LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM"

Átírás

1 LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM II. félév Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra (Lee Iacocca) LeanCenter Aurum Oktatási Központ Kft.

2 Szolgáltatásaink 2013 A LeanCenter, hazánk lean szakmai központja kész támogatni a fejlődni vágyó vállalatokat Lean Képzés-Tanácsadás- Szervezetfejlesztés területén. Módszereink speciálisak és minden megbízásunk egyedi. Több évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatunk az, ami valódi értéket képvisel a Megbízó számára. A LEAN, Six Sigma, TPM módszertanok sokan Toyota módszerként ismerik - eszköztára illetve maga a kaizen filozófia kezdetben az autóipar, majd az elektronika ipar sajátja volt. Mára az ipar minden szegmense alkalmazza ezen elveket legalább részleteiben, és egyre inkább terjed az adminisztratív területeken is. Ez a tendencia azt mutatja, hogy 1-2 éven belül hazánkban is alapelvárás, ezzel együtt a versenyképesség fenntartásának kulcseleme lesz a fenti, folyamatos fejlődést célzó módszertanok ismerete a legtöbb vállalatnál. A LeanCenter felismerte ezt a tendenciát és célul tűzte ki maga elé, hogy minden olyan vállalatnak, vállalkozásnak szakmai támogatást nyújt lean tanácsadás és képzési vonalon, akik hatékonyabban, veszteségektől mentesen kívánnak új piacokat hódítani és versenyképességüket hosszútávon fenntartani. A LeanCenter által kínált előnyök Szolgáltatásaink Lean képzés és workshop Tanácsadás Lean Assessment Center Teszt és értékelő rendszer Lean coaching Lean audit Képzés és tanácsadás területén a LeanCenter mint hazánk lean szakmai központja - által kínált szolgáltatás több kiemelkedő előnnyel rendelkezik, amely a Megrendelő számára megfelelő mértékű hozzáadott értéket képvisel: Tapasztalt tanácsadók részvétele a garancia arra, hogy az elméleti alapokon felül gyakorlati tapasztalatok is bemutatásra kerülnek. Nemzetközileg is elismert eszközöket ötvözzük a helyi sajátosságokkal, magyar példákkal. Folyamatos konzultáció a Megrendelő és LeanCenter között a projekt zárásáig. A képzés során az elméleti alapok ismertetésén túl saját, helyi folyamatok elemzése és fejlesztése zajlik aktív csoportmunkában. A programakkreditált képzésünk díja ÁFA-mentes.

3 Képzéseink és workshopjaink évben Lean alapismeretek A lean menedzsment világa és eszköztára több megoldást és lehetőséget is tartogat azon vállalatok számára, akik elkötelezték magukat a hatékonyság mellett és azok számára is, akik csak most ismerkednek a lean menedzsmentben rejlő lehetőségekkel. Ki ne tenné ezt? Minden mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalat számára fontos, hogy az értékteremtő folyamataik jól működjenek és ne tartalmazzanak pazarlásokat, felesleges költségeket gerjesztve velük. A lean alapképzés célja, hogy az egyes módszerekbe és a teljes rendszerbe bepillantást biztosítson elméleti és gyakorlati téren egyaránt. Kiváló lehetőség a lean átalakulás útján elinduló vállalkozások számára ez a testreszabott képzés. A lean alapképzés vállalati kihelyezett formában hatékony eszköze az átalakulás iránt elkötelezett menedzsmentnek. Hagyományos és Toyota gyártási elvek A lean menedzsment kialakulása A lean rendszere, és alapelvei A folyamatos fejlesztés 5S és vizuális menedzsment Szabványosítás A TPM alapjai Átállások optimalizálása VSM Szimulációs gyakorlatok Kinek javasoljuk a képzést? Vezetőknek, beosztott munkatársaknak, termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak, minden érdeklődőnek, aki először találkozik a lean menedzsment világával. 5S alapok Rendezettség, átgondolt és vizuálisan irányított munkakörnyezet nélkül meglehetősen nehéz hatékony folyamatokat működtetni. Az 5S több, mint tisztaság és rend. Segítségével kézben tartható folyamatokat tudunk definiálni, melyek ezáltal kevesebb veszteséget rejtegetnek a háttérben. Öt lépéses strukturált rendszer segítségével építjük ki azt a környezetet, ami a további átalakulásban támogatni fogja a vállalatot. Módszert és eszközt adunk át, mely lehetővé teszi, hogy szisztematikus auditok mentén újra és újra értékelje magát a vállalat. Ha szeretne megismerkedni a módszerben rejlő lehetőségekkel, mindenképpen csatlakozzon hozzánk ezen a képzésen! Tervezett képzési idő: 4 nap (32 óra). 5S alapok Szükségtelen tárgyak eltávolítása Elhelyezés, elrendezés, jelölés Tisztítás, ellenőrzés Szabványosítás Workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, csoportvezetőknek, lean mérnököknek, koordinátoroknak.

4 Képzéseink és workshopjaink évben Shop-floor management Annak érdekében, hogy a hatékonyságnövelő intézkedések maradandóak és fenntarthatóak legyenek, fontos, hogy tudjuk, miként tarthatjuk ezt kézben, és hogyan tudjuk a szervezetet a lean szemlélet mentén napi rutinokkal irányítani. A képzés során a résztvevők megismerhetik azokat a mutatószámokat (KPI), melyek a napi munkaszervezés és -irányítás műszerfalán hasznos segítségként támogatják a vezetők munkáját. Módszereket, eszközöket adunk azon vezetők kezébe, akiknek fontos, hogy valós eredményeket produkáljon napról napra a lean elvek alapján szervezett értékteremtés. Változásmenedzsment Vezetői készségek Kommunikáció Csapatmunka Munkautasítások Kaizen a gyakorlatban Hozzáadott érték és veszteségek, pazarlások (muda) Muda-hunting Gyakorlati kaizen workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, termelési csoportvezetőknek, műszakvezetőknek, raktári csoportvezetőknek, lean mérnököknek, koordinátoroknak. Lean office A lean nem csupán a termelés számára jelenti a hatékonyság útját! A támogató tevékenységek és folyamatok ugyanúgy értékteremtő és értéket nem teremtő lépések sorából állnak össze. A cél az, hogy az irodai, adminisztratív folyamatokból is száműzzük az értéket nem produkáló szakaszokat. Mivel az adminisztratív folyamatok terméke, az információ nehezen látható, nehezen mérhető, a módszer segít abban, hogy itt is valós eredményeket érjünk el lean szemléletű vállalatként. Bankok, kereskedelmi és szolgáltató cégek valamint termelő vállalatok támogató osztályai számára is hasznos információkat tartogat ez a képzés. Lean filozófia Lean office - alapelvek Kaizen szemléletmód Szabványok 5S Vizuális menedzsment Dolgozók bevonása. Javaslati rendszerek 7 fő veszteség Kaizen workshopok szervezése Lean office workshop. Kiknek javasoljuk a képzést? Adminisztratív, irodai területeken dolgozó munkatársaknak, vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak és lean vezetőknek.

5 Képzéseink és workshopjaink évben Lean HR Mi köze a HR-nek a lean menedzsmenthez? Minden! A lean nem csupán eszközök halmaza, de legalább annyi súlya van benne az emberi oldalnak is. A bevezetett eszközök és módszerek alkalmazása az emberektől, a munkatársaktól függ. A HR mint támogató és személyzeti szolgáltató szakterület szerepe a lean sikeres működésében óriási. A személyzeti területért felelős osztály szerepe akkor lesz teljes, ha megfelelően támogatja a termelés lean működését valamint ő maga is lean elvek alapján szervezi folyamatait. Elemezzük közösen a HR folyamatokat, irtsunk ki minden veszteséget termelő felesleges lépést közülük. A lean HR képzésen ehhez biztosítunk szemléletmódot és eszköztárat egyaránt a résztvevőknek. A lean menedzsment történelmi háttere Az ember tisztelete Az irányítási rendszer lényege A lean kívánatos vezetői gyakorlata Elindulás, a lean menedzsment elterjesztése Szervezetfejlesztés Toyota módra: 14 alapelv, amit a Toyota már azonosított. Mi a HR szerepe? Multifunkcionális csoportok jelentősége Munkatársak bevonása Motiváció a lean szervezetben Javaslati rendszerek működése, célja, buktatói Lean eszköztár és módszerek megismerése Mit hasznosíthat ezekből a HR? Lean folyamat szimuláció workshop HR és adminisztratív folyamatok elemzése, fejlesztése (pl: toborzási folyamatok). Értékáram térkép készítése (VSM), csoportmunka, szimulációk Kiknek javasoljuk a képzést? HR vezetőknek, személyügyi munkatársaknak, osztályoknak, szakmai interjúkat vezető toborzó munkatársaknak, adminisztratív területen dolgozó kollégáknak, vállalati ötletmenedzsereknek, csoportvezetőknek, lean HR koordinátoroknak. Kaizen ismeretek A kaizen (vagyis a folyamatos fejlődés) a lean átalakulás motorja. Ez az az erő, ami a szervezet kreativitására, szürkeállományára építve támogatja a hatékonyabb folyamatok kiépítését. Lépésről lépésre haladva, kisebb újításokkal, a dolgozók maximális és strukturált bevonása mellett közösen haladunk előre. Ez jellemzi azt a szemléletmódot, amit a képzés is hivatott támogatni. Eszközöket, módszereket, szemléletmódot visz haza az, aki csatlakozik a képzéshez, hogy aztán a vállalat fejlődését támogatni tudja. A képzés vállalati kihelyezett formában hatékony eszköze lehet a menedzsmentnek a lean szemléletmód terjesztésében. Kaizen alapelvek és módszerek Kaizen a gyakorlatban Kaizen a termelésben is irodai környezetben A minőség- és hatékonyságfejlesztés alapjai és eszközei Problémamegoldás Veszteségek és azok eliminálása Folyamatfejlesztés 5S Workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, menedzsment csoportoknak, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak, termelő csoportoknak.

6 Képzéseink és workshopjaink évben VSM (értékáram térképezés Value Stream Mapping) A lean elvű vállalat célja, hogy a Vevő számára értéket állítson elő, minimális ráfordítás mellett, veszteségektől mentesen. Ez az érték, az úgynevezett értékáram mentén azaz az értékteremtő lépések láncolataként jön létre. A VSM módszerével ezt az értékteremtő folyamatot ábrázoljuk, vizuálissá és mérhetővé tesszük a folyamat egyes lépéseit, a folyamatközi készleteket. Ezáltal világosan érthető, látható lesz, hol vannak a folyamatban a fejlesztendő területek. A módszer nagyban támogatja a lean szemléletmód terjedését a szervezeten belül. A termékcsaládok meghatározása A VSM nevezéktana, fogalmai, készítésének módszerei A jelenlegi állapot feltérképezésének elvei A tervállapot kidolgozása Fejlesztési terv összeállítása Workshop. Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak SMED (gyors átállás Single minutes exchange of dies) A vevői igények, elvárások gyakran változnak, a darabszámok, a termelési mennyiségek ingadoznak a megrendelt mennyiséghez képest. A vállalat feladata az, hogy ezeket az igényeket lehetőleg azonnal teljesítse; a váltások azonban általában technológiai váltásokkal is járnak. A módszer célja, hogy az átállásokat elemezve és fejlesztve minimalizálja az átállás időigényét, ezzel támogatva a célt. Módszerek és eszközök egész sorát adjuk át a képzésen, melyre alapozva hihetetlen eredményeket érhet el a vállalat, növelve ezzel rugalmasságát és a Vevő elégedettségét. A képzés kiemelkedő eredményeket produkál vállalati kihelyezett képzésként, hisz ilyen esetben valós átállási folyamatot elemzünk és fejlesztünk közösen, workshop formájában. SMED alapok A SMED szerepe a lean menedzsment világában Külső és belső folyamatok elhatárolása Átállási idők csökkentése 5 lépésben SMED workshop. Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak. Tervezett képzési idő: 4 nap (32 óra).

7 Képzéseink és workshopjaink évben TPM alapok (Teljeskörű hatékony karbantartás - Total Productive Maintenance) Annak érdekében, hogy a termelés zökkenőmentes legyen, a gépeknek, berendezéseknek is az elvárt szinten kell teljesíteniük. Hiába fejlesztjük az anyagáramot, ha a gépek nem képesek tartani az ütemet, sorozatos mikroállások és géphibák nehezítik a zökkenőmentes gyártást. A TPM komplex rendszere, módszertana és eszközei abban segítik a vállalatot, hogy a géppark rendelkezésre állásán, karbantartott állapotán keresztül a dolgozók maximális bevonása mellett elérje a hatékonysági célokat. A többszintű és több pillérre támaszkodó TPM rendszer működését ismerheti meg a résztvevő, mely szoros kapcsolatban működik együtt a lean egyéb eszközeivel. TPM alapok Az üzemhatékonyság alapvető koncepciói OEE Overall Equipment Efficiency Az öntevékeny karbantartás (TPM kártyák, mutatószámok, TPM szintek) A kobetsu kaizen elve Vizuális menedzsment Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, karbantartó szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak. A lean gyakorlati alkalmazása Neveljünk közösen helyi lean szakértőket a vállalaton belül! A korábban megismert lean eszközök és módszerek gyakorlati elsajátítását, elmélyítését célozza a 15 napos gyakorlati képzés, melynek során kis csoportos workshopok keretében, minta projekteket kivitelezve bizonyítjuk a vállalat számára a lean eszközök működését és hatékonyságát. Jó lehetőség a már képzésen átesett szakemberek és a szervezetben dolgozó szkeptikusok bevonására egyaránt. A képzés vállalati kihelyezett formában történik. Lean elvek és rendszerük, Lean eszköztár VSM ismeretek Kaizen a gyakorlatban 5S kialakítása, Vizuális menedzsment Szabványosított munkavégzés TPM, SMED Jidoka, Heijunka Just in time Tervezett képzési idő: 15 nap (120 óra). Kinek javasoljuk a képzést? vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, karbantartó szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, olyan szakembereknek, akik átfogóan kívánják ismerni és gyakorlatban alkalmazni a lean menedzsmenteszközeit, elveit.

8 Képzéseink és workshopjaink évben Lean logisztika Minden gyártási folyamat tartalmaz bizonyos gyártásközi készletet. Ennek mértéke, időzítése, értéke azonban mind kulcsfontosságú a termelés tervezése és ütemezése szempontjából. A készletekben tartott tőkeállomány helyes szinten tartása és folyamatos optimalizálása kihatással van az üzleti eredményeinkre. Ezt az anyagáramot a tervezésen felül vezérelni is kell, ehhez a lean eszköztára több fantasztikus szerszámot is ad az ügyes szakemberek kezébe. Ilyen eszköz az 5S, a vizualizálás, a VSM (értékáram térképezés) és a kanban is. 5S alapok Vizualizálás VSM (értékáram térképezés) Kanban számítás elvei Szimulációk Gyakorlati workshop Prezentációk Kinek javasoljuk a képzést? Mérnököknek, középvezetőknek, vezetőknek, beosztott munkatársaknak, termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak Lean audit Konferenciákon, szakmai vásárokon, üzleti találkozókon gyakran szembesülünk azzal a jelenséggel, hogy bizonyos vállalatok felsővezetése még bizonytalan a lean menedzsment világát illetően. Érzik ugyan, hogy valami nem megy teljesen tökéletesen a cégnél, de még nem biztosak benne, hogy a lean alkalmazása megoldást jelenthet a problémára. Ha az Ön vállalatánál, cégénél is igaz az, hogy túl sok az ad-hoc kiszállítás, hosszúak az átállási idők, magasak a folyamatközi készletek, a szervezetlenség miatt sok a túlóra, a dolgozók fejében ott a megoldás, de mégsem nyílnak meg, túl sok a dokumentációs feladat, magas a selejtarány, alacsony a gépek rendelkezésre állása, pont akkor nem érkezik meg anyag, amikor szükség lenne rá kevés a hely a csarnokban az új projektekhez, túl sok, túl gyakori, és túl nehézkes az anyagok mozgatása a termelési területen, a hatékonyság jóval elmarad az iparági átlagtól, a vezetők nem stratégiával foglalkoznak, hanem operatív feladatokban úsznak, stb., akkor a lean szemléletmód elterjesztése és bizonyos lean eszközök alkalmazása segítségére lehet! A fenti lean audit Önnek egyetlen fillérébe sem kerül, sőt akár pályázati forrást is tudunk biztosítani a megvalósítás fedezetére. Nincs tehát vesztenivalója, a felmérésen és a megvalósításon is csak nyerhet a vállalat.

9 Referenciák Képzések, workshopok 2013 Rólunk mondták Elméleti ismereteim már a workshop előtt is voltak a SMED-el kapcsolatban, de jó volt, hogy a gyakorlatban is végigvittük az egész folyamatot. Így egyrészt önmagamnak is tudtam igazolni saját folyamatainkat, másrészről új módszereket is megismerhettem. Annak pedig külön örültem, hogy a harmadik nap végén ki tudtuk próbálni a közösen kialakított átállást, melynek eredményessége még a helyi dolgozók elképzeléseit is felülmúlta. A workshop maga jó hangulatban telt és nem volt túlmoderálva, ezáltal hagyatkozhattunk saját ötleteinkre, de ha segítségre volt szükségünk megkaptuk a megfelelő támogatást. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy kellemes és eredményes három nap volt. Vámos István - Robert Bosch Elektronika Kft. A WS kiváló lehetőséget biztosított vállalatunk vezetőségének a hatékonyabb gyártási környezet és folyamatok megismeréséhez. A paradigma váltás ezáltal elkezdődött, aminek szervezeti kiterjesztése által ennek standardizálás/stabilizálása folytatódik. Értékes napokat töltöttünk el a résztvevőkkel egy professzionális tréning vezetés mellett. Purgel Csaba, gyárigazgató - Kaona Kft. A mai rohanó világban a piacon való versenyképesség érdekében lépést kell tartani a konkurenciával, sőt, túl kell szárnyalni azt. Modernizáció Innováció Szakmai tudás E három fogalom elengedhetetlen velejárója egy sikeres vállalkozás működésének. Hogy cégünknél mindez megvalósulhasson, a LeanCenter volt segítségünkre. Első körben menedzsment képzést biztosítottak, majd a megszerzett ismeretek alapján közösen javítottuk a cégünknél zajló összeszerelési folyamatokat,ill. újításokat vezettünk be. Mindemellett megismerhettük a LeanCenter másik fő tevékenységét, a munkaerő közvetítést. Profi módon választják ki a számunkra ideális embereket, s segítenek a velük való kapcsolatfelvételben, megismerkedésben. Kiemelkedő szaktudásukra, tapasztalatukra, naprakészségükre mindig számíthattunk. Az együttműködés sikerességéhez hozzájárult az is, hogy a LeanCenter munkatársai rugalmasak, közvetlenek, és ami nagy fontos, megbízhatóak voltak. A két cég közti kapcsolat szinte barátinak mondható. Maximális elégedettségünk az általuk nyújtott szolgáltatás pontosságának és precizitásának,valamint a vállalatunkhoz való teljes mértékű alkalmazkodásnak is köszönhető. Hozzáállásuk mindenkor ügyfélközpontú, így reméljük, hogy a jövőben is sokáig dolgozhatunk együtt. Stallmeiszter Csaba, ügyvezető igazgató, - Bock Hungária Kft. Az én ismeretségem a LeanCenter-rel nem túl régre vezethető vissza. Az első benyomásom a Lean Est rendezvényükön történt, teljesen magával ragadott az a légkör, amit ott tapasztaltam és erről ők gondoskodtak, meggyőzött a közvetlenségük és a szakmai hozzáértésük. Elhatároztam, ha lesz rá lehetőségem a vállaltunknál lean oktatást szervezni azt mindenképpen velük szeretném véghezvinni. Az idén sikerült szervezni az ő közreműködésükkel egy Lean menedzsment képzési program-5s alapismeretek képzést és mondhatom a tőlük elvárt jó hangulatban, de magas szakmai színvonalon zajlott a képzés. Elégedett vagyok rugalmasságukkal és szakmai felkészültségükkel. A jövőben is igénybe fogjuk venni szolgáltatásaikat. Balluff kft. - Szűts Norbert Kapcsolatunk a LeanCenter-rel több évre vezethető vissza. A rendszeres Lean Est látogatásokat követően cégünk felkérte a csapatot Lean alapképzés tartására. Már akkor feltűnt a csapat kiváló szaktudása, lendülete és elkötelezettsége. Legutóbbi munkánk pedig egy olyan nyílt SMED workshop volt, melyen külsős partnerek is részt vehettek. A közös munka kiváló hangulatban telt, emellett pedig jól hasznosítható, naprakész tudást kaptunk, melynek segítségével jelentős megtakarítást értünk el folyamatainkban. Maximálisan elégedett vagyok, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a Lean világában sikert szeretne elérni. Videoton Elektro-PLAST Kft Boda László

10 Referenciák Képzések, workshopok 2013

11 Tervezett képzéseink és workshopjaink a II. félévben Képzés neve Időpontja Részvételi díj (HUF / fő) Lean audit Egyeztetés szerint Ingyenes (részletes info itt >>) Nyílt Kaizen szakértő képzés és workshop (Vestfrost Zrt.) Nyílt SMED képzés és workshop (Scanfil Kft, Biatorbágy) Nyílt Lean Logisztika képzés és workshop (Fehrer Hungaria Járműipari Kft, Mór) Nyílt TPM szakértő képzés és workshop (Scanfil Kft, Biatorbágy) július ,- + ÁFA / fő szeptember ,- + ÁFA / fő szeptember ,- + ÁFA / fő október ,- + ÁFA / fő Nyílt FMEA moderátor képzés október ,- + ÁFA / fő Nyílt Lean menedzsment alapismeretek képzés és gyakorlati workshop (Prettl Kft, Érd) AdrenaLEAN konferencia november ,- + ÁFA / fő október Lean benchmarking workshop (BOSCH PowerTools, Miskolc) október ,000,- + ÁFA / fő Nyílt Shopfloor Management képzés (Scanfil Kft, Biatorbágy) január ,- + ÁFA / fő Képzéseinkről az interneten is tájékozódhat! Amennyiben saját vállalata igényei alapján szeretne testreszabott képzési programot kialakítani munkatársai számára keressen minket bizalommal kapcsolati csatornákon keresztül! Készséggel állunk Partnereink rendelkezésére Lean folyamatelemzés Workshopok vezetése Teljeskörű lean/tpm rendszerépítés során is! Cégadatok Cégjegyzék szám: Adószám: Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nyilvántartási száma: Felnőttképzési Akkreditáló Testület lajstromszám: AL-1788 Adatkezelői nyilvántartási szám: NAIH-56429/2012 Kapcsolat Telefon: / , / info@leancenter.hu

12 Új képzéseink 2013-ban Lean képzések Lean menedzsment képzés (program akkreditált) Lean menedzsment alapismeretek 5S alapismeretek Shop-floor management alapismeretek Lean office Lean HR Kaizen alapismeretek VSM alapismeretek SMED alapismeretek TPM alapismeretek Lean alkalmazás Lean akadémia Lean manager Kaizen manager TPM manager TPM szakértő / TPM expert Kaizen szakértő / Kaizen expert Lean szakértő / Lean Expert Lean implementer Lean navigátor Lean auditor Kaizen moderátor Lean coach 5S koordinátor Lean a logisztikában Lean a minőségirányításban Lean Green Belt Lean Black Belt Lean Six Sigma Poka-yoke - Hibamentes megoldások Six Sigma Yellow Belt Six Sigma Green Belt Six Sigma Black Belt Six Sigma White Belt A3 problémamegoldás Projekt menedzsment Egyéb képzéseink Projekt menedzser FMEA moderátor FMEA Hibamód és hatáselemzés Ergonómia Excel alaptanfolyam Excel haladóknak Termelésprogramozás, termeléstervezés APQP - Minőségtervezés és Control Plan PPAP - Termék jóváhagyási folyamat (Production Part Approval Process) SPC tréning - A kézben tartott gyártófolyamat MSA - Mérőrendszerek kiértékelése (Measurement System Analysis) Global 8D - Problémamegoldó Training Problémamegoldó technikák DOE - Minőségjavító kísérlettervezés Minőségfejlesztési eszközök, technikák - Seven Quality Tools Vezetői motivációs tréning Vezetői kommunikációs tréning Kommunikációs tréning Csapatépítő tréning Önismereti tréning Prezentációs tréning Változásmenedzsment Train the trainer (Trénerképzés) Supply Chain Management HR Controlling Időgazdálkodás Hogyan építsünk csapatot? Interjútechnikák Asszertív kommunikáció és személyes hatékonyság Nonverbális kommunikáció / Testbeszéd

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2016 Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2015 Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program moduljai: AURUM Oktatási Központ Kft. LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM A program célja: Lean alapok 3 nap 5S alapok 4 nap Shop-floor management 3 nap Lean office 3 nap Lean HR 3 nap Kaizen

Részletesebben

Főbb szolgáltatásaink

Főbb szolgáltatásaink Cégbemutató 2007. Főbb szolgáltatásaink Stratégiai tanácsadás Folyamatmenedzsment tanácsadás (BPM, BPR) Lean Menedzsment és KAIZEN tanácsadás TQM rendszerek kialakítása, EFQM modell Minőségmenedzsment

Részletesebben

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015.

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. = VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS Kvalikon tréning kalendárium 2015. II. félévre Tisztelt Partnerünk! Szeretném tájékoztatni a Kvalikon Kft. 2015. II. félévére meghirdetett programjairól. A képzést sikeresen elvégző

Részletesebben

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának?

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? Vállalatuk elkötelezte magát a lean menedzsment mellett, de nincs hozzá megfelelı szakemberük? Esetleg túl régóta keresik

Részletesebben

LEAN Menedzsment. Célcsoport

LEAN Menedzsment. Célcsoport LEAN Menedzsment Minden vállalat egyik alapvető célja, hogy fejlessze termékei/szolgáltatásai minőségét, csökkentse, a költségeket növelje versenyképességét. A felvázolt célok elérésének számos eszköze

Részletesebben

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar (www.leancenter.hu) Tömpe László Címzetes egyetemi docens Senior lean/tpm tanácsadó Minden jog fenntartva! Versenyképesség Támogató folyamatok

Részletesebben

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén.

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. Képzés megnevezése: LEAN Menedzsment Koordinátor Jelentkezés Mi a képzés célja és mik az előnyei? A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. A résztvevő

Részletesebben

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás!

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM 1. Lean menedzsment bevezetése 2. Akiknek ajánljuk 3. A képzés felépítése 4. További információk 2 1. Lean menedzsment bevezetése A Lean menedzsment

Részletesebben

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek VII. Országos Tanácsadói Konferencia Innováció növekedés - fenntarthatóság Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek Toldi Sándor ügyvezető igazgató, Pannon-Quality Menedzsment

Részletesebben

Lean Champion képzés. Leonardo Group Kft. Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett

Lean Champion képzés. Leonardo Group Kft. Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett Lean Champion képzés Leonardo Group Kft Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett Tartalom Lean alapok Lean Champion célja Lean Champion felépítése, programja Lean Champion időzítése, helyszíne

Részletesebben

Best Practice Felmérés tapasztalatai

Best Practice Felmérés tapasztalatai IFKA Minőségfejlesztési Központ A Mikulás is benchmarkol 5. Konferencia Best Practice Felmérés tapasztalatai Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában Dr. Németh

Részletesebben

A lean menedzsment eszközei

A lean menedzsment eszközei A lean menedzsment eszközei Hozhat-e újat a lean menedzsment a TQM-hez képest? Jenei István együttműködő partnere Az előadás fő üzenetei A lean menedzsment (LM) is egy minőség- irányultságú menedzsmentrendszer

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012. Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó

LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012. Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012 Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó Tartalom Termelékenység-fejlesztés Gyártási folyamatok veszteségei A Toyota - modell A Lean eszköztára A Lean bevezetése

Részletesebben

Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé

Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé Dr. Németh Balázs 2008. Március 27. Mőködési kiválóság szintjei Best Practice Hibátlan Folyamatok A legjobb gyakorlat Mások által is követésre

Részletesebben

Képzések és Workshopok

Képzések és Workshopok Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért! Képzések és ok 2017. évi tematikák Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 130. Tel: 62/431-927, E-mail: tpm@aastadium.hu Több mint

Részletesebben

Lean menedzsment és alkalmazása

Lean menedzsment és alkalmazása Lean menedzsment és alkalmazása Izgalmas és fárasztó időket élünk most. Az elmúlt néhány év változásai (mind technológiai, mind szabályozási téren) olyan mértékben érintették a hazai vállalatokat, hogy

Részletesebben

KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS

KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS 2008. autóipar; minıségügy; környezetvédelem; minıségmenedzsment; Six-Sigma; Q-DAS; termelékenység-menedzsment; élelmiszer-biztonság; informatika; szakma - specifikus

Részletesebben

Auditor képzések. IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat)

Auditor képzések. IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat) Auditor képzések Időpont Vizsgaidőpont Tanfolyami díj IRCA Minőségirányítási auditor / vezető auditor tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 szabványismeret, gyakorlat) IRCA Információbiztonsági auditor

Részletesebben

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni.

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. XXV. NEMZETI MINŐSÉGÜGYI KONFERENCIA LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. 2018. Szeptember 14. Termelő vállalat

Részletesebben

TARTALOM HQSC. Minőségmenedzsment képzések APQP FMEA PPAP MSA. Probléma megoldó eszközök. 8D Riport AUTOMOTIVE CORE TOOLS - AUTÓIPARI MINŐSÉGTECHNIKÁK

TARTALOM HQSC. Minőségmenedzsment képzések APQP FMEA PPAP MSA. Probléma megoldó eszközök. 8D Riport AUTOMOTIVE CORE TOOLS - AUTÓIPARI MINŐSÉGTECHNIKÁK KÉPZÉSI KÍNÁLAT 2019 TARTALOM HQSC Minőségmenedzsment képzések Probléma megoldó eszközök 8D Riport AUTOMOTIVE CORE TOOLS - AUTÓIPARI MINŐSÉGTECHNIKÁK PPAP APQP FMEA TERMÉK JÓVÁHAGYÁSI FOLYAMAT TERMÉK ES

Részletesebben

Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai

Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai A.A. Stádium Kft. Péczely Csaba TPM-klub, Budapest 2013. október 8. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. 1984 alapítva műszaki diagnosztika 1996 termelékenység-fejlesztés

Részletesebben

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Lean HR Est 2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8., III. előadó Időpont:

Részletesebben

LEAN tréningek termékismertetõ

LEAN tréningek termékismertetõ LEAN tréningek termékismertetõ Ez a JPÉ - lenne! Azonban nem mi, magyarok találtuk ki és mûködtetjük ötven (50) éve, hanem a Toyota japán szakemberei. Ezért nem mi taníthatjuk hanem, nekünk kell(-ene)

Részletesebben

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az út amin jár(hat)unk. Nagy István gyártási osztályvezető, MIR megbízott Vasúti Berendezések Kft. A hazai kötöttpályás közlekedés első

Részletesebben

Beszállító Fejlesztési Program. Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. Best Practice

Beszállító Fejlesztési Program. Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. Best Practice Beszállító Fejlesztési Program Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. Best Practice Beszállítói lánc, követelmények Híd 3-4. Tier beszállító Integrátor, 2. Tier beszállító OEM, 1. Tier vevő Elvárások Képességek

Részletesebben

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok 2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok PROGRAM 08:15-09:15 REGISZTRÁCIÓ, BELÉPTETÉS 09:15-09:25 Tömpe László, Aurum Oktatási Központ Kft./LeanCenter üzletág vezető

Részletesebben

LEAN FÓRUM. Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában. Dr. Németh Balázs Január 23.

LEAN FÓRUM. Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában. Dr. Németh Balázs Január 23. LEAN FÓRUM Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában Dr. Németh Balázs 2007. Január 23. Témák Az egyes témák áttekintésének menete: Best Practice Lean menedzsment

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. LEAN / Felsőfokú Lean Manager képzés ( Black belt ) Cél: A cégen belül folyó Lean projektet teljes mértékben támogatni és irányítani képes vezető képzése. A Lean és a Lean-t támogató TPM elemeinek, módszereinek

Részletesebben

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS

VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS VEZETŐI KOMPETENCIÁK ÉS SZERVEZETFEJLESZTÉS A KÉPZÉSRŐL A logisztikában dolgozó középvezetők és specialisták számára kínálunk tréninget, melynek segítségével a vállalat vezetői és szervezeti színvonalát

Részletesebben

9. fejezet címe: Lean menedzsment jellemzése 1. lecke: Lean menedzsment alapjai Elsajátítási idő: 60 perc

9. fejezet címe: Lean menedzsment jellemzése 1. lecke: Lean menedzsment alapjai Elsajátítási idő: 60 perc 9. fejezet címe: Lean menedzsment jellemzése 1. lecke: Lean menedzsment alapjai Elsajátítási idő: 60 perc Mi a lean? A lean menedzsment a TPS (Toyota Product System) módszer európai és amerikai szemléletre

Részletesebben

Tartalom és mutatók 1/1

Tartalom és mutatók 1/1 Tartalom és mutatók 1/1 1/1 Tartalom 1 Tartalom és mutatók 1/1 Tartalom 1/2 Szerzôk 1/3 Ellenôrzô lap 2013. február 2 A vállalati stratégia, rendszer és folyamat minôségtudatos fejlesztése 2/1 Tartalom

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

HQSC Kft. És az EMT Zrt. Közös együttműködése alapján KÉPZÉSI KÍNÁLAT 2019

HQSC Kft. És az EMT Zrt. Közös együttműködése alapján KÉPZÉSI KÍNÁLAT 2019 T HQSC Kft. És az EMT Zrt. Közös együttműködése alapján KÉPZÉSI KÍNÁLAT 2019 TARTALOM HQSC Minőségmenedzsment képzések Probléma megoldó eszközök 8D Riport AUTOMOTIVE CORE TOOLS - AUTÓIPARI MINŐSÉGTECHNIKÁK

Részletesebben

Lean szemlélet és könyvtár

Lean szemlélet és könyvtár Lean szemlélet és könyvtár Magyar Könyvtárosok Egyesület 50. vándorgyűlés Keszthely, 2018. július 5. Miszler Tamás Csorba Győző Könyvtár Bevezetés TQM? Lean? TQM - Vevőközpontúság (fogyasztóközpontú fejlesztés)

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. LEAN / Középfokú átfogó Kaizen Manager képzés ( Green belt ) Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A Kaizen alapjainak,

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

A menedzsment szerepe a Lean és Six Sigma programok eredményességében

A menedzsment szerepe a Lean és Six Sigma programok eredményességében A menedzsment szerepe a Lean és Six Sigma programok eredményességében Van akinek sikerül, van akinek nem Vajon miért? Tóth Csaba László Kezdetben vala.. Thot Quality EOQ MNB 6σ és Lean Szakbizottság 2015.06.03.

Részletesebben

LEAN OFFICE Best Practice Felmérés tapasztalatai

LEAN OFFICE Best Practice Felmérés tapasztalatai LEAN OFFICE Best Practice Felmérés tapasztalatai Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. 2013. December 10. Témák Az egyes témák

Részletesebben

Advanced Product Quality Planning APQP

Advanced Product Quality Planning APQP Advanced Product Quality Planning 1 IATF 16949:2016 szabvány fontos kapcsolódó kézikönyvei (5 Core Tools): PPAP (Production Part Approval Process) Gyártás jóváhagyási folyamat (Advanced Product Quality

Részletesebben

A Lean menedzsment és bevezetése

A Lean menedzsment és bevezetése A Lean menedzsment és bevezetése A mai üzleti környezetben és kiélezett versenyben felértékelődik a vevői igények minnél magasabb szintű kielégítésének képessége. Ami tegnap elég volt, az mára már kevés

Részletesebben

LOGISZTIKAI KONTROLLING

LOGISZTIKAI KONTROLLING LOGISZTIKAI KONTROLLING A KÉPZÉSRŐL A logisztikai szakembereknek gyakran a szűkebben vett szakmai ismereteken túl olyan tudásra is szükségük van, amellyel a logisztikai vezetői döntéseket alátámasztó kalkulációk

Részletesebben

AZ ELMÚLT HÁROM ÉV TAPASZTALATAI A DUÁLIS KÉPZÉS KIALAKÍTÁSA SORÁN

AZ ELMÚLT HÁROM ÉV TAPASZTALATAI A DUÁLIS KÉPZÉS KIALAKÍTÁSA SORÁN AZ ELMÚLT HÁROM ÉV TAPASZTALATAI A DUÁLIS KÉPZÉS KIALAKÍTÁSA SORÁN II. DUÁLIS FELSŐOKTATÁSI KONFERENCIA A KECSKEMÉTI DUÁLIS MODELL 3 ÉVE 2015. OKTÓBER 15. A program a TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0019. azonosítószámú,

Részletesebben

Auditor képzések. Időtartam díj. Vizsga. Képzés megnevezése. szept szept. 28.

Auditor képzések. Időtartam díj. Vizsga. Képzés megnevezése. szept szept. 28. Auditor képzések Képzés megnevezése Időtartam Időpont Vizsgaidőpont Tanfolyami díj Vizsga díj IRCA Minőségirányítási tréning (A 17217) (Feltétel: ISO 9001 nov. 12-16. nov. 16. dec. 10-14. dec. 14. IRCA

Részletesebben

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2014. II. FÉLÉV

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2014. II. FÉLÉV AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2014. II. FÉLÉV TARTALOMJEGYZÉK Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia bemutatása... 3 Kiemelt képzések... 4 Szakmai képzések hegesztett szerkezet gyártóknak 5 Minőségirányítás...

Részletesebben

Az EMS, egy termelés irányítási filozófia és a controlling kapcsolata. Balogh Imre Controling vezető Electrolux Lehel Kft, Nyíregyháza

Az EMS, egy termelés irányítási filozófia és a controlling kapcsolata. Balogh Imre Controling vezető Electrolux Lehel Kft, Nyíregyháza Az EMS, egy termelés irányítási filozófia és a controlling kapcsolata Balogh Imre Controling vezető Electrolux Lehel Kft, Nyíregyháza 30/740-7691 EMS -Definíció Electrolux Manufacturing System (EMS) Our

Részletesebben

Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap

Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap CHINOIN Zrt.- a Sanofi vállalata 2013.09.12. dr. Péczely György A.A. Stádium Kft. Tartalom A gyógyszeripar kihívásai Lehetséges

Részletesebben

SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK

SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK SGS KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK HOGYAN TUDJA FEJLESZTENI LEGÉRTÉKESEBB ERŐFORRÁSÁT? KÉPZÉSI MEGOLDÁSOK AZ SGS-TŐL Napjaink egyre fokozódó piaci versenye és az ügyfelek növekvő elvárásai komoly kihívás elé állítanak

Részletesebben

IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010

IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010 IFUA Vezetésfejlesztési Program 2010 Vezetési ismeretek középvezetők és közvetlen munkairányítók számára Felnôttképzési nyilvántartási szám: 01-0125-04 Intézményakkreditációs lajstromszám: AL-0141 Gondoskodjon

Részletesebben

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél Gyakornoki álláslehetőségek a -nél A gyakorlat helye:, Hatvan (gépjármű elektronika üzletág) A gyakorlat időtartama: 2-6 hónap, vagy akár több Elméletbõl már felkészültél. Szeretnél gyakorlati tapasztalatot

Részletesebben

Képzés leírása. Képzés megnevezése: Autóipari belső auditor (MSZ ISO/TS 16949) Mi a képzés célja és mik az előnyei?

Képzés leírása. Képzés megnevezése: Autóipari belső auditor (MSZ ISO/TS 16949) Mi a képzés célja és mik az előnyei? Képzés megnevezése: Autóipari belső auditor (MSZ ISO/TS 16949) Jelentkezés Mi a képzés célja és mik az előnyei? A résztvevő a képzés után - megfelelő képzettséget szerez az MSZ ISO/TS 16949 szabvány belső,

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása

Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Teljesítmény értékelési rendszer kialakítása Larskol Tanácsadók A LARSKOL nemzetközi és hazai tanácsadó cégeknél szerzett évtizedes vezetői, tanácsadói és projektmenedzseri gyakorlattal rendelkező szakemberek

Részletesebben

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával Helyszín: Dunaújvárosi Főiskola 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1. Időpont: 2011. október 19., 13:30 19:50

Részletesebben

Főbb szolgáltatásaink

Főbb szolgáltatásaink Cégbemutató 2008. Főbb szolgáltatásaink Stratégiai tanácsadás Lean Menedzsment és KAIZEN tanácsadás Folyamatmenedzsment tanácsadás (BPM, BPR) TQM rendszerek kialakítása, EFQM modell Minőségmenedzsment

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

LEAN egyszerűen. http:// ://www.lehel-management.hu/ Kákonyi. Előadó: Lehel

LEAN egyszerűen. http:// ://www.lehel-management.hu/ Kákonyi. Előadó: Lehel ÚJ J KIHÍVÁSOK ÚJ J VÁLASZOKV LEAN egyszerűen en http:// ://www.lehel-management.hu/ Előadó: Kákonyi Lehel Bemutatkozunk Folyamatoptimalizálás Amit az Önök k figyelmébe ajánlok Leánykori nevén: Toyota

Részletesebben

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Napi Gazdaság Hatékonyságfejlesztési Koferencia 2009.06.18 Budapest Gerbeaud-Ház

Részletesebben

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2015. I. FÉLÉV

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2015. I. FÉLÉV AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2015. I. FÉLÉV TARTALOMJEGYZÉK Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia bemutatása... 3 Kiemelt képzések... 4 Szakmai képzések hegesztett szerkezet gyártóknak 5 Minőségirányítás...

Részletesebben

Vitorlát a tornádóban

Vitorlát a tornádóban Egyetemi prezentációs sablon Dr. M 1 Vitorlát a tornádóban Mit tudunk hozzáadni a fiatalok lendületéhez? Dr. Hoffer Ilona - Katona Viktória Budapesti Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszék

Részletesebben

Építs teljesítmény-központú kultúrát!

Építs teljesítmény-központú kultúrát! Építs teljesítmény-központú kultúrát! A Terra Nova egy interaktív, saját élményű szimulációs játék, amely valós szervezetek működését modellezi. A szimuláció minimum tíz, de akár több száz fős csoportoknak

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS Less Myths more Practice A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A

Részletesebben

Fenntartható Lean az Emberrel. 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen

Fenntartható Lean az Emberrel. 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen Fenntartható Lean az Emberrel 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen A Leonardo Group-ról Alapítás 1998 45 kollega (Ø 45 évesek) - A gyakorlatból a gyakorlat számára

Részletesebben

BME MVT. Dr. Topár József 1. Minőségmenedzsment MSc_ /2013 II felév

BME MVT. Dr. Topár József 1. Minőségmenedzsment MSc_ /2013 II felév 1 Bevezettük az ISO-t, aztán foglalkoztunk a TQM-mel, belevágtunk a SixSigmába, most pedig Leanezünk..?????? Módszer? Divat???? Vezetési eszköz? Gondolkodás mód?????? 2 3 Dr. Topár József 1 1. generáció

Részletesebben

Folyamatfejlesztési projektek a szolgáltató központokban

Folyamatfejlesztési projektek a szolgáltató központokban Folyamatfejlesztési projektek a szolgáltató központokban PMSZ, 2013.május 16. Sződy Noémi 12 év Szolgáltatói szektorra specializált folyamat- és szervezetfejlesztés Nemzetközi projektek I. Lean IT konferencia

Részletesebben

KAIZEN manager. képzés Budapesten március 27 (hétfő) 6 nap 6 nap (3+3 nap) 1143 Budapest, Semsey Andor utca 25. fszt/1. (Vinçotte irodaház)

KAIZEN manager. képzés Budapesten március 27 (hétfő) 6 nap 6 nap (3+3 nap) 1143 Budapest, Semsey Andor utca 25. fszt/1. (Vinçotte irodaház) KAIZEN manager képzés Budapesten A KÉPZÉS IDŐPONTJA ÉS HELYE: dátum: időtartam: ütemezés: helyszín: A KÉPZÉS KÖLTSÉGEI*: kedvezményes ár: 2017. március 27 (hétfő) 6 nap 6 nap (3+3 nap) 1143 Budapest, Semsey

Részletesebben

Lean-TPS Akadémia. Az egyes modulokat gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező, a módszereket a cégeknél aktívan használó előadók, trénerek tartják.

Lean-TPS Akadémia. Az egyes modulokat gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező, a módszereket a cégeknél aktívan használó előadók, trénerek tartják. Tisztelt Partnerünk! A T&T Quality Engineering Kft. és a Pannon Autóipari Klaszter 2006. tavaszán rendezte meg az Autóipari Akadémia képzési sorozatot. A képzés sikeres volt, az Akadémia összesen 22 képzési

Részletesebben

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Mátészalka Város Polgármesteri Hivatal Szervezetfejlesztése /ÁROP-1.A.2/A-2008-0084. sz./ Kivonat a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. Stratégiai műhelymunkáról szóló visszajelző

Részletesebben

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A

HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A HOGYAN JELEZHETŐ ELŐRE A MUNKATÁRSAK BEVÁLÁSA? A BELSŐ ÉRTÉKELŐ KÖZPONT MÓDSZEREI ÉS S BEVÁLÁSVIZSG SVIZSGÁLATA Budapest, 2010.03.25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Besze Judit BÉK módszergazda. 1/28 BEVÁLÁS

Részletesebben

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának?

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? Vállalatuk elkötelezte magát a lean menedzsment mellett, de nincs hozzá megfelelı szakemberük? Esetleg túl régóta keresik

Részletesebben

Lean bevezetés, Kaizen workshop-ok tapasztalatai a Phoenix Mecano-nál

Lean bevezetés, Kaizen workshop-ok tapasztalatai a Phoenix Mecano-nál Lean bevezetés, Kaizen workshop-ok tapasztalatai a Phoenix Mecano-nál Tartalom - Néhány alapadat a cégről - Miért? - Vezetők képzése - Nemzetközi összefogás - Helyi továbbképzések - Néhány alkalmazott

Részletesebben

LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM

LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM Beszállítókkal kapcsolatos kompetenciafejlesztési igények azonosítása és értékelése (vezetés, technológia, minőség, kommunikáció, logisztika) Dr. Németh Balázs 2013.

Részletesebben

LEAN BESZERZÉS AZ ELMŰ-BEN. MLKBT 17. kongresszusa Balatonalmádi, 2009. november 12. Sámson Gergely

LEAN BESZERZÉS AZ ELMŰ-BEN. MLKBT 17. kongresszusa Balatonalmádi, 2009. november 12. Sámson Gergely LEAN BESZERZÉS AZ ELMŰ-BEN MLKBT 17. kongresszusa Balatonalmádi, 2009. november 12. Sámson Gergely Áttekintés ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, Beszerzési Ig. ELMŰ beszerzés fejlődése Lean beszerzés Fejlesztési

Részletesebben

A képzés elvégzése tökéletes alapot nyújt a lean menedzsment megismeréséhez is.

A képzés elvégzése tökéletes alapot nyújt a lean menedzsment megismeréséhez is. MINŐSÉGMENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Minőségmenedzsment képzésünk segítségével a résztvevők az alapfogalmak megismerésén túl többek között az általános, szabványos (ISO 9000-es sorozat) és az ágazat-specifikus

Részletesebben

A L E A N menedzsmentalapjai. Toyota Production System Toyota Termelési Rendszer T P S Kelemen Tamás

A L E A N menedzsmentalapjai. Toyota Production System Toyota Termelési Rendszer T P S Kelemen Tamás A L E A N menedzsmentalapjai Toyota Production System Toyota Termelési Rendszer T P S F O L Y A M A T F E J L E S Z T É S Folyamatos fejlesztés?! Folyamatos fejlesztés?! ALAPELV Ez önmagában nem baj, csak

Részletesebben

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is.

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is. TANÚSÍTÁS 2 Köszöntô Tisztelt Hölgyem/Uram! Amint azt minden bizonnyal már Ön is tapasztalta, manapság a legtöbb vállalat megköveteli partnereitôl a különféle rendszertanúsítványokat, mint a megfelelô

Részletesebben

Hatékonyságfejlesztés belső Belső erőforrásokra alapozva... jobb minőség kiadásnövelés nélkül

Hatékonyságfejlesztés belső Belső erőforrásokra alapozva... jobb minőség kiadásnövelés nélkül LEAN- Címlap SlideMANUFACTURING 1 Hatékonyságfejlesztés belső erőforrásokra alapozva Belső erőforrásokra alapozva... jobb minőség kiadásnövelés nélkül Előadó: György T. Péter Vállalkozások hatékony (újjá)szervezése

Részletesebben

Fekete Gábor, A.A. Stádium Kft. TPM-klub, Kecskemét,

Fekete Gábor, A.A. Stádium Kft. TPM-klub, Kecskemét, Fekete Gábor, A.A. Stádium Kft. TPM-klub, Kecskemét, 2016.02.22 A vállalati termelési rendszerek Lean, TPM és hasonló fejlesztő környezetek Közös jellemzőik erőforrás felhasználás szempontjából Plusz erőfeszítést

Részletesebben

KAIZEN WORKSHOP. Dr. Németh Balázs Ügyvezetı igazgató Kvalikon Kft. LEAN modulok KAIZEN. Folyamatos. anyagáram. Emberek bevonása

KAIZEN WORKSHOP. Dr. Németh Balázs Ügyvezetı igazgató Kvalikon Kft. LEAN modulok KAIZEN. Folyamatos. anyagáram. Emberek bevonása KAIZEN WORKSHOP Dr. Németh Balázs Ügyvezetı igazgató Kvalikon Kft. LEAN modulok KAIZEN Stratégiai megközelítés Húzó rendszer Folyamatos anyagáram Emberek bevonása 0 hiba JIDOKA Vizuális mgmt. STABIL MŐKÖDÉS

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

Leváltja a Leant az Ipar 4.0? Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y

Leváltja a Leant az Ipar 4.0? Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y Leváltja a Leant az Ipar 4.0? < Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y A Study of the Toyota Production System Shigeo Shingo Lean Thinking James P. Womack, Daniel T. Jones

Részletesebben

E 3 program HR, mint a Lean katalizátora

E 3 program HR, mint a Lean katalizátora E 3 program HR, mint a Lean katalizátora Szenft Berta, Lendvai Ferenc HR-klub 2012.12.13. Ne vádolj, ne hibáztass! Régi paradigma: Ki a hibás? "Kinek a hibája? felülírja a Mi a hiba? kérdést Kritikus megítélés

Részletesebben

Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál. Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.

Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál. Péczely Csaba A.A. Stádium Kft. Érzésektől a mérésekig Evolúció egy magyarországi tradicionális nagyvállalatnál Péczely Csaba A.A. Stádium Kft. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. 1984 alapítva műszaki diagnosztika 1996 termelékenység-fejlesztés

Részletesebben

Magyar Minőséghét 2014. Lean szemléletű kompetencia és beszállító fejlesztés Lean és folyamatfejlesztési módszerek alkalmazása a gyakorlatban

Magyar Minőséghét 2014. Lean szemléletű kompetencia és beszállító fejlesztés Lean és folyamatfejlesztési módszerek alkalmazása a gyakorlatban Magyar Minőséghét 2014. Lean szemléletű kompetencia és beszállító fejlesztés Lean és folyamatfejlesztési módszerek alkalmazása a gyakorlatban Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. Beszállítói lánc, követelmények

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 0103 07 Beszélni és beszélgetni önmagában nem nehéz, viszont kevésbé sikert eredményező folyamat. Megértetni magunkat pontosan úgy, ahogy azt mi gondoljuk, illetve

Részletesebben

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2013. II. FÉLÉV

AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2013. II. FÉLÉV AZ ÉMI-TÜV SÜD AKADÉMIA KÉPZÉSI KÍNÁLATA 2013. II. FÉLÉV TARTALOMJEGYZÉK Az ÉMI-TÜV SÜD Akadémia bemutatása... 3 Minőségirányítás... 4 Irányítási rendszerek 5 Minőségfejlesztés... 6 Környezetközpontú irányítás...

Részletesebben

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ...

Kérdőív. 1. Milyen szolgáltatásokat nyújt a vállalat, ahol dolgozik? ... ... 4. Jelenleg milyen feladatokat lát el az intézményben? ... KÉRDŐÍV SZÁMA... Kérdőív A nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan Romániában is általánossá vált, hogy egyes üzleti problémával a vállalatok Önökhöz fordulnak. A tanácsadás a professzionális szolgáltató piac

Részletesebben

BKIK VIII. Országos Tanácsadói Konferencia

BKIK VIII. Országos Tanácsadói Konferencia BKIK VIII. Országos Tanácsadói Konferencia Hogyan biztosíthatjuk a tanácsadói projektek eredményeinek fenntarthatóságát? 2016. október 26. üzletág-vezető Projektverzum Kft. +36 30 682 0373 MIT (NEM) ÉRTÜNK

Részletesebben

Hat Szigma Testre Szabva (Six Sigma for You 6S4U)

Hat Szigma Testre Szabva (Six Sigma for You 6S4U) Hat Szigma Testre Szabva (Six Sigma for You 6S4U) A Six Sigma módszertant az elmúlt 20 évben az igazán nagy vállalatok alkalmazták úgy, hogy minden számba jöhető embert kiképeztek Green Belt-nek. A tapasztalatok

Részletesebben

Értékáram elemzés szoftveres támogatással. Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub

Értékáram elemzés szoftveres támogatással. Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub Értékáram elemzés szoftveres támogatással Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub Tartalom Az Értékáram és elemzésének szerepe a Leanben Értékáram modellezés és elemzés Esetpélda: termelő folyamat Képzeletbeli

Részletesebben

Az ÉMI - TÜV SÜD Akadémia képzési kínálata

Az ÉMI - TÜV SÜD Akadémia képzési kínálata Choose certainty. Add value. Az ÉMI - TÜV SÜD Akadémia képzési kínálata 2015. II. Félév ÉMI - TÜV SÜD 3 Az ÉMI - TÜV SÜD Akadémia bemutatása A TÜV SÜD AG vállalatcsoport napjainkra több mint 18 000 fős

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Minőségfejlesztési kézikönyv

Minőségfejlesztési kézikönyv Minőségfejlesztési kézikönyv Kézikönyv a felsőoktatási intézmények minőségfejlesztési feladataihoz Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 A felsőoktatás minőségfejlesztési helyzete

Részletesebben

Fórum Jabil Circuit Magyarország Kft március 30-án több mint 20 fő részvételével igen sikeres Best Practice Fórum került

Fórum Jabil Circuit Magyarország Kft március 30-án több mint 20 fő részvételével igen sikeres Best Practice Fórum került XVI. Best Practice Fórum Jabil Circuit Magyarország Kft. 2012. március 30. 2012. március 30-án több mint 20 fő részvételével igen sikeres Best Practice Fórum került megrendezésre a kiemelkedő Lean és Six

Részletesebben

Benchmarking a gyakorlatban Az összemérés mestersége. Hogyan tanulhatunk a legjobb gyakorlatból?

Benchmarking a gyakorlatban Az összemérés mestersége. Hogyan tanulhatunk a legjobb gyakorlatból? Benchmarking a gyakorlatban Az összemérés mestersége. Hogyan tanulhatunk a legjobb gyakorlatból? Dr. Németh Balázs 2016. December 1. Elég jók vagyunk? Siker Szindróma: Az elégedettség sokszor a későbbi

Részletesebben

Lean menedzsment alapjai - tételek

Lean menedzsment alapjai - tételek Lean menedzsment alapjai - tételek Az alábbi tételek visszaköszönnek majd a vizsgán. A válaszok a főbb kiindulási gondolatokat közlik, természetesen mindegyikhez átfogóbb (kidolgozott) válaszokat kell

Részletesebben

IATF 16949:2016 szabvány fontos kapcsolódó kézikönyvei (5 Core Tools):

IATF 16949:2016 szabvány fontos kapcsolódó kézikönyvei (5 Core Tools): APQP IATF 16949:2016 szabvány fontos kapcsolódó kézikönyvei (5 Core Tools): PPAP (Production Part Approval Process) Gyártás jóváhagyási folyamat APQP (Advanced Product Quality Planning and Control Plans)

Részletesebben

Vezetésfejlesztés, kultúraváltás a HR működési átalakulásához kapcsolódóan

Vezetésfejlesztés, kultúraváltás a HR működési átalakulásához kapcsolódóan Vezetésfejlesztés, kultúraváltás a HR működési átalakulásához kapcsolódóan Milyen mértékben jellemző, hogy a HR BP szerepkör, illetve az új HR szervezeti modell bevezetését Vezetőfejlesztési programok

Részletesebben

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz?

Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Rejtett tartalékok vagy kidobott pénz? Vezetői kompetenciafejlesztés lehetőségei az egészségügyben A KONETT Team komplex vezetőfejlesztési modelljének bemutatása Előadó: Salamon Hugó, KONETT Team vezető

Részletesebben