A évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2011. évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése"

Átírás

1 Berhida Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Berhida, Veszprémi u Tel.: 88/ Fax: A évi költségvetést érintő döntések bizottsági előkészítése Általános tájékoztató A évi költségvetési koncepció kialakításánál a központi költségvetés tervezetében, a jogszabályokban foglaltakra tekintettel az önkormányzat érdekeit, feladatait és lehetőségeit vettük figyelembe. A globális és ezen belül az európai piacokon látható, hogy továbbra is visszafogó hatást fejtenek ki a piacokra a világválság harmadik szakaszának, a pénzügyi- és a reálgazdasági válság után jelentkező adósságválságnak a fejleményei. A magyar gazdaság növekedési problémái mögött az alacsony foglalkoztatottsági szint áll., mely a válságidőszak körülményei között még csökkent is. Ezért a gazdaságpolitika kiemelt célja: új munkahelyek jöjjenek létre. Az adópolitikai és üzleti környezet fejlesztésére vonatkozó központi intézkedésektől várják, hogy a foglalkoztatottság bővülése teljes egészében a vállalkozási szektorban valósuljon meg. A középtávú költségvetés-politika törekvése a közpénzek mainál hatékonyabb és a magánérdekkel szemben a közérdeket szolgáló felhasználása, a pazarlás megszüntetése, az állam által nyújtott szolgáltatások magasabb színvonalának biztosítása, az igazságos közteherviselés és az esélyteremtő, szolidáris szociálpolitika. A belső kereslet vonatkozásában javulást prognosztizálnak, mely alapjául szolgál a verseny szférában foglalkoztatottak számának növekedése, illetve az adórendszer átalakításának pozitív jövedelmi és keresleti hatása.

2 2 A közvetett adóemelések árindexre gyakorolt hatása miatt jelenleg magas az inflációs ráta, melynek átlagos mértékét 2010 évre 4,7 % körül becsülik év vonatkozásában 3,5 %-ot irányoz elő a költségvetési törvényjavaslat. Fontos központi cél, hogy részletes és megalapozott tervezés mellett a költségvetés betartásának erősítését szolgáló eszköz- és szabályrendszer kerüljön kialakításra, s a közvagyon megvédését és a korrupció visszaszorítását biztosító garanciális elemek épüljenek be a közpénzek elköltésének folyamatába. A helyi önkormányzatok központi költségvetési kondíciói az alábbiak szerint változnak: A támogatási rendszer egyszerűsítése és áttekinthetőbbé tétele érdekében több területen csökken a normatív hozzájárulások száma: - a szociális alapszolgáltatások jogcímrendszere egyszerűsödik, - a közoktatás területén az alapfokú művészetoktatás működtetéséhez kapcsolódó összes hozzájárulás az ágazat alapnormatívájában jelenik meg, - az egyedi pályázati típusú igénylés helyett a jövőben normatív módon jutnak el egyes források az önkormányzatokhoz: Pl: informatikai támogatás, osztályfőnöki pótlék kieg., pedagógus szakvizsga-, továbbképzés támogatása stb. - A települési önkormányzatok jövedelemkülönbség mérséklési számítása is egyszerűsödik. Alapjává a korábbi év közben folyamatosan változó adat helyett mindig a két évvel előbbi tény adóerőképesség válik. Ugyanúgy, ahogyan a helyben maradó SZJA. Ez utóbbi Berhidát nagyon kedvezőtlenül érinti, mivel a két évvel ezelőtti iparűzési adóalap az eddigiek közül a legmagasabb szintet mutatta, egy meghatározó vállalkozás leállásához kapcsolódó kiárusításból adódó árbevétel növekedésének következtében. Ennek hatására már a 2010 évet is nagymértékű SZJA jövedelemkülönbség mérsékléssel kapcsolatos állami bevétel kiesés következett be. Összességében településünk 42 millió Ft körüli központi forrás csökkenésre számíthat. Az iparűzési adó bevétel kiesése tovább gyűrűzik a 2011 év vonatkozásában is, nagymértékű hiányt eredményez, mely a központi forrás kieséssel együtt 92 millió Ft körüli összeget tesz ki. Az így képződő hiány összege a koncepció készítésének időszakában közel 140 millió Ft, amely már pénzmaradványból sem fedhető le. Ez olyan nagyságrend, amely az eddig jól bevált helyi gazdálkodás tervezést is teljes egészében felülírja. Új, még szigorúbb alapokra kell helyezni már a tervezés időszakában az alapfeladatok elsődlegességének biztosítása mellett a

3 3 pénzügyi előirányzatok meghatározását. Tudomásul kell venni, hogy évben csak az elkerülhetetlen feladatok megoldását lehet célul tűzni a bevételek szorításában annak érdekében, hogy minél kevesebb működési hitel felvételére legyen szükség. Ez az eddigiekhez képest még fokozottabban követeli meg egész évben, hogy a költségvetés végrehajtásában érintettek rendkívül takarékos felhasználással és körültekintően lássák el feladataikat, mert csak így lehet a működés folyamatosságát évközben biztosítani. Közfoglalkoztatás változása A közfoglalkoztatás eddigi rendszerét a központi szándék szerint megalapozottabb, az értékteremtő munkát elismerő, egyszerűbben áttekinthető és finanszírozható Nemzeti Közfoglalkoztatási Program váltja fel. Ennek keretében megszűnik az önkormányzati közcélú foglalkoztatás, a munkaügyi központok által szervezett közhasznú foglalkoztatás és megszűnik a hagyományos központi önkormányzati közmunka program. Helyben a munkaügyi központok döntenek az önkormányzatok közfoglalkoztatási programjairól. A Nemzeti Közfoglalkoztatási program lényege, hogy az állam egységes rendszerben, azonos forrásból, azonos értékeken, prioritásokon alapuló szabályozás mentén nyújt pályázatos támogatást a közfoglalkoztatással érintett többlet munkahelyek létrehozására. A közfoglalkoztatás közmunka révén valósul meg. Az új rendszer egyik lényegi eleme, hogy közfoglalkoztatási támogatás automatikusan nem jár. A támogatások csak abban az esetben kerülnek folyósításra, ha a támogatott képes alátámasztani, hogy a foglalkoztatás értékteremtő, költségigénye megalapozott, garantálja, hogy bővül a munkahelyek száma és mindezt ellenőrizhető, elszámoltatható módon valósítja meg. Az előbbiek érdekében munkanélküliek kizárólag a munkaerő-piaci szervezet közvetítésével kerülhetnek a közfoglalkoztatási rendszerbe. Mindez jelenleg bizonytalanná tesz számos olyan közszolgáltatás ellátást, amely már januártól felmerül (pl. kézi hóeltakarítás, pedagógiai asszisztensi feladatok, kézbesítés, intézményi takarítás). Családtámogatási rendszer változása 2011-től kibővül, szélesebb körben igénybe vehetővé válik a családi kedvezmény és egyben megváltozik annak jellege is: adókedvezmény helyett adóalap kedvezmény formájában lehet érvényesíteni. Újrafogalmazásra kerülnek a családi kedvezmény szabályai. A jogosulttal közös háztartásban élő házastárssal, élettárssal megosztható. Önkormányzati szempontból viszont csökkenő SZJA alappal, részesedéssel lehet általa az érintett költségvetésben számolni.

4 4 Nyugdíjrendszer változása Az országgyűlés által elfogadott törvény értelmében a magánnyugdíj-pénztári tagdíjbefizetések november 1-től 14 hónapon keresztül felfüggesztésre kerülnek és ezzel megegyező járulék fizetés valósul meg a Nyugdíjbiztosítási Alap részére. Ezzel egyidejűleg megszűnik a pályakezdők kötelező pénztári tagsága és lehetőség nyílik pénztártaggá vált emberek részére, hogy visszalépjenek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe január 1-től tervezik, hogy minden 40 év munkaviszonnyal rendelkező nő nyugdíjba vonulhasson. A munkaviszonyba beleszámít a gyermekgondozással kapcsolatos ellátásból legfeljebb 8 év. A 40 évbe sem a szakiskolai, sem a felsőfokú képzési idő nem számít bele. Önkormányzati szinten többen igénybe tudják venni, amely egyben általában jubileumi juttatás kiadás tervezéssel is jár. Gyermekvédelmi törvény változása A gyermekétkeztetés esetén az intézményi térítési díj alapja az élelmezés nyersanyagköltsége és a nyersanyagköltség legfeljebb 50 %-át kitevő rezsiköltség egy ellátottra jutó napi összege. Eddig a gyermekétkeztetést igénybevevőknek nem kellett rezsiköltséget fizetni. A Törvényi változás értelmében az Önkormányzat meghatározhatja, hogy a nyersanyagköltség 0-50 %- között, mekkora mértékű rezsiköltséget hárít át a gyermekekre, tanulókra. Az önkormányzat pénzügyi helyzete ismeretében a döntés erről nem odázható el. Adó- és járulék változások 2011 évtől valamennyi jövedelem tekintetében az alkalmazható személyi jövedelemadó mértéke 16 %. Csökken az adójóváírás mértéke, legfeljebb havi forint lesz. A szuperbruttósítás intézménye (az SZJA alapja a bruttó jövedelmek 27 %-os járulékmértékkel növelt összege) 2011-ben nem változik, 2012-ben a mértéke 13,5 %-ra csökken, 2013-tól pedig megszűnik a vonatkozó szabályozás től jelentősen átalakul a nem pénzbeli, illetőleg béren kívüli juttatások adózása. A kifizetőnek a juttatás értéke 1,19-szerese után 16 %-os mértékű adót kell fizetni. Ilyen juttatásnak minősül az étkezési utalvány, üdülési csekk stb.

5 5 Az állami kiadások csökkentése céljából a 2011 évi költségvetés koncepció szintű összeállításakor a következő előírások figyelembe vételére került sor: - a cafetéria juttatás 2011-ben a köztisztviselőknél (a korábbi Ft/fő helyett) legfeljebb Ft/fő összeggel tervezhető, - a külső személyi juttatásokat a minimális mértékre kell csökkenteni. Felül kell vizsgálni a megbízási szerződéseket. - a szellemi tevékenység végzésére (számlás foglalkoztatás) előirányzat csak indokolt esetben tervezhető. - Ésszerű takarékosság követelményének érvényesítése céljából felül kell vizsgálni az egyes kiadások alakulását, rangsorolni kell a feladatokat annak érdekében, hogy a megtervezett előirányzat a megfelelő helyekre koncentrálódjék. - A költségtakarékos költségvetési gazdálkodás, a közpénzekkel történő felelős gazdálkodás feltétlenül indokolttá teszi, hogy a közfeladatok ellátása során az állam minden szerve törekedjen az indokolatlan kiszervezések mellőzésére. A települési és területi kisebbségi önkormányzatok működését segítő támogatás a 2010 évihez hasonlóan működési és feladatalapú támogatásból finanszírozódik majd a 2011 év folyamán. A évi költségvetéshez kapcsolódó központi döntések többsége még nem ismeretes. A tervezetek a következő főbb változásokat tartalmazzák: Az SZJA helyben maradó bevételeknél 8 %-kal számol. Az SZJA bevételeken belül megmarad a többségében céljellegű osztás, így a képződésnek megfelelően helyben maradó 8 % mellett további 32 %-os célirányos normatív elosztással számolhatunk. Az SZJA helyben maradó része tekintetében az előző évi összeg 12,1 %-os csökkenésével kell kalkulálnunk, mely összegszerűségében közel 6 millió Ft-ot tesz ki A település iparűzési adóerő képessége mértéke alapján számított SZJA jövedelemkülönbség mérséklése címen az önkormányzat 37 millió Ft-tal kevesebb támogatásra számíthat a 2010 év eredeti előirányzatához viszonyítva. (az idén mintegy 31 millió Ft évközi csökkenés szűkítette a évi pénzügyi lehetőségeinket) A figyelembe vett lakosságszám 6099 fő, 13 fővel kevesebb mint az előző évben. A gépjárműadó 100 %-ban az önkormányzatoknál marad, a termőföld bérbeadásból származó jövedelemmel együtt. Ezzel utóbbival azonban nem igen számolhatunk ezt mutatják a évi adatok is.

6 6 Minden tekintetben megállapítható, hogy központilag csökkenő finanszírozás várható, mely nehezíti önkormányzatunk pénzügyi helyzetét. Koncepció szintjén ilyen magas összegű, főként ehhez hasonló egy-egy nagy tételű hiány még sohasem mutatkozott. A évi költségvetés készítése előtt fokozottan kell vizsgálni az olyan megtakarítási lehetőségeket, amelyek átmeneti kiadás többlettel nem járnak annak érdekében, hogy a gazdálkodás zavartalansága biztosítható legyen. A központi bérintézkedések valójában nem ismeretesek, még a minimál bér emelése is tárgyalás alatt áll. Négy év óta központi béremelés nem történt a közszférában, ez nem kis nettóbér feszültséget kelt pl. a közfoglalkoztatottakhoz képest, hiszen más munkaintenzitás és felelősségvállalás az elvárás jogosan, de a minimálbér közeli, vagy arra kiegészített alkalmazott is a megélhetéséért küzd. A központi bérintézkedések hiányában csak remélhetjük, hogy évben mérsékelt reálbér csökkenés várható e területen. A költségvetés tervezett adatainak ismeretében előzetes bevételi és kiadási számítást végeztünk, amelyek tájékoztató jellegűek, változtatásukra központilag sor kerülhet figyelembe véve, hogy a Parlament most tárgyalja azokat. Egyre inkább az valószínűsíthető, hogy a kötelező alapfeladatok biztosítása, az önkormányzati működőképesség fenntartása érdekében a feladatok újragondolására lesz szükség. A számítások során olyan egyeztetéseket végeztünk el, amelyek nem elsősorban az intézményi igényekre, hanem a 2010 évi 10 havi tapasztalati adatokra, jogszabályok által meghatározott kötelezően ellátandó feladatokra, illetve a már meghozott Képviselő-testületi döntések jövő évi kihatásaira épülnek. Azon bevételi elemeket, amelyek változtatásához testületi döntés szükséges, az idei évi adatokat vettük figyelembe. Éppen ezért ezen számításokat a bizottságok által javasolt, a Képviselő-testületi koncepcióban elfogadandó gazdasági tartalmú döntések befolyásolhatják. A gazdasági adatok elemzése konkrét pénzügyi helyzet ismeretében lesz célszerű. Összefoglalva azonban megállapítható - a jelenlegi információk és rendelkezésre álló adatok figyelembevételével -, hogy az Önkormányzat évi költségvetése 140 millió Ft-os működési hiányt mutat. Ez komoly helyzetet teremt, mivel felhalmozási és felújítási kiadások nem

7 7 kerültek tervezésre (a Városrehabilitációs pályázat önrészét kivéve,de a végrehajtás folyamatban van, ezért azt biztosítani kell) és koncepció szintjén egyeztettük az önkormányzati intézmények kiadási előirányzat számait. Gyakorlatilag elemi költségvetés szintjéhez viszonyítva túl nagy a hiány összege. Az idei évről átnyúló feladatokat a pénzmaradványi lehetőségek ismeretében tudjuk meghatározni. Az már most prognosztizálható, hogy az egyensúly megteremtése nagy gondot jelent és pályázati, illetve ennek előkészítési fedezet tervezhetőségével nem igen számolhatunk. Céltartalékba az alábbiak kerültek betervezésre: - A vízi közmű bérleti díjból várható bevétel HKA-ra elkülönített összege. - Az önkormányzat intézményei által megadott közfoglalkoztatást érintő kiadásainak önrészei igényük szerint, melyet racionalizálni kell finanszírozhatóság érdekében január elején. A évi költségvetési koncepció és gazdasági program kialakításához a következő területeken indokolt bizottsági állásfoglalás: Bevételek vonatkozásában: 1.) Helyi adózásban kíván-e más adónemet is bevezetni az önkormányzat? Az iparűzési adó 2 %-os mértéke 2011-ban nem módosítható. Azt még nem tudjuk, hogy adóinkat érinti-e negatívan a gazdasági környezet módosulása. Az építményadónál a valorizációs szint 1.580,8 Ft/m2, a magánszemélyek kommunális adójánál ,7 Ft/lakóingatlan. Ehhez viszonyítva településünkön az építményadó mértéke 800 Ft/m2, a kommunális adó 80,-Ft/m2, amely átlagosan 6.400,-Ft/lakóingatlan adónak felel meg. Helyi adó ügyekben legkésőbb a decemberi ülésen kell a helyi rendeleteket elfogadni ahhoz, hogy kihirdethető és januártól bevezethető legyen. Mérlegelni kell azonban azt is, hogy jelen gazdasági környezetben milyen hatása lenne az adóemelésnek. Az önkormányzati fizetőképesség fenntartása se kis felelősség. 2.) Bérleti bevételek meghatározásához ki kell még az idén alakítani: a.) A lakbérek és kapcsolódó szolgáltatások mértékét. A lakbéreket 2010.január 01-től emelte a Képviselő-testület. Az önkormányzat 13 szolgálati lakással rendelkezik. A lakásokat önkormányzati, rendőrségi alkalmazottak, bérből és fize-

8 8 tésből élők használják. Jelenleg a lakások lakbére: komfortos lakás esetén 128 Ft/m2, összkomfortos lakás esetén 138 Ft/m2. b.) Helyiségek, garázsok, raktárak bérleti díjának mértékét is meg kellene határozni, amely szintén piaci alapokon működtethető. Megfontolásra ajánljuk, hogy 2011.évben az emelés nagyságrendje az a.) és b.) pontokat érintően az inflációnál (4,7 %) nagyobb ne legyen. c.) A közterület-használati díjak felülvizsgálatát ez évben is el kell végezni, az üzleti igénybevételek esetében azonos feltételeket kell teremteni. d.) A köztemető szolgáltatási díjak mértékét szintén meg kell vizsgálni, az esetleges változtatásokról - a december folyamán - a döntést meg kell hozni. 3.) Oktatási feladatok ellátása a.) Az óvodai feladatokat 6+3 csoportban biztosítjuk. A gyermeklétszám állandósult, kihasználtság megfelelő. A Süni Napköziotthonos Óvoda október 1-i létszáma 127 fő, a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda október 1-i létszáma 66 fő szeptember 1-től a gyermekek bölcsődei ellátása biztosított, a férőhelyek száma 14. A bölcsődei ellátás nem kötelező alapfeladatunk. b.) Általános iskolai oktatás keretében a évhez képest csoportszám változás is várható. A német kisebbségi oktatás folyamatosan növekszik és működik az óvodában is. A Rákóczi Ferenc Általános iskolában 2010.X.l-én a tanuló létszám 256 fő az Ady Endre Általános Iskolában 175 fő. c.) A különleges gondozás keretébe tartozó gyógypedagógiai oktatás gyermeklétszám folyamatos csökkenésével számolhatunk. Az intézménynek többlettámogatást jelent, hogy integrált oktatás keretében (többlet konduktív órák biztosításával) a szakvéleménnyel rendelkező gyermekek tanítása megoldható A október 1-i gyógypedagógiai létszám 12 fő. d.) A Művészetoktatási Intézmény minősítése a jogszabálynak megfelelően az új helyen is megtörtént, a szakértők kiválóra minősítették. A zeneművészeti tanulói létszám 46 fő, a képző művészeti tanulói létszám 30 fő október 1-én. A terve-

9 9 zett normatívák tükrében jelentős önkormányzati forrás kiegészítésre lehet szükség. A nem alapfeladat ellátása ugyanakkor jó kereteket teremt a gyermekek művészeti adottságainak fejlesztésére, hozzájárul szabadidejük hasznos eltöltéséhez 4.) A szociális és gyermekvédelmi rendeletben kerül megállapításra az élelmezés díja, amely kihat az idősek és a gyermekek étkeztetésére. A megfizethető normaemelést és díjemelést javaslunk az óvodák számítása szerint. A döntést az óvodai térítési díjak esetében a december hó folyamán javasoljuk meghozni. A szociális térítési díjak esetében március hóig ad lehetőséget a jogszabály (célszerű lenne a költségvetés elfogadásával egyidejűleg). 5.) A közfoglalkoztatás tekintetében javasoljuk, hogy a hatályba helyezett jogszabályok, illetve a pályázati kiírások ismeretében a január hó folyamán kerüljön sor a képviselő-testületi döntésre. Jelenleg a céltartalékba elkülönítésre került az intézmények által jelzett létszámok önrésze. 6.) Az önkormányzat tulajdonában lévő részvények jelenleg a következők: Bakonykarszt részvény: ,-Ft Hulladékgazd konz. részvény Ft összesen: ,-Ft Kiadások vonatkozásában: 1.) Költségvetési szervek működési kiadásaira célszerű meghatározni a következőket: a.) Kiadási előirányzatok évhez képest a többlet állami támogatáshoz, saját bevételhez, konkrét többletfeladathoz kapcsolódóan növekedjenek. b.) Az ellátandó feladatokat ismét át kell tekinteni, az intézményi bejárásokat javasoljuk januárban - a műszaki ellenőrrel közösen - a bizottságok által elvégezni. b.) Az intézményi működési kiadásoknál indokolt az alap előirányzat elemzése, szerkezeti változások, szintre hozás áttekintése. Az út-híd és hulladékgazdálkodási feladatoknál a évi eredeti előirányzat év közben a pénzmaradvánnyal kiegészítésre került, ezzel jövőre valószínűleg nem számolhatunk.

10 10 c.) Az intézményvezetőkkel a jegyző a feladatellátás jogszabályokhoz történő indokoltságát szintén januárban egyezteti, illetve vizsgálja a Kincstár vezetőjének bevonásával. A koncepció készítésének időszakában azonban ezek egy része megbeszélésre került, így nagyságrendi csökkenést a felülvizsgálat vélhetően nem jelent. 2.) A támogatási feladatoknál meg kell határozni: a.) A közösségi támogatások, ezen belül a sporttámogatások elveit, nagyságát, feltételeit. Az eddigi bevételi ismeretek alapján se lenne túl szerencsés a támogatások csökkentése. b.) A Kisebbségi Önkormányzatoknak nyújtandó támogatási elveket, támogatás nagyságát is meg kell határozni. Mindkét kisebbség támogatási feltételeit azonosan kell kialakítani. Önkormányzati támogatásuk a kezdetektől, így évben is 300 ezer Ft volt. A kisebbségek ugyanakkor nem pénzbeli támogatásban is részesülnek, hiszen pl. a Kultúrházban egy-egy helyiséget ingyen, bérmentve felmerülő költségtérítés nélkül használnak és a hivatalban bonyolított ügymenetből eredő ráfordítás sincs áthárítva. Rendezvényeikhez a helyiségeket szintén térítés nélkül biztosítjuk az Ötv. szerint. Az önkormányzat és a kisebbségi önkormányzatok gazdálkodása egymástól független. c.) A szociális támogatás kialakítása összefügg a bevételeknél leírtakkal, ezért azokat a szociális törvény rendelkezéseihez igazodóan kell kialakítani. 3.) Felújításokat koncepció szinten nem terveztünk, kivéve a városközpont rehabilitációs pályázat vonatkozó kiadásainak önrészét. A pénzmaradvány felújítási, felhalmozási maradványát ha a költségvetés egyensúlyi helyzete egyáltalán lehetővé teszi - ugyanezen célra lehet kijelölni. A felújítási igényekről a évi koncepció kialakításánál nem javasolunk döntést hozni. Várhatóan egész évben csak az azonnali intézkedést igénylő feladatokat vehetjük számba.

11 11 4.) Felhalmozási, beruházási feladatok meghatározása szintén a pénzeszközök szorításában alakítható, az elemi költségvetés időszakában bizonyosan nem lesz rá keret. Kiemelten kell figyelembe venni az alapellátás intézményrendszerének korszerűsítésének pályázati előkészítését annak érdekében, hogy az önkormányzati ráfordítások hosszabb távon finanszírozhatók legyenek. 5.) Hitel visszafizetés A Környezetvédelmi Rehabilitációs Program hitel-visszafizetése ezer Ft befizetését kell teljesíteni. Ebből ezer Ft Berhida része, Papkeszi része ezer Ft. Sajnos jelenleg nincs napirenden a hitel 50 %-os csökkentése. Ha a Parlament engedményt tesz, ennek mértéke csökkentheti a évi hiány összegét. 6.) Összegzés Javasoljuk az önkormányzati feladatok rangsorolásánál figyelembe venni azt, hogy jelenleg sok a bizonytalanság, a évi költségvetés eredeti számadatainak elfogadásakor várhatóan az előzőekben leírtak következtében - a működtetési kiadásokra sem lesz elégséges keret. A konkrét számadatok ismerete nélkül csak koncepcionálisan lehet dönteni. Hiánnyal nem lehet tervezni a költségvetést, illetve a hiányt valamilyen bevétellel ha mással nem, akkor hitellel le kell fedni. A tartalékot, részvényeket pedig csak egyszer lehet elkölteni. A tartalék, a saját bevételek felhasználási üteme határozza meg az évközi bevételi mozgásteret, az elérhető kamatbevétel nagyságát. Az előzetes adatok szerint évben sokkal szerényebb pénzügyi lehetőségekkel és feladat megoldásokkal tudunk számolni, mint az idén. A jövő évi költségvetés kialakítását teljes körű központi információ hiányában várhatóan januárban tudjuk elvégezni. A most kialakított koncepció alapján indul meg a tervező munka, mindezek további bizottsági előkészítést, testületi részdöntést igényelnek a költségvetési rendelet- tervezet kidolgozásához. A koncepció táblázati számadatai tájékoztató jellegűek, azokat elfogadni nem kell! Ugyanakkor ebből már megállapítható, hogy a jövő évünk feszített pénzügyi helyzetet teremt és ezek ismeretében kell közösen kialakítanunk a túlélés lehetőségeit.

12 12 Kérjük, hogy a évi költségvetési koncepció kialakításához, a jövő évi költségvetés tervezéséhez a javaslatokat szíveskedjenek megtenni. Berhida, 2010 december 2. Pergő Margit sk. polgármester Faragó Istvánné sk. jegyző

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2013. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2013. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselő-testület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2013. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 2011. évi CXCV. törvény 24 -a alapján a 2013. évi költségvetési tervezetet elkészítésre

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. félévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Lengyelné Horváth Andrea Közművelődési igazgató

JEGYZŐKÖNYV. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Lengyelné Horváth Andrea Közművelődési igazgató JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2011. november 15.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2011. évi költségvetés I. félévi alakulásáról A 2011.

Részletesebben

I. Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítását megalapozó önkormányzati döntések

I. Az önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítását megalapozó önkormányzati döntések Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím : H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 96/257-529 E-mail: rabakecol@t-online.hu Honlap: www.rabakecol.hu Tisztelt Lakosság! Rábakecöl Község

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés III. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés III. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2008. évi költségvetés III. negyedévi alakulásáról A 2008.

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2016. január 26-án tartandó ülésére Tárgy: Izsák Város 2016. évi költségvetésének megtárgyalása (I. forduló) Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E. az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E. az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010. (II. 19.) számú R E N D E L E T E az Önkormányzat

Részletesebben

Marcali Város Önkormányzatának 3/2007. (II.16.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Marcali Város Önkormányzatának 3/2007. (II.16.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről Marcali Város Önkormányzatának 3/2007. (II.16.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről Marcali Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás 2009. február 12-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás 2009. február 12-ei ülésére Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás Elnökétől ELŐTERJESZTÉS Az Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás 2009. február 12-ei ülésére Tárgy: Az Oroszlányi Többcélú Kistérségi Társulás 2009. évi költségvetésének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához

E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához Tisztelt Képviselőtestület! E L Ő T E R J E S Z T É S a 2009. évi költségvetési terv kialakításához A módosított 1992. évi XXXVIII. tv. 68-69. -ai alapján készítette el a jegyző a 2009. évi költségvetési

Részletesebben

K I V O N A T. Általános végrehajtási rendelkezések, szabályok

K I V O N A T. Általános végrehajtási rendelkezések, szabályok K I V O N A T Csenger Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. január 31.-én (hétfő) 16 00 órától megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből A Képviselő-testület Csenger Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó TARTALO M M UTAT Ó 1. Beszámoló Szentgotthárd Város Önkormányzata 2009. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről. 2. A fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelet

Részletesebben

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására

a Bizottságokhoz Földes Nagyközség Önkormányzata 2011. évi költségvetési munkaanyagának megtárgyalására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 212-3/2011. 1. E LŐTERJESZTÉS a Bizottságokhoz Földes Nagyközség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról

ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról 3. Napirend ELŐTERJESZTÉS a 2011. évi költségvetési koncepcióról Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 70. -a alapján a jegyző által elkészített, a következő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaegyháza

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 26-án megtartott üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné, dr. Becsó

Részletesebben

Előterjesztés. az intézményi térítési díjak felülvizsgálatáról

Előterjesztés. az intézményi térítési díjak felülvizsgálatáról Előterjesztés az intézményi térítési díjak felülvizsgálatáról 1. előterjesztés száma: 91 /2016 2. előterjesztést készítő személy neve: dr. Hekman Tibor referens 3. előterjesztést készítésében közreműködő

Részletesebben

2009. évi költségvetése

2009. évi költségvetése 3. napirendi pont Megtárgyalják: - első fordulóban Pénzügyi és Vagyonkezelő Bizottság 01/42-2/2009. - második fordulóban közgyűlés bizottságai Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének e l ő t e r j

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz.

TARTALOMJEGYZÉK 1. sz. melléklet 2. sz. melléklet: 2/a. sz. melléklet: 2/b. sz. melléklet: 1. sz. függelék: 2.sz. függelék: 3. sz. TARTALOMJEGYZÉK Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Előterjesztés az önkormányzat 2009. évi költségvetési rendelet-tervezetének

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet

TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet TARTALOMJEGYZÉK 2011. évi költségvetési rendelet-tervezet Előterjesztés az önkormányzat 2011. évi költségvetési rendelet-tervezetének jóváhagyására Könyvvizsgálói jelentés Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében

Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében Készült: Szentes Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztályán, 2010. novemberében 1 Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos beszámolási kötelezettség

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozóterme (Balatonberény, Kossuth tér 1.)

M E G H Í V Ó. Az ülés helye: Művelődési Ház tanácskozóterme (Balatonberény, Kossuth tér 1.) BALATONBERÉNY KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- M E G H Í V Ó Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Bizottsága Szakbizottság

Bizottsága Szakbizottság Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 14916-3/2012. Tárgy: Az önkormányzat 2012. évi költségvetése Melléklet: Határozatok 1 db rendelet-tervezet Készítette: Közgazdasági Iroda

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. április 26-i ülésére Szám: 02/65-13/2012. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA

Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA Budaörs BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2010. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA TARTALOMJEGYZÉK Budaörs Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciójának meghatározása... 2. oldal Mellékletek 1. Budaörs

Részletesebben

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére

Javaslat. Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Szendrő Város Polgármestere Javaslat Szendrő Város Önkormányzatának 2008. évi költségvetésére Az államháztartásról szóló többször módosított 1992. évi XXXVIII. számú törvény 71. - ában foglaltak szerint

Részletesebben

VII-B-004/761-4 /2013

VII-B-004/761-4 /2013 VII-B-004/761-4 /2013 Beszámoló A Fejér Megyei Kormányhivatal 2012. évi tevékenységéről FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... - 3-2. A kormányhivatalt érintő feladat- és

Részletesebben

a Képviselő-testülethez Földes Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetési koncepciójára

a Képviselő-testülethez Földes Nagyközség Önkormányzata 2013. évi költségvetési koncepciójára 1 FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 7133/2012. 5. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez Földes Nagyközség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek

ELŐTERJESZTÉS. a megyei közgyűlésnek JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS a megyei közgyűlésnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének és kötelező előirányzatainak megállapítására A megyei

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/999-1/2012/I. Tárgy: Makó Város Önkormányzata 2013. évi Üi.: Juhászné Kérdő Edina költségvetési koncepciója Melléklet: Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

Feljegyzés. 2009. március 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének kihelyezett üléséről 17.00 órai kezdettel.

Feljegyzés. 2009. március 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének kihelyezett üléséről 17.00 órai kezdettel. Feljegyzés Készült: 2009. március 10-én Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének kihelyezett üléséről 17.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Borai Tamás Horváth Jenő Punk

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Polgármesterétől H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Városi Önkormányzat Telefon: (53) 562-120 Fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Gazdasági Osztály Az előterjesztést véleményezi: Oktatási,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2010. DECEMBER 2-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM:1461-6/2010. MELLÉKLETEK: 5 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 533 /2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. május 18-i nyilvános ülésére

4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 533 /2007. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2007. május 18-i nyilvános ülésére 4. NAPIREND Ügyiratszám: 14/ 533 /2007. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2007. május 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Önkormányzati tulajdonú gazdasági

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918

PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-178/ 2009. JAVASLAT Pásztó Város Önkormányzata 2010. évi költségvetési koncepciójának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. december 12-én tartandó testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. december 12-én tartandó testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2012. december 12-én tartandó testületi ülésére Az előterjesztés tárgya: A TIVA-Szolg Kft. víziközmű szolgáltatáshoz kapcsolódó működtetői

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE ÁGI BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. október 28-ai ülésére! Készítette: dr. Lukács Titanilla vagyonhasznosítási irodavezető Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü.

Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet tervezete. Az előterjesztést készítette: Halcsikné Szabó Ágnes pü. 1105-1/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 25-i ülésére Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 25-i ülésére Tárgy: Az ÖKO-DOMBÓ Kft. átvilágítására létrehozott ideiglenes bizottság bizottsági

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv.

JEGYZŐKÖNYV. Szántóné Pesti Amália jkv. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonszemes és Balatonőszöd Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 20-án 13.00 órakor kezdődő a Körjegyzőségi Hivatal tanácskozó termében közösen megtartott

Részletesebben

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése

Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése Nógrád Megye Önkormányzata intézményei 2006. évi szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése A Nógrád Megye Önkormányzata honlapjának gondozásával összefüggő feladatokról szóló, 2/2003. számú Rendelkezés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról és a 2016. évi költségvetés megállapításáról

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűlésnek. a Társaság 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról és a 2016. évi költségvetés megállapításáról MAGYAR-OROSZ MŰVELŐDÉSI ÉS BARÁTI TÁRSASÁG ELNÖKSÉG ELŐTERJESZTÉS a Közgyűlésnek a Társaság 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról és a 2016. évi költségvetés megállapításáról Budapest, 2016. március

Részletesebben

Nógrád megye bemutatása

Nógrád megye bemutatása Nógrád megye bemutatása Nógrád megye Magyarország legkisebb megyéi közé tartozik, az ország területének mindössze 2,7 százalékát (2.546 km 2 ) foglalja el. A 201.919 fős lakosság az ország népességének

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 74/2015. (IV. 23.) XI.ÖK határozat melléklete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Köznevelési koncepció 2015. április Tartalomjegyzék 1 CÉLOK ÉS ALAPELVEK...4 2 VÁLTOZÁSOK A KÖZNEVELÉSBEN

Részletesebben

Finanszírozási Koncepció

Finanszírozási Koncepció BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATA 451/2013. (XII. 12.) Kt. határozat melléklete Finanszírozási Koncepció az önkormányzati fenntartású óvodák költségvetésének tervezéséhez Hatályos:

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Tolmács-Bánk Óvoda Társulási Megállapodás módosítása Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete Bánk Község Önkormányzatával együttműködve 2008.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

1.) Településgondnokság: ( adómentes tevékenységek )

1.) Településgondnokság: ( adómentes tevékenységek ) Füzesgyarmat Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058., 491-401. Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2012.10.29.)

A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2012.10.29.) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2012.10.29. C(2012) 7507 final A BIZOTTSÁG.../.../EU FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE (2012.10.29.) az Unió általános költségvetésére alkalmazandó pénzügyi szabályokról szóló

Részletesebben

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése

I. A központi költségvetés terhére biztosított pótelőirányzatok átvezetése Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt.sz.: U-4989-17/2013. Témafelelős: Krajsóczki Sné Tárgy: Javaslat a 3/2013.(III.11.) rendelet módosítására SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v 10-5/2008. Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 20-án tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Zrinszki István

Részletesebben

Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony. Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181. 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat

Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony. Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181. 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat Berhida Város Önkormányzata Pergő Margit Polgármester Asszony Berhida Veszprémi u. 1-3. 8181 Szabó Imre 2939-40/2009/K-1 2010. évi szolgáltatási díjjavaslat Tisztelt Polgármester Asszony! A 2010. évi szolgáltatási

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Társult Képviselő-testület 2013. április 30-án tartandó ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Társult Képviselő-testület 2013. április 30-án tartandó ülésére Bugac Nagyközség Polgármesterétől Bugacpusztaháza Község Polgármesterétől 679/1/2013. E l ő t e r j e s z t é s a Társult Képviselő-testület 2013. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Bugac és Bugacpusztaháza

Részletesebben

Budapest, 2010. február

Budapest, 2010. február ÖNKORMÁNYZATI MINISZTÉRIUM Önkormányzati Gazdasági Főosztály Jóváhagyom: Varga Zoltán 2010.. Ú T M U T A T Ó A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetéséről szóló 2009. évi CXXX. törvény 6. számú mellékletének

Részletesebben

375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól

375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól 375 Jelentés az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat pénzügyi-gazdasági tevékenysége ellenőrzésének megállapításairól TARTALOMJEGYZÉK I. Részletes megállapítások 1. A feladatellátás szervezettsége,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. év november 30-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú vízi-közműből szolgáltatott ivóvízért, valamint az önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. január 30-i ülésére Tárgy: A helyi adókról szóló 30/2010. (XII.21.) önkormányzati rendelet módosítása Előadó: Horváth László képviselő,

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓJA A koncepciót az önkormányzat valamennyi szakbizottsága megtárgyalja 2 Az önkormányzat 2009. évi költségvetési koncepciója a Magyar Köztársaság 2009.

Részletesebben

K i v o n a t. A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8181 Berhida, Kossuth u. 18. Jelen lévők száma: 4 fő Igennel szavazók száma: 4 fő Nemmel szavazók száma: - fő Tartózkodók száma: - fő K i v o

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzatának 2/2009. (II.28) Ör. rendelete Oroszlány Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről

Oroszlány Város Önkormányzatának 2/2009. (II.28) Ör. rendelete Oroszlány Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Oroszlány Város Önkormányzatának 2/2009. (II.28) Ör. rendelete Oroszlány Város Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/141-1/2015/I. Üi.: Vargáné Nagy Éva Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Jegyző MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Rendelet-tervezet

Részletesebben

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467

NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467 NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U.38-40. T/FAX: 87/352-467 ELŐTERJESZTÉS Sümegprága Települési Önkormányzat és Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2011. november

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 13-án megtartott nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pusztavám Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 13-án megtartott nyilvános üléséről Képviselő-testülete 8066 Pusztavám, Kossuth Lajos u. 64-66. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. november 13-án megtartott nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme 8066

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2016. február 8-án 14 órakor

M E G H Í V Ó. 2016. február 8-án 14 órakor Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Tankó Károly polgármester. Meghívott: Kalmár László Pénzügyi Ügyrendi és vagyonnyilatkozat-

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Tankó Károly polgármester. Meghívott: Kalmár László Pénzügyi Ügyrendi és vagyonnyilatkozat- Jegyzőkönyv Készült: Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27-én 17.00 órakor kezdődő, soron következő nyílt ülésén, a Körjegyzőség Csabdi Kirendeltségének Hivatal hivatalos

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 30JICC6 Tárgy: Javaslat Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2008. évi zárszámadására Tisztelt Képviselő-testület! Budapest Főváros XVI.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. év december 17.-i ülésére Tárgy: Az önkormányzati tulajdonú vízi-közműből szolgáltatott ivóvízért, valamint az önkormányzati

Részletesebben

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium II/1. számú melléklet Alap felett rendelkező megnevezése: Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Szociális és Munkaügyi Minisztérium Alap megnevezése: Munkaerőpiaci Alap Alap

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete

Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete Arló Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2004. (XI.2.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről (egységes szerkezetben a 24/2004.(XI. 29.),

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Monorierdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottsága 2007. november 20-án 14.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ PÁLYÁZATOK ÉS AZOK REALIZÁLÁSA

TARTALOMJEGYZÉK B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ PÁLYÁZATOK ÉS AZOK REALIZÁLÁSA TARTALOMJEGYZÉK A./ KÖLTSÉGVETÉSI HELYZET I. Pénzügyi osztály beszámolója..1 II. Önkormányzati vagyonrészek alakulása 22 III. Adóosztály beszámolója..23 B./A CIKLUS ALATT MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEKET MEGALAPOZÓ

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása

Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása Budaörs Város Önkormányzat A 2011. évi költségvetésének általános indokolása 1. sz. melléklet Az Országgyűlés 2010. december 23-án fogadta el a Magyar Köztársaság 2011.évi költségvetéséről szóló 2010.

Részletesebben

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK

2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK 2003. év 10. szám 2003. augusztus OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÖZLÖNYE A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2009. november 26-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről 16.00 órai kezdettel.

JEGYZŐKÖNYV. 2009. november 26-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről 16.00 órai kezdettel. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. november 26-án Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Bakonyi Balázs Borai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ásotthalom Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális, Ifjúsági és Sport Bizottságának 2009. november 23-án 08 15 órakor megtartott nyílt ülésén. A bizottsági ülés

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. október 27-én 13.30 órakor

M E G H Í V Ó. Gyomaendrőd Város Polgármestere tisztelettel meghívja Önt a Képviselő-testület. 2011. október 27-én 13.30 órakor Gyomaendrőd Város Polgármestere 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 521-600, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu e-mail: polgarmester@gyomaendrod.hu M E G H Í V Ó Gyomaendrőd Város

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. február hó 28. 2. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELETEK 2/2003. (II. 28.) Kgy. A megyei fenntartású nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2009. (II.27) r e n d e l e t e Decs Nagyközség Önkormányzatának 2009. évi költségvetéséről Decs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet

9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója Melléklet: 1 db koncepció tervezet Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001. Fax: 62/263-105. 9-../2013. Tárgy: Csanádpalota Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Apáczai Oktatási Központ Belvárosi Általános Iskolai Tagintézménye korrepetálási, fejlesztési

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Iroda Ikt. szám: 18.577/2013. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Iroda Tájékoztató Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2012. évi

Részletesebben

Balmazújvárosi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége TÁJÉKOZTATÓ

Balmazújvárosi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége TÁJÉKOZTATÓ Balmazújvárosi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége TÁJÉKOZTATÓ Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2 év december hó 2-én tartandó ülésére Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Balmazújvárosi

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére. Tengölics Judit irodavezető

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére. Tengölics Judit irodavezető 1. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 17-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2010.( ) rendelete a 2010. évi költségvetésről

Részletesebben

I. Önkormányzat Bevételek

I. Önkormányzat Bevételek 1. Napirend 2016. évi költségvetés 1. Napirend ELŐTERJESZTÉS 2016. évi költségvetés Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat 2016. évi költségvetési javaslata az elfogadott 2016. évi költségvetési

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 166 /2007. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2007. szeptember 28-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: 2007. évi költségvetésről

Részletesebben

Az új szja törvénnyel kapcsolatos béralkalmazkodási lépések a kisés közepes vállalkozások körében

Az új szja törvénnyel kapcsolatos béralkalmazkodási lépések a kisés közepes vállalkozások körében Az új szja törvénnyel kapcsolatos béralkalmazkodási lépések a kisés közepes vállalkozások körében Az Országgyűlés által 21-ben elfogadott új személyi jövedelemadó törvény eredményeként a 29 ezer forint

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1.

Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1. Egységes szerkezetbe foglalta: Némethné Sári Irén 2011. március 1. Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának 9/2010. (II.22.) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Budapest

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2011. augusztus 17-i soron következő ülésének Jegyzőkönyve 48/2011. (VIII. 17.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat A fürdőfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 27. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

2.0 változat. 2012. június 14.

2.0 változat. 2012. június 14. SZAKISKOLA 2012 Kutatási beszámoló a szakképzési beiskolázási keretszámok tervezéséhez és a munkaerő-piaci szolgáltatások fejlesztéséhez a Közép-Dunántúlon 2.0 változat 2012. június 14. H-8000 Székesfehérvár,

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Területi hatály

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. Területi hatály Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2015. (XII.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről,

Részletesebben