TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése"

Átírás

1 Idézettség keresése és feltöltése az MTMT-be, ODT import TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2 B-modul tematika: mi dolgunk az idézettséggel? 1. Mi az értékelhető idézettség? 2. Mit kell tudni a hivatkozási adatbázisok (WoS, Scopus, Google Scholar) használatáról? 1. Hivatkozástípusok megkülönböztetése, 2. Másodlagosan gyűjtött hivatkozások, 3. Hivatkozások mentése (adatátvitel és stílus), 4. Beleszólásunk a publikációink nyilvántartásába (ResearcherID, ScopusID, GoogleScholarID, OrcID) 3. Hogyan keresünk idézettséget interneten található egyéb adatbázisokban és teljes szövegekben? 4. Hogyan lehet idézőt bevinni az MTMT-be? TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

3 Nem minden idézettség, ami MTA tudományos osztályok követelményei MTMT Jelleg, típus, besorolás teljes közleményfajták MTMT / MTMT dokumentumok / Ismertetők s_v3.1.pdf Jelleg, típus, besorolás v3.1 ( ) Problémás hivatkozások TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

4 MTA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

5 MTA IX. Osztálya TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

6 Teljes közleményfajták 1. Folyóiratban megjelentek: szakcikk/tanulmány, összefoglaló cikk, rövid közlemény, sokszerzős vagy csoportos szerzőségű közlemény, forráskiadás, recenzió/kritika, műkritika, esszé. 2. Könyvek: szakkönyv, monográfia, kézikönyv, forráskiadás, kritikai kiadás, műhelytanulmány, atlasz. 3. Könyvben megjelent: szaktanulmány, esszé, forráskiadás, recenzió/kritika, műkritika, műtárgyleírás, térkép, műhelytanulmány része. 4. Konferenciaközlemény: folyóiratban, könyvben, egyéb konferenciakötetben (általában legalább 4 oldal). _ _-kivonat_2.pdf TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

7 Problémás hivatkozások 1. Recenzió, bibliográfia, köszönetnyilvánítás 2. Szerkesztői tevékenység eredményére (szerkesztőre) történő hivatkozás 3. Doktori disszertáció hivatkozása 4. Önidézet (MTMT automatikus ellenőrzés max. 30 szerzős publikációig) 5. Ugyanannak a publikációnak a többszöri hivatkozása 6. Minden más, ha a hivatkozó publikáció nem teljes közlemény (lásd előző dia) TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

8 Publikációs/hivatkozási adatbázisok ÁMOP A-11/ Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) ublikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

9 A publikációs adatbázisok hivatkozásainak megkülönböztetése Publikáció hivatkozásai más publikációkra = irodalomjegyzék (idézett irodalom) Más publikációk hivatkozásai egy publikációra = hivatkozás (idéző irodalom) EZT GYŰJTJÜK A publikáció irodalomjegyzéknek publikációira hivatkozó más publikációk = kapcsolódó hivatkozás (kapcsolódó irodalom) TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

10 1. A saját cikk irodalomjegyzéke 2. A saját cikk mások irodalomjegyzékében (IDÉZETTSÉG) 3. A saját cikk irodalomjegyzékének tételei mások irodalomjegyzékeiben 2 1 3

11 1. A saját cikk irodalomjegyzéke 2. A saját cikk mások irodalomjegyzékében (IDÉZETTSÉG) 1 3. A saját cikk irodalomjegyzékének tételei mások irodalomjegyzékeiben 2 3

12 2 1 3 TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése 1. A saját cikk irodalomjegyzéke 2. A saját cikk mások irodalomjegyzékében (IDÉZETTSÉG) 3. A saját cikk irodalomjegyzékének tételei mások irodalomjegyzékeiben A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

13 Elsődleges és másodlagos idézettség a Web of Science-ben és a Scopusban Elsődleges idézettség: az adatbázisba felvett publikációk egymást idézik, az idéző publikációról rendelkezünk minden, az adatbázisba felvett adattal. Másodlagos idézettség: az idézett publikáció nincs benne az adatbázisban, csak az adatbázisba felvett publikáció irodalomjegyzékében, ilyenkor csak az irodalomjegyzékbe felvett adataival rendelkezünk. TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

14 1. Az összes idéző elérése (Cited Reference Search) 2. Az adatbázisba felvett cikkben található idéző 1 3. Az adatbázisba felvett cikk irodalomjegyzékben található idéző (nem ellenőrzött nem nyitható meg) 2 TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése 3 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

15 1. Az adatbázisba felvett cikkben található idéző 2. Csak az adatbázisba felvett cikk irodalomjegyzékben található idéző (secondary documents) 2 1 TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

16 Scopus másodlagos idézettség, Irodalomjegyzék tétel, ami nem nyitható meg, mert a Scopusban nincs feldolgozva, 2. Jó hivatkozás, 3. Idézettég letöltése, 4. Másra szerzőre hivatkozó publikáció. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

17 1. Az adatbázisba felvett cikkben található idéző 2. Csak az adatbázisba felvett cikk irodalomjegyzékben található idéző (secondary documents) 1 2 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

18 Idézettség letöltése publikációs / hivatkozási adatbázisokból TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

19 1. Keresés a Web of Science adatbázisban (egyszerre elsődleges és másodlagos) 2. Kijelölés 1 3. Keresés befejezése 2 TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

20 4. Letöltendők kijelölése 5. Minden adat letöltésének kijelölése - MEGVÁLTOZOTT 6. Irodalomjegyzés letöltésének kijelölése - MEGVÁLTOZOTT 7. Mentés - MEGVÁLTOZOTT A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

21 7/1. Megváltozott mentés - a kijelölés a korábbihoz hasonlóan tartományoknál nem szükséges, - a Web of Science nem alapértelmezett adatbázis (3. helyre került)! - Save to helyett Send to A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

22 7/2. Megváltozott mentés - a letöltési paraméterek nem rádiógombokkal, hanem listából választva állíthatók be A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

23 1. Keresés a Scopus adatbázisban 1 TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

24 2. Az (elsődleges) találatokhoz tartozó hivatkozások számára kattintva publikációnként tölthetők le a hivatkozások 2

25 3. Ez a publikáció 11 hivatkozást tartalmaz 4. A hivatkozások kijelölés (az összes, az oldalon lévő, vagy egyenkénti) 3 5. Az Export-feliratra klikkelés 5 4

26 6. RIS exportforma kiválasztása 7. Minden adat letöltésének kiválasztása 8. Letöltés (export) elindítása 6 7 8

27 9 9. Másodlagos találatok (secondary documents) listájára lépés

28 10.Másodlagos találati lista tételeinek letöltése ugyanúgy történik, mint az elsődleges találati listánál

29 Belépés a Google Tudósba 2. Beállítások ablakba lépés 3. RefMan bibliográfiakezelő kiválasztása 4. Mentés

30 Speciális keresés - adatmezők ablaka 6. Szerző szerinti keresés

31 Szerző által karbantartott lista Belépés a saját szerzői listába 9. Találatok a Google Tudós által indexelt forrásokban 10. A tanulmány adatainak letöltése RefMan (RIS) formátumban 11. Kapcsolódó hivatkozások (közös irodalomjegyzék tételek) 12. Továbblépés a tanulmány idézőire (lista és letöltés ugyanez)

32 Publikációs listák hivatkozási adatbázisokban 1. Web of Science (WoS) = ResearcherID ( 1. Regisztráció: Web of Knowledge portálon (WoK) ( ) 2. MyList csak WoS; List1 és List2 bármi 3. OrcID-nek ( ) átadható 4. WoS-ból közvetlenül, RIS import, MyEndNote-on (WoK regisztráció) keresztül, kézi adatfelvitel 2. Scopus = ScopusID, Scopuson belül 1. Csak Scopus tételek 2. OrcID-nek ( ) átadható 3. Google Scholar ScholarID, Google fiók kell hozzá 1. Scholarból automatikusan, mást kézi adatfelvitellel A projekt Európai Unió támogatásával, 4. OrcID ( ) egyezményes egyedi kutató azonosító Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

33 Keresés interneten található teljes szövegekben TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

34 ADT Keresés a teljes tartalomban: vezetéknév TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

35 Keresés az Akadémiai Kiadó folyóirataiban (ELTE hozzáférés) TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

36 Hozzáférések fajtái TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

37 Keresés a teljes tartalomban: vezetéknév

38 Ellenőrzés a dokumentumban

39 Eletronikus Periodika Archívum (EPA)

40 Találtok egyenkénti vizsgálata

41 Google Books

42 Letöltés a Google Books-ból

43 Ha túl kevés az adat: WorldCat

44 Google site keresés

45 Site keresés elhárítható akadállyal

46 Sikeres keresés az URL csonkolásával

47 Utolsó mentsvár vagy kontroll: keresés a teljes interneten

48 A számítógépes és nyomtatott idéző-vadászat kiemelt szempontjai Forrás: ResearcherID.com Citing Articles Network funkció A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

49 Idézettség importja/kézi felvitele az MTMT-be

50 Idéző import elindítása

51 Letöltött (javított) idéző publikációt / publikációkat tartalmazó fájl importja 1. Import formátum: ha nem nevesített, akkor Egyéb RIS, 2. nyelv, 3. Fájl kiválasztása, 4. Import indítása

52 Idéző mentése

53 Import kész

54 Idéző kézi felvitele 1. Típusválasztás

55 Idéző kézi felvitele 2. Adatok kitöltése és mentés

56 Idéző jelölése és jóváhagyása

57 Idéző jelölése és jóváhagyása, 2. Egyszerre minden tételre

58 Idéző jelölés piros feliratra kattintás után

59 Jelölt és jóváhagyott idéző

60 Idéző hivatkozás másolása 1.

61 Idéző hivatkozás másolása 2.

62 Az adatok importálása az MTMTből az ODT rendszerébe TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

63 Elfogadott típusok Csak a MAB-ban elfogadott típusok importálhatók az MTMT-ből - Hivatalos új MAB besorolások: 2013/6/III/1. sz. MAB határozat 3. melléklete: KIEMELT típus-besorolás kombinációk Típus könyv könyv könyv könyv könyv Besorolás (i) fordítás Atlasz konferenciakötet műhelytanulmány tanulmánykötet egyéb feltétel, megjegyzés csak klasszikus nyelvből csak szerkesztője van, szerző nincs megjelölve csak szerkesztője van, szerző nincs megjelölve A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MAB 10 igen nem nem nem nem

64 Elfogadott típusok 2. Típus Besorolás egyéb feltétel, megjegyzés MAB 10 könyvrészlet előszó, utószó nem könyvrészlet esszé igen könyvrészlet konferenciaközlemény nem könyvrészlet szócikk nem folyóirat-cikk konferenciaközlemény nem folyóirat-cikk recenzió/kritika nem folyóirat-cikk rövid közlemény nem folyóirat-cikk sokszerzős vagy csoportos szerzőségű közlemény 15 szerzőig igen

65 Kijelölés az MTMT-ben Az eredmény: A kijelölést megszüntetni a piros ODT/MAB feliratra, és NEM a közlemény törlésére szolgáló Törlés gombra kattintva lehet! 0. Bejelentkezés: 1. A Javítható szerzői listában a tétel alatti [megjelölés válogatott listához] menüben az ODT/MAB kiválasztása. Jelenleg 10 tétel kell, amelyből 5 öt évnél nem régebbi (5 darab 2008-as vagy frissebb).

66 Ellenőrzés, feltételek az MTMT-ben 1. Válogatás lista megjelenítése: pontosan 10 db ODT/MAB megjelölt tétel kell!!!, 2. Egységes szerzői hozzárendelés kötelező, 3. Csak Tudományos jellegű, csak MAB határozat szerinti típus/besorolás, 4. nem lehet jóváhagyatlan

67 Belépés az ODT adatbázisba Elérés: 1. kattintás a menüben: Bejelentkezés, 2. felhasználónév és jelszó megadása, Bejelentkezés gomb.

68 Közlemények adatlap Közlemények adatlap kiválasztása a bal oldali menüből, 2. kattintás a Közlemények átemelése publikációs adattárból feliratra.

69 Import előkészítése MTMT publikációs adattár kiválasztása, 2. MTMT-azonosító megadása (az MTMT-be belépve a Személyi adatlap tartalmazza), 3. Mentés, 5. átlépés az import oldalra.

70 Import Kattintás a Lista megnyitása importáláshoz feliratra, 2. majd a Közlemények importálásának indítása gombra, 3. végül megerősítés.

71 Hibás közlemények javítása A hiba pirossal van jelölve, a rendszer az egér közelítésekor kiírja a javítani valót. Javítás vagy e helyett egy másik közlemény kiválasztása az MTMT-ben, utána ismét Lista megnyitása importáláshoz. (felül a Mentés sikerült sárgított felirat jelzi, hogy rendben megtörtént)

72 Tudománymetriai adatok importálása Kattintás a tudománymetriai adatokra, 2. majd Tudománymetriai adatok átemelése publikációs adattárból. (felül a Mentés sikerült sárgított felirat jelzi, hogy rendben megtörtént)

73 Tudománymetriai adatok importálása 2. Az MTMT-be feltöltött közlemények alapján az adatok automatikusan betöltődnek, ha megfelelő, importálás. Ha nem, kézzel módosítható.

74 Ellenőrzés, nyilatkozat 1. Ellenőrzés/nyilatkozat menü megnyitása, 2. A nyilatkozatot elfogadom gombra kattintás, és mindaddig a jelzett hibák megoldása, amíg hibaüzenetek jelennek meg

75 A sikeres befejezés jele A Személyi adatlapon megjelenik a lezárás dátuma

76 Gyakorlati feladatok 1. Saját publikációk importálása adatbázisokból 2. Az öt legfontosabb közötti publikáció jóváhagyása ha importálni nem lehetett, akkor kézi felvitellel + idézettség 3. Az életmű további öt legfontosabb publikációjának jóváhagyása ha importálni nem lehetett, akkor kézi felvitellel + idézettség 4. Az érdekeltek számára: A 10 publikáció kijelölése ODT/MAB listához, és importálása az ODT/MAB adatbázisba (doktori.hu). TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

77 Köszönöm a figyelmet! Szabó Panna ELTE MTMT adminisztrátor Áts József ELTE MTMT intézményi adminisztrátor ELTE Egyetemi Könyvtár mtmt@lib.elte.hu Honlap: TÁMOP A-11/ A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016)

Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áttöltés az MTMT-ből a doktori.hu adatbázisba (2016) Áts József, Szabó Panna ELTE intézményi MTMT adminisztrátor mtmt@lib.elte.hu v. 2016. szeptember 5., Szabó Panna Tartalom A doktori iskolák akkreditációja

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához. Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet ORCID azonosító használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V. Az ORCID egy olyan 19 karakterből

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal

Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTMT2 lépésről lépésre Forrás és idéző közlemények felvitele importtal MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Közlemények importálási lehetősége Az MTMT1-ben bevált módon továbbra is lehetőség van a nagy nemzetközi

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16.,

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna október 16., MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. október 16., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak

MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak MTMT feltöltési ismeretek doktoranduszoknak ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály Szabó Dóra mtmt@lib.elte.hu 2019. április 5. Tartalom Az MTMT létrejötte és céljai Országos

Részletesebben

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár

MTMT adminisztrátori felület és teendők. Mátyás Melinda, Szabó Panna november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár MTMT adminisztrátori felület és teendők Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 4. ELTE Egyetemi Könyvtár Tartalom Az adminisztrátori kezdőoldal Szerzők adatainak kezelése Közlemények keresése Adminisztrátori

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet a Web of Science adatbázis és a ResearcherID használatához Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Szabó Dóra Web of Science:

Részletesebben

Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok. ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna október 8.,

Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok. ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna október 8., Magyar Tudományos Művek Tára Elmélet és feltöltési alapok ELTE Egyetemi Könyvtár Szabó Panna 2015. október 8., mtmt@lib.elte.hu Tartalom Az MTMT céljai, szolgáltatásai Az országos és az ELTE-s szabályok

Részletesebben

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja

Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja Felhasználói segédlet a PubMed adatbázis használatához. Publikációk keresése, letöltése valamint importja A PubMed Medline adatbázis internet címe: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed

Részletesebben

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése

Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Publikációk és idéző közlemények duplum vizsgálata és kezelése Az adatbázisban lévő publikációk illetve idéző közlemények között található duplumok keresése, jelölése illetve kezelése jelentős részben

Részletesebben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben

Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Útmutató konferenciaközlemények kézi felviteléhez az MTMT-ben Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma V., Molnár Szilvia 2016/2017.

Részletesebben

Közlemények kézi felvitele

Közlemények kézi felvitele MTMT2 lépésről lépésre Közlemények kézi felvitele MTA KIK MTMT O. 2018.10.15. Kézi közleményfelvitel külső azonosítók segítségével Közlemény kézi felvitele Közlemény adattípusban a felső menüsor új gombjára

Részletesebben

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Az MTA-SYLFF ösztöndíj pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/sasakawa_2015/ weboldalon mezők kitöltésével, illetve

Részletesebben

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 *

MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * MTMT adatbázis Változásjegyzék 5.19.8 * Jelszóval kapcsolatos változások A felhasználók adatainak és a rendszer informatikai biztonságának növelése céljából az adatbázis új verziójában már az MTMT adminisztrátortorai

Részletesebben

Közlemények feltöltése az MTMT-be. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu

Közlemények feltöltése az MTMT-be. ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu Közlemények feltöltése az MTMT-be ELTE Egyetemi Könyvtár Mátyás Melinda, Szabó Panna 2015. november 6.; mtmt@lib.elte.hu Adatfeltöltés az MTMT-be Dokumentumtipológia: részletes leírásuk az MTMT Jelleg,

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

Tutorial: Sopron, 2013. március 25. AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN

Tutorial: Sopron, 2013. március 25. AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN AZ ELMÚLT IDŐSZAK JELENTŐSEBB FEJLESZTÉSEI, EI, VÁLTOZÁSAI AZ MTMT ADATBÁZISBAN Tutorial: Sopron, 2013. március 25. Balázs András (MTMT), Wolf György (MTMT) Az elmúlt időszak jelentősebb változásai az

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek

Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. Változások mindenkinek Tájékoztató az MTMT 2.2.0g verzióban életbe lépő változásokról 2018 február 22 - április 17. A fenti időszakban a felsorolt változások jó része már régóta helyesen működik, beleértve egyes soron kívüli

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához

Útmutató. a statisztikai táblázatok összeállításához Útmutató a statisztikai táblázatok összeállításához verzió: 1.0 Érvényes: MyCite ver.: 6.x MTMT, Budapest 2015. 03. 03. Az új statisztikai elemek segítségével az Intézményekhez tartozó szerzőkről, közleményekről

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület pályázat weboldalára belépni az Akadémiai Adattárban (AAT) meglévő

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A benyújtása az élő- és élettelen természettudományok és matematika területén junior pályázók esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_junior_tt_2019_osz/,

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U T A T Á S I PÁ LYÁ Z A T O K F Ő O S Z T Á LY A ÚTMUTATÓ az MTA támogatott kutatócsoportok létesítésére meghirdetett pályázathoz Az MTA támogatott kutatócsoportok

Részletesebben

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és az MTMT2

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és az MTMT2 Makara B. Gábor Seres József A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és az MTMT2 A Magyar Tudományos Akadémia 2009-ben saját forrásokból hozta létre a Magyar Tudományos Művek Tárát (MTMT). Az Akadémia mellett

Részletesebben

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014.

MTMT SEGÉDLET. Budapest, 2014. MTMT SEGÉDLET Budapest, 2014. Tartalomjegyzék 1. Regisztráció, belépés, elfelejtett jelszó... 3 Belépés az adatbázisba... 3 2. Első belépés, szerzői adatlap... 4 3. Főmenü (Adatbevivő/szerkesztő oldal)...

Részletesebben

A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának

A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár A Humanus adatbázis a Magyar Tudományos Művek Tára human-reál egyensúlyának megteremtésében Hagyományok és kihívások II. Szakmai nap az Egyetemi Könyvtárban

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen

Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen Bella Szilvia Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár Intelligens szolgáltatás A szolgáltatások intelligenciája Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához

ÚTMUTATÓ. a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához ÚTMUTATÓ a Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat beadásához A Fulbright MTA Mobilitási Ösztöndíj pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT) való regisztráció birtokában lehet belépni. Amennyiben

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus magyarországi ösztöndíj pályázat benyújtása junior pályázók esetén a https://palyazat.mta.hu/domus_junior_2016_osz/,

Részletesebben

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet a Domus elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére A Domus nemzetközi konferencia-részvétel pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/domus_konferenciareszvetel_2018/ weboldalon

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

MTMT lehetőségek a kutatásszervezésben és a kutatásban

MTMT lehetőségek a kutatásszervezésben és a kutatásban IS IM 2012 szeptember 28. Holl A.: MTMT 1 MTMT lehetőségek a kutatásszervezésben és a kutatásban Holl András - MTMT ITSzB, MTAK, MTA CsFK CsI Informatio Scientifica Informatio Medicata 2012 szeptember

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.7 verzióban életbe lépő változásokról Változások szerzők számára Disszertáció típus bővítése témavezető és két dátum mezővel, idézőnél is (#2519) A témavezető nevének megadása kétféleképpen

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza.

ÚTMUTATÓ. Lendület pályázat beadásához. A pályázat feltöltésének módját a mellékelt lépésenkénti útmutató tartalmazza. MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ Lendület pályázat beadásához A Lendület 2014

Részletesebben

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 MAKARA GÁBOR MTA KIK - MTMT OSZTÁLY 2015.08.26. A PROJEKT RÉSZEI

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak

Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Open Access - tájékoztató, dokumentáció szerzőknek és adminisztrátoroknak Az elérhetőség jelölése az MTMT-ben Bevezetés A közlemények teljes szövegének olvashatóságát, hozzáférhetőségét (pl. open access)

Részletesebben

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés

KÖFOP VEKOP A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés Tudományos adatbázisok Abonyi Brigitta könyvtáros NKE EKKL ÁKK Kari Könyvtár Nemzeti Közszolgálati Egyetem AZ NKE HONLAPJÁN

Részletesebben

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és hasonló törekvések a világban

A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és hasonló törekvések a világban Informatio Scientifica - Holl Makara: MTMT 1 A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) és hasonló törekvések a világban Holl András és Makara B. Gábor Magyar Tudományos Művek Tára MTA KTM CsKI MTA Könyvtára

Részletesebben

JOURNAL CITATION REPORTS Tóth Szász Enikő Customer Education Specialist

JOURNAL CITATION REPORTS Tóth Szász Enikő Customer Education Specialist JOURNAL CITATION REPORTS 2014 Tóth Szász Enikő Customer Education Specialist eniko.szasz@thomsonreuters.com InCites: Journal Citation Reports JCR több mint 11 000 folyóirat cikkeit 25 millió idézettségi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE

BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE BEJELENTKEZÉS AZ EPK RENDSZERÉBE 1) Az Akadémiai Adattárban regisztrált felhasználók (az MTA köztestületének akadémikus és nem akadémikus tagjai, a 2013 utáni MTA-pályázatokon résztvevő személyek) minden

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. Általános ismertető... 2 1.1 A program funkciója...2 1.2 Milyen adatokat tartalmaz a rendszer...2 1.3 Belépés...2 2. Részletek az egyes menüpontokhoz...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az MTA kétoldalú együttműködési megállapodásai keretében megpályázható mobilitási támogatásokra

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról

Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Tájékoztató az MTMT 6.0.2 verzióban életbe lépő változásokról Szerzőknek Könyv közlemény kötelező adat keretezése (#2134) A Könyv típusú közleményeknél a Szerző és Szerkesztő kötelezően kitöltendő mezők

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A KÉTOLDALÚ EGYEZMÉNYEK ALAPJÁN KÖZÖS PROJEKTEKHEZ NYÚJTOTT MOBILITÁSI TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az MTA kétoldalú együttműködési megállapodásai keretében megpályázható mobilitási támogatásokra

Részletesebben

Használati útmutató Az online példatárhoz

Használati útmutató Az online példatárhoz Használati útmutató Az online példatárhoz A Példatár egy többféle szűrési feltétellel és találati megjelenítéssel rendelkező online adatbázis: I. Keresés 1. Találati lista 2. Térképes megjelenítés 3. Alrendszerek

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TITKÁRSÁGA K U TATÓ I NTÉ Z E TI F Ő O SZ T ÁL Y ÚTMUTATÓ az Ifjúsági Nemzetközi Konferencia Pályázat (INKP) beadásához Az INKP pályázat weboldalára az Akadémiai Adattárban (AAT)

Részletesebben

Tudományos láthatóság vizsgálata a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén

Tudományos láthatóság vizsgálata a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén Tudományos láthatóság vizsgálata a gazdálkodás- és szervezéstudományok területén Dr. Sasvári Péter Egyetemi docens Stúrovo (Párkány), Szlovákia, 06. április 4-5. . Bevezetés Forrás: Jeroen Bosman - Bianca

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI KONFERENCIASZERVEZÉSHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az akadémiai kutatóhelyek által szervezett nemzetközi tudományos rendezvényekhez nyújtott akadémiai támogatásokra 2015-től

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése

ÚTMUTATÓ. A pályázat weboldalra való feltöltésének menete, a pályázat felépítése MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA KUTATÓINTÉZETI FŐOSZTÁLY 1051 BUDAPEST, NÁDOR UTCA 7. 1245 BUDAPEST, PF. 1000 TELEFON: 4116 365, 4116 366 FAX: 4116 211 ÚTMUTATÓ A pályázat weboldalra való feltöltésének menete,

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése

Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése 1 Klímagáz képesítések megszerzésének ismertetése Tartalomjegyzék Klímagáz képesítés megszerzésének folyamata... 2 Regisztráció... 3 Jelentkezés Klímagáz képesítés megszerzésére... 6 Jelentkezés elbírálása...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

Közlemény feltöltése a repozitóriumba

Közlemény feltöltése a repozitóriumba 1 Közlemény feltöltése a repozitóriumba A kiadó archiválási szabályainak ellenőrzése... 2 A cikk elfogadott kéziratának előkészítése... 4 Feltöltés a repozitóriumba közvetlenül az MTMT-ből... 5 Feltöltés

Részletesebben

Szakdolgozat feltöltési útmutató

Szakdolgozat feltöltési útmutató Szakdolgozat feltöltési útmutató Tisztelt hallgatók mielőtt belekezdenének a szakdolgozatatuk feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassák el a tájékoztatót. Feltölteni csak

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

A Magyar Tudományos Művek Tára

A Magyar Tudományos Művek Tára MKE 43. Vándorgyűlés 2011 július 15. Holl A. Makara G.: Az MTMT 1 A Magyar Tudományos Művek Tára Holl András - MTMT ITSzB, MTAK, MTA KTM CsKI Makara Gábor - MTMT MKE 43. Vándorgyűlés, Pécs 2011 július

Részletesebben

ESZR - Feltáró hálózat

ESZR - Feltáró hálózat ESZR - Feltáró hálózat ERDŐGAZDÁLKODÁS/FELTÁRÓ HÁLÓZAT Bevezetés Az erdészeti tevékenységeket támogató technológiák folyamatos fejlődésével szükségessé válik az erdőfeltárás, az erdőfeltáró hálózatok -

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z

*Ezen felületet kell kitölteni saját fiók létrehozásáho z Olvasóink otthonról is kereshetnek az EBSCOhost adatbázisban, olvasójegy számuk megadásával. (pl.: VFMK és hat számjegy) http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,cookie,cpid&custid=s5028516 Vonalkódunk

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18

Duplum az MTMT2-ben. Makara B. Gábor 2018 október 18 Duplum az MTMT2-ben Makara B. Gábor 2018 október 18 Témák A duplum fogalma Miért kell kerülni a duplumot? Hogyan akadályozzuk létrejöttét? Migrálási duplum-keletkezés Duplum felismerés (azonosítás) Duplumjelöltek

Részletesebben

InCites bemutató. Tóth Szász Enikő Solution Specialist

InCites bemutató. Tóth Szász Enikő Solution Specialist InCites bemutató Tóth Szász Enikő eniko.szasz@clarivate.com Solution Specialist 2 Tartalom o o o o Pár szó a bibliometriáról Bevezető a metrikákba Előre beállított elemzések Saját elemzések készítése Pár

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE

A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE SZAKIRODALMAZÁS A SZAKIRODALOM HASZNA ÉS SZERKEZETE Bevezetés Kétféle ismeret van: magunk rendelkezünk a szükséges információval, vagy tudjuk, hogy az hol lelhető fel. (Samuel Johnson) Évente kb. 60 millió

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA ZRT. ebérjegyzék. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA ZRT ebérjegyzék Felhasználói kézikönyv 2016-05-02 Oldal: 2 / 7 Tartalomjegyzék 1. Belépés az Én Postám alkalmazásba... 3 2. ebérjegyzékek megjelenítése... 4 3. ebérjegyzék letöltése... 5 4.

Részletesebben

Magyar Tudományos Művek Tára

Magyar Tudományos Művek Tára Magyar Tudományos Művek Tára Hasznos információk PhD-hallgatóknak Léces Melinda Az MTMT létrejötte Előzménye: Köztestületi Publikációs Adattár Tudományos Publikációs Adattár kutatóintézeti bibliográfiák

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

A. Webes metaadat szerkesztő

A. Webes metaadat szerkesztő ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ

ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ ÚTMUTATÓ A NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉHEZ NYÚJTOTT TÁMOGATÁS MEGPÁLYÁZÁSÁHOZ Az akadémiai kutatóhelyek által szervezett nemzetközi tudományos rendezvényekhez nyújtott akadémiai támogatásokra

Részletesebben