Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:"

Átírás

1 Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak monogramjának kitöltése - Bejelölni a Pedagógus munkakörben foglalkoztatott jelölőnégyzetet Alkalmazott képes menü > képzettség > tantárgyi képesítés - A tantárgyi képesítésnél legyen bepipálva az Oktatja? jelölőnégyzet, ha a tantárgyfelosztásban szeretnénk megjelentetni az adott tantárgyi képesítést. Alkalmazott képes menü > munkaügy > munkaviszony - Ellenőrizzük, hogy minden adat ki van-e töltve

2 Iskolai oktatás képes menü > oktatásszervezés > tantárgyak intézményhez rendelése - Tantárgyak hozzárendelése az intézményhez Iskolai oktatás képes menü > oktatásszervezés > óraterv - Az összes szükséges óraterv definiálása. Ha a tantárgyat meg szeretnénk jelentetni a tantárgyfelosztásban, akkor be kell jelölni a Tantárgyfelosztásban szerepel oszlopban a tantárgyhoz tartozó jelölőnégyzetet. Iskolai oktatás képes menü > csoportok > osztályok - Az óratervek hozzárendelése a megfelelő osztályokhoz. Csak annak az óratervnek a jelölőnégyzetébe kell tenni pipát, amelyik az adott osztályra vonatkozik.

3 II. Tantárgyfelosztás létrehozása mindig tanévhez van rendelve Iskolai oktatás képes menü > oktatásszervezés > tantárgyfelosztás definiálása - Ebben a menüpontban lehet új tantárgyfelosztást definiálni, megtekinteni, exportálni az adatokat, módosítani, törölni a már meglévő tantárgyfelosztást illetve listákat lehívni, nyomtatni. Tantárgyfelosztás létrehozása az új tantárgyfelosztás ikon segítségével történik. - A megjelenő űrlapban a sárga mezők kitöltése kötelező. - A tantárgyfelosztás kitöltésénél a Magiszter.NET Közoktatás Információs Rendszerben kell választani. - A megnevezésben is érdemes feltüntetni, hogy mely tanévre vonatkozik az adott tantárgyfelosztás. - A tanév mezőben válasszuk azt a tanévet, amelyre az adott tantárgyfelosztás vonatkozik - Az oktatásszervezés legördülő listában ki kell választani, hogy heti vagy kétheti rendszerű legyen a tantárgyfelosztás. - Az alapfeladat részben dönthetünk, hogy melyik alapfeladathoz fogjuk rendelni a tantárgyfelosztást. Egyszerre több alapfeladat is kiválasztható. A mentés ikon hatására regisztrálódik a tantárgyfelosztás az adatbázisban. III. Tantárgyfelosztás adatai A tantárgyfelosztás előtti négyzetre kattintva léphetünk bele a tantárgyfelosztás adataiba. Ekkor tudjuk módosítani vagy törölni a tantárgyfelosztást. Tantárgyfelosztást törölni csak akkor lehet, ha még nem rendeltünk hozzá semmilyen adatot.

4 1. Osztályok itt láthatjuk, hogy mely osztályok tartoznak jelenleg a tantárgyfelosztáshoz - Azok az osztályok jelennek meg, amelyeknél az óraterv adat ki van töltve. Egy osztály annyiszor jelenik meg, ahány óraterv van hozzá rendelve, valamint szimplán, az osztály nevével is, mivel lehetnek az osztály tanulóinak közös óráik is. - Az osztályok évfolyamonként rendezve, és ennek megfelelően besorszámozva jelennek meg. Olyan sorrendben fognak megjelenni az osztályok a kiexportált tantárgyfelosztásban, amilyet beállítunk nekik. Erre az Új ssz. mező ad lehetőséget. - Csoportokat létrehozhatunk a tantárgyfelosztáson belül az Új ikon segítségével. Ilyenkor legalább a csoport nevét meg kell adni. Az itt létrehozott csoportokból automatikusan foglalkozások generálódnak az aktualizálás után. Ezért ha új osztályt akarunk létrehozni, azt a csoportok / osztályok menüponton keresztül tegyük meg. - Ha új osztályt hoztunk létre vagy egy osztályhoz óratervet rendeltünk, de még nem látjuk a változást a tantárgyfelosztáson belül, akkor a Szinkronizálás ikon segítségével megjeleníthetjük. Szinkronizálás után az új osztályok Sorrend oszlopa üres lesz. Ekkor újra kell sorszámozni az osztályokat Szinkronizáláskor elvesznek az addig, a tantárgyfelosztásban felvett csoportok. Ezért ezt a műveletet mindig a csoportok felvétele előtt végezzük.

5 2. Pedagógusok - itt láthatjuk, hogy mely pedagógusok tartoznak jelenleg a tantárgyfelosztáshoz. - Azok a pedagógusok, akiknek ki van töltve a tantárgyi képesítése, automatikusan megjelennek a tantárgyfelosztásban azzal a tantárggyal, amelyre képesítve vannak és oktatják is. - Kézzel is felvehetők pedagógusok a tantárgyfelosztásba, amely kétféleképpen történhet: 1. Beírjuk a pedagógus nevét a sárga mezőbe, kiválasztjuk a megfelelő tantárgyat, majd az Új ikonra kattintunk. 2. A listából kiválasztjuk a pedagógus nevét, kiválasztjuk a megfelelő tantárgyat, majd az Új ikonra kattintunk. Bármelyik módszerrel vesszük fel a pedagógust a tantárgyfelosztásba, a sorában meg fog jelenni egy Törlés ikon, melynek segítségével törölhetjük a pedagógust a tantárgyfelosztásból. - A pedagógus csak akkor fog megjelenni az Egyéb órák, Kötelező órák, valamint a Pedagógus/Tanórák lapokon, ha a sorában az Aktív jelölőnégyzetet kipipáljuk. - A Köt. óra oszlop nem függ össze a Kötelező órák lapon található Kötelező óra adattal. - A Pedagógusok gombra kattintva automatikus szinkronizálás fut le, így ha felvettek egy új tantárgyi képesítést valamelyik alkalmazotthoz, vagy módosítottak egyet, akkor mindkét esetben bekerül a tantárgyfelosztásba újként. Módosításnál a régi nem törlődik. Úgy tudjuk kivenni a tantárgyfelosztásból, hogy az Aktív jelölőnégyzetből kivesszük a pipát.

6 3. Egyéb órák - a pedagógusokhoz tudjuk rögzíteni a tanórán kívüli foglalkozásokat, vezetői megbízásokat, a kötelező óraszámba beszámító órákat. - A megjelenő pedagógusok neve előtt álló négyzetre kattintva tudjuk az adott pedagógushoz rögzíteni a táblázat jobboldalán szereplő adatokat. Az űrlap fölött található táblázatban mindig az aktuálisan kiválasztott pedagógus adatai, valamint a tantárgyfelosztásban szereplő összes pedagógus adatai jelennek meg - Ezen a felületen lehet megadni az egyes pedagógusokhoz a tanórán kívüli foglalkozásokat, a vezetői megbízást, a tartós helyettesítést. - Új elem felvételénél miután kitöltöttük a sárga mezőket, a mellette található Új ikonra kattintunk. - Elem törlésénél a törölni kívánt elem sorában található Törlés ikonra kattintunk. - Beállíthatók még a különböző kedvezmények, valamint a kötelező órába beszámító órák. - A kitöltött adatokat mentjük, az ikonsoron található mentés gomb segítségével.

7 - A Tartós helyettesítés azokat az alkalmazottakat hozza fel, akik tartós távolléte beleesik a tantárgyfelosztás tanévébe. - A Tanórán kívüli foglalkozások nem jelennek meg a kiexportált táblázatban, csak az óraszámokhoz adódnak hozzá. 4. Kötelező órák - itt adható meg, hogy az egyes pedagógusoknak mennyi a kötelező órája, hány órában látnak el tartós helyettesítést, mennyi a kollégiumi ellátott órájuk, illetve az egyéb ellátott órájuk - A Ssz. oszlopban megadott sorszám jelenik meg a kiexportált tantárgyfelosztásban a pedagógusok neve mellett, de nem eszerint lesznek a kiexportált excelben sorba rendezve. Ez a sorszám oszlop nem egyezik meg a Pedagógusok lapon található sorszám oszloppal, amely a tényleges excel sorrendet határozza meg. - A Megjegyzés mezőben felsoroljuk az Egyéb órák, Kötelező órába beszámító órák -at ill. a Megjegyzés mezőben található adatokat. - A kitöltött adatokat mentjük, az ikonsoron található mentés gomb segítségével. 5. Osztályok/Tanórák - az osztályokhoz tudunk pedagógusokat rendelni tantárgyanként

8 - Ezen a lapon adható meg, hogy az egyes osztályokhoz (illetve óratervekhez) tartozó tantárgyakat mely pedagógusok oktatják, az óraszámokat illetve, hogy csoportbontásban oktatják-e az adott tárgyat. - Az egyes osztályokhoz úgy tudjuk megadni az adatokat, hogy a nevük előtt található négyzetre kattintunk. - Ha a pedagógus csoportbontásban felváltva tanítja az osztályt, akkor mindkét óraszám mezőt ki kell tölteni és mindkét csoportbontás jelölőnégyzetbe pipát kell tenni. Ha csak egy részét tanítja az osztálynak, akkor csak az első oszlopot kell kitöltenie. - A mentés hatására a rögzített óraszámok megjelenek összesítve a táblázat alján. - Az egyes osztályoknál csak azok a tantárgyak jelennek meg, amelyek szerepelnek az adott osztályhoz rendelt óratervben. Ha olyan tantárgyat szeretnénk szerepeltetni a tantárgyfelosztásban, amely nem szerepel az óratervben, akkor annak a tantárgynak az óráit a Pedagógus/Tanórák lapon kell megadni. Ez azt eredményezi, hogy az Osztályok/Tanórák ugyan nem látszik a tantárgy az óraszámmal, de a kiexportált táblázatban megjelenik. 6. Pedagógus/Tanórák - rögzített pedagógusokhoz tudunk tanórát rendelni osztályonként - Itt adható meg, hogy az egyes pedagógusok mely osztályoknak milyen tantárgyakat tanítanak, az óraszámokat, illetve, hogy csoportbontásban oktatják-e az adott tárgyat. - Az űrlap fölött található táblázatban mindig az aktuálisan kiválasztott pedagógus adatai, valamint a tantárgyfelosztásban szereplő összes pedagógus adatai jelennek meg. - Az egyes pedagógusok neve előtt álló négyzetre kattintva tudjuk az adott pedagógushoz rögzíteni a tanórákat, osztályonként. - A tantárgy legördülő listában alapból csak azok a tantárgyak jelennek meg, amelyek az adott pedagógusnál, az alkalmazott adatlapján, a tantárgyi képesítés menüpont alatt rögzítve vannak.

9 - Amennyiben az összes tantárgyat szeretnénk megjeleníteni a legördülő listában, helyezzünk el pipát az Összes intézményhez rendelt tantárgyat mutassa szöveg után található négyzetbe. Egyébként csak azok jelennek meg, amelyek a Pedagógusok lapon szerepelnek a felvett pedagógusok mellett. - Ha a pedagógus csoportbontásban felváltva tanítja az osztályt, akkor mindkét óraszám mezőt ki kell tölteni és mindkét csoportbontás jelölőnégyzetbe pipát kell tenni. Ha csak egy részét tanítja az osztálynak, akkor, csak az első oszlopot kell kitöltenie. - A mentés hatására a rögzített óraszámok megjelenek összesítve a táblázat alján. A pedagógusok, osztályok, tanórák összerendeléséhez a nagyobb, bonyolultabb intézmények esetén a Pedagógus/Tanóra menüpont használatát javasoljuk, a kisebb, egyszerűbb felépítésű intézmények az Osztályok/Tanórák funkcióval is megtehetik ezt. 7. Pedagógus véglegesítés Ha van olyan pedagógus a tantárgyfelosztásban, amelyet a Pedagógusok lapon vettünk fel kézzel, méghozzá úgy, hogy a sárga mezőbe begépeltük a nevét, akkor a tantárgyfelosztás aktualizálása előtt ezen a lapon kell megadni, hogy a Magiszter.NET rendszerben szereplő pedagógusok közül kivel azonos. Be kell kattintani az Összerendel jelölőnégyzetet és a mentés ikonra kell kattintani. IV. Aktualizálás Az Aktualizálás dátuma megadása és az Aktuális jelölőnégyzet bejelölése után a mentés gombra kattintva megjelenik a Tantárgyfelosztás aktualizálása ikon. Erre rákattintva válnak a tantárgyfelosztásban létrehozott csoportok foglalkozásokká.

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Belépés és kilépés... 5 1.1 Jelszóemlékeztető... 5 1.2 Saját adatok módosítása (jelszó módosítás)... 5 1.3 Képes menü... 5 2 Intézményi adatok

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER 59 Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer) a Keretrendszerrel és a Gazdálkodási szakrendszerrel működik integráltan. A tájékoztató célja,

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Tanév indítása iskolák esetén... 3 2 A 2014/2015-ös tanév regisztrálása... 4 3 Tagozatok felvétele... 5 4 2014/2015-ös tanév beírási naplóinak

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

A PC Connect számlázó program kezelése.

A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program kezelése. A PC Connect számlázó program egy kifejezetten kis vállalatok számára kifejlesztett számlázó program. A számlázót az asztalon található PC Connect számlázó ikonnal

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola)

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Általános iskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: Középiskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: I. Rövid ismertetés: - Jelentkezés típusa:

Részletesebben

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása Bevezetés Ebben az esettanulmányban áttekintjük a TISZK intézmények oktatásszervezésének adminisztrációját. Ennek során egyenként végigvesszük a lépéseket, bemutatva, hogy ott a tagintézményeknek és a

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS verzió v2.0 / 2016.06.19. oldal 1 / 10 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ELSŐ LÉPÉSEK... 3 WEB alkalmazások kezelése... 3 Bejelentkezés...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Véleményezés. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2.

Véleményezés. Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Véleményezés Felhasználói dokumentáció verzió 2.2. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.04.27. Verzió: 2.2. Oldalszám: 2 / 26 : Tartalomjegyzék 1. Véleményezés

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat

Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Gazdálkodási szakrendszer és Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer közötti integrációs kapcsolat Készült: 2018.03.07. 1 1 Bevezetés Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer)

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

TANINFORM-MAGISZTER.NET. átállást támogató segédanyag

TANINFORM-MAGISZTER.NET. átállást támogató segédanyag TANINFORM-MAGISZTER.NET átállást támogató segédanyag TARTALOMJEGYZÉK 1 BEVEZETŐ... 6 2 A DOKUMENTUM CÉLJA... 7 3 A KÉT RENDSZER KÖZÖTTI FŐ HASONLÓSÁGOK ÉS ELTÉRÉSEK... 8 3.1 ÁLTALÁNOS HASONLÓSÁGOK... 8

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Pénzügyi elszámolás benyújtása

Pénzügyi elszámolás benyújtása Felhasználói kézikönyv ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer ESZA Nonprofit Kft. Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Pénzügyi

Részletesebben

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver

Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Kormányzati Elektronikus Aláíró és Aláírás-ellenőrző Szoftver Felhasználói leírás verzió: 1.0 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. ALAPKÉPERNYŐ... 3 3. MENÜSZERKEZET... 3 4. DOKUMENTUM ALÁÍRÁSA... 4

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

A folyamat nagy vonalakban

A folyamat nagy vonalakban A folyamat nagy vonalakban Berendezés tulajdonosa regisztrál a rendszerben és rögzíti a hűtőköröket Tulajdonos megbíz egy céget a berendezés jegyzőkönyveinek vezetésével Megbízott cég elfogadja a megbízást,és

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés MAGISZTER MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés Felhasználói leírás 1 / 18 MAGISZTER.NET a kezdeti lépések Tartalom 1. CSATLAKOZÁS A RENDSZERHEZ... 3 1.1. Regisztráció... 3 1.2. Jogosultság... 3 1.3. Magiszter.net

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése

Táblázatok. Táblázatok beszúrása. Cellák kijelölése Táblázatok Táblázatok beszúrása A táblázatok sorokba és oszlopokba rendezett téglalap alakú cellákból épülnek fel. A cellák tartalmazhatnak képet vagy szöveget. A táblázatok használhatók adatok megjelenítésére,

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

E-NAPLÓ 2. Az E-napló

E-NAPLÓ 2. Az E-napló E-napló E-NAPLÓ 2 Az E-napló Az E-naplóban számos újítás szerepel az eddig megszokott Taninformos oldalakhoz képest. Az alábbi útmutatóval egy osztályfőnök szemszögéből (ami javarészben megegyezik a pedagógusi

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 5 II. Előfeltételek... 6 II.1. Intézmény moul... 6 II.1.1. Intézményi alapadatok... 6 II.1.2. Feladatellátási helyek...

Részletesebben

Tantárgyfelosztás v1.04 GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET TANTÁRGYFELOSZTÁS. verzió v1.04 /

Tantárgyfelosztás v1.04 GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET TANTÁRGYFELOSZTÁS. verzió v1.04 / GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET TANTÁRGYFELOSZTÁS verzió v1.04 / 2016.08.26. oldal 1 / 14 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ELSŐ LÉPÉSEK... 3 WEB ALKALMAZÁSOK KEZELÉSE... 3 BEJELENTKEZÉS...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV 1 A KIFIR internetes adatlap kitöltő modul a középfokú iskolákba beküldendő

Részletesebben

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv

DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv DDC online rendelési platform felhasználói kézikönyv 25. Belépés DDC rendelési felületére történô bejelentkezés felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges a príloha nyitóoldalon látható Bejelentkezés

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató

Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói Teljesítményértékelési Rendszer Informatikai tájékoztató A dokumentum célja, hogy röviden összefoglalja és bemutassa az Eszterházy Károly Egyetem Oktatói, Kutatói

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

Integráció LadyBirddel

Integráció LadyBirddel Integráció LadyBirddel 1 A ShopRenter és a Ladybird integrációjához beállításokat kell eszközölnünk mind a ShopRenter, mind a LadyBird felületén. Elsőként a LadyBirdben kell elvégeznünk teendőinket, mert

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása Fakitermelések ütemezése és dokumentálása ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/FAKITERMELÉSEK ÜTEMEZÉSE ÉS DOKUMENTÁLÁSA A Fakitermelések ütemezése és dokumentálása menüpont három terület kezelésére

Részletesebben

Alapok (a K2D rendszer alapjai)

Alapok (a K2D rendszer alapjai) Alapok (a K2D rendszer alapjai) 1 1. Bevezetés... 3 2. Fastruktúra... 3 2.1. Nyitása, zárása... 3 2.2. Fülek... 5 2.3. Licence kulcs érvényesítése... 9 2.4. Új elem felvitele... 10 2.5. Elem törlése...

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

KRÉTA. Végzettségek. Szakmai útmutató a. funkcionalitás használatához június 4.

KRÉTA. Végzettségek. Szakmai útmutató a. funkcionalitás használatához június 4. KRÉTA Szakmai útmutató a Végzettségek funkcionalitás használatához 2018. június 4. Bevezető A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (továbbiakban KRÉTA) intézményi adminisztrációs moduljában

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés

VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés VELUX VIKI-Online rendelés és árajánlat készítés Rendelés rögzítés 1 TARTALOMJEGYZÉK Rendelés feldolgozása lehetőségek Rendelés keresőből Termékválasztó Gyors rendelés Rendelés kedvencek közül Rendelés

Részletesebben

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2007.05.18. Verzió: 2.0. Oldalszám:

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Bankszámlakivonat importer leírás

Bankszámlakivonat importer leírás Bankszámlakivonat importer leírás Célja: A Bankszámlakivonat importer a Kulcs-Könyvelés programba épülő modul, mely a bankok által készített elektronikus bankszámlakivonatok fájljainak beolvasását és abból

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07.

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07. Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag Debreceni egyetem 2008. május 07. Szervezeti egységek (28000 (Tanszék Tárgyak (46800) Hozzáad gomb Tárgyak kezelése új tárgy felvitele a rendszerbe Tanszék Ezen a

Részletesebben

Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben

Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben Szakdolgozat témakiírása a tanulmányi rendszerben 1. A szakdolgozati témakiírás előkészítése a tanulmányi rendszerben (rendszeradminisztrátori feladat) A szakdolgozat témakiírásához időszakot kell létrehozni

Részletesebben

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez Útmutató a Adatlap a 2018.02.01-2018.08.31. közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez FIGYELEM!!! TECHNIKAI FELTÉTEL: Az Excel tábla megfelelő futtatásához a Visual

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben

Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1/8. oldal Új vizsgaidőpont felvitele oktatói szerepkörben 1. Oktatói szerepkör -> Vizsgák, jegybeírás -> Félév kiválasztása 2. Vizsga típusa: szóbeli vagy írásbeli 3. Vizsga kezdete 4. Vizsga vége: automatikusan

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben