Tájékoztató a BKISZ VI. beruházás keretében kiépülő házi bekötővezetékek, átemelők és rákötési lehetőségekről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató a BKISZ VI. beruházás keretében kiépülő házi bekötővezetékek, átemelők és rákötési lehetőségekről"

Átírás

1 Tájékztató a BKISZ VI. beruházás keretében kiépülő házi bekötővezetékek, átemelők és rákötési lehetőségekről A Budapest Kmplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) prjekt keretében a csatrnaépítéssel érintett ingatlankat a beruházás részeként kiépülő házi bekötővezetékeken keresztül lehet csatlakztatni, rákötni a kiépülő új, utcai gerinchálózatra. Az alábbiakban részletes tájékztatásunkat lvashatja a BKISZ beruházás keretében kiépülő bekötővezetékek típusairól, illetve a házi rákötés lépéseiről. A BKISZ beruházás keretében az európai uniós támgatás szigrú szabályai miatt, kizárólag azn ingatlank részére épül ki a rákötést lehetővé tévő házi bekötővezeték és a szükséges tartzékai, melyek vezetékes ivóvíz ellátással (érvényes szlgáltatási szerződéssel) rendelkeznek. Csatrnaépítés előtt: egyeztetés a házi bekötőcsatrnáról A kivitelező illetékes munkatársai akik fényképes prjektigazlvánnyal rendelkeznek, közvetlenül a munkálatk megkezdése előtt személyesen felkeresik az ingatlantulajdnsakat, hgy a házi bekötőcsatrna helyéről egyeztessenek. Az egyeztetések célja, hgy a bekötőcsatrna a tulajdns számára megfelelő nymvnaln épüljön meg, amennyiben ez műszakilag megldható. Ezt a nyilatkzatt mindenképp alá kell írni, ha a tulajdns szeretné a későbbiekben rákötni ingatlanát a krszerű szennyvízelvezetésre, hiszen csak ebben az esetben épül ki a beruházás keretében az ún. házi bekötőcsatrna a telken belül, ami biztsítja a rákötést. Amennyiben úgy alakul, hgy az egyeztetéskr a kivitelező nem találja tthn a tulajdnst, egy másdik alkalmmal, eltérő napszakban újra felkeresi a lakót. A kivitelező ilyen esetben tvábbá egy szórólapn meghagyja az elérhetőségét, melyen keresztül fel is vehetjük a céggel a kapcslatt. A nyilatkzat kitöltése és aláírása a tulajdns érdeke, ezért mindenképpen segítsük elő a kivitelezővel való egyeztetést. FONTOS: Több jelzést is kaptunk arra vnatkzóan, hgy a beruházás megkezdésének hírére több vállalkzó kínálja szlgáltatásait az érintett kerületek laksai részére, egyes esetekben előleget kérve. A nyertes kivitelező Knzrcium tagjai a STRABAG Építőipari Zrt. és a PENTA Kft. szakemberei nem kérnek pénzt a beruházás keretében elvégzendő egyeztetésekért és munkákért.

2 A beruházás keretében kiépülő bekötővezetékek típusai: A meglévő csatrnahálózat, a tpgráfiai visznyk és az ingatlank elhelyezkedésének függvényében a prjekt keretében különböző típusú házi bekötővezetékek épülnek ki, melyekről az alábbiakban adunk részletes tájékztatást: Gravitációs gerinccsatrna esetén: Gravitációs házi bekötővezeték, mely a telekhatárn belül 1 m-re elhelyezett tisztító nyílásig fedőtányérral elzárva kerül kiépítésre: Az FCSM Zrt. a közcsatrnákat és tartzékaikat, valamint a házi bekötőcsatrnákat a telekhatári ellenőrző aknáig veszi át üzemeltetésre. Tpgráfiai visznyk miatt szükséges nymóvezetékes bekötés: a hegyvidéki területek völgyldalain a telken belül elhelyezett házi átemelő beépítésére van szükség. Ennek telepítésére ly módn kerül sr, hgy arra az ingatlan meglévő szennyvíz kivezetése gravitációsan ráköthető legyen. Innen a telekhatárnál elhelyezett aknáig nymóvezeték kerül kiépítésre, majd az utcai gerinccsatrnáig gravitációs vezetéket építenek (ha nincs lehetőség gravitációs szakasz kiépítésére, csillapító aknát kell elhelyezni a telekhatárn kívülre, vagy az utcai gerinc tisztítóaknájára kell csatlakzni).

3 Nymtt gerinccsatrna esetén: Nymóvezetékes bekötés: a telken belül ly módn elhelyezett házi átemelő beépítése, hgy arra az ingatlan meglévő szennyvíz kivezetése gravitációsan ráköthető legyen, nnan nymóvezeték kiépítése a telekhatárn kívül elhelyezett elzáró beépítésével. A prjekt keretében a beruházás költségvetéséből vagyis a tulajdnsk számára ingyenesen kerül kiépítésre a tisztítóidmban vagy a házi átemelőben végződő gravitációs vagy nymtt házi bekötővezeték. A kivitelező feladata tvábbá minden esetben a bekötővezeték és tartzékainak telepítése után az érintett területek eredeti állaptnak megfelelő helyreállítása is.. Különbségek a gravitációs és a nymóvezetékes bekötések között: A gravitációs bekötés esetén a telekhatártól 1 méterre a beruházás keretében tisztítóaknát építenek ki. A lakóépület és a tisztítóakna közötti szakaszn az ingatlantulajdnsnak kell a belső hálózatt kialakítani és a későbbiekben karbantartani. Ezzel ellentétben a házi átemelő beépítése ly módn történik, hgy arra az ingatlan szennyvízkivezetése gravitációsan ráköthető legyen, így a hegyvidéki területek völgyldalain a tpgráfiai visznykból adódóan ez szinte az ingatlan közvetlen környezetét jelenti, így ilyen esetekben minimális az a szakasz, melyet az ingatlantulajdnsnak kell kialakítani és a későbbiekben

4 karbantartani. Természetesen a házi átemelő telepítése a telken belül bntással járhat, aznban mst ennek teljes körű helyreállítása is a prjekt részeként valósul meg. A házi átemelők energia ellátása az ingatlan elektrms hálózatáról kerül kiépítésre a prjekt részeként, illetve egy mérő is beépítésre kerül. A házi átemelők energiafgyasztása így a tulajdns energiaszámlájában jelenik meg, mely havi pár száz Ft-s mértékben érinti tulajdnskat ig. A Víziközmű törvény végrehajtási rendeletének decemberi módsítása alapján pedig az ellátásért felelősnek (Budapest területén Budapest Fővárs Önkrmányzatának) december 31-ig gndskdnia kell a házi átemelők energiaellátásáhz szükséges hálózat felhasználási helytől független energiahálózattal történő kiváltásáról vagy kmpenzációról. Esetleges meghibásdás, üzemzavar esetén a házi átemelő fényjelzéssel jelzi a hibát, melyet az FCSM ingyenesen hívható zöldszámán (06/ ) keresztül, az ingatlantulajdns tud bejelenteni. Az átemelő szivattyú aknája biztnsági tárzó kapacitással rendelkezik, aminek köszönhetően legalább a felhasználási hely egynapi szennyvízkibcsátásának megfelelő mennyiséget képes tárlni. Így a lakótér szennyvízelvezetése háztartási használat esetén legalább egy napig meghibásdás esetén is biztsíttt. Hibabejelentést követően a közszlgáltató 24 órán belül kivnul a helyszínre és elhárítja a hibát, illetve szükség esetén csereszivattyút szerel be.

5 A házi rákötés lépései 1. A házi (telekhatárn belüli) hálózat megtervezése A rákötés első lépéseként egy megfelelő végzettséggel és mérnökkamarai tagsággal rendelkező szakemberrel meg kell terveztetnünk a telken belüli szennyvízhálózatt. A tervezés megkezdésének feltétele, hgy megépüljön az utcában a közcsatrna és az ingatlanhz tartzó házi bekötőcsatrna is, valamint sr kerüljön azk műszaki vizsgálatára és az ún. gedéziai bemérésre. A méréseket követően állnak majd a szlgáltató Fővársi Csatrnázási Művek (FCSM) rendelkezésére ugyanis azk a műszaki adatk a bekötőcsatrnák helye és mélysége melyek ismeretében az ingatlantulajdnsk megkezdhetik a házi hálózat terveztetését. Arról, hgy mely szakaszkn történt meg az ellenőrzés, tájékztatni fgjuk az érintetteket. Fnts, hgy a terveket kizárólag tervezői jgsultsággal rendelkező a tervezői névjegyzékben szereplő, települési vízgazdálkdás tervezési (VZ-TEL), illetve épületgépész-tervezői (G), jgsultsággal rendelkező szakember készítheti el. Az elkészült terveket ellenőrzésre és jóváhagyásra be kell nyújtani a csatrnahálózat későbbi üzemeltetője, az FCSM részére. (A terveken kívül, az ügyintézéshez tvábbi dkumentumk szükségesek, ezekről a ldaln, illetve az FCSM ügyfélszlgálati elérhetőségein tájékzódhat). A házi hálózat megterveztetésének költsége az ingatlan tulajdnsát terheli. 2. A házi (telekhatárn belüli) hálózat engedélyeztetése Az FCSM megvizsgálja a házi hálózat kiépítésére beadtt terveket. Az építésre vnatkzó engedély, azaz a SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS kiadásának előfeltétele, hgy az ingatlan előtt kiépített gerinccsatrnát üzembe helyezzék. Ha erre sr került és a benyújttt dkumentáció minden előírásnak megfelel, akkr állítja ki az FCSM az érintett laksk részére a SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁST, illetve átadja az érintett laksknak a közszlgáltatási szerződéstervezetét is.

6 3. A házi (telekhatárn belüli) hálózat megépítése A szennyvízrendszer üzembehelyezése után, a SZOLGÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁS kézhezvételével építhetjük ki házi hálózatunkat. A jelenleg működő, megfelelően szigetelt szennyvíztárlók a tvábbiakban - tartalék tárzóként - abban az esetben használhatóak, ha ehhez az FCSM a hzzájárulását adja. A házi hálózat kiépítésének költsége az ingatlan tulajdnsát terheli. FONTOS: Megfelelő referenciával rendelkező vállalkzót bízzn meg a kivitelezéssel. A szakszerűtlen kivitelezés utólags javítása a legdrágább. 4. A házi (telekhatárn belüli) hálózat használatba vétele A házi hálózat kiépítése még nem jelenti autmatikusan azt, hgy már használhatjuk az új szennyvízcsatrnát, több fnts lépés van még ekkr hátra. Ha a telken belüli munkák elkészültek, akkr a HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁS KÉRELEM kitöltésével lehet megkérni az FCSM hzzájárulását a házi csatrna használatbavételéhez. Ennek feltétele, hgy az érintett ingatlantulajdns aláírja a KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉST, amelyet a kérelem beadásáig el kell küldenie az FCSM részére. Ha minden jgi és műszaki feltétel teljesül, azaz megtörtént az adtt szakasz üzembe helyezése, és minden szükséges nymtatvány rendelkezésre áll, az FCSM kiadja a HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁST. Ennek kiadásával egy időben aláírásra kerül a KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS, ez jelenti azt, hgy már használhatjuk az új csatrnát. Az FCSM HASZNÁLATBAVÉTELI HOZZÁJÁRULÁSÁNAK kézhezvételét megelőzően az új csatrnára rácsatlakzni nem szabad, mert ezzel az építés alatt álló rendszerben kár keletkezhet. Kérjük, Ön se tegye! Arról, hgy egy-egy szakaszn pntsan mikr indulhatnak meg a rákötések, részletes infrmációval fgunk szlgálni a helyi médiában, illetve a prjekt hnlapján, a ldaln. Az infrmációk a kerületi újságban, illetve az önkrmányzat hnlapján is elérhetőek lesznek. Budapest, március Envirduna Beruházás Előkészítő Kft.

TÁJÉKOZTATÓ A SZENNYVÍZ-BEKÖTÉS LÉTESÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEKRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓ FELADATAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A SZENNYVÍZ-BEKÖTÉS LÉTESÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEKRŐL ÉS A FELHASZNÁLÓ FELADATAIRÓL Fővársi Vízművek Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 23-27. www.vizmuvek.hu Levélcím: 1397 Bp., Pf. 512 Vízvnal: 06-40-247-247 Fax: 06-40-247-742 E-mail cím: vizvnal@vizmuvek.hu Adatkezelési nyilvántartási számk:

Részletesebben

KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014

KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014 LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ 2015. FEBRUÁR 19. LAKOSSÁGI BEKÖTÉSEK a "Szigetszentmiklós, Bucka városrész szennyvízcsatornázás és a szennyvíztisztító telep bővítése" tárgyú, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0014 azonosító

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM. név város/község. utca sz. em. ajtó. alatti lakos megrendelem Önöknél a város/község. utca sz. hrsz-ú

CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM. név város/község. utca sz. em. ajtó. alatti lakos megrendelem Önöknél a város/község. utca sz. hrsz-ú Vevői rendelésszám: Előlegszámla száma: Üzemmérnökség Bekötési előleg: Ft Befizetés ideje: Megrendelő tölti ki: CSATORNABEKÖTÉSI KÉRELEM név város/község utca sz. em. ajtó alatti lakos megrendelem Önöknél

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.2.0/09-11. Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása. című konstrukcióhoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Prgram EOP-1.2.0/09-11 Szennyvízelvezetés és tisztítás megvalósítása című knstrukcióhz érvényes: 2011. február 10-től 1 Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály

TÁJÉKOZTATÓ. Nyugdíjbiztosítási és Adategyeztetési Főosztály TÁJÉKOZTATÓ nemzeti nyugdíj ADATEGYEZTETÉSSEL kapcslatsan Tájékztató a kérelemre induló adategyeztetési eljárásról 2013. január 1-jétől kezdődően a társadalmbiztsítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI.

Részletesebben

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai I. Elektrnikus ügyintézés lehetőségének biztsítása 2. (1) bekezdés valamennyi kamarai feladat- és hatáskörbe tartzó hatósági, fegyelmi és egyéb ügyben valamennyi jgszabály alapján biztsítandó kamarai szlgáltatás

Részletesebben

Támogatás célja. a településkép, a vidéki lakókörnyezet, közösségi terek, közterületek állapotának javítása,

Támogatás célja. a településkép, a vidéki lakókörnyezet, közösségi terek, közterületek állapotának javítása, Falumegújítás és Falufejlesztés 135/2008. (X.18.) FVM rendelet Támgatás célja a településkép, a vidéki lakókörnyezet, közösségi terek, közterületek állaptának javítása, a helyi piack létrehzásának és fejlesztésének

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) :

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) : LAKOSSÁGI JELZÁLOGKÖLCSÖN SZERZŐDÉSEK Ügyféltájékztató Flyósítás utáni flyamatk Helyrajzi szám váltzással járó hzzájárulás iránti kérelmek (ingatlanadatváltzás) Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban tájékztatást

Részletesebben

Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció

Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció Lgisztikai közpntk és szlgáltatásk fejlesztése pályázati knstrukció A pályázatk benyújtása előreláthatólag 2009. augusztus 3-tól 2010. december 31-ig lehetséges! A GOP-2009-3.2.1 (Budapest és Pest megyén

Részletesebben

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL

FORRÁSOLDALI KAMATTÁMOGATÁSÚ HITEL ÁLLAMI KAMATTÁMOGATÁSÚ LAKÁSHITELEK Ügyféltájékztató Hatálys: 2006. któber 9-től Tisztelt Ügyfelünk! Engedje meg, hgy szíves figyelmébe ajánljuk a MKB Bank Zrt-nél igényelhető Frrásldali kamattámgatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. A turisztikai fogadóképesség javítása c. támogatására. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram keretében A turisztikai fgadóképesség javítása c. támgatására Kódszám: KMOP-2007-3.1.2/A/B/D A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

Szennyvízcsatornázás Csepelen Lakossági fórum 2012. június 21.

Szennyvízcsatornázás Csepelen Lakossági fórum 2012. június 21. Szennyvízcsatornázás Csepelen Lakossági fórum 2012. június 21. Elindult a csepeli szennyvízcsatornázás! ÍGÉRETEK HELYETT CSELEKVÉS! Uniós támogatásból megoldódik az évtizedek óta húzódó szennyvízprobléma,

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Hatálys: v1_2017. január 23-tól Tartalmjegyzék ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ... 3 1. Bevezető rendelkezések... 3 2. Az adatkezelő és az adatfeldlgzó... 4 3. A kezelt adatk köre, az adatk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Dunántúli Operatív Program. Regionálisan kiegyensúlyozott, vonzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Közép-Dunántúli Operatív Prgram Reginálisan kiegyensúlyztt, vnzó telephelyi, iparterületi infrastruktúra kialakítása Kódszám: KDOP-2007-1.1.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával,

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építtetők/meghatalmazottak részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építtetők/meghatalmazottak részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre 2017.01.01-től Építtetők/meghatalmazttak részére Frissítve: 2017. június 15. Tartalm 1. Belépés az e-építési napló alkalmazásba... 3 2. Saját

Részletesebben

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése)

Közlemény. Módosított pont. dokumentum neve Pályázati útmutató és Pályázati felhívás. B1 Jogi forma (a szöveg kiegészítése) Közlemény A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a tisztelt pályázók figyelmét, hgy a TIOP-1.2.1/08/1 Agóra -multifunkcinális közösségi közpntk és területi közművelődési tanácsadó szlgálat infrastrukturális

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

Üzemeltetési Külön Szerződés

Üzemeltetési Külön Szerződés (MUNKAPÉLDÁNY) mely létrejött egyrészről, Név: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Székhely: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Nyilvántartó cégbíróság: Baranya Megyei Bíróság, mint Cégbíróság Adószám: 15735612-2-02

Részletesebben

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása GINOP 1.2.5-15

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása GINOP 1.2.5-15 Jelen tájékztatóban fglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatkkal kapcslats infrmációk tájékztató jellegűek,

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

II.1.1) A szerzodéshez rendelt elnevezés: Flórián téri üzletközpont használati melegvíz alapvezetékének kiváltása és járulékos munkái

II.1.1) A szerzodéshez rendelt elnevezés: Flórián téri üzletközpont használati melegvíz alapvezetékének kiváltása és járulékos munkái 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje

A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcsolatos tájékoztatás rendje 15. sz melléklet A jelentéstétellel és kifizetésekkel kapcslats tájékztatás rendje A KEDVEZMÉNYEZETTEK JELENTÉSTÉTELI ÉS MONITORING FELADATAI A Pályázati Alap kedvezményezettje köteles a TKSZ-t tájékztatni

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban 1042 Budapest, István út 15. 231-3173, Fax.: 231-3175 fepitesz.irda@ujpest.hu Budapest Fővárs IV. kerület Újpest Önkrmányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI KABINET FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁJÉKOZTATÓ az

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL

SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL SZOLGÁLTATÁSOK HATÁROK NÉLKÜL Szélesebb fgyasztói kínálat, jbb ár-érték arány és könnyebb hzzáférhetőség a szlgáltatáskhz a szlgáltatási irányelvnek köszönhetően MIT NYERHET FOGYASZTÓKÉNT A SZOLGÁLTATÁSI

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy az INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL Nyíregyházi Nyelviskla Krlátlt Felelősségű Társaság Rövid név: ILS Nyelviskla

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól)

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: 2018. május 23-tól) A Badacsny Ingatlanirda elkötelezett az ügyfelek bizalmas és személyes infrmációinak tiszteletben tartása és megőrzése iránt. Webldalaink jelentős

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS MÉRNÖKI ÉS MŰSZAKI FELÜGYELETI MUNKÁK ELLÁTÁSÁRA, amely létrejött. Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás A SZERZŐDÉS SZÁMA: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS NAGYATÁD ÉS KÖRNYÉKE CSATORNAHÁLÓZATÁNAK ÉS NAGYATÁD SZENNYVÍZTELEPÉNEK FEJLESZTÉSE ELNEVEZÉSŰ KEOP-1.2.0/09-11-2011-0038 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTTEL KAPCSOLATOS MÉRNÖKI

Részletesebben

Megállapodás. Áporka Község Önkormányzata 2338 Áporka, Petőfi S. u. 32. nyilvántartási szám: ÁHT 734774. képviseli: dr. Kovács Tibor polgármester

Megállapodás. Áporka Község Önkormányzata 2338 Áporka, Petőfi S. u. 32. nyilvántartási szám: ÁHT 734774. képviseli: dr. Kovács Tibor polgármester Megállapdás a Dunavarsány, külterület 036/16 hrsz. alatti, valamint Taksny, külterület 099/40 és 0107 hrsz. alatti ingatlankn feltárt talajvízszennyezés kármentesítése, tényfeltárási záró dkumentáció és

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A Zuglói Közbiztnsági nn-prfit Krlátlt Felelősségű Társaság (tvábbiakban: ZKNP KFT., székhelye: 1143 Budapest, Laky Adlf u. 36., cégjegyzékszáma:

Részletesebben

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

Fennmaradási engedélyezési eljárás

Fennmaradási engedélyezési eljárás Lakssági tájékztató Lakssági tájékztató a fennmaradási engedélyezési eljárás 2013. január 1 jén hatályba lépő új szabályairól Milyen esetben kérhető, és ki kérhet fennmaradási engedélyt? Fennmaradási engedély

Részletesebben

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán:

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán: Felhívjuk mindenki figyelmét, hgy a tájékzódásra szánt hivatals dkumentum az MVH által kibcsáttt közlemény. Ez a vázlat nem teljes körű, a kifizetési kérelmek benyújtásáhz, mindenképpen szükséges áttanulmányzni

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Közhasznúsági jelentés és szakmai program beszámoló 2007. Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1. Közhasznúsági jelentés és szakmai prgram beszámló 2007. Mzgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete 3400 Mezőkövesd, Abkarvits Jenő tér 1. Az Egyesület teljes költségvetési beszámlóját a közhasznúsági jelentés

Részletesebben

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni,

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni, Tájékztató az elektrnikus kapcslatartás kötelező és lehetséges csatrnáiról a 2018. évi hatálys jgszabályk alapján a helyi adózással kapcslatban Az elektrnikus ügyintézés és a bizalmi szlgáltatásk általáns

Részletesebben

"Micsoda NŐ" promóciós játék

Micsoda NŐ promóciós játék "Micsda NŐ" prmóciós játék A játék célja A prmóciós játék célja az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi lista összeállítása és az összegyűjtött adatknak a Kupn

Részletesebben

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat Dől a lé! - prmóciós játék - Játékszabályzat A játék célja A játék szervezője az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi listát állít össze, és az összegyűjtött adatkat

Részletesebben

II.1.1) A szerződéshez rendelt elnevezés: CSAPI telephelyein felmerülő azbeszt mentesítési és tűzvédő bevonat készítési munkák

II.1.1) A szerződéshez rendelt elnevezés: CSAPI telephelyein felmerülő azbeszt mentesítési és tűzvédő bevonat készítési munkák 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) április 5. I. TÁRSASÁGUNK PANASZKEZELÉSI RENDJE

PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) április 5. I. TÁRSASÁGUNK PANASZKEZELÉSI RENDJE PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) 2019. április 5. Az O.F.SZ. Országs Fizetési Szlgáltató Zrt. (a tvábbiakban: Társaság) törekvése, hgy termékeivel, szlgáltatásaival és ügyfélkiszlgálásával

Részletesebben

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők:

A fedezetre vonatkozó feltételek a következők: Tájékztató a Nemzeti Eszközkezelő (NET) prgramjáról A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) feladata, hgy a súlysan eladósdtt, szciálisan rászrult hiteladóstól illetve zálgkötelezettől az állam részére megvásárlja

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ-

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ III. KÖTET FELADATLEÍRÁS - A PÉCS2010 EURÓPA KULTURÁLIS FİVÁROSA PROGRAM BERUHÁZÁ- SAIHOZ KAPCSOLÓDÓ KOMPLEX MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK - Pécs2010 EKF prgram TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETİ...

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

Tisztelt Ajánlatkérő!

Tisztelt Ajánlatkérő! Tata Várs Önkrmányzata 2890 Tata, Kssuth tér 1. Fax. 34-588-665 Tárgy: Önkrmányzati integrált gazdasági infrmatikai rendszer bevezetése és üzemeltetése tárgyú egyszerű eljárási rendben indult nyílt közbeszerzési

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL 9022 Győr, Türr István utca 1. - 9020 Győr Pf.: 36 - Telefn: +36 (96) 326-244; 326-453 - Fax: +36 (96) 518-220 E-mail: gyamhivatal@gyrkzig.hu - Hnlap: www.gyrkzig.hu 2 Államigazgatási

Részletesebben

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 9700 Szmbathely, Kssuth u. 1-3. Tel.: (06) 94-520-100; Fax: (06) 94-328-148 E-mail: inf@szmbathely.hu www.szmbathely.hu Rendeletalktás és egyéb szabályzási

Részletesebben

Kerületünkben évtizedek óta megoldatlan a nyilvános, nagy látogatottságú közterületek illemhelyekkel történő ellátása.

Kerületünkben évtizedek óta megoldatlan a nyilvános, nagy látogatottságú közterületek illemhelyekkel történő ellátása. Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés közterületi illemhelyek létesítéséről Tisztelt Képviselő-testület! Kerületünkben évtizedek óta megldatlan a nyilváns, nagy látgatttságú

Részletesebben

4. Közfoglalkoztatás

4. Közfoglalkoztatás 4. Közfglalkztatás 4.2 Járási startmunka mintaprgram Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Pest Megyei Krmányhivatal járási hivatala Az ügyintézéshez szükséges dkumentumk, kmányk: Kérelem Önkrmányzatk,

Részletesebben

Etyek Gasztrosétány Újhegyi út Lakossági fórum II.

Etyek Gasztrosétány Újhegyi út Lakossági fórum II. Etyek Gasztrosétány Újhegyi út Lakossági fórum II. Etyek Gasztrosétány Konzorcium Hered György Főmérnök Mai témáink 2016-os fórumon elhangzottak Azóta eltelt időszak rövid áttekintése, elvégzett munkák

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi Önkrmányzat

Részletesebben

MOBILKOMMUNIKÁCIÓS ÜZEMELTETŐI SZERZŐDÉS

MOBILKOMMUNIKÁCIÓS ÜZEMELTETŐI SZERZŐDÉS Access-Phne Kft. ELMŰ üzemeltetési szerződés MOBILKOMMUNIKÁCIÓS ÜZEMELTETŐI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Access-Phne Krlátlt Felelősségű Társaság (székhelye: 1074 Budapest Vörösmarty u. 9. fsz.3.,

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS

MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai MKB 1X1 SZABADFELHASZNÁLÁSÚ HITEL IGÉNYLÉS Hitelkérelem típusa Új igénylés Meglévő sz. szerződés módsítása Hitel összege Hitel futamideje hónap 1 Rendelkezésre tartási idő

Részletesebben

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Az alábbi tájékztató célja, hgy segítségével Ön a Kézenfgva Alapítvány Jgsegély Szlgálata (A tvábbiakban: Szlgáltató) (http://kezenfgva.hu/jgsegely-szlgalat)

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport Általáns Üzleti Feltételek - Könyvelési szlgáltatás B-Tp cégcsprt A jelen Általáns Üzleti Feltételek a B-Tp cégcsprt által nyújttt könyvelési (könyvviteli, könyvvezetési) szlgáltatáskra vnatkznak, függetlenül

Részletesebben

PÁLYÁZAT ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP

PÁLYÁZAT ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP PÁLYÁZAT ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSE VP-2-4.1.1.3.-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: A felhívás alapvető célja a lófélék, a húshasznsítású galamb, a strucc, az emu, a fürj, a nyúl, a méh és a csincsilla

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése

NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése NAGYKOVÁCSI VIZIKÖZMŰVEK 2012. ÉVI MÓDOSÍTOTT BERUHÁZÁSI TERV teljesítése 2012 évben indított munkák I. Előre nem tervezett értéknövelő munkák A keret terhére az alábbi munkák valósultak meg 2012-ben:

Részletesebben

TÖBBGYERMEKES CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT LAKÁSHITELE

TÖBBGYERMEKES CSALÁDOK OTTHONTEREMTÉSI KAMATTÁMOGATOTT LAKÁSHITELE Hiteligénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA LAKÁSÉPÍTÉSI ÉS LAKÁSBŐVÍTÉSI HITELEKRE TOVÁBBÁ TÖBBGYERMEKES

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

PWNET Internet szolgáltatásra vonatkozó

PWNET Internet szolgáltatásra vonatkozó WISP Trade Kft. (szlgáltató) ra vnatkzó Általáns Szerződési Feltétei ÁSZF Első hatályba lépés kelte: 2011. július 18. Utlsó módsítás hatályba lépése: 2012. április 1. Kvács Enikő ügyvezető Általáns Szerződési

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Zagyvarékas Község Képviselő-testülete anyagilag is támgatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezetek működését,

Részletesebben

Melléklet: Márvány utca 10. szám alatti irodaház ÖTLETPÁLYÁZAT - tervezési program TERVEZÉSI PROGRAM. a Budapest, Márvány utca 10.

Melléklet: Márvány utca 10. szám alatti irodaház ÖTLETPÁLYÁZAT - tervezési program TERVEZÉSI PROGRAM. a Budapest, Márvány utca 10. Melléklet: Márvány utca 10. szám alatti irdaház ÖTLETPÁLYÁZAT - tervezési prgram TERVEZÉSI PROGRAM a Budapest, Márvány utca 10. szám Nyilvántartási adatk: Hrsz.: 7567 Az ingatlan helyzete: belterület Az

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe

1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma; elektronikus levelezési címe és útfelújítás építési beruházás kivitelezői feladatainak ellátása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS - módsításkkal egységes szerkezetben II.- - Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja (ÉAOP-5.1.1/B-09-2f-2012-0002-Szciális

Részletesebben

MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS

MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS I. Igényelt hitel főbb adatai MKB 1X1 BERUHÁZÁSI HITEL IGÉNYLÉS Hitelkérelem típusa Új igénylés Meglévő sz. szerződés módsítása Hitel célja ingatlan vásárlás új műszaki berendezés új gépvásárlás új üzemi

Részletesebben

7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 7. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSÁRÓL I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi Önkrmányzat

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK PECSÉTMESTER.HU BÉLYEGZŐ WEBÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK legutóbb módsítva: 2012. június 10. napján I. A Pecsétmester webáruház tulajdnsa, üzemeltetője Cégnév: MuntainValley Kereskedelmi és Szlgáltató

Részletesebben

Tájékoztató az igénybejelentéshez

Tájékoztató az igénybejelentéshez Tájékoztató az igénybejelentéshez E01-01 M08v1 A DRV Zrt. a vízközmű szolgáltatást az 58/2013. (II.27) Korm. rendeletben leírtak szerint végzi. Ebben a kiadványban az igénybejelentésről tájékoztatjuk.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2002. (II.1.) számú r e n d e l e t e az iparsíttt technlógiával épült lakóépületek energiatakaréks felújításának támgatásáról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatalos Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ 1. melléklet a 92/2011. (II. 30.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram keretében kmplex vállalati technlógia fejlesztés kis- és középvállalkzásk számára Kódszám: GOP-2007-2.1.1/B Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM MŰSZAKI TARTALOM a Siófk, Malm utca - járda és csapadékvíz elevezető építése, útburklat felújítása valamint Asztals utca - parklók építése kivitelezési munkáihz kapcslódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 Hiteligénylő neve: Banki tanácsadó neve: telefnszáma: telefnszáma: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES TOVÁBBI DOKUMENTUMOK 1 K&H lakáscélú hitelek állami támgatással és extra 10+10 / Családi tthnteremtési kedvezmény

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS

IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS Kapcslási szám: Számla tulajdns kódja: IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS Helyhez kötött telefn szlgáltatás igénybevételére amely létrejött a SUPRA KTV Kft. ( székhely: 8000 Székesfehérvár, Trencsényi

Részletesebben

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06 PO 005/06 Ügyiratszám: 1-563/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő sztály : Plgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Megbízási szerződés Nrvég Alap pályázatírásra Móra Ferenc Általáns Iskla pályázatára,

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Adásvételi szerződés a NKAK tárgyi feltételrendszerének

Részletesebben

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31.

Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. Szentlőrinc, 2009. augusztus 31. 1. ldal, összesen: 9 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat feladata, érvényessége... 3 4. Az IPR-t megvalósító szervezet felépítése, a menedzsment helye a szervezetben... 4 4.5.

Részletesebben

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat ELŐTERJESZTÉS Gencsapáti Község Önkrmányzata 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 229. Tel.: (94) 510-225 Fax: (94) 511-542 gencsapati@savaria.hu Tárgy: Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Javaslat a Gencsapáti Községi Sprtegyesület TAO prgramban való részvételének támgatására Bdrkós Ferenc plgármester Bdrkós Ferenc plgármester Dr. Görög István jegyző az előterjesztést Magyarrszág helyi

Részletesebben

Testületi ülés május 13. Rendelet:--ig. Határozat:46-48-ig

Testületi ülés május 13. Rendelet:--ig. Határozat:46-48-ig Testületi ülés 2015. május 13. Rendelet:--ig Határzat:46-48-ig (0 Ta rtalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék, 2 46j201S(V.13.) számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 A Tiszarffi szennyvízkezelés-szlgáltatást

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

K i v o n a t. 2. Szociális rászorultak részére adomány osztás, valamint karácsonyi támogatás megállapítása

K i v o n a t. 2. Szociális rászorultak részére adomány osztás, valamint karácsonyi támogatás megállapítása K i v n a t a képviselő-testület 2014. szeptember 18-ai ülésének jegyzőkönyvéből 170/2014. (IX.18.) Kvt.h. a nyilváns ülés napirendjéről Kaba Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete a 2014. szeptember 18-ai

Részletesebben

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei

Az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője által nyújtott lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Az AXA Bank Eurpe SA Magyarrszági Fióktelepe az AXA Bank Eurpe SA törvényes képviselője által nyújttt lakásvásárlási kölcsönök különös feltételei Hatálys 2011. december 15-től a hivatalsan közzétett váltztatásig

Részletesebben

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ A tutrhálózat legfntsabb szlgáltatása a tutr maga, egy tehetségsegítő szakember. A prgram két fnts szereplője a tutr és a tutrált. A tutr az a tehetséggndzó

Részletesebben

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték A DIGI Távközlési és Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság ( Szervező vagy DIGI ) a szlgáltatásával kapcslats nyereményjátékt (a

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága ELŐTERJESZTÉS Budapest Fővárs VIII. kerület Józsefvársi Önkrmányzat Képviselő-testületének Vársgazdálkdási és Pénzügyi Bizttsága Előterjesztő: Gazdálkdási Ügysztály sz. napirend ELŐTERJESZTÉS A Vársgazdálkdási és Pénzügyi

Részletesebben