Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató"

Átírás

1 Klinng! Mbil Pincér felhasználói (pincér) tájékztató 1.0 verzió Klinng!

2 Klinng! 2 / 10 Tartalmjegyzék 1 Áttekintés A rendszer felépítése Üzemeltetői feladatk Frissítések telepítése Klinng! Pincér frissítése Klinng! Bridge frissítése Klinng! Pincérek telepítése és beállítása Mbil eszközök zárlása Beállításk módsítása Klinng rendelési tételek srrendje a pincér képernyőjén Klinng rendelési tételek srrendje a nymtatón VIP kártyák megjelenítése az asztalk között Asztaltársaságk (csprtk) kezelése Alapértelmezett vnalazás Rendszerszintű beállításk módsítása Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

3 Klinng! 3 / 10 1 Áttekintés A Klinng! pincér app a Nvhst éttermi rendszerhez készített mbil pincér alkalmazás. A Klinng! pincér appt a Klinng! Kft. fejleszti, a Nvhst Kft.-vel együttműködve. Ebben a tájékztatóban a rendszer üzemeltetéséhez szükséges infrmációkat találd. Ha kérdésed van, hibát találtál az app-ban, vagy javaslatd van annak működésével kapcslatban, kérjük írd meg az inf@klinng.hu címre. Köszönjük. 2 A rendszer felépítése A rendszer az alábbi elemekből áll: Wifi kapcslat Klinng! Pincér Wifi ruter vagy access pint Ethernet kábel NvHst terminál anyagép Bridge Bridge aut-updater Bridge beállításk Nymtatók Klinng! Pincér gépek Andrid alapú mbil eszközök a Klinng! Pincér alkalmazással. Wifi hálózat A mbil eszközök és a NvHst pénztárgépek közti hálózati kapcslatt biztsítja. NvHst terminál, anyagép, Bridge NvHst terminál A meglévő NvHst rendszer egyik terminálja, melyre a Klinng-NvHst Bridge alkalmazást telepítjük. A helyes működéshez ennek a terminálnak bekapcslva kell lennie: A Klinng! Pincérek csak akkr tudják letölteni az étlapt, asztallistát és más adatkat, ha a Bridge elérhető. A Klinng! Pincérből feladtt rendelések csak akkr nymtatódnak ki, ha a NvHst pénztárgép fut. Anyagép Egy kijelölt NvHst terminál, amely a Klinng! által feladtt rendeléseket feldlgzza. Bridge A Klinng!-NvHst Bridge alklamazás. Ez biztsítja a kapcslatt a Klinng! Pincérek és a NvHst rendszer között. Bridge aut-updater A Bridge frissentartására szlgáló alkalmazás. A háttérben fut, értesítést ad, ha a Bridge-hez frissítést talál, kérésre telepíti azt. Bridge beállításk A Klinng! Pincérek és a Bridge működésének beállítására szlgáló alkalmazás. A Bridge és az anyagép általában megegyezik, de tetszés szerint külön gépekre is telepíthetők. Cmment [BN1]: Követelményeket ide Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

4 Klinng! 4 / 10 3 Üzemeltetői feladatk 3.1 Frissítések telepítése A Klinng! Pincér és a Klinng! Bridge is külön-külön, autmatikusan frissíthető. Mndkettőhöz Internet kapcslat szükséges Klinng! Pincér frissítése A pincér is elvégezheti. Az alkalmazásba való bejelentkezéskr a prgram figyelmeztet, és lehetővé teszi a frissítés telepítését Klinng! Bridge frissítése A Bridge a NvHs ttermináln, a Windws tálcáján jelenít meg figyelmeztetést Ha a Bridge-hez érkezik frissítés, akkr a termináln, a Windws tálcáján kapsz figyelmeztetést így: A gndlatfelhő idővel eltűnik, de ha a K! ikn színes (ilyen: ), akkr van letöltendő frissítés. Kérjük kattints az iknra, és telepítsd! A megjelenő ablakn nymd meg a Frissít gmbt, és várd meg, míg a flyamat befejeződik. 3.2 Klinng! Pincérek telepítése és beállítása A gép egy adtt helyen vagy teremben való rendelésfelvételre alkalmas. A Klinng! Waiter app a NvHst étlapját, felhasználóit és asztalait használja. Az app használatáhz Andrid 4.0 vagy újabb táblagép vagy mbiltelefn szükséges. A gép engedélyezését és beállítását a NvHst és/vagy a Klinng végzi el. Ha saját gépet használsz (nem a Klinngtől szerzed be), akkr magadnak kell a Klinng! Pincért feltelepítened és a gépet beállítand. Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

5 Klinng! 5 / 10 A Klinng! Pincért innen lehet letölteni: Javasljuk hgy az ezközt így állítsd be: Képernyő Csak a Klinng Waiter és a Settings legyen látható A többi iknt érdemes letörölni. WiFi Csak a NvKlinng legyen beállítva 1 Sse kapcslódjn ki 2 Settings / WiFi / Helyi menü / Speciális / WiFI ptimalizálása - ne takarékskdjn az energiával Nyelv és bevitel Ggle hangalapú gépelés kikapcslni Prestigi Keys letiltani Andrid billentyűzet / Settings / Szövegjavítás Autmatikus javítás KI Javítási ajánlásk megjelenítése - Mindig rejtve Érintés helyének megjelenítése Settings / A telefnról Öt tap a Build számra 3 Settings / Fejlesztői lehetőségek Bekapcslni Érintések megjelenítése Bekapcslni Az eszközt a NvHstban fel kell venni pénztárgépként. A Klinng! Pincérnek első indításkr meg kell tanítani, hgy hl találja a Bridge-et. 3.3 Mbil eszközök zárlása Előfrdulhat, hgy a mbil eszközöket a tulajdns le akarja zárni, hgy a pincérek ne módsíthassák a beállításkat, vagy ne használhassák az eszközt mndjuk Internet böngészésre. Erre alklamas pl. az AppLck nevű alkalmazás, mely letölthető az alkalmazásbltból: A telepítéshez szükséges egy tetszőleges Ggle fiók. Ha nincs, a telepítés srán létrehzható. A letöltés éstelepítés lépései nagy vnalakban: A Play Stre-ból töltsd le és telepítsd fel az AppLck nevű prgramt (teljes név: Advanced Prtectin, gyártó: DMbile Lab). Ha az eszköz rákérdez, hzz létre egy Ggle fiókt. Amikr a Play Stre a bankkártya adatkra kérdez, nem kell megadni azkat, a Skip megnymásával a lépés kihagyható. Az AppLck elindítása után válassz eg yjelszót, és add meg kétszer. Add meg saját címedet. 1 Ha több WiFi is be van állítva, az eszköz azt választja, melynek jbb a jel erőssége, de a NvHst környezettel más WiFi hálózatn nem tud kmunikálni. 2 Az állandóan bekapcslt WiFI növeli ugyan a fgyasztást, ha visznt kikapcslódik, a rendelésfelvétel előtt meg kell várni, amíg feléled, ez pedig jó néhány másdpercet igénybe vehet. 3 Ezzel a Fejlesztői lehetőségeket engedélyezzük. Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

6 Klinng! 6 / 10 Add meg, mely lehetőségeket akard krlátzni (alkalmazásk telepítése, wifi, Bluetth beállításk módsítása, és a telefnn lévő egyes prgramk elindítása). Javasljuk, hgy ezeket zárd le: Ggle Play Stre Alkalmazásk telepítése és eltávlítása (Install / Uninstall) Beálításk (Settings) Wifi Böngésző (Brwser) Ne zárd le a klinng Waiter és a Klinng! Waiter v2 alklamzáskat, hgy a pincérek el tudják indítani ezeket. A vissza gmbbal lépj ki az alkalmazásból, és mentsd el a beállításkat. A lezárt lehetőségekhez csaka fent kiválaszttt jelszóval lehet hzzáférni. Ha már nincs szükség a zárlásra, az AppLck eltávlításával lehet megszüntetni (de kell hzzá a fent megadtt jelszó, úgyhgy ne felejtsd el!). 3.4 Beállításk módsítása A Klinng! Pincért érintő beállításk egy része a NvHst Irda alkalmazásban, egy másik része a Klinng!-NvHst Bridge-ben állítható be. A Klinng!-NvHst Bridge beállításk nevű prgram indítása: Start / Prgramk / Klinng / Klinng!-NvHst Bridge beállításk Nézzük tevékenységek szerint! Klinng rendelési tételek srrendje a pincér képernyőjén Start / Minden Prgram / Klinng / Klinng-NvHst Bridge beállításk / Képernyő Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

7 Klinng! 7 / Klinng rendelési tételek srrendje a nymtatón Start / Minden Prgram / Klinng / Klinng-NvHst Bridge beállításk / Nymtatás VIP kártyák megjelenítése az asztalk között Start / Minden Prgram / Klinng / Klinng-NvHst Bridge beállításk / VIP kártyák Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

8 Klinng! 8 / Asztaltársaságk (csprtk) kezelése Start / Minden Prgram / Klinng / Klinng-NvHst Bridge beállításk / Asztaltársaságk Alapértelmezett vnalazás Start / Minden Prgram / Klinng / Klinng-NvHst Bridge beállításk / Vnalazás Ehhez maga a Beállításk alkalmazás nem tartalmaz leírást, ezért itt magyarázzuk el. Az alapértelmezett falszlgálási srrendet az étlap csprtjai segítségével lehet beállítani: felveszünk néhány csprtt, húzunk egy vnalat, majd újabb csprtkat, újabb vnalakat. Ez a beállítás határzza meg, hgy a pincér képernyőjén és a nymtatásban milyen srrendben, milyen elválasztáskkal jelennek meg a tételek. A jbbldali panel azkat az étlap kategóriákat tartalmazza, melyeket még nem rendeztünk be. Az ezekbe a scprtkba tartzó tételek az utlsó vnalazási csprtban fgnak megjelenni. Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

9 Klinng! 9 / 10 A balldali panel azkat a kategóriákat tartalmazza, melyeket már berendeztünk. Ez határzza meg, hgy a pincér a vnalazás képernyőn mut fg látni. A fenti beállítás esetén ha a pincér felvesz egy teát, egy fagylaltt és egy kávét, akkr a vnalazás képernyőn autmatikusan ezt látja: Ez a funkció csak a v2-ben működik. Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

10 Klinng! 10 / Rendszerszintű beállításk módsítása Ezek a paraméterek a rendsszer működésének finmhanglására valók, csak a Klinng!-től kaptt javaslat szerint módsítsd őket! Inactive sessin timeut A pincérek bejelentkezésekr a Klinng! egy-egy sessin-t hz létre, hgy a pincérnek ne kelljen minduntalan jelszót megadnia. Ez az érték azt határzza meg, hgy ha a pincér nem használja a Klinng!-et, akkr a sessin-t mennyi idő múltán bntjuk ennek eltelte után a pincérnek ismét be kell jelentkeznie. Hamás körülmény nem indklja, egy munkanapra szktuk állítani Gyrsítótár A gyrsabb működés érdekében a Bridge biznys adatk elérésekr azkat megjegyzi, a NvHst-tól csak biznys idő eltelte után kére le azkat ismét. A törzsadatkat (pincérek, termek, étlapk adatait) 5 percenként frissíti a Klinng!. Az asztalk állaptát (asztalk fglaltsága, fgyasztás) 30 másdpercenként. Ez utóbbi a Beállításkban módsítható. Minél rövidebb időt adunk meg, annál frissebbek lesznek az asztallistán látható adatk, de annál lassabban működnek a Pincér eszközök. Minél hsszabb időt adunk meg, annál gyrsabbak, de az asztalk állapta egyre jbban elmarad az aktuálistól. Az alapértelmezett beállítás 30 másdperc. Cmment [BN2]: Screensht, megnevezés Cmment [BN3]: Screensht, magyar megnevezés Verzió: 1.0 Prjekt: Klinng! Nymtatva: :15:00 Prjekt menedzser:

GetFit applikáció Felhasználói leírás

GetFit applikáció Felhasználói leírás Felhasználói leírás Oldal: 2 / 17 Tartalmjegyzék 1 Indítás... 3 2 Regisztráció, bejelentkezés... 3 3 Első indítás beállításk... 5 4 Dashbard... 6 5 Versenyek... 7 6 Csprtk... 9 7 Napi cél... 14 8 Tréner...

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés OmniTuch 8400 Instant Cmmunicatins Suite One Number szlgáltatásk, Webes hzzáférés Gyrs kezdési segédlet R6.0 Melyek a One Number szlgáltatásk? A One Number szlgáltatásk egyéni hívásátirányítást biztsítanak,

Részletesebben

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó

VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó VerdA GaraS gépjármű költségnyilvántartó A VerdA GaraS prgram még hatéknyabb működéséhez vásárlja meg a bővített kiadású Naptár prgramt. Ebbe a verziójú Naptár prgramba van integrálva egy ks kis mdul,

Részletesebben

Szerviz előjegyzés modul

Szerviz előjegyzés modul Szerviz előjegyzés mdul 1 1. Beállításk... 3 Munkanap és műszak típus karbantartó mdul... 3 Felhasználók karbantartó mdul... 5 Divíziók karbantartó mdul... 6 Szerviz előjegyzés (munkaidő generálás) mdul...

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 1.2 2009.11.27. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv CmpLex Officium felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 Rendszerkövetelmények... 3 1.2 Fgalmtár... 3 2 Officium lehetőségek...

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

EDUROAM wifi beállítás

EDUROAM wifi beállítás EDUROAM wifi beállítás A szolgáltatás használatahoz felhasználónév/jelszó párosra van szükség. A felhasználónév a diák oktatási azonosítójából és a @bajabela.sulinet.hu végződésből áll. A jelszó: a jelszót

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Telenor Webiroda. Kezdő lépések

Telenor Webiroda. Kezdő lépések Telenor Webiroda Kezdő lépések Virtuális Tárgyaló Tartalom 1. Bevezetés...2 2. A szolgáltatás elérése és a kliensprogram letöltése...3 3. A kliensprogram telepítése...6 4. A Virtuális Tárgyaló használatba

Részletesebben

Windows felhasználói felület

Windows felhasználói felület Windws felhasználói felület Az felhasználó és a perációs rendszer közötti kapcslatt az úgynevezett héj (shell) valósítja meg. A grafikus felületű perációs rendszereknél, mint a Windws ennek megjelenési

Részletesebben

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Elérhetősége: Kapcslat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval -> Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Megnyittt, "Küldésre megjelölt"

Részletesebben

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS

10XONE Szoftver és szolgáltatási szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) 3.3. 10XONE V3.3 SZERZŐDÉS 10XONE Sftware and Services Agreement General Terms and Cnditins V3.3 Szftver és Szlgáltatási Szerződés Általáns Szerződési Feltételek V3.3 Jelen Szftver és Szlgáltatási szerződés (tvábbiakban Szerződés

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 2015. február 12.... 2 2014. december 3.... 7 2014. nvember 13.... 13 JELZÉSEIKET, KÉRDÉSEIKET AZ fr@nrszh.hu E-MAIL CÍMEN VÁRJUK. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre A Zoiper VoIP szoftver Android operációs rendszert futtató mobil okos telefonokra is telepíthető. Egy nagyon jó minőségű SIP kompatibilis

Részletesebben

Stunnel leírás. Az stunnel programot a következő módon telepíthetjük Windows környezetben:

Stunnel leírás. Az stunnel programot a következő módon telepíthetjük Windows környezetben: Stunnel leírás A Stunnel használatához Caesar azonosító szükséges. Az azonosító elkészíthető a https://ugykezelo.elte.hu oldalon. (Így a Stunnelt az ELTE dolgozói és hallgatói is egyaránt tudják használni.)

Részletesebben

PDF. Tartalomjegyzék 1/21

PDF. Tartalomjegyzék 1/21 PDF Napjainkban a publikálás elterjedt formája a PDF dokumentumok előállítása. A weben ez szinte szabvánnyá vált hosszú dokumentumok esetén. Akkor is nagyon hasznos lehet, ha a gondosan megformázott word

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Guarding Vision Beállítása

Guarding Vision Beállítása Guarding Vision Beállítása Rögzítő beállítása: 1. Beállítások Hálózat Platform-hozzáférés. 1. Engedélyezze a platform hozzáférést 2. Ha a Server Address mezőben más cím olvasható, az Egyedi (Custom) engedélyezése

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. A ProCoord típusú Precíziós Lézer Targethez HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A PrCrd típusú Precíziós Lézer Targethez A készülék üzembe helyezése: A készüléknek csak tápfeszültség igénye van, az alapműködéshez nem igényel semmi kiegészítést. Dugja be a hálózati

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE.

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE. Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A modul verziószámának

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó Program telepítése Az abevjava_install.jar indításával telepíthető a nyomtatványkitöltő program. A program elindítása után közvetlenül az alábbi képernyő jelenik

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infkmmunikációs Szlgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csknai utca 3. Hiteles Elektrnikus Pstafiók Tárhely adminisztráció 2017. December 21. v 1.00 +36 1 459 4200 inf@nisz.hu nisz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Portforward beállítási segítség

Portforward beállítási segítség Portforward beállítási segítség Portforwardra olykor lehet szükségünk, hogyha otthonról érjünk el olyan weboldalakat melyek egyébként csak az ELTE hálózatából tölthetőek le, illetve csak Magyarországról

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot a felső sorban: A program telepítése A 2019-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek Útmutató az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása mozabook digitális tankönyvek Tartalom Köszönjük, hogy a 2016/2017-es tanévben is a

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet

Visszapillantó Bluetooth tükör autós készlet Visszapillantó Bluetth tükör autós készlet Tisztelt Vásárló: Gratulálunk a választásáhz! A visszapillantó bluetth tükör autós készlet az előírt alkalmazás esetén maximális szabadságt kínálja önnek a gépjárműve

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.2 TL280 (R) v.4.x modulokhoz Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ

INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ INFORMATIKAI SEGÉDLET AZ ELEKTRONIKUS BEADVÁNYOK BENYÚJTÁSÁHOZ Közzétéve: 2019. augusztus 22. Tartalomjegyzék Az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK) használatához szükséges feltételek... 2

Részletesebben

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készítette: IFSz Kft. Bevezetés Tartalm Tartalm... 2 Bevezetés... 3 Az EBT Webshp felhasználói felülete... 4 Belépés, regisztráció, adatmódsítás...4 Webshps rendelések rögzítése...8

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 2014. szeptember 22.... 2 2014. július 17.... 8 2014. június 10.... 10 2014. május 30... 14 2014. május 16... 15 JELZÉSEIKET, KÉRDÉSEIKET AZ fr@nrszh.hu E-MAIL CÍMEN VÁRJUK.

Részletesebben

Windows7 felhasználóknak

Windows7 felhasználóknak Cím: 1027 Budapest, Csalgány utca 23. Windws7 felhasználóknak Képzési prgram (a) A tanflyam célja (a képzés srán megszerezhető kmpetencia) A képzést kifejezetten kezdő felhasználóknak szánjuk, akik még

Részletesebben

Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 C

Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 C Kezelési útmutató Mtrs Váltódekóder 1. Tartalmjegyzék Mtrs Váltódekóder 1 Tartalmjegyzék 2 Tulajdnságk: 3 Bekötés: 4 Független tápellátás esetén: 4 DCC jelről történő működtetés esetén: 5 Cím beállítása:

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.0

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.0 ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.0 Jelen leírás csak a DSC NEO központok és 3G2080 kommunikátorok beállításait tartalmazza a ConnectAlarm mobilalkalmazáshoz. A programozás

Részletesebben

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3

ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3 TL280(R) ConnectAlarm alkalmazás Központ/modul programozási segédlet V1.3 Jelen leírás csak a DSC NEO központok és TL280(R) kommunikátor beállításait tartalmazza a ConnectAlarm mobilalkalmazáshoz. A programozás

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Rendszergazda Debrecenben

Rendszergazda Debrecenben LEVELEZŐKLIENS BEÁLLÍTÁSA A levelezés kényelmesen kliensprogramokkal is elérhető, és használható. Ezen útmutató beállítási segítséget nyújt, két konkrét klienssel bemutatva képernyőképekkel. Természetesen

Részletesebben

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10)

OCSP Stapling. Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) OCSP Stapling Az SSL kapcsolatok sebességének növelése Apache, IIS és NginX szerverek esetén 1(10) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. OCSP Stapling támogatással rendelkező webszerverek...

Részletesebben

A felhasználónak rendelkeznie kell mobiltelefonnal, amelynek telefonszámához érvényes szerződés tartozik.

A felhasználónak rendelkeznie kell mobiltelefonnal, amelynek telefonszámához érvényes szerződés tartozik. 1. SMS-Bank funkciók 1.1. Előfeltételek, javaslatk a használattal kapcslatban A felhasználónak rendelkeznie kell mbiltelefnnal, amelynek telefnszámáhz érvényes szerződés tartzik. SMS-Bank száma: 70/9000-666

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv yurishop webáruház v3.6 Felhasználói kézikönyv Kvács Jáns, Orffyreus Bt. www.dlgzztthn.hu A webáruház prgramjának verziószáma nem feltétlenül azns a kézikönyvével. A jelen kézikönyv verziója a fejlécben,

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül...

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül... CRM mdul 1 1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 Lekérdezés fül... 5 Személy fül... 7 Telefnszám fül... 8 Jármű fül... 9 Új gépjármű rendelés fül... 9 Használt gépjármű rendelés

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

ELTE WIFI Beállítás NOKIA telefonokra

ELTE WIFI Beállítás NOKIA telefonokra Informatikai Igazgatóság Operátori Szolgálat ELTE WIFI Beállítás NOKIA telefonokra Az alábbi leírás a NOKIA E52-es készülék alapján készült, de a hasonló készülékeknél (pl.: E55, E72) ezzel azonosan kell

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

VBexpress 9.0 verzió új képességei

VBexpress 9.0 verzió új képességei VBexpress 9.0 verzió új képességei A VBexpress prgram vasbetn szerkezetek vasalási terveinek elkészítésére alkalmas AutCAD alapú alkalmazás. A prgram 9.0-ás verziója nem más, mint a krábbi váltzat kiegészítve

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Dolphin Kft. Dolphin InvoicePro. Funkciók. verziószám: 4.0.265

Dolphin Kft. Dolphin InvoicePro. Funkciók. verziószám: 4.0.265 Dlphin Kft. Dlphin InvicePr Funkciók verziószám: 4.0.265 Tartalm Általáns infrmáció... 1 Terméktámgatás... 1 Értékesítés... 1 A Dlphin Kft. egyéb elérhetőségei... 1 Tvábbi szftverek... 2 Kibcsátó adatai,

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5

Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 Tartalom jegyzék 1 BEVEZETŐ 2 1.1 SZOFTVER ÉS HARDVER KÖVETELMÉNYEK 2 2 TELEPÍTÉS 2 3 KEZELÉS 5 3.1 ELSŐ FUTTATÁS 5 3.2 TULAJDONOSI ADATLAP 6 3.3 REGISZTRÁLÁS 6 3.4 AKTIVÁLÁS 6 3.5 MÉRÉS 7 3.5.1 ÜGYFÉL

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató

Iroda++ 2010 DEMO telepítési útmutató Az Iroda++ 2010 DEMO csomag telepítésének lépései Az alábbi pontok szerint telepítheti számítógépére a revolution Iroda++ 2010 program DEMO változatát. Fontos, hogy az Iroda++ rendszere SQL szerveres adatmotort

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Verziószám 2.2 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma szeptember 2.

Verziószám 2.2 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma szeptember 2. PDF dokumentum aláírása és időbélyegzése: Adobe Reader XI és Adobe Acrobat Reader DC Verziószám 2.2 Objektum azonosító (OID) Hatálybalépés dátuma 2016. szeptember 2. Tartalom 1. Bevezető...3 2. Aláíró

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2017 hivatkozásra: A program telepítése A 2017-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad és nem kell eltávolítania

Részletesebben

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure telepítése mobil eszközre. Telenor elektronikus levélben eljuttatta az F-Secure biztonsági megoldás mobilra telepíthető verziójának

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv - kivonat

ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv - kivonat ACTUAL Ügyviteli Rendszer FRISSÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv - kivonat Tartalom A program frissítése 2 FRISSÍTÉS A SZERVER GÉPEN: 3 FRISSÍTÉS A KLIENS GÉPEN: 6 Hibaelhárítás: 7 Kronos Trade Kft.

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( )

Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz ( ) Felhasználói leírás a DimNAV Server segédprogramhoz (1.1.0.3) Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. Telepítés...3 2. Eltávolítás...4 Program használata...5 1. Kezdeti beállítások...5 2. Licenc megadása...6

Részletesebben

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.3) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer

Részletesebben

Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató. Klinng! Pincér v1 és v2 változathoz. Klinng!

Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató. Klinng! Pincér v1 és v2 változathoz. Klinng! Klinng! Mobil Pincér felhasználói (pincér) tájékoztató Klinng! Pincér v1 és v2 változathoz Klinng! Klinng! 2 / 24 Tartalomjegyzék 1 Áttekintés... 3 2 A gép... 3 2.1 A gép beállítása... 3 3 A Klinng! Pincér

Részletesebben

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához

Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához Tájékoztató a Budapesti Gazdasági Főiskolán üzemelő vezeték nélküli (WiFi) hálózat használatához (ver 1.1) A fejlesztés a KIOSZK - Komplex információs on-line szolgáltatások kialakítása - egységes rendszer

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre:

Tisztelt Telepítő! A központ és az alkalmazás összehangolását a következőképpen hajthatja végre: Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A leírás a v5.x modul verziókhoz

Részletesebben