E L Ő T E R J E S Z T É S a évi költségvetési terv kialakításához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E L Ő T E R J E S Z T É S a 2013. évi költségvetési terv kialakításához"

Átírás

1 Tisztelt Képviselő-testület! E L Ő T E R J E S Z T É S a évi költségvetési terv kialakításához A módosított évi CXCV. törvény 24 -a alapján a évi költségvetési tervezetet elkészítésre került. Az Államháztartásról szóló évi CXCV törvény 12. -a tartalmazza a tervezés alapelveit. (1) A tervezés célja annak biztosítása, hogy tervezett bevételek közgazdaságilag megalapozottan, a tervezett kiadások kizárólag a közfeladatok megfelelő ellátásához szükséges mértékben kerüljenek jóváhagyásra. (2) Olyan új közfeladat írható elő vagy vállalható, amelynek ellátásához megfelelő pénzügyi fedezet áll rendelkezésre. Ha a tervezés során a pénzügyi fedezet már nem biztosítható, intézkedni kell a közfeladat megszüntetéséről. A 2012-es évben a központi felmérések és a jogszabályi változások következtében a köznevelési és közigazgatási területen jelentős változások előkészítésére került sor, melyek január 1-től megvalósultak. Ehhez igazodóan a feladatellátást szolgáló, eddig az önkormányzatoknak átengedett források nagyobb része (többek között a helyben maradó SZJA, az SZJA kiegészítés és a gépjárműadó 60%-a), illetve egyéb, feladathoz szorosan nem kötődő támogatások elvonásra kerültek az önkormányzatoktól. Új finanszírozási struktúra került kialakításra, mely elszakadt az eddigi jellemzően normatív támogatási rendszertől. E szempontból kiemelkedő szerepe van az ágazati feladatok meghatározásának, a kötelező önkormányzati feladatok és helyi közügyek, illetve az államigazgatási feladatok szétválasztásának. Jellegükből fakadóan ugyanis az egyes közszolgáltatások eltérő finanszírozási technikát igényelnek, így a költségvetési törvény az önkormányzati támogatásokat a szakmai törvények (illetve az ezek módosítására vonatkozó kormányzati döntések) logikáját követve határozta meg. Az önkormányzat évi költségvetési rendelet-tervezetében jelentős szervezeti és szerkezeti változások hatásait láthatjuk, mely az előző év költségvetési adataival történő összehasonlítást rendkívül megnehezítik.

2 2 Az önkormányzati feladatellátás átstrukturálása miatt forrás átrendeződés : évtől az önkormányzati feladatellátás, ezzel együtt a finanszírozási rendszer is alapjaiban változik meg. A korábban az önkormányzatok által ellátott feladatok egy része az államhoz kerül. Elvonásra kerülő, megszűnő források: - személyi jövedelemadó helyben maradó része - jövedelemkülönbség mérséklésre folyósított támogatás - gépjárműadó 60 %-a ( 100 %-ban önkormányzati bevétel volt) - lakosságszám alapján nyújtott normatív támogatások - feladatmutató alapján nyújtott normatív támogatások - normatív kötött támogatások Új támogatási rendszer: - A helyi önkormányzatok működésének támogatása. A támogatás lényege, hogy településkategóriánként számított egy főre jutó kiadási szint és a településenkénti egy főre jutó elvárt bevétel különbségén alapszik. Az elvárt bevétel a 2011 évi iparűzési adóalap 0,5 %-a. Új támogatási jogcímek: a.) Az önkormányzati hivatal működésének támogatása település kategóriánként meghatározott létszám és ezer Ft/fő szorzata. b.) Zöldterület gazdálkodással kapcsolatos feladat finanszírozása a belterület nagysága alapján történik. c.) közvilágítás fenntartása jogcímen várható támogatás a kisfeszültségű hálózat hossza alapján. d.) Közutak fenntartásának támogatása a belterületi utak hossza figyelembevételével történik. e.) Az óvodapedagógusok és az oktató-nevelő munkát közvetlenül segítők bértámogatása f.) óvodaműködtetési támogatás g.) Ingyenes, kedvezményes óvodai, iskolai gyermekétkeztetés támogatása h.) Könyvtári, közművelődési feladatok támogatása

3 3 i.) Az egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása a múlt évihez képest hasonló rendszerben van tervezve. j.) Lakott külterülettel kapcsolatos támogatás Feladat átrendeződés: - Az alapfokú oktatás állami feladattá válása következtében az iskolai pedagógusok és a szakmai munkát közvetlenül segítők állami alkalmazottak lesznek, bérük finanszírozását közvetlenül a központi költségvetés biztosítja. - Az önkormányzatoknak fő szabály szerint (3000 fő feletti települések esetében) az általános iskolai oktatás esetén épület működtetési kötelezettségük van. Ehhez normatív támogatást nem biztosít a központi költségvetés. A 3000 fő alatti települések esetén az állam viseli a működtetési költségeket is. A Berhida területén lévő két iskola, illetve a Művészeti Iskola esetében úgy döntött a Képviselő-testület, hogy vállalja a működtetés költségeit. A működtetési költségek meghatározásával kapcsolatban megjelent a 26/2013(II.12.) Kormányrendelet anemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról, mely módosította a 229/2012.(VIII.28.) Kormányrendeletet. - A köznevelési területen az önkormányzatok fő feladata az óvodai ellátás lesz. A nevelő munkához szükséges támogatást a pedagógus és a nevelő oktató munkát közvetlenül segítők bérének támogatásán, illetve az óvoda működtetési támogatáson keresztül biztosítja az állam. A támogatás kötött felhasználású támogatás, mellyel az adott év végén az Önkormányzatok elszámolni kötelesek. Ezen mutatószámok felmérése a november hónap folyamán lezajlott, igénylésünket az Államkincstár felé továbbítottuk. - Az ingyenes, kedvezményes óvodai-iskolai gyermekétkeztetés önkormányzati feladat lesz, melyhez a 102 ezer Ft/fő támogatást biztosít a központi költségvetés. Ezen támogatás szintén elszámolás köteles, kötött felhasználású finanszírozási formában történik. Mivel az iskolákban az étkeztetés bonyolítását eddig egy-egy fő végezte, e két fő munkavállaló áthelyezésre került január 1-től a két óvoda állományába. - A szociális és gyermekjóléti ellátások terén is változások várhatók a évben, de a szaktörvényi módosulásokról az Országgyűlés még nem döntött. - A szociális ellátások terén fontos változás, hogy egyes segélyek kikerülnek a jegyző hatásköréből és a járási kormányhivatalok fognak eljárni az ügyekben (Pl: normatív ápolási díj, időskorúak járadéka, közgyógyellátás stb.).

4 4 - A járási kormányhivatalokhoz kerül az önkormányzati szervek által ellátott eddig ellátott államigazgatási feladatoknak egy része. A változások miatt gyámügyi, okmányirodai normatív hozzájárulások, a körjegyzőségi feladatokhoz kapcsolódó támogatás a járási kormányhivatalok működését biztosítja. Önkormányzatunknál ezen átszervezés 4 fő (3 okmányirodai és 1 fő gyámügyi feladatokat ellátó) munkavállalót érint, mellyel csökkenik a Polgármesteri Hivatal létszámkerete. A finanszírozás figyelembevételével, racionalizálási szempontokat figyelembevéve a gépjárművezetői státusz az Önkormányzati Hivatalnál január 1-től megszüntetésre került. Un kulcsos autóként került üzemeltetésre az Opel személygépkocsi. - A körjegyzőségek megszűnnek, közös hivatali forma kialakítása jelenti a további működés lehetőségét. A december hónap folyamán aláírásra került Vilonya Község Önkormányzatával a közös hivatal működtetéséről szóló megállapodás, melyben meghatározásra kerültek a kirendeltség működtetésének részletei, illetve a finanszírozás feltételei. Az oktatási és járási hivatali átszervezések következtében az önkormányzati alkalmazottak december havi bérét országosan az Államkincstár utalta. Ennek okán az önkormányzatot január első napjaiban megillető állami támogatás előleg jogszabály módosítás következtében - törlésre került, és február hónapban történik meg elszámolás annak függvényében, hogy a Klebersberg Intézményfenntartó Központ, a Járási Hivatal és az Önkormányzat részéről mekkora bérköltség merült fel a december havi bér kapcsán. A évi költségvetés kialakításánál a központi költségvetés, a kapcsolódó jogszabályokban foglaltakra tekintettel az önkormányzat érdekeit, feladatait és lehetőségeit vettük figyelembe. A bevételi lehetőségek szorításában került megtervezésre a kiadás, az egyensúly az elemi költségvetés adta lehetőségek szűkítésével és a pénzmaradvány nagy részének feladatátcsoportosításával megteremthető. Ezzel a terv a működtetés feltételét elemi költségvetés szintjén biztosítani tudja. Beemelésre kerültek a folyamatban lévő pályázatok bevételei és kiadásai, illetve a benyújtandó napelemes és hőszigetelési pályázatok önrészei.

5 5 Bevételek Az iparűzési adó bevétel a kivetési iratok, a várható túlfizetés állomány, illetve a várható hátralékos állomány figyelembevételével került megtervezésre. Ez nagyságrendileg a 2012 évi szintnek felel meg. A bevételi tervben a Képviselő-testületi döntés alapján helyi adóemeléssel a kommunális adónemnél számoltunk, figyelembevéve a mentességi kört. Az intézményi saját bevételek összegében a lakbérek emelését, kapcsolódóan az üres lakás miatti csökkenést, a vízdíj és a szennyvízközművek bérleti díj összegének teljesítéshez igazítását, valamint az élelmezési bevételek változását vettük figyelembe. Már a költségvetési koncepció készítése során nagyságrendileg nem elhanyagolható, mintegy hiánnyal szembesültünk, melyet az eredeti költségvetés összeállítása során tovább növelt a minimálbér és garantált bérminimum emelése miatti többlet kiadás. A bevételi változások, jogszabályi lehetőségek átvezetetése és az intézményi költségvetés tervezetek részletes átvizsgálása után, a jogszabályi minimum feltételeket elismerve, de minden lehetséges igény későbbre ütemezésével és az egyszeri tételekkel csökkentésével (ezek legtöbbször a jubileumi jutalmak, nyugdíjazáshoz, gyeshez kapcsolódó tételek), vizsgáltuk át a kiadásokat, a évi teljesítéshez is korrigálva. Az Mötv (4) bekezdése alapján (4) A költségvetési rendeletben működési hiány nem tervezhető., azaz gyakorlatilag külső finanszírozású működési hiány nem tervezhető. Az előző évi pénzmaradvány felhasználásával lehet a tárgyévi kiadás több a tárgyévi bevételnél. A felülvizsgálat után összesen ezer Ft összegű hiány mutatkozott, melyből ezer Ft működési jellegű, ezer Ft felhalmozási jellegű. A évi pénzmaradvány felülvizsgálatát követően, annak kötelezettségvállalással nem terhelt, felhasználható kereteinek zárolásával a hiány a pénzmaradványból lefedhetőnek látszik. Ezen kívül áthúzódó feladatok fedezetéül ezer Ft összegű pénzmaradvány bevonása szükséges, melynek részletezését a költségvetési rendelet 2/d melléklete tartalmazza.

6 6 Meg kell jegyeznünk, hogy a évi pénzkészletünk jóval kevesebb a évinél. Ez a Kultúrpark kialakításával, illetve a Sportöltöző felújításával kapcsolatos pályázati bevétel elmaradásának, illetve a helyi adó hátralékos állomány növekedésével magyarázható. A várható évi pénzmaradvány összegéből kell megoldani a kötelezettségvállalással terhelt feladatokat, a működési, felhalmozási hiány finanszírozását, az intézményeknek a pénzmaradvány felülvizsgálatából fakadó visszapótlást, illetve a 2013 évi felújítási, felhalmozási feladatok egy részét. A fentiekből következik, hogy a működési hiány pénzmaradványból történő finanszírozása miatt működési hitelfelvétel nem került tervezésre. A költségvetési hiány nagysága, illetve a finanszírozási lehetőségek korlátai következtében a továbbiakban is szigorú alapokra kell helyezni az alapfeladatok elsődlegességének biztosítása mellett a pénzügyi előirányzatok meghatározását. Tudomásul kell venni, hogy évben csak az elkerülhetetlen feladatok megoldását lehet célul tűzni a bevételek szorításában annak érdekében. Törekedni kell arra, hogy egész évben a költségvetés végrehajtásában érintettek rendkívül takarékos felhasználással és körültekintően lássák el feladataikat, mert csak így lehet a működés folyamatosságát évközben biztosítani. Az már prognosztizálható, hogy a pénzmaradvány elszámolását követően áprilisban az elmúlt évekhez képest sokkal kisebb mozgástere lesz az önkormányzatnak karbantartási, felújítási és felhalmozási feladatokra (nagyságrendileg néhány millió Ft-ról beszélünk). Az egyensúly megteremtése érdekében minden területen szűkítettük a kiadási előirányzatokat, pontosítottuk a várható bevételeket. Így a bevételek nem teljesülése esetén törékenyebbé válhat a terv végrehajtása egy-egy területen kiadási növekményt okozó gazdasági hatás nélkül. A kiadási előirányzatok - jelen információk szerint - minden intézmény esetében biztosítják a működtetés feltételeit. A tevékenységek jogszabályi előírásai alapján a költségvetési szervek jelen feladataihoz a létszám a költségvetési rendelet 3. mellékletében meghatározottak szerint indokolt és szükséges. Központi kötelező bérfejlesztés ez évben sem várható a közalkalmazotti, köztisztviselői szférában. A minimál bér emelés, illetve a garantált bérminimumra történő emelés az

7 7 önkormányzat többletköltsége.. Az adó jogszabályok változása miatti nettó kereset csökkenést nagyrészt ellentételezi a várható bérkompenzáció. Az intézmények költségvetéseibe beépítésre került a közszférában dolgozók államilag finanszírozott 2012 évi decemberi bérkompenzációja járulékokkal együtt. a évi várható összeg a év első negyedévéről szóló beszámoló és előirányzat módosítás keretében kerül beemelésre. A tervben változatlan összeggel szerepel a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíja is. A 3. mellékletben részletezett intézményi és összesített adatok értékelése továbbra is jelzi a kedvezőtlen folyamatokat, amelyek finanszírozási nehézségeket támasztanak. A két óvodát összehasonlítva a Süninél ezer Ft önkormányzati kiegészítést kell biztosítanunk 131 fő ellátottra, amely Ft/óvodás összeget jelent. Ez a Hétszínvirágnál ezer Ft, Ft/óvodás és bölcsődés hozzájárulást mutat a 90 fő gyermekre. A Hétszínvirág Óvodánál a bölcsőde kiadásai torzítják az egy gyermekre jutó költséget. Ennek ellénére a két óvoda esetében megállapítható, hogy az állami támogatás aránya növekedett az elmúlt évihez képest, átlagosan 50 % körüli arányban kevesebb önkormányzati kiegészítés szükséges a működésükhöz. A kulturális, közkönyvtári feladatokra átvett állami támogatás összege ezer Ft. Ezen körülményt figyelembe vételével megállapíthatjuk, hogy a Kultúrház és könyvtár tagintézménnyel együtt történő működtetéséhez ezer Ft tárgy évi bevételből finanszírozott önkormányzati kiegészítésre van szükség. A TESZ esetében ezer Ft tárgyévi bevételből történő kiegészítésre. Az önkormányzati hivatal igazgatási feladatainak ez évi ellátásához ezer Ft tárgyévi önkormányzati saját forrásból történő kiegészítésre van szükség, jóval kevesebb az elmúlt évihez viszonyítva. A kapcsolódó állami támogatás mértéke ezer Ft, illetve Vilonya Község Önkormányzatától ezer Ft állami támogatás átadás. A Családsegítő Központ vonatkozásában meg kell említeni, hogy a szociális étkeztetés esetében átlagosan 47 fős az ellátotti létszám, az idősek nappali ellátása tekintetében ez 6 fő, a házi segítség nyújtás esetében a gondozottak átlagos ellátotti száma 7 fő. A számok alapján megállapítható, hogy az idősek nappali ellátása tekintetében a 20 férőhelyes intézményünk esetében a kihasználtság még mindig elég alacsony. A házi gondozottak száma nagyon minimális.

8 8 A 2013 évben 6-8 órás közfoglalkoztatási formában lehet a regisztrált álláskeresőket, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultakat alkalmazni. Az alkalmazható létszámokra a Munkaügyi Központnál lehet pályázni. A megkötött hatósági szerződések biztosítják a % közötti támogatási keretet. Ez a márciustól induló pályázatok esetében 70 %-os támogatást jelent. Meg kell jegyeznünk, hogy a múlt évi többségében %-os - támogatási szinthez képest ez évben jóval nagyobb önrészre van szükség a közfoglalkoztatási feladat ellátásához. Meg kell említenünk, hogy a költségvetési törvény 2. számú melléklete alapján biztosított hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz jogcímen nyújtott állami támogatás egy része fordítható a közfoglalkoztatás önrészéhez. A költségvetési kiadások finanszírozásának meghatározásakor ezer Ft került meghatározásra a közfoglalkoztatás önrészének állami forrásból történő biztosításához, így az Önkormányzat saját forrásból biztosított önrésze várhatóan ezer Ft-ot tesz ki. Az állami támogatás a költségvetési törvényben foglaltak szerint került figyelembevételre. Az állami támogatások normatív finanszírozási rendszere megszünt. Feladat finanszírozási struktúra alakult ki. Ennek következményeként az átvett állami támogatások minden forintjáról el kell számolnia az önkormányzatnak. Ez más rendszert jelent, mivel az elmúlt időszakban voltak olyan típusú támogatások (SZJA, lakosságszámos támogatás stb.) melyek nem voltak elszámoláshoz kötve. az állami támogatások részletezését a költségvetési rendelet 1/a melléklete tartalmazza. A kv-i törvény 2. számú melléklete alapján önkormányzatot megillető állami támogatások összege ezer Ft. A központosított állami támogatásként jelentkezik a lakott külterületi feladatok ellátására biztosított 215 ezer Ft. A felhalmozási bevételeknél a lakásértékesítés törlesztő részleteit, illetve terület értékesítés évre eső összegét vettük figyelembe. Az új telkek értékesítésével még nem számoltunk. Az átvett pénzek között a OEP célfinanszírozása szerepel, melyből a védőnői szolgálat ezer Ft, az iskola-egészségügyi ellátás 353 ezer Ft. Itt meg kell jegyeznünk, hogy a helyettesítés megszűnésével magasabb a OEP finanszírozásra lett jogosult az Önkormányzat.

9 9 A mozgáskorlátozottak közlekedési pénzátvételre, kifizetését követően évközben módosított előirányzatként tervezhető. Az okmányiroda működésével kapcsolatosan a 2012 évi támogatást nem utalta le teljes egészében Várpalota Város Önkormányzata, ezért az áthúzódó összeg betervezésre került ez évben, mivel azt Berhida Város Önkormányzata megelőlegezte. A közös önkormányzati hivatal költségeinek fedezetére a 2 fő foglalkoztatási költségeire, illetve dologi kiadások fedezetére Vilonya Község Önkormányzata állami támogatásra lett jogosult, melynek összegét a két önkormányzat közötti megállapodás alapján átutalja Berhida Város Önkormányzatának a számlájára. Jelen információk szerint az étmeneti támogatás összege ennek ezer Ft. Ezen túlmenően kiegészítésre nincs szükség. Vilonya község szociális és gyermekjóléti feladataira 734 ezer Ft, míg az óvodai társulásra ezer Ft önkormányzati kiegészítést veszünk át. Az intézményi bejárás során felmerült és indokolt felújítási, beruházási kiadások indításáról, fedezetéről reményeink szerint a pénzmaradvány jóváhagyásakor, illetve évközi intézkedésekkel, pályázati pénzekkel lesz lehetőség. Ezen túlmenően egyéb vagyonértékesítések évközi többlet bevétele nyújthat fedezetet az intézményi eszközbeszerzési, felújítási elképzelések, további fejlesztések meghatározásához. Bár az ingatlanok jelenleg nagyon nyomott áron értékesíthetők, ezért célszerű későbbre halasztani. A felújítási, felhalmozási feladatok meghatározását továbbra is több lépcsőben javasoljuk figyelembe venni. A közműbérlet bevételét mintegy amortizációs alapként évben a helyi Környezetvédelmi Alapba javasoljuk helyezni, addig céltartalékként ajánljuk kezelni. A Bakonykarszt Zrt. Vezeték, illetve szennyvíztelep felújítási költségeit e keretből lehet év közben biztosítani. A évi teljesítési adatok alapján a segélyezés jogszabály szerint biztosítandó ellátásainak önrészét terveztük a növekvő ellátásokra tekintettel. A szociális normatíva fedezni látszik a szociális ellátások és a közfoglalkoztatás önrészének nagy hányadát. Önkormányzatunknak a 2013 évben hitel visszafizetési kötelezettsége nincs, mivel hitelállománnyal nem rendelkezik. A 2013 évi költségvetésben sem került adósságot

10 10 keletkeztető ügylet tervezésre, illetve az elkövetkező 3 éves időszakra sem határoz meg jelen információk alapján ilyen jellegű összeget. Az önkormányzat előirányzat felhasználási tervének bontását a költségvetési rendelettervezet 13. melléklete tartalmazza. A nyitó pénzkészletünk és a tárgyévi bevételeink várhatóan finanszírozzák a várható kiadásainkat. A bevételek és kiadások várható havi forgalmát tartalmazza a terv. Az önkormányzat által adott közvetett támogatásokat és kedvezményeket a költségvetési rendelettervezet 7. számú melléklete tartalmazza. Szociális területen a házi gondozási, szociális étkeztetési, illetve a nappali ellátás intézményi térítési díj és a személyi térítési díj különbözetből adódó kedvezmények összege összevontan ezer Ft nagyságrendet tesz ki. A helyi adók vonatkozásában adott mentesség, kedvezmények összege várhatóan ezer Ft-ot tesz ki. Ezen összeg abból, adódik, hogy a gépjárműadóról szóló törvény 5. -a értelmében például a súlyos mozgáskorlátozott személyek a mentes körbe tartoznak. Továbbá a kommunális adó esetében a katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladatokat ellátók Ft/fős kedvezménye alapján. A költségvetés eredeti előirányzataként együttesen ezer Ft bevételt és kiadást javaslunk figyelembe venni, tekintettel arra, hogy a költségvetés bevételi és kiadási oldala csak azonos lehet. A évi költségvetés egyensúlyát nehezen, de sikerült megteremteni. A költségvetési szervek működtetése a tervezéskor rendelkezésre álló adatok szerint nagyon körültekintő gazdálkodás mellett biztosítható. Nagy gondot kell fordítani a finanszírozás időzítésére, ütemezésére, mivel az 2012 évről áthúzódó utófinanszírozott pályázati bevételek önkormányzati bankszámlán való megjelenése nem kiszámítható, így a rendelkezésre álló pénzállomány nagyon lecsökkent. A tárgyévi költségvetési tervünk alapján jól látható, hogy évközben megfontolt működtetésre, takarékos gazdálkodásra lesz szükség, annak érdekében, hogy az intézményi fenntartás zavartalanul biztosítható legyen.

11 11 Az intézményi költségvetések az egyszeri feladatok csökkentése mellett az indokolt növekedéseket és részben 4,5 %-os inflációs ellentételezést tartalmaznak, tekintettel a szűkülő forrásainkra. Továbbra is szükségesnek látom az önállóan működő költségvetési szervek vezetőinek felelősségét meghatározni a jóváhagyott előirányzatokon belüli felhasználásért. A költségvetés tervezésénél a létszámhoz kapcsolódó kötelező személyi juttatások és járulékai mellett a főhangsúlyt az intézményi üzemeltetésre kell helyezni, s csak ezen kiadási elemek biztosítása után tervezhetők a kiadási főösszeg mértékéig a beszerzések (szakmai, tárgyi) és rendezvények. A foglalkoztatási jogszabályok betartását továbbra is indokolt az intézményvezetők személyes felelősségéhez kötni, helyi rendeleti szinten is. A nettó 20 millió Ft feletti felújítási, felhalmozási tevékenység rendeleti szintű szabályozása a nyertes pályázataink zökkenőmentes lebonyolítása miatt indokolt. A pályázatoknál a jövőbeni tényleges eredményeket hozó gazdaságosabb üzemeltetés biztosítását javaslom fő feladatként meghatározni intézményeink energia felhasználásának korszerűsítése esetén. A beterjesztett költségvetési terv kialakítása előtt az előírt egyeztetések megtörténtek, a Gazdasági Bizottság és a könyvvizsgáló az Ötv-ben foglalt véleményezés kialakításához a rendelettervezetet, annak mellékleteivel együtt időben megkapta. A évi gazdasági program és költségvetési rendelet-tervezetét mellékleteivel együtt, a fenti kiegészítéssel beterjesztem. Kérem a Képviselőtestületet, hogy a évi költségvetési terv rendelet-tervezetét vitassa meg, s az alapellátás elsődlegessége mellett jelölje ki, rangsorolja a feladatokat, és a rendelettervezetet fogadja el. Berhida, február 15. Pergő Margit polgármester

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselőtestület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2009. évi költségvetési

Részletesebben

A 2011. évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése

A 2011. évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. e-mail:berhida@berhida.hu Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 A 2011. évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2016. február 11-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2016. február 11-i nyilvános ülésére Nyirád Község Önkormányzata Alpolgármesterétől 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; tel.: 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu 6. napirendi pont Ügyszám: 24-18/2016. Előterjesztő: Nagy Gábor

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA TARTALOMJEGYZÉK Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciójának meghatározása... 2. oldal Mellékletek 1. Budaörs

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30.-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30.-án tartandó ülésére. Lengyeltóti Városi Önkormányzat Polgármestere 8693 Lengyeltóti Zrínyi u 2. Ügyiratszám: 496-7/2014 E l ő t e r j e s z t é s a Lengyeltóti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 30.-án tartandó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, 2013. február 20-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, 2013. február 20-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Humán Ügyek Bizottságának, 2013. február 20-án 16.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Kruppa József Turcsányi Istvánné Horváth Istvánné

Részletesebben

2013. évi költségvetési rendelet-tervezet szöveges indokolása

2013. évi költségvetési rendelet-tervezet szöveges indokolása 2013. évi költségvetési rendelet-tervezet szöveges indokolása Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban Áht.), 23. (1) bekezdésében hatalmazza fel az önkormányzatokat arra, hogy

Részletesebben

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2008. (II.11.) rendelete. az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2008. (II.11.) rendelete. az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2008. (II.11.) rendelete az Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítását megalapozó önkormányzati döntések

I. Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítását megalapozó önkormányzati döntések Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím : H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 96/257-529 E-mail: rabakecol@t-online.hu Honlap: www.rabakecol.hu Tisztelt Lakosság! Rábakecöl Község

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26 i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló az Állami Számvevőszék

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA A koncepciót az önkormányzat valamennyi szakbizottsága megtárgyalja 2 Az önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciója a Magyar Köztársaság 2009.

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára

Javaslat az Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotására és kapcsolódó határozatok meghozatalára MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Pü.: 720004/2015. Üi.: Szilágyi Kornél Melléklet: 6 db Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Előterjesztés a Közgyűlés 2015. május 21. napján tartandó

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. az önkormányzati feladatok ellátásáról 2010-2014. években

B E S Z Á M O L Ó. az önkormányzati feladatok ellátásáról 2010-2014. években B E S Z Á M O L Ó az önkormányzati feladatok ellátásáról 2010-2014. években Tisztelt Képviselő-testület! A Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal és Vilonyai Kirendeltsége által végzett önkormányzati feladatok

Részletesebben

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Szendrő Város Polgármestere Javaslat Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. számú törvény 71. - ában foglaltak szerint

Részletesebben

2.) Az Önkormányzat 2012. IV. n. évi előirányzat módosítása Előadó: Horváth László polgármester, Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető

2.) Az Önkormányzat 2012. IV. n. évi előirányzat módosítása Előadó: Horváth László polgármester, Darvasné Süte Julianna pénzügyi vezető BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzata

Részletesebben

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének indokolása)

Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről (Biatorbágy Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének indokolása) Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/112, 113, 142 Fax: 6 23 31-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Biatorbágy Város Önkormányzata

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról A 2011.

Részletesebben

1./ 2016. évi költségvetés

1./ 2016. évi költségvetés 1./ 2016. évi költségvetés Diósjenő Község Önkormányzat képviselő-testületének.../2016. (......) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről (előterjesztés) A település polgármestereként:

Részletesebben

Javaslat. Mátraszele Község Önkormányzatának. 2013. évi költségvetési koncepciójára

Javaslat. Mátraszele Község Önkormányzatának. 2013. évi költségvetési koncepciójára Mátraszele Község Polgármesterétől Javaslat Mátraszele Község Önkormányzatának 2013. évi költségvetési koncepciójára Készült: a Képviselő-testület 2012. novemberi ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Az

Részletesebben

Mórahalom Város Polgármesterétől

Mórahalom Város Polgármesterétől Mórahalom Város Polgármesterétől EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐTESTÜLET ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI Előterjesztés Mórahalom város Képviselőtestülete részére Előterjesztő: Nógrádi Zoltán polgármester Iktatószám:

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. február 8-án 14 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. február 8-án 14 órakor Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz.

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz. TARTALOMJEGYZÉK Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési rendelet-tervezetének

Részletesebben

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467 NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467 ELŐTERJESZTÉS Sümegprága Települési Önkormányzat és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november

Részletesebben

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001. Fax: 62/263-105. 9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés!

RENDELET-TERVEZET. Tisztelt Közgyűlés! 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: gestefan@ph.eger.hu 6. RENDELET-TERVEZET Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások elidegenítésére vonatkozó szabályairól szóló 12/2001.

Részletesebben

A rendelet hatálya. Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési bevételeinek főösszege

A rendelet hatálya. Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési bevételeinek főösszege Pilisvörösvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2014. ( II....) önkormányzati rendelete Pilisvörösvár Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü.

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü. 1105-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/999-1/2012/I. Tárgy: Makó Város Önkormányzata 2013. évi Üi.: Juhászné Kérdő Edina költségvetési koncepciója Melléklet: Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi éves beszámolójáról

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi éves beszámolójáról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/201 (IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 201 évi éves beszámolójáról Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 19/2013. (V.17.) önkormányzati rendelete a 2012. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Tárgyalja: PVB, SZB, Képviselő-testület nyílt ülés minősített többség ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011.február 25-i ülésére AZ ÖNKORMÁNYZAT 2011.ÉVI

Részletesebben

Z ÁR S Z Á M A D Á S

Z ÁR S Z Á M A D Á S Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Stán Györgyné Gazdálkodási Osztály vezetője Z ÁR S Z Á M A D Á S Kazincbarcika Város Önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról Kazincbarcika,

Részletesebben

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

2015. február 18-án (szerda) napjára du. 16.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjeszti: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről

B E S Z Á M O L Ó. a 2009. évi. költségvetés teljesítéséről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. POLGÁRMESTER B E S Z Á M O L Ó a költségvetés teljesítéséről Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

1. sz. melléklet 1/a. sz. melléklet 1/b. sz. melléklet 1/c. sz. melléklet 1/d. sz. melléklet 2. sz. melléklet 2/a. sz. melléklet 2/b. sz.

1. sz. melléklet 1/a. sz. melléklet 1/b. sz. melléklet 1/c. sz. melléklet 1/d. sz. melléklet 2. sz. melléklet 2/a. sz. melléklet 2/b. sz. SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE Készült: Szentes Város Önkormányzata Közgazdasági Osztályán 2010. január-február TARTALOMJJEGYZÉK SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE /2010.

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet Előterjesztés az önkormányzat 2011. évi költségvetési rendelet-tervezetének jóváhagyására Könyvvizsgálói jelentés Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére 2. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 12-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásának

Részletesebben

BERHIDA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete. a 2013. évi költségvetésről

BERHIDA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete. a 2013. évi költségvetésről BERHIDA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (III. 1.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/377-1/2012/I. Üi.: Simonné Fazekas Erika Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Beszámoló Makó

Részletesebben

Szervezeti és működési szabályzat

Szervezeti és működési szabályzat 2013 Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom Miroslava Krleže, Pečuh - Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Pécs Szervezeti és működési szabályzat 1 2

Részletesebben

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 212-3/2011. 1. E LŐTERJESZTÉS a Bizottságokhoz Földes Nagyközség

Részletesebben

TEREMTI DÍJAKAT 53 HERCEGHALOM, GESS ÚT 13. Tisztelt Képviselő-testület!

TEREMTI DÍJAKAT 53 HERCEGHALOM, GESS ÚT 13. Tisztelt Képviselő-testület! TEREMTI DÍJAKAT 53 HERCEGHALOM, GESS ÚT 13. Tisztelt Képviselő-testület! Az Országgyűlés elfogadta Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXX. törvényt. A törvény alapján megterveztük

Részletesebben

_NAPIREND Ügyiratszám: 5/35 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2016. február 19-i nyilvános ülésére

_NAPIREND Ügyiratszám: 5/35 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2016. február 19-i nyilvános ülésére _NAPIREND Ügyiratszám: 5/35 /2016. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2016. február 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Tapolca város középtávú tervének, valamint a 2016. évi költségvetéséről és

Részletesebben

I. Önkormányzat Bevételek

I. Önkormányzat Bevételek 1. Napirend 2016. évi költségvetés 1. Napirend ELŐTERJESZTÉS 2016. évi költségvetés Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat 2016. évi költségvetési javaslata az elfogadott 2016. évi költségvetési

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony. Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181. 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat

Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony. Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181. 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181 Szabó Imre 2939-40/2009/K-1 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat Tisztelt Polgármester Asszony! A 2010. évi szolgáltatási

Részletesebben

Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának

Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának Csorvás Város Polgármesterétől 5920. Csorvás, Rákóczi u. 17. Tel: 66/258016 Fax: 66/258015 Szöveges indokolás Csorvás Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetési beszámolójához (zárszámadásához) Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2012. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2012. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselő-testület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2012. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 2011. évi CXCV. törvény 24 -a alapján a 2012. évi költségvetési tervezetet elkészítésre

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ PÁLYÁZATOK ÉS AZOK REALIZÁLÁSA

TARTALOMJEGYZÉK B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ PÁLYÁZATOK ÉS AZOK REALIZÁLÁSA TARTALOMJEGYZÉK A./ KÖLTSÉGVETÉSI HELYZET I. Pénzügyi osztály beszámolója..1 II. Önkormányzati vagyonrészek alakulása 22 III. Adóosztály beszámolója..23 B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (IX. 1.) önkormányzati rendelete A magánerős lakossági útépítés szervezéséről és támogatási rendszeréről (Módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK BESZÁMOLÓJA a 2011 évi költségvetés végrehajtásáról Előterjesztő: Wittinghoff Tamás polgármester Tartalomjegyzék A 2011. évi gazdálkodásról szóló beszámoló általános

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a 2013. évi költségvetési koncepcióról

ELŐTERJESZTÉS a 2013. évi költségvetési koncepcióról 3. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2013. évi költségvetési koncepcióról Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. (1) bekezdése alapján a jegyző által elkészített, a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2011. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2011. évi költségvetési terv kialakításához E L Ő T E R J E S Z T É S a 2011. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselő-testület! A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2011. évi költségvetési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tardos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i üléséről, mely 16.00 órakor kezdődik. Helye: Tardos Község Polgármesteri Hivatala (Községháza) tanácsterme.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/141-1/2015/I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyző MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelet-tervezet

Részletesebben

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata TUDÁS - LELKISÉG - SZOLGÁLAT 2013 Tartalom TARTALOM... 2 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 6 1.1.

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat

Letenye Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 8868 Letenye Kossuth L. u. 10. Tel.: 93/544-989 Letenye Város Önkormányzat 2010. évi költségvetése Megtárgyalta: Pénzügyi Bizottság - 1 - Letenye Város Önkormányzat önállóan működő

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 19/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete. 19/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 19/2012. (VI.28.) önkormányzati rendelete a költségvetésről szóló 3/2012. (II.23.) önkormányzati rendelet áról Budapest XXI. Kerület Csepel

Részletesebben

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése A Nógrád Megye Önkormányzata honlapjának gondozásával összefüggő feladatokról szóló, 2/2003. számú Rendelkezés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. J e l e n v a n n a k

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. J e l e n v a n n a k 1 Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete J e g y z ő k ö n y v Készült a Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 2-i nyilvános üléséről. Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2013(II.15.) önkormányzati. rendelete

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 5/2013(II.15.) önkormányzati. rendelete NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2013(II.15.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetésről és a költségvetés vitelének szabályairól (egységes szerkezetben a 22/2013.(IV.26.),

Részletesebben

K i v o n a t. A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8181 Berhida, Kossuth u. 18. Jelen lévők száma: 4 fő Igennel szavazók száma: 4 fő Nemmel szavazók száma: - fő Tartózkodók száma: - fő K i v o

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 2005-ös év az első olyan beszámolási időszak, mikor kötelezettséggel nem terhelt pénzmaradványunk keletkezett, melyből 4.043 e Ft bérmaradvány, 1.182

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat testületének 2015. május 7 - én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dévaványa Város Önkormányzat testületének 2015. május 7 - én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Önkormányzat testületének 2015. május 7 - én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A 2014. évi zárszámadás elfogadása, maradvány elszámolás megtárgyalása döntéshozatal

Részletesebben

Szöveges előterjesztés 5. napirendi ponthoz. Tisztelt Képviselők!

Szöveges előterjesztés 5. napirendi ponthoz. Tisztelt Képviselők! Tisztelt Képviselők! A Magyar Köztársaság 2011. évre vonatkozó költségvetési törvényjavaslatot (T/1498) a Kormány 2010. október 30. napján nyújtotta be az Országgyűléshez. Az Államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

Napirendi pontok tárgyalása:

Napirendi pontok tárgyalása: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2013. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2013. március 4-én (hétfőn) 17,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez

KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez KIEGÉSZÍTÉS a III/1. számú előterjesztéshez (Békés Város Önkormányzat 2016. évi költségvetésének elfogadása) Tisztelt Képviselő-testület! Békés Város Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről szóló előterjesztést

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Lengyelné Horváth Andrea Közművelődési igazgató

JEGYZŐKÖNYV. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Lengyelné Horváth Andrea Közművelődési igazgató JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2011. november 15.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

Könyvvizsgálói vélemény. Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2008. évi zárszámadási rendelettervezetéről

Könyvvizsgálói vélemény. Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2008. évi zárszámadási rendelettervezetéről Könyvvizsgálói vélemény Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2008. évi zárszámadási rendelettervezetéről Készült: az Önkormányzat megbízása alapján a Képviselő-testület részére szerződéses kötelezettségem

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére Tárgy: Izsák Város 2016. évi költségvetésének megtárgyalása (I. forduló) Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály. Információk Időseknek

Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály. Információk Időseknek Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály Információk Időseknek 2010 1 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés, ajánlás 4 IDŐSEK VILÁGNAPJA 5 A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATNÁL IGÉNYELHETŐ

Részletesebben

Eljárási rendelkezések. 2. (1) A szociális ellátások megállapítására az eljárás kérelemre vagy hivatalból indul.

Eljárási rendelkezések. 2. (1) A szociális ellátások megállapítására az eljárás kérelemre vagy hivatalból indul. Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról (Egységes szerkezetben) Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi üléséről. Halmaj Község Képviselő-testülete EGYÜTTES NYÍLT Szám: 7-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: 2013. március 7. napján, Halmaj, Kiskinizs községi önkormányzatok együttes képviselő-testületi

Részletesebben

... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére.

... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. ... NAPIREND Ügyiratszám: 5/70 /2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. április 26-i nyilvános ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A 2012. évi költségvetés

Részletesebben

Bizottsága Szakbizottság

Bizottsága Szakbizottság Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 14916-3/2012. Tárgy: Az önkormányzat 2012. évi költségvetése Melléklet: Határozatok 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2010. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2010. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselőtestület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2010. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2010. évi költségvetési

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzata Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottságának, Szociális és Kulturális Bizottságának 2015. július 08-án 13.30 órakor tartott összevont, nyílt

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./B kötet I/B kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. szeptember 3-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./B kötet A 2009. évi költségvetés I. félévi teljesüléséről szóló tájékoztató...2

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/2012.(VIII.29.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló módosított6

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Szécsényi Tamás termében, 2013. április 29-én tartott üléséről Jelen vannak: 7 települési képviselő: Dr. Harikné

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2011. (X..) rendelet-tervezete. a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2011. (X..) rendelet-tervezete. a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2011. (X..) rendelet-tervezete a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. február 11-én (csütörtök) 18.00 órakor. 1. Javaslat Gyál Város Önkormányzata 2016. évi költségvetési rendeletének megalkotására

M E G H Í V Ó. 2016. február 11-én (csütörtök) 18.00 órakor. 1. Javaslat Gyál Város Önkormányzata 2016. évi költségvetési rendeletének megalkotására Szám: 2067/2016. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. február 11-én (csütörtök) 18.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére. Tengölics Judit irodavezető

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére. Tengölics Judit irodavezető 1. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2010.( ) rendelete a 2010. évi költségvetésről

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email. Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.hu M E G H Í V Ó Balatonkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Tárgyalja a képviselő-testület 2012. november 29-i ülésén

Tárgyalja a képviselő-testület 2012. november 29-i ülésén 2./Napirend: Az Önkormányzat ¾ éves beszámolója a 2012. évi költségvetés teljesítéséről, és az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.29.) önkormányzati rendelet IV. számú módosítása

Részletesebben

L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 225. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének./2015. (.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítésük szabályairól

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. augusztus 16-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/505-7/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 29. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JEGYZŐKÖNYVE A 2012. NOVEMBER 29. NAPJÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL. Jegyzőkönyv Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 28/2012. sz. TERKA Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 29-én 14:00 órai kezdettel tartott nyílt Képviselő-testületi ülésről. Testületi ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2016. március 18-án (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Esze T. út 18. /fax 48/411-435

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Esze T. út 18. /fax 48/411-435 Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Esze T. út 18. /fax 48/411-435 TERVEZET Berente Községi Önkormányzat./2013.(X...) önkormányzati rendelete A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 74. 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. május 17-i ülésére Tárgy: I./ Pápa Város

Részletesebben

Ikt.sz: 35-12/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 22-től 27-ig. Határozat száma. 3-tól 4-ig. Rendeletek:

Ikt.sz: 35-12/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 22-től 27-ig. Határozat száma. 3-tól 4-ig. Rendeletek: Ikt.sz: 35-12/2011. Jegyzőkönyv Készült: Hevesaranyos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 22.-én megtartott testületi üléséről. Határozatok: 22-től 27-ig Határozat száma 22/2011.(III.22.)Öh.

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 13-án megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester. Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester. Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz BUDAPEST 2015 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. MELLÉKLETEK: 5 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben