Aktuális, EESZT-hez kapcsolódó információk a MedWorkS rendszer és moduljainak oldaláról:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Aktuális, EESZT-hez kapcsolódó információk a MedWorkS rendszer és moduljainak oldaláról:"

Átírás

1 TÁRGY: EESZT kmmunikáció előkészítése 4. Tisztelt Partnerünk! Mint ismeretes, a közfinanszírztt egészségügyi szlgáltatást nyújtó egészségügyi szlgáltatóknak a 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendeletben megfgalmaztt követelmények szerint nvember 1-jéig meg kell valósítaniuk az Elektrnikus Egészségügyi Szlgáltatási Térhez (EESZT, Tér ) történő csatlakzást. Tájékztatjuk Önöket, hgy az Assec CE Magyarrszág Zrt. GlbeNet üzletága flyamatsan készíti fel a MedWrkS rendszert és mduljait (beleértve a LabWrkS és a MedBakter mdult is) az EESZT kmmunikációra. A kidlgztt kncepció, és ütemterv alapján az ÁEEK audit sikeresen megtörtént az alábbi témakörökben: - Felhasználói authentikáció (EESZT); - Felhasználó EESZT ldali bejelentkeztetése lejárt aktuális EESZT jgsultság miatt; - Technikai felhasználó tanúsítvány-alapú aznsítása; - Technikai felhasználó tanúsítvány-alapú aznsítása lejárt aktuális EESZT jgsultság miatt; - EESZT Eseménykatalógus mdul követelményeinek megvalósítása (ekat) a MedWrkS rendszer és mduljainak funkcinalitásába beépítve. - EESZT erecept mdul követelményeinek megvalósítása a MedWrkS rendszer és mduljainak funkcinalitásába beépítve. - EESZT egészségügyi ellátási dkumentációk kezelését biztsító (EHR REPOSITORY) mdul követelményeinek megvalósítása a MedWrkS rendszer és mduljainak funkcinalitásába beépítve. ÁEEK ldali minősítésre készítjük elő következőket: - eszemélyi kártyalvasó integrálása; - ebeutaló mdul követelményeinek megvalósítása a MedWrkS rendszer és mduljainak funkcinalitásába beépítve. - eprfil mdul követelményeinek megvalósítása a MedWrkS rendszer és mduljainak funkcinalitásába beépítve. Aktuális, EESZT-hez kapcslódó infrmációk a MedWrkS rendszer és mduljainak ldaláról: 1. A MedWrkS (MW) rendszer és mduljainak felkészítése az adatszlgáltatásra, lekérdezésre: - Az Assec CE Magyarrszág Zrt. GlbeNet üzletága az EESZT adatküldés lekérdezés megvalósításában arra törekedett, hgy a Felhasználók az eddig megszktt módn használhassák napi munkájukhz a MedWrkS rendszert és mduljait. - Az EESZT felé történő adatszlgáltatás jelentős része a már meglévő, eddig is használt funkciókban elvégzett adatbevitelt követően autmatikusan, a háttérben történik meg anélkül, hgy ez a feladatt végző Felhasználónak új, vagy többletmunkát kzna.

2 - Új funkciók, funkcióbillentyűk csak tt jelennek meg a rendszerben és mduljaiban, ahl ezt az EESZT adatszlgáltatás és adatlekérdezés követelményei indklják (pl. ha lyan adat rögzítésére kell adatbeviteli felületet biztsítani, amelyre eddig nem vlt igény a rendszerben). - Jelenleg az EESZT rendszeréből ellátási eseményt, adatt, dkumentumt, ereceptet, eprfilt csak Orvs felhasználó kérdezhet le. - A lekérdezett adatk, események mindig az utlsó verzió adatait mutatják. - Az Assec Magyarrszág Kmmunikációs mdulja az EESZT-ből lekérdezett eseményeket, adatkat váltztatás nélkül jeleníti meg. - A lekérdezés eredménye a páciens önrendelkezése alapján áll össze a TÉR -ben, ezt tvábbítja az EESZT rendszere a medikai rendszer és mduljai felé. - Az EESZT rendszere az ellátó munkahelyek aznsítására a munkahelyek OTH (ÁNTSz) kódját használja. Fnts, hgy minden Intézmény ellenőrizze le, hgy az adatszlgáltatási kötelezettséggel bíró összes munkahelyének (fekvőbeteg, és járóbeteg szakellátás, diagnsztika, gndzók stb.) OTH (ÁNTSz) munkahelykódja beállításra került-e a MedWrkS (és mduljai) rendszerben. Ha nem, akkr javaslt az OTH- kód adat mielőbbi pótlása, illetve a már regisztrált adatk ellenőrzése. Az EESZT adatszlgáltatás miatt a munkahelyek OTH kódját flyamatsan karban kell tartania az Intézménynek. - A páciensek aznsítása az EESZT-ben: Az EESZT nem pácienshez rögzíti az adatkat eseményeket - dkumentumkaterecepteket, hanem páciensaznsítóhz. A pácienseket egyértelműen aznsítja: Aznsító (TAJ, útlevélszám stb.); Születési dátum; A páciens neme Ha egy páciensnek több aznsítóhz is rögzítettek ellátást (pl. TAJ, útlevélszám), akkr ezeket az ellátási adatkat mindig annál az aznsítónál lehet lekérdezni, amelyhez eredetileg rögzítették. Jelenleg a nem egyedi aznsítókhz rögzített adatkat eseményeket stb. nem lehet felküldeni a TÉR -be (pl. újszülöttek Baba- TAJ-a, képzett TAJ: ). Ezzel kapcslats knkrét kérdésekkel célszerű az ÁEEK Szakértőivel egyeztetni. - Az események, adatk, dkumentumk felküldési időablakáról, a szabálykról a hatálys jgszabály rendelkezik. erecept: A vényt ereceptként csak a rögzítés befejeztével lehet felküldeni a TÉR -be, azt követően, későbbi időpntban nem. ebeutaló: A megírt beutalót csak a rögzítés befejeztével lehet ebeutalóként felküldeni a TÉR -be, azt követően, későbbi időpntban nem. - A kmmunikációs megldásunk eredményeként a rendszer mindent (tranzakciót, adatt, adatlekérést) naplóz.

3 2. Bejelentkezés a MedWrkS rendszerbe és mduljaiba, bejelentkezés az EESZT rendszerébe: - A Felhasználók bejelentkezése a MW rendszerbe váltzatlan marad. - Cégünk megldása biztsítja a lehetőséget, hgy a MW rendszerbe (és mduljaiba) történt sikeres authentikációval egy időben (azt követően) az arra jgsult Felhasználó hitelesítetten az EESZT rendszerbe is bejelentkezzen (az eszemélyi igazlvány felhasználásával). - A bejelentkezést a Felhasználónak az EESZT ldaln definiált érvényességi intervallumn belül nem kell megismételnie. - A MedWrkS rendszerbe (és mduljaiba) történt bejelentkezést követően nem kötelező az EESZT-be regisztrált Felhasználóknak az EESZT rendszerébe bejelentkezni. Ebben az esetben az Assec Magyarrszág EESZT kmmunikációs megldása minden lyan funkciónál jelzi az EESZT-s bejelentkezés szükségességét, ahl adatszlgáltatási kötelezettség áll fenn. - Nem csak rvsk authentikálhatnak eszemélyivel a MedWrkS rendszer által biztsíttt megldással, hanem minden lyan Munkatárs is, akit az Intézmény EESZT Felhasználóként regisztrált az EESZT rendszerében. - Az első bejelentkezést megelőzően az eszemélyit a tulajdnsának aktiválnia kell. 3. eszemélyi igazlvány és a kártyalvasók, tkenek: - Az eszemélyivel történő bejelentkezés (vagyis a rendszert használó személy hitelesítése) egy az Intézményben, az adtt munkaállmáshz telepített kártyalvasó használatával végezhető el. - A Felhasználóknak az első bejelentkezést megelőzően aktiválniuk kell az eszemélyit. - Az ÁEEK-től kaptt tájékztató alapján a Felhasználók EESZT rendszerbe történő belépéséhez, az adatszlgáltatáshz, és a lekérdezéshez nem szükséges, hgy az eszemélyi digitális aláírást, ujjlenymatt is tartalmazzn. - A közpnti frrásból finanszírztt kártyalvasókkal, típusaikkal, és a telepítésükkel kapcslatban nem rendelkezünk releváns infrmációkkal. Több kérdés érkezett hzzánk terminálszerverekkel, vékny kliensekkel, Raspberry PI + Windws szerver stb. munkaállmáskkal dlgzó Intézményektől a kártyalvasók telepítésével kapcslatban. - TOKEN (egyszer-használats jelszót generáló eszköz): Az Assec Magyarrszág felkészítette a kmmunikációs megldását a tken használatára is. Azt, hgy mely Felhasználóknak igényelhetnek tkent, az ágazati prtáln lvashatják. Infrmáció a tkennel kapcslatban: Javasljuk, hgy a témában knkrét infrmációkért frduljanak az ÁEEK-hez.

4 4. Kit tekintünk a MedWrkS rendszer és mduljainak ldaláról EESZT Felhasználóknak? - Intézményi döntés szükséges arról, hgy ki lesz nevesített EESZT Felhasználó az Orvs szerepkörű Munkatársakn kívül. - Az ÁEEK szakmai anyagai alapján az EESZT rendszerben Felhasználó lehet: Orvs (Az rszágs nyilvántartásban szereplő rvs); Szakdlgzó (Az rszágs nyilvántartásban szereplő, nem rvs Munkatárs); Más munkakörű Munkatárs ( Egyéb dlgzó, aki nem szerepel az rszágs szakdlgzói nyilvántartásban) - Az egészségügyi szakképesítéssel nem rendelkező Munkatársakat intézményi kérésre az ÁEEK veszi fel a lehetséges Felhasználók listájára. - A témakörrel kapcslatban javaslt az ÁEEK-kel történő egyeztetés. - Az Assec Magyarrszág a megvalósíttt megldásával minden lyan Felhasználónak biztsítja a MedWrkS rendszer és mduljain keresztül az eszemélyi igazlvány használatával az EESZT csatlakzást, akit az adtt Intézmény EESZT Felhasználóként (az intézményi döntés szerinti szerepkörrel) az EESZT rendszerében már regisztrált. - Orvs szerepkörű EESZT Felhasználók: - FIGYELEM! Az ÁEEK-től kaptt tájékztató alapján az Orvs szerepkörbe srlt intézményi Felhasználók kérdezhetnek csak le az EESZT rendszeréből (ellátási eseményeket, dkumentumt, leletet, ereceptet, eprfilt). ereceptet, ebeutalót, eprfilt csak Orvs szerepkörbe srlt intézményi Felhasználók írhatnak. Az EESZT-be történő adatküldésnél a felküldőt minden esetben be kell aznsítani. Az Assec Magyarrszág EESZT kmmunikációs megldása akkr tudja az EESZT-be nem regisztrált, nem rvs Felhasználók által rögzített, EESZT-be kötelezően publikálandó adatk tvábbítását Intézményi Technikai Felhasználó szftveres megldással a háttérben autmatikusan elvégezni, ha az Intézmény rendelkezik Intézményi tanúsítvánnyal. 5. Jgsultság kezelése: - A MedWrkS rendszerben és mduljaiban a jgsultság kezelése váltzatlan marad. - Az EESZT működési elveihez igazdva a csatlakzó Intézmény definiálja, hgy az adtt Felhasználó mely intézményben, mely szervezeti egységek / klinikusi munkahelyek adatait érheti el, és az adtt munkahelyeken milyen szerepkörrel, jgsultságkkal rendelkezik. - Az EESZT ldali jgsultság beállítását az Intézményi admin szerepkörű intézményi Munkatársak végzik az ÁEEK útmutatója alapján, az általa biztsíttt felületen. - Az Intézményi admin felhasználót az intézmény nevezi meg, és küldi el az ÁEEK-nek. Az Intézményi admin felhasználó jgsultságát az ÁEEK állítja be a prtáln.

5 - Több Intézményi admin is regisztrálható egy Intézményhez. Erről tájékzódjanak az ÁEEK-nél. - Az Intézményeknek a MW rendszerben (GUARD) meg kell majd feleltetni a MW-ös Felhasználókat az EESZT-s Felhasználókkal. Oka: Az EESZT rendszerben a felhasználói név képzése kötött szabályk alapján történik. Pl. Orvsk esetében a pecsétszám elé kerül egy O prefix. Egy adtt Munkatársnak így vélhetően más lesz a felhasználói neve a MW rendszerben, és az EESZT rendszerben. 6. Az EESZT rendszerében nem regisztrált Felhasználók által rögzített események, adatk felküldése a TÉR-be (az EESZT rendszerébe): Ha az adatszlgáltatási kötelezettség alá eső eseményt, adatt, dkumentumt lyan Felhasználó rögzíti a MedWrkS rendszerben és mduljaiban, aki nem nevesített EESZT Felhasználó, akkr az Assec Magyarrszág Kmmunikációs mdulja az adatküldést az Intézményi tanúsítványra építve a Technikai felhasználó megldással végzi el. Ennek alapja: Ha az adtt Intézmény rendelkezik Intézményi tanúsítvánnyal, akkr jelenleg elegendő, ha csak az Orvs felhasználók lesznek EESZT-ben regisztrált felhasználók. Ekkr az EESZT-ben nem regisztrált, nem rvs Felhasználók által rögzített események, adatk, dkumentumk TÉR -be történő felküldését az Intézményi tanúsítvány -ra épített Technikai felhasználó szftveres megldás végzi el. 7. Technikai user (fkztt biztnságú, szervezeti authentikációs intézményi tanúsítvány alapján létrehztt technikai felhasználó): - A MedWrkS rendszer EESZT Kmmunikációs mdulja egyes adatszlgáltatási feladatkat az EESZT által definiáltan INTÉZMÉNYI TECHNIKAI FELHASZNÁLÓ feladatkörrel valósítja meg. - A Technikai felhasználó szftveres megldás CSAK azkban az Intézményekben lehetséges, ahl az Intézmény rendelkezik önálló Intézményi authentikációs tanúsítvánnyal. - Ha az Intézmény nem rendelkezik fkztt biztnságú, szervezeti authentikációs tanúsítvánnyal (tvábbiakban Intézményi tanúsítvány ): Ha az Intézmény nem rendelkezik Intézményi (fkztt biztnságú, szervezeti) authentikációs tanúsítvánnyal, akkr minden egyes lyan Felhasználót regisztrálni kell az EESZT rendszerébe, aki az EESZT adatszlgáltatási kötelezettségébe tartzó adatkat, eseményeket, dkumentumkat rögzít, vagy ebeutaló adatkat kér le a TÉR -ből (pl. betegfelvételi Munkatársa, Osztálys írnk, Szakasszisztens, Ápló stb.). Ha nincs Intézményi tanúsítvány, akkr a pillanatnyi TÉR - kapcslat / internet kapcslat akadályztatásának megszűnte után az adatt rögzítő Felhasználónak kell a MWbe, és az EESZT rendszerbe belépnie. Ezt követően az ő EESZT-s user-nevével lesz csak lehetséges az adatk tvábbítása a TÉR -be.

6 - Az Intézményi Technikai Felhasználó lyan virtuális technikai felhasználó, amely nem kötődik valós felhasználó személyéhez, de háttérben engedélyezett adatszlgáltatási műveleteket végezhet (a rendszerbe beállíttt Intézményi tanúsítvány alapján). Például: 1. eset: Az adatt lyan Felhasználó rögzíti az alkalmazásban, aki nem nevesített EESZT Felhasználó. Az adat tárlása, mentése után az adatszlgáltatási kötelezettség alapján a Technikai felhasználó, mint szftveres megldás küldi fel a TÉR-be a nevezett adatt. 2. eset: Az adatt az EESZT-ben is regisztrált Felhasználó rögzíti az alkalmazásban. A feladatvégzés ideje alatt megszakad az internetkapcslat, melynek hiányában az EESZT rendszere felé átmenetileg nem történhet meg az adatk tvábbítása. Az internetkapcslat helyreállása után az Assec Magyarrszág Kmmunikációs mdulja megvizsgálja, hgy az adatt elmentő Felhasználó EESZT ldaln aktuálisan authentikált státuszú-e. Ha a Felhasználó időközben kilépett az EESZT rendszeréből, akkr helyette az adatt a Technikai felhasználó küldi fel a TÉR-be. Ez a megldás csak lyan típusú ellátási esemény, adat esetében frdulhat elő: Mely a regisztrációt követően, egy definiált időintervallumn belül, a rögzítést követően is tvábbítható. És nem csak a rendszerbe belépett Orvs felhasználó indíthatja el a tvábbítását az EESZT rendszerébe. - Intézményi feladat: A Technikai felhasználót az ágazati prtáln, a VMÁTRIX jgsultsági rendszerben minden lyan munkahelyhez hzzá kell rendelni, amelyről adatszlgáltatás történik. - A Technikai felhasználóról az ÁEEK állít ki tanúsítványt, ha az Intézmény már rendelkezik fkztt biztnságú, szervezeti authentikációs intézményi tanúsítvánnyal. Ha ez megtörtént, kérjük, hgy értesítsenek bennünket. - A Technikai Felhasználóval kapcslats infrmációkkal teljes körűen az ÁEEK rendelkezik. 8. INTÉZMÉNYI ADMINISZTRÁTOR ( Intézményi admin ): Infrmációink alapján az INTÉZMÉNYI ADMINISZTRÁTOR definiálja (regisztrálja) az ágazati prtáln, hgy egy adtt felhasználó az intézményben mely munkahelyeken, milyen szerepkörben dlgzhat. Az intézményi EESZT Felhasználók jgsultságában bekövetkező váltzásk regisztrálása az ágazati prtáln is az ő feladata. Az INTÉZMÉNYI ADMINISZTRÁTOR szerepkörrel kapcslatban az ÁEEK jgsult felvilágsítást adni. 9. erecept - A vényírás funkció használata a MedWrkS rendszerben váltzatlan. - A MW rendszerből tvábbra is nymtatható a NEAK (OEP) nymtatványára a felírt recept (mint felírási igazlás), ezt a lehetőséget a jgszabály értelmében ig biztsítjuk.

7 - A vények ereceptként, Orvs által történő felírása és tvábbítása a TÉR -be jétől jgszabályi háttér alapján kötelező. - Ha az Orvs Felhasználó sikeresen bejelentkezett a MW rendszerbe, és az EESZT-be is, elvégzi a megszktt módn a vény(ek) felírását. - Ekkr, ha a vényírás adatainak mentésének (tárlásának) idején van internet-, és TÉR kapcslat, akkr az Assec Magyarrszág Kmmunikációs mdulja autmatikusan felküldi a TÉR -be a felírt vények adatait, mint erecepteket. - A jelenlegi szabályzás alapján az ereceptek lekérése is rvsi jgkör. Az Assec Magyarrszág kmmunikációs megldása rendelkezik azzal a lehetőséggel, hgy a mindkét rendszerbe (aktuálisan) sikeresen bejelentkezett Orvs az ellátás srán bármikr lekérdezhesse a kiválaszttt páciens ereceptjeit. - Csak az EESZT rendszerben rvsként regisztrált, az EESZT rendszerbe aktuálisan sikeresen belépett Felhasználók küldhetnek fel a Kmmunikációs mdul szlgáltatásaival az EESZT rendszerébe ereceptet, és ők rendelkeznek az EESZT-ből történő erecept lekérdezés jgával is. - Vényre felírt magisztrális készítmény is felküldhető ereceptként a TÉR -be. - A jelenlegi törvényi szabályzás szerint a GySE eszközök vényeiből nem készül erecept. - A jelenlegi törvényi szabályzás szerint Szakrvsi nyilatkzatt nem kell tvábbítani a TÉR -be. - A sikeres erecept felírása után nymtattt vény tartalmazza az erecept aznsítására szlgáló EESZT vényaznsító vnalkódját is (a nymtatványn a naplósrszám alatti területen). - Az ereceptként felírt (a TÉR -be felküldött) vény az EESZT szabályai alapján nem szerkeszthető. Tehát az erecept adatainak esetleges módsítása nem lehetséges. Ha indklt, az eredeti adatkkal rendelkező vényt a kiállító Orvsnak törölni kell, és új vényt kell felírni, tvábbítani az EESZT felé. - Az EESZT-be történt bejelentkezést követően a MW rendszerben, a felírt erecept alapját képező vényt indklt esetben a felíró Orvs módsíthatja. A vényen végzett módsítás az eredeti vény törlését eredményezi (mind a medikai rendszerben, mind pedig az EESZT-ben). A módsíttt adatú vény ÚJ VÉNYKÉNT kerül tvábbításra a TÉR -be. - A kiválaszttt erecept törlését a felíró Orvs jgsultság alapján, az EESZT szabályai szerint addig végezheti el, amíg azt pl. a patikában a páciens ki nem válttta. - A MW rendszerben a vényírásnak nincs akadálya akkr sem, ha a vényt felíró Orvs nem jelentkezett be a vényírás idejére az EESZT rendszerébe, vagy átmenetileg nincs internetkapcslat. Ilyenkr a felírt vény adatai nem tvábbíthatóak ereceptként a TÉR -be. Értelemszerűen az így nymtattt vényen nem szerepel az EESZT erecept aznsítására szlgáló vnalkód. A rendelkezésre álló infrmációk alapján ebben az esetben a páciens a papír alapú vénnyel tudja kiváltani a felírt készítményt a Gyógyszertárban. A kaptt infrmációk alapján a Gyógyszerésznek rögzítenie kell a kiadást az EESZT rendszerében. Így a nem ereceptre felírt készítmények kiadása is regisztrálásra kerül a TÉR -ben, és látható lesz, hgy azt a Patikus rögzítette, mert nem vlt erecept előzménye.

8 10. A tájékztató melléklete tartalmazza a MedWrkS rendszer (és mduljai) ÉS az EESZT rendszere közti kmmunikáció kialakításáhz szükséges műszaki infrmációkat. 11. A csatlakzással kapcslats ágazati infrmációk elérhetőek: Kapcslat (ÁEEK): csatlakzas.eeszt@aeek.hu Telefnszám: Biztsak vagyunk benne, hgy a fenti infrmációk is hzzájárulnak a csatlakzás előkészítéséhez hónap elejére tervezzük a következő tájékztató kiadását. Az Assec Magyarrszág GlbeNet Üzletága az EESZT kmmunikációs megldásával is támgatni kívánja az Intézményekben flyó magas szintű, nagy felelősséggel bíró szakmai munkát. Budapest, Üdvözlettel: Ignácz Mónika üzletág igazgató-helyettes

9 Melléklet MedWrkS rendszer (és mduljai) ÉS az EESZT rendszere közti kmmunikáció kialakításáhz szükséges műszaki infrmációk MedWrkS EESZT KOMMUNIKÁCIÓS SZERVER Az Assec Magyarrszág ldali EESZT kmmunikációs megldás telepítéséhez, az EESZT kmmunikációhz szükséges intézményi belépőszintű szervergép jellemzői: Erőfrrás igény: HW: Operációs rendszer: 16GB RAM, 2-4 mags prcesszr, 100GB HDD tárhely; Windws Server 2012 / 2012R2 / 2016 Server; Alkalmazásk: - IIS szerver; - MedWrkS kmmunikációs alkalmazás (IIS-en futó webes alkalmazás) - GateWay szftver -> WINDOWS-s alkalmazás, mely interaktív bejelentkezést és prgram futtatást igényel (állandóan futnia szükséges) Hálózat: - Javaslt a szerver számítógép DMZ környezetben való elhelyezése; - El kell érnie a tűzfalakn keresztül a belső hálózatn lévő MedWrkS ORACLE adatbázis szervert (1521-es prt); - Az EESZT kmmunikációhz elérhetőnek kell lennie a tűzfalakn keresztül as prt - A MedWrkS (LabWrkS / MedBakter) alkalmazást futtató kliens számítógépeknek el kell érniük http-n keresztül ezt a szervergépet (80-as és 443-as prt); Egyéb: - A szerver lehet virtuális szerver is. - Ha az Intézmény rendelkezik emedwrks szerverrel, akkr azt erre is lehet párhuzamsan használni. De több erőfrrás kell majd hzzá ez esetben (a meglévőnél tárhely, RAM és CPU esetében); - Mivel a környezet hasnló az emedwrks és MbiWrkS alkalmazásk által igényelt környezethez, lehetséges a két funkció egy szerveren való működtetése, a megfelelő fizikai kapacitásk és hálózati beállítása mellett: Az alkalmazás Linux környezetben nem futtatható; Az alkalmazás tranzakciós adatkat nem tárl ezen a szerveren, kivéve a működés közben keletkező naplóztt eseményeket, ezért napi mentésére nincs szükség, ahgy az emedwrks esetében is ez a helyzet;

10 A MedWrkS-ben regisztrált események és az ellátásk EESZT-be került adatait a MedWrkS a saját adatbázisában tárlja. A rendszerben minden egyes EESZT-s adatfrgalmat lgl a gateway (file-ban). - A 2016-s szerver licenszeknél van lehetőség a dwngrade-re 2012-re, de ezt mindenképpen a knkrét licensz esetében az Intézménynek ellenőriznie kell. - Más prgram (besrló, GN service) nem futhat ezen a gépen; - A GlbeNet részéről eseti jelleggel, a verzióváltásk, hibajavításk számára ehhez a szerverhez a kiépített VPN-en keresztül RDP (távli asztal) elérést kérünk. - Javaslt, hgy a kmmunikációs szerver perációs rendszerének ideje egy külső, vagy belső NTP (Netwrk Time Prtcl) szerverrel szinkrnizáltan pnts legyen. A kmmunikációs rendszerben hibák frdulhatnak elő, ha a kmmunikációs szervernek az ideje eltér a valós időtől.

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

Binarit.KPKNY. Áttekintés. BINARIT Informatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95.

Binarit.KPKNY. Áttekintés. BINARIT Informatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95. Binarit.KPKNY Áttekintés BINARIT Infrmatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95. Tartalmjegyzék 1 Összefglaló...3 2 Üzleti funkciók...4 2.1 Saját nyilatkzat karbantartás... 4 2.2 Készpénz nyilatkzat riprt...

Részletesebben

"Micsoda NŐ" promóciós játék

Micsoda NŐ promóciós játék "Micsda NŐ" prmóciós játék A játék célja A prmóciós játék célja az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi lista összeállítása és az összegyűjtött adatknak a Kupn

Részletesebben

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról Tájékztató a 2015. évre vnatkzó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszlgáltatás módjáról és tartalmáról 1. BEVEZETÉS Az adatszlgáltatás jgszabályi hátterét az e-epites.hu nyitóldalán

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat

Dől a lé! - promóciós játék - Játékszabályzat Dől a lé! - prmóciós játék - Játékszabályzat A játék célja A játék szervezője az önkéntesen regisztráló személyek adataiból üzletszerzési és kapcslat felvételi listát állít össze, és az összegyűjtött adatkat

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infkmmunikációs Szlgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csknai utca 3. Hiteles Elektrnikus Pstafiók Tárhely adminisztráció 2017. December 21. v 1.00 +36 1 459 4200 inf@nisz.hu nisz.hu TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Milyen feladatai vannak a csatlakozóknak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez csatlakozással kapcsolatban?

Milyen feladatai vannak a csatlakozóknak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez csatlakozással kapcsolatban? NJSZT - Orvos-biológiai Szakosztály Minden ami az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér indításával kapcsolatosan érdekelhet 2017. szeptember 8. Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér Milyen

Részletesebben

UniCredit Mobil alkalmazás Ügyféltájékoztató

UniCredit Mobil alkalmazás Ügyféltájékoztató UniCredit Mbil alkalmazás Ügyféltájékztató Az UniCredit Bank Hungary Zrt. UniCredit Mbil alkalmazásának segítségével amennyiben az kstelefnjának, vagy tabletjének van internetkapcslata a világ bármely

Részletesebben

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai I. Elektrnikus ügyintézés lehetőségének biztsítása 2. (1) bekezdés valamennyi kamarai feladat- és hatáskörbe tartzó hatósági, fegyelmi és egyéb ügyben valamennyi jgszabály alapján biztsítandó kamarai szlgáltatás

Részletesebben

Támogatott gyógyászati segédeszköz rendelés elektronikus vényen

Támogatott gyógyászati segédeszköz rendelés elektronikus vényen FESZ XVIII. Kongresszus 2018. Szeptember 21. Támogatott gyógyászati segédeszköz rendelés elektronikus vényen Puskás Zsolt Péter (HC expert Kft.) EESZT fejlesztési szakértő, ÁEEK Mi az az EESZT? cca. 200

Részletesebben

EESZT funkciók az e-medsolution rendszerben. Felhasználói dokumentáció

EESZT funkciók az e-medsolution rendszerben. Felhasználói dokumentáció EESZT funkciók az e-medslutin rendszerben Felhasználói dkumentáció Dkumentumtörténet Verzió Dátum Készítő Státusz Megjegyzések 2.0 2017.05.30 Simnyi Katalin 2017/Q2/3 3.0 2017.07.06 Róka-Kvács Anikó 2017/Q2/5

Részletesebben

A gyógyszertámogatás és vényírás informatikai vetületei

A gyógyszertámogatás és vényírás informatikai vetületei A gyógyszertámgatás és vényírás infrmatikai vetületei Dr. Zajzn Gergely OEP Ártámgatási Fősztály A gyógyszerrendeléshez használandó számítógépes prgram minősítésének szabályairól szóló 2008. január 1.

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy az INTERNATIONAL LANGUAGE SCHOOL Nyíregyházi Nyelviskla Krlátlt Felelősségű Társaság Rövid név: ILS Nyelviskla

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Adatkarbantartó - Felhasználói kézikönyv Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. Prjekt megnevezése:

Részletesebben

Az EESZT informatikai támogatása

Az EESZT informatikai támogatása Az EESZT informatikai támogatása Kurucz Róbert Kereskedelmi Igazgató Novodata ZRT. GYSE forgalmazók 2018.09.21 Visegrád Mit jelent az EESZT? Mozaikszó: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőbetűiből.

Részletesebben

Rendszertervek és követelmények KeySafe és ProxerSafe rendszerek esetén... 1

Rendszertervek és követelmények KeySafe és ProxerSafe rendszerek esetén... 1 Rendszertervek és követelmények KeySafe és PrxerSafe rendszerek esetén Verzió: 2.2. Dátum: 2018. május Tartalm Rendszertervek és követelmények KeySafe és PrxerSafe rendszerek esetén... 1 Tartalm... 1 PrxerSafe

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

UniCredit Mobil alkalmazás Ügyféltájékoztató

UniCredit Mobil alkalmazás Ügyféltájékoztató UniCredit Mbil alkalmazás Ügyféltájékztató Az UniCredit Mbil alkalmazást bármely, arra alkalmas kstelefnnal vagy tablettel és azn elérhető internet kapcslattal rendelkező érdeklődő letöltheti. Aznsítás

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv

Verzió 1.2 2009.11.27. CompLex Officium Felhasználói kézikönyv Verzió 1.2 2009.11.27. CmpLex Officium Felhasználói kézikönyv CmpLex Officium felhasználói kézikönyv Tartalmjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 Rendszerkövetelmények... 3 1.2 Fgalmtár... 3 2 Officium lehetőségek...

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Tarr Kft. (Székhely: 7100 Szekszárd, Kadarka utca 18.; Cégjegyzékszám: 17-09-000720; a tvábbiakban: "Adatkezelő") tájékztatását a webldalán leadható

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 2015. február 12.... 2 2014. december 3.... 7 2014. nvember 13.... 13 JELZÉSEIKET, KÉRDÉSEIKET AZ fr@nrszh.hu E-MAIL CÍMEN VÁRJUK. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek

eversion Kft. Általános Szerződési Feltételek eversin Kft. Általáns Szerződési Feltételek 1. A szlgáltatás tárgya, az Általáns Szerződési Feltételek tartalma Az eversin Kft. (8295 Taliándörögd, Tavasz utca 2., Adószám: 23079780-2-19, Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Lekérdező HypEx bankterminál

Lekérdező HypEx bankterminál Lekérdező HypEx bankterminál Autmatikus HypEx bankterminál a Raiffeisen ügyfél adatk letöltésére Verzió: 1.1 2016. 09. 30. Cardinal Kft. 2016. Tartalmjegyzék: 1. Bevezetés... 3 2. A Lekérdező HypEx prgram...

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Participati Kft. és az AON Magyarrszág Kft. által a HR Fest elnevezésű rendezvénnyel kapcslatban megvalósuló adatkezelésekkel kapcslats tájékztatást.

Részletesebben

A ROBOT Adminisztrátor használata

A ROBOT Adminisztrátor használata A ROBOT Adminisztrátr használata I. fejezet: Gyrs HELP II. fejezet: Gyakran Ismételt Kérdések (érdemes átnézni) III. fejezet: Részletes HELP képernyőképekkel I.: Gyrs HELP 1.: Regisztráció előtt: - A prgram

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) április 5. I. TÁRSASÁGUNK PANASZKEZELÉSI RENDJE

PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) április 5. I. TÁRSASÁGUNK PANASZKEZELÉSI RENDJE PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT) 2019. április 5. Az O.F.SZ. Országs Fizetési Szlgáltató Zrt. (a tvábbiakban: Társaság) törekvése, hgy termékeivel, szlgáltatásaival és ügyfélkiszlgálásával

Részletesebben

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Látgató! A Hungar Classic Kft. a webldalunkn keresztül rögzített személyes adatkra vnatkzóan az alábbiakról kívánja Önt

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. ldal I. A szlgáltató ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Neve: HnlapCentrum Bt. Címe: 7624 Pécs, Nagy Jenő utca 20. Adószám: 25782512-1-02 EU adószám: HU25782512 A szlgáltatás ügyfélszlgálat elérhetőségei:

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat.

1.1.3. Számítógépes információs rendszerek az iskolában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalógusokat és adatbázisokat. 1.1.3. Számítógépes infrmációs rendszerek az isklában és a gazdaságban Ismerjen számítógépes katalóguskat és adatbáziskat. A. Alapfgalmak 1. rendszer 2. infrmációs rendszer B. Infrmációs technlógia 1.

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a 2007. évi CXXXVI.

Részletesebben

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül

Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Elérhetősége: Kapcslat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval -> Nymtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül Megnyittt, "Küldésre megjelölt"

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT

A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT VÁLLALKOZÓI INFORMÁCIÓS KÖZPONT 02 A VÁLLALKOZÁSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT Székesfehérvár Megyei Jgú Várs Önkrmányzata 2006 któberében támgatást nyert az Európai uniós INTERREG IIIC prgram keretében a MODELE prjektben való részvételre, és alprjekt

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását a www.daxa.hu és www.patikaplatfrm.hu dmain nevek alatt elérhető internetes ldal (a tvábbiakban:

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Dr. Görög István jegyző. Dr. Görög István jegyző

Dr. Görög István jegyző. Dr. Görög István jegyző Eszközbeszerzési pályázat az önkrmányzati ASP rendszerhez történő csatlakzás érdekében Dr. Görög István jegyző Dr. Görög István jegyző Az előterjesztést Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi

Részletesebben

Lássa: Valamennyi Finanszírozott Egészségügyi Szolgáltató! Tájékoztató a szakellátásra történő beutalás szabályairól

Lássa: Valamennyi Finanszírozott Egészségügyi Szolgáltató! Tájékoztató a szakellátásra történő beutalás szabályairól Közép-dunántúli Reginális Egészségbiztsítási Pénztár 8200 Veszprém, Óvári Ferenc út 7. Pstacím: 8201 Veszprém, Pf. 73. Telefn: (88) 546-600 Fax: (88) 546-696 Nyt. szám: 394-27-223/2010. Tárgy: tájékztatás.

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat 1.) Bevezetés Adatkezelő személye a www.hungargumi.hu Dmain névhez tartzó webldaln Cég név: Tp-Tyre Kft. Székhely: 2072 Zsámbék Petőfi u. 20. Telephelyeink: - 1158 Budapest Késmárk

Részletesebben

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban?

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? PRIVACY POLICY 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak kezelője és milyen elérhetőségeken keresheti az adatkezelőt? 4.

Részletesebben

Dokumedik - EESZT. Kötelező EESZT adatszolgáltatás és lekérdezések

Dokumedik - EESZT. Kötelező EESZT adatszolgáltatás és lekérdezések Dokumedik - EESZT Kötelező EESZT adatszolgáltatás és lekérdezések Első lépések Intézmény azonosító és CERT fájl betöltése Szakterület szolgáltató EESZT azonosítója rögzítése Személy EESZT azonosító rögzítése

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések

Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések Sberbank Online Banking Gyakran Ismételt Kérdések Tartalmjegyzék 1. Milyen feltételek szükségesek a szlgáltatás igénybevételéhez?... 2 2. Milyen bejelentkezési jelszót célszerű választanm saját biztnságm

Részletesebben

EESZT műszaki csatlakozási dokumentáció

EESZT műszaki csatlakozási dokumentáció Az EESZT szolgáltatásainak használata komoly biztonsági előírások mentén valósulhat meg, amit a rendszer legmagasabb szintű biztonsági fokozata előír minden felhasználó esetében. A belépéshez használható

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION ADATVÉDELMI NYILATKOZAT BELCHIM CROP PROTECTION (Érvényes 2018. május 25-től) A jelen adatvédelmi nyilatkzatt az Ön személyes adatainak a jelen nyilatkzatban feltüntetett kezeléséért közvetlenül vagy a

Részletesebben

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WEBSHOP FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Készítette: IFSz Kft. Bevezetés Tartalm Tartalm... 2 Bevezetés... 3 Az EBT Webshp felhasználói felülete... 4 Belépés, regisztráció, adatmódsítás...4 Webshps rendelések rögzítése...8

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Nyerjen a Silan illatával!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca.

Részletesebben

Adja meg címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata

Adja meg  címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata Adja meg e-mail címét! Nyereményjáték Részvételi- és Játékszabályzata Új email cím megadása esetén garantált ajándék 1000 Ft számlajóváírás, ezen felül részt vehet a srslásn, ahl Öné lehet egy iphne6 telefn!

Részletesebben

Adatkezelő személye a domain névhez tartozó weboldalon

Adatkezelő személye a   domain névhez tartozó weboldalon Adatkezelési tályékztató 1.) Bevezetés Adatkezelő személye a www.felnitrader.hu dmain névhez tartzó webldaln Cég név: Tp-Tyre Kft. Székhely: 2072 Zsámbék Petőfi u. 20. Telephelyeink: - 1158 Budapest Késmárk

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató Adatkezelési Tájékztató Az Excalibur Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság (a tvábbiakban: Adatkezelő ) által üzemeltetett excaliburknyvek.hu, ajurvedatippek.hu, tantra-centrum.hu, ayurvedamasszazsktatas.hu,

Részletesebben

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) :

Hozzájárulás (ingatlan adatváltozás) : LAKOSSÁGI JELZÁLOGKÖLCSÖN SZERZŐDÉSEK Ügyféltájékztató Flyósítás utáni flyamatk Helyrajzi szám váltzással járó hzzájárulás iránti kérelmek (ingatlanadatváltzás) Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban tájékztatást

Részletesebben

2. A számítógépes hálózatok előnyei 2.1. Elektronikus üzenetek, levelek, fájlok küldésének lehetősége o

2. A számítógépes hálózatok előnyei 2.1. Elektronikus üzenetek, levelek, fájlok küldésének lehetősége o http://fariblghu.wrdpress.cm/2011/12/31/final-exam-tpics-it/ http://fariblghu.wrdpress.cm 1. Mit nevezünk számítógépes hálózatnak Az egymástól térben elválaszttt számítógépek összekapcslását jelenti. E

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Kisbanki NetBOSS - SMS

Felhasználói kézikönyv Kisbanki NetBOSS - SMS Felhasználói kézikönyv Kisbanki NetBOSS - SMS 2004. 10. 07. Váltzás-nyilvántartó lap Kiadásk Srszáma Dátuma Állmány neve Leírása 1.00 2003.11.18. 2.00 2004.02.03. 3.00 2004. 10. 07. tknb_felhkk_s ms.dc

Részletesebben

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT A jelen adatvédelmi szabályzat azkat a személyes adatkat ismerteti, amelyek gyűjtésére, létrehzására (kezelésére) akkr kerül sr, amikr Ön a Be Smart Klub webldalait ( Webldalak

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az Aristn Therm Hungary Kft. tájékztatását tartalmazza a My Aristn prgramban megvalósuló adatkezelésekről. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679 számú

Részletesebben

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül...

1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 o Lekérdezés fül... 5 o Személy fül... 7 o Telefonszám fül... 8 o Jármű fül... CRM mdul 1 1. Bevezetés... 3 2. Partner ablak... 4 2.1. Fülek értelmezése... 5 Lekérdezés fül... 5 Személy fül... 7 Telefnszám fül... 8 Jármű fül... 9 Új gépjármű rendelés fül... 9 Használt gépjármű rendelés

Részletesebben

Lekérdező HypEx bankterminál

Lekérdező HypEx bankterminál Lekérdező HypEx bankterminál Autmatikus HypEx bankterminál a Raiffeisen ügyfél adatk letöltésére Verzió: 1.4 2018. 09. 20. H-16(5) Cardinal Kft. 2018. Tartalmjegyzék: 1. Bevezetés... 3 2. A Lekérdező HypEx

Részletesebben

Tisztelt Foglalkoztatási-pont Vezető!

Tisztelt Foglalkoztatási-pont Vezető! Tisztelt Fglalkztatási-pnt Vezető! A Magyar Refrmátus Szeretetszlgálat a Krmány által meghirdetett közfglalkztatási prgram keretében megvalósuló közfglalkztatásban részt vevő együttműködő partnerét ezútn

Részletesebben

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat )

A Mastercard Magyarország 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatalos részvételi és játékszabályzata ( Játékszabályzat ) 1. Szervező MasterCard Eurpe Sprl Magyarrszági Kereskedelmi Képviselete 1062 Budapest, Váci út 1-3. C. ép. 4. em. A Mastercard Magyarrszág 2010. téli PayPass nyereményjátékának hivatals részvételi és játékszabályzata

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Süveges Kft. Ez az adatkezelési tájékztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatk szabad áramlásáról az Európai Parlament és a

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni.

6. sz. melléklet. Lehetséges hitelcélok: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Lehetséges hitelcélk: A kölcsönterméket felhasználási hitelcél megjelölése nélkül lehet igényelni. Az igényelhető hitel devizaneme: Frint A kölcsönügylet alanya lehet: Adós, Adóstárs Az Igénylő hitelezhetőségének

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMA MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA nline módn történő pályázat benyújtására A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól)

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: május 23-tól) ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (Érvényes: 2018. május 23-tól) A Badacsny Ingatlanirda elkötelezett az ügyfelek bizalmas és személyes infrmációinak tiszteletben tartása és megőrzése iránt. Webldalaink jelentős

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az evisit Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) www.evisit.hu hnlapján megvalósuló adatkezeléssel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni,

ügyintézési cselekményeit elektronikus úton végezni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni, Tájékztató az elektrnikus kapcslatartás kötelező és lehetséges csatrnáiról a 2018. évi hatálys jgszabályk alapján a helyi adózással kapcslatban Az elektrnikus ügyintézés és a bizalmi szlgáltatásk általáns

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Az adatkezelési tájékztató a WebEye Magyarrszág Kft. (székhely: 1043 Budapest, Dugnics utca 11.; cégjegyzékszáma: 01-09-860532) WebEye Szlgáltatás nyújtása tárgyában létrejött Előfizetési

Részletesebben

5. A nyerésre való pályázat menete

5. A nyerésre való pályázat menete 1. A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: "ROBOGJ A VARTA-val!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője, lebnylítója és adatkezelője: Spectrum Brands Hungaria Kft. székhely: 1191

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Hatálys: v1_2017. január 23-tól Tartalmjegyzék ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ... 3 1. Bevezető rendelkezések... 3 2. Az adatkezelő és az adatfeldlgzó... 4 3. A kezelt adatk köre, az adatk

Részletesebben

A Provident Pénzügyi Zrt. Valósítsa meg gyermeke álmát! megnevezésű pályázatának részvételi és adatkezelési szabályzata

A Provident Pénzügyi Zrt. Valósítsa meg gyermeke álmát! megnevezésű pályázatának részvételi és adatkezelési szabályzata Tekintettel arra, hgy a Sdex Magyarrszág Kft. 2016. szeptember 30. napjától megszünteti Magyarrszágn a Sdex utalványk kibcsátását és kártyák frgalmazását, a Prvident Pénzügyi Zrt. 2016. któber 4. napjával

Részletesebben

A csatlakozás eljárásrendje

A csatlakozás eljárásrendje A csatlakozás eljárásrendje 1. melléklet A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek (a gyógyszertárnak) az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: 1.

Részletesebben

1. A Játék elnevezése, szervezője 2. A Játékban résztvevő és abból kizárt személyek 3. A Játék időtartama 4. A Játékban résztvevő termékek

1. A Játék elnevezése, szervezője 2. A Játékban résztvevő és abból kizárt személyek 3. A Játék időtartama 4. A Játékban résztvevő termékek 1. A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: "Rbgjn a Varta-val!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: Spectrum Brands Hungaria Kft. székhely: 1191 Budapest, Ady Endre út 42-44.,

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Néhány szóban a szoftver nyújtotta lehetőségekről

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Néhány szóban a szoftver nyújtotta lehetőségekről SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprgram Néhány szóban a szftver nyújttta lehetőségekről 3Sz-s Kereskedelmi és Szlgáltató Kft. 1155 Budapest, Bulcsú utca 44. Pstacím: 1158 Budapest, Jánshida utca 15. Tel: (06-1)

Részletesebben

LOGO-VIR Teszt terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer teszt terve

LOGO-VIR Teszt terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer teszt terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Teszt terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer teszt terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

1 A Játék elnevezése, szervezője:

1 A Játék elnevezése, szervezője: 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Legyen egy jó kd az örömre!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca.

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott Adatkezelési Szabályzat A Játéksk hzzájárulása alapján a Játéksk személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat srán megadtt tájékztatás, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását az általa közzétett álláshirdetéssel összefüggő adatkezeléssel kapcslatban. Elérhetőségeink:

Részletesebben

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését. címünk:

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és megválaszoljuk kérdését.  címünk: 1 1. Az adatkezelés célja A Gldberg Cnsulting Kft. (cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.) a tvábbiakban, szlgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jgi közlemény

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Smat nyereményjáték" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6.

Részletesebben

A felhasználónak rendelkeznie kell mobiltelefonnal, amelynek telefonszámához érvényes szerződés tartozik.

A felhasználónak rendelkeznie kell mobiltelefonnal, amelynek telefonszámához érvényes szerződés tartozik. 1. SMS-Bank funkciók 1.1. Előfeltételek, javaslatk a használattal kapcslatban A felhasználónak rendelkeznie kell mbiltelefnnal, amelynek telefnszámáhz érvényes szerződés tartzik. SMS-Bank száma: 70/9000-666

Részletesebben

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1

a Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói valamint az itt felsorolt személyek Ptk. 8:1 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: "Nyerjen a Persil-lel!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6.

Részletesebben

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Az alábbi tájékztató célja, hgy segítségével Ön a Kézenfgva Alapítvány Jgsegély Szlgálata (A tvábbiakban: Szlgáltató) (http://kezenfgva.hu/jgsegely-szlgalat)

Részletesebben

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt.

A Játékban a Szervező által forgalmazott más termékek nem vesznek részt. 1 A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Mutasd meg szépséged a világnak! (a tvábbiakban: Játék ). Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc

Részletesebben

1 A Játék elnevezése, szervezője

1 A Játék elnevezése, szervezője 1 A Játék elnevezése, szervezője A prmóciós játék elnevezése: "SK LOOKS 2017 (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6., cégjegyzékszám:

Részletesebben

a) a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége, valamint b) eredetiségének hitelessége

a) a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége, valamint b) eredetiségének hitelessége Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal közleménye az elektrnikus útn kibcsáttt számlákra vnatkzó egyes rendelkezések értelmezéséről I. Az elektrnikus útn kibcsáttt számlákról általában Az általáns frgalmi

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. június 10.... 2 2014. május 30.... 6 2014. május 16.... 8 Jelzéseiket, kérdéseiket az

Részletesebben

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Általáns gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvktató prgram 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az

Részletesebben

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart.

A Játék a kezdőnapon órától és a zárónapon óráig tart. 1. A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Silan Szív! (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft. székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

HIRDETMÉNY a BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL

HIRDETMÉNY a BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSÁRÓL 1. ldal A BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT VÁLTOZÁSAI A Betéti Kártya Üzletszabályzat 2018. december 17-vel az alábbiakban módsul: 1. Betéti Kártya Üzletszabályzat I. Általáns rendelkezések rész váltzásai:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a pénzmsás és a terrrizmus

Részletesebben

1. A Játék elnevezése, szervezője:

1. A Játék elnevezése, szervezője: 1. A Játék elnevezése, szervezője: A prmóciós játék elnevezése: Hív a hegy!" (a tvábbiakban: Játék ). A Játék szervezője: HENKEL Magyarrszág Kft., székhely: 1113 Budapest, Dávid Ferenc utca. 6. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Dr. Keresztury Gábor Farkasné Bangó Mária

Dr. Keresztury Gábor Farkasné Bangó Mária Bka/kar Index mérés az Érbeteg - Dr. Keresztury Gábr Farkasné Bangó Mária Bevezetés Köztudtt, hgy hazánkban és a világ többi rszágában is a szív- és érrendszeri betegségek mrtalitási mutatói vezetik a

Részletesebben

Osztályozó vizsga követelmények Informatika

Osztályozó vizsga követelmények Informatika Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Rendészeti képzés 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A számítógépes

Részletesebben