Rábízhatja magát! Próbálja ki a 3-napos programot a 360 View Átfogó Vércukorszint-értékelő Rendszer segítségével

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rábízhatja magát! Próbálja ki a 3-napos programot a 360 View Átfogó Vércukorszint-értékelő Rendszer segítségével"

Átírás

1 Rábízhatja magát! Próbálja ki a 3-napos programot a 360 View Átfogó Vércukorszint-értékelő Rendszer segítségével

2 Üdvözöljük a 3-napos programban! A 3-napos program egyike azon szolgáltatásoknak, amelyeket az Accu-Chek Active vércukormérő rendszer kínál Önnek. Ennek célja, hogy gyakorlati tanácsokat és motivációt nyújtson az egészséges táplálkozáshoz és a testmozgáshoz a sikeres diabétesz menedzsment érdekében. Az orvos által koordinált kezelés mellett a legfontosabb tényezők a táplálkozás és a testmozgás, a diabétesszel való együttélés során. Tudjuk, hogy a diabétesszel küzdő betegek számára nem könnyű feladat egészségtudatos döntéseket hozni nap mint nap, ezért szeretnénk ebben segíteni Önnek. Ez a 3-napos program bemutatja, hogy miként maradhatunk fittek és táplálkozhatunk egészségesen minimális energia-befektetés mellett, valamint azt, hogy milyen előnyökkel jár a rendszeres vércukormérés az Accu-Chek Active készülékkel a diabétesz kezelése során. Orvosi kezelés Egészséges ételek Rendszeres + + Mozgás + vércukor- = önellenőrzés Hatékonyabb diabétesz menedzsment

3 Hogyan épül fel a program? Szeretnénk, ha résztvenne a 3-napos, étkezéssel és testmozgással kapcsolatos programban. Ennek során egészséges - ugyanakkor ízletes - ételeket ismerhet meg, és megláthatja, hogy milyen könnyű egyszerű gyakorlatokat beépíteni a mindennapi rutinunkba. Vércukorértékeinek feljegyzésével pedig teljesebb képet kaphat diabéteszéről és annak kezeléséről. Mi található a kézikönyvben? Ízletes receptek, amelyek elkészítése és elfogyasztása egyaránt öröm - és még egészséges is. Az itt felsorolt ételek mellett megtalálhatók a szükséges tápanyag-információk, így ránézésre megállapítható azok zsír, szénhidrát és kalória tartalma. Könnyű és szórakoztató gyakorlatok, amelyek egyszerűen beilleszthetők a napi rutinjába. Semmi szükség arra, hogy mániákus sportemberré váljunk, vagy lefussuk a maratont. Napi 5-10 perc bőven elegendő, és a rendszeres gyakorlatok ténylegesen segítenek alacsony szinten tartani a vércukorszintet. Egy adatlap, amelybe le tudja jegyezni tapasztalatait, beleértve az étkezéseket, a gyakorlatokat és a vércukorértékeket. Mi a teendő a program elvégzését követően? A 3 nap során szerzett információk segítenek Önnek megérteni, hogy hogyan befolyásolja a táplálkozás és a testmozgás a diabétesz kezelését, illetve a vércukorszintet. Ez egy jó alkalom a kérdésekre, vagy bármilyen probléma tisztázására, ami a diabétesszel kapcsolatban felmerült. Ennek a kézikönyvnek a hátoldalára lejegyezheti kérdéseit. A vércukorértékek, és az Ön által leírt egyéb megjegyzések fogják képezni az orvosával, diabétesz edukátorával vagy gyógyszerészével való konzultáció alapját. Együtt megvitathatják, hogy mire utalnak az értékek, és mi a legmegfelelőbb módja az Ön kezelésének.

4 1. napi menü Juhtúrós körözött Kezdje az első napot egy ízletes reggelivel! Hozzávalók (4 főre): 15 dkg juhtúró 5 dkg tehéntúró 10 dkg zsírszegény tejföl 1 kis fej vöröshagyma köménymag, fűszerpaprika Elkészítés: 1. A felaprított vöröshagymát keverje össze a juhtúróval és tehéntúróval. 2. Adja hozzá a tejfölt. 3. Fűszerezze meg köménymaggal és fűszerpaprikával. Tápanyagok 1 főre: Energia tartalom: 160 kcal Fehérje: 8,5 g Zsír: 12 g Szénhidrát: 4 g Rost: 0 g Koleszterin: 30 mg Nátrium: 210 mg Reggeli előtt mmol /L 1,5-2 órával reggeli után mmol /L Ne felejtse el megmérni vércukorszintjét minden főétkezés előtt és 1,5-2 órával utána! Mai gyakorlat: Tegyen egy sétát! Hozza magát lendületbe egy rövid sétával. Próbálkozzon egy 5-10 perces sétával a mai nap. Például: Tegyen sétát a boltba vagy a ház körül Sétáljon el a parkba Használja a lépcsőt a lift helyett Sétáljon munkába menet vagy szálljon le egy megállóval hamarabb és gyalog menjen tovább

5 Zöldséges csirkerakottas Folytassa a napját egy remek ebéddel! Hozzávalók (4 főre): 60 dkg csirkecomb 20 dkg csiperke gomba 20 dkg kelbimbó 20 dkg sárgarépa 20 dkg karalábé 15 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zöldpaprika 10 dkg zeller 5 dkg vöröshagyma 4 dkg margarin, zsírszegény 1 csokor petrezselyemzöld 2 kávéskanál csökkentett nátriumtartalmú só Elkészítés: 1. A zöldségeket megtisztítjuk, egyenlő nagyságú kockákra felvágjuk. 2. Ha cserépedényben készítjük, a cserépedényt beáztatjuk. 3. A tűzálló edény alját ha szükséges vékonyan kikenjük margarinnal, és a zöldségeket vegyesen belerakjuk. 4. Tetejére kerül a sóval fűszerezett csirkecomb. 5. Lefedve kb. 50 percig sütjük közepesen meleg sütőben. 6. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Tápanyagok 1 főre: Energia tartalom: 368 kcal Fehérje: 40 g Zsír: 15 g Szénhidrát: 18,5 g Rost: 9,7 g Koleszterin: 111 mg Nátrium: 674 mg Ebéd előtt mmol /L 1,5-2 órával ebéd után mmol /L Használja ki az étkezés utáni emlékeztetőt. Ez a remek funkció megkönnyíti az étkezés utáni mérés észbentartását. Tudta Ön? Az Accu-Chek Active vércukormérővel pontos és megbízható értékeket kaphat minden alkalommal! Ön mit gondol? Írja ide gondolatait az első napról, és hogy hogyan érezte magát. Nagyszerű! Teljesítette az első napot.

6 2. napi menü Gombás pulykaragu leves Melegítsen be egy tál finom levessel! Hozzávalók (4 főre): 15 dkg pulykacomb 1 közepes fej vöröshagyma 1 teáskanál olaj 1/2 zeller 3 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemgyökér 10 dkg zöldborsó 3 dkg csiperke gomba só, lestyán, kurkuma, gyömbér, kapor, petrezselyemzöld Tápanyagok 1 főre: Energia tartalaom: 142 kcal Fehérje: 12 g Zsír: 3 g Szénhidrát: 16 g Rost: 8 g Koleszterin: 28 mg Nátrium: 558 mg Elkészítés: 1. Tisztítsa meg a zöldségeket és vágja kis kockákra. 2. A vöröshagymát az olajon kicsi sóval párolja meg, majd a zöldségeket hozzáadva puhítsa 10 percig. 3. Tegye bele a kockára vágott pulykacomb darabokat és a fűszereket, majd öntse fel vízzel perc elteltével tegye hozzá a zöldborsót, és addig főzze, amíg minden alapanyag megpuhul. 5. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítheti. Ebéd előtt mmol /L 1,5-2 órával ebéd után mmol /L Ne felejtse el megmérni vércukorszintjét minden főétkezés előtt és 1,5-2 órával utána! Mai gyakorlat: 30 perces séta ebéd után Kerülje a délutáni sziesztát, égesse el a kalóriákat és pörgesse fel magát egy félórás sétával, például beszéljen meg találkozót egy barátjával és tegyenek egy közös sétát. Ne felejtse el ellenőrizni vércukorszintjét a séta előtt és után, hogy többet megtudjon a testmozgás vércukorszintre gyakorolt hatásairól. 30 perces séta előtt mmol /L 30 perces séta után mmol /L

7 Zabpelyhes túrógombóc Lepje meg magát egy egyszerűen elkészíthető vacsorával! Hozzávalók (4 főre): 15 dkg tehéntúró 30 ml zsírszegény tejföl 5 g vaj 1 tojás 25 g zabpehely édesítőszer Tápanyagok 1 főre: Energia tartalaom: 111 kcal Fehérje: 8,5 g Zsír: 6 g Szénhidrát: 6 g Rost: 1 g Koleszterin: 58 mg Nátrium: 25 mg Elkészítés: 1. Az áttört túrót összekeverjük az aprított zabpehellyel, a tojással, a reszelt citromhéjjal. 2. Fél óráig pihentetjük. 3. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 4. A jól lecsurgatott gombócokat olvasztott vajba forgatjuk, és édesített tejföllel lelocsoljuk. Vacsora előtt mmol /L 1,5-2 órával vacsora után mmol /L Tudta Ön? Az Accu-Chek Active vércukormérő mindössze 5 mp alatt megjeleníti a pontos eredményt. Tudta Ön? Az Accu-Chek Active készülék könnyen olvasható, nagyobb kijelzővel rendelkezik! Ön mit gondol? Írja ide gondolatait a második napról, és hogy hogyan érezte magát. Remek munka! Most már ne adja fel!

8 3. napi menü Cukkinis tojásrántotta Kezdje a napot egy tartalmas reggelivel! Hozzávalók (1 főre): 10 dkg cukkini 1 tojás olaj só fűszerpaprika Elkészítés: 1. A cukkinit megmossuk, héjával együtt felkockázzuk, majd az olajon átfuttatjuk. 2. A felvert tojást ráöntve készre sütjük, fűszerpaprikával megszórva tálaljuk. Tápanyagok 1 főre: Energia tartalaom: 164 kcal Fehérje: 7 g Zsír: 12 g Szénhidrát: 6 g Rost: 1,3 g Koleszterin: 180 mg Nátrium: 450 mg Reggeli előtt mmol /L 1,5-2 órával reggeli után mmol /L Ne felejtse el megmérni vércukorszintjét minden főétkezés előtt és 1,5-2 órával utána! Mai gyakorlat: Használja a fogmosást arra, hogy elvégezzen néhány gyakorlatot. Maradjon formában a mai gyakorlatokkal. Használja ki idejét, kösse össze a gyakorlatokat valamilyen tevékenységgel. Álljon lábujjhegyre és engedje vissza a sarkát a földre. Ismételje meg alkalommal, majd vegyen egy mély levegőt és csináljon még néhányat. Ez az egyszerű gyakorlat elvégezhető fogmosás során, telefonálás vagy vasalás közben. Minél több mindent csinálunk, annál jobb!

9 Halpástétom Pompás, egyszerűen elkészíthető vacsora! Hozzávalók (4 főre): 10 dkg olajos hal 1 ek. hidegensajtolt olaj (pl. oliva) petrezselyemzöld citromlé cukormentes mustár ízlés szerint Elkészítés: 1. Az alapanyagokat aprítógépbe téve, vagy kézzel krémesre keverjük. Tápanyagok 1 főre: Energia tartalaom: Fehérje: Zsír: Szénhidrát: Rost: Koleszterin: Nátrium: 89 kcal 6,5 g 6,5 g 1,2 g 0 g 25 mg 158 mg Vacsora előtt mmol /L Az Accu-Chek Active vércukormérő segítségével akár 90 napon keresztül is nyomonkövetheti glikémiás állapotát. 1,5-2 órával vacsora után mmol /L Ne felejtse el! Mérje meg vércukorszintjét elalvás előtt! Ön mit gondol? Írja ide gondolatait a harmadik napról, és hogy hogyan érezte magát.

10 Gratulálunk! Sikeresen teljesítette a 3-napos programot! Ne felejtsen el időpontot egyeztetni a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ide feljegyezheti az időpont részleteit: Dátum: Időpont: Helyszín:

11 Ide leírhatja a kérdéseit, hogy ne felejtse el megkérdezni őket. Kérdéseim: OKTATÓVIDEÓ Tanulja meg vércukormérője használatát:

12 Mostantól kedvezőbben mérheti vércukorszintjét! Köszönjük, hogy minket választott! Az 50x tesztcsík új áron, 28% kedvezménnyel kapható a patikákban! Ft ajánlott fogyasztói ár AAMN/360VIEW+3DAYPLFC/2015/01v. Az Accu-Chek Active készülék és az Accu-Chek Active 50x tesztcsík gyógyászati segédeszközök. Az Accu-Chek, Accu-Chek Active a Roche bejegyzett védjegye Roche. Bővebb információ: 06 (80) Tapasztalataink alkották. Roche Magyarország Kft Budaörs, Edison u. 1. Telefon: 06 (23) A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal!

Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal! Tankolj fel a legjobb üzemanyaggal! A megfelelő táplálkozás az alapja minden sikeres fogyásnak. Azonban az egészséges lehet finom is! 1 1. nap (1320Kcal) Házi müzli (40g zabpehely, 10g mazsola, 10g mandula),

Részletesebben

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői

XI.4. FŐZŐCSKE. A feladatsor jellemzői XI.4. FŐZŐCSKE Tárgy, téma Előzmények Cél Egyenes arányosság. Egyenes arányosság ismerete. A feladatsor jellemzői Problémamegoldás fejlesztése. A projektmunka gyakorlása. A feladatsor által fejleszthető

Részletesebben

33 811 03 0001 33 01 Diétás szakács Szakács

33 811 03 0001 33 01 Diétás szakács Szakács A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Minta étrend Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Az Alakorvoslás program szakaszai Az Alakorvoslás Program három, egymásra épülő szakaszból áll, amelyek a Speed, az Easy és a New Life

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre

Húsvéti sonkás muffin. Hozzávalók 12 főre Húsvéti sonkás muffin Hozzávalók 12 főre Búza finomliszt 200g Teljes kiőrlésű liszt 100g Füstölt főtt sonka 200g Burgonya 150g Olaj 1 evőkanál Tojás 1 db Póréhagyma 60g Zöldpaprika 60g Élesztő 1 csomag

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.01.02. KEDD Karfiol leves Paprikás csirkemell csíkok Zöldséges barna rizs 2018.01.03. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs 2018.01.04. CSÜTÖRTÖK Grízgaluska leves Zöldbab fõzelék Vagdalt 2018.01.05.

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint

Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Minta étrend Egy nap a Speed, az Easy és a New Life szakasz szerint Az Alakorvoslás program szakaszai Az Alakorvoslás Program három, egymásra épülő szakaszból áll, amelyek a Speed, az Easy és a New Life

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

A megbízható pontosság

A megbízható pontosság A megbízható pontosság Tájékoztató a vércukormérő rendszerek pontosságáról Ismerje meg, mire képesek az Accu-Chek termékek! Vércukor-önellenőrzés A vércukor-önellenőrzés szerves része mind az 1-es, mind

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN

DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN DIÉTA MAGASVÉRNYOMÁS BETEGSÉGBEN A magasvérnyomás-betegség ( hipertonia ) kezelésében a diétának fontos, meghatározó szerepe van. A nem gyógyszeres kezelés a következ beavatkozásokból áll: Elhízás esetén

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 1300A1 Diabetesz 2018.12.01.-tól 2019.01.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal 0,79g 2,54g 15,84g 0,00g 0,10g 0,00g

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

Accu-Chek Termékkatalógus Inzulinpumpa tartozékok

Accu-Chek Termékkatalógus Inzulinpumpa tartozékok Accu-Chek Termékkatalógus Inzulinpumpa tartozékok Az Accu-Chek, Accu-Chek Performa és Accu-Chek Softclix a Roche bejegyzett védjegyei. 2013 Roche. Pontosság, amiben megbízhat! Kiváló minőség megfizethető

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.01.02. KEDD Karfiol leves Paprikás csirkemell csíkok Zöldséges barna rizs Finomfõzelék Virsli 2018.01.03. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Illatos sült csirkecomb Köles 2018.01.04. CSÜTÖRTÖK

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 1300A1 Diabetesz 2018.09.01.-tól 2018.10.01.-ig Alföldi leves 149,72kcal 2,78g 3,42g 23,79g 0,00g 0,50g 0,00g Összetétel: Csemege paprika, Étolaj/napraforgó, Fagy. gyökér, Fagy. sárgarépa, Fagy.

Részletesebben

Félbarna kenyér. Forralt tej

Félbarna kenyér. Forralt tej 2019.FEBRUÁR 4-8 Reggeli Briós kicsi Kakaó Párizsi felvágott Tavaszi felvágott Körözött Allergének: glutén, tej, tojások Allergének: glutén, tej Allergének: glutén, szójabab Allergének: glutén, tej energia

Részletesebben

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa?

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Fedezze fel az Accu-Chek Combo rendszert! Középpontban az ember - nem a cukorbetegség Az interaktív Accu-Chek Performa Combo, amely a betegek kezébe adja az irányítást

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2015.11.02. HÉTFÕ Tavaszi leves Bakonyi sertés szelet Hántolt árpa Gyümölcslé Kõrözött Lilahagyma 2015.11.03. KEDD Tarhonya leves Grill csirkecomb Rizi-bizi Vegyes savanyúság Tojáskrém Barna kenyér Jégsaláta

Részletesebben

A Sió-kanál Fesztiválon. a balatonföldvári csapat által készített ételek. receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken.

A Sió-kanál Fesztiválon. a balatonföldvári csapat által készített ételek. receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken. A Sió-kanál Fesztiválon a balatonföldvári csapat által készített ételek receptjei a 2009., 10., 11. évi főzőversenyeken. A magyar konyha nem titkok és mítoszok világa, a jó receptek és fűszerek nem titkosak,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2018.10.01.-tól 2018.11.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/ Idared Almaleves (cukormentes) 37,09kcal

Részletesebben

Félbarna kenyér. Forralt tej

Félbarna kenyér. Forralt tej Reggeli 2019.FEBRUÁR 4-8 Briós kicsi Kakaó Párizsi felvágott Tavaszi felvágott Körözött Kaliforniai paprika Allergének: glutén, tej, tojások Allergének: glutén, tej Allergének: glutén, szójabab Allergének:

Részletesebben

Stoczek menza 44. heti étlap

Stoczek menza 44. heti étlap 44 Stoczek menza 44. heti étlap 218.1.29.-2. LEVESEK 28,- 27,- 4,-,-,- 47,- 44,- 66,-,-,- Tejfölös tormás sertésraguleves 35,- 35,- 4,-,-,- 58,- 58,- 66,-,-,- 38,- Hideg citromleves 33,- 38,-,-,- 63,-

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2019.01.28.-tól 2019.03.02.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2017.10.02. HÉTFÕ Zalai felvágott Tv paprika Zeller leves Gyõri aprópecsenye Petrezselymes burgonya Vegyes savanyúság Fõtt csirkemell Gyümölcs mártás Dara 2017.10.03. KEDD Kakaó Margarin Jam Korpás kifli

Részletesebben

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van

SÉFKÉnt. abban, hogy a. burgonyapüré. íze. a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van SÉFKÉnt egyetértünk abban, hogy a burgonyapüré íze a legfontosabb... viszont a sokoldalú felhasználásra is szükség van nagyszerű íz és nagyfokú hatékonyság 65 adag* *1 adag: 30 g pehely = 215 g kész burgonyapüré

Részletesebben

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.01.02. HÉTFÕ Magyaros karfiol leves Paprikás pulyka csíkok Fõtt tészta 2017.01.03. KEDD Paradicsom leves Rakott kelkáposzta darálthússal 2017.01.04. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs 2017.01.05.

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.03.05. HÉTFÕ Vágottborsó leves Pirított csirkemáj Párolt rizs Vegyes savanyúság Ásványvíz Zalai felvágott Korpás zsemle Retek Nápolyi 2018.03.06. KEDD Paradicsom leves Tavaszi sertés szelet Fõtt burgonya

Részletesebben

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2019.01.02. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs 2019.01.03. CSÜTÖRTÖK Grízgaluska leves Zöldbab fõzelék Vagdalt 2019.01.04. PÉNTEK Rizsleves Roston sült halfilé zöldség raguval Fõtt burgonya Cékla

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2019.01.01.-tól 2019.02.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves (cukormentes) 37,09kcal 0,19g 0,27g 7,91g 0,00g 0,10g 0,00g Összetétel: Citrom,

Részletesebben

6/1. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve. Tej és az abból készült termékek is /beleértve a laktózt/

6/1. Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve. Tej és az abból készült termékek is /beleértve a laktózt/ Tápérték adatok Allergén információk Ételcsoport Termék megnevezése Termék leíró neve Összetevők Töltősúly (g) Energia kj/kcal (g/100 g) Fehérje g/100 g Zsír g/100 g Ebből telített g/100 g Szénhidrát g/100

Részletesebben

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba.

Receptek: 1. hét. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell. 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma. 150g csiperkegomba. Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó) 150g vöröshagyma 150g csiperkegomba 150g sárgarépa 150g zöldborsó (fagyasztott) 1 ek olívaolaj 1 adag: 327 kcal, 29,1g fehérje, 6,3g

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Étlap. Szerda 2018/10/17. Kenyér és ásványvíz. Zöldség leves 1. A:Glutén, Tojás, Tej, Zeller, Mustár, Sertés szelet parasztosan

Étlap. Szerda 2018/10/17. Kenyér és ásványvíz. Zöldség leves 1. A:Glutén, Tojás, Tej, Zeller, Mustár, Sertés szelet parasztosan 2018.10.12 10:51 Menü: FELNÕTT "A" Mákos metélt 699 kcal 2.922 kj 519 kcal 2.171 kj 124 kcal 518 kj Tészta köret Tej, 223 kcal 919 kj 536 kcal 2.243 kj 4 1.845 kj Sertés szelet parasztosan Savanyúság cékla

Részletesebben

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Ebéd Étel név Korcsoport: Középiskolás Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.06.04. HÉTFÕ Kapros karfiol leves Lecsós csirkemáj Bulgur Csemege uborka 2018.06.05. KEDD Csurgatott tojásleves Fokhagymás-tejfölös sertésszelet Sárgarépás rizs 2018.06.06. SZERDA Palóc leves Darás

Részletesebben

Magyarország étele 2018.

Magyarország étele 2018. Magyarország étele 2018. Belfegor: Makói hagymás velővel töltött, paprikásmártásos szűzlabda, hajdina ropogóssal 1. lépés Velőtöltelék elkészítése A makói vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsiradékon

Részletesebben

Alapanyagcsere igény: 1600 kcal. Beviteli irányértékek: Szélsőértékek (+/- 5%): + edzések után: 30g fehérjepor vízben feloldva. Megj.

Alapanyagcsere igény: 1600 kcal. Beviteli irányértékek: Szélsőértékek (+/- 5%): + edzések után: 30g fehérjepor vízben feloldva. Megj. Alapanyagcsere igény: 1600 kcal 180cm / 74kg Beviteli irányértékek: Kilokalória: 1600 Szénhidrát 195g (49%) Fehérje 140g (35%) Zsír 28g (16%) Szélsőértékek (+/- 5%): Szénhidrát: 185g / 205g Fehérje: 133g

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

2013.ÁPRILIS 1-5. fehérje 17 g cukor g

2013.ÁPRILIS 1-5. fehérje 17 g cukor g 2013.ÁPRILIS 1-5 Májkrém Tojáskarika Párizsi Kígyóuborka Allergének:glutén,, tej Allergének:glutén, tojás, tej, energia 483 kcal zsír 12 g szénhidr.72 g energia 570 kcal energia 527 kcal Vegyes zöldségleves

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Alma mártás (cukormentes) 92,55kcal 0,79g 2,54g 15,84g 0,00g 0,10g

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Étlap. 01.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16.

Étlap. 01.Hét Jó étvágyat kívánunk! Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. 01.Hét. 2019. 01.03. 2019. 01.05. Csütörtök: Tojás leves A: Brassói aprópecsenye,tepsis burgonya, savanyúság B: Olaszos rakott penne, savanyúság Péntek: Grízgaluska leves A: Székelykáposzta B: Tökfőzelék

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

Kakaó, tea Kifli sajtos 50 gr Margarin. Tea Kenyér fehér Sajtkrém Felvágott zala Zöldpaprika. Paradicsom leves Rakott burgonya

Kakaó, tea Kifli sajtos 50 gr Margarin. Tea Kenyér fehér Sajtkrém Felvágott zala Zöldpaprika. Paradicsom leves Rakott burgonya Heti étlap: 2017.08.01. - 2017.08.06. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.08.01. kedd 2017.08.02. szerda 2017.08.03. csütörtök 2017.08.04. péntek 2017.08.05. szombat 2017.08.06.

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2018.12.01.-tól 2019.01.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves 89,81kcal 0,44g 0,30g

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

ÉTLAP. Diabetesz. Gulyás leves sertés Káposztás kocka cukor mentes. Alma. Energia: 501,63kcal Zsír: 15,59g Cukor: 0g (*)Allergének:

ÉTLAP. Diabetesz. Gulyás leves sertés Káposztás kocka cukor mentes. Alma. Energia: 501,63kcal Zsír: 15,59g Cukor: 0g (*)Allergének: 11.28 Gulyás leves sertés Káposztás kocka cukor mentes Pápai sonka diéta Energia: 501,63kcal Zsír: 15,59g Fehérje: 14,15g Szénh.: 73,01g Só: 1,6g Energia: 167,9kcal Zsír: 3,8g Fehérje: 8,1g 11.29 Baromfi

Részletesebben

43. heti menük Melódin éttermek

43. heti menük Melódin éttermek Stoczek étterem 43. heti menük Melódin éttermek 218.1.22.-26. HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Melódin menü Sárgarépakrémleves pirított 99 Ft Rizsfelfújt gyümölcsraguval Sertéspörkölt tésztával Rakott

Részletesebben

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó Az étrend összesített kiszabata 2016. 11. 01. Kedd 2016. 11. 02. Szerda fagyasztott zöldborsó Korpás TK zsemle/ep krémfehérsajt Édes mákos TK kifli/ep bulgur citromlé cukkíni fagyasztott sárgarépa fagyasztott

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Diétás ételek könyve

Diétás ételek könyve Diétás ételek könyve www.leakiloval.hu Oldal 1 Kedves Olvasóm! Ezt a könyvet azért készítettem el Neked, mert a fogyókúra során a legnagyobb probléma az, hogy mit is főzz, ami nem hizlal. Ebben a könyvben

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Leírás Universal Seasoning DELIKAT without salt Cluster name: SE Universal 16 MSG NAS FS da1 Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország

Részletesebben

SZERETEM - ETETEM. Ételek kisdedek és családok számára. Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014.

SZERETEM - ETETEM. Ételek kisdedek és családok számára. Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014. SZERETEM - ETETEM Ételek kisdedek és családok számára Az Otthon Segítünk Alapítvány főzőtanfolyamán készített ételek leírása. 2014. 1 Sütőtökös krumpli kisdedeknek Készítsük elő a krumplit és a sütőtököt,

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Étlap: 2018.10.01.-tól 2018.11.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/ Idared Almaleves (lisztmentes) 88,38kcal 0,42g 0,30g 20,44g 10,00g 0,10g 0,00g Összetétel: Citrom,

Részletesebben

ÉTLAP ISKOLA ALSÓS. Gyümölcstea Tojáskrém Kifli Sárgarépa hasábok. Allergének:, Allergének: glutén, tej. glutén, tojás, tej, mustár

ÉTLAP ISKOLA ALSÓS. Gyümölcstea Tojáskrém Kifli Sárgarépa hasábok. Allergének:, Allergének: glutén, tej. glutén, tojás, tej, mustár , Méz Tojáskrém Sárgarépa hasábok Kakaós tej Fonott kalács, tojás, tej, mustár, tojás, tej 329 303 299 T T 6,2 T 2,2 13,5 11,8 T 6,0 7,4 6,6 T 3,5 11,5 T T 56,0 16,2 1,2 40,7 10,1 1,3 47,1 11,5 0,6, 2018.

Részletesebben

Paradicsom leves Rakott burgonya. En: 5679 kj /1352 kc Fehérje: 34,5 gr Sznh.: 133,5 gr Cuk:44,5gr Só:8,1 gr Zsír:70,5 gr Tzs:0 gr

Paradicsom leves Rakott burgonya. En: 5679 kj /1352 kc Fehérje: 34,5 gr Sznh.: 133,5 gr Cuk:44,5gr Só:8,1 gr Zsír:70,5 gr Tzs:0 gr Heti étlap: 2017.08.01. - 2017.08.06. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2017.08.01. kedd 2017.08.02. szerda 2017.08.03. csütörtök 2017.08.04. péntek 2017.08.05. szombat 2017.08.06.

Részletesebben

A svédasztal remekei. A svédasztal története

A svédasztal remekei. A svédasztal története A svédasztal remekei A svédasztalos vendégség sokak kedvence, mert mindenféle finomság közül válogathatunk. De mi is van az igazi svédasztalon? És mi az ami igazán a svédek kedvence? Összeállításukban

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves (lisztmentes,tejfölös) 88,38kcal 0,42g 0,30g 20,44g 10,00g

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 RECEPTEK Gofrik Svédországi inspirációkkal Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 Szerencsés véletlen, finom következmény Apró félreértéseknek köszönhetjük az élet legnagyobb örömeit! Vegyük például

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Időszak: tól Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Étlap: 2019.01.01.-tól 2019.02.01.-ig Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almaleves (lisztmentes) 88,38kcal

Részletesebben

Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség

Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség Heti étlap 2016.10.1. - 2016.11.04. Rama Margarin, Teljes kiőrlésű kenyér, Citromos tea, Kakaó, Kuglóf, Zöldség Gyümölcs tea, Gyümölcs joghurt, Kifli, Rama Margarin, Zöldség Tej, Citromos tea, Rama Margarin,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft

Tartalomjegyzék. Edzésmester Alakváltó Program. Receptek (v1.0 2009-04-27) www.edzesmester.com 2009 Mayavi 3.0 Kft Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 2 Tartalomjegyzék... 2 Jelmagyarázat... 4 Receptek 1: Reggelik... 5 Reggeli #1... 6 Reggeli #2... 7 Reggeli #3... 8 Reggeli #4... 9 Reggeli #5... 10 Reggeli #6... 11 Reggeli

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Étlap melléklet. Az "Étlap melléklet"-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ!

Étlap melléklet. Az Étlap melléklet-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Az ""-en szereplő információ tájékoztató jellegű információ! Alma 34,10kcal 0,00g 0,00g 7,70g 0,00g 0,00g 0,00g Összetétel: Alma/Idared Almamártás 112,45kcal 0,79g 2,54g 20,84g 5,00g 0,10g 0,00g Összetétel:

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben