PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről"

Átírás

1 PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 143. (4) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat - és hatásköreiről szóló évi XX. törvény 138. (1) bekezdés b) pontjában, az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában megh atározott feladatkörében eljárva, a Püspökladány Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2006. (X. 14.) önkormányzati rendelet 15. (1) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Bizottságai véleményének kikérésével a következőket rendeli el: Az önkormányzat bevételi és kiadási előirányzatai, a hiány finanszírozása 1. (1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését a) Ft költségvetési bevétellel b/1) b/2) Ft működési hiánnyal és Ft fejlesztési hiánnyal c) Ft kiadással, ezen belül c/1) Ft működési kiadással ezen belül c/a) Ft személyi jellegű kiadással, c/b) Ft munkaadókat terhelő járulékkal, c/c) Ft dologi kiadással, c/d) Ft ellátottak pénzbeli juttatásával, c/e) Ft pénzeszköz-átadás, egyéb támogatással, c/2) Ft önkormányzati fejlesztési jellegű kiadással, A 10/2013. (V. 31.), a 13/2013. (IX. 27.), a 17/ (XII. 20.) és a 3/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelet.

2 2 c/ Ft intézményi fejlesztési jellegű kiadással állapítja meg. 2. (1) Az 1. (1) bekezdés b/1) pontjában megállapított Ft működési hiány fedezetére Ft előző évi működési pénzmaradványt von be az önkormányzat. Az önkormányzat a b/2) pontban megjelölt Ft fejlesztési hiány fedezetére Ft fejlesztési pénzmaradványt von be. (2) Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy az év hátralévő részében takarékosan gazdálkodik, szükség esetén működési költséget csökkentő, illetve bevételnövelő intézkedéseket hoz. (3) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeit leköti. A lekötést megelőzően írásban ajánlatot kell kérni a pénzintézetektől és a legkedvezőbb ajánlatot tevőnél kerül elhelyezésre a betét. A betételhelyezésről a döntést a polgármester hozza meg. 3. (1) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének bevételi főösszegének előirányzat-csoportonkénti, azon belül kiemelt előirányzatonkénti megbontását az 1. melléklet szerint fogadja el. (2) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésében a címenkénti/alcímenkénti (2. melléklet 2. oszlop) működési kiadási előirányzatcsoport kiemelt előirányzatait, valamint a létszámkeretet a 2. melléklet 3-9. oszlopai szerint állapítja meg. (3) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésében a fejlesztései illetve fejlesztési jellegű kiadásait - feladatonként a 3. mellékletben foglaltak alapján hagyja jóvá. (3a) A képviselő-testület Püspökladány Város Önkormányzat intézményei évi fejlesztési és fejlesztési jellegű kiadásait a 3/A. melléklet szerint hagyja jóvá. (4) A képviselő-testület az önkormányzat évre jóváhagyott bevételeinek és kiadásainak összesítőjét az 4. melléklet szerint hagyja jóvá. (5) A képviselő-testület az önkormányzat szociális ellátásai évre jóváhagyott kiadásainak szöveges indoklását és számszaki adatait a 5.1. és 5.2.A, 5.2.B és 5.2.C mellékleteiben foglaltak alapján állapítja meg.

3 3 (6) A képviselő-testület az önkormányzat összevont költségvetési mérlegeit közgazdasági tagolásban évi tény, évi várható és évre tervezett működési, fejlesztési bevételeiről és kiadásairól a 6. melléklet alapján mutatja be. (7) A képviselő-testület az önkormányzat előirányzat-felhasználási ütemtervét a évi bevételi és kiadási előirányzatokról a 7. melléklet szerint fogadja el. (8) A képviselő-testület a többéves kihatással járó adósságai, kezességvállalásai, valamint a várható saját bevétel 50 %-ának alakulását évenkénti bontásban és összesítve a 8. melléklet szerint állapítja meg. (9) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott évi közvetett támogatásokat a 9. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg. (10) A képviselő-testület az önkormányzat Európai Uniós támogatással megvalósuló és jóváhagyott fejlesztései és azok forrásai évben elnevezésű összesítőt a 10. melléklet szerint fogadja el. (11) A képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetési rendeletében az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 24. (4) bekezdése szerint csatolandó mérlegekhez és kimutatásokhoz elnevezésű szöveges indoklást a 11. melléklet szerint hagyja jóvá. A költségvetés végrehajtásának szabályai 4. (1) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és az intézmények vezetőit a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére. (2) Magyarország évi központi költségvetéséről szóló évi CCIV. törvény 4. melléklet 1. Önkormányzati fejezeti tartalékból elnyerhető forrásra az önkormányzat pályázatot nyújt be. A pályázaton nyert támogatás szolgál az önkormányzat bevételei közt szereplő Ft átvett pénzeszköz, illetve az ingatlaneladásból származó Ft bevétel csökkentésére vagy kiváltására. 5. (1) Az önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselőtestület dönt. (2) Ha az önkormányzat év közben többletbevételhez jut, vagy a bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

4 4 (3) Az előirányzat módosítására vonatkozó szabályokat az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormány rendelet (a továbbiakban: Ávr.) szabályozza. (4) A képviselő-testület a év gazdálkodása során képződött pénzmaradványt a vonatkozó jogszabályi korlátozásokat az Ávr.-ben foglaltakat figyelembe véve a költségvetési szervek részére visszahagyja. 6. A 3. (3) bekezdésében jóváhagyott fejlesztési feladatokat a Polgármesteri Hivatal bonyolítja le. A finanszírozás rendje 7. (1) A képviselő-testület az önkormányzati intézmények pénzellátását heti finanszírozással biztosítja, igénylés alapján, de az havonta nem haladhatja meg a mindenkori korrigált intézményfinanszírozás 8,4 % -kal csökkentett összegének 1/12-ed részét. (2) Indokolt esetben az intézmények részére a polgármester engedélyezheti az (1) bekezdéstől való eltérést, melynek mértéke nem haladhatja meg az (1) bekezdésben meghatározott intézményfinanszírozás 20 %-át. Ha az időarányos finanszírozás összege a jelzett mértéket meghaladja, a következő képviselőtestületi ülésen az érintett intézményvezető beszámolással tartozik. Ennek ismeretében rendelkezik a képviselő-testület a finanszírozás további rendjéről. (3) Az önkormányzati intézmények időarányostól eltérő finanszírozásának mértéke éves szinten a rendszeres személyi juttatások kifizetését nem veszélyeztetheti. (4) Az (1) bekezdésben meghatározott 8,4 %-os finanszírozás csökkentés addig az időpontig van érvényben, amíg a 4. (2) bekezdésben foglaltak nem teljesülnek. (5) Az intézményfinanszírozás részét képező, a 2. melléklet I. 1. Önkormányzat - Kötelező feladatok 10. sorában szereplő kiadások az esedékesség időpontjához igazodóan, igénylés alapján kerülnek lebontásra. (6) A Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. pénzellátása a Püspökladány Város Önkormányzata és a Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. között létrejött megállapodásban fo glalt ütemezésnek megfelelően történik.

5 5 Állami támogatásokkal való elszámoltatás rendelkezései 8. (1) A költségvetési szerv vezetője köteles Magyarország évi központi költségvetésről szóló évi CCIV. törvény 2. mellékletében, illetve a kapcsolódó ágazati jogszabályokban rögzített alapdokumentumokat vezetni, melyből az állami támogatás igénylés és elszámolás során az ellátotti és a dolgozói létszám egyértelműen megállapítható. (2) A képviselő-testület az ingyenes tankönyvellátásban részesülő tanulók részére az önkormányzat szociális ellátásra tervezett keretéből tanévkezdési támogatást nem biztosít. A képviselő-testület azon általános iskolai tanulók részére, akik nem részesülnek ingyenes tankönyvtámogatásban, augusztus hónapban Ft/fő támogatást biztosít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól bekért adatszolgáltatás alapján. Költségvetés végrehajtásának további feladatai 9. A 22/1993. (XII. 29.) önkormányzati rendelettel sza bályozott első lakáshoz jutás támogatásának évi mértéke Ft/család. Záró rendelkezések 10. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. D o m b i Imréné polgármester K e s e r ű László jegyző

6 I. Működési bevételek 1. melléklet a 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelethez Püspökladány Város Önkormányzata évre jóváhagyott bevételei december 31-ig II. ütem Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Adatok e Ft-ban Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Működési bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én előirányzat módosítás: Továbbszámlázott költségek bevétele Továbbszámlázott költségek ÁFA bevétele 883 ÁFA bevétel 20 Egyéb működési bevétel Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Temető bérleti díja Kötvénybefektetés bevétele évről áthúzódó ÁFA visszaigénylése Újtelepi szennyvízhálózat kiépítése II. forduló KEOP ÁFA visszaigénylése "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" KEOP ÁFA visszaigénylése Továbbszámlázott költségek bevétele Továbbszámlázott költségek ÁFA bevétele ÁFA bevétel Egyéb működési bevétel Kamatbevétel Startmunka mezőgazdasági bevétel ÁFA-val Polgármesteri Hivatal Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én előirányzat módosítás: Továbbszámlázott közüzemi díjak és bérleményekhez kapcsolódó rezsi költség bevétele Továbbszámlázott költségek ÁFA bevétele 560 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Bérleti díj Bérleti díj ÁFA bevétele Továbbszámlázott közüzemi díjak és bérleményekhez kapcsolódó rezsi költség bevétele Továbbszámlázott költségek ÁFA bevétele Egyesített Óvodai Intézmény összesen: Eredeti előirányzat oldal

7 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem a. = Bölcsőde Eredeti előirányzat 936 Módosított előirányzat május 31-én 936 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem b. = Egyesített Óvodai Intézmény Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Térítési díj többletbevétele 413 Többlet bevétel: szakmai szolgáltatás 782 Továbbszámlázott szolgáltatás bevétele 5 Módosított előirányzat december 31-én Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat június 30-án Gazdasági Ellátó Szervezet Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Térítési díj többletbevétele vendégétkeztetésből Többletbevétel: rendezvényi étkeztetés 670 Többletbevétel: ÁFA Többletbevétel: biztosítási kártérítés 420 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat augusztus 31-én Karacs Ferenc Múzeum Eredeti előirányzat 357 Módosított előirányzat május 31-én 357 Módosított előirányzat augusztus 31-én Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum (intézmény neve től) Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Működési többletbevétel Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Közhatalmi bevételek és sajátos bevételek 2. oldal

8 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata a b c d Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: Helyi adók - Szálláshely utáni idegenforgalmi adó Iparűzési adó Átengedett központi adók - Gépjárműadó (40%) Bírságok, pótlékok, egyéb sajátos bevételek Talajterhelési díj Polgármesteri Hivatal Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Egyéb bevételek Házasságkötés lebonyolítás bevétele Működési célú támogatásértékű bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata - Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Téli közfoglalkoztatáshoz átvétel Munkaügyi Központtól Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivataltól átvétel: Segítő Ke zek Szoc.Szolg.Központ által végzett jelzőrendszeres házi segítségnyújtás működtetéséhez - Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ működési hiányának megtérítése = Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatától 57 = Szerep Nagyközség Önkormányzatától 41 = Földes Nagyközség Önkormányzatától = Nagyrábé Nagyközség Önkormányzatától Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központtól évi pénzmaradvány átvétele Mezőőri szolgálatra átvétel évi közoktatási informatikai feladatok támogatás 2012-ben megfizetett összegének megtérítése a Magyar Államkincstártól oldal

9 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok - Közfoglalkoztatáshoz támogatás átvétele Munkaügyi Központtól ről áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása mezőgazdasági munkák ről áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása belvízvédekezési munkák ről áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása Polgármesteri Hivatal biomassza kazánprogram 2012-ben indult, évre áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása - Újtelepi biomassza kazánprogram évi Startmunka mintaprogram támogatása - mezőgazdasági munkák évi Startmunka mintaprogram támogatása - egyéb értékteremtő foglalkoztatások évi Startmunka mintaprogram támogatása - belvízvédekezési munkák évi Startmunka mintaprogram támogatása bio- és megújuló energia felhasználás Gyermektartásdíj megelőlegzésére átvétel Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás és pótléka Polgármesteri Hivataltól évi pénzmaradvány átvétele decemberi Krampuszfesztivál támogatása (NKA és HBM-i Önk.) TÁMOP "Képzett Fiatalok Püspökladány Város Fejlődéséért" TÁMOP "Ezerarcú Sárrét" HBM-i Önkormányzat: Ladányi Nyár évi rendezvénysorozat támogatása TÁMOP "Tiéd a város, te vigyázz rá!" TÁMOP "Segítsünk többen, többet!" Megyei Egészségbiztosítási Pénztár: Szűrővizsgálat támogatása 62 - Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj visszautalása HungaroControl: Ifjúsági Ház támogatása Otthonteremtési támogatás Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal: Egységes területalapú tám ogatás Nemzeti Kulturális Alap: Ladányi Nyár rendezvénysorozat támogatása Közfoglalkoztatáshoz önerő átvétele intézménytől Pénzmaradvány rendezésre átvétel központi költségvetéstől és intézményektől Munkaügyi Központ támogatása: "A nyári diákmunka elősegítése" Téli közfoglalkoztatáshoz átvétel Munkaügyi Központtól Egyszeri kiegészítő gyermekvédelmi támogatás Egyesített Óvodai Intézmény Eredeti előirányzat 288 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én előirányzat módosítás: Munkaügyi Központ: álláskereső személy foglalkoztatásának támogatása 60 Munkaügyi Központ: rehabilitációs foglalkoztatás támogatása 86 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat augusztus 31-én Polgármesteri Hivatal Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: 4. oldal

10 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Közfoglalkoztatás támogatása, Munkaügyi Központ: rehabilitációs fogl. (1fő) 35 Munkaügyi Központ támogatása: Első munkahely garancia program 942 TÁMOP Hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának támogatása Munkaügyi Központ támogatása: "A nyári diákmunka elősegítése" 294 TÁMOP "Segítsünk többen, többet!" 813 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal támogatása: rehabilit ációs fogl. 2 fő Gazdasági Ellátó Szervezet Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 228 Módosított előirányzat december 31-én Munkaügyi Központ támogatása 73 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Karacs Ferenc Múzeum Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat augusztus 31-én Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum (intézmény neve től) Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Nemzeti Kulturális Alap: Darvas Táncház támogatása 200 Munkaügyi Központ támogatása Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Működési célú pénzeszköz átvétele államháztartáson kívülről Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: évben megelőlegezett, 2013-ban igényelhető támogatás: - Újtelepi szennyvízberuházás II. forduló KEOP 60 - "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" KEOP "Püspökladány belterületi vízrendezése" ÉAOP Bocskai u.-dózsa Gy. u.-keleti sor közötti járdaszakasz megépítéséhez átvéte l a Tesco Global Zrt-től Püspökladányi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft évi amortizációs díj hátraléka Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 20 Módosított előirányzat június 30-án oldal

11 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok 4 3 Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 20 Módosított előirányzat augusztus 31-én Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum (intézmény neve től) Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Médiaszolgáltató Alap támogatása: MA-TV ALLANDO 154 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Gazdasági Ellátó Szervezet Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 0 Módosított előirányzat december 31-én 50 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 50 II. Központi költségvetésből kapott támogatások Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Helyi önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása Köznevelési és gyermekétkeztetési feladatok támogatása Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása = Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése = Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz = Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása Kulturális feladatok támogatása Helyi önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzatok Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én előirányzat módosítás: 6. oldal

12 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Önk-i feladatellátást szolgáló fejlesztések: kötelező önk-i feladatot ell átó intézmények fejlesztése, felújítása (Karacs Ferenc Kollégium konyha, étkező épületének f elújítása, fűtéskorszerűsítése) Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: Működési célú: - Lakossági települési folyékony hulladék ártalmatlanítása 46 - Létszámcsökkentés támogatása Prémium évek program támogatása 2012.IV.n.év, I-I-III.n.év Üdülőhelyi feladatok támogatása Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása 28 - Könyvtári érdekeltségnövelő támogatás 83 - Nyári gyermekétkeztetés támogatása december évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása Felhalmozási célú: - EU Önerő alap támogatása: Újtelepi szennyvízberuházás II. forduló KEOP 19 - EU Önerő alap támogatása: "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" Lakossági közműfejlesztés támogatása 20 - Önk-i feladatellátást szolgáló fejlesztések: kötelező önk-i feladatot ell átó intézmények fejlesztése, felújítása (Karacs Ferenc Kollégium konyha, étkező épületének f elújítása, fűtéskorszerűsítése) Költségvetési szerveknél foglalkoztatottak évi bérkompenzációja Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én előirányzat módosítás: havi bérkompenzáció Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Szerkezetátalakítási tartalék támogatása Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: Beszámítás összegének visszapótlása Gyermekétkeztetési feladatok támogatásának kiegészítése Szociális és gyermekjóléti alapellátás támogatásának kiegészítése A köznevelési intézmények működtetésének támogatása Adósságkonszolidáció, költségvetési támogatás Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: Likvid hitel konszolidációja Fejlesztési hitelek konszolidációja Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők természetbeni támogatá sa, Erzsébet utalvány Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem A helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatás 7. oldal

13 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 0 Előirányzat felvezetése Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!" program támogatása Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 0 Módosított előirányzat december 31-én 650 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Átmeneti ivóvízellátás biztosításával kapcsolatos költségek finanszíroz ásának támogatása Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 0 Módosított előirányzat december 31-én 0 Előirányzat felvezetése 591 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 591 III. Felhalmozási bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Közhatalmi bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Magánszemélyek kommunális adója Felhalmozási bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Fordított ÁFA bevétel - technikai jellegű Módosított előirányzat december 31-én II. ütem oldal

14 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Korábbi években részletfizetésre eladott lakások törlesztőrészleteiből s zármazó bevétel Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-től amortizációs díj Fordított ÁFA bevétel - technikai jellegű Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Újtelepi szennyvízberuházás II. forduló KEOP Püspökladány Város Önkormányzat Hivatásos Tűzoltósága épületének felújítása, bővítése "Püspökladányi belterületi kerékpárút hálózat fejlesztése" ÉAOP "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" KEOP "Püspökladányi belterületi útépítés" ÉAOP "Püspökladány belterületi vízrendezése" ÉAOP Karacs Ferenc rézmetsző, térképkészítő szobrának elkészítése HURO/1101sz. Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program Balesetveszélyes csomópontok tervezése Püspökladányban gyalogosok védelmében és a forgalom csillapítására 2012-ben indult, évre áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása - Újtelepi biomassza kazánprogram évi Startmunka mintaprogram támogatása - mezőgazdasági munkák évi Startmunka mintaprogram támogatása belvízvédekezési munkák évi Startmunka mintaprogram támogatása bio- és megújuló energia felhasználás - Püspökladányi Egészségügyi Alapellátás fejlesztése ÉAOP Ökoturisztikai értékek fejlesztése Püspökladányban előkészítő munkái ÉAOP Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések előkészítő munkái Napelemes megújuló energia beruházás TÁMOP "Képzett Fiatalok Püspökladány Város Fejlődéséért" TÁMOP "Tiéd a város, te vigyázz rá!" TÁMOP "Segítsünk többen, többet!" Téli közfoglalkoztatáshoz átvétel Munkaügyi Központtól Közfoglalkoztatás eszközbeszerzés Munkaügyi Központtól Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem oldal

15 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Átvétel Püspökladányi Víziközmű Társulattól EU önerő támogatás: - Újtelepi szennyvízberuházás II. forduló KEOP "Püspökladányi Belterületi Kerékpárút Hálózat fejlesztése" ÉAOP "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" KEOP "Püspökladányi belterületi útépítés" ÉAOP "Püspökladány belterületi vízrendezése" ÉAOP Püspökladányi Tájékoztató és Közművelődési Központ, Könyvtár, Múzeum (intézmény neve től) Eredeti előirányzat 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án 690 Módosított előirányzat december 31-én 690 Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 690 ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI: (I+II+III) EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI: (I+II+III) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT MÁJUS 31. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI: (I+II+III) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT SZEPTEMBER 30. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI: (I+II+III) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT DECEMBER 31. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI: (I+II+III) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT DECEMBER 31. II. ÜTEM IV. KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZFORGALOM NÉLKÜLI BEVÉTELEK Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem = Fejlesztési célú pénzmaradvány = Működési célú pénzmaradvány Előző évi pénzmaradvány igénybevétele Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladány Város Önkormányzata a. Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Fejlesztési pénzmaradvány Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: 10. oldal

16 Előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok - "Püspökladány Fejlesztéséért I." Kötvény Kötvény kamat bevétel Városi Sporttelep felújítási munkáinak garanciális javítása "Püspökladányi belterületi kerékpárút hálózat fejlesztése" ÉAOP "Öntsünk tiszta vizet a pohárba" KEOP "Püspökladányi belterületi útépítés" ÉAOP ben indult, évre áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása - Újtelepi biomassza kazánprogram b. Működési pénzmaradvány Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Szabad pénzmaradvány bevonása évi hiány fedezetébe december 31. napján fennálló likvid hitel állomány Szállítói és egyéb kötelezettség, központi költségvetéssel szembeni kötelezet tség Polgármesteri Hivatal és az intézmények pénzmaradványa Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem a. Működési pénzmaradvány Eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem december 31. II. ütem előirányzat összetétele: - Polgármesteri Hivatal Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Egyesített Óvodai Intézmény Többcélú Nevelési, Oktatási Intézmény Karacs Ferenc Gimnázium, SZKI, Szakiskola és Kollégium Gazdasági Ellátó Szervezet Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ Püspökladányi Tájékoztató Központ 994 ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI A HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEIVEL EGYÜTT (I+II+III+IV.) EREDETI ELŐIRÁNYZAT ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI A HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEIVEL EGYÜTT (I+II+III+IV.) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT MÁJUS 31. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI A HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEIVEL EGYÜTT (I+II+III+IV.) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT SZEPTEMBER 30. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI A HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEIVEL EGYÜTT (I+II+III+IV.) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT DECEMBER 31. ÖNKORMÁNYZAT KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEI A HIÁNY BELSŐ FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEIVEL EGYÜTT (I+II+III+IV.) MÓDOSÍTOTT ELŐIRÁNYZAT DECEMBER 31. II. ÜTEM oldal

17 2. melléklet a 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelethez Püspökladány Város Önkormányzatának évre jóváhagyott működési, fenntartási kiadási előirányzatainak módosítása december 31-ig II. ütem Adatok e Ft-ban KIADÁSBÓL Sorsz. Cím megnevezése Alcím megnevezése Létszám (fő) Összes kiadás Személyi jellegű kiadás Munkaadókat terh. jár. és szociális hozzájár. adó Dologi jellegű kiadások Ellátottak pénzbeni juttatása Egyéb működési célú kiadások I. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA I.1. Kötelező feladatok összesen eredeti előirányzat 1 Közvilágítás eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Előirányzat felvezetése I.1.33 sorról Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Belvíz üzemeltetéshez kapcsolódó feladatok eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Egyéb város és községgazdálkodási feladatok eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Átmeneti ivóvízellátás biztosításával kapcsolatos költségek előirányzata támogatásból Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Geodéziai, hirdetési díjak eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Könyvvizsgálati, ügyvédi díjak és egyéb kiadások eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft. támogatása eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Víziközmű Társulat működési költség támogatása eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Pénzbeli és természetbeni szociális ellátások (5.A melléklet) eredeti előirányzat 51, Módosított előirányzat május 31-én 51, Módosított előirányzat szeptember 30-án 51, Módosított előirányzat december 31-én 51, Téli közfoglalkoztatás előirányzata Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 51, Ügyeleti szolgálat önkormányzati támogatása eredeti előirányzat oldal

18 KIADÁSBÓL Sorsz. Cím megnevezése Alcím megnevezése Létszám (fő) Összes kiadás Személyi jellegű kiadás Munkaadókat terh. jár. és szociális hozzájár. adó Dologi jellegű kiadások Ellátottak pénzbeni juttatása Egyéb működési célú kiadások Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Jubileumi jutalom, létszámleépítés, nyugdíjbavonulás tartaléka eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ évi normatíva lemondás tartaléka eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Roma Nemzetiségi Önkormányzat működési, üzemeltetési támogatás eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Vagyonbiztosítás eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Működési célú hitel kamata eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Közösségi közlekedés támogatása eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Gimnáziumi oktatás működtetési költsége eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi STARTmunka mintaprogram - Mezőgazdasági munkák eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi STARTmunka mintaprogram - Belvízvédekezési munkák eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi STARTmunka mintaprogram - Polgármesteri Hivatal biomassza kazánprogram ( ) eredeti előirányzat oldal

19 KIADÁSBÓL Sorsz. Cím megnevezése Alcím megnevezése Létszám (fő) Összes kiadás Személyi jellegű kiadás Munkaadókat terh. jár. és szociális hozzájár. adó Dologi jellegű kiadások Ellátottak pénzbeni juttatása Egyéb működési célú kiadások Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem ben indult, évre áthúzódó Startmunka mintaprogram támogatása - Újtelepi biomassza kazánprogram ( ) eredeti előirányzat 2, Módosított előirányzat május 31-én 2, Módosított előirányzat szeptember 30-án 2, Módosított előirányzat december 31-én 2, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 2, évi STARTmunka mintaprogram - Mezőgazdasági munkák ( ) eredeti előirányzat 98, Módosított előirányzat május 31-én 98, Módosított előirányzat szeptember 30-án 98, Módosított előirányzat december 31-én 98, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 98, évi STARTmunka mintaprogram - Egyéb értékteremtő foglalkoztatások program ( ) eredeti előirányzat 17, Módosított előirányzat május 31-én 17, Módosított előirányzat szeptember 30-án 17, Módosított előirányzat december 31-én 17, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 17, Polgárvédelmi feladathoz kapcsolódó kiadások eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Egyéb pénzügyi műveletek eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Gazdasági Ellátó Szervezet dologi kiadások tartaléka eredeti előirányzat Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi pénzmaradvány rendezése központi költségvetés felé 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi STARTmunka mintaprogram - Belvízvédekezési munkák ( ) 0 Módosított előirányzat május 31-én 56, Módosított előirányzat szeptember 30-án 56, Módosított előirányzat december 31-én 56, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 56, évi STARTmunka mintaprogram - Bio- és megújuló energia felhasználás ( ) 0 Módosított előirányzat május 31-én 6, Módosított előirányzat szeptember 30-án 6, Módosított előirányzat december 31-én 6, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 6, oldal

20 KIADÁSBÓL Sorsz. Cím megnevezése Alcím megnevezése Létszám (fő) Összes kiadás Személyi jellegű kiadás Munkaadókat terh. jár. és szociális hozzájár. adó Dologi jellegű kiadások Ellátottak pénzbeni juttatása Egyéb működési célú kiadások Képviselő-testület működése 0 Módosított előirányzat május 31-én 10, Módosított előirányzat szeptember 30-án 10, Módosított előirányzat december 31-én 10, Előirányzat átcsoportosítás 10, Módosított előirányzat december 31-én II. ütem 10, Önkormányzat továbbszámlázott kiadásai 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Előirányzat felvezetése Módosított előirányzat december 31-én II. ütem ÁFA befizetés NAV-nak 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Előirányzat felvezetése Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Startmunka mintaprogram többletköltsége 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem évi vízkészlet járulék fizetési kötelezettség 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Előirányzat átvezetése I.1.1 sorra Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Többcélú Nevelési, Oktatási Intézmény és a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium évi pénzmaradványa Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Többcélú Nevelési, Oktatási Intézmény és a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium prémium évek programban résztvevő dolgozóinak október-november havi kiadásai 0 Módosított előirányzat május 31-én Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Módosított előirányzat december 31-én II. ütem Segítő Kezek Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Intézményfenntartó Társulás 0 Módosított előirányzat május 31-én 0 Módosított előirányzat szeptember 30-án Módosított előirányzat december 31-én Előirányzat felvezetése november havi bérkompenzáció Módosított előirányzat december 31-én II. ütem I.1. Kötelező feladatok összesen eredeti előirányzat 168, I.1. Kötelező feladatok összesen módosított előirányzat május 31-én 240, I.1. Kötelező feladatok összesen módosított előirányzat szeptember 30-án 240, oldal

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2011. (II. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2015.(III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Szerep Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2015. évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2015. évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 15/2015. (IX. 25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 11/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. II. ÜTEM

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. II. ÜTEM Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2015. DECEMBER 31. II. ÜTEM Az előterjesztést

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2013. évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2013. évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2014. (I. 31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 2/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról Püspökladány

Részletesebben

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2014. évi költségvetését

(1) Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat 2014. évi költségvetését PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2014. (VIII. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA MÁJUS 31.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA MÁJUS 31. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2013. MÁJUS 31. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. II. ÜTEM

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. II. ÜTEM Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2014. DECEMBER 31. II. ÜTEM Az előterjesztést

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2018. (III. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2018. (III. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 52018. (III. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (V. 27.) /2016. (II.

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (V. 27.) /2016. (II. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2016. (V. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 4/2016. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2012. AUGUSZTUS 31. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014.(VI.25.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) sz. önkormányzati rendeletének módosítására

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016(l29) önkormányzati rendelete a 2016 évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA MÁJUS 31.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA MÁJUS 31. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2016. MÁJUS 31. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA SZEPTEMBER 30.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA SZEPTEMBER 30. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2016. SZEPTEMBER 30. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA NOVEMBER 30.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA NOVEMBER 30. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2017. NOVEMBER 30. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2013. DECEMBER 31. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31.

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA DECEMBER 31. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ÖNKORMÁNYZAT 2016. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI RENDELETÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRA 2016. DECEMBER 31. Az előterjesztést véleményezi

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2016.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen intézmények 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2015.(XI.30.)

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft.

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft. Iktatószám: SZ/101/15/2012. Pécel Város Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012. (IX. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

1. (1) Az 1/2014.(II.19.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek:

1. (1) Az 1/2014.(II.19.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) és (4) bekezdéseinek helyébe az alábbi rendelkezések lépnek: Vadna községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014.évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.19.) önkormányzati rendelete módosításáról Vadna községi

Részletesebben

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére

1. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 28-i soros ülésére 1. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. február 28-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti. 2/2018. (III.15.) Önkormányzati Rendelet Mártély Község Önkormányzatának költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás szabályairól szóló 1/2017. (II.08.) ÖR rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervekre, intézményekre terjed ki.

1. A rendelet hatálya 1. A rendelet hatálya az Önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervekre, intézményekre terjed ki. Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzatának 16/2014.(IX.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 5/2014.(II.20.) számú önkormányzati rendelet módosításáról Tiszaalpár Nagyközségi

Részletesebben

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2016. (II.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Bakonypölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(l.30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének (l. 29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének (l. 29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 112015.(l. 29.) önkormányzati rendelete a 2015. évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete az laptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(XII.18.) önkormányzati rendelete

Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(XII.18.) önkormányzati rendelete Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(XII.18.) önkormányzati rendelete Tardos Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 9/2014. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a 6/2016.(II.24.) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2016. évi 2016. évi előirányzat Polgármesteri Sorszám Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Őcsény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(IV.28.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról

Őcsény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(IV.28.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Őcsény Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/2014.(IV.28.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Őcsény Községi Önkormányzata Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2)

Részletesebben

A évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról

A évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról Újszász Városi Önkormányzat 11/2013.(VIII.07.) rendelete A 2013. évi költségvetési rendeletről szóló 1/2013.(III.13.) Önkormányzati rendelet módosításáról Újszász Város Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

Pusztamiske Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelethez

Pusztamiske Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelethez Pusztamiske Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet 3 B E V É T E L E K Cím Alcím Előir. Kiemelt BEVÉTEL MEGNEVEZÉSE 2014. évi előirányzat

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént.

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Kihirdetési záradék. A rendelet kihirdetése a mai napon megtörtént. Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013.(IX.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti

Részletesebben

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza.

2. A Rendelet 2. -ában megállapított bevételi és kiadási főösszeg forrásonkénti megbontását e rendelet 1. és 2. sz. melléklete tartalmazza. Nagyér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(IV.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.5.)sz. önkormányzati rendelet módosításáról Nagyér

Részletesebben

10. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i soros ülésére

10. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 30-i soros ülésére 10. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 30-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból Vadna község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018.(V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017.évi költségvetéséről szóló 2/2017.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Vadna község

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2013. (II. 22.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E

Részletesebben

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése

2. Az Önkormányzat évi összesített költségvetése Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Egyházasdengeleg Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére

12. Napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 24-i soros ülésére 12. Napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete

Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete Jászfényszaru Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete Jászfényszaru Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetéséről szóló 6/2013.(II.28.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki.

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzati hivatalra terjed ki. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖBBSZÖR MÓDOSÍTOTT 1/2012. (II. 16.) ÖR RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft

aa) működési költségvetési bevételét - ebből előző évi pénzmaradvány ,- E Ft Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II. 18.) önkormányzati rendelete Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) önkormányzati

Részletesebben

1. függelék. Bevételek

1. függelék. Bevételek 1. függelék Sorszám Rovat megnevezése Rovat száma ezer forintban Eredeti előirányzat 1. 2. 3. 4. 01 Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása B111 14 689 02 Települési önkormányzatok egyes

Részletesebben

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről

Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012.(II. 15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről Egyházasfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 15/2014.(VI.3.) önkormányzati rendelete Tiszavasvári Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló 4/2013.(II.15.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról

4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. az önkormányzat évi zárszámadásáról 4/2016 (IV.28..) DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE az önkormányzat 2015. évi zárszámadásáról Hatályos: -tól A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2016.(VIII.22.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Hatályos: 2016. augusztus 23-tól Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2016.(VIII.22.) önkormányzati

Részletesebben

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző

Fülesd, 2011. augusztus 22. Záradék: A rendelet kihirdetésének időpontja 2011. augusztus 23. Dr. Birta Zsuzsanna. Körjegyző F Ü L E S D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K 1 1 / 2 0 1 1. ( V I I I. 2 3. ) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t A Z Ö N K O R M Á N Y Z A T 2 0

Részletesebben

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete

Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (VI.30.) Önkormányzati Rendelete Mártély Község Önkormányzatának költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás szabályairól

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzatának. 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete. az Önkormányzat 2006. évi zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának 5/2007. (IV. 17.) számú rendelete az Önkormányzat zárszámadásáról és pénzmaradvány elszámolásáról Ötvöskónyi Közég Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

1. A 2013. évi költségvetésről szóló 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R) 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. A 2013. évi költségvetésről szóló 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R) 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2014.(III. 8.) rendelete a 27/2013./XII.20./ rendelettel, a 22/2013. (XI. 29.) rendelettel, a 16/2013. (IX. 27) önkormányzati rendelettel, a 12/2013.VI.24)

Részletesebben

Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 2/2013.(II.27.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított rendelet

Részletesebben

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete

Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (VII. 30.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2012. évi költségvetésének módosításáról Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire.

1. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, valamint annak költségvetési szerveire. Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2015. (III.13.) számú rendelete Tiszasas Község Önkormányzata 2015. évi költségvetése Tiszasas Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Gátér Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2017. (III. 01.) önkormányzati rendelete. Gátér Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Gátér Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2017. (III. 01.) önkormányzati rendelete. Gátér Község Önkormányzat évi költségvetéséről Gátér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (III. 01.) önkormányzati rendelete Gátér Község Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Gátér Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 5/2012 (IV.12.) önkormányzati rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/ (IV.12.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat. évi költségvetéséről szóló 3/. (II.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyírpazony Község

Részletesebben

A B C D E F G H I J. Sorszám

A B C D E F G H I J. Sorszám 1. melléklet a 1/2014.(II. 20.) önkormányzati rendelethez SZÁPÁR KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEINEK ÉS KIADÁSAINAK 2014. ÉVI ÖSSZEVONT KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE A B C D E F G H I J Sorszám 2013. évi hatályos

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi

Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2. melléklet a /2015.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2015. évi 2015. évi előirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, intézmények Összesen 1. Helyi önkormányzatok

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013.(IV.30.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről szóló 6/2012./II.27./ önkormányzati rendelet módosítására Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

[A Képviselő-testület Felsőlajos Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) 2014. évi költségvetésének]

[A Képviselő-testület Felsőlajos Község Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) 2014. évi költségvetésének] Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II. 06.) önkormányzati rendelet módosításáról Felsőlajos Község

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésről szóló 4/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét

(1) A Képviselő-testület az önkormányzat évi költségvetésének. a.) tárgyévi költségvetési bevételét Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (X. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 2/2015. (II. 27.) rendelet módosításáról Szálka Község Önkormányzatának

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2017.május 30-án tartandó ülésére. Tárgy: Izsák Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete. a évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2017. (II. 23.) önkormányzati rendelete a 2017. évi költségvetésről Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló, 5/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3 / 2011 / (II. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

3. A rendelet 6. -ban rögzített 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Visegrád Város Önkormányzat Képviselő Testületének 5/2014. (IV. 18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2013. évi költségvetéséről szóló2/2013. (II.16.) számú költségvetési rendeletének

Részletesebben

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke

1. Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak főösszege, a hiány mértéke Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (II.16.) önkormányzati rendelete Decs Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete

Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete Paks Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetése végrehajtásának zárszámadásáról * Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

(LO1bbr~NA ~gte~i ~ZÜ~r

(LO1bbr~NA ~gte~i ~ZÜ~r Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2013.(IX.9.) önkormányzati rendelete Dunaalmás Község Onkormányzat Képviselő-testületének 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(I.31.) önkormányzati

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/2015.(10.08.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/2015.(10.08.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 24/215.(1.8.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 215. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 4/215. (II. 27.) önkormányzati

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2015. (V. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2015. (V. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2015. (V. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Püspökladány Város Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013.(IX.27.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Az önkormányzat 2014. évi költségvetési tervezete

Az önkormányzat 2014. évi költségvetési tervezete 3/A. melléklet Az önkormányzat 2014. évi költségvetési tervezete BEVÉTELEK - 1 - Funkciókód: 051030 Nem veszélyes hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása B4 Működési ek Lakosságnak továbbszámlázandó

Részletesebben

Előterjesztés. Intézményfinanszírozás Bevételek összesen Kiadások összesen

Előterjesztés. Intézményfinanszírozás Bevételek összesen Kiadások összesen Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő testületének Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016.(III.4.) számú rendeletének módosítására Tisztelt

Részletesebben