Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, november 24-én tartott ülésérıl.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. november 24-én tartott ülésérıl."

Átírás

1 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, november 24-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Jakus Tünde, Kiss Anikó, Kovács Gábor, Kucsó István, Miklósi Mihály, Orbán László, Szalai László, Véh Zsolt képviselık /11 fı/ Tanácskozási joggal meghívottak: Káposzta József címzetes fıjegyzı Csajkás Nándorné vezetı tanácsos, pénzügyi csoportvezetı Simon Lukács adóügyi csoportvezetı Szrenkó József vezetı fıtanácsos Molnár Tibor Gazdasági Bizottság külsı tagja Csikós Krisztina mb. igazgató Mővelıdési Ház és Könyvtár Csankó Árpád ügyv.ig. 1. napirendi pont elıadója Galántha Jenı munkavéd. Mérnök 2. napirendi pont elıadója Belágyi Mihály: Köszönti a Képviselı-testület tagjait, munkatársait, meghívott vendégeket. Megállapítja, hogy a Képviselı-testület ülése határozatképes, mivel a 12 fıbıl 11 fı képviselı jelen van. Horváth Béla képviselı elıre jelezte távolmaradását. Az ülést megnyitja. Két ülés közötti fontosabb eseményekrıl Belágyi Mihály: Október 30-án Kiskunfélegyházán a Kiskunok Vidékéért Egyesületnek volt taggyőlése, ahol tagjaink sorába felvettük Pirtó és Harkakötöny településeket, továbbá megkaptuk a Európai Város Leader közösséget jelzı táblát, amit a város közigazgatási határát jelzı táblára fogunk majd kihelyezni. November 6-án Tompán rendezték meg a Nyugdíjas Polgármesterek találkozóját. Bács-Kiskun megyébıl kb 20 nyugdíjas polgármester vett részt ezen a találkozón. November 11-én a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak munkaértekezletet tartottunk. November 13-án Csengellén részt vettünk a tanyagondnoki jármővek cseréjével kapcsolatos tudnivalókról tartott rendezvényen. A Kiskunhalasi Kistérséggel közösen pályázatot adtunk be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz a tompai Szociális Otthon nyílászáróinak cseréjére, hıszigetelésére, főtési rendszere korszerősítésére 14 millió forintos támogatási igénnyel, 100 %-os támogatású pályázatra.

2 2 November 15-én rendezték meg az iskolás bált. Én személyesen nem tudtam részt venni, de úgy értesültem, hogy a bál nagyon jól sikerült, ezúton is gratulálok a rendezésben közremőködı pedagógusoknak. November 17-én ülésezett a Kiskunhalasi Kistérségi Társulás Tanácsa. November én Balatonlellén továbbképzésen vettem részt. November 22-én a Nyugdíjas Klub tartotta meg a hagyományos évzáró báljukat, ez is nagyon jól sikerült. Ma, kaptam meg a Tompai Szent Anna Templom Megmentéséért Alapítvány bírósági bejegyzését. A Tompai Élet újságban, az önkormányzati web lapon és a kábeltelevíziós csatornán közzé tesszük az Alapítvány számlaszámát, amire bárki tehet befizetést, továbbá arra is lehetıség van, hogy a Takarékszövetkezetben is lehet befizetni a számlára támogatást. Ezúton is kérek mindenkit, akinek fontos, hogy a város legszebb épületét megmentsük, az anyagi lehetıségeihez mérten támogassa az Alapítványt. Belágyi Mihály: Mivel a tájékoztatóval kapcsolatban kérdés, hozzászólás, vélemény nem hangzott el azt a képviselık tudomásul vették. Belágyi Mihály: Javaslatot tesz az ülés napirendjére az írásos meghívó alapján, melyet a következı napirendi pontokkal javasol módosítani és kiegészíteni: A 1. és 2. napirendi pont felcserélésre kerül Csankó Árpád ügyvezetı igazgató kérésére, a költségvetési rendelettervezet tárgyalását pedig az utolsó napirendi pontban tárgyalják meg. Kiegészítés: 15. Polgármester szabadsága Elıadó: Szalai László alpolgármester 16. Szennyvízcsatornázás tisztítás pályázat I. ütem beadása 188/2008.(X.27.) sz. képviselı-testületi határozat módosítása 17. Tudásdepó-Expressz - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erısítése az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP /08/01) c. pályázat benyújtása 18. Katonasori útépítés pályázatkészítı kiválasztása

3 3 Miklósi Mihály: Javasolja, hogy a képviselı-testület vegye fel a napirendi pontok közé: 53. sz. fıút felújításával kapcsolatos kérelem Elıadó: Miklósi Mihály képviselı Belágyi Mihály: Mivel más javaslat nem hangzott el, kéri, aki a módosításokat és kiegészítéseket elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a napirendi pontok módosítását és kiegészítését elfogadja. Belágyi Mihály: Kéri, aki az írásos meghívóban szereplı napirendi pontokat a módosításokkal és kiegészítéssel együtt elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi napirendi pontokat fogadja el NAPIRENDI PONTOK 1../2008.(.) rendelettervezet a kötelezı kéményseprı-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételérıl szóló 27/2004.(IV.30.) rendelet módosításáról Elıadó: Káposzta József címzetes fıjegyzı 2. Beszámoló a munka- és tőzvédelmi feladatok ellátásáról Elıadó: Galántha Jenı munkavédelmi mérnök 3../2008.(..) rendelettervezet a helyi környezetvédelem szabályairól szóló 7/2003.(IV.01.) rendelet módosításáról Elıadó: Káposzta József címzetes fıjegyzı 4. SZSZK Mőködési engedély módosítása 5. Halasi Többcélú Kistérségi Társulás évi uniós források finanszírozására vonatkozó keret megállapodás elfogadása 6. Beszámoló az önkormányzat évi költségvetésének háromnegyed évi teljesítésérıl 7. Az önkormányzat évi koncepciójának elfogadása

4 4 8. Gyermekétkeztetési Alapítványhoz benyújtandó pályázat 9. Leader pályázatok beadása 10. Európai Uniós EMVA pályázat elkészítése és benyújtása kültéri, közcélú feladatokat ellátó játszóterek kialakítására, meglévık korszerősítésére, a játszótéri eszközök biztonságáról szóló 78/2003 (XI. 27) GKM rendeletnek megfelelıen 11. Ügyeleti szolgálat részére defibrillátor vásárlás 12. Rendırségi épület önkormányzati tulajdonba vétele 13. A volt határır laktanya ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló 197/2007.(XII.17.) sz. képviselı-testületi határozat módosítása 14. Információs táblák elhelyezése 15. Polgármester szabadsága Elıadó: Szalai László alpolgármester 16. Szennyvízcsatornázás tisztítás pályázat I. ütem beadása 188/2008.(X.27.) sz. képviselı-testületi határozat módosítása 17. Tudásdepó-Expressz - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erısítése az élethosszig tartó tanulás érdekében (TÁMOP /08/01) c. pályázat benyújtása 18. Katonasori útépítés pályázatkészítı kiválasztása sz. fıút felújításával kapcsolatos kérelem Elıadó: Miklósi Mihály képviselı 20. /2008.(.) rendelettervezet az önkormányzat évi költségvetésérıl szóló 2/2008.(II.15.) rendelet módosításáról A napirendi pontok tárgyalása.

5 5 1../2008.(.) rendelettervezet a kötelezı kéményseprı-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételérıl szóló 27/2004.(IV.30.) rendelet módosításáról Elıadó: Káposzta József címzetes fıjegyzı A rendelettervezet és levél írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják a rendelettervezetet. Megkérdezi Csankó Árpádot a Halas-Thermo Kft. ügyvezetı igazgatóját, hogy a napirendi ponthoz kíván-e kiegészítést tenni? Csankó Árpád Halas-Thermo Kft. ügyvezetı igazgató: Telephelyet vásároltak, ami úgy érzi, hogy hosszútávra megoldja az eddig felmerült problémákat, ugyanis nagyon nehezen találták meg ıket a Kertvárosban. Egyes szolgáltatási díjak változatlanok, illetve van, ahol díjcsökkentés jelentkezik. A növekvı egyéb terhek (szerszámok, mőszerek, munka- és védıruhák, bér- és járulék) mellett a többszöri sikertelen munkavégzési szándék is megjelenik a 7,2 %-os díjemelés mögött. Mivel van telephelyük Tompán, így nem a 96 Ft/km kiszállási költséget számolják fel a megrendelések munkák esetében, hanem a helyben egyszeri 790 Ft-ot. Az általuk alkalmazott díjak %-kal alatta vannak a megyében szolgáltató más cégek árainál. Úgy gondolja, hogy az Ft-os díjtétel nem okozott olyan nagy terhet a lakosság számára. Megköszöni a képviselı-testületnek, illetve az önkormányzat dolgozóinak az elmúlt években nyújtott felvilágosító munkáját. Ebben az évben nagyon kevés volt a szolgáltatást megtagadó lakosok száma. Ehhez az eredményhez nagymértékben hozzájárul az, hogy a dolgozók régóta idejárnak, a lakosság ismeri ıket, és bizalommal vannak feléjük. Káposzta József: Az egyedi kémények esetében 93 Ft-os emelést, a többi megrendelés nélküli esetében pedig nem javasolnak emelést a évihez képest. A közületekre (önkormányzat is) a 6. pont a-b-c pontjai vonatkoznak. A szolgáltatási területükön településenként alkalmaznak-e eltérı árakat, mint például a Halasvíz Kft? Kovács Gábor: Kiválóan összefoglalták a dolgokat. Költségtakarékos megoldásként javasolja, hogy a lakosság részére biztosítanák az interneten történı bejelentkezés lehetıségét. Látta már többször, hogy a kéményseprınek több alkalommal is fel kellett keresnie egy-egy ingatlant, mert nem voltak otthon. Kiss Anikó: Az elmúlt évben nagyon kritikus szavakkal illette a szolgáltatás minıségét. Ez a véleménye azóta megváltozott. Januárban járt náluk a kéményseprı és fel sem merült benne, hogy a kapuban kitöltse a számlát. Kitakarította kéményt (igaz nem volt nagyon kormos, mivel elıtte nem sokkal a férje kitakarította), meg volt elégedve a szolgáltatással.

6 6 Náluk dél és egy óra között járt, azonban több helyre nem tudott bemenni, mivel, akik dolgozni járnak, azok ilyenkor nincsenek otthon. A Szociális, Egészségügyi és Vallásügyi Bizottság ülésén felmerült igényként, hogy esetleg nem emelnének díjat évben, ez megoldható lenne-e? Gubics Lajos: A 97 %-os lejártság mibıl adódik? Ennyit tudtak csak megcsinálni és a többi csak ezután következik, vagy ennyi helyre nem engedték be a kéményseprıt? Csankó Árpád Halas-Thermo Kft. ügyvezetı igazgató: A megrendelés nélküli egyedi kémény esetében, ami Ft az a megyei cégnél Ft, Kiskunhalas esetében pedig a javaslatuk Ft. Megköszöni az internetes javaslatot, hiszen ez a jövı. 90 %-ban készen van a honlapjuk, rövidesen elérhetıek lesznek. Évek óta gyakorlat, hogy az önkormányzat bejáratánál lévı füzetbe lehet beírni, ha valaki szolgáltatást kér. Köszöni a szolgáltatással kapcsolatos elégedettségét. A dolgozói nem 8-16 óráig dolgoznak, hanem rugalmas munkaidıben. Ismerik a lakosságot, és tudják, hogy általában mikor vannak otthon. Sokszor elıfordul, hogy este, vagy szombaton is munkát végeznek. A bér-, járulék és egyéb költségeket nekik is fizetni kell, ezért kénytelenek árat emelni. Ha ezt nem tennék meg, akkor embereket kellene elküldeni, amit nem szeretne, vagy a szolgáltatás minısége romlana, ami szintén nem lenne szerencsés dolog. Kéri a képviselı-testületet, hogy fogadja el az áremelési javaslatukat. A 97 %-os lejártság megfelel az ütemnek, hiszen ez az október 31-i állapot. Ez azt jelenti, hogy december 15-ig (addig szoktak dolgozni) 100 %-os lesz. Belágyi Mihály: Mivel több kérdés, hozzászólás, vélemény nem hangzott el, kéri, aki a rendelet módosításával egyetért, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotja Belágyi Mihály: Megállapítja, hogy a képviselı-testület megalkotta 22/2008.(.) rendeletét a kötelezı kéményseprı-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételérıl szóló 27/2004.(IV.30.) rendelet módosításáról.

7 7 Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testületének 22/2008.(.) rendelete a kötelezı kéményseprı-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételérıl szóló 27/2004.(IV.30.) rendelet módosításáról Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testületének a kötelezı kéményseprı-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételérıl szóló 27/2004.(IV.30.) rendelete az alábbiak szerint módosul: 1. A rendelet 1. számú melléklete helyébe az alábbi 1. számú melléklet lép: A.. A BM rendelet ai alapján (külön megrendelés nélkül) 1.sz. melléklet I. A használatban lévı kémények mőszaki felülvizsgálatára, ellenırzésére és tisztítására vonatkozó díjak: nettó ÁFA bruttó 1. - Egyedi kémények Ft/db/év Egyedi tartalék kémény Ft/db/év Győjtıkémény Ft/szint/év Központi kémény Ft/fm/alk Kéményégetés Ft/h/alk Négyévenkénti-faltörés,bontás nélküli-mőszaki felülvizsgálatot tanúsító szakvélemény / közületi (üzemi) / a. -egyedikémény Ft/db b. -győjtıkémény Ft/db/szint c. - központi kémény Ft/fin B., A BM rendelet 11. alapián (külön megrendelésre) II. A kémények használatával összefüggı szakvélemények díjai: 1. Új égéstermék elvezetık kivitelezés közbeni, eltakarás elıtti ellenırzés eredményét tanúsító szakvélemény:

8 8 a. - Lakossági (háztartási) Ft/db b. - Közületi (üzemi) - 60 KW terhelhetıségig Ft/db KW terhelhetıség felett Ft/db Új, újjáépített, vagy megosztott épületek, lakások használatbavételéhez a kémény megfelelıségét tanúsító szakvélemény: nettó ÁFA bruttó a. - Lakossági (háztartási) Ft/db b. - Közületi (üzemi) -60KWterhelh.-ig Ft/db KWterhelh.felett Ft/db Újonnan épített, vagy javított, illetıleg újból használatba vett és felülvizsgálati kötelezettség alá tartozó kémények megfelelıségét tanúsító szakvélemény: a. - Lakossági (háztartási) Ft/db b. - Közületi (üzemi) -60KWterhelh.-ig Ft/db KW terhelh.felett Ft/db Gázüzemő és más tüzelıberendezés, továbbá a tüzelési mód, vagy a kémény terhelhetıségének megváltoztathatóságát (megfelelıségét) tanúsító szakvélemény: B "tip.készülékek esetén: a. - Lakossági (háztartási) Ft/db b. - Közületi (üzemi) -60KWterhelh.-ig Ft/db KWterhelh.felett Ft/db C " tip.készülékek esetén: a. - Lakossági (háztartási) Ft/db b. -Közületi Ft/db kiszállási díj: - telephely szerinti közig.határon belül Ft/eset telephely szerinti közig.határon kívül Ft/km III. Egyéb tüzeléstechnikai szakvélemény: nettó ÁFA bruttó

9 9 1.Tervfelülvizsgálat építési engedélyeztetési eljáráshoz: a. -Lakossági Ft/db b. -Közületi Ft/db Kéményméretezés Ft/db D., IV. A kémények mőszaki felülvizsgálatára,ellenırzésére és tisztítására meghatározott munkákon felüli szolgáltatások díjai: 1. Ipari TV-kamerás kéményvizsgálat a.- 60 KW terhelhetıségig Ft/db b.- 60 KW terhelhetıség felett Ft/db Mőszeres füstgázelemzés a.-lakossági (háztartási) Ft/db b.-közületi (üzemi) Ft/db E rendelet január 1. napján lép hatályba. Kihirdetésérıl a jegyzı gondoskodik. A rendeletrıl értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - Lakosság hirdetıtáblán, helyi újságon keresztül, honlapon 2. Beszámoló a munka- és tőzvédelmi feladatok ellátásáról Elıadó: Galántha Jenı munkavédelmi mérnök A beszámoló írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: Megkérdezi Galántha Jenıt, hogy a beszámolóval kapcsolatban kíván-e kiegészítést tenni? Galántha Jenı: A beszámolóban jelzett idıpontok száma (mikor, hol, mit csinált) messze nem annyi, mert attól sokkal több alkalommal volt Tompán. Megjegyzi, hogy ebben az évben csökkent a feladat nagysága, mivel a Napsugár Gondozási Központ, a Családsegítı és az ÖNO átkerült a kistérséghez. A többi intézmény munka- és tőzvédelmi szempontból rendben van, a dolgozók oktatása

10 10 megtörtént, a dokumentáció mindenhol rendben van, szabályzatok, kockázatelemzések érvényesek, a felügyeleti szerv nem tárt fel hiányosságot. Kiss Anikó: Ugyanazt a beszámolót kapták meg harmadik alkalommal és nem érti, hogy miért csak a dátum változott?! Azt hiányolták, hogy írja le mikor, hol és mit csinált, mert az derült ki egyértelmően az elmúlt három hónap alatt. Az intézményvezetık azt mondták, hogy több dátum megjelölése nem stimmel. Az októberi ülésen elhangzott még az önkormányzati vezetık részérıl, hogy ık sincsenek maradéktalanul megelégedve, mert minden hónapban egy valami érkezik meg pontosan, az pedig a számla. Azt mondta Galántha úr, hogy a dolgozók oktatása minden esetben pontosan megtörtént. Megkérdezi, hogy mikor volt az óvodában, a Polgármesteri Hivatalban a dolgozók oktatása? Már két hónappal ezelıtt is ezeket a dolgokat hiányolták, ezért nem fogadták el már két alkalommal a beszámolót! Galántha Jenı: Ezek szerint részletes jelentés kérnek, ennek nincs akadálya. Van, ahová hetente küld jelentést, ez esetben nem ilyen jellegő a munkavégzése, egyedül a kockázatelemzés idıpontja az, amelyet évente kell felülvizsgálni. Az, hogy a Polgármesteri Hivatalban és óvodában mikor volt oktatás azt fejbıl nem tudja megmondani, meg kell nézni. Bejelenti, hogy december 1-tıl felmondja a szerzıdést. Vállalja, hogy decemberben rendbe rakja a papírokat, hogy az önkormányzatnak még egy évig ne kelljen munkavédelmi szakembert alkalmaznia. Kiss Anikó: Úgy érzi, hogy most Galánta Jenı úr megsértıdött! Galántha Jenı: Nincs több mondanivalója! Galántha Jenı távozott az ülésrıl. Belágyi Mihály: Az elızı ülésen felmerült, hogy nézzenek utána annak, hogy munka- és tőzvédelemmel foglalkozók milyen áron dolgoznak. Eddig két ajánlat érkezett. A december 15-i ülésen a képviselı-testület eldönti, hogy a beérkezett árajánlatok közül kit választ. Kiss Anikó: Ismeri Babarczi Péter egyéni vállalkozót, aki szavahihetı, korrekt, pontos. Biztos abban, hogy megfelelıképpen be tud számolni a munkájáról. Úgy tudja, hogy környezetvédelemmel is foglalkozik, ami jól jöhet az önkormányzat számára. Javasolni fogja, hogy Babarczi Péter ajánlatát fogadják el. Belágyi Mihály: Azt javasolja, hogy a képviselı-testület a december 15-i ülésen döntsön a beérkezett árajánlatokból. Mivel több kérdés, hozzászólás és vélemény nem hangzott el, kéri, aki elfogadja Galántha Jenı beszámolóját, illetve egyetért azzal, hogy az önkormányzat december 31. napjával közös megegyezéssel bontsa fel a szerzıdést Galántha Jenıvel, és a december 15-i ülésen döntsön arról, hogy január 1-tıl ki lássa el az önkormányzat és intézményei munka- és tőzvédelmi feladatait, kézfelemeléssel szavazzon.

11 11 A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 197/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Beszámoló a munka- és tőzvédelmi feladatok ellátásáról 1. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a munka- és tőzvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámoló elfogadja. 2. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete elfogadja Galántha Jenı munkavédelmi mérnök és Tompa Város Önkormányzata között létrejött szerzıdés közös megegyezéssel történı felmondását december 31. napjával. 3. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete december 15-i ülésén dönt arról, hogy ki lássa el az önkormányzat és intézményei munka- és tőzvédelmi feladatait. A határozatról értesül: - Galántha Jenı Baja (1.,2 pont) - Pénzügyi csoport 3../2008.(..) rendelettervezet a helyi környezetvédelem szabályairól szóló 7/2003.(IV.01.) rendelet módosításáról Elıadó: Káposzta József címzetes fıjegyzı A rendelettervezet írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják a rendelettervezetet. Káposzta József: A rendelet módosítása összefügg a külterületen tervezett fásítással. A cél a külterületi dőlıutak megtartása, a karbantartási fenntartási költségek csökkentése, az ingatlanhatárok állandósítása, birtokviták megelızése.

12 12 Belágyi Mihály: Mivel kérdés nem hangzott el, kéri, aki a rendelet módosításával egyetért, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotja Belágyi Mihály: Megállapítja, hogy a képviselı-testület megalkotta 23/2008.(.) rendeletét a helyi környezetvédelem szabályairól szóló 7/2003.(IV.01.) rendelet módosításáról. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete 23/2008.(.) rendelete a helyi környezetvédelem szabályairól szóló 7/2003.(IV.01.)rendelet módosításáról Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi környezetvédelem szabályiról szóló 7/2003.(IV.01.) rendeletét az alábbiak szerint módosítja: 1. A rendelet 17. -a az alábbi /5/ bekezdéssel egészül ki: /5/ Külterületi dőlıutak fásítása (erdısávok, fasorok) esetén a legkisebb telepítési távolság az ingatlan határától 1,5 méter. 2. E rendelet december 1. napján lép hatályba. Kihirdetésérıl a jegyzı gondoskodik. A rendeletrıl értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - lakosság hirdetıtáblán, helyi újságon, honlapon keresztül 4. SZSZK Mőködési engedély módosítása Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják a rendelettervezetet.

13 13 Azért szükséges a Szociális Szolgáltató Központ mőködési engedély módosítása, mert Kelebia kilép a jelzırendszeres házi segítségnyújtásból, Balotaszállás, Pirtó és Zsana pedig bekerül a rendszerbe. Miklósi Mihály: Kelebia kilép a jelzırendszeres házi segítségnyújtásból, nem azt mondja, hogy Tompa is lépjen ki, de tovább kellene gondolni ezt a dolgot, fıleg a költség oldaláról, talán az orvosi ügyelettel együtt gondolni. Az ügyeletben sok esetben elıfordul, ha egyedül megy ki az orvos egyre több a probléma. Nem egyszer elıfordul, hogy éjszaka kimegy a feleségével, illetve tudja, hogy a másik két doktornıt is elkíséri a férje. Az OMSZ sem engedi, hogy az orvos egyedül menjen ki a beteghez. Tudja, hogy anyagilag az önkormányzatok nem engedhetik meg maguknak a sofır alkalmazását. Belágyi Mihály: Ez a téma a költségvetési koncepció része lehet, bár a finanszírozását nem tudja, hogyan lehetne megoldani. A jelzırendszeres házi segítségnyújtás tavasszal került bevezetésre, azóta két téves riasztás volt. Mivel az elıterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás nem hangzott el, kéri, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 198/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat SZSZK mőködési engedély módosítása 1. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete egyetért azzal, hogy Balotaszállás, Zsana, Pirtó települések a házi segítségnyújtás feladatát a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ keretében lássák el. 2. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete egyetért azzal, hogy a jelenleg két telephelyen mőködı támogató szolgáltatás feladatát integráció következtében egy, a Kiskunhalas, Nefelejcs u. 9. szám alatti telephely lássa el. 3. A Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa kérelmezi a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatalánál a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ (6400 Kiskunhalas, Nyúl u. 5-7.) mőködési engedélyének módosítását a házi segítségnyújtás ellátási területének Balotaszállás, Zsana, Pirtó települések közigazgatási területére történı kiterjesztésére, valamint a támogató szolgáltatás telephely integrációjára tekintettel január 01-tıl. 4. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Szociális Szolgáltató Központ alapító okiratának módosítását az 1. sz. melléklet szerinti tartalommal elfogadja.

14 14 5. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Szociális Szolgáltató Központ szervezeti és mőködési szabályzatának módosítását a 2. sz. melléklet szerinti tartalommal elfogadja. 6. Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Szociális Szolgáltató Központ érintett szolgáltatásainak szakmai program módosítását a 3. sz. melléklet szerinti tartalommal elfogadja. A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - HTKT Kiskunhalas - Pénzügyi csoport 5. Halasi Többcélú Kistérségi Társulás évi uniós források finanszírozására vonatkozó keret megállapodás elfogadása Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják az elıterjesztést. A keret megállapodás azt tartalmazza, ha a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás ad be pályázatot akkor a pályázat elıkészítésének a költségeit a közös költségbıl finanszíroznák azzal, hogy, amikor a pályázat nyert, minden település a saját részét kifizeti. A pályázat elıkészítésének a szakaszában nem mindig lehet tudni, hogy melyik településre mennyi költség jut. Dusnoki Tibor: Nem arról volt szó, amikor átadták az intézményt, hogy nem foglalkoznak ilyen kérdéssel? Kovács Gábor: A saját költségvetésben el kell különíteni az összeget, vagy át kell utalni a kistérségnek? Belágyi Mihály: Kivétel ez alól az ingatlanok fejlesztése. A kistérségnek lakosságarányosan fizetnek folyamatosan, azokból finanszírozzák ezeket a pályázatokat. A pályázati önrészt pedig minden település saját maga finanszírozza. Mivel az elıterjesztéssel kapcsolatban több kérdés, hozzászólás nem hangzott el, kéri, aki a határozati javaslattal egyetért, kézfelemeléssel szavazzon.

15 15 A képviselı-testület 10 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 199/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Halasi Többcélú Kistérségi Társulás évi uniós források finanszírozására vonatkozó keret megállapodás elfogadása Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete jóváhagyja az 1. sz. melléklet szerinti hazai és uniós források finanszírozására vonatkozó keret megállapodást. Határidı: azonnal Felelıs: Belágyi Mihály polgármester A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - HTKT Kiskunhalas - Pénzügyi csoport 6. Beszámoló az önkormányzat évi költségvetésének háromnegyed évi teljesítésérıl Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják az elıterjesztést. Az önkormányzat összes bevétele 74 %-ra teljesült. Az iparőzési adónál van jelentıs elmaradás az adóbeszedésben, ez ezer Ft-ot jelent, amelyet vissza kellett téríteni az adózók részére. Az összes kiadás az elıirányzat 68,6 %-a, ami idıarányos teljesülést mutat. Ezen belül a személyi jellegő kiadások 73,5 %-ra, a dologi kiadások 71,9 %-ra teljesültek, a szociálpolitikai juttatások, segélyek többségében idıarányosan teljesítést mutatnak. A különbözı civil szervezeteket, egyesületeket idıarányosan támogatták. A Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ Tompát érintı háromnegyedévi bevétele ezer Ft-tal teljesült, a kiadás ezer Ft. A normatív és kiegészítı támogatásokat is figyelembe véve idén várhatóan nem kell több mőködési célú pénzeszközt átadni a szociális feladatokhoz.

16 16 Az önkormányzat levelet kapott a Magyar Telekom Nyrt-tıl, amelyben arról értesítenek, hogy május 17-én született ítélet szerint helyi iparőzési adót ott kell fizetni, ahol tényleges munkavégzés történik. Így a Tompára fizetett Ft iparőzési adó túlfizetése keletkezett a Telekomnak ben már kérték a túlfizetés visszautalását. Akkor született egy megállapodás a Telekom Nyrt. és az akkori önkormányzat között, hogy három részletben visszafizetik részükre az eddig túlfizetett iparőzési adót. A mai napig 1,5 millió forint lett visszafizetve a többi nem, így jelenleg Ft-ot kellene kifizetni. Ebbıl a késedelmi kamat Ft. A levél kézhezvétele után felhívta telefonon a Magyar Telekom Nyrt-t. Abban állapodtak meg, ha három napon belül befizetik a hátralékot, akkor nem kell késedelmi kamatot fizetni. Ezután a kifizetés megtörtént. Orbán László: Idén 15 adózó szüntette meg telephelyét? Simon Lukács: Tavaly 7, 2008-ban 15 adózó szüntette meg tevékenységét. Varhatóan a jövı évtıl évente 4-5 személy fogja megszüntetni vállalkozását. Adókedvezménnyel lehetne javítani a helyzeten, azonban a törvény nem ad rá lehetıséget. Miklósi Mihály: A heti szemétszállítással nagyon sok a szemét. Javasolja, hogy legyen téli-nyári szemétszállítás, ami azt jelenti, hogy télen kéthetente, nyáron pedig hetente legyen szemétszállítás. Molnár Tibor: Nem kellene változtatni a rendszeren, jó úgy, ahogy van. Dusnoki Tibor: Kevés a közterületi szeméttároló. Belágyi Mihály: Mivel a beszámolóval kapcsolatban több kérdés, vélemény nem hangzott el, kéri, aki elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 200/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Beszámoló az önkormányzat évi költségvetésének háromnegyed évi teljesítésérıl Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete az önkormányzat évi költségvetésének háromnegyed évi teljesítésérıl szóló beszámolót elfogadja. A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - Pénzügyi csoport

17 17 7. Az önkormányzat évi koncepciójának elfogadása Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták az elıterjesztést. A legsúlyosabb érvágás a évi koncepcióban a közszférát érintı bérek befagyasztása és a 13. havi illetmény megvonása. Bár ez még csak tervezet, de szinte biztos, hogy nem lesz. Az, hogy a normatív költségek hogyan alakulnak, az a költségvetési törvény kérdése. Úgy számolták, hogy 12,6 millió forinttal kevesebb állami támogatás tudnak igényelni 2009-ben. Adómértékek emelését nem tervezik, ebben az évben további adóbevétel csökkenés várható. Mindenesetre úgy számolnak, hogy 2009-ben a kötelezıen ellátandó feladatokat ezután is el kell látni, az önként vállalt feladatokat is javasolja ellátni, hiszen nem lenne jó visszalépni. Az elmúlt képviselı-testületi ülésen igényként merült fel kertészmérnök alkalmazása, 2,6 millió forint költséggel a munkakör betölthetı, illetve városfejlesztési feladatok pályázatkészítésre egy fı. A kertészmérnök mellé két fı segédmunkás alkalmazására nincs pénzügyi lehetısége. Ez azt jelenti, hogy a kertészmérnöknek kapcsolt munkakörben (pályázatkészítés) kell ellátnia a feladatát. Az óvoda részérıl egy fı óvodapedagógus igény jelentkezett, a szeptembertıl beindított 7. csoport kapcsán, mert ott jelenleg egy óvónı van. Így a délutáni gyermekfelügyeletet az óvónık felváltva látják el. A koncepcióban az étkezési hozzájárulás emelését írták be, azonban ezt a javaslatot visszavonja. A béremelés befagyasztása, illetve a 13. havi illetmény felfüggesztése miatt javasolja, hogy a dolgozók havi kétezer forint támogatást kapjanak valamilyen adómentes formában. Az elıterjesztésében szerepel, hogy az óvoda és az iskola 2009-ben nem kap támogatást kirándulásra. A bizottságok javasolták, hogy kapják meg a évi támogatási összeget jövıre is, ezért a javaslatát visszavonja. A helyi szervezetek részére nyújtott támogatás összegét nem kívánják szőkíteni. A szociális támogatásoknál az önkormányzat által helyi döntéssel adható támogatási keretet nem javasolja növelni, sıt az elosztás módját szigorítani kell rendeletmódosítással (a javaslatot minden bizottság támogatja). A településrendezési terv elkészítésérıl döntött a képviselı-testület. A tervet pályázatból szeretnék elkészíttetni, azonban, ha nem nyer a pályázat, akkor is meg kell csináltatni, ezért szerepel a koncepcióban az összeg. Közbeszerzési eljárás keretében megindítják a Rákóczi utca útburkolat felújításnak a projektjét, amelyhez 50 %-os támogatást nyertek. A tanyagondnoki autó beszerzésére pályázaton nyertek ezer Ft-ot. Az ÁFA összegét az önkormányzatnak kell önrészként vállalni, illetve utólagos finanszírozású a pályázat, ami azt jelenti, hogy 11,5 millió forintot az önkormányzatnak kell megelılegezni 4-5 hónapig.

18 18 Kiss Anikó: A koncepcióban olvassa, hogy elkészült a HACCP rendszerek felülvizsgálata, az új kézikönyvek, és új eszközök beszerzése szükséges. Miért lett kifelejtve a felülvizsgálatból? A megállapodás nem errıl szólt! Miért van az, hogy amit megbeszélnek, akkor az utána elfelejtıdik? Arról volt szó, hogy együtt mennek ki a hölggyel felmérni a dolgokat, és mielıtt kifizetésre kerül sor, átnézi az anyagot, hogy megfelelıen van-e elkészítve. Miklósi Mihály: Arról volt szó, hogy Kiss Anikó vonja vissza pályázatát és az önkormányzat részérıl, mint szakértı felügyelje a munkát. Kiss Anikó: Ilyen esetben nem szívesen mond véleményt, mivel azonban fenntartásai vannak, mert a hölgynek nincs meg az a végzettsége, ezért szerette volna látni a munkát a kifizetés elıtt. Csajkás Nándorné: A szerzıdés 3.2 pontja tartalmazza, hogy Kiss Anikó képviselı a felülvizsgálati tevékenység folyamatába betekinthet. Azt valóban nem ellenırizte, hogy ez megtörtént-e. Miklósi Mihály: Az óvoda és az iskola esetében milyen megszorításokat tervez az önkormányzat? Belágyi Mihály: Át kell nézni a pedagógiai programokat, hogy van-e benne olyan tartalék lehetıség, ami még nem megy a szakmai munka rovására. Miklósi Mihály: Emlékezteti Kucsó István igazgatót, hogy az elmúlt két évben nem történt megszorítás az iskola esetében. A helyettesítéssel kapcsolatban hallott bizonyos dolgokat. Ezek hogyan mőködnek? Bizonyos feladatokra fiatal kollégákat, vagy idısebbeket kér fel, mert ez nem mindegy a bér szempontjából. Kucsó István: Az elmúlt két évben csökkent a létszámuk, a nyugdíjba vonuló kollégák helyett kevesebb pedagógust vettek fel, így is próbálják a költségeket csökkenteni. Sok esetben hiába szeretne felvenni fiatal pályakezdı pedagógust, ha nincs rá jelentkezı. Az utóbbi idıben a meghirdetett állásokra fiatal pedagógusok kerültek, kivétel a biológia-földrajz-kémia szakos tanár nem pályakezdı, de nem is idıs. A matematika-fizika szak esetében sem fiatal a kolléga, de nem volt a szakra fiatal jelentkezı. A pedagógus esetében a kötelezı óraszám heti 22 óra. A két hónapra számított tanítási idıkeret 167 óra. Ez azt jelenti, hogy amit ezen felül tanít azt túlóraként számolják el. Tehát a kötelezı óraszám feletti órákat számolják el túlórának. Belágyi Mihály: Ezek olyan szakmai kérdések, amit nem a képviselı-testületi ülésen kell tárgyalni! Dusnoki Tibor: A bérlakásokra többet kellene fordítani a 1,5 millió forint helyett, nagyon kevesli ezt az összeget. Javasolja, hogy 3 millió forint legyen betervezve. Csajkás Nándorné: A jelenlegi lakbér mértékéhez tervezték a 1,5 millió forintot.

19 19 Gubics Lajos: A 1,5 millió forint csak a gyors javítások tervezésére vonatkozik? Ha pedig valami elromlik, akkor azt ezen felül fedezik? Belágyi Mihály: Igen ez a tervezett összeg a javításokra vonatkozik. Eddig is úgy volt, ha elromlott valami, akkor nem vették figyelembe, hogy mennyi a betervezett összeg, a javítást elvégezték. Korábban még tervezve sem volt költség a lakások felújítására, igaz minden évben a befolyt lakbér összegét a lakások állagmegóvására fordították. Véh Zsolt: Legalább a szándék meg van, hogy terveznek a lakások felújítására, még ha kevés is. Jakus Tünde: Véleménye szerint akkor lehetne érdemben arról beszélni, hogy mennyit fordítsanak a lakásokra, ha megemelték a bérleti díjat és tudják, hogy azt hová emelték. Persze azt is lehet mondani, hogy vegyenek el valahonnan 1,5 millió forintot, csak azt nem tudja honnan. Véh Zsolt: Ha meg tudnák határozni azt az elvet, hogy annyit költenek az ingatlanokra, amennyi a lakbérbıl befolyik, akkor talán elmozdulna a dolog pozitív irányba. Kovács Gábor: Ugyanezt a véleményt már megfogalmazta egy évvel ezelıtt. Miklósi Mihály: Szívesen fizet dupla annyi lakbért, ha azt ráfordítanák az ingatlanra. Kovács Gábor: Csak arra az ingatlanra szabad költeni, amelyik jó vagy közepes állapotban van, amelyik rossz, azt el kell adni. Káposzta József: A rosszabb állapotban lévı ingatlanok mind szociális alapon bérbe adott lakások, azokból nagy összeg nem is jön be. Véh Zsolt: Ha Kovács Gábor képviselı által javasolt ingatlaneladásokra sor kerülne, akkor elıtte mindenképpen az önkormányzat elidegenítésérıl szóló rendeletet módosítani szükséges. Kovács Gábor: A bevételnél helyi adó visszatérítésre lehet majd számítani. Az SZJA-nál hogy van a helyben maradó rész? Ha lesznek elbocsátások és kevesebb lesz az SZJA, akkor mennyivel lesz kevesebb az önkormányzat bevétele? Érdemes lenne az önerıt faktorálással tervezni. Hogyan tudnak majd közel 50 millió forintot megfinanszírozni? Csajkás Nándorné: Az átadott SZJA 8 %-a. Ha kevesebb iparőzési adóbevétele van az önkormányzatnak, akkor az adóerı-képesség rosszabb, és az átvett SZJA adóerı részében többet fognak kapni, tehát kompenzálódik.

20 20 Belágyi Mihály: 50 millió forinttól többet kell majd finanszírozni. Szennyvízberuházás I. ütemének eredménye meglesz februárban, buszmegállók rendbetétele április-május környéke, jó elıkészítés alatt áll a településközpont felújítás pályázata, talán a két orvosi rendelı felújítás pályázata is esélyes. Ha ezek a pályázatok nyernek, akkor közel 100 millió forint önerıre lesz szükség, amelyre forrást kell keresni (vagy hitelfelvétel, vagy kötvénykibocsátás). Kovács Gábor: Mivel %-os hitelkamatok vannak, ezért lehet, hogy élni kellene az elızıekben tett javaslatával, hogy ingatlanoktól kell megválnia az önkormányzatnak megfelelı ajánlat esetén. A Leader pályázaton, ha nyernek, akkor azt visszautasítani nem szabad önerı hiánya miatt, mert az elkövetkezı években biztosan, hogy Tompával nem foglalkoznak majd. Belágyi Mihály: Nem nagyon van az önkormányzatnak piacképes ingatlana. Az elıterjesztés végén szerepel, hogy fontos kiemelni azt is, hogy a már beadott, de még elbírálás alatt lévı pályázatok, illetve az ezt követıen beadandó pályázatok megvalósítása többnyire csak külsı forrásbevonással történhet, az önkormányzati önerı hiánya, illetve az utófinanszírozás miatt. A külsı forrás lehet hosszú lejáratú hitelfelvétel, illetve kötvénykibocsátás, vagy egyéb megoldás, errıl mindig aktuálisan, az adott projekt kapcsán kell dönteni. A következı éves törlesztı részlet nem lehet magasabb, mint az önkormányzati törvény szerinti hitelfelvételi korlát, a tervezett számokkal kb: ezer Ft. Ez az egy évben visszafizetendı hitelszolgálatot jelenti. Dusnoki Tibor: Ha a 3 millió forintos javaslata ekkora gond, akkor visszavonja. Kiss Anikó: Kovács Gábort kérdezi, hogy kinek akar lakást eladni, és melyiket? Kovács Gábor: Amikor ingatlanról beszélnek, nemcsak lakásra kell gondolni. További átgondolást igényel, hogy az önkormányzat eladósodik kétszámjegyő kamatok miatt sok évre, vagy az önerıt elıteremti, hogy sokkal kedvezıbb finanszírozásba kerüljön. Nagyon fontos, hogy a dolgozók bérét ki tudják fizetni. Belágyi Mihály: Az önkormányzati lakásokon kívül van hektár pedagógus föld, illetve a Malom utcában lévı üres telek, illetve egy üres lakás, amit értékesíteni tudnak. Orbán László: Segély címén mennyi pénz megy ki havonta a pénztárból (nem kötelezıen adhatóra gondol)? Káposzta József: Bizottsági ülésen javaslat született, hogy rendeletmódosítás lesz, és a méltányosságból adható támogatásokat (ápolási díj, lakásfenntartási támogatás, átmeneti segély) minimálisra csökkentik, illetve a gyerekek táboroztatására is fordítsanak támogatást. Csajkás Nándorné: A háromnegyedévi beszámoló 4. sz. melléklete tartalmazza a szeptember 30-ig kifizetett szociálpolitikai juttatásokat, segélyeket.

21 21 Belágyi Mihály: Mivel több kérdés, hozzászólás nem hangzott el, kéri, aki a következı módosítási javaslatokkal együtt a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. - Az alkalmazottak hidegétkezési támogatását Ft/hó és melegétkezési támogatását Ft/hó összeggel tervezzik meg 2009.évben. Egyéb adómentes juttatásként évi Ft/fı összeget terveznek be, ennek formájáról késıbb döntenek. - Az általános iskolai osztályok és az óvodai csoportok kirándulását ezer Ft-al támogatják évben. - A helyi döntés alapján adott szociális támogatások, segélyek feltételeit szigorítani kell, ezért a helyi rendeletet módosítani kell. - 1 fı fıiskolai végzettségő közalkalmazott felvételét be kell tervezni a polgármesteri hivatalhoz, aki a kertészeti és a pályázatokkal kapcsolatos feladatokat fogja elvégezni. - A hétközi és hétvégi ügyeletet továbbra is Tompa-Kelebia által közösen látják el, a megállapított ügyeleti díjakat nem tervezik emelni. - Bérlakások felújítására 3 millió forintot kell tervezni 2009-ben. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 201/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Az önkormányzat évi koncepciójának elfogadása Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta a 2009 évi költségvetési koncepciójáról szóló elıterjesztést és az alábbiak szerint határozza meg a tervezési munka további menetére vonatkozó elveket: A 2009 évi tervezés alapelvei: 1. Elsıdleges tervezési és gazdálkodási elv továbbra is a takarékos, észszerő gazdálkodás a pénzügyi stabilizáció megtartása és az intézmények mőködıképességének biztosítása. 2. Az önkormányzat az önként vállalt feladatok ellátását 2009-ben is finanszírozza, ilyen az okmányiroda, a közmővelıdési intézmény, a szociális bentlakásos idısek otthona és az egyéb szociális nem kötelezı alapszolgáltatási feladatok, gyermekszállítás, idısek szállítása, eltartási szerzıdések, nemzetközi kapcsolatok. 3. A bérjellegő kiadásokat a 2008.évi létszámmal és bérekkel kell tervezni, emelkedést csak a soros illetmények, illetve az esedékes jubileumi jutalmak okozhatnak vre 13.havi illetményt nem lehet tervezni. 4. Az alkalmazottak hidegétkezési támogatását Ft/hó és melegétkezési támogatását Ft/hó összeggel tervezzük meg 2009.évben. Egyéb adómentes juttatásként évi Ft/fı összeget tervezünk be, ennek formájáról késıbb döntünk.

22 22 5. Az általános iskolai osztályok és az óvodai csoportok kirándulását ezer Ft-al támogatjuk évben. 6. A helyi döntés alapján adott szociális támogatások, segélyek feltételeit szigorítani kell, ezért a helyi rendeletet módosítani kell fı fıiskolai végzettségő közalkalmazott felvételét be kell tervezni a polgármesteri hivatalhoz, aki a kertészeti és a pályázatokkal kapcsolatos feladatokat fogja elvégezni. 8. A hétközi és hétvégi ügyeletet továbbra is Tompa-Kelebia által közösen látjuk el, a megállapított ügyeleti díjakat nem tervezzük emelni. 9. Az intézményvezetıkkel át kell tekinteni a költségvetésüket és az ésszerő költségcsökkentési lehetıségeket meg kell találni. Felül kell vizsgálni az óvodai és iskolai pedagógiai programot, a nem kötelezı feladatok csökkentése miatt. 10. A saját bevételek növelése érdekében az önkormányzat által beszedett díjakat legalább az infláció mértékében emelni kell. A 2008.decemberi ülésre elı kell terjeszteni a lakbér emelésérıl szóló rendelet módosítását, az étkezési térítési díjak emelkedésérıl szóló rendelet módosítását, a szippantás díjának emelésérıl szóló elıterjesztést, és a helységbérleti díjak emelésérıl szóló elıterjesztést. 11. A költségvetésben az évközi, elıre nem tervezett feladatok fedezetére ezer Ft mőködési tartalékot kell elkülöníteni. 12. A 2006 októberében megalakult Cigány Kisebbségi Önkormányzat mőködéséhez 2009.évben általános támogatást nem tervezünk adni, csak konkrét feladat függvényében és ahhoz kapcsolódóan célzottan biztosítanánk támogatást, ha ilyen igény felmerül és van forrás lehetısége az önkormányzatnak. 13. A Városi rendezvények megtartását a tavalyi évihez képest kevesebb alkalommal tervezzük, 2009-ben a hazaváró találkozót és önkormányzati bált nem tartanánk, városnapot, nyári koncertet és augusztus 20.-át igen, és az ehhez szükséges fedezetet biztosítjuk. 14. A beadott pályázatokhoz szükséges pénzügyi forrást az önkormányzat hitelfelvétellel, vagy kötvénykibocsátással, esetleg egyéb finanszírozási konstrukcióval kívánja biztosítani, de errıl, aktuálisan az elnyert pályázat esetében dönt. 15. Az intézmények energiatakarékossági pályázatát 50%-os támogatással is beadjuk. 16. A már elnyert pályázatok önerejét, illetve finanszírozását valamint a megkötött szerzıdéseket tervezni kell re. Ezer Ft-ban Tanyagondnoki autó beszerzés önereje Rákóczi útfelújítás Teut pályázat önereje Településrendezési terv 4.920

23 23 További feladatok: Bérlakások felújítása Konyha eszközbeszerzés Az önkormányzat nem alkot átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet az Áht 76..-a alapján, mert a 2008.évi költségvetésrıl szóló 2/2008.(II.15.) rendelet 11..-a tartalmazza az átmeneti idıszakra vonatkozó rendelkezést. A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - Pénzügyi csoport 8. Gyermekétkeztetési Alapítványhoz benyújtandó pályázat Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják az elıterjesztést évre a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz pályázatot lehet benyújtani szociálisan rászoruló gyermekek étkeztetése támogatása tárgyában december 1-jei határidıvel. A pályázat elnevezése Mindenki ebédel. A pályázat keretében 20 gyermek részére a hétvégékre és iskolaszünetekre, márciustól decemberig 160 napra, napi egyszeri, felmelegíthetı készétel formájában biztosítják az étkezést. A pályázat önereje gyermekenként Ft, összesen 150 ezer Ft. Kéri a képviselı-testületet, hogy a pályázat beadását támogassa. Mivel az elıterjesztéssel kapcsolatban kérdés, vélemény nem hangzott el, kéri, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza

24 24 202/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Gyermekétkeztetési Alapítványhoz benyújtandó pályázat Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete támogatja a Gyermekétkeztetési Alapítványhoz a Mindenki ebédel elnevezéső pályázat benyújtását, melynek keretében 20 gyermek részére biztosítható támogatás. A Képviselı-testület a 2009.évi költségvetésben biztosítja a pályázathoz szükséges Ft önerıt. A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - Gyermekétkeztetési Alapítvány Budapest - Pénzügyi csoport 9. Leader pályázatok beadása Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják az elıterjesztést. Nagyon fontosnak tartja a pályázat benyújtását, hiszen 18 külterületi út mentén valósulna meg a fásítás. Ezzel megoldódna a telekhatárok állandósítása, illetve az útjavításra lehetıség lesz pályázni. A támogatás mértéke 100 %-os, valójában csak 80, mivel a 20 % ÁFA-t ki kell fizetni. A pályázat alapját képezi az a tanulmány, amit Göbölös Péter erdımérnök készített. Kucsó István: A tényleges sajáterı beépül a támogatás összegébe, vagy nem? Belágyi Mihály: Nem épül be a sajáterı a támogatás összegébe. Orbán László: Nagyon magas a sajáterı összege, ezért nem biztos abban, hogy ezt felvállalhatja-e a település a jelenlegi helyzetben?! Az elıbb hangzott el, hogy milyen sok pályázati lehetıségre várnak, úgy érzi, hogy most ez nem fér bele. Nem támogatja a pályázat benyújtását, ha figyelembe veszi a többi már beadott pályázatokat. Dusnoki Tibor: Az érintett területeken az összes ingatlant újra ki kell mérni. Ki fogja ezt kifizetni? Nem támogatja a pályázat benyújtását. Belágyi Mihály: Ez a költség a projekt része.

25 25 Kovács Gábor: Támogatja a pályázat benyújtását. Össze kell hívni az érintett földtulajdonosokat. Véleménye szerint a fásítás nekik is nyereséges lesz hosszú távon. Dusnoki Tibor: A gazdának érdeke, hogy a földes út jó legyen. Mennyi az esély arra, hogy nyer a pályázat. Kovács Gábor: Nemcsak a gazda érdeke, ez közösségi feladat. Javasolja a pályázat beadását, a döntés kb. júniusra várható, és szinte biztos abban, hogy pozitív elbírálásban részesül a pályázat. Belágyi Mihály: Mivel több hozzászólás nem hangzott el, kéri, aki a határozati javaslattal egyetért, azzal a kiegészítéssel, hogy a sajáterıt a évi költségvetésbıl biztosítják, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 4 tartózkodással az alábbi határozatot hozza 203/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Pályázat beadása Tompa város külterületén a táji elemek állapotának javítására, kialakítására címmel Tompa Város Önkormányzati Képviselı-testülete egyetért azzal, hogy a tompai 05, 09, 029, 030, 0182, 0184, 0260, 0261, 0263, 0264/32, 0320, 0330, 0339/1, 0359, 0359/1, 0394, 0395, 0427 hrsz-ú utak mentén védıfásításra pályázat legyen beadva a 138/2008.(X.18.) FVM.sz.rendeletben meghatározott természeti és történelmi tájkép, valamint az azt alkotó táji elemek állapotának javítására, kialakítására. A projekt nettó költsége Ft ÁFA költség Ft Projekt bruttó (teljes) költsége Ft Igényelt támogatás: Ft Saját erı: Ft, melyet a évi költségvetésbıl biztosítják. Határidı: 2008.december 31. Felelıs: Polgármester, Jegyzı. A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - Pénzügyi csoport

26 Európai Uniós EMVA pályázat elkészítése és benyújtása kültéri, közcélú feladatokat ellátó játszóterek kialakítására, meglévık korszerősítésére, a játszótéri eszközök biztonságáról szóló 78/2003 (XI. 27) GKM rendeletnek megfelelıen Az elıterjesztés írásban a jegyzıkönyvhöz mellékelve. Belágyi Mihály: A bizottságok (Pénzügyi, Gazdasági, Ügyrendi, Oktatási, Mővelıdési, Ifjúsági és Sportbizottság) megtárgyalták, és elfogadásra javasolják az elıterjesztést. A képviselı-testület az év elején határozatot fogadott el arról, hogy az önkormányzat szerzıdést kössön az INFO-DATAX Kft-vel (Budapest) pályázat elkészítésére, játszótér építésére. Mivel az elıterjesztéssel kapcsolatban kérdés, vélemény nem hangzott el, kéri, aki a határozati javaslatot elfogadja, kézfelemeléssel szavazzon. A képviselı-testület 11 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozza 204/2008.(XI.24.) számú képviselı-testületi határozat Európai Uniós EMVA pályázat elkészítése és benyújtása kültéri, közcélú feladatokat ellátó játszóterek kialakítására, meglévık korszerősítésére, a játszótéri eszközök biztonságáról szóló 78/2003 (XI. 27) GKM rendeletnek megfelelıen Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete határozatot hoz arról, hogy a Földmővelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszter 135/2008. (X. 18.) FVM rendelete az Európai Mezıgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és - fejlesztésre igénybe vehetı támogatások részletes feltételeirıl szóló rendeletnek megfelelıen pályázatot nyújt be a tompai 0109/3 helyrajzi számú ingatlanon az EU szabványoknak megfelelı játszóterek kialakítására, illetve szabványosítására. Egyben felkéri a Polgármestert a projekttel kapcsolatos szerzıdések megkötésére és a fejlesztés elırehaladásáról való beszámolásra. A játszótér építés nettó költsége: Ft Egyéb költség 12 %: Ft Projekt nettó (teljes) költsége: Ft 20 % ÁFA: Ft Projekt bruttó költsége: Ft Határidı: azonnal Felelıs: Belágyi Mihály polgármester A határozatról értesül: - valamennyi képviselı, jegyzı, Helyben - INFO-DATAX KFT. Budapest - Pénzügyi csoport

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. Jegyzőkönyv Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. november 30-án tartott üléséről. 14/2011.(XII.01.) sz. rendelete 273/2011.(XI.17.)

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2008. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Horváth Béla, Jakus Tünde, Kovács Gábor,

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. október 7-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete részérıl: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor,

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. április 27-én tartott ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. április 27-én tartott ülésérıl. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. április 27-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete részérıl: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2015. november 24-én 13 00 órától megtartott üléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 3-2/2014. H I D E G S É G K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9491 HIDEGSÉG, PETŐFI S. U. 1., TEL/FAX: 99/540-042 INTERNET: www.hidegseg.hu E-MAIL: hidegseg@hidegseg.hu J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 2010. február 24-én tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics

Részletesebben

Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 29-én 14 órai kezdettel megtartott soron következő testületi ülésén.

Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 29-én 14 órai kezdettel megtartott soron következő testületi ülésén. 7/2010. ÖKÜ. JEGYZŐKÖNYV Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. április 29-én 14 órai kezdettel megtartott soron következő testületi ülésén. Jelen vannak: Jelen volt továbbá:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010.

JEGYZŐKÖNYV. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 94-15/2010. Önkormányzat Kapolcs Száma: 94-15/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete 2010. november 24-én 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 14/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. június 26. napján 14:00 órai kezdettel a Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság NYILVÁNOS

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 24-én (szerdán)13.30 órai kezdettel tartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 24-én (szerdán)13.30 órai kezdettel tartott nyílt üléséről 193 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 24-én (szerdán)13.30 órai kezdettel tartott nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme, Poroszló

Részletesebben

J E G Y Z Ő KÖ N Y V

J E G Y Z Ő KÖ N Y V Önkormányzati Képviselő-testület 8551 Nagygyimót Rákóczi u.2. Szám: 326-2/2015 J E G Y Z Ő KÖ N Y V Készült: Nagygyimót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 15-én 18:30 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 210. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. október 8-án 11 órától megtartott soron kívüli ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó terme

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. 1 Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselı-testülete, 2009. február 12-én tartott ülésérıl. Jelen vannak: Belágyi Mihály, Dusnoki Tibor, Gubics Lajos, Jakus Tünde, Horváth Béla, Kiss Anikó, Kovács Gábor,

Részletesebben

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE

Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Borsosberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2013. február 20-án 9.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Borsosberény Község

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. december 15-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. december 08-án 14 00 órakor tartott ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 132/2010. (XII. 8.) Közbeszerzési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának 2013. június 13-án 10 30 órától megtartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 28-án 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

Részletesebben

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2008. OKTÓBER 30-ÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendeletek: 12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről 166-6//2011. ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2011. március 29-én (kedden) 15 00 órakor megtartott nyilvános üléséről R E N D E L E T: 5/2011.(III.30.)

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Jármi Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2011. 02. 09.-én tartott nyilvános ülésének J e g y z ő k ö n y v e Készült: 3 példányban Kapják: 2. példányt Sz-Sz-B Megyei Kormányhivatal, Nyíregyháza 3.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 23-án megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 23-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 23-án megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 2-2/2014. F E R T Ő H O M O K K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A 9492 FERTŐHOMOK, AKÁC U. 44., TEL.: 99/540-054 FAX: 99/540-055 INTERNET: www.fertohomok.hu E-MAIL: fertohomok@fertohomok.hu J e

Részletesebben

Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc

Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc Könyvelői Klub 2013..február 06. Miskolc Konzultáns: Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. sz. jegyzőkönyve a 2012. december 03-án megtartott üléséről 2 3 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag

JEGYZŐKÖNYV. Szavazati joggal rendelkezők közül távol maradt: Bodnárné Tóth Zsuzsanna képviselő, Hegedűs János nem képviselő bizottsági tag BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE MÁLYI KÖZSÉG JEGYZŐKÖNYV Készült: Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének Ügyrendi, Jogi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottságának 2016. május 27. napján megtartott

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. augusztus 21-én, 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzatának Európai Uniós, Regionális, Kommunikációs és Közbiztonsági Bizottságának

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4. számú jegyzőkönyve. 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4. számú jegyzőkönyve. 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú jegyzőkönyve 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 88/2012. (VII.24.) kt. határozat: A 2012. július 24-ei ülés napirendjének elfogadása 89/2012.

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE

Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Bánk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. számú JEGYZŐKÖNYVE Készült: 2011. március 29-én 17 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Bánk Község Önkormányzata,

Részletesebben

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Szám: 235-13/2015. B A K O N Y J Á K Ó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 27. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Bakonyjákó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Bakonybánk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. november 23-án megtartott üléséről. Helye: Bakonybánk Községháza Jelen vannak: Major László alpolgármester Nagyné Farkas

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2011. június 30. Ügyszám: 56-78/2011. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2011. június 30. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Polgármesteri Hivatal Nyirád, Szabadság u. 3. Az ülés idıpontja:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 26-án, du. 14,00 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

Balatonederics községben Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselőtestületének 2011. április 26-án 17 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselőtestületének 2011. április 26-án 17 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-10/2011. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve

Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve Baracska Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2013. számú jegyzőkönyve Készült: 2013. május 30-án megtartott üléséről Jelen vannak: Boriszov Zoltán Becsei Andrásné dr. Herczeg József Dr. Mayer András

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Gazdag

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 66/2013. Közös Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. május 28.-án, Újtikoson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Újtikosi Kirendeltségének hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő-testület s

Részletesebben

14/2012. JEGYZŐKÖNYVE

14/2012. JEGYZŐKÖNYVE 14/2012. Üllés Községi Képviselőtestület 2012. június 27-i soros, nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE Napirendek: 1) Beszámoló a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása 2011. évi tevékenységéről előadó: A Homokháti

Részletesebben

12/2009. m u t a t ó j a.

12/2009. m u t a t ó j a. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a. 12/2009 A Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 13- án megtartott ülésen felvett, hangfelvétellel rögzített ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2010. szeptember 8-án 18. 00 órakor megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Vuk István polgármester Glogovecz Lászlóné alpolgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dorogháza község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 7. napján tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Dorogháza község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 7. napján tartott üléséről. 1 Jegyzőkönyv Készült: Dorogháza község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 7. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Kővári Lászlóné polgármester, Bondor Ágnes, Katonáné Szűcs Ágnes, Lengyel

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. szeptember 21-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ A 2010. május és június

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. február 17-én megtartott ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. február 17-én megtartott ülésérıl Jegyzıkönyv Készült Csemı Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. február 17-én megtartott ülésérıl Jelen vannak: Bartha Alajosné polgármester, Dávid Lajosné, Gáspár János, Huszár Sándor, Ilyésné

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 21- én megtartott soron kívüli üléséről. Ülés helye: Községháza, tanácskozó terme Jelen vannak: Nagy Szilárd

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Telefon: 06/88 596-910 Fax: 06/88 596-901 e-mail: jegyzo@balatonfuzfo.hu Szám: 4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonfűzfő Város

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme

JEGYZŐKÖNYV. Atkár Általános Iskolai Napközi Otthon Étterme JEGYZŐKÖNYV Készült: Atkár község önkormányzata Képviselőtestületének 2007. március 14.-én 16.57 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradását: bejelentette: Atkár Általános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás

JEGYZŐKÖNYV. 1 perces néma felállás JEGYZŐKÖNYV Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2013. január 23-án 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott 1. rendes

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 20. napján tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 20. napján tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 20. napján tartott munkaterv szerinti nyílt üléséről Határozat/ rendelet száma Tárgya Oldalszám 222/2012.(XII.20.) kt. h 223/2012.(XII.20.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl

J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V a bizottság 2007. február 6-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: - SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. április 16-án Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat képviselő-testülete nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth Miklós

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 12-én megtartott közmeghallgatásáról

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 12-én megtartott közmeghallgatásáról SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 23/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 12-én megtartott közmeghallgatásáról Határozatok száma: -. SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Istvánné alpolgármester Csabáné Varga Anikó képviselő Perger János képviselő Piros Zita képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Istvánné alpolgármester Csabáné Varga Anikó képviselő Perger János képviselő Piros Zita képviselő BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. szeptember 22. napján 11:00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. december 2-án megtartott rendkívüli üléséről Az ülés helye: Jelen vannak: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvényterme

Részletesebben

2013. március 27. rendes nyílt ülés

2013. március 27. rendes nyílt ülés 588-6 /2013. PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. március 27. rendes nyílt ülés Rendeletek: 10/2013. (IV.5.) A külterületen lévő helyi közutak létesítéséről, korszerűsítéséről, karbantartásáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 126. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 13-án 14 00 órától megtartott rendes ülésén Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T:

T Á R G Y S O R O Z A T: 10-8/2012. NYÍRBÉLTEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2012. április 18.-án megtartott ülésének a./ tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozata 21/2012.(IV.18.) számtól 33/2012.(IV.18.) számig. T Á R G Y S O

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének 2013. október 30-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Rendelete: 10 Határozatai: 198-205 T á r g y s o r o z a t a 1.) Tsp: Előterjesztés az 1/2013. (II.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

17/2010. sz. jegyzőkönyv

17/2010. sz. jegyzőkönyv 17/2010. sz. jegyzőkönyv Készült: Alsózsolca Város Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről, mely 2010. november 2-án 17 órakor kezdődött Jelen vannak: Zsiros Sándorné

Részletesebben

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről.

Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Készült: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-án tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete: Dr. Homoki-Szabó

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a

T á r g y s o r o z a t a 2012. április 26-án 14:30 órai kezdettel megtartott soros nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 73-96 Rendeletei: 7-8 T á r g y s o r o z a t a Interpellációk, kérdések Tájékoztató a

Részletesebben

A 3 9/2013 (II.12.) PTB

A 3 9/2013 (II.12.) PTB Jegyzıkönyv Készült, 2013. február 12-én a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ Kamaratermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2013. február

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27.-én 17 órai kezdettel tartott alakuló ülésén. Határozat száma Tárgya 29/2014. (X. 27.) Polgármesteri program

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 3- ai üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 3- ai üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2001. május 3- ai üléséről Az ülés helye: Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésterme Jelen vannak: 1. Dr. Kálmán András

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Kölked Község Képviselő-testülete 7/2011. Jegyzőkönyv Készült: 2011. június 27-én Kölked Község Képviselő-testülete ülésén a Polgármesteri Hivatal tanácstermében Jelen vannak: Martényi János polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Letenye Város Képviselő-testületének 2016. március 9-én 19.00 órai kezdettel a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozótermében tartott rendkívüli nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 55 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2015. február 17-én 14 óra 30 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről.

Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről. Szám: 263-17/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 9-én megtartott üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. március 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-én megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Gara Község Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 5/2014. (nyilvános ülés) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat képviselő-testületének 2014. március 20. napján megtartott nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 07-én 10 00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Napirendi pontok: 1./ 2013. évi átmeneti gazdálkodás Előterjesztő:

Részletesebben

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről.

11-19/2009. Jegyzőkönyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. 11-19/2009. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2009. december 14-én megtartott soros üléséről. Határozat száma: Tárgy: 273/2009.(XII.14.) Pénzügyi átcsoportosításról 274/2009.(XII.14.)

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta.

Jegyzıkönyv. A polgármester javaslata alapján a képviselı-testület az alábbi napirendet 7 igen szavazattal elfogadta. Jegyzıkönyv Készült Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 23. napján 14 00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdıdı nyilvános képviselı-testületi ülésérıl. Jelen

Részletesebben

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése

2. A lakosság és a helyi szervezetek közérdekű bejelentéseinek, javaslatainak, előterjesztése J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somoskőújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 3-án 17 00 órai kezdettel a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban tartott közmeghallgatáson.

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú jegyzőkönyv. 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú jegyzőkönyv. 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2. számú jegyzőkönyv 2012. április 2. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 50/2012./ IV.2./kt.határozat: - 2012. április 2-i nyilvános ülés napirendjének elfogadása

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről iktató szám: 6238-15/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 05. 15. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV 2004.április 29-én

JEGYZ KÖNYV 2004.április 29-én Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2004.április 29-én megtartott üléséről Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs, Antal Erzsébet aljegyző,

Részletesebben

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l

SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYV. A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l SZIRÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2014/7 számú JEGYZ KÖNYVE JEGYZ KÖNYV A 2014. évi május hónap 29. napján megtartott nyílt ülésr l Készült: Szirák Község Önkormányzat hivatalos helységében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme.

J e g y z ő k ö n y v. A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. 67 J e g y z ő k ö n y v A képviselő-testületi ülés helye: 4564. Nyírmada, Ady Endre út 16. városháza tanácskozó terme. Készült: Nyírmada Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én délután

Részletesebben