Veszprém. Vár. Aréna. Állatkert Veszprém. Fesztiválok. Kulturális kalandok

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Veszprém. Vár. Aréna. Állatkert Veszprém. Fesztiválok. Kulturális kalandok"

Átírás

1 Veszprém Fesztiváok Áatkert Veszprém Aréna Kuturáis kaandok Vár

2 2 história Legendák sora engi körü Veszprémet, ameyrő úgy tartják: Géza fejedeem, majd fia, I. István kiráy és feesége, Gizea kedvenc tartózkodási heye vot. A város, amey az év környékén ényegében még csak a Várat jeentette, az eső kiráyi pár idején éte eső fénykorát. Ők aapították püspökségét, támogatásukka épüt a Szent Miháy Székesegyház és a veszprémvögyi apácakoostor itt készühetett az a miseruha, amey a magyar kiráyok koronázási paástja ett, míg a mai Érseki aotát az egykori gótikus kiráyi paota föé emeték. Megdöntheteten bizonyíték nincs arra, hogy Gizea kiráynét Veszprémben koronázták vona meg. Az viszont bizonyos: koronáját az itteni egyháznak adományozta, ezze az utókor értemezése szerint a Kiráynék városává emete a várost, amey püspökének kiráyné-koronázási jogát 1216-tó törvény is megerősítette. A bodoggá avatott kiráyné kutuszát napjainkban nemcsak a Szent Miháy Székesegyházban őrzött erekyéje erősíti, hanem az évrő évre megrendezett Gizea-napok történemi kort feeevenítő rendezvénysorozata is. Fennáásának évszázadai aatt romboást és újjáépítést gyakran ét meg a Vár és a város: tűzvészek, födrengések, járványok, hatami harcok pusztították. Később, a XVI. század közepén a török támadások következtében vát szinte a födde egyenővé Veszprém. Küönös építészeti érték ezért maradványaiban is a Szent György kápona és a Gizea kápona. A Vártó nem messze áó Szent Katain koostor romja pedig arró nevezetes, hogy hat éven át nevekedett itt a majdan szentté avatott kiráyány, Árpádházi Szent Margit. A Koostorok és kertek a veszprémi vár tövében projekt keretében többek között megújut a Margit-romok és Tipp: Merüjön bee Veszprém szépségeibe miközben a Séd-vögyi sétaúton jár, aho egyházi emékek, gazdag zödövezet, játszóterek és ösvények szegéyezik útját! A név eredete A város neve eredetieg Bezprem vot, mey száv eredetű összetett szó. Jeentése nyevészeink szerint: egyeneten. Gizea kiráyné emékét idézi Bonfini (Mátyás kiráy történet-írója) mondaszerű névmagyarázata: Gizea kiráyné Vessz, prém! fekiátássa mondott e drágakövekke díszített bundájáró, hogy hozzájárujon a Szent Miháy Székesegyház építési kötségeihez. Eterjedt vot az a véemény is, amey Veszprém nevét a város egyik kútjának, a Fehér kútnak német nevétő, Weissbrunn - tó származtatta. 1 Szent István kiráy és Gizea kiráyné szobra 2 Szent György kápona 3 Bodog Gizea Főegyházmegyei Gyűjtemény 4 Szent Miháy Székesegyház 5 Gizea kápona 6 Érseki aota

3 3 Veszprém másik Árpád-kori eméke, a veszprémvögyi apácakoostor környezete, séta- és kerékpárútta kötötték össze a Várat és az Áatkertet, a Séd-vögyben játszótereket, parkokat, egy dísztavat és egy rendezvényheyszínt aakítottak ki. Beírta magát Veszprém történeemkönyvébe a reneszánsz kor tudós püspöke, Vetési Abert, akinek idején kuturáis központ ett a város. A két évszázadda később ét adányi Biró Márton püspöksége idején, a XVIII. században kezdődött meg a Várnegyed ma is átható arcuatának kiaakuása, ameyen több egyházi épüet megtervezéséve a kor egjeentősebb építőművésze, Fener Jakab is dogozott. Veszprémben egykori tuajdonosok vagy építtetők neve aapján azonosítanak több épüetet is: Bíró-Giczey-ház, a Simoga-ház, a Dravecz-ház, a Tejfaussy-ház A Bíró-Giczey-ház a Veszprémi Vár egújabb turisztikai vonzerejének ad otthont, a Szaéziánum Érsekségi Turisztikai Központnak, mey 2011 őszétő várja a turistákat. A étesítményben heyet kap többek között az érsekség és a város történetét bemutató interaktív kiáítás, freskódíszes barokk enteriőr kiáítás, hangszerkészítő átványműhey, vaamint bemu tatják a haimbai gyógyfüves pap történetét is. Veszprém teepüésszerkezete a XIX. század végétő aakut át: új épüetek emekedtek, új utcák nyítak, beindut a gyáripar megteepedése, pogári egyesüetek, körök aakutak. A huszadik század közepén a szociaista várospoitika hatására az akkor tízezret aig meghaadó akosságot köze hetvenezresre duzzasztották fe. Ekkor épütek a korábbi óvárost körbeöeő akóteepek, városközpont aakut, meynek egszembeötőbb megnyivánuása a Kossuth utca környéke és a régi pogári házak heyén megépüt monumentáis Húszemeetes. Az 1949-ben aapított Nehézipari Egyetem mára már több karra rendekező fesőoktatási központ, ma a annon Egyetem nevet visei. Veszprém vaódi iskoaváros, két fesőoktatási intézménye meett tíz középiskoájában több mint tízezer diák tanu. A Várnegyed barokk épüeteinek kuisszái között rendezik a egjeentősebb művészeti eseményeket, így a Gizea Napok, a Veszprémi Ünnepi Játékok, az Utcazene Fesztivá és a Veszprémi Nyári Fesztivá programjait, de a városi bábszínház szervezte Kabóciádé rendezvényei is ejutnak a bevárosba. A gyermekes csaádoknak ugyancsak ajánott átványosság a Kittenberger Kámán Növény- és Vadaspark, ameynek kapuja a Veszprém jeképének számító viadukton tú, a Betekints-vögyben nyíik. A 2008-ban átadott Veszprém Aréna a város büszkesége, mey Magyarország második egnagyobb vidéki sport- és rendezvénycsarnoka. 7 Szaéziánum Érsekségi Turisztikai Központ 8 Dubniczay-paota Lászó Károy Gyűjtemény 9 Tégagyűjtemény Teguarium 10 iarista tempom 11 Csikász Gaéria 12 Várkapu Ajándékbot 13 Modern Képtár Vass Lászó Gyűjtemény 14 Tűztorony Tipp: A Veszprém séta sétaút réztábáinak segítségéve megismerheti az Óváros, a Vár és a Séd-vögy áta feöet attrakciókat, meyekhez a részetes útravaót etötheti honapunkró! Vegye igénybe zsebidegenvezetőnket! További információ:

4 4 Veszprémi fesztiváok tavaszi pezsgés Veszprémi Tavaszi Fesztivá Február 25 - Március 31. A 2011-ben öt éves fesztiváon a annon Várszínház parádés saját és vendégeőadásokka várja a nézőket. Oyan igényes színházi, táncszínházi és kamaraszínházi produkciókat áthatunk, mint a Fodrásznő, a Dzsunge könyve, a Mesterdetektív, a Tenkes kapitánya, a Hajmeresztő, a Docsaja Vita és a Mesebot. Az eőadásokra jegyek váthatók a színház jegyirodájában, vagy a Ticketporta partnerirodáiban. Te.: (+36) Veszprém Cassic Ápriis 10. Az autók öreg kiráyai ismét a Kiráynék városában hiszen 2011-ben is Veszprém ad otthont az év egyik egnagyobb hazai veteránautós túrájának, az Odtimer Szuperkupa nyitófutamának. Fényesre töröt autócsodák, keemesen duruzsoó régi motorok, és persze ámuó közönség: a veteránozás éetérzése testközebő, náunk, Veszprémben. Te.: (+36) Csimpánzok hete Ápriis A főemősök védeme érdekében indított kampányt az Európai Áatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA), meyhez a Veszprémi Áatkert is csatakozott. A csimpánzok hete aatt kiáítás és programok várják majd az érdekődőket a Guya-dombi Csimpánzviág meett, mey jeeneg két csapat csimpánztó hangos. 26 Te.: (+36) Tavaszi Játékok Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Fesztivá Ápriis Tucatnyi ország fiatajai randevúznak Veszprémben a SZÉORSZÁG Rendezvényiroda és a GYERMEKMOSOLY Aapítvány szervezésében. Látványos művészeti produkciók, izgamas sportversenyek, pazar fevonuás és fantasztikus nemzetközi gáaműsor; ez a Tavaszi Játékok Fesztivá! 37 Te.: (+36)

5 kiráynék Veszprémi fesztiváok városa 5 Gizea Napok Május 3-8. Veszprém tavaszi összművészeti fesztivája várja Önt a Gizea Napok keretében, amey rendezvénnye városunk Gizea kiráynéra is emékezik. A többnapos esemény egyházmegyei zarándokatta veszi kezdetét, a programok sorában képzőművészeti kiáítások, nemzetiségi bemutatók, koncertek, gyermekprogramok sora követi egymást a város több pontján. A Gizea Napok egátványosabb része a jemezes történemi fevonuás, aho óriásbábokat, zászóforgatókat, zenészeket és táncosokat áthatnak városunk vendégei. Az Óváros téren utcabát tartanak, színesítve az itt szerzett éményeket. Az idei év főszerepői történemünk nagy kiráynéi esznek, akik tejes udvari pompában átogatják meg Veszprémet kíséretükke és kanceárjukka. 34 Te.: (+36) A TÁNC Fesztivája Május A fesztivá a magyar tánc- és mozgásművészeti éet egjobbjainak országos seregszeméje. A meghívott együttesek névsora a egsikeresebb intézményesített színházaktó a egmagasabban képzett, finanszírozásukat tekintve aternatív együttesekig terjed. 32 Te.: (+36) Ökofesztivá Június 4. Veszprémben az Óváros téren ezen a napon mindent megtaász, ami jó jöhet zöd éeted kiaakításához: többek között nap- és sörkoektorok, napeemes játékok, esővízgyűjtő rendszerek, szigeteőanyagok, környezetbarát szogátatások, tisztítószerek, ovasnivaók, praktikák. Számtaan program, kóstoó és sok-sok ötetes zöd megodás vár tehát június eső szombatján, ameyekke könnyen környezetbaráttá teheted otthonod. Gyere és hozd magadda a szomszédot is! Zödüjetek együtt! Te.: (+36)

6 6 Veszprémi fesztiváok Kabóciádé Csaádi Fesztivá Június A veszprémi Kabóciádé a gyerekek és az örök gyermekek fesztivája. Jöjjenek és ássanak: játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok és óriás társasjátékok, kabócás és vendég eőadások áthatók több napon át, városszerte! 33 együtt a Te.: (+36) csaád Múzeumok Éjszakája Június 18. A Múzeumok Éjszakája egy oyan kuturáis kaand, amey egyszerre könnyed és eméyüt, izgamas és tartamas. Múzeumaink kapui tárunak széesre Szent Iván éjjeén, és több száz programma várják a átogatókat, akik ingyenes táratvezetéseken, érdekes múzeumi eőadásokon, éte-ita kóstoókon, táncházakon vehetnek részt. Ezen a napon, amikor eszá az éj, Veszprém városa éetre ké. Te.: (+36) Modern Táncsportok Viágbajnoksága és Nemzetközi Amatőr Modern Táncfesztivá Június A Veszprém Arénában kerü megrendezésre a táncosok nagy örömére a Modern Táncsportok Viágbajnoksága és a Nemzetközi Amatőr Modern Táncfesztivá, mey során három napon keresztü hódohatnak szenvedéyüknek a zene és a tánc rajongói. A fesztivá rendezői a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége, a Gyermekmosoy Aapítvány és a SZÉORSZÁG Rendezvényiroda. 37 Te.: (+36) dance.different.hu

7 taákozás Veszprémi fesztiváok és barátok 7 Turizmus Nap Június ben másodízben kerü megrendezésre a Turizmus Nap, meye ez akaomma az Összefogás Veszprém Turizmusáért projekt sikeres megvaósítását ünnepejük. Ezt a napot a csaádoknak, gyerekeknek és a Veszprém-barátoknak szervezzük. A nap foyamán rendhagyó idegenvezetéseken ehet részt venni, meyeket híres veszprémiek vezényenek e, a kicsik kedvében járva esz kincskereső játék, rajzoás, origami, zsugorfóiázás is. Tartson veünk Csaádjáva ezen a szép nyári napon és merüjön e a Kiráynék városának kincseiben! Te.: (+36) Veszprém Raye Júius Szágudás, por és szereem ezt kínája Önnek a Veszprém Raye! Veszprém dimbes-dombos vidéke tácán kínája a kiváó terepet, vaamint az autót és piótát próbáó útvonaakat a endüetes autózás szeremeseinek. Az országos bajnokság veszprémi futama évek óta népszerű, évek óta több tízezer raye-rajongó zarándoko e a városban és környékén megrendezett futamokra. Te.: (+36) Utcazene Fesztivá Júius Veszprém minden júiusban néhány napra igazi fesztivávárossá aaku át: küönböző stíusú (etno, jazz, bues, rock) utcai formációk zenének déeőttő késő éjszakáig a bevárosban. áratan hanguat, vidám forgatag, amey a régen átott barátokat is összehozza és mindehhez persze a zene... Ne hagyja ki 2011-ben sem! 38 E-mai:

8 8 émény Veszprémi fesztiváok veünk Veszprémi Ünnepi Játékok Júius A Veszprémi Ünnepi Játékok egy oyan zenei, kuturáis nagyrendezvény, amey a magas minőségű magyar és nemzetközi produkciókat a kasszikus zenétő a jazz-en át az operáig kívánja bemutatni nézőinek évrő évre. A fesztivá 2004 augusztusában debütát a Veszprémi Vár csodáatos barokk főterén, a Szentháromság téren feáított színpadon. Az azóta etet években tucatnyi nemzetközi produkció sikeréve írta be nevét a Veszprémfest a magyarországi fesztivá-térképre. Részetes program a webodaon ápriis 1-jétő. 39 Te.: (+36) E-mai: Jegyvásárás: a TEX országos háózatában és a odaon. Veszprémi Nyári Fesztivá Augusztus Az idén augusztusban 11. évét ünnepő Veszprémi Nyári Fesztivá minősített fesztiváként ismét igazi csemegékke várja az érdekődőket. A Nyári Teátrum a hagyományoknak megfeeően zenei vátozatosságra törekszik, kiegészüve prózai produkciókka, színházi estekke. A Veszprémi Vigasságokon augusztus 7-én egész napos népművészeti vásár várja az érdekődőket az Óváros téren. A Nyári Orgonavarázs sorozat hiánypótó szerepet töt be és igazi zenei ínyencség. A hazai és küfödi orgonaművészek maradandó zenei éményt nyújtanak a átogatóknak. A Viágjava Estek a viág küönböző zenéit és ízeit kínáják a átogatóknak, hogy födünk kuturáis sokféeségét népszerűsítsék. A zenei ínyencségekre vágyók idén megismerhetik egy kis szeetét a roma, a dé-amerikai, az ír zene hangzásviágának és kutúrájának. A Fokórparádé mára hagyományos műsorrá vát a Szent István napi ünnep eőestéjén. Az eőadás után magyar táncház várja az érdekődőket. 34 Te.: (+36)

9 kuturáis Veszprémi fesztiváok kaandok 9 Vivace Nemzetközi Kórusfesztivá Ünnepejük Liszt Ferencünket! Augusztus A tény, hogy a viág ebben az évben ünnepi Liszt Ferenc szüetésének 200. évforduóját, kézenfekvővé tette, hogy a viági örömök megszóatatása meett a musica sacra, ezen beü is a spirituáis eragadtatás komponistagéniuszának akotásai feé nyissunk. A Vivace 2011 sajátos karakteréve a kitűzött közös kari számokka és hivatásos szimfonikus zenekar közreműködéséve vaóban emékezetes éményt ígér, ne hagyja ki Ön sem! Te.: (+36) Ce-Cup Nemzetközi Kéziabda Fesztivá Augusztus Tötsön e öt napot a sport jegyében a kiráynék és a kéziabdázás feegvárában, hiszen a korábbi sikerekre vaó tekintette Veszprém ismét heyet ad a Ce-Cup enevezésű nemzetközi kéziabda-fesztivának. Szurkojunk együtt a Kiráynék városában! Te.: (+36) Mesefesztivá Szeptember A Kabóca Bábszínház szervezésében egy több mint fé évtizede tartó fesztivá hívja a gyermekeket és szüeiket Veszprémbe, ameynek céja, hogy miné több módon eevenítse fe és népszerűsítse a mese a mesemondás és a mesehagatás hagyományait és közösségi éményét. 33 Te.: (+36) Ökovásár Szeptember 24. Az évtizedes hagyományokka rendekező egészség vására, az Ökovásár a Csaán Környezet- és Természetvédő Egyesüet szervezésében évrőévre igyekszik közeebb hozni Veszprém és környékének akóihoz az egészséges tápákozást, a természetes környezetet és a méregmentes éetet. Az Óváros téren megrendezésre kerüő vásáron Ön is megtaá mindent, ami egészséges és bio: bort, sajtot, mézet, zödséget és gyümöcsöt. Te.: (+36)

10 10 adventi Veszprémi fesztiváok csodák Szent Miháy-napi búcsú Október 2. Míg Szent Miháy napján a néphagyományok szerint a pásztorok a Szent György napkor kihajtott áatokka számonak e, addig Veszprém hagyománytiszteő város évén, saját értékeit, heyi táncosait és kézműveseit ünnepi Szent Miháy arkangya ünnepén. A búcsú akamáva a vásári forgatagban mindenki taá kedvére vaót: minőségi, kézze készüt portékákat, ékszereket, csipkéket. Közeebbrő ismerheti meg és próbáhatja ki a kedves vendég nagyapáink korának mesterségeit, kóstohatja meg régi korok ízeit, vaamint vidám programok is szórakoztatják a Veszprémbe érkezőt egy egész napon át a Veszprémi Várban. Te.: (+36) Veszprémi Játékok Gyerek Sziget Fesztivá Október Gyermekművészeti versenyprogramok, feépések, kiáítások, vásár és ingyenes interaktív programok a HARIBO Gyerek Sziget terein. A veszprémi színházkertbe várunk mindenkit október 8-án és 9-én! 37 Te: (+36) Iatos Advent November 26 - December 18. Veszprém csaádbarát önkormányzata az Iatos Advent csaádi programsorozatáva már több mint fé évtizede hívja és várja karácsonyi készüődésre, ráhangoódásra a heybeieket és az ideátogatókat. A kísérőprogramok során áatsimogatóva, forrat borra és frissen süt kürtöskaáccsa várnak a szervezők kicsiket és nagyokat az Óváros térre, aho a egkisebbek még Jouupukkiva, a finn Mikuássa is taákozhatnak. Aki pedig karácsonyi ajándékot szeretne készíteni, azt a Városháza auájában az ajándékkészítő játszóházak várják, aho gyöngyfűzés, csuhé, szama és gyékénytárgyak készítésére is van ehetőség. Te.: (+36) A Szervezők a műsorvátoztatás jogát fenntartják.

11 A Veszprém Aréna Magyarország egyik egmodernebb sport- és rendezvénycsarnoka, a Baatontó 10 percnyi autóútra a gyönyörű, történemi városban, Veszprémben várja Önt férőhey, 2000 m 2 küzdőtér 650m 2 eőcsarnok exkuzív besőépítészet professzionáis hang- és fénytechnika rangos nemzetközi sportversenyek sztárvendégek konferenciák tágas parkoó heikopter-eszáóhey Legyen a vendégünk, és hozza magáva csaádját, barátait is! Keemes szórakozást kívánunk Veszprémben!...aho hajnaban a Baaton, este a Bakony iatát érzed... Jegyinformáció: (88)

12 12 színház az egész A Kiráynék városának egyre vátozatosabb és színvonaasabb kuturáis értékeit sorova nem mehetünk e szó nékü a viágot jeentő deszkák meett. Veszprém abban a ritka heyzetben van, hogy három teátrumma is büszkékedhet. A annon Várszínház 2011-ben ünnepi 10. szüetésnapját. Béretes és béreten kívüi eőadásaikat Veszprémben, a SÉD Fimszínház színháztermében tartják, de szées műfaji skáán mozgó nívós produkciókat évezhet a közönség Baatonfüreden, Sümegen, Asóörsön, Ajkán,Baatonfűzfőn és más dunántúi heyszíneken. A annon Várszínház 2009 novembere óta az Inotai RETRO Színházban idézi meg a színházés táncművészet remekeive a as évek éetérzését. A RETRO Színház saját játszóheyként és befogadó színházként is működik. A 2010/2011-es színházi évad bemutatói: Jókai Mór: A KŐSZÍVŰ EMBER FIAI játék zenéve Tommy Steee Arthur Freed Betty Comden Adoph Green Nacio Herb Brown: ÉNEK AZ ESŐBEN musica Caro Godoni: KÉT ÚR SZOLGÁJA komédia OMEGA: ÉGI VÁNDOR musica Fenyő Mikós Tasnádi István: ARANYCSAAT musica Anthony Shaffer: MESTERDETEKTÍV bűnügyi játék Tipp: 2011-ben három kiemekedő bemutatóra hívjuk fe figyemét. Az Ének az esőben című viághírű fim színpadi vátozata hosszú kihagyás után újra átható esz, fergeteges sztepptáncokka, feedheteten daamokka. Az OMEGA Együttes egnagyobb ságereinek fehasznáásáva új, átványos, megdöbbentő produkció szüetett Égi vándor címme. Fenyő Mikós Tasnádi István: Aranycsapat című musicajének kőszínházi bemutatója után ekészü a produkció 100 szerepős, szabadtéri vátozata táncosokka és futbatechnikai produkciókka kiegészüve. Ezen kívü váaszthat a kedves néző a annon Várszínház köze 20 műsoron tartott, nagysikerű eőadása közü. 32 Veszprém, Rákóczi utca 5. Te.: (+36) , (+36) A Veszprémi etőfi Színház 2010/2011-es évada bőséges, műfajokban gazdag és színes produkciókat kíná. A közönség mintegy harminc küönböző darabbó váaszthat kedvére vaó igényes és színvonaas eőadásokat. Oyanokat, meyek métóak a színház mútjához, hagyományaihoz. Veszprémben rendez többek között Szerednyey Béa, Szergej Maszobojscsikov, Dömöky János, Szinetár Mikós és Vaó éter. A színház igazgatója, Oberfrank á sikeresen áította színpadra a Csókos asszony című operettet és színészként is bemutatkozott a közönségnek az évadban. Eperjes Károy művészeti tanácsadóva együtt játszik a Szentivánéji áom című darabban. A nézők Veszprémben oyan vendégművészeknek is tapsohatnak idén, mint Varga Mikós, Sasvári Sándor, Hirting István, Sághy Tamás, és indroch Csaba.

13 13 Újdonságként gyermekoperát is áthat a pubikum Veszprémben. A gyermek és fenőtt közönség nagy örömme üdvözöte és vastapssa jutamazta A kis herceg című eőadást, amey szintén átható a teátrumban Juhász Róza rendezésében. Toronykőy Attia rendezte meg a omádé kiráy új ruhája című eőadást a színházban. A feújított Latinovits-Bujtor Játékszínben pedig küönböző béretsorozatokban saját kiáítású és meghívott vendégprodukciókka kedveskedik a nézőknek a színház. Ezek közü kiemekedik Trokán Annáva a főszerepben a Jeanne D Arc, amit Kéri Kitty áított színpadra és az Utazás az éjszakába Dömöky János rendezésében. 2010/2011-es évad: nagyszínházi bemutatók Mikós Tibor - Kocsák Tibor: ANNA KARENINA musica - opera Mikszáth Kámán: A NOSZTY FIÚ ESETE TÓTH MARIVAL színmű Wiiam Shakespeare: SZENTIVÁNÉJI ÁLOM vígjáték Zerkovitz Béa - Sziágyi Lászó: CSÓKOS ASSZONY operett ierre-augustin Caron de Beaumarchais: FIGARO HÁZASSÁGA vígjáték 31 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2. Te.: (+36) A Kabóca Bábszínház gondoskodik arró, hogy a egfiataabb korosztáy képviseői se maradjanak városunkban színházi programok nékü! Az intézmény 2011-ben ünnepi hivatásos színházzá váásának tizedik évforduóját. A szüetésnap akamábó vátozatos programok, megepetések várják a átogatókat. Havonta taákozhatnak a gyerekek majd Habakuk kiráya és Boróka kiráynéva, ők kísérik végig az ünnepi programsorozatot. Lesz bogárbábkészítés, animációs műhey és bogárhang-feismerés is, no meg az emaradhatatan fesztiváok: Kabóciádé Csaádi Fesztivá és Mesefesztivá. A bábos teátrumban taáható az országban is egyedüáó Kabóca Házikó, mey a 3 éven aui kisgyerekek és szüeik számára minden nap nyitva tartó játszóhey, vaamint a Kabóca Báb-odú, aho rendszeresen bábkiáítás átható. A Kabóca Bábszínház egész évben izgamas gyermekprogramokka, játékokka (csecsemőszínházi produkciók, játszóház és táncos fogakozások) kíná kikapcsoódást a egkisebbeknek és szüeiknek, emeett a teátrum évközben számos vendégeőadásnak is heyet ad. A Kabócai Bábszínház eőadásai: A KALABA ZÁRT LÁNY Lázár Ervin meséibő írta Kocsis Rozi Battner-díjas LACI ÉS A CSÚNYA KISLÁNY Marék Veronika meséibő bábszínpadra akamazta: Tamás Erzsébet A HÉTSZÉSÉGŰ KIRÁLYKISASSZONY Benedek Eek meséje nyomán írta Kovács Gáborján FARKASBARKAS ÉS RÓKAKOMA írta: Kocsis Rozi LÁDAFIA MESE- bábjáték NARA NA színpadi játék ÁLLATTÖRTÉNETEK 1-2. babaszínházi eőadás GIRGÁC LACKU vásári bábjáték ÁLOM-ÁLOM, KITALÁLOM zenés játék bábokka JANCSI MESÉI Nádori Lídia Sárkány a épcsőházban című könyve aapján CSIKERÓZSIKA Mosonyi Aiz fedogozásában HA DEDE - Zenés tárgyjáték - babaszínházi eőadás - A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiege közös produkciója 33 Veszprém, Vögyhíd tér 5. Te.: (+36)

14 F e j F e j e s - ÚT ÚT Vasútáomás ÚT 40 A r a n y o s - v 3 JUTASI TÜZÉR U. SZENT SZILVÁDI TÜZÉR UTCA ö g y ISTVÁN 4 UTCA 8,10 UTCA U. Séd TÁNCSICS MIHÁLY 5 ÚT Séd 6 Maom-árok B e t e k i n t s - v ö g y ZOO Séd Benedekhegy ZOO 3 DÓZSA GYÖRGY Séd 28 VÁR B u h Óváros tér i - m v ö g y Vögyikút-vögy Cserhát JUTASI ÚT Autóbusz pu. JUTASI út 9 26 e s - v ö g y 34 UTCA ÓVÁRI FERENCÚT Kossuth Lajos utca BRUSZNYAI ÁRÁD U. BUDAEST ADY ENDRE Iskoa u. 7 ZOO v ö g y MÁRTIROK Csatakozás a 8. sz. fõúthoz UTCA BAJCSY-ZSILINSZKY ENDRE UTC EGYETEM Herend Rábafüzes 8 8 E66 5 UTCA 8 6 JÓZSEF ATTILA STADION 20 UTCA STADION UTCA Ördögárok ÚTJA FÜREDI CSEREES Soromp 9 JÓZSEF ATTILA NYUGATI ÚTGYÛRÛ D Nemesvámos Nagyvázsony Tapoca

15 Û HASZKOVO U. HASZKOVÓ U. HASZKOVÓ U. utca Látóhegyi-vízfoyás ÉSZAK-KELETI ÚTGYÛRÛ Bedevögy utca 82 Veszprém 30 Aréna 7 KÜLSÔ-KÁDÁRTAI ÚT 4 Epény Zirc Győr I Tourinform Veszprém Információs iroda J BUDAEST HOLD U. ÚT Várpaota Székesfehérvár Budapest 8 E66 5 A Tourinform iroda Veszprém történemi városrészében, könnyen megközeíthető heyen taáható, modern, akadáymentesített, tágas környezetben. Kiaakításakor gondotunk a kisgyerekes csaádokra is, a kicsiket játszósarok várja. CHOLNOKY JENÔ U. A 18 ÚT U. ADY ENDRE U. UTCA CHOLNOKY JENÔ UTCA E66 8 ÚTGYÛRÛ 6 7 Szogátatásaink: Turisztikai információnyújtás Kiadványok, térképek Veszprém és Magyarország egszebb vidékeirő Képesapok, útikönyvek, ajándéktárgyak árusítása Idegenvezetés szervezése Audioguide és GS készüékek bérbe adása Érintőképernyős információs pont, ingyenes Wi-Fi csatakozás Jegyárusítás heyi, befödi és küfödi rendezvényekre ALMÁDI ÚT ALMÁDI UTCA CHOLNOKY JENÔ 42 8 Veszprém, Óváros tér 2. Te./Fax: (+36) E-mai: GS N E UTCA CSEREES ÚT KELETI 9 ÚTGYÛRÛ 8 E66

16 16 egyházi Veszprémi Érsekség emékek A magyar egyház aapjairó 1001 húsvétján áapodtak meg a Ravennai zsinaton, II. Sziveszter pápa engedéyéve. Veszprém vot az ország eső püspöki székheye, főpásztora egyútta a magyar kiráyné kanceárja is vot, s így eőjogai közé tartozott megkoronázása. Utojára ban Hornig Károy gyakorota ezt a jogot Zita kiráyné koronázásakor. A kiráyné bíborosnak ajándékozott pásztorbotját a Bodog Gizea Főegyházmegyei Gyűjtemény őrzi. A koronázási jogra uta az a koronázási paástmásoat, meyet Ranoder János Erzsébet kiráyné 1867-es megkoronázásakor kapott és az Erzsébet ekkor viset díszruhájábó készüt miseruha. A XVIII. század markáns mecénás-püspökegyénisége, adányi Biró Márton tejes iturgikus ötözetét is őrzi a múzeum, meyet Mária Terézia ajándékozott a főpásztornak. Itt taájuk Vetési Abert aranyszáa átszőtt miseruháját, meyben a püspök 1476-ban Mátyás kiráy feeségét, Beatrix kiráynét koronázta. A nagyvázsonyi kastéy eefántcsont-korpusza a XVII. század késő reneszánsz akotása. A román, gótikus és barokk ötvösművészet meett a múzeum őrzi Dürer Mária éete grafika-sorozatát is ban, Fener Jakab tervei aapján itt készüt e Magyarország egyik egszebb késő barokk paotája, a mai Érseki aota szemet gyönyörködtető termeive, díszebédőjéve. Könyvtára kötetet számá. Az impozáns paota faához simu a XIII. századbó származó gótikus Gizea kápona, ameynek bizáncias jeegű freskói a 12-bő 6 aposto éetnagyságú aakját őrizték meg. Az Érseki aotáva szemben 2011 őszén nyitja meg kapuit a Szaéziánum Érsekségi Turisztikai Központ, amey hangszerkészítő átványműheye, barokk enteriőr kiáítássa és gyermekfogakoztatóva várja majd átogatóit egész évben. A Szent Miháy Baziika Főszékesegyházat az ország eső és egrégebbi székesegyházát Szent István kiráy és Gizea kiráyné építette. A magyar kiráynék a város székesegyházának mindenkori kegyurai votak, erre uta a teepüés közismert megnevezése: Veszprém, a Kiráynék városa. A székesegyház gótikus atempomában taáható két híres veszprémi püspök, Beriszó éter és adányi Biró Márton síreméke. A Baziikában júiusban és augusztusban minden pénteken déi 12 órakor orgonajáték haható. A szintén a Várban taáható Szent György káponában bújnak meg annak a körtempomnak a romjai is, ameyben Szent György fejerekyéjét őrizték, és aho Szent István kiráy fia, Szent Imre herceg szüzességi fogadamat tett. A átogatható egyházi épüetek nyitvatartási ideje május 1 - október 15. naponta óráig. Te.: (+36)

17 kortárs Művészetek Háza művészet 17 A Művészetek Háza a Veszprémi Várban, a Tűztorony meett, barokk épüet-együttesben taáható. Látnivaóink: Modern Képtár Vass Lászó Gyűjtemény A Vass-gyűjtemény a egjeentősebb hazai műegyüttes a konstruktivista szeméetű akotók munkáibó. A gyűjteményben megtaáhatóak Barcsay Jenő, Deim á, Haraszty István, Josef Abers, Jesus Rafae Soto, Max Bi és más jeentős magyar és küfödi művészek akotásai. Júius 29 - október 30. közt a 3 Generáció BILL című kiáítás tekinthető meg a gaériában. A Max Bi, Jakob Bi és David Bi képzőművészek munkáit bemutató táraton a Bi csaád három generációjának művészi útját, a geometrikus, konkrét művészet emút 100 évét átöeő evoúcióját ismerhetik meg az érdekődők. Nyitva: vasárnap kivéteéve naponta óráig Vár u Te.: (+36) Dubniczay-paota Lászó Károy Gyűjtemény Lászó Károy műgyűjtő a huszadik század három jó körühatároható művészeti korszakára heyez hangsúyt: a tízes-húszas évek avantgard tendenciáira, a két viágháború közötti törekvésekre és az emút fé évszázadban megjeenő új éetpáyákra. A gyűjteményben megtaáhatók Beöthy István, Bortnyik Sándor, Mohoy-Nagy Lászó, Ripp-Rónai József meett Marceo Morandini, Thio Maatsch, Francis icabia művei is. Nyitva: hétfő kivéteéve naponta óráig Vár u. 29. Te.: (+36) Csikász Gaéria Június 25-tő szeptember 18-ig: Imre Kocsis Szűkített éetmű című tárata. Imre Kocsis 1956-ban részt vett a forradaomban, éete veszéyben forgott, ezért Németországba emigrát tő készíti eső konstruktivista munkáit. Kocsist egy éeten át fogakoztatta a tér és a tér ábrázoása. Korai festészetében a képtérre fogakozik, majd objektjeive a tér háromdimenziós térkoncepciói kerünek munkássága eőterébe. Nagy hatássa vannak rá korának műszaki építményei, a Rajna-Ruhr-vidék és New York városi tájai. Ezek az émények inspiráták konstruktív festményeit, rajzait, pasztikáit. Nyitva: vasárnap kivéteéve naponta óráig Vár u. 17. Te.: (+36) Tűztorony vagy Vigyázótorony A 48 méter magas torony kör aaprajzú tömbje a Vár XIII. századi bástyájábó maradt fenn, ameyet később védemi céokbó femagasítottak és megerősítettek ben építették meg az aatta évő fecskendőházat a védeem hatékonysága érdekében. A toronyóra óránként Csermák Anta veszprémi zeneszerző hanguatos verbunkosát játssza. Látogatható: naponta óráig 27 Művészetek Háza Veszprém, Vár u. 17. Te.: (+36) E-mai:

18 18 megyei Laczkó Dezső Múzeum kincsek A Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum Veszprém megyérő szó a viágnak és a viágró szó a megyeieknek. Történeteket, éeteket mesének e a mútbó, a jeenbő és a jövőrő, hiszen historia est magistra vitae. A megyében egjeentősebb és egrégebben aapított múzeum eső eetei 1903-ban kerütek a gyűjteménybe, az Erzsébet iget hűs fái közt megbúvó épüet faai közt pedig 1925-tő várja a átogatókat. A múzeum darabbó áó gyűjteménye feöei Veszprém és a megye néprajzát, régészetét, történemét, képző- és iparművészetét, irodaomtörténetét, vaamint igen jeentős a numizmatikai gyűjteménye is. Áandó kiáításukban Veszprém megye kuturáis örökségét jeenítik meg. Időben és térben utazva történeteket mesének, az őskortó napjainkig, az avaroktó nagyszüeinkig. Legrégebbi régészeti eeteik a Kr. e. V. évezredbő származnak! A Látványkönyvtár és Tudástár ősnyomtatványok, több száz éves antikvák, eső kiadású XVII XIX. századi magyar szépirodami és tudományos művek otthona, modern kori vetítőin pedig a megyérő készüt archív és mai fimfevéteek forognak. Időszaki kiáítások 2011-ben: Február 22 - Május 29. Hivatása kéziabdázó veszprémi kéziabda történet Június 3 - November 27. Művészet a Baaton-fevidéken Június 19 - November 4. Feszabaduástó a megszabaduásig Emékezés a szovjet csapatkivonuás 20. évforduóján A TudásTér múzeumpedagógiai programok központja. A kiskorú átogatók körében népszerű múzeumpedagógiai órák kapcsoódnak a múzeum kiáításaihoz, iskoai tananyaghoz és a Bakonyi Házhoz. A egújabb technikáva feszeret, európai szintű oktató- és fogakoztatóterem kézzefoghatóvá teszi a tankönyveket, teret ad akotásra és régészeti gyakoratokra egyaránt. 29 Veszprém, Erzsébet sétány 1. Te.: (+36) E-mai: Időszaki kiáításaik heyt adnak művészeti, néprajzi, régészeti, kortárs, irodami vagy akár sporttörténeti táratoknak. Az aktuáis kiáításokró a Múzeum honapján ovashat.

19 séták másképp 19 A Baaton-M-Tourist Utazási Iroda 55 éves szakmai tapasztaatta, megbízhatóságga és tejeskörű szakmai szogátatáspaettáva teszi tejessé vendégei eégedettségét. Szeméyre szabott kiránduó- és programajánatai maximáisan kieégítik az egyéni vendégek, baráti társaságok és iskoai csoportok igényeit is. Tevékenységek: száásheyfogaás száodákban, panziókban, kempingekben baatoni házak bérbeadása kiránduások, programok szervezése igény szerint egész Magyarországon reptéri transzferek, autóbuszbérés garantát programok szervezése, többnyevű idegenvezetésse idegenvezetők közvetítése utasbiztosítások, utazási utaványok színház- és koncertjegyek értékesítése vautavátás Térjen be hozzánk, kérje szeméyre szabott ajánatainkat, szeretette várjuk! Veszprém, Szabadság tér 2. Te.: (+36) ; Fax: (+36) E-mai: További irodáink: Ajka, Szabadság tér 19. Te.: (+36) Baatonamádi, etőfi u. 6. Te.: (+36) Sümeg, Kossuth u. 15. Te.: (+36) Tapoca, Arany J. u. 2/A. Te.: (+36) A RENDEZVÉNYROFI KFT. magas színvonaú, egyedi igényekhez igazodó szogátatást nyújt, egyen szó céges rendezvényrő, csaádi vagy baráti összejöveterő! Meséő házak városnézés GS készüékke Veszprém a Kiráynék városa! Ismerje meg Ön is az ebűvöő történemi várost játékos formában, a egmodernebb technikai eszközök segítségéve. A városnéző interaktív kaandjáték eérhető a Tourinform irodában és a partner száodákban. Aho minden a kivétees nap körü forog Csaádi és szabadidős programok, céges rendezvények szervezése ankéttó a zsúrig, minitő a megáig. Maximáis szakérteemme és odafigyeésse, a megrendeőve foyamatosan egyeztetve végezzük feadatainkat a egkisebb eseménytő a egextrémebb megbízásig. Indujon a banzáj. rofi hangtechnika a tökéetes hangzásért: rendezvények kompett hangosítása minőségi eszközökke. Ha buit, partyt rendezne vagy csaádi körben szórakozna, mi tejeskörű hangtechnikai szogátatást kínáunk igény szerint fényeffektekke a hanguat fokozásához! További szogátatáskínáatunkbó: artykeékek (rendezvénysátor, sörpad-garnitúra, evőeszköz-, pohár- és étkészet), hang-, fény- és vizuátechnikai berendezések (mobi hangrendszer, mikrofon, projektor) bérbe adása. 40 Te.: (+36) Te./Fax: (+36)

20 20 csaádbarát Veszprémi Áatkert fejesztések A Veszprémi Áatkert a bevárostó kis sétáva eérhető, a festői szépségű Fejes-vögyben fekszik augusztus esején nyitotta meg kapuit Magyarország eső vidéki áatkertje, mey taán a egszebb természeti, tájképi adottságokka rendekezik. Hatamas társadami összefogássa a munka mértékét tekintve szinte pianatok aatt épüt fe. A vögyben oyan hagyományos áatkerti áatok áthatók, mint az egzotikus éőheyrő származó nagymacskák, a hatamas méretű kamcsatkai medvék, de érdekességek is, mint pédáu a játékos madagaszkári fémajmok. Számos, eddig nem tartott áat, mint pédáu pampanyú, kapibara átható már az Áatkertben, ietve a nemzetközi fajmegmentő program keretében érkezhetett egy, Magyarországon csak Veszprémben átható dzseada-pávián csapat is. A feső, úgynevezett Guya-dombi részen taáhatóak a egújabb fejesztések, mint pédáu hazánk egyik egszebb, és 1 hektáros nagyságáva kiemekedő Afrika-szavanna kifutója, mey otthont ad zebráknak, antiopoknak és a egnépszerűbb áatainknak, abonak, Rebekának és Narunának a széesszájú orrszarvúcsaádnak. Az Áatkert fennáása óta eőször jó időben négy zsiráfbika is átható a hatamas kifutóban őszén kerüt átadásra a zsiráfokat bemutató Afrika ház, aho az időjárás viszontagságaitó függetenü, üvegfaa eváasztott átogatói térbő figyehetőek meg a enyűgöző hosszúnyakúak, akik Németországbó ietve Dániábó érkeztek Veszprémbe. A szavanna kifutó szomszédságában épüt fe a kiaakításában és tematikájában Európában is egyedüáó kompexum, a Csimpánzviág, mey minden tekintetben megfee a modern kor turisztikai, áatkertészeti evárásainak. Jeeneg két csimpánzcsapattó hangos a ház, meynek beső átogatói tere ehetővé teszi, hogy az év minden időszakában, így téen is megtekinthetőek egyenek a átogatók nagy kedvencei. Az Áatkert program-kínáatát nyári napközis zoo- és póniovas táborok és a csoportok áta kérhető szogátatások, az áatkerti fogakozások és az idegenvezetés színesíti. Népszerűek a naponta megtekinthető áatbemutatók, aho szakemberek tartanak átványetetéseket, meyek során számos érdekességet árunak e kedvenceikrő.

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe.

Kérelmezök vállalják a helyiségrész teljes felújítását, amennyiben azt kedvezményes 4 OOO Ft/m2/év bérleti díj megállapításával vehetik igénybe. Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere y. ',. sz. napirendi pont Tárgy: Javasat a Budapest X. kerüet Újhegyi sétány 12. szám aatti heyiség egy részének bérbeadására Tisztet Gazdasági

Részletesebben

TDM modell Veszprémben

TDM modell Veszprémben TDM modell Veszprémben Együttmőködés és/vagy verseny? 1. Hogyan profitálhatnak a turisztikai vállalkozások a közösen irányított helyi TDM mőködésébıl? 2. Lehet-e tényleges együttmőködés vállalkozás és

Részletesebben

Az egészségtudatos táplálkozás és életmód magazinja. Egyedülálló hatékonyságunk bizonyítékai

Az egészségtudatos táplálkozás és életmód magazinja. Egyedülálló hatékonyságunk bizonyítékai Az egészségtudatos tápákozás és éetmód magazinja Egyedüáó hatékonyságunk bizonyítékai a magazin Az egészségtudatos tápákozás és éetmód magazinja 5 éve stabi jeenét a hazai médiapiacon apszámonként 51.000

Részletesebben

?-G.!:J számú előterjesztés

?-G.!:J számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere?-G.!:J számú eőterjesztés Eőterjesztés a Kerüetfejesztési és Környezetvédemi Bizottság részére "Tiszta udvar, rendes ház 2012", vaamint "Tiszta,

Részletesebben

(/ri. számú előterjesztés

(/ri. számú előterjesztés (/ri. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Jegyző je Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat áta fenntartott neveésioktatási

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Javaslat stratégiai együttműködési megállapodás megkötésére Sagótarján Megyei Jogú Város Pogárm estere Szám:12382/2014. Javasat stratégiai együttműködési megáapodás megkötésére A szabad váakozási zónák kedvező fetéteeket és kedvezményeket biztosítanak a gazdasági

Részletesebben

MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM

MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM MEGYE BOLT NÉV IR.SZ. VÁROS CÍM Veszprém coop mini 8256 Ábrahámhegy Patak u.1. Veszprém coop abc 1 8561 Adásztevel Árpád u. 4. Veszprém coop abc 1 8451 Ajka Padragi út 177. Veszprém Marci Abc 8400 Ajka

Részletesebben

j_')-. számú előterjesztés

j_')-. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés j_')-. számú eőterjesztés a Humánszogátatási Bizottság részére a kőbányai iskoák működését segítő aapítványok támogatásának eszámoásáró

Részletesebben

A környezet adta lehetőségek fejlesztése, igényes, vonzó lakókörnyezet

A környezet adta lehetőségek fejlesztése, igényes, vonzó lakókörnyezet 1 aprojekt, vezető: Faskárné dr Hőnigh Magdona A környezet adta ehetőségek fejesztése, igényes, vonzó akókörnyezet projektmenedzser: Deák Iboya a cé eérésének határideje 1. a.) Gyógyszertár és az Egészségügyi

Részletesebben

0f. számú előterjesztés

0f. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere,, ' 0f. számú eőterjesztés -- Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest X. kerüet, Újhegyi sétány 16. (hrsz: 42309/27) szám aatti

Részletesebben

Október 4. péntek. Október 5. szombat

Október 4. péntek. Október 5. szombat 2013. október hónapra tervezett sebességmérések (Veszprém MRFK) Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 08.30-09.30 8-as sz. főút Devecser és Ajka-Bakonygyepes közötti szakasza 09.50-11.00 Devecser,

Részletesebben

Túl a horizonton Absolute 70

Túl a horizonton Absolute 70 Tú a horizonton Absoute 70 86 Yacht Express & Cub magazin 2009. június 87 Szerző: Lövey Ádám (smith&marton) Eddigi egnagyobb hajóját mutatta be Cannes-ban az Absoute Yachts. Innováció és praktikum ez az

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés I. számú melléklet: A gyűjtőkörzetekhez tartozó települések listája Sorszám Település Ajkai gyűjtőkörzet 1 Adorjánháza 2 Ajka 3 Apácatorna 4 Bakonyjákó 5 Bakonypölöske 6 Bodorfa

Részletesebben

1. melléklet. 10 274 HB lakóház. 2008 Ányos Pál u. 24 267 HB lakóház. 1 285 H Rupert -ház lakóház. 9 143 H lakóház. 1 2499 H lakóház 6 2470 H lakóház

1. melléklet. 10 274 HB lakóház. 2008 Ányos Pál u. 24 267 HB lakóház. 1 285 H Rupert -ház lakóház. 9 143 H lakóház. 1 2499 H lakóház 6 2470 H lakóház Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/202. (III.30.) rendelete az épített környezet értékeinek helyi védelméről. melléklet H B T Jelmagyarázat Homlokzati elemek, vakolatdíszek - architektúra,

Részletesebben

Balaton. Nyugat. travel magazin. www.west-balaton.hu. Nyugat-Balaton. Nyárország. Hegyek, vizek találkozása. Múzeumok városa. Keszthely.

Balaton. Nyugat. travel magazin. www.west-balaton.hu. Nyugat-Balaton. Nyárország. Hegyek, vizek találkozása. Múzeumok városa. Keszthely. Nyugat Baaton trave magazin Nyugat-Baaton Nyárország Hegyek, vizek taákozása Múzeumok városa Keszthey Gyenesdiás Vonyarcvashegy Baatongyörök Zaakaros Hévíz Az egészség forrása Az egészség és a weness hazája

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

SZÁLLÁS AJÁNLATOK (saját ügyintézésben!) a 2015. évi Országos Molnárnapokhoz VESZPRÉM

SZÁLLÁS AJÁNLATOK (saját ügyintézésben!) a 2015. évi Országos Molnárnapokhoz VESZPRÉM 1 Péter Pál Panzió Veszprém, Dózsa Gy. út 3. Tel/Fax: 88/328-091 www.peterpal.hu E-mail: info@peterpal.hu SZÁLLÁS AJÁNLATOK (saját ügyintézésben!) a 2015. évi Országos Molnárnapokhoz VESZPRÉM Szobák száma:

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a védőnői szakmai napok támogatásáró 2011. szeptember 29-30. között a Kőbányai Egészségügyi Szogáat Védőnői Szogáatának 16 védőnője

Részletesebben

Q~ számú előterjesztés

Q~ számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Q~ számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére A Rákosmenti Mezei Őrszogáat 2012. I. féévi Szakmai Beszámoójáró I. Tartami

Részletesebben

't P számú előterjesztés

't P számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 't P számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Torna Cub 2013. évi támogatásának eszámoásáró és az Egyesüet tevékenységérő

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT - MEGÁLLAPODÁSOK Együttműködő V.M.J.V. Egyesített Bölcsődéje - Módszertani Bölcsőde Pannon Várszínház Színművészetfejlesztési Nonprofit Kft. Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete

Részletesebben

Balaton VOLÁN Személyszállítási Zártkörűen működő részvénytársaság

Balaton VOLÁN Személyszállítási Zártkörűen működő részvénytársaság 8200 Veszprém, Pápai u. 30. Postacím: 8201 Veszprém, Pf. 77. Tel.: *(06 )88/590-686, Fax: (06) 88/590-652 E-mail: balatonvolan@balatonvolan.hu Internetcím: www.balatonvolan.hu Balaton VOLÁN Személyszállítási

Részletesebben

Veszprém. Aréna. Állatkert Veszprém. Fesztiválok. Kulturális kalandok Vár

Veszprém. Aréna. Állatkert Veszprém. Fesztiválok. Kulturális kalandok Vár 2012 2012 Veszprém Fesztiválok Állatkert Veszprém Aréna Kulturális kalandok Vár 2 história Legendák sora lengi körül Veszprémet, amelyről úgy tartják: Géza fejedelem, majd fia, I. István király és felesége,

Részletesebben

Összefüggések a marótárcsás kotrógépek elméleti és tényleges

Összefüggések a marótárcsás kotrógépek elméleti és tényleges Összefüggések a marótárcsás kotrógépek eméeti és tényeges tejesítménye között BREUER JÁNOS ok. bányamérnök, DR.DAÓ GYÖRGY ok. bányagépészmérnök, ok. küfejtési szakmérnök A küfejtésnek a viág bányászatában

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT MEGÁLLAPODÁSOK 2013-2014 Megjegyzés: A lejárt érvényességű közösségi szolgálatok megújítása folyamatban van. Együttműködő Ajkarendekért 8-25-1/2013 2014. augusztus 31. Litéri Református

Részletesebben

Szórakozás A nyüzsgő éjszakai élet, valamint

Szórakozás A nyüzsgő éjszakai élet, valamint 20 Hersonissos AMOUDARA Rodosz A napfény szigete Iayssos IXIA Paradisi Rodosz Eheyezkedés Rodosz a maga 1398 négyzetkiométer kiterjedéséve a Dodekanes szigetcsoporgnagyobb görög szigete, mey a Födközi-

Részletesebben

J ~15-. számú előterjesztés

J ~15-. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere J ~15-. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos abdarúgó páyaépítési programján történő

Részletesebben

61o. l. Tartalmi összefoglaló. Budapest Főváros X. kerület. . számú előterjesztés

61o. l. Tartalmi összefoglaló. Budapest Főváros X. kerület. . számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 61o. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére egyes szociáis aapszogátatások megszervezésérő és forrás biztosításáró. Tartami

Részletesebben

Radványi Gábor alpolgármester. Szabó László vezérigazgató. Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat fedett jégpálya létesítésére

Radványi Gábor alpolgármester. Szabó László vezérigazgató. Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat fedett jégpálya létesítésére Eőterjesztő: Eőkészítő: Radványi Gábor apogármester Kőbányai Vagyonkezeő Zrt. Szabó Lászó vezérigazgató Tárgy: Javasat fedett jégpáya étesítésére Tisztet Képviseő-testüet! A Budapest Főváros X. kerüet

Részletesebben

Kréta. A történelem bölcsője

Kréta. A történelem bölcsője 6 Kréta A történeem böcsője Eheyezkedés Kréta a Födközi-tenger keeti részén terü e, mindöszsze 200 km távoságra az afrikai partvidéktő északra. A keet-nyugat irányú sziget, a maga 8300 négyzetkiométer

Részletesebben

. számú előterjesztés

. számú előterjesztés J~!f. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Radar Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda 2012. évi tevékenységérő

Részletesebben

ELMIB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMIÜZLETSZABÁLYZATA. l l I I BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1.

ELMIB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMIÜZLETSZABÁLYZATA. l l I I BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1. ELMB ZRT. FÖLDGÁZKERESKEDELMÜZLETSZABÁLYZATA BUDAPEST, 2009. SZEPTEMBER 1. i r L L ELMB Zrt. Födgáz- kereskedemi Üzetszabáyzata TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.................................. 3 1. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Nagyteljesítményű elektrolízis berendezések www.prominent.com

Nagyteljesítményű elektrolízis berendezések www.prominent.com Biztonságos és hatékony vízfertőtenítés konyhasóva Nagytejesítményű eektroízis berendezések www.prominent.com Környezetbarát vízfertőtenítés Az eektroízis gazdaságiag böcs, műszakiag érett aternatíva a

Részletesebben

/3 ey. szám ú előterjesztés

/3 ey. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere /3 ey. szám ú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére az európai uniós és egyéb páyázatok aktuáis áásáró szóó tájékoztatóró I.

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény

Részletesebben

Közép-Európán átívelő zarándokút. Balatonalmádi-Sümeg. térképes tájékoztató füzet. www.balatonfelvidek.mariaut.hu

Közép-Európán átívelő zarándokút. Balatonalmádi-Sümeg. térképes tájékoztató füzet. www.balatonfelvidek.mariaut.hu Közép-Európán átíveő zarándokút Baatonamádi-Sümeg térképes tájékoztató füzet www.baatonfevidek.mariaut.hu Bevezető odaak Tartaom 2-7 1 8-11 2 12-17 3 18-21 Bevezető odaak 2. o. Turisztikai termék nyomtatott

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bbasmeret aapok Bbasmeret aapok 1 Isten 2 Jézus Krsztus 3 Szent Szeem Szentháromság 4 A Bba 5 Az Ember 6 Bűn megvátás 7 Újjászüetés, megszenteődés 8 Betötekezés Szent Szeemme 9 Kegyeem 10 Ht 11 Krsztus

Részletesebben

737, számú előterjesztés

737, számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármestere 737, számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a közneveési feadatot eátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények áami

Részletesebben

~IIami ~ámbrtlő$ék JELENTÉS. a távfűtés és melegvízszolgáltatás támogatási és gazdálkodási rendszerének vizsgálatáról. 1991. május hó 55.

~IIami ~ámbrtlő$ék JELENTÉS. a távfűtés és melegvízszolgáltatás támogatási és gazdálkodási rendszerének vizsgálatáról. 1991. május hó 55. ~IIami ~ámbrtő$ék JELENTÉS a távfűtés és meegvízszogátatás támogatási és gazdákodási rendszerének vizsgáatáró 1991. május hó 55. A vizsgáatot Nagy József régióvezető főtanácsos vezette. Az összefogaót

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselötestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselötestülete Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere ---számú eőterjesztés Eőterjesztés a Humánszogátatási Bizottság részére a Kőbányai Torna Cub 2014. évi támogatásának eszámoásáró I. Tartami

Részletesebben

/r 4fJo._(-~J-/-~Df1.

/r 4fJo._(-~J-/-~Df1. 1 í '''"'''" \,. wrükt Kóbányai ", ",.. : \.. ', ' 1.. :,. t~qn i: eti-testiif:t üése BUDAPEST FOVAROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT.; ALPOLGÁRMESTERE /r 4fJo._(-~J-/-~Df1. J_;.:,_' Tárgy: Javasat aapítványi

Részletesebben

--'-'--1 számú előterjesztés

--'-'--1 számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 'Í, ( - --'-'--1_ _ számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a "Kőbányai Komposztáási Program- 2015" enevezéső páyázat kiírásáró

Részletesebben

természetesen közel www.velencei-to.hu

természetesen közel www.velencei-to.hu www.veencei-to.hu természetesen köze A Veencei-tó Magyarország egyik eghanguatosabb vidéke, egy varázsatos hey, ahova eátogatva megannyi éménnye távozhat. Mindezt megkaphatják Budapesttő mindössze 40 percnyire

Részletesebben

NYÁR A BALATON - FELVIDÉKEN

NYÁR A BALATON - FELVIDÉKEN NYÁR A BALATON - FELVIDÉKEN Dobosi Pincészet és Vendégház Szentantalfa Hóvirág Apartman Balatonakali Sarokház Panzió - Tihany FÉK Étterem - Balatonakali Pántlika Porta - Nagyi Kertje Teaház - Aszófő Kirándulások

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

de ne hagyjuk ki Erzsébet királynő élmény minden korosztály számára.

de ne hagyjuk ki Erzsébet királynő élmény minden korosztály számára. 36 A smaragd sziget Eheyezkedés Korfu, vagy ahogy a görögök nevezik, Kerkira Görögország és a jón-tengeri szigetcsoporgészakibb szigete, Abániátó mindössze 2,5 km-re terü e. Mindaz, ami a jón-szigeteken

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

Gemenci. túraajánlatok

Gemenci. túraajánlatok Gemenci túraajánatok Gemenci erdő A Közép- és Asó-Duna ártér igeterdőkke borított terüete hazánk egszebb természeti tájai közé tartozik. Küöneges természeti adottságai miatt a Sió torkoatátó dére mintegy

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Perpeto játszóeszközök

Perpeto játszóeszközök Perpeto játszóeszközök C S Ú C S M I N Ô S É G Û M A G Y A R J Á T S Z Ó T E R E K Perpeto játszóeszköz csaád A Perpeto játszóeszköz csaádot azza a céa hoztuk étre, hogy hazai aternatívát kínájon a küfödrô

Részletesebben

EGYÜTT FUTUNK BE! Az Absolute Live az ULTRABALATON hivatalos ásványvíz, izotóniás. Absolute Live már a Facebook-on is!

EGYÜTT FUTUNK BE! Az Absolute Live az ULTRABALATON hivatalos ásványvíz, izotóniás. Absolute Live már a Facebook-on is! EGYÜTT FUTUNK BE! Ásványvíz aapú IZOTÓNIÁS ita, amey hatékonyan segít a pozitív eektroit egyensúy beáításában vaamint biztosítja a szükséges energiát a RAJT tó, az egész TÁV on keresztü a CÉL ig! Az Absoute

Részletesebben

Visszatérő kulturális események:

Visszatérő kulturális események: Visszatérő kulturális események: Magyar Kultúra Napja: Minden év januárjában a Magyar Kultúra napja (január 22.) alkalmából egész hetes programsorozat várja Mezőberény lakosságát és az idelátogatókat.

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

G~. számú előterjesztés

G~. számú előterjesztés G~. számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a PGY &PGY Kft. részére játékterem üzemetetéséhez szükséges tuajdonosi hozzájáruásró

Részletesebben

j_l. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

j_l. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Jegyző je j. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Pogármesteri Hivata Áomás utca 26. szám aatti

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program 155 Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program A kutatási osztály ez évi kiemelkedő munkája mely immár nemzetközi érdeklődést is keltett a

Részletesebben

Veszprém. Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa.

Veszprém. Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa. Veszprém Veszprém megyei jogú város a Közép-Dunántúli régióban, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye. Egyetemi város, a Királynék városa. István, Gizella ősi vártán, mögöttük völgyhíd: kőszivárvány.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYE1 JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYE1 JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYE1 JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ik!. sz.: V.449120fO. Eőadó: Túriné Kovács Márta Tarné dr. Maatyinszki Anita, Nagy Árpád Me.: f Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf

Részletesebben

ARCA TECHNOLOGY. Fali kazán család KONDENZÁCIÓS. Kis méretű Digitális, elektronikus vezérléssel SEDBUK BAND A

ARCA TECHNOLOGY. Fali kazán család KONDENZÁCIÓS. Kis méretű Digitális, elektronikus vezérléssel SEDBUK BAND A ARCA TECHNOLOGY Fai kazán csaád KONDENZÁCIÓS Kis méretű Digitáis, eektronikus vezérésse SEDBUK BAND A A Heizer új, kifejezett kis méretű (7 x 400 x 0) kondenzációs faikazánja eektronikus szabáyzássa, digitáis

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

GEO-FIFIKA. Földtudományi ismeretterjesztõ füzet. 8. A Föld mélye. A kéregtõl a földmagig

GEO-FIFIKA. Földtudományi ismeretterjesztõ füzet. 8. A Föld mélye. A kéregtõl a földmagig 8 GEO-FIFIKA Födtudományi ismeretterjesztõ füzet MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet 9400 Sopron Csatkai E. u. 6 8. Te.: 99/508-340 www.ggki.hu www.fodev.hu www.yearofpanetearth.org www.fodev.hu

Részletesebben

Gemenci. túraajánlatok

Gemenci. túraajánlatok Gemenci túraajánatok Gemenci erdő Pörböyi Ökoturisztikai Központ A Közép- és Asó-Duna ártér igeterdőkke borított terüete hazánk egszebb természeti tájai közé tartozik. Küöneges természeti adottságai miatt

Részletesebben

3. melléklet a 2015. évi XLII. törvényhez ADATLAP a hivatásos szolgálati viszonyt létesít őszemély kifogástalan életvitele ellen őrzéséhez

3. melléklet a 2015. évi XLII. törvényhez ADATLAP a hivatásos szolgálati viszonyt létesít őszemély kifogástalan életvitele ellen őrzéséhez 3. meéket a 2015. évi XLII. törvényhez ADATLAP a hivatásos szogáati viszonyt étesít őszeméy kifogástaan éetvitee een őrzéséhez Csaádi neve: Utóneve: E őz őneve (szüetési név): Szüetési heye (heység, ország,

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere /{;o. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Egyesített Böcsődék technikai étszámáró, és az Önkormányzat 2012.

Részletesebben

, r ~r,... Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere

, r ~r,... Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármestere, r ~r,.... " Tárgy: Javasat a Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat..../20. (... ) szám ú önkormányzati rendeetének megakotására

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

.2/j. számu előterjesztés

.2/j. számu előterjesztés .2/j. számu eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármcstere Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Önkormányzat Újhegyi Uszoda és Strandiúrdő vezetőjének négyéves

Részletesebben

1. helyen végzett szállító ajánlatának benyújtási ideje. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet

1. helyen végzett szállító ajánlatának benyújtási ideje. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet. Balaton-Ker-Tész Szövetkezet Ellátott intézmény OM azonosító Ellátott intézmény neve Ellátott intézmény címe Tankerület 1. helyen végzett 1. helyen végzett pontszáma 1. helyen végzett ajánlatának benyújtási ideje 2. helyen végzett

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

41 rl. szám ú előterjesztés

41 rl. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere 41 rl. szám ú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest X., Hangár utcai sportteep hasznosításáró I. Tartami összefogaó

Részletesebben

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár Veszprém, e patinás, barátságos, pezsgő egyetemi város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők

Képzési program. Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők Képzési program Múzeumi Önkéntes Tárlatvezetők A képzés a Múzeumok Oktatási és Képzési Központja (Szentendre) és a Megyei Múzeumi Igazgatóság közös szervezése. Önkéntes tárlatvezető képzés 5 helyszínen:

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI, TERMÉSZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI FELÜGYELŐSÉG Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Lasztovicza Jenő részére Veszprém Megyeház tér 1. 8200 Ügyszámunk: 27464 /2012.

Részletesebben

;J H /1. szám ú előterjesztés

;J H /1. szám ú előterjesztés ;J H /1. szám ú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Torna Cub 2012. évi szakmai és pénzügyi tevékenységérő szóó

Részletesebben

A KISE sporttelepen a nyári szünet alatt - az elmúlt évekhez hasonlóan - a füves pályát teljes

A KISE sporttelepen a nyári szünet alatt - az elmúlt évekhez hasonlóan - a füves pályát teljes Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Apogármestere oíóo. számú eőterjesztés Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Kőbányai Ifjúsági Sportegyesüet 2011. évi szakmai és pénzügyi beszámoójának

Részletesebben

T AMOGATASI SZERZÓDÉS. "Eszaki Lipótváros megújítása" Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 86"'.,..,. ..,

T AMOGATASI SZERZÓDÉS. Eszaki Lipótváros megújítása Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 86'.,..,. .., .,.,..,,, T AMOGATASI SZERZÓDÉS, "Eszaki Lipótváros megújítása" Azonosító szám : KM OP-5. 2.2/ A-13-2013-000 1 Nemze Fejesdéo Og~Okdt -.u)siechonyifi'.,...u 86"'.,..,. - _, MAGYAR ORSZAG t~ EGU J U L A

Részletesebben

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések

BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések. Nagyvázsony Üzemvezetőség által üzemeltetett rendszerek és települések Szennyvízcsatorna ellátás (A táblázat a megye településeinek szolgáltatónkénti bontásában rögzíti az egyes települések kapcsolatát) BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. által közcsatornával ellátott települések

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

A nagy adrenalin játék Marketingkommunikáció

A nagy adrenalin játék Marketingkommunikáció Marketing BA-10. A nagy adrenain játék Marketingkommunikáció Dr. Piskóti István Marketing Intézet p-marketing 1 A marketingkommunikáció Egy váakozás, egy szervezet, azaz egy fehasznáó odaáró, szemszögébő

Részletesebben

it) l. számú előterjesztés

it) l. számú előterjesztés it). számú eőterjesztés Budapest Főváros X. kerüet Kőbányai Önkormányzat Pogármcstere Eőterjesztés a Képviseő-testüet részére a Budapest Főváros Kormányhivataa X. Kerüeti Hivataa részére heyiségek ingyenes

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés. Karikó Józsefné ingatlancsere felajánlásával összefüggő kérdésekről

Város Polgármestere. Előterjesztés. Karikó Józsefné ingatlancsere felajánlásával összefüggő kérdésekről Város Pogármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Teefon: 06 23 310-174 Fax: 06 23 310-135 E-mai: hivata@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Eőterjesztés Karikó Józsefné ingatancsere feajánásáva

Részletesebben

Pulzátor határok nélkül...

Pulzátor határok nélkül... Puzátor határok nékü... Disztribútor: V-N-V HÛTÉS- és FEJÉSTECHNIKA KFT. Pápa, Jókai M. u. 76. Fax: 89/511-016, 89/511-015 Mobi: 30/959-0007 Nagy árammegtakarítás Rövid várakozási idõ Maximáis vákuumstabiitás

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó programok megvalósításra pályázati azonosító: 3507/00082 elnyert támogatás összege:150 000 Ft A nyári napfordulóhoz kapcsolódó múzeumi ünnep, a Múzeumok

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról

HATÁROZAT. Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 33/2014. (VII. 10.) MÖK határozat Tárgy: Döntés fogszabályozási szakellátási feladattal kapcsolatos pályázati felhívásról 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY

Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: HIRDETMÉNY Székhely: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Törzskönyvi azonosítószám: 775706 HIRDETMÉNY A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban: NFA) mint Kiíró a Nemzeti Földalapról szóló 2010. évi LXXXVII. törvény

Részletesebben

A 3585 rk. 789/1 ÁCSTESZÉR vegyes 1785-1846 170. A 3586 rk. 790/1 1890 256. A 3587 rk. 791/3 1892-1895 41. születési halotti 1874-1894 165

A 3585 rk. 789/1 ÁCSTESZÉR vegyes 1785-1846 170. A 3586 rk. 790/1 1890 256. A 3587 rk. 791/3 1892-1895 41. születési halotti 1874-1894 165 VESZPRÉMI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZMEGYE 1 A 3585 rk. 789/1 ÁCSTESZÉR vegyes 1785-1846 170 rk. 789/2 1847-1873 106 rk. 789/3 1874-1894 165 rk. 789/4 1891-1895 31 rk. 789/5 1847-1870 36 rk. 789/6 1871-1894

Részletesebben

FALIKAZÁN BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL CLAS B

FALIKAZÁN BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL CLAS B FALIKAZÁN BEÉPÍTETT TÁROLÓVAL CLAS B Cas B azonnai jó közérzet Új ABC rendszer Minden, amit egy kazántó evárhat A Cas B a testre szabhatóság magas szintjét programozás segítségéve vaódi (akár 15-os) energia-megtakarítássa

Részletesebben

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata

Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata Illatos Advent 2014 Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kíván Veszprém Város Önkormányzata November 28. Péntek 13:00-17:00 A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és a karácsonyi 15:00-18:00

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25 Időpontja: 2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: (hónap, nap) Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság Tapolcai Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság 2013.04.24 Tavaszi Játékok,, 2013.04.25

Részletesebben