Általános rendelkezések 1. 2

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános rendelkezések 1. 2"

Átírás

1 Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése 3/1996. (II.15.) Kgy. sz. rendelete a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény 44/A. (2) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. -ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következı rendeletet alkotja. 1 Általános rendelkezések 1. 2 A rendelet célja, hogy a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló 38/1995.(IV.5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján meghatározza a szolgáltató és a fogyasztó jogait és kötelezettségeit Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén. 1/A. 3 A rendelet hatálya kiterjed Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közigazgatási területén lévı az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzat Víziközmő Zrt. 4 üzemeltetésében álló víziközmővek szolgáltatásaira és a szolgáltatásait igénybevevıkre. 1/B. 5 Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló Korm. rendeletben a szolgáltató hatáskörébe utalt feladatokat az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzat Víziközmő Zrt. 6 látja el. 2. A szolgáltatás feltételeit tartalmazó közüzemi szolgáltatási szerzıdést magánszemélyek esetén az 1/a. - gazdálkodó szervezetek esetén az 1/b - mellékvízmérıvel ellátott ingatlanok esetén az 1/c számú mellékletek alapján kell megkötni Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 6.. Hatályos május 1-tıl. 2 Beillesztette a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 3 Beillesztette a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 4 Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 2.. Hatályos november 7-tıl. 5 Átszámozta a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 6 Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 2.. Hatályos november 7-tıl.

2 2 (1) Új közmőcsatlakozás esetén a szolgáltatási szerzıdés létrejöttének feltétele a Korm.rend. létesítési elıírásainak teljesülése, a bekötés megvalósításakor szükséges közmőbekötési engedély megszerzése. Ha a közmőbekötési engedéllyel megküldött szolgáltatási szerzıdés ajánlatát a fogyasztó nem fogadja el, illetıleg a szerzıdést nem írja alá 15 napon belül, a szolgáltató az ingatlan hálózatba történı bekötését, a szolgáltatás teljesítésének megkezdését megtagadhatja. (2) A már folyamatosan teljesített szolgáltatás esetén a szerzıdést a Korm.rendelet 25. (3) bekezdése elıírásainak megfelelıen kell megtenni. Gazdálkodó szervezeteknél figyelembe kell venni a Korm.rend. 4. (2) bekezdése elıírásainak teljesíthetıségét is. Ha a fogyasztó véleményeltérése elfogadhatatlan illetve a Korm.rend. 4. (2) bekezdése vagy a 10. (2) bekezdése alá tartozó, a szolgáltató az ingatlan bekötésén már folyamatosan teljesített szolgáltatást, változatlan szolgáltatási feltételek mellett köteles teljesíteni. (1) A viziközmő fejlesztési hozzájárulás mértéke gazdálkodó szervezetek esetén: ivóvízbekötés esetén: Ft/m 3 /d szennyvízbekötés esetén: Ft/m 3 /d 4. (2) A viziközmő fejlesztési hozzájárulás mértéke lakossági bekötések esetén: - zártkerti ingatlan bekötése esetén: ivóvízbekötés esetén: Ft csatornabekötés esetén: Ft (3) A viziközmő fejlesztési hozzájárulást gazdálkodó szervezetek esetén a bekötési tervben megjelölt mennyiséget figyelembevéve kell meghatározni, a minimálisan leköthetı mennyiséget alapul véve. (0,1 m 3 /d) (4) A már folyamatosan teljesített szolgáltatás esetén a gazdálkodó szervezet részére nyújtott szolgáltatás mennyiségének növelésére kerül sor, a viziközmő fejlesztési hozzájárulást szintén a fenti (1) és (3) bekezdés alapján kell meghatározni. A már lekötött mennyiség meghatározása: - meglévı megállapodás - ennek hiányában a szerzıdés idıpontját megelızı egy év során mért maximális havi fogyasztás napi átlaga, minden megkezdett m3/d mennyiséget figyelembevéve. (5) Gazdálkodó szervezetek tulajdonosváltozás esetén a lekötött viziközmő fejlesztési hozzájárulás átadásátvételérıl nyilatkozni kötelesek. (6) 7 Ha a fogyasztó az ingatlanon gazdálkodási tevékenységet folytat köteles az ott felhasznált vízmennyiséget mellékvízmérıvel mérni és a viziközmő fejlesztési hozzájárulást fizetni. (7) A viziközmő a fejlesztési hozzájárulások - (1) és (2) bekezdés - mértékét az önkormányzat évenként határozza meg. (1) A hatóságilag elrendelt bekötés költsége, amennyiben a tulajdonos ennek ellenértékét nem fizeti meg: A Környezetvédelmi alapból fizetendı. 8 (2) Módosította a 8/2014.(IV.9.) önkormányzati rendelet 2.. Hatályos április 9-tıl. 8 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja.

3 3 6. Ha több tulajdonostárs közül nem mindegyik kéri a bekötést, a bekötési kérelmet a tulajdoni lap vagy szerzıdés szerinti többi tulajdonostársnak is alá kell írni. 7. (1) A házi és csatlakozó viziközmő hálózat meghibásodásából eredı károk kijavításáról illetve az elıírásoktól eltérı viziközmő használat megszüntetésérıl a fogyasztó saját költségén gondoskodni köteles, valamint a meghibásodásból eredı károkért a felelısség az ingatlan tulajdonosát illetve a bekötési vízmérı szerinti, a szolgáltatási ponton szolgáltatási szerzıdést kötött fogyasztót terheli. (2) 10 Ha az ellenırzés olyan hibákat illetve elıírásoktól eltérı viziközmő használatot tár fel, mely a közüzemi szolgáltatást valamilyen módon közvetlen vagy közvetve veszélyezteti, a szolgáltató jogosult a település jegyzıjének egyidejő értesítése mellett az adott szolgáltatási helyen a szolgáltatást azonnal felfüggeszteni, mindaddig, amíg a fogyasztó a veszélyeztetést megszünteti. (3) A szolgáltatási díjakat az önkormányzat évenként, legkésıbb minden év február 28-ig külön önkormányzati rendeletben határozza meg, melyrıl rendeletben elıírt módon tájékoztatja a fogyasztókat. 9. (1) A fogyasztásról készült számla kiegyenlítése történhet: pénzbeszedı útján, csekken, banki átutalással, pénzbeszedık útján történı fizetés esetén a számla átadásakor azonnal, míg a többi esetben 8 banki napon belül kell a számlát kiegyenlíteni. Amennyiben ez nem történik meg, a szolgáltató jogosult a késedelmi kamat felszámítására. (2) 12 (3) (1) A létfenntartáshoz valamint a közegészségügyi követelmények teljesüléséhez szükséges vízellátás biztosításánál a Korm.rendelet 10. (3) és (4) bekezdésében elıírtakat, mint minimális feltételeket biztosítani kell. A tőzvédelmi követelmények teljesüléséhez szükséges vízellátás biztosításánál a 10. (5) bekezdése szerint kell eljárni. (2) A korlátozás lehet: - idıbeli korlátozás: a fogyasztó a napszaknak csak egyes idıszakában kap vizet, - a bekötés teljes elzárása: abban az esetben történhet meg, ha a fogyasztó 150 m-en belül közkifolyóról tud vizet vételezni. - egyéb vízkorlátozás a 2. számú mellékletben foglaltak szerint. (3) A gazdálkodó szervezet teljes vízfelhasználása termelési célú vízfelhasználásnak minısül Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 10 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (3) bek. b) pontja. Hatályos május 1-tıl. 11 Hatályon kívül helyezte a 12/2000.(V.3.) Kgyr. 8. (2) bek. Hatálytalan: május 3-tól. 12 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 13 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl.

4 4 (1) Amennyiben a díjfizetés elmulasztása miatti korlátozásra illetve megszüntetésre kerül sor, a teljes körő szolgáltatás helyreállítására csak akkor kerülhet sor, ha a fogyasztó megfizette a kamatokkal növelt tartozását, valamint a korlátozás, elzárás és újraindítás tényleges költségeit. (2) A díjfizetés elmulasztása miatti szüneteltetés vagy korlátozás a fogyasztási szerzıdést automatikusan megszünteti. A hátralék megfizetése után új szerzıdést kell kötni A közmőves ivóvízellátás 13. Az ivóvízszolgáltatási pont közmőcsatlakozás esetén az ivóvíz bekötıvezetékének a fogyasztó felıli végpontja a Korm.rendelet 2. (9) és (13) bekezdésében illetve a 11. (3) bekezdésében foglalt feltételek teljesülése szerint. Amennyiben a bekötési vízmérı nem a rendelet szerinti vízmérıaknába kerül elhelyezésre, úgy a szolgáltatási pont a valós vagy elméleti telekhatár. 14. A szolgáltatási kötelezettségtıl eltérı szolgáltatás biztosításának teljes többletköltsége az igénylı fogyasztót terheli. A fogyasztónak az eltérı szolgáltatást igénylı kérelmében nyilatkoznia kell a többletköltségek vállalásáról Az ivóvíz bekötıvezeték kiépítését és a bekötési vízmérık felszerelését kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott kivitelezı végezheti. Az ingatlan ivóvíz bekötıvezeték létesítését az igénylı által megfizetett "építési hozzájárulás" után a szolgáltató saját beruházásában végzi el. A gazdálkodó szervezetek ivóvíz bekötését a szolgáltató saját beruházásban - a viziközmő fejlesztési hozzájárulás és a beruházási hozzájárulás megfizetésével kapcsolatos megállapodás megkötése után - valósítja meg. 16. A szolgáltatónak jogában áll visszautasítani azokat a kérelmeket, amelyeket úgy találja, hogy nem felelnek meg a bekötés üzemeltetési és karbantartási feltételeinek illetve, amelyek indokolatlanok az adott vízhasználat esetében. 17. Minden fogyasztó, akinek a telkén olyan vezetékes rendszer üzemel, amely nem közmőhálózatból származó vizet vezet, a szolgáltató elızetes felszólítására, köteles arról mőszaki adatokat szolgáltatni. 18. A bekötési vízmérı felszerelésének költségei a fogyasztót terhelik. 19. A tőzoltóvíz vételezésére rendszeresített tőzcsap vagy tüzivízhálózat egyéb célra történı rendszeres engedélyezett igénybevétele, csak az erre alkalmas mérıvel ellátott állványcsövön keresztül történhet. Az illetéktelen fogyasztások megakadályozása és kizárása az igénybevevı feladata és kötelessége. 14 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 15 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek f) pontja. Hatályos május 1-tıl.

5 A szolgáltató a fogyasztók egészségét veszélyeztetı vízminıség romlás esetén a Korm. rendelet 15. -ában leírtak szerint köteles eljárni. 21. (1) 17 Az ingatlanon fogyasztott víz mennyisége szempontjából a bekötési vízmérı az irányadó. A bekötési vízmérı és az elkülönített vízhasználatokat mérı mellékvízmérık mérési különbözetébıl megállapított fogyasztási különbözetet - a Korm. rendelet 17. -ának (3) bekezdése alapján - a bekötési vízmérı szerinti fogyasztó köteles megfizetni a szolgáltatónak; a szolgáltatót pedig tájékoztatja az épületen belüli belsı elszámolás módjáról (2) 18 (3) Ha a mellékvízmérıkön mért fogyasztás összege a bekötési vízmérın mért összegzett fogyasztást 10 %-kal meghaladja, a szolgáltató köteles a lakóközösséget errıl írásban értesíteni (vízcsıtörés gyanúja a bekötési vízmérı és a mellékvízmérık közt) és közremőködni a hiba felderítésében szakértıi szinten. (4) A számlázások közötti idıszakban történı árváltozások esetén a számlázás alapjául szolgáló vízmennyiséget idıarányosan kell megbontani a díjváltozás elıtti és utáni idıszakra. A vízmérık leolvasását vagy az átalányfogyasztás megállapítását, továbbá a megállapított fogyasztás számlázását a szolgáltató legalább két havi ciklusban köteles elvégezni. A leolvasásokat egész m3 értékre kell elvégezni. (5) Amennyiben a bekötési vízmérın mért vízhasználati díjat a bekötési vízmérı szerinti fogyasztó nem fizeti meg, a Korm.rendelet 9. -ban foglalt jogkövetkezmény alkalmazása alól a bekötési vízmérı után kiépített mellékvízmérın mért elkülönített vízhasználat díjának megfizetése nem kizáró, nem mentesítı körülmény. 22. (1) 19 Ha a díjelszámolás alapjául szolgáló bekötési vízmérı nem mér, rendellenesen vagy hibásan mőködik, illetıleg nem olvasható le, a fogyasztott víz mennyiségét a Korm. rendelet 17. -ának (4) bekezdése alapján - a megelızı 365 nap összes fogyasztásából egy napra számított átlagfogyasztás és a meghibásodás napjának elfogadott határnapot megelızı legutolsó leolvasás napjától eltelt napok számának szorzataként kell megállapítani. (2) Amennyiben az ingatlan bekötési vízmérıvel nem rendelkezik, a díj fizetésének alapjául szolgáló vízmennyiséget a 3. számú melléklet szerinti átalánnyal kell meghatározni A házi ivóvízvezeték a fogyasztó által nem ellenırizhetı vagy nem karbantartható helyen történı rejtett meghibásodása esetén a vízfogyasztás megállapítására a 22. elıírása irányadó. 24. Amennyiben a mellékvízmérı beépítését a gazdálkodó szervezet elkülönített vízhasználatának mérésére igényli, a hozzájárulás megadása tekintetében a Korm.rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt rendelkezés alkalmazása kötelezı Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 8.. Hatályos május 1-tıl. 17 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 9.. Hatályos május 1-tıl. 18 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 19 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 20 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 21 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl.

6 6 A vízdíjelszámolás alapjául szolgáló vízmérık és a leszerelésüket megakadályozó zárak sértetlen megırzéséért és védelméért a fogyasztó felelıs, és a neki felróható okból megrongálódott vagy elveszett vízmérı javításának, pótlásának, szerelésének, továbbá hitelesítésének költségeit - a Korm. rendelet 17. -ának (2) bekezdése alapján - köteles a szolgáltatónak megtéríteni. 26. (1) Amennyiben a vizsgálat illetıleg a hitelesítés azt állapítja meg, hogy a vízmérı a fogyasztó hátrányára a mérésügyi jogszabályban meghatározott tőrési határt meghaladóan mőködött, a szolgáltató köteles a megelılegezett költséget visszatéríteni és a vízfogyasztás adatait a kérelem beadását megelızı leolvasástól számítva a hiba arányában helyesbíteni és a díjkülönbözetet a fogyasztónak visszafizetni. (2) (1) Tőz vagy tőzvédelmi gyakorlat esetén a fogyasztónak tartózkodniuk kell saját hálózatuk használatától, kivéve a kényszerítı körülményeket (jelentıs értékő kármegelızés). Tőz esetén a szolgáltató jogosult a hatékonyabb vízszolgáltatás érdekében a hálózaton zárásokat eszközölni. A közterületi tőzcsapok karbantartása és annak költsége a szolgáltatót terheli. (2) A tőzoltáshoz a fogyasztó jogosult igénybe venni azt a maximális vízmennyiséget, amit a hálózat a tüzivíz bekötı vezetékre leadni képes, de nem jogosult arra, hogy a szivattyúval megszívja a vezetéket. (3) Amennyiben közterületi tőzcsapról illetve belsı mérıvel ellátott tőzvédelmi hálózatról a vizet ténylegesen tőzoltásra használták, az így elhasznált víz után díjat fizetni nem kell. Szigorúan tilos a fogyasztónak: bekötési vízmérı és a gerincvezeték között a bekötésvezetékeket megcsapolni, - a vízmérı belsı szerkezetéhez nyúlni, plombát felszakítani - a bekötıvezetéken áteresztı szelep elzárásán és kinyitásán kivül más mőveletet végezni, - a gerincvezetéket megcsapolni A közmőves szennyvíz elvezetés 30. A szennyvíz bekötıvezeték kiépítését kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott kivitelezı végezheti. Az ingatlan szennyvíz bekötését az igénylı által megfizetett "építtetési hozzájárulás" után a szolgáltató saját beruházásban végzi el. Gazdálkodó szervezetek szennyvízbekötését a szolgáltató saját beruházásban - a viziközmő fejlesztési hozzájárulás és a beruházási hozzájárulás megfizetésével kapcsolatos megállapodás megkötése után - valósítja meg. A bekötıvezeték létesítésekor a mélyépítési munkákat - tisztító akna és a földmunka - a fogyasztó vagy az általa megbízott is elvégezheti a szolgáltató mőszaki elıírásainak betartása mellett Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 23 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl. 24 Hatályon kívül helyezte a 12/2000.(V.3.) Kgyr. 8. (2) bek. Hatálytalan: május 3-tól. 25 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl.

7 7 A csatlakozó házi szennyvízhálózatot a Korm. rendelet 21. -ának (3) bekezdése alapján - a szennyvíz összetételének ellenırzésére alkalmas aknával vagy tisztítónyílással kell kialakítani. 32. Gazdálkodó szervezet esetében, ha technológiai változás, termékváltás vagy egyéb okból változik a szennyvíz összetétele, azt elıre írásban jelezni kell a szolgáltató részére, a szennyvíz várható összetételének megjelölésével. Jelentıs változás esetén a bekötési kérelmet meg kell ismételni a változások feltüntetésével (1) Építményt elhelyezni, ha annak telke elıtt közmőves szennyvízelvezetı (közcsatorna) van az országos településrendezési és építési követelményekrıl szóló 253/1997.(XII.20.) Korm. rendelet 47. (1) bekezdése alapján - csak a közcsatornára való rákötéssel lehet. (2) A közcsatorna elkészülte elıtt elhelyezett, meglévı építmény szennyvízcsatorna -hálózatra való rákötése, a közcsatorna elkészültét (átadását) követı egy éven belül kötelezı. (3) (1) A bekötıvezetéken belüli akna, vezeték és mőtárgyai a fogyasztó tulajdona. Annak karbantartásáról a fogyasztó köteles gondoskodni. Ennek elmulasztásából eredı valamennyi kár a fogyasztót terheli. (2) A szolgáltató által elıre tervezett javítási vagy karbantartási munkálatok végzése alatt a szolgáltatás nem korlátozható A csatornadíj számlázása együtt történik a vízdíj számlázásával. A szennyvíz mennyiség meghatározásánál a Korm. rendelet 24. -a szerint kell eljárni. Szigorúan tilos a fogyasztónak: elválasztott rendszerben a csatornázott területen a csatornába csapadékvizet vezetni, - nyomás alatti szennyvízelvezetés esetén a rendszerbe csapadékvizet vezetni, - a csatornába háztartási szemetet, állati tetemet és egyéb a csatornát károsító anyagot vagy környezetszennyezı anyagot tenni - az engedélyezett minıségő szennyvíztıl eltérı minıségő szennyvizet bevezetni Vegyes rendelkezések 38. (1) 31 Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén viziközmő törzshálózat kiépítését - az önkormányzat által lebonyolított beruházásokat kivéve - kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott viziközmővek építésére jogosult kivitelezı végezheti a mindenkor érvényes mőszaki elıírásoknak és szabványoknak megfelelıen, betartva a közbeszerzésrıl szóló törvény elıírásait. 26 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 27 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 10/2013.(III.6.) önkormányzati rendelet pontja. Hatálytalan március 7-tıl. 28 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 29 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl. 30 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 32/2012.(V.31.) szekszárdi ör pont. Hatálytalan május 31-tıl. 31 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl.

8 8 A beruházó köteles a szolgáltatót a beruházás elıkészítésébe bevonni ill. az építési engedély kiadásával egyidejőleg a beruházás fedezetéül szolgáló "pénzügyi forrás" átadásával a viziközmő beruházás pénzügyi bonyolítására megbízni. (2) A lakossági társulásból létrehozott közmővekre, üzembehelyezés után, utólag rákötı fogyasztónak a közmőépítési hozzájárulást a bekötés engedélyezése során be kell fizetni a szolgáltatónak, ennek mértéke a rendelet 4. (1) bekezdésében elıírt érték 1 m3/d-ra esı összege. (3) A viziközmő törzshálózat üzembehelyezésérıl a szolgáltató köteles gondoskodni. 39. (1) A szolgáltató meghatározott idıtartamra ideiglenes bekötést is engedélyezhet, ha az nem veszélyezteti a szolgáltatást. Ideiglenes bekötés esetében a szolgáltatási feltételeket külön szerzıdésben kell szabályozni. (2) Társasház építés esetén a kivitelezı ideiglenes bekötést kérhet az építési víz biztosítására. Végleges bekötés csak akkor létesíthetı, ha a társasház alapító okiratának a létrehozásáig valamelyik lakástulajdonos vállalja a díj megfizetését és aláírja a fogyasztási szerzıdést. (3) Az építıipari társulások az építési vízre kötelesek viziközmő fejlesztési hozzájárulást fizetni. Az így megvásárolt mennyiség a város területén bárhol felhasználható Jelen rendeletben nem szabályozott kérdések tekintetében a 38/1995. (IV.5.) Korm. rendelet, valamint a hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai az irányadók. Hatálybalépés 42. A rendelet hatálya kiterjed Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közigazgatási területén lévı a Szekszárdi Víz- és Csatornamő Kft üzemeltetésében álló viziközmővek szolgáltatásaira és a szolgáltatásait igénybevevıkre. A rendelet március 1-én lép hatályba. A kihirdetés napja február 15. Kocsis Imre Antal polgármester dr. Palkó László jegyzı A rendeletet módosította a: 12/2000.(V.3.) Kgyr. 3. és 8. 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör a, a 24. (2) bek. f) pontja és a 24. (3) bek b) pontja 19/2010.(X.4.) szekszárdi ör /2012.(V.31.) szekszárdi ör pont 10/2013.(III.6) önkormányzati rendelet pont 32 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl.

9 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 2. 8/2014.(IV.9.) önkormányzati rendelet 2. 9

Általános rendelkezések 1. 2

Általános rendelkezések 1. 2 Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése 3/1996. (II.15.) Kgy. sz. rendelete a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Szolgáltatási szerzıdés közmőves ivóvízellátásra és szennyvízelvezetésre ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK A közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló többször módosított 38/1995.

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról *

Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete 11/1994. (V.1.) Ör. rendelete a közmőves víz- és csatornadíjak megállapításáról * Mórahalom város Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT

29/2008. ( XI. 25.) KKÖT Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 29/2008. ( XI. 25.) KKÖT rendelete a települési szilárd hulladékkezeléssel kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról /Egységes szerkezet/ Kiszombor Község

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 20/2002. (XII. 12) sz. önkormányzati rendelete A helyi iparőzési adóról szóló 15/1998. (XII. 24.), 2/1999. (111.25.), 19/1999. (XII. 30.), 17/2000.

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére 4. Tárgy: Szerzıdéskötés a közvilágítás üzemeltetésére, karbantartására Az elıterjesztést készítette: Szilágyi

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 15/2000.(III.31.) Kgy rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról (Egységes szerkezetben) A lakások és helyiségek

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2010. (III.11.) rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról

1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE. a közterület-használatról 1 KÉTHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2005. (VII.01.) RENDELETE a közterület-használatról Kéthely Község Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 64. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 1/2009. (II. 3.) önkormányzati

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 16/1995. (IV.13.), 11/1996. (V.16.) és a 14/2000. (III.16.) önk. rendeletekkel)

(Egységes szerkezetben a 16/1995. (IV.13.), 11/1996. (V.16.) és a 14/2000. (III.16.) önk. rendeletekkel) Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/1994.(VII.7.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl 1/ (Egységes szerkezetben a 16/1995. (IV.13.),

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVİ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRİL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról

6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete. a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemrıl, közterületek használatáról és az állattartásról A módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez

Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez amely egyrészrıl a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet (8380 Hévíz,

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL. Egységes szerkezetben LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 8/2006. (V.10. ) RENDELETE A KÖZTERÜLET-HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL Egységes szerkezetben Letenye Város Önkormányzatának a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK 27/2007.(IX.25.) KGY r e n d e l e t e a temetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl (egységes szerkezetben a 11/2008.(III.4.) KGY és a 50/2008.(XI.25.) KGY rendelettel)

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdés

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS A1-K000000/000 számú ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZİDÉS amely a.. szám alatti lakóépület, illetıleg vegyes célra használt épület (a továbbiakban együtt: épület), mint felhasználási hely hıközponti mérés szerinti

Részletesebben

3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu. - a Képviselı-testületnek -

3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-384 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E L İ T E R J E S Z T É S - a Képviselı-testületnek - a települési szilárdhulladékokkal

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2009.(XII. 18.) rendelete Hatályos: 2012. október 1-tıl. Egységesítve:2012. szeptember 28. a szociális rászorultságtól függı pénzbeli és természetben

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl

Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 15/2000. (XI.23.) számú rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl (egységes szerkezetben a 9/2001. (VI.21.), 5/2005. (II.24), 17/2006. (V. 18.), 34/2006.

Részletesebben

2005. évi XVIII. törvény. a távhıszolgáltatásról 1

2005. évi XVIII. törvény. a távhıszolgáltatásról 1 1. oldal 2005. évi XVIII. törvény a távhıszolgáltatásról 1 Az Országgyőlés a felhasználók biztonságos, megfelelı minıségő és gazdaságos távhıellátása érdekében az objektív, átlátható és hátrányos megkülönböztetéstıl

Részletesebben

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet. az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről

20/1984. (XII. 21.) KM rendelet. az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről A belügyminiszterrel, valamint a Minisztertanács Tanácsi Hivatalának elnökével egyetértésben a következıket

Részletesebben

Kábelsat-2000 Kft szolgáltató

Kábelsat-2000 Kft szolgáltató Kábelsat-2000 Kft szolgáltató a tagja Általános Szerzıdési Feltételek vezetékes mősorjel-elosztási szolgáltatáshoz Csákvár, Gánt, Csókakı, Magyaralmás, Polgárdi, Székesfehérvár-Kisfalud települések területén

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról és rendjérıl

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról és rendjérıl Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı- testületének 33/2012. (X. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és rendjérıl Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tahitótfalu Községi önkormányzat 7/1996.(XII.10.) sz. Képviselıtestületi rendelete a kéményseprıipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl egységes szerkezetben a 4/2000.(III.31.) önkormányzati

Részletesebben

Általános Szerzıdési Feltételek

Általános Szerzıdési Feltételek 1. oldal, összesen:67 Általános Szerzıdési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) NOVI-COM KFT 3842 HALMAJ MÁJUS 1.ÚT 15. a Magyar Kábelteleviziós és Hirközlési Szövetség tagja vezetékes mősorterjesztési szolgáltatásra

Részletesebben

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI TÁVBESZÉLİ SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS Készült: 2003. március 01. Az utolsó módosítás hatályos: 2010. április 1-tıl 1. oldal Tartalomjegyzék 1. A szolgáltató

Részletesebben

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában ANTENNA HUNGÁRIA ZRT. 1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33. Adószáma: 10834730-2-44 Cégjegyzék száma: 01-10-042190 a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa DH-2644-2/2008. számú határozata alapján az Átláthatóság

Részletesebben

Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján)

Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján) Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján) amely létrejött egyrészrıl

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉRİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a Sárospatak, Szent Erzsébet u. 26. sz. alatti önkormányzati

Részletesebben

1995. évi CXVII. törvény. a személyi jövedelemadóról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet ALAPELVEK

1995. évi CXVII. törvény. a személyi jövedelemadóról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet ALAPELVEK Az adóbevételek biztosítása érdekében, az állampolgárok közterhekhez való hozzájárulásának alkotmányos kötelezettségébıl kiindulva az Országgyőlés a következı törvényt alkotja: ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (IV. 28.) számú rendelete az építményadóról 1,2,3,4,5,6,7

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (IV. 28.) számú rendelete az építményadóról 1,2,3,4,5,6,7 Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2004. (IV. 28.) számú rendelete az építményadóról 1,2,3,4,5,6,7 (az idıközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) 8 Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

M É L Y K Ú T NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 8/1999.(VI.1.) rendelete a helyi lakáscélú támogatásról.

M É L Y K Ú T NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 8/1999.(VI.1.) rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. M É L Y K Ú T NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 8/1999.(VI.1.) rendelete a helyi lakáscélú támogatásról. A képviselı-testület a lakáscélú támogatásokról szóló, többször módosított 106/1988. (XII.26.)MT. számú rendelet

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZİDÉS amely létrejött egyrészrıl az Szécsény Város Önkormányzata Címe: 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Adószám: 15451244-2-12 Számlaszám: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. 10402142-21424304

Részletesebben

I. FEJEZET. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

I. FEJEZET. Az önkormányzat bevételei és kiadásai Tolna Város Önkormányzatának /2009. (II.13.) Ör. rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl, végrehajtásának rendjérıl Tolna Város Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT

SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT SZÉF ÜZLETSZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Általános rész... 3 3. Széf-rekeszek bérbeadásának feltételei... 3 4. Az Ügyfél kulcsok kiadása... 4 5. A bérelt széf-rekesz nyitása, érték elhelyezés...

Részletesebben

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje

I. FEJEZET. Lakóépületek, ingatlanok rendje Budapest Fıv. XIX. ker. Kispest Önkormányzat képviselı-testülete 33/2005. (IX.14.) rendelete a két-vagy több lakásos 100 %-os, illetve többségi, avagy kisebbségi önkormányzati tulajdonú, vagy kezeléső

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 35/2001.(XII.21.) rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése (a továbbiakban:

Részletesebben

A rendelet célja. Általános rendelkezések

A rendelet célja. Általános rendelkezések 1 Páty község Kerületi Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2007.(X.29) rendelete a jármővek elhelyezésének helyi szabályairól, a parkolás biztosításának módjáról, a parkolóhely-építési kötelezettségrıl

Részletesebben

Abasár Község Önkormányzata 10/2010. (V. 26.) rendelete a környezet védelemrıl és a közterületek használatáról (egységes szerkezetben)

Abasár Község Önkormányzata 10/2010. (V. 26.) rendelete a környezet védelemrıl és a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) Abasár Község Önkormányzata 10/2010. (V. 26.) rendelete a környezet védelemrıl és a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) Abasár község Önkormányzat képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0055 azonosító számú Projekt II. fordulója megvalósítására létrehozott 1 Sándorfalva-Szatymaz Szennyvíz-, Csatorna Beruházó ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA (Sándorfalva

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S M E G Á L L A P O D Á S a csákánydoroszlói Csaba József ÁMK és rábagyarmati, ivánci Tagintézményei oktatási - nevelési feladatokat ellátó intézményi társulásról A megállapodás 2. pontjában részletesen

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz. Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:.

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz. Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:. A Forrás Takarékszövetkezet (székhelye: 8164 Balatonfıkajár, Kossuth u. 16.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2008. december hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2008. december hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2008. december hó 18-án tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tájékoztató a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. tv. módosítási

Részletesebben

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testülete 8/2002./III.25./ MÖK. sz. rendelete

Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testülete 8/2002./III.25./ MÖK. sz. rendelete Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testülete 8/2002./III.25./ MÖK. sz. rendelete a beruházási szabályzat közzétételérıl szóló 24/2000./IX.18./ MÖK. sz. rendelete módosítására és egységes szerkezetbe

Részletesebben

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY

TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY TAKARÉK OTTHON HITEL HIRDETMÉNY Hatálybalépés napja 2016. április 01. Jelen Hirdetmény a 2016. március 10. napját követıen visszavonásig, de legkésıbb 2016. május 15-ig befogadott Takarék Otthon Hitel

Részletesebben

Szolgáltató: N-Telekom Kft. 1./1. melléklet Szolgáltatási csomagok Dusnok 2009.04.15.

Szolgáltató: N-Telekom Kft. 1./1. melléklet Szolgáltatási csomagok Dusnok 2009.04.15. 1./1. melléklet Szolgáltatási csomagok Dusnok 2009.04.15. Egyéni elıfizetık részére: A csomagok igénybevételéhez a Szolgáltatótól bérelt LAN-CITY / Motorola Docsis Kábel Modem szükséges. 1. START Light

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA PC-PLANET Informatikai Kft. 5400 Mezıtúr, Dózsa György út 40. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSRA Hatályos: 2012. május 1-tıl. 1 Tartalomjegyzék 1. Általános adatok, elérhetıség...3

Részletesebben

23/2000. (X.4.) Ök. rendelet Vecsés Város temetıjérıl és használatának szabályairól

23/2000. (X.4.) Ök. rendelet Vecsés Város temetıjérıl és használatának szabályairól 23/2000. (X.4.) Ök. rendelet Vecsés Város temetıjérıl és használatának szabályairól (egységes szerkezetben: 20/2000. (IX.19.), 14/2001. (V.30.), 19/2001. (VII.1.), 26/2005. (IX.29.), 12/2009.(IV.29.),

Részletesebben

Vezetékes PB-gázszolgáltatás üzletszabályzata

Vezetékes PB-gázszolgáltatás üzletszabályzata 1. sz. melléklet: A mőködtetett rendszer leírása, mőszaki adatai A települések PB-gáz ellátásának sematikus vázlata: PRÍMAGÁZ Elosztóvezeték Tartálypark Elgızölögtetı berendezés Gázmérı Nyomásszabályozó

Részletesebben

INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Utolsó módosítás kelte: 2009.02.26 Hatálybalépés idıpontja: 2009.03.29

Részletesebben

YKÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG H A T Á R O Z A T

YKÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG H A T Á R O Z A T YKÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG Ügyszám: 22535/2013. Iktatószám: 11441/2014. Ügyintézı: Marcsek Balázs Tárgy: Hulladékgazdálkodási engedély H A T Á R O Z A T 1.00 Engedélyes:

Részletesebben

és a várakozási díjról

és a várakozási díjról 2/2004. (II. 2.) számú önkormányzati rendelet és az ezt módosító 25/2004. (IX. 27.) sz., 3/2005. (I. 31.) sz., a 30/2006.(XII.18.) sz., a 7/2007.(II.23.) sz., a 27/2007.(X.19.) a 14/2008. (IV.7.) sz.,

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete. A reklámhordozókról és a reklámokról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 19/2010. (VIII.27.) rendelete A reklámhordozókról és a reklámokról Módosítva: 10/2011. (IV.11.), 32/2011. (XII.13.), 23/2012. (V.11.), Szentes Város Önkormányzatának

Részletesebben

(módosításokkal egységes szerkezetben)

(módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselıtestületének 8/2010. (IV. 29.) számú önkormányzati rendelete a zajvédelem, valamint az üzletek éjszakai nyitva tartásának helyi szabályairól (módosításokkal egységes

Részletesebben

A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI

A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI A biztosító jelen biztosítás keretében a biztosítási díj ellenében megtéríti a harmadik személy által a megjelölt országok területén okozott és a biztosított

Részletesebben

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A közúti közlekedésrıl szóló 1988.

Részletesebben

Vállalkozási Szerzıdés

Vállalkozási Szerzıdés Vállalkozási Szerzıdés mely létrejött egyrészrıl Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet (7621 Pécs, Bercsényi u. 3., Adószám:.., Bankszámlaszám:... Képviseli: ), mint megrendelı a továbbiakban:

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról

Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e. a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának 24/2009. (IX. 11.) r e n d e l e t e a piacokról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE 1.oldal A Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Létrehozva: 2004. február 05. Utolsó módosítás: 2010. március 1. Hatályba lépés: 2010. április 1-tıl 2.oldal

Részletesebben

Kábeltelevíziós Szolgáltatás

Kábeltelevíziós Szolgáltatás Készítés/utolsó módosítás dátuma:2009.11.29 1.oldal,összesen:62 Kábeltelevíziós Szolgáltatás NOVI-COM KFT 3842 HALMAJ MÁJUS 1.ÚT 15. a Magyar Kábelteleviziós és Hirközlési Szövetség tagja Általános Szerzıdési

Részletesebben

További információk a következı címen szerezhetık be: Azonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal

További információk a következı címen szerezhetık be: Azonos a fent említett kapcsolattartási ponttal/pontokkal AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Építési beruházás Árubeszerzés Szolgáltatás Építési koncesszió Szolgáltatási koncesszió X Tisztelt Ajánlattevı! Jelen ajánlattételi felhívás a Kbt. 251. (2)

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének../2009. (.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról (tervezet)

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének../2009. (.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról (tervezet) AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 55 MELLÉKLET:1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének../2009. (.) rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról (tervezet) E L İ T E R J E

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/1993.(II.19.)KT r e n d e l e t e A helyi iparőzési adóról Módosítva: 13/1993.(V.28.) KT, 1/1994.(I.28.) KT, 6/1994.(IV.22.)KT, 23/1995.(VIII.25.) KT,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 31. MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. ( ) önkormányzati rendelete Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésrıl

Részletesebben

Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben

Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben Páty Önkormányzat Képviselıtestületének 13/2002.(VII.16.) rendelete a közterület használatról egységes szerkezetben Páty Önkormányzat Képviselıtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16 (1) bekezdése 1997. Évi

Részletesebben

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ Jóváhagyta a KÖBE 2008. május 23-i Küldöttgyőlése Tartalomjegyzék

Részletesebben

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter. / 2008.(..) KvVM rendelete

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter. / 2008.(..) KvVM rendelete TERVEZET A környezetvédelmi és vízügyi miniszter / 2008.(..) KvVM rendelete a környezetvédelmi és a vízügyi elıirányzatok felhasználásának és ellenırzésének szabályairól Az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Sándorfalva Város Képviselı-testületének. 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl

Sándorfalva Város Képviselı-testületének. 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete. az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl Sándorfalva Város Képviselı-testületének 31/2009. (X. 29.) Ör. rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek házirendjérıl (egységes szerkezetben) Sándorfalva Város Önkormányzata az 1990.

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások

A rendelet célja. A rendelet hatálya I. FEJEZET. Az önkormányzati lakások bérletére, valamint a lakbérek mértékére vonatkozó elıírások Bakonybél Önkormányzata Képviselıtestületének 13/2001.(VIII.5.) rendelete a Bakonybél Önkormányzat tulajdonában lévı önkormányzati lakások bérletérıl, a lakbérek mértékérıl 1 (Módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

A FEJLİDİ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály. I. Általános rendelkezések 1..

A FEJLİDİ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály. I. Általános rendelkezések 1.. A FEJLİDİ KALAZNÓÉRT EGYESÜLET Alapszabály I. Általános rendelkezések Az Egyesület neve: A Fejlıdı Kalaznóért Egyesület ( a továbbiakban Egyesület ) Székhelye: 7194 Kalaznó, Kossuth u. 28. 1.. 2. (1) Az

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 14/2008. (III.31.) önkormányzati rendelettel)

(Egységes szerkezetben a 14/2008. (III.31.) önkormányzati rendelettel) Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének 57/2006.(XII.18..) rendelete a parkoló építési kötelezettségnek nem a beruházás keretein belül történı teljesítése esetén fizetendı megváltásról,

Részletesebben

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1.

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 39/1999.(XII.21.), 1 19/2000.(IV.14.), 1/2001.(I.31.), 37/2001.(XII.19), 36/2002.(XII.12.), 42/2003.(XII.19.), 38/2004.(VII.5.), 72/2004.(XII.17.), 9/2005.(I.28.),

Részletesebben

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1.

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. január hó 21-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A CIB Bank Zrt.-vel kötött keretszerzıdés A közgyőlés 17 igen,

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl

Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl Kakucs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 16./2008. (X. 22.) számú rendelete a község építészeti örökségének helyi védelmérıl Kakucs Község Képviselı-testülete a módosított 1990. évi LXV. tv.

Részletesebben

Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal Fejér Megyei Kormányhivatal Ügyszám: KTF-17409/2015., 38824 /2016. Ügyintézı: Várdai Enikı, Bálint Zsuzsánna Telefon: (22) 514-300, (22) 514-310 Tárgy: Lovászpatona, Pölöskei major 07/7 hrsz.-ú ingatlanon

Részletesebben

A közterületeken elvárt magatartásformák

A közterületeken elvárt magatartásformák - MEZİCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK 7/ 2007. (V.24.) évi R E N D E L E T E a közterületek használatáról Mezıcsát Önkormányzatának Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl

Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

A jelen Lakossági Kondíciós Lista elválaszthatatlan részét képezi a Bank által alkalmazott referencia kamatlábak, kamatváltoztatási/kamatfelár

A jelen Lakossági Kondíciós Lista elválaszthatatlan részét képezi a Bank által alkalmazott referencia kamatlábak, kamatváltoztatási/kamatfelár VII/C. Deviza alapú (forintban törlesztett) Raiffeisen Lakáshitel és Raiffeisen Személyi Kölcsön Ingatlanfedezettel Hitelek III. Kondíciós Lista Érvényben: 2016. február 1-tıl visszavonásig A jelen Lakossági

Részletesebben

Javaslat távhıszolgáltatási rendelet megalkotására

Javaslat távhıszolgáltatási rendelet megalkotására SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS TARJÁNHİ SZOLGÁLTATÓ- POLGÁRMESTERI HIVATAL ELOSZTÓ KFT Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda 3100.Salgótarján Salgó út 52. 3100. Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/520-225, Fax:

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú ingatlan

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 3/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete

Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének. 3/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testületének 3/2012. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévı lakások és helyiségek bérletének, valamint elidegenítésének szabályairól Letenye

Részletesebben

Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE

Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE Átalányáras vállalkozási szerzıdéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE amely létrejött egyrészrıl Aszód Város Önkormányzata (2170 Aszód, Szabadság tér 9., képviselı: Sztán István polgármester) mint Építtetı,

Részletesebben

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. Üzletszabályzata. a magánszámlához kapcsolódó folyószámla-hitelkeretrıl

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. Üzletszabályzata. a magánszámlához kapcsolódó folyószámla-hitelkeretrıl AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének Üzletszabályzata a magánszámlához kapcsolódó folyószámla-hitelkeretrıl Hatályos 2011. április 7-tıl a hivatalosan közzétett változtatásig Copyright 2010 AXA

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459.

ELİTERJESZTÉS. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459. Barcs Város Önkormányzata Polgármesterétıl 7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46. Postafiók: 62, Telefon: 82/462-459 napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcs Város Önkormányzata /2009. (.) számú rendelete a vásárokról

Részletesebben

1990. évi XCIII. törvény. az illetékekrıl

1990. évi XCIII. törvény. az illetékekrıl 1990. évi XCIII. törvény az illetékekrıl Az Országgyőlés az állami és társadalmi feladatokhoz való arányos hozzájárulás, valamint az önkormányzatok saját bevételi forrásának gyarapítása érdekében az illetékek

Részletesebben

Dunakanyar Holding Kft.

Dunakanyar Holding Kft. Dunakanyar Holding Kft. 2000 Szentendre, Kálvária út 41/a Általános Szerzıdési Feltételek helyhez kötött telefonszolgáltatásra Szentendre, 2010. január 15. Utolsó módosítás: 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A Szolgáltató

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE. 11/2002. (VII. 4.) számú. r e n d e l e t e

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE. 11/2002. (VII. 4.) számú. r e n d e l e t e SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 11/2002. (VII. 4.) számú r e n d e l e t e a város kül- és belterületének Szabályozási Tervérıl és Helyi Építési Szabályzatáról Sárospatak Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzıkönyv. Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzıkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. április 14.-én megtartott ülésérıl Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Elıterjesztés Besenyszög Községi Önkormányzat

Részletesebben

8. Cím. Biztosítási szerzıdések. I. Fejezet Közös szabályok

8. Cím. Biztosítási szerzıdések. I. Fejezet Közös szabályok 8. Cím Biztosítási szerzıdések I. Fejezet Közös szabályok 5:360. [A biztosítási szerzıdés fogalma] Biztosítási szerzıdés alapján a biztosító a szerzıdésben meghatározott biztosítási kockázat viselésére

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG H A T Á R O Z A T

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG H A T Á R O Z A T KÖZÉP-DUNÁNTÚLI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FELÜGYELİSÉG Ügyszám: 25949/2013. Iktatószám: 74617/2014. Ügyintézı: Bujdosó Julianna Tárgy: Hulladékgazdálkodási engedély H A T Á R O Z A T 1.00 Engedélyes:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS

VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS Általános kivitelezési keretszerzıdés (építési-szerelési munkák) VÁLLALKOZÁSI KERETSZERZİDÉS Amely létrejött a Közbeszerzésekrıl szóló, többszörösen módosított 2003. évi CXXIX. törvény alapján a Fıvárosi

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KIEGÉSZÍTİ MUNKAVÉDELMI SZABÁLYZATA 2011 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetı rendelkezések... 5 1. A munkavédelmi szabályzat célja, feladata... 5 2. A Kari Munkavédelmi

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról, annak kötelezı

Részletesebben

s z o l g á l t a t á s i i r o d a

s z o l g á l t a t á s i i r o d a s z o l g á l t a t á s i i r o d a Ügyszám: Vj-162/2006/006. A Gazdasági Versenyhivatal a Dr. Kézdi Ügyvédi Iroda (ügyintézı: dr. K. A.) által képviselt Fıvárosi Közterületi Parkolási Társulás eljárás

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Vaskút Községi Önkormányzat

Részletesebben