Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank"

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank

2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS FOGALOMTÁR KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL A KÜFT MODUL FUNKCIÓI Pénzintézet adatainak módosítása A funkcióhoz szükséges jogosultság A funkció működésének előfeltételei A funkció használata lépésről lépésre Validációk Pénzintézeti fiókadatok módosítása A funkcióhoz szükséges jogosultság A funkció működésének előfeltételei A funkció használata lépésről lépésre Validációk Pénzintézet adatainak lekérdezése A funkcióhoz szükséges jogosultság A funkció működésének előfeltételei A funkció használata lépésről lépésre Validációk Pénzintézeti fiókadatok lekérdezése A funkcióhoz szükséges jogosultság A funkció működésének előfeltételei A funkció használata lépésről lépésre Validációk... 26

3 1. Bevezetés A jelen dokumentum a Magyar Nemzeti Bank KÜFT modul leírását tartalmazza. Az ERA rendszer a Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) elektronikusan hitelesített adatok fogadását biztosító keretrendszere, mely számos szolgáltatást nyújt a felügyelt és egyéb, az MNB-vel kapcsolatban álló intézmények adatszolgáltatási és bejelentési kötelezettségének, továbbá engedélykérelmek benyújtásának teljesítéséhez, illetve biztosítja a Bank által elektronikusan hitelesített dokumentumok felügyelt intézményekhez való továbbítását. Jelen dokumentum azonosítja az alkalmazás moduljait, KÜFT moduljának szerepköreit, felsorolja azokat a funkciókat, amelyek az alkalmazásban elérhetők, valamint a fejlesztés során módosultak. Ezután bemutatásra kerül az alkalmazás felhasználói felülete, főbb részei és funkciói, és azok használatának részletes, lépésről lépésre történő leírása. 2. Fogalomtár Fogalom ERA RegDB Tanúsítvány PI - Pénzintézet PF - Pénzintézeti fiók PK - Pénzintézeti központ Túra - Túra (száma, neve) EA - Elektronikus Aláírás Magyarázat A MNB elektronikus rendszere hitelesített adatok fogadásához, lehetőséget biztosít a regisztrált felhasználóknak/intézményeknek, hogy az MNB egyes szolgáltatásait egységes felületen keresztül érhessék el. Az MNB regisztrációs adatbázisa. Az MNB-vel kapcsolatot tartó személyek és intézmények között az ERA-hoz kapcsolódó olyan központi adatbázis, amely az MNB számára lehetővé teszi az ügyfelek kapcsolattartási típusainak és az egyes belső rendszereiben tárolt adatokhoz való hozzáférésének központi nyilvántartását. A hitelesítés-szolgáltató által kibocsátott elektronikus igazolás, amely az aláírás ellenőrző adatot egy meghatározott személyhez, a tanúsítvány alanyához kapcsolja. Továbbá az adatok megtekintéséhez szükség van egy titkosító tanúsítványra is. A készpénzszállítással érintett intézmények (a rendszer indulásakor 9 kereskedelmi bank és a Magyar Posta) központjai. A pénzintézeti adatok megtekintésére jogosult, az MNB rendszeréből elérhető űrlapok lekérdezésére regisztrált felhasználók csoportja. A pénzintézeti adatok karbantartásáért felelős, az MNB felé történő űrlapos adatszolgáltatás beküldésére regisztrált személyek csoportja. Egy napon, egy szállítmánnyal, egy személyzettel kiszolgált pénzintézeti fiókok összessége. Az ERA portál eléréséhez szükséges, elektronikus aláíró program. 3. Készpénzállátási ÜTF (KÜFT) modul A jelen fejezet a KÜFT modult mutatja be: a modul általános bemutatását a funkciók részletezése követi A KÜFT modul funkciói A KÜFT modulon belül az alábbi funkciók érhetők el.

4 Pénzintézet adatainak módosítása A KÜFT modul Pénzintézet űrlapja a bejelentkezett felhasználó pénzintézet központjához kapcsolódóan az általános kapcsolattartásra szolgáló adatok megadására szolgál. Használata alkalomszerű, ha az adott bankfiókhoz kapcsolódó kapcsolattartói és szállítási adatokban változás történik. A módosítható adatok a következők: A pénzintézet neve, Az általános banki kapcsolattartók neve, Az általános banki kapcsolattartók elérhetősége: Telefonszám, Mobil, cím A funkcióhoz szükséges jogosultság Pénzintézeti központ (PK) rendszerkarbantartója A funkció működésének előfeltételei Regisztráció az MNB Regisztrációs adatbázisába (RegDB) Aktív jogosultság a KÜFT szolgáltatáshoz Érvényes aláíró tanúsítvány megléte Bejelentkezés az ERA rendszer Készpénzellátási ÜTF szolgáltatás moduljába (A KÜFT modulba történő belépés előtt egy belépési kód kerül kiküldésre a felhasználó címére és csak ennek megadásával lehetséges a belépés) Az adott pénzintézet létezése a rendszerben A funkció használata lépésről lépésre Válasszon intézményt az Intézményválasztás menüpontra kattintva! 1. kép: Intézményválasztás menüpont 2. kép: Intézmény legördülő és a Kiválasztás gomb Navigáljon a Készpénzellátási ÜTF szolgáltatásra! A szolgáltatás két módon választható ki: a bal oldali szolgáltatások listából vagy a jobb oldalon megjelenő dobozon a Választ gombra kattintva.

5 3. kép: KÜFT szolgáltatás kiválasztása Kétlépcsős azonosítás: Kérem másolja ki az ben kapott azonosítót és másolja be az Azonosító kód mezőbe, majd az Ellenőrzés gombra kattintva megtörténik az azonosítás. Sikeres azonosítás után használható az ÜFT szolgáltatás. Amennyiben 1 percen belül nem kapta meg az azonosító kódot ban akkor az Újraküldés gombra kattintva kérheti, hogy a rendszer újra kiküldje a regisztrált címre az azonosító kódot.

6 Kattintson a Főoldal menüpontra! 4. kép: Főoldal menüpont Ekkor megjelenik a felhasználóhoz rendelt összes pénzintézet, valamint összes fiók. 5. kép: KÜFT főoldal Kattintson a módosítani kívánt pénzintézetre! Ekkor a rendszer a pénzintézeti központ adatai felületre navigálja a felhasználót.

7 6. kép: Pénzintézeti központ adatai A Pénzintézet adatai panelon szükség esetén módosítsa a Név mezőt! 7. kép: Név mező A kapcsolattartók panelon szükség esetén módosítsa a kapcsolattartókat! Kapcsolattartó felvételére (hozzáadás gombbal), szerkesztésére (Szerkesztés gombbal) és törlésére (Törlés gombbal) is lehetőség van, de legalább egy kapcsolattartónak maradnia kell a mentéshez, valamint legfeljebb három kapcsolattartó hozzáadása megengedett. 8. kép: Kapcsolattartók panel 9. kép: Kapcsolattartó szerkesztése és a Frissítés gomb

8 Kattintson a Mentés gombra a továbblépéshez! 10. kép: Mentés gomb A módosítások mentését követően aláírás is szükséges a változások életbelépéséhez. A felületen megjelenő Mentés gombra kattintva a rendszer átnavigál az Információk és Küldemények panelt tartalmazó felületre, itt van lehetőség a módosítások aláírására. 11. kép: Információk és küldemény panel Az Információk és küldemény blokkon: Töltse le a fájl(oka)t PDF formátumban! 12. kép: Letöltés gomb Ez a téves fájlcsatolás kivédésére szolgáló opcionális lehetőség. Kattintson az alul megjelenő Aláírás gombra! 13. kép: Aláírás gomb Ha több (RegDB-ben aktív, felhasználóhoz tartozó) aláíró tanúsítvány van telepítve a számítógépére, akkor a rendszer megjeleníti ezeket, melyek közül választani szükséges.

9 14. kép: MNBSigner A Küldemény státusza ekkor: A kapcsolattartó aláír. Az aláírási tétel státusza ekkor: Aláírásra vár. Válassza ki a kívánt tanúsítványt, mellyel alá akarja írni a csatolmányt! Ha a felhasználó számítógépén több tanúsítvány is telepítve van, kiválaszthatja, melyik tanúsítvánnyal kívánja aláírni a dokumentumot. Egy tanúsítvány létezése esetén a rendszer alapértelmezetten megjeleníti a meglévő tanúsítványt. Kattintson az OK gombra! 15. kép: OK gomb Az OK gombra kattintva az aláíró ablak bezáródik. A rendszer ekkor létrehozza az aláírást és ment. Rendszer visszajelez az aláírás előállításának sikerességéről. Az aláírási tétel státusza: Aláírva. Amennyiben minden szükséges fájlt aláírt, kattintson a Beküldés gombra! A Beküldés gomb akkor aktiválódik, ha minden kötelezőség (aláírások megléte) teljesült. 16. kép: Beküldés gomb A Beküldés gombra kattintva a módosítások beküldése megtörténik. A küldemény státusza: Beküldve. A rendszer automatikus értesítést küld a módosítást beküldő felhasználónak.

10 17. kép: értesítés Validációk A pénzintézet neve és az általános banki kapcsolattartó neve és elérhetősége mezők kitöltése kötelező. Egy pénzintézethez legalább egy kapcsolattartónak tartoznia kell. Egy pénzintézethez legfeljebb három kapcsolattartó tartozhat. A módosítás benyújtásához aláírás szükséges. Mentéskor minden kötelezőségnek meg kell felelni a mentés végrehajtásához.

11 Pénzintézeti fiókadatok módosítása Az Alapadatok - Fiók c. űrlapja az adott a bejelentkezett felhasználó bankjának egy bankfiókjához kapcsolódóan az általános és kapcsolattartásra szolgáló adatainak módosítására szolgál. A módosításokat a pénzintézeti fiók központjához rendelt három kapcsolattartó valamelyike (PK Pénzintézeti Központ) végezheti el. A módosító űrlap használata alkalomszerű, ha az adott bankfiókhoz kapcsolódó adatokban változás történik. A módosítható adatok a következők: A bankfiók megnevezése A fióki kapcsolattartók nevei A fióki kapcsolattartók elérhetőségei: Telefonszám Mobil cím A fiók pontos címe A funkcióhoz szükséges jogosultság Pénzintézeti központ (PK) rendszerkarbantartója A funkció működésének előfeltételei Regisztráció az MNB Regisztrációs adatbázisába (RegDB) Aktív jogosultság a KÜFT szolgáltatáshoz Érvényes aláíró tanúsítvány megléte Bejelentkezés az ERA rendszer Készpénzellátási ÜTF szolgáltatás moduljába (A KÜFT modulba történő belépés előtt egy belépési kód kerül kiküldésre a felhasználó címére és csak ennek megadásával lehetséges a belépés) Az adott pénzintézeti fiók létezése A funkció használata lépésről lépésre Válasszon intézményt az Intézményválasztás menüpontra kattintva! 18. kép: Intézményválasztás menüpont

12 19. kép: Intézmény legördülő és a Kiválasztás gomb Navigáljon a Készpénzellátási ÜTF szolgáltatásra! A szolgáltatás két módon választható ki: a bal oldali szolgáltatások listából vagy a jobb oldalon megjelenő dobozon a Választ gombra kattintva. 20. kép: KÜFT szolgáltatás kiválasztása Kattintson a Főoldal menüpontra! 21. kép: Főoldal menüpont Ekkor megjelenik a felhasználóhoz rendelt összes pénzintézet, valamint összes fiók.

13 22. kép: Főoldal Kattintson a módosítani kívánt fiókra! Ekkor a rendszer a bankfiók adatai felületre navigálja a felhasználót. 23. kép: Bankfiók adatai panel A Bankfiók adatai panelon szükség esetén módosítsa a Név és a Bankfiók címe mezőket!

14 24. kép: Bankfiók neve és címe mezők A kapcsolattartók panelon szükség esetén módosítsa a kapcsolattartókat! Kapcsolattartó felvételére (hozzáadás gombbal), szerkesztésére (Szerkesztés gombbal) és törlésére (Törlés gombbal) is lehetőség van, de legalább egy kapcsolattartónak maradnia kell a mentéshez, valamint legfeljebb három kapcsolattartó hozzáadása megengedett. 25. kép: Kapcsolattartók panel 26. kép: Kapcsolattartó szerkesztése és a Frissítés gomb Kattintson a Mentés gombra a továbblépéshez! 27. kép: Mentés gomb A módosítások mentését követően aláírás is szükséges a változások életbelépéséhez. A felületen megjelenő Mentés gombra kattintva a rendszer átnavigál az Információk és Küldemények panelt tartalmazó felületre, itt van lehetőség a módosítások aláírására.

15 28. kép: Információk és küldemény panel Az Információk és küldemény blokkon: Töltse le a fájlt PDF formátumban! 29. kép: Letöltés gomb Ez a téves fájlcsatolás kivédésére szolgáló opcionális lehetőség. Kattintson a fájl sorában megjelenő Aláírás gombra! 30. kép: Aláírás gomb Ha több (RegDB-ben aktív, felhasználóhoz tartozó) aláíró tanúsítvány van telepítve a számítógépére, akkor a rendszer megjeleníti ezeket, melyek közül választani szükséges.

16 31. kép: MNBSigner A Küldemény státusza ekkor: A kapcsolattartó aláír. Az aláírási tétel státusza ekkor: Aláírásra vár. Válassza ki a kívánt tanúsítványt, mellyel alá akarja írni a csatolmányt! Ha a felhasználó számítógépén több tanúsítvány is telepítve van, kiválaszthatja, melyik tanúsítvánnyal kívánja aláírni a dokumentumot. Egy tanúsítvány létezése esetén a rendszer alapértelmezetten megjeleníti a meglévő tanúsítványt. Kattintson az OK gombra! 32. kép: OK gomb Az OK gombra kattintva az aláíró ablak bezáródik. A rendszer ekkor létrehozza az aláírást és ment. Rendszer visszajelez az aláírás előállításának sikerességéről. Az aláírási tétel státusza: Aláírva. Amennyiben minden szükséges fájlt aláírt, kattintson a Beküldés gombra! A Beküldés gomb akkor aktiválódik, ha minden kötelezőség (aláírások megléte) teljesült. 33. kép: Beküldés gomb A Beküldés gombra kattintva a módosítások beküldése megtörténik. A küldemény státusza: Beküldve. A rendszer automatikus értesítést küld a módosítást beküldő felhasználónak.

17 34. kép: értesítés Validációk A bankfiók megnevezése, a fiók kapcsolattartó neve és elérhetősége, illetve a fiók pontos címe mezők kitöltése kötelező. Egy fiókhoz legalább egy kapcsolattartónak tartoznia kell. Egy bankfiókhoz legfeljebb három kapcsolattartó tartozhat.

18 Pénzintézet adatainak lekérdezése Lekérdezésre a PK Pénzintézeti Központ és PF Pénzintézeti Fiók felhasználók is jogosultak: adott pénzintézethez regisztrált felhasználó a saját pénzintézetéhez tartozó valamennyi bankfiók adatait láthatja. Értelemszerűen más pénzintézet tekintetében nincs ilyen jellegű jogosultsága A funkcióhoz szükséges jogosultság Pénzintézeti központ (PK) lekérdezője, illetve rendszerkarbantartója Pénzintézeti fiók (PF) lekérdezője A funkció működésének előfeltételei Regisztráció az MNB Regisztrációs adatbázisába (RegDB) Aktív jogosultság a KÜFT szolgáltatáshoz Bejelentkezés az ERA rendszer Készpénzellátási ÜTF szolgáltatás moduljába (A KÜFT modulba történő belépés előtt egy belépési kód kerül kiküldésre a felhasználó címére és csak ennek megadásával lehetséges a belépés) Pénzintézet(ek) létezése a rendszerben A funkció használata lépésről lépésre Válasszon intézményt az Intézményválasztás menüpontra kattintva! 35. kép: Intézményválasztás menüpont 36. kép: Intézmény legördülő és a Kiválasztás gomb Navigáljon a Készpénzellátási ÜTF szolgáltatásra! A szolgáltatás két módon választható ki: a bal oldali szolgáltatások listából vagy a jobb oldalon megjelenő dobozon a Választ gombra kattintva.

19 37. kép: KÜFT szolgáltatás kiválasztása Kattintson a Főoldal menüpontra! 38. kép: Főoldal menüpont Ekkor megjelenik a felhasználóhoz rendelt összes pénzintézet, valamint összes fiók. 39. kép: Főoldal Szükség esetén exportálja ki a pénzintézetek listáját egy excelbe! A Pénzintézetek lista felett található Exportálás gombra kattintva a felületen megjelenő pénzintézetek egy excelbe kiíródnak.

20 40. kép: Pénzintézetek lista export gombja Kattintson a megtekinteni kívánt pénzintézetre! Ekkor a rendszer megjeleníti a kiválasztott pénzintézet részletes adatait (az intézményi törzsszámot és az intézmény nevét, valamint az intézményi kapcsolattartók neveit és elérhetőségeit). 41. kép: Pénzintézeti központ felület Szükség esetén exportálja ki excelbe a felületen megjelenő adatokat az Exportálás gombra kattintva! Ekkor excel fájl képződik, mely a felületen megjelenő adatokat tartalmazza: az intézményi törzsszámot és az intézmény nevét, valamint az intézményi kapcsolattartók neveit és elérhetőségeit.

21 Validációk Nincs a felületen kapcsolódó validáció. 42. kép: Pénzintézeti központ felület exportálás gombja

22 Pénzintézeti fiókadatok lekérdezése PK Pénzintézeti Központ és PF Pénzintézeti Fiók szerepkörök esetén lehetőség van a pénzintézeti fiókok adatainak megtekintésére a felhasználóhoz rendelt pénzintézet tekintetében. Az adott pénzintézethez nyilvántartott fiókokról megjelenítésre kerül egy lista, amelyből választást követően jelenik meg a konkrét bankfiókhoz tartozó törzsadatokkal kitöltött felhasználói felület A funkcióhoz szükséges jogosultság Pénzintézeti központ (PK) lekérdezője, illetve rendszerkarbantartója Pénzintézeti fiók (PF) lekérdezője A funkció működésének előfeltételei Regisztráció az MNB Regisztrációs adatbázisába (RegDB) Aktív jogosultság a KÜFT szolgáltatáshoz Bejelentkezés az ERA rendszer Készpénzellátási ÜTF szolgáltatás moduljába (A KÜFT modulba történő belépés előtt egy belépési kód kerül kiküldésre a felhasználó címére és csak ennek megadásával lehetséges a belépés) Pénzintézet(ek) és fiók(ok) létezése a rendszerben A funkció használata lépésről lépésre Válasszon intézményt az Intézményválasztás menüpontra kattintva! 43. kép: Intézményválasztás menüpont 44. kép: Intézmény legördülő és a Kiválasztás gomb Navigáljon a Készpénzellátási ÜTF szolgáltatásra! A szolgáltatás két módon választható ki: a bal oldali szolgáltatások listából vagy a jobb oldalon megjelenő dobozon a Választ gombra kattintva.

23 45. kép: KÜFT szolgáltatás kiválasztása Kattintson a Főoldal menüpontra! 46. kép: Főoldal menüpont Ekkor megjelenik a felhasználóhoz rendelt összes pénzintézet, valamint összes fiók.

24 47. kép: Főoldal Szükség esetén exportálja ki a fiókok listáját egy excelbe! A Fiókok lista felett található Exportálás gombra kattintva a felületen megjelenő fiókok egy excelbe kiíródnak. 48. kép: Fiókok lista exportálás gombja Kattintson a megtekinteni kívánt fiókra! Ekkor a rendszer megjeleníti a kiválasztott fiók részletes adatait (a bankfiók azonosítója, a kapcsolódó pénzintézet neve, a fiók neve, a fiók címe, a kapcsolattartók nevei és elérhetőségei mezőket, valamint a szállítási adatokat (megközelítés, megjegyzés, szállítandó érték, szállított értéket alkotó kötegek száma, a kötegeket tartalmazó csomagok száma, fiókot érintő túra azonosítója mezők).

25 49. kép: Fiókadatok felület Szükség esetén exportálja ki excelbe a felületen megjelenő adatokat az Exportálás gombra kattintva! 50. kép: Fiókadatok felület exportálás gombja

26 Ekkor excel fájl képződik, mely a felületen megjelenő (a kiválasztott fiókhoz tartozó) adatokat tartalmazza: (a bankfiók azonosítója, a kapcsolódó pénzintézet neve, a fiók neve, a fiók címe, a kapcsolattartók nevei és elérhetőségei mezőket, valamint a szállítási adatokat (megközelítés, megjegyzés, szállítandó érték, szállított értéket alkotó kötegek száma, a kötegeket tartalmazó csomagok száma, fiókot érintő túra azonosítója mezők) Validációk Nincs a felületen kapcsolódó validáció.

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer

Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK. ERA keretrendszer Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA keretrendszer Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 4

Részletesebben

ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v

ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v ERA KERETRENDSZER Felhasználói kézikönyv v01 2017.02.08. Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A modul használatának szoftveres követelményei... 4 3. Regisztráció, bejelentkezés... 5 3.1. Regisztráció... 5 3.2.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK Külső aláíró alkalmazás v1.0 Tartalom Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 A modul használatának szoftveres követelményei... 3 Az alkalmazás célja... 4

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-05-02 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés az Én Postám alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 4 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával

Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával Tagi nyilatkozat elektronikus aláírás folyamata MicroSigner alkalmazás használatával A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség 2016. december 1-jével bevezette a MicroSigner alkalmazás használatával történő

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA

SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA SYNLAB Hungary Kft. SYNLAB ONLINE LELETPORTÁL FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A SYNLAB HUNGARY KFT. PARTNEREI SZÁMÁRA A regisztrációt követően e-mailben kerül kiküldésre a bejelentkezéshez használható azonosító

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés

Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata. Bejelentkezés Az ügyfélprogram és a ViCA applikáció használata Bejelentkezés A ViCA azonosító eszközzel kapcsolatos banki beállításokat követően, az OTPdirekt Electra Terminál programba kizárólag a másodlagos azonosításra

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet

DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet DMS ONE Zrt. Oktatási Portál Felhasználói Segédlet Tartalomjegyzék Bejelentkezés és regisztráció... 2 A Portál bemutatása... 4 ASP 2.0 Iratkezelő Szakrendszer kurzus bemutatása... 5 Navigáció a kurzuson

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Regisztrációs tudnivalók Pályázat benyújtása -> előzetes regisztráció Mikor? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Egészségpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései:

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: 1. Új / folyamatban lévő ügyek lekérdezése: 1.1. Belépés a portálra: ( a regisztrációs azonosítójával és jelszavával)

Részletesebben

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren

Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Digitális aláíró program telepítése az ERA rendszeren Az ERA felületen a digitális aláírásokat a Ponte webes digitális aláíró program (Ponte WDAP) segítségével lehet létrehozni, amely egy ActiveX alapú,

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató -

Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF) - Regisztrációs útmutató - Regisztrációs tudnivalók Mikor? Hol? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (DE a program 7 éve alatt csak egyszer) Participant

Részletesebben

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv

Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Műszaki online hibabejelentő kézikönyv Verzió 1. 2017.november. 06. 1 Tartalom 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 4 3. Műszaki hibabejelentés.... 10 4. Bejelentkezés... 11 5. Bejelentkezés után... 12

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Informatikai Dokumentációs Rendszer Alkalmazás és alkalmazás-fejlesztés Dokumentáció OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata

e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata e-vámügyintézés posta.hu alkalmazás használata Tartalomjegyzék Tartalom A e-vámügyintézés megnyitása és a csomagazonosítás 1 A küldemény feladója 2 A küldemény címadatai 3 A küldemény adatai 4 Mellékletek

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás

ViCA. Virtuális Chipkártya Alkalmazás ViCA Virtuális Chipkártya Alkalmazás Mire használható a ViCA? A ViCA egy Android és ios platformokat támogató okostelefonokon és táblagépeken futó, innovatív személyhitelesítő alkalmazás, amellyel a felhasználó

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ Felhasználói útmutató NTAK portál Szálláshely-szolgáltató regisztráció Verzió 5.00 Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ 1 Tartalom 1. Belépés... 3 1.1. Belépés KAÜ autentikációval... 3 1.2. Első

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0

Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 Fogalmak Beszerzési igény feltöltése és a jóváhagyás folyamata Felhasználói útmutató 1.0 1. A 301/2018. (XII. 27.) Kormányrendelet (a továbbiakban Korm. rendelet) 7. b), c) és d) pontja alapján az érintett

Részletesebben

Online számla regisztráció

Online számla regisztráció Online számla regisztráció Az online számlázás rendszerében az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. Ehhez be kell lépni a a NAV online számla felületére: Teszt környezet:

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete (MOK FTESZ) az alábbi útmutatóval szeretne segítséget

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-01-08 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés a posta.hu alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 5 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K

Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft Székesfehérvár, Mártírok útja 9. E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K E K O P - 1. A. 2 - A D A T Á L L O M Á N Y O K K Ö Z P O N T O S Í T O T T Á T V É T E L É T, Á T A D Á S Á T K E Z E L Ő, T Á M O G A T Ó I N F O R M A T I K A I R E N D S Z E R F E J L E S Z T É S E

Részletesebben

MODULO SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17.

MODULO SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717. SZTE HSZI 2014. július 17. MODULO 2 SZTE GMF EOS FELHASZNÁLÓI REGISZTRÁCIÓ ÜGYLEÍRÁS V.1.0.20140717 SZTE HSZI 2014. július 17. Tartalomjegyzék Bevezetés 3 Ideiglenes regisztráció 3 Végleges regisztráció 4 Személyes adatok 4 Témaszám-igénylés

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről külföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Adóhatósági Iroda adóügyek elektronikus ügyintézés biztosítási kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Taninform KIR kapcsolat

Taninform KIR kapcsolat Taninform KIR kapcsolat Cél A Taninform KIR adatkapcsolat célja, hogy a mindkét rendszerben megtalálható és tárolt, iskolai adminisztrációval kapcsolatos alapadatokat az intézmények könnyen szinkronban

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Magyar Nemzeti Bank ERA Nagyméretű állományok kezelése FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET v06. 2017.05.24. Tartalom 1. NAK szolgáltatáshoz történő regisztráció.... 3 2. NAK kliens letöltése... 5 3. Állomány feltöltése

Részletesebben

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06.

Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó. Felhasználói útmutató. ver Budapest, július 06. Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Microsec web-szignó Felhasználói útmutató ver. 1.2 Budapest, 2018. július 06. Tartalomjegyzék 1 A szolgáltatás használata... 3 2 Az web-szignó felülete és főbb

Részletesebben

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat.

Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. Súgó Az alábbiakban a portál felépítéséről, illetve az egyes lekérdező funkciókról kaphat részletes információkat. A lekérdező rendszer a Hírközlési Szolgáltatások és Interfész bejelentések, valamint az

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató

Önkormányzati Hivatali Portál használata. Általános Kitöltési útmutató Önkormányzati Hivatali Portál használata Általános Kitöltési útmutató Tisztelt Ügyfelünk! Az Önkormányzati ASP rendszernek köszönhetően Ön kényelmesen, áttekinthetően, elektronikus úton, akár otthonából

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Szállítói igény jelzése

Szállítói igény jelzése Szállítói igény jelzése 1. A rendszer elérése: http://www.mavcsoport.hu/mavcsoport/szallitominosités 2. A megjelenő adatlapot ki kell tölteni a megfelelő adatokkal. A kötelező mezők *- gal vannak jelölve.

Részletesebben

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései

NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései NSR TAO rendszer használatához kiadott tanúsítvány megújításának lépései Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 operációs rendszeren 1(8) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3.

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben