SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT"

Átírás

1 SZABÁLYZATOK 1/12 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta és kiadta: Hrváth Tamás József Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

2 Szervezeti és működési szabályzat 2/12 Tartalmjegyzék Fejezet Cím ldal - Címlap 1, - Tartalmjegyzék és módsításk nyilvántartása 2, 1. A szabályzat célja A társaság adatai, tevékenységi köre Adatk 3, 2.2. Tevékenységi kör A társaság irányítási rendszere, döntéshzó, ügyintéző szervei, vezetői Taggyűlés Felügyelő bizttság Könyvvizsgáló Ügyvezető Főmérnök Gazdasági vezető A társaság alsóbb szintű szervezeti felépítése Felsővezetők helyettesítésének rendje Munkáltatói jgk gyakrlása, képviselet a munkáltatói jgk gyakrlása srán hztt döntések közlése srán Mellékletek 10. MÓDOSÍTÁSOK NYILVÁNTARTÁSA Száma Módsítás (leírás / ldalak) Kiadás dátuma 0 Eredeti kiadás (A) ; 3.5.3; pntk, valamint a 6.1. és 6.2. sz. melléklet szervezeti váltzás miatt ; 3.2.; pntk Új kiadás (B) valamint a 6.1. és 6.2. sz. melléklet Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

3 Szervezeti és működési szabályzat 3/12 1. A szabályzat célja Összefglalni a Társaság átfgó működési szabályait és a döntési mechanizmusát egyrészt a Várpaltai Közüzemi Kft. vezető munkatársai, másrészt az alapító és tulajdns Várpalta Várs Önkrmányzata vezető tisztségviselői számára. 2. A Társaság adatai, tevékenységi köre 2.1. Adatk A Társaság cégneve: A Társaság rövidített neve: Várpaltai Közüzemi Krlátlt Felelősségű Társaság Várpaltai Közüzemi Kft. A Társaság székhelye: 8100 Várpalta, Fehérvári út 7. A Társaság telephelyei: Vársi Fűtőmű 8100 Várpalta, Hétvezér u. 6. A Társaság a Várpaltai Önkrmányzati Közüzemi Vállalat, és a Várpaltai Távhőszlgáltató Kft. általáns jgutódja. A Társaság alapítója: Várpalta várs Önkrmányzata 8100 Várpalta, Gárdnyi Géza út 39. A Társaság célja: Várpalta várs területén távhő termelés, távfűtés-, melegvíz-szlgáltatás, közpnti fűtés szlgáltatás, köztisztasági, parkfenntartási, vársüzemeltetési feladatk ellátása. Várpalta és vnzáskörzetében hulladékgazdálkdási, építőipari, szállítási-, temetőüzemeltetési és eb rendészeti tevékenységek végzése. Tevékenységei közé tartzik tvábbá a temetkezési szlgáltatás, könyvelési szlgáltatás, társasházi közös képviselet ellátása, virágüzlet kiskereskedelmi tevékenysége, illetve sprtlétesítmény üzemeltetés, A megalakulás időpntja: január 10. A Társaság jegyzett tőkéje: ,- Ft, azaz Kettőszáznylcvannylcmillió frint. A Társaság üzletrészei: Ft. Thury-Vár Közhasznú Nnprfit Kft. és Ft. Várpaltai Hulladékgazdálkdási Közszlgáltató Nnprfit Kft. A Társaság aznsítását szlgáló fntsabb adatk: Cégjegyzék száma: A cégjegyzéket vezető bíróság: Veszprém Megyei Bíróság mint Cégbíróság; KSH jelzőszáma: Pénzfrgalmi jelzőszám: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt Adóigazgatási aznsítószám: OTP Bank Nyrt Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

4 Szervezeti és működési szabályzat 4/ Tevékenységi kör A Társaság főtevékenysége: Gőzellátás, légkndicinálás Egyéb, fntsabb tevékenységek: Egyéb, nem évelő növény termesztése Növényi szaprítóanyag termesztése Növénytermesztési szlgáltatás Épületasztals-, ipari termék gyártása Tárló fatermék gyártása Egyéb fa-, parafatermék, fnttáru gyártása Fémszerkezet gyártása Fém épületelem gyártása Fémmegmunkálás M.n.s. egyéb fémfeldlgzás termék gyártása Egyéb bútr gyártása Egyéb m.n.s. feldlgzóipari tevékenység Ipari gép, berendezés javítása Villamsenergia-elsztás Nem veszélyes hulladék gyűjtése Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása Használt eszköz bntása Lakó- és nem lakóépület építése Út, autópálya építése Flyadék szállítására szlgáló közmű építése Bntás Építési terület előkészítése Villanyszerelés Egyéb befejező építés m.n.s Tetőfedés, tetőszerkezet-építés Gépjárműjavítás, -karbantartás Egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s Dísznövény, vetőmag, műtrágya, hbbiállat-eledel kiskereskedelme Egyéb áruk piaci kiskereskedelme Egyéb nem blti, piaci kiskereskedelem Közúti áruszállítás Költöztetés Egyéb szállítást kiegészítő szlgáltatás Számítógépes prgramzás Számítógép-üzemeltetés Adatfeldlgzás, web-hszting szlgáltatás Ingatlankezelés Számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás Műszaki vizsgálat, elemzés Reklámügynöki tevékenység Piac-, közvélemény-kutatás M.n.s. egyéb szakmai, tudmánys, műszaki tevékenység Gépjárműkölcsönzés (3,5 tnna fölött) Szabadidős, sprteszköz kölcsönzése Építőipari gép kölcsönzése Személybiztnsági tevékenység Építményüzemeltetés Általáns épülettakarítás Egyéb takarítás Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

5 Szervezeti és működési szabályzat 5/ Zöldterület-kezelés Összetett adminisztratív szlgáltatás M.n.s. egyéb kiegészítő üzleti szlgáltatás Tűzvédelem M.n.s. egyéb ktatás Sprtlétesítmény működtetése Temetkezés, temetkezést kiegészítő szlgáltatás Fizikai közérzetet javító szlgáltatás M.n.s. egyéb személyi szlgáltatás 3. A Társaság irányítási rendszere, döntéshzó, ügyintéző szervei, vezetői 3.1. Taggyűlés A Várpaltai Közüzemi Kft. 100 %-s tulajdnsa Várpalta Várs Önkrmányzata, tehát a Kft. egyszemélyes Társaság. A Plgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény (Ptk.) 3:109. (4) bekezdésében meghatárzttak szerint a taggyűlés hatáskörébe tartzó kérdésekben az egyedüli tag dönt Működés: Az Önkrmányzat belső szabályzatában úgy határztt, hgy a tulajdnsi jgkat a Képviselőtestület gyakrlja. A Társaság legfőbb irányító testülete a Várpalta Várs Önkrmányzatának képviselőiből álló alapító testület, amely akkr határzatképes, ha az ülésen a képviselők több mint a fele jelen van. A szervezetet írásban az alapító nevében Várpalta Várs Önkrmányzatának plgármestere illetve az általa meghatalmaztt személy hívja össze. Az alapító minden évben köteles az Alapító kiratban megjelölt időpntig a Társaság éves beszámlóját jóváhagyni. Az alapító részére az ügyvezetés a következő éves dkumentumkat adja át: Az Ügyvezető igazgató jelentése az előző év üzleti tevékenységéről; Az Ügyvezető igazgató indítványa az eredmény megállapítására és felsztására; A Felügyelő bizttság jelentése az üzleti tevékenységről szóló beszámlóról; A mérleg és az eredmény felsztási indítvány megvizsgálásáról; A könyvvizsgáló jelentése Hatáskör: Az Alapító kizárólags hatáskörébe tartzik a döntéshzatal minden lyan kérdésben, amit a törvény vagy a Társaság Alapító kirata da utal. Az Alapító kirat értelmében az Alapító kizárólags hatáskörébe tartznak az alábbiak: Az Ügyvezető igazgató, a Felügyelő bizttság és a könyvvizsgáló jelentésének figyelembe vételével az üzleti beszámló elfgadása, a mérleg megállapítása és az eredmény felsztása (az sztalék megállapítása). Az Ügyvezető igazgató és a Felügyelő bizttság tagjainak, valamint a Társaság könyvvizsgálójának megválasztása. Az Ügyvezető igazgató javadalmazásának és a Felügyelő bizttság tagjainak járó tiszteletdíj megállapítása. A Társaság Alapító kiratának megállapítása és módsítása. A Társaság alaptőkéjének felemelése, leszállítása. A Társaság éves mérlegének megállapítása és az éves nyereség felsztása. Mindazn ügyek, amelyek eldöntését az alapító magáhz vnta, valamint azk, amelyeket a Társaság Ügyvezető igazgatója vagy Felügyelő bizttsága az alapító elé terjeszt, függetlenül attól, hgy a döntés meghzatala a Társaság mely szervezetének a hatáskörébe tartzik. Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

6 Szervezeti és működési szabályzat 6/12 A taggyűlés jgait a Ptk. 3:109. (4) bekezdésében fglaltaknak megfelelően mindaddig, amíg egy tag van az alapító gyakrlja. Az Ügyvezetés, a Felügyelő bizttság és a könyvvizsgáló köteles az alapítót tájékztatni minden tudmására juttt eseményről, amely a Társaság gazdálkdását kedvezőtlenül beflyáslja, illetve jelentős vagynvesztéssel járna Felügyelő bizttság A 3 fős Felügyelő Bizttság tagjait az alapító választja. A választást határzatban teszi közzé és erről tájékztatja a Várpaltai Közüzemi Kft. ját Működés: A Felügyelő bizttság első ülésén tagjai közül elnököt választ. Az üléseket az elnök hívja össze. Amennyiben az elnök a tagk bizttsági ülés összehívására irányuló kérelmének 8 napn belül nem tesz eleget, akkr az ülést írásban bármely tag összehívhatja az k és a cél egyidejű megjelölésével. Az ülésekről a jegyzőkönyvezetés szabályainak figyelembevételével jegyzőkönyvet kell készíteni. A Felügyelő Bizttság határzatképes, ha az ülésen a tagk 2/3-ad része jelen van. Működésének szabályait a Felügyelő Bizttság maga állapítja meg. Az ügyrendet az alapító hagyja jóvá Feladatkör: A Felügyelő Bizttság ellenőrzi a Társaság ügyvezetését és képviseli az alapítót. A Felügyelő Bizttság köteles megvizsgálni a Társaság alapítója elé terjesztett valamennyi fntsabb jelentést, tvábbá a mérleget és a vagynkimutatást. Vizsgálatának eredményét a Felügyelő Bizttság elnöke ismerteti az Alapítóval, amely nélkül az alapító érvényes határzatt nem hzhat. A Felügyelő Bizttság köteles az alapítót haladéktalanul értesíteni, ha jgszabályba, alapító kiratba ütköző, vagy a Társaság érdekeit nem képviselő, sértő intézkedést, mulasztást tapasztal Hatáskör: Jgában áll az Ügyvezető igazgatótól jelentést vagy felvilágsítást kérni, a Társaság könyveit, bankszámláját, iratait és pénztárát bármikr megvizsgálni, vagy szakértővel a Társaság költségeit megvizsgáltatni. Munkáltatói jgkör gyakrlására a Társaság alkalmazttaival szemben nem jgsult. Köteles az alapítót tájékztatni minden tudmására juttt eseményről, amely a Társaság gazdálkdását kedvezőtlenül beflyáslja, illetve lyan mértékű vagynvesztéssel járna, ami eléri vagy meghaladja a jegyzett tőke 10 %-át Könyvvizsgáló A Társaság könyvvizsgálóját az Alapító meghatárztt időtartamra választja. A választást határzatban teszi közzé és erről tájékztatja a Várpaltai Közüzemi Kft. ját Feladatkör: A Társaság mérlegét és vagynkimutatását, tvábbá az alapító elé terjesztett minden más jelentést az adatk valódisága és a jgszabályi előírásk megfelelőségének szempntjából köteles megvizsgálni, és erről az alapítónak jelentést előterjeszteni. Elősegíti és szakmailag támgatja az Ügyvezető igazgató és a Felügyelő Bizttság munkáját. Jelen kell lennie azkn az Alapító által kezdeményezett megbeszéléseken, tájékztatókn, melyekre előzetesen íráss meghívót kaptt Hatáskör: Tájékzódhat a Társaság ügymenetéről, nevezetesen: A Társaság dlgzóitól felvilágsítást kérhet. Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

7 Szervezeti és működési szabályzat 7/12 Megvizsgálhatja a Társaság pénztárát, értékpapír- és szerződésállmányát. Bankszámláját, pénzügyi és számviteli nyilvántartását. Részt vehet a Felügyelő Bizttság ülésein. Köteles tájékztatni az Alapítót és a Felügyelő Bizttságt, amennyiben tudmása szerint: A Társaság vagynának várható csökkenése eléri vagy meghaladja a jegyzett tőke 10 %-át. Tények támasztják alá a vezető tisztségviselők felelősségre vnásának szükségszerűségét. Munkáltatói jgkör gyakrlására a Társaság alkalmazttaival szemben nem jgsult. Köteles az alapítót tájékztatni minden tudmására juttt eseményről, amely a Társaság gazdálkdását kedvezőtlenül beflyáslja, illetve lyan mértékű vagynvesztéssel járna, ami eléri vagy meghaladja a jegyzett tőke 10%-át. Jgszabálykkal alátámaszttt vagy az alapító által ráruháztt jgainak figyelembevétele mellett meghztt javaslatainak elutasítása vagy nem teljesülése esetén az erre vnatkzó szabályk betartása mellett jgsult a Cégbírósághz frdulni Ügyvezető igazgató A Társaság ját az alapító meghatárztt időtartamra választja, és ezt határzatban teszi közzé Feladatkör: Egyszemélyi vezetőként biztsítja a Társaság stratégiai és peratív működését. E körben: Kialakítja és vezeti a Társaság szervezetét Meghatárzza a taggyűlés által rögzített keretek között a Társaság üzleti és fejlesztési stratégiáját, Krdinálja az üzleti terv kidlgzását, gndskdik annak végrehajtásáról és ellenőrzéséről; Jóváhagyja és kiadja a Társaság működését meghatárzó belső szabályzatkat, utasításkat Felügyeli és átfgóan elemzi a Társaság gazdálkdását; javaslatkat dlgz ki a hatéknyság javítására, a versenyképesség növelésére Biztsítja a Társaságra vnatkzó jgszabályknak, taggyűlési határzatknak, valamint a Társaság belső szabályzatainak érvényesülését. E körben: Gndskdik az alapító döntéseinek előkészítéséről, az alapító határzatainak érvényre juttatásáról. Gndskdik az alapítói döntések előterjesztések (alapítói határzatk) előkészítéséről, a Társaság könyveinek vezetéséről. Biztsítja a Társaság számviteli törvény szerinti beszámlójának elkészítését, javaslatt tesz az adóztt eredmény felhasználására vnatkzó döntésre. Gndskdik a Társaság üzleti könyveinek szabályszerű vezetéséről. A Társaság mérlegét a hirdetményekre vnatkzó szabályk szerint közzéteszi, illetve letétbe helyezi Biztsítja a Társaság cégadataiban bekövetkezett váltzásknak a Társaság cégjegyzékét vezető cégbíróság felé történő bejelentését, a Társaságt terhelő közzétételi kötelezettségek teljesítését Elkészítteti a Társaság szervezeti és működési szabályzatát, és az alapító elé terjeszti elfgadás végett. Évente legalább egyszer jelentést készít az alapító részére a Társaság ügyvezetéséről, vagyni helyzetéről, üzletplitikájáról. Ellátja mindazn az alapító kizárólags hatáskörébe nem tartzó feladatkat, amelyeket jgszabály a más Társaságban való részesedés kapcsán előír. Önállóan irányítja és felügyeli a közvetlen irányítása alá rendelt területek peratív működését. Kapcslatt tart a Társaságnál működő munkavállalói érdekképviseleti szervekkel (Üzemi Tanács, Szakszervezet) Felügyeli a főmérnök és a gazdasági vezető alárendeltségébe tartzó területek működését Hatáskör: Jgsult a jgszabályk, alapító kirat, alapítói határzatk, valamint a Társaság belső szabályzatai által meghatárztt keretek között a Társaság működését szabályzó döntések meghzatalára. Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

8 Szervezeti és működési szabályzat 8/12 Jgsult bármely a Társaság működését érintő, az alapító hatáskörébe nem tartzó döntést az érintett vezető előzetes, halaszthatatlan intézkedést igénylő döntés esetén utólags értesítése mellett saját hatáskörébe vnni. Jgsult a Társaság munkaszervezetének irányítására. Jgsult a Társaság képviseletére, bíróságk, hatóságk, valamint harmadik személyekkel szemben, önálló cégjegyzési jggal rendelkezik. A Társaság hsszúlejáratú hitel felvétele esetén amennyiben az alapító a döntést nem vnja magáhz dönt a hitel felvételéről. Dönt a Társaság gazdálkdásáhz szükséges rövid lejáratú hitel felvételértől. A Társaság vagynának, ingóságainak és ingatlanjainak vnatkzásában dönt: Ingatlan elidegenítéséről, ha a szerződés a jegyzett tőke 25%-át nem haladja meg. Bármilyen más vagyntárgy elidegenítéséről, ha az a gazdálkdás szempntjából feleslegessé vált. Dönt a Társaság vagyni értékű jgának elidegenítéséről, ha az feleslegessé válik. A Felügyelő Bizttság előzetes egyeztetése mellett dönt a fenti eseteken kívüli minden lyan ügyletben, mely a Társaság vagynának megterhelésével (jelzálg) kapcslats. Köteles az alapítót tájékztatni minden tudmására juttt eseményről, amely a Társaság gazdálkdását kedvezőtlenül beflyáslja, illetve lyan mértékű vagynvesztéssel járna, ami eléri vagy meghaladja a jegyzett tőke 10 %-át Az közvetlen alárendeltségébe tartzó területek: Titkárság Ügyfélszlgálat Minőségirányítás Infrmatika Beszerzés Vársüzemeltetés Kegyeleti szlgáltatás, Virágblt Sprtlétesítmény üzemeltetés 3.5. Főmérnök 3.1. Feladatkör: Az közvetlen alárendeltségében működve irányítja és felügyeli a Társaság Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatárztt, közvetlen alárendeltségébe tartzó szervezeti egységek peratív működését. A működéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek flyamatsan biztsítja. A hzzá tartzó területek költséghatékny, a racinális költségtakaréksság figyelembe vételével vezeti. A berendezések műszaki és környezetvédelmi állaptát flyamatsan ellenőrzi. A felmerülő műszaki prblémákat elemzi, a megldásra javaslatkat dlgz ki, és az ehhez szükséges erőfrrás igényt meghatárzza. Az irányítása alá tartzó területeken flyó munkákat szakmailag felügyeli. Biztsítja, hgy a Társaság műszaki tevékenységei a mindenkri környezetvédelmi nrmáknak megfeleljenek. A tervezések és fejlesztések srán a környezetvédelmi ajánláskat figyelembe veszi. A Társaság területén és külső munkavégzések srán az egészséges és biztnságs munkakörülményeket biztsítja. A hulladéklerakóval kapcslats feladatkat és tevékenységeket felügyeli, krdinálja. A Társaság tulajdnában és/vagy használatában lévő műszaki berendezések működőképességét fenntartja. Új műszaki eszközök, berendezések beszerzését előkészíti. Figyeli és figyelteti a tevékenységhez kapcslódó pályázati lehetőségeket és frráskat. Beszámlási kötelezettségeinek határidőre eleget tesz. Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

9 Szervezeti és működési szabályzat 9/12 A Várpaltai Közüzemi Kft. képviselete az általa felügyelt területeket érintő, valamint az ügyvezető igazgató által kijelölt ügyekben. Működési szabályk betartása és betartatása. Javaslatkat tesz a Társaság működési hatéknyságának javítására a közvetlen alárendeltségében működő területek tevékenysége vnatkzásában. Helyettesíti az t Hatáskör: Jgsult a közvetlen alárendeltségébe tartzó területek irányításáhz szükséges peratív döntések meghzatalára, és a döntések végrehajtására. Köteles az irányítása alá tartzó területeket rendszeresen ellenőrizni, ezek eredményéről az nak beszámlni. Delegált jgkörben, munkáltatói jgkat gyakrl a munkaszerződések megkötésének kivételével az általa felügyelt területek munkavállalói vnatkzásában A főmérnök közvetlen alárendeltségébe tartzó területek: Energiaszlgáltatás Hulladékgazdálkdás Építőipari tevékenység Műszaki előkészítés Környezetvédelem Munka-, tűz-, és balesetvédelem Pályázatírás Sprtlétesítmény üzemeltetés 3.6. Gazdasági vezető 4.1. Feladatkör: Az közvetlen alárendeltségében működve irányítja és felügyeli a Társaság Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatárztt, közvetlen alárendeltségébe tartzó szervezeti egységek peratív működését. A hzzá tartzó területeket költséghatéknyan a racinális költségtakaréksság figyelembe vételével vezeti. A Társaság gazdasági tevékenységének teljes körű, önálló irányítása, pénzügyi feladatk ellátása a mindenkri hatálys jgszabályk figyelembe vételével. A működéshez szükséges szabályzatk készítése és karbantartása. Pénzügyi elemzések, kalkulációk, kimutatásk készítése. Működési költségek flyamats naprakész nyilvántartása, elemzése. Beszámlási kötelezettségek teljesítése. A Társaság képviselete az általa felügyelt területeket érintő, valamint az által kijelölt ügyekben. Általa végzett gazdasági események rögzítése, melyekért felelősséggel is tartzik. Biznylati rend betartása és betartatása. Javaslatkat tesz a Társaság működési hatéknyságának javítására az általáns gazdálkdás és a közvetlen alárendeltségében működő területek tevékenysége vnatkzásában. Helyettesíti az t Hatáskör: Jgsult a közvetlen alárendeltségébe tartzó területek irányításáhz szükséges peratív döntések meghzatalára, és a döntések végrehajtására. Köteles az irányítása alá tartzó területeket rendszeresen ellenőrizni, ezek eredményéről az nak beszámlni. Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

10 Szervezeti és működési szabályzat 10/12 Delegált jgkörben, munkáltatói jgkat gyakrl a munkaszerződések megkötésének kivételével az általa felügyelt területek munkavállalói vnatkzásában A gazdasági vezető közvetlen alárendeltségébe tartzó területek: Pénzügy, számvitel Bér-, munka- és személyügy Kntrlling Társasházi közös képviselet 3.7. A Társaság alsóbb szintű szervezeti felépítése A Társaság alsóbb szintű szervezeti felépítését, valamint az egyes szervezeti egységek belső hierarchiáját a jelen Szervezeti és Működési Szabályzat mellékletét képező szervezeti ábrák rögzítik. A jelen Szervezeti és Működési Szabályzatban nem részletezett szervezeti egységek működését, vezetőik feladat- és hatáskörét, munkamegsztását, a szervezetekre vnatkzó munkaköri leírásk és eljárásrendek tartalmazzák. 4. Felsővezetők (, főmérnök, gazdasági vezető) helyettesítésének rendje Az t akadályztatása esetén a főmérnök, illetve a gazdasági vezető helyettesíti. A főmérnök illetve a gazdasági vezető helyettesítését az végzi. A hárm felsővezető egyidejű távlléte nem megengedett. 5. Munkáltatói jgk gyakrlása, képviselet a munkáltatói jgk gyakrlása srán hztt döntések közlése srán A felsővezetők közvetlen alárendeltségében működő területeken dlgzó munkavállalók felett az érintett területért felelős felsővezetők önálló döntési jgkörrel az saját jgn, egyéb felsővezetők delegált jgkörben gyakrlják a munkáltatói jgkat. Az a munkáltatói jgk gyakrlását eseti jelleggel a közvetlen alárendeltségébe nem tartzó területeken is magáhz vnhatja, erről az érintett felsővezetőt tájékztatja. A munkáltatói jgkör gyakrlása a munkaviszny létesítésének, módsításának, megszűnésének jgát kivéve annak valamennyi elemére kiterjed. A munkaviszny létesítése, munkaszerződés aláírása az kizárólags hatáskörébe tartzik A munkáltatói jgkör átruházása nem érinti a munkavállalók közvetlen feletteseinek az egyes munkaszerződésekben meghatárztt utasítási jgsultságát. A munkáltatói jg gyakrlója által hztt döntés közlése, avagy a Társaság nevében történő, ezzel kapcslats nyilatkzattétel srán bármely felsővezető jgsult a Társaság képviseletében eljárni. Az így tett intézkedést úgy kell tekinteni, mintha maga a munkáltatói jg gyakrlója közölte vlna. 6. Mellékletek 6.1. Szervezeti felépítés 6.2. Kapcslódó szabályzatk Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

11 Szervezeti és működési szabályzat 1.sz. melléklet: Szervezeti felépítés 11 / 12 Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

12 Szervezeti és működési szabályzat 2.sz. melléklet: Kapcslódó szabályzatk 12/12 KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYZATOK Szabályzat neve Aznsító Felelős Számviteli plitika SZP Gazdasági vezető Számlarend SZR Gazdasági vezető Eszközök és frrásk leltárzási és leltárkészítési szabályzata Eszközök és frrásk értékelési szabályzata Leltárkészítési és leltárzási szabályzat LSZ ÉSZ LSZ Gazdasági vezető Gazdasági vezető Gazdasági vezető Pénzkezelési szabályzat PSZ Gazdasági vezető Önköltség-számítási szabályzat ÖSZSZ Gazdasági vezető Munkavédelmi szabályk (6kötet) MVSZ Főmérnök Tűzvédelmi szabályzat TVSZ Főmérnök Riadó terv RT Főmérnök Környezetvédelmi szabályzat KVSZ Főmérnök Szabályzat a veszélyes hulladékkról Távhőszlgáltatási üzem üzletszabályzata VHSZ TÜSZ Főmérnök Főmérnök Utalványzási szabályzat USZ Ügyvezető igazgató Beszerzés ME-BESZ-01 Ügyvezető igazgató Ügyviteli, iratkezelési és iktatási szabályzat Dkumentumk készítése és kezelése IKSZ DOK Ügyvezető igazgató Ügyvezető igazgató Emberi erőfrrásk ME-HUM-16 Ügyvezető igazgató Közérdekű adatk közzétételére, megismerésére vnatkzó szabályzat KAKSZ Ügyvezető igazgató Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány:

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, szerződésminta alkalmazásával, a következők szerint állapítja meg az alábbi korlátolt felelősségű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2010. december 16-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllői Távhőszolgáltató Kft. Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadására

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat 2. melléklet a /2013. (XI. 28.) határozathoz AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény

Részletesebben

P é c s H o l d i n g V á r o s i V a g y o n k e z e lő Z á r t k ö rűen Működő Részvénytársaság. (egyszemélyes részvénytársaság)

P é c s H o l d i n g V á r o s i V a g y o n k e z e lő Z á r t k ö rűen Működő Részvénytársaság. (egyszemélyes részvénytársaság) P é c s H o l d i n g V á r o s i V a g y o n k e z e lő Z á r t k ö rűen Működő Részvénytársaság A L A P Í T Ó O K I R A T A (egyszemélyes részvénytársaság) M Ó D O S Í T Á S A A Cg.02-10-060289.sz. alatt

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.13-09-064364 cégjegyzékszámú BTG Budaörsi Településgazdálkodási

Részletesebben

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli ülése jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli ülése jegyzőkönyvéből. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete K I V O N A T Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli ülése jegyzőkönyvéből Kihagyva a kihagyandókat!

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

Társasági szerződés módosítás

Társasági szerződés módosítás Társasági szerződés módosítás 1.) A társasági szerződés 1.cikke az alábbiakra módosul: 1. CIKK A Cg. 02-09-062862 szám alatt a Baranya Megyei Bíróságon mint Cégbíróságon bejegyzett BIOKOM Pécsi Környezetgazdálkodási

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-959833 cégjegyzékszámúsolarcell Hungary Korlátolt

Részletesebben

A CSORVÁSI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT Kft. ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

A CSORVÁSI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT Kft. ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A CSORVÁSI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT Kft. ALAPÍTÓ OKIRATÁNAK MÓDOSÍTÁSA Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testülete elhatározta, hogy a társaság nem kíván a jövő közhasznú jogállású gazdasági társaságként

Részletesebben

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Misklc, 2012. december 1. Nagy Varga Dezsőné igazgató Diákönkrmányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 2. ldal Tartalm I.

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Alapító Okiratának m ó d o s í t á s á r a Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 60/2013. (IV.25.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 60/2013. (IV.25.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 25-ÉN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

Részvénytársaság Szervezeti és Működési Szabályzata

Részvénytársaság Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Távhőszlgáltató Szervezeti és Működési Szabályzata Oldal 1 / 75 A Budapesti Távhőszlgáltató Szervezeti és Működési Szabályzata 2013. január hó A Budapesti Távhőszlgáltató Szervezeti és Működési

Részletesebben

DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190.

DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190. 1 DÉL-PEST MEGYEI VÍZIKÖZMŰ SZOLGÁLTATÓ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2360 Gyál, Kőrösi út 190. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. 01. 01. 2 Tartalm I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. A Közgyűlés...

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat

AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. Alapító okirat AZ EGYSZEMÉLYES KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító, szerződésminta alkalmazásával, a következők szerint állapítja meg az alábbi korlátolt felelősségű

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Előterjesztő: Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője Ózd, 2016. április 28. Ózd

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

Bejelentés ipari tevékenység folytatásáról

Bejelentés ipari tevékenység folytatásáról ZALAKOMÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Cím: 8751 Zalakmár, Tavasz u. 13. Tel: (93) 386-017 Fax: (93) 386-037 E-mail: inf@zalakmar.hu Web: http://www.zalakmar.hu Bejelentés ipari tevékenység flytatásáról (A

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. 1 of 6 1/6/10 8:24 PM

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. 1 of 6 1/6/10 8:24 PM Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.13-09-104185 cégjegyzékszámú KÓDOLKA Könyvelő

Részletesebben

A Biblia Szövetség alapszabálya

A Biblia Szövetség alapszabálya A Biblia Szövetség alapszabálya I. Bevezető rész 1.. Az alapítók az egyesület céljának elérése végett azkat a keresztyén hitre juttt egyháztagkat kívánják a szervezetbe összefgni, - akik készek munkálni

Részletesebben

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Látgató! A Hungar Classic Kft. a webldalunkn keresztül rögzített személyes adatkra vnatkzóan az alábbiakról kívánja Önt

Részletesebben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.13-09-144985 cégjegyzékszámú Clean Force

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 17-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat Vecsés

Részletesebben

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ~ 1 ~ ALAPÍTÓ OKIRAT A Fejér Megyei Önkormányzat alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

Témafelelős: Kószóné Kószó Aranka Ikt. szám: - /2008 Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Tárgy: ÁSOTT-TELSZO Kht. Alapító Okiratának módosítása

Témafelelős: Kószóné Kószó Aranka Ikt. szám: - /2008 Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Tárgy: ÁSOTT-TELSZO Kht. Alapító Okiratának módosítása Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétől 16/2008 Témafelelős: Kószóné Kószó Aranka Ikt. szám: - /2008 Véleményező Bizottság: PTB, TVMB Tárgy: ÁSOTT-TELSZO Kht. Alapító Okiratának módosítása Ásotthalom

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Tárolt Cégkivonat A Cg.04-09-010814 cégjegyzékszámú KANÁSZ ÉPÍTŐ Korlátolt Felelősségű Társaság (5800 Mezőkovácsháza, Árpád utca 3.) cég 2014. február 9. napján hatályos adatai a következők: I. Cégformától

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.10-09-034862 cégjegyzékszámú Hatvani Városgazdálkodási

Részletesebben

7622 Pécs, Széchenyi tér 1.

7622 Pécs, Széchenyi tér 1. A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító Okirata 1 I. Cégnév, székhely, telephely, időtartam, elérhetőség 1.1. Cégnév: A Társaság cégneve: Tüke Busz Közösségi Közlekedési

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a 2007. évi CXXXVI.

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-933823 cégjegyzékszámú BM Reflektor

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.07-09-009740 cégjegyzékszámú Martin

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND

Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény. Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja HÁZIREND Megnevezés: Kmárm-Esztergm Megyei Integrált Szciális Intézmény Glatz Gyula Idősek Klubja Működési helye: 2509 Esztergm-Kertvárs,

Részletesebben

Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. https://occsz.e-cegjegyzek.hu/occsz_html_readajanlat

Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. https://occsz.e-cegjegyzek.hu/occsz_html_readajanlat Page 1 of 7 Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégkivonat A Cg.07-09-009740 cégjegyzékszámú Martin

Részletesebben

73/2011. (IV. 28.) MÖK

73/2011. (IV. 28.) MÖK 73/2011. (IV. 28.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megye Önkormányzatának Közgyűlése jóváhagyja, hogy a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. a mellékelt Alapító Okirat szerint megalapítsa

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. február 28-i ülésére Tárgy: LISZ Kft. alapító okiratának módosítása Sorszám: IV/9. Előkészítette: Véleményező bizottság: Dr. Kiss Beáta ügyvéd, mb. jogi képviselő LISZ Kft. Ügyrendi, lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottság,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Nonprofit Kft. A társaság székhelye: 3600 Ózd, Bolyki főút 4. 93.11 Sportlétesítmény működtetése főtevékenység

ALAPÍTÓ OKIRAT. Nonprofit Kft. A társaság székhelye: 3600 Ózd, Bolyki főút 4. 93.11 Sportlétesítmény működtetése főtevékenység 1. melléklet a.../2015. (III.26.) határozathoz ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alapító Ózd Város Önkormányzata a sport és szabadidős szolgáltatások átlátható, színvonalas ellátása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

I. Cégformától független adatok

I. Cégformától független adatok A Cg.08-09-014691 cégjegyzékszámú UNIVERSITAS FIDELISSIMA Kereskedelmi, Szolgáltató és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.) cég 2013. október 13. napján hatályos

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ( módosításokkal egységes szerkezetben )

ALAPÍTÓ OKIRAT ( módosításokkal egységes szerkezetben ) ALAPÍTÓ OKIRAT ( módsításkkal egységes szerkezetben ) Amely abból a célból készült, hgy az 1. pntban megjelölt alapítók az 1959. évi IV. törvény a Plgári Törvénykönyv 74/A -a és a közhasznú szervezetekről

Részletesebben

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma A Zsadányi Refrmátus Egyházközség, a Zsadányi Refrmátus Általáns Iskla, mint ktatási intézménynek 15/2012. Számú presbitériumi alapító határzat alapján Alapító Okiratát az alábbiak szerint állapítja meg:

Részletesebben

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP Veszprém Megyei Kármentő Bizottság Veszprém, Megyeház tér 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Veszprém Megyei Kármentő Bizottság SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A 252/2010. (X.21.)

Részletesebben

J A V A S L A T. az ÓZDINVEST Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az ÓZDINVEST Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az ÓZDINVEST Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft ügyvezetője Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. július

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT Tárolt Cégkivonat A Cg.02-10-060424 cégjegyzékszámú EU-SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő

Részletesebben

TÁRSASÁGI SZERZŐDÉS A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, TEVÉKENYSÉGI KÖRE, IDŐTARTAMA

TÁRSASÁGI SZERZŐDÉS A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, TEVÉKENYSÉGI KÖRE, IDŐTARTAMA TÁRSASÁGI SZERZŐDÉS Az ÉMOK Észak-magyarországi Oktatási és Közlekedésfejlesztési Korlátolt Felelősségű Társaság létrehozásáról, amelyet a jelen szerződés 5. pontjában megjelölt felek a gazdasági társaságokról

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje I. Az Elnökség és tagjai 1.1 Az IPA Magyar Szekció (a tvábbiakban: Magyar Szekció) Elnöksége (a tvábbiakban: Elnökség) a Magyar Szekció ügyintéző és képviseleti

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok 1 / 6 2010.11.22. 14:53

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok 1 / 6 2010.11.22. 14:53 1 / 6 2010.11.22. 14:53 Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-883167

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések ALAPSZABÁLY Általáns Rendelkezések AZ EGYESÜLET NEVE: Pestszentimrei Nagycsaláds Egyesület AZ EGYESÜLET RÖVID NEVE: PNE. AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: Budapest XVIII. Kerület, Slymász u. 3 AZ EGYESÜLET LEVELEZÉSI

Részletesebben

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség A Varga Gyula Észak-Alföldi Reginális Flklórszövetség ALAPSZABÁLYA Debrecen 2005. július 11. ALAPSZABÁLY Az alapító tagk a Hajdú-Bihar Megyei Néptáncszövetség Alapszabályának módsításáról döntöttek, így

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.05-09-004604 cégjegyzékszámú AVE Miskolc Környezetvédelmi

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. E L Ő T E R J E S Z T É S Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 25 i ülésére Tárgy : a Szentesi Beruházó és Vagyonhasznosító

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Cégkivonat. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Cégkivonat. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégkivonat A Cg.20-09-060242 cégjegyzékszámú ENERGOMETALL Műszaki

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. Munkavédelmi képviselő választás 2008. november 17-28. Választási segédanyag

VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET. Munkavédelmi képviselő választás 2008. november 17-28. Választási segédanyag VENDÉGLÁTÓ ÉS IDEGENFORGALMI SZAKSZERVEZET Munkavédelmi képviselő választás 2008. nvember 17-28. Választási segédanyag 1 MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐ VÁLASZTÁS 2008. nvember 17-28. Választás ajánltt időpntja:

Részletesebben

A Képviselő-testület 2oo8. május 3o-i Kunépszolg Kft taggyűlésén hozott határozatai:

A Képviselő-testület 2oo8. május 3o-i Kunépszolg Kft taggyűlésén hozott határozatai: A Képviselő-testület 2oo8. május 3o-i Kunépszolg Kft taggyűlésén hozott határozatai: 224/2008.(V.3o.) határozat a napirendi pontokat az alábbiak szerint: 1., Javaslat Feith Zsolt ügyvezető megbízásának

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú)

MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú) 6/2014. (I. 16.) határozat 1. sz. melléklete MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú) Melyet megkötöttek egyrészről: a BARCIKA ART Kft. (székhely: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 5., képviseletében: Kazincbarcika

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

A ZUGLÓI ESZKÖZKEZELŐ KORLATOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRATA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fíóktelepe(i)

A ZUGLÓI ESZKÖZKEZELŐ KORLATOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRATA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fíóktelepe(i) A ZUGLÓI ESZKÖZKEZELŐ KORLATOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRATA Alulírott alapító, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény

Részletesebben

CSEVAK Zrt. ELŐ TERJESZTÉS. CSEVAK Csepeli Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító okiratának módosítására

CSEVAK Zrt. ELŐ TERJESZTÉS. CSEVAK Csepeli Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító okiratának módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA CSEVAK Zrt. ELŐ TERJESZTÉS CSEVAK Csepeli Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító okiratának módosítására Készítette: dr.horváth Imre CSEVAK Zrt.

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-277225 cégjegyzékszámú Margittai és Társai Épületgépészeti Korlátolt Felelősségű Társaság (1112 Budapest, Péter-hegyi dűlő 689.) cég 2016. február 10. napján hatályos adatai

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. tér Felelősségű

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok. tér Felelősségű Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth Mezőkö tér Felelősségű 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-165210 cégjegyzékszámú

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 461. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének

Részletesebben

Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés

Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Szervezeti felépítés 1.1. Kuratórium 1.1.1. Elnöke Dr. Haraszti György 1.1.2. Tagjai Prof. Dr. Haraszti György Tallai Gábor Dr. Róna Tamás Frisch György

Részletesebben

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkrmányzat Plgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (2004. augusztus 01.) 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K I. fejezet...3 A Plgármesteri

Részletesebben

MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE

MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE szerződésszám: 1-/2254/{ 20 14 MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE amely létrejött egyrészről a Budapest Fővárs XIV. Kerület Zugló Önkrmányzata Székhelye: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2. Adószáma:

Részletesebben

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI az Európai Területi Társulásk gazdálkdásának ellenőrzése srán Dr. Tari Beatrix fősztályvezető, Krmányzati Ellenőrzési Hivatal 2016. szeptember

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

SZ-06 Belső ellenőrzési szabályzat

SZ-06 Belső ellenőrzési szabályzat SZ-06 Belső ellenőrzési Név és beosztás: Aláírás: Jóváhagyta kiadja: és Horváth Tibor elnök igazgató Aláírás: Készítette: Epress Róbert Belső ellenőr Ellenőrizte: Berei Katalin főkönyvelő Ellenőrizte:

Részletesebben

Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzata

Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzata Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. Szervezeti és Működési Szabályzata Készítette: Horváth Tamás ügyvezető igazgató Várpalotai Hírcentrum Nonprofit Kft. Jóváhagyta: Campanari-Talabér Márta polgármester

Részletesebben

MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE

MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE szerződésszám: 1-/2279/U/20 14 MEGBÍZÁS! SZERZŐDÉS TERVEZÖI MŰVEZETÉSRE amely létrejött egyrészről a Budapest Fővárs XIV. Kerület Zugló Önkrmányzata Székhelye: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2. Adószáma:

Részletesebben

Dombó-Land Térségfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság. Alapító Okirata. Székhely: 7200 Dombóvár, Szabadság u. 18.

Dombó-Land Térségfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság. Alapító Okirata. Székhely: 7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. Dombó-Land Térségfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító Okirata Székhely: 7200 Dombóvár, Szabadság u. 18. A L A P Í T Ó O K I R A T Alulírott Alapító - Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015.

Részletesebben

A Felügyelő Bizottság feladatai

A Felügyelő Bizottság feladatai I. A Felügyelő Bizottság feladatai A Felügyelő Bizottság feladata a Társaság ügyvezetésének ellenőrzése, munkájának szakmai támogatása, a tulajdonos érdekeinek védelme. Ennek érdekében ellenőrzi a társaság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat INTEGRÁLT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2009.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat INTEGRÁLT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2009. Kmárm-Esztergm Megyei Önkrmányzat INTEGRÁLT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2009. Készítette: Szabó Mónika Mb. főigazgató MELLÉKLETEK 1. számú: Kmárm-Esztergm Megyei Önkrmányzat

Részletesebben

FREESOFT NYRT. IGAZGATÓSÁGÁNAK KÖZGYŰLÉSI ELŐTERJESZTÉSE a 2013. április 25.-én tartandó éves rendes közgyűlésre IGAZGATÓSÁG ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁSI JAVASLATA Készítette: FreeSoft Nyrt. Jóváhagyta: FreeSoft

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje

Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje Az OTP Bank Nyrt. Javadalmazási Bizottságának ügyrendje I. A Javadalmazási Bizottság jogállása A Javadalmazási Bizottság az Igazgatóság által létrehozott, folyamatos működésű bizottság, mely segíti a vezérigazgató

Részletesebben

Kalocsai Városfejlesztési Kft va. (végelszámolás alatt) székhely: Kalocsa, Szent István kir. út 35. tel: /

Kalocsai Városfejlesztési Kft va. (végelszámolás alatt) székhely: Kalocsa, Szent István kir. út 35. tel: / 7. A közfeladatot ellátó szerv többségi tulajdonában álló, illetve részvételével működő gazdálkodó szervezet neve, székhelye, elérhetőségei, tevékenységi köre, képviselőjének neve, a közfeladatot ellátó

Részletesebben

A l a p s z a b á l y a

A l a p s z a b á l y a A Magyar Senir Glfzók Társaságának A l a p s z a b á l y a 1. A Magyar Senir Glfzók Társasága (a tvábbiakban: Társaság) a hatálys magyar jg szerint létrehztt civil szervezet (egyesület). 2.1. A Társaság

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Mérnöki Szolgáltató Kft. alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Mérnöki Szolgáltató Kft. alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 234. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárdi Mérnöki Szolgáltató Kft. alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában K I V O N A T Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testületének 2013. január 18-án megtarttt rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete 1/2013.(I.18.) Tata Kt. határzata a

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS

IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS Kapcslási szám: Számla tulajdns kódja: IGÉNYBEJELENTŐ / EGYEDI ELŐFIZETŐI SZERZŐDÉS Helyhez kötött telefn szlgáltatás igénybevételére amely létrejött a SUPRA KTV Kft. ( székhely: 8000 Székesfehérvár, Trencsényi

Részletesebben