MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGISZTER.NET. Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS"

Átírás

1 MAGISZTER.NET Alapok FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Belépés és kilépés Jelszóemlékeztető Saját adatok módosítása (jelszó módosítás) Képes menü Intézményi adatok ellenőrzése Kapcsolat az intézmény telephelyei és alapfeladatai között: Intézményi adatok Feladatellátási hely Intézményi adatok - Alapfeladat Intézményi adatok OKJ szakmaszámok Iskolai oktatás Beírási napló Iskolai oktatás Tanterv Iskolai oktatás Óraterv Iskolai oktatás Osztályok Iskolai oktatás Tanulók keresése Iskolai oktatás Tanuló adatai Iskolai oktatás Osztályváltás Alkalmazottak Alkalmazott keresése Alkalmazott adatai Álláshelyek Álláshely létesítése Álláshely megszüntetése Álláshely módosítása, törlése Álláshelyek alkalmazottakhoz rendelése Álláshely - alkalmazotti munkaviszony lap kapcsolata Álláshely térkép Álláshely oszlop: Határozatlan, határozott oszlopok: Üres, szabad oszlopok: Tartós távollét oszlop: Megjegyzés a tartós távolléttel kapcsolatban:... 15

3 6 Nézetek Listák Súgó használata... 18

4

5 1 BELÉPÉS ÉS KILÉPÉS A Magiszter.net kezdőoldalára lépve a Belépés fülre kattintva a bejelentkező ablak jelenik meg. Töltse ki a mezőket, majd kattintson a 'mehet' gombra. Belépés után előfordulhat, hogy a következő üzenetet látja: Ezzel az azonosító jelszó párral már bejelentkeztek a rendszerbe! Töröljem az előző bejelentkezést és beléptessem? Ez két esetben jelenhet meg: ha nem lépett ki a programból, csak bezárta az internetes ablakot, ha valaki be van jelentkezve a programba az Ön azonosítójával. Nyugodtan kattintson a 'mehet' gombra, ha csak valamely kollégája valóban nem dolgozik a rendszerben az Ön azonosítójával. A helyes kilépéshez kattintson a képernyő jobb felső sarkában található kilépés gombra 1.1 JELSZÓEMLÉKEZTETŐ Ha elfelejtette a jelszavát, akkor a jelszóemlékeztető menüpontba lépve kérhet újat. Az Azonosító mezőbe írjuk be az azonosítónkat, az cím mezőbe pedig az címünket. A mezők kitöltése után a küldés gombra kattintva a rendszer ellenőrzi, hogy a beírt adatok valósak-e. Valós azonosító - pár esetén a megadott címre a rendszer egy új generált jelszót küld. A jelszó belépés után megváltoztatható. 1.2 SAJÁT ADATOK MÓDOSÍTÁSA (JELSZÓ MÓDOSÍTÁS) A belépést követően a Saját adatok módosítása fülre kattintva módosítható néhány a rendszerben rögzített adat (név, cím), valamint megváltoztatható a jelszó. A megjelenő ablakban első körben módosítható a név és az cím. A megváltoztatott adatokat menteni kell, a 'mentés' ikonra kattintva. A Jelszómódosítás >> hivatkozásra kattintva kezdeményezheti jelszava megváltoztatását. A mindkét mezőkbe írja be a kívánt új jelszót és mentse el. 1.3 KÉPES MENÜ

6 A rendszerben külön modulokban tarthatók nyilván az intézmény egyes adatai. Belépést követően az adminisztráció fülre kattintva jelennek meg az összetartozó feladatokat tartalmazó menüpontok.

7 2 INTÉZMÉNYI ADATOK ELLENŐRZÉSE Belépés > Adminisztráció > Intézmény képes menü >Intézményi adatok > Intézményi alapadatok Az intézmények részletes adatainak kitöltése ebben a menüpontban történhet. Célszerű elsőként az intézményre vonatkozó adatokat ellenőrizni, kitölteni. A regisztrált intézményekhez rendelt rendszergazda vagy intézményi felhasználó jogosult az adatok karbantartására. A sárga mezők kitöltése kötelező. 2.1 KAPCSOLAT AZ INTÉZMÉNY TELEPHELYEI ÉS ALAPFELADATAI KÖZÖTT: Feladatellátási-hely: az a telephely, ahol a feladatot fizikailag ellátják. Pl.: székhely, tagintézmény, gyakorlóhely, műhely, stb. Alapfeladat : az a feladat, amit az intézmény ellát. A statisztika ezt hívja Feladatellátási helynek. Pl.: óvoda, általános iskola, szakiskola, kollégium, stb. Az OM által kiadott akkreditációs eljárás miatt, annyiszor kell telephelyen azt ellátják. felvenni egy adott alapfeladatot ahány 2.2 INTÉZMÉNYI ADATOK FELADATELLÁTÁSI HELY Belépés > Adminisztráció > Intézmény képes menü >Intézményi adatok > Feladatellátási helyek Minden intézmény rendelkezik legalább egy feladatellátási hellyel. Új feladatellátási helyet az ikonsoron található Új gombra kattintva vehetünk fel. A sárga mezők kitöltése kötelező, az adatok kitöltését követően menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. A már rögzített feladatellátási helyek adatait a nevük előtt szereplő sárga négyzetre kattintva nézhetjük meg 2.3 INTÉZMÉNYI ADATOK - ALAPFELADAT Belépés > Adminisztráció > Intézmény képes menü > Intézményi adatok > Alapfeladatok Az alapfeladat a statisztikában feladatellátási hely elnevezéssel szerepel. Új alapfeladatot az ikonsoron található Új gombra kattintva tudunk felvenni. A sárga mezők kitöltése kötelező, a kitöltött adatokat pedig menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. Fontos, hogy az adatlapon a sárga mezőben rögzített KIR-STAT sorszám megegyezzen az adatlap alatt található táblázatban szereplő azonos típusú feladatellátási hely sorszámával.

8 2.4 INTÉZMÉNYI ADATOK OKJ SZAKMASZÁMOK Belépés > Adminisztráció > Intézmény képes menü > Működési adatok > OKJ szakmaszámok Szakközép és szakiskolák esetén fel kell venni az intézményben oktatott szakmák számait. A 'Keresés a szakmák között' táblázatrész két mezőjének bármelyikét kitöltve és a keresés ikonra kattintva a keresett szakma megjelenik a táblázat alatt. A táblázat felső részében a sorok elején található ikonra kattintva a választott szakma a korábban felvettek közé kerül. Törölni a táblázat alsó részében a már korábban felvett szakmák szakmaszáma előtt található 'törlés' ikonnal lehet.

9 3 ISKOLAI OKTATÁS 3.1 BEÍRÁSI NAPLÓ Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Tanügyi dokumentumok > Beírási napló karbantartása A tanulók adatainak lekérdezése előtt néhány beállítást kell elvégezni, mint pl. a beírási napló felvételét. A belépést követően a megjelenő táblázat tartalmazza a már meglévő beírási naplók adatait. Új beírási napló adatai rögzíthetők az Új ikonra való kattintás után megjelenő táblázatban. Új beírási napló felvételénél a sárga mezők kitöltése kötelező, az adatok kitöltését követően menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. 3.2 ISKOLAI OKTATÁS TANTERV Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Oktatásszervezés > Tanterv Az oldalra érve az aktuális tanév tanterveit lehet megtekinteni, módosítani az előttük álló ikonra kattintva. Új tanterv adatai rögzíthetők az Új ikonra való kattintás után megjelenő táblázatban. Új tanterv felvételénél a sárga mezők kitöltése kötelező, az adatok kitöltését követően menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. 3.3 ISKOLAI OKTATÁS ÓRATERV Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Oktatásszervezés > Óraterv Minden tantervhez fel kell venni legalább egy óratervet. Szakközépiskolák, szakiskolák esetén legalább annyi óratervet kell rögzíteni, ahány szakmát tanítanak az iskolában. Az oldalra érve a tantervekhez tartozó óraterveket lehet megtekinteni az előttük álló ikonra kattintva. Új óraterv adatai rögzíthetők az Új ikonra való kattintás után megjelenő táblázatban. Új óraterv felvételénél a sárga mezők kitöltése kötelező, az adatok kitöltését követően menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva. Az óraterv fejlécének felvétele után lehet hozzárendelni a megfelelő tantárgyakat. 3.4 ISKOLAI OKTATÁS OSZTÁLYOK Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Csoportok > Osztályok A képernyőn az aktuálisnak beállított tanév összes osztálya megjelenik. Az osztályok adatait a nevük előtt álló ikonra való kattintással tekinthetjük meg. Minden sárga színű mező kitöltése kötelező, az adatok kitöltését követően menteni kell, az ikonsoron található mentés gombra kattintva.

10 3.5 ISKOLAI OKTATÁS TANULÓK KERESÉSE Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Tanulók adatai > Tanulók keresése A tanulók adataira vonatkozó alapvető szűrés és keresés a tanulók adatainak karbantartására jogosult felhasználó számára elérhető. A kereső ablakban szűrési feltételeket adhatunk meg. A keresési feltételek megadása után a keresést a keresés gomb lenyomásával indíthatjuk. Amennyiben az összes tanulót szeretnénk kiválasztani, akkor célszerű a név mezőbe egy % jelet írni, a 'Max. sorok száma' lenyíló listát pedig mindre állítani. 3.6 ISKOLAI OKTATÁS TANULÓ ADATAI Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Tanulók adatai > Tanulók keresése > Tanuló adatlapja A kívánt tanuló lekeresése után a neve előtt található jelölő négyzet megnyomásával kezdeményezhetjük egy tanuló adatainak részletes megjelenítését és módosítását. Lehetőség van az alapadatok, gondviselők, a tanuló képzésére vonatkozó adatok nyilvántartása. Osztályváltást a képzés lapon lehet kezdeményezni. Sajátos nevelési igényt, támogatási jogosultságot a különleges menüpontnál lehet rögzíteni. A tanulmányi menüpontban a tanuló hiányzásai, félév végi ill. évvégéi eredményei tarthatók nyilván. Szöveges értékelést is ennél a menüpontnál lehet a tanulóhoz felvenni. A tanuló kiléptetését is a tanuló adatlapján, a kiléptetés pontban lehet elvégezni. 3.7 ISKOLAI OKTATÁS OSZTÁLYVÁLTÁS Belépés > Adminisztráció > Iskolai oktatás > Tanulók keresése > Tanuló adatlapja > Képzés fül > Osztályváltás Ha a tanuló valamilyen okból (pl. évismétlés, stb.) osztályt vált, azt a Magiszter.net-ben a következő képen valósíthatjuk meg: A tanulók keresésénél megkeressük a tanulót és belépünk az adatlapjára Válasszuk a menüsoron található képzés pontot. A megjelenő oldalon kattintsunk az osztályváltás ikonra. Ott adjuk meg az osztályváltás adatait, majd kattintsunk a mentés gombra. FONTOS, hogy téves rögzítés esetén a mikor vált lenyíló listából a tanév első napján vált pontot válasszuk.

11 4 ALKALMAZOTTAK 4.1 ALKALMAZOTT KERESÉSE Belépés > Adminisztráció > Alkalmazottak > Alkalmazott keresése Az alkalmazott keresése táblázat az alkalmazott főmenübe történő belépést követően jelenik meg. A keresési feltételek megadása után a keresést a keresés gomb lenyomásával indíthatjuk. Amennyiben az összes alkalmazottat szeretnénk kiválasztani, akkor célszerű a név mezőbe egy % jelet írni, a 'Max. sorok száma' legörgetőt pedig mindre állítani. 4.2 ALKALMAZOTT ADATAI Belépés > Adminisztráció > Alkalmazottak > Alkalmazott keresése > Alkalmazott adatlapja Az alkalmazott keresése táblázatban a lekérdezést követően a szűrőfeltételeknek megfelelő alkalmazottak jelennek meg. Az alkalmazott neve előtt látható négyzetre kattintva léphetünk tovább arra az oldalra, ahol a választott alkalmazott alapadatait nézhetjük meg, illetve módosíthatjuk. Lehetőség van az alapadatok, eltartottak ill. a képzetségre vonatkozó adatok nyilvántartására. Az alkalmazott munkaviszonyát a munkaügy pontban lehet rögzíteni. Az alkalmazott kiléptetését is az alkalmazott adatlapján, a kiléptetés pontban lehet elvégezni.

12 5 ÁLLÁSHELYEK Belépés > Adminisztráció > Intézmény képes menü> működési adatok> álláshelyek Ebben a pontban az intézményhez tartozó álláshelyeket lehet vezetni. Lehetőség van létesítésre, megszüntetésre. A felvett álláshelyek megjelennek az alkalmazottak munkaviszony lapján és ott be lehet állítani, hogy a munkaviszony melyik álláshely alapján áll fenn. Az aktuálisan betöltött és szabad állásokat állástérkép részletezi, illetve különböző listák és kimutatások is rendelkezésre állnak. A menüpontba lépve a képernyőn a már létesített, illetve megszüntetett álláshelyek listája látható megnevezés oszlopa szerint rendezve. 5.1 ÁLLÁSHELY LÉTESÍTÉSE Kattintson az ikonsoron található 'Létesítés' ikonra. A megjelenő lapon töltse ki a mezőket, majd kattintson az ikonsoron található 'Mentés' ikonra. Megjegyzés: A sárga mezők kitöltése kötelező. Ha a 'Szakfeladat' legördítőben nem jelenik meg adat, akkor az adott tanévre nincs az intézményhez szakfeladat rendelve. Menjen a 'működési adatok/ szakfeladat' menüpontba és vegyen fel szakfeladatot. Ha a létesítés dátumát nem tudja pontosan, akkor dátumnak adja meg az intézmény létesítésének dátumát vagy et. Ez azért fontos, mert az álláshely dátuma meg kell, hogy előzze a munkaviszony kezdetének dátumát. A létesítés tanévét nem lehet kitölteni, az automatikusan betöltődik a létesítés dátuma alapján. Vezetői beosztás Az álláshely adatlapján van mód annak jelölésére, hogy az adott munkakörhöz vezető beosztás is tartozik. Válassza ki a megfelelő vezetői beosztást a legördítőből, adja meg a vezetői óraszámot, majd mentsen. 5.2 ÁLLÁSHELY MEGSZÜNTETÉSE

13 Kattintson a kiválasztott álláshely neve előtt álló kis ikonra, ekkor megjelenik az álláshely adatlapja. Az adatlap alján található megszüntetésre vonatkozó mezőket töltse ki, majd kattintson az ikonsoron található 'Megszüntetés' ikonra. Ekkor az álláshelyek kezdőoldalán is láthatóvá válik a megszüntetés. Pl. az alábbi képen látható, hogy 6 db tanítói állás lett létesítve, de ebből 2 db meg lett szüntetve. Álláshelyet csak akkor lehet megszüntetni, ha nincs beállítva egy alkalmazott munkaviszony lapján sem. Ahhoz hogy megtudja kinél van beállítva az álláshely, hívja le a megfelelő listát vagy kattintson az álláshely térképen az álláshely előtt álló kis ikonra. 5.3 ÁLLÁSHELY MÓDOSÍTÁSA, TÖRLÉSE Ha az álláshely el lett mentve, akkor annak az adatait már nem lehet módosítani. Ha valamit hibásan rögzített (megnevezést, határozatszámot, dátumot, stb.), akkor törölje az adott álláshelyet az ikonsoron található 'Törlés' ikonra kattintva, majd rögzítse újra. Álláshelyet csak akkor lehet törölni, ha még nem tartozik hozzá megszüntetés vagy nincsen beállítva egy alkalmazott munkaviszony lapján sem. Hogy megtudja kinél van beállítva az álláshely hívja le a megfelelő listát vagy kattintson az álláshely térképen az álláshely előtt álló kis ikonra. 5.4 ÁLLÁSHELYEK ALKALMAZOTTAKHOZ RENDELÉSE Az 'Alkalmazottak képes menüben' szereplő alkalmazottak munkaviszony lapján be lehet állítani, hogy mely álláshely alapján él a munkaviszonyuk. Javasoljuk, hogy a következő sorrendben rendeljék az álláshelyeket az alkalmazottakhoz: 1. először a normál (= aktív) alkalmazottaknál állítsák be az álláshelyet, 2. a tartósan távol lévőknél állítsák be másodsorban, 3. majd csak ezután állítsák be az álláshelyet a helyettesítő alkalmazottaknál 5.5 ÁLLÁSHELY - ALKALMAZOTTI MUNKAVISZONY LAP KAPCSOLATA A felvett álláshelyek megjelennek az alkalmazottak munkaviszony lapján és ott be lehet állítani, hogy a munkaviszony melyik álláshely alapján áll fenn. A munkaviszony lapon csak azok az álláshelyek jelennek meg a legördülőben, amelyek megfelelnek a beállított kötelező (munkakör, szakfeladat, Jogviszony kezdete/vége) mezőknek. Például az álláshelyek között van rögzítve 'Napközis' álláshely. Ha az alkalmazott munkaviszony lapján az alsó képen megjelölt módon adom meg az adatokat, akkor ott az álláshely legördítőben meg fog jelenni a 'Napközis' álláshely, mert a munkakör, szakfeladat és dátum alapján ezt az álláshelyet töltheti be az alkalmazott.

14 Fontos! A munkaviszony lapon, ha álláshelyet állít be, akkor amellett ki kell tölteni a számított álláshely mezőt is 0 és 1 közötti értékkel. Ha az alkalmazott munkaviszony lapján módosítja a munkakör, szakfeladat, dátum mezők valamelyikét, akkor az álláshely mező kiüresedik. Kattintson az álláshely mezőt követő 'Frissít' ikonra, hogy a rendszer újra megnézze, hogy a módosításoknak mely álláshelyek felelnek meg. A frissítés után a legördítőben megjelenő álláshelyek közül állítsa be a megfelelőt, majd mentsen. Csak akkor tudja elmenteni az álláshelyet az alkalmazotthoz, ha a számított álláshely kisebb vagy egyenlő, mint a szabad álláshelyek száma. Különben a rendszer üzenettel jelzi, hogy nem tudja menteni. 5.6 ÁLLÁSHELY TÉRKÉP Ebben a pontban egy táblázat mutatja az üres, betöltött, szabad, stb. álláshelyek számát adott időpontra vonatkozóan. Az álláshely térkép megjelenítéséhez kattintson az 'Álláshely térkép' gombra. Írja be, hogy mely időpontra vonatkozóan szeretné megjeleníteni az adatokat és kattintson a 'Keresés' ikonra. Ez a funkció olyankor lehet fontos, amikor egy korábbi (pl. tavalyi tanévi) állapotot szeretne megtekinteni. Meg lehet nézni, hogy mely álláshelyet mely alkalmazottak töltik be. Ehhez az álláshely előtti ikonra kell kattintani ÁLLÁSHELY OSZLOP: Az álláshely rögzítésekor megadott keretszám - (mínusz) a megszüntetett helyek száma HATÁROZATLAN, HATÁROZOTT OSZLOPOK: Az alkalmazottak munkaügy/munkaviszony pontban akinek be van állítva az álláshely, annál a számított álláshely is ki van töltve. A táblázat egy sorába azon alkalmazottak összevont számított álláshelye jelenik meg, amely alkalmazottaknál az adott álláshely be van állítva ÜRES, SZABAD OSZLOPOK: Az üres álláshelyeket úgy kapjuk, ha az összes álláshelyből kivonjuk a határozatlan időre betöltött állások számát. A szabad álláshely pedig a pillanatnyi helyzetet mutatja. Például, ha egy határozatlan idejű munkaviszonyú alkalmazott tartósa távolléten van, akkor az üres álláshelyek száma nem változik viszont a szabad álláshelyek száma eggyel megnő. Vagyis a szabad álláshelyek száma alapján lehet felvenni új munkaerőt, ami csak akkor lehet határozatlan idejű, ha van üres álláshely is nem csak szabad TARTÓS TÁVOLLÉT OSZLOP:

15 Azon alkalmazottak számított álláshelye számít ide, akiknek a munkaügy/tartósan távollét pontban be van rögzítve távollét a lekért dátumra vonatkozóan MEGJEGYZÉS A TARTÓS TÁVOLLÉTTEL KAPCSOLATBAN: Tartós távollétet az Alkalmazottak képes menüben, az alkalmazott lekeresése után a munkaügy/ tartósan távollét pontban lehet. Nem lehet az alkalmazott munkaviszony lapján módosítani mindaddig, amíg a tartós távollét le nem jár, vagy törlésre nem kerül

16 6 NÉZETEK Tanulók, alkalmazottak és óvodások listázása után különböző nézetek között válogathatunk. A nézetek tartalma a nevükben foglaltatik. Lehetőség van az alapadatok, gondviselők adatainak a nyilvántartására. Alapértelmezetten mindig a kilistázott személyek alapadatait látjuk. Akkor célszerű nézetet váltani, ha az alapadatokon kívül más adatokra is szükségünk van.

17 7 LISTÁK Tanulók, alkalmazottak és óvodások listázása után különböző listák közül is válogathatunk. A listák tartalma a nevükben foglaltatik. Csak szűrt adatokra hoz eredményt. A lista új ablakban jelenik meg, ahonnan azonnal nyomtathatjuk is.

18 8 SÚGÓ HASZNÁLATA A program használatával kapcsolatos további információért kérjük böngésszék a Tudásbázis oldalunkat. Az oldal elérése: A Magiszter.net rendszerbe való belépés után a jobb felső sarokban található Tudásbázis linkre kell kattintani. Közvetlenül is elérhető a oldalról.

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok

Kezelési segédlet. Magiszter.NET - Alapok Magiszter.NET - Alapok Kezelési segédlet Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 Belépés és kilépés

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal

Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal Magiszter.NET iskolaadminisztrációs rendszer feltöltése adatokkal I. Intézményi alapadatok kitöltése Belépés> Adminisztráció> Intézmény képes menü> Intézményi adatok> Intézményi alapadatok Az intézmények

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. I. Ellenőrzés. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás I. Ellenőrzés Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Alkalmazott képes menü > alkalmazottak alapadatai - Alkalmazottak

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén

Tanév indítása iskolák esetén Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a tanév indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa

Részletesebben

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN

INFOtec. Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ÉS GIMNÁZIUMOK ESETÉN Magiszter.NET Óratervek 2009/2010 Óratervek rögzítése Iskolai oktatás képes menü>oktatásszervezés> Óraterv - Új óratervet az ikonsoron található Új gombra kattintva tud regisztrálni. - A sárga mezők kitöltése

Részletesebben

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Tanév indítása iskolák esetén. Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket. Tanév indítása iskolák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! Mielőtt elkezdi a tanév indítását, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet, hogy lássa az összefüggéseket.

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tanévindítás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Tanév indítása iskolák esetén... 3 2 A 2014/2015-ös tanév regisztrálása... 4 3 Tagozatok felvétele... 5 4 2014/2015-ös tanév beírási naplóinak

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda)

Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Jelentkezés/ Beiratkozás (óvoda) Belépéskor a következő képernyőt látja: A jelentkezők keresése ugyanúgy működik, mint az óvodások keresése. Különböző szempontok szerint lehet keresni. Ha '%' jelet írunk

Részletesebben

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR)

Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) Tanulmányi eredmények exportálasa (KIR) A középiskola és a szakiskola minden évben értesíti az általános iskolát arról, hogy az ott végzett tanulók a középiskola, illetve a szakiskola első két évfolyamán

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket:

Tantárgyfelosztás. Mielőtt hozzákezd a tantárgyfelosztás tervezéséhez, ellenőrizze le, illetve állítsa be a következőket: Tantárgyfelosztás A Magiszter.NET Iskolaadminisztrációs Rendszerben a tantárgyfelosztás definiálása rész segítséget nyújt Önöknek, hogy az előkészítések után egy olyan táblázatot kapjanak ami átláthatóan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

WebAromo elindítása, bejelentkezés

WebAromo elindítása, bejelentkezés WebAromo segédlet Tartalom WebAromo elindítása, bejelentkezés... 3 Jelszó beállítása... 3 Foglalkozások kezelése... 4 Hiányzások megadása... 5 Érdemjegy bevitele... 6 Érdemjegyek megtekintése... 8 Egy

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal Aromo Iskolaadminisztrációs Szoftver Felhasználói kézikönyv -- Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés normál tantárggyal 1 Bevezetés 3

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként

ETA tárgyfelelős. Munka az ETA-ban tárgyfelelősként ETA tárgyfelelős Munka az ETA-ban tárgyfelelősként Tartalomjegyzék Angol nyelvű tárgy létrehozása... 2 Saját tárgyak szerkesztése (idegen-nyelvű is)... 5 Nyelvi habilitáció jelölése... 8 Angol nyelvű tárgy

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont

Statisztika 2008. Belépés>Intézmény képes menü>statisztika> KIR-STAT megtekintése - export menüpont Statisztika 2008 KIR-STAT megtekintése - export A Magiszter.Net Iskolaadminisztrációs Rendszerben generálható oktatásstatisztika megfelel a 2008-as Országos Statisztikai Adatgyűjtés által megkövetelt adattábláknak.

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS

TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS TANSZÉKI ADMINISZTRÁTORI SEGÉDLET: NEPTUN TÁRGYKEZELÉS, KURZUSKEZELÉS Kurzus meghirdetése adott félévre Adott félév kurzusainak a meghirdetése a TÁRGYAK 46800 felületen történik. Elérési útvonal a jobboldali

Részletesebben

E-NAPLÓ 2. Az E-napló

E-NAPLÓ 2. Az E-napló E-napló E-NAPLÓ 2 Az E-napló Az E-naplóban számos újítás szerepel az eddig megszokott Taninformos oldalakhoz képest. Az alábbi útmutatóval egy osztályfőnök szemszögéből (ami javarészben megegyezik a pedagógusi

Részletesebben

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal

Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal AROMO Iskolaadminisztrációs Szoftver - Felhasználói kézikönyv - Szöveges értékelés 1 Tartalomjegyzék Aromo Szöveges értékelés kódolt tantárggyal 1 Bevezetés

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

MAGISZTER PORTÁL. Felhasználói kézikönyv

MAGISZTER PORTÁL. Felhasználói kézikönyv MAGISZTER PORTÁL Felhasználói kézikönyv TARTALOM 1 Belépés és kilépés... 7 1.1 Jelszóemlékeztető... 8 1.2 Saját adatok módosítása (jelszómódosítás)... 8 1.3 Képes menü... 9 2 Intézményi adatok ellenőrzése...

Részletesebben

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához

SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához SEGÉDLET a GYÓGYSZERÉSZI ADATGYŰJTÉS OSAP1578 program használatához Készítette: ÁNTSZ OTH Informatikai Főosztály (2015.) 1 Tartalomjegyzék Program elérhetősége... 3 A program felépítése... 3 Közforgalmú

Részletesebben

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés

MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés MAGISZTER MAGISZTER.NET Az első adatfeltöltés Felhasználói leírás 1 / 18 MAGISZTER.NET a kezdeti lépések Tartalom 1. CSATLAKOZÁS A RENDSZERHEZ... 3 1.1. Regisztráció... 3 1.2. Jogosultság... 3 1.3. Magiszter.net

Részletesebben

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS

MAGISZTER.NET. Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS MAGISZTER.NET Tantárgyfelosztás FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS TARTALOMJEGYZÉK 1 Ellenőrzés... 3 2 Tantárgyfelosztás létrehozása... 5 3 Tantárgyfelosztás adatai... 6 4 Exportálás Excel-be... 10 5 Adatok visszatöltése...

Részletesebben

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása

Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása Kötelezettségvállalások rögzítésének felhasználói leírása A program az asztalról, az ikonról indul el. Az ikonra való dupla kattintás után először ellenőrzi a gépre letöltött program állapotát, és ha frissítésre

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom

Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához. szakembereknek számára. Tartalom Kezdeti Útmutató a Szolgáltatáselemző Rendszer használatához szakembereknek számára Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 2. Főoldal... 2 3. Jelszó szerkesztése... 3 4. Akadálymentesített nézet... 4 5. Kijelentkezés...

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4.

Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez. Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Felhasználói kézikönyv az eljárásrend-kezelő jelentkeztető felületéhez Utolsó módosítás dátuma: 2015. május 4. Tartalom Tartalom... 2 1 Intézményvezetői jelentkeztető felület... 3 1.1 Regisztráció, belépés...

Részletesebben

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó

Magiszter.NET Fenntartói felhasználó Magiszter.NET Fenntartói felhasználó I. Adminisztráció képes menü 1. Kódszótár karbantartás: Belépés> Adminisztráció> Adminisztráció képes menü> kódszótár karbantartása A rendszer egységes fogalmi rendszerrel

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. omunáldata

Felhasználói kézikönyv. omunáldata Elhagyott Hulladék Nyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv omunáldata Tartalomjegyzék Illetékes Hatóságok Adatkapcsolati Alrendszer... 3 Bejelentkezés... 4 Elfelejtett jelszó... 4 Felhasználói Központ...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Fuvarszervező / Partner időpont foglalás (GLABS v1.0.0413) Regisztráció A rendszerbe történő belépéshez regisztrációra van szüksége. Az Ön cégét csak egy már licenccel vagy hozzáféréssel

Részletesebben

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés

AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés AROMO Oktatási - adminisztrációs Szoftver v3.02 Felhasználói kézikönyv kiegészítés Tartalomjegyzék Tanmenet kezelése 3 Tanmenet előkészítése 3 Tanmenet betöltése 4 Tanmenet szűrő 5 Tanuló dokumentumok

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház

Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház Citroen Pásztor Alkatrész és tartozék webáruház használati útmutató Projektvezető: Fodor Tamás Wildom Kft. E-mail: fodort@wildom.com Budapest, 2009. június 18. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Kezdőoldal...

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. KIADÓI RENDSZER 1. Belépés A rendszer indulásakor egy ideiglenes jelszót kapott emailben. Az ennek segítségével történt bejelentkezés után tudja jelszavát

Részletesebben

Változás a középfokú felvételi eljárásban

Változás a középfokú felvételi eljárásban Változás a középfokú felvételi eljárásban A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Amennyiben a tanuló 6 évfolyamos gimnáziumba

Részletesebben

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv

Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Menza Pure Étkező felület Kézikönyv Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Bejelentkezés... 3 2.1 Kezdőképernyő... 4 3 Étkezés igénylés... 6 4 Számlák... 8 5 Súgó... 9 5.1. Intézményi kapcsolattartók... 9 5.2. Általános

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a http://kemeny-eger.sulinet.hu oldal főmenüjében található Elektronikus napló linkre történő kattintással,

Részletesebben

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz.

Mentés után a sikeres jelszómódosításról a rendszer üzenetet küld, a vissza gomb megnyomásával lehet visszatérni a jelszómódosításhoz. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről

Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről Tájékoztató az ASP IRAT szakrendszerben beállított gépi hivatali kapuk jelszavának módosításáról és a hozzá tartozó beállítások elvégzéséről A tájékoztatót az ASP Iratkezelő szakrendszer alkalmazás-üzemeltetője,

Részletesebben

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA

KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA KRÉTA TANÉVKEZDÉSI SEGÉDLET ITM-ES ISKOLÁK SZÁMÁRA 1 TARTALOMJEGYZÉK INTÉZMÉNYI ADATOK... 3 INTÉZMÉNY... 3 OSZTÁLYOK ADATAI... 4 OSZTÁLYOK... 4 ÚJ OSZTÁLY FELVÉTELE... 5 SZAKGIMNÁZIUMI 9-12. ÉVFOLYAMÚ

Részletesebben

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani.

A Szoftvert a Start menü Programok QGSM7 mappából lehet elindítani. Telepítés A programot a letöltött telepítőprogrammal lehet telepíteni. A telepítést a mappában lévő setup.exe fájlra kattintva lehet elindítani. A telepítő a meglévő QGSM7 szoftver adatbázisát törli. Ezután

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató:

ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: 1 ReszlAd fájl, kitöltési útmutató: A ReszlAd táblázat egy adott látogatás részletes adatait tartalmazza. A szaktanácsadó által hiánytalanul kitöltött, és elnevezett fájlt e-mail üzenetben kérjük elküldeni

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez

ÚTMUTATÓ. az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez ÚTMUTATÓ az MTA Akadémiai Adattárba (AAT) való regisztrációhoz és adatkitöltéshez, adatfrissítéshez Amennyiben Ön már rendelkezik az Akadémiai Adattárba szóló regisztrációval, a pályázat benyújtásához

Részletesebben

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani.

Tisztelt Szülő! A profilbeállításokra kattintva megjelennek a beállítási lehetőségek, melyek közül a jelszó módosítását kell választani. Tisztelt Szülő! Örömmel tájékoztatom, hogy az elektronikus napló készen áll arra, hogy a szülők is bekapcsolódjanak használatába. Ebben a dokumentumban szeretnék segítségére lenni abban, milyen lehetőségeket

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola)

Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Jelentkezés/ Beiratkozás (iskola) Általános iskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: Középiskola esetén a belépés után a következő képernyőt látja: I. Rövid ismertetés: - Jelentkezés típusa:

Részletesebben

HVK Adminisztrátori használati útmutató

HVK Adminisztrátori használati útmutató HVK Adminisztrátori használati útmutató Tartalom felöltés, Hírek karbantartása A www.mvfportal.hu oldalon a bejelentkezést követően a rendszer a felhasználó jogosultsági besorolásának megfelelő nyitó oldalra

Részletesebben

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER

INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER INGATLANVAGYON-KATASZTER SZAKRENDSZER 59 Az Ingatlanvagyon-kataszter szakrendszer (továbbiakban: IVK rendszer) a Keretrendszerrel és a Gazdálkodási szakrendszerrel működik integráltan. A tájékoztató célja,

Részletesebben

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont 2017 KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Vizsgaközpont Előszó Ez az útmutató a KTI Nonprofit Kft Vasúti Vizsgaközpont elektronikus alapképzés bejelentő rendszer kezelésében nyújt segítséget

Részletesebben

1. Nyissa meg a honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés

1. Nyissa meg a   honlapot. 2. Kattintson a Rendelek. 3. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. 4. Kattintson a Belépés I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek gombra. Adja meg a felhasználónevét és jelszavát. Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Részletesebben

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző

Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Kréta elektronikus napló elektronikus ellenőrző Iskolánkban e tanév kezdetétől került bevezetésre a KRÉTA elektronikus napló használata. Ennek egyik kiegészítő eleme az elektronikus ellenőrző, mellyel

Részletesebben

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul NETFIT adminisztrátori felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2015 Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 Nyitóoldal... 4 3 Belépés... 5 4 Intézményválasztás... 7 5 Kezdőoldal... 8

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak

Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak Elektronikus napló használati útmutatója diákoknak 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitottad a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a www.ckik.hu oldal mozaik elrendezésében található E-napló linkre történő kattintással, valamint közvetlenül

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

Segédlet pedagógusok részére

Segédlet pedagógusok részére Segédlet pedagógusok részére Tartalomjegyzék Az Aromo kezelése 3 Az Aromo elindítása, bejelentkezés 3 Jelszó beállítása... 4 A programindító 5 Működés... 5 Programok indítása... 5 A Programindító dialógus

Részletesebben

Órarendkészítő szoftver

Órarendkészítő szoftver SchoolTime Órarendkészítő szoftver 2.0 verzió Tartalomjegyzék: 1., Belépés a programba...3 2., Órarend főtábla...3 3., Tanátok...4 3.1., Új tanár felvitele, módosítása...4 3.2., Tanár törlése...4 3.3.,

Részletesebben

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató

Új Nemzedék Központ. EFOP pályázatok online beszámoló felülete. Felhasználói útmutató Új Nemzedék Központ EFOP pályázatok online beszámoló felülete Felhasználói útmutató Tartalom 1. Bejelentkezés... 2 1.1. Első bejelentkezés... 2 1.2. Elfelejtett jelszó... 3 2. Saját adatok... 4 3. Dokumentumok...

Részletesebben

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Gyorsított jegybeírás. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Gyorsított jegybeírás Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.02.17. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 19 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...

Részletesebben

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék

Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató. Tartalomjegyzék Hungaropharma Zrt. WEB Áruház felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bejelentkezés a WEB Áruházba... 2 Rendelés rögzítése... 3 RENDELES.CSV állomány specifikációja... 13 Visszaigazolások

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv TwinNet Felhasználói kézikönyv e-ellenőrzőkönyv 3.4 verzió Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az e-ellenőrzőkönyv általános áttekintése... 3 WEB alkalmazások kezelése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához 1 Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Középiskolai felvételi információs rendszer (KIFIR) moduljai... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe...

Részletesebben

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata

PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata PTR - Pénzbeli és Természetbeni ellátások Rendszere Migrációs RGYK-s ügyek Módosítása és törlése funkció használata Felhasználói kézikönyv 2015. 02. 14. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Felhasználói szintek... 5 Meglévő felhasználó jogosultságainak

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv

Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Webes étkezés rendelés felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1 Bejelentkezési képernyő... 2 1.1 Bejelentkezés menete... 2 1.2 Elfelejtett jelszó... 2 2 Főmenü... 3 3 Menüpontok... 3 3.1 Lemondás (pótrendelés)...

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához

Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Használati útmutató a jogosultságok kiosztásához Tartalomjegyzék Bevezető... 3 Belépés az Intézményvezetői mesterjelszó-kezelő rendszerbe... 3 Meglévő felhasználó jogosultságainak módosítása... 5 Új felhasználó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Ügyintézés (EÜHT) Kézbesítési tárhely V 1.6 Utolsó mentés: 2015. 08. 11. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 3 2. Fogalomtár... 3 3. Kézbesítési Tárhely - szolgáltatás Intézmények

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n

A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n A d m i n i s z t r á c i ó s f e l a d a t o k a I n t e g r á l t K ö n y v t á r i R e n d s z e r b e n JavaADM Kézikönyv Tartalomjegyzék 1 PROGRAMLEÍRÁS... 3 1.1 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA...

Részletesebben