Általános rendelkezések 1. 2

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános rendelkezések 1. 2"

Átírás

1 Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése 3/1996. (II.15.) Kgy. sz. rendelete a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló évi XX. törvény 44/A. (2) bekezdésében foglaltak figyelembevételével a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. -ának (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következı rendeletet alkotja. 1 Általános rendelkezések 1. 2 A rendelet célja, hogy a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló 38/1995.(IV.5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) alapján meghatározza a szolgáltató és a fogyasztó jogait és kötelezettségeit Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén. 1/A. 3 A rendelet hatálya kiterjed Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közigazgatási területén lévı az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzat Víziközmő Zrt. 4 üzemeltetésében álló víziközmővek szolgáltatásaira és a szolgáltatásait igénybevevıkre. 1/B. 5 Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl szóló Korm. rendeletben a szolgáltató hatáskörébe utalt feladatokat az E.R.Ö.V. Egyesült Regionális Önkormányzat Víziközmő Zrt. 6 látja el. 2. A szolgáltatás feltételeit tartalmazó közüzemi szolgáltatási szerzıdést magánszemélyek esetén az 1/a. - gazdálkodó szervezetek esetén az 1/b - mellékvízmérıvel ellátott ingatlanok esetén az 1/c számú mellékletek alapján kell megkötni Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 6.. Hatályos május 1-tıl. 2 Beillesztette a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 3 Beillesztette a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 4 Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 2.. Hatályos november 7-tıl. 5 Átszámozta a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 7.. Hatályos május 1-tıl. 6 Módosította a 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet 2.. Hatályos november 7-tıl.

2 2 (1) Új közmőcsatlakozás esetén a szolgáltatási szerzıdés létrejöttének feltétele a Korm.rend. létesítési elıírásainak teljesülése, a bekötés megvalósításakor szükséges közmőbekötési engedély megszerzése. Ha a közmőbekötési engedéllyel megküldött szolgáltatási szerzıdés ajánlatát a fogyasztó nem fogadja el, illetıleg a szerzıdést nem írja alá 15 napon belül, a szolgáltató az ingatlan hálózatba történı bekötését, a szolgáltatás teljesítésének megkezdését megtagadhatja. (2) A már folyamatosan teljesített szolgáltatás esetén a szerzıdést a Korm.rendelet 25. (3) bekezdése elıírásainak megfelelıen kell megtenni. Gazdálkodó szervezeteknél figyelembe kell venni a Korm.rend. 4. (2) bekezdése elıírásainak teljesíthetıségét is. Ha a fogyasztó véleményeltérése elfogadhatatlan illetve a Korm.rend. 4. (2) bekezdése vagy a 10. (2) bekezdése alá tartozó, a szolgáltató az ingatlan bekötésén már folyamatosan teljesített szolgáltatást, változatlan szolgáltatási feltételek mellett köteles teljesíteni. (1) A viziközmő fejlesztési hozzájárulás mértéke gazdálkodó szervezetek esetén: ivóvízbekötés esetén: Ft/m 3 /d szennyvízbekötés esetén: Ft/m 3 /d 4. (2) A viziközmő fejlesztési hozzájárulás mértéke lakossági bekötések esetén: - zártkerti ingatlan bekötése esetén: ivóvízbekötés esetén: Ft csatornabekötés esetén: Ft (3) A viziközmő fejlesztési hozzájárulást gazdálkodó szervezetek esetén a bekötési tervben megjelölt mennyiséget figyelembevéve kell meghatározni, a minimálisan leköthetı mennyiséget alapul véve. (0,1 m 3 /d) (4) A már folyamatosan teljesített szolgáltatás esetén a gazdálkodó szervezet részére nyújtott szolgáltatás mennyiségének növelésére kerül sor, a viziközmő fejlesztési hozzájárulást szintén a fenti (1) és (3) bekezdés alapján kell meghatározni. A már lekötött mennyiség meghatározása: - meglévı megállapodás - ennek hiányában a szerzıdés idıpontját megelızı egy év során mért maximális havi fogyasztás napi átlaga, minden megkezdett m3/d mennyiséget figyelembevéve. (5) Gazdálkodó szervezetek tulajdonosváltozás esetén a lekötött viziközmő fejlesztési hozzájárulás átadásátvételérıl nyilatkozni kötelesek. (6) Ha a fogyasztó az ingatlanon gazdálkodási tevékenységet folytat (Ptk ) köteles az ott felhasznált vízmennyiséget mellékvízmérıvel mérni és a viziközmő fejlesztési hozzájárulást fizetni. (7) A viziközmő a fejlesztési hozzájárulások - (1) és (2) bekezdés - mértékét az önkormányzat évenként határozza meg. (1) A hatóságilag elrendelt bekötés költsége, amennyiben a tulajdonos ennek ellenértékét nem fizeti meg: A Környezetvédelmi alapból fizetendı. 7 (2) Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. 8 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl.

3 3 6. Ha több tulajdonostárs közül nem mindegyik kéri a bekötést, a bekötési kérelmet a tulajdoni lap vagy szerzıdés szerinti többi tulajdonostársnak is alá kell írni. 7. (1) A házi és csatlakozó viziközmő hálózat meghibásodásából eredı károk kijavításáról illetve az elıírásoktól eltérı viziközmő használat megszüntetésérıl a fogyasztó saját költségén gondoskodni köteles, valamint a meghibásodásból eredı károkért a felelısség az ingatlan tulajdonosát illetve a bekötési vízmérı szerinti, a szolgáltatási ponton szolgáltatási szerzıdést kötött fogyasztót terheli. (2) 9 Ha az ellenırzés olyan hibákat illetve elıírásoktól eltérı viziközmő használatot tár fel, mely a közüzemi szolgáltatást valamilyen módon közvetlen vagy közvetve veszélyezteti, a szolgáltató jogosult a település jegyzıjének egyidejő értesítése mellett az adott szolgáltatási helyen a szolgáltatást azonnal felfüggeszteni, mindaddig, amíg a fogyasztó a veszélyeztetést megszünteti. (3) A szolgáltatási díjakat az önkormányzat évenként, legkésıbb minden év február 28-ig külön önkormányzati rendeletben határozza meg, melyrıl rendeletben elıírt módon tájékoztatja a fogyasztókat. 9. (1) A fogyasztásról készült számla kiegyenlítése történhet: pénzbeszedı útján, csekken, banki átutalással, pénzbeszedık útján történı fizetés esetén a számla átadásakor azonnal, míg a többi esetben 8 banki napon belül kell a számlát kiegyenlíteni. Amennyiben ez nem történik meg, a szolgáltató jogosult a késedelmi kamat felszámítására. (2) 11 (3) (1) A létfenntartáshoz valamint a közegészségügyi követelmények teljesüléséhez szükséges vízellátás biztosításánál a Korm.rendelet 10. (3) és (4) bekezdésében elıírtakat, mint minimális feltételeket biztosítani kell. A tőzvédelmi követelmények teljesüléséhez szükséges vízellátás biztosításánál a 10. (5) bekezdése szerint kell eljárni. (2) A korlátozás lehet: - idıbeli korlátozás: a fogyasztó a napszaknak csak egyes idıszakában kap vizet, - a bekötés teljes elzárása: abban az esetben történhet meg, ha a fogyasztó 150 m-en belül közkifolyóról tud vizet vételezni. - egyéb vízkorlátozás a 2. számú mellékletben foglaltak szerint. (3) A gazdálkodó szervezet teljes vízfelhasználása termelési célú vízfelhasználásnak minısül. 11. (1) Amennyiben a díjfizetés elmulasztása miatti korlátozásra illetve megszüntetésre kerül sor, a teljes körő szolgáltatás helyreállítására csak akkor kerülhet sor, ha a fogyasztó megfizette a kamatokkal növelt tartozását, valamint a korlátozás, elzárás és újraindítás tényleges költségeit. 9 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (3) bek. b) pontja. Hatályos május 1-tıl. 10 Hatályon kívül helyezte a 12/2000.(V.3.) Kgyr. 8. (2) bek. Hatálytalan: május 3-tól. 11 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 12 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl.

4 4 (2) A díjfizetés elmulasztása miatti szüneteltetés vagy korlátozás a fogyasztási szerzıdést automatikusan megszünteti. A hátralék megfizetése után új szerzıdést kell kötni A közmőves ivóvízellátás 13. Az ivóvízszolgáltatási pont közmőcsatlakozás esetén az ivóvíz bekötıvezetékének a fogyasztó felıli végpontja a Korm.rendelet 2. (9) és (13) bekezdésében illetve a 11. (3) bekezdésében foglalt feltételek teljesülése szerint. Amennyiben a bekötési vízmérı nem a rendelet szerinti vízmérıaknába kerül elhelyezésre, úgy a szolgáltatási pont a valós vagy elméleti telekhatár. 14. A szolgáltatási kötelezettségtıl eltérı szolgáltatás biztosításának teljes többletköltsége az igénylı fogyasztót terheli. A fogyasztónak az eltérı szolgáltatást igénylı kérelmében nyilatkoznia kell a többletköltségek vállalásáról Az ivóvíz bekötıvezeték kiépítését és a bekötési vízmérık felszerelését kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott kivitelezı végezheti. Az ingatlan ivóvíz bekötıvezeték létesítését az igénylı által megfizetett "építési hozzájárulás" után a szolgáltató saját beruházásában végzi el. A gazdálkodó szervezetek ivóvíz bekötését a szolgáltató saját beruházásban - a viziközmő fejlesztési hozzájárulás és a beruházási hozzájárulás megfizetésével kapcsolatos megállapodás megkötése után - valósítja meg. 16. A szolgáltatónak jogában áll visszautasítani azokat a kérelmeket, amelyeket úgy találja, hogy nem felelnek meg a bekötés üzemeltetési és karbantartási feltételeinek illetve, amelyek indokolatlanok az adott vízhasználat esetében. 17. Minden fogyasztó, akinek a telkén olyan vezetékes rendszer üzemel, amely nem közmőhálózatból származó vizet vezet, a szolgáltató elızetes felszólítására, köteles arról mőszaki adatokat szolgáltatni. 18. A bekötési vízmérı felszerelésének költségei a fogyasztót terhelik. 19. A tőzoltóvíz vételezésére rendszeresített tőzcsap vagy tüzivízhálózat egyéb célra történı rendszeres engedélyezett igénybevétele, csak az erre alkalmas mérıvel ellátott állványcsövön keresztül történhet. Az illetéktelen fogyasztások megakadályozása és kizárása az igénybevevı feladata és kötelessége Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 14 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek f) pontja. Hatályos május 1-tıl. 15 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 8.. Hatályos május 1-tıl.

5 5 A szolgáltató a fogyasztók egészségét veszélyeztetı vízminıség romlás esetén a Korm. rendelet 15. -ában leírtak szerint köteles eljárni. 21. (1) 16 Az ingatlanon fogyasztott víz mennyisége szempontjából a bekötési vízmérı az irányadó. A bekötési vízmérı és az elkülönített vízhasználatokat mérı mellékvízmérık mérési különbözetébıl megállapított fogyasztási különbözetet - a Korm. rendelet 17. -ának (3) bekezdése alapján - a bekötési vízmérı szerinti fogyasztó köteles megfizetni a szolgáltatónak; a szolgáltatót pedig tájékoztatja az épületen belüli belsı elszámolás módjáról (2) 17 (3) Ha a mellékvízmérıkön mért fogyasztás összege a bekötési vízmérın mért összegzett fogyasztást 10 %-kal meghaladja, a szolgáltató köteles a lakóközösséget errıl írásban értesíteni (vízcsıtörés gyanúja a bekötési vízmérı és a mellékvízmérık közt) és közremőködni a hiba felderítésében szakértıi szinten. (4) A számlázások közötti idıszakban történı árváltozások esetén a számlázás alapjául szolgáló vízmennyiséget idıarányosan kell megbontani a díjváltozás elıtti és utáni idıszakra. A vízmérık leolvasását vagy az átalányfogyasztás megállapítását, továbbá a megállapított fogyasztás számlázását a szolgáltató legalább két havi ciklusban köteles elvégezni. A leolvasásokat egész m3 értékre kell elvégezni. (5) Amennyiben a bekötési vízmérın mért vízhasználati díjat a bekötési vízmérı szerinti fogyasztó nem fizeti meg, a Korm.rendelet 9. -ban foglalt jogkövetkezmény alkalmazása alól a bekötési vízmérı után kiépített mellékvízmérın mért elkülönített vízhasználat díjának megfizetése nem kizáró, nem mentesítı körülmény. 22. (1) 18 Ha a díjelszámolás alapjául szolgáló bekötési vízmérı nem mér, rendellenesen vagy hibásan mőködik, illetıleg nem olvasható le, a fogyasztott víz mennyiségét a Korm. rendelet 17. -ának (4) bekezdése alapján - a megelızı 365 nap összes fogyasztásából egy napra számított átlagfogyasztás és a meghibásodás napjának elfogadott határnapot megelızı legutolsó leolvasás napjától eltelt napok számának szorzataként kell megállapítani. (2) Amennyiben az ingatlan bekötési vízmérıvel nem rendelkezik, a díj fizetésének alapjául szolgáló vízmennyiséget a 3. számú melléklet szerinti átalánnyal kell meghatározni A házi ivóvízvezeték a fogyasztó által nem ellenırizhetı vagy nem karbantartható helyen történı rejtett meghibásodása esetén a vízfogyasztás megállapítására a 22. elıírása irányadó. 24. Amennyiben a mellékvízmérı beépítését a gazdálkodó szervezet elkülönített vízhasználatának mérésére igényli, a hozzájárulás megadása tekintetében a Korm.rendelet 4. (2) bekezdésében foglalt rendelkezés alkalmazása kötelezı A vízdíjelszámolás alapjául szolgáló vízmérık és a leszerelésüket megakadályozó zárak sértetlen megırzéséért és védelméért a fogyasztó felelıs, és a neki felróható okból megrongálódott vagy elveszett vízmérı javításának, pótlásának, szerelésének, továbbá hitelesítésének költségeit - a Korm. rendelet 17. -ának (2) bekezdése alapján - köteles a szolgáltatónak megtéríteni. 16 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 9.. Hatályos május 1-tıl. 17 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 18 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 19 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 20 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl.

6 6 26. (1) Amennyiben a vizsgálat illetıleg a hitelesítés azt állapítja meg, hogy a vízmérı a fogyasztó hátrányára a mérésügyi jogszabályban meghatározott tőrési határt meghaladóan mőködött, a szolgáltató köteles a megelılegezett költséget visszatéríteni és a vízfogyasztás adatait a kérelem beadását megelızı leolvasástól számítva a hiba arányában helyesbíteni és a díjkülönbözetet a fogyasztónak visszafizetni. (2) (1) Tőz vagy tőzvédelmi gyakorlat esetén a fogyasztónak tartózkodniuk kell saját hálózatuk használatától, kivéve a kényszerítı körülményeket (jelentıs értékő kármegelızés). Tőz esetén a szolgáltató jogosult a hatékonyabb vízszolgáltatás érdekében a hálózaton zárásokat eszközölni. A közterületi tőzcsapok karbantartása és annak költsége a szolgáltatót terheli. (2) A tőzoltáshoz a fogyasztó jogosult igénybe venni azt a maximális vízmennyiséget, amit a hálózat a tüzivíz bekötı vezetékre leadni képes, de nem jogosult arra, hogy a szivattyúval megszívja a vezetéket. (3) Amennyiben közterületi tőzcsapról illetve belsı mérıvel ellátott tőzvédelmi hálózatról a vizet ténylegesen tőzoltásra használták, az így elhasznált víz után díjat fizetni nem kell. Szigorúan tilos a fogyasztónak: bekötési vízmérı és a gerincvezeték között a bekötésvezetékeket megcsapolni, - a vízmérı belsı szerkezetéhez nyúlni, plombát felszakítani - a bekötıvezetéken áteresztı szelep elzárásán és kinyitásán kivül más mőveletet végezni, - a gerincvezetéket megcsapolni A közmőves szennyvíz elvezetés 30. A szennyvíz bekötıvezeték kiépítését kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott kivitelezı végezheti. Az ingatlan szennyvíz bekötését az igénylı által megfizetett "építtetési hozzájárulás" után a szolgáltató saját beruházásban végzi el. Gazdálkodó szervezetek szennyvízbekötését a szolgáltató saját beruházásban - a viziközmő fejlesztési hozzájárulás és a beruházási hozzájárulás megfizetésével kapcsolatos megállapodás megkötése után - valósítja meg. A bekötıvezeték létesítésekor a mélyépítési munkákat - tisztító akna és a földmunka - a fogyasztó vagy az általa megbízott is elvégezheti a szolgáltató mőszaki elıírásainak betartása mellett A csatlakozó házi szennyvízhálózatot a Korm. rendelet 21. -ának (3) bekezdése alapján - a szennyvíz összetételének ellenırzésére alkalmas aknával vagy tisztítónyílással kell kialakítani Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl. 22 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl. 23 Hatályon kívül helyezte a 12/2000.(V.3.) Kgyr. 8. (2) bek. Hatálytalan: május 3-tól. 24 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl.

7 7 Gazdálkodó szervezet esetében, ha technológiai változás, termékváltás vagy egyéb okból változik a szennyvíz összetétele, azt elıre írásban jelezni kell a szolgáltató részére, a szennyvíz várható összetételének megjelölésével. Jelentıs változás esetén a bekötési kérelmet meg kell ismételni a változások feltüntetésével (1) Építményt elhelyezni, ha annak telke elıtt közmőves szennyvízelvezetı (közcsatorna) van az országos településrendezési és építési követelményekrıl szóló 253/1997.(XII.20.) Korm. rendelet 47. (1) bekezdése alapján - csak a közcsatornára való rákötéssel lehet. (2) A közcsatorna elkészülte elıtt elhelyezett, meglévı építmény szennyvízcsatorna -hálózatra való rákötése, a közcsatorna elkészültét (átadását) követı egy éven belül kötelezı. (3) (1) A bekötıvezetéken belüli akna, vezeték és mőtárgyai a fogyasztó tulajdona. Annak karbantartásáról a fogyasztó köteles gondoskodni. Ennek elmulasztásából eredı valamennyi kár a fogyasztót terheli. (2) A szolgáltató által elıre tervezett javítási vagy karbantartási munkálatok végzése alatt a szolgáltatás nem korlátozható A csatornadíj számlázása együtt történik a vízdíj számlázásával. A szennyvíz mennyiség meghatározásánál a Korm. rendelet 24. -a szerint kell eljárni. Szigorúan tilos a fogyasztónak: elválasztott rendszerben a csatornázott területen a csatornába csapadékvizet vezetni, - nyomás alatti szennyvízelvezetés esetén a rendszerbe csapadékvizet vezetni, - a csatornába háztartási szemetet, állati tetemet és egyéb a csatornát károsító anyagot vagy környezetszennyezı anyagot tenni - az engedélyezett minıségő szennyvíztıl eltérı minıségő szennyvizet bevezetni Vegyes rendelkezések 38. (1) 30 Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén viziközmő törzshálózat kiépítését - az önkormányzat által lebonyolított beruházásokat kivéve - kizárólag a szolgáltató vagy az általa megbízott viziközmővek építésére jogosult kivitelezı végezheti a mindenkor érvényes mőszaki elıírásoknak és szabványoknak megfelelıen, betartva a közbeszerzésrıl szóló törvény elıírásait. A beruházó köteles a szolgáltatót a beruházás elıkészítésébe bevonni ill. az építési engedély kiadásával egyidejőleg a beruházás fedezetéül szolgáló "pénzügyi forrás" átadásával a viziközmő beruházás pénzügyi bonyolítására megbízni. 25 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 26 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 10/2013.(III.6.) önkormányzati rendelet pontja. Hatálytalan március 7-tıl. 27 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör Hatályos május 1-tıl. 28 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl. 29 Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 32/2012.(V.31.) szekszárdi ör pont. Hatálytalan május 31-tıl. 30 Módosította a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek. f) pontja. Hatályos május 1-tıl.

8 8 (2) A lakossági társulásból létrehozott közmővekre, üzembehelyezés után, utólag rákötı fogyasztónak a közmőépítési hozzájárulást a bekötés engedélyezése során be kell fizetni a szolgáltatónak, ennek mértéke a rendelet 4. (1) bekezdésében elıírt érték 1 m3/d-ra esı összege. (3) A viziközmő törzshálózat üzembehelyezésérıl a szolgáltató köteles gondoskodni. 39. (1) A szolgáltató meghatározott idıtartamra ideiglenes bekötést is engedélyezhet, ha az nem veszélyezteti a szolgáltatást. Ideiglenes bekötés esetében a szolgáltatási feltételeket külön szerzıdésben kell szabályozni. (2) Társasház építés esetén a kivitelezı ideiglenes bekötést kérhet az építési víz biztosítására. Végleges bekötés csak akkor létesíthetı, ha a társasház alapító okiratának a létrehozásáig valamelyik lakástulajdonos vállalja a díj megfizetését és aláírja a fogyasztási szerzıdést. (3) Az építıipari társulások az építési vízre kötelesek viziközmő fejlesztési hozzájárulást fizetni. Az így megvásárolt mennyiség a város területén bárhol felhasználható Jelen rendeletben nem szabályozott kérdések tekintetében a 38/1995. (IV.5.) Korm. rendelet, valamint a hatályos Polgári Törvénykönyv szabályai az irányadók. Hatálybalépés 42. A rendelet hatálya kiterjed Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közigazgatási területén lévı a Szekszárdi Víz- és Csatornamő Kft üzemeltetésében álló viziközmővek szolgáltatásaira és a szolgáltatásait igénybevevıkre. A rendelet március 1-én lép hatályba. A kihirdetés napja február 15. Kocsis Imre Antal polgármester dr. Palkó László jegyzı A rendeletet módosította a: 12/2000.(V.3.) Kgyr. 3. és 8. 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör a, a 24. (2) bek. f) pontja és a 24. (3) bek b) pontja 19/2010.(X.4.) szekszárdi ör /2012.(V.31.) szekszárdi ör pont 10/2013.(III.6) önkormányzati rendelet pont 40/2013.(XI.6.) önkormányzati rendelet Hatályát vesztette. Hatályon kívül helyezte a 16/2004.(IV.30.) szekszárdi ör. 24. (2) bek, f) pontja. Hatálytalan május 1-tıl.

Általános rendelkezések 1. 2

Általános rendelkezések 1. 2 Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése 3/1996. (II.15.) Kgy. sz. rendelete a közmőves ivóvízellátásról és a közmőves szennyvízelvezetésrıl a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről

Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről Iszkáz község Önkormányzatának 6/2000. (VI.8.) Ör. számú rendelete a köztisztaságról és a települési szilárd hulladék elhelyezéséről Iszkáz község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2008. (XII. 19.) sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő víziközművekre történő utólagos rákötések rendjéről

Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2008. (XII. 19.) sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő víziközművekre történő utólagos rákötések rendjéről Gyömrő Város Önkormányzatának 33/2008. (XII. 19.) sz. rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő víziközművekre történő utólagos rákötések rendjéről Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalva a 1/2009.( I.13.) sz., a 12/2009. ( XI.27.) sz. és a 10/2010.(XII.03.) sz., 16/2011. (XII.19.) rendelet módosításokkal

Egységes szerkezetbe foglalva a 1/2009.( I.13.) sz., a 12/2009. ( XI.27.) sz. és a 10/2010.(XII.03.) sz., 16/2011. (XII.19.) rendelet módosításokkal Sand Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2007. (XII. 11.) számú rendelete a vízdíj megállapításáról, a számlázás és a díjfizetés feltételeiről Egységes szerkezetbe foglalva a 1/2009.( I.13.)

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 14/2004. (IV.30.) rendelete. a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2004. (IV.30.) rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. Üzletszabályzata 2006. júl. 1-től 2013. aug. 15-ig.

A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. Üzletszabályzata 2006. júl. 1-től 2013. aug. 15-ig. A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. Üzletszabályzata 2006. júl. 1-től 2013. aug. 15-ig. Bevezetés A PÉTÁV Pécsi Távfűtő Korlátolt Felelősségű Társaság (PÉTÁV Kft.) a felhasználók tájékoztatása, a szolgáltatási

Részletesebben

Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/1991. (XII. 23.) számú rendelete

Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/1991. (XII. 23.) számú rendelete Nagyberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/1991. (XII. 23.) számú rendelete a helyi adók bevezetéséről (egységes szerkezetbe foglalt szöveg) Nagyberény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzatának képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA

ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA ÁLTALÁNOS KÖZÜZEMI SZERZŐDÉS ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI ÉPÜLETRÉSZENKÉNTI HŐMENNYISÉGMÉRÉS SZERINTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRA Az általános közüzemi szerződés (a továbbiakban: Szerződés) általános szerződési

Részletesebben

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014 (II.21.) önkormányzati rendelete A települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a módosításokkal) Balatonfenyves

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A Polgári Törvénykönyv 387. -a szerint a Közüzemi Szerződés alapján a szolgáltató köteles meghatározott időponttól a felhasználó számára folyamatosan és biztonságosan a

Részletesebben

Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete

Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete Hollád Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2005. (IV.25.) sz. rendelete a települési hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről és a közszolgáltatás díjának megállapításáról (egységes szerkezetben

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. március 31-én tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. március 31-én tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. március 31-én tartandó ülésére Tárgy: a város közterületeinek rendjéről és a közterület használatáról szóló önkormányzati

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2014. (V.28.) önkormányzati rendelet. az államháztartáson kívüli forrás átadásáról átvételéről

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2014. (V.28.) önkormányzati rendelet. az államháztartáson kívüli forrás átadásáról átvételéről Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2014. (V.28.) önkormányzati rendelet az államháztartáson kívüli forrás átadásáról átvételéről Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1.

I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Oroszlány Város Önkormányzatának 22/2007. (XI.14.) Ör. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások bérletéről, lakbéréről és elidegenítéséről Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2009. (XII.28) Önk. rendelete. a helyi adókról

Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2009. (XII.28) Önk. rendelete. a helyi adókról Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2009. (XII.28) Önk. rendelete a helyi adókról Farmos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. tv. (továbbiakban: Hatv.)

Részletesebben

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

I. Fejezet. 1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Püspökladány

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet

ELSŐ RÉSZ Általános rendelkezések I. Fejezet Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013.(II.05.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a településtisztaság egyes kérdéseiről és a közszolgáltatás

Részletesebben

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések

Vasasszonyfa Önkormányzat. 8/2001.(XI.28.) számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről. A rendelet célja. Értelmező rendelkezések Vasasszonyfa Önkormányzat 8/2001.(XI.28.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről /A 11/2012. (V.7.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Önkormányzat

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Sződ Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002. (IV.04.) sz. rendelete A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Egységes szerkezetben Sződ

Részletesebben

Területi hatály. Tárgyi hatály

Területi hatály. Tárgyi hatály TARTALOM Területi hatály... 2 Tárgyi hatály... 2 Személyi hatály... 3 A fizető parkolóhelyek igénybevételének szabályai... 3 A fizető parkolók üzemeltetése... 3 Általános üzemeltetési idők... 4 Várakozási

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról. I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közszolgáltatás tartalma 1.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról. I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közszolgáltatás tartalma 1. Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2014.(I.30.) önkormányzati RENDELETE A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

9/2016. (II. 05.) önkormányzati rendelet 1. A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról

9/2016. (II. 05.) önkormányzati rendelet 1. A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról 9/2016. (II. 05.) önkormányzati rendelet 1 A lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32.

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet alkalmazási köre. 1. A rendeletet Siklós város közigazgatási területén kell alkalmazni.

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet alkalmazási köre. 1. A rendeletet Siklós város közigazgatási területén kell alkalmazni. Siklós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2004. (III. 31.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-12-19 -tól Siklós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2004. (III. 31.) önkormányzati

Részletesebben

I. Fejezet Az adómegállapítás joga és az adókötelezettség

I. Fejezet Az adómegállapítás joga és az adókötelezettség 1 / 39 2016.03.29. 10:35 1990. évi C. törvény a helyi adókról 2016.01.01 2016.12.31 60 1990. évi C. TÖRVÉNY a helyi adókról Hazánkban a demokratikus választással létrejöttek az önszervező helyi hatalomgyakorlás

Részletesebben

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2006. szeptember 15. E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT Bekezdés TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA...5

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Vecsés Város Önkormányzatának 1/2010. (I. 29.) rendelete az Önkormányzat által életjáradéki szerződés keretén belül nyújtott szolgáltatás feltételeiről Vecsés Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Fejezet A RENDELET HATÁLYA

I. Fejezet A RENDELET HATÁLYA Felsőpakony Község Önkormányzatának 4/2009. (III.25.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva az 1/2011. (I.31)

Részletesebben

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének (Hatályos: 2012. április 15-től) Maglód Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2003.(XII.1.)Kt. rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, és a településtisztaság

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képvisel -testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete

Csanytelek Község Önkormányzata. Képvisel -testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A TELEPÜLÉS KÖZM VES IVÓVÍZ ELLÁTÁSÁRÓL ÉS A VÍZM ÜZEMELTETÉSE RENDJÉR L Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a közkifolyók használatának rendjére irányuló önkormányzati szabályozás felülvizsgálatára. Rendeletalkotás

Tárgy: Javaslat a közkifolyók használatának rendjére irányuló önkormányzati szabályozás felülvizsgálatára. Rendeletalkotás ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. AUGUSZTUS 29-i MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 2809-6/2013. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1DB V. NAPIREND Tárgy: Javaslat a közkifolyók

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulás megfizetésének rendjéről Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. fejezet. Általános rendelkezések. E rendelet hatálya a Község közigazgatási területére terjed ki.

1. fejezet. Általános rendelkezések. E rendelet hatálya a Község közigazgatási területére terjed ki. Pusztazámor Község Önkormányzatának 8/2004.(VII. 09.) számú rendelete a közterületek tisztántartásáról és a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ A rendelet hatálya 1..

ELSŐ RÉSZ A rendelet hatálya 1.. Szalkszentmárton Községi Önkormányzat Képviselő-testület 1/2007. (I. 31.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Szalkszentmárton

Részletesebben

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete

Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete Ordacsehi Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 8/2014. (V.05.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról, a településtisztaság biztosításáról Ordacsehi Községi Önkormányzat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT ALJEGYZŐ Budapest,

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT ALJEGYZŐ Budapest, iudapest Főváros X. kerület Kőbányai takormányzatképviselő-testület ulesc BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT ALJEGYZŐ Budapest, Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Részletesebben

2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA

2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA 2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA... 9 1.1 Az Üzletszabályzat alapját képezı

Részletesebben

Víz-és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok 5000 Szolnok, Vízmű út 1. ÜZLETSZABÁLYZAT. Szolnok, 2012.

Víz-és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok 5000 Szolnok, Vízmű út 1. ÜZLETSZABÁLYZAT. Szolnok, 2012. Víz-és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok 5000 Szolnok, Vízmű út 1. ÜZLETSZABÁLYZAT Szolnok, 2012. Tartalomjegyzék I. Általános rész..7. I.1. Szolgáltató bemutatása...7. I.1.1. Szolgáltató adatai.7.

Részletesebben

Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl

Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl Mogyorósbánya Község Önkormányzatának 22/2010. (XII.08) sz. KT Rendelete A települési szilárd hulladék kezelésérıl Mogyorósbánya Község Önkormányzatának képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 34/2013. (XII. 20.) Önkormányzati Rendelete

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének. 34/2013. (XII. 20.) Önkormányzati Rendelete Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 34/2013. (XII. 20.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzati tulajdonban lévı lakások és helyiségek elidegenítésérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nyékládháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013.(XI.04.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszállítási közszolgáltatásról Nyékládháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Aba Nagyközség Képviselő-testülete. 21/2003. (XI.1.) számú. rendelete. a közterületek használatáról

Aba Nagyközség Képviselő-testülete. 21/2003. (XI.1.) számú. rendelete. a közterületek használatáról Aba Nagyközség Képviselő-testülete 21/2003. (XI.1.) számú rendelete a közterületek használatáról /Egységes szerkezetbe foglalása 2008. április 17./ Aba Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről A Mohácsi Önkormányzat 22/2009.(XI.2.) r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 26/2013.(XII.13.), 33/2012.(XII.17.), 14/2012.(V.2.),

Részletesebben

Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2001.(IV.27.) ÖKT számú RENDELETE

Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2001.(IV.27.) ÖKT számú RENDELETE Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2001.(IV.27.) ÖKT számú RENDELETE a közterület rendeltetésétől eltérő használatának szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. (1) A R. hatálya Nyalka község egész közigazgatási területére kiterjed.

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. (1) A R. hatálya Nyalka község egész közigazgatási területére kiterjed. Nyalka község Önkormányzatának /2010. (06. 11.) rendelete A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás megszervezéséről és kötelező igénybevételéről, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Budapest Kőbányai Önkormányzati 67/2004. (XII. 17.) rendelete

Budapest Kőbányai Önkormányzati 67/2004. (XII. 17.) rendelete Budapest Kőbányai Önkormányzati 67/2004. (XII. 17.) rendelete a kerületi zöldterületek és zöldfelületek megóvásáról, használatáról, fenntartásáról és fejlesztéséről Egységes szerkezetben 5. Budapest Főváros

Részletesebben

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete

Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete Százhalombatta Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2008.(X.8.) Ör. sz. rendelete a köztemető és a temetkezések rendjéről, a köztemető üzemeltetéséről Százhalombatta Város Önkormányzata a temetőkről

Részletesebben

(1) Szentgotthárd területén ebet tartani csak a vonatkozó közegészségügyi, állategészségügyi és környezetvédelmi szabályok betartásával lehet.

(1) Szentgotthárd területén ebet tartani csak a vonatkozó közegészségügyi, állategészségügyi és környezetvédelmi szabályok betartásával lehet. Szentgotthárd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2000.(III.31.)ÖKT. sz. rendelete az ebek tartásáról és tartós megjelöléséről. Módosította a 45/2002.(XII.12.)ÖKT. r.,24/2004.(vi.25.) ÖKT. r.,

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011.(II.18.)Kt. rendelete a hirdető-berendezések és hirdetmények elhelyezéséről 1 ZÁRADÉK A rendelet hiteléül: Maglód,. Margruber János jegyző 1 Egységes

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2009. december 10-i nyilvános ülésére. Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak!

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2009. december 10-i nyilvános ülésére. Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! 1. számú napirendi pont Nyirád Község Polgármesterétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 1-102/2009. Ügyintézı: Kovács Károlyné ELİTERJESZTÉS

Részletesebben

VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS

VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Biatorbágy Város Önkormányzata (székhely:2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A, törzskönyvi azonosító szám: 730084, adószám: 15730088-2-13, statisztikai

Részletesebben

ELLÁTÁSOK Pénzbeli és természetben i ellátások123 Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

ELLÁTÁSOK Pénzbeli és természetben i ellátások123 Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény ELLÁTÁSOK Pénzbeli és természetbeni ellátások 123 18. (1) A jogosult gyermek számára a) a gyámhatóság az e törvényben meghatározott feltételek szerint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. A rendelet hatálya Onga közigazgatási területére terjed ki. KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK AZ ADÓKÖTELEZETTSÉG, AZ ADÓ ALANYA

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. A rendelet hatálya Onga közigazgatási területére terjed ki. KÜLÖNÖS RENDELKEZÉSEK AZ ADÓKÖTELEZETTSÉG, AZ ADÓ ALANYA Onga Községi Önkormányzat helyi iparűzési adóról szóló - többször módosított - 6/1991. (XII.16.) sz. RENDELETE a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege - (2004. december 15.-én hatályos) Bevezető

Részletesebben

48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGY 1 EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2009 (III. 27.) önkormányzati rendelete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról módosította 23/2012. (V. 24.) önkormányzati rendelet 42

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (továbbiakban: Tszt.) 60.

Részletesebben

13/2008. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1

13/2008. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1 1. oldal 13/2008. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1 a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról, valamint a zöldterületek használatáról Egységes szerkezetbe foglalva a 25/2008. (VI.20.), valamint

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete

Nagymaros Város Önkormányzatának. 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

CSATORNABEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ

CSATORNABEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ CSATORNABEKÖTÉSI TÁJÉKOZTATÓ Hatályos: 2016. április 12-től Az Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. (a továbbiakban: ÉTCS Kft.) víziközmű szolgáltatási tevékenységét a víziközmű-szolgáltatásról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2012. (VI. 21.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról és környezetvédelemről. Cibakháza Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÁJÉKOZTATÓ. LAKÁSÉPÍTÉSHEZ IGÉNYELHETŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKRÓL /legalább három gyermek után támogatást igénylők részére/

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÁJÉKOZTATÓ. LAKÁSÉPÍTÉSHEZ IGÉNYELHETŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKRÓL /legalább három gyermek után támogatást igénylők részére/ NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÁJÉKOZTATÓ LAKÁSÉPÍTÉSHEZ IGÉNYELHETŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKRÓL /legalább három gyermek után támogatást igénylők részére/ (Érvényes 2016. február 11-től) Tisztelt Érdeklődő, Tisztelt

Részletesebben

A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. május 21. dr. Xantus Judit jegyző

A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. május 21. dr. Xantus Judit jegyző A kihirdetés módja: kifüggesztés A kihirdetés napja: 2009. május 21. dr. Xantus Judit jegyző * Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének 24/2009. (V. 21.) önkormányzati

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN Törökbálint Nagyközség Önkormányzata 1 Képviselő-testületének 19/2000. (IX. 11.) rendelete a közterület használatáról a módosító 25/2003. (VI. 27.), 12/2004. (IV. 16.), 41/2006. (XII. 27.), 13/2008. (IV.

Részletesebben

12/2004. (VI.30.) sz. rendelete

12/2004. (VI.30.) sz. rendelete K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 12/2004. (VI.30.) sz. rendelete A HÁZTARTÁSI HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel

Részletesebben

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések A Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének..//2015. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről, valamint a közterületek tisztántartásáról Balatonfüred

Részletesebben

Egységes szerkezetben a 24/2011.(IX.13.) és az 5/2012. (II.01.) önkormányzati rendelettel.

Egységes szerkezetben a 24/2011.(IX.13.) és az 5/2012. (II.01.) önkormányzati rendelettel. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 13/2011. (IV.28.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a feln tt korúakra vonatkozó szociális gondoskodásról Egységes szerkezetben a 24/2011.(IX.13.) és

Részletesebben

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete

1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete 1/2008. (I. 28.) Önkormányzati Rendelete a fizetı parkolás rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 15. (3) bekezdésben, valamint a

Részletesebben

Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzata

Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzata Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Üzletszabályzata Gyál, 2014. október 15 Tartalomjegyzék 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ... 1 1.1 A Szolgáltató... 1 1.2 A szabályzat célja... 1 1.3 A szabályzat hatálya... 1

Részletesebben

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata 4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében biztosított

Részletesebben

~ 1 ~ Építési szerződés. Építőipari kivitelezési tevékenységre

~ 1 ~ Építési szerződés. Építőipari kivitelezési tevékenységre ~ 1 ~ Építési szerződés Építőipari kivitelezési tevékenységre amely létrejött egyrészről. (anyja neve:., szül. hely és idő:., szem. ig. száma:, adóazonosító jele:.., állandó lakcíme: megrendelő (továbbiakban

Részletesebben

E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA

E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA 2013. március 1. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA MEH 46/2013. számú határozatának kötelezéseivel egységes szerkezetbe foglaltan. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A rendelet hatálya

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A rendelet hatálya Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 10/1994.(XI. 28.) rendelete az önkormányzati tulajdonban lév lakások és helyiségek elidegenítésér l. 1 Egységes szerkezetben a 11/2004. (IV.27.) számú

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. február 13. Elfogadva:../2013. (II.12.) sz. Kt. határozat 1 I. FEJEZET Általános rendelkezések A közpénzek

Részletesebben

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének. 29/2003.(XII. 10.) számú. rendelete

Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének. 29/2003.(XII. 10.) számú. rendelete Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 29/2003.(XII. 10.) számú rendelete a kötelezı kéményseprı- ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben) Kadarkút Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

1996. évi CXIII. törvény. a lakástakarékpénztárakról. A törvény hatálya. Fogalmak

1996. évi CXIII. törvény. a lakástakarékpénztárakról. A törvény hatálya. Fogalmak 1996. évi CXIII. törvény a lakástakarékpénztárakról Az Országgyűlés annak érdekében, hogy - ösztönözze a lakáscélok saját erőből történő megvalósítását elősegítő előtakarékosságot, - elősegítse a lakásvagyon

Részletesebben

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA

A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA A Szécsény és Környéke Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA Tartalomjegyzék I. Általános Szabályok 4 1. Alapfogalmak, értelmező rendelkezések 4 2. Üzletszabályzat hatálya, a Hitelintézet és az

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Somoskıújfalu Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2/2007. (I. 12.) SKt. sz. rendelete a helyi környezet védelmérıl, a közterületek és ingatlanok rendjérıl, a település tisztaságáról Somoskıújfalu

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI SZERZDÉS (3 oldalú megállapodás közületi bérl részére ivóvíz szolgáltatásra és közcsatorna használatára) Nysz.: Kp. 43-MB-14 3.

SZOLGÁLTATÁSI SZERZDÉS (3 oldalú megállapodás közületi bérl részére ivóvíz szolgáltatásra és közcsatorna használatára) Nysz.: Kp. 43-MB-14 3. SZOLGÁLTATÁSI SZERZDÉS (3 oldalú megállapodás közületi bérl részére ivóvíz szolgáltatásra és közcsatorna használatára) Nysz.: Kp. 43-MB-14 3.4 ISO 9001 Tanúsított cég amely egyrészrl a Dunántúli Regionális

Részletesebben

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben)

46/1997.(IX.8.) számú rendelete. a vásárokról és a piacokról (egységes szerkezetben) MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK a 16/1998. (V.5.) sz., a 37/1998. (IX.28.) sz., a 24/1999. (VII.5.) sz., a 31/2000. (VII.3.) sz., a 23/2001. (VII.2.) sz., a 10/2003. (III.10.) sz., a 74/2003.

Részletesebben

(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a (4) bekezdésben foglalt kivétellel minden közterületen szabálytalanul elhelyezett járműre.

(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a (4) bekezdésben foglalt kivétellel minden közterületen szabálytalanul elhelyezett járműre. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 52/2008. (XII. 22.) rendelete Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében,

Részletesebben

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról...

2015/32. SZÁM TARTALOM. 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2015/32. SZÁM TARTALOM Utasítások oldal 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért. 32.) sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV-START Zrt. Tűzvédelmi Szabályzatáról... 2 Utasítások 36/2015. (VIII. 27. MÁV-START Ért.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RÉSZ A SZABÁLYOZÁS CÉLJA A RENDELET HATÁLYA

ÁLTALÁNOS RÉSZ A SZABÁLYOZÁS CÉLJA A RENDELET HATÁLYA Egységes szerkezetbe foglalta: dr. Fogarasi Gábor Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2012. december 28. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (V. 30.)

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Fundamenta megtakarítás fedezete és/vagy jelzálogfedezet mellett igénybe vehető lakáscélú KOMPAKT KÖLCSÖN nyújtásához

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Fundamenta megtakarítás fedezete és/vagy jelzálogfedezet mellett igénybe vehető lakáscélú KOMPAKT KÖLCSÖN nyújtásához 1 Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet számú szerződés Készítette: Ellenőrizte: Ellenőrzés dátuma: KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Fundamenta megtakarítás fedezete és/vagy jelzálogfedezet mellett igénybe vehető lakáscélú

Részletesebben

Temetőszabályzat. Bevezető rendelkezések: I. A Szabályzat területi hatálya, a sírkert adatai:

Temetőszabályzat. Bevezető rendelkezések: I. A Szabályzat területi hatálya, a sírkert adatai: Temetőszabályzat A Temetőszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely használatának általános rendelkezéseit tartalmazza, figyelemmel a temetőkről és a temetkezésről szóló

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség

Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség Az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásához szükséges források kiegészítése érdekében egészségügyi hozzájárulást kell fizetni. Az egészségügyi hozzájárulás

Részletesebben

M Á S O L A T 3/2012. (I.

M Á S O L A T 3/2012. (I. M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (I. 20.) számú rendelete a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjének szabályozásáról (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

/ r / ^ / 0 0 -U > Q. Fővárosi Vízművek Zrt. I ő v A k o s i VÍZMŰVEK BUDAKESZI. Vagyonkezelési szerződés. Budapest, 2012.

/ r / ^ / 0 0 -U > Q. Fővárosi Vízművek Zrt. I ő v A k o s i VÍZMŰVEK BUDAKESZI. Vagyonkezelési szerződés. Budapest, 2012. / r / ^ / 0 0 -U > Q Fővárosi Vízművek Zrt. I ő v A k o s i VÍZMŰVEK BUDAKESZI Vagyonkezelési szerződés Budapest, 2012. december VAGYONKEZELÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Budakeszi Város Önkormányzata

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. rész. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2003. (II. 1.) rendelete a köztisztaság fenntartásáról és a hulladékgazdálkodásról a módosításokkal egységes szerkezetben Szálka Község Önkormányzatának

Részletesebben

Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete. A települési szilárd hulladékgazdálkodásról

Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete. A települési szilárd hulladékgazdálkodásról Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2011.(II.23.)sz. rendelete A települési szilárd hulladékgazdálkodásról Örményes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Módosítások: a) 34/2005. (XI. 21.) ör. b) 13/2006. (III. 21.) ör. c) 42/2006. (XI. 1.) ör. /2006. XII. 1. I.FEJEZET. A rendelet hatálya II.

Módosítások: a) 34/2005. (XI. 21.) ör. b) 13/2006. (III. 21.) ör. c) 42/2006. (XI. 1.) ör. /2006. XII. 1. I.FEJEZET. A rendelet hatálya II. Budapest Főváros VI. ker. Terézváros Képviselő-testületének 18/2005. (VI. 20.) rendelete Terézváros közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a lakossági várakozási hozzájárulás

Részletesebben

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1.

(Egységes szerkezet) Általános rendelkezések 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 39/1999.(XII.21.), 1 19/2000.(IV.14.), 1/2001.(I.31.), 37/2001.(XII.19), 36/2002.(XII.12.), 42/2003.(XII.19.), 38/2004.(VII.5.), 72/2004.(XII.17.), 9/2005.(I.28.),

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XII.01.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról

Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XII.01.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XII.01.) önkormányzati rendelete a talajterhelési díjról és a környezetvédelmi alapról Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a környezetterhelési

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról,

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről. ( Módosításokkal egysége szerkezetbe foglalva ) Kiskunmajsa

Részletesebben

2/2008. (I.18.) számú rendelet. A szociális ellátásokról (módosításokkal egységes szerkezetben)

2/2008. (I.18.) számú rendelet. A szociális ellátásokról (módosításokkal egységes szerkezetben) A rendelet kihirdetésének napja: 2008. január 21. Nagymányok, 2008. január 18. Dr. Klausz Judit sk. jegyző NAGYMÁNYOK VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2008. (I.18.) számú rendelet A szociális ellátásokról (módosításokkal

Részletesebben

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2007.(IX.24.) rendelete a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó szabályokról a 10/2008.(IV.21.), a 34/2008.(XII.22.),

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben)

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2005. (III.14.) sz. rendelete. A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 6/2005. (III.14.) sz. rendelete A KÖZTERÜLET HASZNÁLAT SZABÁLYAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testülete a helyi

Részletesebben

10/2007.(II.12.) önkormányzati rendelet 1. Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

10/2007.(II.12.) önkormányzati rendelet 1. Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól 10/2007.(II.12.) önkormányzati rendelet 1 Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése (továbbiakban: Közgyűlés) a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben