A VÖLGY VIDÉK VIDÉKFEJLESZTÉSI KÖZÖSSÉG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A VÖLGY VIDÉK VIDÉKFEJLESZTÉSI KÖZÖSSÉG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA"

Átírás

1 A VÖLGY VIDÉK VIDÉKFEJLESZTÉSI KÖZÖSSÉG KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A jelen alapszabályt elfgadó tagk az egyesülési jgról szóló évi II. törvény (a tvábbiakban: Etv.), illetőleg a Magyar Köztársaság Plgári Törvénykönyvéről szóló évi IV. törvény (a tvábbiakban: Ptk.) alapján, figyelemmel a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvény (a tvábbiakban: Ksztv.) rendelkezéseire, illetve a 93/2007. (VIII.29.) FVM rendeletben fglaltakra is, egyesületet hznak létre a jelen alapszabályban meghatárztt célra. I. Fejezet Általáns rendelkezések (1) Az egyesület neve: Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület (tvábbiakban: Közösség) 1. (2) A Közösség rövid elnevezése: Völgy Vidék Közösség (3) A Közösség települési önkrmányzatk, gazdasági társaságk, civil szervezetek, intézmények, magánszemélyek és őstermelők társadalmi szervezete. Működési területe a Magyar Köztársaság, azn belül elsődlegesen a Közép-Dunántúli Régió. (4) A Közösség székhelye: 2473 Vál Vajda J. u. 2. (5) A Közösség önálló jgi személy, közhasznú szervezet. II. Fejezet A Közösség célja és feladatai 2. (1) A Közösség elsődleges célkitűzései: a Bicskei, Ercsi, és Székesfehérvári kistérségek területén a települési önkrmányzatk, gazdasági társaságk, vállalkzók, civil szervezetek, magánszemélyek és őstermelők vidékfejlesztéssel összefüggő tevékenységeinek krdinálása, pályázatainak elősegítése és széleskörű partnerség megteremtése a térségre elkészített Helyi Vidékfejlesztési Stratégia alapján.

2 2 (2) A Közösség a 6/1989. IM rendelet 4. számú melléklete alapján a következő tevékenységeket végzi: 1. pntja szerinti kulturális tevékenység 4. pntja szerinti ktatási tevékenység 5. pntja szerinti kutatási tevékenység 9. pntja szerinti környezetvédelmi tevékenység 10. pntja szerinti településfejlesztési tevékenység 12. pntja szerinti nemzetközi tevékenység 15. pntja szerinti egyéb tevékenység: - A vidéki területeken történő váltzásk támgatása a gazdálkdási tevékenységek nem mezőgazdasági tevékenységek felé történő diverzifikálása és a nem mezőgazdasági ágazatk fejlesztése, a fglalkztatás elősegítése, az alapszlgáltatásk javítása, beleértve az infrmációs és kmmunikációs technlógiákhz való helyi hzzáférést, és a vidéki területeket vnzóbbá tévő beruházásk végrehajtása révén a gazdasági és társadalmi visszaesés és a vidék elnéptelenedése felé mutató tendenciák visszafrdítása érdekében. - Vidéki gazdaságra vnatkzó egyéb, helyi kezdeményezésen alapuló intézkedések bevezetése. - A szélesebb értelemben vett vidéki gazdaságra és laksságra irányuló intézkedések közötti területi kherencia és szinergia megerősítése a helyi stratégiákn keresztül. (3) A célk megvalósítása érdekében a Közösség fntsabb tevékenységei: A 1698/2005/EK rendelet által átfgtt III. tengely tekintetében: - az érintett területre vnatkzó tanulmányk készítése; - a területre és a helyi fejlesztési tervre vnatkzó tájékztatásra irányuló intézkedések; - a helyi fejlesztési terv előkészítésében és végrehajtásában közreműködő személyzet képzése; - prmóciós rendezvények és vezetőképzés; - helyi fejlesztési terv végrehajtása. A 1698/2005/EK rendelet által átfgtt IV. tengely tekintetében: - jól aznsíttt szubreginális vidéki területekre irányuló területalapú, helyi fejlesztési stratégiák kidlgzása, multiszektrális tervezése és végrehajtása, a helyi gazdaság különböző ágazatainak szereplői és prjektjei közötti kölcsönhatásn alapulva; - helyi köz- és magánszférabeli partnerségek kialakítása; - a helyi fejlesztési stratégiák megvalósítására vnatkzó döntéshzatal;

3 3 A 1698/2005/EK rendelet által átfgtt III. és IV. tengely tekintetében: a Közösség működtetésével kapcslats adminisztratív feladatk és tevékenységek ; a helyi fejlesztési terv/stratégia megvalósításának pénzügyi igazgatása; részvétel a belföldi és az európai hálózatk találkzóin; a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatárztt animációs és hálózatépítési (netwrking) feladatk teljesítése; Helyi Vidékfejlesztési Tervre/Stratégiára vnatkzó infrmációszlgáltatás; a emberi erőfrrásk fejlesztése a helyi együttműködés és partnerség elősegítése érdekében; knfliktuskezelés; a Helyi Vidékfejlesztési Terv/Stratégia megvalósítását célzó prjektek vnatkzásában a több szektrra kiterjedő együttműködések ösztönzése és támgatása; a Közösség tevékenységének népszerűsítése; a Helyi Vidékfejlesztési Terv/Stratégia megvalósításában résztvevő partnerek képzése; a Közösség tagjainak képzése a Helyi Vidékfejlesztési Terv/Stratégia végrehatása érdekében; az érintett területekre vnatkzó tanulmányk készítése; a Közösség képviselete különböző tanácskzáskn és eseményeken. (4) A Közösség céljainak megvalósítása érdekében együttműködik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatóságával és illetékes szervezeti egységeivel, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal illetékes szervezeti egységeivel. (5) A Közösség a Ksztv. 26. c.) pntjában megjelölt közhasznú tevékenységek közül az alábbi közhasznú tevékenységeket végzi a helyi vidékfejlesztési stratégia alapján: 3. kutatás 4. nevelés és ktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, 5. kulturális tevékenység 6. kulturális örökség megóvása, 7. műemlékvédelem 8. természetvédelem, állatvédelem 9. környezetvédelem 11. hátránys helyzetű csprtk társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése 13. a magyarrszági nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határn túli magyarsággal kapcslats tevékenység 19. euratlanti integráció elősegítése (6) Tevékenységével kapcslatban, tagjai érdekében érdekképviseletet lát el.

4 4 (7) Az Egyesület elsődlegesen gazdasági-vállalkzási tevékenységet nem flytat, ilyen jellegű tevékenységet kizárólag az Etv., a Ptk., a Ksztv. valamint az egyéb hatálys jgszabályk rendelkezései szerint végezhet. A Közösség a 93/2007. (VIII.29.) FVM rendelet 11.. a) pntja szerint nnprfit jelleggel működik. (8) A Közösség működésének, szlgáltatásainak, azk igénybevételi módjának és beszámlóinak nyilvánsságát a internetes hnlapján való közzététel útján biztsítja. (9) A Közösség, mint közhasznú szervezet biztsítja, hgy a törvényben és az Alapszabályában rögzített közhasznú tevékenységek szlgáltatásaiból tagjain kívül más is részesülhet. (10) A Közösség, mint közhasznú szervezet vállalkzási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azkat nem veszélyeztetve végez, gazdálkdása srán elért eredményét nem sztja fel, azt az Alapszabályában meghatárztt tevékenységére frdítja. (11) A Közösség közvetlen plitikai tevékenységet nem flytat, szervezete pártktól független és azknak anyagi támgatást nem nyújt. Közvetlen plitikai tevékenységnek minősül a pártplitikai tevékenység, tvábbá rszággyűlési képviselői, megyei, fővársi önkrmányzati választásn jelölt állítása. (12) A Közösség, mint közhasznú szervezet működése nyilváns, szlgáltatásait bárki megkötés nélkül igénybe veheti. (13) A közhasznú tevékenységével kapcslatsan keletkezett iratk mindenki számára nyilvánsak. A közhasznú szervezet éves közhasznúsági jelentésébe és bármilyen más iratába bárki betekinthet, illetőleg a közhasznúsági jelentésből saját költségére máslatt készíthet. Az iratbetekintés és a máslatkészítés időpntját a Közösség elnökével vagy a Munkaszervezet vezetőjével kell egyeztetni, aki az igény bejelentésétől számíttt 8 napn belül köteles biztsítani annak lehetőségét az Egyesület székhelyén. III. Fejezet A közösségi tagság keletkezése, megszűnése 3. (1) A Közösség tagja lehet minden lyan természetes és jgi személy, valamint ezek jgi személyiséggel nem rendelkező szervezetei, akik az alapszabály rendelkezéseit magukra nézve kötelezőnek elfgadják és kötelezettséget vállalnak a Közösség céljainak megvalósítása érdekében történő közreműködésre és a tagdíj megfizetésére.

5 5 (2) A Közösség tagja: a) részt vehet a társadalmi szervezet tevékenységében és rendezvényein; b) választhat és választható a társadalmi szervezet szerveibe; c) köteles eleget tenni az alapszabályban vagy a Közösség belső szabályzatában meghatárztt kötelességeinek. (3) A Közösség tagjainak felvétele vagy kérelmük elutasítása első fkn az Elnökség hatáskörébe tartzik. A tagfelvételi kérelemhez mellékelni kell legalább 5 alapító tag íráss ajánlását. Ha az Elnökség elutasító határzatt hz, úgy e határzattal szemben a Közgyűléshez 30 napn belül lehet fellebbezéssel élni. (4) Az egyesületi tagság megszűnik a tag halálával, a jgi személy (szervezeti) tag jgutód nélküli vagy jgutódlással történő megszűnésével, kilépésével, törlésével vagy kizárással illetve a Közösség megszűnésével. A kilépést írásban kell közölni a Közösség elnökével. Kilépés esetén a tag tagsági jgvisznya az ezen szándékra utaló írásbeli jgnyilatkzatnak az elnökkel történő közlésével szűnik meg. (5) Az Elnökség határzatban törli a tagt az egyesület tagjai közül, amennyiben a tag tagdíjfizetési kötelezettségének egyszeri írásbeli felszólítás után sem tesz eleget. A tagdíj nem fizetése címén a tagsági viszny csak akkr szűnik meg, ha előzőleg az Elnökség a tagdíj esedékességét követő 30. napt követően a jgkövetkezményekre való figyelmeztetéssel annak rendezésére írásban felszólíttta a tagt. A tag a törlésről szóló döntéssel szemben a közléstől számíttt 30 napn belül fellebbezéssel élhet a Közgyűléshez. A tag a törlésről rendelkező jgerős közgyűlési határzatt a tudmására jutástól számíttt 30 napn belül bíróság előtt megtámadhatja. A határzat megtámadása a határzat végrehajtását nem gátlja, a bíróság aznban indklt esetben a végrehajtást felfüggesztheti. A tagdíj megfizetésének elmulasztása esetén a tagsági viszny Elnökség általi, törléssel történő megszüntetésének legkrábbi időpntja a tagdíj esedékességére figyelmezető írásbeli felszólítás igazlt átvételét követő 90. nap. (6) Az Elnökség egyszerű szótöbbséggel meghztt határzattal kizárhatja a Közösségnek azt a tagját, aki az alábbiak bármelyikét elköveti: a) Az Alapszabály rendelkezéseinek ismételt megsértése; b) A Közösség belső szabályai bármelyikének ismételt megsértése; c) A Közgyűlés határzatának ismételt megsértése; d) A Közgyűlés működésével, értékeivel, elveivel össze nem egyeztethető kirívóan jgsértő vagy erkölcsileg kirívóan elitélendő magatartás tanúsítása.

6 6 Az eljárás ly módn indul, hgy a tag kizárására irányuló javaslat tervezetét (a tvábbiakban: tervezet) a tervezet indkainak megjelölésével az elnök terjeszti az Elnökség ülésén (a tvábbiakban: ülés) az Elnökség elé. Az Elnökség egyszerű szótöbbségi döntéssel dönt az ülésen arról, hgy a tervezetet tárgyalásra alkalmasnak tartja-e, amennyiben igen, úgy egyszerű szótöbbségi döntéssel dönt a tervezet megtárgyalása céljából összehívandó ügydöntő ülés (a tvábbiakban: ügydöntő ülés) megtartásának időpntjáról. Az ügydöntő ülést legalább 30 nappal későbbi időpntra kell összehívni az ülés időpntjáhz képest. Az ülés és az ügydöntő ülés összehívására az elnök jgsult. Az eljárás megindításáról, a tervezet lényegéről és indkairól, valamint az ügydöntő ülés helyéről és időpntjáról az elnök legkésőbb az ügydöntő ülést megelőző 20 nappal írásban (pstán, faxn vagy ben) értesíti az érintett tagt, és tájékztatja arról, hgy az ügydöntő ülésen jga van megjelenni, aznban megjelenése nem kötelező, távlmaradása az ügydöntő ülés megtartását nem akadályzza, és az ügydöntő ülés időpntja előtt írásban vagy az ügydöntő ülésen szóban jga van védekezését előterjeszteni. Az ügydöntő ülésen egyszerű szótöbbségi döntéssel meghztt tagkizárással kapcslats elsőfkú döntés tartalmát a jelenlévő érintett taggal az elnök szóban közli, a jelen nem lévő érintett tag részére pedig az elnök ajánltt, tértivevényes pstai küldemény frmájában megküldi. A jelenlévő érintett taggal szóban közölt döntést a részére ajánltt, tértivevényes pstai küldemény frmájában az elnök megküldi. A döntésnek indklást és a jgrvslati lehetőségekre történő kiktatást is tartalmaznia kell. A tag kizárásáról rendelkező, elsőfkú, az Elnökség által meghztt döntést a tag a írásbeli döntés részére történő kézbesítésétől számíttt 30 napn belül az elnöknek megküldött, aznban a Közgyűlés részére előterjesztett fellebbezéssel megtámadhatja. A kizárás tárgyában másdfkn a Közgyűlés dönt. A Közgyűlés jgerős döntésével kizárt tag tagsági jgvisznya az erről rendelkező határzat közlésének napján szűnik meg. A közgyűlési határzatnak indklást és a jgrvslati lehetőségekre történő kiktatást is tartalmaznia kell. A határzat kézbesítésével összefüggésben a hivatals iratk pstai kézbesítésére vnatkzó szabályk érvényesek. A tag a kizárásáról rendelkező jgerős közgyűlési határzatt a tudmására jutástól számíttt 30 napn belül bíróság előtt megtámadhatja. A határzat megtámadása a határzat végrehajtását nem gátlja, a bíróság aznban indklt esetben a végrehajtást felfüggesztheti. (7) A Közösséghez a jövőben is csatlakzhat más jgi vagy természetes személy, illetőleg ezek jgi személyiséggel nem rendelkező szervezetei, mely(ek)/aki vállalja a Közösséghez tartzással járó kötelezettségeket, egyetért a Közösség célkitűzéseivel, elfgadja az Alapszabály és az egyéb belső szabályzatk rendelkezéseit és a célk megvalósításában cselekvő részvételt vállal, valamint tagdíjfizetési kötelezettségének eleget tesz.

7 7 (8) A tagk jgsultak: javaslattételi, szavazati és tanácskzási jggal rendelkező képviselőket jelölni, illetőleg küldeni a Közösség testületi szerveibe, illetve bizttságaiba, részt venni a Közösség munkájában, a Közösség tevékenységét érintő kérdésekben javaslatkat tenni, működéséről, tevékenységéről tájékztatást kérni, a Közösség szlgáltatásait igénybe venni, a tisztségviselők megválasztására, egyben a tagk tisztségviselőnek választhatók. (9) A tagk kötelesek: a Közösség Alapszabályának, belső szabályzatainak előírásait betartani, a Közösség tevékenységéhez tagsági díj megfizetésével hzzájárulni. IV. Fejezet A Közösség vezető és ellenőrző szervei (1) A Közösség vezető és ellenőrző szervei: 5. a. Közgyűlés, mint a Közösség legfőbb szerve, b. Elnökség, mint a Közösség ügyintéző-képviselő szerve, c. Elnök d. Munkaszervezet e. Munkaszervezet vezető f. Felügyelő Bizttság, mint a Közösség belső felügyelő szerve, g. Tagzatk (köz-, civil- és üzleti szféra) (2) A Közösség vezető szervének határzathzatalában nem vehet részt az a személy, aki vagy akinek közeli hzzátartzója, élettársa (a tvábbiakban együtt: hzzátartzó) a határzat alapján kötelezettség vagy felelősség alól mentesül, vagy bármilyen más előnyben részesül, illetve a megkötendő jgügyletben egyébként érdekelt. Nem minősül előnynek a Közösség cél szerinti juttatásai keretében a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szlgáltatás, illetve a Közösség által tagjának, a tagsági jgviszny alapján nyújttt, létesítő kiratnak megfelelő cél szerinti juttatás. (3) Valamely közhasznú szervezet megszűntét követő két évig nem lehet a Közösség vezető tisztségviselője az a személy, aki lyan közhasznú szervezetnél töltött be annak megszűntét megelőző két évben legalább egy évig vezető tisztséget, amely az adózás rendjéről szóló törvény szerinti köztartzását nem egyenlítette ki. (4) A vezető tisztségviselő, illetve az ennek jelölt személy köteles a Közösséget előzetesen tájékztatni arról, hgy ilyen tisztséget egyidejűleg más közhasznú szervezetnél is betölt.

8 8 A Közösség vezető tisztségviselőjének kizárólag a Közösség tagja választható meg. Abban az esetben, ha a Közösség vezető tisztség viselésével nem természetes személy tagját kívánja megbízni, úgy e tagt a törvényes képviselője útján kell megválasztani. A vezető tisztséggel járó feladatkat a nem természetes személy kizárólag törvényes képviselője útján láthatja el. (5) A Közgyűlés a munkáját tagzatkba tömörülve végzi, a tagzatk közötti a 93/2007. (VII.29.) FVM rendeletben előírt arányk megtartásával. A Közösség azn tagja, amely szervezeti frmája tekintetében megfelel a 93/2007. (VII.29.) FVM rendelet a. 2..a) pntjában fglalt meghatárzásnak (civil szféra), autmatikusan a civil szféra tagzatba, a b. 2.. m) pntjában fglalt meghatárzásnak (üzleti szféra), autmatikusan az üzleti szféra tagzatba, a c. 2.. f) pntjában fglalt meghatárzásnak (közszféra), autmatikusan a közszféra tagzatba kerül. Az egyes tagzatk legalább egy főt jelölnek az Elnökségbe, a Felügyelő Bizttságba valamint a 6.. (2) bekezdés c) pntja szerinti bizttságkba annak figyelembe vételével, hgy a civil- és üzleti tagzatt képviselő tagk aránya az Elnökségben minimum 60%-t el kell érjen. A Közösség köteles betartani a mindenkri hatálys jgszabályk által az egyes szférák teljes tagságn belüli arányára, az egyes szférákhz tartzó tagk minimális számára, a döntéshzó szerv létszámára, a döntéshzatali szint összetételére, valamint az egyes szférákhz tartzó tagk döntéshzatali szinten belüli arányára megállapíttt rendelkezéseket. 6. Közgyűlés (1) A Közösség legfőbb szerve a Közgyűlés, melyet szükség szerint, de évente legalább egy alkalmmal kell összehívni. A Közgyűlésen a Közösség valamennyi tagja szavazati jggal vesz részt. a) A Közgyűlés a tagk összessége. b) A Közgyűlés a munkáját az 5.. (5) bekezdése szerinti Tagzatkba tömörülve végzi, a Tagzatk közötti a 93/2007 (VII. 29.) FVM rendeletben fglalt előírásk által meghatárztt - arányk megtartásával. c) A Közgyűlés az Elnökség tagjait a Tagzatk jelölése alapján az összes tag létszámára vetített többségi döntéssel, titks szavazással választja. d) Az egyes Tagzatk legalább egy főt jelölnek az Elnökségbe, azzal, hgy a civil- és üzleti Tagzatk által jelölt és a Közgyűlés által megválaszttt tagk aránya az Elnökségben minimum 60%-t el kell érjen.

9 9 (2) A Közgyűlés kizárólags hatáskörébe tartzik: a) az alapszabály valamint a szervezeti és működési szabályzat megállapítása és módsítása; b) Elnökség (elnök, 2 alelnök, 7 elnökségi tag), a felügyelő bizttsági elnök és 2 felügyelőbizttsági tag megválasztása; c) Bizttságk létrehzása és azk tagjainak, elnökének, alelnökének megválasztása; d) a Közösség éves költségvetésének és az Elnökség éves beszámlójának elfgadása, egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással e) az évi CLVI. törvény 19. alapján elkészített közhasznúsági jelentés elfgadása; egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással f) a Közösség felszlásának vagy más társadalmi szervezettel való egyesülésének kimndása; g) másdfkú döntés a tag törlésének ügyében illetve a tagknak a Közösségből való kizárásáról (amennyiben az elnökségi határzattal törölt vagy kizárt tag fellebbezést nyújt be); h) szükség esetén befektetési szabályzat elfgadása; i) a munkaszervezet vezetőjének megválasztása és ezzel összefüggésben az Elnök felhatalmazása arra, hgy a munkaszervezet vezetőjével munkaszerződést kössön; j) döntés mindazn kérdésben, amelyet a hatálys jgszabályk vagy az Alapszabály a legfőbb szerv hatáskörébe utal. (3) A Közgyűlést az elnök legalább 8 nappal az ülést megelőzően kiküldött íráss vagy elektrnikus meghívóval ( ) hívja össze. Az elnök akadályztatása esetén bármelyik alelnök jgsult az ülés összehívására. A Közgyűlés ülését összehívó vezető tisztségviselő az ülés napirendjének anyagát a meghívóhz köteles mellékelni. A közgyűlési ülések helyét és idejét valamint napirendi pntjait a Közösség elnöke előzetesen a Közösség hnlapján közzéteszi. (4) A tagszervezeteket a vezetőjük vagy annak meghatalmazttja képviseli a Közgyűlésben. A tagszervezetet képviselő személy képviseleti jgsultságát a közgyűlési ülés megkezdése előtt az elnök felé kirattal köteles igazlni illetve köteles az elnök felé írásbeli nyilatkzatt tenni arra vnatkzóan, hgy képviseleti jga az elmúlt közgyűlés időpntja óta váltzatlanul fennáll. (5) A Közgyűlésre meg kell hívni: - minden tagt, - minden tisztségviselőt, - a napirendi pntk előadóit, - mindazkat, akiknek a meghívását az elnök a napirendre tekintettel indkltnak tartja. A meghívó tartalmazza: - a Közgyűlés helyét, időpntját, - a napirendi pntkat. A tagk részére a meghívóhz mellékelve biztsítani kell az előterjesztéseket is.

10 10 (6) A Közgyűlés határzatképes, ha azn a tagknak több, mint fele (legalább 50% + 1 fő) jelen van, azzal, hgy mindhárm Tagzat képviselteti magát a közgyűlésen. (7) Határzatképtelenség esetén az ismételten összehívtt Közgyűlés, azns napirenddel, a megjelentek számára való tekintet nélkül határzatképes. A Közgyűlés ismételt összehívására a határzatképtelen Közgyűlést követően fél óra múlva kerül sr, de erre az első írásbeli értesítéskr a figyelmet fel kell hívni a meghívóban. A megismételt Közgyűlés időpntjára, a váltzatlan napirendi pntkra és a határzatképességre vnatkzó szabálykra az eredeti Közgyűlés meghívójában minden esetben fel kell hívni az érintettek figyelmét. (8) Rendkívüli Közgyűlést össze kell hívni: - A tagk 1/3-ának indklással előterjesztett írásbeli nyilatkzatára, melyet az Elnök részére kell eljuttatni. - A törvényességi felügyeletet ellátó szervezet írásbeli kezdeményezésére. - A Felügyelő Bizttság Elnökének kezdeményezésére. - Az Elnök kezdeményezésére bármikr, ha az az Egyesület működése szempntjából halaszthatatlan ügyet érint. Összehívását az Elnök rendeli el. A rendkívüli közgyűlés faxn vagy -ben is összehívható. (9) A Közgyűlés napirendi pntjaival kapcslats tárgyalás srrendjére a levezető elnök tesz javaslatt. Tvábbi napirendi pntra bármely tag javaslatt tehet, amelynek napirendre tűzéséről a Közgyűlés határzattal dönt. A javaslt új napirendi pnt kizárólag akkr vehető fel a napirendbe és a közgyűlés flyó ülésén kizárólag abban az esetben tárgyalhatja azt, ha a Közösség valamennyi tagja az ülésen jelen van. A napirendi pntkat a Közgyűlés az általa elfgadtt srrend szerint tárgyalja. A napirend elhalasztását bármely tag indítványzhatja, amelyről a Közgyűlés az elhalasztás indklását követően egyszerű szótöbbséggel határz, egyidejűleg az elnök javaslatára meghatárzza a napirend tárgyalásának új időpntját. (10) A Közgyűlés a határzatát az Alapszabály megállapításáról szóló közgyűlési határzat kivételével - egyszerű többséggel (az Elnökség és a Felügyelő Bizttság és a bizttság tagjainak megválasztása esetén az összes tag létszámára vetített többségi döntéssel), az elnökségi és a felügyelő bizttsági valamint bizttsági tagk és a Munkaszervezet vezető megválasztása esetén titks, más esetben nyílt szavazással hzza. Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt. Az Alapszabály megállapításáról a Közgyűlés egyhangú határzattal dönt. (11) Az elnökségi tagk választásának rendje a) Az egyes szférákat megtestesítő Tagzatk az adtt Tagzathz tartzó összes tag többségének támgató szavazata alapján, titks szavazással jelölik a tisztségviselőket írásban a Közgyűlés számára. A Tagzatk erre jgsult tagjai (a tagzati ülést levezető elnök vagy akadályztatása esetén az általa ezzel megbíztt tagzati tag) átadják a jelölőlapkat a tisztújító Közgyűlésen a Szavazatszámláló Bizttság részére. b) A Közgyűlés nyílt szavazással 3 tagú Szavazatszámláló Bizttságt választ a tisztújító közgyűlés időtartamára. A Bizttság begyűjti a Tagzatk jelöléseit, lebnylítja a közgyűlési szavazást, megállapítja a szavazás eredményét.

11 11 c) A Közgyűlés az Elnökség tagjait a Tagzatk jelölése alapján, az összes tag létszámára vetített többségi döntéssel, titks szavazással választja meg. d) Az egyes Tagzatk által jelöltek közül azn számú jelölt minősül megválasztttnak, akik figyelemmel a szféra/tagzatnak az Elnökségben kötelezően biztsítandó minimális arányára (civil + üzleti szféra legalább az elnökségi tagk 60%-a) illetve maximális arányára (közszféra legfeljebb 40%) és így az adtt szféráhz/tagzathz tartzó, az Elnökség teljes taglétszámán belül megválasztható elnökségi tagk számára a legtöbb érvényes szavazatt kapták, feltéve, hgy a szavazásra a 6.. (6) bekezdés szerinti módn került sr. (12) A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet a levezető elnök, a jegyzőkönyv vezetője és a közgyűlés által erre kijelölt egy hitelesítő tag ír alá. A jegyzőkönyv tartalmazza a Közgyűlés döntéseinek srszámát, tartalmát, időpntját, hatályát, illetve a döntést támgatók és ellenzők számarányát. A jegyzőkönyvet a Közgyűlési Határzatk Könyvébe kell elhelyezni. A Közgyűlési Határzatk Könyvét az Egyesület elnöke vezeti. A Közgyűlési Határzatk Könyve tartalmazza a Közgyűlés döntéseinek számát, tartalmát, időpntját, hatályát, illetve a döntést támgatók és ellenzők számarányát, lehetőleg személyét. A közgyűlési határzatkat a Közösség elnöke az érintettekkel a határzat meghzatalától számíttt 15 napn belül közli írásban, utólag igazlható módn és ugyanezen határidőn belül gndskdik a határzatnak a Közösség internetes hnlapján történő nyilvánsságra hzataláról. (13) A Közgyűlések ülései nyilvánsak. (14) A közgyűlés törvénysértő határzatával szemben az Egyesülési jgról szóló évi II. törvény 10. /1/-/2/ bekezdése szerinti jgrvslatnak van helye a bírósághz, azaz a Közösség valamely szervének törvénysértő határzatát a Közösség tagja a tudmására jutástól számíttt 30 napn belül a bíróság előtt megtámadhatja. A határzat megtámadása a határzat végrehajtását nem gátlja, a bíróság aznban indklt esetben a végrehajtást felfüggesztheti. 7. Elnökség (1) Az Elnökség a Közgyűlés ügyintéző-képviselő szerve, melyet a Közgyűlés 4 évre választ (kivéve az alakuló közgyűlés által megválasztásra kerülő elnökség, amelynek megbízatása május 31-ig tart). A 10 tagú Elnökség tagja az elnök, a 2 alelnök, valamint 7 elnökségi tag. Az Elnökség a Tagzatk jelölése alapján a Közgyűlés által a civil és az üzleti szféra (Tagzat) legalább 60%-s kötelező arányára figyelemmel megválaszttt tagkból álló döntéshzó szerv. Az elnök minden esetben tagja az elnökségnek. (2) Az elnökségi ülések helyét és idejét valamint napirendi pntjait a Közösség elnöke előzetesen a Közösség hnlapján közzéteszi. Az Elnökség az üléseit szükség szerint, de évente legalább 2 alkalmmal tartja. Az ülések nyilvánsak. Az elnökségi ülést az elnök legalább 8 nappal az ülést megelőzően kiküldött íráss vagy elektrnikus ( ) meghívóval hívja össze, mely meghívóhz köteles az üléshez kapcslódó előterjesztéseket, írásbeli anyagkat csatlni. A meghívó tartalmazza: -Az elnökségi ülés helyét, időpntját, - a napirendi pntkat.

12 12 A tagk részére a meghívó mellékleteként biztsítani kell az előterjesztéseket is. Az ülés akkr határzatképes, ha azn az Elnökség tagjainak több mint fele jelen van. Az elnökség döntéseit nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hzza meg, szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt. Az elnökségi határzatt az elnök a határzat meghzatalától számíttt 15 napn belül közli az érintettel írásban, utólag igazlható módn. és ugyanezen határidőn belül gndskdik a határzatnak a Közösség internetes hnlapján történő nyilvánsságra hzataláról. (4) Az Elnökség feladatköre: 1. maga állapítja meg saját szervezeti és működési szabályzatát; 2. ellátja a Közösség érdekképviseletét, kapcslatt teremt és tart az irányító és társszervezetekkel, hazai és külföldi szervezetekkel; 3. képviselőt delegál egyéb szervezetekbe; 4. létrehzhat időszaki, speciális feladatkat ellátó munkacsprtkat; 5. javaslatt tesz a Munkaszervezet vezetéséért felelős vezető személyére a Közgyűlés felé; 6. a Közgyűlés határzatai alapján irányítja a Közösség tevékenységét; 7. jóváhagyja a Közösség éves költségvetésében vagy prgramjában nem szereplő kiadáskat; 8. elsőfkn dönt a Közösséghez csatlakzó új tag felvételéről vagy kérelmének elutasításáról; 9. a Közösség működésével kapcslatban keletkezett iratkba, az éves elnöki beszámlókba, a közhasznúsági jelentésekbe, valamint a krábbi közgyűlési határzatkba való betekintés biztsítása az érdeklődők részére az elnök útján; 10. az éves beszámló és közhasznúsági jelentés tervezetének elkészítése és jóváhagyás céljából a Közgyűlés elé terjesztése; 11. dönt két közgyűlési időszak között a Közösség ügyeiben, kivéve azkat a tárgyköröket, amelyeket az alapszabály, vagy jgszabály a közgyűlés kizárólags hatáskörébe vagy más személy, szerv, egység hatáskörébe utal; de különösen: a Közgyűlés összehívásának előkészítése, a napirendi pntk meghatárzása; az éves költségvetési javaslat elkészítése és Közgyűlés elé terjesztése; javaslatt tesz a tag személyére elsőfkú határzathzatal tag törlése (tagdíj nemfizetés esetén) és kizárása ügyében; az alapszabály módsítását célzó tervezet elkészítése és a Közgyűlés elé történő benyújtása; a tagnyilvántartás flyamats vezetése a Közösség tagjairól; döntés a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia/Terv végrehajtása srán felmerülő delegált feladat ellátásával összefüggő, a Munkaszervezet vezető által összeállíttt kérelem elfgadásáról, esetleges visszautalásáról;

13 13 döntés az elnök által felterjesztett támgatási rangsr(k) alapján a frrás(k) allkációjáról; az elnök utasítása a frrásallkáció srán feltárt eljárási hibák javítására; a 1698/2005/EK rendelet által átfgtt III. és/vagy IV. tengelyes intézkedések végrehajtása érdekében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal útmutatásával összhangban elkészített Szervezeti és Működési Szabályzatt (SZMSZ) jóváhagyása, javaslattétel annak módsítására, mindazn kérdésben való döntés, amelyet jgszabály vagy az Alapszabály az Elnökség hatáskörébe utal. (5) Az elnökségi ülés nyilváns, azn bárki részt vehet, a Közösség tagjai saját ügyeikben tanácskzási jggal részt vehetnek. (6) A határzathzatalban nem vehet részt azn elnökségi tag, akire az évi CLVI. Tv. 8. (1) bekezdés szerint értelmezhető összeférhetetlenség áll fenn. (7) Az Elnökség döntéseiről az elnök az ülést követő 15 napn belül írásban, igazlható módn tájékztatja az érintetteket. Az elnökségi ülésről jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet az elnök, egy hitelesítő tag illetve a jegyzőkönyvvezető ír alá. A jegyzőkönyvet az Elnökségi Határzatk Könyvébe kell elhelyezni. Az Elnökségi Határzatk Könyvét az Egyesület elnöke vezeti. Az Elnökségi Határzatk Könyve tartalmazza az Elnökség döntéseinek számát, tartalmát, időpntját, hatályát, illetve a döntést támgatók és ellenzők számarányát, lehetőleg személyét. 8. Munkaszervezet, munkaszervezet vezető (1) A munkaszervezet a Közösség ügyviteli, adminisztratív szervezete, a Közösség tevékenységét segítő irda. (2) Szervezeti felépítése, feladatai, létszáma az egyesület tevékenységeihez igazdóan váltzhat, amely a Szervezeti és Működési Szabályzatban kerül meghatárzásra. (3) A munkaszervezet munkáját az irda vezetőjeként a Munkaszervezet vezető irányítja. A Munkaszervezet vezetőt a Közgyűlés választja titks szavazással egyszerű szótöbbségi döntéssel, határzatlan időre. A munkaszervezet vezetői tisztségét kizárólag a Közösség tagja láthatja el. A Munkaszervezet vezető a Közösséggel munkavisznyban áll, felette a munkáltatói jgkat a Közösség elnöke gyakrlja. (4) A munkaszervezet dlgzói tevékenységüket munkaviszny keretében látják el. A munkáltatói jgkört a Munkaszervezet vezető gyakrlja. (5) A Munkaszervezet vezető: a) gndskdik a munkaszervezet vezetéséről; b) gyakrlja a munkáltatói jgkat a munkaszervezet dlgzói vnatkzásában; c) eljár és dönt a közgyűlés és az elnökség által hatáskörébe utalt ügyekben; d) gndskdik az Egyesület nyilvántartásainak vezetéséről; e) gndskdik a 1698/2005/EK rendelet által átfgtt III. és/vagy IV. tengelyes intézkedések végrehajtása érdekében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal útmutatásával összhangban a Közösség Szervezeti és Működési Szabályzatának (SZMSZ) elkészítéséről, javaslatt tesz annak módsítására; f) az elnök vagy az alelnökök akadályztatása estén a bankszámla felett a nem akadályztattt tisztségviselővel együttesen rendelkezhet.

14 14 (6) A Közösség a 1698/2005/EK rendelet alapján benyújttt kérelmek értékeléséhez, az értékelés és döntés előkészítés érdekében végzendő feladatkat nem szervezheti ki. A Közösség gazdasági (pl.: könyvelés, könyvvizsgálat), jgi tevékenységéhez a Közösséggel szerződéses kapcslatban levő külső szervezeteket, szakértőket vehet igénybe. 9. Felügyelő Bizttság A Közgyűlés a Közösség működésének és gazdálkdásának ellenőrzése céljából Felügyelő Bizttságt hz létre. A Felügyelő Bizttság csak a Közgyűlésnek alárendelt szervezet. A Felügyelő Bizttság 3 tagú. Minden Tagzat jgsult tagjai közül jelölni legalább 1 személyt a Felügyelő Bizttság elnöki illetve tagi tisztségre a 10.. (9) bekezdésében fglaltak szerint. A Felügyelő Bizttság elnökét és 2 tagját a Közgyűlés választja meg titks szavazással, az összes tag létszámára vetített többségi döntéssel, 5 év határztt időre. A Felügyelő Bizttság elnökét a Közösség választtt testületeinek üléseire tanácskzási jggal meg kell hívni. A Felügyelő Bizttság a Közgyűlésen beszáml tevékenységéről. A Felügyelő Bizttság tagjai a Közösség vezetésében (Elnökség, Elnök) nem vehetnek részt, nem lehetnek a Közösség munkavállalói. A Felügyelő Bizttság a működését a saját maga által elfgadtt Működési Szabályzat és ügyrend alapján végzi. A Felügyelő Bizttság feladatai: 1. a Közösség alapszabályában rögzített tevékenység, a gazdálkdás ellenőrzése és a közhasznú tevékenység felügyelete. 2. A Felügyelő Bizttság a tisztségviselőktől jelentést, a szervezet munkavállalóitól pedig tájékztatást vagy felvilágsítást kérhet, tvábbá a közhasznú szervezet könyveibe és irataiba betekinthet, azkat megvizsgálhatja. 3. A Közösség pénz- és vagynkezelésének vizsgálata 4. A társadalmi szervezetek gazdálkdására vnatkzó jgszabályk és egyéb kötelező előírásk betartásának ellenőrzése; 5. A tagdíjak befizetésének ellenőrzése; 6. Az éves mérleg felülvizsgálata; 7. A gazdálkdás célszerűségének, szabályszerűségének, az előirányztt bevételek és kiadásk teljesítésének évenkénti vizsgálata; 8. A biznylati fegyelem betartásának ellenőrzése;

15 15 9. Az egyesületi vagyn megóvása érdekében szükséges intézkedések megtételének ellenőrzése; 10. Az illetékes vezető szerv összehívása, és javaslat tétele annak napirendjére, ha megítélése szerint az Elnökség vagy a vezető tisztségviselők tevékenysége jgszabályba, az Alapszabályba, illetve a Közgyűlés határzataiba ütközik, vagy egyébként sérti a Közösség vagy a tagk érdekeit; 11. A Közgyűlés napirendjén szereplő valamennyi lényeges üzletplitikai jelentés, valamint minden lyan előterjesztés vizsgálata, amely a közgyűlés kizárólags hatáskörébe tartzó ügyre vnatkzik; 12. Írásbeli jelentés készítése a számvitelről szóló évi C. törvény (a tvábbiakban: számviteli törvény) szerinti beszámlóról és az adóztt eredmény felhasználásáról a legfőbb szerv részére; 13. A vagynmérleg-tervezetek és a vagynleltár-tervezetek ellenőrzése. 14. A működésével kapcslats részletes szabálykat a saját maga által elfgadtt Működési Szabályzat és ügyrend tartalmazza. (2) A Felügyelő Bizttság szükség szerint de évente legalább kétszer ülésezik, mely ülést a Felügyelő Bizttság elnöke a tervezett időpnt előtt legalább 8 nappal írásban hív össze a napirend egyidejű írásbeli vagy elektrnikus közlésével, melyhez mellékelni kell az ülés tárgyát képező írásbeli anyagkat. (3) A bizttsági ülések nyilvánsak, amennyiben ez a Közösség vagy másk jgát, jgs érdekét nem veszélyezteti. (4) Zárt ülés elrendeléséről az előző bekezdésben fglalt indkk alapján a Felügyelő Bizttság elnöke jgsult dönteni. (5) A Felügyelő Bizttság ülése határzatképes, ha azn a tagk legalább 2/3-a, vagyis 2 fő jelen van. A Felügyelő Bizttság döntéseit, határzatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hzza. Szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt. Ügyrendjét maga állapítja meg. A határzatkat az érintettekkel a Felügyelő Bizttság elnöke közli írásban, utólag igazlható módn. (6) A Felügyelő Bizttság munkájáról és megállapításairól írásban tartzik a Közgyűlést tájékztatni. A Felügyelő Bizttság üléséről jegyzőkönyv készül. A bizttsági ülés jegyzőkönyvének vezetéséről a Bizttság elnöke gndskdik. A jegyzőkönyvet a jegyzőkönyvvezető, a Felügyelő Bizttság Elnöke és egy felkért jelen levő bizttsági tag írja alá. A jegyzőkönyv egy példányát minden bizttsági tag és elnökségi tag 8 munkanapn belül megkapja (7) A Felügyelő Bizttság tagjai a Közösség könyveibe, irataiba bármikr betekinthetnek, ezekről máslatt készíthetnek, a Közösség vezető tisztségviselőitől jelentést, dlgzóitól felvilágsítást kérhetnek. A Felügyelő Bizttság bármilyen körülményre irányuló vizsgálattal külső szakértőt is megbízhat.

16 16 (8) A Felügyelő Bizttság köteles az intézkedésre jgsult vezető szervet tájékztatni, és annak összehívását kezdeményezni, ha arról szerez tudmást, hgy - a szervezet működése srán lyan jgszabálysértés vagy a szervezet érdekeit egyébként súlysan sértő esemény (mulasztás) történt, amelynek megszüntetése vagy következményeinek elhárítása, illetve enyhítése az intézkedésre jgsult vezető szerv döntését teszi szükségessé. - a vezető tisztségviselők felelősségét megalapzó tény merült fel. (9) Az intézkedésre jgsult vezető szervet a felügyelő szerv indítványára - annak megtételétől számíttt harminc napn belül - össze kell hívni. E határidő eredménytelen eltelte esetén a vezető szerv összehívására a Felügyelő Bizttság is jgsult. (10) Ha az arra jgsult szerv a törvényes működés helyreállítása érdekében szükséges intézkedéseket nem teszi meg, a Felügyelő Bizttság köteles haladéktalanul értesíteni a törvényességi felügyeletet ellátó szervet. (11) Nem lehet a Felügyelő Bizttság tagja és/vagy elnöke az Egyesület Elnöke, Elnökségi tagja vagy azk közeli hzzátartzója. (12) Nem lehet a felügyelő szerv elnöke vagy tagja, illetve könyvvizsgálója az a személy, aki - a vezető szerv elnöke vagy tagja, - a közhasznú szervezettel a megbízatásán kívüli más tevékenység kifejtésére irányuló munkavisznyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jgvisznyban áll, ha jgszabály másképp nem rendelkezik, - a közhasznú szervezet cél szerinti juttatásából részesül - kivéve a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető nem pénzbeli szlgáltatáskat, és a társadalmi szervezet által tagjának a tagsági jgviszny alapján nyújttt, létesítő kiratnak megfelelő cél szerinti juttatást -, illetve - a fenti pntkban meghatárztt személyek hzzátartzója. (12) Nem lehet az elnöke vagy tagja a Felügyelő Bizttságnak az, akire vnatkzóan az évi CLVI. Tv. 8. (2) bekezdés szerint értelmezhető összeférhetetlenség áll fenn. 10. Tagzatk (1) A Közösség a tevékenységének elősegítése érdekében az alábbi 3 Tagzatt hzza létre a) közszféra tagzat b) civil szféra tagzat c) üzleti szféra tagzat (2) Az egyes Tagzatk pnts körülírásáról a 93/2007 FVM számú rendelet jelen Alapszabály 5.. (5) bekezdésében hivatkztt 2. -ának tt megjelölt pntjai rendelkeznek.

17 17 (3) A Tagzatk Közösségen belüli megszlása a következő: a) közszféra maximum 40%-ban b) a civil- és üzleti szféra együttesen minimum 60%-ban képviselteti magát (4) A Felügyelő Bizttságban és a bizttságkban történő részvétel kivételével (mely szervekben nem szükségszerű, hgy minden Tagzat képviseltesse magán) minden Tagzat képviseltetheti magát a Közösség minden fórumán az alapszabályban lefektetett arányk mentén és az erre jelölt és a Közgyűlés által megválaszttt képviselői útján. Minden Tagzat jgsult tagjai közül jelölni legalább 1 személyt a jelen Alapszabály 6.. (2) bekezdés c) pntja szerinti bizttság elnöki (alelnöki) illetve tagi tisztségére, mely bizttság elnökét (alelnökét) és tagjait a Közgyűlés választja meg titks szavazással, az összes tag létszámára vetített többségi döntéssel. (5) A Tagzatk hatásköre az alábbiakra terjed ki: a) javaslattétel a szervezeti és működési szabályzat tervezetének valamint az Alapszabály módsítás tervezetének tartalmára, a tervezetekkel kapcslats tagzati vélemény kialakítása; b) az Elnökség (elnök, 2 alelnök, 7 elnökségi tag) tagjainak jelölése valamint a felügyelő bizttsági elnök, a munkaszervezet vezetője és a felügyelőbizttsági elnök és tagk illetőleg a bizttsági elnök (alelnök) és bizttsági tagk jelölése a jelen Alapszabályban fglaltak szerint; c) javaslattétel a bizttságk létrehzására; d) javaslattétel és véleményalktás minden, a Közgyűlés, az Elnökség vagy a Felügyelő Bizttság hatáskörébe tartzó kérdéssel összefüggésben; e) mindazn ügyben való döntés, javaslattétel, véleményalktás, amellyel összefüggésben az Alapszabály vagy belső szabályzat így rendelkezik. (6) A Tagzatk ülései szükség szerint, de évente legalább egy alkalmmal kerülnek megtartásra. Az egyes Tagzatk az alakuló közgyűlés kivételével - külön üléseznek. (7) A Tagzatk ülését a Közösség megalakulását követően a Közösség elnöke a napirend megküldésével írásban a tervezett ülés időpntját legalább 8 nappal megelőzően hívja össze a közösség székhelyére vagy más erre megfelelő helyre. (8) A Tagzat ülése határzatképes, ha azn tagjainak legalább 50%-a plusz 1 fő jelen van. A Tagzat ülését az ülésen megválaszttt levezető elnök vezeti. A Tagzat ülésén a Tagzat természetes személy tagja kizárólag személyesen vehet részt, a nem természetes személy tagt az ülésen törvényes képviselője vagy a törvényes képviselő által szabályszerűen, írásban meghatalmaztt személy képviselheti. A képviselő jgsultságát a levezető elnök ellenőrzi. (9) A Tagzat döntéseit nyílt szavazással, az adtt Tagzathz tartzó összes tag többségének támgató szavazata alapján hzza meg, ide nem értve a vezető tisztségviselők, felügyelő bizttsági elnök és tagk valamint a bizttsági elnökök (alelnökök), tagk jelölését, amellyel kapcslats jelölési szavazás ugyanilyen többségi arányban aznban titksan, szavazócédulák segítségével történik. A szavazócédulákat a levezető elnök sztja szét és gyűjti be valamint megállapítja a szavazás eredményét.

18 18 (10) A személyi javaslatkat a levezető elnök vagy akadályztatása esetén az általa erre felkért tagzati tag adja át a Közgyűlésen a Szavazatszámláló Bizttságnak. A tagzat üléséről jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet a tagzati ülés levezető elnöke és egy tagzati tag hitelesít. A jegyzőkönyv mellékletét képezi a tagzati ülés jelenléti íve. (11) Az alakuló közgyűlésen a tagzati közreműködéssel összefüggésben a 10.. (5)-(9) bekezdései azzal az eltéréssel alkalmazandók, hgy a) nem kerül sr külön tagzati ülések megtartására, hanem a tagzatk jelölési döntéseiket az alakuló közgyűlés színhelyén elkülönülve hzzák meg, b) külön tagzati ülési jegyzőkönyv és jelenléti ív nem kerül rögzítésre, a tagzati jelölések eredményeit az alakuló közgyűlési jegyzőkönyv tartalmazza, az alakuló közgyűlés jelenléti íve pedig tagzati bntásban kerül rögzítésre és aláírásra. V. Fejezet A Közösség vezető tisztségviselői, feladat- és hatáskörük 11. (1) A Közösség vezető tisztségviselői az Elnök, a 2 alelnök, az elnökségi tagk és a munkaszervezet vezetője, akiket a Közgyűlés - a munkaszervezet vezetője kivételével - 4 évre választ a választás rendjére vnatkzó szabályk szerint (az alakuló közgyűlés által megválasztásra kerülő tisztségviselők megbízatása május 31-ig tart). A Közösség mint társadalmi szervezet ügyintéző és képviseleti szervének tagja az lehet, aki a közügyek gyakrlásától nincs eltiltva, és a) magyar államplgár, b) a szabad mzgás és tartózkdás jgával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkdásáról szóló törvényben meghatárzttak szerint a szabad mzgás és tartózkdás jgával rendelkezik, vagy c) a harmadik rszágbeli államplgárk beutazásáról és tartózkdásáról szóló törvény hatálya alá tartzik, és bevándrlt vagy letelepedett jgállású, illetve tartózkdási engedéllyel rendelkezik. (2) Az Elnök feladat- és hatásköre: a) tagja az Elnökségnek; b) Az elnök a Közösséget önállóan képviseli. Megbízása vagy akadályztatása esetén e képviseletet az alelnökök bármelyike önállóan illetve az alelnökök akadályztatása esetén 2 elnökségi tag együttesen látja el. c) összehívja és vezeti a Közgyűlést és az Elnökség üléseit, szervezi azk munkáját; d) intézkedik és dönt a Közgyűlés, az Elnökség által hatáskörébe utalt ügyekben; e) felügyeli a Közösség gazdasági ügyeinek alakulását; f) tevékenységéről beszáml az Elnökség srn következő ülésén;

19 g) a Közösség bankszámlája felett egy alelnökkel együttesen rendelkezik; h) felvilágsítást, tájékztatást ad a Közösség tevékenységéről; i) gndskdik a közgyűlés és elnökség határzatainak végrehajtásáról; 19 j) gndskdik a 1698/2005/EK rendelet által átfgtt III. és/vagy IV. tengelyes intézkedések végrehajtása érdekében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által delegált feladatk ellátásáról, mely hatáskört az elnökség és a közgyűlés nem vnhat el; k) gndskdik a 1698/2005EK rendelet III. és/vagy IV. tengelyes végrehajtása érdekében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által delegált feladatk ellátásáhz szükséges támgatási és kifizetési kérelmek benyújtásáról. l) munkáltatói jgkat gyakrl az egyesület munkaszervezet vezetője felett. m) Az elnök megállapdást köt a Közösség által nyújttt szlgáltatásk igénybe vételének feltételeiről, harmadik személyekkel szerződést köt. Az elnök akadályztatása esetén teljes hatáskörben az alelnökök bármelyike önállóan látja el az elnök feladatait. (3) A Közösség alelnökeinek feladatai: a) tagjai az Elnökségnek; b) az Elnök által meghatárztt területeken közreműködnek a Közösség irányító tevékenységében; c) az Elnököt akadályztatása esetén teljes hatáskörben önállóan helyettesítik. d) mindazn feladatk ellátása, melyeket a jelen Alapszabály az alelnökök hatáskörébe utal. (4) Az Egyesület tisztségviselői (Elnökség, Felügyelő Bizttság tagjai) tevékenységüket térítési díj nélkül látják el. A tisztségviselők az Egyesület érdekében flytattt tevékenységük srán felmerült kiadásaikkal összefüggésben költségtérítésben részesülhetnek. A munkaszervezet feladatait és működését a szervezeti és működési szabályzat rögzíti. VI. Fejezet A Közösség vagyna, gazdálkdása 12. (1) A Közösség vagyna bevételeiből, a rendelkezésre álló ingatlankból és pénz- valamint egyéb eszközökből áll. (2) A Közösség bevételei: - a tagk tagdíjbefizetései, - különböző admányk, támgatásk, cél szerinti juttatásk,

20 20 (3) A Közösség tagjai által fizetendő és kétévente felülvizsgálandó tagdíj mértéke: 6000 Ft/év/tag egységesen (4) A Közösség vállalkzási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében azkat nem veszélyeztetve végez, gazdálkdása srán elért eredményét nem sztja fel, azt a létesítő kiratában meghatárztt tevékenységre frdítja, akként, hgy a Közgyűlés által meghatárztt részét évente, az éves eredmény elszámlását követően tartaléklni kell, másik része a Közösség céljaira felhasználható. (5) A Közösség gazdálkdása srán elért eredményét nem sztja fel, azt az Alapszabályban meghatárztt tevékenységére frdítja. (6) A Közösség befektetési tevékenységet nem végez, így befektetési szabályzat-készítési kötelezettsége nincsen. Abban az esetben, ha a Közösség a későbbiekben befektetési tevékenységet kíván végezni, ennek előzetes feltétele a befektetési szabályzat Közgyűlés általim elfgadása. (7) A Közösség az államháztartás alrendszereiből - a nrmatív támgatás kivételével - csak írásbeli szerződés alapján részesülhet támgatásban. A szerződésben meg kell határzni a támgatással való elszámlás feltételeit és módját. Az igénybe vehető támgatási lehetőségeket, azk mértékét és feltételeit a sajtó útján nyilvánsságra kell hzni. A Közösség, mint közhasznú szervezet által nyújttt cél szerinti juttatásk bárki által megismerhetők. (8) A Közösség a felelős személyt, a támgatót, az önkéntest valamint e személyek hzzátartzóját - a bárki által megkötés nélkül igénybe vehető szlgáltatásk, illetve a társadalmi szervezet által tagjának a tagsági jgviszny alapján nyújttt, létesítő kiratnak megfelelő juttatásk kivételével - cél szerinti juttatásban nem részesítheti. (9) A Közösség váltót, illetve más hitelvisznyt megtestesít ő értékpapírt nem bcsáthat ki. (10) A Közösség vállalkzásának fejlesztéséhez közhasznú tevékenységét veszélyeztető mértékű hitelt nem vehet fel; az államháztartás alrendszereiből kaptt támgatást hitel fedezetéül, illetve hitel törlesztésére nem használhatja fel. (11) A Közösségre irányadó beszámlási és nyilvántartási szabálykra az évi CLVI. törvény ai az irányadók. (12) A Közösség a működéshez nem szükséges ingatlanait bérbeadás vagy más alkalmas módn hasznsíthatja. (13) A közhasznú szervezet a közhasznú jgállásának megszűnésekr köteles esedékes köztartzásait rendezni, illetőleg közszlgáltatás ellátására irányuló szerződéséből eredő kötelezettségeit időaránysan teljesíteni.

21 21 (14) A Közösség közhasznúsági jelentését a hnlapján hzza nyilvánsságra. (15) A Közösség szlgáltatásait bárki megkötés nélkül igénybe veheti. VII. Fejezet A KÖZÖSSÉG MEGSZŰNÉSE 13. (1) A Közösség megszűnik abban az esetben, ha: felszlását a legfelsőbb szerve kimndja, más egyesülettel való egyesülését a legfelsőbb szerve kimndja, az arra jgsult szerv felszlatja, az arra jgsult szerv a megszűnését megállapítja. (2) Megszűnés esetén vagynáról a Közgyűlés rendelkezik. A megszűnéssel kapcslatsan az Elnökség jár el. Vagynát a hitelezők és a kötelezettségek kielégítése utána, csak a hasnló célk érdekében tevékenykedő egyesület vagy alapítvány javára lehet felhasználni. A vagyn felhasználásának módját nyilvánsságra kell hzni. VIII. Fejezet Záró rendelkezések 14. (1) A jelen Alapszabályban nem szabályztt kérdésekben a Közösség szervezeti és működési szabályzata, a Magyar Köztársaság Plgári Törvény-könyvéről szóló évi IV. törvény, az egyesülési jgról szóló évi II. törvény, valamint a közhasznú szervezetekről szóló évi CLVI. törvény, illetőleg a tvábbi vnatkzó hatálys jgszabályk rendelkezései megfelelően irányadók. (2) A Közösség Alapszabályát az alapító tagk Válban szeptember 2. napján tarttt megismételt alakuló közgyűlése egyhangú határzattal jóváhagyta. (3) Azkban a kérdésekben, amelyekről az alapszabály, illetve az ügyrend, a szervezeti és működési szabályzat nem rendelkezik, a társadalmi szervezetekre és a közhasznú szervezetekre vnatkzó jgszabálykat kell alkalmazni. Vál, nvember 5.. Tóth Ferencné a Közösség Elnöke Vál Község Önkrmányzat mint tag plgármestereként

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség

Varga Gyula Észak-Alföldi Regionális Folklórszövetség A Varga Gyula Észak-Alföldi Reginális Flklórszövetség ALAPSZABÁLYA Debrecen 2005. július 11. ALAPSZABÁLY Az alapító tagk a Hajdú-Bihar Megyei Néptáncszövetség Alapszabályának módsításáról döntöttek, így

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege ALAPSZABÁLY A Fővársi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módsíttt és azzal egységes szerkezetbe fglalt szövege 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Blue Dlphin -

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

A l a p s z a b á l y a

A l a p s z a b á l y a A Magyar Senir Glfzók Társaságának A l a p s z a b á l y a 1. A Magyar Senir Glfzók Társasága (a tvábbiakban: Társaság) a hatálys magyar jg szerint létrehztt civil szervezet (egyesület). 2.1. A Társaság

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

Alpokalja Ikva mente Leader Egyesület Alapszabály

Alpokalja Ikva mente Leader Egyesület Alapszabály Módosított, módosítás időpontja: 2011. július 8. Alpokalja Ikva mente Leader Egyesület Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, céljai 1. Az egyesület neve: Alpokalja Ikva mente Leader Egyesület (a

Részletesebben

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET

ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET 1 ANGYALFÖLDI SPORTISKOLA ÉS DIÁKSPORT EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETŰ ALAPSZABÁLYA Az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támgatásáról 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

A Biblia Szövetség alapszabálya

A Biblia Szövetség alapszabálya A Biblia Szövetség alapszabálya I. Bevezető rész 1.. Az alapítók az egyesület céljának elérése végett azkat a keresztyén hitre juttt egyháztagkat kívánják a szervezetbe összefgni, - akik készek munkálni

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések

ALAPSZABÁLY. Általános Rendelkezések ALAPSZABÁLY Általáns Rendelkezések AZ EGYESÜLET NEVE: Pestszentimrei Nagycsaláds Egyesület AZ EGYESÜLET RÖVID NEVE: PNE. AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: Budapest XVIII. Kerület, Slymász u. 3 AZ EGYESÜLET LEVELEZÉSI

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Egy Jobb Életért Közhasznú Egyesület BEVEZETÉS Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a Egy Jobb Életért Közhasznú Egyesület (EJÉKE) szervezeti és működési viszonyainak

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ( módosításokkal egységes szerkezetben )

ALAPÍTÓ OKIRAT ( módosításokkal egységes szerkezetben ) ALAPÍTÓ OKIRAT ( módsításkkal egységes szerkezetben ) Amely abból a célból készült, hgy az 1. pntban megjelölt alapítók az 1959. évi IV. törvény a Plgári Törvénykönyv 74/A -a és a közhasznú szervezetekről

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Elnökségének Ügyrendje I. Az Elnökség és tagjai 1.1 Az IPA Magyar Szekció (a tvábbiakban: Magyar Szekció) Elnöksége (a tvábbiakban: Elnökség) a Magyar Szekció ügyintéző és képviseleti

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y a módsításkkal egységes szerkezetben I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y a módsításkkal egységes szerkezetben I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya

Duna Charta Egyesület. Alapszabálya A Duna Charta Egyesület Módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya A Duna Charta Egyesület (bírósági lajstromszáma: Pk.60830/2002) 2009. évi rendes Közgyűlésén 2009. január 21-én és a közhasznú

Részletesebben

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére

Előterjesztés Medina Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Előterjesztés Medina Község Önkrmányzat Képviselő-testülete 2015. április 2-án tartandó ülésére Tárgy: Helyi civil szervezetek számára 2015. évi működési pályázat meghirdetése Előterjesztő és előadó: Vén

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MOTOROS KÖNNYŰREPÜLŐ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA Jóváhagyta: a 2005. április 8-i közgyűlés Egységes szerkezetbe foglalt alapszabály I. Általános rendelkezések: A Szövetség neve: Motoros Könnyűrepülő Szövetség

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y I. A kamara jgi frmája, neve és székhelye 1. A kamara az egyesülési jgról, a közhasznú jgállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támgatásáról alkttt 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege.

K Á V A Kulturális Műhely. Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. A K Á V A Kulturális Műhely Alapszabályának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyeseület neve: KÁVA Kulturális Műhely 2. Az egyesület székhelye: 1022

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv

ALAPÍTÓ OKIRAT. Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv ALAPÍTÓ OKIRAT Amely abból a célból készült, hogy az alábbiakban megjelölt alapító a Polgári Törvénykönyv 74/A-74/F. -ai, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. Évi CLVI. Tv. alapján tartós közérdekű

Részletesebben

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya

A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabálya A Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Alapszabályát célkitűzéseinek megfelelően, az egyesület működésének biztosítása, a tagok jogai és kötelezettségei

Részletesebben

Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya

Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya Rubato Művészeti Egyesület Alapszabálya A Rubato 1 Művészeti Egyesület 2008. március 31-én az alapító tagok közgyűlésén Alapszabályát a következőkben állapítja meg. I. Általános rendelkezések Az Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere:

ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalása. Az Egyesület címere: Nytsz.: 1/2014 1 EGED FUTÓ KLUB ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalása Az Eged Futó Klub a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPÍTÓ OKIRAT ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPÍTÓ OKIRAT I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az alapító abból a célból, hogy az enyhe értelmi fogyatékos gyermekek neveléséhezoktatásához a városban megfelelő körülményeket biztosítson, létrehozza közalapítványt.

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11.

Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT. 2012. október 11. Egységes szerkezetbe foglalt ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. október 11. 1 Alulírott alapító a Ptk. 74/A-G -ai alapján a következők szerint rögzíti egységes szerkezetben 2012. október 11. a Sárospataki Theologiai

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület)

Alapszabály I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Az Egyesület neve: VAGYUNK Otthontalan Művészek Önsegítő Egyesülete (a továbbiakban: Egyesület) Alapszabály A csatolt jelenléti ívvel igazolt tagok az 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján az alábbi egyesületet hozzák létre (A 2006. december 12-én és 2007. február 28-án. kelt módosításokkal

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 31-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. január 31-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Budapest Fővárs IX. Kerület Ferencvárs Önkrmányzata Iktató szám: 14/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2014. január 23-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az önkrmányzat adósságának

Részletesebben

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI az Európai Területi Társulásk gazdálkdásának ellenőrzése srán Dr. Tari Beatrix fősztályvezető, Krmányzati Ellenőrzési Hivatal 2016. szeptember

Részletesebben

1. A közalapítvány elnevezése: Törökkoppányi Iskoláért Közalapítvány. 2. A közalapítvány székhelye: 7285 Törökkoppány, Kossuth Lajos utca 66.

1. A közalapítvány elnevezése: Törökkoppányi Iskoláért Közalapítvány. 2. A közalapítvány székhelye: 7285 Törökkoppány, Kossuth Lajos utca 66. ALAPÍTÓ OKIRAT Törökkppány Község Önkrmányzatának Képviselő-testülete, mint alapító - A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vnatkzó rendelkezései alapján a 73/1993.(XI.29.) számú képviselőtestületi

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg.

Jegyzőkönyv, A közgyűlés egyhangú határozattal levezető elnöknek Lovász Lászlót választja meg. Jegyzőkönyv, amely a Budai Polgárok Társasága 2010. március 30. napján 17 órakor tartott közgyűléséről készült. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint 13 fő: A közgyűlés egyhangú határozattal levezető

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében

ALAPSZABÁLY. I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében ALAPSZABÁLY Az egyesület neve: Állatvédő Egyesület Székhelye: a mindenkori elnök címe I. Az Egyesület kiemelten közhasznú működési céljai és feladatai azok megvalósítása érdekében a.) A közhasznú szervezetekről

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA A ETYEKI FUTÓK EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület neve: Etyeki Futók Egyesülete Az Egyesület jogi személy. 2. Az Egyesület székhelye: 2091 Etyek, Magyar utca 50. 3. Az Egyesület célja: Az Etyeken

Részletesebben

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A

EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A EGYESEK IFJÚSÁGI EGYESÜLET A L A P S Z A B Á L Y A 1. Az Egyesület neve: Egyesek Ifjúsági Egyesület 2. Székhelye: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 4-6. I. 14. 3. Alapításának ideje: 2000.április.1. 4.

Részletesebben

Alapszabály. 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület. 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6.

Alapszabály. 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület. 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6. Alapszabály 1. A társadalmi szervezet neve: Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület 2. Székhelye: 4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6. 3. Az Egyesület bélyegzője: Névvel, székhellyel, adószámmal ellátott kör

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya

A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET. Alapszabálya A SZENTENDREI REFORMÁTUS GIMNÁZIUMÉRT ÉS KOLLÉGIUMÉRT EGYESÜLET Alapszabálya A Szentendrei Református Gimnáziumért és Kollégiumért Egyesület közgyűlése az Egyesület székhelyének megváltozására tekintettel

Részletesebben

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Alapszabály. (2) Az Egyesület székhelye: 9700 Szombathely, Bolyai u 11. NymE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Alapszabály A Bolyais Szülők Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 61-64. -ai

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása

ALAPSZABÁLY. I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása 1 ALAPSZABÁLY I. Az egyesület neve, székhelye és jogállása 1. Az egyesület Neve: Magyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület 2. Az egyesület rövidített neve: MOVKE 3. Az egyesület székhelye: 2000.

Részletesebben

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Közhasznú Egyesülete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépett: 2008. július 4-én Érvényes: visszavonásig Jóváhagyta: Magyarországi Iskolai Szociális Munkások

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja

ALAPSZABÁLY. A társadalmi szervezet neve, székhelye és célja ALAPSZABÁLY melyet a tagok az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény rendelkezései alapján 1994. szeptember 30. napján elfogadtak, majd többször módosítottak, legutoljára 2013. február 16. napján,

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y A L A P S Z A B Á L Y 1. Általános rendelkezések A jelen alapszabályt elfogadó tagok a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. tv.), az egyesülési jogról szóló törvény (1989. évi II. tv.), a társadalmi szervezetek

Részletesebben

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje

A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának ügyrendje LAKY ILONKA ÁLTALÁNOS ISKOLA KIK azonosító: 135 006 OM- azonosító: 032 496 2233 Ecser, Rákóczi u. 1-3. Tel/Fax: 06-29- 335-164; e-mail: iskola@ecser.hu A Laky Ilonka Általános Iskola Intézményi Tanácsának

Részletesebben

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány

ELTE TTK Hallgatói Alapítvány ELTE TTK Hallgatói Alapítvány 1990. november 20-án kelt Alapító Okirata egységes szerkezetben a 2013. március 12-én és április 15-én kelt módosításokkal. Az alapítók jelen okirattal a Polgári Törvénykönyv

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

- Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység

- Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Új Világ Közhasznú Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 5650 Mezőberény, Kereki utca 60. 3. Cél, közhasznú tevékenységek 3.1.Cél: Hátrányos

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. október 24- i ülésére Tárgy: A Zirci Erzsébet Kórház Alapítvány alapító okiratának módosítása Előterjesztés tartalma: határozati

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 10 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 10 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. június 25. 10 óra 30 perces kezdettel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 1035 Budapest, Raktár utca 1. szám alatt. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA Nemzeti LEADER Kézikönyv LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA MELLÉKLETEK DÉLI NAPFÉNY LEADER EGYESÜLET 2014-2020 2016.ÁPRILIS Mellékletek 1. sz. melléklet A Déli Napfény LEADER Egyesület tervezési területe

Részletesebben

CSEPELI SZALON KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

CSEPELI SZALON KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET CSEPELI SZALON KULTURÁLIS KÖZHASZNÚ EGYESÜLET Alulírott Alapítók közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság 1959. évi IV. törvény ide vonatkozó rendelkezései

Részletesebben

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály

ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Alapszabály ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1.1. Az Egyesület neve: ÉRTEM Értelmes Tervezettség Mozgalom Egyesület. Rövid neve: Értem Egyesület 1.2. Az

Részletesebben

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei

ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY. I. Általános rendelkezések. II. Az egyesület célja, tevékenységei ISZKASZENTGYÖRGYI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDŐ EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Iszkaszentgyörgyi Természet- és Környezetvédő Egyesület Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete

Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete Alapszabály Az Euroatlanti Fiatalok Külpolitikai Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV

Részletesebben

Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED

Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED Pro Physica Hallgatói Alapítvány SZEGED Alapító Okirat Ezen Alapító Okirat a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi törvény IV.74/A paragrafusa alapján, önálló jogi személyként működő alapítvány létrehozása

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 VADVIRÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.1. A szervezet neve VADVIRÁG EGYESÜLET 1.2. Székhelye: 7621 Pécs, Szent István tér 17 Civil Közösségek Háza 1.3. Működési területe: Magyarország, különös tekintettel

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

A BÜKK-TÉRSÉGI LEADER EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A BÜKK-TÉRSÉGI LEADER EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A ALAPSZABÁLYA 2 A ALAPSZABÁLYA PREAMBULUM A Bükk-térség és az Észak-magyarországi régió felzárkóztatásának elősegítése az Európai Uniós fejlettséghez, kiemelten az Egyesületet létrehozó Helyi Közösséget

Részletesebben

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács

Hajdúböszörményi Tankerületi Központ Középkerti Általános Iskola 4220 Hajdúböszörmény, Erdély u. 37. Intézményi Tanács Intézményi Tanács Köznevelési törvény (2011. évi CXC. törvény) 73. (3) Az iskolában a helyi közösségek érdekeinek képviseletére a szülők, a tanulók, a nevelőtestület, az intézmény székhelye szerinti települési

Részletesebben

Ékszer Egyesület. Alapszabály

Ékszer Egyesület. Alapszabály Ékszer Egyesület Alapszabály Az Ékszer Egyesület közgyûlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetõleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvérõl szóló 1959. évi IV. törvény, a közhasznú

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

Testületi ülés. 2015. március 23. Rendelet:--ig. Határozat:17-19-ig

Testületi ülés. 2015. március 23. Rendelet:--ig. Határozat:17-19-ig -- - ----- Testületi ülés 2015. március 23. Rendelet:--ig Határzat:17-19-ig Tartalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék 2 17/2015(111.23.) számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 2015. évi Parlagfű-mentesítési

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala ÁKR tájékztató kérelemre indult eljárásk esetén Budapest Fővárs Krmányhivatala KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 A szlgáltató krmányhivatali és közigazgatási mdell bevezetése Ügyintézési határidőt beflyásló,

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA

A p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y Egyesület ALAPSZABÁLYA A "p(mszem KÖZÖSSÉGI MOHEL Y" Egyesület ALAPSZABÁLYA Amelyet a Polgári Törvényk6nyvröJ szóló többször módosftott 1959. évi IV.tv. 61-64. -ai, az Egyesülési Jogról szóló 1989. évi II. tv., valamint a 2007.óktóber

Részletesebben

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY

MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE. Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY MAGYAR NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK EGYESÜLETE Hungarian Educational Research Association HERA ALAPSZABÁLY Budapest, 2012. 1 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló

Részletesebben

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Alapszabály A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT

BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT A BELSŐ MOSOLY KÖZHASZNÚ EGYESÜLET A TERMÉSZETES ÉLETMÓDÉRT Alapszabálya 1122 Budapest, Maros u. 31. Egységes szerkezetben az Egyesület Közgyűlése által elfogadott módosításokkal. 2013. január 12. 2 ALAPSZABÁLY

Részletesebben

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére.

(1) Az Egyesület neve: Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület. (4) Az Egyesület működési területe kiterjed a Magyar Köztársaság egész területére. s Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület Alapszabály A Magyar Szolárium Üzemeltető Egyesület alakuló Közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről

Részletesebben

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések

Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége ALAPSZABÁLYA. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. I. Általános rendelkezések Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségének ALAPSZABÁLYA módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva I. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve és székhelye: Az egyesület neve:

Részletesebben

Alapszabály. Általános rendelkezések

Alapszabály. Általános rendelkezések Alapszabály 1 Általános rendelkezések A jelen alapszabályt elfogadó tagok a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. tv.), az egyesülési jogról szóló törvény (1989. évi II. tv.), a társadalmi szervezetek nyilvántartásának

Részletesebben

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya

A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya A Csepeli Kertbarát Kör Egyesület Alapszabálya I. Általános rendelkezések 1.) Az egyesület neve: Csepeli Kertbarát Kör Egyesület (továbbiakban egyesület) 2.) Rövidített neve: CSKK 3.) Az egyesület székhelye:

Részletesebben

Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület Alapszabály

Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület Alapszabály Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület Alapszabály A Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény (a továbbiakban: Etv.), illetőleg

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY BÉKÉSCSABAI KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY A Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület 2009. március 21. napján megtartott közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg

Részletesebben