LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM"

Átírás

1 LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2016 Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra (Lee Iacocca) AURUM Oktatási Központ Kft Ajka, Avar u. 23. Tel.: / , / tompel@leancenter.hu Cg.: NMHNySz: E /2014

2 Szolgáltatásaink 2016 A LeanCenter, hazánk lean szakmai központja kész támogatni a fejlődni vágyó vállalatokat Lean Képzés-Tanácsadás- Szervezetfejlesztés területén. Módszereink speciálisak és minden megbízásunk egyedi. Több évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatunk az, ami valódi értéket képvisel a Megbízó számára. A LEAN, Six Sigma, TPM módszertanok sokan Toyota módszerként ismerik - eszköztára illetve maga a kaizen filozófia kezdetben az autóipar, majd az elektronika ipar sajátja volt. Mára az ipar minden szegmense alkalmazza ezen elveket legalább részleteiben, és egyre inkább terjed az adminisztratív területeken is. Ez a tendencia azt mutatja, hogy 1-2 éven belül hazánkban is alapelvárás, ezzel együtt a versenyképesség fenntartásának kulcseleme lesz a fenti, folyamatos fejlődést célzó módszertanok ismerete a legtöbb vállalatnál. A LeanCenter felismerte ezt a tendenciát és célul tűzte ki maga elé, hogy minden olyan vállalatnak, vállalkozásnak szakmai támogatást nyújt lean tanácsadás és képzési vonalon, akik hatékonyabban, veszteségektől mentesen kívánnak új piacokat hódítani és versenyképességüket hosszútávon fenntartani. A LeanCenter által kínált előnyök Szolgáltatásaink Lean képzés és workshop Tanácsadás Lean Assessment Center Teszt és értékelő rendszer Lean coaching Lean audit Képzés és tanácsadás területén a LeanCenter mint hazánk lean szakmai központja - által kínált szolgáltatás több kiemelkedő előnnyel rendelkezik, amely a Megrendelő számára megfelelő mértékű hozzáadott értéket képvisel: Tapasztalt tanácsadók részvétele a garancia arra, hogy az elméleti alapokon felül gyakorlati tapasztalatok is bemutatásra kerülnek. Nemzetközileg is elismert eszközöket ötvözzük a helyi sajátosságokkal, magyar példákkal. Folyamatos konzultáció a Megrendelő és LeanCenter között a projekt zárásáig. A képzés során az elméleti alapok ismertetésén túl saját, helyi folyamatok elemzése és fejlesztése zajlik aktív csoportmunkában. Engedélyes képzéseink díja ÁFA-mentes.

3 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben Lean menedzsment rendszerismereti képzés A lean menedzsment világa és eszköztára több megoldást és lehetőséget is tartogat azon vállalatok számára, akik elkötelezték magukat a hatékonyság mellett és azok számára is, akik csak most ismerkednek a lean menedzsmentben rejlő lehetőségekkel. Ki ne tenné ezt? Minden mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalat számára fontos, hogy az értékteremtő folyamataik jól működjenek és ne tartalmazzanak pazarlásokat, felesleges költségeket gerjesztve velük. A lean alapképzés célja, hogy az egyes módszerekbe és a teljes rendszerbe bepillantást biztosítson elméleti és gyakorlati téren egyaránt. Kiváló lehetőség a lean átalakulás útján elinduló vállalkozások számára ez a testreszabott képzés. A lean alapképzés vállalati kihelyezett formában hatékony eszköze az átalakulás iránt elkötelezett menedzsmentnek. Hagyományos és Toyota gyártási elvek A lean menedzsment kialakulása A lean rendszere, és alapelvei A folyamatos fejlesztés 5S és vizuális menedzsment Szabványosítás A TPM alapjai Átállások optimalizálása VSM Szimulációs gyakorlatok Kinek javasoljuk a képzést? Vezetőknek, beosztott munkatársaknak, termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak, minden érdeklődőnek, aki először találkozik a lean menedzsment világával. 5S képzés Rendezettség, átgondolt és vizuálisan irányított munkakörnyezet nélkül meglehetősen nehéz hatékony folyamatokat működtetni. Az 5S több, mint tisztaság és rend. Segítségével kézben tartható folyamatokat tudunk definiálni, melyek ezáltal kevesebb veszteséget rejtegetnek a háttérben. Öt lépéses strukturált rendszer segítségével építjük ki azt a környezetet, ami a további átalakulásban támogatni fogja a vállalatot. Módszert és eszközt adunk át, mely lehetővé teszi, hogy szisztematikus auditok mentén újra és újra értékelje magát a vállalat. Ha szeretne megismerkedni a módszerben rejlő lehetőségekkel, mindenképpen csatlakozzon hozzánk ezen a képzésen! 5S alapok Szükségtelen tárgyak eltávolítása Elhelyezés, elrendezés, jelölés Tisztítás, ellenőrzés Szabványosítás Workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, csoportvezetőknek, lean mérnököknek, koordinátoroknak.

4 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben Shopfloor management képzés Annak érdekében, hogy a hatékonyságnövelő intézkedések maradandóak és fenntarthatóak legyenek, fontos, hogy tudjuk, miként tarthatjuk ezt kézben, és hogyan tudjuk a szervezetet a lean szemlélet mentén napi rutinokkal irányítani. A képzés során a résztvevők megismerhetik azokat a mutatószámokat (KPI), melyek a napi munkaszervezés és -irányítás műszerfalán hasznos segítségként támogatják a vezetők munkáját. Módszereket, eszközöket adunk azon vezetők kezébe, akiknek fontos, hogy valós eredményeket produkáljon napról napra a lean elvek alapján szervezett értékteremtés. Változásmenedzsment Vezetői készségek Kommunikáció Csapatmunka Munkautasítások Kaizen a gyakorlatban Hozzáadott érték és veszteségek, pazarlások (muda) Muda-hunting Gyakorlati kaizen workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, termelési csoportvezetőknek, műszakvezetőknek, raktári csoportvezetőknek, lean mérnököknek, koordinátoroknak. Lean office képzés A lean nem csupán a termelés számára jelenti a hatékonyság útját! A támogató tevékenységek és folyamatok ugyanúgy értékteremtő és értéket nem teremtő lépések sorából állnak össze. A cél az, hogy az irodai, adminisztratív folyamatokból is száműzzük az értéket nem produkáló szakaszokat. Mivel az adminisztratív folyamatok terméke, az információ nehezen látható, nehezen mérhető, a módszer segít abban, hogy itt is valós eredményeket érjünk el lean szemléletű vállalatként. Bankok, kereskedelmi és szolgáltató cégek valamint termelő vállalatok támogató osztályai számára is hasznos információkat tartogat ez a képzés. Lean filozófia Lean office - alapelvek Kaizen szemléletmód Szabványok 5S Vizuális menedzsment Dolgozók bevonása. Javaslati rendszerek 7 fő veszteség Kaizen workshopok szervezése Lean office workshop. Kiknek javasoljuk a képzést? Adminisztratív, irodai területeken dolgozó munkatársaknak, vállalati vezetőknek, középvezetőknek (kisvállalatoknak is!), termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak és lean vezetőknek.

5 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben Lean HR képzés Mi köze a HR-nek a lean menedzsmenthez? Minden! A lean nem csupán eszközök halmaza, de legalább annyi súlya van benne az emberi oldalnak is. A bevezetett eszközök és módszerek alkalmazása az emberektől, a munkatársaktól függ. A HR mint támogató és személyzeti szolgáltató szakterület szerepe a lean sikeres működésében óriási. A személyzeti területért felelős osztály szerepe akkor lesz teljes, ha megfelelően támogatja a termelés lean működését valamint ő maga is lean elvek alapján szervezi folyamatait. Elemezzük közösen a HR folyamatokat, irtsunk ki minden veszteséget termelő felesleges lépést közülük. A lean HR képzésen ehhez biztosítunk szemléletmódot és eszköztárat egyaránt a résztvevőknek. A lean menedzsment történelmi háttere Az ember tisztelete Az irányítási rendszer lényege A lean kívánatos vezetői gyakorlata Elindulás, a lean menedzsment elterjesztése Szervezetfejlesztés Toyota módra: 14 alapelv, amit a Toyota már azonosított. Mi a HR szerepe? Multifunkcionális csoportok jelentősége Munkatársak bevonása Motiváció a lean szervezetben Javaslati rendszerek működése, célja, buktatói Lean eszköztár és módszerek megismerése Mit hasznosíthat ezekből a HR? Lean folyamat szimuláció workshop HR és adminisztratív folyamatok elemzése, fejlesztése (pl: toborzási folyamatok). Értékáram térkép készítése (VSM), csoportmunka, szimulációk Kiknek javasoljuk a képzést? HR vezetőknek, személyügyi munkatársaknak, osztályoknak, szakmai interjúkat vezető toborzó munkatársaknak, adminisztratív területen dolgozó kollégáknak, vállalati ötletmenedzsereknek, csoportvezetőknek, lean HR koordinátoroknak. Kaizen szakértő képzés A kaizen (vagyis a folyamatos fejlődés) a lean átalakulás motorja. Ez az az erő, ami a szervezet kreativitására, szürkeállományára építve támogatja a hatékonyabb folyamatok kiépítését. Lépésről lépésre haladva, kisebb újításokkal, a dolgozók maximális és strukturált bevonása mellett közösen haladunk előre. Ez jellemzi azt a szemléletmódot, amit a képzés is hivatott támogatni. Eszközöket, módszereket, szemléletmódot visz haza az, aki csatlakozik a képzéshez, hogy aztán a vállalat fejlődését támogatni tudja. A képzés vállalati kihelyezett formában hatékony eszköze lehet a menedzsmentnek a lean szemléletmód terjesztésében. Kaizen alapelvek és módszerek Kaizen a gyakorlatban Kaizen a termelésben is irodai környezetben A minőség- és hatékonyságfejlesztés alapjai és eszközei Problémamegoldás Veszteségek és azok eliminálása Folyamatfejlesztés 5S Workshop Kiknek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, menedzsment csoportoknak, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak, termelő csoportoknak.

6 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben VSM (értékáram térképezés Value Stream Mapping) A lean elvű vállalat célja, hogy a Vevő számára értéket állítson elő, minimális ráfordítás mellett, veszteségektől mentesen. Ez az érték, az úgynevezett értékáram mentén azaz az értékteremtő lépések láncolataként jön létre. A VSM módszerével ezt az értékteremtő folyamatot ábrázoljuk, vizuálissá és mérhetővé tesszük a folyamat egyes lépéseit, a folyamatközi készleteket. Ezáltal világosan érthető, látható lesz, hol vannak a folyamatban a fejlesztendő területek. A módszer nagyban támogatja a lean szemléletmód terjedését a szervezeten belül. A termékcsaládok meghatározása A VSM nevezéktana, fogalmai, készítésének módszerei A jelenlegi állapot feltérképezésének elvei A tervállapot kidolgozása Fejlesztési terv összeállítása Workshop. Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak SMED (gyors átállás Single minutes exchange of dies) A vevői igények, elvárások gyakran változnak, a darabszámok, a termelési mennyiségek ingadoznak a megrendelt mennyiséghez képest. A vállalat feladata az, hogy ezeket az igényeket lehetőleg azonnal teljesítse; a váltások azonban általában technológiai váltásokkal is járnak. A módszer célja, hogy az átállásokat elemezve és fejlesztve minimalizálja az átállás időigényét, ezzel támogatva a célt. Módszerek és eszközök egész sorát adjuk át a képzésen, melyre alapozva hihetetlen eredményeket érhet el a vállalat, növelve ezzel rugalmasságát és a Vevő elégedettségét. A képzés kiemelkedő eredményeket produkál vállalati kihelyezett képzésként, hisz ilyen esetben valós átállási folyamatot elemzünk és fejlesztünk közösen, workshop formájában. SMED alapok A SMED szerepe a lean menedzsment világában Külső és belső folyamatok elhatárolása Átállási idők csökkentése 5 lépésben SMED workshop. Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, minőségirányítási szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak.

7 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben TPM szakértő képzés (Teljeskörű hatékony karbantartás - Total Productive Maintenance) Annak érdekében, hogy a termelés zökkenőmentes legyen, a gépeknek, berendezéseknek is az elvárt szinten kell teljesíteniük. Hiába fejlesztjük az anyagáramot, ha a gépek nem képesek tartani az ütemet, sorozatos mikroállások és géphibák nehezítik a zökkenőmentes gyártást. A TPM komplex rendszere, módszertana és eszközei abban segítik a vállalatot, hogy a géppark rendelkezésre állásán, karbantartott állapotán keresztül a dolgozók maximális bevonása mellett elérje a hatékonysági célokat. A többszintű és több pillérre támaszkodó TPM rendszer működését ismerheti meg a résztvevő, mely szoros kapcsolatban működik együtt a lean egyéb eszközeivel. TPM felépítése, rendszere Az üzemhatékonyság alapvető koncepciói OEE Overall Equipment Efficiency Az öntevékeny karbantartás (TPM kártyák, mutatószámok, TPM szintek) A kobetsu kaizen elve Vizuális menedzsment Kinek javasoljuk a képzést? Vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, karbantartó szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, műszakvezetőknek, termelési supervisoroknak, közvetlen termelésben dolgozó munkatársaknak. A lean gyakorlati alkalmazása Neveljünk közösen helyi lean szakértőket a vállalaton belül! A korábban megismert lean eszközök és módszerek gyakorlati elsajátítását, elmélyítését célozza a 15 napos gyakorlati képzés, melynek során kis csoportos workshopok keretében, minta projekteket kivitelezve bizonyítjuk a vállalat számára a lean eszközök működését és hatékonyságát. Jó lehetőség a már képzésen átesett szakemberek és a szervezetben dolgozó szkeptikusok bevonására egyaránt. A képzés vállalati kihelyezett formában történik. Lean elvek és rendszerük, Lean eszköztár VSM ismeretek Kaizen a gyakorlatban 5S kialakítása, Vizuális menedzsment Szabványosított munkavégzés TPM, SMED Jidoka, Heijunka Just in time Kinek javasoljuk a képzést? vállalti és szakterületi vezetőknek, gyártástámogató- és folyamatmérnököknek, karbantartó szakembereknek, lean mérnököknek, lean koordinátoroknak, olyan szakembereknek, akik átfogóan kívánják ismerni és gyakorlatban alkalmazni a lean menedzsmenteszközeit, elveit.

8 Képzések, workshopok 2016 Képzéseink és workshopjaink évben Lean logisztika képzés Minden gyártási folyamat tartalmaz bizonyos gyártásközi készletet. Ennek mértéke, időzítése, értéke azonban mind kulcsfontosságú a termelés tervezése és ütemezése szempontjából. A készletekben tartott tőkeállomány helyes szinten tartása és folyamatos optimalizálása kihatással van az üzleti eredményeinkre. Ezt az anyagáramot a tervezésen felül vezérelni is kell, ehhez a lean eszköztára több fantasztikus szerszámot is ad az ügyes szakemberek kezébe. Ilyen eszköz az 5S, a vizualizálás, a VSM (értékáram térképezés) és a kanban is. 5S alapok Vizualizálás VSM (értékáram térképezés) Kanban számítás elvei Szimulációk Gyakorlati workshop Prezentációk Kinek javasoljuk a képzést? Mérnököknek, középvezetőknek, vezetőknek, beosztott munkatársaknak, termelési, logisztikai, mérnökségi, minőségügyi csoportoknak, termelésben közvetlenül dolgozó munkatársaknak, lean mérnököknek, koordinátoroknak Lean audit Konferenciákon, szakmai vásárokon, üzleti találkozókon gyakran szembesülünk azzal a jelenséggel, hogy bizonyos vállalatok felsővezetése még bizonytalan a lean menedzsment világát illetően. Érzik ugyan, hogy valami nem megy teljesen tökéletesen a cégnél, de még nem biztosak benne, hogy a lean alkalmazása megoldást jelenthet a problémára. Ha az Ön vállalatánál, cégénél is igaz az, hogy túl sok az ad-hoc kiszállítás, hosszúak az átállási idők, magasak a folyamatközi készletek, a szervezetlenség miatt sok a túlóra, a dolgozók fejében ott a megoldás, de mégsem nyílnak meg, túl sok a dokumentációs feladat, magas a selejtarány, alacsony a gépek rendelkezésre állása, pont akkor nem érkezik meg anyag, amikor szükség lenne rá kevés a hely a csarnokban az új projektekhez, túl sok, túl gyakori, és túl nehézkes az anyagok mozgatása a termelési területen, a hatékonyság jóval elmarad az iparági átlagtól, a vezetők nem stratégiával foglalkoznak, hanem operatív feladatokban úsznak, stb., akkor a lean szemléletmód elterjesztése és bizonyos lean eszközök alkalmazása segítségére lehet! A fenti lean audit Önnek egyetlen fillérébe sem kerül, sőt akár pályázati forrást is tudunk biztosítani a megvalósítás fedezetére. Nincs tehát vesztenivalója, a felmérésen és a megvalósításon is csak nyerhet a vállalat.

9 Referenciák Képzések, workshopok 2016 Rólunk mondták The LeanCenter HU with László Tömpe provided a 3 day lean basic training from May at Mercedes-Benz Manufacturing Hungary. Main focus of the training was to give an overview over the development of lean manufacturing and the most important lean tools. The training was supported by shopfloor exercises at the Mercedes site. The training was very successful and gave all internal and external participants a great insight into LEAN. I personally would like to thank László Tömpe for providing a highly passionate lean training at our site. László was able to show a deep knowledge and experience in lean manufacturing and as well he convinced with great lean examples from the industrial practice. He is a lean professional with very good communication and training skills and also was able to transfer the lean principles to companies daily business. Since it was the third lean event we successfully conducted our partnership is smoothly growing. We are highly recommending László Tömpe and LeanCenter HU. Christoph Disch, Manager MPS-Office - Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Elméleti ismereteim már a workshop előtt is voltak a SMED-el kapcsolatban, de jó volt, hogy a gyakorlatban is végigvittük az egész folyamatot. Így egyrészt önmagamnak is tudtam igazolni saját folyamatainkat, másrészről új módszereket is megismerhettem. Annak pedig külön örültem, hogy a harmadik nap végén ki tudtuk próbálni a közösen kialakított átállást, melynek eredményessége még a helyi dolgozók elképzeléseit is felülmúlta. A workshop maga jó hangulatban telt és nem volt túlmoderálva, ezáltal hagyatkozhattunk saját ötleteinkre, de ha segítségre volt szükségünk megkaptuk a megfelelő támogatást. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy kellemes és eredményes három nap volt. Vámos István - Robert Bosch Elektronika Kft. A WS kiváló lehetőséget biztosított vállalatunk vezetőségének a hatékonyabb gyártási környezet és folyamatok megismeréséhez. A paradigma váltás ezáltal elkezdődött, aminek szervezeti kiterjesztése által ennek standardizálás/stabilizálása folytatódik. Értékes napokat töltöttünk el a résztvevőkkel egy professzionális tréning vezetés mellett. Purgel Csaba, gyárigazgató - Kaona Kft. A mai rohanó világban a piacon való versenyképesség érdekében lépést kell tartani a konkurenciával, sőt, túl kell szárnyalni azt. Modernizáció Innováció Szakmai tudás E három fogalom elengedhetetlen velejárója egy sikeres vállalkozás működésének. Hogy cégünknél mindez megvalósulhasson, a LeanCenter volt segítségünkre. Első körben menedzsment képzést biztosítottak, majd a megszerzett ismeretek alapján közösen javítottuk a cégünknél zajló összeszerelési folyamatokat,ill. újításokat vezettünk be. Mindemellett megismerhettük a LeanCenter másik fő tevékenységét, a munkaerő közvetítést. Profi módon választják ki a számunkra ideális embereket, s segítenek a velük való kapcsolatfelvételben, megismerkedésben. Kiemelkedő szaktudásukra, tapasztalatukra, naprakészségükre mindig számíthattunk. Az együttműködés sikerességéhez hozzájárult az is, hogy a LeanCenter munkatársai rugalmasak, közvetlenek, és ami nagy fontos, megbízhatóak voltak. A két cég közti kapcsolat szinte barátinak mondható. Maximális elégedettségünk az általuk nyújtott szolgáltatás pontosságának és precizitásának,valamint a vállalatunkhoz való teljes mértékű alkalmazkodásnak is köszönhető. Hozzáállásuk mindenkor ügyfélközpontú, így reméljük, hogy a jövőben is sokáig dolgozhatunk együtt. Stallmeiszter Csaba, ügyvezető igazgató, - Bock Hungária Kft. Az én ismeretségem a LeanCenter-rel nem túl régre vezethető vissza. Az első benyomásom a Lean Est rendezvényükön történt, teljesen magával ragadott az a légkör, amit ott tapasztaltam és erről ők gondoskodtak, meggyőzött a közvetlenségük és a szakmai hozzáértésük. Elhatároztam, ha lesz rá lehetőségem a vállaltunknál lean oktatást szervezni azt mindenképpen velük szeretném véghezvinni. Az idén sikerült szervezni az ő közreműködésükkel egy Lean menedzsment képzési program-5s alapismeretek képzést és mondhatom a tőlük elvárt jó hangulatban, de magas szakmai színvonalon zajlott a képzés. Elégedett vagyok rugalmasságukkal és szakmai felkészültségükkel. A jövőben is igénybe fogjuk venni szolgáltatásaikat. Balluff kft. - Szűts Norbert Kapcsolatunk a LeanCenter-rel több évre vezethető vissza. A rendszeres Lean Est látogatásokat követően cégünk felkérte a csapatot Lean alapképzés tartására. Már akkor feltűnt a csapat kiváló szaktudása, lendülete és elkötelezettsége. Legutóbbi munkánk pedig egy olyan nyílt SMED workshop volt, melyen külsős partnerek is részt vehettek. A közös munka kiváló hangulatban telt, emellett pedig jól hasznosítható, naprakész tudást kaptunk, melynek segítségével jelentős megtakarítást értünk el folyamatainkban. Maximálisan elégedett vagyok, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a Lean világában sikert szeretne elérni. Videoton Elektro-PLAST Kft Boda László

10 Referenciáink Képzések, workshopok 2016

11 Lean Menedzsment Akadémia Milyen többlet értéket nyújt a "Lean Akadémia" képzés? Lean képzéssel és folyamatfejlesztési tanácsadással, vezetői képességek fejlesztésével foglalkozó munkatársaink átlagos szakmai és gyakorlati tapasztalata meghaladja a 22 évet. Kollégáink gyakorlatban szerezték tapasztalataikat, nem pusztán tankönyvek elolvasásával. Tudják miről beszélnek és mindenhez van saját példájuk, történetük.. Munkatársaink ipari és szolgáltatói környezetben egyaránt otthonosan mozognak a folyamatfejlesztés és képességfejlesztés terén. Referenciáink és munkatapasztalataink kiterjednek a szerelési folyamatoktól kezdve a teljesen automatizált gyártósorok fejlesztésén keresztül a műanyag-fröccsöntés területéig, iparágak tekintetében pedig megtalálható a palettánkon a textilipar, az autóipar, elektronika ipar, nehézipar, élelmiszeripar, gépipar, bútoripar, a bankszektor, a szolgáltatói szféra és az építőipar több jelentős és nemzetközi szinten is ismert, elismert vállalata. A képzés elvégzését követően kétnyelvű tanúsítvánnyal ismerjük el a képzésen való aktív részvételt és a sikeres teljesítést. Rengeteg példával fűszerezzük a képzéseket, más vállalatoktól. Kiváló benchmark lehetőséget nyújt a képzés, mivel interaktív együttműködés közben minden résztvevő aktív bevonása mellett osztjuk meg a tapasztalatokat.

12 Lean Menedzsment Akadémia Lean Menedzsment Akadémia (hatósági engedély száma: E /2014/D001-D030) elnevezésű képzési programunk 30 képzési modulból áll. A modulok egymásra építve és egymástól függetlenül is elvégezhetők. Gyakorlati fókuszú, interaktív jellegű és nem utolsó sorban egyéni teljesítményre motiváló és azt elismerő képzés. A LMA képzés moduljai: Lean alapismeretek 5S (6S) alapjai a Lean menedzsmentben A shopfloor menedzsment alapjai Lean menedzsment az irodai munkában (lean office) Lean menedzsment a HR munkában (lean HR) Kaizen alapismeretek Értékáram elemzés alapjai Gyors átállás alapismeretek Teljeskörű hatékony karbantartás alapismeretek Lean Green Belt Lean auditor FMEA képzés Lean navigátor 5S koordinátor Statisztikai folyamatszabályzás A3 problémamegoldás Kaizen moderátor Supply Chain Management Kaizen szakértő Six Sigma Green Belt Lean szakértő Lean Six Sigma Lean tréner TPM szakértő Lean coach Lean Black Belt / Lean tanácsadó Six Sigma Black Belt Kaizen manager TPM manager Lean manager Info: tompel@leancenter.hu /

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM A képzési program moduljai: AURUM Oktatási Központ Kft. LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM A program célja: Lean alapok 3 nap 5S alapok 4 nap Shop-floor management 3 nap Lean office 3 nap Lean HR 3 nap Kaizen

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2015 Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk sokra

Részletesebben

LEAN tréningek termékismertetõ

LEAN tréningek termékismertetõ LEAN tréningek termékismertetõ Ez a JPÉ - lenne! Azonban nem mi, magyarok találtuk ki és mûködtetjük ötven (50) éve, hanem a Toyota japán szakemberei. Ezért nem mi taníthatjuk hanem, nekünk kell(-ene)

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012. Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó

LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012. Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó LEAN MENEDZSMENT ALAPJAI Eger, 2012 Előadó: Tamás Lászlóné Katalin vezető tanácsadó Tartalom Termelékenység-fejlesztés Gyártási folyamatok veszteségei A Toyota - modell A Lean eszköztára A Lean bevezetése

Részletesebben

Best Practice Felmérés tapasztalatai

Best Practice Felmérés tapasztalatai IFKA Minőségfejlesztési Központ A Mikulás is benchmarkol 5. Konferencia Best Practice Felmérés tapasztalatai Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában Dr. Németh

Részletesebben

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM

LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM LEAN MENEDZSMENT KÉPZÉSI PROGRAM 2013. II. félév Végső soron minden gazdasági tevékenység három szóba sűríthető: ember, termék és profit. Az első az ember. Ha nincs jó csapatunk, a másik kettővel sem jutunk

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. LEAN / Felsőfokú Lean Manager képzés ( Black belt ) Cél: A cégen belül folyó Lean projektet teljes mértékben támogatni és irányítani képes vezető képzése. A Lean és a Lean-t támogató TPM elemeinek, módszereinek

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. LEAN / Középfokú átfogó Kaizen Manager képzés ( Green belt ) Cél: A cégen belül folyó projektek működésében, előrehaladásában aktív, hasznos szerepet betölteni képes dolgozók képzése. A Kaizen alapjainak,

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar HUMÁN ERŐFORRÁS szakirányú továbbképzési szak A humán erőforrás képzés a szervezetek működtetésének emberi erőforrás menedzseléséhez kapcsolódó szakmai kérdéseivel

Részletesebben

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának?

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? Vállalatuk elkötelezte magát a lean menedzsment mellett, de nincs hozzá megfelelı szakemberük? Esetleg túl régóta keresik

Részletesebben

The Leonardo Way Lean Road Map Lean Management Bevezetési Útmutató 2010 Leonardo Group

The Leonardo Way Lean Road Map Lean Management Bevezetési Útmutató 2010 Leonardo Group The Leonardo Way Road Map Management Bevezetési Útmutató 2010 Leonardo Group Bevezetés Köszönöm, hogy letöltötte ezt az anyagot. Edwin Kotter vagyok, a Leonardo Group Kft ügyvezetője. Egyre több vállalat

Részletesebben

KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS

KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS KÉPZÉS TRÉNING WORKSHOP TANÁCSADÁS 2008. autóipar; minıségügy; környezetvédelem; minıségmenedzsment; Six-Sigma; Q-DAS; termelékenység-menedzsment; élelmiszer-biztonság; informatika; szakma - specifikus

Részletesebben

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is.

Köszöntô. Tisztelt Hölgyem/Uram! A mi kiválóságunk egyben vevôink kiválósága is. TANÚSÍTÁS 2 Köszöntô Tisztelt Hölgyem/Uram! Amint azt minden bizonnyal már Ön is tapasztalta, manapság a legtöbb vállalat megköveteli partnereitôl a különféle rendszertanúsítványokat, mint a megfelelô

Részletesebben

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén.

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. Képzés megnevezése: LEAN Menedzsment Koordinátor Jelentkezés Mi a képzés célja és mik az előnyei? A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. A résztvevő

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. 1. Lean eszközök Képzés Napjainkban számos cég próbálkozik a modern japán termelési rendszerek bevezetésével, több-kevesebb sikerrel. Tapasztalataink szerint e kísérletek rendre az embereknél, a dolgozóknál

Részletesebben

A Ratipur Kft. poliuretán-feldolgozással foglalkozik. Hogyan került kapcsolatba ezzel az anyaggal?

A Ratipur Kft. poliuretán-feldolgozással foglalkozik. Hogyan került kapcsolatba ezzel az anyaggal? Ígéretes jövő A Ratipur Kft. poliuretán-feldolgozással foglalkozik. Hogyan került kapcsolatba ezzel az anyaggal? Rajnai Attila: Szinte véletlenül történt, amikor a poliuretánnal megismerkedtem. Egy Opel

Részletesebben

FOLYAMATFEJLESZTÉS ÉS LEAN MENEDZSMENT

FOLYAMATFEJLESZTÉS ÉS LEAN MENEDZSMENT FOLYAMATFEJLESZTÉS ÉS LEAN MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Képzésünk a folyamatfejlesztés és lean menedzsment témakörében kínál rendszerezett tudásanyagot, amelynek segítségével a lean menedzsment bevezetése zökkenőmentesebbé

Részletesebben

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015.

VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS RENDSZERFEJLESZTŐ KFT. 285.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. Szeptember 07. 210.000Ft+ÁFA Hotel Mediterrán 2015. = VEZETÉSI TANÁCSADÓ ÉS Kvalikon tréning kalendárium 2015. II. félévre Tisztelt Partnerünk! Szeretném tájékoztatni a Kvalikon Kft. 2015. II. félévére meghirdetett programjairól. A képzést sikeresen elvégző

Részletesebben

Lean Champion képzés. Leonardo Group Kft. Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett

Lean Champion képzés. Leonardo Group Kft. Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett Lean Champion képzés Leonardo Group Kft Lean a gyakorlatban megvalósítás, elméletek helyett Tartalom Lean alapok Lean Champion célja Lean Champion felépítése, programja Lean Champion időzítése, helyszíne

Részletesebben

Tisztelt Vállalatvezető!

Tisztelt Vállalatvezető! Tisztelt Vállalatvezető! Köszönjük, hogy kérdőívünk kitöltésével hozzájárul igényközpontú szolgáltatásfejlesztésünkhöz, és a térségi gazdaságfejlesztési stratégia alakításához. Jelen kérdőíves felmérésünket

Részletesebben

XXIII. BEST PRACTICE FÓRUM. COCA-COLA HBC Magyarország Kft. 2013. május 10.

XXIII. BEST PRACTICE FÓRUM. COCA-COLA HBC Magyarország Kft. 2013. május 10. XXIII. BEST PRACTICE FÓRUM COCA-COLA HBC Magyarország Kft. 2013. május 10. 2013. május 10-én negyven szakember részvételével került megrendezésre a XXIII. Best Practice Fórum a COCA-COLA HBC Magyarország

Részletesebben

Szervezeti kiválóság. Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező!

Szervezeti kiválóság. Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező! Szervezeti kiválóság Mára a minőség alapkövetelménnyé vált! A szervezeti kiválóság az egyik legfontosabb sikertényező! Szervezeti önértékelés: a szervezet rendszeres, szisztematikus átvilágítása adott

Részletesebben

Az esettanulmányok világa

Az esettanulmányok világa 2016. március 24. LEAN ESeT KONFERENCIA KIADVÁNY Az esettanulmányok világa 2016. TAVASZ ISMÉT AZ ESETTANULMÁNYOKÉ A FŐSZEREP SZAVAZZON OKOSAN! KI LESZ A 2016-OS LEAN ESET KONFERENCIA LEGJOBB ELŐADÓJA?

Részletesebben

VII. LEAN FÓRUM FOLYAMATFEJLESZTÉSI KONFERENCIA

VII. LEAN FÓRUM FOLYAMATFEJLESZTÉSI KONFERENCIA VII. LEAN FÓRUM FOLYAMATFEJLESZTÉSI KONFERENCIA "Hozzuk ki cégünkből a maximumot" 2014. Április 10-11. Idén nagy érdeklődés mellett, több mint 140 szakember részvételével került megrendezésre a Lean Fórum

Részletesebben

XIX. BEST PRACTICE FÓRUM. Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28.

XIX. BEST PRACTICE FÓRUM. Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28. XIX. BEST PRACTICE FÓRUM Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28. 2012. november 28-án több mint 25 szakember részvételével került megrendezésre a XIX. Best Practice Fórum

Részletesebben

Minőségmenedzsment. 1. Minőséggel kapcsolatos alapfogalmak. Minőségmenedzsment - Török Zoltán - 2013. BKF és BKF SZKI

Minőségmenedzsment. 1. Minőséggel kapcsolatos alapfogalmak. Minőségmenedzsment - Török Zoltán - 2013. BKF és BKF SZKI Minőségmenedzsment oktató: Török Zoltán, PMP Minőségmenedzsment 1. Minőséggel kapcsolatos alapfogalmak Bevezetés a tárgyba Mi a minőség? A minőségmenedzsment lényege, főbb tartalmi elemei Török Zoltán,

Részletesebben

FIZETÉSEMELÉS 2013. Készítette: Dara Péter és Kertész Ferenc

FIZETÉSEMELÉS 2013. Készítette: Dara Péter és Kertész Ferenc FIZETÉSEMELÉS 2013 A DEVISE Hungary és a Simconsult együttműködésében készült országos kutatás összefoglaló tanulmánya Az elemzés 386 magyarországi munkáltató adataira épül Készítette: Dara Péter és Kertész

Részletesebben

Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások ellátási lánc integrációjának vizsgálata

Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások ellátási lánc integrációjának vizsgálata Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola Doktori (PhD) értekezés Az élelmiszeripari kis- és középvállalkozások ellátási lánc integrációjának vizsgálata Készítette: Morvai

Részletesebben

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája

WEKERLE TERV. A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája WEKERLE TERV A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Tartalom 1. A Wekerle Terv háttere... 2 2. Célrendszer... 6 2.1. Infrastruktúra összehangolása a Kárpát-medencében... 9 2.2.

Részletesebben

Tanulj meg látni. Az értékfolyamat-térképezés szerepe az értékteremtésben és a veszteség kiküszöbölésében

Tanulj meg látni. Az értékfolyamat-térképezés szerepe az értékteremtésben és a veszteség kiküszöbölésében Tanulj meg látni Az értékfolyamat-térképezés szerepe az értékteremtésben és a veszteség kiküszöbölésében Írta: Mike Rother és John Shook Jim Womack és Dan Jones elôszavával LEI Magyarországi Egyesülete

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Székesfehérvár, Munkácsy Mihály utca 10. 1 MOTTÓNK: Félig sem olyan fontos az, mit tanítunk gyermekeinknek, mint az, hogy tanítjuk. Amit az iskolában tanultunk, annak legnagyobb

Részletesebben

LEAN Menedzsment. Célcsoport

LEAN Menedzsment. Célcsoport LEAN Menedzsment Minden vállalat egyik alapvető célja, hogy fejlessze termékei/szolgáltatásai minőségét, csökkentse, a költségeket növelje versenyképességét. A felvázolt célok elérésének számos eszköze

Részletesebben

Innovatív költségcsökkent menedzsment módszerek az élelmiszeripar fenntartható fejl déséhez SFOOD

Innovatív költségcsökkent menedzsment módszerek az élelmiszeripar fenntartható fejl déséhez SFOOD EU Pályázati program elnevezése/azonosítója: CORNET_7_09_9 Magyarországi pályázat kiíró: Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Projekt vezető/ pályázat nyertes: Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI TANSZÉK

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI TANSZÉK BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI TANSZÉK POLES JÁNOS MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS AZ ÉPÍTŐIPARBAN - 2 0 0 6 - MINŐSÉGIRÁNYÍTÁS AZ ÉPÍTŐIPARBAN JEGYZET T A R T A

Részletesebben

Hatékony létesítménygazdálkodás

Hatékony létesítménygazdálkodás ÜZEMFENNTARTÁSI TEVÉKENYSÉGEK 1.01 1.08 3.19 Hatékony létesítménygazdálkodás Tárgyszavak: létesítménygazdálkodás; szervizszolgáltatás; hatékonyságvizsgálat; üzemfenntartás-szervezés. A nagy értékű tárgyi

Részletesebben

Tantárgyi program Tagozat: Nappali Felsőfokú Szakképzés 2011/2012 II. félév. Kontaktórák száma: Elmélet: 2 Gyakorlat: 2 Összesen 4

Tantárgyi program Tagozat: Nappali Felsőfokú Szakképzés 2011/2012 II. félév. Kontaktórák száma: Elmélet: 2 Gyakorlat: 2 Összesen 4 Tantárgyi program Tagozat: Nappali Felsőfokú Szakképzés 2011/2012 II. félév Tantárgy megnevezése Tantárgy kódja Tantárgy jellege/típusa: Tevékenységmenedzsment TEVM1K0MMEV Elágazás modul Kontaktórák száma:

Részletesebben

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system

INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD. Quality label system INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS TRAINBUD WP4: Deliverable 4.5 Development of voluntary qualification system Quality label system 1 INTELLIGENT ENERGY EUROPE PROGRAMME BUILD UP SKILLS

Részletesebben

Ajánlás az Fktv. 10. (1) aa) pontja szerinti képzési program felépítéséhez KÉPZÉSI PROGRAM

Ajánlás az Fktv. 10. (1) aa) pontja szerinti képzési program felépítéséhez KÉPZÉSI PROGRAM Ajánlás az Fktv. 10. (1) aa) pontja szerinti képzési program felépítéséhez KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program Azonos a KÉRELEMBEN feltüntetett adatokkal 1.1. Megnevezése Vezetői hatékonyság és készségek

Részletesebben

MAGYAR MINŐSÉGHÉT KONFERENCIA

MAGYAR MINŐSÉGHÉT KONFERENCIA MAGYAR MINŐSÉGHÉT KONFERENCIA LEAN módszerek és megoldások az energiahatékonysággal összhangban Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. 2016. MÁJUS 13. Lean filozófia A Lean filozófia lényege, hogy a veszteségek

Részletesebben

GYÁRTÓ VÁLLALAT VEVŐI AUDITJA

GYÁRTÓ VÁLLALAT VEVŐI AUDITJA GYÁRTÓ VÁLLALAT VEVŐI AUDITJA MORAUSZKI Kinga posztgraduális képzésben résztvevő hallgató Debreceni Egyetem, ATC Műszaki Főiskolai Kar Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék 4028 Debrecen, Ótemető

Részletesebben

LEAN DIPLOMAMUNKA. A lean rendszer Mi a kulcsa egy jó kezdésnek? (2011) Sztakhó Nikolett

LEAN DIPLOMAMUNKA. A lean rendszer Mi a kulcsa egy jó kezdésnek? (2011) Sztakhó Nikolett LEAN DIPLOMAMUNKA A lean rendszer Mi a kulcsa egy jó kezdésnek? (2011) Sztakhó Nikolett Témaválasztás Szakmai háttér Gazdaságinformatika B.Sc. Vállalatirányítási rendszerek specializáció Vezetés és szervezés

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával megvalósuló KKC-2008-V-08-08-101 számú projekt B2CR. Piacsek László Zoltán

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium támogatásával megvalósuló KKC-2008-V-08-08-101 számú projekt B2CR. Piacsek László Zoltán Minőségmenedzsment összeállította: Tartalom 1. A minőségügy területei 2. Minőségügyi alapismeretek, alapfogalmak 3. Irányítási rendszerek 4. Minőségirányítási rendszer 5. Önértékelés 1. A minőségügy területei

Részletesebben

Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra

Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra Csak stabil cégek alapozhatnak a beszállítói kapcsolatokra 2011. Április 19. kedd Magyarországon az ipari termelés döntő része nemzetközi vállalatcsoportok magyarországi egységeiben zajlik. A magyar kis-

Részletesebben

Hatékonyságnövelés optimalizálással

Hatékonyságnövelés optimalizálással Hatékonyságnövelés optimalizálással Sok ezer termelő cég spórol meg évente több millió eurót, és több száz óra felesleges munkaidőt, csak azzal, hogy optimalizálják a gyártás, a termelés és a logisztika

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA NŐI SZABÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA NŐI SZABÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA NŐI SZABÓ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2013 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A mesterképzési program a szakképzésről szóló 2011. évi CLVII.

Részletesebben

Lean Transzformáció! > Menedzsment szemináriumok > Lean szakértő és tréner képzés AKADÉMIA PROGRAM MAGYARORSZÁG 2016. Látni. Tanulni. Cselekedni.

Lean Transzformáció! > Menedzsment szemináriumok > Lean szakértő és tréner képzés AKADÉMIA PROGRAM MAGYARORSZÁG 2016. Látni. Tanulni. Cselekedni. AKADÉMIA PROGRAM MAGYARORSZÁG 2016 Lean Transzformáció! Látni. Gyárkapukat nyitunk meg az Ön számára. Tanulni. Lean tudásanyag alkalmazottai fejlődésért. Cselekedni. Megélni. Lean megvalósítási tapasztalat

Részletesebben

Képzések és Workshopok

Képzések és Workshopok Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért! Képzések és ok 2017. évi tematikák Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 130. Tel: 62/431-927, E-mail: tpm@aastadium.hu Több mint

Részletesebben

A HONVÉDELMI CÉLÚ TARTALÉKOK SZEREPE AZ ELLÁTÁSI LÁNCBAN

A HONVÉDELMI CÉLÚ TARTALÉKOK SZEREPE AZ ELLÁTÁSI LÁNCBAN III. Évfolyam 3. szám - 2008. szeptember Báthy Sándor Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem bathy.sandor@zmne.hu A HONVÉDELMI CÉLÚ TARTALÉKOK SZEREPE AZ ELLÁTÁSI LÁNCBAN Absztrakt A cikk témaválasztását

Részletesebben

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás!

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM 1. Lean menedzsment bevezetése 2. Akiknek ajánljuk 3. A képzés felépítése 4. További információk 2 1. Lean menedzsment bevezetése A Lean menedzsment

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÁRPITOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÁRPITOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÁRPITOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2013 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A mesterképzési program a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII.

Részletesebben

Munkavállalói trendek és humán gyakorlatok Magyarországon

Munkavállalói trendek és humán gyakorlatok Magyarországon Munkavállalói trendek és humán gyakorlatok Magyarországon Legjobb Munkahely Felmérés 2011 Bulgária Csehország Lengyelország Magyarország Oroszország Szlovákia Törökország Ukrajna Köszöntő 10 sikeres év

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Brüsszel, 2009.7.13. C(2009)5533 végleges

EURÓPAI BIZOTTSÁG. Brüsszel, 2009.7.13. C(2009)5533 végleges EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2009.7.13. C(2009)5533 végleges Tárgy: N 671/2008. sz. állami támogatás Magyarország LIP Támogatás a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság részére

Részletesebben

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának?

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? Vállalatuk elkötelezte magát a lean menedzsment mellett, de nincs hozzá megfelelı szakemberük? Esetleg túl régóta keresik

Részletesebben

HR HÍRLEVÉL. 2012. Február

HR HÍRLEVÉL. 2012. Február HR HÍRLEVÉL 2012. Február MUNKAÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK RECRUITMENT / OUTSOURCING PÉNZÜGY-SZÁMVITEL CAFETERIA SZOLGÁLTATÁSOK EXPAT SZOLGÁLTATÁSOK Munkaügyi audit Munkaügyi szerviz Munkaügyi tanácsadás Munkaügyi

Részletesebben

Esettanulmány: Hogyan alakítottuk át egy vállalat termelési folyamatait - avagy hogyan lesz a hagyományos batch production Lean?

Esettanulmány: Hogyan alakítottuk át egy vállalat termelési folyamatait - avagy hogyan lesz a hagyományos batch production Lean? Esettanulmány: Hogyan alakítottuk át egy vállalat termelési folyamatait - avagy hogyan lesz a hagyományos batch production Lean? Emerson Process Management Kft. Lean-klub 2015. október 14. Péczely György

Részletesebben

Colori. Alla base dell identitá Eni. Fenntarthatósági jelentés 2015

Colori. Alla base dell identitá Eni. Fenntarthatósági jelentés 2015 Colori Alla base dell identitá Eni Fenntarthatósági jelentés 2015 I. Institutional & Corporate eni - july 2009 Tartalom Az elnök levele 5 Bevezetés a fenntarthatósági jelentésről 7 A tigáz csoport 8 Az

Részletesebben

Projektsikert elősegítő munkakultúra jellemzői és létrehozása

Projektsikert elősegítő munkakultúra jellemzői és létrehozása Projektsikert elősegítő munkakultúra jellemzői és létrehozása dr. Prónay Gábor 12. Projektmenedzsment a Gazdaságban Fórum 2009. április 2. AZ ELŐADÁS CÉLJA Nem lehet a problémákat ugyanazzal a gondolkodással

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika szakirány Értékteremtési folyamatok a logisztikai szolgáltatásban Készítette: Martyin Nikolett Budapest,

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PORGRAM /IMIP/ KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAK- KÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Kaposvár, Baross u. 19. Tantestület jóváhagyásának dátuma: 2007. 12. 12. Fenntartóhoz történt benyújtás

Részletesebben

Lean szemléletű folyamatfejlesztés és reorganizáció a gyakorlatban. Dr. Németh Balázs 2009. November 2.

Lean szemléletű folyamatfejlesztés és reorganizáció a gyakorlatban. Dr. Németh Balázs 2009. November 2. Lean szemléletű folyamatfejlesztés és reorganizáció a gyakorlatban Dr. Németh Balázs 2009. November 2. Válság Egyensúlyvesztés Megfelelő beavatkozás szükséges Kínálat Költségek Erőforrások Rövid lejáratú

Részletesebben

Főbb szolgáltatásaink

Főbb szolgáltatásaink Cégbemutató 2007. Főbb szolgáltatásaink Stratégiai tanácsadás Folyamatmenedzsment tanácsadás (BPM, BPR) Lean Menedzsment és KAIZEN tanácsadás TQM rendszerek kialakítása, EFQM modell Minőségmenedzsment

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata

Gödöllő Város Önkormányzata Gödöllő Város Önkormányzata 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7. (11) fejlesztési elem: A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁNAK ÉS A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK FOLYAMATOS, CIKLIKUS MINŐSÉGFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN NEMZETKÖZILEG

Részletesebben

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat)

PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat) PÓTFELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Alapképzések (nappali, levelező és távoktatási tagozat) Budapest, 2012. július Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK ALAPKÉPZÉS (BA/BSC) NAPPALI TAGOZAT...

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 15. részfeladat Pályázati kiírás 21. területe Partnerek intézményesített bevonása a döntéshozatalba Folyamat leírás Készítette:

Részletesebben

Lakatos Csaba * A FOLYAMATMENEDZSMENT RENDSZER BEVEZETÉSE ÉS A FOLYAMATI SZEMLÉLET ELTERJESZTÉSE A MAGYAR TÁVKÖZLÉSI RÉSZVÉNYTÁRSASÁGNÁL

Lakatos Csaba * A FOLYAMATMENEDZSMENT RENDSZER BEVEZETÉSE ÉS A FOLYAMATI SZEMLÉLET ELTERJESZTÉSE A MAGYAR TÁVKÖZLÉSI RÉSZVÉNYTÁRSASÁGNÁL Lakatos Csaba * A FOLYAMATMENEDZSMENT RENDSZER BEVEZETÉSE ÉS A FOLYAMATI SZEMLÉLET ELTERJESZTÉSE A MAGYAR TÁVKÖZLÉSI RÉSZVÉNYTÁRSASÁGNÁL AZ ÁTALAKULÓ MATÁV Az 1990-ig állami tulajdonú, monopol helyzetű

Részletesebben

Óbudai Egyetem. Ablonczy Balázs. Születési hely, idő: Kazincbarcika, 1973.04.25. Főiskola, MBA. Végzettség: Tudományos fokozat:

Óbudai Egyetem. Ablonczy Balázs. Születési hely, idő: Kazincbarcika, 1973.04.25. Főiskola, MBA. Végzettség: Tudományos fokozat: Név: Ablonczy Balázs Születési hely, idő: Kazincbarcika, 1973.04.25. Főiskola, MBA Munkahelyek: 2009-jelenleg SAP Hungary Kft., Ügyvezető igazgató 2008-2009 Duna Elektronika Kft., Ügyvezető igazgató 2005-2008

Részletesebben

SZAKMAI PREZENTÁCIÓK. 2008. május 27. kedd 18:00-18:50

SZAKMAI PREZENTÁCIÓK. 2008. május 27. kedd 18:00-18:50 SZAKMAI PREZENTÁCIÓK 2008. május 27. kedd 18:00-18:50 I. 5 Cool túra a PIRAMISban! Cool túránk első állomásai megegyeznek a napi HR-es folyamatokkal. Fedezzük fel együtt a PIRAMIS megoldásait együtt egy

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem. Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok. Doktori Iskola

Nyugat-magyarországi Egyetem. Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok. Doktori Iskola Nyugat-magyarországi Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola A KÖRNYEZETI VÁLTOZÁSOK HATÁSA A MARKETINGORIENTÁCIÓRA, A MARKETINGSZERVEZET KIALAKULÁSÁRA, MKÖDÉSÉRE A

Részletesebben

KÖNYVTÁR-INFORMATIKAI KÉPZÉS A KLTE-N

KÖNYVTÁR-INFORMATIKAI KÉPZÉS A KLTE-N KÖNYVTÁR-INFORMATIKAI KÉPZÉS A KLTE-N Boda István, bodai@math.klte.hu Juhász István, pici@math.klte.hu KLTE Matematikai és Informatikai Intézet Abstract The library and information science course in Lajos

Részletesebben

Anyagkezelési és logisztikai folyamatok (MMOG/LE) auditálása

Anyagkezelési és logisztikai folyamatok (MMOG/LE) auditálása Anyagkezelési és logisztikai folyamatok () auditálása Global Materials Management Operations Guideline / Logistics Evaluation AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓI KONFERENCIA Budapest, 2014. február 20. Előadó: Nagy

Részletesebben

a segítségnyújtás az elhelyezkedést, a diszkrimináció elleni küzdelmet és a beilleszkedés stabilitását szolgálja.

a segítségnyújtás az elhelyezkedést, a diszkrimináció elleni küzdelmet és a beilleszkedés stabilitását szolgálja. Bevezető A kilencvenes években komoly szemléletváltás történt Európában a társadalmi hátrányok megítélésében, a segítés céljaiban és formáiban. Az alkalmazkodás helyett egyre inkább a megmaradt képességek

Részletesebben

1.)Tevékenységünk, történetünk:

1.)Tevékenységünk, történetünk: 1.)Tevékenységünk, történetünk: AZ ÉV HR CSAPATA 2008 A Zalakerámia Zrt. tevékenysége fal- és padló-burkolólapok, dekorelemek gyártása, valamint kül- és belföldi forgalmazása, továbbá a saját tulajdonban

Részletesebben

Fogyasztói igényekhez alkalmazkodó gyártási stratégia

Fogyasztói igényekhez alkalmazkodó gyártási stratégia SZERVEZETI FELÉPÍTÉS, SZERVEZÉSI MÓDSZEREK, VIRTUÁLIS VÁLLALATOK Fogyasztói igényekhez alkalmazkodó gyártási stratégia Melyek a fő különbségek a fogyasztói igényekhez alkalmazkodó gyártás és a sorozatgyártás

Részletesebben

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013

A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA 2007-2013 A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM LÉTREHOZÁSA A HEGYHÁTI KISTÉRSÉGBEN C. PROJEKTHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK ELVÉGZÉSE (HIVATKOZÁSI SZÁM: ROP-3. 2. 1.-2004-09-0005/32) A VASI HEGYHÁT FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIÁJA

Részletesebben

Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé

Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé Továbblépés a TQM felıl a LEAN menedzsment bevezetése felé Dr. Németh Balázs 2008. Március 27. Mőködési kiválóság szintjei Best Practice Hibátlan Folyamatok A legjobb gyakorlat Mások által is követésre

Részletesebben

SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI MÓDSZEREK BEMUTATÁSA

SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI MÓDSZEREK BEMUTATÁSA Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi marketing és teljes körű minőségirányítás szak Nappali tagozat Minőségirányítási menedzser szakirány SCORECARD ALAPÚ SZERVEZETIRÁNYÍTÁSI

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata

Hajdúsámson Város Önkormányzata Hajdúsámson Város Önkormányzata (11) fejlesztési elem: A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK NYÚJTÁSÁNAK ÉS A SZERVEZET MŰKÖDÉSÉNEK FOLYAMATOS, CIKLIKUS MINŐSÉGFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT MINŐSÉG- MENEDZSMENT

Részletesebben

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola

EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS. TESSEDIKKEL A XXI. SZÁZADBA Második Esély Népfőiskola A mi szerepünk alig több rendezésnél, rendszerezésnél, adminisztrálásnál és az erők helyes ökonómiájának érvényesítésénél. (Karácsony Sándor:Új Szántás, 1948) EZERARCÚ NÉPFŐISKOLA FELNŐTTKÉPZÉSI TANÁCSKOZÁS

Részletesebben

TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS BESZERZÉSI FELTÉTELEK. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15.

TELENOR MAGYARORSZÁG ZRT. ÁLTALÁNOS BESZERZÉSI FELTÉTELEK. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15. Első kibocsátás dátuma: 2014. május 15. Első hatálybalépés: 2014. május 15. Módosítás időpontja Módosítás készítője Módosítások összefoglalója Módosítás hatályba lépése 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1.

Részletesebben

A változást támogató pénzügyek UNIT4 Coda Financials

A változást támogató pénzügyek UNIT4 Coda Financials A változást támogató pénzügyek UNIT4 Coda Financials Változáskövető Best-of-class pénzügyi menedzsment 2 UNIT4 Coda Financials Változáskövető Best-of-class pénzügyi menedzsment UNIT4 CODA változáskövető

Részletesebben

Hogyan lesz a karbantartás a vállalati célok elérésének kulcseleme? A háromdimenziós projektekről

Hogyan lesz a karbantartás a vállalati célok elérésének kulcseleme? A háromdimenziós projektekről Hogyan lesz a karbantartás a vállalati célok elérésének kulcseleme? A háromdimenziós projektekről dr. Péczely György, Ügyvezető igazgató A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. dr. Péczely György

Részletesebben

A lean menedzsment eszközei

A lean menedzsment eszközei A lean menedzsment eszközei Hozhat-e újat a lean menedzsment a TQM-hez képest? Jenei István együttműködő partnere Az előadás fő üzenetei A lean menedzsment (LM) is egy minőség- irányultságú menedzsmentrendszer

Részletesebben

A Kaizen menedzsment rendszer

A Kaizen menedzsment rendszer Lean Fórum Termelékenységi Konferencia 2008. április 09-10. Elıadó: Bessenyey Balázs Country Manager Kaizen Institute Hungary = KAI = change változás = ZEN = for the better jobb irányába = KAIZEN = continuous

Részletesebben

FOLYAMATMÉRNÖK FRÖCCSÖNTÉSI TERÜLETRE

FOLYAMATMÉRNÖK FRÖCCSÖNTÉSI TERÜLETRE A Delphi Connection Systems Hungary Kft. autóipari csatlakozókat gyártó vállalat. A termelést Tatabányán 2000 januárjában indítottuk be és folyamatos fejlesztések révén jelenleg az ipari park egyik legnagyobb

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2013 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A mesterképzési program a szakképzésről szóló

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 2015. Dunaújváros 2. kiadás 0. módosítás 2 (31). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa a Foglalkoztatási követelményrendszer 1. sz. mellékleteként a 23-2006./2007. sz. (2006. 12.12.)

Részletesebben

Beszámoló a magyarországi Jövőképalkotó Műhelymunkáról. 2016. január 9., Budapest

Beszámoló a magyarországi Jövőképalkotó Műhelymunkáról. 2016. január 9., Budapest Beszámoló a magyarországi Jövőképalkotó Műhelymunkáról 2016. január 9., Budapest Összefoglaló Az alábbiakban a Magyarországon, Budapesten (Paulay Ede u. 7.), a szervezésében 2016. január 9-én, 9.00 és

Részletesebben

Munkaerő-piaci szükséglet- és helyzetfeltárás a Baktalórántházai kistérségben

Munkaerő-piaci szükséglet- és helyzetfeltárás a Baktalórántházai kistérségben Munkaerő-piaci szükséglet- és helyzetfeltárás a Baktalórántházai kistérségben Zárótanulmány Készült a Revita Alapítvány kutatóműhelyében Debrecen, 2010. január 11. TARTALOM I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...4

Részletesebben

LEAN FÓRUM. Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában. Dr. Németh Balázs Január 23.

LEAN FÓRUM. Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában. Dr. Németh Balázs Január 23. LEAN FÓRUM Eredmények Gyakorlatok Feltételek összefüggései a Lean Menedzsment alkalmazásában Dr. Németh Balázs 2007. Január 23. Témák Az egyes témák áttekintésének menete: Best Practice Lean menedzsment

Részletesebben

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT!

V. ORSZÁGOS NAGYKERESKEDŐI ÉS GYÁRTÓI KONFERENCIA EGY NAPOS EDZŐTÁBOR, AMELY UTÁN CÉGE VERESENYTÁRSAI ELŐTT FOGJA ÁTSZAKÍTANI A CÉLSZALAGOT! Mutassa be cégét és termékeit 450 1 fejlett cég ügyvezetőjének és vezetőinek az ország legnagyobb, gyártókra és nagykereskedőkre szabott konferenciáján Legyen Ön is az V. Országos Nagykereskedői és Gyártói

Részletesebben

Munkahelykeresés. Önéletrajz és állásinterjú 12. ÉVFOLYAM. Felkészülés a felnőtt szerepekre. A modul szerzõje: Simon Gabriella SZKB_212_04

Munkahelykeresés. Önéletrajz és állásinterjú 12. ÉVFOLYAM. Felkészülés a felnőtt szerepekre. A modul szerzõje: Simon Gabriella SZKB_212_04 SZKB_212_04 Felkészülés a felnőtt szerepekre Munkahelykeresés Önéletrajz és állásinterjú A modul szerzõje: Simon Gabriella SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 12. ÉVFOLYAM 66 Szociális, életviteli

Részletesebben

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A Tel: 96/242-611 96/241-088 Fax: 96/ 241-088 E-mail: postmaster@kiralytoovoda.t-online.hu Beszámolót készítette: Boros Imréné intézményvezető

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA CIPŐKÉSZÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA CIPŐKÉSZÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA CIPŐKÉSZÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2014 Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Telefon: +36 (1) 457-5401 E-mail: dolgozvatanulj@mkik.hu

Részletesebben

Intézményi Önértékelés

Intézményi Önértékelés Intézményi Önértékelés Pedagógus, vezető, Intézmény elvárások Belső Ellenőrzési Csoport 2015. szeptember 30. Készítette: BECS és Erdei Gyula igazgató Kompetencia A pedagógusra vonatkozó intézményi elvárásrendszer

Részletesebben

Benchmarking Klub Tájékoztató 2015. Dr. Németh Balázs Kvalikon

Benchmarking Klub Tájékoztató 2015. Dr. Németh Balázs Kvalikon Benchmarking Klub Tájékoztató 2015. Dr. Németh Balázs Kvalikon A Benchmarking Klub Egy 2002-ben indított kezdeményezés Ami az Autóipari Benchmarking Klub megalapításával indult Közép-Európában egyedülálló

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA VENDÉGLÁTÁSSZERVEZŐ-VENDÉGLŐS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2013 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A mesterképzési program a szakképzésről

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE A KÁLOZI SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ÉS HELYI TANTERVE 2013. AUGUSZTUS 30. Készítette: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) alapján a Kálozi Szent István Általános

Részletesebben

Doktori Ertekez es J osvai J anos Sz echenyi Istv an Egyetem, M uszaki Tudom anyi Kar 2012

Doktori Ertekez es J osvai J anos Sz echenyi Istv an Egyetem, M uszaki Tudom anyi Kar 2012 Doktori Értekezés Jósvai János Széchenyi István Egyetem, Műszaki Tudományi Kar 2012 Jósvai János Proaktív termelésütemezési, logisztikai módszerek és ipari alkalmazásaik doktori értekezés Témavezetők:

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. www.pwc.com/hu Átláthatósági jelentés a 2015. június 30-án végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés...3 2. Jogi felépítés, tulajdonosi struktúra és a hálózat

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE W O b D H BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁYNYZAT JEGYZŐJE Tárgy: Budapest XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezeti Stratégiája 2011-2014 Tisztelt Képviselő-testület! A hazai önkormányzatok

Részletesebben