PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázó programjának a pályázó egyéni szakmai fejlődésén keresztül elő kell segítenie az ösztöndíj célkitűzését.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázó programjának a pályázó egyéni szakmai fejlődésén keresztül elő kell segítenie az ösztöndíj célkitűzését."

Átírás

1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a évi Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj elnyerésére A Nemzeti Kutatási és Technlógiai Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Frmatervezési Tanács közös pályázatt hirdet fiatal tervezők részére. Az ösztöndíj pályázat célja Elősegíteni a hazai frmakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innvációs flyamatkba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alktói munkát flytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibntakztatását. Lehetőséget biztsítani saját kezdeményezésű, vagy meghatárztt témával, gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teretikus, ktatásfejlesztéssel, kutatással fglalkzó pályázatknak a megvalósulására. Az ösztöndíj összege: bruttó Ft (a kifizetés negyedéves bntásban történik). Az ösztöndíj időtartama: 2010-es év Indklt esetben a befejezett éves prgram és új pályázat alapján az Ösztöndíjbizttság ezt tvábbi egy évvel meghsszabbíthatja. Az ösztöndíj daítéléséről az Ösztöndíjbizttság kuratóriuma dönt. A döntés ellen jgrvslatnak helye nincs. Az Ösztöndíjbizttság a pályázati anyagkat, dkumentumkat titksan kezeli. Az Ösztöndíjbizttság figyelemmel kíséri, és év végén értékeli az ösztöndíjask munkáját. Az Ösztöndíjbizttság jgsult dönteni az ösztöndíj halasztásáról, meghsszabbításáról, illetve visszavnásáról. PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK a pályázati kiírás mellékletében megadtt, gyártói együttműködéssel megvalósuló téma, szabadn választtt tervezői feladat, elméleti, kutatási témafeldlgzás. PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti (1975. január 1. után született) természetes személy, aki Magyarrszág területén flytat alktói tevékenységet, és szakirányú, egyetemi diplmával rendelkezik. Az ösztöndíjat megsztani nem lehet. A pályázó prgramjának a pályázó egyéni szakmai fejlődésén keresztül elő kell segítenie az ösztöndíj célkitűzését. Az ösztöndíjas, az ösztöndíj flyósításának teljes időtartama alatt, nem részesülhet más, hazai, államháztartási frrásból finanszírztt ösztöndíjban. A szabály megsértése esetén az ösztöndíj átutalt, teljes összege a mindenkri jegybanki alapkamattal együtt visszafizetendő. A pályázat nyertese az ösztöndíj időtartama alatt: köteles gndskdni prgramja maradéktalan megvalósításáról, köteles megfelelni a Pályázati Szabályzat előírásainak és az Ösztöndíjbizttság döntéseinek, csak lyan, egyéb, szakmai tevékenységet flytathat, amely nem akadályzza az ösztöndíj keretében végzett munkáját, részt vehet szakmai pályázatkn, csprts, illetve egyéni kiállításkn.

2 A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia: szabálysan kitöltött pályázati adatlap és nyilatkzat, részletes szakmai prgram, ütemezéssel, szakmai életrajz, diplmamunka és a szakmai alktómunkát bemutató prtflió, a diplma máslata (külföldön szerzett végzettség esetén a magyar nyelvű hivatals frdítás), az egyéni tvábbképzést szlgáló tervek leírása. A felsrlt dkumentumkat digitális frmátumban (CD-n vagy DVD-n) és mellette nymtatva, maximum A4-es méretben, összefűzve kell beadni. Érvénytelen a pályázat, amennyiben: a pályázati feltételeknek nem felel meg, hiánys a mellékelt dkumentáció, az adatlap/nyilatkzat hiánys, vagy a valóságnak nem megfelelő adatkat tartalmaz, határidőn túl történik feladása, vagy benyújtása. ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK a prgram újszerűsége, megvalósíthatósága, hazai és nemzetközi, szakmai, társadalmi és gazdasági jelentősége, a pályázó szakmai felkészültsége. Az elbírálásnál előnyt élvez az a pályázat, amely a mellékletben megadtt témák közül választva fgalmaz meg prgramt. A PÁLYÁZAT BEADÁSA A pályázatkat az Ösztöndíjbizttság titkársága kezeli. Kapcslattartó: Szmbathelyi Réka. Telefn: (06 1) , szmbathelyi.reka@budairajziskla.hu. A pályázati anyagt egy példányban, pstai útn tértivevénnyel vagy személyesen a következő címre kell eljuttatni: Budai Rajziskla, 1123 Budapest, Alktás u. 45. A brítékra kérjük ráírni: Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj pályázat. A pályázat beérkezésének határideje: február 12. péntek, 16 óra. A pályázati kiírás, a hzzá tartzó mellékletek, az adatlap, a nyilatkzat, valamint a pályázati szabályzat beszerezhető a Magyar Frmatervezési Tanács Irdáján (1054 Budapest, Zltán u. 6.), a Magyar Frmatervezési Tanács hnlapján ( illetve a Budai Rajzisklában (1123 Budapest, Alktás u. 45.). Együttműködő vállalatk: Alu-Style Kft., Crea Frm Kft., Ic Zrt., Multinetwrk Kft., Tungsram Schréder Zrt. A feladatkiírásk a pályázati kiírás mellékletében találhatók. Budapest, január 14.

3 PÁLYÁZATI ADATLAP Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj 2010 A pályázó adatai: Név: Születési hely:. év.hó... nap... Állandó lakcím: Levelezési cím: Telefn:..Mbil:.Fax: Szakirányú egyetemi diplma TÉMÁJA, a kiállítás éve, az EGYETEM neve: Krábban elnyert, ösztöndíj(ak) neve, évszáma és időtartama: Jelenleg részesül-e hazai vagy külföldi ösztöndíjban? (ha igen, nevezze meg):.. A Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj pályázatra benyújttt szakmai prgramjának címe: A választtt kategória (kérjük aláhúzni): a pályázati kiírás mellékletében megadtt, gyártói együttműködéssel megvalósuló téma, szabadn választtt tervezői feladat, elméleti, kutatási témafeldlgzás. Kérjük hiánytalanul kitölteni! Dátum:... Aláírás:..

4 NYILATKOZAT Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj 2010 Alulírtt kijelentem: a pályázati kiírás feltételeinek megfelelek, az Adatlapn feltüntetett adatk a valóságnak megfelelnek, az adataimban beállt esetleges váltzáskat 8 napn belül bejelentem, nem részesülök más, hazai, állami ösztöndíjban, és tudmásul veszem, hgy ösztöndíjas időszakm alatt köteles vagyk aznnal közölni, amennyiben hazai, államháztartási frrásból finanszírztt ösztöndíjra felvételt nyertem, hzzájárulk, hgy az ösztöndíjprgram keretében megadtt személyes adataimat az ösztöndíjprgramban közreműködő személyek és testületek az ösztöndíjprgram céljaira használják, az ösztöndíj részemre történő daítélése esetén hzzájárulk az ösztöndíjprgram keretében készített műveim képfelvételen történő rögzítéséhez, kiállításáhz, tvábbá műveimnek az ösztöndíjprgramról készített kiadványban, műsrban, valamint a sajtóban és az MFT hnlapján történő bemutatásáhz. Dátum:... Aláírás:..

5 MELLÉKLET Gyártói együttműködéssel megvalósuló témák 2010

6 1. ALU-STYLE Kft. Fejlesztési feladat Tlóajtó-rendszer új műszaki megldással A feladat meghatárzása Pályázó feladata az Alu-Style Kft. által fejlesztendő srlható beltéri tlóajtó-rendszer frmai és funkcinális tervezése. A pályázó vizsgálja meg a különböző felhasználási és beépítési lehetőséget, szem előtt tartva az Alu-Style Kft. által képviselt dizájnt. Kritériumk - Az Alu-Style Kft. jelenlegi minőségi és dizájn követelményeinek szem előtt tartása. Eddig nem használt riginális műszaki megldás kidlgzása, elsősrban a mzgó alkatrészek és az alapvető funkciók szempntjából. - Gyárthatósági és gazdaságssági szempntk figyelembevétele. - A rendszer és szerelhetőség minél egyszerűbb kidlgzása. - Egyéb versenyképességet fkzó tényezők szem előtt tartása. Egyéb feltételek Pályázó munkája srán stílus, anyag és technlógia megkötése nélkül alkthat. Fnts, hgy eredeti tartalmi és frmai megldásk szülessenek, a nemzetközi piacn jelenlévő hasnló alapkncepciójú termékek utánérzései nem kívánatsak. Célpiac Az Alu-Style Kft. 40 rszágba szállítja alumínium rendszereit. Így a hazai mellett a ptenciálisan elérhető célterület a teljes világpiac. A külföldi piack közül ezen termékekre a következő rszágkból van kifejezett érdeklődés: Ausztria, Németrszág, Csehrszág, Olaszrszág, Dél-Afrika. Az Ösztöndíjasnak a meghatárztt témában való munkájáhz az Alu-Style Kft. alapanyagt, technikát és személyes knzultációt biztsít, valamint hzzájárulást az utazási költségeihez. Kapcslattartó: Ferenczi Péter ügyvezető igazgató 8000 Székesfehérvár, Sóstói Ipari Park, Osztrák u. 16. Tel./Fax: + 36/ gyrgy.gabriella@alu-style.hu

7 2. CREA Frm Kft. Fejlesztési feladat Műanyag fröccsöntési technlógiára alapztt új megldású knyhai, irdai vagy tthni használati eszközcsaládnak és csmaglásának a kialakítása, kifejlesztése Tervezési feladatk 1. Kncepció szintű látványtervek készítése knyhai, irdai vagy tthni használatra szánt műanyag, fröccsöntéssel készített eszközcsalád, valamint az eszközcsalád elemeinek papír, fólia stb. csmaglásának tervezése az alábbi követelmények alapján: - esztétikus kivitel, letisztult frmavilág, - maximális kmfrt, kényelem biztsítása a felhasználó számára használat közben, - minőségérzet fkzása, prémium minőségű megldásk, - lgó/márkanév elhelyezhetősége, - többféle színkmbináció alkalmazhatósága, anyagkapcslatk, részelemek tervezése, - könnyű tisztíthatóság, higiéniai szempntk, - csmaglás, terítékrajzk megtervezése, kapcslódásk, rögzítések szerkesztése, - srzatgyártásra alkalmas kialakítás. 2. Ergnómiai szempntkhz igazíttt műanyag elemek frmatervezése. Prttípusgyártáshz alkalmas számítógépes látványtervek készítése többféle váltzatban. 3. Az eszközök csmaglásának tervezése ergnómiai és kmmunikációs paraméterek alapján, prttípus készítése a terítékrajzk alapján, a csmaglás grafikájának nymdai előkészítése. A gyártó a feladat végzése közben saját telephelyén díjmentes knzultációs lehetőségeket biztsít. A CREA Frm Kft. a rendelkezésre álló és a feladat elkészítéséhez szükséges marketing specifikációt és műszaki dkumentációt a feladattal megbíztt személynek átadja, a jóváhagytt tervek alapján saját gyártási hátterével a prttípus elkészítését vállalja. Kapcslattartó: Gaszt Attila ügyvezető Tel.: + 36/ CREA Frm Kft Érd, Szajkó u. 26. (GIA Frm Kft Érd, Krnélia u. 3/a) Tel.: + 36/ attila.gaszt@giafrm.hu

8 3. ICO Zrt. Fejlesztési feladat Új megldásk íróasztalra kerülő írószertartóra, tárlóra, írószertartó és tárló családra műanyagöntési, vákuumszívási, plexi megmunkáló, fémhajlítási és stanclási technlógiákra alapzva. A feladat lényege az, hgy a megváltztt tárgyi környezetben élő, íróasztal mellett dlgzó XXI. századi ember igényeit, megváltztt tevékenységeit figyelembe véve és tanulmányzva lyan asztali tárgyak kerüljenek tervezésre, amelyek: - srzatgyártásra alkalmasak, - a kr igényeinek megfelelnek, - letisztult frmavilággal, barátságs megjelenéssel, esztétikus kivitellel rendelkeznek, - maximális kmfrtérzetet sugallnak, - minőségérzetet kínálnak, - többféle színkmbinációban alkalmazhatóak, - könnyen tisztíthatóak - és a gyártásukhz szükséges felszerszámzás költségkímélő. Készüljön el egy ötletterv, melyet a kiíró jóváhagyását követően a részleteket is tartalmazó, kmplett dkumentáció tartalmaz 3D mérnöki tervezői szftverkörnyezetben. A gyártó a feladat végzésére saját telephelyén díjmentes knzultációs lehetőségeket biztsít. Sikeres fejlesztés esetén az ICO Zrt. vállalja, hgy saját technikai hátterével a prttípus gyártásáhz minden feltételt és anyagt biztsít. Kapcslattartó: Juhász Zltán 2013 Pmáz, ICO út Hrsz. Tel.: + 36/ Mbil: + 36/ zltan.juhasz@ic.hu

9 4. MULTINETWORK Kft. Fejlesztési feladat A jelenlegi lakberendezési trendekbe illeszkedő radiátrburklat-család kifejlesztése Feladatk - A Multinetwrk Kft. által 2008-ban felkarlt és kialakíttt specifikus termékkör bővítése tvábbi típuskkal ly módn, hgy az új mdellek az eredeti irányvnal flytatásaként célzzák meg a Magyarrszágn előfrduló trendrientált enteriőrök harmnikusabbá tételét új építéseknél és felújításknál egyaránt. - A fejlesztés tárgyaként létrejövő termékek hrdzzák felismerhetően a jelenleg futó stílusk ismertetőjegyeit, és egyúttal feleljenek meg a fűtőtestburklatk nemzetközi tapasztalati kritériumainak is az ptimális hőáramlás-kntrll és kezelhetőség tekintetében. - A megldásk elkészíthetők, gyárthatók legyenek a Magyarrszágn fellelhető alapanyagkból, az itthn elérhető technlógiákkal. A fejlesztésben preferáljuk az újszerű, dekratív, előre gyártható, a különböző méretekre rugalmasan alkalmazható, szerelő szakember által a helyszínen knfekcinálható, vagy akár házilagsan összeállítható megldáskat. - Készüljön el egy ötletterv, melyet a kiíróval történt knzultáció után a részleteket is tartalmazó kmplett dkumentáció elkészítése kövessen 3D mérnöki tervezői szftver környezetben. A tervezéshez irányvnalat adó internetes ldalak: Sikeres fejlesztési aktivitás esetén a Multinetwrk Kft. vállalja, hgy a prttípus(k) elkészítését saját szervezésben megvalósítja, és a kiválaszttt munkákat a sajtóban, valamint az interneten is publikálja. Kapcslattartó: Gajzágó György tervező, ügyvezető 1037 Budapest, Verhvina u. 4. Mbil: + 36/ gajzag@multinetwrk.hu

10 5. TUNGSRAM SCHRÉDER Zrt. Fejlesztési feladat Szciális köztér A Tungsram-Schréder ZRt. elkötelezett híve az innvatív gndlkdásnak, nyittt az új technlógiák felé, melyek eszközei lehetnek valami új, addig még nem tapasztalt-láttt érték létrehzásának. Cégünk nemcsak mint világítástechnikai berendezés és utcabútr-gyártóként kíván megjelenni, hanem művészeti és szcilógiai vnatkzásban is fglalkzni kíván a közterekkel. A feladat meghatárzása A pályázó feladata a TUS flyamats fejlesztés alatt álló utcabútr kínálathz kapcslódik, melynek témája Szciális köztér. Olyan vársi agórákban, szabad terekben installálható berendezési tárgyak, amelyek környezet- és kmmunikációteremtő erővel bírnak, súlypnti egységeket generálnak és vnzzák (akár funkciójuk, akár arculatuk révén) a gyalgs frgalmat. A berendezéseknek multifunkcinálisnak kell lennie. Az alapvető vársi használat mellett a tárgy rendelkezzen valamilyen más, az esztétikai funkción is túlmutató egyéb használati értékkel is. Kritériumk A készítendő tervvel kapcslats követelmények: - új, kiegészítő funkciók beépítése, - ergnómiai követelményeknek való megfelelés, - világítástechnikai és utcabútr berendezések kmbinációja, fúziója, öszvér-termék, - a cég számára rendelkezésre álló és az azkat kiegészítő innvatív technlógiák használata, - a köztéri használatnak megfelelő vandálbiztsság, strapabíró anyagk, - egyedi, a funkciót szem előtt tartó, visszafgtt, hmgén design, - tvábbi kritériumk a pályázóval a közös knzultáció srán kerülnek meghatárzásra. Egyéb feltételek A Schréder Grup által gyárttt berendezések mind felső vagy felső-közép kategóriás termékek, ezért elvárt, hgy a készítendő pályamű is hasnló minőségi követelményeknek feleljen meg. A TUS tervezőirdája havi rendszerességgel meghallgatja a pályázót az addig elkészített terveiről és kötetlen beszélgetés keretében keresik a tvábblépési lehetőségeket. Lehetőséget biztsítunk tvábbá a cég telephelyén történő előre egyeztetett knzultációra és esetleges munkára. Célpiac A Tungsram-Schréder ZRt. anyacége, a Schréder Grup SA jelenleg több mint 40 rszágban rendelkezik saját, vagy helyi partnervállalati képviselettel. Cégünk lehetségesnek tartja a magyar piaci értékesítés mellett a csprtn belüli, nemzetközi szintű terjeszkedést. Kapcslattartó: Kelemen László műszaki igazgató 2084 Pilisszentiván, Tópart 2., Pstacím: 2084 Pf. 7 Tel.: + 36/ Fax: + 36/ kelemen.l@schreder.hu

MELLÉKLET. Gyártói együttműködéssel megvalósuló témák

MELLÉKLET. Gyártói együttműködéssel megvalósuló témák MELLÉKLET Gyártói együttműködéssel megvalósuló témák Alu-Style Kft Fejlesztési feladat Az Alu-Style Kft fejlesztési koncepciójába illeszkedően a 2009. évi Moholy-Nagy László ösztöndíj keretében megvalósítandó

Részletesebben

Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj pályázat

Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj pályázat Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj pályázat Előzetes információ a 2011-es pályázatról A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI KATEGÓRIÁK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2011. évi Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj elnyerésére A Nemzeti Kutatási és Technlógiai Hivatal, a Nemzeti Erőfrrás Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal (a 2011. január

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése Felhívás a Kazincbarcika és vnzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése című és SH1/1 számú prjekt keretében megvalósíttt Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása pályázati alap szakmai értékelői

Részletesebben

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal

EKB fotóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Page 1 14.07.2005 EKB ftóművészeti díj 2005: Mai magyar életképek közös szervezésben a Magyar Nemzeti Bankkal Az Európai Közpnti Bank (EKB) 2004-ben írta ki első ízben éves ftóművészeti pályázatát, amelynek

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

Írópályázat szabályzat

Írópályázat szabályzat Írópályázat szabályzat Jelen Pályázati szabályzat (a tvábbiakban: Szabályzat) vnatkzik a Sanma Budapest Zrt. (a tvábbiakban: Sanma) Nők Lapja Évszakk kiadványa által szervezett a Kiadjuk a könyvét! című

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

ELTE EGYETEMI HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Az ELTE rektra és az Egyetemi Hallgatói Önkrmányzat elnöke pályázatt ír ki a hallgatók kulturális tevékenységének támgatására. Kulturális támgatásra pályázni lehet különösen a következő céllal: - egyetemi,

Részletesebben

2 db DORR utóülepítő medence járófelületének felújítása pályáztatásához

2 db DORR utóülepítő medence járófelületének felújítása pályáztatásához DEBRECENI VÍZMŰ ZÁRKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 4 0 2 5 Debrecen, Hatvan u. 12-14. sz. Ajánlatkérési dkumentáció 2 db DORR utóülepítő medence járófelületének felújítása pályáztatásáhz Debrecen, 2015.

Részletesebben

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2017 pályázati felhívás

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2017 pályázati felhívás K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasr 9. telefn: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2017 pályázati felhívás

Részletesebben

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására

FELHÍVÁS. A Természetvédelmi Őrszolgálat és monitorozó rendszer fejlesztésének megvalósítására FELHÍVÁS A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztésének megvalósítására A Természetvédelmi Őrszlgálat és mnitrzó rendszer fejlesztése A felhívás kódszáma: KEHOP- 4.2.0 Magyarrszág Krmányának

Részletesebben

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj Pályázati szabályzat

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj Pályázati szabályzat Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj Pályázati szabályzat AZ ÖSZTÖNDÍJ CÉLJA Elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba.

Részletesebben

Ajánlatkérési dokumentáció

Ajánlatkérési dokumentáció ! DEBRECENI VÍZMŰ ZÁRKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 4 0 2 5 Debrecen, Hatvan u. 12-14. sz. Ajánlatkérési dkumentáció Debreceni Vízmű Zrt., Debrecen, Balmazújvársi út 17. sz. alatti I. sz. Vízmű telep klórzási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával c. konstrukciójához PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a DÉL-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-ALFÖLDI OPERATÍV PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI OPERATÍV PROGRAM NYUGAT-DUNÁNTÚLI OPERATÍV PROGRAM A régió innvációs ptenciáljának fejlesztése innvatív

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj

VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj VIK Hallgatói Képviselet Kari BME ösztöndíj Pályázati felhívás a 2017/18. tanév őszi félévére A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem (BME) Villamsmérnöki és Infrmatikai Kar Hallgatói Képviselet

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Prttípus, termék-, technlógia- és szlgáltatásfejlesztés 1 1. Alapvető cél A Felhívás célja, hgy a Nemzeti Intelligens Szaksdási Stratégiában (a tvábbiakban: S3) megfgalmaztt intelligens gyártás specializációt

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Prgram Múzeumk isklabarát fejlesztése és ktatási-képzési szerepének infrastrukturális erısítése c. pályázati felhívásáhz Kódszám: TIOP 1.2.2/09/1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2011. évi Észak-magyarországi Regionális INNOVÁCIÓS DÍJ elnyerésére A NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, az Északmagyarországi Regionális Fejlesztési, valamint

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Humánplitikai Bizttságának PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Paks Várs Képviselő-testületének Humánplitikai Bizttsága a 15/2004. (V.25.) önkrmányzati rendelet alapján, valamint

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése. ALUTA NÍVÓDÍJ 2010 A pályázat kiírója Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) hagyományainak megfelelően nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak

Részletesebben

Adja meg címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata

Adja meg  címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata Adja meg e-mail címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata Új email cím megadása esetén garantált ajándék 1000 Ft számlajóváírás, ezen felül részt vehet a srslásn, ahl Öné lehet egy iphne6 telefn!

Részletesebben

II. A pályázat célja a továbbképzésre jelentkezők képzéseken való részvételének támogatása.

II. A pályázat célja a továbbképzésre jelentkezők képzéseken való részvételének támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla együttműködésében megvalósuló TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001

Részletesebben

Módosult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás

Módosult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás Módsult az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP- 4.1.1-15 kódszámú) felhívás Módsult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Besztás Besrlási csprt/fkzat AD 8 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességének ideje

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. január 28-i ülésére Tárgy: BURSA HUNGARICA Felsőktatási Önkrmányzati Ösztöndíjrendszer 2013. évi pályázati elbírálás tájékztató

Részletesebben

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere J,j. számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság részére a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint

Részletesebben

"Micsoda NŐ" promóciós játék

Micsoda NŐ promóciós játék "Micsda NŐ" prmóciós játék A játék célja A prmóciós játék célja az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi lista összeállítása és az összegyűjtött adatknak a Kupn

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

GREENFLOW Környezeti Oktatóközpont JELENTKEZÉSI LAP

GREENFLOW Környezeti Oktatóközpont JELENTKEZÉSI LAP GREENFLOW Környezeti Oktatóközpnt JELENTKEZÉSI LAP A települési hulladékkezelési díj megállapítás elmélete és gyakrlata tréningre Ha Ön is szeretné az elmélet mellett a gyakrlatban is elsajátítani a települési

Részletesebben

A hazai vállalkozások és intézmények digitalizációja

A hazai vállalkozások és intézmények digitalizációja A hazai vállalkzásk és intézmények digitalizációja Magyar krmányzati elképzelések hazánk digitalizációjával kapcslatban, különös tekintettel a mesterséges intelligenciára Kara Áks, infkmmunikációért és

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND 2017/2018. tanév 2. (tavaszi) félév

ÓBUDAI EGYETEM ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND 2017/2018. tanév 2. (tavaszi) félév ÓBUDAI EGYETEM ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND 2017/2018. tanév 2. (tavaszi) félév 1. A pályázat célja Az Óbudai Egyetem Rektora az Egyetemi tal egyetértésben az Óbudai Egyetem Hallgatói

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikr-, kis- és középvállalkzásk termelési kapacitásainak 1. Alapvető cél A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikr-, kis- és középvállalkzásk

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A STOPLI Sportegyesület nyílt pályázatot hirdet az Én megcsinálom 2018 ösztöndíj elnyerésére. A STOPLI Sportegyesület az Én megcsinálom 2018 ösztöndíjat azon 10-21 év közötti fiataloknak

Részletesebben

1. Hol érhetem el a pályázati kiírást? o

1. Hol érhetem el a pályázati kiírást? o ÚJ NEMZETI KIVÁLÓSÁG PROGRAM (ÚNKP) 2019/2020-AS TANÉV GYIK A FELSŐOKTATÁSI DOKTORI HALLGATÓI, DOKTORJELÖLTI KUTATÓI ÖSZTÖNDÍJHOZ KAPCSOLÓDÓ GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK (GYIK) 1. Hl érhetem el

Részletesebben

1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez

1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez 1/B. melléklet a 2/2015. (II.25.) önkormányzati rendelethez Pályázati kiírás középfokú oktatásban résztvevők pénzbeli támogatásként nyújtott tanulmányi ösztöndíjához Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

A duális felsőfokú képzés alapelvei

A duális felsőfokú képzés alapelvei A duális felsőfkú képzés alapelvei 1. A duális felsőfkú képzés definíciója A duális képzés definícióját az Nftv. 108. 1.a. bekezdése tartalmazza. Eszerint duális képzés: a műszaki, infrmatika, agrár, természettudmány

Részletesebben

GINOP A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 8 év.(türelmi. és rendelkezésre tartási idővel együtt)

GINOP A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 8 év.(türelmi. és rendelkezésre tartási idővel együtt) Az infkmmunikációs ágazatban működő mikr-, kis- és középvállalkzásk által előállíttt termékek és szlgáltatásk piacsításának, nemzetközi piackra való belépésének támgatása GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Támgatás

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 4/2002. (II.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2002. (II.1.) számú r e n d e l e t e az iparsíttt technlógiával épült lakóépületek energiatakaréks felújításának támgatásáról Nyíregyháza Megyei Jgú Várs

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZATI KIÍRÁS A ZAGYVARÉKASON MŰKÖDŐ TÁRSADALMI SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA Zagyvarékas Község Képviselő-testülete anyagilag is támgatni kívánja a település területén működő társadalmi szervezetek működését,

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Mutasd meg szépséged a világnak! (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárspatak Várs Plgármesterétıl 3950 Sárspatak, Kssuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarspatak@sarspatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - az ÉMOP-3.1.2/D-09-2010-0009 aznsítószámú

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére E-mail: rtdm@rtdm.hu Előzmények PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére A Börzsöny és Nyugat-Nógrád turizmusában érdekelt és érintett szereplők

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában www.ujszechenyiterv.gv.hu A prjekt bemutatása Mttó: "Az embereknek mindenben a tökéletességet kell célul kitűzniük maguk elé, még akkr is, ha meghaladja erejüket. Ha azt hinnék valóban, hgy csak da jutnak

Részletesebben

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő Iktatószám: EHEA-22-1/2015 Prjekt szám: 559232-EPP-1-2014-1-HU-EPPKA3-BOLOGNA ÁRAJÁNLATKÉRÉS 1. Az ajánlatkérő adatai Név: Tempus Közalapítvány Cím: 1093 Budapest, Lónyay u. 31. Képviselő: Dr. Nemeslaki

Részletesebben

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban?

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? PRIVACY POLICY 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak kezelője és milyen elérhetőségeken keresheti az adatkezelőt? 4.

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program Kragyermekkri (0-7 év) prgram PÁLYÁZAT A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram kiemelt prjekt keretében az alábbi pályázat kerül újra meghirdetésre az érintettek körének kibővítésével

Részletesebben

Pécs Uránváros főterének és kapcsolódó közterületeinek tervezése

Pécs Uránváros főterének és kapcsolódó közterületeinek tervezése Pécs Uránvárs főterének és kapcslódó közterületeinek tervezése Tervpályázati dkumentáció Kiíró Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 7621 Pécs Széchenyi tér 1. Lebnylító / Kapcslattartó Pécs2010 Menedzsment

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! LOGÓPÁLYÁZAT A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet Bács-Kiskunban itthon vagy! címmel, tanulmányi ösztöndíj pályázat hivatalos logójának elkészítésére.

Részletesebben

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására 2015/2 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 G Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás Lépj Velünk! társadalmi innvációs prgram 2017/2019 Pályázati felhívás Kiíró: UniCredit Alapítvány (Piazza Gae Aulenti, 3, 20124 Milán, Olaszrszág), tvábbiakban UniCredit Alapítvány Lebnylító: NESsT Eurpe

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZLÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA A PARAGON-Alkusz Biztsításközvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (tvábbiakban: Biztsításközvetítő) a felmerülő panaszk gyrs és egyértelmű

Részletesebben

Alkoss és pályázz egy békésebb, egyenlőbb világért!

Alkoss és pályázz egy békésebb, egyenlőbb világért! TE HOGYAN TENNÉD JOBBÁ A VILÁGOT? Alkss és pályázz egy békésebb, egyenlőbb világért! Az Európai Bizttság Magyarrszági Képviselete és az ARC kreatív plakátpályázata Beadási határidő: 2015. szeptember 1.

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. komplex vállalati technológia fejlesztés kis- és középvállalkozások számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Prgram keretében kmplex vállalati technlógia fejlesztés kis- és középvállalkzásk számára Kódszám: GOP-2007-2.1.1/B Tartalm A. A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE

Részletesebben

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018 pályázati felhívás

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018 pályázati felhívás K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasr 9. telefn: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat 2018 pályázati felhívás

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2015/3 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2014-2020 Zala Termálvölgye Egyesület TERVEZET A Zala Termálvölgye Egyesület Helyi Fejlesztési Stratégiájának akcióterülete Zalaszentgrót térségének 30 települését fedi

Részletesebben

IT mentor képzés tematika oktatott modulok

IT mentor képzés tematika oktatott modulok IT mentr képzés tematika ktattt mdulk 1142-06 - Számítógépkezelés, szftverhasználat, munkaszervezés Feladatprfil: Hardvert üzemeltet, szftvert telepít Irdai prgramcsmagt egyedi és integrált módn használ

Részletesebben

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására

FELHÍVÁS. Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. megvalósítására FELHÍVÁS Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramk megvalósítására Magyarrszág Krmányának felhívása a Felzárkóztató egészségügyi áplói szakképzési prgramra, mely lehetőséget ad az egészségügyi

Részletesebben

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart.

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart. 1. A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Silan Szív! (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home

Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home Pályázat Kiíró: Mediterrán Kerámia Kft. Téma: Art in Home 1 1. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK 1.1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA, LEBONYOLÍTÓJA A Mediterrán Kerámia Kft. és az Art in Home művészei nyílt pályázatot hirdetnek

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. - pályázni leghamarabb az első tanév két félévének teljesítésével lehet.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. - pályázni leghamarabb az első tanév két félévének teljesítésével lehet. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata, a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Soroksári Tanulmányi Ösztöndíj alapításáról és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére Iktató szám: Sz-247/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2012. április 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: 2012. évi diákcsoport

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL

TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL Fejér megyei ITP 2014-2020 Eddig megjelent TOP pályázati felhívásk KÍGYÓSSY GÁBOR területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkrmányzati Hivatal TOP

Részletesebben

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete ERZSÉBET-KARÁCSONY Pályázás menete A www.erzsebettabrk.hu ldalról a PÁLYÁZATOK menüpnt alatt tud bejelentkezni az E-tábrk felületre, ahl megkezdheti jelentkezését az Erzsébet-karácsnyra. Felhívjuk szíves

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2010.11.12. COM(2010) 662 végleges 2010/0325 (COD) Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA a külső határk átlépésére jgsító és vízummal ellátható úti kmányk listájáról,

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

LOGO-VIR Teszt terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer teszt terve

LOGO-VIR Teszt terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer teszt terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Teszt terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer teszt terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM

1. számú melléklet MŰSZAKI TARTALOM MŰSZAKI TARTALOM a Siófk, Malm utca - járda és csapadékvíz elevezető építése, útburklat felújítása valamint Asztals utca - parklók építése kivitelezési munkáihz kapcslódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések A versenyről Mi az E.ON Energy Glbe Magyarrszág díj célja? Nevezés A nemzetközi Energy Glbe Award az energiavilág Oscar-díjaként is emlegetett független, nemzetközi fenntarthatósági

Részletesebben

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek:

A pályázat témája: A pályázatok leadásának határideje: Pályázati feltételek: MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ A PÁLYÁZATI KIÍRÁSA Általános rendelkezések: 1. Pályázat célja támogatni azon kiemelkedő művészeti tevékenységet végző hallgatókat, akik munkájukkal öregbítik a Nyugat magyarországi

Részletesebben

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA

MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA Pályázat kódszáma GINOP-6.1.5-17 Támgatás összege 10 100 millió Ft Támgatási De minimis támgatás esetén max. 100 % intenzitás ilyen típusú

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM részére RENDELET VÉLEMÉNYEZÉS Készült: 2013. február 26. Az MNVH Leader szaksztályának a LEADER PROGRAM FRISSÍTÉSE 3.0 címet viselő, 2013. januárjában indíttt prgramjának

Részletesebben

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP-6.6.1-15 kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP-6.6.1-15 kódszámú) felhívás Módsult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című (TOP-6.6.1-15 kódszámú) felhívás Felhívjuk a támgatást igénylők figyelmét, hgy a felhívás módsulásai

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Nemzeti Kulturális Alap

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Tarr Kft. (Székhely: 7100 Szekszárd, Kadarka utca 18.; Cégjegyzékszám: 17-09-000720; a tvábbiakban: "Adatkezelő") tájékztatását a webldalán leadható

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben