Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tárgy: Beszámoló az önkormányzat 2009. évi háromnegyedéves gazdálkodásáról"

Átírás

1 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fİ U. 12. Tel: (89) Fax: (89) E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület novemberi ülésére Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról Elıadó: Dr. Kovács Zoltán polgármester

2 2 Tisztelt Képviselıtestület! Az önkormányzat évi költségvetésének fıösszegét a Képviselıtestület a 4/2009.(II.2) rendeletében EFt-ban állapította meg. Az eredeti egy alkalommal került módosításra - a 9/2009.(VI.30.) rendelettel -, melynek során a fıösszeg EFt-ra emelkedett. A módosított hoz viszonyítva a bevételek 80,5 %-os, a kiadások 62,1 %-os teljesítést mutatnak. A költségvetés fıösszegének, bevételeinek és kiadásainak I-III. negyedévi alakulása EFt-ban Költségvetés eredeti a Költségvetés módosított a Bevételek teljesítése Kiadások teljesítése A bevételi ok és teljesítések alakulását az 1. sz. melléklet, a kiadásokat a 2. sz. melléklet, a bevételi és kiadási ok felhasználási ütemtervét és teljesítését a 3. sz. melléklet a helyi kisebbségi önkormányzatok kiadásainak és bevételeinek alakulását a 4. sz. melléklet tartalmazza. BEVÉTELEK Az intézményi mőködési bevételek 89,9 %-os, a felhalmozási és tıkejellegő bevételek az önkormányzat pénzügyi befektetések bevételei kivételével 107,8 %-os, a támogatásértékő mőködési bevételek 75,8 %-os, a véglegesen átvett pénzeszközök 59,2 %-os, a támogatási kölcsönök visszatérülése 75,2 %-os, az elızı évi pénzmaradvány igénybevétele 97,6 %-os teljesítést mutat. Az intézmények részére az éves költségvetési támogatás 62,7 %-a került kiutalásra. A helyi adók, a gépjármőadó, a bírságok és pótlékok körében a bevételek teljesítése a tervezett ok alatt maradt. Az átengedett központi adók - a gépjármőadó kivételével -, a normatív támogatás, a központosított ok bevétele, a normatív kötött felhasználású támogatások a pénzellátási elıírásoknak megfelelıen alakultak. A címzett támogatások igénybevétele, az önkormányzat felhalmozási célú pénzeszköz átvétele, az önkormányzat fejlesztési célú támogatása a vonatkozó fejlesztési célú feladatok kiadási ütemével összefüggıen a számlára érkezett teljesítést mutatja.

3 3 Az önkormányzat pénzügyi befektetési bevétele - amely a kötvénykibocsátásból származó bevételbıl történı felhasználást jelent és fejlesztési célú forrásként került tervezésre az értékpapír beváltása miatt többlet teljesítést mutat. A jobb kondíciókat figyelembe véve a pénzeszköz betétként került lekötésre. A felhalmozási célú hitel tervezett bevétele terhére nem került lehívásra pénzeszköz. Mőködési célú hitel állománnyal szeptember 30-án nem rendelkezett az önkormányzat, amely a pénzügyi egyensúly biztosítása érdekében került igénybevételre a keret-összegen belül. A évi tervezett bevételek várható alakulása az év végéig: a központi költségvetésbıl származó támogatások bevételei az elıirányzott szinten teljesülhetnek, a felhalmozási és tıkejellegő bevételek körében a tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítésének bevétele a tervezett szinten alakul, a pénzügyi befektetések bevételeinek többletteljesítése tartalmazza a kötvénykibocsátásból származó maradvány fedezetét is, a fejlesztési célú feladatokhoz kötött támogatások, hitel felvétele és átvett pénzeszközök az önkormányzat pénzügyi befektetés bevétele a feladatok kiadásaihoz arányosan alakulnak, a helyi adó bevételek teljesítése összességében nem érik el a tervezett ot, az intézményi bevételek elıirányzott szinten történı teljesülése várható, azonban az OEP finanszírozás miatt e területen a pénzügyi egyensúlyi problémák továbbra is fennmaradnak, a évi ok a tárgyévi feladatok módosulása miatt a IV. negyedévben változnak. A évi bevételi elmaradásokat a kiadások és a hitel visszafizetés ütemének módosításával szükséges ellentételezni a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében. KIADÁSOK Mőködési célú kiadások Az intézményi kiadások körében összességében 69,8 %-os teljesítés állapítható meg, ezen belül a személyi juttatások 71,6 %, a munkaadókat terhelı járulékok 70,4 %-os, a dologi kiadások 73,1 %-os, felhasználást mutatnak. A költségvetési engedélyezett létszámkeret kihasználása 98,2 %-os. A mőködtetést áttekintve megállapítható, hogy: - az infláció emelkedése az intézményi gazdálkodásban az alapfeladatoktól vont el fedezetet, - a pályázati pénzeszközök igénybevételével többletfeladatok ellátására nyílt lehetıség, - a kórház szigorú létszám és költséggazdálkodása, a pénzügyi egyensúly helyreállítása érdekében tett intézkedések tárgyévi hatása nem tudta ellentételezni az OEP finanszírozásból eredı hiányt.

4 4 Összességében megállapítható, hogy a központi költségvetési támogatások csökkenése miatti intézményi feladat ellátás átalakítása, a létszám racionalizáció végrehajtása mellett egyes területeken már csak az elégséges szintő intézményi ellátás volt biztosítható. A kórház által ellátott egészségügyi feladatok OEP finanszírozása tovább csökkent, amely az intézmény mőködését veszélyezteti. Fejlesztési célú kiadások Áthúzódó, elızetes kötelezettségvállalás - Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás által meghatározott ütemben történik Pápa Város Önkormányzatát terhelı önrész teljesítése. - Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás és a megszőnı szilárd hulladék lerakó pályázati saját forrását tartalmazza az. - A Tarczy Lajos Általános Iskola rekonstrukciója címzett támogatással megvalósult évben a pénzügyi teljesítés húzódott csak át. - PIP közmő útépítés saját forrás megnevezéső feladat fedezetet nyújt a betelepülı cégekhez szükséges infrastruktúra megvalósítására. Lehetıségeknek megfelelıen ezen forrás terhére pályázatok kerülnek benyújtásra. - Kastély felújítás: önkormányzatunk, mint beruházó EFt támogatást nyert el az un. norvég alap pályázaton. A két év alatt megvalósítható fejlesztés keretében a kiemelt múzeumi terek és a hozzákapcsolódó gépészeti és főtési rendszer is felújításra kerül. A pályázaton elnyert támogatás pénzügyi konstrukciója, mőszaki tartalmának egyeztetése lezárult. Támogatási szerzıdés megkötése folyamatban van. Kivitelezési munkák évben kezdıdnek. - A tőzoltóság eszköz beszerzés saját forrás megnevezéső feladat a központi beszerzéssel megvalósuló gépjármő saját forrását tartalmazza. - Ady sétány, Gróf út kerékpárút építés: évben a feladat megvalósult, pénzügyi teljesítés húzódott át évre. Ugyanez vonatkozik az Ötödik utca rekonstrukció I. ütemére, illetve Jeges utca útépítésre. - Pápa-Tapolcafı kerékpárút: évben a kerékpárút építése megvalósult. Pénzügyi kifizetés húzódott át évre. - Közvilágítás Pápa város területén: az elızı évek gyakorlatának megfelelıen tovább folytatjuk a közvilágítási fejlesztési munkákat. - Cinca sor útépítés a szükséges közmővekkel az elkészült tervek alapján IV. negyedévben valósult meg. Pénzügyi teljesítés és kiegészítı munkák húzódtak át évre.

5 5 - Városi szennyvízcsatorna: IV. negyedévben valósul meg a kivitelezés. - Pápa, Fı utca számú épület tervezés, mőemlék kutatás, belváros rekonstrukció saját forrás, Munkácsy Mihály Általános Iskola rekonstrukció, Weöres Sándor Általános Iskola akadálymentesítés, Bóbita bölcsıde infrastrukturális fejlesztés és saját forrás, Barát u. 11. épület rekonstrukció feladatok kapcsán a KDOP-hoz benyújtott pályázatok saját forrását biztosítják az ok. - Óvodák rekonstrukciója feladat: a KDOP-nál elnyert pályázat megvalósításához biztosítja a fedezetet. A kivitelezési munkák októberében befejezıdtek. - Multimédiás táblák csatlakozásainak kialakítása: az önkormányzat évben sikeresen pályázott iskolafejlesztési pályázaton a multimédiás táblák beszerzésére. A pályázatot elnyertük, ennek megfelelıen az intézményekben a berendezések csatlakozásaihoz szükséges kiépítéseket tartalmazza az. - Panel pályázatok önkormányzati támogatása: évben a panel program keretében 3 épület nyerte el a támogatást a benyújtott pályázaton. Az ezen épületek kivitelezéséhez szükséges önkormányzati hozzájárulást tartalmazza. Kivitelezési munkák az elsı félévben befejezıdtek. - Polgármesteri Hivatal szervezeti fejlesztése: évben benyújtott pályázaton önkormányzatunk eredményesen szerepelt, ennek megfelelıen a hivatal fejlesztésére használhatja fel az ban szereplı támogatást. - Korvin utca parkoló-körforgalom tervezése: a stratégiai programnak megfelelıen megtervezésre kerül a Fı tér lezárásához szükséges győjtıút és a hozzá tartozó csomópontok. - Orvosi rendelık felújítása, akadálymentesítése: az ból tovább folytatódott az orvosi rendelık kapcsán megkezdett felújítási munka. A Vajda ltp-i orvosi rendelı felújításával a évi program lezárult. - Huszár ltp. csapadékvíz-elvezetési rendszer felújítása II. ütem: az pénzügyileg húzódott át évre. - Pápa-Kéttornyúlak járdaépítés, gyaloghíddal a temetıhöz: a járdaépítési munkák évben megvalósultak, elsı félévében a hídépítési munkák elkészültek. - Termálfürdı alaptıke emelés: a hosszú távú terveknek megfelelıen évben került betervezésre a szükséges alaptıke emelés. - Tókert utca - Szabadság utca - Gróf út útépítés tervezése: a városi stratégiai programnak megfelelıen készültek el ezen útszakasz tervei. - Szabó D. utca útépítés tervezése: a hulladék lerakó megfelelı szintő megközelítése érdekében megtervezésre kerül a meglévı aszfalt burkolatú útpálya, valamint az ezt elkerülı utat összekötı szakasz tervei.

6 6 - Várkert utca (Gyıri út Gróf út) Vajda ltp. kerékpárút tervezés: a évben megkezdett tervezési munkák elsı félévében fejezıdtek be. - Türr István Gimnázium és Kollégium Komáromi utcai épületének felújítási munkálatai: évre csak pénzügyi teljesítés húzódott át. - Intézmények vagyonvédelmi, tőzvédelmi rendszerének felújítása SAC/C-17: évben az érintett intézmények biztonsági rendszere került korszerősítésre. Új feladatok - Alsóvárosi temetı burkolatépítés, csapadékvíz-elvezetés: a megkezdett burkolatépítési munkák tovább folytatódtak októberében szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni a Szabó E. utcai kijáratokat. - Játszóterek építése, felújítása: a Tapolcafıi új játszótér III. negyedévben elkészült. - Polgármesteri Hivatal nyílászáró csere: a 2008-ban megkezdett munkálatok tovább folytatódtak, augusztus hónapban a kivitelezési munkák befejezıdtek. - Nátus konyha nyílászáró csere I. ütem: a 80-as évek közepén kialakított étteremkonyha nyílászárói hagyományos szerkezetőek, a fokozott igénybevétel miatt cseréjük elengedhetetlen volt augusztus hónapban a kivitelezési munkák befejezıdtek. - Jókai u. 37. tetıfelújítás SAC/C-17: évben a két tanítási nyelvő iskola átépítése, belsı átalakítása megtörtént. A felújítási munkák lezárásaként az elöregedett tetıfelület és az udvari homlokzat felújítása történt meg. A kivitelezési munkák augusztus hónapban lezárultak. - Munkás Kapossy L. utca csapadékvíz-elvezetés: az elmúlt években nagy hangsúlyt kapott a felszíni vízelvezetı rendszerek karbantartása, felújítása, ennek folytatásaként valósult meg a feladat. - Pápa-Tapolcafı Attyai utca útépítés, Ötödik utca útfelújítás, Aradi utca útfelújítás saját forrás kapcsán önkormányzatunk sikeresen pályázott a TEUT pályázaton. Az ok fedezetet nyújtanak a feladatok megvalósításához szükséges saját forrásra. Közbeszerzési eljárás lefolytatását követıen november 30-ig valósulnak meg a kivitelezési munkák. - Járdaépítések vonatkozásában a TEKI pályázaton sikeresen vett részt az önkormányzat, így támogatással valósulhatnak meg a Rohonczy utca, Erkel utca, Vaszari út, Fecske utca járdaépítések. Közbeszerzési eljárás lefolytatását követıen november 30-ig készülnek el a kivitelezési munkák.

7 7 - Jókai u. 37. elıtt csapadékvíz-elvezetés: augusztus végére az iskola elıtti közterület rendezés, mozgássérült parkoló, új gyalogátkelı hely került kialakításra, mellyel egyben megoldódott az épület csapadékvíz-elvezetési problémája. - Második utca, Hatodik utca, Szövetkezet utca, Téglagyári út környéke, Fecske utca, Negyedik utca, Rét utca, Tarczy utca járdaépítések ai fedezetet nyújtanak a közbeszerzési eljárást követı kivitelezési munkákra. A feladatok november 30- ig megvalósulnak. - Csillag utca sportpálya kerítés, parképítés: az elmúlt években megvalósult a sportpálya, ehhez tartozó labdafogó háló építése. A környezetrendezési munkák és a terület megfelelı szintő lezárása az elsı félévben megtörtént, pénzügyi kifizetés húzódik át a második félévre. - Vajda ltp. közterület kialakítása: A Vajda ltp. orvosi rendelıhöz egy nagy területő zöldfelület tartozott, melynek karbantartása, kihasználtsága nem volt megfelelı. Az fedezetet nyújtott a terület közterületté alakítására. A kivitelezési munkák szeptember hónapban lezárultak. - Nátus étterem udvar felújítása: az étterem megközelítése a felújítás alatt lévı épületegység kapualján keresztül történik. A biztonságos megközelítés érdekében készült el az épület felújításhoz illeszkedı térburkolat augusztusában. - Tapolcafı árokfelújítás: a Park utca árokburkolata bedılt, funkcióját nem tudja ellátni. Az ból az árok felújítása az I. félévben elkészült. - Kéttornyúlak ravatalozó elıtti búcsúztató felújítása: nyitott épületbıvítéssel valósul meg. A kivitelezési munkák október hónapban fejezıdtek be. - Bezerédi utca csapadékvíz-elvezetés: az utca csapadékvíz-elvezetése az elsı félévben megvalósult, pénzügyi tejesítése a második félévben realizálódott. - Liszt F. u. útburkolat felújítás: az elmúlt évek csatornaépítési munkáit követıen a Felsıváros utcái új útburkolatot kaptak. Ezen utca a programból kimaradt, mivel szennyvízcsatornát, vagy egyéb közmővet nem kellett megvalósítani. A rossz állapotú burkolat miatt terveztük az utca felújítását. A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után valósulnak meg. - Tompa M. u. csapadékvíz-elvezetés: az terhére megoldottuk a Tompa M. utca csapadékvíz-elvezetési problémát. - Huszár ltp. csapadékvíz-elvezetı rendszer és útfelújítás III. ütem: évben is tovább folytatódott a Huszár ltp. átfogó környezetrendezése. - Tókert u. Szabadság u. Gróf út fejlesztése győjtıúttá: az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Belváros rekonstrukció megvalósításához szükséges útszakasz teljes átépítésére. A pályázat elbírálása IV. negyedévben várható. Jelenleg közmő átépítési munkák folynak.

8 8 - Margaréta u. útépítés: a feladat megvalósításával a nagy forgalmú utak megfelelı szilárd burkolatot kapnak, így a Bocsor ltp. környékén javulnak a közlekedési feltételek. - Korona u. Korvin u. körforgalom építés, szélesítés, parkoló építés, Korvin u évi kezdettel fedezetet nyújt a tehermentesítı út kialakítására. - Vajda ltp. murvás parkoló: az elmúlt években elkészült murvás parkoló november hónapban aszfalt burkolatot kap. - Várkert rekonstrukció folytatás: az elmúlt években megkezdett program folytatásaként új közterületi bútorok kerültek elhelyezésre. - Árok utca, Csáky L. u., Egressy B. u. burkolat felújítás rekonstrukció: fedezetet nyújt az elöregedett belsı fıközlekedési útvonalak burkolat felújítására. Közbeszerzési eljárást követıen kerülnek megvalósításra a feladatok. - Borsosgyır járda felújítás: a városrészben a temetı megközelítéséhez szilárd burkolat került kialakításra október hónapban. - Szabó D. u. útfelújítás I. ütem: a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása, illetve a hulladéklerakó megfelelı szintő megközelíthetısége érdekében az útburkolat felújításra szorul, melyet szakaszosan végzünk el. - Türr István Gimnázium és Kollégium sportpálya építés: a kollégiumban élı diákok szabadidıs tevékenysége érdekében aszfaltos pályát építünk az épület szomszédságában lévı közterületen. A közbeszerzési eljárást követıen október hónapban megvalósult. - Petıfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola vagyonvédelmi rendszer átépítése: a SAC/C17-es programhoz kapcsolódóan a középiskolában kiépítésre került a komplett épületfelügyeleti rendszer. - Tapolcafıi út járdaépítés: várhatóan évben valósul meg. - Tarczy csapadékvíz-elvezetés, Tangazdaság csapadékvíz-elvezetés feladatok II. félévében valósultak meg. - Barát u. 4-, Árok u. 5. épületek rekonstrukciója: fedezetet nyújt az elnyert pályázat megvalósítására. - Sportcsarnok hangtechnikai rendszer felújítása: az ból a létesítmény hangosítási berendezései kerültek beépítésre. - Pápa, kerékpárút hálózat fejlesztése saját forrás: a lehetıségeknek megfelelıen július hónapban benyújtásra került a városi kerékpárút hálózat fejlesztési pályázat. - Buszmegálló kerítés létesítése Ötödik u.: lakossági igénynek megfelelıen az Ötödik utca Aradi utca keresztezıdésben buszmegálló épület került kialakításra.

9

10 Bevételi ok és teljesítései III.negyedév (EFt-ban) 1.sz. melléklet 1.oldal Kiemelt száma, megnevezése Cím, csoport száma,megnevezése 1. Mőködési bevételek 3. Felhalmozási és tıkejellegő bevételek 4. Támogatásértékő bevétel 5. Véglegesen átvett pénzeszközök 8. Pénzforgalom nélküli bevételek Támogatási kölcsönök visszatérülése, igénybevétele, 4.1. Támogatásértékő mőködési bevételek 4.2.Támogatásértékő felhalmozási bevételek 3.1. Tárgyi eszközök, immateriális 5.1. Mőködési célú pe.átvétel Felhalmozási célú pe.átvétel értékpapírok kibocsátásának 8.1. Elızı évi pénzmaradvány 1.1. Intézményi mőködési bevételek 3.3. Pénzügyi befektetések bevételei javak értékesítése államháztart.kívülrıl államháztart.kívülrıl bevétele igénybevétele OEP-tıl átvett pénzeszköz Egyéb pénzeszköz átvétel OEP-tıl átvett pénzeszköz Egyéb pénzeszköz átvétel Bevételi összesen 1.Közokt.és Közmőv.Int.GAESZ GAESZ Városi Óvodák Erkel F.Ált.Isk. és Egységes Ped.Szakszolg Munkácsy M.Általános Iskola Tarczy L.Általános Iskola Weöres S.Általános Iskola Pápai Gazdasági Szakképzı Iskola Pápai Szakképzés-szervezési Társulás J.M.Városi Könyvtár J.M.Mővelıdési Központ Városi Televízió Városi Sportcsarnok Városgondnokság Egyesített Szociális Intézmény Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Int Bóbita Bölcsöde Fenyveserdı Bölcsıde Napsugár Bölcsöde Gr.Esterházy Kórház és Rend Tőzoltóság Polgármesteri Hivatal Összesen

11 Polgármesteri Hivatal bevételi a és teljesítése III.negyedév (EFt-ban) 1.sz. melléklet 2. oldal Kiemelt száma, megnevezése 1. Mőködési bevételek 3. Felhalmozási és tıkejellegő bevételek 4. Támogatásértékő bevétel 5. Véglegesen átvett pénzeszközök 8. Pénzforgalom nélküli bevételek Cím, csoport száma,megnevezése 3.1. Tárgyi eszközök, immateriális 1.1. Intézményi mőködési bevételek 3.3. Pénzügyi befektetések bevételei javak értékesítése 4.1. Támogatásértékő mőködési bevételek OEP-tıl átvett pénzeszköz Egyéb pénzeszköz átvétel 4.2.Támogatásértékő felhalmozási bevételek OEP-tıl átvett pénzeszköz Egyéb pénzeszköz átvétel 5.1. Mőködési célú pe.átvétel államháztart.kívülrıl Támogatási kölcsönök visszatérülése, igénybevétele, Felhalmozási célú pe.átvétel értékpapírok kibocsátásának bevétele államháztart.kívülrıl 8.1. Elızı évi pénzmaradvány igénybevétele Bevételi összesen 1.Építés és településfejlesztés Elsı lakáshozjut tám Rendsz.gyerm.véd.t Rendk.gyerm.véd.tám Lakásfenntart.tám Közmőv.és okt.felad Ig.tev.önk Ig.tev.PH Polgári véd Mezıg.felad Vagyonkez.,privat Idegenforg.felad Társadalmi szerv.tám Vállalkozási Központ Pápai Ipartestület tám Alapítványi támogatások Egyházak támogatása Bakony Volán Zrt.támogat Lombard-Pápa FC tám Civil pályázatok támogatása Pápai Rendırkapitányság támogat Pápa Városi Polgárırség támogat Ifjúsági és Sport Biz.a Intézményi pályázatok támogatás Cigány Kisebbségi Önk Német Kisebbségi Önk Örmény Kisebbségi Önk Tám.kölcs.,visszatérülése Pénzmaradvány ig.vétel Államháztart.belüli pe.elsz Általános forg.adó elsz Közcélú és közhasznú fogl Normatív áll.hozzájár.közp.kv.tám EP választások Közmőfejlesztési hozzájárulás Nyári szociális gyermekétkeztetés ÖSSZESEN

12 Az önkormányzat III. negyedévi összesített bevételi a és teljesítése (EFt-ban) 1.sz. melléklet 3. oldal Cím,alcím Száma Kiemelt, jogcím száma, megnevezése 2009.évi Mőködési bevételek 1.1.Intézményi mőködési bevételek Önkormányzatok sajátos mőködési bevételei Helyi adók Építményadó Magánszemélyek kommunális adója Idegenforgalmi adó tartózkodás után Iparőzési adó Átengedett központi adók SZJA helyben maradó része SZJA jövedelemkülönbség mérséklése Gépjármőadó Termıföld bérbeadásból származó jöv.adó Bírságok,pótlékok és egyéb sajátos bevételek Pótlékok, bírságok /adó/ Bírságok Talajterhelési díj Támogatások 2.1.Önkormányzatok költségvetési támogatása Normatív hozzájárulások Központosított ok Normatív kötött felhasználású támogatások Fejlesztési célú támogatások Címzett támogatások Felhalmozási és tıkejellegő bevételek 3.1.Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tıkebevét Önkormányzati lakások értékesítése Pénzügyi befektetések bevételei Pénzügyi befektetések bevételei Önkormányzat pénzügyi befektetési bevételei Támogatásértékő bevétel 4.1.Támogatásértékő mőködési bevételek OEP-tıl átvett pénzeszköz Egyéb pénzeszköz átvétel Támogatásértékő felhalmozási bevételek OEP-tıl átvett pénzeszkoz Egyéb pénzeszköz átvétel intézményi Önkormányzat felhalm.célú pénzeszk.átvétel Véglegesen átvett pénzeszközök 5.1.Mőködési célú pénzeszköz átvtétel államháztartáson kívülrıl Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülrıl Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülrıl intézm Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülrıl önkorm Támogatási kölcsönök visszatérülése,igénybevétele, értékpapírok kibocsátásnak bevétele Hitelek 7.1.Mőködési célú hitel felvétele Felhalmozási célú hitel felvétele évi felhalmozási célú hitel felvétele Pénzforgalom nélküli bevételek 8.1.Elızı évi pénzmaradvány igénybevétele Bevételek mindösszesen

13 Kiadási ok és létszámkeret III.negyedévi teljesítései (EFt-ban) 2. sz. melléklet 1. oldal Cím,alcím száma,megnevezése 1. Személyi juttatások 2.Munkaadókat terhelı járulékok 3.Dologi kiadások 4.Ellátottak juttatatásai Kiemelt száma, megnevezése 5.Speciális célú támogatások Felújítások 7.Beruházások 8.Egyéb felhalmozási támogat. 9.Kiadások összesen 10.Költségvetési támogatások Költégvetési létszámkeret /fı/ 1.KKI GAESZ GAESZ Városi Óvodák Erkel F.Ált.Isk. és Egységes Ped.Szakszolg Munkácsy M.Általános Iskola Tarczy L.Általános Iskola Weöres S.Általános Iskola Pápai Gazdasági Szakképzı Iskola Pápai Szakképzés-szervezési Társulás J.M.Városi Könyvtár J.M.Mővelıdési Központ Városi Televízió Városi Sportcsarnok Városgondnokság Egyesített Szociális Intézmény Szociális Intézmény Egészségügyi Alapellátási Intézet Bóbita Bölcsıde Fenyveserdı Bölcsıde Napsugár Bölcsıde Gr.Esterházy Kórház és Rendelıint Tőzoltóság Polgármesteri Hivatal Összesen

14 Polgármesteri Hivatal kiadási ok és teljesítései III.negyedév (EFt-ban) 2. sz. melléklet 2. oldal Cím, csoport száma,megnevezése 1. Személyi juttatások 2.Munkaadókat terhelı járulékok 3.Dologi kiadások 4.Ellátottak juttatatásai elıirányz. Teljesít. Kiemelt száma, megnevezése 5.Speciális célú támogatások Felújítások 7.Beruházások 8.Egyéb felhalmozási támogat. 9.Kiadások összesen 10.Költségvetési támogatások 1.Építés és településfejlesztés Elsı lakáshozjut tám Rendsz.gyerm.véd.t Rendk.gyerm.véd.tám Lakásfenntart.tám Közmőv.és okt.felad Ig.tev.önk Ig.tev.PH Polgári véd Mezıg.felad Vagyonkez.,privat Idegenforg.felad Társadalmi szerv.tám Vállalkozási Központ Pápai Ipartestület tám Alapítványi támogatások Egyházak támogatása Bakony Volán Zrt.támogat Lombard-Pápa FC tám Civil pályázatok támogatása Pápai Rendırkapitányság támogat Pápa Városi Polgárırség támogat Ifjúsági és Sport Biz.a Intézményi pályázatok támogatás Cigány Kisebbségi Önk Német Kisebbségi Önk Örmény Kisebbségi Önk Tám.kölcs.,visszatérülése Pénzmaradvány ig.vétel Államháztart.belüli pe.elsz Általános forg.adó elsz Közcélú és közhasznú fogl Normatív áll.hozzájár.közp.kv.tám EP választások Közmőfejlesztési hozzájárulás Nyári szociális gyermekétkeztetés Összesen

15 Fejlesztési célú és egyéb feladatok a és teljesítése III.negyedév (EFt-ban) 2. sz. melléklet 3.oldal Elıirányzat csoport Cím száma száma, megnevezése 1. Személyi juttatások 2.Munkaadókat terhelı járulékok Kiemelt száma, megnevezése 3.Dologi kiadások Felújítások 7.Beruházások 8.Egyéb felhalmozási támogatások 9.Kiadások összesen 11.Áth.2010.évre 12.Áth.2011.évre Áthúzódó kötelezettségvállalás, elızetes kötelezettségvállalás: Észak-Balatoni Térségi Regionális Szilárdhulladék Kezelési 1. Önkormányzati Észak-Balatoni Térségi Társulás Regionális hozzájárulás Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás hozzájárulás a megszőnı szilárdhulladéklerakó pályázati saját forrás (KEOP pályázat) Tarczy Lajos Általános Iskola rekonstrukció PIP közmő és útépítés saját forrás Kastély felújítás Tőzoltóság eszközbeszerzés saját forrás Ady sétány-gróf út kerékpárút építés Ötödik utca rekonstrukció Jeges utca útépítés Pápa-Tapolcafı kerékpárút Városi közvilágítás bıvítése Cinca sor útépítés Városi szennyvízcsatorna Pápa, Fı utca számú épület tervezés, mőemléki kutatás, 14. Belváros rekonstrukció saját forrás ROP. Pályázat Munkácsy Mihály Általános Iskola rekonstrukció Óvodák rekonstrukciója Weöres Sándor Általános Iskola akadálymentesítés Pápa Bóbita Bölcsıde infrastrukturális fejlesztés saját forrás Barát utca 11. épület rekonstrukció Multimédiás táblák csatlakozásainak kialakítása Panel pályázatok önkormányzati támogatása Polgármesteri Hivatal szervezeti fejlesztése Korvin utca parkoló-körforgalom tervezése Orvosi rendelık felújítása, akadálymentesítése Huszár ltp. csapadékvíz-elvezetı rendszer felújítás II. ütem Pápa-Kéttornyúlak járdaépítés, gyaloghíddal a temetıhöz Termálfürdı alaptıke emelés Tókert utca-szabadság utca-gróf út útépítés tervezés Szabó Dezsı utca útépítés tervezés Várkert utca ( Gyıri út-gróf út) - Vajda ltp. kerékpárút tervezés Erkel Ferenc utca-szegfő utca csapadékvíz-elvezetı rendszer felújítása Veszprémi úti csapadékvíz-csatorna építés Türr István Gimnázium és Kollégium Komáromi utcai épületének felújítási munkái Intézmények vagyonvédelmi, tőzvédelmi rendszerének felújítása SAC/C Új feladatok: 35. Alsóvárosi temetı burkolatépítés, csapadékvíz-elvezetés Esterházy út kerítés felújítás Játszóterek építése és felújítása Polgármesteri Hivatal nyílászáró csere Nátus konyha nyílászáró csere I. ütem Jókai utca 37. tetıfelújítás SAC/C Pápa-Tapolcafı Attyai utca útépítés Jókai utca 37. elıtt csapadékvíz-elvezetés Rononczy u. járdaépítés Munkás u.-kapossy L.u. csapadékvíz elvezetés Somlai u. forgalomlassító Csillag u. sportpálya kerítés, parképítés Második utca járdaépítés Erkel u. járdaépítés Hatodik utca járda Aradi u.-nagyváradi u. között Szövetkezet utca járdaépítés II. ütem Téglagyári u. környéke járdaépítés Vaszari u. járdaépítés Vajda ltp. közterület kialakítása Nátus étterem udvar felújítása

16 Fejlesztési célú és egyéb feladatok a és teljesítése III.negyedév (EFt-ban) 2. sz. melléklet 4.oldal Elıirányzat csoport Cím száma száma, megnevezése 1. Személyi juttatások 2.Munkaadókat terhelı járulékok Kiemelt száma, megnevezése 3.Dologi kiadások Felújítások 7.Beruházások 8.Egyéb felhalmozási támogatások 9.Kiadások összesen 11.Áth.2010.évre 12.Áth.2011.évre 55. Tapolcafı árokfelúíjtás Kéttornyúlak ravatalozó elıtti búcsúztató felújítás Bezerédi utca csapadékvíz-elvezetés Liszt Ferenc utca burkolatfelújítás Tompa Mihály utca csapadékvíz-elvezetés Erkel Ferenc utca-munkás utca gyalogátkelı kialakítása Huszár ltp. csapadékvíz-elvezetı rendszer és útfelújítás III. 61. ütem Ötödik utca útfelújítás Tókert utca-szabadság utca-gróf út fejlesztése győjtıúttá Margaréta utca útépítés Korona utca-korvin utca körfogalom építés, szélesítés, 65. parkolóépítés Korvin utca Vajda ltp. murvás parkoló aszfaltozás Várkert rekonstrukció folytatás Árok utca burkolatfelújítás saját forrás Csáky L. utca burkolatfelújítás Egressy B. u. burkolatfelújítás Aradi utca rekonstrukció saját forrás Fecske u. járda Vízmő u. parkoló kialakítása Borsosgyır járda felújítás Szabó Dezsı u. útfelújítás I.ütem Türr István Gimnázium és Kollégium sportpálya építés Petıfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola vagyonvédelmi 77. rendszer átépítése Negyedik u. járdaépítés Rét u. járdaépítés Tarczy u. járdaépítés Tapolcafıi u. járdaépítés Tarczy u. csapadékvíz-elvezetés Tangazdaság csapadékvízelvezetés Barát u.4-, Árok u.5. épületek rekonstrukciója Sportcsarnok hangtechnikai rendszer felújítása Huszár ltp. Ivóvíz kiváltás Pápa kerékpárút hálózat fejlesztése saját forrás Buszmegálló, kerítés létesítése Ötödik u Gróf út útcsatlakozások Kastély felújítás KDOP pályázat Kompetencia alapú oktatás bevezetése Pápa innovatív intézményeiben (TÁMOP) Fejlesztési célú feladatok összesen

17 Fejlesztési célú és egyéb feladatok a és teljesítése III.negyedév (EFt-ban) 2. sz. melléklet 5. oldal Cím Cím,alcím Kiemelt száma, megnevezése száma száma, megnevezése Egyéb feladatok 1.Hitel tıke- és kamattörlesztés Mők.célú folyószámlahitel törlesztés Kötvény tıke- és kamattörlesztés Általános tartalék Polgármesteri keret Céltartalék Szociális feladatok Dologi kiadások 8./a. Egyéb kiadások 9. Kiadások összesen 5.2.Általános hozzájárulás a nappali tanulók tankönyvellátásához Nappali tanulók ingyenes tankönyvellátása Társasház-felújítások támogatása SAC/C-17 önkormányzati feladatok Helyi közösségi közlekedés normatív támogatása Költségevtési egyensúlyi tartalék Egyéb feladatok összesen

18 Az önkormányzat kiadási ai és teljesítése kiemelt onként mindösszesen III.negyedév (EFt-ban) 2. sz. melléklet oldal 1.Személyi kiadások Munkadókat terhelı járulékok Dologi kiadások Ellátottak pénzbeni juttatásai Speciális célú támogatások Felújítás Beruházás Egyéb felhalmozási támogatás /a.Egyéb kiadások Kiadások összesen:

19 Az önkormányzat III.negyedévi bevételi és kiadási ainak felhasználási ütemterve 3. sz. melléklet EFt Elıirányzatok Összesen I.negyedév II.negyedév III.negyedév IV.negyedév megnevezése Mőködési kiadási elıir Hitel kamat- és tıketörl.elıír Fejlesztési kiadási elıir Általános tartalékelıir Céltartalék elıir Kiadási elıir. összesen Mőködési célú bevételi elıir Fejlesztési célú bevételi elıir Elızı évi pénzmaradvány igénybevétele Bevételi ok összesen

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Pápa Város Önkormányzat Képviselıtestülete a módosított 4/2009.(II.26.) rendeletének /továbbiakban: R./ elıirányzatait az alábbiak szerint módosítja:

Pápa Város Önkormányzat Képviselıtestülete a módosított 4/2009.(II.26.) rendeletének /továbbiakban: R./ elıirányzatait az alábbiak szerint módosítja: Pápa Város Önkormányzata Képviselıtestületének 14/2009. (XI.2) rendelete Pápa Város Önkormányzata 2009.évi költségvetésérıl szóló, módosított 4/2009.(II.2) rendelet módosításáról 1. Pápa Város Önkormányzat

Részletesebben

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről szóló, 5/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

"3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2013.évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 27/2013. (XI.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2013.évi költségvetéséről szóló, 5/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Pápa

Részletesebben

118. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu

118. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu 118. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2008. november-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

EFt teljesített bevétellel EFt teljesített kiadással

EFt teljesített bevétellel EFt teljesített kiadással Pápa Város Önkormányzata Képviselıtestületének 5/2010.(V.6.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzatának 2009.évi költségvetése végrehajtásáról Pápa Város Önkormányzatának Képviselıtestülete az

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S. a Képviselıtestület szeptemberi ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról

E L İ T E R J E S Z T É S. a Képviselıtestület szeptemberi ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fİ U. 12. Tel: (89) 324-585 Fax: (89) 515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu 87. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. szeptemberi ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

"3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2012.évi költségvetésének

3. (1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2012.évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2012. (IV.19.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2012.évi költségvetéséről szóló, 5/2012.(III.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Pápa

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S. a Képviselıtestület 2008. szeptemberi ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzat 2008. I. félévi gazdálkodásáról

E L İ T E R J E S Z T É S. a Képviselıtestület 2008. szeptemberi ülésére. Tárgy: Beszámoló az önkormányzat 2008. I. félévi gazdálkodásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 91. 8500 PÁPA, Fİ U. 12. Tel: (89) 324-585 Fax: (89) 515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2008. szeptemberi ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

"3..(1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2011.évi költségvetésének. bevételi főösszegét kiadási főösszegét állapítja meg.

3..(1) Pápa Város Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2011.évi költségvetésének. bevételi főösszegét kiadási főösszegét állapítja meg. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2011.évi költségvetéséről szóló, 3/2011.(II.25.) önkormányzati rendelet módosításáról Pápa

Részletesebben

Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím

Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím 1.a sz. melléklet Nagymányok Nagyközség Önkormányzata 2008. évi költségvetésének Pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Sorsz. Bevételi jogcím Eredeti Mód. Teljesít. 1. I. Mőködési bevételek 122599 140458

Részletesebben

1.. "3..(1) Pápa Város Önkormányzat Képviselıtestülete az önkormányzat 2010.évi költségvetésének

1.. 3..(1) Pápa Város Önkormányzat Képviselıtestülete az önkormányzat 2010.évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselıtestületének /2010. ( ) önkormányzati rendelet-tervezete Pápa Város Önkormányzata 2010.évi költségvetésérıl szóló, 1/2010.(I.21.) önkormányzati rendelet módosításáról*

Részletesebben

A 2011. évi költségvetési módosított pénzmaradványt a 9. melléklet szerint 948 783 EFt-tal jóváhagyja, melyből:

A 2011. évi költségvetési módosított pénzmaradványt a 9. melléklet szerint 948 783 EFt-tal jóváhagyja, melyből: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 13/2012.(V. 17.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2011. évi költségvetése végrehajtásáról Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu E l ı t e r j e s z t é s a Képviselıtestület 2010. december 16-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma,

1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, előirányzatcsoport száma, 1.melléklet A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT 1. Cím, csoport száma, megnevezése 2. 3. 4. 5. 6. 1. Közoktatási és Közművelődési Intézmények

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról

Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fİ U. 12. Tel: (89) 324-585 Fax: (89) 515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2010. december 16-i ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

42. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület májusi ülésére

42. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület májusi ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fİ U. 12. Tel: (89) 324-585 Fax: (89) 515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu 42. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2010. májusi ülésére Tárgy: I./ Pápa Város

Részletesebben

110. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu

110. PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE PÁPA, Fİ U. 12. 8500 Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail cím: polgarmester@papa.hu 110. E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselıtestület 2009. november-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról

Tárgy: Beszámoló az önkormányzat évi háromnegyedéves gazdálkodásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló az

Részletesebben

Beszámoló az önkormányzat 2013. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról

Beszámoló az önkormányzat 2013. évi háromnegyed éves gazdálkodásáról PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 149. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. november 14-i ülésére Tárgy: Beszámoló

Részletesebben

A /2011. ( ) önkormányzati rendelethez a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl

A /2011. ( ) önkormányzati rendelethez a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl a Budapest Fıváros IV. kerület Újpest Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak mérlegérıl 1. sz. melléklet Sorszám Megnevezés Bevételek I. Mőködési bevételek 11 512 284 11 542 146 100,3% 1. intézmények

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2018. (II.08.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

b) működési finanszírozási bevételét (2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2018. (VI. 07.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2017. (II.0.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2019. (II.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek 2017. évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt onként (EFt-ban) 1.sz. melléklet Kiemelt száma, megnevezése Cím, csoport száma, megnevezése 1. Működési bevételek 1.1. Közhatalmi bevételek 1.2. Intézményi

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 28/2018. (IX.27.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2018. évi költségvetéséről szóló 2/2018. (II.08.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu. E l ő t e r j e s z t é s PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E l ő t e r j e s z t é s a Képviselőtestület 2014. március 6-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata

Részletesebben

(2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 15/2017. (IX.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 25/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.03.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

A Rendelet 2., 3., 11. melléklete helyébe az e rendelet 1-3., az eredeti rendelet melléklet-számozásával ellátott melléklete lép.

A Rendelet 2., 3., 11. melléklete helyébe az e rendelet 1-3., az eredeti rendelet melléklet-számozásával ellátott melléklete lép. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselıtestületének 6/202. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 202. évi költségvetésérıl szóló 2/202 (III.08.) önkormányzati rendelet módosításáról Egységesbe

Részletesebben

Kiosztós anyag. Társulási Tanácsának 2014. június 26-i ülésére

Kiosztós anyag. Társulási Tanácsának 2014. június 26-i ülésére Kiosztós anyag Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 214. június 26-i ülésére Tárgy: Lajosmizsei Közfeladat-ellátó Társulás 214. évi

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2017. (VI.22.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.0.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2..

A R 3-13. -aiban foglalt 1-11 mellékletei helyébe ezen rendelet 1-11. melléklete lép. 2.. Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselı-testületének 15/2009.(IX.17.) rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetését megállapító 3/2009.(II.02.) rendelet módosításáról Rábakecöl Község Önkormányzat

Részletesebben

A évi és a évi költségvetés I. félévi főösszegének, bevételeinek és kiadásainak összehasonlítása. Kiadások teljesítése

A évi és a évi költségvetés I. félévi főösszegének, bevételeinek és kiadásainak összehasonlítása. Kiadások teljesítése Tisztelt Képviselőtestület! A Képviselőtestület az önkormányzat 2013. évi költségvetésének főösszegét a 5/2013.(II.28.) önkormányzati rendeletében 9 719 865 E Ft-ban állapította meg. Az eredeti egy alkalommal

Részletesebben

2017.évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek

2017.évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként (EFt-ban) 3. Felhalmozási és tőkejellegű bevételek 2017.évi bevételi többletigények és javaslat kiemelt onként (EFt-ban) 1.sz. melléklet Cím, csoport száma, megnevezése 1. Működési bevételek 1.1. Közhatalmi bevételek 1.2. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 1/016. (I.8.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 015. évi költségvetéséről szóló 3/015. (II.13.) önkormányzati rendelet áról* Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2015. (VI.26.) önkormányzati rendelete

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2015. (VI.26.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/015. (VI.6.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 015. évi költségvetéséről szóló 3/015. (II.13.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal 2010. évi bevételei (eredeti elıirányzat) APEH - Illetékhivatal átutalásai 1.000.000. Épületek, építmények adója 1.900.

A Polgármesteri Hivatal 2010. évi bevételei (eredeti elıirányzat) APEH - Illetékhivatal átutalásai 1.000.000. Épületek, építmények adója 1.900. (eredeti ) Mőködési bevételek Intézményi mőködési bevételek Hatósági jogkörhöz köthetı mőködési bevétel Igazgatási szolgáltatási díj Okmányirodai bevétel 30.000 Igazgatási szolgáltatási díj 30.000 Bírság

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/015. (X..) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 015. évi költségvetéséről szóló 3/015. (II.13.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet. Felvétel éve. Lejárat éve

Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet. Felvétel éve. Lejárat éve Önkormányzat által felvett hitelek és kibocsátott kötvények alakulása 6.számú melléklet! Sorszám Hitel jellege Felvétel éve Lejárat éve Állomány január 1-jén 2009. 2010. 2011. 2012. 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Mőködési

Részletesebben

2016. évi kiadási többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként ( EFt-ban)

2016. évi kiadási többletigények és javaslat kiemelt előirányzatonként ( EFt-ban) 1. melléklet 2016. évi kiadási többletigények és javaslat kiemelt onként ( EFt-ban) A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W Z 1 Kiemelt száma, megnevezése Létszámkeret 2 1. Személyi juttatások 2. Munkaadókat

Részletesebben

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról

Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 6/2011. (V.10.) önkormányzati rendelete a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról Felsılajos Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/ Fax: 89/ PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-018 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. április 14-i ülésére Tárgy: I./ Pápa Város

Részletesebben

1. A költségvetés bevételei és kiadásai

1. A költségvetés bevételei és kiadásai K vágóörs Község Önkormányzata Képvisel -testületének 9/2010. (IX.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetését megállapító, 3/2010.(II.19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban:

Részletesebben

2005. évi bevételek. 2898 bérleti díjak, közösségi ház árusok

2005. évi bevételek. 2898 bérleti díjak, közösségi ház árusok 2. számú melléklet Önkormányzat összesen 2005. évi tervezett bevétel I. Mőködési bevételek 183.573 1. Intézmény mőködési bevételek 31.498 - Alaptevékenység bevételei 21.392 - Alaptevékenységgel összefüggı

Részletesebben

Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete Iklanberény Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2012. (IX. 11.) rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetésérıl szóló 1/2012. (II. 12.) rendelet módosításáról Iklanberény Községi Önkormányzat

Részletesebben

2. számú melléklet a Szatymaz Községi Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2009. évi vitelének szabályairól szóló./2009. (.) KT. rendelethez Cím

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Kihirdetve: 015. október 30. Címzetes főjegyző Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 4/015. (X.30.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 015. évi költségvetéséről szóló 3/015. (II.13.)

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(II.25.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(II.25.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2011.(II.25.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2011. évi költségvetéséről Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az államháztartásról

Részletesebben

./2012. (III.29.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város évi bevételi elıirányzatai

./2012. (III.29.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város évi bevételi elıirányzatai ./2012. (III.29.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város 2012. évi bevételi elıirányzatai Cím Alcím Jogcím Jogcím Elı- Cím Alcím Jogcím Jogcím Elıirányzat Bevételi 1. Önkormányzat 1. Önkormányzatok sajátos

Részletesebben

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete

Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete Lócs Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (XI. 27.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 1/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Lócs Községi Önkormányzat

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének. 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselı-testületének 9/2015.(IV.30.) rendelete Kéthely Község Önkormányzatának 2014. évi költségvetését megállapító 2/2014.(II.26.) önkormányzati rendelet módosításáról Kéthely

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2015. (V.28.) önkormányzati rendelete

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2015. (V.28.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 11/015. (V.8.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 015. évi költségvetéséről szóló 3/015. (II.13.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete

Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete Sajtoskál Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2009. (IX. 15.) számú rendelete az Önkormányzat 2009. évi költségvetésérıl szóló 2/2009. (II. 12.) számú rendelet módosításáról Sajtoskál Községi

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 26/2006.(VII. 13.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló -

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Sajószentpéter Városi Önkormányzat Polgármestere Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 50/A. (4) bekezdésében meghatározottak alapján az önkormányzat vagyoni, pénzügyi helyzetérıl, valamint

Részletesebben

Az 3/2010. (II.19.) sz. költségvetési rendelethez C Í M R E N D

Az 3/2010. (II.19.) sz. költségvetési rendelethez C Í M R E N D 1.sz.melléklet Az 3/2010. (II.19.) sz. költségvetési rendelethez C Í M R E N D 1. CÍM: ÖNKORMÁNYZAT 2. CÍM: NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 3. CÍM: CIGÁNY KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2. számú melléklet az 3/2010. (II.19

Részletesebben

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége.

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége. Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II.22.) önkormányzati rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésrıl intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet

Részletesebben

(4) A Képviselőtestület az Önkormányzat pénzmaradvány elszámolását a 19. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselőtestület az Önkormányzat pénzmaradvány elszámolását a 19. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2018.(V.10.) önkormányzati rendelet Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetésének végrehajtásáról Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Balatonkenese Önkormányzat 2009. évi költségvetésének pénzügyi mérlege B E V É T E L E K

Balatonkenese Önkormányzat 2009. évi költségvetésének pénzügyi mérlege B E V É T E L E K Balatonkenese Önkormányzat költségvetésének pénzügyi mérlege 1. sz. melléklet B E V É T E L E K ezer Ft-ban Sorszám Bevételi jogcím 1 2 3 1. I. Önkormányzat mőködési bevételei (2+3) 538 093 538093 2. I/1.

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete

Kadarkút Város Önkormányzatának. 3/2006.(II. 13.) rendelete Kadarkút Város Önkormányzatának 3/2006.(II. 13.) rendelete az önkormányzat költségvetésének elıterjesztésekor, illetıleg a zárszámadáskor a képviselı-testület részére tájékoztatásul bemutatandó mérlegek

Részletesebben

(2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Rendelet 2. (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2017. (VII.14.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.0.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

(5) Az 4. bekezdésben meghatározott ezer forint, működési célú hiány. (1) A Rendelet 2. számú melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. Harsány Község Önkormányzat 1/211.(V. 13.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról

Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Község Önkormányzata Képviselı Testületének 2/2007.(III. 22.) rendelete a 4/2006 (II. 16.) költségvetési rendelet módosításáról Páty Önkormányzat Képviselı-testülete az Államháztartásról szóló - többször

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s

Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. E l ı t e r j e s z t é s 1 3. számú elıterjesztés Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady E. u. 1. Ügyiratszám: 1722/2015. E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2015. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

2014. évi elıirányzat KIADÁSOK

2014. évi elıirányzat KIADÁSOK Költségvetési rendelet őrlapjainak összefüggései: 2014. évi elıirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

4/2010. (II.11.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város évi bevételi elıirányzatai

4/2010. (II.11.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város évi bevételi elıirányzatai 4/2010. (II.11.) Ör. 2. sz. melléklete Sándorfalva Város 2010. évi bevételi elıirányzatai 1. Polgármesteri Hivatal 1. Mőködési bevételek 1. Intézményi mőködési bevételek 1. Hatósági jogkörhöz köthetı bevétel

Részletesebben

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

/1/ A rendelet 3.. /1/ bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/21.(XII.15.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 21. évi költségvetéséről szóló 2/21. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról Harsány Község

Részletesebben

A Fejér Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetése bevételeinek alakulása 2011. évvégén

A Fejér Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetése bevételeinek alakulása 2011. évvégén A Fejér Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetése bevételeinek alakulása 2011. évvégén 1/1. sz. melléklet / 1. oldal C Í M Önkormányzat mindösszesen Intézmények Bevételek mindösszesen Intézményi ellátás

Részletesebben

1. melléklet a /2018.( ) önkormányzati rendelethez 2017. évi bevételi ok és teljesítései (E Ft) A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z AA AB AC AD AE AF AG AH AI AJ AK AL AM AN AO AP AR AS AT

Részletesebben

Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete

Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete R E N D E L E T E K Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 12/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete a Fejér Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl szóló 2/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 21-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 21-i ülésére 5. E L İ T E R J E S Z T É S Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 213. március 21-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /213. ( ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

(4) A Képviselőtestület az Önkormányzat pénzmaradvány elszámolását a 19. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja.

(4) A Képviselőtestület az Önkormányzat pénzmaradvány elszámolását a 19. mellékletben foglaltak szerint jóváhagyja. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2017.(V.26.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2

CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 1. melléklet 1/2011.(II.16.) önkormányzati rendelethez CÍMREND A B C 1 CÍM ALCÍM SZAKFELADAT 2 1. Polgármesteri Hivatal 3 1.1 Víztermelés, -kezelés, -ellátás 4 1.2 5 1.3 6 1.4 7 1.5 8 1.6 9 1.7 10 1.8

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata 2004 évi bevételeiről és kiadásairól

Beleg Község Önkormányzata 2004 évi bevételeiről és kiadásairól 1.sz.mellékle Beleg Község Önkormányzata 2004 évi bevételeiről és kiadásairól Megnevezés 2004 évi ei. 2004 évi mód.ei. 2004 évi tény I. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK 1. Intézményi működési bevételek 1860 1860 2775

Részletesebben

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Rendelet 1.. (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Harsány Község Önkormányzat 18/211.(X.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 211. évi költségvetéséről szóló 5/211. (II. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Harsány Község Önkormányzatának

Részletesebben

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról

6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2014. (II.06.) rendelet módosításáról ÚJUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2015. (IV.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 1/2014. (06.) rendelet áról 1. (1) A 2015. július 1. és december 31.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Teljesítés Telj. % Megnevezés

Teljesítés Telj. % Megnevezés Nyáregyháza Község Önkormányzata mőködési és felhalmozási célú bevételi és kiadási elıirányzatai 2012. évi teljesítésének bemutatása mérlegszerően 13./a számú melléklet Megnevezés Eredeti Módosított elıirányzat

Részletesebben

Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi. adatok ezer forintban 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Sorszám

Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi. adatok ezer forintban 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Sorszám 2. melléklet a /2012.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintő bevételek 2012. évi 2012. évi elıirányzat Polgármesteri Megnevezés Önkormányzat Hivatal, Összesen Sorszám intézmények 1. Hatósági

Részletesebben

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete TISZADOB NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2012. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 7/2012. (III. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített

Nyírpazony Község Önkormányzat összesített 1 NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 16/.(XII.19.) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Nyírpazony Község Önkormányzat. évi költségvetéséről és költségvetés vitelének szabályairól szóló 3/.

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben

Bevételek forrásonkénti alakulása 2011. évben ek forrásonkénti alakulása 2011. évben I. Működési bevételek 2011. eredeti 2011 Módosított 1. sz. melléklet 2011. teljesítés Saját bevételek összesen: 145 480 189 405 209 696 1. Intézményi működési bevételek

Részletesebben

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének

(1) A Képviselőtestület az önkormányzat évi költségvetésének Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 22/2016. (X.27.) önkormányzati rendelete Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 2/2016. (I.28.) önkormányzati rendelet áról Pápa Város

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Kéthely Község Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 8713 Kéthely, Ady Endre u. 1. Ügyiratszám: 1109/2015. 2. számú elıterjesztés E l ı t e r j e s z t é s az Önkormányzat 2014. évi költségvetését megállapító

Részletesebben

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl

Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl 1 Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének az 3/2011.(III.04.)számú rendelete az Önkormányzat 2011.évi költségvetésérıl Homokmégy Községi Önkormányzat Képviselı-testülete az államháztartásról

Részletesebben

A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei

A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei 10. számú melléklet A költségvetési és zárszámadási rendeletek mellékleteinek tartalmi követelményei Az államháztartásról szóló többszörösen módosított 1992. évi XXXVIII. törvény, az Államháztartás mőködési

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a 2011. évi

Részletesebben

A. Költségvetési KIADÁSOK

A. Költségvetési KIADÁSOK 2. sz. melléklet az 1/2011. (II.10.) sz. önkormányzati képviselő-testületi rendelethez Sajókeresztúr Községi Önkormányzat 2011.évi kiadásai és bevételei összesítve és címenként (adatok eft-ban) A. Költségvetési

Részletesebben

- 1 - M U N K A L A P. Bevételi jogcím és számítási mód bevétel

- 1 - M U N K A L A P. Bevételi jogcím és számítási mód bevétel - 1 - Szakfeladat: 370000 Szennyvíz győjtése, tisztítása, elhelyezése Felhalmozási célra átvett pénzeszköz Felhagyott szennyvíztisztító-telep kármentesítéséhez átvett KEOP támogatás 40 660 Felhalmozási

Részletesebben

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft.

(1) Felhalmozási kiadások előirányzata összesen ezer forint, melyből az intézményfinanszírozás összege ezer Ft. Iktatószám: SZ/101/15/2012. Pécel Város Önkormányzat Képviselőtestületének 15/2012. (IX. 10.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012.évi költségvetéséről szóló 3/2012. (III. 12.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje 1. számú melléklet Baranya Megyei Önkormányzat címrendje Cím Cím megnevezése 1. Baranya Megyei Kórház Pécs 1. EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK 2. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly 3.

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 14/2013. (VII. 04.) önkormányzati rendelete Sárospatak Város Önkormányzatának költségvetésérıl szóló 3/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott

adatok eft-ban Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi Tárgy évi BEVÉTELEK módositott . melléklet a 3/204. (II. 20.) önkormányzati rendelethez. melléklet a 8/204. (XII. 22.) önkormányzati rendelethez GYÖNGYÖSOROSZI ÖNKORMÁNYZATÁNAK 204. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI MÉRLEGE adatok eft-ban Tárgy évi

Részletesebben

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

NETTO80 - Nettósított Önkormányzati költségvetési jelentés # Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat # Megnevezés Eredeti Módosított ből 01 Rendszeres személyi juttatás (511) (=02/09) 2 957 186 3 118 601 2 949 110 0 02 Nem rendszeres személyi juttatás (512-517) (=02/42) 484 659 639 926 601 202 0 03 Külső

Részletesebben

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( )

B E V É T E L E K. Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről ( ) 1 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K Eredeti Módosított 1.1.sz. melléklet Ezer forintban Teljesítés 1 2 3 4 5 1. I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4) 138 186 138 186 174 575

Részletesebben

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete

B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete B1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2012. (IX. 28.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2012. (IV.06.)

Részletesebben