MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak"

Átírás

1 MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály Szabó Dóra április 5.

2 Tartalom Az MTMT létrejötte és céljai Országos és az ELTE-s szabályozások Az adatfeltöltés alapjai Az MTMT felülete és az alapvető funkciók Közlemények feltöltése Idézések feltöltése, kezelése

3 Az MTMT létrehozása és céljai Az MTMT-t 2009-ben hozták létre a Magyar Tudományos Akadémia, a MAB, a Magyar Rektori Konferencia, az OTKA és az Országos Doktori Tanács szervezésében és ajánlásával. Az ELTE 2010-ben az elsők között alapító intézményként csatlakozott az MTMThez. Célja, hogy az egyéni és intézményi tudományos és egyéb szellemi alkotások nemzeti adatbázisa legyen, és hiteles információt szolgáltasson az egyéni és intézményi tudományos teljesítményről.

4 Országos szabályozás: MTA törvény (1994. évi XL. törvény, módosítva a évi CXXXI. törvénnyel, hatályos VII. 21-től)... az MTA Könyvtár és Információs Központ nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázist működtet amely tartalmazza a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak által a szerzői jogról szóló évi LXXVI. törvény 30. (7) bekezdésében meghatározott jogviszonyuk keretei között megalkotott és nyilvánosságra hozott tudományos művekkel, valamint a költségvetési forrásból tudományos mű megírására, létrehozására irányuló szerződés alapján támogatásban részesülő személyek által megjelentetett tudományos művekkel kapcsolatos... adatokat... Az MTMT adatbázis működtetését az MTA közfeladataként határozta meg, a feladat ellátásra az MTA Könyvtár és Információs Központot jelölte ki.

5 Országos szabályozás: A Magyar Tudományos Akadémia elnökének 3/2017. (II. 24.) számú határozata A nemzeti tudományos bibliográfiai adatbázis működtetésének rendjéről személyi hatálya kiterjed valamennyi, közpénz felhasználásával tudományos tevékenységet végző hazai költségvetési szervre valamint a költségvetési szervekkel foglalkoztatási jogviszonyban álló személyekre tárgyi hatálya többek között kiterjed: o A szerzői jogról szóló évi LXXVI. Törvény 30. (7) bekezdésében meghatározott foglalkoztatási jogviszonyuk keretei között megalkotott tudományos művekre o A nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben és a doktori iskolákról, a doktori eljárások rendjéről szóló kormányrendeletben meghatározott doktori értekezések és azok tézisei adatainak nyilvántartásával kapcsolatos feladatok ellátására Rendelkezik az MTMT működéséről, feladatairól, a tárolt adatokról és azok szolgáltatásáról.

6 ELTE-s szabályozás Az ELTE dolgozóinak és hallgatóinak az MTMT-vel kapcsolatos kötelezettségeit a 6/2012. (II. 23.) számú rektori utasítás és az ahhoz kiadott Tájékoztató segédlet tartalmazza. A rektori utasítás személyi hatálya kiterjed a következő személyekre: [ ] [ ] az Egyetemmel hallgatói, valamint doktorjelölti jogviszonyban állók Doktori Szabályzat 57 (1) e: A doktori fokozat megszerzésének feltétele... a szakirodalmi közlemények adatainak [...] feltöltése a Magyar Tudományos Művek Tárába.

7 Szerzői feladatok az MTMT-ben A megjelenés évében rögzíteni a műveket az MTMT-ben és az intézményi repozitóriumban (EDIT). A feltöltéskor beállítani az MTMT-ben az egyes közleményekhez tartozó szervezeti egységet (intézményi hozzárendelést). A közleményekhez tartozó idézéseket folyamatosan frissíteni. A felvitt publikációkat és idézéseket nyilvánossá tenni.

8 MTMT-s alapelvek A hitelességhez: pontos adatfeltöltés, a visszakereshetőség biztosításához külső azonosítók (pl. könyvtári katalógus azonosító, adatbázis azonosító) megadása szükséges. Minden publikáció csak egyszer kerülhet be az adatbázisba. Feltöltéskor figyelni kell a megfelelő típus, besorolás és jelleg beállítására. A publikációk, ha lehetséges, importálással kerüljenek be. Római számok és központozási jelek nem használhatók. A doktori disszertációkat: a fokozat odaítélése után az Egyetemi Könyvtár munkatársa tölti fel. A közlemények a jóváhagyást követően 90 napig szerkeszthetők, utána csak a szerzők adminisztrátorai módosíthatják a rekordot.

9 Mi alapján történjen a közlemények besorolása? Formai szempontok alapján: pl. folyóiratcikk vagy könyv, könyvfejezet; tudományos vagy oktatási jelleg. Tartalmi szempontok alapján: a főtípusokon belüli besorolások: folyóiratcikknél pl. szakcikk, összefoglaló közlemény, recenzió / kritika, ismertetés; könyvek esetében pl. szakkönyv vagy tanulmánykötet. Folyóiratcikkeknél pl. a folyóirat rovata vagy a teljes dokumentum ismérvei alapján lehet eldönteni. Könyvek esetében pl. a célközönség, tartalmi elemek alapján (nem saját könyvnél a címen kívül elolvasva az előszót, utószót, bevezetőt, megnézve a tartalomjegyzéket). A Jelleg meghatározásánál főként formai szempontok számítanak, de tartalmi szempontok is figyelembe veendők. Dokumentumtipológia: részletes leírásuk az MTMT Jelleg, típus, besorolás ismertetőjében:

10 Feltölthetők-e az előadások, konferenciaközlemények, absztraktok az MTMT-be? Előadások, poszterek az Egyéb/ Nem besorolt kategóriába tölthetők fel, a leírás szabad mezőjében feltüntetve, hogy a tétel egy előadás vagy poszter, illetve a kötődő konferencia adatait. Konferenciaközlemények, absztraktok besorolása: Folyóiratcikk főtípusba kerülnek a: folyóiratban megjelentek Könyvrészlet főtípusba kerülnek: az ISBN vagy DOI azonosítóval rendelkező konferenciakötetben megjelentek Egyéb konferenciaközlemény főtípusba kerülnek: ISBN vagy DOI nélküli konferenciakötetben megjelentek Amennyiben egy konferenciával összefüggő közlemény nem hosszabb, mint 2 oldal, Absztraktként kell besorolni. Útmutató a konferenciával összefüggő közlemények és absztraktok kezeléséhez:

11 Az MTMT felülete és az alapvető funkciók Szerzői adatlap elérése, a munkásság link és az értékelő táblázatok megnyitása. Kézi felvitel vagy import indítása. A közlemény jóváhagyása. A Saját adatok szerkesztése pontban elérheti és szerkesztheti a szerző a profilját. Például: Szerzői névváltozatok kezelése Válogatott közlemények listájának nyilvánossá tétele eduid összekapcsolás Szerzői azonosítók megadása

12 Az MTMT felülete és az alapvető funkciók Rekordok, amelyekkel a szerzőnek még teendője van. Rövid szerzői statisztika. Keresések futtatása (pl.: lehetséges közleményeim). Publikációs lista és összefoglaló táblázat letöltése (választható fájlformátumban).

13 Az adatfeltöltés módja az MTMT-ben Az adatfeltöltés három lépcsőben történik: 1. Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése. o Akkor használjuk, ha társszerzős a közlemény, mert előfordulhat, hogy a társszerző vagy egy adminisztrátor előttünk már feltöltötte. 2. Import adatbázisokból. 3. Kézi közleményfelvitel. A sorrend betartandó! A cél: eljutni a jóváhagyásig. Ekkor a kötelező adatok ki vannak töltve és a tétel nem duplum.

14 1. Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése A szerző rendszerben már szereplő közleményeinek megtalálásához beégetett keresések használhatók, amelyek a szerzői névváltozatok alapján keresnek: o Ezek a publikációkban előforduló névváltozatok, beleértve a névelemek sorrendjének különböző változatait és a rövidítési lehetőségeket is. Társszerzők által felvitt lehetséges közleményeim: o Társszerzők által rögzített olyan közlemények keresése, amelyekben szerepel a szerző valamely névváltozata, de a szerzői hozzárendelés nem történt meg. Lehetséges további közleményeim: o Olyan közlemények keresése, melyekben a szerző névváltozatai szerepelnek, de a szerzői hozzárendelés nem történt meg. Dupla kattintással futtathatók a keresések.

15 1. Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése A találati listáról kijelöléssel kiválasztott rekordban, illetve rekordokban a tétel szerkesztése nélkül, kívülről is elvégezhető a szerzői/intézményi hozzárendelés: a felső menüsorban a Szerzők opciót, majd a Szerző/intézmény hozzárendelést kell választani. Javasolt a rendszer által ajánlott beállításokat használni. A szerző intézményének/intézményeinek kiválasztása.

16 1. Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése Továbblépve a rendszer a talált szerzői névváltozathoz rendeli a szerzőt és intézményét, majd mentéssel a hozzárendelés a megadott feltételekkel elvégezhető. Ezt követően a közlemény a szerző publikációs listájába kerül. A közleményben szereplő névváltozat, amelyhez a szerzői és intézményi hozzárendelés történik. A szerzői és intézményi hozzárendelés mentése.

17 2. Import A pontos és gyors adatfelvitelhez célszerű valamely adatbázisból átimportálni a feltölteni kívánt közleményt. Előre programozott importálási lehetőségek az MTMT-ben: o Web of Science (WoS): közlemények és idézők o Matarka: közlemények o Google Scholar: közlemények és idézők o ADS, MOB, PubMed o + Bármi, amiből RIS-ben lehet exportálni.

18 2. Importálás: Matarka Az importálás első lépése minden esetben a közlemény/ek adatait tartalmazó export fájl letöltése az adatbázisból. Az importálni kívánt publikációt/publikációkat ki kell jelölni, majd a Kosárba kell tenni. Az MTMT-be történő importáláshoz a RIS formátumot kell választani, majd az exportálás gombra kattintva elindítható a letöltés.

19 2. Letöltött publikációk importálása az MTMT-be Beállítható az importálandó közlemény Besorolása, Jellege és Nyelve. Matarka importnál ha nem kerül beállításra a besorolás, az importot követően kell megadni. Web of Science adatbázisból importált közlemények esetében ha nem került beállításra besorolás, jelleg vagy nyelv, akkor az adatbázis ha tudja, automatikusan beállítja. Az adatbázisból előzetesen elmentett export fájl beemelése és a formátumának megadása. Duplumkereséssel: csak külső azonosító alapján. Teljes duplumkeresés: külső azonosító illetve további duplumkulcsok (pl. cím) alapján Duplum találat esetén a felülírás módja lehet kiegészítés vagy kihagyás. Kiegészítés esetén csak a hiányzó külső azonosítóval egészíti ki a már benn lévő rekordot (pl. DOI, WOS).

20 2. Letöltött publikációk importálása az MTMT-be Import csomagot tartalmazó lista elnevezése. Beimportált tételek száma, státusza. Beolvasott tételek száma. Nagyobb mennyiségű importnál az elindított folyamatról a Háttérfolyamatok megtekintése ikonra kattintva kaphatunk információt. Az importált rekordok a Listák menüpont alatt lesznek megtalálhatók a megadott listanév alatt.

21 Forrásközlemény kezelése importot követően A beimportált közleményen további műveletek elvégzése szükséges: szerző/intézmény hozzárendelése, a közlemény adatainak ellenőrzése és kiegészítése, a szerkesztések befejezése után a rekord jóváhagyása. Beimportált közlemény kiegészítése. A közleményeket a szükséges teendők elvégzése után jóvá kell hagyni. Beimportált közlemények listájának megnyitása dupla kattintással.

22 3. Kézi közleményfelvitel A kötelezően kitöltendő mezőket csillag jelöli az adatlapon. A szerzőnél meg kell történnie a szerzői hozzárendelésnek. Egyéb közreműködői funkciók a Szerzőségtípusok között találhatók meg (fordító, forráskiadás készítője, válogatta stb). Az adatfelvitel során a szerzők rögzíthetik a rendszerben még nem szereplő kiadót, várost, folyóiratot, konferenciát, de a mentést követően már nem módosíthatják az adatokat. A szerző által rögzített új törzsadat ideiglenes rekordként szerepel mindaddig, amíg a központi adminisztrátorok nem ellenőrzik.

23 3. Kézi közleményfelvitel azonosítók használatával A kézi közleményfelvitel első lépése a DOI, WoS vagy PubMed azonosító megadása (amennyiben rendelkezik valamelyikkel a közlemény). A megadott azonosító alapján keresés indul: Az MTMT-ben szerepel-e már ez az azonosító valamelyik közleménynél? o Ha igen: csak Szerző/intézmény hozzárendelést kell elvégezni. Ha nem szerepel: keresés (az azonosító alapján) külső forrásokban az adatok átvételéhez o Az átemelt adatok kiegészítése és szerző/intézmény hozzárendelése szükséges. Amennyiben egyik keresés sem jár eredménnyel, akkor az adatokat kézzel kell feltölteni.

24 Külső azonosító megadásával adatok átemelése külső forrásból DOI, WoS vagy PubMed azonosító megadása: Ha a rendszerben még nem szerepel ezzel az azonosítóval közlemény, akkor külső forrásokban is keresést futtat a rendszer és átemelésre kerülnek az adatok (ha lehetséges).

25 A rendszer a megadott azonosító révén beolvassa a külső forrásban talált adatokat. Ezt követően már csak a hiányzókat kell megadni és elvégezni a szerzői és intézményi hozzárendelést. Ezután menthető és jóváhagyható az új közlemény.

26 Folyóiratcikk kézi feltöltése Típus, besorolás és jelleg választása. Kiválasztott típus, besorolás, jelleg törlése. A cikk DOI, PubMed vagy WoS azonosítójának megadása (ha rendelkezik valamelyikkel). Ha a már bent lévő közlemények között és külső forrásban sem találta meg a rendszer a közleményt vagy egyik azonosítóval sem rendelkezik, akkor az adatok kézi feltöltése szükséges.

27 Folyóirat kiválasztása: keresés cím vagy ISSN szám alapján, majd kiválasztás. A hasonló című folyóiratok miatt oda kell figyelni a választáskor. Ha nem található meg a szükséges folyóirat, akkor az Új gombra kattintva felvehető. A folyóirat kiválasztása után a Tovább gombra kattintva a megjelenési adatokat kell megadni.

28 A közlemény további adatainak kitöltése. A Szerző/intézmény hozzárendelése és a szerzőségtípus választása. Szerzők megadása, és Szerzők hozzáadása. Külső azonosító hozzáadása. A közlemény jóváhagyása. A közlemény mentése.

29 Könyvrészlet kézi felvitele Típus, besorolás és jelleg választása. A könyvrészlet DOI, PubMed vagy WoS azonosítójának megadása (ha rendelkezik valamelyikkel). Ha a már bent lévő közlemények között és külső forrásban sem találta meg a rendszer a közleményt vagy egyik azonosítóval sem rendelkezik, akkor az adatok kézi feltöltése szükséges.

30 Következő lépésként a könyvrészletet tartalmazó könyvet (befoglaló művet) kell megadni. Ha nem található, akkor újként kell felvenni. Keresést kell futtatni a rendszerben már szereplő könyvek között: első szerző, cím, alcím, megjelenés éve, ISBN vagy MTMT azonosító szerint. A könyv a kiválasztása/felvitele után beemelésre kerül a befoglaló mű mezőbe.

31 A könyv kiválasztása után a könyvrészlet adatainak a megadása következik. Közlemény jóváhagyása. A Szerző/intézmény hozzárendelése és a szerzőségtípus választása. Közlemény mentése.

32 Egyéb konferenciaközlemény kézi felvitele Típus, besorolás és jelleg választása. A közlemény DOI, PubMed vagy WoS azonosítójának megadása (ha rendelkezik valamelyikkel). Ha a már bent lévő közlemények között és külső forrásban sem találta meg a rendszer a közleményt vagy egyik azonosítóval sem rendelkezik, akkor az adatok kézi feltöltése szükséges.

33 A következő lépésként az egyéb konferenciaközleményt tartalmazó egyéb konferenciakötetet kell kiválasztani/feltölteni. Első szerző, cím, alcím, megjelenés éve vagy MTMT azonosító szerint keresést kell futtatni a rendszerben már szereplő kötetek között. Ha nem található a konferenciakötet, akkor fel kell venni újként. Az Új gombra kattintva a teljes közleményfelviteli folyamatot végig kell vinni a befoglaló mű adatainak megadásához. A kötet DOI, PubMed vagy WoS azonosítójának megadása (ha rendelkezik valamelyikkel). Majd típus, jelleg és besorolás választása.

34 Az MTMT2-ben új törzsadatként a konferenciák is feltöltésre kerülnek. Ezért a konferenciakötet és egyéb konferenciakötet rögzítésekor a kapcsolódó konferenciát is ki kell választani. Keresést kell indítani a rendszerben szereplő konferenciák között, majd kiválasztani és hozzáadni a megfelelőt. Ha a konferencia nem szerepel a rendszerben, akkor a szerzők is rögzíthetik. Új konferencia felvitele előtt érdemes több szempont szerint is futtatni keresést. Konferencia felvételéhez kötelező megadni legalább a konferencia címét, helyszínét és a kezdő dátumát.

35 A konferencia kiválasztását követően az egyéb konferenciakötet további adatainak megadása következik. Közlemény jóváhagyása. Közlemény mentése. A kötet adatlapjának mentése után a befoglaló mű mezőben megjelenik a felvitt kiadvány.

36 Miután a befoglaló mű feltöltésre/kiválasztásra került, fel kell venni a benne szereplő konferenciaközlemény adatait, hozzá kell rendelni a szerzőt és intézményét, majd el kell menteni az új közleményt. Közlemény jóváhagyása. Közlemény mentése.

37 Idézések rendszere - Közlemény és idéző kapcsolata Az idézések 3 eleme: o az idézett forrásközlemény o az idéző közlemény és o az idézés kapcsolati rekord A cél, hogy egy közlemény csak egyszer szerepeljen a rendszerben. Ha egyben idéző közlemény is, akkor csak egy kapcsolati rekord létrehozása szükséges. Idézett közlemény. Új idézés kapcsolati rekord létrehozása. Idézés kapcsolati rekordok.

38 Idézések feltöltésének menete Ha az idéző közlemény már szerepel a rendszerben: Csak az idézés kapcsolati rekordot kell létrehozni. Az idéző közlemény felvitele a rendszerbe újként. (Csak abban az esetben használható, ha nem található meg a rendszerben a közlemény.) Az idézés függő/független jelölése. Keresés a rendszerben szereplő rekordok között és az idéző közlemény kiválasztása. Ha még nem szerepel a rendszerben: Idéző közlemény importálása vagy kézi felvitele, majd az idézés kapcsolati rekord létrehozása. Rendszerben szereplő közlemény kiválasztása és megadása idézőként. Mindkét esetben jelölni kell a kapcsolati rekordban, hogy függő/független-e az idéző, majd jóvá kell hagyni a rekordot.

39 Idézők csoportos függő/független jelölése Ha egyszerre több idézés került feltöltésre, lehetőség van a kapcsolati rekordok mentése után, az idézések függő/független voltának csoportos jelölésére is. A kapcsolati rekord/ok kijelölése, majd az idézések jelölése opciót választani. Az idézés függő/független jelölése.

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16.,

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16., MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. október 16., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok. ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna október 8.,

Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok. ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna október 8., Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna 2015. október 8., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTMT2 lépésről lépésre Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Közlemények importálási lehetősége Az MTMT1-ben bevált módon továbbra is lehetőség van a nagy nemzetközi

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V., Molnár Szilvia 2016/2017.

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Az adatbázisban lévő publikációk illetve idéző közlemények között található duplumok keresése, jelölése illetve kezelése jelentős részben

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár MTMT adminisztrátori felület és teendők Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár Tartalom Az adminisztrátori kezdőoldal Szerzők adatainak kezelése Közlemények keresése Adminisztrátori

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése Idézettség keresése és feltöltése az MTMT-be, ODT import 2013.09. TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt

Részletesebben

Közlemények feltöltése az MTMT-be. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu

Közlemények feltöltése az MTMT-be. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu Közlemények feltöltése az MTMT-be ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu Adatfeltöltés az MTMT-be Dokumentumtipológia: részletes leírásuk az MTMT Jelleg,

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA SZABÁLYZAT

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI EGYETEM Dunaújváros 2016 2. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 64-2015/2016. (2016.01.19.) sz. határozatával egységes szerkezetben elfogadva Hatályos:

Részletesebben

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016)

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áts József, Szabó Panna ELTE intézményi MTMT adminisztrátor mtmt@lib.elte.hu v. 2016. szeptember 5., Szabó Panna Tartalom A doktori iskolák akkreditációja

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V. Az ORCID egy olyan 19 karakterből

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Szabó Dóra Web of Science:

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. A fenti időszakban a felsorolt változások jó része már régóta helyesen működik, beleértve egyes soron kívüli

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplum keresés Duplum

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18 Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor 2018 október 18 Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplumjelöltek

Részletesebben

MTMT2. Konzultáció 2017 március 16

MTMT2. Konzultáció 2017 március 16 MTMT2 Konzultáció 2017 március 16 Menetrend Technikai tudnivalók Alapok, tulajdonságok Makara Gábor Az MTMT2 új szervezése Holl András Tesztelési tapasztalatok megvitatása Adminisztrátorok, SZTAKI Idézés

Részletesebben

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 *

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * Jelszóval kapcsolatos változások A felhasználók adatainak és a rendszer informatikai biztonságának növelése céljából az adatbázis új verziójában már az MTMT adminisztrátortorai

Részletesebben

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Az elérhetőség jelölése az MTMT-ben Bevezetés A közlemények teljes szövegének olvashatóságát, hozzáférhetőségét (pl. open access)

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához

ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához ÚTMUTATÓ szerzők számára az MTMT2 szoftver használatához MTA Könyvtár és Információs Központ MTMT Osztály 2018.10.29. Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék Regisztráció... 4 A regisztrációs űrlap megnyitása... 4

Részletesebben

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014.

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014. MTMT SEGÉDLET Budapest, 2014. Tartalomjegyzék 1. Regisztráció, belépés, elfelejtett jelszó... 3 Belépés az adatbázisba... 3 2. Első belépés, szerzői adatlap... 4 3. Főmenü (Adatbevivő/szerkesztő oldal)...

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának

A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának megteremtésében Hagyományok és kihívások II. Szakmai nap az Egyetemi Könyvtárban

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Szerzőknek Könyv közlemény kötelező adat keretezése (#2134) A Könyv típusú közleményeknél a Szerző és Szerkesztő kötelezően kitöltendő mezők

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. Dunaújváros 2014.

A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. Dunaújváros 2014. A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA Dunaújváros 2014. 1. kiadás 0. módosítás 2 (11). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 1-2014/2015. (2014.10.22.) számú határozatával

Részletesebben

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Archivált tanulmányi adatok importálása. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Archivált tanulmányi adatok importálása Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.07.27. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 26 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához Útmutató a statisztikai táblázatok összeállításához verzió: 1.0 Érvényes: MyCite ver.: 6.x MTMT, Budapest 2015. 03. 03. Az új statisztikai elemek segítségével az Intézményekhez tartozó szerzőkről, közleményekről

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához

Útmutató. duplum befoglaló művek összevonásához Útmutató duplum befoglaló művek összevonásához Az Adminisztrátori felületeken a lekeresett listák 6. Szerkesztés és 7. Duplumok opciói bővültek a befoglaló művek (Könyv, Konferenciakiadvány típusok) összevonására

Részletesebben

Idézők kézi felvitele: könyvrészlet

Idézők kézi felvitele: könyvrészlet MTMT2-segédlet Idézők kézi felvitele: könyvrészlet PPKE 2018. december Tartalom 1. 2. Bevezető (3-4) Kézi felvitel - teljes bibliográfiai tételre (5-11) 2.1 Új idéző könyvrészlet felvitele (12-15) 2.2

Részletesebben

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 MAKARA GÁBOR MTA KIK - MTMT OSZTÁLY 2015.08.26. A PROJEKT RÉSZEI

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

PUBLIKÁCIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK A DOKTORI FOKOZATSZERZÉSHEZ AZ SZTE KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLÁJÁBAN

PUBLIKÁCIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK A DOKTORI FOKOZATSZERZÉSHEZ AZ SZTE KÖZGAZDASÁGTANI DOKTORI ISKOLÁJÁBAN PULIKÁIÓS MINIMUMKÖVETELMÉNYEK OKTORI FOKOZTSZERZÉSHEZ Z SZTE KÖZGZSÁGTNI OKTORI ISKOLÁJÁN doktori képzés átalakuló szabályozási feltételei miatt az SZTE Közgazdaságtani oktori Iskola Tanácsa a 2011. december

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések 2. részelszámolás megnyitása A felületen új elszámolást kell létrehozni: Elszámolás Elszámolások 2. részelszámolás, végelszámolás A 2. részelszámolás során olyan sportszakember

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

A Kodolányi János Főiskolán folytatott tudományos publikációs tevékenységgel kapcsolatos adatbázis kialakításáról és alkalmazásáról

A Kodolányi János Főiskolán folytatott tudományos publikációs tevékenységgel kapcsolatos adatbázis kialakításáról és alkalmazásáról 3. számú rektori utasítás, 2017. június 6. A Kodolányi János Főiskolán folytatott tudományos publikációs tevékenységgel kapcsolatos adatbázis kialakításáról és alkalmazásáról A Kodolányi János Főiskolán

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Változások szerzők számára Disszertáció típus bővítése témavezető és két dátum mezővel, idézőnél is (#2519) A témavezető nevének megadása kétféleképpen

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer Oktatói kézikönyv közalkalmazott státuszú oktatók, kutatók, aktív oktatási vagy kutatási asszisztens demonstrátori címmel rendelkező hallgatók részére 2.0-2016.11.16

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ a tanfelügyeleti értékelő felülethez szakértők számára 2017. március 3. 1 A tanfelügyeleti értékelő felületet a szakértők az oktatas.hu oldalra bejelentkezve, KIR-validált felhasználói

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

Taninform KIR kapcsolat

Taninform KIR kapcsolat Taninform KIR kapcsolat Cél A Taninform KIR adatkapcsolat célja, hogy a mindkét rendszerben megtalálható és tárolt, iskolai adminisztrációval kapcsolatos alapadatokat az intézmények könnyen szinkronban

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Tutorial: Sopron, 2013. március 25. AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN

Tutorial: Sopron, 2013. március 25. AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN Tutorial: Sopron, 2013. március 25. Balázs András (MTMT), Wolf György (MTMT) Az elmúlt időszak jelentősebb változásai az

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió)

Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) Változások jegyzéke (5.17-es program verzió) MINDENKINEK Duplum jelölő és kezelő lap (# 600, 614, 177) Szerkesztői listán duplumok kézi jelölése és egyszerű esetek kezelése. A Szerző számára a javítható

Részletesebben

Ezt követően az Adatbevitel Új tétel választásával kezdhetik meg a feltöltést.

Ezt követően az Adatbevitel Új tétel választásával kezdhetik meg a feltöltést. SZAKDOLGOZAT FELTÖLTÉSE A REPOZITÓRIUMBA Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a szakdolgozat és a projektmunka (záró dolgozat) leadását kényelmesebbé tettük a hallgatók számára. A dolgozat elektronikus verzióját

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Az elérhetőség jelölése az MTMT-ben Bevezetés A közlemények teljes szövegének olvashatóságát, hozzáférhetőségét (pl. open access)

Részletesebben

Az áttekintés témái. Egyes részleteket a további előadások és bemutatók tárgyalják

Az áttekintés témái. Egyes részleteket a további előadások és bemutatók tárgyalják MTMT2 ről általában Az áttekintés témái 1. A szervezési és működési elvek 2. Radikális eltérések 3. Újdonságok (20) 4. Architektúra 5. Forrásközlemény idéző közlemény az MTMT2-ben 6. Intézményi tennivalók

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába

Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Sprint törzsadatok importja a CobraLight program adatbázisába Ha a CobraLight számlakészítő program használatba vétele előtt a számlakészítés a Sprint programmal történt, akkor lehetőség van a Sprint program

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató

Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató A dokumentum célja, hogy röviden összefoglalja és bemutassa az Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv

Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer. Oktatói kézikönyv Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer Oktatói kézikönyv közalkalmazott státuszú oktatók, kutatók, aktív oktatási vagy kutatási asszisztens demonstrátori címmel rendelkező hallgatók részére 1.0-2015.08.25

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése

PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése PhD dolgozatok repozitóriumi elhelyezése, DOI azonosítóval való megjelölése Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanács ülése Gödöllő, 2014. február 6. 13.00 óra Koósné Török Erzsébet főkönyvtáros Berze Lajos

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba

Importálás. más típusú (pl:.imp,.xml,.xkr,.xcz) állomány beimportálása a nyomtatványkitöltő programba Importálás Külső programok által generált imp és.xml állományokat be lehet tölteni a program import funkcióival. Az ABEV2006 az xml állományok importálását nem tudta. Ez újdonság a nyomtatványkitöltő programban.

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések Személyi jellegű sablonok létrehozása Egy adott személy (név és adóazonosító kombináció) részére egyszer kell és lehet bizonylatot felvinni üres sablonra. Ezt követően bizonylat

Részletesebben

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Ezen tájékoztató dokumentum célja a komplex átvilágító vizsgára vonatkozó

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben