Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról"

Átírás

1 Tájékztató ÖFR Verzióváltásról február december nvember JELZÉSEIKET, KÉRDÉSEIKET AZ fr@nrszh.hu CÍMEN VÁRJUK. TÁMOP / Nemzeti Rehabilitációs és Szciális Hivatal Prjekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy utca 15. Telefn: (1) Fax: (1) prjektirda@nrszh.hu

2 2015. február 12. Az ÖFR Verziószáma: Örökbefgadható gyermekek adatainak rögzítése Az ÖFR-ben a Munkaflyamat Ügylet indítása funkcióval válasszuk az Ügylet kategóriák közül a Gyermek adatkat, az Ügylet típusánál a Gyermek rögzítését. Indítsuk el a rögzítést. 2 A gyermek adatk rögzítése egylépéses flyamat. Az adatk bármikr módsíthatók, kiegészíthetők, javíthatók. Az örökbefgadható gyermek adatait az alábbi füleken kell rögzíteni: Gyermek Gyermek jellemzők Szülők Testvérek (RK) Testvérek (RB) Örökbefgadhatóság Gndzási helyek Hatósági döntések Nem kötelező iratk Gyermek fülön az alábbi mezők kitöltése kötelező: Személyi adatk Családi név Utónév Születési családi név Születési utónév Születési idő Születési hely Gyermekvédelmi gyám Gyermekvédelmi gyámi feladatk ellátásának kezdete Családi név Utónév

3 Gyermek jellemzői fülön az alábbi mezők kitöltése kötelező: Ellátási szükséglet típusa Ellátási szükséglet altípusa A gyermek egészségi állapta, fejlődése, személyisége, magatartása, szkásai Tanulmányi eredménye, neveltsége, nemzeti, etnikai, vallási, kulturális szükségletei Egyéb igénye, szükséglete Gyermek kapcslatai (nagyszülőkkel, testvérekkel, stb) 3 Szülők fülön nincsenek kötelező mezők A testvérkapcslatkat az ÖFR autmatikusan felépíti, ha a szülők alábbi adatai kitöltésre kerülnek: Családi név Utónév Születési idő Születési hely Születési családi név Születési utónév Anyja családi neve Anyja utóneve Ha a testvérkapcslatk miatt szükséges mezők kitöltése nem történt meg (családi név, utónév, születési idő, születési hely, születési családi név, születési utónév, anyja családi neve, anyja utóneve), akkr a lap alján lévő pipa jelöléssel jelezzük ennek tudmásul vételét. Figyelem! Az Örökbefgadás előkészítése flyamatban csak akkr jelennek meg az ÖFR-ben a testvérek is, ha az Örökbefgadható gyermekek rögzítésekr a szülők aznsítása megtörténik, és az ÖFR autmatikusan felépíti a testvérkapcslatkat! Krábban az ÖFR-be már rögzített szülő kiválasztása Ha a Krábban az ÖFR-be nem rögzített szülő rögzítése pipát kivesszük, a Szülő (kiválasztása) mező aktív lesz. A szülőket a családnevük alapján lehet kiválasztani az adatbázisból.

4 Pntsan egyeztessük az adatkat, hgy a megfelelő szülőt válasszuk ki! 4 Hiánys adatk esetén az aznsító szám segíthet az aznsításban: A betöltött adatmezőket ellenőrizzük! Figyelem! A keresés az rszágs adatbázisban történik! Kérjük, hgy a betöltött adatkat csak abban az esetben egészítsék ki, módsítsák, ha a kiválaszttt szülő adatairól bizts infrmációkkal rendelkeznek! Ha az egyik testvérnél a Szülő fülön az adatkat módsítják, az az rszágs adatbázisban is módsításra kerül, és az átírt adatk jelennek meg a testvéreknél is.

5 Testvérek (RK) fülön kötelező a kitöltése ha rögzítünk nem szakellátásban nevelkedő gyermeket: családi név utónév születési idő gyermek neme közös anya közös apa Kinek a gndzásában nevelkedik Betegségek, fgyatéksságk 5 Testvérek (RB) fülön, ha a testvérkapcslatk felépültek: (A testvérkapcslatkat az ÖFR autmatikusan felépíti, ha a szülők szükséges adatai kitöltésre kerültek) Együtt fgadhatóak örökbe Örökbefgadhatóság fülön az alábbi mezők kitöltése kötelező: A gyermek örökbefgadhatóvá válásának körülményei A gyermek örökbefgadása javaslt-e Ha nem javaslt: Miért nem javaslt Örökbefgadhatóság ka Örökbefgadhatósági k beálltának időpntja Örökbefgadás módja Örökbefgadhatónak nyilvánítás esetén meddig Az örökbefgadhatóvá válásról rendelkező hatósági döntések adati: A gyámhivatal megnevezése Határzat száma Határzat kelte Határzat jgereje Gndzási helyek fülön az alábbi mezők kitöltése kötelező: Gndzási hely típusa Gndzási hely neve Mióta van ezen a gndzási helyen Hatósági döntések fülön kötelező a kitöltése ha rögzítünk hatósági döntést: Döntés típusa

6 Ideiglenes hatályú elhelyezés esetén Elrendelő hatóság típusa Határzat száma Határzat kelte Nevelésbe vétel esetén Gyámhivatal megnevezése Határzat száma Határzat kelte Határzat jgereje 6 Rögzítés befejezése Ha minden kötelező mezőt kitöltöttünk, kattintsunk a Lezárás gmbra. A gyermek ezzel bekerül a Nyilvántartásba.

7 2014. december 3. Az ÖFR Verziószáma: Visszavnás Az ÖFR-ben a Munkaflyamat Ügylet indítása funkcióval elindíttt alkalmassági flyamatt lehetőségünk van visszavnni. Az ügylet lezárásáig bármikr sr kerülhet az elindíttt flyamat visszavnására. 7 Figyelem! A Visszavnással kizárólag az általunk kiválaszttt flyamatt / részflyamatt vnjuk vissza. Ha Alkalmassági vizsgálatt indítttunk, és az elkezdett rögzítést még nem zártuk le (nincs a Nyilvántartásban, csak a Saját feladataimban található meg), az alkalmasságt vnhatjuk vissza. Visszavnás után ez az alkalmasság be sem kerül a nyilvántartásba. Ha Felülvizsgálat, Meghsszabbítás, Illetékességváltás, Ismételt alkalmassági vizsgálat részflyamatt indítttunk, akkr az elindíttt részflyamatt vnjuk vissza, az alkalmasság tvábbra is a nyilvántartásban marad. A krábbi Technikai törlés funkció ezzel kivezetésre került. A flyamat megszüntetéséhez válasszuk ki a Munkaflyamat főmenüt, majd a Saját feladataim menüpntt. Szűrjünk az Ügylet kategória listában az Alkalmassági vizsgálatkra. A Visszavnás feladatk kizárása mezőből vegyük ki a pipát, hgy a találati listában megjelenjenek a Visszavnás feladatk.

8 A megjelenő listából keressük ki a megadtt flyamatt, illetve feladatt. Látható, hgy minden feladathz tartzik egy ugyanlyan technikai aznsítóval rendelkező Visszavnás elnevezésű sr is. 8 A Visszavnás funkció a Saját feladataim listáján az érintett feladathz kapcslódó Visszavnás feladat megnyitásával végezhető el. Kattintsunk a Visszavnás sr elején található Ceruza iknra. A visszavnáshz a Visszavnás fülön ki kell tölteni az összes kötelező mezőt: Visszavnás napja Indklás Végül a Visszavnás gmbra kattintunk.

9 2. A nyilvántartásban szereplő alkalmasságk javítása, módsítása A nyilvántartásban szereplő örökbefgadásra váró személy adataiban szükséges váltzásk átvezetéséhez külön ügylet indítását követően van lehetőség. Javítás/Módsítás ügylet indítása 9 Munkaflyamat menü - Ügylet indítás menüpnt kiválasztása Ügylet kategória: Alkalmassági vizsgálatk Ügylet típus: Javítás/Módsítás Indítás gmbra kattintunk. Megkeressük a javítani vagy módsítani kívánt ügyet, kiválasztjuk. A javítás, módsítás flyamata A Javítás/Módsítás flyamat indítása gmbra kattintva indítjuk el a javítási vagy módsítási ügyletünket.

10 A Személyi adatk elnevezésű űrlapn kell a Módsítás kát megadni. A mező kitöltése kötelező. 10 Lehetőség van a krábban a kérelemben rögzített adatk javítására, módsítására az alábbi űrlapkn: Személyi adatk Vagyni helyzet Elvárásk Család Szakemberek. Miután a szükséges adatkat átírtuk, az űrlap jbb alsó sarkában található Adatjavításk befejezése gmbra kattintunk, mellyel az általunk módsíttt adatk bekerülnek a nyilvántartásba és a feladat ezzel lezárásra kerül.

11 3. A nyilvántartásban szereplő alkalmasságk nyilvántartásból való kivezetése Az ÖFR verziójától van lehetőség törlés ügyletet indítani, amellyel a nyilvántartásban szereplő örökbefgadásra váró szülők alkalmasságát tudjuk kivezetni a Nyilvántartásból. 11 Figyelem! Győződjünk meg arról, hgy a nyilvántartásból törölni kívánt ügyben nincsen flyamatban lévő rögzítés, vagyis a Saját feladataimban nem található az ügyhöz kapcslódó Együttműködés, Hsszabbítás, Felülvizsgálat, Ismételt alkalmassági vizsgálat, Javítás/Módsítás, Illetékességváltás részflyamat. Törlés ügylet indítása Munkaflyamat menü / Ügylet indítás menüpnt kiválasztása Ügylet kategória: Alkalmassági vizsgálatk Ügylet típus: Nyilvántartásból törlés Indítás gmbra kattintunk. Megkeressük a törölni kívánt ügyet, kiválasztjuk. Kattintsunk a Nyilvántartásból törlés flyamat indítása gmbra.

12 Törlés flyamata A Nyilvántartásból törlés flyamat indításagmbra kattintva megjelenik az Alkalmasság törlése nyilvántartásból űrlap. 12 Az Alkalmasság törlése elnevezésű űrlapn kell az Alkalmasság törlésének ka résznél az Indklást megadni. A mező kitöltése kötelező. Lehetőség van a Nem kötelező iratk fülön a törlés káhz kapcslódó iratt csatlni. A törlés elvégzéséhez az űrlap alján található Törlés gmbra kattintunk. Ezzel az adtt örökbefgadásra váró személy az Örökbefgadásra Várók Megyei nyilvántartásban a tvábbiakban nem szerepel. Figyelem! A fent leírt Visszavnással az Alkalmasság törlése nyilvántartásból részflyamat is visszavnható!

13 2014. nvember 13. Az ÖFR Verziószáma: Nymtatványnak megfelelő kitöltés az ÖFR-ben Az Alkalmasság rögzítése srán az Elvárásk fülön a nymtatványnak megfelelően került átalakításra az űrlap. 13 Az szlpk srrendje: Elfgadható Bővebb tájékztatás után döntünk Kizáró k

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. június 10.... 2 2014. május 30.... 6 2014. május 16.... 8 Jelzéseiket, kérdéseiket az

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 2014. szeptember 22.... 2 2014. július 17.... 8 2014. június 10.... 10 2014. május 30... 14 2014. május 16... 15 JELZÉSEIKET, KÉRDÉSEIKET AZ fr@nrszh.hu E-MAIL CÍMEN VÁRJUK.

Részletesebben

TÁMOP-5.4.2-12/1 Központi szociális információs fejlesztések projekt. Örökbefogadási Rendszer (ÖFR)

TÁMOP-5.4.2-12/1 Központi szociális információs fejlesztések projekt. Örökbefogadási Rendszer (ÖFR) TÁMOP-5.4.2-12/1 Közpnti szciális infrmációs fejlesztések prjekt Örökbefgadási Rendszer (ÖFR) Felhasználói kézikönyv a területi gyermekvédelmi szakszlgálatk részére verziószám 1.4 2014.któber 06. TÁMOP

Részletesebben

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) :

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) : LAKOSSÁGI JELZÁLOGKÖLCSÖN SZERZŐDÉSEK Ügyféltájékztató Flyósítás utáni flyamatk Helyrajzi szám váltzással járó hzzájárulás iránti kérelmek (ingatlanadatváltzás) Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban tájékztatást

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infkmmunikációs Szlgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csknai utca 3. Hiteles Elektrnikus Pstafiók Tárhely adminisztráció 2017. December 21. v 1.00 +36 1 459 4200 inf@nisz.hu nisz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete

ERZSÉBET-KARÁCSONY. Pályázás menete ERZSÉBET-KARÁCSONY Pályázás menete A www.erzsebettabrk.hu ldalról a PÁLYÁZATOK menüpnt alatt tud bejelentkezni az E-tábrk felületre, ahl megkezdheti jelentkezését az Erzsébet-karácsnyra. Felhívjuk szíves

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Szerviz előjegyzés modul

Szerviz előjegyzés modul Szerviz előjegyzés mdul 1 1. Beállításk... 3 Munkanap és műszak típus karbantartó mdul... 3 Felhasználók karbantartó mdul... 5 Divíziók karbantartó mdul... 6 Szerviz előjegyzés (munkaidő generálás) mdul...

Részletesebben

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó A VerdA GaraS prgram még hatéknyabb működéséhez vásárlja meg a bővített kiadású Naptár prgramt. Ebbe a verziójú Naptár prgramba van integrálva egy ks kis mdul,

Részletesebben

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül...

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül... CRM mdul 1 1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 Lekérdezés fül... 5 Személy fül... 7 Telefnszám fül... 8 Jármű fül... 9 Új gépjármű rendelés fül... 9 Használt gépjármű rendelés

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés OmniTuch 8400 Instant Cmmunicatins Suite One Number szlgáltatásk, Webes hzzáférés Gyrs kezdési segédlet R6.0 Melyek a One Number szlgáltatásk? A One Number szlgáltatásk egyéni hívásátirányítást biztsítanak,

Részletesebben

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról Tájékztató a 2015. évre vnatkzó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszlgáltatás módjáról és tartalmáról 1. BEVEZETÉS Az adatszlgáltatás jgszabályi hátterét az e-epites.hu nyitóldalán

Részletesebben

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készítette: IFSz Kft. Bevezetés Tartalm Tartalm... 2 Bevezetés... 3 Az EBT Webshp felhasználói felülete... 4 Belépés, regisztráció, adatmódsítás...4 Webshps rendelések rögzítése...8

Részletesebben

GetFit applikáció Felhasználói leírás

GetFit applikáció Felhasználói leírás Felhasználói leírás Oldal: 2 / 17 Tartalmjegyzék 1 Indítás... 3 2 Regisztráció, bejelentkezés... 3 3 Első indítás beállításk... 5 4 Dashbard... 6 5 Versenyek... 7 6 Csprtk... 9 7 Napi cél... 14 8 Tréner...

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Szombathelyi Műszaki SZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma,Szakközépiskolája és Kollégiuma. Tisztelt Szülő/Gondviselő! Szülőnél marad, kérjük őrizze meg, ne küldje vissza! Tisztelt Szülő/Gndviselő! Tisztelettel tájékztatm Önt, hgy az étkezési díj beszedése a 2019/20. tanévben is a szlgáltatást megelőzően, előzetes befizetéssel

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Adatkarbantartó - Felhasználói kézikönyv Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. Prjekt megnevezése:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Gyermekvédelmi gyámi témájú alapképzésen való részvételre Kódszáma: T5410-Gy-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Módosító ág funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015.06.23. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv II/D. kötet

Felhasználói kézikönyv II/D. kötet SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM ÖSSZEKAPCSOLÁSA ÜGYLETTEL ÚJ FOLYAMATOK (VISSZAVONÓ E- KÉRELEM) ESETÉN - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv II/D. kötet 2015.04.01.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv II/A. kötet

Felhasználói kézikönyv II/A. kötet SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM ÖSSZEKAPCSOLÁSA ÜGYLETTEL FOLYAMATBAN LÉVŐ ÜGYLETEK ESETÉN - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv II/A. kötet 2015.04.01. TÁMOP

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építtetők/meghatalmazottak részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építtetők/meghatalmazottak részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre 2017.01.01-től Építtetők/meghatalmazttak részére Frissítve: 2017. június 15. Tartalm 1. Belépés az e-építési napló alkalmazásba... 3 2. Saját

Részletesebben

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése

Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Pénzbeli és természetbeni ellátások rendszere OEP TAJ ellenőrzés működése Felhasználói kézikönyv 2015. 05. 06. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság

Részletesebben

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Elérhetősége: Kapcslat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval -> Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Megnyittt, "Küldésre megjelölt"

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

ENYIR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

ENYIR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ ENYIR FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VERZIÓ 2.3 Tartalm 1. A BELÉPÉS FOLYAMATÁNAK LEÍRÁSA... 4 1.1. Intézményi szereplő bejelentkezése... 4 1.1.1. Feladatellátási-hely meghatalmazttak rögzítése... 6 1.2. Bejelentkezés

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (E-KÉRELEM BEÉRKEZÉSE SZGYH FELADATKIOSZTÓ) Felhasználói kézikönyv I. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Cpyright 2009-2010 Dataflex Hungary Kft. Tartalmjegyzék 1 Tartalmjegyzék 1 Tartalmjegyzék... 2 2 A képernyő felépítése... 3 2.1 Főmenü... 3 2.1.1 1.... 3 2.1.2 Alaptérképek... 3

Részletesebben

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT A jelen adatvédelmi szabályzat azkat a személyes adatkat ismerteti, amelyek gyűjtésére, létrehzására (kezelésére) akkr kerül sr, amikr Ön a Be Smart Klub webldalait ( Webldalak

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását az általa közzétett álláshirdetéssel összefüggő adatkezeléssel kapcslatban. Elérhetőségeink:

Részletesebben

A Magyar Telekom Nyrt. Hello Mol! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya

A Magyar Telekom Nyrt. Hello Mol! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya A Magyar Telekm Nyrt. Hell Ml! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya 1. A jelen nyereményjáték szabályzat ( Szabályzat ) vnatkzik a Magyar Telekm Nyrt. (Cg. 01-10-041928, 1013 Budapest, Krisztina

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Tarr Kft. (Székhely: 7100 Szekszárd, Kadarka utca 18.; Cégjegyzékszám: 17-09-000720; a tvábbiakban: "Adatkezelő") tájékztatását a webldalán leadható

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr!

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr! KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA Ügyszám: 09/101-1/2011. Ügyintéző: Körtvélyfáyné dr. Sztán Kinga Elérhetőség: 34/515-185 Tárgy: Tájékztatás jgszabály módsításról Valamennyi

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

ReComp Informatika Zrt. 1044 Budapest, Íves út 8. http://www.recomp.hu Tel.: +36 (1) 435-1460; Fax: +36 (1) 435-1461 H Í R L E V É L

ReComp Informatika Zrt. 1044 Budapest, Íves út 8. http://www.recomp.hu Tel.: +36 (1) 435-1460; Fax: +36 (1) 435-1461 H Í R L E V É L H Í R L E V É L Engedje meg, hgy megismerjük az Ön cégének infrmatikai rendszerét, és felhívjuk figyelmét az infrmatikai prblémákra, legyen az hardver vagy sftware jellegő. Mert mi figyelembe vesszük és

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (IRAT KIADMÁNYOZÁSA) - SZGYH ELBÍRÁLÓ) Felhasználói kézikönyv VII. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és

Részletesebben

Verzió 2.3 2010.10.05. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 2.3 2010.10.05. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 2.3 2010.10.05. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 4 1.1 Rendszerkövetelmények... 4 1.2 Fgalmtár... 4 2 Officium lehetőségek... 6 2.1 Áttekintés... 6 2.2 Általáns

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (NRSZH ELLENŐRZÉS) NRSZH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv V. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (STRUKTÚRAVÁLTÁS SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv III/B. kötet 2014.08.10. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv III. kötet 2015.04.01.

Felhasználói kézikönyv III. kötet 2015.04.01. SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (HATÁSKÖR-ÉS TERÜLETI ILLETÉKESSÉG HIÁNYA MIATTI ÁTTÉTEL; ÉRDEMI VIZSGÁLAT NÉLKÜLI ELUTASÍTÁS - SZGYH ÜGYINTÉZŐ) Felhasználói kézikönyv III.

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Kereső felületek működése (Saját feladataim, Ügyek, Ellátások nyilvántartása) Felhasználói kézikönyv 2014. 07. 03. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti

Részletesebben

Kurzuseredmények statisztikai adatokkal

Kurzuseredmények statisztikai adatokkal Kurzuseredmények statisztikai adatkkal Riprtelemző segédlet Az alábbi táblázat röviden bemutatja az e-mailben megküldött, Kurzuseredmények statisztikai adatkkal nevű, Excel frmátumú riprt szlpait. A magyarázat

Részletesebben

II. A pályázat célja a továbbképzésre jelentkezők képzéseken való részvételének támogatása.

II. A pályázat célja a továbbképzésre jelentkezők képzéseken való részvételének támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla együttműködésében megvalósuló TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását a www.daxa.hu és www.patikaplatfrm.hu dmain nevek alatt elérhető internetes ldal (a tvábbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszáma: T5410-K-1/2013. Szociális továbbképzéseken való részvételre. I. A pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szciális tvábbképzéseken való részvételre Kódszáma: T5410-K-1/2013 1 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szciálplitikai Intézet (tvábbiakban NCSSZI) és az Apr Vilms Katlikus Főiskla

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

KTI TUDÁSTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Régens Zrt.

KTI TUDÁSTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Régens Zrt. KTI TUDÁSTÁR FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Régens Zrt. 2017 1 TARTALOM 1 Általáns infrmációk... 4 1.1 Bejelentkezés... 4 1.2 A felület felépítése... 4 2 Kezdőlap... 5 2.1 Oldalak... 5 2.2 Történések... 6 2.3

Részletesebben

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni,

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni, Tájékztató az elektrnikus kapcslatartás kötelező és lehetséges csatrnáiról a 2018. évi hatálys jgszabályk alapján a helyi adózással kapcslatban Az elektrnikus ügyintézés és a bizalmi szlgáltatásk általáns

Részletesebben

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra

epostabox Szolgáltatásismertető Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra epostabox Szolgáltatásismertető 1. Belépés a rendszerbe Kattintson a Belépés (1) mezőre Adja meg a felhasználó nevét és jelszavát (2), majd kattintson a Belépés (3) gombra Jelszó emlékeztető: Az Elfelejtette

Részletesebben

"Micsoda NŐ" promóciós játék

Micsoda NŐ promóciós játék "Micsda NŐ" prmóciós játék A játék célja A prmóciós játék célja az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi lista összeállítása és az összegyűjtött adatknak a Kupn

Részletesebben

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése

Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése Közbeszerzési eljárások adatainak kezelése A kezdéshez válassza a Pályázataim menüpontot, majd a megjelenő listában keresse ki azt a projektet, amivel dolgozni kíván. I. Kattintson a Projekt megvalósítás

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK Ügyfélszolgálatunk elérhetősége: Telefon: 06-1-462-64-60 E-mail: ptr@nrszh.hu; idm@nrszh.hu 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató www.hbt-shp.hu A HB Technik Kft. (székhely: 3200 Gyöngyös, Bugát Pál tér 4. 1 em. 4. Adószám: 23802092-2 Cégjegyzékszám: 10-09-032737; Ügyvezető: Hrvát Rland; Telefnszám: +36 20

Részletesebben

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány

Rendeletalkotás és egyéb szabályozási folyamatok egyszerűsítése. Tanulmány SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 9700 Szmbathely, Kssuth u. 1-3. Tel.: (06) 94-520-100; Fax: (06) 94-328-148 E-mail: inf@szmbathely.hu www.szmbathely.hu Rendeletalktás és egyéb szabályzási

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Tartalmjegyzék ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Elfgadás dátuma: 2019-03-01 Adatkezelési tájékztató Adatkezelő adatai A hnlapn végzett adatkezelések jgszabályi háttere, jgalapja, célja, a kezelt személyes adatk

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az evisit Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) www.evisit.hu hnlapján megvalósuló adatkezeléssel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Ellenőrzések funkció használata Tájékoztató kézikönyv 2014. 05.16. Dokumentum verziókövetése Dátum Verzió Módosítás rövid leírása 2014. 04. 29. v. 01

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi Budapest Fővárs Krmányhivatala ~ ' " lyi és Igazságügyi Fősztály láüs és Gyámügyi Osztály izés jgerős: L 15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala ÉRKEZETT 2015 AOO 3 jg^tszám: BPC/020/02173-2/2015

Részletesebben

Kurzus- és tananyageredmények

Kurzus- és tananyageredmények Kurzus- és tananyageredmények Riprtelemző segédlet Az alábbi táblázat röviden bemutatja az e-mailben megküldött, Kurzus- és tananyageredmények nevű, Excel frmátumú riprt szlpait. A magyarázat segítséget

Részletesebben

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán:

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán: Felhívjuk mindenki figyelmét, hgy a tájékzódásra szánt hivatals dkumentum az MVH által kibcsáttt közlemény. Ez a vázlat nem teljes körű, a kifizetési kérelmek benyújtásáhz, mindenképpen szükséges áttanulmányzni

Részletesebben

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Tartalomjegyzék I. Kimenő/belső papír alapú küldemény iktatása... 3 1. Irány, Típus kiválasztása... 3 2. Expediálás módja kiválasztása... 3 3. Címzettek kiválasztása

Részletesebben

számlaváltási tájékoztató

számlaváltási tájékoztató K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasr 9. telefn: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu számlaváltási tájékztató Kedves Ügyfelünk! 2016 któber 29. napjával hatályba

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere. Migrációs ügy módosítása vagy törlése PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs ügy módosítása vagy törlése Felhasználói kézikönyv 2014. 03. 31. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Migrációs ügy módosítása vagy törlése...

Részletesebben

Beszerzési igény bejelentés

Beszerzési igény bejelentés DEXTER Informatikai és Tanácsadó Kft. www.dexter.hu Beszerzési igény bejelentés Leírás bejelentők számára Dokumentum változatai Verzió Kiadás dátuma Készítette Változások 2 2017.06.13. TóthP (DX) Adattáblák

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat Dől a lé! - prmóciós játék - Játékszabályzat A játék célja A játék szervezője az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi listát állít össze, és az összegyűjtött adatkat

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET

ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET ONLINE JEGYZŐKÖNYV SEGÉDLET Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottság 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76. VI.em. Gyömörey István istvan.gyomorey@keziszovetseg.hu Nyitrai Petra petra.nyitrai@keziszovetseg.hu

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú elektronikus aláírás használatáról 1. MicroSigner alkalmazásra történő átállás ismertetése A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (Szövetség) 2016. december 1-jével

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról

TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról TÁJÉKOZTATÓ a MicroSigner alapú alkalmazás használatáról 1. MicroSigner alkalmazás igénylése A tagi hozzájárulás nyilatkozatok TIR-ben történő elektronikus aláírása a két módon lehetséges: 1. MicroSigner

Részletesebben

Adatbenyújtási kézikönyv

Adatbenyújtási kézikönyv Adatbenyújtási kézikönyv 22. rész Az engedélyezési kérelem elkészítése és benyújtása Annankatu 18, P Bx 400, FI-00121 Helsinki, Finland (Finnrszág) Tel.: +358 9 686180 Fax: +358 9 68618210 echa.eurpa.eu

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

Szerződő Felek: Szállító és Megrendelő együttesen.

Szerződő Felek: Szállító és Megrendelő együttesen. Általáns Szerződési Feltételeket Az Eaglemss Ltd. DC Cmics A Legendás Batman című srzatának és a hzzá kapcslódó előfizetői ajándéktárgyak megvásárlására és kiszállítására vnatkzó feltételeket, valamint

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató

Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató Klinng! Mbil Pincér felhasználói (pincér) tájékztató 1.0 verzió Klinng! Klinng! 2 / 10 Tartalmjegyzék 1 Áttekintés... 3 2 A rendszer felépítése... 3 3 Üzemeltetői feladatk... 4 3.1 Frissítések telepítése...

Részletesebben

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata Szöveges fájlok szerkesztése A Jegyzettömb csak szöveges dokumentum (TXT fájl) szerkesztésére alkalmas (Editor). Ez azt jelenti, hogy a begépelt szöveget nem tudjuk kedvünk szerint megformázni, vagyis

Részletesebben

A gyermek elhelyezésének folyamata, különös tekintettel a szakértői bizottság tevékenységére

A gyermek elhelyezésének folyamata, különös tekintettel a szakértői bizottság tevékenységére TÁMOP-557-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Gyermekvédelmi ellátás rendszere I/III A gyermek elhelyezésének folyamata, különös tekintettel a szakértői

Részletesebben

VirtualLibrary-1.0 Fontos tudnivalók

VirtualLibrary-1.0 Fontos tudnivalók VirtualLibrary-1.0 Fnts tudnivalók Dr. Hatvany Béla Csaba, 2018 Előzmények A családkutató manapság munkája srán nagy mennyiségű digitális adatfrrást használ: filmeket, képeket, könyveket, kleveleket, webldalakat,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Elja ra srend a Nemzeti Szervdona cio s Regiszter, recipiens uta nko vete si modulro l

Elja ra srend a Nemzeti Szervdona cio s Regiszter, recipiens uta nko vete si modulro l Elja ra srend a Nemzeti Szervdna ci s Regiszter, recipiens uta nk vete si mdulr l Tartalm Jgszabályi háttér... 2 Az adatbevitelre jgsult felelős személy:... 2 A mdul felépítése:... 3 Adatrögzítés módja...

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben