Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék"

Átírás

1 Segédanyag az iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú iktatása III. Kimenő iktatása... 23

2 I. Digitális, bejövő iktatás Amennyiben bejövő t szeretnénk iktatni, először nyissuk meg a Groupwise-unkat és válasszuk ki az iktatni kívánt t. Kattintsunk jobb egérgombbal az re. Ennek hatására megjelenik egy gyorsmenü, ebből válasszuk ki a Mentés másként lehetőséget.

3 Ennek hatására felugrik a Mentés párbeszédpanel. A Mentés helye mezőnél tudjuk megadni, hogy hova szeretnénk lementeni az t. Célszerű az Asztalra vagy egy külön erre célra létrehozott könyvtárba menteni az eket.

4 A Mentett elem mezőnél a kiválasztott egyes részeit láthatjuk. Ezt követően az Üzenetformátum mezőnél válasszuk ki az Internetes levelek (MIME) formátumot. Elég egyetlen alkalommal beállítani, legközelebb már ezt a formátumot fogja alapesetben is felajánlani a Groupwise. A Mime formátumban elmentett fájlokról a következő két dolgot érdemes megjegyezni: egyfelől a levél szövegtörzsét és az hez tartozó valamennyi csatolmányt egyetlen file-ba tömöríti bele, másfelől egy olyan file-t hoz létre, amelyet utólag nem lehet módosítani.

5 A fájl nevének megadására a Fájlnév mezőnél van lehetőségünk. Kerüljük az ékezetek, továbbá különböző írásjelek és speciális karakterek (pont, vessző, felkiáltójel, stb.) használatát, mert ezeket a Groupwise nem tudja értelmezni és gyakran hibásan menti le emiatt az -eket. Fontos továbbá ügyelni a fájlnév megadásánál arra, hogy minél rövidebb legyen az általunk választott név és a végén ott legyen a.eml kiterjesztés. Ha minden mezőt megfelelően kitöltöttünk, minden adatot megadtunk, akkor kattintsunk a Mentés gombra. Ennek hatására a Groupwise lementeni az ünket.

6 Következő lépésként nyissuk meg a Poszeidont. A baloldali menüsávból válasszuk ki a Gyorsiktatás menüpontot. Ennek hatására betöltődik az iktatófelület. Itt először válasszuk ki a Típus -nál a Digitális és az Irány -nál a Bejövő lehetőséget, azaz, hogy digitális bejövő iratot szeretnénk iktatással létrehozni. Ez soha nem lehet érkeztetett, így az Érkeztetett mezőnél mindig a nemet kell választani.

7 A Feladó/átadó szervezet vagy személy mezőnél tudjuk megadni azt a külső szervezetet vagy személyt, akitől az iratot kapta az Egyetem. Kötelező adat. Ehhez kattintsunk a zöld mező mellett található három ponttal jelölt összerendelő gombra. Ennek hatására felugrik egy Választó lista elnevezésű ablak, ahol ki tudjuk keresni a neve alapján a szervezetet. Ha megtaláltuk az általunk keresett szervezetet, válasszuk ki, majd kattintsunk az OK gombra. Ennek hatására a Poszeidon kitölti a Feladó szervezet mezőt. (Ha nem szerepel az adatbázisban, akkor előbb fel kell venni a partner szervezetek/partner személyek menüpontban.) Feladó címe : Az elsődleges címet hozza fel a rendszer, ha a cím hibás, vagy több cím szerepel, a választó gomb megnyomásával ki lehet választani a megfelelőt. Ha a jó cím nem szerepel az adatbázisban, akkor előbb fel kell venni a partner szervezetek/partner személyek menüpontban. Címzett szervezet : Alapból a saját szervezeti egységünket hozza fel, ezen ne változtassunk. Megtévesztő ugyanis a mező elnevezése, ebben az esetben a címzett szervezet a saját szervezeti egységünket jelöli.

8 Tárgy : Az irat tartalmának rövid lényegre törő összefoglalása. A főszámos irat tárgyának szerepelnie kell minden aláiktatással létrehozott alszámos irat tárgyában is.

9 Fajta : Válasszuk ki, hogy fajtáját tekintve t iktatunk. Mellékletek száma : Megadása kötelező, amennyiben az irathoz tartoznak mellékletek. Ebben az esetben meg kell adnunk a Melléklet fajtáját is. Főszám : Főszámos iktatás esetén az automatikus előtt található kis négyzetben mindig hagyjuk ott a pipát.

10 Amennyiben egy már meglévő ügy alá szeretnénk iktatni az t, vegyük ki a pipát az Automatikus elől. Ennek hatására megjelenik a főszám mező és a mellette található összerendelő gombra kattintva felugrik egy Választó lista elnevezésű párbeszédablak, ahol kikereshetjük a megfelelő főszámot. Ha kiválasztottuk, kattintsunk az OK gombra. Ennek hatására a Poszeidon kitölti a főszám mezőt.

11 Biztonsági minősítés : Csak vezetői utasításra lehet beállítani, de akkor kötelező. Utasítás hiányában soha ne állítsuk át. Ha bizalmasra állítjuk, akkor szervezeti egységünk többi munkatársa nem fogja látni ezt az iktatott iratot. Vonalkód : Mivel t iktatunk, értelemszerűen nem adunk meg vonalkódot. Irattári tételszám : Kötelező adat. Ez mutatja az irat megőrzési idejét. Pontos kiválasztása elengedhetetlen. Kereshetünk rá Tételszám szerint, ehhez a zöld mező mellett található összerendelő gombra ( ) kell kattintanunk. Ennek hatására egy választó panel ugrik fel, ahol különböző szűrési feltételeket megadva ki tudjuk keresni a nekünk megfelelő tételszámot. feltöltése : A számítógépünkre lementett.eml kiterjesztésű t fel kell tölteni a Poszeidonba. Ehhez kattintsunk a zöld körben fehér plusz jelet ábrázoló gombra ( ). Ennek hatására felugrik az Elektronikus példány megnyitása ablak, ahol a korábban lementett ünket meg tudjuk keresni.

12 Hozzáférők : Ebben a mezőben lehet az irathoz hozzáférőket rendelni. A hozzáférők látják az iratot. A jobb oldalon található házikó gombbal ( ) szervezeti egységeknek, az alatta található emberkét ábrázoló gombbal ( ) pedig személyeknek tudjuk megadni a hozzáférést. Amennyiben mindig ugyanazon szervezeteknek és személyeknek adunk hozzáférést, egy gombnyomással előre meghatározott csoportokat is hozzá tudunk adni. Mivel t iktatunk, minden olyan belső egységet adjunk meg hozzáférőként, beleértve a saját szervezeti egységünket is, amelyeknek elküldjük az ünket. Megjegyzés : Kötelezően jelölendő az ügyintéző, aki az iratot készítette (nem feltétlen egyezik meg azzal a személlyel, aki beiktatja a Poszeidonba). Továbbá itt kell jelezni, ha a szervezeti egységünknél irattárba kerül az aktánk.

13 Ha minden adatot kitöltöttünk, a Mentés gombbal létrehozunk egy főszámos iktatást.

14 II. Digitális, belső irányú iktatása Megnyitjuk a Groupwise-t és elkészítjük az t, amelyet szeretnénk kiküldeni. Kitöltjük a címzett, másolatot kap elnevezésű mezőket, megadjuk a tárgyat, megírjuk a levél szövegét, majd csatoljuk a mellékleteket. Ezt követően nem a küldés gombra kattintunk, hanem a Mentés ikonra.

15 Ennek hatására felugrik a Mappák párbeszédablak, ahol ki tudjuk választani, hogy ideiglenes hova szeretnénk elmenteni az ünket. Fontos! Amíg nem iktattuk be a Poszeidonba, addig nem szabad elküldeni az t. Miután kiválasztottuk, hogy a Groupwise-on belül hova mentjük a levelünket, nyomjuk meg az OK gombot.

16 Ezután kattintsunk arra a mappára, ahova elmentettük az t, majd miután kiválasztottuk, nyomjunk jobb egérgombot rajta. Ezt követően a korábban már ismertetett módon lementjük az t a számítógépünkre. (Mentés másként, Mime formátum, stb )

17 Következő lépésként nyissuk meg a Poszeidont. A baloldali menüsávból válasszuk ki a Gyorsiktatás menüpontot. Ennek hatására betöltődik az iktatófelület. Itt először válasszuk ki a Típus -nál a Digitális és az Irány -nál a Belső lehetőséget, azaz, hogy digitális belső iratot szeretnénk iktatással létrehozni.

18 A Feladó/átadó szervezet vagy személy mezőnél adjuk meg a saját szervezeti egységünket. Ehhez kattintsunk a zöld mező mellett található három ponttal jelölt összerendelő gombra. Ennek hatására felugrik egy Választó lista elnevezésű párbeszédablak, ahol ki tudjuk keresni a feladó szervezetet. Ha megtaláltuk az általunk keresett szervezetet, válasszuk ki, majd kattintsunk az OK gombra. Ennek hatására a Poszeidon a következő figyelmeztetést írja ki: A jelenlegi feladónak nincs címe rögzítve a rendszerbe!. Kattintsunk a Rendben gombra.

19 Látható, hogy a Poszeidon beilleszti az általunk választott szervezeti egységet a feladóhoz.

20 Címzett szervezet : Adjuk meg annak a szervezeti egységnek a nevét, amelynek szeretnénk küldeni az t.

21 Ezt követően értelemszerűen töltsük ki a mezőket: Tárgy : Az irat tartalmának összefoglalása. A főszámos irat tárgyának szerepelnie kell minden aláiktatással létrehozott alszámos irat tárgyában is. Fajta : Válasszuk ki, hogy fajtáját tekintve t iktatunk. Mellékletek száma : Megadása kötelező, amennyiben az irathoz tartoznak mellékletek. Ebben az esetben meg kell adnunk a Melléklet fajtáját is. Főszám : Főszámos iktatás esetén az automatikus előtt található kis négyzetben mindig hagyjuk ott a pipát. Biztonsági minősítés : Csak vezetői utasításra lehet beállítani, de akkor kötelező. Utasítás hiányában soha ne állítsuk át. Ha bizalmasra állítjuk, akkor szervezeti egységünk többi munkatársa nem fogja látni ezt az iktatott iratot. Vonalkód : Mivel t iktatunk, értelemszerűen nem adunk meg vonalkódot. Irattári tételszám : Kötelező adat. Ez mutatja az irat megőrzési idejét. Pontos kiválasztása elengedhetetlen. Kereshetünk rá Tételszám szerint, ehhez a zöld mező mellett található összerendelő gombra ( ) kell kattintanunk. Ennek hatására egy választó panel ugrik fel, ahol különböző szűrési feltételeket megadva ki tudjuk keresni a nekünk megfelelő tételszámot. feltöltése : A számítógépünkre lementett.eml kiterjesztésű t fel kell tölteni a Poszeidonba. Ehhez kattintsunk a zöld körben fehér plusz jelet ábrázoló gombra ( ). Ennek hatására felugrik az Elektronikus példány megnyitása ablak, ahol a korábban lementett ünket meg tudjuk keresni. Hozzáférők : Ebben a mezőben lehet az irathoz hozzáférőket rendelni. A hozzáférők látják az iratot. A jobb oldalon található házikó gombbal ( ) szervezeti egységeknek, az alatta található emberkét ábrázoló gombbal ( ) pedig személyeknek tudjuk megadni a hozzáférést. Amennyiben mindig ugyanazon szervezeteknek és személyeknek adunk hozzáférést, egy gombnyomással előre meghatározott csoportokat is hozzá tudunk adni. Mivel t iktatunk, minden olyan belső egységet adjunk meg hozzáférőként, beleértve a saját szervezeti egységünket is, amelyeknek elküldjük az ünket. Megjegyzés : Kötelezően jelölendő az ügyintéző, aki az iratot készítette (nem azt a személyt, aki beiktatja a Poszeidonba). Továbbá itt kell jelezni, ha a szervezeti egységünknél irattárba kerül az aktánk. Ha minden adatot kitöltöttünk, a Mentés gombbal létrehozunk egy főszámos iktatást.

22

23 III. Kimenő iktatása Megnyitjuk a Groupwise-t és elkészítjük az t, amelyet szeretnénk kiküldeni. Kitöltjük a címzett, másolatot kap elnevezésű mezőket, megadjuk a tárgyat, megírjuk a levél szövegét, majd csatoljuk a kiküldeni kívánt mellékleteket. Ezt követően nem a küldés gombra kattintunk, hanem a Mentés ikonra.

24 Ennek hatására felugrik a Mappák párbeszédablak, ahol ki tudjuk választani, hogy ideiglenes hova szeretnénk elmenteni az ünket. Fontos! Amíg nem iktattuk be a Poszeidonba, addig nem szabad elküldeni az t. Miután kiválasztottuk, hogy a Groupwise-on belül hova mentjük a levelünket, nyomjuk meg az OK gombot.

25 Ezután kattintsunk arra a mappára, ahova elmentettük az t, majd miután kiválasztottuk, nyomjunk jobb egérgombot rajta. Ezt követően a korábban már ismertetett módon lementjük az t a számítógépünkre. (Mentés másként, Mime formátum, stb )

26 Ezt követően nyissuk meg a Poszeidont. A baloldali menüsávból válasszuk ki a Gyorsiktatás menüpontot. Ennek hatására betöltődik az iktatófelület. Itt először válasszuk ki a Típus -nál a Digitális és az Irány -nál a Kimenő lehetőséget, azaz, hogy digitális kimenő iratot szeretnénk iktatással létrehozni.

27 Ezt követően értelemszerűen töltsük ki a mezőket. A Feladó/átadó szervezet vagy személy mezőnél megadjuk a saját szervezeti egységünket. Ehhez kattintsunk a zöld mező mellett található három ponttal jelölt összerendelő gombra. Ennek hatására felugrik egy Választó lista elnevezésű ablak, ahol ki tudjuk keresni a neve alapján a szervezetet. Ha megtaláltuk az általunk keresett szervezetet, válasszuk ki, majd kattintsunk az OK gombra. Címzett szervezet vagy személy : Adjuk meg azt a külső szervezetet vagy személyt, amelynek vagy akinek az t szeretnénk küldeni. Tárgy : Az irat tartalmának összefoglalása. A főszámos irat tárgyának szerepelnie kell minden aláiktatással létrehozott alszámos irat tárgyában is. Fajta : Válasszuk ki, hogy fajtáját tekintve t iktatunk. Mellékletek száma : Megadása kötelező, amennyiben az irathoz tartoznak mellékletek. Ebben az esetben meg kell adnunk a Melléklet fajtáját is. Főszám : Főszámos iktatás esetén az automatikus előtt található kis négyzetben mindig hagyjuk ott a pipát. Biztonsági minősítés : Csak vezetői utasításra lehet beállítani, de akkor kötelező. Utasítás hiányában soha ne állítsuk át. Ha bizalmasra állítjuk, akkor szervezeti egységünk többi munkatársa nem fogja látni ezt az iktatott iratot. Vonalkód : Mivel t iktatunk, értelemszerűen nem adunk meg vonalkódot. Irattári tételszám : Kötelező adat. Ez mutatja az irat megőrzési idejét. Pontos kiválasztása elengedhetetlen. Kereshetünk rá Tételszám szerint, ehhez a zöld mező mellett található összerendelő gombra ( ) kell kattintanunk. Ennek hatására egy választó panel ugrik fel, ahol különböző szűrési feltételeket megadva ki tudjuk keresni a nekünk megfelelő tételszámot. feltöltése : A számítógépünkre lementett.eml kiterjesztésű t fel kell tölteni a Poszeidonba. Ehhez kattintsunk a zöld körben fehér plusz jelet ábrázoló gombra ( ). Ennek hatására felugrik az Elektronikus példány megnyitása ablak, ahol a korábban lementett ünket meg tudjuk keresni. Hozzáférők : Ebben a mezőben lehet az irathoz hozzáférőket rendelni. A hozzáférők látják az iratot. A jobb oldalon található házikó gombbal ( ) szervezeti egységeknek, az alatta található emberkét ábrázoló gombbal ( ) pedig személyeknek tudjuk megadni a hozzáférést. Amennyiben mindig ugyanazon szervezeteknek és személyeknek adunk hozzáférést, egy gombnyomással előre meghatározott csoportokat is hozzá tudunk adni. Mivel t iktatunk, minden olyan belső egységet adjunk meg hozzáférőként, beleértve a saját szervezeti egységünket is, amelyeknek elküldjük az ünket. Megjegyzés : Kötelezően jelölendő az ügyintéző, aki az iratot készítette (nem azt a személyt, aki beiktatja a Poszeidonba). Továbbá itt kell jelezni, ha a szervezeti egységünknél irattárba kerül az aktánk. Ha minden adatot kitöltöttünk, a Mentés gombbal létrehozunk egy főszámos iktatást.

28

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k I. Iktatási folyamatok... 2 1. Alapvetések, segítségnyújtás... 2

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (4.2)

POSZEIDON dokumentáció (4.2) POSZEIDON dokumentáció (4.2) E-mail iktatása I. MICROSOFT OUTLOOK LEVELEZŐT HASZNÁLÓKNAK ELSŐ BEJELENTKEZÉS: 1.) Az Outlook programban jobb egérgombbal kattintok valamelyik levélen. (Ha elsőre nem jelenik

Részletesebben

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Tartalomjegyzék I. Kimenő/belső papír alapú küldemény iktatása... 3 1. Irány, Típus kiválasztása... 3 2. Expediálás módja kiválasztása... 3 3. Címzettek kiválasztása

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Belépés és kezdeti lépések Használati útmutató minden szerepkör számára I. Bejelentkezés:... 2 II. Kezdeti általános lépések:... 3 1. Jelszó megváltoztatása:...

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27.

POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27. POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27. KIMENŐ IRATOK IKTATÁSA A kimenő iratok esetében változás az eddigi eljáráshoz képest, hogy nem a Word- vagy egyéb elektronikus állományt csatoljuk elektronikus

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (6.4)

POSZEIDON dokumentáció (6.4) POSZEIDON dokumentáció (6.4) HALLGATÓI KÉRELMEK KEZELÉSE A POSZEIDON RENDSZERBEN Tartalomjegyzék Hallgatói kérelmek iktatása összefoglaló Tájékoztatások kezelése a kérelmekhez, határozatokhoz Jogorvoslatok

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1.

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. 2009. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1 2009.03.13 A teljes dokumentáció változása Kiadás: 2009.03.13.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (3.2)

POSZEIDON dokumentáció (3.2) POSZEIDON dokumentáció (3.2) KIMENŐ IRATOK IKTATÁSA Általános információk: A kimenő iratok esetében változás az eddigi eljáráshoz képest, hogy nem a Word- vagy egyéb elektronikus állományt csatoljuk elektronikus

Részletesebben

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iratok küldése, postázása használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k 1. Alapvetések... 1 2. Iktatott papír és vegyes iratok érkezése...

Részletesebben

Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére

Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére I. Beszerzési eljárásokra vonatkozó általános irányelvek iratkezelési

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról

Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról I. Gyorsiktatás felületet érintő változások: 1. Címzett szervezet

Részletesebben

Outlook Express használata

Outlook Express használata Outlook Express használata Az induló ablak több részre oszlik Nyitott mappa tartalma Mappák Partnerek Az induló ablak nézetét testre lehet szabni a Nézet menü/elrendezés almenüjével Az eszköztár testreszabásához

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

Általános e-mail fiók beállítási útmutató

Általános e-mail fiók beállítási útmutató Általános e-mail fiók beállítási útmutató Ennek az összeállításnak az a célja, hogy segítséget nyújtsunk azon Ügyfeleink számára, akik az IntroWeb Kft. által nyújtott e-mail szolgáltatáshoz be szeretnék

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

Kerüljön kiválasztásra a Küldemények menüpontban a legördülő listában Nem iktatott. 2. A kiválasztott küldeményt szerkesztésre való megnyitása.

Kerüljön kiválasztásra a Küldemények menüpontban a legördülő listában Nem iktatott. 2. A kiválasztott küldeményt szerkesztésre való megnyitása. Kedves Felhasználók! Az előző körlevél óta felhalmozódott tapasztalatok alapján a következő kéréseket, illetve ajánlásokat fogalmazzuk meg a rendszer használatával kapcsolatban. Első lépésként felhívjuk

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben

Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Elektronikus aláírás és titkosítás beállítása MS Outlook 2010 levelezőben Verziószám 2.0 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2013. november 6. 1 Változáskövetés Verzió Dátum Változás leírása

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (12.2)

POSZEIDON dokumentáció (12.2) POSZEIDON dokumentáció (12.2) KÖRLEVELEK IKTATÁSA 1. Általános információk A Poszeidon iktató rendszer lehetőséget biztosít azon kimenő körlevelek gyors iktatására, melyek Neptun kóddal rendelkező partnerek

Részletesebben

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése

5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése 5. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveket a VIK kivételével az előző félévekhez hasonlóan, a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával

Részletesebben

Meglévő munkafüzet megnyitása, mentése új néven

Meglévő munkafüzet megnyitása, mentése új néven Példánkban a következő lépéseket végezzük el: megnyitunk egy korábban mentett munkafüzetet, a megnyitott munkafüzetről egy másolatot készítünk, azaz új néven mentjük el. Meglévő munkafüzet megnyitása Egy

Részletesebben

TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE

TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE TÍPUSDOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE A Word sok előre elkészített típus dokumentummal rendelkezik. Ezek használatához válasszuk a Fájl menü Új dokumentum menüpontját. Itt több különböző kategóriába rendezve találhatjuk

Részletesebben

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik:

Bevezetés. A WebAccess használatának bemutatása előtt néhány új funkció felsorolása következik: Bevezetés Leveleink, naptárunk, stb. megtekintése bármely gépen egy egyszerű webböngésző (Mozilla, Explorer) segítésével is lehetséges. GroupWise rendszernek ezt a megjelenési formáját GroupWise WebAccessnek

Részletesebben

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével

G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével G-Mail levelezőrendszerben e-mail fiók levélforgalmának kezelése Outlook Express program segítségével 1. lépés: regisztráljunk e-mail fiókot a G-Mail rendszerében http://www.google.hu weboldalon a bal

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_ins

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez

KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT. Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez KUTATÁSTÁMOGATÁS SOROZAT Felhasználói segédlet Academic Search Complete adatbázisban idézők kereséséhez Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Készítette: Hreskó-Tóth Dalma Academic Search

Részletesebben

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát?

Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Hogyan rögzítsünk bejövő számlát? Bejövő számla rögzítéséhez válasszuk a főmenüben a Beszerzés, azon belül pedig a bejövő számla menüpontot. 1. lépés a szállító kiválasztása A szállító kiválasztásához

Részletesebben

é rtésí té sék szű ré sé

é rtésí té sék szű ré sé E-mail é rtésí té sék szű ré sé Szűrési beállítások 2019. 01. 03. Tartalom E-mail értesítések szűrése...2 Gyakorlati példák szűrési feltételek megadására...2 Szűrés beállítása a levelezőrendszerben...2

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára

Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Microsec Számítástechnikai Fejlesztő zrt. Tanúsítvány igénylése sportegyesületek számára Felhasználói útmutató ver. 1.0 Budapest, 2017. január 04. 1 A Microsigner telepítő letöltése A telepítés megkezdéséhez

Részletesebben

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata

Szöveges fájlok szerkesztése Jegyzettömb használata Szöveges fájlok szerkesztése A Jegyzettömb csak szöveges dokumentum (TXT fájl) szerkesztésére alkalmas (Editor). Ez azt jelenti, hogy a begépelt szöveget nem tudjuk kedvünk szerint megformázni, vagyis

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV AZ NHKV ÁTMENETI BÉRSZÁMLÁZÓ KÖZSZOLGÁLTATÓI FELÜLETHEZ 1 / 10 TARTALOMJEGYZÉK 1 Dokumentum célja... 3 2 A program célja... 3 3 Belépés... 3 4 Kezdőképernyő... 4 5 Partner táblázat...

Részletesebben

PAS számlázó szoftver Használati útmutató

PAS számlázó szoftver Használati útmutató PAS számlázó szoftver Használati útmutató 1 Bevezetés 1.1.1 A PAS számlázó szoftver (a továbbiakban számlázó ) a magyar jogszabályoknak megfelelő számla kibocsátására alkalmas, interneten keresztül használható

Részletesebben

Rendszergazda kézikönyv

Rendszergazda kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló TwinNet Rendszergazda kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló v6 verzió Adatbázis mentése Adatbázis mentése 1.1. Indítsa el a pgadmin III programot!

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János

Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció. Revision Szentesi János Szentesi János Felhasználói kézikönyv DPD Elektronikus regisztráció Revision 2010.04.14 Szentesi János 2010.07.09 Szentesi János Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV... 1 DPD ELEKTRONIKUS REGISZTRÁCIÓ... 1 TISZTELT

Részletesebben

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk.

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk. Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Körlevelek, saját példányok kezelése 2012. 04. 12. Ez a felhasználói segédlet a Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer körlevelekkel, saját példányokkal kapcsolatos funkcióinak

Részletesebben

ServiceTray program Leírás

ServiceTray program Leírás ServiceTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés szerviz munkalapok státuszai a Törölve és Lezárva státuszt leszámítva a munkalap különböző nyitott állapotát jelzik, melyek valamilyen tevékenységet jeleznek.

Részletesebben

FTP Az FTP jelentése: File Transfer Protocol. Ennek a segítségével lehet távoli szerverek és a saját gépünk között nagyobb állományokat mozgatni. Ugyanez a módszer alkalmas arra, hogy a kari web-szerveren

Részletesebben

Integráció LadyBirddel

Integráció LadyBirddel Integráció LadyBirddel 1 A ShopRenter és a Ladybird integrációjához beállításokat kell eszközölnünk mind a ShopRenter, mind a LadyBird felületén. Elsőként a LadyBirdben kell elvégeznünk teendőinket, mert

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások

Tisztelt Ügyfelünk! Főkönyv modult érintő változások Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a Servantes Hatékony Integrált Vállalatirányítási Rendszer Főkönyv modult érintő változásokról és fejlesztésekről. A nagyobb adatbázisoknál a frissítés

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Készlet és Számla Kézikönyv

Készlet és Számla Kézikönyv Készlet és Számla Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1161 Budapest, József u. 18.. INTERNET: http:/

Részletesebben

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok

Oktatási segédanyag. Weboldalszerkesztési gyakorlatok Oktatási segédanyag Weboldalszerkesztési gyakorlatok Bevezetés A korábbi oktatási segédanyagokban megismertük a weboldalszerkesztés gyakorlatát. Ennek a segédanyagnak a célja, hogy gyakorlati példákon

Részletesebben

Útmutató az E-Beszámoló használatához

Útmutató az E-Beszámoló használatához Útmutató az E-Beszámoló használatához Éves beszámoló elektronikus küldése 2010. január 1-től 1(18) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A beszámoló küldésének feltételei... 4

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2018 Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 5 Dolgozat

Részletesebben

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása Változtak a 1865M nyomtatvány kitöltési szabályai, valamint lehetővé vált a 18A60 nyomtatvány előzetes kitöltése. A tájékoztató a 8.00.8 verzió kibocsátásával

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő

Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Használati útmutató EnWizard Internetes Megrendelő Az EnWizard Internetes megrendelő célja, hogy Ön komfortosan, korszerű eszközökkel és - nem utolsó sorban - környezetkímélő módon tudja hulladékkal kapcsolatos

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása

15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása 15.4.2b Laborgyakorlat: Mappa és nyomtató megosztása, a megosztási jogok beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a feladatlapot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton egy mappát fogunk létrehozni

Részletesebben

Regisztrációs kérelem küldése

Regisztrációs kérelem küldése Regisztráció kérés küldése a NOVITAX-nak A felhasználói adatok, valamint a Regisztrálandó cégek tábla pontosítása után a főmenü Regisztráció/2. Regisztrációs állomány mentése és beküldése menüpontban a

Részletesebben

Útmutató az IRM E-Számlák kezeléséhez

Útmutató az IRM E-Számlák kezeléséhez Útmutató az IRM E-Számlák kezeléséhez Éves beszámoló elektronikus küldése 2010. január 1-től 1(11) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Az IRM E-számla kezelésének feltételei...

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához

Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Az Outlook levelező program beállítása tanúsítványok használatához Windows tanúsítványtárban és kriptográfia eszközökön található tanúsítványok esetén 1(10) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Az Outlook

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása a Neptunban manuálisan... 3 3 Feladatok kiadása a Neptunban

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség:

A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: KRYPTON sablon Részletes leírás a sablonhoz kapcsoló új beállításokról Diavetítés a kezdőlapon A webáruház kezdőlapján háromféle diavetítés beállítására van lehetőség: Képes diavetítés Termékes diavetítés

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre

Regisztráció. Kattintson a Regisztráció fülre Regisztráció 1. lépés: Regisztráció Kattintson a Regisztráció fülre 2. lépés: Regisztráció Adja meg nevét (lehet keresztnév is, de teljes név is) és e-mail címét (működő címre van szükség) Klikkeljen abba

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány

Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Baár-Madas Elektronikus Tanúsítvány Az alábbi dokumentum a Baár-Madas Református Gimnázium és Kollégium által használt Elektronikus tanúsítvány telepítéséhez ad útmutatót, Microsoft Windows 7 és Microsoft

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok

Citációs index időintervallumra DE MTMT Adminisztrátorok Citációs index időintervallumra 2019.02.20. - DE MTMT Adminisztrátorok Szerzőnként le kell keresni adott időintervallumhoz tartozó adott évi idézéskapcsolatokat, ezeket az idézéskapcsolatokat egy közös

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

Hiánypótlás beküldési útmutató

Hiánypótlás beküldési útmutató Hiánypótlás beküldési útmutató Az alábbiakban néhány lépésben bemutatásra kerül a hiánypótlás megtekintése és annak beküldése. Minden lépéshez csatolva van egy kép is, ami az adott lépést mutatja egy mintán

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

PDF. Tartalomjegyzék 1/21

PDF. Tartalomjegyzék 1/21 PDF Napjainkban a publikálás elterjedt formája a PDF dokumentumok előállítása. A weben ez szinte szabvánnyá vált hosszú dokumentumok esetén. Akkor is nagyon hasznos lehet, ha a gondosan megformázott word

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Készítette: Citynform Informatikai Zrt.

Készítette: Citynform Informatikai Zrt. Iratkezelő rendszer Felhasználói kézikönyv Iktatás és érkeztetés Készítette: Citynform Informatikai Zrt. Citynform Iratkezelő Rendszer iktatás és érkeztetés A Bevezetésnek kettős célja van: segédlet a

Részletesebben

Hírlevél küldés kézikönyv

Hírlevél küldés kézikönyv Hírlevél küldés kézikönyv Címlisták rögzítése 1., Belépve az Office-ba (felhasználónév: sovidektcc) először létre kell hozni Címkategóriákat. Ezeket a Megkeresések menü Címkategóriák almenüjében lehet

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Modem telepítése Windows 98 alatt

Modem telepítése Windows 98 alatt A modem, legyen az külső kommunikációs portra köthető, vagy belső kártya, egy illesztő program által vezérelhető. A gyártók mindig mellékelnek az eszközhöz egy CD-t vagy floppyt, mely tartalmazza a szükséges

Részletesebben

kommunikáció Megoldások

kommunikáció Megoldások Információ és kommunikáció Megoldások Megoldások Információ és kommunikáció 1. A címsorba gépelje be a http://www.nbc.com címet! A Kedvencek hozzáadása panelen kattintunk a létrehozás gombra! Kattintsunk

Részletesebben