Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket."

Átírás

1 Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. I. A 2009/2010-es tanév regisztrálása Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek, ebben az esetben ez a gomb már inaktív (nem tud rá kattintani, szürke színű). Kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a II. pontra. Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> működési adatok> tanév indítás Kattintson az 'Alapfeladatok, feladat-ellátási helyek generálása' gombra. Ekkor automatikusan létrejön a következő tanév, átmentődnek az aktuális tanévben meglévő alapfeladatok, feladat-ellátási helyek és tantervek a következő tanévre. Megjegyzés: Ha a következő tanévben nem ugyanazok az alapfeladatok, feladat-ellátási helyek tartoznak az intézményhez, mint ami az aktuális tanévben van, akkor az Intézmény> intézményi adatok> alapfeladatok ill. feladat-ellátási helyek menüpont alatt módosíthatja, törölheti a következő tanévre átmentett adatokat vagy vehet fel új alapfeladatot, feladat-ellátási helyet a következő tanévre. Pl.: 2008/2009-es tanévben 2 alapfeladatom volt (ált.iskolai és óvodai). A fenti képen jelölt gomb megnyomása után ugyanaz a 2 alapfeladatom lett a 2009/2010-es tanévre is. De tudom, hogy lesz még egy alapfeladatom (pl. gimnáziumi). Ekkor az Intézmény> intézményi adatok> alapfeladatok menüpontban lekeresem a 2009/2010-es tanév alapfeladatait, megjelennek. Majd az 'Új ' gombra kattintok és létrehozom az új (gimnáziumi) alapfeladatot a 2009/2010-es tanévre. Ha a következő tanévben nem ugyanazok a tantervek tartoznak az intézményhez, mint ami az aktuális tanévben van, akkor az Iskolai oktatás> oktatásszervezés> tantervek menüpont alatt módosíthatja, törölheti, a következő tanévre átmentett adatokat vagy vehet fel új tantervet a következő tanévre. II. Az 2008/2009-es tanév osztályainak ellenőrzése Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok a) Keresse le a 2008/2009-es tanév osztályait, majd mindegyikbe belelépve ellenőrizze, hogy a sárga mezők mindegyike ki van-e töltve. Amennyiben nincsenek, töltse ki azokat és mentsen.

2 Ha a Tanterv legördülő mezőben nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> oktatásszervezés> tanterv menüpontban rögzítsen tantervet a 2008/2009-es tanévhez. Ha a Beírási napló legördülő mezőben nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> naplók> beírási napló karbantartása menüpontban rögzítse a megfelelő beírási naplót/naplókat. Pl: - A 2008/2009-es tanév első évfolyamos osztályaihoz a 2008/2009-es beírási naplót kell kapcsolni - A 2008/2009-es tanév második évfolyamos osztályaihoz a 2007/2008-as beírási naplót kell kapcsolni. b) A végzős osztályok esetén pipálja be, hogy végzős évfolyam és mentsen, ugyanis ennek hatására az osztályok tervezésénél nem jelennek meg ezek az osztályok. III. Osztályok tervezése - a 2009/2010-es tanév osztályainak definiálása Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok tervezése Itt kell definiálni a jelenlegi osztályok alapján a 2009/2010-es tanév osztályait, azaz itt adjuk meg a 2008/2009-es tanév osztályainak folytatását. - A képernyőn bal oldali oszlopában a 2008/2009-es tanév összes osztályát látja (kivéve azokat, amelyeknél bepipálta, hogy végzős évfolyam ) - Ha a végzős osztályok is látszódnak, akkor az osztály adatlapján nem jelölte be, hogy végzős évfolyam. - A jobboldali oszlopban (2009/2010) meg kell adni minden egyes osztály megnevezését (kivéve a végzős osztályokat, de ezeknek meg sem szabad jelennie, ha eddig a leírtak szerint járt el.) - Az évfolyamot a program automatikusan határozza meg, de megváltoztatható. - Az osztályok megadását követően mentsen, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. - Sikeres mentés esetén a következő üzenet jelenik meg: Az adatok mentése sikeresen megtörtént!

3 Szakközép és szakiskolák szakképző évfolyamai (osztályai) A szakképző évfolyamokon az induló (pl.: 1/11.a, 13.a) osztályok nem folytatásai 10. és 12. évfolyam végzős osztályainak. A szakiskolai és a szakközépiskolai szakképző évfolyamokon külön beírás naplót kell nekik nyitni. A szakiskola 10. és szakközépiskola 12. évfolyamán csak azokat a tanulókat kell kiléptetni, akik nem az intézményben folytatják a szakképző évfolyamon a tanulmányaikat. A tanévindítást követően lehetőség van az intézményben szakképzési évfolyamon továbbtanulók 10. és 12. évfolyamról történő átmozgatására (őket nem kell kiléptetni és új tanulóként felvenni) az új 11. és 13. évfolyam szerinti osztályokba. Összefoglalva: a szakiskola 10. és a szakközépiskola 12. évfolyamú osztályoknak ne adjunk meg folytatás, hanem vegyük fel új szakképző osztályokat a 2009/2010-es tanévre a III. pontban leírtak szerint. Ezekben az osztályokban fogják folytatni a tanulmányaikat a tanulók. Az átsorolás a következő tanévre menüpontban lesz lehetőségünk arra, hogy ezeket a gyerekeket átmozgassuk az induló szakképző osztályokba (lásd: VIII. pont) IV. Távozó tanulók kiléptetése A tanév váltása előtt szükséges az intézményből távozó tanulók kiléptetése. Két fontos szempontot kell figyelembe venni a kiléptetésnél: - A kiléptetett tanulók adatai már nem módosíthatóak csak megtekinthetőek. - Más intézmények addig nem tudják felvenni a tanulókat, amíg az Ön intézményében jogviszonyban állnak, azaz amíg ki nem lépteti őket. A szakiskola 10. és szakközépiskola 12. évfolyamán csak azokat a tanulókat kell kiléptetni, akik nem az intézményben folytatják a tanulmányaikat A kiléptetés két módon hajtható végre:

4 a) Csoportos kiléptetés: Csak végzős osztályok esetén célszerű ezt a módszert választani. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> tanulók csoportos kiléptetése - A kilépés adatai táblázatban kötelezően ki kell tölteni a kilépés oka, és választani kell a kilépés dátuma legördülő listából, az itt megadott dátum érték kerül be minden kiléptetett tanulóhoz. - A Csoportos kiléptetés résznél a Tanév legördülőből válassza a 2008/2009-es tanévet az Osztályok legördülőből pedig a kiléptetni kívánt osztályt. Ennek hatására megjelennek az osztályhoz tartozó tanulók. - A kiléptetni kívánt tanulók neve előtt álló jelölőnégyzetbe helyezzen el pipát, majd kattintson az ikonsoron található Kiléptetés gombra. - Ezt követően a program minden egyes tanulónál rá fog kérdezni, hogy valóban kilépteti-e, ha igen kattintson az OK gombra. b) Egyéni kiléptetés Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanuló keresése> kiléptetni kívánt tanuló adataiba belép - Kattintson a kiléptetés fülre - A tanuló kiléptetése táblázatban kötelezően ki kell tölteni a kilépés dátumát, és választani kell a kilépés oka legördülő listából. - A kiléptetéssel kapcsolatban az alábbi esetek fordulhatnak elő, amelyeket a kiléptetésnél a megfelelő módon jelezni kell: 2008/2009 nevelési év közben kiléptetés pipálja be a következőt: 2008/2009 nevelési évet befejezte, majd kiléptetés ebben az esetben nem kell pipálni semmit. ha a 2009/2010 nevelési év váltása után kell valakit kiléptetni (pl. elfelejtette), akkor a gyermek a 2009/2010-es tanévet nem kezdte meg, ezért ezt jelölni kell a képen jelölt helyen: A kilépés dátuma minden esetben a valós dátum legyen. Fontos: a 2009/2010-es tanév indítása után csak a függőben maradt eseteket kezeljék, akikről jelenleg nem tudjuk, hogy elkezdik-e az új tanévet.

5 V. A 2009/2010-es tanév aktuálissá tétele Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> működési adatok> aktuális tanév - Az aktuális tanév megnevezése legördülőből válassza a 2009/2010-es tanévet, majd az ikonsoron található mentés gombra kattintva tegye aktuálissá. - A mentés hatására a következő üzenet jelenik meg: A kiválasztott tanévet sikeresen beállítottuk aktuális tanévnek! - A 2009/2010 tanév adatait ellenőrizheti, illetve módosíthatja az iskolai oktatás képes menü elektronikus napló fül tanév adatai menüpontban. VI. Létre kell hozni a 2009/2010-es tanévre beírási naplót/naplókat Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek, kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a VII. pontra. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanügyi dokumentumok> beírási napló karbantartása A menüpontba lépve megjelennek a korábbi beírási naplók. Minden új tanévre kell nyitni legalább egy beírási naplót, melyhez hozzákapcsolhatók az abban a tanévben induló osztályok. - Új beírási naplót az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. A sárga mezők kitöltése kötelező. A beírási napló megnevezése tetszőleges lehet. Pl. a 2009/2010-es tanévre létrehozok egy 2009/2010-es beírási napló megnevezésű beírási naplót. - Fontos: A lezárás dátumát nem szabad kitölteni, mert a lezárt beírási napló nem jelenik meg az osztályoknál. Egy beírási naplót csak akkor szabad lezárni, ha az osztály, amelyhez kapcsoljuk, távozott az intézményből (befejezi tanulmányait). - Több képzési program esetén a megfelelő számú naplót kell megnyitni. Pl.: Gimnáziumi és szakközépiskolai alapfeladat is van, akkor külön kell egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai beírási naplót létrehozni. VII. Óraterv felvétele A 2009-es KIR-STAT országos adatgyűjtés változtatásai miatt a Magiszter.NET Iskola-adminisztrációs Rendszerben módosítások történtek a tanterveket illetően. A korábbi évektől eltérően nem kell annyi tantervet rögzíteni, ezeknek egy szerepét mostantól az óratervek látják el. Általános iskolákban és gimnáziumokban általában elegendő egy tantervet és ehhez egy óratervet felvenni, kivéve ha vannak olyan osztályok ahol pl. gyógypedagógiai tanterv szerint, külön csoportban folyik az oktatás. Idegen nyelv oktatásnál ha az osztályokban különbözik az első illetve második idegen nyelv, akkor ezek külön óraterveknek számítanak. Szakközép és szakiskolákban annyi óratervet kell felvenni ahány szakma illetve ahány szakmacsoportos oktatás folyik az intézményben. Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. Figyeljen rá, hogy a tanév legördülőben a 2009/2010-es tanév szerepeljen. A sárga mezők kitöltése kötelező.

6 1. Általános iskolák és gimnáziumok esetén 2. Szakközépiskolák esetén Szakközépiskolák esetén hasonló az óraterv felvétele, mint az előzőnél. Annyi a különbség, hogy szakmacsoportot is meg kell adni. 3. Szakiskolák esetén Óraterv létrehozása előtt az Intézmény képes menü>működési adatok>okj szakmaszámok menüpontba ellenőrizze le, hogy hozzá van-e adva az intézményhez minden olyan szakma, melyet az iskolában oktatnak. Ezután lehet visszatérni az óratervhez, ahol a szakmacsoport alatt megjelennek azok a szakmák is, melyeket az OKJ szakmaszámok menüpontban az intézményhez lettek rendelve.

7 4. tantárgyak felvétele Elegendő az óratervnél csak a fejlécet kitölteni, nem kötelező a tantárgyakat is rögzíteni. A következő esetekben mindenképp szükséges a tantárgyak felvétele: - ha tantárgyfelosztást csinálnak a Magiszter.NET-ben - órarend rögzítésénél - ha az alkalmazottaknál rögzíteni akarják a képzettség/tantárgyi képesítés részt - ha a tanulóknál tanulmányi eredményeket akar rögzíteni - ha egy tanuló valamely tantárgybeli felmentését rögzíteni akarják a tanuló képzés lapján ebben az esetben elegendő csak az a tárgyat felvenni, amelyből felmentése van A tantárgyi táblázat részei: - csak azok a tantárgyak kapcsolódnak az óratervhez, amelyeknél az első oszlop jelölőnégyzeteiben pipát helyeznek el - Tantárgy: a képzési programnak megfelelő tantárgyak jelennek meg ebben az oszlopban - Idegen nyelv: az oktatott idegen nyelvek választhatóak ki ebben az oszlopban - Speciális: a speciális jelölőnégyzetben akkor kell elhelyezni pipát, ha az adott tantárgyat két féle formában illetve nem egy osztályon belül tanulják a tanulók. Pl.: emelt matematika - Intézményi név: itt az adott tantárgynak az intézményben használt nevét lehet megadni, az itt megadott név szerepel a programban található többi tantárgyakat érintő menüpontjában. - Bizonyítványi név: a tantárgy azon nevét kell megadni, ami a bizonyítványban lesz. Ha egy tantárgyat többször szeretnénk felvenni az óratervhez, akkor a tantárgy végén található kattintva lehet megduplázni. ikonra Tantárgy törléséhez egyszerűen vegyük ki az előtte található pipát és mentsünk. Az adatok kitöltése után a mentés gombra kattintva a program kiírja, hogy létrejött az óraterv és a rögzített tantárgyak számát is. (ha nem vett fel tantárgyakat, akkor 0db-ot ír ki) Mentés után az Óraszámok megadása gomb aktívvá válik. Itt lehet megadni, hogy az adott tantárgy milyen záró és érdemjegy típusú, illetve az éves óraszámot lebontva közismereti, elméleti, gyakorlati és elméletigényes gyakorlati kategóriákra. Attól függően, hogy az átlagba beszámít vagy sem ki kel pipálni a sorok végén található jelölőnégyzetet. A mentés gombra kattintva a beírt óraszámok összeadódnak és a táblázat végén megjelenik az eredmény az Összesen óraszám sorban. FONTOS! Az évfolyamokon belül egyszerűen lehet lépegetni a jobb oldalon található Évfolyam növelése/csökkentése gombokkal. Mielőtt továbblépne a léptető ikonnal mindenképp mentsen, különben elvesznek az addig beírt adatok.

8 5. Óratervek osztályhoz rendelése Iskolai oktatás képes menü>csoportok>osztályok Minden egyes osztály adatába belépve ellenőrizze a megadott alapfeladat- képzési programot, amennyiben nem megfelelő változtassa meg, majd rendelje hozzá a megfelelő óratervet/óraterveket. Mentse el a módosításokat VIII. Létre kell hozni a 2009/2010-es tanév induló osztályait Fontos: Amennyiben Önök a jelentkezőket felrögzítették a Magiszter.NET jelentkezés/beiratkozás menüpontjába a lentiekben leírt lépések már megtörténhettek. Kérem, ellenőrizze, és ha így van lépjen a IX. pontra. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> csoportok> osztályok - Csak a 2009/2010 tanévben induló új osztályokat kell létre hoznia (pl. 1., 9., 13. osztályok). Ekkor csak magát az osztály definiáljuk, tanulók még nem lesznek benne, létszám 0 fő. - Kattintson az ikonsoron található 'Új gombra, töltse ki a megfelelő mezőket (figyeljen arra, hogy a sárga tanév mezőben a 2009/2010-es tanév jelenjen meg, ld. lenti kép), majd mentsen. - A sárga mezők kitöltése és az 'évfolyam' vagy az 'összevont osztály' mezők közül az egyik kitöltése kötelező.

9 - Végzős osztály esetén jelöljék be a végzős évfolyam négyzetet, így a következő tanévben ez az osztály már nem fog megjelenni. - Amennyiben a Tanterv legördülő mezőben nem jelenik meg semmi, akkor az iskolai oktatás képes menü> oktatásszervezés> tanterv menüpontban rögzítsen tantervet a 2009/2010-es tanévhez. IX. Tanulók átsorolása a 2009/2010-es tanévre Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanulók adatai> átsorolás a következő tanévre a) Jelentkezők átsorolása: - Amennyiben Ön rögzítette a 2009/2010-es tanévre a jelentkezőket a jelentkezés/ beiratkozás menüpontban, kattintson a Jelentkezők átsorolása gombra. - Fontos: Csak azok a jelentkezők sorolódnak át, akiknél a Beiratkozott, tanulói jogviszonyt létesít jelölőnégyzet be van pipálva. - Sikeres átsorolás esetén a következő üzenet jelenik meg: A jelentkezők átsorolása sikeresen megtörtént! b) Tanulók átsorolása - Kattintson a Tanulók átsorolása gombra - Ennek hatására a 2008/2009-es tanévben jogviszonnyal rendelkező tanulók átsorolódnak a 2009/2010- es tanév megfelelő osztályaiba (amelyeket az osztályok tervezése menüpontban megadtunk).

10 - Fontos: Az átsorolást követően az átsorolt tanulók adataival már csak a 2009/2010-es tanévben dolgozhatunk. - Sikeres átsorolás esetén a következő üzenet jelenik meg: A jelentkezők átsorolása sikeresen megtörtént! A tanulók átsorolását követően aktívvá válnak a Gyakorlati helyek átsorolása és a Gyakorlati csoportok átsorolása gombok. A gombokra kattintva átsorolhatja a 2008/2009 tanév gyakorlati helyeit és csoportjait a 2009/2010 tanévre. c) Fennmaradó tanulók osztályba sorolása: Amennyiben az osztályok tervezése menüpontban volt olyan osztály, amelynek nem adtunk meg folytatást, az ott rekedt tanulókat itt van módunk egyesével a megfelelő osztályba mozgatni. - Az átsorolás a következő tanévre táblázatban az Osztály legördülőből válassza ki azt az osztályt, amelynek tanulóival foglalkozni szeretne (ezek a 2008/2009-es tanév osztályai). - Nyomja meg a keresés gombot, ennek hatására megjelennek az osztály tanulói - A megjelent tanulóknál egyesével válassza ki a legördülőből a megfelelő osztályt (azt az osztályt, amelybe a 2009/2010 tanévben járni fog), a sor végén lévő jelölőnégyzetbe helyezzen el pipát és kattintson a mentés gombra. - Ennek hatására a tanulók a kiválasztott osztályba kerülnek.

11 - Fontos: a műveletet visszavonni nem lehet, ezért mentés előtt ellenőrizze, hogy biztos jó osztály adott-e meg a tanulóknál. - Ha véletlenül rossz osztályba sorolta a tanulót, akkor is van megoldás. A tanuló képzés lapján található osztályváltás funkció segítségével áthelyezheti a helyes osztályba. Azonban ebben az esetben NAGYON FONTOS, hogy az osztályváltás során jelezze, hogy A TANÉV ELSŐ NAPJÁTÓL VÁLT. - Amennyiben egy tanulót nem egy magasabb évfolyamú osztályba sorolt be, a rendszer automatikusan évfolyamismétlőnek fogja tekinteni. X. Új tanulók felvétele a 2009/2010-es tanévre Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> tanulók adatai> tanulók keresése Az tanulók keresése menüpontban az ikonsoron található Új gombra kattintva tudunk új tanulót felvenni. - Ha a gyermek már benne van valamelyik intézmény által a Magiszter.NET rendszerben, akkor oktatási azonosító mezőbe írja be a tanuló oktatási azonosítóját és kattintson a mellette található keresés ikonra. Ekkor a tanuló adatai automatikusan betöltődnek. Ha nincs benne a rendszerben, akkor a keresés nem hoz eredményt, és kézzel kell felvinni az adatokat. - A sárga mezők kitöltése kötelező. Az adatok kitöltését követően kattintson a mentés gombra. Ezt követően megjelenik a tanuló adatlapja, itt további fontos adatok felvitelére (pl. lakcím, TAJ szám) van lehetőség, az adatok kitöltését követően menteni kell. XI. Évismétlésre bocsátott tanulók kezelése A tanulók átsorolásával azon tanulók is továbbléptek felsőbb osztályba, akik évismétlésre kényszerülnek. Ezeket az osztályváltás funkcióval tehetjük át a megfelelő osztályba. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> Tanuló keresése> Keresse ki a tanulót> lépjen be az adataiba> képzés fül> osztályváltás ikon - Kattintson a képzési adatok táblában az osztályváltás ikonra, a megjelenő táblázatban a sárga mezők kitöltése kötelező. - A mentés gombra kattintva a tanuló átkerül a megadott osztályba.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Tanév indítása iskolák esetén... 3 2 A 2014/2015-ös tanév regisztrálása... 4 3 Tagozatok felvétele... 5 4 2014/2015-ös tanév beírási naplóinak

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Belépés és kilépés... 5 1.1 Jelszóemlékeztető... 5 1.2 Saját adatok módosítása (jelszó módosítás)... 5 1.3 Képes menü... 5 2 Intézményi adatok

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola)

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Általános iskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: Középiskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: I. Rövid ismertetés: - Jelentkezés típusa:

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TANTERV-ÓRATERV-TANTÁRGY KEZELÉSE A MAGISZTER.NET-BEN FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS 1 1 TANTERVEK-ÓRATERVEK-TANTÁRGYAK KEZELÉSE 1.1 TANTERVEK LÉTREHOZÁSA A Magiszter.NET-ben tantervek rögzítése az Iskolai oktatás

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

MAGISZTER PORTÁL. Felhasználói kézikönyv

MAGISZTER PORTÁL. Felhasználói kézikönyv MAGISZTER PORTÁL Felhasználói kézikönyv TARTALOM 1 Belépés és kilépés... 7 1.1 Jelszóemlékeztető... 8 1.2 Saját adatok módosítása (jelszómódosítás)... 8 1.3 Képes menü... 9 2 Intézményi adatok ellenőrzése...

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés MAGISZTER MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés Felhasználói leírás 1 / 18 MAGISZTER.NET a kezdeti lépések Tartalom 1. CSATLAKOZÁS A RENDSZERHEZ... 3 1.1. Regisztráció... 3 1.2. Jogosultság... 3 1.3. Magiszter.net

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont Statisztika 2008 KIR-STAT megtekintése - export A Magiszter.Net Iskolaadminisztrációs Rendszerben generálható oktatásstatisztika megfelel a 2008-as Országos Statisztikai Adatgyűjtés által megkövetelt adattábláknak.

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Elektronikus napló FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 5 II. Előfeltételek... 6 II.1. Intézmény moul... 6 II.1.1. Intézményi alapadatok... 6 II.1.2. Feladatellátási helyek...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához

QualcoMAE jártassági vizsgálatok. Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához QualcoMAE jártassági vizsgálatok Segédlet az Elektronikus ügyintézés használatához Első lépések... 2 A jelentkezési lap kitöltése... 6 A minták megérkeztének visszaigazolása... 10 Eredmények rögzítése...

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Középiskolai felvételi információs rendszer (KIFIR) moduljai... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe...

Részletesebben

Évváltás és kapcsolódó feladatok

Évváltás és kapcsolódó feladatok Évváltás és kapcsolódó feladatok Egy adatbázis bármelyik évben történő feltöltése után a felhasználókban joggal merül fel az az igény, hogy a következő tanévre az adatok átmozgathatóak legyenek, lehetőség

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

E-NAPLÓ 2. Az E-napló

E-NAPLÓ 2. Az E-napló E-napló E-NAPLÓ 2 Az E-napló Az E-naplóban számos újítás szerepel az eddig megszokott Taninformos oldalakhoz képest. Az alábbi útmutatóval egy osztályfőnök szemszögéből (ami javarészben megegyezik a pedagógusi

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A JOGOSULTSÁGOK KIOSZTÁSÁHOZ Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Aromo Szöveges Értékelés

Aromo Szöveges Értékelés Aromo Szöveges Értékelés AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver v2.50 - Felhasználói kézikönyv- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges Értékelés 1 Bevezetés 3 A Szöveges Értékelés modul koncepciója

Részletesebben

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó Magiszter.NET Fenntartói felhasználó I. Adminisztráció képes menü 1. Kódszótár karbantartás: Belépés> Adminisztráció> Adminisztráció képes menü> kódszótár karbantartása A rendszer egységes fogalmi rendszerrel

Részletesebben

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS

ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS GYORS ÁTTEKINTŐ SEGÉDLET ELŐZETES TANTÁRGYFELOSZTÁS verzió v2.0 / 2016.06.19. oldal 1 / 10 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 ELSŐ LÉPÉSEK... 3 WEB alkalmazások kezelése... 3 Bejelentkezés...

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez

Útmutató a Adatlap a közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez Útmutató a Adatlap a 2018.02.01-2018.08.31. közötti időszak támogatásának elszámolásához megnevezésű dokumentum kitöltéshez FIGYELEM!!! TECHNIKAI FELTÉTEL: Az Excel tábla megfelelő futtatásához a Visual

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

Záradékozás. Lukácsi András

Záradékozás. Lukácsi András Záradékozás Lukácsi András Mit és kinek kell? Osztályzóvizsga of Ugrás Javítóvizsgára mehet of külön ppt-ben Tovább haladás of Ugrás Évismétlésre bukott of Ugrás Tanulmányait befejezte of Ugrás Kiléptetés

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre.

Aktív tanév váltása a KRÉTA rendszerben SZAKMAI ÚTMUTATÓ. KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre. SZAKMAI ÚTMUTATÓ KRÉTA Tanévváltás, Tanulók átsorolása a következő tanévre Tanévváltás a KRÉTA rendszerben A KRÉTA rendszerben történő TANÉVVÁLTÁS adminisztrálására 2017. 07. 31.-én éjjel bekövetkezett

Részletesebben

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere

Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Tanulmányi eredmények kommunikációs rendszere Felhasználói útmutató (1.6 verzió) Oktatási Hivatal TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. A RENDSZER KEZELÉSI LEÍRÁSA... 3 2.1. Belépés... 3 2.2. Feladatellátási

Részletesebben

Belépés Budapest, Ady Endre utca

Belépés Budapest, Ady Endre utca MultiSchool3 Szülő modul felhasználói útmutató A modul a szülők számára készült, használatával az alábbiakra van lehetőség: 1) Gyermek alapadatainak megtekintése 2) Gyermek korábbi tranzakcióinak megtekintése,

Részletesebben

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan

Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan Középfokú intézménybe történő beiratkozás folyamata a 2019/2020-as tanévre vonatkozóan 1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS ELŐTTI IDŐSZAKBAN AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA TEENDŐI Az általános iskolák minden végzős tanuló szülőjének/törvényes

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR)

Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Tanuló nyilvántartó rendszer (TNYR) Működése A rendszert az adott iskola weboldalának adminisztrációs felületén keresztül lehet elérni. Az adminisztrációt a tagintézmény vezetők végzik. Minden tagintézmény

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Statisztika FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Statisztika FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Statisztika FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Az on-line adatszolgáltatás folyamata... 5 1.1 IAR feltöltéshez szükséges jogosultság kiosztása... 5 1.2 Statisztikai táblák generálása...

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Informatikai Dokumentációs Rendszer Alkalmazás és alkalmazás-fejlesztés Dokumentáció OSZMK portál részregisztráció és auditok általános felhasználói leírása

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot.

2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása. Kitöltési útmutató. A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. 2010. évi fejlesztési támogatás elszámolása Kitöltési útmutató A segédprogram letöltése után válassza az adatszolgáltatás készítése ablakot. Intézményi adatok felvitele: Besorolás: a legördülő ablak segítségével

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban e tanév kezdetétől került bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző, mellyel

Részletesebben

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva,

- a lista tartalma rendezhető tetszőleges oszlop szerint, az oszlop fejlécére kattintva, Fáma Futár bemutató Általános Az új rendszerben található listázások általános tulajdonságai: - a listázásokban az oszlopok sorrendje az oszlop fejlécét "megfogva" és elmozgatva módosítható, - a lista

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (2.2)

POSZEIDON dokumentáció (2.2) POSZEIDON dokumentáció (2.2) Gyorsiktatás I. BEJÖVŐ IRATOK IKTATÁSA A Gyorsiktatás felületen lehet beérkező iratainkat a legegyszerűbb módon érkeztetni és iktatni. 1.) VONALKÓD felragasztása a papírra.

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező!

1. Regisztráció. Kedves Jelentkező! Kedves Jelentkező! Üdvözöljük az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú Családbarát ország megnevezésű kiemelt projekt Képzési Rendszerében. Az alábbi felhasználói segédletet azért készítettük,

Részletesebben

A Google űrlap (form) használata

A Google űrlap (form) használata A Google űrlap (form) használata Az űrlap létrehozásához jelentkezzünk be a Google dokumentumok (http://docs.google.com/ ) oldalra. Az űrlap (Form) létrehozásához kattintsunk az Új létrehozása / Form menüpontra.

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus

Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus Felhasználói kézikönyv a Víziközmű Adatbeviteli Felülethez 2012. augusztus 1 1. Bevezetés Az adatbekérő felület célja, hogy a Magyar Energia Hivatal (továbbiakban: Hivatal) a víziközműszolgáltatásról szóló

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám:

Kitöltési útmutató. Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: Kitöltési útmutató Adatlap kapacitásvizsgálathoz c. dokumentumhoz Oktatási intézmények fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: ÉAOP-4.1.1/A-12 ÉMOP-4.3.1/A-12 Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy 2012.

Részletesebben

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva:

PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: PF1K bizonylatok kezelése ERA rendezések felhasználói dokumentum Lezárva: 2015.11.24. Griffsoft Informatikai Zrt. 6723 Szeged, Felső-Tisza part 31-34 M lph. fszt.2. Telefon: (62) 549-100 Telefax: (62)

Részletesebben

Adatgyűjtés a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók létszámáról

Adatgyűjtés a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók létszámáról Adatgyűjtés a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, tanulók létszámáról Felhasználói útmutató Készült: 2015. január Jogszabályi háttér A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁK SZÁMÁRA A KIFIR ELEKTRONIKUS ADATLAP-KITÖLTŐ MODUL HASZNÁLATÁHOZ 2011/2012. TANÉV 1 A KIFIR internetes adatlap kitöltő modul a középfokú iskolákba beküldendő

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben