Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata"

Átírás

1 1 Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkrmányzat Plgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata (2004. augusztus 01.)

2 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K I. fejezet...3 A Plgármesteri Hivatal aznsító adatai, jgállása, felügyelete és képviselete...3 A Plgármesteri Hivatal aznsító adatai A Plgármesteri Hivatal jgállása A Plgármesteri Hivatal felügyeleti szervei A Plgármesteri Hivatal képviselete II. fejezet...5 A Plgármesteri Hivatal gazdálkdása és alapvető feladatai...5 A Plgármesteri Hivatal gazdálkdása Tevékenységi köre:...5 A Plgármesteri Hivatal alapvető feladatai III. fejezet...7 A Plgármesteri Hivatal irányítása, vezetői és munkatársai, a működésére vnatkzó alapvető szabályk, a munkáltatói jgk gyakrlása és belső szervezete...7 A Plgármesteri Hivatal irányítása A Plgármesteri Hivatal vezetői és munkatársai A Plgármesteri Hivatal referensei...9 A Plgármesteri Hivatal működésére vnatkzó alapvető szabályk...9 A munkarend és az ügyfélfgadás rendje A működés általáns szabályai A munkáltatói jgk gyakrlása A Plgármesteri Hivatal belső szervezete II. Kabinetek Irdák Plgármesteri Kabinet Irda Jegyzői Kabinet Irda Belső Ellenőrzési munkacsprt Testületi és Krdinációs Irda Közigazgatási és Hatósági Irda Okmányirda Szciális-, Egészségügyi- és Gyermekvédelmi Irda Pénzügyi Irda Vársgazdálkdási és Krdinációs Irda Oktatási, Közművelődési, Sprt- és Ifjúsági Irda Gyámhivatal Krdinációs és Integrációs Titkárság...13

3 3 13. Adóügyi Irda...14 IV. fejezet...14 A Plgármesteri Hivatal szervezeti egységeinek - irdáinak - feladatai...14 Kabinetek...14 Plgármesteri Kabinet Irda Plgármesteri titkárság...14 Jegyzői Kabinet Irda Belső ellenőrzési munkacsprt Testületi és Krdinációs Irda Közigazgatási és Hatósági Irda Okmányirda Szciális-, Egészségügyi- és Gyermekvédelmi Irda Pénzügyi Irda Vársgazdálkdási és Krdinációs Irda Oktatási-, Közművelődési Sprt és Ifjúsági Irda Gyámhivatal Krdinációs és Integrációs Titkárság Adóügyi Irda V. fejezet...49 Záró rendelkezések sz. melléklet...50 A Plgármesteri Hivatal szervezeti felépítése 51 I. fejezet A Plgármesteri Hivatal aznsító adatai, jgállása, felügyelete és képviselete A Plgármesteri Hivatal aznsító adatai 1. (1) Plgármesteri Hivatal megnevezése: Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkrmányzat Plgármesteri Hivatala Rövidített megnevezése: Budapest XVIII. kerületi Plgármesteri Hivatal.

4 4 (2) A Plgármesteri Hivatal székhelye: 1184 Budapest, Üllői út 400. Pstacíme: 1675 Budapest Pf. 49. (3) Alapító kirat kelte, száma: szeptember 7., 717/2000 (IX.07.) számú Képviselő-testületi határzat (4) A Plgármesteri Hivatal telephelyei: a.) 1181 Budapest, Vársház utca 16. (OKSI, Gyámhivatal, Okmányirda, KHI szabálysértés, általáns igazgatás, anyakönyv), b.) 1188 Budapest, Nemes utca 16. (PÜSZI) Plgármesteri Kabinet Irda pestszentimrei referens, c.) 1181 Budapest, Kndr Béla sétány (Plgármesteri Kabinet Irda Közterületfelügyeleti és Hatósági Ellenőrzési Csprt, d.) 1188 Budapest, Ady Endre u.100. (KHI adócsprt, Okmányirda), e.) 1181 Budapest, Batthyány utca 80. (Okmányirda). (5) A Plgármesteri Hivatal jelzőszámai: a.) adószáma: , b.) TB törzsszáma: , c.) bankszámla száma: , d.) KSH száma: , e.) statisztikai kódja: , f.) szakágazati besrlása: TEAOR (6) A Plgármesteri Hivatal illetékességi területe megegyezik Budapest XVIII. kerületének törvényben meghatárztt földrajzi területével. A Plgármesteri Hivatal jgállása 2. A Plgármesteri Hivatal jgi személy, Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre Önkrmányzata Képviselő-testületének szerve (egységes hivatala), melyet a Képviselő-testület az önkrmányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való szakszerű előkészítésével és végrehajtásával kapcslats feladatk ellátására hztt létre. A Plgármesteri Hivatal felügyeleti szervei 3. (1) A Plgármesteri Hivatal a.) általáns felügyeleti szerve: Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkrmányzatának Képviselő-testülete 1184 Budapest, Üllői út 400. b.) törvényességi felügyeleti szerve: Budapest Fővárs Közigazgatási Hivatala 1056 Budapest, Váci utca 62/64. c.) szakmai felügyeleti szerve és szakmai irányítója a Gyámhivatalnak: a Budapest Fővárs Közigazgatási Hivatal Gyámhivatala Budapest, Szentkirályi utca 8.sz., II.em. Levelezési cím: Budapest Fővárs Közigazgatási Hivatala, 1056 Budapest Váci u A Plgármesteri Hivatal képviselete 4.

5 5 (1) A Plgármesteri Hivatalt a jegyző vagy az általa megbíztt személy képviseli. A jegyző által megbíztt személy a Plgármesteri Hivatal képviseletét az erre szóló írásbeli meghatalmazásban fglaltak alapján jgsult és köteles ellátni. A képviseleti jgsultság a Plgármesteri Hivatalban dlgzó jgtanácsst (jgi referenst) a munkaköri leírásában fglaltakat is figyelembe véve a jgtanácssi tevékenységről szóló, többször módsíttt évi 3. tvr. alapján illeti meg. A Gyámhivatalt a hatáskörét érintő ügyekben a Gyámhivatal vezetője képviseli. (2) Az (1) bekezdés szerinti képviseleti jgsultsággal rendelkező személy képviseleti jgkörében aláírási jggal rendelkezik, ez aznban nem terjed ki a külön szabályztt kötelezettségvállalási, kiadmányzási, utalványzási és ellenjegyzési jgsultságkra. II. fejezet A Plgármesteri Hivatal gazdálkdása és alapvető feladatai A Plgármesteri Hivatal gazdálkdása 5. (1) A Plgármesteri Hivatal a helyi önkrmányzat gazdálkdásának végrehajtó szerve, önálló gazdálkdási jgkörrel rendelkező költségvetési szerv. (2) A Plgármesteri Hivatal, mint költségvetési szerv éves költségvetés alapján az államháztartási törvényben, a helyi önkrmányzati törvényben és más vnatkzó jgszabálykban meghatárztt feltételek mellett gazdálkdik, és készíti el beszámlóját. A költségvetési gazdálkdás a bevételi előirányzatk teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatk felhasználásának jgsultságát fglalja magában. A Plgármesteri Hivatal a jóváhagytt bevételi előirányzatain belül beleértve a létszámkeretet is köteles gazdálkdni. A Plgármesteri Hivatal a tevékenysége srán előfrduló, a vagyni és pénzügyi helyzetére kiható gazdasági eseményeiről a kettős könyvvitel rendszerében módsíttt teljesítés szemléletű nyilvántartást vezet, amelyet a költségvetési év végén lezár. Vállalkzási tevékenysége az ingatlan hasznbérleti tevékenység. A feladatt szerződés alapján a Vagynkezelő Rt. látja el. Az érintett szervezeti egységek vezetőinek ezzel kapcslats feladatait az érintett személyek munkaköri leírásai tartalmazzák. Tevékenységi köre: általáns közigazgatás közigazgatást kiegészítő szlgáltatás növénytermelési szlgáltatás időszaki kiadvány kiadása épület, híd, alagút, közmű, vezeték építése egyéb szálláshely szlgáltatás egyéb humán-egészségügyi ellátás szciális ellátás elhelyezés nélkül állategészségügyi ellátás egyéb sprttevékenység ingatlan beruházás-, eladás ingatlan bérbeadása, üzemeltetése (3) A gazdálkdást az Állami Számvevőszék és a Plgármesteri Hivatal belső pénzügyi-gazdasági ellenőrzésre jgsult szervei és személyei (belső ellenőrzés: esetenként külön megbízás alapján), valamint az önkrmányzat könyvvizsgálója jgsultak ellenőrizni.

6 6 (4) A Plgármesteri Hivatal gazdálkdásával kapcslats szabálykat az alábbi mindenkr hatálys szabályzatk, utasításk tartalmazzák: a.) Leltárkészítési és Leltárzási szabályzat a szbaleltárak pnts vezetéséről szóló jegyzői utasítás, b.) Számlarend, Számlatükör, c.) Számviteli plitika, d.) Pénz- és Értékkezelési Szabályzat, e.) Az utalványzási, a kötelezettségvállalási, az ellenjegyzési jg gyakrlásának engedélyezéséről, az érvényesítésnek a rendjéről, valamint a megbízási szerződések létrejöttének szabályairól szóló mindenkr hatálys plgármesteri és jegyzői közös utasítás, f.) A számlavezetés rendjéről és a számlák ellenőrzéséről szóló plgármesteri és jegyzői közös utasítás, g.) Felesleges vagyntárgyak hasznsításának, selejtezésének Szabályzata, h.) Belső Ellenőrzési Kézikönyv, i.) Eszközök és Frrásk Értékelési Szabályzata, j.) Önköltség-számítási Szabályzat, k.) Értékpapírgazdálkdási-és Kezelési Szabályzat A Plgármesteri Hivatal alapvető feladatai 6. (1) A Plgármesteri Hivatal alapvető feladatai az önkrmányzat működésével kapcslatban: a.) ellátja a Képviselő-testület és bizttságai működéséhez kapcslódó szervezési és adminisztrációs feladatkat, b.) tájékztatással és ügyviteli közreműködéssel segíti az önkrmányzati képviselők, a bizttságk és a Képviselő-testület munkáját, c.) közreműködik a testületi szervek által tárgyalandó íráss előterjesztések elkészítésében, d.) előkészíti és végrehajtja a Képviselő-testület és bizttságai döntéseit (határzatk és rendeletek), a plgármester és a jegyző peratív vezetésével. (2) A Plgármesteri Hivatal alapvető feladata az államigazgatási ügyekkel kapcslatban, hgy ellátja az államigazgatási ügyek döntésre való szakszerű előkészítésével, valamint a végrehajtásával kapcslats feladatkat. (3) A Plgármesteri Hivatal a.) feladatainak ellátása srán együttműködik az önkrmányzat más intézményeivel, szervezeteivel, gazdasági társaságaival, civil szervezetekkel, alapítványkkal, a társhatóságkkal- és szervekkel, valamint a közszlgáltatást végző szervekkel, b.) a feladataival összefüggő kérdésekről flyamatsan és rendszeresen tájékztatja a kerület laksságát. (4) A Plgármesteri Hivatalnak az önkrmányzat működésével kapcslats feladataira vnatkzó szabálykat a.) a testületi és bizttsági ülések hatéknyabb előkészítéséről szóló mindenkr hatálys jegyzői utasítás, b.) az önkrmányzat rendeletalktási tevékenységének a hivatali feladatkra vnatkzó szabályzásáról szóló mindenkr hatálys jegyzői utasítás tartalmazza. (5) A Plgármesteri Hivatal működésére és az államigazgatási ügyekkel kapcslats feladataira vnatkzó szabálykat a mindenkr hatálys szabályzatk, plgármesteri utasításk, jegyzői utasításk, plgármesteri-jegyzői közös utasításk és jegyzői intézkedések tartalmazzák.

7 7 (6) A Plgármesteri Hivatal június 1-jétől a teljes tevékenységét átfgó minőségirányítási rendszert működtet. A 4/2002. (V. 31.) sz. jegyzői utasítás rendelkezik a Plgármesteri Hivatal Minőségügyi Kézikönyvének hatályba léptetéséről és a minőségügyi rendszer próbaműködésének megkezdéséről. III. fejezet A Plgármesteri Hivatal irányítása, vezetői és munkatársai, a működésére vnatkzó alapvető szabályk, a munkáltatói jgk gyakrlása és belső szervezete A Plgármesteri Hivatal irányítása 7. (1) A plgármester (távlléte esetén az általa megbíztt alplgármester) a Képviselő-testület döntései szerint és saját önkrmányzati jgkörében irányítja a Plgármesteri Hivatalt. (2) A Plgármesteri Hivatalt a jegyző (távlléte esetén az aljegyző) vezeti. (3) A Plgármesteri Hivatal vezető besztású köztisztviselői az irdavezetők és az irdavezető helyettesek. A munkacsprtk vezetői és a referensek nem minősülnek vezető besztású köztisztviselőnek. A Plgármesteri Hivatal vezetői és munkatársai 8. (1) A plgármester a.) az önkrmányzati és államigazgatási hatáskörébe tartzó feladatait a Plgármesteri Hivatal közreműködésével látja el, b.) dönt a hatáskörébe tartzó ügyekben, egyes hatósági hatásköreinek gyakrlását átruházhatja, c.) a hatáskörébe tartzó ügyekben szabályzza a kiadmányzás rendjét, d.) a Képviselő-testület ülésein ellátja a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatárztt feladatkat. (2) Az alplgármesterek a plgármester irányításával látják el feladataikat: a.) ellátják a plgármester által meghatárztt feladatkat, a plgármestert távllétében, megbízása alapján helyettesítik, b.) a plgármester által meghatárzttak szerint az egyes szakterületekhez kapcslódóan a Plgármesteri Hivatal irdáival közösen előterjesztéseket készítenek a Képviselő-testület, illetve annak bizttságai részére, c.) a plgármestertől kaptt meghatalmazásban fglaltak alapján ellátják az Önkrmányzat képviseletét, d.) az Önkrmányzat ügyeit érintő kncepcinális kérdésekben a plgármester felkérésre véleményt adnak, illetve javaslatt készítenek, e.) önkrmányzati ügyekben együttműködnek a Plgármesteri Hivatal szakterületi szempntból illetékes irdáival, f.) előterjesztőként is részt vesznek a Képviselő-testület és bizttságai ülésein, g.) a Képviselő-testület ülésein ellátják a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatárztt feladatkat. (3) A jegyző a.) dönt a hatáskörébe tartzó államigazgatási ügyekben, döntésre előkészíti a plgármester hatáskörébe tartzó ügyeket, b.) munkáltatói jgkört gyakrl a Hivatal köztisztviselő, ügykezelői és fizikai dlgzói felett,

8 8 c.) a hatáskörébe tartzó ügyekben szabályzza a kiadmányzás rendjét, d.) tanácskzási jggal részt vesz a Képviselő-testület és bizttságai ülésein, e.) gndskdik a Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, az egyéb jgszabály által kötelezően előírt, vagy egyébként szükséges belső szabályzatk elkészítéséről, szükség esetén módsításáról, f.) szervezi a Plgármesteri Hivatal jgi felvilágsító munkáját, g.) ellátja a rendeleteket érintő deregulációs tevékenységet, figyelemmel a jgharmnizációs követelményekre is, h.) véleményt nyilvánít a plgármester, alplgármester és bizttság elnökének kérésére jgértelmezési kérdésekre, i.) egyes hatásköreit átruházhatja. (4) Az aljegyző a.) feladata: a jegyző által meghatárztt feladatk ellátása, a jegyző távlléte esetén és megbízása alapján a jegyző helyettesítése, b.) tanácskzási jggal részt vesz a Képviselő-testület és bizttságai ülésein, (5) A plgármester és a jegyző külön-külön (önállóan) és együttesen is utasításkat, intézkedéseket és körleveleket adhat ki a Szervezeti és Működési Szabályzatban, illetve az önkrmányzati rendeletekben szabályztt - a Plgármesteri Hivatal működésével összefüggő - kérdések végrehajtására. (6) Az irdavezető személyi felelősséggel irányítja és ellenőrzi az általa vezetett irda munkáját, biztsítja az ügyek elintézésének szakszerűségét és törvényességét. a.) javaslatt készít az irda éves prgram- és munkatervére, b.) elkészíti az általa vezetett irda munkatársainak munkaköri leírás-tervezetét, c.) meghatárzza a munkatársak teljesítménykövetelményeit, d.) elkészíti a munkatársak teljesítményértékeléseit, e.) előkészíti és elkészíti az irda szakmai feladatkörébe tartzó önkrmányzati rendeletek, bizttsági és testületi előterjesztések tervezetét, f.) gndskdik a Képviselő-testület, illetve a bizttságk rendeleteinek, határzatainak valamint a Hivatal vezetőitől kaptt utasításainak végrehajtásáról, g.) a jegyző, illetve a plgármester felhatalmazása alapján átruháztt hatáskörben jár el, kiadmányzási jgkörrel rendelkezik a vnatkzó szabályzat szerint, h.) javaslatt készít a Plgármesteri Hivatal éves ellenőrzési tervének összeállításáhz, az éves ellenőrzési tervben meghatárztt feladatait köteles ellátni, i.) részt vesz a Képviselő-testület, illetve bizttságainak ülésein, az irda tevékenységi körét érintő napirendi pntk tárgyalásán, j.) önkrmányzati ügyekben tájékztatást, illetve választ ad az azt kérő, illetőleg az intézkedést kezdeményező plgárknak, illetve más nem természetes személyeknek, k.) ellátja a Hivatal vezetése által meghatárztt az irda szakterületét érintő feladatkat, l.) a Ktv. rendelkezései alapján meghatárztt szempntk szerint és időpntban elkészíti a beszttt köztisztviselők, (fizikai dlgzók) minősítését. (7) Az irdavezető-helyettes ellátja az irdavezető által meghatárztt feladatkat, távllétében helyettesíti az irdavezetőt. (8) A munkacsprt-vezetők az irdavezetők utasításai alapján irányítják, krdinálják, szervezik és ellenőrzik a munkacsprt ügyintézőinek, illetve ügyviteli alkalmazttainak munkáját. (9) A referensek önálló ügyintézők, akik a jegyző által meghatárztt önálló feladatkört és feladatkat látnak el, amellyel közvetlenül a plgármester, az alplgármesterek, a jegyző és az aljegyző, valamint a Képviselő-testület és annak bizttságai munkáját és döntései meghzatalát segítik. A referensek kötelesek a feladatkörükben meghatárztt kérdésekről tájékztatást adni a Plgármesteri Hivatal vezetésének.

9 9 (10) A minőségügyi vezető ellátja a minőségügyi rendszer flyamats működtetésével kapcslats vezetői feladatkat. A Plgármesteri Hivatal referensei a.) a Jegyzői Kabinet Irdáhz tartzó jgi referensek személyügyi referens b.) a Plgármesteri Kabinet Irdáhz tartzó sajtóreferens, közbiztnsági és szervezési referens kisebbségi referens költségvetési referens pestszentimrei referens EU- referens civil kapcslatk referens jgi referens esélyegyenlőségi referens c.) a Testületi és Krdinációs Irdáhz tartzó bizttsági referens d.) az Oktatási, Közművelődési, Sprt- és Ifjúsági Irdáhz tartzó tanügy igazgatási referens munkaügyi referens gazdálkdási referens közművelődési referens pedagógiai referensek sprtreferens ifjúságplitikai referens e.) a Szciális-, Egészségügyi- és Gyermekvédelmi Irdáhz tartzó egészségügyi referens intézményi referens (10) Az ügyintézők feladata az államigazgatási hatósági ügyek, valamint az önkrmányzati ügyek döntésre való szakszerű előkészítése, a jgerős érdemi döntések - határzatk - végrehajtása, valamint a munkaköri leírásukban meghatárztt, az önkrmányzat működésével kapcslats feladatk szakszerű és jgszerű ellátása. (11) Az ügykezelők és a fizikai dlgzók az előzőekben meghatárztt személyek (a Plgármesteri Hivatal vezetői és munkatársai) munkáját segítik: adminisztrációs, iratkezelési, pstázási, gndnksági, gépkcsivezetői, technikai stb. feladatkat látnak el. (12) A (6) - (11) bekezdésben meghatárztt munkatársak knkrét, részletes (személyre szóló) feladatait munkaköri leírásuk tartalmazza. A Plgármesteri Hivatal működésére vnatkzó alapvető szabályk A munkarend és az ügyfélfgadás rendje 9. (1) A Plgármesteri Hivatal köztisztviselőinek napi munkaideje hétfőn: 8-18, kedden 8-16, szerdán: 8-16, csütörtökön: 8-16, pénteken pedig 8-14 óráig tart.

10 10 (2) A Plgármesteri Hivatal köztisztviselői a közpnti és a kihelyezett ügyfélszlgálati munkacsprtk, az Okmányirda, a Közterület-felügyeleti és Hatósági Ellenőrzési Munkacsprt, valamint a Főépítészi Munkacsprt kivételével hétfőn: , szerdán: 8-16, pénteken 8-12 óra között fgadják az ügyfeleket. (3) A Közigazgatási és Hatósági Irda közpnti ügyfélszlgálati és kihelyezett ügyfélszlgálati munkacsprtja hétfőn 10-18, kedden 8-16, szerdán: 8-18, csütörtökön: 8-16, pénteken pedig 8-12 óra között fgadja az ügyfeleket. (4) Az Okmányirda hétfőn , kedden 8-16, szerdán: 8-16, pénteken pedig 8-14 óra között fgadja az ügyfeleket óráig munkaközi szünet van. (5) A Közterület-felügyeleti és Hatósági Ellenőrzési Munkacsprt a XVIII. kerület Kndr Béla sétány sz. alatti hivatali helyiségekben hétfőn 14-18, pénteken 8-12, az Ady u.100.sz.alatti hivatali helyiségben szerdán 8-10 óra között fgadja az ügyfeleket. (6) A Plgármesteri Kabinet Irda Főépítészi Munkacsprtja hétfőn , szerdán 8-12 óra között fgadja az ügyfeleket. (7) A pénztár nyitvatartási rendje az ügyfelek és a munkatársak részére: hétfőn , kedden , szerdán , csütörtökön , pénteken óra között. A kisebbségi önkrmányzatk részére: kedden , csütörtökön óra között, napnta között 30 perc ebédszünet tartható. A működés általáns szabályai 10. (1) A Plgármesteri Hivatal szervezeti egységeinek flyamats működésére vnatkzó és azt biztsító szabálykat a hatálys jgszabályk, a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, egyes kérdésekre vnatzóan önkrmányzati rendeletek és határzatk valamint az irányítás sajáts jgi eszközei (például belső utasításk, szabályzatk) tartalmazzák. (2) A Plgármesteri Hivatal köztisztviselőinek és munkatársainak általáns feladatait a jelen Szervezeti és Működési Szabályzat, knkrét feladatait pedig munkaköri leírásuk tartalmazza. A munkaköri leírás tartalmazza az ellátandó tevékenységi kört, az adtt munkakörre vnatkzó speciális előíráskat. (3) A jegyző az irdavezetők részére minden héten értekezletet tart. Az értekezleten a plgármester, az alplgármesterek, a jegyző, az aljegyző az irdavezetők, a KIT vezetője, a személyügyi referens, a revizri csprtvezető, a sajtóreferens, a szakszervezeti vezető, és az önkrmányzati főtanácsadó vesznek részt. Az irdavezetők havnta egy alkalmmal tartanak értekezletet az általuk vezetett irda munkatársai részére. (4) A plgármester hetente egy alkalmmal összehívja és vezeti a vezetői értekezletet, amelyen az alplgármesterek, a jegyző, az aljegyző, és a Plgármesteri Kabinet Irda irdavezetője vesz részt. A vezetői értekezleten személyügyi kérdéseket tartalmazó napirendi pntk megtárgyalásánál a személyügyi referens is jelen van. (5) A plgármester évente legalább két alkalmmal a Plgármesteri Hivatal valamennyi dlgzójának részvételével hivatali, ún. összmunkatársi értekezletet tart. (6) A jegyző évente egy alkalmmal köteles a Képviselő-testületet írásban tájékztatni a Plgármesteri Hivatal munkájáról.

11 11 (7) A jegyző éves ellenőrzési terv szerint gndskdik a Plgármesteri Hivatalban flyó munka törvényességének flyamats vizsgálatáról (belső törvényességi ellenőrzés), kétévenként pedig a személyzeti és munkaügyi ellenőrzések megtartásának ellenőrzéséről (munkaügyi ellenőrzés). Az irdavezetők kötelesek flyamatsan ellenőrizni az ügyintézés és az ügyvitel szakszerűségét, a hatálys jgszabályk és belső utasításk, illetve szabályzatk, valamint az önkrmányzati rendeletekben és képviselő-testületi határzatkban fglaltak betartását. (8) A jegyző a belső törvényességi ellenőrzés tapasztalatairól évente, a munkaügyi ellenőrzés eredményeiről pedig kétévenként tájékztatja a Plgármesteri Hivatal vezetőit és a Képviselőtestületet. A munkáltatói jgk gyakrlása 11. (1) A plgármester gyakrlja az önkrmányzati (fő)tanácsadó felett a munkáltatói jgkat. A plgármester gyakrlja a jegyző, az alplgármesterek, valamint az önkrmányzat valamennyi intézmény és közhasznú társaság vezetője felett a kinevezés, felmentés, összeférhetetlenség megállapítása és a fegyelmi felelősségre vnás kivételével az ún. egyéb munkáltatói jgkat, mint például szabadság engedélyezése, jutalmazás stb. (2) A jegyző gyakrlja az aljegyző és a Plgármesteri Hivatal valamennyi köztisztviselője, ügykezelője és fizikai alkalmazttja felett a munkáltatói jgkat. Az aljegyző esetében a kinevezés, felmentés, fegyelmi felelősségre vnás jga a Képviselő-testületet illeti meg. A vezető besztású köztisztviselő kinevezéséhez, felmentéséhez, vezetői megbízásáhz, illetve e megbízás visszavnásáhz a plgármester egyetértése szükséges. (3) A munkáltatói jgk gyakrlására vnatkzó részletes szabálykat a vnatkzó hatálys jgszabályk tartalmazzák. A Plgármesteri Hivatal belső szervezete 12. (1) A Plgármesteri Hivatal egységes szakapparátusként működik. Belső szervezeti egységei jellemzően az önkrmányzati gazdálkdás, az önkrmányzati és államigazgatási (hatósági) valamint az intézményirányítási és titkársági feladatk köré szerveződnek. A Plgármesteri Hivatal belső szervezeteinek kapcslatrendszerét a 2. sz. melléklet tartalmazza. (2) A Plgármesteri Hivatal kabinetjei, irdái valamint irdái egymással mellérendeltségi (együttműködési) kapcslatban állnak. (3) A Plgármesteri Hivatal belső szervezeti tagzódása (szervei) a következők: I. Kabinetek és Titkárságk 1. Plgármesteri Kabinet Irda 2. Plgármesteri titkárság, alplgármesteri titkárságk 3. Jegyzői Kabinet Irda 4. Jegyzői titkárság, aljegyzői titkárság a.) titkárnők és irdakrdinátr II. Kabinetek Irdák 1. Plgármesteri Kabinet Irda

12 12 b.) sajtóreferens c.) Várskép újság kiadását krdináló munkatárs d.) közbiztnsági és szervezési referens e.) kisebbségi referens f.) pestszentimrei referens és munkatársa g.) EU referens h.) civil kapcslatk referense i.) jgi referens j.) költségvetési referens k.) főépítészi munkacsprt l.) önkrmányzati (fő)tanácsadó m.) Közterület-felügyeleti és Hatósági Ellenőrzési Csprt n.) gépkcsivezető.) knyhai dlgzó p.) plgárvédelmi raktárs q.) esélyegyenlőségi referens 2. Jegyzői Kabinet Irda a.) jegyzői titkárnők, aljegyzői titkárnő b.) alplgármesteri titkárnők c.) jgi referensek d.) személyügyi referens és személyügyi ügyintézők e.) infrmatikai munkacsprt f.) gndnkság a.) belső ellenőrzési vezető b.) belső ellenőr 3. Belső Ellenőrzési munkacsprt 4. Testületi és Krdinációs Irda a.) szervezési munkacsprt bizttsági referens, szervezési ügyintézők, jegyzőkönyvvezetők b.) ügyviteli munkacsprt közpnti iktató pstázó a.) építéshatósági munkacsprt b.) anyakönyvi munkacsprt c.) általáns igazgatási munkacsprt d.) szabálysértési munkacsprt e.) ügyfélszlgálati munkacsprt közpnti ügyfélszlgálat kihelyezett (pestszentimrei) ügyfélszlgálat 5. Közigazgatási és Hatósági Irda 6. Okmányirda a.) közpnti kmányirda két épületben b.) kihelyezett (pestszentimrei) kmányirda

13 13 7. Szciális-, Egészségügyi- és Gyermekvédelmi Irda a.) gyám- és gyermekvédelmi munkacsprt b.) szciálplitikai munkacsprt c.) egészségügyi referens d.) intézményi referens a.) pénzügyi munkacsprt b.) számviteli munkacsprt c.) költségvetési munkacsprt 8. Pénzügyi Irda 9. Vársgazdálkdási és Krdinációs Irda a.) lakásgazdálkdási munkacsprt b.) vagyngazdálkdási munkacsprt c.) vagyn-nyilvántartási munkacsprt d.) beruházási munkacsprt e.) vársüzemeltetési és környezetvédelmi munkacsprt f.) titkárságvezető g.) titkárnő h.) pályázati-krdinációs referens i.) jgi referens 10. Oktatási, Közművelődési, Sprt- és Ifjúsági Irda a.) tanügy igazgatási munkacsprt tanügy igazgatási referens tanügy igazgatási munkatárs pedagógiai referensek munkaügyi referens b.) közművelődési, ifjúságplitikai és sprt krdinációs munkacsprt közművelődési referens sprtreferens sprtmunkatárs ifjúságplitikai referens ifjúsági krdinátr c.) gazdálkdási munkacsprt gazdálkdási referens gazdálkdási főelőadó 11. Gyámhivatal Ellátja a jgszabály által a Gyámhivatal feladat- és hatáskörébe tartzó feladatkat. 12. Krdinációs és Integrációs Titkárság A 2/2006. (X. 27.) sz. jegyzői intézkedés alapján jelen pnt törlésre került.

14 14 közpnti adó ügyintézés kihelyezett (pestszentimrei) adó ügyintézés 13. Adóügyi Irda IV. fejezet A Plgármesteri Hivatal szervezeti egységeinek - irdáinak - feladatai Kabinetek a.) a titkárnők és az irdakrdinátr feladatai: Plgármesteri Kabinet Irda 13. Plgármesteri titkárság A titkárnők adminisztrációs és iratkezelési feladataik srán: átveszik a plgármester beérkező pstáját, gndskdnak ennek, valamint a plgármester ügyiratainak iktatásáról és iktattatásáról, a plgármester által megjelölt személy vagy szerv részére történő átadásáról, nyilvántartják a plgármester által megjelölt feladatkat, ezek elvégzésének határidőit, elvégzik a titkárságn és az irdán felmerülő gépelési feladatkat, gndskdnak a plgármester kimenő leveleinek, illetve egyéb anyagainak, iratainak pstázásáról, naprakészen vezetik a plgármester napi prgramjainak időpntjait és helyszíneit, rendszerezik és rendben tartják a plgármester levelezését és ügyiratait, a plgármester félfgadására történő bejelentkezéseket nyilvántartásba veszik, és a félfgadáshz szükséges iratkat a félfgadás időpntjára a plgármester rendelkezésére bcsátják, gndskdnak a plgármester és a Plgármesteri Kabinet Irda irdaszer-, és nymtatvány igényének negyedévenkénti megrendeléséről, kezelik a plgármester reprezentációs költségét: havnta felveszik a plgármestert megillető reprezentációs költséget a Plgármesteri Hivatal pénztárában, ebből beszerzik a plgármester által meghatárzttakat, majd a felvett pénzzel utólagsan a Pénzügyi Irdán elszámlnak, igény szerint közreműködnek rendezvények előkészítésében, szervezésében és lebnylításában, krdinálják a plgármesteri gépkcsi igénybevételét, elvégzik a Plgármesteri Kabinet Irda létszámjelentésével, a szabadságk igénybevételével és nyilvántartásával kapcslats feladatkat, a vezetői és irdavezetői emlékeztetők adminisztrációs teendőit ellátják, a minőségügyi rendszerrel összefüggő adminisztrációs munkát az irdára vnatkzóan teljes körűen ellátják. b.) sajtóreferens és munkatársának feladatai sajtóreferens feladatai: szervezi és krdinálja az önkrmányzat és hivatala sajtótevékenységét, szakmai segítséget nyújt a vezetői tevékenységgel összefüggő kmmunikációs feladatk ellátáshz,

15 15 gndskdik az önkrmányzat, a Plgármesteri Hivatal és környezete közötti kmmunikációs kapcslatk áplásának elemzéséről, a közvélemény visszacsatlásáról, annak értékelése alapján megldási javaslatt tesz, részt vesz az önkrmányzat arculatának tervezésében, és ezzel összefüggő tevékenység szervezésében (pl. közvélemény-kutatás megrendelése), részt vesz a Képviselő-testület ülésein, közreműködik a plgármester, alplgármesterek nyilváns fellépéseinek, sajtószerepléseinek megszervezésében, előkészítésében, a nyilatkzók felkészítésében, gndskdik a munkakörébe tartzó testületi és bizttsági előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról, előkészíti a Plgármesteri Hivatal médiával kapcslats válaszleveleit, az önkrmányzat és a Plgármesteri Hivatal prtálját felügyeli, megszervezi, ellenőrzi az adatállmány aktualizálását, ellátja a prtál rendszerfelügyelői feladatait a teljes szerkesztő felület hzzáférésének biztsítása mellett, flyamats kapcslatt tart a nymtattt és elektrnikus sajtó szerkesztőségeivel, irányítja és krdinálja a plgármesteri hivatallal és az önkrmányzattal kapcslats íráss és audivizuális tájékztató anyagk elkészülését, terjesztését, tájékztatja az rszágs és helyi sajtót az önkrmányzat és hivatala fntsabb eseményeiről, döntéseiről, melynek srán sajtóhírt, sajtóközleményt ad ki, szükség esetén gndskdik sajtótájékztató összehívásáról, esetenként ellátja a szóvivői feladatkat, sajtórendezvényeken infrmációt nyújt kiadmányzási jgt gyakrl az általa írt cikkek és közbeeső intézkedések vnatkzásában, a Várskép című önkrmányzati újság krrektúrája srán az önkrmányzat és a Plgármesteri Hivatal anyagainak helyességét ellenőrzi, intézi a médiával kapcslats ügyeket (megrendelések, szerződések), flyamatsan elvégzi a sajtófigyelést, felkérés esetén ellátja a minőségügyi rendszer belső auditálásával összefüggő feladatkat. Várskép újság kiadását krdináló munkatárs feladatai: ellátja a Várskép című önkrmányzati újság szerkesztésével, kiadásával és terjesztésével kapcslats feladatkat (megrendelések, szerződések előkészítése, karbantartása), kapcslatt tart a Várskép szerkesztőjével, összegyűjti a Plgármesteri Hivatal és az önkrmányzat megjelentetni kívánt anyagait, ezeket rögzíti és tvábbítja, ellátja az újság hirdetésszervezői feladatait, nyilvántartást vezet a megjelenő hirdetésekről, ellenőrzi a krrektúrában a hirdetések szövegét, a számlázás érdekében a Pénzügyi Irda felé havnta összesítést készít a fizetendő hirdetésekről, kezeli a Plgármesteri Hivatal zöld számára érkező bejelentéseket, közreműködik a sajtórendezvények (sajtóbeszélgetés, sajtótájékztató, háttérbeszélgetés) megszervezésében, lebnylításában, gndskdik a munkakörébe tartzó bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról. c.) közbiztnsági és szervezési referens feladatai:a Kerületi Védelmi Bizttság (KVB) működésének elősegítése a törvényi előírásk és a KVB SZMSZ szerint. A KVB üléseinek előkészítése, szervezése, lebnylításában való részvétel, a KVB adminisztratív ügyeinek napi kezelése, a tervezési feladatk krdinálása és végrehajtása, együttműködve a kerületi plgárvédelmi parancsnkkal, a kerületi katnai megbízttal, valamint a Plgármesteri Hivatal tárgyban illetékes irdáival, a közbiztnság tvábbi javítása és a bűncselekmények megelőzése érdekében kapcslatt tart a megalakult plgárőr szervezetekkel, javaslataik és kérdéseik alapján segítséget ad a működésükhöz,

16 16 segíti ezen szervezetek bekapcslódását az állami, önkrmányzati, más társadalmi szervezetek bűnmegelőzési, közlekedésbiztnsági, baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi együttműködésbe, segíti szervezni és lebnylítani a rendőrség általáns biztnságra nevelő prgramját (DADA-prgram - dhányzás, alkhl, drg, AIDS). Kapcslatt tart ennek kapcsán a kerületi Rendőrkapitánysággal és a kerület nevelési intézményeivel, iskláival, részt vesz a kerületi rendezvények, nyilváns fórumk, lakssági tájékztatók, kulturális rendezvények szervezésében és lebnylításában, a közbiztnsággal kapcslats napi feladatk gndzása, javaslatk készítése, a kijelölt feladatk végrehajtása, illetve a végrehajtás segítése, elkészíti a munkakörébe tartzó előterjesztéseket a bizttsági, illetve képviselő-testületi ülésekre, tvábbá gndskdik a vnatkzó döntések végrehajtásáról, részt vesz a Plgármesteri Hivatal által szervezett rendezvények, valamint kerületi rendezvények, nyilváns fórumk, lakssági tájékztatók, kulturális rendezvények szervezésében és lebnylításában, a plgármester által meghatárztt hazai és külföldi kapcslatk krdinálását, utazásk szervezését végzi, részt vesz a testvérvársi kapcslatk prgramjainak lebnylításában, előkészíti a Magyar Hnvédség Budapest Fővársi Hadkiegészítő Parancsnkság és a kerület között létrejött megállapdásában rögzített, a kerületre vnatkzó katnai igazgatási tevékenységet, a Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztnságáért kuratóriumi üléseinek előkészítése, plgármester által meghatárztt hazai és külföldi kapcslatk krdinálása, utazás szervezése, részt vesz a testvérvársi kapcslats prgramk lebnylításában. d.) kisebbségi referens feladatai: A kisebbségi önkrmányzatkkal kapcslats feladat-, és hatáskörökhöz kapcslódóan: segíti a kisebbségi önkrmányzatk munkáját az évi LXXVII. tv alapján, nyilvántartja a helyi kisebbségi önkrmányzat szervezeti és működési rendjét szabályzó határzatának kihirdetését az évi LXV. tv c.. (7) bekezdése alapján, segíti a kisebbségi-emberjgi tanácsnk munkáját, gndskdik a tanácsnk feladatai elvégzéséhez szükséges adminisztráció ellátásáról, elkészíti a kisebbségi-emberjgi tanácsnk által szervezett egyeztető értekezletek jegyzőkönyveit, rendszeres kapcslatt tart a kisebbségi szervezetek, önkrmányzatk elnökeivel, illetve képviselőivel, felkérés esetén vezeti a kisebbségi önkrmányzat testületi ülésén készítendő jegyzőkönyvet, gndskdik a jegyzőkönyvek Fővársi Közigazgatási Hivatalba történő megküldéséről, gndskdik a kisebbségi önkrmányzat működésével kapcslats iratk tárlásáról, archiválásáról, a kisebbségi önkrmányzatkhz kötődő külföldi kapcslatkkal összefüggő rendezvények szervezését, lebnylítását ellátja, felkérés esetén ellátja a minőségügyi rendszer belső auditálásával összefüggő feladatkat. e.) pestszentimrei referens feladatai: a Plgármesteri Hivatal pestszentimrei kirendeltségén a laksságtól érkező észrevételek, vélemények összegyűjtése és tvábbítása a plgármester, a Hivatal szakirdái és a képviselők felé, az államplgárk panasz bejelentéseit szükség esetén - helyszíneli, azkról feljegyzést készít és tvábbítja a szakirda, vagy külső szerv felé, az önkrmányzat pestszentimrei vnatkzású képviselő-testületi és bizttsági anyagainak figyelemmel kísérése, véleményezése, bnylítja a plgármester megbízásait, szervezi helyi prgramját, előkészíti a kiscsprts rétegtalálkzókat,

17 17 tevékenysége srán egyeztet a társadalmi és civil szervezetekkel és pártkkal, igényeik szerint biztsítja részükre a tárgyalót. Igény szerint segíti tevékenységüket, a képviselők fgadóóráira igény szerint biztsítja a hivatal helyiségeit és eszközeit, településrészi önkrmányzat létesítésével kapcslatban a plgármester feladatszabása alapján előkészítő munkát végez, biztsítja a pestszentimrei laksság számára a bizttsági és testületi ülésre szóló meghíváskat, a határzatkba való igényszerinti betekintést (kivétel a zárt ülés), a Hivatalból nyugdíjba került dlgzókkal áplja a kapcslatt, találkzókat, megemlékezéseket szervez. Flyamatsan figyelemmel kíséri a szciális körülményeiket, esetleges segélyezésükre javaslatt tesz. előkészíti a kerület 100 éves plgárainak köszöntését, gndskdik az Önkrmányzat saját halttainak temettetéséről, síremlékük elkészíttetéséről a család egyeztetett hzzájárulásával, kegyeleti feladatk ellátásával. f.) EU referens feladatai: a referens kapcslatt épít ki és tart fenn a Fővárs és a fővársi kerületek hasnló besztású munkatársaival, részt vesz az Önkrmányzat és a Plgármesteri Hivatal EU-s rendezvényeinek szervezésében és az azzal összefüggő feladatkat ellátja, a plgármester irányításával részt vesz az önkrmányzat testvérvársi és egyéb nemzetközi kapcslatainak kialakításában, krdinálásában. Előkészíti és megszervezi az ezzel összefüggő tevékenységeket, külföldi delegációk érkezése esetén megszervezi elhelyezésüket, ellátásukat, gndskdik prgramjaik zavartalan lebnylításáról, részt vesz a Plgármesteri Hivatal és az önkrmányzat által benyújtásra kerülő EUpályázatk elkészítésében, a pályázati anyagk összeállításában, gndskdik azk adminisztrációjáról, az EU-s pályázatkat készítő külső szakértők számára összegyűjti, és hzzáférhetővé teszi a plgármesteri hivatal és az önkrmányzat intézményeinek fejlesztési elképzeléseit, anyagait. A szakértőkkel együttműködve részt vesz a hivatal átfgó stratégiai tervének elkészítésében, flyamatsan együttműködik a Krdinációs és Integrációs Titkárság munkatársaival, javaslataival segíti munkájukat, gndskdik a munkakörébe tartzó bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról, felkérés esetén ellátja a minőségügyi rendszer belső auditálásával összefüggő feladatkat, g.) civil kapcslatk referense feladatai: a kerületben lévő civil szervezetekről alapnyilvántartást készít, a tevékenység jellegének pnts felkutatása mellett, az alapnyilvántartást flyamatsan kiegészíti, karbantartja és a jó kihasználhatóság érdekében rendezési elvek szerinti csprtsítását flyamatsan végzi, az rszágs, reginális vagy budapesti szervezetek alapnyilvántartását készíti, amely szervezeteknek kerületi alapszervezete van, vagy tevékenységi köre érinti a kerület laksságát, a civil szervezetek vezetőivel személyes kapcslatt épít ki, a rendezvényeken részt vesz, ellátja az önkrmányzat prtáljánál a civil szervezetekkel kapcslats aktuális hírek, infrmációk, tájékztató anyagk összeállítását, közzétételét, gndskdik a munkakörébe tartzó bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról. h.) jgi referens feladatai:

18 18 plgármesteri, jegyzői, tisztségviselői, illetve irdavezetői felkérésre jgi véleményt ad az Önkrmányzat jgi ügyleteit illetően, plgármester úr részére jgszabályfigyelést végez, rendszeresen tájékztatja őt kiemelten az önkrmányzatt érintő jgszabályváltzáskról, a főépítészi munkacsprtnak kiemelt frmában nyújt jgi segítséget a feladatuk ellátásáhz, az előterjesztések elkészítéséhez, a Plgármesteri Hivatal munkatársai által készített bizttsági és Képviselő-testületi előterjesztéseket a jegyző felkérésére jgi szempntból írásban véleményezi, peres ügyekben ellátja az Önkrmányzat jgi képviseletét, ügyfélfgadási időben az ügyfelek részére jgi tanácsadást nyújt, az Önkrmányzat és a Plgármesteri Hivatal által kötendő szerződéseket előkészíti és szignálja, a Plgármesteri Hivatal belső ellenőrzési terve alapján végzi törvényességi ellenőrzési tevékenységét, gndskdik a munkakörébe tartzó bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról. i.) költségvetési referens feladatai: költségelemzést készít az önkrmányzat éves költségvetésének végrehajtásáról, az egyes finanszírzási feladatcsprtk finanszírzási tapasztalatairól, figyelemmel kíséri az önkrmányzatk gazdálkdását érintő jgszabályváltzáskat, összegzést készít a lényegesebb váltztatáskról, tapasztalatt gyűjt más önkrmányzatk gazdálkdási gyakrlatáról, pénzügyi tervezéséről, javaslatt tesz a lehetséges váltztatáskra, pénzügyileg elemzi az önkrmányzatt érintő jelentősebb befektetői, beruházói ajánlatkat, javaslatt tesz pénzügyi elemzés alapján az önkrmányzat számára előnyös hitel és finanszírzási knstrukciókra, javaslatt tesz pénzügyi elemzés alapján a kiadáscsökkentő és bevételnövelő intézkedésekre az önkrmányzat gazdálkdásában, részt vesz az éves költségvetés előkészítésében a plgármester feladat meghatárzása alapján. j.) főépítészi munkacsprt feladatai: az önkrmányzati főépítész a területi főépítésszel, Budapest Fővárs főépítészével, valamint az érintett önkrmányzatk főépítészeivel együttműködve elősegíti az illetékességi területet érintő terület- és település rendezési tervek összhangjának kialakítását, flyamatsan figyelemmel kíséri a rendezési tervek hatálysulását, tapasztalatairól évente tájékztatást ad, illetve négyévente összefglaló jelentést készít a Képviselő-testület részére, külön jgszabályban fglaltak szerint: illetékességi területet érintően helyi önkrmányzati tervtanácst működtethet, kezdeményezheti a feladatkörével összefüggő tervek közpnti, területi vagy önkrmányzati tervtanácsn történő megtárgyalását, tanácskzási jggal részt vesz a terület-, illetve településrendezési tervek, valamint az egyedi építési - ideértve a műemléki - ügyekkel fglalkzó tervtanácskn, előkészíti az önkrmányzat helyi építészeti értékek védelmével kapcslats szabályzását, és figyelemmel kíséri annak érvényesülését, gndskdik az azkkal összefüggő nyilvántartás vezetéséről, szakmai véleményével, állásfglalásaival segíti a terület, illetve a település egységes táji és építészeti arculatának alakulását, részt vesz - bírálóbizttsági tagként - az önkrmányzat illetékességi területét érintő településrendezési, építészeti, valamint köztéri műalktás létesítésével és elhelyezésével kapcslats képzőművészeti és építészeti (terv) pályázatk elbírálásában,

19 19 közreműködik a terület- és településrendezési tervek nyilvántartására, a tervi szabályzásn alapuló adatszlgáltatásra és az ezzel kapcslatsan felmerülő költség megállapítására vnatkzó helyi szabályk kialakításában, részt vesz - szükség szerint együttműködve - az illetékességi területére vnatkzó területi és települési infrmációs rendszerek kialakításában és működésében, a Budapesti Vársrendezési és Építési keretszabályzat, a Fővársi szabályzási keretterv előírásainak, valamint a kerületi Vársrendezési Szabályzatban (P.P.V.SZ.) fglaltak szerint készítteti és krdinálja a kerületi szabályzási tervek készítését és azk karbantartását, a fővársi főépítésszel való megállapdás alapján, vele együttműködve - a megállapdás keretei között - gndskdik a fővársi és a kerületi tervek összhangjáról, gndskdik a munkakörébe tartzó bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról, k.) közterület-felügyeleti- és a hatósági ellenőrzési munkacsprt feladatai: hatósági ellenőr feladatai: az önkrmányzat illetékességi területén tervszerűen - a jegyző által jóváhagytt éves ellenőrzési terv alapján ellenőrzi, az üzletek működését, az önkrmányzati rendeletekben és egyéb - hatósági ellenőrzési tevékenységre feljgsító - jgszabálykban megjelölt tilttt vagy megengedett tevékenységek gyakrlását, az ellenőrzés tapasztalatait jegyzőkönyvben rögzíti és a tvábbi szükséges intézkedések megtétele céljából haladéktalanul tvábbítja a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező plgármesteri hivatali vagy más szerveknek, illetve hatóságknak, a helyszíni ellenőrzések srán a plgárkat tájékztatja a jgszabályknak megfelelő eljáráskról. Amennyiben jgsértő tevékenységet tapasztal, figyelmezteti és tájékztatja a plgárkat a jgsértés megszüntetésének lehetséges módjairól, és lehetséges jgkövetkezményeire, közterület-felügyelők feladatai: a közterületek jgszerű használatának, a közterületen flytattt engedélyhez, illetve útkezelői hzzájáruláshz kötött tevékenység szabályszerűségének ellenőrzése, a közterületek rendjére, tisztaságára vnatkzó jgszabályk által tilttt tevékenység megelőzése, megakadályzása, megszakítása, megszüntetése, szankcinálása, a jgellenes állapt jelzése, intézkedés kezdeményezése, ha a szükséges eljárás más szerv (hatóság) hatáskörébe tartzik, közreműködés a közrend, a közbiztnság védelmében, közreműködés a közterület, az épített és természeti környezet védelmében, közreműködés az önkrmányzat vagynának védelmében, közreműködés az állategészségügyi és ebrendészeti feladatk ellátásában, kiemelten védett, védett és az időtartamban krlátztt várakzási övezetben közlekedő, illetve várakzó járművek behajtási engedélyeinek ellenőrzése, a megfelelő szankciók alkalmazása, ill. intézkedések megtétele, krlátztt várakzási övezetek használatának felügyelete, a lakssági és intézményi engedélyek ellenőrzése, intézkedés a Fővársi Közgyűlés rendeletének felhatalmazása alapján és szabályai szerint, a közút kezelőjének megbízása alapján a közterületen tárlt üzemképtelen járművek eltávlítása iránti intézkedés, együttműködés a társhatóságkkal, illetve a hivatal szervezeti egységeivel, a rendőrséggel és a kerületben működő plgárőr csprtkkal.

20 20 l.) önkrmányzati (fő)tanácsadó feladatai: a Fővársi Önkrmányzat és a kerületi önkrmányzat összekötőjeként biztsítja és ellátja az infrmációs és tájékztatási, valamint a kapcslattartási feladatkat. Ennek keretében a Fővársi Közgyűlés szakmai bizttságai által megküldött napirendekből bekéri a részletes előterjesztéseket a plgármester kérése alapján, tisztségviselői felkérésre részt vesz a Fővársi Közgyűlés, illetve a szakmai bizttságk ülésén, melyen történtekről tájékztatja a plgármestert, szervezi, krdinálja és előkészíti a Plgármester által meghatárztt prgramkat és gndskdik a médiában való megjelenítés, a kmmunikációs lehetőségek megszervezéséről, a Lcalinf prtál kezelésével flyamats infrmációgyűjtést végez és a plgármester engedélyével gndskdik az önkrmányzatról szóló tájékztató infrmációk Lcalinf keretében történő tvábbításáról, megjelentetéséről, az Smester üzenetekről és az azkkal összefüggő infrmációkról flyamatsan tájékztatja a plgármestert és az egyeztetés alapján gndskdik az ügyfelek felé a plgármesteri válaszk tvábbításáról, a Plgármester megbízása alapján gndskdik a bizttsági és testületi előterjesztések elkészítéséről, a döntések végrehajtásáról, biztsítja a Budapesti Külső Kerületek Önkrmányzati Szövetségével való kapcslattartást. A közgyűlés határzatainak nyilvántartását vezeti, jgszabálytervezetek véleményezését krdinálja, ellátja a Kertvárs Délkeleti Agglmeráció Kistérségi Területfejlesztési Társulással és a Települési Önkrmányzatk Országs Szövetségével a kapcslattartást és a kerületet érintő feladatk végrehajtását,

21 21 Jegyzői Kabinet Irda 14. a.) jegyzői titkárság a jegyző titkárnőinek feladatai: átveszik a jegyző beérkező pstáját, gndskdnak ennek, valamint a jegyző ügyiratainak iktatásáról és a jegyző által megjelölt személy vagy szerv részére történő átadásáról, nyilvántartják a jegyző által megjelölt feladatkat, ezek elvégzésének határidőit, elvégzik a titkárságn felmerülő gépelési feladatkat, gndskdnak a jegyző kimenő leveleinek, illetve egyéb iratainak pstázásáról, naprakészen vezetik a jegyző napi prgramjainak időpntjait és helyszíneit, rendszerezik, és rendben tartják a jegyző levelezését és ügyiratait, a jegyző félfgadására történő bejelentkezéseket nyilvántartásba veszik, és a félfgadáshz szükséges iratkat a félfgadás időpntjára a jegyző rendelkezésére bcsátják, gndskdnak a jegyző irdaszer-, és nymtatvány igényének negyedévenkénti megrendeléséről, kezelik a jegyző reprezentációs költségét: havnta felveszik a jegyzőt megillető reprezentációs költséget a Plgármesteri Hivatal pénztárában, ebből beszerzik a jegyző által meghatárzttakat, majd a felvett pénzzel utólagsan a Pénzügyi Irdán elszámlnak, igény szerint közreműködnek rendezvények előkészítésében, szervezésében és lebnylításában, választáskkal összefüggő feladatkat látnak el, krdinálják a hivatali gépkcsi igénybevételét, összesítik az utazási költségtérítéssel kapcslats igényeket, ellátják a taxi csekkek kiadásával kapcslats feladatkat, jegyzői kabinet szerződések nyilvántartásának vezetését is ellátják, gndskdnak a hivatalban őrzendő vagynnyilatkzatk és iratai jegyző páncéljában történő őrzéséről, teljesítik a minőségbiztsítással kapcslats feladataikat, őrzik és rendszerezik az ezzel kapcslats dkumentumkat, nyilvántartják az ellenőrzési tervben szereplő ellenőrzéseket, begyűjtik a hivatali dlgzók telefnköltségeinek listáját. b.) aljegyzői titkárság az aljegyző titkárnőjének feladatai: átveszi az aljegyző beérkező pstáját, gndskdik ennek, valamint az aljegyző ügyiratainak iktatásáról és az aljegyző által megjelölt személy vagy szerv részére történő átadásáról, nyilvántartja az aljegyző által megjelölt feladatkat, ezek elvégzésének határidőit, elvégzi a titkárságn felmerülő gépelési feladatkat, gndskdik az aljegyző kimenő leveleinek, illetve egyéb iratainak pstázásáról, naprakészen vezeti az aljegyző napi prgramjainak időpntjait és helyszíneit, rendszerezi, és rendben tartja az aljegyző levelezését és ügyiratait, az aljegyző félfgadására történő bejelentkezéseket nyilvántartásba veszi, és a félfgadáshz szükséges iratkat a félfgadás időpntjára az aljegyző rendelkezésére bcsátja, gndskdik az aljegyző irdaszer-, és nymtatvány igényének negyedévenkénti megrendeléséről, kezeli az aljegyző reprezentációs költségét: felveszi az aljegyzőt megillető reprezentációs költséget a Plgármesteri Hivatal pénztárában, ebből beszerzi az aljegyző által meghatárzttakat, majd a felvett pénzzel utólagsan a Pénzügyi Irdán elszáml,

22 22 ellátja a minőségügyi vezető által meghatárztt adminisztrációs feladatkat, átveszi a képviselők vagynnyilatkzatait. c.) alplgármesteri titkárságk az alplgármesterek titkárnőinek feladatai: átveszik az alplgármester beérkező pstáját, gndskdnak ennek, valamint az alplgármester ügyiratainak iktatásáról és iktattatásáról, az alplgármester által megjelölt személy vagy szerv részére történő átadásáról, nyilvántartják az alplgármester által megjelölt feladatkat, ezek elvégzésének határidőit, elvégzik a titkárságn felmerülő gépelési feladatkat, gndskdnak az alplgármester kimenő leveleinek, illetve egyéb iratainak pstázásáról, naprakészen vezetik az alplgármester napi prgramjainak időpntjait és helyszíneit, rendszerezik, és rendben tartják az alplgármester levelezését és ügyiratait, az alplgármester félfgadására történő bejelentkezéseket nyilvántartásba veszik, és a félfgadáshz szükséges iratkat a félfgadás időpntjára az alplgármester rendelkezésére bcsátják, gndskdnak az alplgármester irdaszer-, és nymtatvány igényének negyedévenkénti megrendeléséről, kezelik az alplgármester reprezentációs költségét: havnta felveszik az alplgármestert megillető reprezentációs költséget a Plgármesteri Hivatal pénztárában, ebből beszerzik az alplgármester által meghatárzttakat, majd a felvett pénzzel utólagsan a Pénzügyi Irdán elszámlnak, igény szerint közreműködnek rendezvények előkészítésében, szervezésében és lebnylításában. d.) a jgi referensek feladatai: a Plgármesteri Hivatal vezetésének, valamint az Önkrmányzat Képviselő-testülete és bizttságai munkájának jgi-szakmai segítése, a jegyző felkérésére ellátják a jgi képviseletet a Plgármesteri Hivatal vnatkzásában, a Plgármesteri Hivatal vezetésének felkérésére véleményezik a jgi szakértelmet igénylő kérdésekre vnatkzóan az önkrmányzati rendelet-tervezeteket, Képviselő-testületi, bizttsági előterjesztéseket, szerződés-tervezeteket, Plgármesteri Hivatal belső szabályzatait stb., intézik a külföldi személyek tulajdn szerzéshez történő hzzájárulással kapcslats feladatkat, valamint jelzálgjg törlésével kapcslats feladatkat, ellátják a kárigényekkel (úthiba, baleset) kapcslats feladatkat, intézik a köztisztviselői kártérítéssel, a szciális és egészségügyi pályázatkkal, a GAMESZ és az Egészségügyi Szlgálat közbeszerzéseivel, az egészségügyi privatizációval, a részvényekkel, a kárpótlási jegyek felhasználásával, valamint az alapítványi ügyekkel kapcslats feladatkat, ingyenes jgi tanácsadást tartanak a kerület laksai részére, jgszabály-figyelési feladatkat is ellátnak, közbeszerzési eljáráskban résztvesznek, ellátják az önkrmányzat kinnlevőségeinek behajtásával kapcslats jgi feladatkat. e.) a személyügyi referens és személyügyi ügyintéző feladatai: Ellátják a jegyző közszlgálati jgvisznnyal kapcslats feladat és hatásköreihez kapcslódó feladatkat: írásba fglalják a kinevezést, munkaszerződést, annak elfgadását, és minden lényeges, a közszlgálati jgvisznyt, munkavisznyt érintő jgnyilatkzatt, a kinevezéshez és a munkaszerződéshez csatlják a köztisztviselő munkaköri leírását,

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata Az alábbi módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege Jogforrás

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Makói Oktatási Közpnt, Szakképző Iskla és Kllégium 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat célja...4 2 A szervezeti és működési szabályzat jgszabályi alapjai, hatálya...4 3 A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZABÁLYZATOK 1/12 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta és kiadta: Hrváth Tamás József Kiadás: B Módsítás: 0 Aznsító: SZMSZ Ellenőrzött példány: Szervezeti és működési szabályzat 2/12 Tartalmjegyzék

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma A Zsadányi Refrmátus Egyházközség, a Zsadányi Refrmátus Általáns Iskla, mint ktatási intézménynek 15/2012. Számú presbitériumi alapító határzat alapján Alapító Okiratát az alábbiak szerint állapítja meg:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról 1. Göd Város Önkormányzatának 40/2006.(XII.14.) sz.

Részletesebben

10. (2) A Megyei Közgyűlés egyes hatásköreinek gyakorlását a kizárólagos hatáskörébe tartozók kivételével átruházhatja:

10. (2) A Megyei Közgyűlés egyes hatásköreinek gyakorlását a kizárólagos hatáskörébe tartozók kivételével átruházhatja: A Tolna Megyei Önkormányzat 11/2007. (IV. 19.) önkormányzati rendelete a Tolna megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2003. (IV. 22.) önkormányzati rendelet módosításáról A

Részletesebben

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Előterjesztés Medina Község Önkrmányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Tárgy: Helyi civil szervezetek számára 2015. évi működési pályázat meghirdetése Előterjesztő és előadó: Vén

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve Tárgy: Az Önkrmányzat Képviselő-testületének 2016. évi Munkaterve Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: A Képviselő-testület 2016. évi Munkaterve A tárgyalás

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 21.SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Misklc, 2012. december 1. Nagy Varga Dezsőné igazgató Diákönkrmányzat Szervezeti és Működési Szabályzat 2. ldal Tartalm I.

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Előzmények. Jogszabályok

Előzmények. Jogszabályok Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: Tárgy: Ügyintéző: ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL 9022 Győr, Türr István utca 1. - 9020 Győr Pf.: 36 - Telefn: +36 (96) 326-244; 326-453 - Fax: +36 (96) 518-220 E-mail: gyamhivatal@gyrkzig.hu - Hnlap: www.gyrkzig.hu 2 Államigazgatási

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben)

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Báta Község Önkormányzata és Sárpilis Község Önkormányzata Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai TITKÁRSÁG (osztály) képviselőtestület, városrészi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, bizottságok tevékenységével kapcsolatos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje I. Az Elnökség és tagjai 1.1 Az IPA Magyar Szekció (a tvábbiakban: Magyar Szekció) Elnöksége (a tvábbiakban: Elnökség) a Magyar Szekció ügyintéző és képviseleti

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai

A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai A hivatal szervezeti egységeinek felépítése, feladatai 1.) Jogi, Testületi és Területfejlesztési Főosztály 1.1. előkészíti, egyezteti, véleményezi a közgyűlés elé kerülő előterjesztéseket, elvégzi a testületi

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

A Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, Ügyrendje

A Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, Ügyrendje A Kerekegyházi Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata, Ügyrendje Kerekegyháza Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete, valamint Fülöpháza Községi Önkrmányzat Képviselő-testülete Magyarrszág

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Szent András Katolikus Általános Iskola SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szent András Katlikus Általáns Iskla Jóváhagyta:,. év. hónap. nap. fenntartó Szent András Katlikus Általáns Iskla Tartalm 1. Bevezető... 5 1.1. Jgszabályi háttér... 5

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2004. (VIII.23.) Kt. számú rendelettel módosított 35/2003. (XI.26.) Kt. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban

TÁJÉKOZTATÓ az Újpesti Építészeti Tervtanács működésével kapcsolatban 1042 Budapest, István út 15. 231-3173, Fax.: 231-3175 fepitesz.irda@ujpest.hu Budapest Fővárs IV. kerület Újpest Önkrmányzat POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTERI KABINET FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁJÉKOZTATÓ az

Részletesebben

Megállapodás a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalról

Megállapodás a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalról mely létrejött Megállapodás a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalról Szentendre Város Önkormányzat (a továbbiakban: Szentendre) 1 (székhely: 2000 Szentendre, Városház tér 3. képviseli: VerseghiNagy

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel.

1. számú melléklet. n) közbiztonsági, illetve bűnmegelőzési célból közterületen térfigyelő (képfelvevő) rendszert üzemeltet és kezel. 1. számú melléklet Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013. (..) önkormányzati rendelete a Hegyvidéki Közterület-felügyeletről szóló 15/2009. (VI.26.) Budapest

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK

5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK 5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta: - Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 158/2010. (VIII. 03) számú határozatával,

Részletesebben

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének 52/1992. (XII. 29.) számú r e n d e l e t e a Polgármesteri Hivatalról A rendelet kihirdetve: 1992. XII. 29. Várpalota Város önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 56/2003. (XII.

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szomód Község Önkormányzatának Képviselő-testülete SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. ÁPRILIS 1. Szomódi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország

Részletesebben

Kővágóörsi Közös Hivatal

Kővágóörsi Közös Hivatal Kővágóörsi Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 22 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 2 fő: kereskedelmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi Budapest Fővárs Krmányhivatala ~ ' " lyi és Igazságügyi Fősztály láüs és Gyámügyi Osztály izés jgerős: L 15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala ÉRKEZETT 2015 AOO 3 jg^tszám: BPC/020/02173-2/2015

Részletesebben

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány (4024 Debrecen, Szent Anna u. 31.) Pályázatt hirdetünk a Alapfkú Művészeti Iskla (Debrecen, Szent A. u. 31.) igazgatói munkakörének

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32)

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32) Nógrád Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) 620-706 Fax: 06 (32) 620-714 E-mail e-mail

Részletesebben

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Dévaványa Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete a /2011.(. ) sz. Kt. határzatával 1 TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Az intézmény

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira

Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 2. oldal c) ellátja a Korm. rendeletben, a Társaság alapító okira Magyar joganyagok - 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás - a Széchenyi Progra 1. oldal 3/2013. (II. 28.) MeG államtitkári utasítás a Széchenyi Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK

SZERVEZETT KÉPZÉSEINK SZERVEZETT KÉPZÉSEINK Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 23. Isklarendszerű, esti tagzats OKJ-s szakképzéseink telephelyenként: Tvábbi infrmáció és jelentkezés: Árpád-házi Szent Pirska Szakképző Iskla

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

Előterjesztés. a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Előterjesztés. a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TElI:FON: +36 42 S24-S8Si FAX: +3642524-586 E-MAil: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalról E rendelet kihirdetve: Várpalota, 1999. október 29. Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben

ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA. Egységes szerkezetben ATKÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ALAPÍTÓ OKIRATA Egységes szerkezetben Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. április 20. A 24/2012. (IV. 20.) számú Képviselő-testületi

Részletesebben

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 35 (2) bekezdés c) pontja, az államháztartás

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az SZMSZ III. Fejezet 11. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (III. 12.) rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

Javaslat. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport

Általános Üzleti Feltételek - Könyvelési szolgáltatás B-Top cégcsoport Általáns Üzleti Feltételek - Könyvelési szlgáltatás B-Tp cégcsprt A jelen Általáns Üzleti Feltételek a B-Tp cégcsprt által nyújttt könyvelési (könyvviteli, könyvvezetési) szlgáltatáskra vnatkznak, függetlenül

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására

Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására Javaslat a Közterület-felügyelet Alapító Okiratának módosítására, valamint ingyenes helyiséghasználat biztosítására Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Közterület-Felügyelet PH. Igazgatási és Okmányiroda

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 60/2013. (IV.25.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 60/2013. (IV.25.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 25-ÉN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

- Szervezeti struktúra

- Szervezeti struktúra - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző -

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI az Európai Területi Társulásk gazdálkdásának ellenőrzése srán Dr. Tari Beatrix fősztályvezető, Krmányzati Ellenőrzési Hivatal 2016. szeptember

Részletesebben

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata

Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata Csanádpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné

Szentes Város Polgármesterétől. U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándorné Szentes Várs Plgármesterétől U-1420-3/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sándrné Tárgy: Tájékztató az önkrmányzati adósságátvállalásról Mell.: 1 db nyilatkzat Szentes Várs Önkrmányzata Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X.

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X. ",.. ",.. )~(~,>~\;,/:~~~:;-~.. :- BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANY AI ONKORMANYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Pénzügyi Bizttság 2014. március 18-án megtarttt ülésén,

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 9700 Szmbathely, Kssuth u. 1-3. Tel.: (06) 94-520-100; Fax: (06) 94-328-148 E-mail: inf@szmbathely.hu www.szmbathely.hu Rendeletalktás és egyéb szabályzási

Részletesebben