1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés"

Átírás

1 I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat? Használja az Elfelejtett jelszó alkalmazást. Mit tegyek, ha megváltozott az címem? Az Online Megrendelői Felületen regisztrált címet a főfelhasználó módosíthatja, vagy a honlapról, a Munkaadók/Utalvány ügyintézés vagy Kártya ügyintézés menüpontban letölthető Felhasználói fiók igénylőlap segítségével módosítható. Mit tegyek, ha elfelejtettem a felhasználónevemet? Kattintson az Elfelejtett felhasználónév gombra, vagy keresse fel Ügyfélszolgálatunkat a honlapon, a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeken Kattintson a Belépés gombra. Mit tegyek, ha nem rendelkezem még regisztrációval? A Rendelek menüpontban kattintson a regisztráció -ra, és kövesse a rendszer utasításait.

2 II. Szállítási adatok módosítása A szállítási hely adatainak módosítását (szállítási cím, átvevő neve) minden esetben a megrendelés feladása előtt kell elvégezni az Online Megrendelői Felületen! 4. Az Erzsébet-utalvány Plusz kártyához kapcsolódó adatokat a honlapon, a Rendelek menüpontban, a rendelésre kattintva, majd az Online Megrendelői Felületre belépve tudja módosítani. Válassza ki a Törzsadatok/ Szállítási helyek menüpontot. Válassza ki a módosítani kívánt szállítási helyet. 4. A csomagot átvevő személyeket a Szállítási helyen található illetékesek adatai mezőben tudja beállítani, módosítani. Az ügyintézőt a listából a -jellel tudja törölni, új átvevő személyt a Válasszon a listából menüpontra kattintva tud hozzáadni a szállítási helyhez. 5. A megadott szállítási címet a megrendelés feladása után már nem változtathatja meg! A kiválasztott szállítási hely adatait a Szállítási hely adatai mezőben módosíthatja. A megrendelt utalványokat a kiszállítás során kizárólag az itt megadott személyek vehetik át, más személy kizárólag meghatalmazással járhat el. Csomagot átvevő személyként legfeljebb két fő adható meg. 5. Kattintson a Mentés gombra.

3 III. Új szállítási hely rögzítése A Törzsadatok/Szállítási helyek menüponton belül válassza az Új szállítási hely gombot! Adja meg az új szállítási hely adatait Név: a felületen használt szállítási név, amely nem jelenik meg automatikusan a számlán. Az adat megjelenítéséhez, az III/5. pontban leírtak alapján járjon el. 4. Cím: a csomag kiszállításának helye, erre a címre szállítjuk az utalványokat. 5. Itt jelölheti be, hogy a számlán és a Díjbekérőn fel legyen tüntetve a szállítási hely neve és címe. 6. A szállítási hely azonosítóját a program automatikusan generálja, a kitöltése nem kötelező. Azonban ebben a mezőben egyedi szállítási hely azonosítót is megadhat. 7. A kapcsolattartóként megadott személyt keressük fel egyeztetés céljából az adott szállítási helyhez kapcsolódóan, amennyiben szükséges. 8. Adja meg a csomagot átvevő személyek nevét. Legfeljebb két személy adható meg! A csomag átvételére kijelölt személyeket a legördülő listából, vagy új személy felvételével adhatja meg. A kiválasztott személyeket a -jellel törölheti a listából. 9. Válassza ki az adott szállítási helyhez tartozó e-számla ügyintézőt. A megadott személy címére küldjük a kiállított elektronikus számlát, amennyiben ezt a számlázási módot választja. 10. Az itt megadott adminisztrátor (Felhasználó) jogosult az adott telephely kezelésére és a szállítási helyhez tartozó megrendelés feladására. 1 Kattintson a Mentés gombra.

4 III. Új szállítási hely rögzítése 4. Meghatalmazás abban az esetben használható, ha a csomag átvételére kijelölt személy nincs a szállítás helyszínén, a szállítás időpontjában, így helyette más személy veszi át az utalványcsomagot. Meghatalmazó az eredetileg megadott csomagot átvevő személy, vagy a Megrendelő cég lehet. A meghatalmazást a csomag átvételekor az utalványok kézbesítőjének kell átadni. Válassza ki a Megrendelés/ Meghatalmazás sablon menüpontot. Kattintson a Meghatalmazás letöltése gombra, és töltse le a nyomtatványt. Ha nem töltődik le a meghatalmazás sablon: Internet Explorerben: megjelenhet egy felugró ablak, ekkor az Egyszer engedélyezve gombra kattintson Mozilla Firefoxban, Google Chromeban: a böngésző címsorában válassza a Felugró ablakok engedélyezése lehetőséget

5 IV. A rendelés állapotának ellenőrzése 5. Kattintson a Megrendelés/ Megrendelések menüpontra! Válassza ki az adott megrendelést! A Rendelések részletesen mezőben találja a rendelés aktuális adatait. Amennyiben a Feladva oszlopban a -jelet látja, a megrendelt utalványok elkészültek. Ha a kurzort a -jelre állítja, megjelenik a csomag feladásának dátuma. Az itt feltüntetett dátumtól számított második munkanapon belül a csomag kiszállításra kerül a megjelölt szállítási címre. Az átadás napján rendszerünk automatikus üzenetet küld a szállítás várható időpontjáról.

6 V. Személyes átvétel Postahivatalban 6. A megrendelés feladása során a Szállítás, számlázás menüpontban tudja kiválasztani a postai átvétel lehetőségét. A Szállítási mód mezőben a legördülő listából válassza ki a Személyes átvétel postán lehetőséget. Írja be a település nevét, ahol a postahivatal található. A legördülő listából válassza ki a kívánt postahivatalt. Személyes átvétel legfeljebb Ft értékű utalvány rendelése esetén kérhető. Amennyiben a megrendelés összege ezt meghaladja, nincs lehetőség a postai átvétel módjának kiválasztására, nem jelenik meg a legördülő mezőben. Postai átvétel során az átvevő személynek személyi igazolvánnyal, a díjbekérő nyomtatott példányával, meghatalmazott személynek cégszerűen aláírt eredeti írásbeli meghatalmazással kell igazolnia jogosultságát. Erzsébet-utalvány Plusz kártya rendelése esetén nincs lehetőség személyesen, postahivatalban történő átvételre!

7 VI. Személyes átvétel/futárszolgálat 7. Személyesen átvehető választott postahivatalban Futárszolgálat szállítja ki Mi a különbség a postahivatalban történő személyes átvétel, illetve a futárszolgálat kiszállítási módja között a költségeket tekintve? Ft értékig: a csomag átvehető a választott posta hivatalban, a kiszállítás díja 665 Ft+áfa Ft érték felett: személyes átvétel nem választható, futárszolgálat szállítja ki az utalványokat. A kiszállítás díja: Ft értékig: 1025 Ft+áfa/szállítási cím Ft-ig: 1506 Ft+áfa/szállítási cím Ft felett: 2500 Ft+áfa/szállítási cím A Megrendelés kitöltése pontban a program automatikusan beállítja a futárszolgálattal történő kiszállítást. Abban az esetben, ha Ön a Szállítás, számlázás menüpontban a kiszállítás módját megváltoztatja Személyes átvétellel postán módra, a kiszállítás díja is a szállítási mód díjszabása szerint módosul.

8 VII. A rendelés nyomon követése 8. Hogyan tudom nyomon követni a megrendelt utalványcsomag útját? A Magyar Posta honlapján található Nyomkövetés szolgáltatással lehetséges az utalványcsomag útjának követése. A postai nyomkövetéshez a csomag azonosítószámára van szükség, amelyet az alábbi lépések segítségével tekinthet meg. Válassza ki a Megrendelés/ Díjbekérő, kiosztási jegyzék és e-számla menüpontot. Töltse le az Online Megrendelői Felületről a csomagazonosítót tartalmazó Kiosztási jegyzéket, és kattintson a vagy a ikonok egyikére. A letöltött Kiosztási jegyzék Csomagszám oszlopában találja a csomagazonosítót, amelynek első 13 karakterét kell a Magyar Posta honlapján, a lentebb részletezett módon megadnia a nyomon követéshez. A postai nyomkövetés szolgáltatás kizárólag Ft értékű utalványcsomag rendelése esetén használható!

9 VIII. A megrendelt Erzsébet-utalvány Plusz kártyát tartalmazó csomag azonosítószáma 9. Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Online Megrendelői Felületén a belépést követően válassza ki a Megrendelések/ Kártyakézbesítés menüpontot! A Kártyacsomagok mező Vonalkód oszlopban találja a csomagazonosító számot, amelynek első 13 karakterét (pl.: PNEUF ) kell a Magyar Posta oldalán, a nyomon követéshez megadnia.

10 IX. A Magyar Posta Nyomkövetés szolgáltatása 10. Lépjen fel a honlapra. Válassza ki a Küldemény érkezése/nyomkövetés menüpontot! 4. A keresőmezőbe írja be a csomagazonosító első 13 karakterét (pl. PNEUF ). 4. Kattintson a Keresés gombra! A megjelenő adatok alapján ellenőrizze a csomag aktuális állapotát. 6. A részletek gombra kattintva a csomag útjához kapcsolódó további információkhoz juthat.