Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére"

Átírás

1 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iránymutatás a beszerzési eljárások iratkezelési szempontból történő egységes kezelésére I. Beszerzési eljárásokra vonatkozó általános irányelvek iratkezelési szempontból:... 2 II. A BML iktatása, postázása:... 2 III. A BML pénzügyi ellenjegyzését érintő iktatási folyamatok (opcionális):... 3 IV. Szakigazgatósághoz nem kerülő, kisebb értékű, Beszerzési Igazgatóság tájékoztatását célzó BML-ek iktatása:... 4 V. Szakigazgatósági eljárást igénylő, kiemelt vagy nagy értékű beszerzési eljárások iktatást érintő feladatai:... 4 VI. BML lapok kezelése a vonalkód és az iktatási szám elhelyezése szempontjából... 6 VII. Melléklet:... 7 Az Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság a Beszerzési Igazgatósággal egyeztetve, a Semmelweis Egyetem valamennyi szervezeti egysége részére a beszerzési eljárások lefolytatásához szükséges Beszerzés Minősítő Lapok (BML) iratkezelő rendszer keretében történő egységes kezelése érdekében az alábbi iránymutatást adja.

2 2 I. Beszerzési eljárásokra vonatkozó általános irányelvek iratkezelési szempontból: 1. A beszerzési eljárásokat a Beszerzési Igazgatóság, illetve a közreműködő szakigazgatóságok felé iktatva kell kezdeményezni, nyilvántartani. Az iktatás során minden egyes eljárást külön ügyként (külön főszámon és ahhoz tartozó alszámokon) kell kezelni. Nem fogadható el, ha a szervezeti egység egy főszám alatt tartja nyilván az adott évben leadott összes különböző igényű beszerzési eljárását. 2. A BML elválaszthatatlan csatolmányait képezi a specifikációs adatlap, regisztrációs adatlap, esetenként a kizárólagossági igazolás, vagy indikatív árajánlat. Ezek az iratok a Beszerzés Minősítő Lappal együtt kezelendőek mellékletként. Tehát nem kaphatnak eltérő iktatószámot és egy iktatószám alatt kell kezelni ezeket az iratokat. 3. A Beszerzési Igazgatóság részére történő postázás, illetve ügyintéző szervezet megadás során, az egyetlen belső szervezetet, a Beszerzési Igazgatóság nevű találatot kell kiválasztani (lásd: mellékelt 1. ábra). Itt különösen javasoljuk a szervezet kódja alapú keresést. A Beszerzési Igazgatóság szervezet kódja: GFIBSZI. II. A BML iktatása, postázása: 1. A BML-t beiktatjuk papíralapú, belső irányú dokumentumként. 2. A gyorsiktatás felület címzett szervezeti egység mezőben a saját szervezeti egységünket kell megjelölni. 3. Amennyiben iktatással együtt, azonnal postázni is akarjuk az iratot, az ügyintéző szervezet mezőbe azt a szervezeti egységet adjuk meg, akinek a fizikai példányt szeretnénk megküldeni (lásd mellékelt 2. ábra). 4. Ha az iktatás során még nem akarjuk elpostázni az iratot, akkor az ügyintéző szervezetet hagyjuk üresen. Iktatás után az Iratok menüpont/materiális példányok/postázás lapfül segítségével bármikor megtehetjük később is. 5. Mindenképpen helytelen a Beszerzési Igazgatóságot címzett szervezetként/ügyintéző szervezetként megjelölni, ha a BML papír alapú példányát nem közvetlenül neki küldjük. Ilyen esetekben a Beszerzési Igazgatóságot elég hozzáférő szervezetként megadni.

3 3 6. Bármely postázási módot is választjuk, az iratok fizikai átadása mellett, Poszeidonban is postázni kell az iratot (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő). 7. Postázás során ügyeljünk, hogy mindig az eredeti példányt küldjük tovább, másolat készítésére nincs szükség. 8. A Poszeidon rendszerben történő postázás és címzett megadása során a címzett szervezetek közül mindenképp a belső szervezetet kell kiválasztani. Praktikus nem a szervezeti egység nevére, hanem a szervezet kódjára indítani a keresést. A szervezeti kódok aktuális jegyzéke megtalálható az iratkezelési szabályzat 7. számú mellékletében. III. A BML pénzügyi ellenjegyzését érintő iktatási folyamatok (opcionális): 1. Amennyiben a BML pénzügyi ellenjegyzésének nyomon követhetőségének biztosítása az iratkezelési folyamatokban indokolt (az igénylő szervezeti egység vezetőjének döntési kompetenciája), az alábbiak szerint kell eljárni: 2. Ebben az esetben az iktatást az általános szabályok szerint kell végrehajtani azzal az eltéréssel, hogy az iktatás ügyintéző szervezetének vagy Iratok menüpont/materiális példányok/postázás lapfül használata esetén címzett szervezetnek a pénzügyi ellenjegyző szervezeti egységét kell megadni. Minden más tekintetben a BML általános iktatási szabályai (II pont.) szerint kell eljárni. 3. Amikor a fizikai példány megérkezik a címzetthez, azt a pénzügyi ellenjegyző szervezeti egysége köteles a Szervezeti egység postái/várható materiális példányok menüpontban átvenni. Abban az esetben, ha a Pénzügyi ellenjegyző az ellenjegyzést megtagadja, a BML főszáma alá iktatva, alszámos iktatással értesíti az igénylő szervezeti egységet az elutasításról és annak indokairól. Ebben az esetben is az alszámos iktatás eredeti példányát postázza el (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) Poszeidonban az igénylő szervezeti egység számára. Amennyiben a BML ellenjegyzésre kerül, a BML iktatószámán (újabb iktatás nem szükséges), az irat eredeti példányát postázza vissza Poszeidonban (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) az igénylő szervezeti egység számára.

4 4 4. Mindkét esetben, ha a fizikai példány megérkezik az igénylő szervezet részére, azt köteles a Szervezeti egység postái/várható materiális példányok menüpontban átvenni. Ezután történhet meg a kötelezettségvállaló aláírása, vagy az eljárás lezárása. IV. Szakigazgatósághoz nem kerülő, kisebb értékű, Beszerzési Igazgatóság tájékoztatását célzó BML-ek iktatása: (lásd mellékelt 3-8. ábrák) 1. Az iktatott, pénzügyi ellenjegyzett, kötelezettség vállalt BML szkennelt másolatát (mellékletek nem szükségesek) formájában kell megküldeni a Beszerzési Igazgatóság erre a célra fenntartott címére, úgy hogy a levél tárgyában szerepel a BML iktatási száma is. 2. Miután elküldtük az t, a levelező rendszerünkből ki kell menteni a levél elektronikus változatát. 3. Ezután a Poszeidon Iratok menüpontjában kikeressük az iktatásunkat, majd ha kijelöltük (kék színű lesz) átnavigálunk az iratok menüpont/elektronikus példányok almenüpontra. Ott az Új gomb kiválasztásával fel kell tölteni a Beszerzési Igazgatóságnak elküldött elektronikus képét. Nem elfogadott csupán a BML elektronikus másolatának feltöltése, hanem azt az lel együtt kell csatolni. V. Szakigazgatósági eljárást igénylő, kiemelt vagy nagy értékű beszerzési eljárások iktatást érintő feladatai: 1. Az iktatott BML és mellékleteinek eredeti példányát el kell postázni (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) a Poszeidon rendszerben is az illetékes szakigazgatóságnak 1. Amikor a fizikai példány megérkezik a címzetthez, azt köteles a Szervezeti egység postái/várható materiális példányok menüpontban átvenni. Amennyiben ez nem lehetséges, tájékoztató (iktatatlan) üzenetet küld az igénylő szervezeti egység, valamint az Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság részére (utóbbit másolatban kell szerepeltetni). 1 Közreműködő szakigazgatóságok aktuális jegyzéke a Beszerzési Igazgatóság honlapján elérhető, jelen szabályzat kiadásakor ezen szervezeti egységek az alábbiak: Informatikai Igazgatóság (KMINI) Orvos szakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság (OFTOFMI) Biztonságtechnikai Igazgatóság (KMBTI) Központi Könyvtár (OFIKK) Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság (KKRSI) Beruházási és Létesítmény-fenntartási Igazgatóság (KMBLFI) Szolgáltatási Igazgatóság (KMSZI)

5 5 - A szakigazgatóság döntése alapján a beszerzési igényt szétválasztja, azaz két (vagy több) különböző beszerzési eljárásban utasítja végrehajtani az igényelt termékek vagy szolgáltatások beszerzését, úgy ezt a döntését a BML-re felvezeti. Ezután ugyanezen iktatószám alatt, az irat eredeti példányát postázza vissza Poszeidonban (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) az igénylő szervezeti egység számára. Ezzel az eljárás lezárul, tehát ha az igénylő szervezet a döntésnek megfelelően két (vagy több) külön BML-re vezeti fel az igényét, mindegyik BML külön-külön eljárást indít új főszámon (melyhez teljesen felesleges a korábbi eljárás BML-jét csatolni). - Szakigazgatóság megfelelőség elutasítása esetén, ugyanezen iktatószám alatt, az irat eredeti példányát postázza vissza Poszeidonban (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) az igénylő szervezeti egység számára. - Amennyiben a szakigazgatóság helyt ad a megfelelőségi eljárás során a BML-nek, ugyanezen iktatószám alatt, az irat eredeti példányát postázza tovább Poszeidonban (csak a hozzáférés megadása nem megfelelő, postázni szükséges) a Beszerzési Igazgatóságra (szervezet kódja: GFIBSZI). Mindhárom esetben a címzett szervezeti egység köteles az iratot Szervezeti egység postái/várható materiális példányok menüpontban átvenni, amikor a fizikai példány megérkezik. 2. A Beszerzési Igazgatóság az eljárását akkor kezdi meg, ha át tudja venni az iratot a Szervezeti egység postái/várható materiális példányok menüpontban és a fizikai példány is megérkezett. Amennyiben az átvétel nem lehetséges, tájékoztató (iktatatlan) üzenet küld az igénylő szervezeti egység, valamint az Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság részére (utóbbit másolatban kell szerepeltetni). 3. Hiánypótlás menete a teljes eljárás során: A Beszerzési Igazgatóság, valamint a közreműködő szakigazgatóságok eljárásuk során észlelt esetleges hiánypótlásról tájékoztató (iktatatlan) t küldenek. A tájékoztató hiánypótlás keretében pótlólag megküldött iratok a BML mellékletét képezik, ezért ezeket nem kell külön iktatni.

6 6 Amennyiben a hiánypótlás két tájékoztatást követően sem történik meg, akkor felszólításként, az adott főszám alszámára, iktatott formában kerül megismétlésre a hiánypótlási értesítő. Ennek mellékletként tartalmaznia kell a korábbi hiánypótlást kérő leveleket is. Ez utóbbi esetben a hiánypótlásnak is iktatott irattal kell eleget tenni. Ennek módja, hogy az eredeti BML főszáma alá iktatva, az adott főszám alszámán történik meg a hiánypótlás. Nem fogadható el a hiánypótlási felszólítást új főszámon iktatva teljesíteni. VI. BML lapok kezelése a vonalkód és az iktatási szám elhelyezése szempontjából Folyamatban van az új formátumú BML lap elfogadása, amelyen a vonalkód és az iktatási szám elhelyezésére szolgáló felület kijelölésre kerül. Az új formanyomtatvány elfogadásáig az alábbiak szerint kell eljárni a vonalkóddal és iktatási számmal való ellátás során: 1. A vonalkódot a Beszerzés Minősítő Lap (BML) feliratra, a lap tetején, középre kell felragasztani. 2. A BML felső sávjában sem a bal, sem a jobb oldalra - nem ragasztható vonalkód, az megnehezítené a BML lap szkennelését, illetve magát az ügyintézést. 3. A BML alsó szabadon maradó részére ne kerüljön semmi, mert a minősítő kollégáknak szükséges a hely az adatok rögzítéséhez. 4. Az iktatószámot a BML bal felső részén, a vonalkódtól balra kérjük feltüntetni. Kérjük Önöket az egységes eljárásrend végleges kiadásáig, az iránymutatásban leírt szempontok szerint szíveskedjenek eljárni március 25. Köszönettel: Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság

7 7 VII. Melléklet: 1. számú ábra: Beszerzési Igazgatóság BELSŐ szervezeti egységként történő kiválasztása

8 8 2. számú ábra: A BML iktatása ügyintéző szervezet mező kitöltésével A BML-t beiktatjuk papíralapú, belső irányú dokumentumként. Az iktatás címzettjének a saját szervezeti egységünket adjuk meg. Ügyintéző szervezetnek azt a szervezetet adjuk meg, akinek a BML papír példányát küldeni akarjuk.

9 9 3. számú ábra: Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás kimentése 1 A már elküldött kimentésénél a levelezőrendszerünk elküldött levelei közül kiválasztjuk azt, amit a Beszerzési Igazgatóságnak küldtünk, majd a levelünkön állva, a jobboldali egérgomb megnyomása után, a mentés másként opciót választjuk ki.

10 10 4. számú ábra: Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás kimentése 2 A megjelenő mentési felületen kiválasztjuk a Mentett üzenet formátumánál, hogy Internetes Levelek (MIME) formátumban szeretnénk elmenteni a levelünket (szabványos.eml kiterjesztésű fájlt keletkeztet), majd a Tallóz gomb segítségével kiválasztjuk, hogy a számítógépünkön hová szeretnénk lementeni. A Mentés gomb egyszeri megnyomása után a Bezárás gomb segítségével lezárhatjuk a mentési folyamatot.

11 11 5. számú ábra: Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás, elektronikus példány csatolása 1 Ezt követően a Poszeidon, Iratok menüpontjában kikeressük az iktatásunkat, majd ha kijelöltük (kék színű lesz) kibontjuk az Iratok menüpontot a további almenük eléréséhez.

12 12 6. számú ábra: Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás, elektronikus példány csatolása 2 Majd kiválasztjuk az elektronikus példányok almenüpontot, végül rákattintunk az Új gombra.

13 13 7. számú ábra: Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás, elektronikus példány csatolása 3 A megjelenő Elektronikus példány megnyitása ablakban, kiválasztjuk a lementett levelünket, és a megnyitás gombbal feltöltjük a Poszeidonba.

14 14 8. Tájékoztató jellegű beszerzési eljárás, elektronikus példány csatolása 3 A Mentés gomb megnyomásával véglegesítjük a folyamatot.

Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról

Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Tájékoztató a Poszeidon Egységes Iktatási Rendszer használatát érintő egyes változásokról I. Gyorsiktatás felületet érintő változások: 1. Címzett szervezet

Részletesebben

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára

Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iktatások kezelése használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k I. Iktatási folyamatok... 2 1. Alapvetések, segítségnyújtás... 2

Részletesebben

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k

Iratok küldése, postázása. használati útmutató iktatók számára. T a r t a l o m j e g y z é k SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Iratok küldése, postázása használati útmutató iktatók számára T a r t a l o m j e g y z é k 1. Alapvetések... 1 2. Iktatott papír és vegyes iratok érkezése...

Részletesebben

Segédanyag az iktatáshoz. Tartalomjegyzék

Segédanyag az  iktatáshoz. Tartalomjegyzék Segédanyag az email iktatáshoz Tartalomjegyzék I. Digitális, bejövő email iktatás... 2 II. Digitális, belső irányú email iktatása... 14 III. Kimenő email iktatása... 23 I. Digitális, bejövő email iktatás

Részletesebben

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete

Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Kimenő/Belső Küldemények iktatási segédlete Tartalomjegyzék I. Kimenő/belső papír alapú küldemény iktatása... 3 1. Irány, Típus kiválasztása... 3 2. Expediálás módja kiválasztása... 3 3. Címzettek kiválasztása

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (6.4)

POSZEIDON dokumentáció (6.4) POSZEIDON dokumentáció (6.4) HALLGATÓI KÉRELMEK KEZELÉSE A POSZEIDON RENDSZERBEN Tartalomjegyzék Hallgatói kérelmek iktatása összefoglaló Tájékoztatások kezelése a kérelmekhez, határozatokhoz Jogorvoslatok

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27.

POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27. POSZEIDON dokumentáció (3.) 2009. január 27. KIMENŐ IRATOK IKTATÁSA A kimenő iratok esetében változás az eddigi eljáráshoz képest, hogy nem a Word- vagy egyéb elektronikus állományt csatoljuk elektronikus

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Vezetők részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web: http://www.sdakft.hu/

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden

A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden A Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer felhasználói oktatásának lépései röviden Érkeztetők és Iktatók részére Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel./fax: +36 (1) 209-4748 E-mail: info@sdakft.hu Web:

Részletesebben

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet

Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához. Gyors Áttekintő Segédlet Első lépések a KRÉTA-Poszeidon modul használatához Gyors Áttekintő Segédlet Bevezetés A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) a fenntartó által üzemeltetett, az egyes

Részletesebben

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1.

Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. Iratok érkeztetésének és iktatásának lépései Felhasználói dokumentáció verzió 1.1. 2009. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 1.1 2009.03.13 A teljes dokumentáció változása Kiadás: 2009.03.13.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (3.2)

POSZEIDON dokumentáció (3.2) POSZEIDON dokumentáció (3.2) KIMENŐ IRATOK IKTATÁSA Általános információk: A kimenő iratok esetében változás az eddigi eljáráshoz képest, hogy nem a Word- vagy egyéb elektronikus állományt csatoljuk elektronikus

Részletesebben

Kerüljön kiválasztásra a Küldemények menüpontban a legördülő listában Nem iktatott. 2. A kiválasztott küldeményt szerkesztésre való megnyitása.

Kerüljön kiválasztásra a Küldemények menüpontban a legördülő listában Nem iktatott. 2. A kiválasztott küldeményt szerkesztésre való megnyitása. Kedves Felhasználók! Az előző körlevél óta felhalmozódott tapasztalatok alapján a következő kéréseket, illetve ajánlásokat fogalmazzuk meg a rendszer használatával kapcsolatban. Első lépésként felhívjuk

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (4.2)

POSZEIDON dokumentáció (4.2) POSZEIDON dokumentáció (4.2) E-mail iktatása I. MICROSOFT OUTLOOK LEVELEZŐT HASZNÁLÓKNAK ELSŐ BEJELENTKEZÉS: 1.) Az Outlook programban jobb egérgombbal kattintok valamelyik levélen. (Ha elsőre nem jelenik

Részletesebben

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára

Belépés és kezdeti lépések. Használati útmutató minden szerepkör számára 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Belépés és kezdeti lépések Használati útmutató minden szerepkör számára I. Bejelentkezés:... 2 II. Kezdeti általános lépések:... 3 1. Jelszó megváltoztatása:...

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása

NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása NEPTUN- Hallgatói kérelem beadásának leírása A hallgatói weben az Ügyintézés/Kérvények menüpontban találhatóak meg azok a kérelmek, amelyeket az adott időszakban ki lehet tölteni. (A kérelmek beadásának

Részletesebben

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Meghatalmazás LEADER pályázatok elektronikus beadására Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa Benyújtási időszak: 2011. szeptember 30. 2011. október 31. (nov.

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Óvoda- és iskolatej program Véglegesítés dátuma: 2017. január 31. Oldal: 1 / 9 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik:

Útmutató. Amennyiben a vállalkozás rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel a KÜJ és KTJ számok igénylése a következők szerint történik: Útmutató A KÜJ és KTJ számot elektronikusan kell igényelni a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Az igénylés feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen ügyfélkapu hozzáféréssel, amennyiben

Részletesebben

Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára

Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára Web alapú támogatási kérelem generáló rendszer Felhasználói leírás foglalkoztatók számára Készítette: Pántya Imre leírása alapján Nagy Attila 2019. június 1. A támogatási kérelmek kitöltése, PDF generálás...4

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára AITIA International Zrt. 1039 Budapest, Czetz János u. 48-50. Tel.: +36 1 453 8080 Fax.: +36 1 453 8081 www.aitia.hu A tankönyvvé nyilvánítás folyamatát elektronikusan támogató rendszer az OKÉV számára

Részletesebben

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8

Tartalom. Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Tartalom Bejelentkezés...2 Feltöltés...3 Dokumentumok...4 Jelszómódosítás...7 Jelszókérés...7 Kijelentkezés...8 Bö ngé szö s Pérkapu haszna lata Bejelentkezés Jelentkezzen be az Ügyfélkapura felhasználói

Részletesebben

Tájékoztató az Iratkezelési Fórumokon elhangzott észrevételek, kérdések alapján.

Tájékoztató az Iratkezelési Fórumokon elhangzott észrevételek, kérdések alapján. 1 SEMMELWEIS EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI FŐIGAZGATÓSÁG Tájékoztató az Iratkezelési Fórumokon elhangzott észrevételek, kérdések alapján http://semmelweis.hu/jogigfoig/iratkezeles/gyik/ Az Igazgatási és Iratkezelési

Részletesebben

Gyakorlati tapasztalatok:

Gyakorlati tapasztalatok: Tisztelt Kedvezményezett! A Pályázati e-ügyintézés felületén található új funkciók segítségével internetes úton, on-line kitöltő program alkalmazásával teljesíthetők 2014. június 07-től a jelentéstételi,

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Windows 7, 8, 8.1 és 10 operációs rendszeren 1(11) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Aláírási lehetőségek... 3 3.1. Szolgáltatási

Részletesebben

Építésügyi hatósági kérelem

Építésügyi hatósági kérelem Építésügyi hatósági kérelem 1. A kérelmet benyújtó személy adatai Viselt név Születési név Anyja születési neve Születési hely Ország Születési idő Ha nem egyezik meg az állandó lakcímmel Levelezési cím

Részletesebben

Egységes Irat- és dokumentumkezelő rendszer (2016.) Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság

Egységes Irat- és dokumentumkezelő rendszer (2016.) Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság Egységes Irat- és dokumentumkezelő rendszer (2016.) Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság Az iratkezelés pillérei Küldeménykezelés Egyetemi Körposta rendszere Bejövő, belső, kimenő

Részletesebben

ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. április 27. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu

ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. április 27. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. április 27. 2015 48 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzések Tanácsa Alelnökének tájékoztatója a 2014. évre vonatkozó

Részletesebben

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE MAGYAR ORVOSI KAMARA FOGORVOSOK TERÜLETI SZERVEZETE ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS E-PAPÍRON LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezete (MOK FTESZ) az alábbi útmutatóval szeretne segítséget

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK)

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁS MŰKENG RENDSZER FELHASZNÁLÓI LEÍRÁSA (ELEKTRONIKUS KÉRELEM BEADÁS FENNTARTÓI E- KÉPVISELŐK) Felhasználói kézikönyv X. kötet 2015.04.01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról

Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Pénzintézetek jelentése a pénzforgalmi jelzőszám változásáról Felhasználói Segédlet MICROSEC Kft. 1022 Budapest, Marczibányi tér 9. telefon: (1)438-6310 2002. május 4. Tartalom Jelentés készítése...3 Új

Részletesebben

On-line képzési program nyilvántartás

On-line képzési program nyilvántartás On-line képzési program nyilvántartás a Képző szervezetek funkciói 2016.01.15. 1 Tartalomjegyzék 1. Képző szervezet funkciói... 3 1.1 Program regisztráció... 3 1.1.1 Új képzési program regisztrációja...

Részletesebben

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez

e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez MICROSEC Számítástechnikai Fejlesztő zrt. e-szignó Online e-kézbesítés Végrehajtási Rendszerekhez Felhasználói útmutató https://online.e-szigno.hu/ 1 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer használatának

Részletesebben

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása

Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása Ügyfélkapuból hivatalos ügy indítása A Somogy Megyei Kormányhivatal az elektronikus ügyintézést az e-papír szolgáltatás segítségével biztosítja. Az e-papír űrlapokat folyamatosan fogadja a hivatali kapuján,

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései:

Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó. Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: Elektronikus ügyintézés /ügyintéző súgó Az ügyintéző által végzendő munkafolyamat lépései: 1. Új / folyamatban lévő ügyek lekérdezése: 1.1. Belépés a portálra: ( a regisztrációs azonosítójával és jelszavával)

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre)

Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Elektronikus ügyintézés (lépésről-lépésre) Miért kell az ügyintézésnek cégkapun keresztül történnie a vadásztársaságok esetében? Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól

Részletesebben

Egységes Iratkezelési Rendszer. Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság

Egységes Iratkezelési Rendszer. Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság Egységes Iratkezelési Rendszer Semmelweis Egyetem Igazgatási és Iratkezelési Igazgatóság Összefoglaló Beszámoló az EIDR projekt feladatairól és ütemezéséről Iratkezelési tapasztalatok és működési nehézségek

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (12.2)

POSZEIDON dokumentáció (12.2) POSZEIDON dokumentáció (12.2) KÖRLEVELEK IKTATÁSA 1. Általános információk A Poszeidon iktató rendszer lehetőséget biztosít azon kimenő körlevelek gyors iktatására, melyek Neptun kóddal rendelkező partnerek

Részletesebben

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS

MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS MI SZÜKSÉGES A KÉRELMEK ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BENYÚJTÁSÁHOZ ÉS AZ INTERNETES BANKKÁRTYÁS FIZETÉSHEZ? 1. Ügyfélkapus regisztráció 2. ABEV-JAVA Általános Nyomtatványkitöltő Program 3. Regisztráció a

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018 TÁJÉKOZTATÓ AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSÉVEL A 2018. JANUÁR 1-JÉTŐL ELEKTRONIKUSAN INDÍTHATÓ ÉS KÉRELMEKRŐL Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 2017.12.21.

Részletesebben

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü

NEVEZÉS. Jogosultság. sportszervezetek sportszervezet adatai kapcsolattartók menü NEVEZÉS Jogosultság A Nevezési anyagok feltöltése előtt, akinél nincs beállítva az alábbi jogosultság, azt ellenőrizni és amennyiben nincs, akkor azt beállítani szükséges: sportszervezetek sportszervezet

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései:

Elektronikus szolgáltatás súgó. Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: I Elektronikus szolgáltatás súgó Az Elektronikus szolgáltatás igénybevételének lépései: 1. Elektronikus szolgáltatások igénybevételének kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ május Budapest, Riadó utca Budapest, Pf

ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ május Budapest, Riadó utca Budapest, Pf ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2017. május 16. 2017 78 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2016. évre vonatkozó éves

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS (KÉÜ)

KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS (KÉÜ) KÖZPONTI ÉRKEZTETÉSI ÜGYNÖK SZOLGÁLTATÁS (KÉÜ) Szolgáltatás leíró lap 2017. július 1. v 3.00 EREDETI Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 4 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet)

Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Ügyfélszolgálati Portál (használati segédlet) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 Regisztráció... 3 Az ügyfélszolgálati oldal használata... 5 Új kérés, hibabejelentés... 5 Korábbi kérések,

Részletesebben

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék)

Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) Kérelem modul használata költségtérítéssel kapcsolatos kérelem (költségtérítés csökkentés, részletfizetés, fizetési haladék) A kérvénybeadás megkezdéséhez válassza az Ügyintézés menüpont Kérvények almenüjét.

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Útmutató az E-Beszámoló használatához

Útmutató az E-Beszámoló használatához Útmutató az E-Beszámoló használatához Éves beszámoló elektronikus küldése 2010. január 1-től 1(18) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A beszámoló küldésének feltételei... 4

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA

Hivatal részére küldött iratok elektronikus benyújtása - Segédlet SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA SEGÉDLET HIVATAL RÉSZÉRE KÜLDÖTT IRATOK ELEKTRONIKUS BENYÚJTÁSA ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ VERZIÓ SZÁM : 1.0 2013. július 17. 1 Tartalom I. Fontos tudnivalók... 3 II. Portál használata... 4 III.

Részletesebben

K/1/2017. (I.25.) számú határozata az Iratkezelési szabályzat című szabályzat módosításáról

K/1/2017. (I.25.) számú határozata az Iratkezelési szabályzat című szabályzat módosításáról A Semmelweis Egyetem Kancellárjának K/1/2017. (I.25.) számú határozata az Iratkezelési szabályzat című szabályzat módosításáról Az SZMSZ 3/A. (8) bekezdés a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a

Részletesebben

ASP Új funkciók R1

ASP Új funkciók R1 ASP Új funkciók 1.0.102 R1 Tartalom I. ÚJ FUNKCIÓK... 2 1. ALSZÁM ÜGYINTÉZŐJÉNEK MÓDOSÍTÁSA... 2 2. ELINTÉZETT IRATOK ZÖLD SZÍNNEL... 3 3. BELSŐ CÍMZETTNEK INAKTÍV FELHASZNÁLÓ... 3 4. ÚJ CÍMKE TÍPUSOK...

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI

e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI User! 12/11/09 2:08 PM Formatted: Font:Times New Roman, e-nhh ELEKTRONIKUS RLAPOK ÜGYFÉLOLDALI FELÜLETEI Dokumentum átvétele VERZIÓ 1.0 2009 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 1 DOKUMENTUMLETÖLTÉSI FELÜLETEK...

Részletesebben

Beszerzési igény bejelentés

Beszerzési igény bejelentés DEXTER Informatikai és Tanácsadó Kft. www.dexter.hu Beszerzési igény bejelentés Leírás bejelentők számára Dokumentum változatai Verzió Kiadás dátuma Készítette Változások 2 2017.06.13. TóthP (DX) Adattáblák

Részletesebben

SAP DocuSign Aláírási Útmutató

SAP DocuSign Aláírási Útmutató SAP DocuSign Aláírási Útmutató Tartalomjegyzék 1. SAP DocuSign Aláírási Útmutató... 2 2. E-mail értesítés fogadása... 2 3. A Dokumentum aláírása... 3 4. További opciók... 4 4.1 Befejezés később... 4 4.2

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal veszélyes keverékkel történő tevékenység bejelentése esetén Az egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek

Részletesebben

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához

KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához KÖSZ! Program 2014 Tájékoztató az ONLINE pályázatkezelő adatbázis (OPA) használatához A KÖSZ! Program 2014-ben online módon lehet a pályázatokat benyújtani. Kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót,

Részletesebben

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím]

ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás [Alcím] ponte.hu Kft. ÁNTSZ portál regisztráció, felhasználói adatok módosítása, jogosultságok felhasználói leírás Kapcsolattartó: Céginformációk: ponte.hu Kft. 1 ponte.hu Kft. 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky

Részletesebben

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása

A Statisztikai adatszolgáltatás menüpont alatt végezhető el az adatlap kitöltése. 3 Statisztikai adatszolgáltatás menetének részletes bemutatása 1 Bevezetés Jelen dokumentum összefoglalja az igazságügyi szakértők 2017. II. negyedéves statisztikai adatszolgáltatásával kapcsolatos információkat, tudnivalókat. 2 Összefoglalás A statisztikai adatszolgáltatást

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május

PwC EKAER Tool felhasználói leírás. 2015. május www.pwc.com/hu/ekaer PwC EKAER Tool felhasználói leírás 2015. május Tartalom Bejelentések létrehozása 3 1. A forrás Excel állomány kitöltése 3 2. A forrás Excel állomány mentése 4 A szükséges mezők kitöltését

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával OTP SZÉP kártyával a kártyabirtokos előleget fizethet az OTP SZÉP kártya honlapon. A kártyabirtokos lefoglalja a szálláshelyet, és jelzi, hogy OTP SZÉP kártyával kíván

Részletesebben

Segédlet a szakdolgozatok/portfóliók elektronikus feltöltéséhez

Segédlet a szakdolgozatok/portfóliók elektronikus feltöltéséhez Segédlet a szakdolgozatok/portfóliók elektronikus feltöltéséhez Tájékoztatónk célja, hogy segítségül szolgáljon szakdolgozata/portfóliója Digidoc rendszerbe történő feltöltéséhez. A problémák megelőzése

Részletesebben

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE...

A KÉMIAI BIZTONSÁGI SZAKRENDSZER ELÉRÉSE... TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenység bejelentéséről sok telephely adattal rendelkező partnerek esetén 1 v 1.0 2015.09.02.

Részletesebben

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk.

Minden olyan szervezeti egység közös mappájához hozzáférünk, ahol megfelelő jogosultsággal (pl.: iktató, vezető) rendelkezünk. Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Körlevelek, saját példányok kezelése 2012. 04. 12. Ez a felhasználói segédlet a Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer körlevelekkel, saját példányokkal kapcsolatos funkcióinak

Részletesebben

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása

NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása NAV nyomtatványok kitöltésének támogatása Változtak a 1865M nyomtatvány kitöltési szabályai, valamint lehetővé vált a 18A60 nyomtatvány előzetes kitöltése. A tájékoztató a 8.00.8 verzió kibocsátásával

Részletesebben

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tájékoztató az elszámolások benyújtásához Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tartalomjegyzék Általános... 3 Belépés az oldalra... 3 Nyílászáró pályázatok elszámolása... 5 Csatolandó fájlok... 7

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás Támogatói Okirat felhasználás és elszámolás benyújtási segédlete Az e-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft által visszaigazolt kereskedői regisztráció

Részletesebben

2018/89 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.:

2018/89 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.: 2018/89 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 05. 10. 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf. 166. Tel.: +36 1 882 85 00 kapcsolat@kt.hu www.kozbeszerzes.hu 1/7 A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a 2017. évre

Részletesebben

Szakdolgozat / diplomamunka benyújtásának folyamata (alapképzés, mesterképzés 2018/19/1)

Szakdolgozat / diplomamunka benyújtásának folyamata (alapképzés, mesterképzés 2018/19/1) Szakdolgozat / diplomamunka benyújtásának folyamata (alapképzés, mesterképzés 2018/19/1) Jelen dokumentumban foglaljuk össze, hogy mely lépésekből áll a szakdolgozat benyújtása és a tényleges benyújtást

Részletesebben

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók

Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Participant Portal (URF) Regisztrációs tudnivalók Regisztrációs tudnivalók Pályázat benyújtása -> előzetes regisztráció Mikor? Kinek? Ki végezheti el? Hányszor? A pályázati űrlap kitöltése előtt (

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE

Online adatnyilvántartó rendszer 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE IV. 12-ES MENÜ, AZ EDZŐK FELÜLETE Segédlet az edzők részére az edzői felület használatához, az edzőtovábbképzésre történő jelentkezéshez Online adatnyilvántartó rendszer 1 Tartalomjegyzék 1. Belépés www.hunvolley.info...3

Részletesebben

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére

Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Önkormányzati ASP Hiba- és igénybejelentő rendszer használati útmutató a bejelentők részére Az Önkormányzati ASP szakrendszereinek éles üzemi használatát, a felmerülő problémák kezelését a Kincstár központi

Részletesebben

Központi irattárolás rendje

Központi irattárolás rendje Központi irattárolás rendje 1. A központi irattárolás körülményeinek meghatározása 1. Az intézményrendszer központi irattárolásának biztosításához szükséges infrastruktúra és szolgáltatás nyújtása a MAG

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank

Felhasználói kézikönyv. Tőkepiaci Közzététel. Magyar Nemzeti Bank Felhasználói kézikönyv Tőkepiaci Közzététel Magyar Nemzeti Bank TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. FOGALOMTÁR... 3 3. TŐKEPIACI KÖZZÉTÉTEL (TPK) MODUL... 4 3.1. A TPK MODUL ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA... 4

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása

Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az elektronikus pályázati űrlap (eform) érvényesítése és benyújtása Az Európa a polgárokért programban a projektjavaslatokat elektronikus pályázati űrlap (e-űrlap) használatával kell benyújtani. A papír

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

ADÓ-IRAT integrációs folyamat

ADÓ-IRAT integrációs folyamat ADÓ-IRAT integrációs folyamat ASP Adó szakrendszer v 1.0 2017.12.22. Tartalom Az Adó-Irat integrációs folyamat ábrája - Iktatástól jogerősítésig... 3 1 Iratkészítés és jogerősítés folyamata (Adó-Irat integráció)...

Részletesebben

A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE

A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE A SEJK ADMINISZTRÁCIÓS FELÜLETÉNEK FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYVE Országos Egészségbiztosítási Pénztár Ártámogatási Főosztály v. 1.0.0 Összeállították: Kisari Anita Jedlovszki Katalin Mohácsi Ildikó Dr. Zajzon

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása

Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Szolgáltatási szerződés elektronikus aláírása Windows XP, Vista és Windows 7, 8 és 10 operációs rendszeren 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. Aláírási lehetőségek... 3

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2019 Készítette: Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom Diplomadolgozat feltöltési útmutató... 3 A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3

Részletesebben

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár

SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár SZAK- ÉS DIPLOMADOLGOZAT FELTÖLTÉSI ÚTMUTATÓ /HALLGATÓKNAK/ 2018 Készítette: Tóth Csilla, Farkas Renáta Egyetemi Könyvtár Tartalom A felület elérése... 3 Bejelentkezés... 3 Dolgozat feltöltése... 5 Dolgozat

Részletesebben