Fogadalmak, melyek többnyire csak éjfélkor a koccintás idején kapnak nagy figyelmet, másnapra feledésbe merülnek.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fogadalmak, melyek többnyire csak éjfélkor a koccintás idején kapnak nagy figyelmet, másnapra feledésbe merülnek."

Átírás

1

2 Alig vagyunk túl a karácsonyi terülj-terülj asztalkámon máris itt a szilveszter. Ezen a napon hatalmas bulival, nagy fogadalmakkal, evéssel-ivással búcsúztatjuk az Óévet és köszöntjük az Újévet. Fogadalmak, melyek többnyire csak éjfélkor a koccintás idején kapnak nagy figyelmet, másnapra feledésbe merülnek. Megfogadjuk, hogy jövőre megszabadulunk 10 kilótól vagy belefogyunk egy régen a szekrény mélyén lapuló kedvenc ruhadarabunkba. Mit tegyél, hogy a Te fogadalmad ne csak pezsgőgőzben elillanó tünemény legyen? Készíts Újévi Fogadalom faliújságot! Rakj ki magadról egy frissen készült fotót és írjd mellé, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni. Akár le is rajzolhatjod magad olyannak amilyen szeretnél lenni a súlycsökkentés után, vagy a saját fotód mellé ragaszthatsz egy vékony modell vagy sztár fényképét. Írd le milyen lépéseket teszel a következő évben, hogy elérd célodat. Pl. Minden nap fél órát mozgok, odafigyelek az étkezésre stb. Az elkészült faliújságot tedd a lakás központi helyére, ez minden nap emlékeztetni és ösztönözni fog arra, hogy elérd a kitűzött célt. Ha van kedved küld el ben az elkészült faliújaság fotóját a szilvia@fogyokurablog.hu címre vagy töltsd fel a FogyókúraBlog.hu facebook oldalára, melyet itt érhetsz el :.facebook.com/fogyokurablog Az szilveszteri fogadalom másik buktatója, amit egyébként a fogyni vágyok gyakran elkövetnek az az, hogy halogatják a megvalósítást. Megfogadom, hogy jövőre..., Majd szilveszer után..., Majd az újévben... Ezért összegyűjtöttem néhány receptet, melyek segítségével már szilveszter napján elkezdheted ill. kordában tarthatod a fogyókúrád.

3 Frankfurti leves 50 dkg kelkáposzta 4 db virsli 1 dl 12 %-os tejföl 2 dkg liszt 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma Pici majoránna és őrölt köménymag A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, majd 1 liter alaplében feltesszük főni. Beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és ízesítjük a fűszerekkel. Amikor már majdnem kész tejfölös habarással besűrítjük és beletesszük a karikára vágott virslit, még néhány percig főzzük még. A recept 4 személyre szól, adagonként 171 Kcal Szilveszter előtt nézzük át az éléskamránkat, legyen tele fogyókúrás finomságokkal! A népi hagyomány szerint ugyanis nem lehet üres a sótartó, a lisztes bödön, a kávétartó. Ha ezeket feltöltjük akkor egész évben bőség vár ránk. A mézes csuporra különösen ügyeljünk, mert aki ezen a napon mézes ajakkal csókot vált kedvesével, egész évben mézes, szerelmes hétköznapokat fog eltölteni szerelmével :-)

4 Újévi kölesleves 1 liter zöldséges alaplé 15 dkg köles 10 dkg csiperkegomba 40 dkg paradicsom 1 gerezd fokhagyma Fél teáskanál őrölt sáfrány 1,5 evőkanál szójaszósz Fél csokor metélőhagyma Fél csokor koriander Ízlés szerint só, bors Az alaplét a kölessel, a zúzott fokhagymával, a sáfránnyal és a szójaszósszal felforraljuk és fedő alatt kb. 20 percig főzzük. A gombát felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk és a gombával együtt a levesbe tesszük, kb. 5 percig tovább főzzük. A levest szükség szerint ízesítjük sóval, borsal, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerekkel és már tálalhatjuk is. A recept 4 személyre szól, adagonként 282 Kcal. Népi hagyomány szerint: Aki újévkor lencsét, kölest, rizst eszik annak egész évben tele lesz a pénztárcája.

5 Sűrű lencseleves 50 dkg lencse 1 liter zöldséges alaplé 1 db vöröshagyma 3 db sárgarépa 2 db petrezselyemgyökér 3 db alma 12 dkg virsli 5 evőkanál almaecet 1 teáskanál currypor Fél csokor metélőhagyma Fél csokor petrezselyem Ízlés szerint só és bors 1 evőkanál olívaolaj A lencsét jól átmossuk, hidegvízben egy éjszakán át áztatjuk. A vöröshagymát és a zöldségeket apró kockákra vágjuk és felmelegített olívaolajon megpároljuk és curryvel ízesítjük. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a lencsét és készre főzzük. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a virslit felkarikázzuk és a sűrű levesbe tesszük, kb. 3 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel és tálaljuk. Ha hígabbra szerenénk a levest akkor több alaplét öntsünk hozzá! A recept 4 személyre szól, adagonként: 421 Kcal.

6 Pisztráng alufóliában 4 db egyenként kb. 15 dgk-os pisztrángfilé 4 db kis cukkini 40 dkg zeller 2 db sárgarépa 1,5 evőkanál citromlé Ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű, petrezselyemzöld, kapor apróra vágva A zelert, a sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A tepsit kibéleljük alufóliával úgy, hogy a széleinél felhajtjuk az alufóliát. Erre fektetjük rá egymás mellé a halszeleteket, melyet beterítünk az apróra vágott zöldfűszerekkel. Az alufóliát felül összezárjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt észre sütjük. A recept 4 személyre szól, adagonként: 228 Kcal. Sok helyen úgy tartják, hogy a hal is szerencsét hoz! Ahány pikkely van rajta, annyi pénz áll a házhoz! Azért ügyeljünk rá, hogy az aranyhalat ne tálaljuk fel a gazdagság reményében! :-)

7 Sertéssült ínyenceknek 80 dkg sertéscomb 3 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt fűszerkömény Ízlés szerint só és bors 3 dl víz Kb. 1 dl olvíaolaj Körethez: 80 dkg lilakáposzta 0,5 dl olaj 2 evőkanál xilit 1 db vöröshagyma 2 dl vörösbor 2 db birsalma Ízlés szerint tengeri só A sertéscombot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel. Rálocsoljuk az 1 dl olívaolajat, majd 1 éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap tepsibe tesszük, ráöntjük a levét és még 3 dl vizet, fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. A lilakáposztát vékony csíkokra szeleteljük, megsózzuk, picit állni hagyjuk. A hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a xilitet, a kinyomkodott káposztát és egy lábasba összeforgatjuk. Picit pároljuk, majd hozzá adjuk a felkockázott birsalmát, meglocsoljuk vörösborral és készre pároljuk. Tengeri sóval, ecettel, szükség esetén további természetes édesítőszerrel ízesítjük.

8 Tejfölös lencsesaláta 30 dkg vöröslencse 2 db lilahagyma 1 csokor petrezselyem 0,5 citrom 2 dl sovány tejföl 3 db sárgarépa Ízlés szerint tengeri só és fehérbors A lencsét sós vízben puhára főzzök, majd leszűrjük. A lilahagymát és a petrezselymet apróra, a sárgarépát gyufaszál vékonyságúra vágjuk és a lencséhez adjuk. Frissen facsart citromlével meglocsoljuk, leöntjük a tejföllel, sózzuk borsozzuk és hagyjuk picit összeérni. A népi hagyomány úgy tartja, hogy a malac kitúrja a szerencsénket, ezért a szilveszteri asztalunkról sem hiányozhat a ropogós malacsült.

9 Fincsi kiflik 5 dkg Graham liszt 20 dkg finom liszt 2 dkg élesztő 5 dkg margarin 5 dkg reszelt Óvári sajt 2 dl sovány tejföl 1 db tojásfehérje Ízlés szerint köménymag és grillfűszer Tengeri só A kétfajta lisztben elmorzsoljuk szárazon az élesztőt és a margarint. Hozzáadjuk a sót és a reszelt sajt felét, majd a tejföllel sima tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb. fél órán át pihentetjük. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, kerek lapokat nyújtunk belöle. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal és ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. A kerek lapokat 8 egyforma cikkre vágjuk majd kívülről befelé feltekerjük. A kifliket kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük felvert tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, köménnyel és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. 32 db kifli lesz belőle, darabonként 59 Kcal.

10 Köményes pogácsa 13 dkg ementáli sajt 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 1 db tojás 10 dkg margarin 2 evőkanál sovány tejföl 1 teáskanál só Tetejére: 1 tojássárgája Pici tej 1 teáskanál köménymag esetleg mák A liszttel elkeverjük az apróra reszelt sajtot, majd hozzáadjuk a tojást, a margarint, a tejfölt és a sót, sima tésztát gyúrunk belőle. Hűtőszekrényben fél órát állni hagyjuk. A tésztát kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Margarinnal kikent, liszttel megszórta tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét megkenjük a tojássárgájával elkevert tejjel, megszórjuk a köménymaggal vagy mákkal. 200 fokra előmelegített sütőben perc alatt készre sütjük. 40 db pogácsa lesz belőle, darabonként 51 Kcal.

11 Almás rétes: 8 db réteslap ( 2 csomag ) 60 dkg alma 6 dkg búzacsíra 2 evőkanál olívaolaj Ízlés szerint őrölt fahéj és természetes édesítőszer Az almát lereszeljük, fahéjjal és természetes édesítőszerrel ízesítjük. A 2 réteslapot egymásra fektetünk, langyosra melegített olívaolajjal meglocsoljuk, megszórjuk a búzacsírával és az ízesített reszelt almával. Feltekerjük, majd 20 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük. A megsült rétesrudakat kétfelé vágjuk. Szeletenként: 121 Kcal. A sós, sajtos aprósüteményeket sör- vagy borkorcsolyának nevezzük. Szilveszterkor ezek a finomságok azt a célt szolgálják, hogy az ilyenkor elfogyasztott alkoholt semlegesítsék! Fogyókúránál viszont ügyelj, mert sem az alkohol, sem a túlzott sós süti fogyasztás nem tesz jót a súlycsökkentésednek! :-)

12 A szilveszteri bulik egyik alapkelléke közé tartoznak az italok, melyekről jó ha tudod, hogy nem éppen a fogyókúrák cimborái! Ezért összegyűjtöttem Neked néhány üdítő ill. szeszesital kalória tartalmát. A kalória mennyiségek 1 dl italra vonatkoznak. Szénsavas Üdítőitalok: Bomba Energiaital 51 Kcal Canada Dry 40 Kcal Cola-cola 46 Kcal Deit Cola 3 Kcal Deit Citrom 8 Kcal Fanta 44 Kcal Light Cola 1 Kcal Red Bull 45 Kcal Tonic 41 Kcal Szénsavmentes Üdítőitalok: Táblázat Almalé 100 % 45 Kcal Ananász 100 % 46 Kcal Grapefruit 100 % 38 Kcal Kajszibaracklé 51 Kcal Körtelé 50 % 57 Kcal Narancslé 47 Kcal Őszibaracklé 50 % 59 Kcal Szőlőlé 49 Kcal

13 Szeszesitalok Alkoholmentes sör 18 Kcal Asztali fehérbor 60 Kcal Asztali vörösbor 56 Kcal Barna sör 66 Kcal Bonbon meggy 275 Kcal Cherry Brandy 291 Kcal Cinzano Bianco 105 Kcal Fütyülős barackpálinka 241 Kcal Gin 252 Kcal Hubertus 337 Kcal Martini 114 Kcal Pezsgő Brut 66 Kcal Pezsgő Doux 82 Kcal Pezsgő extra dry 68 Kcal Tokaji aszú 96 Kcal Tokaji szamorodni 78 Kcal Triple sec 366 Kcal Unicum 310 Kcal Világos sör 40 Kcal Vilmoskörte pálink 213 Kcal Voda 224 Kcal A népi hagyomány szerint ha éjfélkor a pezsgőnkből egy kortyot kilöttyintünk a padlóra, akkor egész évben dőlni fog hozzánk a pénz!

14 Boldog, Békés, Eredményben Gazdag Újévet Kíván Neked és Családodnak! Szűcs Szilvia Ha szeretnéd bármikor elővenni a Fitt Szilveszter című receptgyűjteményt, akkor az egér jobb gombjával kattints rá, majd a Mentés másként vagy Hivatkozás mentése más néven menüpontot választva el tudod menteni a gépedre. Erre a kiadványra a Creative Commons licenszfeltételei érvényesek, azaz részleteiben vagy teljes egészében szabadon másolható, továbbadható, terjeszthető a szerző írásbeli engedélye nélkül, azonban csak a forrás ( ) és a szerző (Szűcs Szilvia) megjelölésével.

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Karácsonyi ételek gombákkal a

Karácsonyi ételek gombákkal a Karácsonyi ételek gombákkal a ajánlásával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros gombaszószban 500 g Bio-Fungi szeletelt csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával Libamáj Capuccino Bárányborda, sütőtökös derelyével Mák szuflé, meggy raguval Fácánpástétom, tormás

Részletesebben

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal

Füstölt lazacsaláta garnélarákkal A TENGER GYÜMÖLCSEI NORVÉGIÁBÓL Füstölt lazacsaláta garnélarákkal 20 dkg tisztított garnélarák 40 dkg csíkokra vágott füstölt lazac 1 citrom leve és finomra reszelt héja 8-10 friss bazsalikomlevél ízlés

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu)

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) 2010 december 07. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A karácsony és az utána következő napok okot adnak a bulizásra. A jeges bólék a hangulatot

Részletesebben

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba.

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma 150g csiperkegomba 150g sárgarépa 150g zöldborsó (fagyasztott) 1 ek olívaolaj 1 adag: 327 kcal, 29,1g fehérje, 6,3g

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles

Recept ajánlataink Aszalt szilvás rétes Böjtös zsidó rétes Burgonyás túrós rétes Debreceni gesztenyés béles Aszalt szilvás rétes Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 15 dkg zabpehely, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl rostos szilvalé, 25 dkg tehéntúró, 2 tojás, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint méz (ne legyen nagyon édes),

Részletesebben

- Zsuzsi - - Ramóna -

- Zsuzsi - - Ramóna - Fahéjas-almás zabpehely szelet répával - Zsuzsi - 1 bögre (2,5 dl) zabpehely 3 ek méz vagy xilit 1 tk őrölt fahéj 1 rúd vanília pár csepp vaníliás aroma 1 db nagyobb alma 1 db nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa

Részletesebben

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK:

Halva. Olívabogyós tőkehalfilé sült citrommal. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc HOZZÁVALÓK: Halva * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 15 perc - 5 dl víz - 20 dkg cukor - 10 dkg vaj - 20 dkg búzadara - 2 evőkanál dúrvára tört földimogyoró - 1 teáskanál őrölt fahéj A vizet a cukorral az 1

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Diétás ételek könyve

Diétás ételek könyve Diétás ételek könyve www.leakiloval.hu Oldal 1 Kedves Olvasóm! Ezt a könyvet azért készítettem el Neked, mert a fogyókúra során a legnagyobb probléma az, hogy mit is főzz, ami nem hizlal. Ebben a könyvben

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Jelmagyarázat... 4 Receptek 1: Reggelik... 5 Reggeli #1... 6 Reggeli #2... 7 Reggeli #3... 8 Reggeli #4... 9 Reggeli #5... 10 Reggeli #6... 11 Reggeli

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Halország! Halas receptek. Rétimajor. gyûjteménye. Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja:

Halország! Halas receptek. Rétimajor. gyûjteménye. Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja: Halország! Lévai Ferenc és a Tv Paprika bemutatja: Rétimajor Halas receptek gyûjteménye Magyaros halgombócleves A halat megtisztítjuk, törzsét feldaraboljuk, megsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és

Részletesebben

Étvágygerjesztő italok 3 cl Zwack Unicum 40% Jägermeister 35% Kosher Szilvapálinka 40% 300,- Kosher Barackpálinka 40% Kalinka Vodka 37,5% Tequila 38% Martini 16% 160,- 5 cl 500,- 640,- 640,- 260,- 550,-

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Dietetikai összegzés. 14 napos ÉTREND. 1. nap Reggeli mozzarellás-paradicsomos melegszendvics Hozzávalók

Dietetikai összegzés. 14 napos ÉTREND. 1. nap Reggeli mozzarellás-paradicsomos melegszendvics Hozzávalók Dietetikai összegzés Az étrendi kezelés célja a testtömegtöbblet mérséklése, majd a kívánatos testtömeg elérése és megtartása. Jellemzi az energiaszegénység, ezen belül is a zsírtartalom csökkentése. Az

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA

A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA A ZÖLD ÉS PIROS DIÉTA Ahogy ez a kutatás utat talált a sajtóba, Potter professzor Rákgyógyszer Kutatócsoportjához elkezdtek érkezni a kérések, hogy segítsenek rákban szenvedő embereken. Első válaszként

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

Karácsonyi ételek termesztett gombával

Karácsonyi ételek termesztett gombával Karácsonyi ételek termesztett gombával Aszalt szilvás pulykamell vörösboros szószban 500 g csiperkegomba 800-1000 g pulykamell 300 g aszalt szilva vörösbor olaj, só, bors A pulykamellet vékony szeletekre

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai

Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai Készítették: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai Magyarországi spezialitások Kenyérlángos Iváncsik Natália Hozzávalók: A tésztához: 1 kg liszt 6 dl tej 2 evőkanál olaj

Részletesebben

ARANYLÓ TYÚKHÚSLEVES. Hozzávalók:

ARANYLÓ TYÚKHÚSLEVES. Hozzávalók: ARANYLÓ TYÚKHÚSLEVES 1 kisebb tyúk 4-5 szál sárgarépa 3-4 szál petrezselyemgyökér 1 db zeller 1 db karalábé vagy karfiol 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 db paradicsom 1 db zöldpaprika 1 szem

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

33 811 03 0001 33 01 Diétás szakács Szakács

33 811 03 0001 33 01 Diétás szakács Szakács A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

Csőben sült kelbimbó csirkemellel Csőben sült krumpli zöldborsóval és sonkával 80 dkg krumpli 15 dkg borsó 2 fej hagyma 3 kanál vaj 2 kanál liszt 2 dl tejszín 2,5 dl húsleves /leveskockából/ 15 dkg sonka 5 dkg reszelt sajt só bors majoránna

Részletesebben

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék 30-90 napos szétválasztó diéta A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok

Részletesebben

Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással.

Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással. Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással. A kontakt képzésekhez használható illusztrációk, segédanyagok Ábrák 1. foglalkozás 1 2 3 4 2.

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló

R e c e p t o l d a l. h u Húsvéti recept ajánló Receptoldal.hu Húsvéti recept ajánló Baconnal és Cheddarral töltött tojás - 12 tojás - 1/2 csésze majonéz - 4 szelet bacon - 2 evőkanál finomra reszelt cheddar sajt - 1 evőkanál mustár - só,bors A tojásokat

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

A Sió-kanál Fesztiválon. a balatonföldvári csapat által készített ételek. receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken.

A Sió-kanál Fesztiválon. a balatonföldvári csapat által készített ételek. receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken. A Sió-kanál Fesztiválon a balatonföldvári csapat által készített ételek receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken. A magyar konyha nem titkok és mítoszok világa, a jó receptek és fűszerek nem titkosak,

Részletesebben

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE

KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE 1 KENÉZ HEKA ETELKA II. SAJÁT ÉTELRECEPT KÖNYVE Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 228 2 2

Részletesebben

1. hét. Első hét első nap MINDEGYIK FOGÁS HOZZÁVALÓI 1 ADAGRA VONATKOZNAK

1. hét. Első hét első nap MINDEGYIK FOGÁS HOZZÁVALÓI 1 ADAGRA VONATKOZNAK Első hét első nap Gyümölcstea, natúr Hozzávalók: gyümölcstea, citromlé 10 ml, édesítőszer MINDEGYIK FOGÁS HOZZÁVALÓI 1 ADAGRA VONATKOZNAK 1. hét Házi baromfihús pástétom Hozzávalók: pulykahús 50 g, paradicsompüré

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

Előételek. www.jogadebrecen.hu

Előételek. www.jogadebrecen.hu JÓGARECEPTEK Előételek Paprikás búzakrém Biobúza, vaj, pirospaprika, tengeri só, petrezselyem zöld, fokhagyma, fekete bors vagy borsikafű A megőrölt búzát, sós vízben puhára főzzük, majd a fűszerekkel,

Részletesebben

Sajtos ételek szakácskönyve

Sajtos ételek szakácskönyve Sajtos ételek szakácskönyve Tartalomjegyzék A LEGJOBB RECEPTEK...8 Almás sajtpuding...8 Apuka krumplilevese...8 Becsei sajtos kifli...8 Csirke Pannónia módra...9 Csirkemell bazsalikomos sült paradicsommal...9

Részletesebben

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1

Nagy Margit - 301 recept Printed: 2009.05.02. A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása. Nagy Margit - 301 recept 1 A Diabetes újság Konyhasarok rovatának különkiadása Nagy Margit - 301 recept 1 1.) BROKKOLIKRÉMLEVES 60 dkg brokkoli 3 dkg margarin 5 dkg vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 dl tej 1 dl tejszín 8 dl víz Brokkolit

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András A Drótgalamb recepttára 5. Könyv PIZZA RECEPTEK Összeállította: Klement András Barcs, 2000. Május 29. Tartalomjegyzék 1.... 5 Burgonyás pizza tészta...5 Búzacsírás pizza tészta...5 Graham-lisztes pizza

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében

Szakácskönyv. A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Szakácskönyv A Premium program bemutatása a 3 étkezés koncepciójának tükrében Receptek:» Levesek» Köretek, főzelékek, zöldséges ételek» Szárnyas finomságok Tartalom A Premium program bemutatása a 3 étkezés

Részletesebben

Old Millers Receptfüzet

Old Millers Receptfüzet Old Millers Receptfüzet Sütési tippek az Öreg Millertől: SMART MILLER A még ropogósabb héj eléréséhez ne csak a sütőt, hanem a sütőlemezt is melegítsük elő! Ha szabadon vetett kenyeret készítünk, használhatunk

Részletesebben