/Németh Béla képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "/Németh Béla képviselő távolmaradása okát előre jelezte./"

Átírás

1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F. 87/ Szám: 291-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének február 13-án 18,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőség tanácsterme 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. Jelen vannak: Csőbör Károly polgármester Szente Kálmán alpolgármester Valente József képviselő Varga Tibor képviselő /Németh Béla képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ Tanácskozási joggal részt vesz: Kalla Kálmán alpolgármester Vincze József Ágostonné dr. körjegyző Horváth Zoltán Imréné gazd.főea.(1. napirendnél) Jegyzőkönyv-vezető: Konyicsák Józsefné ügykezelő Csőbör Károly polgármester köszöntötte az ülésen megjelenteket. Megállapította, hogy az ülés határozatképes, mivel a megválasztott 4 fő képviselő közül 3 fő és a polgármester megjelent. Az ülést megnyitotta. Jegyzőkönyv-hitelesítőnek javasolta Valente József képviselőt és Szente Kálmán alpolgármestert. A javaslatot a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. Napirend előtt: Csőbör Károly polgármester ismertette a lejárt határidejű önkormányzati döntések végrehajtásáról szóló tájékoztatót. /A tájékoztató a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ Csőbör Károly polgármester mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta a határozati javaslat elfogadását.

2 2 A tájékoztatót a képviselő-testület 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a lejárt határidejű önkormányzati döntések végrehajtásáról szóló tájékoztatót elfogadja. Csőbör Károly polgármester javasolta megtárgyalni a meghívóban közölt napirendi pontokat. A Képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbiak szerint elfogadta: Napirend 1. Javaslat Sümegprága Települési Önkormányzat évi költségvetésére Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester 2. Javaslat Sümegprága Települési Önkormányzat évi közbeszerzési tervére Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester 3. Tájékoztatás a évi pályázati lehetőségekről Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester 4. Vegyes, döntést igénylő ügyek 1. Napirend Tárgy: Javaslat Sümegprága Települési Önkormányzat évi költségvetésére Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester /Az előterjesztés, rendelet-tervezet a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ Csőbör Károly polgármester jelezte, hogy az önkormányzat évi költségvetése kapcsán tárgyalja a képviselő-testület a Ramassetter Vince Általános Iskola Sümeg, a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg, és a Gersei Pethő ÁMK Általános Iskola Zalaszántó évi költségvetési tervezetét. Elmondta, kistérségi szinten működő járóbeteg szakellátó központ működtetése szintén anyagi vonzattal jár. A Ramassetter Vince Általános Iskola Sümeg évi költségvetéséből kiemelte, hogy Sümeg Város Önkormányzata Ft/fő összeget igényelne önkormányzati hozzájárulás címen, mely éves szinten Sümegprága esetén több mint 9 millió Ft kiadást jelentene az önkormányzatnak. Javasolta, hogy az iskola költségvetésével, mely tartalmazza az önkormányzati hozzájárulás összegét is, ne értsenek egyet, mert az önkormányzat anyagi helyzete nem teszi ezt lehetővé, és a társulás többi önkormányzatának az anyagi helyzetét is veszélyeztetné. Kérte a hozzászólásokat.

3 3 Mivel hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a társulás keretében fenntartott Ramassetter Vince Általános Iskola évi költségvetését mely tartalmazza az önkormányzati hozzájárulás összegét is - nem fogadja el. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert a további szükséges intézkedések megtételére. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: február 23. Valente József képviselő véleménye szerint el kellene gondolkodni a kommunális adó mértékének csökkentésén, mivel most már a lakosság fizeti a hulladékszállítási díjat is. A kommunális adó bevételét nem kellene a működésre fordítani, hanem az önkormányzati utak karbantartására. A lakosságot is sújtják a terhek, nem csak az önkormányzatot. Horváth Zoltán Imréné gazd. főea. jelezte, hogy elég jelentős az önkormányzat hiánya, az a kérdés, hogy miből lehetne finanszírozni. Valente József képviselő elmondta, a Ramassetter Vince Általános Iskola évrőlévre több hozzájárulást kér az önkormányzattól, el kellene dönteni, hogy a jelenlegi szerződés megfelel-e az önkormányzat számára. A hiányból lefaragni talán létszámleépítéssel, illetve a helyi rendezvények eltörlésével lehetne. Szente Kálmán alpolgármester jelezte, a tavalyi évben az önkormányzat fizette a lakosság helyett a szemétszállítási díjat, mégsem lett elég rá a beszedett kommunális adó díja, sőt még ki is kellett pótolni az összeget. Valente József képviselő vélemény szerint el kellene gondolkodni azon, hogy csökkenteni kellene talán a dologi kiadásokra, a helyi kulturális rendezvényekre, a rendkívüli gyermekvédelmi támogatásra, illetve a civil szervezetek támogatására tervezett összegeket. Szente Kálmán alpolgármester jelezte, nem tud azonosulni az előzőekben elhangzottakkal. Varga Tibor képviselő egyetértett azzal, hogy az idei évi működési hiány egy részét a kommunális adó felhasználásával csökkentsék.

4 4 Horváth Zoltán Imréné gazd. főea. kérdezte, van-e konkrét javaslat a csökkentésekre vonatkozóan, amit szavazásra lehet bocsátani. Valente József képviselő mivel úgy látta, hogy képviselő társai nem támogatják a javaslatait, ezért nem kívánta, hogy szavazásra kerüljön az általa fentiekben elmondott költségcsökkentés. Csőbör Károly polgármester ismertette a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg által biztosított támogató szolgáltatás évi költségvetését, valamint ezen belül az önkormányzatot terhelő hozzájárulás összegét. Javasolta a költségvetés elfogadását az önkormányzatot terhelő hozzájárulással együtt azzal, hogy első féléve vonatkozásában az önkormányzati hozzájárulás összege Ft. Megkérdezte, van-e kérdés, hozzászólás. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg támogató szolgáltatásra vonatkozó évi mellékelt költségvetését elfogadja azzal, hogy első féléve vonatkozásában az önkormányzati hozzájárulás összege Ft. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodni, és a pénzeszköz átadására vonatkozó megállapodást aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos Csőbör Károly polgármester ismertette a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg által biztosított területi védőnői szolgálatra vonatkozó évi költségvetést, valamint ezen belül az önkormányzatot terhelő Ft hozzájárulás összegét. Javasolta a területi védőnői szolgálatra vonatkozó költségvetés elfogadását, az önkormányzatot terhelő hozzájárulással együtt. Megkérdezte van-e kérdés, hozzászólás. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta:

5 5 Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg területi védőnői szolgálatra vonatkozó évi költségvetését a mellékelt előterjesztés szerint beleértve az önkormányzati hozzájárulás összegét is - elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodni, és a pénzeszköz átadására vonatkozó megállapodást aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos Csőbör Károly polgármester ismertette a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg által biztosított családsegítés szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetést, valamint ezen belül az önkormányzatot terhelő Ft hozzájárulás összegét. Javasolta a családsegítés szolgáltatásra vonatkozó költségvetés elfogadását, az önkormányzatot terhelő hozzájárulással együtt. Megkérdezte van-e kérdés, hozzászólás. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg családsegítés szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetését a mellékelt előterjesztés szerint beleértve az önkormányzati hozzájárulás összegét is - elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodni, és a pénzeszköz átadására vonatkozó megállapodást aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos Csőbör Károly polgármester ismertette a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg által biztosított gyermekjólét szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetést, valamint ezen belül az önkormányzatot terhelő Ft hozzájárulás összegét. Javasolta a gyermekjólét szolgáltatásra vonatkozó költségvetés elfogadását, az önkormányzatot terhelő hozzájárulással együtt. Megkérdezte van-e kérdés, hozzászólás.

6 6 Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg gyermekjólét szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetését a mellékelt előterjesztés szerint beleértve az önkormányzati hozzájárulás összegét is - elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodni, és a pénzeszköz átadására vonatkozó megállapodást aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos Csőbör Károly polgármester ismertette a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg által biztosított házi segítségnyújtás szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetést. Jelezte, ennek a feladatnak az ellátása során nem lesz az önkormányzatnak befizetési kötelezettsége, itt visszatérítés várható. Javasolta a házi segítségnyújtás szolgáltatásra vonatkozó költségvetés elfogadását, az önkormányzatot terhelő hozzájárulással együtt. Megkérdezte van-e kérdés, hozzászólás. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a Napfény Szociális Segítő Központ Sümeg házi segítségnyújtás szolgáltatásra vonatkozó évi költségvetését a mellékelt előterjesztés szerint elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételéről gondoskodni, és a pénzeszköz átvételre (visszatérítésre) vonatkozó megállapodást aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos

7 7 Csőbör Károly polgármester ismertette a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Iroda Sümegi Kirendeltség megkeresését, mely szerint anyagi támogatást kérnek a évre, egy jelképes összeg erejéig az iroda működéséhez. Javasolta, hogy az önkormányzat szűkös költségvetésére tekintettel a képviselő-testület úgy döntsön, hogy sajnos nem áll módjában a kérelmező ez irányú kérését teljesíteni. Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének figyelemmel az önkormányzat nehéz anyagi helyzetére nem áll módjában évben a támogatási kérelmek ez irányú kérését teljesíteni. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy e határozatáról az érintetteket értesíteni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: azonnal Csőbör Károly polgármester ismertette a Gersei Pethő ÁMK Általános Iskola Zalaszántó évi költségvetési tervezetét. Kiemelte, hogy a társulási megállapodás szerint Sümegprága Települési Önkormányzat a saját költségvetésében meghatározott támogatást biztosítja az oktatási intézmény részére. Javasolta az oktatási intézmény költségvetési tervezetének elfogadásával értsenek egyet, és a tavalyi évnek megfelelő összeget biztosítsák. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A Képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete a társulás keretében fenntartott Gersei Pethő Általános Művelődési Központ Általános Iskolájának évi költségvetésére vonatkozó mellékelt előterjesztést megtárgyalta, annak elfogadásával egyetért. A képviselő-testület a Gersei Pethő Általános Művelődési Központ Általános Iskolájához évben Ft támogatást biztosít és

8 8 kötelezettséget vállal, hogy a támogatás összegét a Társulási Megállapodásban foglaltaknak megfelelően a gesztori teendőket ellátó Zalaszántó Község Önkormányzata részére átutalja. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: folyamatos Csőbör Károly polgármester ezt követően az önkormányzat költségvetését bocsátotta szavazásra. A Képviselő-testület 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül megalkotta a következő rendeletét: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2012. (II. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről /A rendelet teljes szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ 2. Napirend Tárgy: Javaslat Sümegprága Települési Önkormányzat évi közbeszerzési tervére Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester /Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi/ Csőbör Károly polgármester ismertette az előterjesztést. Kérte a hozzászólásokat, véleményeket. Mivel kérdés, hozzászólás nem volt, szavazásra bocsátotta az előterjesztés elfogadását. A Képviselő-testület az előterjesztést 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete figyelemmel a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX törvényben, valamint az Önkormányzat évi költségvetési javaslatára nem készít közbeszerzési tervet, mivel 2012-ben a közbeszerzésekről szóló évi CXXIX. törvény hatálya alá tartozó árubeszerzést, építési beruházást, építési koncessziót, szolgáltatás igénybevételt nem tervez. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: azonnal

9 9 3. Napirend Tárgy: Tájékoztatás évi pályázati lehetőségekről Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester Csőbör Károly polgármester elmondta, lehetőség nyílna KEOP pályázati forrás segítségével napkollektor rendszer kialakítására az önkormányzat, illetve az óvoda épületére, mely elektromos áramot termelne. Az árajánlat szerint az első esetben bruttó Ft, a második esetben Ft a rendszer kialakításának várható összege, 20 %-os önrész mellett. Szente Kálmán alpolgármester kérdezte, hogy az ÁFA összege kit terhel? Csőbör Károly polgármester válaszában elmondta, hogy annak még utána néz. Az építési terveket az önkormányzatnak kell állnia. A pályázat végső benyújtási határideje március 31. Erre a pályázati lehetőségre a számok pontos ismeretében még visszatérnek. 4. Napirend Tárgy: Vegyes, döntést igénylő ügyek - E-ON Energiaszolgáltató Kft. megkeresése Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester Csőbör Károly polgármester elmondta, hogy az E-ON Energiaszolgáltató Kft. megkereste az önkormányzatot, melyben további 22 hónapig december 31- ig változatlan energia díjat garantálna a közvilágításra. Ismertette a szerződés tervezeteket. Javasolta a szerződés megkötését. Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A képviselő-testület a javaslatot 3 igen, 1 nem szavazattal tartózkodás nélkül - elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete az E-ON Energiaszolgáltató Kft-vel (1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.) kötendő mellékelt Teljes ellátásról szóló villamosenergia-adásvételi szerződéseket elfogadja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a vonatkozó okiratot aláírni szíveskedjék. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: február 20.

10 10 - Javaslat Sümegprága 355/8 hrsz-ú építési telek értékesítésére Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester Csőbör Károly polgármester ismertette Somogyi Szilárd és Somogyi Szilárdné sümegi lakosok megkeresését, mely szerint itt a településen vásárolnának építési telket. Az új jogszabályok miatt először értékbecslést kell készíttetni az ingatlanról, és azután hirdetmény útján kell közzétenni. Javasolta, hogy az önkormányzat vagyonrendelete, illetve a nemzeti vagyon törvény rendelkezéseit figyelembe véve értékesítsék Sümegprága 355/8 hrsz-ú építési telket. Az ingatlanszakértő díjának fedezetét az önkormányzat a évi költségvetésében biztosítja. Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, szavazásra bocsátotta az elhangzott javaslat elfogadását. A képviselő-testület a javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - elfogadta és a következő határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonrendelete illetve a nemzeti vagyon törvény rendelkezéseit figyelembe véve értékesíteni kívánja a tulajdonában álló Sümegprága 355/8 hrsz-ú építési telket. Az ingatlanszakértő díjának fedezetét az önkormányzat a évi költségvetésében biztosítja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert a határozat végrehajtása érdekében a szükséges intézkedések megtételére. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: azonnal - Folyószámla hitel igénylése Előterjesztő: Csőbör Károly polgármester /Előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ Csőbör Károly polgármester ismertette az előterjesztést. Elmondta, hogy az idei évben is igényelnék 4 millió forint összegben az éves folyószámla hitelt. Reméli, hogy a hitelintézet jóváhagyja azt. Valente József képviselő kérdezte a polgármestertől, hogy másik pénzintézettel fel lett-e véve a kapcsolat bankszámlavezetés és hitelnyújtása érdekében? Szente Kálmán alpolgármester elmondta, megérdeklődte, hogy a pénzintézet központjától kell a számlavezetést kérni, de onnan a válasz eddig még nem érkezett meg.

11 11 Vincze József Ágostonné dr. körjegyző jelezte, a képviselő-testületnek október 31-ig kell döntést hoznia arról, hogy ha számlavezető pénzintézetet akar váltani, és ezt a következő év január 1-vel teheti meg. Valente József képviselő jelezte, akkor most tárgytalan a pénzintézet váltásának ügye. Vincze József Ágostonné dr. körjegyző jelezte, hogy 2 millió Ft-ot meghaladó hitelfelvételéről az önkormányzat 8/2003. (V. 9.) vagyonrendelete 10 (2) bekezdés d) pontja, és a (3) bekezdése szerint név szerinti szavazással kell a képviselőtestületnek dönteni. /Ezt követően ABC sorrendben felolvasta a képviselők nevét, akik nevük felolvasásakor szavaztak. Az erről készült ív a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ Csőbör Károly polgármester kihirdette a szavazás eredményét. A Képviselő-testület a határozati javaslatot 4 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül - elfogadta és az alábbi határozatot hozta: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2012. (II. 13.) határozata Sümegprága Települési Önkormányzat működési célra ,- -Ft összegű 1 év futamidejű hitelt vesz fel az OTP Bank Nyrt.-től. Sümegprága Települési Önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a futamidő alatti költségvetésébe a hitel és járulékai visszafizetésére a fedezetet saját bevételeiből a fejlesztések előtt betervezi, jóváhagyja és biztosítja. Sümegprága Község Önkormányzatának képviselő testülete felhatalmazza a polgármestert a hitelszerződés megkötésére az OTP Bank Nyrt.-vel. Egyéb jogi biztosítékként felajánlja az Önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező, 268 hrsz.-ú, beépítetlen terület 355/5 hrsz-ú beépítetlen terület 355/6 hrsz-ú beépítetlen terület 034/12 hrsz-ú szántó 270 hrsz-ú beépítetlen terület és 320 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlanát. Felelős: Csőbör Károly polgármester Határidő: azonnal

12 12 Az ülésnek több tárgya nem volt, Csőbör Károly polgármester a nyilvános ülést 18,55 órakor bezárta, és rövid szünet után a képviselő-testület zárt ülésen folytatta tovább munkáját. K.m.f. Csőbör Károly polgármester Vincze József Ágostonné dr. körjegyző Jegyzőkönyv-hitelesítők: Valente József képviselő Szente Kálmán alpolgármester

13 13 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. ( II. 14.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Sümegprága Települési Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi 91. (1) -ben meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya Sümegprága Települési Önkormányzatra és önállóan működő és gazdálkodó, valamint önállóan működő költségvetési szervekre terjed ki. 2. Az Önkormányzat címrendje: a) I. Önkormányzat b) II. Napközi Otthonos Óvoda c) III. Körjegyzőség 3. A címeken belüli bevételek és kiadások alcímeken ( szakfeladatokon) kerülnek kimutatásra. 2.. A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja 4. (1) Az önkormányzat képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat a) bevételi főösszegét ezer Ft-ban, b) kiadási főösszegét ezer Ft-ban állapítja meg. (2) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított összes bevétel és kiadás működési és felhalmozási célú megosztását mérleg szerűen a rendelet 1. melléklet szerint hagyja jóvá. 5. (1) A Képviselő-testület az 4. (1) bekezdésben jóváhagyott bevételi főösszegből a működési célú bevételek összegét ezer Ft-ban, működési hiányát ezer Ft- ban, állapítja meg. ( 2) A Képviselő-testület a működési hiány finanszírozása érdekében külső forrás igénybevételét hagyja jóvá. (3) A Képviselő-testület a évi költségvetési hiányának fedezetet a költségvetés egyensúlyának megteremtése érdekében rövid lejáratú működési hitel felvételével biztosítja. (4) A Képviselő-testület az önkormányzat működési bevételeit forrásonként és címenként a 1, 2, 3, 4. és 5. mellékletek szerint hagyja jóvá.

14 14 6. (1) A Képviselő-testület a 3. bekezdésben megállapított bevételi főösszegből a felhalmozási célú bevételek összegét ezer Ft-ban állapítja meg. (2) Képviselő-testület a felhalmozási célú bevételeket címenként és forrásonként a 10. melléklet szerint hagyja jóvá. 7. (1) A Képviselő-testület az önkormányzat működési és fenntartási kiadásainak kiemelt előirányzatait az alábbiak szerint hagyja jóvá: Működési kiadások ezer Ft Ebből: a) személyi jellegű juttatások ezer Ft b) munkaadót terhelő járulékok ezer Ft c) dologi kiadások ezer Ft d) ellátottak pénzbeni juttatásai ezer Ft e) támogatások, pénzeszköz átadások ezer Ft f) általános tartalék 300 ezer Ft (2) A képviselő-testület a költségvetési szervenkénti ( címenkénti ) kiadási - és ezen belül a kiemelt - előirányzatait az 1., 6.,7.,8. és 9. mellékletek szerint hagyja jóvá. 8. (1) A Képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási kiadásait ezer Ft-ban állapítja meg. (2) A képviselő-testület felhalmozási kiadásait címenként és feladatonként a 11. melléklet szerint hagyja jóvá. 3. Költségvetési létszámkeret 9. (1) A képviselő-testület az önkormányzat létszámkeretét 23 főben állapítja meg, ebből: közfoglalkoztatottak létszáma 9 fő (2) Az önkormányzat költségvetési szerveinek létszámkeretét a képviselő-testület a 12. melléklet szerint hagyja jóvá. 4. A költségvetés végrehajtására vonatkozó általános szabályok 10. (1) Az önkormányzat intézményei - feladataik színvonalasabb ellátása érdekében - kizárólag az alapító okiratuk szerinti tevékenységi körben, pályázatot nyújthatnak be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhatnak el. A vállalt cél megvalósítása a költségvetési szerv alaptevékenységének ellátását, annak biztonságát nem veszélyeztetheti. (2) Az (1) bekezdés szerinti pályázat benyújtásához a fenntartó előzetes hozzájárulása szükséges, kivétel, ha a pályázati önrész a költségvetésben a megfelelő szakfeladaton rendelkezésre áll. (3) A pályázatban való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósulandó cél kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatásait és biztonságát. (4) A költségvetési szerv vezetője köteles tájékoztatni a képviselő-testületet a féléves és éves költségvetési beszámolójában a pályázat elbírálásának eredményéről.

15 Az önkormányzat költségvetését a képviselő-testület módosíthatja. A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatok és költségvetési létszámkeretek között átcsoportosítást - az Áht. 34. (2) bekezdésében foglalt kivétellel - kizárólag a képviselő-testület engedélyezhet. 12. (1) Az önkormányzat közalkalmazottai évben cafetéria juttatásra jogosultak, kizárólag a személyi jövedelemadóról szóló, évi CXVII. törvény 70. (2) bekezdés a) és aa), valamint b) pontjában megjelölt juttatásokra, az ott meghatározott mértékig együttesen évben bruttó Ft/ fő értékben. (2) A köztisztviselők a Köztisztviselők jogállásáról szóló,1992. évi XXIII. törvény 49/F. -ában meghatározottak szerint jogosult cafetéria juttatásra, amelynek bruttó értéke évben Ft /fő. (3) Az (1) bekezdésben meghatározott juttatásban a legalább 6 órában foglalkoztatott alkalmazottak részesülnek. 13. (1) A képviselő-testület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési haladékot, részletfizetést engedélyezhet, azonban ez nem veszélyeztetheti az önkormányzat gazdálkodását. (2) A pénzkövetelés behajtásánál legalább a Ptk. szerinti késedelmi kamat érvényesítése kötelező, ha a jogszabály vagy szerződés ettől eltérően nem rendelkezik. 14. Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközét a polgármester - átruházott hatáskörben jogosult, egyben köteles - államilag garantált betétben elhelyezni a kamatbevételek növelése érdekében. 15. Az önkormányzat működésének megőrzése érdekében elsősorban folyószámla hitel felvétellel, szükség esetén rövid lejáratú működési hitel felvétellel élhet, amelynek összege azonban nem haladhatja meg a 5. (1) bekezdésben meghatározott mértéket. 5. Záró rendelkezés 16.. A rendelet a február 15-én lép hatályba, rendelkezéseit azonban január 1. napjától kell alkalmazni. Csőbör Károly polgármester Vincze József Ágostonné dr. körjegyző Kihirdetve: Sümegprága, február 14. Vincze József Ágostonné dr. körjegyző

16 16 Települési Önkormányzat Sümegprága CIMREND ALKALMAZOTT SZAKFELADATOK 2012 CÍM ALCÍM megnevezése I. ÖNKORMÁNYZAT Önkormányzatok és társulásaik általános igazgatási tevékenysége Város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások Köztemető fenntartás és működtetés Közvilágítás Önkormányzatok és társulásaik elszámolásai Központi költségvetési befizetések Önkormányzatok elszámolásai a költségvetési szerveikkel Szociális étkeztetés Aktív korúak ellátása Időskorúak járadéka Lakásfenntartási támogatás normatív alapon Helyi rendszeres lakásfenntartási támogatás Ápolási díj alanyi jogon Ápolási díj méltányossági alapon Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás Kiegészítő gyermekvéldelmi támogatás Óvodáztatási támogatás Átmeneti segély Temetési segély Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Mozgáskorlátozottak gépjármű szerzési és átalakítási támogatása Egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások Települési hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása Könyvtári szolgáltatás Közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése Múzeumi kiállítási tevékenység Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás Közgyógyellátás Köztemetés Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb távú közfoglalkoztatása Egyéb közfoglalkoztatás II. NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA Óvodai nevelés ellátás Óvodai intézményi étkeztetés

17 17 III. KÖRJEGYZŐSÉG Önkormányzatok és társulásaik általános igazgatási tevékenysége Önkormányzati jogalkotás Országgyűlési képviselő választáshoz kapcsolódó tevékenységek Önkormányzati képviselő választáshoz kapcsolódó tevékenységek Országos és helyi nemzetiségi önkormányzati választáshoz kapcsolódó tevékenységek Európai parlamenti képviselőválasztáshoz kapcsolódó tevékeny Országos és helyi népszavazáshoz kapcsolódó tevékenységek Önkormányzatok és társulások eslzámolásai Önkormányzatok elszámolásai költségvetési szerveikkel Adó, illeték kiaszabása, beszedése, adóellenőrzés Statisztikai tevékenység

18 18 1.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA MŰKÖDÉSI ÉS FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK ÖSSZESÍTETT ELŐIRÁNYZATA ezer forintban A B C D E F 1 megnevezés I: MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK 3 Bevételek E* M* M* 4 intézményi bevételek sajátos bevételek költségvetési támogatás SZJA bevétel pénzeszköz átvétel rövid lejáratú hitelek előző évi pénzmaradvány kölcsönök megtárülése 12 BEVÉTELEK ÖSSZESEN Kiadások 15 személyi juttatások munkaadót t terhelú terhelő járulékok dologi kiadások ellátottak pénzbeni juttatásai Tám, műk.c pénzeszk átadások tartalékok céltartalék 23 KIADÁSOK ÖSSZESEN II. FELHALMOZÁSI C. BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK 26 Bevételek 27 előző évi pénzmaradvány 28 pénzeszköz átvetel sajátos bevételek költségvetési támogatás 31 t.eszköz értékesítés fejlesztési hitel 33 BEVÉTELEK ÖSSZESEN Kiadások 36 beruházások felújítások pénzeszköz átadások KIADÁSOK ÖSSZESEN BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN KIADÁSOK MINDÖSSZESEN * E: eredeti előirányzat M: módosított előirányzat

19 2.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez Települési Önkormányzat Sümegprága MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ELŐIRÁNYZATA 2012 ezer forintban A B C D E F G H 1 cím alcím int.bevételek sajátos bev. kötlstgv.tám átvett p.eszk hitel előző évi pm. bevételek összesen 2 ekőirányzat ekőirányzat módosított ekőirányzat módosított ekőirányzat módosított ekőirányzat módosított ekőirányzat módosított ekőirányzat módosítot 3 I. ÖNKORMÁNYZAT tel.hulladék vegyes Önk.és társ. ált.igazg.tev közvilágítás Város-községgazd.szolg szociális étkeztetés falugondnoki szolgáltatás hosszú, távú közfoglalkoztatás könyvtári tevékenység közm.int.köz.színterek köztemető fenntartás Önk.és társ.elszámolásai Mozg.korl.gk.szerz.és átal.tám házi segítségnyújtás rendkívüli GYVT I.CÍM ÖSSZESEN II. NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA Óvodai intézményi étkez óvodai nevelés,ellátás II.cím összesen I-II cím ÖSSZESEN III. KÖRJEGYZŐSÉG Önk.és társ.ált. igazg.tev III. cím összesen MINDÖSSZESEN

20 3.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA INTÉZMÉNYI BEVÉTELEK JOGCÍMENKÉNT 2012 ezer forintban A B C D E CÍM előirányzat ALCÍM MEGNEVEZÉS 1 I. ÖNKORMÁNYZAT Önk.és társ.ált. igazgatási tevékenysége kamat bevételek 5 4 továbbszáml. közüzemi díjak köztemető fenntartása és működtetése 60 9 sírhelyek Szociális étkeztetés térítési díjak 6 fő I.cím összesen II. NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA óvodai intézményi étkeztetés II: cím összesen I-II CÍM ÖSSZESEN III. KÖRJEGYZŐSÉG Önk.és társ.ált. igazgatási tevékenysége 31 továbbszámlázott közszolgáltatás III.cím összesen CÍMEK MINDÖSSZESEN 2140

21 21 4. melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez Települési Önkormányzat Sümegprága Sajátos bevételek, valamint átengedett adók jogcímenként 2012 ezer forintban A B C D E 1 CÍM előirányzat módosított módosított 2 ALCÍM MEGNEVEZÉS előirányzat előirányzat 3 I.Önkormányzat Önkormányzatok elszámolásai adóbevételek: 6 gépjárműadó iparűzési adó talajterhelési díj 90 9 kommunális adó CÍMEK MINDÖSSZESEN TÁMOGATÁSOK, MŰKÖDÉSI CÉLRA ÁTVETT PÉNZESZKÖZÖK JOGCÍMENKÉNT 2012 A B C D E 1 CÍM 2 ALCÍM megnevezés előirányzat 3 I.Önkormányzat Önk.és társul.igazgatási tevékenysége Önkormányzat Bazsi: 6 hivatalsegéd költségei Önk. Sümeg Házigondozás hosszú távú közfoglalkoztatás Rendkívüli gyermekvédelmi tám könyvtári szolgáltatás mozgókönyvtár Város és községgazdálkodás m.n.s. szol I.cím összesen II.Napközi Otthonos Óvoda Óvodai nevelés,ellátás Önkormányzat Bazsi SKTC Sümeg II.Cím összesen I-II. CÍM ÖSSZESEN III.Körjegyzőség Önk.és társul.igazgatási tevékenysége Önkormányzat Bazsi III. CÍM összesen CÍMEK MINDÖSSZESEN

22 22 5. melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez Települési Önkormányzat Sümegprága KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS JOGCÍMENKÉNT Forintban 2012 A B C D E 1 CÍM előirányzat 2 ALCÍM MEGNEVEZÉS 3 I.Önkormányzat Önk és társulásaik elszámolásai 5 általános önk. feladatok önkorm.üzemeltetési, sport és kulturális fel lakott külterülettel kapcs. cs.fel. Feladatok KÖRJEGYZŐSÉG alap kiegészítés Szociális feladatok szociális étkeztetés pénzbeni szoc. Feladatok Közoktatás Óvoda alap hozzájárulás társulási támogatás étkeztetés támogatása ped. Szakkvizsga és továbbképzés SZJA átengedett SZJA SZJA kiegészítés Normatív, kötött felhasználású támogatások központi támogatások 0 36 közműfejlesztési hozzájárulás 37 érdekeltség növelő támogatás Egyéb központi támogtaás kompenzáció MINDÖSSZESEN ebből: 46 összes működési bevétel felhalmozási bevétel 0 0

23 Települési Önkormányzat Sümegprága 6.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ELŐIRÁNYZATA 2012 ezer forintban A B C D E F 1 cím alcím személyi juttatások m.adót terh.járulék dologi kiadások tartalékok dologi kiadások 2 előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat módosított előirányzat módosított 3 I. ÖNKORMÁNYZAT, tel.hulladék vegyes Önk.és társ.ált. igazg.tev közvilágítás Város-községgazd.szolg szociális étkeztetés falugondnoki szolgáltatás hosszú távú közfoglalkoztatás könyvtári tevékenység közm.int.köz.színterek köztemető fenntratás I.CÍM ÖSSZESEN II. NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA Óvodai intézményi étkez óvodai nevelés,ellátás II.cím összesen I-II cím ÖSSZESEN III. KÖRJEGYZŐSÉG Önk.és társ.ált. igazg.tev III. cím összesen MINDÖSSZESEN

24 24 7.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA SZEMÉLYI JUTTATÁSOK, MUNKAADÓT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS DOLOGI KIADÁSOK 2012 I.CÍM ezer forintban megnevezés összesen tel.hull.kez. igazg.tev közvilágítás községgazd. szoc.étk. falugond.tev. közhasznú könyvtári köz.színterek köztemető alapilletméynek pótlékok telj.midős.rendszeres részm.idős rendszeres jutalom túlóra,helyettesítés egyéb juttatás mvégzéshez kapcs. Jutt végkielégítés jubileumi jutalom sajátos juttatások ruházati költségtérítés közlekedési költségtérítés CAFETÉRIA egyéb költségtérítés költségtér.juttatás külső személyi juttatások SZEMÉLYI ÖSSZESEN

25 25 2. oldal megnevezés összesen tel.hull.kez. igazg.tev közvilágítás községgazd. szoc.étk. falugond.tev. közhasznú könyvtári köz.színterek köztemető TB járulék munkaadói járulék eü.hozzájárulás egyéb járulékok MUNKAADÓI JÁRULÉKOK ÖSSZESEN vegyszerek irodaszer, nyomtatvány könyvek 0 folyóiratok hajtó és kenőanyagok járművekkel kpacs.anyagok kisértékű eszközök karbantart.anyagok egyéb anyagok Készletek összesen telefon díj egyéb komm.szolgáltatás Komm.szolgáltatás

26 26 3.oldal megnevezés összesen tel.hull.kez. igazg.tev közvilágítás községgazd. szoc.étk. falugond.tev. közhasznú könyvtári köz.színterek köztemető vásárolt élelmezés szállítási szolgáltatás 0 gázenergia villamosenergia víz-és csatorna díjak karbantartás, kisjavítás üzemeltetési, fenntartási kiadás továbbszámlázott szolg.áh.belül továbbszámlázott szolg.áh.kívül szolgáltatások összesen vásárolt közszolgáltatások 0 0 ÁFA belföldi kiküldetés reprezentáció 0 0 kiküldetés összesen Adó,díjak,egyéb befizetések kamatok DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN

27 8.melléklet a Települési önkormányzat Sümegprága 1/2012.(II.14.) önkormányzati rendelethez ELLÁTOTTAK PÉNZBENI JUTTATÁSAI 2012 ezer forintban A B C D E 1 CÍM megnevezés eredeti 2 ALCÍM előirányzat 3 I.Önkormányzat 4 Rendszeres pénzbeli ellátások Aktív korúak ellátása időskorúak járadéka fő lakásfenntartási tám. Normatív fő ápolási díj alanyi jogon fő ápolási díj méltányossági alapon fő eseti pénzbeli ellátások átmeneti segély temetési segély rendkívüli GYVT iskolakezdési támogatás szülési támogatás egyéb önk.eseti pénzbeli ell BURSA közgyógyellátás I. CÍM MINDÖSSZESEN

28 28 Települési önkormányzat Sümegprága 9.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez TÁMOGATÁSOK, MŰKÖDÉSI CÉLÚ PÉNZESZKÖZ ÁTADÁSOK 2012 ezer forintban A B C D E 1 CÍM megnevezés eredeti 2 ALCÍM előirányzat 3 I.Önkormányzat Önk.és társulásaik általános igazg.tev SKTC Sümeg tagdíj 311Ft/fő pedagógiai szakszolgálat 185 Ft/fő orvosi ügyelet 1104 Ft/fő Járóbeteg 1115 Ft/fő Önkormányzat Sümeg iskola támogatás támogatói szolgálat gyermekjóléti szolgálat családsegítés védőnői szolgálat iskola évi Önkormányzat Zalaszántó iskola támogatás Civil szervezetk működési támogatása Tűzoltó Köztestület Sümeg Sportegyesület Sümegprága Polgárőrség Sümegprága Tánccsoport Sümegprága I.CÍM ÖSSZESEN II. NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA 36 Átadás Bazsi község önk. 37 óvodásjárat biztosítása II.CÍM ÖSSZESEN I. CÍM MINDÖSSZESEN

29 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 10.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ELŐIRÁNYZATA ezer forintban A B C D E F G CÍM ALCÍM sajátos bevételek költsgv.bevételek tám.ért. Beruh.bev. t.eszköz értékesítés hitel összesen 1 megnevezés előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat 2 I. ÖNKORMÁNYZAT Önk.és társ.ált.ig.tev Város és községgazd telek értékesítés önkor. elszám szennyvízközmű tartozások 13 üzemeltetési díj bérleti díjak kommunláis adó I.CÍM ÖSSZESEN III.CÍM KÖRJEGYZŐSÉG III.CÍM ÖSSZESEN MINDÖSSZESEN teljesítés

30 30 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 11.melléklet a 1/2012.(II. 14.) önkormányzati rendelethez FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ELŐIRÁNYZATA ezer forintban A B C D E F cím alcím felújítás beruházás tám.értékű beruh.kiad. hitel és kamat összesen 1 megnevezés előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat előirányzat teljesítés teljesítés teljesítés teljesítés teljesítés 2 I. ÖNKORMÁNYZAT Önk.és társ. ált.igazg.tevékenysége Város és községgazdálkodás szilárdhulladék létesítéshez hozzájárulás 12 szivattyú vásárlás ( szennyvízcsat.) óvoda épület felújítás I. CÍM ÖSSZESEN III. KÖRJEGYZŐSÉG III.CÍM ÖSSZESEN MINDÖSSZESEN

31 31 12.melléklet a 1/2011. (II. 14.) önkormányzati rendelethez TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA ÉVES LÉTSZÁMKERETE A B C D E 1 CÍM ALCÍM megnevezés teljes munkaidős részmunkaidős külső munkavállaló összesen 2 I. ÖNKORMÁNYZAT Önk.és társ.ált.igazg.tev polgármester 1 5 alpolgármester 1 6 hivatalsegéd Falug.szolgáltatás falugondnok hosszú távú közfoglalkoztatás Start munka egyéb könyvtári szolg könyvtáros I.CÍM összesen II. NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA óvodai nevelés,ellátás fő óvodapedagógus 23 1 fő dajka 24 II.cím összesen III. KÖRJEGYZŐSÉG Önk.és társ.ált.igazg.tev III.Cím összesen MINDÖSSZESEN

32 32

BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8352 BAZSI, FŐ U.91. T/FAX:87/352-201

BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8352 BAZSI, FŐ U.91. T/FAX:87/352-201 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE 8352 BAZSI, FŐ U.91. T/FAX:87/352-201 ELŐTERJESZTÉS Bazsi Község Önkormányzata 2012. szeptember 6 -i ülésére Tárgy: Tájékoztató Bazsi Község Önkormányzata 2012.

Részletesebben

Valente József képviselő késése okát előre jelezte.

Valente József képviselő késése okát előre jelezte. 1 Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 20-64/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 14.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2012. (II. 14.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/212. (II. 14.) Önkormányzati rendelete az önkormányzat 212. évi költségvetéséről Bazsi Község Önkormányzata képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik az államháztartásról

Részletesebben

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések

Tételek Kiadás Saját bevételek 01 Feladat összesen: 30.000 51.808. Bérek Egyéb Alkalmi mb. Üzemeltetés Szolgáltatás Áfa és egyéb Befizetések 1. melléklet a /2012. ( ) önkormányzati rendelethez 2011. évi költségvetés CÍMREND Jogcím: I. Szálka Község Önkormányzata II. Szálkai Német Kisebbségi Önkormányzat I. Szálka Község Önkormányzata Kötelező

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

2010. évi terv (adatok ezer forintban) 4211001 - ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE ÖSSZESEN: 52 100 52 100

2010. évi terv (adatok ezer forintban) 4211001 - ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE ÖSSZESEN: 52 100 52 100 Költségvetési kiadások e 21.9.3. (adatok ezer 42111- ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE 1234 Egyéb építmények vásárlása, létesítése (Útberuházás) 38 4 38 4,% 182 Beruházás áfája 9 6 9 6,% Beruházás Összesen: 48 48,%

Részletesebben

2010. évi terv (adatok ezer forintban) ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE ÖSSZESEN:

2010. évi terv (adatok ezer forintban) ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE ÖSSZESEN: ezer 42111- ÚT, AUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE 1234 Egyéb építmények vásárlása, létesítése (Útberuházás) 38 4 38 4,% 182 Beruházás áfája 9 6 9 6,% Beruházás Összesen: 48 48,% 55219 Egyéb üzemeltetési szolgáltatás (tervezési

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F. 87/550-038 Szám: 413/13/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. március 26-án 17,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az

Részletesebben

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 120-34/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. május 19-én 19.05 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés helye: Bazsi Község

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek

Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához. Előirányzat Bevételi jogcímek 2. sz. melléklet Bevételek forrásonkénti ill. működési és felhalmozási cél szerinti részletezése a költségvetési rendelet 4. -ához Előirányzat Bevételi jogcímek Összesből Eredeti Működési Felhalmozási

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Az 1/2008 (II.21.) számú rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. szövegrészéből a Polgármesteri Hivatal megnevezés hatályát veszti.

Az 1/2008 (II.21.) számú rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. szövegrészéből a Polgármesteri Hivatal megnevezés hatályát veszti. Zók Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2008 (IV.03.) számú rendelete az önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008.(II.21.)számú rendelet módosításáról Zók Község Önkormányzata Képviselő

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

A javaslatot a képviselő-testület 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

A javaslatot a képviselő-testület 5 igen szavazattal ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. 1 Szám: 39-49/2010. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. október 28-án 18,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 120-11/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. február 15-én 17,00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 290-22/2012. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. április 24-én 19,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012.(.) önkormányzati rendelete E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember -i ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013. (XI.05.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Zebecke Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KISSZIGET KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Kissziget Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az /2018.( )önkormányzati rendelethez Káptalantóti Község Önkormányzata évi költségvetés összevont mérlege Sorszám 1 2 3 4 Eredeti előirányzat 1. Működési bevételek összesen: 31 522 201 2. B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 21 113 201 3. B3 Közhatalmi bevételek 9 850 000 4. B4 Működési bevételek

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012. (XI.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012. (XI.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012. (XI.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésének módosításáról Tolmács Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről.

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Hagyárosbörönd község Önkormányzata 8992 Hagyárosbörönd Fő u. 29. Telefon-fax: 92/560-030 92/560-031 E-mail: hborond@zelkanet.hu Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Az

Részletesebben

Költségvetési bevételét E Ft-tal

Költségvetési bevételét E Ft-tal Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról 1. (1) A 2012.

Részletesebben

Kommunális feladatok. Kiadás 2009.év Bojt. Szakfeladat Számlaszám M e g n e v e z é s. 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása

Kommunális feladatok. Kiadás 2009.év Bojt. Szakfeladat Számlaszám M e g n e v e z é s. 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása Kommunális feladatok Kiadás 2009.év Bojt 631211 Helyi közutak üzemeltetése, fenntartása 54 57 Dologi kiadások 54218 Karbantartás, kisjavítás 1 000 56111 Vásárolt termékek, szolgáltatások ÁFA 20 % 200 1

Részletesebben

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki.

1. E rendelet hatálya Nadap Község Önkormányzatra terjed ki. Nadap Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2 /2011. (IV.13. ) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló 1/2010. ( II. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról Nadap Község

Részletesebben

7. melléklet a./2013. (...) önkormányzati rendelethez Porva Községi Önkormányzat... melléklet../2013. (...) önkormányzati rendeletéhez

7. melléklet a./2013. (...) önkormányzati rendelethez Porva Községi Önkormányzat... melléklet../2013. (...) önkormányzati rendeletéhez 7. melléklet a./2013. (...) önkormányzati rendelethez Porva Községi Önkormányzat... melléklet../2013. (...) önkormányzati rendeletéhez Az Önkormányzat előirányzat nyilvántartása I. HELYI KÖZUTAK LÉTESÍTÉSE,

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte. SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T/F:87/550-038. Szám:291-29/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sümegprága Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június

Részletesebben

IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK IKLÓDBÖRDŐCE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 15/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Iklódbördőce Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre

Nagykarácsony Község Önkormányzata bevételeinek és kiadásainak mérlege 2012. évre 2011. 2012. % BEVÉTELEK: INTÉZMÉNYI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 3050 3100 101,6 EGYÉB SAJÁTOS BEVÉTELEK 1650 1910 115,8 ÖNKORMÁNYZATOK SAJÁTOS MŰKÖDÉSI BEVÉTELE 67062 59958 89,4 ebből: - Helyi adók, bírságok, pótlékok,

Részletesebben

Salomvár Község Önkormányzatának 2013. évi módosított költségvetés-tervezete

Salomvár Község Önkormányzatának 2013. évi módosított költségvetés-tervezete Salomvár Község Önkormányzatának 2013. évi módosított költségvetés-tervezete Bevételek: ezer Ft Eredeti előirányzat Javasolt mód Módosított 370 000 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása Működési célú pénzeszközátadás

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete az önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről (A 9/2009. (IX.16.); 11/2009. (XI.24.); 5/2010. (III. 31.) rendeletekkel

Részletesebben

1 CSANÁDAPÁCA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2013. (II.14.) önkormányzati R E N D E L E T E

1 CSANÁDAPÁCA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2013. (II.14.) önkormányzati R E N D E L E T E 1 CSANÁDAPÁCA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2013. (II.14.) önkormányzati R E N D E L E T E Csanádapáca község 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.16.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

/Kalláné Udvari Edit képviselő késésének okát előre jelezte./

/Kalláné Udvari Edit képviselő késésének okát előre jelezte./ 1 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 17. T: 87/350-587, Fax: 87/550-038. Szám: 129-58/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009. november 12-én 18.00 órakor kezdődött nyilvános

Részletesebben

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.30.) önkormányzati RENDELETE az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Barlahida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007. (II.15.) rendelete az önkormányzatának 2007. évi költségvetéséről (A 3/2008. (IV.4.) rendelettel módosított szöveg.) Marcalgergelyi Község

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2015. (III.13.) számú rendelete Tiszasas Község Önkormányzata 2015. évi költségvetése Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza.

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza. Nagyér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(IV.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.5.)sz. önkormányzati rendelet módosításáról Nagyér

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft)

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Lepsény Nagyközségi Önkormányzat bevételei és kiadásai kormányzati funkciónként, illetve szakfeladatonként (eft) Megnevezés Eredeti előirányzat 045160 Közutak üzemeltetése, fenntartása Karbantartási szolgáltatás

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/(II.7.) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és Közös Hivatal összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 52 463 2.Intézményi működési bevétel 18 624 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban

Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban 3.sz. melléklet az 1/2018. ( II.26 ) önkormányzati rendelethez Görcsönydoboka Község Önkormányzat 2018.évi költségvetésének bevételei és kiadásai kormányzati funkciók szerinti bontásban, 011130 - Önkormányzatok

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012.(IV.18.) Önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2010. (XI.29.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Almásfüzitő

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Csárdaszállás Község Önkormányzata 5621 Csárdaszállás, Petőfi utca 17. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 5. napján 14:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

Részletesebben

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BARLAHIDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Barlahida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról

CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról 1. (1) A 2012. január 01. és december 31. között pótelőirányzatként

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete Nagyoroszi Község Önkormányzata 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetését megállapító 1/2011. (II.16.) rendelet módosításáról Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 4. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Tájékoztató Csabdi Község a 2015. I. félévi gazdálkodásról Tárgykört

Részletesebben

Költségvetési kiadások 2009 év teljesítés

Költségvetési kiadások 2009 év teljesítés A rovat, tétel, altétel megnevezése, indoklása 2009. év eredeti előirányzat (adatok ezer forintban 2009. év módosított előirányzat (adatok ezer forintban) 2009. év 12.31- i teljesítés (adatok ezer forintban)

Részletesebben

7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete

7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete 7/1. melléklet az 1/2014. (III. 1.) önkormányzati rendelethez Bakonyoszlop Községi Önkormányzat költségvetési rendelete Az Önkormányzat előirányzat nyilvántartása Az Önkormányzat kötelező feladatai I.

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről

Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről 1 Homokmégy Községi Önkormányzat képviselőtestület 1/2008.(II.28.) Ör.számú rendelete az Önkormányzat 2008.évi költségvetéséről Homokmégy Községi Önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését

2. (1) Mátraterenye Község Önkormányzata az önkormányzat évi költségvetését Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2014. (IX. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetésének módosításáról Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

Önállóan műk. és gazd. Önállóan műk. Önkormányzat kv.szerv kv.szerv összesen. összesen 15.052 ezer Ft 149 ezer Ft 15.201 ezer Ft

Önállóan műk. és gazd. Önállóan műk. Önkormányzat kv.szerv kv.szerv összesen. összesen 15.052 ezer Ft 149 ezer Ft 15.201 ezer Ft Felsőpetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei költségvetéséről szóló 5/2011. (II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

3. melléklet Uzsa Község 2011. évi várható kiadási előirányzatairól

3. melléklet Uzsa Község 2011. évi várható kiadási előirányzatairól 009 Máshova nem sorolható tevék. rendelő 2011. évi terv Készlet beszerzés 20 Nem adatátvit.célu telefon 55 Gázenergia 240 Víz-és csatorna dijak 21 Karbantartás kisjavítás 50 Munkaruha, védőruha 0 Egyéb

Részletesebben

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Valente József képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ 1 SÜMEGPRÁGA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F. 87/550-038 Szám: 413/25/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. május 30-án 16,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója

KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója KISLÉTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT A 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló első félévi beszámolója Kisléta Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992.évi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

JÁSZIVÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2015.(II..) Önkormányzati Rendelete Az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Jászivány Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

II. Központi támogatások 15 847

II. Központi támogatások 15 847 3. információs tábla a /2013.(X..) önkormányzati rendelethez I. Működési bevételek 12 506 1. Intézményi működési bevételek 841126-1 Igazgatási szolg. Díjbevétel 19 19 2. Önkormányzat sajátos működési bevételei

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 1

Részletesebben

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról 9/2004.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2003. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a évi költségvetés módosításáról

2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a évi költségvetés módosításáról 2. Napirend Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének módosítása 2. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetés módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A tárgyévi gazdálkodás helyzetének értékelését

Részletesebben

Felsőegerszeg Község Önkormányzatának 1/2014.(III.3.) önkormányzati rendelete Felsőegerszeg Község Önkormányzata évi költségvetéséről

Felsőegerszeg Község Önkormányzatának 1/2014.(III.3.) önkormányzati rendelete Felsőegerszeg Község Önkormányzata évi költségvetéséről Felsőegerszeg Község Önkormányzatának /204.(III.3.) önkormányzati rendelete Felsőegerszeg Község Önkormányzata 204. évi költségvetéséről Felsőegerszeg Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete

Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete Rohod Község Önkormányzata Képviselőtestületének 7/2014. (IV. 17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Rohod

Részletesebben

Felhalmozási bevételek összesen: BEVÉTELEK összesen:

Felhalmozási bevételek összesen: BEVÉTELEK összesen: 6 B C D. melléklet a /. (V.. )önkormányzati rendelethez. melléklet az /. (III.. )önkormányzati rendelethez Megnevezés. évi költségvetési mérlege adatok (ezer Ft) módosított adatok (ezer Ft) Működési bevételek

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a 6/2016. (V. 25.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2015. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

Kup Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013. (II.21.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Kup Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013. (II.21.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Kup Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013. (II.21.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetéséről Kup Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 7-én tartandó ülésére

A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 7-én tartandó ülésére Hács Községi Önkormányzat Polgármestere 8694 Hács Fő u 31. sz. Ügyiratszám: 462-4/2011. E l ő t e r j e s z t é s A Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 7-én tartandó ülésére

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

1.melléklet az 1/2016.(II.29.)önkormányzati rendelethez KÁPTALANTÓTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA évi költségvetés összevont mérlege

1.melléklet az 1/2016.(II.29.)önkormányzati rendelethez KÁPTALANTÓTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA évi költségvetés összevont mérlege A B C.melléklet az /.(II..)önkormányzati rendelethez. évi költségvetés összevont mérlege Megnevezés Eredeti előirányzat Működési bevételek összesen: B Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei. ezer forint

Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei. ezer forint Süttő Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési összevont bevételei 1.melléklet Bevételi jogcím ezer forint 2 3 I. Műkéödési célú támogatás államháztartáson belül 136 999 1. Önkormányzatok műköldési

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete. Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.15.)

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

MIKEKARÁCSONYFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

MIKEKARÁCSONYFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK MIKEKARÁCSONYFA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 11/2013. (XII.31.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat

Részletesebben

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Visegrád Város Önkormányzat Képviselő Testületének 5/2014. (IV. 18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2013. évi költségvetéséről szóló2/2013. (II.16.) számú költségvetési rendeletének

Részletesebben

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása

Dorog Város Önkormányzat évi költségvetésének I. félévi módosítása DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Dorog Város Önkormányzat 2011. évi költségvetésének I. félévi módosítása

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018.

Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. Németbánya Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2018.(II. 26.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Varga Község Önkormányzatának 1/2014.(II.25.) önkormányzati rendelete Varga Község Önkormányzata évi költségvetéséről

Varga Község Önkormányzatának 1/2014.(II.25.) önkormányzati rendelete Varga Község Önkormányzata évi költségvetéséről Varga Község Önkormányzatának /204.(II.25.) önkormányzati rendelete Varga Község Önkormányzata 204. évi költségvetéséről Varga Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben