E-NAPLÓ 2. Az E-napló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E-NAPLÓ 2. Az E-napló"

Átírás

1 E-napló

2 E-NAPLÓ 2 Az E-napló Az E-naplóban számos újítás szerepel az eddig megszokott Taninformos oldalakhoz képest. Az alábbi útmutatóval egy osztályfőnök szemszögéből (ami javarészben megegyezik a pedagógusi és igazgatói nézettel) tekintjük át a használatát.

3 E-NAPLÓ 3 Tartalom AZ E-NAPLÓ 2 TARTALOM 3 ÓRAREND MEGTEKINTÉSE 4 ÓRA BEÍRÁSA A HALADÁSI NAPLÓBA 5 ÓRA BEÍRÁSA A HALADÁSI NAPLÓBA 5 ÓRA KÖNYVELÉSE ÜRESEN 6 TÖBB ÓRA EGYIDEJŰ BEÍRÁSA A HALADÁSI NAPLÓBA 6 BEÍRT ÓRA ADATAINAK SZERKESZTÉSE 7 HIÁNYZÁSOK FELVÉTELE 9 KÉSÉS BEÍRÁSA 9 HIÁNYZÁSOK BEÍRÁSA 11 BEÍRT ADATOK SZERKESZTÉSE 14 JEGYEK BEÍRÁSA AZ OSZTÁLYOZÓ NAPLÓBA 15 JEGY BEÍRÁSA 15 TÖBB JEGY EGYIDEJŰ BEÍRÁSA 16 CSOPORTOS OSZTÁLYOZÁS 16 CIKLUSZÁRÓ JEGYEK BEÍRÁSA 17 BEÍRT ADATOK SZERKESZTÉSE 17 DICSÉRETEK / MEGROVÁSOK BEÍRÁSA AZ OSZTÁLYOZÓ NAPLÓBA 19 DICSÉRET/MEGROVÁS ADATAINAK MEGTEKINTÉSE, SZERKESZTÉSE 19 ÚJ DICSÉRET/MEGROVÁS FELVITELE 20 OSZTÁLYFŐNÖKI OLDAL 21 TANULÓ ADATAINAK MEGTEKINTÉSE 21 TANULÓ OSZTÁLYZATAINAK MEGTEKINTÉSE 21 TANULÓ HIÁNYZÁSAINAK MEGTEKINTÉSE 22 TANULÓ HIÁNYZÁSAINAK IGAZOLÁSA, IGAZOLÁSOK ADATAINAK MÓDOSÍTÁSA 23 Hiányzás igazolása 23 Igazolás adatainak megtekintése 26 TANULÓ DICSÉRETEINEK/MEGROVÁSAINAK MEGTEKINTÉSE 27 MAGATARTÁS ÉS SZORGALOM JEGYEK FELVITELE, SZERKESZTÉSE 27 Magatartás és szorgalom jegyek szerkesztése 27 Magatartás és szorgalom jegy felvitele 29

4 E-NAPLÓ 4 Órarend megtekintése Az e-naplós órarend megtekintéséhez nyissuk meg az E-naplót (Napló modul/e-napló). A menüpontra kattintva a megszokott Taninformos felület átalakul az E-naplós felületté. Az ablak bal oldalán lévő menüpontok helyén most a visszalépés, riport és a kijelentkezés gombjait láthatja. Az ablak felső sorában láthatja a bejelentkezett pedagógus nevét, a súgó gombját, a visszajelző üzeneteket, a hátralévő időt, illetve az adatátviteli művelet folyamat jelzőjét. A második sorban a jól ismert oldalválasztó fülek láthatóak. Az órarend megtekintéséhez kattintson az Órarend fülre. A megjelenő oldalon láthatja a bejelentkezett pedagógus órarendjét, mindig az aktuális hetét. A hetek között a navigáló gombok (A) segítségével mozoghat. A "<<Hónap" gomb segítségével egy hónappal, a "<Hét" gombbal egy héttel tud előrébb lépni a kijelzett dátumhoz képest. A "Hét>" gomb megnyomásával egy héttel, a "Hónap>>" gombbal pedig egy hónappal későbbi dátumra léphet. Az egyes órák jobb felső sarkának színe jelzi, hogy az órát beírták-e a haladási naplóba (B): zöld sarok esetén már beírták az órát a haladási naplóba, piros sarok esetén az óra még nem szerepel a haladási naplóban. Speciális esetben az órát jelző téglalap háttere is eltérő lehet (C): halvány piros háttér esetén az óra elmaradt narancssárga háttér esetén az órán a tanárt helyettesítették, az óráját más tartotta meg. citromsárga háttér esetén pedig az adott órán a tanár helyettesített, más tanár óráját tartotta meg

5 E-NAPLÓ 5 Óra beírása a haladási naplóba Az órák megtekintésén kívül az órarend segítségével rögzítheti az óra megtartását a haladási naplóba. Keresse ki a beírni kívánt órát az órarendben, kattintson az órát tartalmazó téglalapra, ezután megnyílik a Haladási napló oldal, ahol rögzítheti a kijelölt órát, illetve megtekintheti/szerkesztheti a kiválasztott óratípusba tartozó órákat. Óra beírása a haladási naplóba Az órarendben kiválasztott óra kijelölve (sárga háttér) (A) szerepel a Könyveletlen órák dobozban. Az óra felviteléhez adja meg az óra adatait (B), majd kattintson a Mentés gombra (C). Ekkor a felső két doboz újratöltődik, és a mentett óra átkerül a Lekönyvelt órák dobozba (D).

6 E-NAPLÓ 6 Óra könyvelése üresen Az órát könyvelheti üresen is, ilyenkor csak az óra alapadatai (óra sorszáma, dátuma, napja, helyettesítése) kerülnek mentésre a haladási naplóban. Ekkor a program számára az órát megtartották (az óra bekerül a lekönyvelt órák közé), a hiányzó adatokat pedig később beírhatja. Üresen történő könyveléshez az óra kiválasztása után kattintson az Óra könyvelése üresen gombra (A). Több óra egyidejű beírása a haladási naplóba Lehetősége van arra, hogy egyszerre több órát is beírjon a haladási naplóba. Ehhez jelölje ki a beírni kívánt órákat a Könyveletlen órák dobozban úgy, hogy kattintással kijelöli az órák dátuma előtti jelölőnégyzetet (A).

7 E-NAPLÓ 7 Ezután két lehetősége van: az órák üresen való beírásához kattintson az Óra könyvelése üresen gombra. Ekkor a kijelölt órák az alapadataikkal kerülnek mentésre. Ha az órákat azonos adatokkal kívánja menteni (azonos leírás, például mindegyik órán gyakoroltak a tanulók), akkor adja meg az adatokat, majd kattintson a mentés gombra. Mentés után a kijelölt órák mindegyike bekerül a Lekönyvelt órák dobozba (B). Beírt óra adatainak szerkesztése Ha egy korábban beírt óra adatait szeretné megtekinteni, válassza ki az órát a Lekönyvelt órák dobozban (A), majd kattintással jelölje ki. Ekkor az óra adatainál megjelennek a kijelölt óra adatai (B). Módosításhoz írja át a módosítani kívánt mezőket, majd kattintson a Mentés gombra (C).

8 E-NAPLÓ 8

9 E-NAPLÓ 9 Hiányzások felvétele Ha a haladási naplójába beírt órájához szeretné rögzíteni a késők és a hiányzók adatait, akkor kattintson az e- napló Hiányzások/Osztályzás fülére. A megjelenő oldalon válassza ki a tantárgyat az Oktatott tantárgyak dobozban. Ekkor az Órák dobozba betöltődnek a kiválasztott tantárgy haladási naplóba beírt órái. Az Órák dobozban jelölje ki az órát, amelyhez a hiányzási adatokat írni kívánja. Ekkor megjelennek a kiválasztott óra adatai, és a Tanulók késései és hiányzásai dobozban megjelennek a kiválasztott órához tartozó tanulók listája. Késés beírása Tanuló késésének beírásához kattintással válassza ki a tanulót a Tanulók késései és hiányzásai dobozban (A). Ezután adja meg a késés adatait a Hiányzás, késés rögzítése doboz megfelelő mezőit kitöltve (késés időtartama, késés kezdete és időtartama, késés kezdete és vége) (B), majd kattintson a Késés rögzítése gombra (C).

10 E-NAPLÓ 10 Ekkor a tanuló neve mellett megjelenik egy K betű, és a késés időtartama (D). Ezután rögzítheti egy másik tanuló késését. A hiányzási adatok mentéséhez kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra (E). Ha több tanulónak szeretne azonos időtartamú késést felvinni, jelölje ki a tanulókat a Tanulók késései és hiányzásai dobozban (F), majd a fentiek szerint adja meg a késés adatait (G), és kattintson a Késés rögzítése gombra (H).

11 E-NAPLÓ 11 Ha minden késést rögzített kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra (I). Ekkor a beállított késések bekerülnek a haladási naplóba. Hiányzások beírása Tanuló hiányzásának beírásához kattintással válassza ki a tanulót a Tanulók késései és hiányzásai dobozban (A). Ezután jelölje ki az Egész órás hiányzás jelölőnégyzetet a Hiányzás, késés rögzítése dobozban (B). Ekkor a tanuló neve mellett megjelenik egy H betű (C). Ha minden hiányzást rögzített kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra (D). Ekkor a beállított hiányzások bekerülnek a haladási naplóba.

12 E-NAPLÓ 12 Az Aznapi hiányzók gombra (E) kattintva a program kijelöl minden olyan tanulót, akinek az adott napra már vettek fel hiányzást. Ekkor jelölje ki (F) a tanulókat, akik erről az óráról is hiányoztak, majd kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra (G).

13 E-NAPLÓ 13 Ha több tanulónak szeretne hiányzást felvinni, jelölje ki a tanulókat a Tanulók késései és hiányzásai dobozban (H), majd jelölje ki az Egész órás hiányzás jelölőnégyzetet a Hiányzás, késés rögzítése dobozban (I). Ha minden hiányzást rögzített kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra (J). Ekkor a beállított hiányzások bekerülnek a haladási naplóba.

14 E-NAPLÓ 14 Beírt adatok szerkesztése Rögzített hiányzási adatok módosításához jelölje ki a tanulót a Tanulók késései és hiányzásai dobozban (K). Ezután módosíthatja a Hiányzás, késés rögzítése dobozban szereplő adatokat (L). A módosítások mentéséhez kattintson a Hiányzások/késések mentése gombra.

15 E-NAPLÓ 15 Jegyek beírása az osztályozó naplóba Ha a haladási naplójába beírt órájához jegyet szeretne beírni, akkor kattintson az e-napló Hiányzások/Osztályzás fülére. A megjelenő oldalon válassza ki a tantárgyat az Oktatott tantárgyak dobozban. Ekkor az Órák dobozba betöltődnek a kiválasztott tantárgy haladási naplóba beírt órái. Az Órák dobozban jelölje ki az órát, amelyhez a jegyet írni kívánja. Ekkor megjelennek a kiválasztott óra adatai, és a Tanulók késései és hiányzásai dobozban megjelennek a kiválasztott órához tartozó tanulók listája. Jegy beírása Jegy beírásához válassza ki a tanulót a Tanulók késései és hiányzásai dobozban, majd kattintson a Jegy beírása gombra (A). A megjelenő ablakban töltse ki a megfelelő mezőket (kötelezően: jegy / szöveges értékelés, számonkérés típusa, dátum) (B) és kattintson a Mentés gombra (C). Ezután a jegyek bekerülnek az osztályozó naplóba, a megadott dátumnak megfelelő hónaphoz és megjelennek a Tanuló adatai dobozban is (D).

16 E-NAPLÓ 16 Több jegy egyidejű beírása Lehetősége van arra, hogy egyidejűleg több jegyet is beírjon a tanulónak. Kövesse a jegy beírásának lépéseit, majd a Jegy mezőbe írja be a jegyeket vesszővel elválasztva, szóközök nélkül (pl.: 3,4,4,5) (E). Csoportos osztályozás Ha egyszerre több tanulónak szeretne osztályzatot beírni, kattintson a Csoportos osztályozás gombra (A). A megjelenő ablakban töltse ki a megfelelő mezőket (kötelezően: számonkérés típusa, dátum) (B), adja meg az osztályozni kívánt tanulók jegyét (értékelését) a nevük utáni mezőben (C), majd kattintson a Mentés gombra (D). Ezután a jegyek bekerülnek az osztályozó naplóba, a megadott dátumnak megfelelő hónaphoz, és megjelennek a Tanuló adatai dobozban is.

17 E-NAPLÓ 17 Cikluszáró jegyek beírása A tanulók cikluszáró jegyeinek beírásához kattintson a Csoportos cikluszárás gombra. A megjelenő ablakban töltse ki a megfelelő mezőket (kötelezően: számonkérés típusa, dátum) (A), adja meg az értékelni kívánt tanulók cikluszáró jegyét (értékelését) (B). Segítségül a tanulók sorában megtekintheti az eddig beírt jegyeiket, és az azok alapján számolt átlagukat (C). Beírt adatok szerkesztése Ha egy tanuló beírt jegyének adatait szeretné megtekinteni / szerkeszteni, akkor válassza ki a tanulót a Tanulók késései és hiányzásai dobozban. Ekkor a Tanulók adatai dobozban megjelennek a tanuló jegyei. Itt kattintson

18 E-NAPLÓ 18 duplán a megtekinteni kívánt jegyre. A megjelenő ablakban megtekintheti a jegy adatait, módosíthatja azokat. A módosítások mentéséhez a Mentés gombra, kilépéshez pedig a Bezárás gombra kell kattintania.

19 E-NAPLÓ 19 Dicséretek / megrovások beírása az osztályozó naplóba Dicséret vagy megrovás beírásához kattintson az e-napló Dicséretek/Megrovások fülére. A megjelenő oldalon válassza ki a listából (A) azt az osztályt, amelyiknek az adatait szeretné megtekinteni. A listában csak azok a csoportok szerepelnek, ahol órát tart. Dicséret/megrovás adatainak megtekintése, szerkesztése A felvitt dicséret adatainak megtekintéséhez/módosításához kattintson a dicséret sorára. Ekkor megjelenik egy ablak, amely tartalmazza a dicséret adatait. A módosítások mentéséhez a Mentés gombra, kilépéshez pedig a Bezárás gombra kell kattintania (A). A módosítások életbe léptetéséhez kattintson a Dicséretek/Megrovások mentése gombra!

20 E-NAPLÓ 20 Új dicséret/megrovás felvitele Ha dicséretet/megrovást kíván rögzíteni, jelölje ki a tanulót a Csoportnévsor dobozban (A) és kattintson az Új dicséret/megrovás gombra (B). A megjelenő ablakban adja meg a megfelelő adatokat (de legalább a dicséret típusát és a dátumot) (C), majd kattintson a Mentés gombra (D). Ha több tanulót kíván ugyanolyan dicséretben részesíteni, jelölje ki az értékelt tanulók neve előtti jelölőnégyzetet, majd a fentiek alapján rögzítheti számukra a dicséretet/megrovást. Az adatok tényleges mentéséhez kattintson a Dicséretek/Megrovások mentése gombra (E)!

21 E-NAPLÓ 21 Osztályfőnöki oldal Az osztályfőnöki oldal segítségével nagymértékben egyszerűsíthető az osztályfőnöki munka, mivel egy helyre gyűjtve tartalmazza a naplóhoz kapcsolódó osztályfőnöki feladatok elvégzéséhez szükséges oldalakat, kiegészítő adatokat. Az osztályfőnöki oldal csak osztályfőnöki jogszereppel érhető el, és csak azokra az osztályokra, ahol a pedagógus osztályfőnöknek van beállítva. Az osztályfőnöki oldal megnyitásához kattintson az e-napló Osztályfőnök fülére, majd válassza ki a megfelelő osztályt (A). Tanuló adatainak megtekintése Tanuló adatainak megtekintéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban (B). Ekkor megjelennek a tanuló személyi adatai a Tanuló adatai dobozban, a tanuló összesített hiányzásai, gondviselői. Tanuló osztályzatainak megtekintése Tanuló osztályzatainak megtekintéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban, majd kattintson az Osztályzatok fülre. Ekkor megjelenik a kiválasztott tanuló adott időszakra vonatkozó érdemjegyeit, tantárgyankénti bontásban tartalmazó táblázat (C). A hónapok mellett külön oszlopokban jelennek meg a félévi és az évvégi (cikluszáró) jegyek.

22 E-NAPLÓ 22 Egy cellába kattintva megjelenítheti a kiválasztott tantárgy adott időszakban szerzett jegyeinek összes adatát is (dátum, súlyozás, értékelés típusa, megjegyzés) (D). Cikluszáró jegyek esetében a záró jegyet tartalmazza a cella (- ha még nincs záró jegy), zárójelben pedig az adott időszak súlyozott átlaga szerepel. Tanuló hiányzásainak megtekintése A tanuló hiányzásainak megtekintéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban, majd kattintson a Hiányzások fülre. Ekkor megjelenik a kiválasztott tanuló adott időszakra vonatkozó hiányzásait tantárgyankénti bontásban tartalmazó táblázat (E). A táblázatban hiányzás száma utáni zárójelben látható, hogy mennyi az az óraszám ami késésekből adódott össze. Az össz. % oszlopban megtekintheti, hogy a hiányzás az éves óraszám hány százaléka (F).

23 E-NAPLÓ 23 Tanuló hiányzásainak igazolása, igazolások adatainak módosítása A tanuló hiányzásainak igazolásához, az igazolások szerkesztéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban, majd kattintson a Hiányzások igazolása fülre. Hiányzás igazolása Hiányzás igazolásához kattintson az igazolni kívánt hiányzásra a "Feldolgozatlan hiányzások" dobozban (több hiányzás esetén jelölje ki a hiányzásokhoz tartozó jelölőnégyzetet) (A), majd kattintson a "Kijelölt órák igazolása" gombra (B). A megjelenő ablakban adja meg az igazolás adatait (kötelezően az igazolás típusát és az igazolás kezdetét) (C), majd kattintson a Mentés gombra (D). Ezután a "Feldolgozott hiányzások" dobozba átkerül az óra, és az "Igazolások" dobozba bekerül a felvitt igazolás.

24 E-NAPLÓ 24 Ha egy adott időszakra vonatkozó igazolást szeretne rögzíteni, kattintson a "Huzamos igazolás felvétele" gombra (E), és a megjelenő ablakban adja meg az igazolás adatait (kötelezően az igazolás típusát, az igazolás kezdetét és végét) (F), majd kattintson a Mentés gombra (G).

25 E-NAPLÓ 25 Mentés után a kezdet és vége közé eső hiányzások átkerülnek a "Feldolgozott hiányzások" dobozba (H), és az "Igazolások" dobozba bekerül a felvitt igazolás (I). Ha a tanuló igazolatlanul mulasztott, jelölje ki az igazolatlan hiányzást a "Feldolgozatlan hiányzások" dobozban (több óra esetén jelölje ki a hiányzásokhoz tartozó jelölőnégyzeteket) (J), majd kattintson az "Igazolatlanként megjelöl" gombra (K). Ekkor a hiányzások átkerülnek a "Feldolgozott hiányzások" dobozba, igazolatlanként (L). Ezekhez az órákhoz nem fog igazolás tartozni a "Igazolások" dobozban!

26 E-NAPLÓ 26 Ha egy igazolatlanként megjelölt órát mégis igazolni szeretne, akkor jelölje ki az órát a "Feldolgozott hiányzások" dobozban, majd nyomja meg az "Igazolatlan megjelölés visszavonása" gombot. Ekkor a kijelölt igazolatlan hiányzások (csak az igazolatlanok!) visszakerülnek a "Feldolgozatlan hiányzások" dobozba. Igazolás adatainak megtekintése Abban az esetben, ha egy igazolás adatait szeretné módosítani, akkor kattintson a módosítani kívánt igazolásra az "Igazolások" dobozban (A). A megjelenő ablakban módosíthatja az igazolás adatait, illetve az "Igazolás törlése" gomb megnyomásával törölheti is azt (B). Törléskor az eddig ezzel az igazolással igazolt hiányzások visszakerülnek a "Feldolgozatlan hiányzások" dobozba.

27 E-NAPLÓ 27 Tanuló dicséreteinek/megrovásainak megtekintése A tanuló dicséreteinek és megrovásainak megtekintéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban, majd kattintson a Dicséretek és elmarasztalások fülre. Ekkor megjelenik a kiválasztott tanuló dicséreteit és megrovásait tartalmazó táblázat. Magatartás és szorgalom jegyek felvitele, szerkesztése A tanuló dicséreteinek és megrovásainak megtekintéséhez kattintson a tanuló nevére az Osztálynévsor dobozban, majd kattintson a "Magatartás/Szorgalom" fülre. Ekkor megjelenik a kiválasztott tanuló magatartás és szorgalom értékeléseit tartalmazó táblázat. Magatartás és szorgalom jegyek szerkesztése A táblázatban szereplő értékelés szerkesztéséhez kattintson a módosítani kívánt értékre (A). A megjelenő ablakban módosíthatja az értékelés adatait (B).

28 E-NAPLÓ 28 A módosítások mentéséhez a Mentés gombra (C), kilépéshez a Bezárás gombra (D), a felvitt értékelés törléséhez pedig a Törlés gombra (E) kell kattintania.

29 E-NAPLÓ 29 Magatartás és szorgalom jegy felvitele Új értékelés felviteléhez kattintson a doboz alján lévő "Új elem" gombra (A). A megjelenő ablakban adja meg a adja meg az értékelés adatait (kötelezően az értékelés típusát, a magatartást és a szorgalmat) (B), majd kattintson a "Mentés" gombra (C).

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a www.ckik.hu oldal mozaik elrendezésében található E-napló linkre történő kattintással, valamint közvetlenül

Részletesebben

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani.

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a http://kemeny-eger.sulinet.hu oldal főmenüjében található Elektronikus napló linkre történő kattintással,

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS NAPLÓ NÉHÁNY FEJEZETÉNEK HASZNÁLATÁHOZ 1. Hiányzások beírása és igazolása Szaktanárként hiányzásokat a haladási naplóban az aktuális óránk mellett, jobb oldalon található hiányzók

Részletesebben

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz.

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-naplóba belépéshez először a http://www.gyulai-abony.sulinet.hu oldal bal oldali menüjében található E-napló -ra, majd a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv 3.4 verzió Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az e-ellenőrzőkönyv általános áttekintése... 3 WEB alkalmazások kezelése...

Részletesebben

Segédlet pedagógusok részére

Segédlet pedagógusok részére Segédlet pedagógusok részére Tartalomjegyzék Az Aromo kezelése 3 Az Aromo elindítása, bejelentkezés 3 Jelszó beállítása... 4 A programindító 5 Működés... 5 Programok indítása... 5 A Programindító dialógus

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

Az elektronikus napló használata

Az elektronikus napló használata Az elektronikus napló használata Kedves Szülők, Gondviselők! A digitális napló segítségével könnyedén, naprakészen tudják követni gyermekük, gondviseltjük iskolai munkáját, tanulmányi előmenetelét. Az

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban a 2017. szeptember 1-től bevezetésre került a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő elem az elektronikus ellenőrző. Ennek

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban e tanév kezdetétől került bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző, mellyel

Részletesebben

Segédlet pedagógusok részére

Segédlet pedagógusok részére Segédlet pedagógusok részére Tartalomjegyzék Az Aromo kezelése 3 Az Aromo elindítása, bejelentkezés 3 Jelszó beállítása... 4 A programindító 5 Működés... 5 Programok indítása... 5 A Programindító dialógus

Részletesebben

Pedagógus Segédlet Elektronikus Napló v1.10 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET. verzió v1.10 / oldal 1 / 57

Pedagógus Segédlet Elektronikus Napló v1.10 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET. verzió v1.10 / oldal 1 / 57 ELEKTRONIKUS NAPLÓ PEDAGÓGUS SEGÉDLET verzió v1.10 / 2016.12.29. oldal 1 / 57 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 SEGÍTÜNK, HA PROBLÉMÁJA VAN... 4 ELSŐ LÉPÉSEK... 4 WEB ALKALMAZÁSOK KEZELÉSE...

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

AZ Ú J E L E K T R O N I K U S E L L E NŐRZŐ KÖNYV (MAY OR)

AZ Ú J E L E K T R O N I K U S E L L E NŐRZŐ KÖNYV (MAY OR) AZ Ú J E L E K T R O N I K U S E L L E NŐRZŐ KÖNYV (MAY OR) R Ö V I D L E Í R Á S A D I Á K O K N AK Miután a korábbi években elterjedt ELEK / feleselek elnevezés sokkal szimpatikusabb, mint a MaYoR, ezért

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek

DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek DINA elektronikus napló felhasználói kézikönyv szülőknek A Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium a 2011/2012-es tanév kezdetével (2011. szeptember 1 jétől) bevezette a DINA elektronikus osztálynaplót.

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Az elektronikus napló használata

Az elektronikus napló használata Az elektronikus napló használata Az elektronikus napló leírásával szeretnénk megkönnyíteni az intézményi bevezetést. Leírásunkban megpróbáljuk bemutatni azon kezelési lehetıségeket, amelyekkel a naplóhasználat

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése

Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése Aromo, WebAromo Hiányzások kezelése AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv Hiányzások kezelése 1 Áttekintés 3 Hiányzások, késések kezelése az Aromoban 4 Hiányzások beírása a Foglalkozás

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Batthyány Ilona Általános Iskola

Batthyány Ilona Általános Iskola Tisztelt Szülők, Gondviselők! Batthyány Ilona Általános Iskola Hosszas munka és tesztüzem után örömmel nyújtjuk át a Batthyány Ilona Általános Iskola elektronikus naplójához a segédletet. Bízunk benne,

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás kereskedői regisztráció segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása

Bevezetés. 1. Oktatásszervezés elindítása Bevezetés Ebben az esettanulmányban áttekintjük a TISZK intézmények oktatásszervezésének adminisztrációját. Ennek során egyenként végigvesszük a lépéseket, bemutatva, hogy ott a tagintézményeknek és a

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. - útmutató az elektronikus napló használatához - verziószám 1.03

Felhasználói kézikönyv. - útmutató az elektronikus napló használatához - verziószám 1.03 Felhasználói kézikönyv - útmutató az elektronikus napló használatához - verziószám 1.03 Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 2011 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Belépés...

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e Ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Osztálynapló e-ellenőrzőkönyv 2.0 verzió TwinNet Számítástechnikai és Oktatási Kft. 1146 Ajtósi Dürer sor 11. +36(1) 343-6430 www.twinnet.hu

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek.

A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok, valamint a gyakran használt műveletek. 2010.10.04. programverzió újdonságai Papirusz Ügyiratkezelő Rendszer Saját mappával, főképernyővel kapcsolatos változások A főképernyő felső ikonsorába kerültek a sajátmappa különböző füleire vezérlő ikonok,

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Záradékozás. Lukácsi András

Záradékozás. Lukácsi András Záradékozás Lukácsi András Mit és kinek kell? Osztályzóvizsga of Ugrás Javítóvizsgára mehet of külön ppt-ben Tovább haladás of Ugrás Évismétlésre bukott of Ugrás Tanulmányait befejezte of Ugrás Kiléptetés

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez

Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez Útmutató szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletekhez A szivárgásvizsgálat-köteles berendezéseket érintő csoportos műveletek lehetővé teszik a berendezéstulajdonosok, üzemeltetők

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Bükkábrányi Arany János Általános Iskola. ÚTMUTATÓ AZ ÚJ DIGITÁLIS NAPLÓ SZÜLŐI FELÜLETÉNEK használatához v.1.2

Bükkábrányi Arany János Általános Iskola. ÚTMUTATÓ AZ ÚJ DIGITÁLIS NAPLÓ SZÜLŐI FELÜLETÉNEK használatához v.1.2 Bükkábrányi Arany János Általános Iskola ÚTMUTATÓ AZ ÚJ DIGITÁLIS NAPLÓ - @Napló SZÜLŐI FELÜLETÉNEK használatához v.1.2 A napló elérése iskolánk honlapjáról Az új digitális napló SZÜLŐI FELÜLETE a megszokott

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása a Neptunban manuálisan... 3 3 Feladatok kiadása a Neptunban

Részletesebben

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához

Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Segédlet nyilvántartásba vett adatok módosítása iránti kérelem elektronikus kérelembenyújtó felületen történő beadásához Az elektronikus kérelembenyújtó felület elérése Az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza.

Bóra Adatcsere. A webes modul működésének részletesebb leírását a csatolt dokumentum tartalmazza. Bóra Adatcsere A Bóra Adatcsere a Bóra bérprogram webes modulja, ami a http://adatcsere.globo.hu címen érhető el. Természetesen a modult szeretnénk az Önök igényei alapján tovább fejleszteni, ezért kíváncsian

Részletesebben

Táblázatos adatok használata

Táblázatos adatok használata Táblázatos adatok használata Tartalomjegyzék 1. Az adatok rendezése...2 2. Keresés a táblázatban...2 3. A megjelenő oszlopok kiválasztása...3 4. Az oszlopok sorrendjének meghatározása...4 5. Az oszlopok

Részletesebben

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1.

Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Az importálás folyamata Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2008. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2008.01.17. A teljes dokumentáció megváltozott Kiadás: 2008.01.17.

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Az Intrastat modul használata

Az Intrastat modul használata Az Intrastat modul használata Beállítások A Beállítások / Rendszer beállítások Általános fülön a Szerződés alapján történő áru kezelése és működése választóval tudjuk meghatározni, hogy az intrastat adatlekérést

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Belépés és kilépés... 5 1.1 Jelszóemlékeztető... 5 1.2 Saját adatok módosítása (jelszó módosítás)... 5 1.3 Képes menü... 5 2 Intézményi adatok

Részletesebben

Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás

Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás Tartalom 1/ Aláírások, gyakorlati jegyek, megajánlott kollokviumi jegyek rögzítése... 2 A eset: aláírás rögzítése... 3 B eset: minősített aláírás rögzítése... 4 C eset: gyakorlati jegy rögzítése... 4 D

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Hitelkérelem kitöltési útmutató

Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelem kitöltési útmutató Hitelkérelmét a Credinfo hitelnyilvántartó rendszeren keresztül tudja rögzíteni a www.credinfo.hu oldalon keresztül. A bal oldalon történő Ügyfélkapu menüpont alatt szükséges

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása

Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása Változás bejelentés / támogatási szerződésmódosítási kérelem beadása A NORA új funkciója a Kedvezményezett által kitöltött űrlap adatai alapján, automatikusan generálja a megjelölt kérelmet. A dokumentum

Részletesebben

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. V 1.1 Funkcionális leírás

NEPTUN.NET OKTATÓI. WEB modul. V 1.1 Funkcionális leírás NEPTUN.NET OKTATÓI WEB modul V 1.1 Funkcionális leírás Budapest, 2005 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BELÉPÉS... 4 3. ÜZENETEK... 4 3.1. ÜZENETEK MEGTEKINTÉSE... 4 3.2. ÜZENETEK LISTÁZÁSA... 5 3.3.

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben

Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Teljesítményértékelések eredményeinek rögzítése az oktatói weben Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 2 2 Feladatok kiadása az oktatói weben manuálisan... 3 3 Feladatok eredményeinek bevitele a Neptunba... 5

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.10.13. v.1.3. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Bankkivonatok feldolgozása modul

Bankkivonatok feldolgozása modul Bankkivonatok feldolgozása modul 1 1. Bevezetés... 3 2. A Banki kivonatok karbantartása ablak menüpontjai... 3 2.1. Riportok... 3 o Túlfizetett számlák... 3 o Nyitott számlák... 4 o Rendezett számlák...

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek

Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek Vizsgakezelés az ETR megújult webes felületén Webes vizsgakezelés folyamata Oktatói felületek A vizsgák kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen

Részletesebben

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Szabadság-, és adatkezelő felület

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Szabadság-, és adatkezelő felület Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Szabadság-, és adatkezelő felület elérhetőség: http://intranet.hoi.hu http://hermanottointezet INTRANET Tartalom A jelenléti ív kezelés menüpontban végezhető feladatok...

Részletesebben

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők.

Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Bizonylatok felvitele Bizonylatok felvitele mindig a gazdasági eseménnyel kezdődik, majd ezután attól függően jelennek meg dinamikusan a további adatmezők. Fej Gazdasági esemény Kezdjük el begépelni a

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Átutalási csomag karbantartó modul

Átutalási csomag karbantartó modul Átutalási csomag karbantartó modul 1. Bevezetés... 2 2. Új átutalási csomag felvitele... 2 2.1. Új tétel felvitele... 4 2.2. Átutalási csomag tétel törlése... 8 2.3. Bankszámlaszám módosítása... 8 2.4.

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

e-papír Felhasználói Kézikönyv

e-papír Felhasználói Kézikönyv e-papír Felhasználói Kézikönyv v1.0 2017.06.29. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató ZRt. Tartalommenedzsment csoport Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 2 3 Az alapképernyő áttekintése... 4

Részletesebben

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA

EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA EGYÜTT AZ EGÉSZSÉGÉRT! A NETFIT FEJLESZTÉSI IRÁNYAINAK BEMUTATÁSA AZ ADAPTÁLT NETFIT -HEZ TOVÁBBFEJLESZTETT INFORMATIKAI RENDSZER BEMUTATÁSA Célok és szempontok Fenntarthatóság/Jogi környezet/valós igény

Részletesebben

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017

Kitöltési segédlet. Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Kitöltési segédlet Az ELEKTRA elektronikus adatgyűjtő rendszerbe bevont 2130-as számú, szolgáltatási árstatisztikai kérdőívhez, 2017 Tisztelt Adatszolgáltató! A 2130-as OSAP számú kérdőív adott évi első

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után

TÁJÉKOZTATÓ A CCN V VERZIÓHOZ Változások a V verzió kiadása után TÁJÉKOZTATÓ A CCN V2017.4 VERZIÓHOZ Változások a V2017.3 verzió kiadása után Admin Javítás: Az internetes nyomtatvány frissítő menüpontra történő kattintás hibát jelzett, ha az egyik nyomtatványnál kikapcsoltuk

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

Intézményi térítési díj jelentése Tartalom

Intézményi térítési díj jelentése Tartalom Intézményi térítési díj jelentése Tartalom 1. TÉRÍTÉSI DÍJ JELENTÉSE (ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ)... 2 1.1. Térítési díj jelentésének rögzítése... 2 2. SZOLGÁLTATÁSOK, MELYEKRE KÖTELEZŐ TÉRÍTÉSI DÍJAT JELENTENI

Részletesebben

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Tételkiírás és csekkes befizetés a Hallgatói Weben Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2007 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2007.05.18. Verzió: 2.0. Oldalszám:

Részletesebben

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz

Kifizetések kezelése. 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz Kifizetések kezelése 1 Kifizetési dátumok megadása pénzügyi kódokhoz 1.1 Pénzügyi kódok menüponttól indulva Pénzügyek (kék menüpont, csak lenyitni + jelnél)(78600)/kifizetési jogcímek (jogcím kiválasztása)

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről

TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről TÁJÉKOZTATÓ az OSZIR Kémiai Biztonsági Szakrendszerben (KBIR) történő veszélyes anyaggal és készítménnyel végzett tevékenység bejelentéséről A Kémiai Biztonsági Szakrendszer elérése A rendszerbe ÁNTSZ

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele

Bevezetés. 1. Feladat-ellátási helyek adatainak rögzítése. Feladatellátási hely felvitele Bevezetés Az alábbiakban egy intézményi adatbázis használatba vételének kezdeti lépéseit tekintjük át. A kiindulási állapotként az import segítségével tanulókkal, és foglalkoztatottakkal feltöltött adatbázis

Részletesebben