Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)"

Átírás

1 Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló évi CCXXII. törvény (továbbiakban: EÜSZ tv.) 9. (1) bekezdés a) pont aa) alpontjában foglaltak alapján, figyelemmel a 108. (5) bekezdésében foglaltakra január 1. napjától elektronikus ügyintézésre köteles (Cégkapun keresztül) többek között a fegyver, és a rendészeti feladatokat ellátó személyekkel kapcsolatos ügyek tekintetében az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezet (vadásztársaság). Az EÜSZ tv pontja értelmében: gazdálkodó szervezet: a polgári perrendtartásról szóló törvényben meghatározott, belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, azzal az eltéréssel, hogy e törvény alkalmazásában nem minősül gazdálkodó szervezetnek a lakásszövetkezet, valamint az adószámmal nem rendelkező egyesület, alapítvány. Mi szükséges a sikeres elektronikus ügyintézéshez? 1. Az internetről (NAV honlapjáról) le kell tölteni, majd telepíteni a számítógépre az Általános Nyomtatványkitöltő programot. 2. Az internetről ( le kell tölteni, majd telepíteni a számítógépre az ügyintézéshez szükséges aktuális ÁNYK űrlapot. 3. Ha a kérelemhez / bejelentéshez mellékletet kell / akarunk csatólni, akkor azoknak.doc vagy.pdf fájlformátumban elérhetőnek kell lennie a számítógépen. 4. Ha az ügyintézéshez nem készült ÁNYK űrlap, akkor azt E-Papíron keresztűl kell benyújtani.

2 I. Általános Nyomtatványkitöltő program beállítása! Az Általános Nyomtatványkitöltő program telepítését követően szükséges a Kapcsolat a Cég/Hivatali kapuval menü engedélyezése! Szerviz Beállítások

3 Működés Kapcsolat a Cég/Hivatali kapuval menü engedélyezése sor elötti (fentről a harmadik) négyzet kell kipipálni!

4 A beállítás módosítását követően újra kell indítani a programot, és az újraindítást követően már megjelenik a Kapcsolat a Cég/Hivatali kapuval menü! (Természetesen ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni.)

5

6 II. Az ügyintézéshez szükséges ÁNYK űrlap letöltése! három vízszintes csík Ügyintézés Elektronikus ügyintézés Igazgatásrendészeti szakterület

7

8

9

10 Itt találhatók a témacsoportok, egy-egy témacsoporton belül pedig az ügyintézések leírásai.

11

12 Ha kiválasztottuk az ügyintézést, akkor azon belül található egy tájékoztatást tartalmazó letölthető dokumentum és maga az ÁNYK űrlap. A legfrissebb űrlapot kell választani, letölteni, majd telepíteni.

13 III. ÁNYK űrlapaon történő ügyintézés! 1. Általános nyomtatványkitöltő program indítása. 2. Új nyomtatvány megnyitása

14 3. A megjelenő sablonok közül kell kiválasztani az ügyintézéshez szükséges űrlapot! Kijelöljük, majd a megnyitás gombra kattintunk.

15 4. A megnyitást követően megjelenő űrlap minden oldalát értelemszerűen ki kell tölteni.

16 5. Az utolsó oldal kitöltését követően, ha nem kell mellékletet csatólni, akkor az űrlapot menteni kell, majd az OK gombot megnyomni. (folytatás a 7. ponttól)

17

18 6. Ha mellékletet kell csatólni, akkor azt az alábbiak szerint tehetjük meg: - Adatok

19 - Csatolmányok kezelése

20 - A Csatolmányok kezelése panelen a Hozzáad gomb megnyomását követően max. 10 db, darabonként 10 MB méretű fájl csatólható.

21 - A csatólmányok hozzáadásánál meg kell keresni a számítógépen a csatolandó fájlt, és a megnyitás gombal tudjuk hozzáadni.

22

23 - Ezt követően az megjelenik a csatólmányok listájában, és ha minden fájl bekerült a listába akkor az OK gombra kell kattintani.

24 - A program ekkor menti az űrlapot a csatólmányokkal együtt.

25 7. Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre! Akár csatolmánnyal, akár anélkül történt meg az űrlap mentése, a mentést követően először meg kell jelölni a nyomtatványt az alábbiak szerint elektronikus beküldésre. - Kapcsolat a Cég/Hivatali kapuval Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre.

26 - Indulhat a nyomtatvány megjelölése? panelon az Igen gombot kell megnyomni.

27 - A sikeres nyomtatvány ellenőrzését követően újra az OK gombra kell kattintani.

28 - Ezt követi az azonosítás, amit a program a Központi Azonosítási Ügynökkel végez. Ehhez először a Rendbe gombra kattintunk. -

29 - A Központi Azonosítási Ügynök felületén, a cégkapu megbízottnak kell bejelentkeznie az ügyfélkapuba!

30

31 - A sikeres azonosítást követően az OK gombra kell kattintani. Ezzel a nyomtatvány megjelölése az elektronikus beküldésre befejeződött.

32 8. Nyomtatvány közvetlen beküldése! - Ismét a Kapcsolat a Cég/Hivatali kapuval fülről indulunk, és a Nyomtatvány közvetlen beküldését választjuk.

33 - Az azonosítás panelon a Cég/Hivatali kapu azonosítóhoz ha nem lett megváltoztatva akkor a gazdálkodó szervezet adószámának az első nyolc számjegyét kell beírni, majd a rendben gombra kell nyomni. ADÓSZÁM ELSŐ 8 SZÁMJEGYE

34 - A Központi Azonosítási Ügynök felületén az előzőekhez hasonlóan meg kell adni az Ügyfélkapus felhasználó nevet és jelszavat, majd be kell jelentkezni.

35

36 - A bejelentkezést követően ha mindent jól csináltunk, akkor a program kiírja, hogy a fájlt sikeresen beküldtük, és egy érkeztetési számot is kapunk, amire a későbbiekben lehet hivatkozni.

37 IV. E-Papíron történő ügyintézés! Csak abban az esetben lehet E-Papíron kérelmet / bejelentést beküldeni a redőrhatósághoz, ha arra nincs ÁNYK űrlap létrehozva. 1. Interneten fel kell keresni a oldalt. 2. Jobb felső részen az e-papír ikonra kell kattintani.

38 3. Az e-papír felületen a bejelentkezés gomb megnyomását követően történik az azonosítás.

39 4. Az azonosítás panelon a cégkapu megbízottnak kell bejelentkeznie az ügyfélkapuhoz kapott felhasználónévvel és jelszóval.

40 5. A bejelentkezést követően, ha esetleg a cégkapu megbízottnak több gazdálkodó szervezethez is van feljogosítása, akkor elösször ki kell választani az aktuális ügyintézéshez tartozó szervezethez regisztrált címet.

41 6. A kiválasztást követően kezdhetjük el az e-papír űrlapjának szerkesztését. A regisztrált adatok autómatikusan betöltődnek! Nagyon fontos a sikeres beküldés érdekében, hogy a Cégkapuból küldve szeretnék e-papírt benyújtani szöveg elötti négyzetet pipáljuk ki, majd adjuk meg a gazdálkodó szervezet nevét és adószámát!

42 7. A következő lépés a témacsoport és az ügytípus megjelölése, ezt követi a címzett és a levél tárgyának a megadása. A levél szövege részbe kell leírni a kérelmet / bejelentést és végül a Tovább a csatolmányokhoz gombra kattintani. Célszerű az Egyéb témacsoportot választani. Célszerű az Egyéb ügytípust választani. Az eljáró hatóságot kell megjelölni! Nem kötelező kitölteni. Röviden kell leírni a levél tárgyát! Ha nincs ÁNYK űrlap készítve az ügyfél aktuális kérelméhez vagy bejelentéséhez, akkor itt tudja leírni azt. (úgy kell kezelni, mint egy A4-es papírt)

43 8. A csatolmány panelon van lehetőség a beküldeni kívánt kérelemhez / bejelentéshez bármiféle fájlt csatólni, és utánna a Tovább a véglegesítéshez gomb megnyomását követően, a következő panelon láthatjuk a beküldendő levelünket. Melléklet beillesztése

44 9. A levél beküldése elött fontos leellenőrizni, hogy a nem természetes személy neve és adószáma szerepel e a levélben, ha igen akkor a küldés gombra kell kattintani!

45 10. A program megerősítést kér, így újra a küldés gombra kell kattintani!

46 11. Esetenként előfordulhat, hogy a hitelesítéshez ismét be kell jelentkezni az ügyfélkapuba a már ismertetett módon, és csak a bejelentkezést követően lesz sikeres a küldés. A fentiekben leírt tájékoztató bármely rendőrhatósághoz történő kérelem / bejelentés beküldésekor használható. Ha a tájékoztató segítségével sem sikerül elektronikusan megküldeni az aktuális nyomtatványt, akkor a beküldés során felmerült kérdésével keresse az illetékes rendőrhatóság ügyintézőjét, vagy hívja a 1818-as Kormányzati ügyfélvonalat. Tisztelettel: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL

ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL BUDAPEST FŐVÁROS III. KERÜLETI POLGÁRMESTERI HIVATAL ADÓÜGYI FŐOSZTÁLY ÚTMUTATÓ GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK SZÁMÁRA AZ E-PAPÍR RENDSZEREN KERESZTÜL VALÓ ÜZENETKÜLDÉS LÉPÉSEIRŐL Az alábbi útmutató az Adóügyi

Részletesebben

Az E-ügyintézés ugyanakkor a legtöbb esetben így a belső ellenőrök névjegyzékével kapcsolatos eljárásokban is csak lehetőség és nem kötelező!

Az E-ügyintézés ugyanakkor a legtöbb esetben így a belső ellenőrök névjegyzékével kapcsolatos eljárásokban is csak lehetőség és nem kötelező! Az E-ügyintézés bevezetése a belső ellenőrök névjegyzékével kapcsolatos eljárásokban Az elektronikus ügyintézés egyre szélesebb körben történő elterjedése érdekében szükségessé vált az elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán

Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán Azonosí tá srá Visszávezetett Dokumentumhitelesí te s (AVDH) á Perkápu vonátkozá sá bán FIGYELEM! Az ÁNYK-program legfrissebb (2.71.) verziójától már lehetőség van a nyomtatványok közvetlen feltöltésére

Részletesebben

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

- HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ - HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ŰRLAPOK BEKÜLDÉSE - BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁLÁS NÉLKÜL A nyomtatványokat az Elektronikus űrlapok menüpontban kell letölteni az ÁNYK keretprogramba. TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOK CÉGKAPUN KERESZTÜL

Részletesebben

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete (MOK FTESZ) az alábbi útmutatóval szeretne segítséget

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS AZ INTERNETES BANKKÁRTYÁS FIZETÉSHEZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a

Részletesebben

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl

NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl NYÍRPARASZNYA TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSRŐl Az Önkormányzat az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (E-ügyintézési tv.)

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban

E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban E-papír elektronikus ügyéntézésről a gyakorlatban Balatonkenese, 2018. április 27. Gyapjas János tű. ezredes Bács-Kiskun MKI igazgatóhelyettes 1 Mi az az E-papír? 2018. január 1. - Általános elektronikus

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ?

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a hivatali címtárba 4. Elektronikus kérelem

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz

1. S E G É D L E T. AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz 1. S E G É D L E T AZ ASP Elektronikus Ügyintézési Rendszeren keresztül történő ügyindításhoz Az ügy indítása a www.bakonyszentkiraly.hu honlap főoldalán található mozaik ikonra való kattintással kezdődik:

Részletesebben

Cégkapuból hivatalos ügy indítása

Cégkapuból hivatalos ügy indítása Cégkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

Online számla regisztráció

Online számla regisztráció Online számla regisztráció Az online számlázás rendszerében az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének előfeltétele a regisztráció. Ehhez be kell lépni a a NAV online számla felületére: Teszt környezet:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018 TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018. JANUÁR 1-JÉTŐL ELEKTRONIKUSAN INDÍTHATÓ ÉS KÉRELMEKRŐL Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 2017.12.21.

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_install.html

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Adóhatósági Iroda adóügyek elektronikus ügyintézés biztosítási kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata 1. Az Általános Nyomtatványkitöltőt Alkalmazás (ÁNYK) letöltése Kérjük első lépésként töltse le ÁNYK-t az alábbi helyről: http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/keretprogramok/abevjava_ins

Részletesebben

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről Jászárokszállás Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 5123 Jászárokszállás, Árpád tér 1. Tel.:57/531-050 Fax:57/531-053 e-mail: hivatal@jaszarokszallas.hu Ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök:

Részletesebben

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET

ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS LEHET TÁJÉKOZTATÓ Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 26. (1) bekezdése alapján az Egyházasrádóci

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s ://e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u l

Részletesebben

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból

Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból Beszámoló átadása az OBR * -nek a Hessyn Éves beszámoló nyomtatványkitöltő programból *OBR = Online Beszámoló és Űrlapkitöltő Rendszer h t t p s : / / e - b e s z a m o l o. i m. g o v. h u / e b e k u

Részletesebben

E-építési napló offline vezetése

E-építési napló offline vezetése E-építési napló offline vezetése Frissítve: 2016. november 24. 1 Miért van szükség az elektronikus építési napló offline vezetésére? Az e-építési napló rendszer működésének alapvető feltétele, hogy az

Részletesebben

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT

KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT ŰRLAP KERESETLEVÉL (KÉRELEM) KÖZIGAZGATÁSI HATÁROZAT VAGY VÉGZÉS BÍRÓSÁGI FELÜLVIZSGÁLATA IRÁNT BM_NBF_01 Nyomtatvány 1. OLDAL - ÁLTALÁNOS ADATOK 2. OLDAL - A KERESETLEVÉLBEN MEGNEVEZETT FELPERES ADATAI

Részletesebben

Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel.

Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel. Az igazságügyi szakértő elektronikus kapcsolattartása az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett szervezetekkel. Az első tisztázandó kérdés, hogy a szakértő természetes személyként (egyéni vállalkozóként)

Részletesebben

e-ügyintézés Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére

e-ügyintézés Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére Oktatási segédlet Ügyintézők és az ügyfelek részére e-önkormányzati informatikai rendszer és közigazgatási szolgáltatások bevezetése Homokháti Kistérségben 1037 Budapest, Montevideo u. 8. Tel.: 270-7600,

Részletesebben

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról

A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról A Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatója az elektronikus ügyintézést és elektronikus kapcsolattartást érintő változásokról 2019. április 1 A Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban: MKSZ) tájékoztatja

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP BEAVATKOZÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEMHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P16-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL TÁMOGATOTT FELEK... 3 3. OLDAL BEAVATKOZÓ... 4 4. OLDAL - BEAVATKOZÓ

Részletesebben

Adóbevallás leadása elektronikusan

Adóbevallás leadása elektronikusan Adóbevallás leadása elektronikusan Ügyfélkapu regisztráció és bejelentkezés Első lépésben szükségünk lesz Ügyfélkapu fiókra ennek a létrehozásához be kell fáradnunk az okmányirodába, és regisztrációt kell

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag

A Perkapun keresztül a gazdálkodó szervezetek és a jogi képviselővel eljáró felek nyújthatják be beadványaikat. A szolgáltatást kizárólag Tartalom 1. Bevezető...2 2. Online regisztrációs felület elérése...2 3. Perkapu nyitása...2 4. Ügykezelő(k) hozzáadása...5 5. Ügykezelői jelszó módosítása...6 6. Ügykezelő törlése...7 7. Főkapcsolattartói

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ

ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ ŰRLAP ÁLTALÁNOS MEGHATALMAZÁS NYILVÁNTARTÁSÁVAL KAPCSOLATOS BEADVÁNYHOZ NP11-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL EGYÉB ÉRDEKELT... 3 3. OLDAL - EGYÉB ÉRDEKELT KÉPVISELŐI... 8 4. OLDAL

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (Kapcsolat az Ügyfélkapuval, Kapcsolat a Hivatali Kapuval funkciók) (v1.7) Tartalomjegyzék Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó... 1 Menüstruktúra kiválasztása...

Részletesebben

Űrlap kitöltés a MODULO-ban

Űrlap kitöltés a MODULO-ban 1. Kérelmek benyújtása A hallgató tanulmányaival kapcsolatosan számos témában nyújthat be kérelmet. A kérelmeket az adott ügyben illetékes és jogszabályban (TVSZ, HTJSZ, stb..) meghatározott hatáskörrel

Részletesebben

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-ADÓ RENSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BEJELENTKEZÉS NÉLKÜL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK / EGYÉNI VÁLLALKOZÓK KÜLDHETIK BE AZ ŰRLAPOKAT. Ebben az esetben az űrlapra írt névnek teljesen azonosnak kell lennie az

Részletesebben

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához

Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Segédlet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által rendszeresített elektronikus adóbevallások használatához Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

Kitöltési útmutató és segítség a hirdetmények beküldésével kapcsolatban v3.2 Tartalom

Kitöltési útmutató és segítség a hirdetmények beküldésével kapcsolatban v3.2 Tartalom Kitöltési útmutató és segítség a hirdetmények beküldésével kapcsolatban v3.2 Tartalom Kitöltési útmutató és segítség a hirdetmények beküldésével kapcsolatban v3.2... 1 I. Beállítások... 2 II. A kitöltés

Részletesebben

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8

Útmutató. Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon. 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Útmutató Elektronikus ügyintézéshez a www.nebih.gov.hu oldalon 2012. július 25. Oldal: 1 / 8 Tartalomjegyzék I. Fontos tudnivalók... 3 II. Belépés a felületre... 3 III. E-ügyintézés... 4 1. Bizonylatkitöltés

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás

Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás Segédlet ESCHERKÁROLY2016-E Beszámolás 1. Beszámolóhoz tartozó dokumentumok beszámoló űrlap, beszámoló űrlaphoz az űrlapba épített kitöltési útmutató, tételösszesítő, nyilatkozat fényképfelvétel felhasználási

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ. B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6

ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ. B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6 ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ B36 nyomtatvány 1. OLDAL ALAPADATOK... 1 2. OLDAL EGYÉB NYILATKOZAT... 6 ŰRLAP KIZÁRÁSI INDÍTVÁNY BEJELENTÉSÉHEZ B36 nyomtatvány A nyomtatvány a Kúria, az ítélőtáblák,

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A JANUÁR 1. ÉS JÚNIUS 30. KÖZÖTT KÖTELEZŐEN TELJESÍTENDŐ ADATEGYEZTETÉSRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A JANUÁR 1. ÉS JÚNIUS 30. KÖZÖTT KÖTELEZŐEN TELJESÍTENDŐ ADATEGYEZTETÉSRŐL TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A 2018. JANUÁR 1. ÉS 2018. JÚNIUS 30. KÖZÖTT KÖTELEZŐEN TELJESÍTENDŐ ADATEGYEZTETÉSRŐL Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület a https://cegkapu.gov.hu/oldalól érhető el. Hogyan lehet bejelentkezni a cégkapu-regisztrációs felületre? A felhasználók

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv

Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Duál Reklám weboldal Adminisztrátor kézikönyv Dokumentum Verzió: 1.0 Készítette: SysWork Szoftverház Kft. 1. oldal Felület elérése Az adminisztrációs felület belépés után érhető el. Belépés után automatikusan

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő regisztrációhoz 1 Tartalom Regisztráció lépései... 4 Hiánypótlás... 11 Kérdések és kapcsolat... 11 2 A regisztráció előtt figyelmesen olvassa el a

Részletesebben

Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez

Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez Kitöltési segédlet az ASP űrlapok online beküldéséhez I. Általános információk Az e-önkormányzati ügyintézés helyszíne az Önkormányzati Hivatali Portál, amely a https://ohp.asp.lgov.hu linken érhető el

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 1.0 2013. július 17. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Portál használata... 4 III.

Részletesebben

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI User! 12/11/09 2:08 PM Formatted: Font:Times New Roman, e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI Dokumentum átvétele VERZIÓ 1.0 2009 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 1 DOKUMENTUMLETÖLTÉSI FELÜLETEK...

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció

NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció NAV Online Számla ÉLES rendszerébe történő regisztráció A számlázó programokkal szembeni követelmények 2018. július 1-től változnak. 2018. július 1-től azokról a számlákról kell kötelezően a NAV Online

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok

Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok Hivatalos elérhetőség, cégkapu és cégkapu regisztráció Mit kell tenni ügyvédeknek és ügyvédi irodáknak? Gyakori kérdések és válaszok 2017. július 14. 1. Mi az a hivatalos elérhetőség és miért fontos? Az

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

NAV törzsadatok szinkronizálása

NAV törzsadatok szinkronizálása NAV törzsadatok szinkronizálása Elérhetősége: 1. Szerviz -> NAV törzsadatok szinkronizálása Ebben a menüpontban tetszőleges számú kiválasztott adózóra lekérheti a NAV adatbázisából az egyes törzsadatoknál

Részletesebben

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet oldalán ( találhatóak meg a tájékoztató anyagok, ütemtervek, határidők

Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet oldalán (  találhatóak meg a tájékoztató anyagok, ütemtervek, határidők 1 Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: E-ügyintézési tv.) 108. (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezett

Részletesebben

A regisztráció menetét a oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza.

A regisztráció menetét a  oldalról letölthető Cégkapu-regisztráció alkalmazás használata c. tájékoztató tartalmazza. Regisztráció Hol lehet elindítani a Cégkapu-regisztrációt? A regisztrációs felület többféle módon is elérhető: a http://cegkapu.gov.hu oldalon a Bejelentkezés linkre kattintva az http://ekozig.mo.hu/ugyintezes

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN P14-18-01 nyomtatvány 1. OLDAL ÁLTALÁNOS ADATOK... 1 2. OLDAL PERBEHÍVOTT... 4 3. OLDAL INDOKOLÁS... 9 ŰRLAP PERBEHÍVÁS BEJELENTÉSÉHEZ ELSŐFOKÚ ELJÁRÁSBAN

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. ÜFT szolgáltatás. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv ÜFT szolgáltatás Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. KÉSZPÉNZÁLLÁTÁSI ÜTF (KÜFT) MODUL... 3 3.1. A KÜFT MODUL FUNKCIÓI... 3 3.1.1. Pénzintézet

Részletesebben

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa

2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa 2009. évi adatszolg{ltat{s javít{sa Készítette: Tóth Péter 2013. szeptember 26. Által{nos leír{s Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének

Részletesebben

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Elérhetősége: Kapcslat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval -> Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Megnyittt, "Küldésre megjelölt"

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása

Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása Az egészségügyi intézmények árinformációi statisztikai adatszolgáltatás programjának (ArindexStat-2017) felhasználói leírása A program az egészségügyi árinformáció OSAP 1477 statisztikai adatszolgáltatás

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, EGERPH_1431-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17.

Előadó: Baráth Csilla Szombathely, április 17. Előadó: Baráth Csilla Szombathely, 2018. április 17. o Információs társadalom o XXI. század korszakváltás o A közigazgatásnak ezt, a napjainkban is zajló fejlődési folyamatot követnie kell. o E-közigazgatás

Részletesebben

Felhasználói tájékoztató

Felhasználói tájékoztató Internetes adatlekérdező rendszer (E-adó) Felhasználói tájékoztató Tisztelt Felhasználó! Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóirodája kialakította az elektronikus

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal

Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal Oldal 1 / 7 Felkészülés a NAV Online számlázásra felhasználói oldal 2018. július 1-től kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ

ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ ÚTMUTATÓ A CIVIL SZERVEZETEK CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓJÁHOZ Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B-A-Z. Megyei Civil információs Centrum Székhely és levelezési cím: 3530 Miskolc Melinda u 24. CIC iroda: 3530

Részletesebben

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz.

Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Segédlet az Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által kiadott, PHEGER_1231-es építményadó bevallásához használt elektronikus nyomtatványhoz. Elektronikus adóbevallását a NAV portáljáról letöltött

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtti elektronikus ügyintézés általános szabályai 2019 Tartalom: I. Vállalkozási tevékenységet nem folytató természetes személyek... 2 II. Egyéni vállalkozók és az adóügyekben

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó TISZAÚJVÁROSI POLGÁRMESTERI HIVATAL Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály 3581 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7. 49 / 548-000 49 / 548-001 Honlap: www.tiszaujvaros.hu E-mail: ado@tujvaros.hu

Részletesebben

Útmutató cégkapu regisztrációhoz

Útmutató cégkapu regisztrációhoz Útmutató cégkapu regisztrációhoz Mivel jár a kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől? 2018. január 1-jétől minden gazdálkodó szervezet köteles elektronikus Az elektronikus ügyintézés és a

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A VÍZKÉSZLETJÁRULÉK BEVALLÁS TELJESÍTÉSÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A VÍZKÉSZLETJÁRULÉK BEVALLÁS TELJESÍTÉSÉRŐL TÁJÉKOZTATÓ A VÍZJOGI ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA A VÍZKÉSZLETJÁRULÉK BEVALLÁS TELJESÍTÉSÉRŐL Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 2017.12.14. VÍZKÉSZLETJÁRULÉK BEVALLÁS BENYÚJTÁSA

Részletesebben