Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához"

Átírás

1 Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények, felhasználók számra érhető el. Publikációk keresése, kijelölése Publikációk adatainak, különböző szempontok szerinti (név, cím, folyóirat stb.) keresésére a rendszer a Document search opciót kínálja fel. A szempontok görgethető menü segítségével választhatók ki. A keresési feltételek beállítását követően a keresés a kis nagyító ikonra kattintva indítható. A keresés eredményeként egy csoportosított adatokat tartalmazó listát kapunk, melyben kijelölhetők azon tételek melyek számunkra relevánsak. Egyedi jelölésre a lista tételei előtt található jelölő ablakocskák használhatók, de mód van egy adott oldal tartalmának illetve az összes találat együttes megjelölésére is.

2 Idéző közlemények adatainak keresése, kijelölése Az idéző publikációk adatainak megtekintéséhez első lépésként, az adott szerző idézhető közleményeinek keresését kell elvégeznünk. A rendszer a Document serach opciót kínálja fel. A szempontok (név, cím, folyóirat stb.) görgethető menü segítségével választhatók ki. A keresési feltételek beállítását követően a keresés a nagyító ikonra kattintva indítható. A keresés eredményeként megjelenő lista utolsó oszlopában (Cited by) olvasható szám, az adott közleményre vonatkozó idézetek számát mutatja. A számra kattintva, egy újabb listában megtekinthetők az idéző közlemények adatai is. A lista elemei a publikációkkal megegyező módon szelektálhatóak, jelölhetők. Közlemények illetve idéző közlemények adatainak mentése: A keresési lista elemei tételenkénti jelölést követően vagy akár oldalanként is elmenthetők. Az adatok elmentéséhez az alábbi beállítások szükségesek. A felület fejlécében: Export gomb új felületen menüból választható - export format: RIS Format menüből választható: All available information

3 Mód van arra is, hogy a mentett rekordok mezőtartalmára vonatkozó adatokat (pl. DOI, Language) egyedileg állítsuk be, specify fields to be exported menüpont választásával. A megfelelő beállításokat követően az Export gombra kattintva elvégezhető a kiválasztott tételek mentése. SCOPUS-ból exportált közlemények illetve idézetek importja Szerzöi adatbeviteli felület Közlemény import: Szerzőként, az adatbevivő, szerkesztő oldalon a Közlemények bevitele menüsor 3. pontját Import adatbázisokból választva importálhatók a korábban elmentett közlemények adatai.

4 Az importálásra használható felületen a Tallózás segítségével kiválasztható az általunk korábban elmentett fájl, majd az Import gombra kattintva elvégezhető a művelet. Szerzői adatbeviteli felület, idéző import ablak Első lépésként a rendszer beolvassa, listázza az importálandó közleményeket, itt ellenőrizhetők azok adatai is. Amennyiben az importálandó tételt duplumként érzékeli a rendszer, úgy azt jelzi is számunkra Duplum felirat jelenik meg a tétel mellett. A program lehetőséget ad a duplum elmentésére, kihagyására valamint az adatbázisban már létező rekord kiegészítésére (pl. Medline, WOS azonosítók stb.).

5 A megfelelő beállításokat követően a lista alján található Közlemények Mentése gombra klikkelve az adatok elmenthetők. A közlemények adatai a szerzői adatbeviteli felületen, Javítható szerzői lista tovább szerkeszthetők illetve más műveletek, szerző hozzárendelés, jóváhagyás stb. is elvégezhető. Idéző közlemény importja: Szerzőként, az adatbevivő, szerkesztő oldalon a Idézők bevitele menüsor 8. pontját Idézőimport adott közleményekhez választva importálhatók a korábban elmentett idéző közlemények adatai.

6 A képernyőn megjelenő lista tételeihez importálható idéző közlemény, ehhez a közlemény adatai alatt olvasható Idéző import (új böngésző ablakban) feliratra kattintva van mód. A feliratra kattintva az idéző adatok importálásra szolgáló felületre jutunk. Az import indítását követően első lépésként a rendszer beolvassa, listázza az importálandó közleményeket, itt ellenőrizhetők azok adatai is. Figyelem! A megfelelő import formátum beállítása szükséges, (Idéző RIS SCOPUS), ennek hiányában vagy rossz formátum esetén az import sikertelen!

7 A duplumra vonatkozó adatok meg is tekinthetők Amennyiben az importálandó tételt duplumként érzékeli a rendszer, úgy azt jelzi is számunkra Duplum felirat jelenik meg a tétel mellett. A program lehetőséget ad a duplum elmentésére, kihagyására valamint az adatbázisban már létező rekord kiegészítésére (pl. Medline, WOS azonosítók stb.). A megfelelő beállításokat követően a lista alján található Idézők mentése gombra klikkelve az adatok elmenthetők. Intézményi adminisztrátori felület: Közlemény import Intézményi adminisztrátorként közlemény importra az adminisztrátori felület, Közlemények majd Közlemény import menüpontját választva van mód. Szükséges beállítások: - Alapértelmezett intézmény (csak saját részlegekből választhat) - Hozzárendelt létrehozó, adatgazda (csak saját szerzők közül választhat) - Megfelelő import formátum (Publikáció RIS - SCOPUS) - Import csomag neve (az importált adatok visszakereshetőségét segíti)

8 Az importálásra használható felületen a Tallózás segítségével kiválasztható az általunk korábban elmentett fájl, majd az Import gombra kattintva elvégezhető a művelet. Első lépésként a rendszer beolvassa, listázza az importálandó közleményeket, itt ellenőrizhetők azok adatai is. Amennyiben az importálandó tételt duplumként érzékeli a rendszer, úgy azt jelzi is számunkra Duplum felirat jelenik meg a tétel mellett.

9 A program lehetőséget ad a duplum elmentésére, kihagyására valamint az adatbázisban már létező rekord kiegészítésére (pl. WOS azonosítók stb.). A megfelelő beállításokat követően a lista alján található Közlemények Mentése gombra klikkelve az adatok elmenthetők. Amennyiben az import felületen az Import csomag mezőben a csomagnak nevet adott, úgy ennek tartalma, az import befejezését követően megjelenő felületen a Menet neve pl. ME12 feliratra kattintva listázható. Az importált tételek az adminisztrátori felület, Közlemények majd Keresés menüpontját választva is megtalálhatók. Az Összetett keresőben a Feldologzottság menüsor Import illetve az Intézményi adatok beállítással listázza az importált közlemények adatait. Az import csomag kereshető az Összetett keresőben is, erre külön mező szolgál. Az importált tételekkel akár csoportos műveletek (jóváhagyás, besorolás beállítás stb.) vagy a szükséges hozzárendelések is megtehetők. Idéző közlemények importja Intézményi adminisztrátorként idéző közlemény importra az adminisztrátori felület, (Közlemények / Idéző import) (1) menüpontját választva illetve adott közleményhez (Közlemények / Keresés) (2) közvetlenül történő feltöltéssel van mód.

10 Közlemények / Idéző import menüpont (1) Az idézett közlemény azonosítása szükséges ahhoz, hogy az idéző közlemények adatait a megfelelő publikációhoz kapcsolja a rendszer. Ehhez elsö lépésként válassza a megadása a lenti mezőben opciót, majd adja meg az azonosítót Dokumentum azonosító: E menüpont alatt az importálandó fájl neve (pl ris) azonos az idézett közlemény MTMT azonosítójával (pl ), így találja meg a program automatikusan, hogy az importálandó adatok melyik közleményhez kerüljenek idézőként. A kijelölt azonosítójú közleményhez tartozó idézetek adatait az Import gombra kattnintva tölthetjük fel, a program beolvassa az idéző közlemények adatait. Közlemények / Keresés (2) A keresési listában szereplő tételhez egyedileg feltölthetők az idéző közlemények adatai. Az Idézők szerkesztése feliratra kattintva megnyílik az idézők importálására szolgáló felület.

11 Ezt követően újabb felületre jutunk. Az importálásra használható felületen a Tallózás segítségével kiválasztható az általunk korábban elmentett fájl, majd az Import gombra kattintva elvégezhető a művelet. Első lépésként a rendszer beolvassa, listázza az importálandó idéző közleményeket, itt ellenőrizhetők azok adatai is. Scopus importból származó idéző lista

12 A duplumra vonatkozó adatok meg is tekinthetők Amennyiben az importálandó tételt duplumként érzékeli a rendszer, úgy azt jelzi is számunkra Duplum felirat jelenik meg a tétel mellett. A program lehetőséget ad a duplum elmentésére, kihagyására valamint az adatbázisban már létező rekord kiegészítésére (pl. Medline, WOS azonosítók stb.). A megfelelő beállításokat követően a lista alján található Idézők mentése gombra klikkelve az adatok elmenthetők. Az elmentett adatok az importot követően megjelenő összefoglaló Menet neve sorára kattintva megtekinthetők akár táblázatos (ablakos) akár szerkeszthető formában is.

13 Import idézők kezelése táblázatos (ablakos) formában Mód van az Idézők szerkesztése menüpont alatt az importált adatok szerkesztésére, kezelésére is. Imortált idézők szetrkesztése, kezelése a szerkesztésre szolgáló felületen Az importált tételek az adminisztrátori felület, Közlemények majd Keresés menüpontját választva is megtalálhatók. Az Összetett keresőben az Idézetek adataira keresve, Import és Nem vizsgált státusszal, szűkítve az idézett közlemény adataival, pl. dokumentum azonosítójának megjelölésével. Megoldás, az import összefoglaló táblázatban megtalálható, idéző közlemények azonosítóinak megadása is feltételként, (pl. i i ).

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTMT2 lépésről lépésre Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Közlemények importálási lehetősége Az MTMT1-ben bevált módon továbbra is lehetőség van a nagy nemzetközi

Részletesebben

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Az adatbázisban lévő publikációk illetve idéző közlemények között található duplumok keresése, jelölése illetve kezelése jelentős részben

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár MTMT adminisztrátori felület és teendők Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár Tartalom Az adminisztrátori kezdőoldal Szerzők adatainak kezelése Közlemények keresése Adminisztrátori

Részletesebben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V., Molnár Szilvia 2016/2017.

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály Szabó Dóra mtmt@lib.elte.hu 2019. április 5. Tartalom Az MTMT létrejötte és céljai Országos

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához Útmutató duplum befoglaló művek összevonásához Az Adminisztrátori felületeken a lekeresett listák 6. Szerkesztés és 7. Duplumok opciói bővültek a befoglaló művek (Könyv, Konferenciakiadvány típusok) összevonására

Részletesebben

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió)

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) MINDENKINEK Duplum jelölő és kezelő lap (# 600, 614, 177) Szerkesztői listán duplumok kézi jelölése és egyszerű esetek kezelése. A Szerző számára a javítható

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Változások szerzők számára Disszertáció típus bővítése témavezető és két dátum mezővel, idézőnél is (#2519) A témavezető nevének megadása kétféleképpen

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V. Az ORCID egy olyan 19 karakterből

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Technikai információk fejlesztőknek

Technikai információk fejlesztőknek Technikai információk fejlesztőknek Különbségek a Java-s nyomtatványkitöltő program és az Abev2006 között 1. A mezőkód kijelzés bekapcsolása a Szerviz/Beállítások ablakban érhető el. 2. Az xml állományok

Részletesebben

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Archivált tanulmányi adatok importálása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.07.27. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 26 Tartalomjegyzék

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016)

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áts József, Szabó Panna ELTE intézményi MTMT adminisztrátor mtmt@lib.elte.hu v. 2016. szeptember 5., Szabó Panna Tartalom A doktori iskolák akkreditációja

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplum keresés Duplum

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató

MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató MTMT Intézményi Adminisztrátori felület használati útmutató (4-es illetve 5-ös jogosultsággal rendelkező adminisztrátorok számára) A MyCite v5.15.04 (dbv5.15.03) [2011.04.03.] verziója alapján Összeállította:

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014.

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014. MTMT SEGÉDLET Budapest, 2014. Tartalomjegyzék 1. Regisztráció, belépés, elfelejtett jelszó... 3 Belépés az adatbázisba... 3 2. Első belépés, szerzői adatlap... 4 3. Főmenü (Adatbevivő/szerkesztő oldal)...

Részletesebben

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése Idézettség keresése és feltöltése az MTMT-be, ODT import 2013.09. TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához MTA Könyvtár és Információs Központ MTMT Osztály 2018.10.29. Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék Regisztráció... 4 A regisztrációs űrlap megnyitása... 4

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Projektmenedzsment tréning

Projektmenedzsment tréning Projektmenedzsment tréning Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál ÁROP-1.A.2/B-2008-0020 2010.10.20. Tematika Projektek Projektcsapat összeállítása

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BODROGKOZ.COM / HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Adminisztrációs felület elérhetősége: http://www.bodrogkoz.com/wp-admin/ vagy http://www.bodrogkoz.com/wp-login.php A honlap tesztidőszak alatt az alábbi címen érhető

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16.,

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16., MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. október 16., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok Citációs index időintervallumra 2019.02.20. - DE MTMT Adminisztrátorok Szerzőnként le kell keresni adott időintervallumhoz tartozó adott évi idézéskapcsolatokat, ezeket az idézéskapcsolatokat egy közös

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Taninform KIR kapcsolat

Taninform KIR kapcsolat Taninform KIR kapcsolat Cél A Taninform KIR adatkapcsolat célja, hogy a mindkét rendszerben megtalálható és tárolt, iskolai adminisztrációval kapcsolatos alapadatokat az intézmények könnyen szinkronban

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Szabó Dóra Web of Science:

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe

Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe Microsec Zrt. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows 7 (x86/x64) Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 9 (32 bites) böngészőt. (Start menü > Internet

Részletesebben

MTMT Szerzői felület (útmutató)

MTMT Szerzői felület (útmutató) MTMT Szerzői felület (útmutató) I. Az MTMT-ről II. Regisztráció, belépés, elfelejtett belépési kódok III. Szerzői adatlap, jelszó, fórum, belső levelezés IV. Főmenü általános bemutatása V. Közlemények

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER

ONLINE SZAKÉRTŐI KERETRENDSZER FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET 1. ÁBRA 1.Lépés Szakértői rendszer főbb paramétereinek megadása 0. Ellenőrzés bekapcsolása (Ha első alkalommal használja a rendszert ajánlott kipipálni). A rendszer a megadott paramétereket

Részletesebben

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÖNYVTÁRI KATALÓGUS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Mi az OPAC? Az OPAC az Online Public Access Catalogue rövidítése. Jelentése olyan számítógépes katalógus, mely nyilvános, bárki számára közvetlenül, általában ingyen

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer

CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA. Segédlet a felület használatához. Online adatnyilvántartó rendszer VIII. CSAPATÖSSZEÁLLÍTÁS MEGADÁSA Segédlet a felület használatához Online adatnyilvántartó rendszer Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info 2 2. 11-es felület/ Összeállítás megadás jegyzőkönyvhöz

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18 Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor 2018 október 18 Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplumjelöltek

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához

Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Rövid leírás a Make Your Mark szoftver használatához Ahhoz, hogy egy gyors példán keresztül bemutassunk, a program működését, egy Plytex címkét hozunk létre. Először létre kell hozni egy címkét, majd kinyomtatni

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26.

1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Készítette: Tóth Péter. 2013. szeptember 26. 1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

MTMT Szerzői felület (útmutató)

MTMT Szerzői felület (útmutató) MTMT Szerzői felület (útmutató) I. Az MTMT ről II. Regisztráció, belépés, elfelejtett belépési kódok III. Szerzői adatlap, jelszó, fórum, belső levelezés IV. Főmenü általános bemutatása V. Közlemények

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Szerzőknek Könyv közlemény kötelező adat keretezése (#2134) A Könyv típusú közleményeknél a Szerző és Szerkesztő kötelezően kitöltendő mezők

Részletesebben

Diósd, Álmos fejedelem u. 27. info@ laborexpert.hu www.laborexpert.hu Tel: 06-1-424-0960 Fax: 06-1-226-2064

Diósd, Álmos fejedelem u. 27. info@ laborexpert.hu www.laborexpert.hu Tel: 06-1-424-0960 Fax: 06-1-226-2064 Mi a DiaLog? A DiaSorin Internetes felületen elérhető információs oldala, mely folyamatosan frissülve részletes információt nyújt valamennyi DiaSorin termékkel kapcsolatban. Kinek készült az oldal? Valamennyi

Részletesebben

MTMT adatbázis használati útmutató a Széchenyi István Egyetem munkatársai számára

MTMT adatbázis használati útmutató a Széchenyi István Egyetem munkatársai számára MTMT adatbázis használati útmutató a Széchenyi István Egyetem munkatársai számára Avagy hogyan használható az MTMT Szerzői felülete? 2011. szeptember Készítette: Bella Szilvia Intézményi adminisztrátor

Részletesebben

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 *

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * Jelszóval kapcsolatos változások A felhasználók adatainak és a rendszer informatikai biztonságának növelése céljából az adatbázis új verziójában már az MTMT adminisztrátortorai

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny

MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny MÁV-START Tudáspróba Felhasználói kéziköny Tartalomjegyzék Bejelentkezés a tudáspróbára... 3 Kijelentkezés... 3 Megkezdett tudáspróba folytatása... 4 Tudáspróba kiválasztása... 5 Tudáspróba kiválasztása...

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a 2017. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések kapcsán használandó intézményi dokumentumfeltöltő modulhoz Utolsó frissítés: 2016. november 22. 1 Tartalom Általános információk...

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

EuroStat adatlekérdező

EuroStat adatlekérdező TeIR EuroStat adatlekérdező Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. AZ EUROSTAT ALKALMAZÁS CÉLJA... 3 2. FELHASZNÁLÓI FELÜLET... 3 3. AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA... 4 3.1. KERESÉS

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva:

Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: Utalások kezelése felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62) 401-417 TARTALOM 1 UTALÁSOK

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén

Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz. A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén Aktiválási segédlet a Partnercég opcióhoz A TeleMátrix adminisztrációs felületének használata Partnercég opció igénybevétele esetén 1 Partnercég opció bemutatása 2009. január 1-jétől új taggal bővült a

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

évi adatszolgáltatások javítása

évi adatszolgáltatások javítása ÁLTALÁNOS LEÍRÁS 1 1988 2005 ÉVI ADATSZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA Készítette: Tóth Péter Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal

WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal WIFI elérés beállítása Windows XP tanúsítvánnyal Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/24 A PÁGISZ WIFI hálózathoz kétféle

Részletesebben

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja

Regisztráció Regisztráció WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztráció 2019 WINTAX programrendszer regisztrációja Regisztrációs folyamat három lépésben összefoglalva Az első lépés, hogy a 2019-es vagy a 2018-as megrendelésben megadott regisztrációra jogosult

Részletesebben

EKOR. Felhasználó kézikönyv. Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen Sofware Kft. Dátum:

EKOR. Felhasználó kézikönyv. Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen Sofware Kft. Dátum: EKOR A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bűnmegelőzési programjaihoz kapcsolódó képzések adminisztrációját támogató informatikai rendszer Felhasználó kézikönyv Verzió: 1.2 Készítette: M Wallen

Részletesebben