Db részvény % CE Oil & Gas Beteiligung und Verwaltung AG , ,23 MILFORD Holdings Ltd ,96

10 10 SIBUR International Ltd ,80 Személyi változások: A társaság könyvvizsgálója továbbra is az Ernst & Young. A társaság Igazgatóságában és Felügyelő Bizottságában a április 11-én megtartott éves rendes közgyűlés határozatának megfelelően az alábbi változások következtek be: Igazgatóság A Közgyűlés az Igazgatóság tagjai közül Szergej V. Zenkin, Mihail N. Szoboljev és Bordás Zoltán urakat felmentette. A Közgyűlés az Igazgatóság tagjává választotta Márton Ferenc és S. Varga Béla urakat. Felügyelő Bizottság A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjai közül felmentette Szergej V. Koselev urat. A Közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjai közé választotta Bankó Juditot. Jelleg Név Beosztás Megbízás Megbízás Db kezdete vége IT dr. H. Georg Stahl IT elnök IT Kovács F. László IT tag IT S. Varga Béla IT tag IT dr. Nyíri Iván IT tag IT Márton Ferenc IT tag IT Boris Y. Titov IT tag FB dr. Varga Zoltán FB elnök FB Yury A. Golubev FB tag FB Heinrich Pecina FB tag FB Bankó Judit FB tag FB Blaha Imréné FB tag FB Fáczán Csaba FB tag SP Kovács F. László vezérigazgató SP dr. Gazdik Zoltán gazdasági igazgató SP Purzsa Tamás műszaki vezérig.h SP Gaál Gyula üzletágigazgató SP dr. Szakállas István üzletágigazgató SP Seres András üzletágigazgató SP Szentmiklóssy László üzletágigazgató SP S. Varga Béla beszerzési ig SP* Szabó Lajos szolgáltatási ig SP* Szabó János szolgáltatási ig SP Gyurácz N. Gergely személyzeti ig

11 11 SP Kézdi László izocianát ker. ig *Szabó Lajos szolgáltatási igazgató munkaviszonya nyugdíjba vonulása miatt december 31- ével megszűnt január 1- től a társaság szolgáltatási igazgatói pozícióját Szabó János tölti be. Összefoglalás Az Igazgatóság a BorsodChem Rt évi magyar és nemzetközi számviteli szabályok szerinti - konszolidált és nem konszolidált - beszámolóit elfogadásra javasolja. Ez az az információ, amit Önökkel meg akartam osztani. Ezek után felkérem Dr. Varga Zoltán urat, a Felügyelő Bizottság Elnökét, hogy terjessze elő jelentését az éves beszámolóval, a mérleg és az eredmény-felosztási indítvánnyal kapcsolatosan. Dr. Varga Zoltán Tisztelt Közgyűlés, Tisztelt Tulajdonosok! A Felügyelő Bizottság a 2002-es év folyamán a Gazdasági Társaságokról szóló törvényben előírt kötelezettségének megfelelően folyamatosan ellenőrizte a Társaság Ügyvezetésének tevékenységét. Ennek keretében a szóbeli tájékoztatásokon túl a kapott írásbeli anyagok segítségével figyelemmel kísérte a felmerülő problémákat, az azok megoldására tett erőfeszítéseket. Az Ellenőrzési és Szervezési Iroda jelentésein keresztül felügyelte a belső szabályzatok, valamint utasítások végrehajtását. Megállapítható, hogy az Igazgatóság és az Ügyvezetés színvonalas munkája jelentős mértékben hozzájárult a BorsodChem eredményeinek eléréséhez. Az Igazgatóság ülésein nagy hangsúlyt kaptak a Társaság vagyonának bővítését, a jövőbeni piaci eredményességét megalapozó beruházási és rekonstrukciós tervek, valamint a stratégiai koncepció kialakítása. A napirenden szerepeltek a környezetvédelemmel összefüggő kérdések, illetőleg a befektetési lehetőségekre irányuló vizsgálatok. A tudatos, átgondolt gazdálkodás az év folyamán mindvégig kiegyensúlyozott likviditást biztosított a Társaság számára. A BorsodChem Rt. vezetését a tudatosság, az igényesség és az elfogadott koncepciónak megfelelő működés jellemezte. A Felügyelő Bizottság munkáját segítette az Ellenőrzési és Szervezési Iroda tevékenysége. Az Iroda éves Munkatervében foglalt vizsgálatok hozzájárultak a gazdálkodásban tapasztalható hiányosságok megszüntetéséhez, és a belső szabályzatok, valamint utasítások előírásainak betartásához, a bizonylati és munkafegyelem erősítéséhez. A BorsodChem a 2002-es évben eredményesen gazdálkodott. A független könyvvizsgálói jelentés megállapítása szerint a BorsodChem Rt évi beszámolója a számviteli törvényben foglaltak szerint került összeállításra. A fentiek alapján a Felügyelő Bizottság, egyetértve a független könyvvizsgálói záradékkal, az Éves beszámolót a Számviteli törvényben és az általános számviteli elvekkel összhangban lévőnek találta és azt a közgyűlés számára elfogadásra ajánlja.

12 12 Javasolja továbbá az Igazgatóság jelentésének és az eredmény felosztására vonatkozó javaslatának elfogadását. Kovács F. László Köszönöm szépen. És most felkérem a Társaság Könyvvizsgálójának képviselőjét, hogy terjessze elő jelentését az éves beszámoló és az eredmény-felosztási javaslat megvizsgálásáról. Virágh Gabriella Tisztelt Közgyűlés! Engedjék meg, hogy az Ernst & Young Kft. nevében elmondjam Önöknek azt, hogy a könyvvizsgáló elvégezte a könyvvizsgálói munkát, és ezek alapján a közgyűlés elé terjesztett következő évi beszámolóknak az elfogadását javasolja. Így a: BorsodChem Rt évi Éves beszámolója, BorsodChem Rt évi konszolidált Éves beszámolója, és évi nemzetközi számviteli standardok szerint készített konszolidált Éves beszámolója. Javasoljuk továbbá az elvégzett munka alapján az Igazgatóság által elfogadott mértékű osztalék megszavazását, ami az Éves és a konszolidált Éves beszámolókban szintén bemutatásra került. Kovács F. László Köszönöm a könyvvizsgálói beszámolót és véleményt. Ezek után megkérdezem a Tisztelt Részvényeseket, hogy van-e valakinek véleménye, hozzászólása? Zelena János, 811 sorszám Elnök Úr! Szeretném megkérdezni: említette a villamosipari villamosenergiavásárlási liberalizáció kapcsán, hogy a társaság élt ezzel a lehetőséggel, és kilépett a piacra, hogy a földgáz esetében, ami hamarosan liberalizálásra kerül, mint beszerzési lehetőség, a magyarországi társaságok számára, legalábbis a Parlament előtt fekszik ez a törvényjavaslat, hogy kíván-e ezzel is élni a társaság, van-e a tervei között ilyen, és ha nem a BorsodChem, akkor például a BC-Erőmű esetleg érdekelt lehet-e ebben az Ön véleménye szerint. Ez volt az egyik észrevétel, a másik észrevételemet is, ha megengedi, akkor most elmondanám. Említett bizonyos bérarányokat a beszámolójában, és a magam részéről szintén végeztem az előbb egy rövid számítást, és azt állapítottam meg, hogy a BorsodChem Rtnél a személyi jellegű ráfordítások összegét elosztva az átlagos statisztikai létszámmal,

13 ben az átlagos éves bér, - bérjellegű és személyi jellegű kifizetések együtt - 2,6 millió Ft-ra tehető. Ugyanez a szám a TVK-t magában foglaló MOL Rt. esetében 4,6 millió Ft 2002-ben. A különbség 75%, számomra ez megdöbbentő. Ezzel kapcsolatban néhány gondolatot fel is írtam magamnak, és hogy pontos legyek, szeretném ezt ismertetni. Tehát a személyi jellegű ráfordítások összege társaságuknál 2,56, a MOL-TVK esetében 4,56 millió Ft/év. Tisztelt Befektetőtársaim! Egyedülálló Magyarországon, hogy egy 90%-ban külföldi, méghozzá Uniós országbeli külföldi társaságok tulajdonában lévő gazdasági társaság 75%-kal kevesebb bérrel becsülje meg alkalmazottait, mint magyarországi versenytársai. Ezzel szemben az Igazgatóság által javasolt osztalék mértéke jelentősen felülmúlja a versenytársakét, és ezért szomorúan kell megállapítanom, hogy a Társaság kiválóan képzett és a magyar petrolkémiai ipari átlagot messze meghaladó profitot termelő alkalmazottai rendkívüli mértékben alulfizetettek hazai versenytársaikhoz képest, illetve a versenytársak munkavállalóihoz képest. Itt most szándékosan eltekintek a fő tulajdonosok országában szokásos petrolkémiai bérszínvonal ismertetésétől, mivel nem tartanám reálisnak ezt az összevetést. Ugyanakkor szomorúan állapítom meg, hogy az új tulajdonosok megjelenése óta felgyorsult a társaság alkalmazottainak bérhátránya a hazai versenytársak alkalmazottaihoz képest. Tehát én azt gondolom, hogy ez a 75%-os különbség, amit ismertettem, indokolni fogja azt, hogy egy Alapszabály-módosításra tegyek javaslatot az elkövetkező napirendi pont keretében. Köszönöm szépen. Kovács F. László Tisztelt Kisrészvényesünk, Tisztelt Zelena úr. Az első kérdésére a válaszom az, hogy a BorsodChem Rt. azért ment ki a villamos energia piacra, mert úgy gondoltuk, hogy a költség-versenyképességünket javítani tudjuk, ha külföldről szerzünk be olcsóbb villamos energiát, és nem a drágább hazai villamos energiát használjuk attól a perctől kezdve, hogy jogilag és gyakorlatilag a villamos energia külföldről elérhető. Ez a menedzsmentnek a kötelessége, amit a dolgozók és a részvényesek irányába megtehet, tehát én azt gondolom, hogy ennél gyorsabban, hogy január 1-jén jelentek meg a villamos energia importra vonatkozó szabályok, és mi február 1-jén a piacon voltunk, senki nem mehetett ki gyorsabban. A BorsodChem vásárolja a földgázt a telephelyén működő társaságok részére is. Tehát a BorsodChem veszi a földgázt az Erőműnek, és a BorsodChem vásárolja a földgázt a Linde Kft-nek is. Most ezért a BorsodChem földgázban is nagy vevő a piacon, és annak ellenére, hogy a MOL-lal van egy 15 éves ellátási szerződésünk, igazában a MOL az, aki a kormány oldaláról szereplője ennek a liberalizált földgázpiacnak. Úgy gondolom, hogy újra tudjuk a MOL-lal tárgyalni a régi piaci struktúrára megkötött földgázszállítási szerződést, ha BorsodChem ki akar menni a földgáz piacra. Nem várom azt, hogy olyan nagymértékű lesz a hazai ár és az importár közötti különbség, mint ahogy a többszereplős villamos energia piacon ez megvalósul, de úgy gondolom, hogy lesznek anyagi előnyök azon társaságok számára, akik nem a magyar hálózatról, hanem egy liberalizált piacon külső szereplőtől tudnak majd földgázt vásárolni.

14 14 A második gondolatával kapcsolatban, amiben jelezte, hogy a harmadik napirendi pontunk kapcsán is javaslattal kíván élni, hadd mondjak pár szót. Én ilyen jellegű számítást, egy főre lebontva adókkal, mindennel együtt, nem végeztem, viszont én is itt élek Magyarországon, sőt a vegyiparban élek most már több évtizede, és mint menedzser, nagyon követem a bértrendeket az országban. Valahol én megígértem az évtized elején a BorsodChem munkavállalóinak, hogy a BorsodChem egyszer eléri azt, hogy nem az ipari, nem a vegyipari átlag alatt lesz, hanem mind az ipari, mind a normál vegyipari átlagot meghaladja a bérekkel, ami tulajdonképpen megtörtént. Tehát a 173e Ft/fő/hó állomány ellenőrizhető a magyar statisztikákból, magasabb, mint ezek az átlagok. Most nézzünk egy logikát, ha velem követne. Ez a logika úgy néz ki, hogy volt egyszer egy BorsodChem 6000 fővel és Ft-os havi jövedelemmel. Most van egy BorsodChem 2700 fővel, Ft-os jövedelemmel. A BorsodChem a jövőben azt ígérte a szakszervezeteknek, hogy mindig reálbérfejlesztést hajt végre, és a szakszervezetekkel megállapodtunk, hogy az elmúlt 3 évben a reálbérfejlesztés mértéke 4-5 százalék volt, tehát egy 4-5 százalékos reálbér fejlesztést hajtott végre a cég. Azaz az inflációnál ennél magasabb volt a bérfejlesztés, amit végrehajtottunk. Ebben az évben a reálbérfejlesztés mértéke a társaság átlagában is meghaladja a 4 százalékot. Ha a cég egy 3-4 százalékos reálbérfejlesztéssel menetel az elkövetkező időszakban, míg a nyugat-európai reálbér növekedések valahol 0,5 vagy 1 százalék alatt vannak, akkor olyan ütemben, ahogy egy cégnek a hatékonysága javul, egy bizonyos hosszabb idő után, év után meg lehet közelíteni a nyugat-európai cégeket. De ez a felzárkóztatás nem tud gyorsabb ütemben végbemenni, mint ahogy az élőmunka termelékenysége javul. Az élőmunka termelékenysége a BorsodChem-nél javul, és a Társaság minden évben reálbérfejlesztést hajtott végre. Ha visszamegy a szocializmusba, akkor is kétszer akkora keresetek voltak az olajiparban, mint az iparban általában, vagy a vegyiparban általában. Tehát a MOL a BorsodChem-nek nem összehasonlítási alap. A BorsodChem egy vegyipari cég, nem refinery cég, aki erősebb lehetőségekkel rendelkezik ahhoz, hogy az árait érvényesítse. Még egy gondolatot. A BorsodChem e pillanatban túlfoglalkoztatott. A BorsodChemnél le lehetne építeni pár száz főt. A tulajdonosainkkal megbeszéltük, hogy nem ezt követjük. Tudniillik Borsod megyében a munkanélküliség 18-20%-os. Ha BorsodChem 700 főt leépít, a 700 fő, akit elküldünk anélkül, hogy bérfejlesztést hajtanánk végre, 30%- kal növelné az 1 főre jutó átlagjövedelmet. Nem tudom, ki lenne boldog. Tehát a bér, a hatékonyság és a foglalkoztatás olyan komplex egység, amit nem lehet kiragadottan és elszigetelten kezelni, mert ha Ön most valakinek azt mondja, hogy 10-et elküldünk és menjen az utcára, és nem lesz 173e Ft átlagjövedelme, Ön, mint részvényes azzal a BorsodChem munkavállalóval rosszat tesz. Ezt akartam, tessék parancsolni. Zelena János Köszönöm Elnök úr. Ha megengedi, egy mondatban reagálnék. Tehát én úgy látom, hogy több megfontolandó körülmény is van, hogy a munkaerő megtartása és a bérszínvonal között meg kell találni a helyes arányt. Én azonban emlékeztetném arra, hogy az Európai Uniós csatlakozásunkkal nemcsak a BorsodChem esetében, de például a közalkalmazotti szférában egy lépcsőben is történtek jelentős béremelések, és más

15 15 vállalatoknál is ezt várom, hogy a május 1-i csatlakozásunkat követő évben már nem tartható fenn ez az alacsony bérszínvonal, ami jelenleg érvényes, és azokkal a körülményekkel magyarázhatók is, amelyeket kifejtett. Én mégiscsak ettől függetlenül szükségét látnám, hogy kevesebb osztalékot vegyünk fel, mint tulajdonosok. Én azt kérem, hogy fontolják meg a tulajdonostársaim, hogy osztalékunk terhére ne rontsuk a Társaság hatékonyságát, versenyképességét, kompenzáljuk a bérelmaradásunkat. Köszönöm szépen. Kovács F. László Köszönöm a véleményt. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nincs bérelmaradás, átlag felett vagyunk, Borsod megyében különösen jelentős az a bérszínvonal, amit a BorsodChem produkált. A BorsodChem nagyon könnyen tud ezzel a bérszínvonallal munkaerőt felvenni a piacról. Én nem akarom az állami döntéseket kritizálni, de egy ipari vállalkozás a bérjellegű kiadásait, vagy általában a kiadásait csak az élőmunka termelékenység ütemében tudja növelni. Mindenki, aki nem így tesz, az előbb vagy utóbb csődbe jut. Tehát a BorsodChem munkavállalói abban érdekeltek, hogy hosszan stabil foglalkoztatás legyen. És ez különösen igaz Borsodban, még egyszer hangsúlyozom. Ezzel ezt a kérdést ebben a körben le tudjuk zárni. Köszönöm szépen. Tisztelt Részvényesek! Ha megengedik, akkor az 1. napirendi pont a múlt évi eredménnyel kapcsolatos információadás volt, ezek után, hogy ez megtörtént a 2. napirendi pontként beterjesztem Önöknek döntésre a követező napirendi pontot, mely így szól. 2. Napirendi pont: A társaság évi éves, illetve a BorsodChem csoport összevont (konszolidált) éves beszámolójának jóváhagyása, döntés az eredmény felhasználásáról. Tisztelt Részvényesek! Az Igazgatóság megvizsgálta a Társaság évi gazdálkodásáról szóló beszámolókat, valamint az azokkal kapcsolatos Felügyelő Bizottsági és Könyvvizsgáló jelentéseket. A beszámolókat a 2/2003.; a 3/2003. és a 11/2003. számú határozatával az Igazgatóság elfogadta. Fentiek alapján a Társaság nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált, magyar számviteli szabályok szerinti évi éves beszámolóját, valamint magyar számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolóját osztalékfizetési javaslatával együtt a Közgyűlés elé terjeszti, és elfogadásra javasolja az alábbi határozat-tervezetet. 4/2003. számú Közgyűlési Határozat-tervezet

16 16 A közgyűlés - az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság és a Könyvvizsgáló jelentése alapján - elfogadta a részvénytársaság: nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolóját, mérleg- és eredménylevezetését MFt mérlegfőösszeggel és MFt nettó eredménnyel; magyar számviteli szabályok szerinti évi éves beszámolóját MFt mérlegfőösszeggel és MFt adózott eredménnyel; valamint magyar számviteli szabályok szerinti konszolidált évi éves beszámolóját MFt mérlegfőösszeggel és MFt adózott eredménnyel. A közgyűlés a évi üzleti év után 220 Ft / részvény osztalék kifizetését rendeli el. Az osztalékfizetés napja: június 16. A közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot az osztalékkifizetés lebonyolításának megszervezésére. A jóváhagyott osztalék figyelembe vételével a részvénytársaság: nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolójában szereplő nettó eredmény millió Ft, magyar számviteli szabályok szerinti évi éves beszámolójában szereplő mérleg szerinti eredmény millió Ft; valamint magyar számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolójában szereplő mérleg szerinti eredmény millió Ft. Kérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a felolvasott határozat-tervezetre adják le szavazataikat. Megkaptam a szavazás kiértékelését és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 99,77% igen szavazattal és db részvény, azaz 0,23% tartózkodás mellett meghozta 4/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 4/2003. számú Közgyűlési Határozat A közgyűlés - az Igazgatóság, a felügyelő bizottság és a könyvvizsgáló jelentése alapján - elfogadta a részvénytársaság: nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolóját, mérleg- és eredménylevezetését MFt mérlegfőösszeggel és MFt nettó eredménnyel; magyar számviteli szabályok szerinti évi éves beszámolóját MFt mérlegfőösszeggel és MFt adózott eredménnyel; valamint magyar számviteli szabályok szerinti konszolidált évi éves beszámolóját MFt mérlegfőösszeggel és MFt adózott eredménnyel. A közgyűlés a évi üzleti év után 220 Ft / részvény osztalék kifizetését rendeli el. Az osztalékfizetés napja: június 16. A közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot az osztalékkifizetés lebonyolításának megszervezésére.

17 17 A jóváhagyott osztalék figyelembe vételével a részvénytársaság: nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolójában szereplő nettó eredmény millió Ft, magyar számviteli szabályok szerinti évi éves beszámolójában szereplő mérleg szerinti eredmény millió Ft; valamint magyar számviteli szabályok szerint konszolidált évi éves beszámolójában szereplő mérleg szerinti eredmény millió Ft. Köszönöm a Részvényesek együttműködését és döntését. Ezzel a 3. napirendi pontunkra térnénk át. 3. Napirendi pont: Az Alapszabály módosítása. (A határozathozatal a szavazatok háromnegyedes többségével történik.) Az Alapszabály jogszabályváltozások miatt több pontjában is módosításra szorul. Az Alapszabály módosításokhoz a Közgyűlés háromnegyedes szótöbbséggel hozott határozata szükséges. Megkérem Dr. Máté Balázs urat, hogy legyen a segítségemre ebben a kissé jogi munkában, így ő fogja a javaslatot Önöknek megmagyarázva előterjeszteni, az előterjesztést felolvasni és én vállalnám a szavazatok gyűjtését és annak kiértékelését. Köszönöm szépen. Dr. Máté Balázs Köszönöm Elnök úr. A közgyűlési meghívónak a napirendre vonatkozó 3. pontja szerint a BorsodChem Rt. Igazgatósága javasolja a BorsodChem Rt. Alapszabálya egyes rendelkezésinek módosítását. A módosítást általánosságban a hatályos jogszabályok változásai, a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság a Bevezetési és Forgalombantartási Szabályairól szóló Szabályzatának módosulása, illetve a döntéshozatali mechanizmus egyszerűsítése indokolta. Az Igazgatóság szakértők bevonásával megvizsgálta, hogy a BorsodChem Rt. Alapszabálya mely rendelkezései szorulnak a fentiek alapján módosításra és e vizsgálat eredményeként egyetértésben a Felügyelő Bizottsággal az alábbi határozati javaslatok elfogadását javasolja a tisztelt részvényesek felé. (Érvényes határozat meghozatalához a jelenlevő részvényesek részvényei által megtestesített szavazatok 75%- nak igenlő szavazata szükséges.)

18 18 A Központi Statisztikai Hivatal kidolgozta a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozásának új, az Európai Unióban használatossal harmonizált rendszerét, az ún. TEÁOR 03 nómenklatúrát. Ennek megfelelően az Alapszabálynak a korábbi TEÁOR 98 nómenklatúra szerint megállapított vonatkozó rendelkezései is módosítást igényelnek. A TEÁOR 98 nómenklatúra szerinti tevékenységi körök jelentős része egyértelműen megfeleltethető a TEÁOR 03 nómenklatúrában foglaltaknak, amely esetekben a már hivatkozott IM rendelet szerint a változás cégjegyzékbe történt bejegyzésére automatikusan, a törvény erejénél fogva került sor. Ebben a körben az Alapszabály módosítása csak deklaratív jellegű és azt a célt szolgálja, hogy a cégjegyzéki adatok és az Alapszabály adatai ne térjenek el egymástól. Abban a körben azonban, ahol a korábbi és az új nómenklatúra szerinti tevékenységek nem feleltethetők meg egyértelműen, a Társaságra hárul az a feladat, hogy az Alapszabályt módosítsa és a módosításnak megfelelő cégjegyzéki-adat változásokat a cégbíróságnál változásbejegyzési eljárás keretében bejegyeztesse. Ugyanígy, mivel egyes új tevékenységi körök felvételére is sor kerül, az új tevékenységi körök bejegyeztetése is a Társaság kötelezettsége. Az Alapszabály javasolt módosítása valamennyi változást feltünteti, ily módon biztosítva a hatályos jogszabályoknak való teljes megfelelést. Az Igazgatóság az Alapszabály pontjának módosítása érdekében az alábbi, 5/2003. sz. közgyűlési határozati javaslatot bocsátja szavazásra: 5/2003. sz. Közgyűlési Határozat-tervezet Annak érdekében, hogy az Alapszabály vonatkozó rendelkezései megfeleljenek a TEÁOR 03 nómenklatúra szerinti számozásnak és a 23/2002 (XII.13.) IM rendelet 3. (4) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva bekövetkezett változásbejegyzés nyomán a cégjegyzékben feltüntetett adatoknak, továbbá egyes új tevékenységi körök felvétele miatt a Közgyűlés az Alapszabály pontjának hatályos szövegét az alábbiak szerint állapítja meg: 1) A Társaság tevékenységi körei a TEÁOR 03 szerinti besorolás alapján a következők: Ipari gáz gyártása Szervetlen vegyi alapanyag gyártása Szerves vegyi alapanyag gyártása Műtrágya, nitrogénvegyület gyártása Műanyag-alapanyag gyártása Máshova nem sorolt egyéb vegyi termék gyártása Máshova nem sorolt egyéb általános gép gyártása Áramelosztó, -szabályozó készülék gyártása Villamos energia-termelés Villamos energia-szállítás Villamos energia-elosztás, -kereskedelem Gázgyártás Gázelosztás, -kereskedelem

19 40.30 Gőz-, melegvízellátás Víztermelés, -kezelés, -elosztás Vegyi áru nagykereskedelme Egyéb nagykereskedelem Egyéb nem bolti kiskereskedelem Egyéb szálláshely-szolgáltatás Közúti teherszállítás Csővezetékes szállítás Tárolás, raktározás Szállítmányozás Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése Építőipari gép kölcsönzése Irodagép, számítógép kölcsönzése Máshova nem sorolt egyéb gép kölcsönzése Hardware-szaktanácsadás Szoftver-kiadás Egyéb szoftver szaktanácsadás, -ellátás Adatfeldolgozás Adatbázis tevékenység, on-line kiadás Iroda-, számítógép, -javítás Egyéb számítástechnikai tevékenység Műszaki kutatás, fejlesztés Jogi tevékenység Üzletviteli tanácsadás Mérnöki tevékenység, tanácsadás Műszaki vizsgálat, elemzés Munkaerő-közvetítés Máshova nem sorolt egyéb gazdasági szolgáltatás Egyéb humán-egészségügyi ellátás Szennyvíz gyűjtése, kezelése Hulladékgyűjtés, -kezelés Szennyeződésmentesítés 19 Kovács F. László Köszönöm szépen. Tisztelt Részvényesek! Ismerve a javaslatot, felkérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a felolvasott határozat-tervezetre adják le szavazataikat. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 99,77 igen szavazattal és db részvény, azaz 0,23% tartózkodás mellett meghozta 5/2003. számú Közgyűlési Határozatát.

20 20 5/2003. sz. Közgyűlési Határozat Annak érdekében, hogy az Alapszabály vonatkozó rendelkezései megfeleljenek a TEÁOR 03 nómenklatúra szerinti számozásnak és a 23/2002 (XII.13.) IM rendelet 3. (4) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva bekövetkezett változásbejegyzés nyomán a cégjegyzékben feltüntetett adatoknak, továbbá egyes új tevékenységi körök felvétele miatt a Közgyűlés az Alapszabály pontjának hatályos szövegét az alábbiak szerint állapítja meg: 2) A Társaság tevékenységi körei a TEÁOR 03 szerinti besorolás alapján a következők: Ipari gáz gyártása Szervetlen vegyi alapanyag gyártása Szerves vegyi alapanyag gyártása Műtrágya, nitrogénvegyület gyártása Műanyag-alapanyag gyártása Máshova nem sorolt egyéb vegyi termék gyártása Máshova nem sorolt egyéb általános gép gyártása Áramelosztó, -szabályozó készülék gyártása Villamos energia-termelés Villamos energia-szállítás Villamos energia-elosztás, -kereskedelem Gázgyártás Gázelosztás, -kereskedelem Gőz-, melegvízellátás Víztermelés, -kezelés, -elosztás Vegyi áru nagykereskedelme Egyéb nagykereskedelem Egyéb nem bolti kiskereskedelem Egyéb szálláshely-szolgáltatás Közúti teherszállítás Csővezetékes szállítás Tárolás, raktározás Szállítmányozás Ingatlan bérbeadása, üzemeltetése Építőipari gép kölcsönzése Irodagép, számítógép kölcsönzése Máshova nem sorolt egyéb gép kölcsönzése Hardware-szaktanácsadás Szoftver-kiadás Egyéb szoftver szaktanácsadás, -ellátás Adatfeldolgozás Adatbázis tevékenység, on-line kiadás Iroda-, számítógép, -javítás

21 Egyéb számítástechnikai tevékenység Műszaki kutatás, fejlesztés Jogi tevékenység Üzletviteli tanácsadás Mérnöki tevékenység, tanácsadás Műszaki vizsgálat, elemzés Munkaerő-közvetítés Máshova nem sorolt egyéb gazdasági szolgáltatás Egyéb humán-egészségügyi ellátás Szennyvíz gyűjtése, kezelése Hulladékgyűjtés, -kezelés Szennyeződésmentesítés Dr. Máté Balázs A javasolt módosítás célja, hogy az Alapszabály szövege tükrözze a hatályos jogszabályok terminológiáját. A jogalkotási folyamat eredményeképpen az anyagi értékpapírjogra vonatkozó szabályok esetenként több jogszabályban találhatóak, és nem kizárólag az értékpapírjogi tárgyú jogforrásokban. Erre tekintettel célszerű a tematikai utalást mellőzni és valamennyi hatályos jogszabályra utalni, amely értékpapírjogi vonatkozású jogi normát tartalmaz. A második bekezdés törlése azért célszerű, mivel a jogszabályok egyértelműen rendezik azt a kérdést, hogy hogyan kell eljárni devizakülföldi személy részvényesi meghatalmazottként való bejegyzése kapcsán, és tekintettel arra, hogy az 67Alapszabály ettől eltérő rendelkezéseket nem tartalmazhat, elegendő a törvényi szabályozásra utalás. Az Igazgatóság az Alapszabály pontjának módosítása érdekében az alábbi, 6/2003. sz. közgyűlési határozati javaslatot bocsátja szavazásra. 6/2003. sz. Közgyűlési Határozat-tervezet A Közgyűlés az Alapszabály pontja első bekezdésének második mondatából az értékpapírokról szóló jogszabályoknak kitételt hatályon kívül helyezi és ahelyett a vonatkozó hatályos jogszabályoknak szöveget állapítja meg, továbbá a második bekezdést hatályon kívül helyezi. Az Alapszabály hatályban maradó pontja első bekezdése új szövege az alábbi: A Társaság Igazgatósága köteles az ideiglenes vagy teljesen befizetett részvényt szerzőt az alábbi adatok feltüntetésével a jelen Alapszabályban megszabott erre vonatkozó kérelme kézhezvételét követő három munkanapon belül a részvénykönyvbe bejegyezni vagy a bejegyzésről intézkedni. A vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően az Igazgatóság köteles a részvényesi meghatalmazottat a jelen Alapszabályban megszabott erre vonatkozó kérelem esetén ugyan ilyen határidőben a részvénykönyvbe bejegyezni vagy a bejegyzésről intézkedni.

22 22 Kovács F. László Van-e vélemény, hozzászólás ezzel kapcsolatban? Ha nincs, akkor kérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a felolvasott határozat-tervezetre adják le szavazataikat. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 100% igen szavazattal és 1 db részvény, azaz 0% tartózkodás mellett meghozta 6/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 6/2003. sz. Közgyűlési Határozat A Közgyűlés az Alapszabály pontja első bekezdésének második mondatából az értékpapírokról szóló jogszabályoknak kitételt hatályon kívül helyezi és ahelyett a vonatkozó hatályos jogszabályoknak szöveget állapítja meg, továbbá a második bekezdést hatályon kívül helyezi. Az Alapszabály hatályban maradó pontja első bekezdése új szövege az alábbi: A Társaság Igazgatósága köteles az ideiglenes vagy teljesen befizetett részvényt szerzőt az alábbi adatok feltüntetésével a jelen Alapszabályban megszabott erre vonatkozó kérelme kézhezvételét követő három munkanapon belül a részvénykönyvbe bejegyezni vagy a bejegyzésről intézkedni. A vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően az Igazgatóság köteles a részvényesi meghatalmazottat a jelen Alapszabályban megszabott erre vonatkozó kérelem esetén ugyan ilyen határidőben a részvénykönyvbe bejegyezni vagy a bejegyzésről intézkedni. Dr. Máté Balázs A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság a Tőkepiaci Törvény korábbi hatálybalépését követően módosította a Bevezetési és Forgalombantartási Szabályokról rendelkező szabályzatát és felkérte a tőzsdei társaságok igazgatóságait, hogy a szabályzattal való összhang megteremtése érdekében amennyiben szükséges következő közgyűlésükön módosítsák alapszabályukat. Az Igazgatóság javaslata a tőzsde ezen felkérésének megfelelően került elkészítésre. Az Igazgatóság az Alapszabály 5. -a módosítása érdekében az alábbi, 7/2003. sz. közgyűlési határozati javaslatot bocsátja szavazásra. 7/2003. sz. Közgyűlési Határozat-tervezet A Közgyűlés az Alapszabály 5. -át egy új, 11. ponttal egészíti ki, amely a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság vonatkozó szabályzatainak való megfelelést biztosítja az alábbiak szerint:

23 23 11) A Társaság legalább 75%-os szavazati többséget biztosító részvényei tulajdonosa teljes bizonyító erejű magánokirati formába foglalt nyilatkozatával kezdeményezheti a Társaság részvényei kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről. A kivezetési eljárás részletes szabályait a Budapesti Értéktőzsde Bevezetési és Fogalomban Tartási Szabályokról rendelkező mindenkori hatályos szabályzata tartalmazza. Kovács F. László Köszönöm szépen. Van-e vélemény, hozzászólás? Ha nincs, úgy kérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a felolvasott határozat-tervezetre adják le szavazataikat. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 100% igen szavazattal meghozta 7/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 7/2003. sz. Közgyűlési Határozat A Közgyűlés az Alapszabály 5. -át egy új, 11. ponttal egészíti ki, amely a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság vonatkozó szabályzatainak való megfelelést biztosítja az alábbiak szerint: 11) A Társaság legalább 75%-os szavazati többséget biztosító részvényei tulajdonosa teljes bizonyító erejű magánokirati formába foglalt nyilatkozatával kezdeményezheti a Társaság részvényei kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről. A kivezetési eljárás részletes szabályait a Budapesti Értéktőzsde Bevezetési és Fogalomban Tartási Szabályokról rendelkező mindenkori hatályos szabályzata tartalmazza. Dr. Máté Balázs A Társaság Alapszabályának jelenleg hatályos pontja negyedik bekezdése a következő: Adott határozat meghozásánál az a részvényes, amelynek az össznévértékekre tekintettel összes tulajdonában lévő részvénye eléri a Társaság részvényeinek 5%-át, az összes tulajdonában lévő részvényével köteles szavazni, kivéve azon részvényeit, amelyek tekintetében a részvénykönyvbe való bejegyzést már kérelmezte az Igazgatóságtól, de a bejegyzés még nem történt meg. Az Alapszabály idézett rendelkezése olyan részvényesi többletkötelezettséget állapít meg, amelyet a Társasági Törvény nem tartalmaz. Azzal, hogy a részvényest az Alapszabály szavazásra kötelezi, a részvény tulajdonjogából fakadó rendelkezési szabadságot korlátozza, így annak fenntartása nem indokolható.

24 24 Az Igazgatóság az Alapszabály pontjának hatályon kívül helyezése érdekében az alábbi. 8/2003. sz. közgyűlési határozati javaslatot bocsátja szavazásra. 8/2003. sz. Közgyűlési Határozat-tervezet A Közgyűlés az Alapszabály pontja negyedik bekezdését hatályon kívül helyezi. Kovács F. László Köszönöm szépen. Van-e vélemény, észrevétel? Ha nincs, úgy kérem a Tisztelt Részvényeseket, hogy a felolvasott határozat-tervezetre adják le szavazataikat. Megkaptam a szavazás kiértékelését, és ennek megfelelően kihirdetem, hogy db részvény, azaz 100% igen szavazattal meghozta 8/2003. számú Közgyűlési Határozatát. 8/2003. sz. Közgyűlési Határozat A Közgyűlés az Alapszabály pontja negyedik bekezdését hatályon kívül helyezi. Dr. Máté Balázs Az Alapszabály pontjának módosítására szintén a már hivatkozott tőzsdei ajánlások miatt kerül sor, annak érdekében, hogy a Társaság biztosítsa a megfelelést a tőzsde vonatkozó szabályzatainak, így különösen a Bevezetési és Forgalombantartási Szabályokról rendelkező szabályzatának. Az Igazgatóság az Alapszabály pontjának módosítása érdekében az alábbi, 9/2003. sz. közgyűlési határozati javaslatot bocsátja szavazásra. 9/2003. sz. Közgyűlési Határozat-tervezet A Közgyűlés az Alapszabály pontja második bekezdését akként módosítja, hogy annak új szövege az alábbi: A Közgyűlés csak abban az esetben hozhat a részvény tőzsdei kivezetését eredményező határozatot, ha bármely befektető(k) előzetesen kötelezettséget vállal(nak) arra, hogy a kivezetéshez kapcsolódó vételi ajánlatot tesznek a Budapesti Értéktőzsde vonatkozó szabályzataiban foglalt előírásoknak megfelelően.

A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2003. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2003.

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2005. I. féléves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2005. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2005. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2005. éves, A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2005. évi gyorsjelentését. A gyorsjelentésben

Részletesebben

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3.

6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. GYORSJELENTÉS - DÉMÁSZ Csoport - 2003. I-III. negyedév 6720 Szeged, Klauzál tér 9. 2003. november 3. DÉMÁSZ Rt. 2003. I-III negyedéves gyorsjelentés TARTALOM Előszó...1 I. Az időszak leglényegesebb adatai...2

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2006. évi rendes közgyűlését 2006. április 28-án 9 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Tájékoztató a TVK-csoport 2013. évi eredményeiről

Tájékoztató a TVK-csoport 2013. évi eredményeiről Tájékoztató a TVK-csoport 2013. évi eredményeiről TÁJÉKOZTATÓ A TVK-CSOPORT 2013. ÉVI EREDMÉNYEIRŐL A Tiszai Vegyi Kombinát Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (TVK Nyrt.) (Reuters: TVKD.BU, honlap: www.tvk.hu)

Részletesebben

A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése

A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése A PANNONPLAST Műanyagipari Részvénytársaság 2003. évi gyorsjelentése Beszámolónk a PANNONPLAST Csoport konszolidált, a Nemzetközi Számviteli Szabályok (IFRS) szerint készített, nem auditált adatait tartalmazza.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - A külön mellékelt jelenléti íven felsorolt részvényesek, összesen 544.391 db szavazattal,

JEGYZŐKÖNYV. - A külön mellékelt jelenléti íven felsorolt részvényesek, összesen 544.391 db szavazattal, JEGYZŐKÖNYV amely készült a PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt.-nél 2010. április 27-én 15 órakor megtartott (9027 Győr, Kandó Kálmán u. l.) a PANNON-FLAX NyRt. határozatképtelenség miatt megismételt éves

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2005. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK ALAPJÁN

ÜZLETI JELENTÉS 2005. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK ALAPJÁN TISZAI VEGYI KOMBINÁT RT. TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 ÜZLETI JELENTÉS 2005. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK ALAPJÁN

Részletesebben

A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése

A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése A Pannonplast Rt. tőzsdei gyorsjelentése 2004. II. 2004. augusztus 16. A Pannonplast Rt. 2004. II. i gyorsjelentése A gyorsjelentés a Pannonplast Csoport konszolidált, a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok

Részletesebben

A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint

A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint A Rába Rt. 2002. I-III. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint Adatlap A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Részvénytársaság

Részletesebben

Nógrád megye bemutatása

Nógrád megye bemutatása Nógrád megye bemutatása Nógrád megye Magyarország legkisebb megyéi közé tartozik, az ország területének mindössze 2,7 százalékát (2.546 km 2 ) foglalja el. A 201.919 fős lakosság az ország népességének

Részletesebben

Helyzetkép 2012. május - június

Helyzetkép 2012. május - június Helyzetkép 2012. május - június Gazdasági növekedés A világgazdaság kilátásait illetően megoszlik az elemzők véleménye. Változatlanul dominál a pesszimizmus, ennek fő oka ugyanakkor az eurózóna válságának

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2006. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK ALAPJÁN

ÜZLETI JELENTÉS 2006. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI KIMUTATÁSOK ALAPJÁN TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 ÜZLETI JELENTÉS 2006. ÉVRŐL A TVK CSOPORT NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI BESZÁMOLÁSI STANDARDOK SZERINT KÉSZÍTETT KONSZOLIDÁLT

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20.

ÉVES BESZÁMOLÓ. 2014. évi üzleti évről. Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02. Pécs, Tüzér u. 18-20. Pécs, Tüzér u. 18-20. ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. évi üzleti évről Cégjegyzékszám: 02-09-063561 Statisztikai számjel: 11362018-3530-113-02 Készült: 2014. december 31-i fordulónappal 2015. február 15-én Vida János

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2013. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése

A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése A Fotex Elso Amerikai- Magyar Fotószolgáltatási Rt. 2004. I-XII. havi gyorsjelentése Gazdálkodási adatok 1. A magyar számviteli szabályok szerint 2004. január 1. 2004. december 31-ig elkészített konszolidált,

Részletesebben

A DANUBIUS HOTELS CSOPORT 2010 I. NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉSE

A DANUBIUS HOTELS CSOPORT 2010 I. NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉSE A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a mai napon nyilvánosságra hozta negyedéves, nem auditált eredményeit. A jelentés a társaság vezetése által az IFRS, Nemzetközi Pénzügyi

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Csepel Holding Rt. (székhely: 1211 Budapest, Gyepsor u. 1.) 2004. április 28-i éves rendes (megismételt) közgyûlésérõl A közgyûlés helye: 1211 Budapest, Gyepsor u. 1. sz. alatti

Részletesebben

ELSÕ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám

ELSÕ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG HU-1052 Budapest, Váci utca 22. szám Cégjegyzékszáma: Fõvárosi Bíróság: 0l-10-043313 KÖZGYÛLÉSI JEGYZÕKÖNYV A TÁRSASÁG 2003. 04. 28-I ÉVI RENDES KÖZGYÛLÉSÉRÕL Készült: Az ELSÕ HAZAI ENERGIA PORTFÓLIO RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (a továbbiakban röviden:

Részletesebben

I. Konszolidált jelentés

I. Konszolidált jelentés I. Konszolidált jelentés 1. Vezetői összefoglaló 2015 első háromnegyed évében a teljes árbevétel forintban és euróban mérve egyaránt 4,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A vizsgált

Részletesebben

2012 MÁSODIK NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉS - DANUBIUS HOTELS CSOPORT OLDAL 1/13

2012 MÁSODIK NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉS - DANUBIUS HOTELS CSOPORT OLDAL 1/13 2012 MÁSODIK NEGYEDÉVES GYORSJELENTÉS - DANUBIUS HOTELS CSOPORT OLDAL 1/13 A Danubius Hotels Nyrt. a mai napon nyilvánosságra hozta II. negyedéves, nem auditált eredményeit. A jelentés a társaság vezetése

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2004. I-III. negyedévi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV, amely készült a SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Nyrt. székhelyén megtartott évi rendes közgyűlésről.

JEGYZŐKÖNYV, amely készült a SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Nyrt. székhelyén megtartott évi rendes közgyűlésről. - 1 JEGYZŐKÖNYV, amely készült a SZÉKESFEHÉRVÁRI HŰTŐIPARI Nyrt. székhelyén megtartott évi rendes közgyűlésről. A közgyűlés helye: A társaság székhelye: 8000 Székesfehérvár, Raktár u. 1. Ideje: Jelen vannak:

Részletesebben

Jelentés az ipar 2012. évi teljesítményéről

Jelentés az ipar 2012. évi teljesítményéről Jelentés az ipar 2012. évi teljesítményéről Központi Statisztikai Hivatal 2013. július Tartalom 1. Az ipar helye a nemzetgazdaságban és a nemzetközi gazdasági környezetben...2 2. Az ipar szervezeti keretei...5

Részletesebben

I. Konszolidált jelentés

I. Konszolidált jelentés I. Konszolidált jelentés 1. Vezetői összefoglaló 2016 első negyedéve során a teljes árbevétel forintban 1,9%-kal, euróban 0,8%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A vizsgált időszakban

Részletesebben

JEGYZÕKÖNYV. A közgyûlés ezt követõen egyhangúlag megválasztotta dr. Tóth Péter urat az ülés levezetõ elnökévé.

JEGYZÕKÖNYV. A közgyûlés ezt követõen egyhangúlag megválasztotta dr. Tóth Péter urat az ülés levezetõ elnökévé. JEGYZÕKÖNYV amely készült a GLOBUS Konzervipari Részvénytársaság (székhelye: 1106 Budapest, Maglódi út 47.) Konferencia-termében, a társaság 2004. április 28-án 11.00 órakor megtartott közgyûlésén. Temesfõi

Részletesebben

A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint

A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint A Rába Rt. 2003. I. negyedéves gyorsjelentése Nem auditált, konszolidált gyorsjelentés a nemzetközi számviteli szabályok (IAS) szerint Adatlap A társaság neve: Rába Járműipari Holding Részvénytársaság

Részletesebben

A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai

A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai A Danubius Hotels Nyrt. 2010. április 22-én tartandó évi rendes közgyűlésének előterjesztései és határozati javaslatai Budapest, 2010. március 31. 1 TARTALOM Közgyűlési meghívó... 3 1. SZÁMÚ NAPIRENDI

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002.

ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. DÉLMAGYARORSZÁGI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÉVES BESZÁMOLÓ 2002. Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. Statisztikai számjel: 1073441-4010-114-06 Cégjegyzék szám: 06-10-00056 'Mérleg eszközök (aktívák)

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet

ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. Győr, 2010. április 27. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet ÉVES BESZÁMOLÓ 29. A Éves Beszámoló tartalma: Mérlegkimutatás Eredménykimutatás Kiegészítő melléklet Győr, 21. április 27. T A R T A L O M MÉRLEGKIMUTATÁS... 3 EREDMÉNYKIMUTATÁS... 7 KIEGÉSZÍT MELLÉKLET...

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS Az Első Hazai Energia-portfólió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. évi tevékenységéről

ÜZLETI JELENTÉS Az Első Hazai Energia-portfólió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. évi tevékenységéről ÜZLETI JELENTÉS Az Első Hazai Energia-portfólió Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. évi tevékenységéről A Társaság tevékenységét befolyásoló gazdasági és piaci folyamatok ismertetése A Társaság tevékenységein

Részletesebben

Jegyzőkönyv. felvéve az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. május 29-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. felvéve az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. május 29-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv felvéve az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2008. május 29-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: BM Duna Palota (Budapest V., Zrínyi u. 5. Színház terem) Jelen vannak:

Részletesebben

Üzleti jelentés 2014.

Üzleti jelentés 2014. GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711. Gyula, Széchenyi u. 53. Üzleti jelentés 2014. Cg.:04-02-000217 1 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG 5 3.

Részletesebben

A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése

A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. 2003. éves, tőzsde számára készített gyorsjelentése A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Könyvvizsgálati Standardok (IFRS) szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2003. évi

Részletesebben

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése Tájékoztatásunk a Számviteli Törvény 10. (2) bekezdésével összhangban a nemzetközi számviteli (IFRS) standardoknak megfelelı szabályok

Részletesebben

Jegyzõkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl

Jegyzõkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl Jegyzõkönyv A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyûlésérõl Peter Zelnik elnök-vezérigazgató üdvözli a részvényeseket, a részvényesek képviselõit, a testületek

Részletesebben

Erős első negyedéves profit az Állami Nyomdánál Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY, továbbiakban Állami Nyomda vagy Társaság) a mai napon nyilvánosságra hozta 2008. I. negyedéves eredményeit (www.bet.hu,

Részletesebben

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS

A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése ÖSSZEFOGLALÁS A RÁBA Nyrt. 2012. I-IV. negyedéves jelentése Nem auditált, konszolidált negyedéves jelentés a Nemzetközi Pénzügyi Jelentéskészítési Szabványok (IFRS) szerint A társaság neve: RÁBA Járműipari Holding Nyilvánosan

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ NyRt. 2007. I. félévi gyorsjelentése

PANNON-VÁLTÓ NyRt. 2007. I. félévi gyorsjelentése PANNON-VÁLTÓ NyRt. 2007. I. félévi gyorsjelentése PANNON-VÁLTÓ Rt. 2007. I. félévi gyorsjelentés Mérleg adatok 2006. június 30. 2007. június 30. Változás (e Ft) (e Ft) /előző év=100%/ A. Befektetett eszközök

Részletesebben

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV

TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE JEGYZŐKÖNYV TOLNA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE Szám: 2-5/2010. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2010. szeptember 16-i nyílt üléséről. AZ ÜLÉS HELYE: Vármegyeháza díszterme, Szekszárd,

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V Az ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság székhelye: H- 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. székhelyén 2016. április 29-én (huszonkilencedikén)

Részletesebben

Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára

Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság gyorsjelentése a Budapesti Értéktőzsde számára 2006. október 1. 2006. december 31. első negyedév (nem auditált mérlegadatok alapján) Az EGIS Nyrt.

Részletesebben

2002. évi gyorsjelentés

2002. évi gyorsjelentés BorsodChem Rt. 2002. évi gyorsjelentés A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette el a 2002. évi gyorsjelentését. A gyorsjelentésben szereplő

Részletesebben

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1

Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 1 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 2 Mérlegbeszámoló kiegészítő melléklete 2007. ÉMÁSZ Nyrt. 3 Mérlegbeszámoló kiegészítő

Részletesebben

BorsodChem Rt ÉVI GYORSJELENTÉS. BorsodChem

BorsodChem Rt ÉVI GYORSJELENTÉS. BorsodChem BorsodChem Rt. 2001. ÉVI GYORSJELENTÉS BorsodChem BorsodChem Rt. 2001. évi gyorsjelentés 1. Bevezetés A BorsodChem Rt. a Nemzetközi Számviteli Szabályok szerint konszolidált mérlegadatok alapján készítette

Részletesebben

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés

Állami Nyomda Nyrt. 2009. konszolidált féléves jelentés Jól teljesített az Állami Nyomda az év első felében Iparági átlag felett teljesített az első félévben az Állami Nyomda, és export árbevételét jelentősen növelni tudta. Az Állami Nyomda Nyrt. (BÉT: ANY,

Részletesebben

TARTALOM. 6720 Szeged, Klauzál tér 9. Szeged, 2003. február 10.

TARTALOM. 6720 Szeged, Klauzál tér 9. Szeged, 2003. február 10. ÉVES GYORSJELENTÉS TARTALOM 2002. VEZETÕI BESZÁMOLÓ ÉS ELEMZÉS...1 Megjegyzések...1 Idõszak elemzése...2 Üzleti környezet...2 Villamosenergia mérleg...2 Eredménykimutatás...3 Mérleg...6 Társaság érdekeltségei...7

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Deák Attila Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 20-33 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. október 7-én 9:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál

Részletesebben

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065

TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TISZAÚJVÁROS Cg. 05-10-000065 ÜZLETI JELENTÉS 2010. ÉVRŐL A TISZAI VEGYI KOMBINÁT NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4

Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4 2014. március Statisztikai tájékoztató Hajdú-Bihar megye, 2013/4 Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 3 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 6 Beruházás... 7 Mezőgazdaság... 8 Ipar...

Részletesebben

AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE

AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE AZ EGIS GYÓGYSZERGYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2005/2006. ÉVES JELENTÉSE Budapest, 2007. január 24. EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Felelősségvállaló nyilatkozat Az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. 2005/2006.

Részletesebben

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése

ZALAKERÁMIA RT. 2001. évi gyorsjelentése Társaság neve: Zalakerámia Rt. Telefon 92/313-640 92/550-300 Társaság címe: Zalaegerszeg, Kosztolányi D. tér 6. Telefax 92/312-070 Ágazati besorolás 2630 Burkolólapok és csempék gyártása E-mail cím zalaker@zalakeramia.hu

Részletesebben

I. Konszolidált jelentés

I. Konszolidált jelentés I. Konszolidált jelentés 1. Vezetői összefoglaló A 2015. év során a teljes árbevétel forintban 3,3%-kal, euróban 2,9%-kal emelkedett az előző évhez képest. A vizsgált időszakban a Ft/ átlagárfolyam minimálisan,

Részletesebben

JELENTÉS. Kunszentmiklós Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1241 2012. április

JELENTÉS. Kunszentmiklós Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1241 2012. április JELENTÉS Kunszentmiklós Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1241 2012. április Állami Számvevőszék Iktatószám: V-3072-024/2012. Témaszám: 1015 Vizsgálat-azonosító szám: V0560103

Részletesebben

Jegyzıkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyőlésérıl

Jegyzıkönyv. A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyőlésérıl Jegyzıkönyv A Gardénia Csipkefüggönygyár Rt 2006. április 27-én megtartott éves rendes közgyőlésérıl Peter Zelnik elnök-vezérigazgató üdvözli a részvényeseket, a részvényesek képviselıit, a testületek

Részletesebben

PannErgy Nyrt. Előzetes tájékoztató a 2014. évi gazdálkodásról. 2015. február 19.

PannErgy Nyrt. Előzetes tájékoztató a 2014. évi gazdálkodásról. 2015. február 19. PannErgy Nyrt. Előzetes tájékoztató a 2014. évi gazdálkodásról 2015. február 19. Vezetői összefoglaló 2014. utolsó negyedéve újabb mérföldkő a Társaság életében, hiszen a Miskolci Projekt szeptemberben

Részletesebben

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. december 31.

Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. december 31. Társaság neve: Társaság címe: Ágazati besorolás Beszámolási időszak Graphisoft Park SE Telefon 437 3040 1031 Budapest, Záhony u. 7. Információ technológia 2006. augusztus 21. - 2006. december 31. Telefax

Részletesebben

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2012. április 26-i üléséről a Városháza Nagytermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző,

Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2012. április 26-i üléséről a Városháza Nagytermében. Dr. Csorba Csaba jegyző, Megyeri László aljegyző, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Gyomaendrőd 10/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 2012. április 26-i üléséről a Városháza Nagytermében. Jelen vannak: Várfi András polgármester,

Részletesebben

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ

2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 1. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS Budapest, 2004. január 30. EGIS Gyógyszergyár Rt. 2002/2003. ÉVES KONSZOLIDÁLT BESZÁMOLÓ 2. MÉRLEG ÉS EREDMÉNYKIMUTATÁS Budapest, 2004.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. 22./2015. (04.29.) sz. közgyűlési határozat szerinti módosításokkal az alábbi: I. Általános adatok

ALAPSZABÁLY. 22./2015. (04.29.) sz. közgyűlési határozat szerinti módosításokkal az alábbi: I. Általános adatok ALAPSZABÁLY A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan MűködőRészvénytársaság - melyet a Tatabányai Törvényszék Cégbírósága a cégek között 11-10-001604 számon tart nyilván egységes szerkezetű Alapszabálya

Részletesebben

2004. ÉV EREDMÉNYEI: ELÉRTÜK PÉNZÜGYI CÉLJAINKAT, MEGŐRIZTÜK VEZETŐ POZÍCIÓNKAT A SZABÁLYOZÓI ÉS VERSENYKÖRNYEZETI NYOMÁS ELLENÉRE

2004. ÉV EREDMÉNYEI: ELÉRTÜK PÉNZÜGYI CÉLJAINKAT, MEGŐRIZTÜK VEZETŐ POZÍCIÓNKAT A SZABÁLYOZÓI ÉS VERSENYKÖRNYEZETI NYOMÁS ELLENÉRE 2004. ÉV EREDMÉNYEI: ELÉRTÜK PÉNZÜGYI CÉLJAINKAT, MEGŐRIZTÜK VEZETŐ POZÍCIÓNKAT A SZABÁLYOZÓI ÉS VERSENYKÖRNYEZETI NYOMÁS ELLENÉRE BUDAPEST 2005. február 11. A Matáv (NYSE: MTA.N és BSE: MTAV.BU), Magyarország

Részletesebben

MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE

MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE A TISZAI VEGYI KOMBINÁT RÉSZVÉNYTÁRSASÁG MAGYAR SZÁMVITELI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI SZERINT KÉSZÍTETT EGYEDI ÉVES BESZÁMOLÓJA A 2002. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE A FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉSSEL EGYÜTT

Részletesebben

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése

Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei gyorsjelentése Budapest, 2005. augusztus 8. Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság 2005. II. negyedévi tőzsdei

Részletesebben

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930

Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 Zalaegerszegi Intézet 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a, Pf. 67. Telefonközpont: (06-92) 509-900 Fax: (06-92) 509-930 FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági

Részletesebben

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság

a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Belvárosi Kaszinó Szerencsejáték Szervező Korlátolt Felelősségű Társaság 2013. évi beszámolójához BELVÁROSI KASZINÓ SZERENCSEJÁTÉK SZERVEZŐ KFT. 2 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

JELENTÉS. Bátonyterenye Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1216 2012. április

JELENTÉS. Bátonyterenye Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1216 2012. április JELENTÉS Bátonyterenye Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről (43/4) 1216 2012. április Állami Számvevőszék Iktatószám: V-3106-022/2012. Témaszám: 1015 Vizsgálat-azonosító szám: V0560137

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATI JAVASLATOK 4. FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG JELENTÉSE 2014. 5. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS 2014.

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATI JAVASLATOK 4. FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG JELENTÉSE 2014. 5. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS 2014. TARTALOM: KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATI JAVASLATOK 1. ÜZLETI JELENTÉS 2014. 2. ÉVES BESZÁMOLÓ 2014. 3. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014. 4. FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG JELENTÉSE 2014. 5. KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS

Részletesebben

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.

Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online. Felsőtárkány Község Önkormányzata 3324 Felsőtárkány, Fő út 101. Tel: 36/534-010 Fax: 36/434-157 e-mail: felsotarkany.onkormanyzat@t-online.hu Jegyzőkönyv Készült a Felsőtárkány Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Vas megye, 2012/2

Statisztikai tájékoztató Vas megye, 2012/2 Statisztikai tájékoztató Vas megye, 2012/2 Központi Statisztikai Hivatal 2012. szeptember Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 6 Beruházás...

Részletesebben

Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Rt. 2002. éves jelentése

Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Rt. 2002. éves jelentése Az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Rt. 2002. éves jelentése 1. A Társaság története Az Agrimill-Agrimpex Rt (továbbiakban: Agrimill Rt vagy Társaság) kapacitását tekintve ma Magyarország

Részletesebben

Az MVM Csoport. Konszolidált Pénzügyi Kimutatása. 2012. év

Az MVM Csoport. Konszolidált Pénzügyi Kimutatása. 2012. év MVM Magyar Villamos Művek Zártkörűen Működő Részvénytársaság Az MVM Csoport EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint készített Konszolidált Pénzügyi Kimutatása 2012. év Budapest,

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I. félévi konszolidált jelentése A Pannon-Váltó Nyrt. konszolidált mérlegébe a következő társaságok kerültek bevonásra: Pannon Consulting Kft. A Pannon-Váltó Nyrt. részesedése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Orosháza, Csorvási út 27.) Évi Rendes Közgyűléséről. képező jelenléti ív alapján.

JEGYZŐKÖNYV. Orosháza, Csorvási út 27.) Évi Rendes Közgyűléséről. képező jelenléti ív alapján. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: a MEZŐGÉP Autóipari és Gépgyártó Részvénytársaság (5900 Orosháza, Csorvási út 27.) Évi Rendes Közgyűléséről Közgyűlés helye: Közgyűlés ideje: Jelen vannak: 5904 Orosháza, Gyopárosfürdő,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. április 22. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. április 22. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. április 22. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László Dékányné dr. Balogh Andrea Barna Károly Gyömbér László Juhász

Részletesebben

I. Konszolidált jelentés

I. Konszolidált jelentés I. Konszolidált jelentés 1. Vezetői összefoglaló 2012 első negyedévében a teljes árbevétel euróban mérve 6,4 %-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A bázisidőszakinál gyengébb forint árfolyam

Részletesebben

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május

A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május A KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság időközi vezetőségi beszámolója 2012. május 1 I. A pénzügyi év első négy hónapjában bekövetkezett jelentősebb események és tranzakciók,

Részletesebben

1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI

1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI 1. CÍM: VÁLLALKOZÁSOK KÖLTSÉGVETÉSI BEFIZETÉSEI 1/1. ALCÍM: TÁRSASÁGI ADÓ A 2008. évi költségvetési előirányzat a társasági adó címén 530,6 milliárd forint bevétellel számolt. Az előirányzattal szemben

Részletesebben

Időközi vezetőségi beszámoló 2016. I. negyedév 2016. május 13.

Időközi vezetőségi beszámoló 2016. I. negyedév 2016. május 13. ALTEO Nyrt. Időközi vezetőségi beszámoló 2016. I. negyedév 2016. május 13. 1 Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság ) a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX.

Részletesebben

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Fertőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 3/2013. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2013. szeptember 11. napján megtartott NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ü L É S É R Ő L Készült: 4 példányban. 1 Fertőd Város

Részletesebben

I/1. Az ERSTE Bank Hungary Nyrt. rövid bemutatása Cégjogi forma: Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Alapítási időpont: 1986. december 16. Cégbejegyzés időpontja: 1988. április 12. (utolsó változásbejegyzés:

Részletesebben

Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához

Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához Üzleti jelentés az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. december 31-i éves beszámolójához Az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2010. évben mind vagyon, mind taglétszám tekintetében megőrizte

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 2013/1 Központi Statisztikai Hivatal 2013. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek...

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1

Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Statisztikai tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2012/1 Központi Statisztikai Hivatal 2012. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5

Részletesebben

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése A Nógrád Megye Önkormányzata honlapjának gondozásával összefüggő feladatokról szóló, 2/2003. számú Rendelkezés

Részletesebben

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27.

Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. ÉVES JELENTÉS 2004 Linamar Hungary Rt. Orosháza, 5901 Csorvási út 27. VEZÉRIGAZGATÓ ÜZENETE Társaságunk a 2004. évben jelentősen növelte eredményét, miközben árbevételében jelentős változás nem történt.

Részletesebben

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR VASUTAS EGÉSZSÉGPÉNZTÁR KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2013. 1. ÁLTALÁNOS KIEGÉSZÍTÉSEK A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár (továbbiakban Pénztár) területi elven működő nyitott kiegészítő Egészségpénztár,

Részletesebben

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása

2. Napirendi pont: Az önkormányzat 2013. évi költségvetésének elfogadása 1/2013.(II.14.) ÖKT. Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. február hó 14. napján megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve. N a p i r e n d: 1. Napirendi pont: Beszámoló a két ülés

Részletesebben

Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt.

Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. Délmagyarországi Áramszolgáltató Rt. Konszolidált éves beszámoló és független könyvvizsgálói jelentés 2003. december 31. KONSZOLIDÁLT KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2003. TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ...

Részletesebben

A jegybank a belföldi monetáris kondíciók változtatásával igyekszik megakadályozni

A jegybank a belföldi monetáris kondíciók változtatásával igyekszik megakadályozni Az MNB tevékenységének fõbb jellemzõi 1998-ban 1. Monetáris politika AMagyar Nemzeti Bank legfontosabb feladata az infláció fenntartható csökkentése, hosszabb távon az árstabilitás elérése. A jegybank

Részletesebben

H/17395. számú. országgyűlési határozati javaslat

H/17395. számú. országgyűlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA H/17395. számú országgyűlési határozati javaslat a kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékok tárolójának létesítését előkészítő tevékenység megkezdéséhez szükséges előzetes,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. május 21-én megtartott n y í l t testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. május 21-én megtartott n y í l t testületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Jelen vannak: Dr. Szarvaskő Községi Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. május 21-én megtartott n y í l t testületi üléséről., Benkó Dániel, Lőrincz József, Nahóczki László, Zsirai

Részletesebben

Helyzetkép 2015. december 2016. január

Helyzetkép 2015. december 2016. január Helyzetkép 2015. december 2016. január Gazdasági növekedés A világgazdaság tavalyi helyzetére a regionális konfliktusok éleződése elkerülhetetlenül hatással volt, főképp ezért, és egyéb gazdasági tényezők

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Komárom-Esztergom megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Komárom-Esztergom megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Komárom-Esztergom megye, 213/1 Központi Statisztikai Hivatal 213. június Tartalom Összefoglalás...2 Demográfiai helyzet...2 Munkaerőpiac...3 Gazdasági szervezetek...5 Beruházás...6

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42

STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42 2014. július A mezőgazdaság szerepe a nemzetgazdaságban, 2013 STATISZTIKAI TÜKÖR 2012/42 Tartalom VI. évfolyam 42. szám Összefoglalás...2 1. Nemzetközi kitekintés...3 2. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar

Részletesebben

ALAPTÁJÉKOZTATÓK ERSTE BANK HUNGARY ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

ALAPTÁJÉKOZTATÓK ERSTE BANK HUNGARY ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPTÁJÉKOZTATÓK AZ ERSTE BANK HUNGARY ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2014 2015. ÉVI EGYSZÁZ MILLIÁRD FORINT EGYÜTTES KERETÖSSZEGŰ KÖTVÉNYPROGRAMJÁRÓL 2. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTÉSE KIBOCSÁTÓ: ERSTE BANK HUNGARY

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint.

JEGYZŐKÖNYV. valamint dr. Mészár Erika, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a szervezeti egységek vezetői jelenléti ív szerint. JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. november 3-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1.

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 25-ei munkaterv szerinti nyílt üléséről

J E GYZŐ KÖNYV. Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 25-ei munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal Oroszlány 5/2014. KTÜ J E GYZŐ KÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Távol van: Meghívottak: 2014. március 25-ei munkaterv szerinti nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. az EGIS Gyógyszergyár Rt. (székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.)

JEGYZŐKÖNYV. az EGIS Gyógyszergyár Rt. (székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.) JEGYZŐKÖNYV az EGIS Gyógyszergyár Rt. (székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.) 2003. január 15-én, a Grand Hotel Hungaria konferenciatermében (1074 Budapest, Rákóczi út 90.) tartott éves rendes

Részletesebben

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA

A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft. 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A Tarjánhő Szolgáltató Elosztó Kft 2009 évi ÉVES BESZÁMOLÓJA A TARJÁNHŐ SZOLGÁLTATÓ-ELOSZTÓ KFT. 2009. ÉVI BESZÁMOLÓJA Tisztelt Közgyűlés! A Tarjánhő Kft.-t Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben