Felhasználói kézikönyv az SK Trend Kft. Ügyfélkapu on-line ügyfélszolgálati rendszerének működéséről és funkcióiról.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv az SK Trend Kft. Ügyfélkapu on-line ügyfélszolgálati rendszerének működéséről és funkcióiról."

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv az SK Trend Kft. 1 Ügyfélkapu on-line ügyfélszolgálati rendszerének működéséről és funkcióiról. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető Az ügyfélkapu rendszer koncepciója Az Ügyfélkapu rendszer előnyei Belépés az Ügyfélkapu rendszerbe Az Ügyfélkapu funkciói, fogalmak meghatározása Hírek Doktár Ügyfélkapu A bejelentés fogalma: Az üzenet fogalma: A bejelentés státusza: Korábbi Ügyfélkapu bejelentések Szűrő és kereső mezők Létrehozó mező: Státusz mező: Lista mezők jelentése Új Ügyfélkapu bejelentés létrehozása A bejelentések felépítése A bejelentés rögzítése Új üzenet hozzáfűzése egy korábbi bejelentéshez A szolgáltató által küldött üzenetek A szolgáltató üzenetei Az ÉLETTÖRTÉNET blokk felépítése A bejelentés státuszai Tájékoztató, megerősítő üzenetek Visszaigazoló Tájékoztató Kilépés az Ügyfélkapuból... 19

2 1. Bevezető Az Ügyfélkapu az SK Trend Kft. on-line ügyfélszolgálati rendszere. Fejlesztésének és működtetésének célja a partnereinkkel történő hatékony kommunikáció támogatása. Az alkalmazás ötvözi magában az elektronikus levelező rendszerek gyorsaságát, és az iktató rendszerek pontosságát, visszakereshetőségét, ellenőrizhetőségét. 2 A szolgáltatás előnye, hogy ügyfeleink a nekünk szóló üzeneteitek egységes kommunikációs csatornán keresztül tudják eljuttatni hozzánk, és ugyanazon a csatornán keresztül kapják meg a válaszokat. Jelen felhasználói kézikönyv az SK Trend Kft. Ügyfélkapu rendszerének használatát, működésének szabályait foglalja magában Az ügyfélkapu rendszer koncepciója A biztosításközvetítő partner cégeinknél dolgozó, CKB felhasználók (alkalmazottak, szerződött ügynökök, kereskedések, stb..) nem állnak közvetlen kapcsolatban az SK Trend Kft.-vel. A kapcsolat a bróker cég kijelölt munkatársán keresztül valósul meg. A kapcsolattartó feladata, hogy előszűrje a felhasználók jelzéseit, bejelentéseit, és eldöntse, hogy az adott témában szükséges e, a CKB rendszer üzemeltetőjéhez (az SK Trend Kft-hez) fordulni. Az SK Trend Kft.- vel való kapcsolattartás elsődleges csatornája az Ügyfélkapu szolgáltatás. Az Ügyfélkapu rendszerhez csak az üzemeltető (SK Trend Kft.) által regisztrált felhasználók férhetnek hozzá. Javasoljuk, hogy nagyobb cég esetén 3-4 személynek, kisebb cégeknél 1-2 munkatársnak adjanak hozzáférést az Ügyfélkapu rendszerhez. Az Ügyfélkapu rendszer koncepciója, hogy témakörökként csoportosítva tárolja partnereink jelzéseit, bejelentéseit, kéréseit, stb. Ellentétben a levelező rendszerekkel, amelyek időrendben az összes üzenetet tárolják, (amíg nem törlik azokat) de a visszakeresésük nehézkes, az Ügyfélkapu egy adott bejelentésre felfűzve tárolja, az adott ügyhöz tartozó bejegyzéseket. Az is eltérés, egy levelező rendszerhez képest, hogy az Ügyfélkapuban nem személyek kommunikálnak egymással, hanem cégek. Így egy adott partner cégünk kapcsolattartói az összes (cégen belüli) bejelentést, és hozzátartozó üzenetet is megtekinthetik. Vagyis nem csak a saját maguk által generált bejegyzéseket, hanem, azokat is, amelyeket egy kollégájuk küldött.

3 1.2. Az Ügyfélkapu rendszer előnyei A rendszert abból a célból hoztuk létre, hogy, hogy egyszerűsítsük, és rendszerbe foglaljuk a SK Trend Kft. és partnerei között váltott üzeneteket, és azokat visszakereshetővé, ellenőrizhetővé tegyük. 3 Ennek érdekében az Ügyfélkapu rendszerben: minden bejelentés, és minden bejelentéshez tartozó üzenet dokumentálva van, mind az ügyfél, mind az SK Trend Kft. részéről; nem törölhetőek a bejelentések, és a hozzátartozó üzenetek, így bármikor visszakereshető, bármelyik korábbi ügy és az azzal kapcsolatos üzenetváltások; csak az SK Trend Kft-nek küldött üzenetek találhatóak meg, így nem kell több ezer között kutatni egy konkrét üggyel kapcsolatban; a bejelentések között hatékonyan lehet keresni, több mezőre vonatkozóan; az archív bejelentéseket is tárolja a rendszer, így évekre visszamenőleg is követhetőek a bejelentett ügyek.

4 2. Belépés az Ügyfélkapu rendszerbe Az Ügyfélkapu egy internetes alkalmazás. Elindítása a böngésző program keresősorába beírt link segítségével történik: 4 Javasoljuk, hogy ezt az elérést mentsék el az Önök által használt internetes böngésző program (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, stb.) kedvencek menüpontjába, így nem kell újra, és újra begépelni. 1. ábra: Az "Ügyfélkapu" rendszerbe történő belépés azonosításhoz kötött A belépéshez szükséges felhasználói név, és jelszó általában megegyezik az adminisztrátori azonosítókkal. Ettől eltérő esetekben a CKB rendszer élesítésekor küldött üzenetben található meg a rendszerbe való belépéshez szükséges felhasználói név és jelszó.

5 3. Az Ügyfélkapu funkciói, fogalmak meghatározása A felhasználói név és jelszó megadása után, sikeres bejelentkezés esetén az alábbi képernyő jelenik meg ábra: Sikeres bejelentkezés az "Ügyfélkapuba" Bejelentkezés után a fejlécben három menüpont látható: 3.1. Hírek A Hírek funkció tartalma jelenleg nem kerül feltöltésre. Egy későbbi verzióban itt lehet majd olvasni az SK Trend rendszerekkel kapcsolatos, fontos információkat, tájékoztatókat Doktár A dokumentumtárban az SK Trend Kft által fejlesztett és üzemeltetett rendszerek felhasználói leírásait helyeztük el. Az Ügyfélkapun küldött válaszainkban, csak röviden tudjuk megfogalmazni a lehetséges megoldásokat. Több estben fogunk arra hivatkozni, hogy az érintett témáról részletesen, az általunk publikált felhasználói leírásokban lehet olvasni Ügyfélkapu Első bejelentkezéskor egy üres táblázat látható az oldalon (mivel még nem történt egyetlen bejegyzés sem a rendszerben). 3. ábra: Nincs még rögzített bejelentés az "Ügyfélkapuban"

6 A kapcsolattartók az <<Új Bejelentés>> nyomógombra kattintva kezdeményezhetnek új bejelentéseket A bejelentés fogalma: A bejelentés egy olyan összefoglaló név, ami egy témakört fed le. Valójában egy folyamatot indít el, ami a bejelentő, és a szolgáltató közötti párbeszédből áll. Ez a párbeszéd üzenetváltások formájában zajlik le, de nem kötelezően kérdés, válasz rendszerben. Mind a bejelentő, mind a szolgáltató kezdeményezhet a bejelentésen belül új üzenetet, függetlenül attól, hogy a korábbi, kérdésére, felvetésére, válaszára, történt-e már reakció Az üzenet fogalma: Minden bejelentés üzenetekből épül fel. Egy bejelentés legalább két üzenetből épül fel. Az egyik a bejelentő által a bejelentés létrehozásakor berögzített ÉSZREVÉTEL, a második az üzemeltető által arra adott válasz ÜZENET. Ezeken túl korlátlan számú, további üzenet kapcsolódhat egy bejelentéshez. A bejelentésen belül az összes üzenet elmentésre kerül, és azok nem törölhetőek a továbbiakban. Egy adott bejelentéshez tartozó üzeneteket az ablak alján található ÉLETTÖRTÉNET blokkban lehet megtekinteni A bejelentés státusza: Az üzenet váltások során a szolgáltató az ügy állásának függvényében folyamatosan változtatja a bejelentés státuszát, visszajelezve ezzel a bejelentőnek, hogy miként halad az ügy megoldása. Az ÉLETTÖRTÉNET blokk megmutatja a kommunikációs folyamat során végrehajtott státuszváltásokat is.

7 4. Új Ügyfélkapu bejelentés létrehozása Az Ügyfélkapu rendszerbe való belépés után a kapcsolattartó az <<Új bejelentés>> linkre kattintva tud a rendszerben új bejelentést létrehozni. A kattintás után a képernyő felső részében nyílik meg a bejelentés adatainak rögzítésére szolgáló ablak ábra: Új bejelentés rögzítése 4.1. A bejelentések felépítése A bejelentés megtétele során a lehető legpontosabban meg kell határozni, és le kell írni az ügy körülményeit, annak érdekében, hogy a szolgáltató egyértelmű visszajelzést tudjon adni. Ennek érdekében ki kell jelölni az érintett rendszert a bejelentés típusát, valamint szabad formátumban, részletesen le kell írni az észrevételt. 5. ábra: A bejelentés részletes adatainak kitöltése TÁRGY: a bejelentés elnevezése, fontos, hogy olyan szöveget írjon a mezőbe, ami egyértelműen utal, a tartalomra és később ez alapján azonosítani tudja a bejelentést.

8 8 PROJEKT: válassza ki, a felkínált lehetőségek közül, hogy a bejelentés melyik rendszerére vonatkozik. TERMÉK: határozza meg, hogy az előző pontban választott projekt, melyik, moduljára vonatkozik a bejelentés. A mező tartalma a projekt függvényében változik. Vannak olyan projectek (pl. CRM, Web oldal) amihez nem tartozik termék. Ezekben az esetekben a termék mező automatikusan Általános besorolást kap. TÍPUSA: válassza ki, a felkínált lehetőségek közül, hogy a bejelentés, melyik kategóriába tartozik. Ha sem a fejlesztés, sem a hibajavítás kategóriába nem sorolható, akkor jelölje meg az Egyéb opciót. CSATOLMÁNY: A bejelentéshez előre elkészített tartalmakat is fűzhet. Annak érdekében, hogy ne kelljen hosszú dokumentációkat átgépelni az ügyfélapu rendszerbe, illetve hibaüzenetek esetén a képernyő képet en elküldenie, ezeket a dokumentumokat csatolja hozzá a bejelentéshez. A csatolmány beillesztése a levelező rendszerekben megszokott módon történik. A <<Tallózás>> nyomógombra kattintva felugrik egy ablak, amiben ki lehet választani a küldendő file-t. 6. ábra: Előre megírt tartalom csatolása a bejelentéshez ÉSZREVÉTEL: A bejelentéshez tartozó részletes szabadformátumú leírás. Ide írhatja be, a bejelentést szövegét. Minden olyan információt, amit egy üzenetben is leírna.

9 4.2. A bejelentés rögzítése A mezők kitöltése után a <<Rögzítés>> gombra kattintva a rendszer bejegyzi az aktuális bejelentést a korábbiak közé. A rögzített bejelentéshez akár azonnal új üzenetet fűzhet, és további csatolmányt illeszthet ábra: A rögzített bejelentés képe Ha a bejelentéshez nem kíván további információkat hozzáadni, akkor az ablak jobb felső sarkában elhelyezett piros X ikonra kattintva bezárhatja az ablakot. 8. ábra: Az új bejelentés a lista első pozíciójába kerül A lezárt bejelentés bekerül a korábbi bejelentések közé az első sorba. A bejelentés tényéről, egy visszaigazoló t küld a rendszer a bejelentő felhasználó címére, illetve az SK Trend Kft ügyfélszolgálati munkatársa részére is. A bejelentés megtétele után további bejelentés(eke)t is lehet rögzíteni, vagy a korábbi bejelentésekhez újabb megjegyzéseket írni.

10 5. Korábbi Ügyfélkapu bejelentések kezelése Amennyiben korábban már rögzített bejelentést az Ügyfélkapu rendszeren keresztül, akkor sikeres bejelentkezés után a táblázatban a létrehozás időrendjében láthatja a rendszerben nyilvántartott tételeket Szűrő és kereső mezők 9. ábra: Az "Élő" bejelentések listázása a képernyőn A táblázat fejlécében található szűrő és kereső mezők megkönnyítik a bejelentések közti keresést. A bejelentések szűrése történhet egyetlen szűrő mező beállításával, illetve több feltétel megadásával is. 10. ábra: A szűrő és kereső mezők a táblázat fejlécében találhatóak A Keresés mezőben egy szót, vagy szó részletet lehet megadni. A megadott szöveg előfordulását a Megnevezés, az ID, és a Project oszlopok tartalmában keresi a rendszer. A szűrési és keresési feltétel(ek) alapján, a rendszer csak azokat a bejelentéseket fogja listázni, amelyek minden beállított szűrési és keresési feltételnek megfelelnek. A feltételek beállítása után a <<Szűrés>> nyomógombra kell kattintani. A bejelentések között az alábbi szűrő feltételek alapján lehet válogatni: Létrehozó mező: Saját: ez az érték a mező alapbeállítása, az Ügyfélkapu csak azokat a bejelentéseket listázza, amelyet a bejelentkezett felhasználó azonosítójával generáltak;

11 Összes: az adott közvetítő cég összes Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkező felhasználója által tett bejelentés megjelenítésre kerül Státusz mező: Élő: azokat a bejelentések jelöli, amelyek aktuálisan feldolgozás alatt vannak az Ügyfélkapu rendszerben. Élettörténet szempontjából az alábbi státusok tartoznak ide: o Új feladat; o Ellenőrzés alatt; o Javítás alatt; o Tesztelés alatt. Lezárt a bejelentett ügy korábban már megoldásra került, ezért a szolgáltató lezárta bejelentést. Amennyiben a bejelentett igény nem volt megoldható, akkor is ebbe a státuszba a bejelentés. A tények rögzítése természetesen szintén megtörténik a bejelentéshez csatolva Lista mezők jelentése Az ügyfélkapu bejelentések táblázat oszlopaiban a bejelentés azonosításához kapcsolódó legfontosabb adatok kerültek feltüntetésre: ID: A rendszer minden új bejelentéshez automatikusan generál egy egyedi azonosítót. A bejelentés megtételekor, státusz váltáskor, illetve a bejelentéshez történő további üzenet írásakor, a rendszer által küldött üzenetben, erre az azonosítóra hivatkozunk. (Részletesen lásd pontban) Megnevezés: Új bejelentés létrehozása során a TÁRGY mezőben rögzített szöveg. A bejelentés tartalmára utal; Felhasználó: A bejelentést létrehozó felhasználó azonosítója; Projekt: A bejelentésben érintett project (rendszer) neve; Termék: A project mezőben meghatározott rendszer érintett moduljának neve; Létrehozva: A bejelentés létrehozásának dátuma; Státusz: A bejelentés aktuális státusza; Csatolmány: A bejelentéshez csatolmány is tartozik.

12 6. Új üzenet hozzáfűzése egy korábbi bejelentéshez 12 Egy bejelentés az életciklusa alatt folyamatosan bővül a hozzáfűzött üzenetekkel, egészen addig, míg végül lezárásra kerül. A bejelentéshez mind a szolgáltató, mind a kapcsolattartó üzeneteket fűzhet. Fontos, hogy ha már van élő bejelentése, egy adott témában, akkor a hozzá tartozó üzeneteket ehhez a bejelentéshez kapcsolódóan tegye meg, és ne kezdeményezzen újabb bejelentést ugyanebben a témában. Már létező bejelentést az Ügyfélkapu bejelentések táblázat Megnevezés oszlopában található linkre kattintva tud megnyitni. Ebben az esetben a képernyő megnyúlik és a felső részén egy külön keretben jelenik meg a korábban létrehozott bejelentés. 11. ábra: Korábban írt bejelentés megnyitása, a bejelentés tárgyára kattintva lehetséges Az ÜZENET mezőben megteheti új bejegyzését, amit a <<KÜLDÉS>> nyomógomb segítségével véglegesíthet. A bejelentéshez tett üzenet az ablak alsó részében elhelyezett ÉLETTÖRTÉNET blokkban kerül bejegyzésre.

13 ábra: A bejelentéshez fűzött üzenetek az élettörtének blokkban olvashatóakban Minden további üzenet, amit az adott bejelentéshez fűzött a felhasználó, valamint a szolgáltató ezekre adott válaszai itt fognak megjelenni. Az üzenetek a létrehozásuk időpontja szerint követik egymást a listában, a legrégebbi üzenet a lista alján, az utoljára létrehozott üzenet pedig a lista tetején található.

14 7. A szolgáltató által küldött üzenetek 7.1. A szolgáltató üzenetei Az elküldött bejelentések, és az ahhoz tartozó üzenetek alapján a szolgáltató eldönti, hogy milyen beavatkozásra van szükség, és ennek megfelelően kezeli a továbbiakban a bejelentéseket. 14 A bejelentések az SK Trend Kft.-nél egy munkafolyamat vezérlő (workflow) rendszerbe kerülnek. A rendszer fogadja a beérkező bejelentéseket, és üzeneteket, és erről automatikus üzenetben tájékoztatja a felhasználót. Ez az üzenet csak annyit jelent, hogy a bejelentés a workflow rendszerbe beérkezett, és nem azt, hogy a szolgáltató megkezdte a bejelentésben foglalt ügy feldolgozását. A továbbiakban a szolgáltató alkalmazottai ezen a workflow rendszeren keresztül küldik tájékoztató üzeneteiket az Ügyfélkapuba. A szolgáltató által küldött üzenetek szintén az ÉLETTÖRTÉNET blokkban jelennek meg. Az üzenetváltások nem feltétlenül felvetés-válasz kombinációban követik egymást, hiszen előfordulhat, hogy a felhasználó egymás után több üzenetet is fűz egy bejelentéshez, vagy a szolgáltató több lépésben reagál egy adott felvetésre Az ÉLETTÖRTÉNET blokk felépítése Az ÉLETTÖRTÉNET blokkban, minden az adott bejelentéshez hozzáfűzött üzenet és státuszállítás megjelenik. 13. ábra: Az élettörténet blokk felépítése A 13. ábrán különböző színű aláhúzásokkal jelöltük az élettörténet blokk részeit. Ezek jelentése a következő: Piros: A bejegyzés pontos ideje (dátum, időpont); Zöld: A bejegyzést tevő felhasználó azonosítója (a szolgáltató által tett bejegyzéseknél mindig az SK Trend Kft. felirat olvasható); Kék: Státuszváltás esetén az új státusz neve; Sárga: Az üzenet szövege; Világosszürke rész a sor végén: Ha a bejegyzéshez csatolmány tartozik, akkor egy ikon jelzi azt. A csatolmány letöltéséhez kattintson az ikonra.

15 7.3. A bejelentés státuszai Ügyfélkapu on-line ügyfélszolgálati rendszer felhasználó kézikönyv Minden Ügyfélkapu bejelentés megválaszolásra kerül. A szolgáltató terheltségétől függően munkaidőben minden bejelentést maximum 60 percen belül átveszünk, és megkezdjük az ügy kivizsgálását. A bejelentés beérkezésétől kezdve folyamatosan visszajelezzük, hogy a bejelentés alapján milyen lépéseket tettünk, és ezt egy státusz (állapot) jelző segítségével visszajelezzük a bejelentőnek. 15 A bejelentés státuszai az alábbiak lehetnek: Új feladat: A felhasználó által tett új bejelentés, melyet cégünk munkatársai még nem kezdtek el feldolgozni; Ellenőrzés alatt: A bejelentés feldolgozása megkezdődött; Javítás alatt: A bejelentés alapján megállapítottuk, hogy fejlesztői beavatkozás szükséges a megoldás érdekében. A hiba elhárítása megkezdődött; Ügyfélre vár: A bejelentés további feldolgozásának érdekében a bejelentőtől várunk információkat; Tesztelés alatt: A javított hiba belső tesztelés alatt van.

16 8. Tájékoztató, megerősítő üzenetek 16 Az Ügyfélkapu rendszer használata során, nem szükséges folyamatosan megnyitva tartani az alkalmazást. A rendszer minden egyes beérkező reakcióról automatikus üzenetet küld a bejelentő felhasználónak, illetve a cégnél dolgozó összes többi Ügyfélkapu felhasználónak is. Erre azért van szükség, mert ha a bejelentést, üzenetet elküldő felhasználó éppen házon kívül tartózkodik, a fontos üzenetek akkor is eljutnak a céghez, és egy másik kolléga reagálni tud rá. A tájékoztató ek mellett, a felhasználó által elküldött bejelentésekről, és üzenetekről is visszaigazoló t küld a rendszer. FIGYELEM! Ezeket, a leveleket a rendszer automatikusan generálja. Megválaszolásukra nincs lehetőség. A feladatuk csak tájékoztatás, és figyelemfelhívás. Maga a kommunikáció az ügyfélkapu portálon keresztül zajlik Visszaigazoló A visszaigazoló egy megerősítés arról, hogy az Ügyfélkapun keresztül feladott bejelentése, üzenete megérkezett a szolgáltató rendszerébe. Ez még nem jelenti azt, hogy az üzenetet a szolgáltató átvette, csak azt, hogy a rendszer bejegyezte az adatbázisba a felhasználó által küldött üzenetet. 14. ábra: Új bejelentés feladása a visszaigazoló tesztelése céljából A visszaigazoló a felhasználó elektronikus levelező rendszerébe érkezik meg. Mivel azt egy automatizált folyamat generálja ezekre az ekre nem lehet, és nem is szükséges válaszolni. Az üzenet feladójaként mindenesetben a noreply@sktrend.hu cím szerepel. A noreply az elektronikus levelező rendszerekben bevett gyakorlatként azokat az üzeneteket jelöli, amelyeket nem kell megválaszolni. A visszaigazoló minden esetben tartalmazza a feladott bejelentés, vagy üzenet: tárgyát, és szövegét; egy linket, ami közvetlenül a hivatkozott bejelentésre mutat; a bejelentésnek az Ügyfélkapu rendszerben nyilvántartott azonosítóját; és létrehozásának pontos időpontját.

17 ábra: A visszaigazoló üzenet mintaképe 8.2. Tájékoztató A tájékoztató , egy figyelem felhívás a felhasználónak arról, hogy üzenete érkezett az Ügyfélkapura. Ezt az üzenetet megválaszolni nem lehet, de a figyelemfelhíváson túl, tartalmaz olyan információkat, amely az ügyfélkapura történő belépés után segíti a konkrét üzenet megtalálását. A tájékoztató minden esetben tartalmazza az üzenet: tartalmát; egy linket, ami közvetlenül a hivatkozott bejelentésre mutat. Amennyiben az üzenet státuszváltásra is utal, akkor: a bejelentés új státuszát; a státuszváltás pontos időpontját. Kérjük, hogy a tájékoztató re soha ne válaszoljon, viszont érkezése esetén nyissa meg az Ügyfélkaput, és a további reakcióit azon keresztül tegye meg.

18 ábra: A tájékoztató mintaképe Az üzenet Tárgyában a bejelentés azonosítójára hivatkozunk, amely alapján könnyen megtalálhatja a konkrét bejelentést az Ügyfélkapu portálon.

19 9. Kilépés az Ügyfélkapuból Ha a továbbiakban nincs dolga a rendszerrel, akkor a fejléc jobb szélén található Kilépés gombra kattintva bezárhatja az alkalmazást. Aktuális bejelentésére vonatkozóan, választ fog kapni cégünktől, nem kell folyamatosan a rendszerben tartózkodnia, mert az Ügyfélkapuba érkező üzeneteiről ben is tájékoztatni fogjuk ábra: Kilépés a rendszerből

Felhasználói kézikönyv. Verzió : 1.0 draft Kiadás : Oldal: 1 / 10

Felhasználói kézikönyv. Verzió : 1.0 draft Kiadás : Oldal: 1 / 10 Felhasználói kézikönyv Verzió : 1.0 draft Kiadás : 2014.09.01 Oldal: 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 1.1 Koncepció és alkalmazás... 3 1.2 Előny... 3 2 Bejelentkezés... 4 3 Bejelentés választás,

Részletesebben

HC Csoport Ügyfélkapu

HC Csoport Ügyfélkapu HC Csoport Ügyfélkapu Felhasználói útmutató Készült: 2013. augusztus 28. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 Bejelentkezés... 2 Jelszóváltás... 3 Főoldal... 3 Szűrések és rendezések... 5 Bejelentés... 6 Üzenet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 1 A CKB4 rendszer Üzenetek funkciójához v1.0 2015.05.21. TARTALOMJEGYZÉK SK-Trend Kft- CKB4 Üzenetek funkció Felhasználói kézikönyv V 1.0 Bevezető... 3 A felhasználói leírásban használt

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez

Felhasználói útmutató a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez a Társadalombiztosítási Egyéni számla rendszerhez 1. Bevezetés 2 2. A társadalombiztosítási egyéni számla lekérdezésének előfeltételei... 2 3. A társadalombiztosítási egyéni számla rendszer indítása...

Részletesebben

MKOSZ Online Support - Felhasználói

MKOSZ Online Support - Felhasználói MKOSZ Online Support Felhasználói kézikönyv Dokumentum adatlapja Dokumentum neve Rendszer neve Felhasználói kézikönyv MKOSZ Online Support - Felhasználói kézikönyv 2018 1. Sportszervezeti felüle et.........

Részletesebben

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz

Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Sege dlet az ovodasupport.magiszter.net bejelento rendszer haszna lata hoz Tartalom Hogyan léphetek be?... 2 Hogyan kell hibát bejelenteni?... 2 Hogyan igazodhatok el a bejelentett hibajegyek között?...

Részletesebben

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió

Új jelszó beállítása. Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió Új jelszó beállítása Új jelszó beállítása az IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL 2.0 verzió 2018. 03. 01. TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés...

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez

Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Gyakorlati útmutató az online jogi továbbképzéshez Az e-learning keretrendszert az alábbi linken érheti el: http://mmk.webuni.hu/ Annak érdekében, hogy az oldalon szereplő összes tartalom a lehető legjobb

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Pannonfacility Helpdesk használati útmutató. Képviselői kiadás

Pannonfacility Helpdesk használati útmutató. Képviselői kiadás Pannonfacility Helpdesk használati útmutató Képviselői kiadás Bevezető Ön a Pannonfacility Helpdesk online hibabejelentő szoftver használati utasítását olvassa. A program segítségével a létesítmények meghibásodásainak

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Verzió: 1.01

Felhasználói kézikönyv. Verzió: 1.01 Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.01 Tartalomjegyzék Általános áttekintés 3 A DocGP rendszer célja 3 A rendszer által biztosított szolgáltatások 3 A felhasználói felület elérése 3 JAVA JRE telepítése 3

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

A CompuTREND ügyfélkapu használata

A CompuTREND ügyfélkapu használata A CompuTREND ügyfélkapu használata A http://ugyfelkapu.computrend.hu címen érhető el a CompuTREND Ügyfélkapu, ahol partnereink számára a szoftverkövetési és adatkarbantartási szolgáltatásunk keretében

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv a REINER SCT cyberjackr RFID standard HUN eszig kártyaolvasók garanciális hibabejelentő weboldalához I. A hibabejelentő weboldal elérhetősége Az alábbi URL címek egyikének internetes

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúsági Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2016.03.30. 1 Cél A pályázók oly

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

Logon megrendelő felület

Logon megrendelő felület Szilárd, megbízható alapokon. Logon megrendelő felület Felhasználói kézikönyv Holcim Magyarország Kft. Cement Logisztika 2014 Holcim Country Company Name 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bejelentkezés

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől

Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől 1 Belépés a GroupWise levelező rendszerbe az Internet felől A GroupWise levelező szolgáltatás web felelületről, az Internet felől az Egyetem honlapjáról is elérhető, az alábbi linken: www.uni-nke.hu WEBMAIL-NKE

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció

Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció Apisshop webáruház Felhasználói dokumentáció apisshop nyitóoldal webáruház szolgáltatások, funkciók, folyamatok Apisshop webáruház általános információk Termékek elrendezése Termékkeresés Termékszűrők

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSOK RÉSZÉRE Helyi önkormányzatok és Többcélú Kistérségi Társulások normatív hozzájárulásainak és normatív, kötött felhasználású támogatásainak igénylési rendszere 2008. évre FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ÖNKORMÁNYZATOK ÉS

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Tisztelt Ügyfelünk!

Felhasználói Kézikönyv. Tisztelt Ügyfelünk! Felhasználói Kézikönyv Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi összefoglalóban igyekszünk bemutani a közvetlen közlemények közzétételének támogatására létrejött CK elektronikus kommunikációs felület használatának

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Iktatás modul. Kezelői leírás

Iktatás modul. Kezelői leírás Iktatás modul Kezelői leírás 1 C.) Iktatás modul A modul kezelése történhet a menürendszerből, illetve az Iktatás modul fülén lévő ikonok segítségével. Az Iktatás modul önállóan vagy más modulok törzsadatait

Részletesebben

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Informatikai Dokumentációs Rendszer Alkalmazás és alkalmazás-fejlesztés Dokumentáció OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál 1. Regisztráció és belépés felhasználói kézikönyv 1. A Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál internetes elérhetősége: http://tvp.nki.gov.hu/ Támogatott

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv

Kincskereső Könyvelő Klub. Moodle felhasználói kézikönyv Kincskereső Könyvelő Klub Moodle felhasználói kézikönyv TARTALOMJEGYZÉK 1. Kincskereső Könyvelő Klub bemutatása... 3 2. Belépés az oldalra... 3 3. Kincskereső Könyvelő Klub oldala... 4 3.1 Kincskereső

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek

DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium a 2011/2012-es tanév kezdetével (2011. szeptember 1 jétől) bevezette a DINA elektronikus osztálynaplót.

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

DigiSkills. D3.5 Digiskills Leltár Kézikönyv

DigiSkills. D3.5 Digiskills Leltár Kézikönyv N. 531300-LLP-1-2012-1-GR-KA3-KA3NW DigiSkills: Network for the enhancement of digital competence skills DigiSkills D3.5 Digiskills Leltár Kézikönyv Projekt: N. 531300-LLP-1-2012-1-GR-KA3-KA3NW Munkacsomag:

Részletesebben

Gyors Áttekintő Segédlet Fenntartóknak v1.01 KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK. verzió v1.01 /

Gyors Áttekintő Segédlet Fenntartóknak v1.01 KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK. verzió v1.01 / KRÉTA TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET FENNTARTÓKNAK verzió v1.01 / 2016.08.26. oldal 1 / 6 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 SEGÍTÜNK, HA PROBLÉMÁJA VAN... 3 ELSŐ LÉPÉSEK...

Részletesebben

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv

Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál felhasználói kézikönyv 2. Szervezet regisztrálása képzési referensek számára Fontos! A szervezet rögzítése a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportál rendszerben

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

Felügyeleti Szolgáltató Kezelő Rendszer (FSZKR) Online Telepítési Ütemező

Felügyeleti Szolgáltató Kezelő Rendszer (FSZKR) Online Telepítési Ütemező Oldal: 1 / 11 Felügyeleti Szolgáltató Kezelő Rendszer (FSZKR) Online Telepítési Ütemező Felhasználói kézikönyv Üzemeltetők részére 0.2.2 verzió 2018. április 12. Oldal: 2 / 11 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései:

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: 1. Új / folyamatban lévő ügyek lekérdezése: 1.1. Belépés a portálra: ( a regisztrációs azonosítójával és jelszavával)

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései:

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: I Elektronikus szolgáltatás súgó Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: 1. Elektronikus szolgáltatások igénybevételének kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

EDInet Connector telepítési segédlet

EDInet Connector telepítési segédlet EDInet Connector telepítési segédlet A cégünk által küldött e-mail-ben található linkre kattintva, a következő weboldal jelenik meg a böngészőben: Az EdinetConnectorInstall szövegre klikkelve(a képen pirossal

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió

Új jelszó igénylése. Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez. BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió Új jelszó igénylése Új jelszó igénylése az IFA rendszerhez BIZALMAS INFORMÁCIÓ 1.0 verzió TARTALOMJEGYZÉK 1 Áttekintés... 3 2 Új jelszó igénylése... 4 Új jelszó igénylése BIZALMAS INFORMÁCIÓ 2. 1 ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MOL NYRT - WEB ISA 3.0 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ISA ÚJDONSÁGOK TÖBB TERMÉKVONAL MANUÁLIS RENDELÉS RENDELÉS MONITOROZÁS ELFELEJTETT JELSZÓ KEZELÉS TÖBB SZINTŰ FELHASZNÁLÓI JOGOSULTSÁG Üzemanyag Bitumen Tartályos

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben