Losonczi György: Magyar cirkuszok honlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében (3. befejező rész) >>>

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Losonczi György: Magyar cirkuszok honlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében (3. befejező rész) >>>"

Átírás

1 Lsnczi György: Magyar cirkuszk hnlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében (3. befejező rész) >>> Lsnczi György: Magyar cirkuszk hnlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében (3.rész)[i] CIRKUSZI SZERVEZETEK HONLAPJAINAK VIZSGÁLATA HASZNÁLHATÓSÁG ÉS SOCIAL MEDIA ALAPJÁN Anyag és módszertan Az 1. táblázat a magyar utazó cirkuszk hnlapjait vizsgálta és között. A vizsgálat eredményei adatbázisba kerültek Excel használatával. 1. táblázat: Magyar utazó cirkuszk és hnlapjaik N. Név Webldal (URL) 1 America Park - Cirkusz Mnte Carl 2 Circus Last Vegas Shw 3 Dnnert Cirkusz 4 Eötvös Cirkusz 5 Exit Cirkusz 6 Fővársi Nagycirkusz: FNC 7 Hungária Nagycirkusz 8 Maciva - Hungarian Circus and Variety 9 Magyar Nemzeti Cirkusz 10 Magyar Nsztalgia NagyCirkusz 11 Picard Cirkusz 12 Richter Cirkusz Nincs 13 Richter Flrian Cirkusz 14 Utazó Budapest Nagycirkusz 15 Wertheim Cirkusz Nincs Frrás: Szerzői adatk és szerkesztés

2 A CW-Index bemutatása Az elmúlt hét év srán a felsőktatási intézmények hnlapjait és versenyképességüket tanulmányztam. Kutatásaim srán felállítttam és a gyakrlatban alkalmaztam is egy interdiszciplináris értékelő és elemző keretrendszert, a Cmpetitive Website Index [ii] (CW-Index) kritériumrendszert. A CW-Index kritériumrendszer adaptált váltzatával kerülnek elemzésre a cirkuszk hnlapjai. Használhatóság szerepe, szakirdalm áttekintés Cikkem előző részeiben[iii] már utaltam arra, hgy egy versenyképes szervezeti hnlap meghatárzása és mérése kmplex feladat, mivel több szempntból kell vizsgálni a kérdést. A kritériumrendszer alktó elemeit több szempntból kell megközelíteni, mint például üzleti stratégia, marketing, a webldal funkcinális használhatósága, az alkalmaztt web technlógia. Az első két aspektus közgazdasági szemléletű (stratégia, marketing), célja a megfelelő infrmációk körének meghatárzása és eljuttatása a célcsprtk számára. A másik két aspektus (webldal funkcinalitása, alkalmaztt technlógia) már mérnöki szemléletű, ténylegesen a megvalósítás módját jelenti, egyben a jelen cikk főtémája is A webldal funkcinális használhatósága A cikkem másdik része[iv] (stratégiai és marketing aspektus) után a HOGYAN kérdés vizsgálatát a funkcinalitás, illetve a webldal megvalósításának általáns kérdéseivel flytatm. Az előző részben az ISO 9000:2000 alapján a felhasználói követelmények kielégítését (az infrmáció tartalma) és a célnak megfelelőségét (az infrmáció használhatósága) közgazdasági szempntból tárgyaltuk, mst a műszaki szemlélet dminanciájával közelítünk, vagyis a követelmények kielégítése: a webldal funkcinálisan jól működjön, a célnak megfelelőség: az infrmációt, hatéknyn adja át. Ha mindkettőnek megfelel a webldal, akkr a felhasználó elégedett, különben a felhasználó elhagyja az ldalt, ha pl. a navigációs menü nehezen kezelhető, vagy pl. a hnlap keresőrendszere nem megfelelő, mert nem ad eredményt, vagy túl skat ad egyszerre.

3 A versenyképesség mellett a hnlapk funkcinális használhatósága, felépítése fnts tényezője egy versenyképes hnlapnak, ezért ez a fejezet az ezzel kapcslats szakirdalmat tekinti át, amelyet a kritériumrendszer is adaptált. A 90-es évek végén száms tanulmány fglalkztt a webldalak, nline infrmációs frrásk megbízhatóságával és minőségével, amelyekből az Internet elterjedésével a nymtattt média egyre több infrmációt közölt. Ismert tanulmányk száms fnts minőségi szempntt jelöltek meg (Leland, 1999[v]; Beck, 1997[vi]; Kapun, 1998[vii]; Kirk, 1996[viii]), legfntsabbak Tillman (2000)[ix] alapján a következők: a szerző hitelessége, szakmai múltja; az ldal aktualizáltsága és tartalmi pntssága, tárgyilagssága. Smith (1997)[x] kritérium rendszerében hét főszempnt alapján értékeli a hnlapkat: hatókör; tartalm: pntsság, jgsultság, frissesség, egyediség, külső linkek, helyesírás; grafika és multimédia dizájn; cél és célcsprt; áttekintés; használhatóság: felhasználóbarát, szükséges PC eszközigény, keresési lehetőség, áttekinthetőség és rganizáltság, interaktivitás, hálózati sávigény; költségek. Grski (1999)[xi] is hasnló szempntkat jelölt meg, mint Smith (fntsság és megfelelőség, hitelesség, pntsság, elérhetőség, navigálhatóság), de kiemeli a multikulturális jelleg fntsságát is. Áts, Bndr és Kvács 2000-ben[xii] készült tanulmányukban a magyarrszági középisklák hnlapjait elemezte hárm szempnt szerint (design, interaktivitás, tartalm) és Sctt (2006)[xiii] is hasnló fnts tényezőket jelölt meg a weblapk készítésénél: 1. az üzenet, amely megkülönböztethető és egyértelmű legyen a többi intézményétől; 1. a hnlap egyedisége ; 2. a célk megfgalmazása a látgatók tevékenységét illetően.

4 Elling, Lentz és Menn de Jng (2007)[xiv] az 1. elrendezés, 2. tartalm, 3. navigáció, alapján vizsgálták a hnlapkat. Pint és Ducet (2007)[xv] hárm kategóriát határztak meg az elemzésük srán: 1. kereshetőség, 2. láthatóság, 3. használhatóság. Cper és Burn (2007)[xvi] a webldalak strukturális elemeire teszi a hangsúlyt, mint a linkek száma, a legördülő menük száma, az ldal mérete A web technlógiák Vizsgáljuk tvább a HOGYAN kérdést a webldal megtalálhatóságát és megvalósítását elősegítő technikák, technlógiák elemzésével. A marketing mellett az innváció a másik fnts fgyasztórientált tevékenység, ezért a webes technlógiák és szlgáltatásk alkalmazása az intézményi hnlapk esetében meghatárzóak lehetnek, mivel áttörő szemléletváltást hztak az internetes webldalak, webprtálk életében (pl. Facebk). Az Internet használatát és a felhasználók szkásait megváltztató technlógia jelenleg a Web 2.0 (vagy webkettő). A Web 2.0 fgalma tág és nehezen definiálható, jellemzően a közösségi ldalakkal (Scial Media) aznsítják. A technlógia maga (egyesek szerint platfrm) nem más, mint az általánsan használt internetes szlgáltatásk tárháza, gyűjteménye. Használatuk, fejlesztésük elsősrban a közösségekre épül, a webldalak tartalmát (pl. szöveges, videó, kép) maguk a felhasználók nyújtják, töltik fel, sztják meg, illetve véleményezik. A webldal üzemeltetője csak a keretrendszert biztsítja. A felhasználók a tartalmak megsztása mellett kapcslatkat létesítenek egymás között, közösségeket hznak létre a virtuális hálón. A leggyakrabban használt Web 2.0 szlgáltatásk az alábbiak: címke használata (tagek),

5 címfelhők használata, fórum, blg, wiki, mikrblg, Gadgetek, Widgetek, hírfrrásk, hírcsatrna támgatás (Feedek: RSS, Atm), közösségi ldal jelenlét (pl. Facebk), videómegsztók (pl. Yutube), képmegsztók (pl. Flickr), pdcast, Ggle Analytics, virtuális világk. Cirkuszi webldalak elemzése Megvalósítás, használhatóság A cirkusz szektrra adaptált kritériumrendszer alapján a megvalósítás és használhatóság szempntjából értékeltem ki a vnatkzó webldalakat cikkem előző részeiben. Ami a navigációs ptenciált illeti, a vizsgált hnlapkn csak minimális mértékben hasznsíttták az ebben a funkcióban rejlő lehetőségeket. Meglepő, hgy egyetlen vizsgált hnlap sem alkalmazza a belső kereső pciót. Oldaltérkép nem a klasszikus megldásként, hanem a lap alján (fter) található meg a vizsgált ldalakn (ez az eljárás nemzetközi visznylatban is elfgadtt). A jól ismert Segítség és GYIK ldalakat nem biztsíttták a webldalt látgatók részére, tvábbá a webldalak nem nyújtanak a hátránys helyzetűek számára támgatást (az intézmény hnlapján található-e speciális felület pl. látássérültek részére). Véleményem szerint a vizsgáltak közül a két közintézményként működő ldalnak kötelezően ajánltt lenne valamilyen frmában megfelelnie e tekintetben. A közszlgáltatók webldalainak akadálymentességét több jgszabály írja [1] elő:

6 az Európai Parlament állásfglalása (2002) az Esélyegyenlőségi törvény (1998. évi XXVI. törvény) a Rigai Nyilatkzat nemcsak kötelezi az állami szerveket az akadálymentesítésre, de meg is határzza, a W3C által létrehztt akadálymentességi szabványknak való megfelelés kritériumait. 4. táblázat: Általáns infrmáció csprt Kritériumk A-Z index Belső kereső Címfelhők használata Címke használata (tagek) GYIK (FAQ) Gyrslinkek Hátránys Segítség (Help) Mrzsa navigáció (breadcrumb) Oldaltérkép Mely szervezetek alkalmazták A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást Fővársi Nagycirkusz: FNC A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú navigációt segítő megldást Fővársi Nagycirkusz: FNC, Maciva Frrás: Saját adatk alapján saját szerkesztés Scial Media Blg /mikróblg tekintetében kizárólag MACIVA, FNC webldalakn található céges Twitter link, a MACIVA saját blg ldallal is rendelkezik. A táblázatból jól érzékelhető, hgy a legtöbb szervezet számára a fő hangsúly a Facebk megjelenésen van. A Fővársi Nagycirkusz szinte minden Scial Media platfrmn megjelenik.

7 6. táblázat: Dmain elnevezés típusai Scial Media Típus Scial Media Dmain Blg / Fórum Twitter Maciva - Hungarian Circus and Variety Fővársi Nagycirkusz: FNC Scial Netwrk Facebk Exit Cirkusz Dnnert Cirkusz Magyar Nsztalgia NagyCirkusz Richter Flrian Cirkusz Eötvös Cirkusz Maciva - Hungarian Circus and Variety Magyar Nemzeti Cirkusz Picard Cirkusz Audió (pl. itunes) A vizsgált bjektumk nem használták ezt a típusú médiát Kép (Pl. Instragram, Flickr, Pinterest) Instragram Fővársi Nagycirkusz: FNC Videó (Pl. Yutube, Vime) Fővársi Nagycirkusz: FNC Frrás: Saját adatk alapján saját szerkesztés Maciva - Hungarian Circus and Variety

8 Rövid összefglalás A vizsgálatm eredménye szerint a magyar cirkuszi hnlapkat használhatóság és scial media aspektusból értékelve nem éri el a megfelelő szintet. Ezt támasztja alá az alapvető navigációs elemek használatának hiánya (ldaltérkép, GYÍK, belső kereső), és annak összhangja a webldal dizájnjával és a menüstruktúrával. Nem tudats a scial media használata sem. A vizsgálat knklúziója a krábbiakhz hasnlóan: az állami és magán szektr között érzékelhető, mérhető a különbség, az előbbinél feltehetően több anyagi keretet és marketing személyzetet (szakértelmet) használnak fel e tekintetben. A magán szervezetek számára javaslt az nline kmmunikáció céliránys fejlesztése a stratégiával, branddel összehanglva. Hivatkzásk jegyzéke [1] Frrásk: MTA SZTAKI W3C Magyar Irda: Lechner Lajs Tudásközpnt Nnprfit Kft:. [i] Külön köszönet Bóta Melindának, aki a cikk és vizsgálati anyag megfelelő elkészítéséhez hzzájárult. [ii] Lsnczi, Gy. (2014): Magyar felsőktatási intézmények hnlapjainak versenyképesség vizsgálata nemzetközi visznylatban.). In: Juhász L. (2014): E-CONOM. 3. évf. 1. pp Nyugat-magyarrszág Egyetem Kiadó (ISSN X) ( [iii] Lsnczi Gy (2016): Magyar cirkuszk hnlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében.

9 [iv] Lsnczi Gy (2016): Magyar cirkuszk hnlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében (2. rész). [v] Leland B. (1998): Evaluating web sites: A guide fr writers. (Online). ( ) (letöltve: május. 11.) [vi] Beck s. (1997): Evaluatin Criteria. The Gd, The Bad & The Ugly: r, Why It is a Gd Idea t Evaluate Web Surces. (Online). (letöltve: május 13.) [vii] Kapun J. (1998): Teaching undergrads WEB evaluatin: A guide fr library instructin, In: C&RL News, July/August 1998., Vlume 59 N. 7. [viii] Kirk E. (1996): Evaluating Infrmatin Fund n the Internet. (Online). (letöltve: április 22.) [ix] Tillman H. N., (2003): Evaluating Quality n the Net. (Online). (letöltve: április 22.) [x] Smith A. G. (1997): Testing the Surf: Criteria fr Evaluating Internet Infrmatin Resurces. (Online). (letöltve: április 22.) [xi] Grski P. (1999): Tward a Multicultural Apprach fr Evaluating Educatinal Web Sites, Multicultural Perspectives. (Online). (letöltve: május 15.) [xii] Áts J. - Bndr E. - Kvács L. (2000): A magyar középisklák hnlapjainak elemzése. (Online) /magyar-kzepisklak (letöltve: április. 22) [xiii] Sctt D. M. (2006): 14 steps t a great admissins website, In: Recruitment and Retentin in Higher Educatin Vl. 20, N 1. [xiv] Elling, S. - Lentz, L. - Menn de Jng (2007): Website Evaluatin Questinnaire: Develpment f a Research-Based Tl fr Evaluating Infrmatinal Websites, M.A. Wimmer, H.J. Schll, and A. Grönlund (Szerk.): EGOV 2007, Springer-Verlag Berlin Heidelberg, LNCS 4656, pp.

10 [xv] Pint M. - Ducet A. (2007): An educatinal resurce fr infrmatin literacy in higher educatin: Functinal and users analyses f the e-coms academic prtal, In: Scientmetrics, Vl. 72, N. 2, pp. [xvi] Cper C. - Burns A. (2007): Khnen Self-rganizing Feature Maps as a Means t Benchmark Cllege and University Websites, In: Jurnal f Science Educatin and Technlgy, Vl. 16, N. 3, pp.

Informatika a felsőoktatásban 2008 Debrecen, 2008. augusztus 27-29. A KÖZGAZDASÁGI FELSŐKTATÁS ONLINE MARKETINGTEVÉKENYSÉGE

Informatika a felsőoktatásban 2008 Debrecen, 2008. augusztus 27-29. A KÖZGAZDASÁGI FELSŐKTATÁS ONLINE MARKETINGTEVÉKENYSÉGE A KÖZGAZDASÁGI FELSŐKTATÁS ONLINE MARKETINGTEVÉKENYSÉGE THE ONLINE MARKETING OF HUNGARIAN BUSINESS SCHOOLS Gyarmatiné Bányai Edit PTE Közgazdaságtudományi Kar Gazdálkodástudományi Intézet Összefoglaló

Részletesebben

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere

I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere I. Felsőoktatási Marketing Verseny Versenyképes honlap kritériumrendszere Losonczi György 2010 A kutatás célja és menete 1. Versenyképesség tényezőinek maghatározása kritériumrendszer felállítása 2. A

Részletesebben

Osztályozó vizsga követelmények Informatika

Osztályozó vizsga követelmények Informatika Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Rendészeti képzés 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az egészséges munkakörnyezet megteremtése. A számítógépes

Részletesebben

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam

Általános gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvoktató program 9. évfolyam Osztályzó vizsga követelmények Infrmatika Általáns gimnáziumi képzés és német nemzetiségi nyelvktató prgram 9. évflyam 1. Az infrmatikai eszközök használata Az infrmatikai környezet tudats alakítása. Az

Részletesebben

MeRSZ-kutatás A MeRSZ-kutatásról. A MeRSZ számokban. Az Akadémiai Kiadó 2018-ban kutatást indított a hallgatók körében azzal a

MeRSZ-kutatás A MeRSZ-kutatásról. A MeRSZ számokban. Az Akadémiai Kiadó 2018-ban kutatást indított a hallgatók körében azzal a MeRSZ-kutatás 20 A MeRSZ-kutatásról A MeRSZ számkban Heti dkumentummegnyitás 20-ban (kumulált, ezer db)* Az Akadémiai Kiadó 20-ban kutatást indíttt a hallgatók körében azzal a céllal, hgy visszajelzést

Részletesebben

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei

A pályázott kommunikációs program személyi felelősei A pályáztt kategória Kmmunikációs kampány Az ügyfél, illetve vállalat iparága Pénzügy, bank és biztsítás A pályázati anyag címe Aegn Országs Kármegelőzés Prgram A pályáztt kmmunikációs prgram személyi

Részletesebben

CIRKUSZI AKROBATIKA Alapkutatási és szakmódszertani periodika

CIRKUSZI AKROBATIKA Alapkutatási és szakmódszertani periodika CIRKUSZI AKROBATIKA Alapkutatási és szakmódszertani periodika Losonczi György: Magyar cirkuszok honlapjainak vizsgálata a versenyképesség tekintetében BEVEZETÉS Az Európi Unió integrációs folyamatának

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység

Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakrlati vizsgatevékenység Szakképesítés aznsító száma megnevezése: 4 13 04 0000 00 00 Multimédia-alkalmazás fejlesztő Vizsgarészhez rendelt követelménymdul aznsítója, megnevezése: 113-06 Multimédiafejlesztő

Részletesebben

előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM projekt jövőjével kapcsolatos elgondolásokat, javaslatokat tartalmazza.

előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM projekt jövőjével kapcsolatos elgondolásokat, javaslatokat tartalmazza. 2 0 1 5 előszó Jelen anyag abudapesti Bevásárló és Tematikus utcák, azaz a BUM prjekt jövőjével kapcslats elgndláskat, javaslatkat tartalmazza. Az értekezés minden aspektusában a fgyasztói és visznteladói

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés OmniTuch 8400 Instant Cmmunicatins Suite One Number szlgáltatásk, Webes hzzáférés Gyrs kezdési segédlet R6.0 Melyek a One Number szlgáltatásk? A One Number szlgáltatásk egyéni hívásátirányítást biztsítanak,

Részletesebben

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI és COOKIE SZABÁLYZAT A jelen adatvédelmi szabályzat azkat a személyes adatkat ismerteti, amelyek gyűjtésére, létrehzására (kezelésére) akkr kerül sr, amikr Ön a Be Smart Klub webldalait ( Webldalak

Részletesebben

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

BUILD UP Skills II. Konferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BUILD UP Skills II. Knferencia 2013. március 8. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudmányi Egyetem Hujber Drttya Prjektmenedzser, BUSH krdinátr ÉMI Nnprfit Kft. Tartalm ÉMI Nnprfit Kft. bemutatása BUILD UP

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását a www.daxa.hu és www.patikaplatfrm.hu dmain nevek alatt elérhető internetes ldal (a tvábbiakban:

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM PORTÁLJAINAK ARCULATI ALAPKÖVETELMÉNYEI Az új Drupal alapú rendszer implementálásával párhuzamban a PTE webes arculati (design) alapkövetelményei is módsultak: az eddiginél jóval

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Participati Kft. és az AON Magyarrszág Kft. által a HR Fest elnevezésű rendezvénnyel kapcslatban megvalósuló adatkezelésekkel kapcslats tájékztatást.

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL Besztás Besrlási csprt/fkzat AD 8 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye A tartaléklista érvényességének ideje

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT

ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT ÁLTALÁNOS TÁMOGATÓI AJÁNLAT 2014. május 24. I SYMA Rendezvényközpnt +36 30 747 7799 I exp@skaprmtins.hu I facebk.cm/maxbudapest Tisztelt Partnerünk! 2014. május 24 -én a SYMA Rendezvényközpnt, A csarnkában

Részletesebben

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása

620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása 620. témaszámú nemzetközi könyvvizsgálati standard A könyvvizsgáló által igénybe vett szakértő munkájának felhasználása A könyvvizsgáló által igénybevett szakértő munkája megfelelőségének értékelése 12.

Részletesebben

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT

MME KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZAT A MAGYAR MADÁRTANI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI EGYESÜLET (MME) KOMMUNIKÁCIÓS SZABÁLYZATA Hatálys: 2016. nvember 4.-től. Jóváhagyta az Elnökség E/16/21 döntése alapján. Budapest, 2016. nvember 4. Bajr Zltán elnök

Részletesebben

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08.

2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. 2015-ös Nemzetközi Személyzeti Tréning Hét Drezdai Műszaki Egyetem; 2015. 05. 04.-05. 08. A Drezdai Műszaki Egyetemről néhány gndlat bevezetésként. Az egyetem 1961 óta létezik, de jgelőd intézménye már

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott

Adatkezelési Szabályzat A Játékosok hozzájárulása alapján a Játékosok személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat során megadott Adatkezelési Szabályzat A Játéksk hzzájárulása alapján a Játéksk személyes adatait a Játékszabály és adatkezelési szabályzat srán megadtt tájékztatás, az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete

Részletesebben

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve

LOGO-VIR Oktatási terv. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kontrolling (vezetői információs) rendszer oktatási terve PMJVÖ Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer LOGO-VIR Oktatási terv Pécs Megyei Jgú Várs Önkrmányzata Kntrlling (vezetői infrmációs) rendszer ktatási terve Daten-Kntr Számítástechnikai Fejlesztő és Szlgáltató

Részletesebben

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon

A fogyasztói tudatosság növelése. az elektronikus hírközlési piacon A fgyasztói tudatsság növelése az elektrnikus hírközlési piacn A Nemzeti Hírközlési Hatóság szakmai tájékztató anyaga 2008. szeptember A fgyasztók körébe meghatárzás szerint valamennyien beletartzunk,

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

A MEZŐGAZDASÁGI ÁGAZATBAN ÉRDEKELT VÁLLALKOZÁSOK INFORMÁCIÓSZERZÉSI SZOKÁSAI ÉS IGÉNYEI Kutatás a magyar mezőgazdasági termelők körében 2010 Betekintő A kutatásról A jelentés bemutatja a Farmit.hu nline

Részletesebben

Közbeszerzés zöldebben. Beszerzés és éghajlatvédelem. Kezdő tréning módszertani útmutató

Közbeszerzés zöldebben. Beszerzés és éghajlatvédelem. Kezdő tréning módszertani útmutató Közbeszerzés zöldebben Beszerzés és éghajlatvédelem Kezdő tréning módszertani útmutató A kiadvány a Green PrcA Green Public Prcurement in Eurpe Közbeszerzés zöldebben prjekt keretében készült az Intelligent

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Tarr Kft. (Székhely: 7100 Szekszárd, Kadarka utca 18.; Cégjegyzékszám: 17-09-000720; a tvábbiakban: "Adatkezelő") tájékztatását a webldalán leadható

Részletesebben

GUIDE@HAND az oktatásban tapasztalatok és lehetőségek. Márkus Zsolt László MTA SZTAKI elearning osztály

GUIDE@HAND az oktatásban tapasztalatok és lehetőségek. Márkus Zsolt László MTA SZTAKI elearning osztály GUIDE@HAND az ktatásban tapasztalatk és lehetőségek Márkus Zslt László MTA SZTAKI elearning sztály Bevezető A fejlesztés neve: GUIDE@HAND Balatn-felvidék Tartalmfejlesztő: Éltető Balatn-felvidékért Egyesület

Részletesebben

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő

ÁRAJÁNLATKÉRÉS. Az ajánlatkérő Iktatószám: EHEA-22-1/2015 Prjekt szám: 559232-EPP-1-2014-1-HU-EPPKA3-BOLOGNA ÁRAJÁNLATKÉRÉS 1. Az ajánlatkérő adatai Név: Tempus Közalapítvány Cím: 1093 Budapest, Lónyay u. 31. Képviselő: Dr. Nemeslaki

Részletesebben

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél

Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pro-Team Nonprofit Kft.-nél Egyéni álláskeresési tanácsadás a Pr-Team Nnprfit Kft.-nél 1. A szlgáltatás átfgó és peratív célja A Pr-Team Nnprfit Kft. megváltztt munkaképességű munkavállalókat fglalkztató cég, ahl a tranzitfglalkztatás,

Részletesebben

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Látgató! A Hungar Classic Kft. a webldalunkn keresztül rögzített személyes adatkra vnatkzóan az alábbiakról kívánja Önt

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az Aristn Therm Hungary Kft. tájékztatását tartalmazza a My Aristn prgramban megvalósuló adatkezelésekről. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679 számú

Részletesebben

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N)

ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ. IT szakértő (F/N) ÁLLÁSHIRDETÉS TARTALÉKLISTA LÉTREHOZÁSÁHOZ Munkakör Besrlási csprt/fkzat AD 6 Szerződés típusa Hivatkzás A pályázatk benyújtásának határideje A munkavégzés helye IT szakértő (F/N) Ideiglenes alkalmaztt

Részletesebben

Ötleted van? Vállalkozz! - Vállalkozás menedzselés a válság idején

Ötleted van? Vállalkozz! - Vállalkozás menedzselés a válság idején Ötleted van? Vállalkzz! - Vállalkzás menedzselés a válság idején Helyszín: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet Tlna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. március 6-7. 2013. március 6. (szerda)

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás

Mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújtott tanácsadás Mikr-, kis- és középvállalkzásknak nyújttt tanácsadás 1. A szlgáltatás célja 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, hgy a már mőködı mikr-, kis- és középvállalkzásk ismereteinek bıvítése révén hzzájáruljn

Részletesebben

Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén (AVA) 2003. április 1-2.

Agrárgazdaság, vidékfejlesztés és agrárinformatika az évezred küszöbén (AVA) 2003. április 1-2. AGRÁRINFORMATIKAI OKTATÁS/KÉPZÉS MINT A TUDÁSALAPÚ ÁGAZAT MEGALAPOZÁSÁNAK ESZKÖZE Herdn Miklós Debreceni Egyetem, ATC Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar A számítástechnikai ktatás és különböző képzések,

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról Tájékztató a 2015. évre vnatkzó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszlgáltatás módjáról és tartalmáról 1. BEVEZETÉS Az adatszlgáltatás jgszabályi hátterét az e-epites.hu nyitóldalán

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

2012. évi szakmai beszámoló

2012. évi szakmai beszámoló 1122 Budapest, Magyar jakbinusk tere 7.. évi szakmai beszámló Budapest, 2013. március 4. dr. Margitfalvi József elnök Ez a beszámló 5+1 (címlap) ldalt tartalmaz, és együtt értelmezendő a. éves közhasznúsági

Részletesebben

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása

A Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Magyarországi Régióban Tükörprogram bemutatása A Fiatalk vállalkzóvá válásának támgatása a Közép-Magyarrszági Régióban Tükörprgram bemutatása Budapest. 2014. március 6. Előadó: Pákzdi Szablcs ügyvezető igazgató 1200000 Vállalkzás összesen 1.645.438

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Patika Platfrm Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) tájékztatását az általa közzétett álláshirdetéssel összefüggő adatkezeléssel kapcslatban. Elérhetőségeink:

Részletesebben

Binarit.KPKNY. Áttekintés. BINARIT Informatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95.

Binarit.KPKNY. Áttekintés. BINARIT Informatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95. Binarit.KPKNY Áttekintés BINARIT Infrmatikai Kft. 1139 Budapest, Váci út 95. Tartalmjegyzék 1 Összefglaló...3 2 Üzleti funkciók...4 2.1 Saját nyilatkzat karbantartás... 4 2.2 Készpénz nyilatkzat riprt...

Részletesebben

Üi.: Dancsecs Roland Tel. szám: 06-96-516-232

Üi.: Dancsecs Roland Tel. szám: 06-96-516-232 Dr. Szakács Imre úr elnök Győr-Msn-Sprn Megyei Önkrmányzat Győr Árpád u. 32. 9021 Iktatószám: Üi.: Dancsecs Rland Tel. szám: 06-96-516-232 Tárgy: Nyugat-dunántúli Reginális Energia Stratégia és Sprn-Fertőd

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Fővársi

Részletesebben

POLITIKAI PÁRTOK MA KURZUS 2014-2015. ŐSZ

POLITIKAI PÁRTOK MA KURZUS 2014-2015. ŐSZ POLITIKAI PÁRTOK MA KURZUS 2014-2015 ŐSZ CÉL ÉS JELLEG A Plitikai pártk c MA kurzus célja, hgy a magyar plitikai rendszerrel, a közvéleménykutatással, a plitikai szcilógiával és a pártk és pártrendszerekkel

Részletesebben

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál!

Gyakornokokat keresünk! akkor töltsd kötelező szakmai gyakorlatodat a GROW Csoportnál! Gyakrnkkat keresünk! Jelenlegi nyittt pzíciónk: Tréner-tanácsadói gyakrnk Ha szeretnél munkatapasztalatt szerezni és belelátni egy humán fejlesztő cég működésébe Ha fnts számdra a jó hangulatú munkahelyi

Részletesebben

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai

A KézenFogva Alapítvány észrevételei és javaslatai A KézenFgva Alapítvány észrevételei és javaslatai FELHÍVÁS a nagylétszámú intézeti ellátási frma kiváltásának, és magas minőségű, hzzáférhető közösségi ellátási frmák kialakításának megvalósítására A Felhívás

Részletesebben

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16.

SZÉKELY ERIKA. Szaktanácsadás támogatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában. Kecskemét, 2014. 05.16. SZÉKELY ERIKA Szaktanácsadás támgatási lehetőségei a VP 2014-2020 időszakában Kecskemét, 2014. 05.16. Hangsúlyban a tudásátadás és az innváció A VP 2014-2020-ban a tudásátadás és az innváció előmzdítása

Részletesebben

IT mentor képzés tematika oktatott modulok

IT mentor képzés tematika oktatott modulok IT mentr képzés tematika ktattt mdulk 1142-06 - Számítógépkezelés, szftverhasználat, munkaszervezés Feladatprfil: Hardvert üzemeltet, szftvert telepít Irdai prgramcsmagt egyedi és integrált módn használ

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírzási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló Energia prgram keretében megjelenő HU-03 ----- jelű Megújuló energiafrrásk fenntartható hasznsításával kapcslats

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza az evisit Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) www.evisit.hu hnlapján megvalósuló adatkezeléssel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679

Részletesebben

A képzés célja. A képzés jellemzői

A képzés célja. A képzés jellemzői 1 Intézményvezetők felkészítése az intézményi önértékeléshez, a tanfelügyeleti ellenőrzéshez és a pedagógus-minősítéshez kapcslódó intézményvezetői feladatk ellátására A TÁMOP 3.1.15-14-2014-001 Köznevelési

Részletesebben

Az új szabvány kihívásai kivitelezői vállalat szemszögéből

Az új szabvány kihívásai kivitelezői vállalat szemszögéből Bilfinger IT Hungary Kft. Az új szabvány kihívásai kivitelezői vállalat szemszögéből ISOFÓRUM XXII. NMK / társasági HSEQ vezető 2015.09.17-18. Bilfinger IT Hungary Kft. bemutatása 2. ldal Technlógiai szerelés

Részletesebben

A görög információs társadalom

A görög információs társadalom A görög infrmációs társadalm Szerzı(k): Kerstin Siakas, Assistant Prfessr, Alexander Technlgical Educatinal Institutin f Thessalniki, Greece, siaka@it.teithe.gr Themis Ktsials, Research Assciate, Alexander

Részletesebben

Etikai Kódex Dometic Csoport

Etikai Kódex Dometic Csoport Etikai Kódex Dmetic Csprt 1. Alapelvek és általáns követelmények 1.1 Alapelvek Levél az Elnöktől A Dmetic Csprt tevékenységét bővítő multinacinális vállalatként elkötelezte magát amellett, hgy felelős

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcslatban tvábbi kérdése merül fel, keressen minket bizalmmal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Várs- és Gazdaságfejlesztési Közpnt 4031 Debrecen, Széchenyi

Részletesebben

Közbeszerzés zöldebben. Beszerzés és éghajlatvédelem. Haladó tréning módszertani útmutató

Közbeszerzés zöldebben. Beszerzés és éghajlatvédelem. Haladó tréning módszertani útmutató Közbeszerzés zöldebben Beszerzés és éghajlatvédelem Haladó tréning módszertani útmutató 1 A kiadvány a Green PrcA Green Public Prcurement in Eurpe Közbeszerzés zöldebben prjekt keretében készült az Intelligent

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Magyar

Részletesebben

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript

Mi az etwinning Program? - Presentation Transcript Mi az etwinning Prgram? - Presentatin Transcript 1. e Twinning -Testvérisklák Európában 2. Mi az etwinning? Az Európai Bizttság kezdeményezésére indult 2004-ben. A Lifelng Learning prgram legfőbb alprgramja,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Összegezés az ajánlatk elbírálásáról Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Krlátlt Felelősségű Társaság, 1122 Budapest, Mars utca 19-21. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Jelen adatvédelmi tájékztató (Tájékztató) célja azn szabályk megállapítása, amelyek biztsítják, hgy a Cégnév: Best Cntakt Hungary Kft. SZÉKHELY:8200 Veszprém, Pipacs u. 14. ADÓSZÁM:22705813-2-19

Részletesebben

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás

Lépj Velünk! társadalmi innovációs program 2017/2019 Pályázati felhívás Lépj Velünk! társadalmi innvációs prgram 2017/2019 Pályázati felhívás Kiíró: UniCredit Alapítvány (Piazza Gae Aulenti, 3, 20124 Milán, Olaszrszág), tvábbiakban UniCredit Alapítvány Lebnylító: NESsT Eurpe

Részletesebben

Adatbenyújtási kézikönyv

Adatbenyújtási kézikönyv Adatbenyújtási kézikönyv 22. rész Az engedélyezési kérelem elkészítése és benyújtása Annankatu 18, P Bx 400, FI-00121 Helsinki, Finland (Finnrszág) Tel.: +358 9 686180 Fax: +358 9 68618210 echa.eurpa.eu

Részletesebben

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre

A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni globális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vonatkozó külügyminisztériumi konzultációs kérdésekre A HAND Szövetség válaszai a 2015 utáni glbális fejlesztési/fenntartható fejlődési agendára vnatkzó külügyminisztériumi knzultációs kérdésekre 2013.09.10. A HAND Szövetség az alábbi kérdések megválaszlásában

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

Kutatás. A kutatás szakmai vezetőjének neve és elérhetőségei (amennyiben különbözik az intézmény vezetőjétől):

Kutatás. A kutatás szakmai vezetőjének neve és elérhetőségei (amennyiben különbözik az intézmény vezetőjétől): Kutatás A kutatás címe magyarul: anglul: A kutatás szakmai vezetőjének neve és elérhetőségei (amennyiben különbözik az intézmény vezetőjétől): Ez a kérdés szakemberlistáról való kiválasztással / szakember

Részletesebben

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ

E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ E-LEARNING A JÖVŐ ISKOLÁJA KONZULENSI ÚTMUTATÓ RÉSZTVEVŐI SZOLGÁLTATÁSOK RENDSZERE 1 A KÉPZÉS BEMUTATÁSA... 2 1.1 KURZUSKOMPONENSEK... 2 1.2 KOMMUNIKÁCIÓS ESZKÖZÖK... 3 1.2.1 Fórumk... 3 1.2.2 Blg- tanulási

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete Balatnrendes Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2016. (V. 13.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 7/2014. (X. 9.) önkrmányzati rendelet módsításáról Balatnrendes Község Önkrmányzata

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT A New West Kft. számára kiemelt fntsságú cél a www.newwest.hu látgatói által rendelkezésre bcsáttt személyes adatk védelme, a látgatók infrmációs önrendelkezési jgának biztsítása.

Részletesebben

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése

Felhívás Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése Felhívás a Kazincbarcika és vnzáskörzete munkahelyteremtése fejlesztése című és SH1/1 számú prjekt keretében megvalósíttt Vállalkzásk munkahelyteremtést szlgáló támgatása pályázati alap szakmai értékelői

Részletesebben

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában

Projekt címe: Az IKT fejlesztése a sopronhorpácsi Általános Iskolában www.ujszechenyiterv.gv.hu A prjekt bemutatása Mttó: "Az embereknek mindenben a tökéletességet kell célul kitűzniük maguk elé, még akkr is, ha meghaladja erejüket. Ha azt hinnék valóban, hgy csak da jutnak

Részletesebben

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest

Hivatalos név: BVK HOLDING Budapesti Városüzemeltetési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság Postai cím: Városház u. 9-11. Város/Község: Budapest I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzési Hatóság Hivatals Lapja TÁJÉKOZTATÓ AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉRŐL I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Hivatals név: BVK HOLDING Budapesti

Részletesebben

Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás

Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás 1. A szlgáltatás célja Helyi (térségi) fglalkztatási tanácsadás 1.1. Átfgó cél A szlgáltatás célja, szakmai, módszertani segítségnyújtással hzzájárulni az adtt térségben, településen a fglalkztatási helyzet

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Jelen dkumentum tartalmazza a Lmex Kft. (a tvábbiakban: Adatkezelő) által a vásárlóit érintő adatkezelésekkel kapcslats tájékztatást. Az adatkezelési tájékztató a 2016/679 számú

Részletesebben

Windows7 felhasználóknak

Windows7 felhasználóknak Cím: 1027 Budapest, Csalgány utca 23. Windws7 felhasználóknak Képzési prgram (a) A tanflyam célja (a képzés srán megszerezhető kmpetencia) A képzést kifejezetten kezdő felhasználóknak szánjuk, akik még

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajs király útja 1-9. Tel.: Fax: E-mail: 06-1-2733090 06-1-2733099 felnttkepzes@bkf.hu BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA PROJEKTSZERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Tartalmjegyzék

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Közoktatási intézmények beruházásainak támogatására. Kódszám: KMOP-2007-4.6. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarrszági Operatív Prgram keretében Közktatási intézmények beruházásainak támgatására Kódszám: KMOP-2007-4.6.1 A prjektek az Európai Unió támgatásával, az Európai Reginális

Részletesebben

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER

INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER EDUSZAB: 28/342B (FNY1) Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER Adatkarbantartó - Felhasználói kézikönyv Educati Társadalmi Szlgáltató Nnprfit Kft. Prjekt megnevezése:

Részletesebben

Gyermekek és kiskorúak védelmében a műsorterjesztők által alkalmazott hatékony műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsorterjesztési platformokon

Gyermekek és kiskorúak védelmében a műsorterjesztők által alkalmazott hatékony műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsorterjesztési platformokon Gyermekek és kiskrúak védelmében a műsrterjesztők által alkalmaztt hatékny műszaki védelem ellenőrzése a digitális műsrterjesztési platfrmkn A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának 2019/2012.

Részletesebben

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban?

PRIVACY POLICY. 1. Ki kicsoda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? PRIVACY POLICY 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak kezelője és milyen elérhetőségeken keresheti az adatkezelőt? 4.

Részletesebben

Milyen információkat gyűjtünk, és hogyan gyűjtjük azokat?

Milyen információkat gyűjtünk, és hogyan gyűjtjük azokat? AZ RCI ADATVÉDELMI NYILATKOZATA Az RCI Eurpe kmlyan veszi az adatvédelmi ügyeket, és szeretné, ha Ön is tisztában lenne azzal, hgy miként gyűjtünk, használunk fel és hzunk nyilvánsságra adatkat. Ez az

Részletesebben

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív

EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. MEGFELELÉSI KÉRDŐÍV EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Megfelelési kérdőív Üzletszabályzat 6. sz. melléklete EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Megfelelési kérdőív EURÓPA BRÓKERHÁZ ZRT. Oldal 1 Ügyfél neve: Ügyfélkód: Jelen kérdőív kifejezett

Részletesebben

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről

Szakmai beszámoló a MAGISZ elnökségének 2002-2004 közötti tevékenységéről Hungarian Assciatin f Agricultural Infrmatics Magyar Agrárinfrmatikai Szövetség H-4032 Debrecen, Böszörményi út 138, Fax:52 486-255, E-mail: herdn@date.hu Szakmai beszámló a elnökségének 2002-2004 közötti

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázó programjának a pályázó egyéni szakmai fejlődésén keresztül elő kell segítenie az ösztöndíj célkitűzését.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázó programjának a pályázó egyéni szakmai fejlődésén keresztül elő kell segítenie az ösztöndíj célkitűzését. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2010. évi Mhly-Nagy László Frmatervezési Ösztöndíj elnyerésére A Nemzeti Kutatási és Technlógiai Hivatal, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar

Részletesebben

A Szociális Műhely ajánlásai

A Szociális Műhely ajánlásai A Szciális Műhely ajánlásai - a közösségi társadalm megteremtésének elősegítésével kapcslatban A műhelymunka résztvevői szciális munkás, szciálpedagógus és pedagógus (andragógus) képzések ktatói és hallgatói,

Részletesebben

Az írásbeliség szerepe, eszközei, jellemző kapcsolattartási formái

Az írásbeliség szerepe, eszközei, jellemző kapcsolattartási formái 0BAz írásbeli kmmunikáció jellemzői A közvetlen (élőszóbeli) kmmunikáció - beszélgetés, előadás srán a hallgatóság metakmmunikációs jelzéseiből aznnal meggyőződhetünk róla, hgy megfelelően fejeztük-e ki

Részletesebben

Adatmodellezés CityGML használatával

Adatmodellezés CityGML használatával Társadalm térinfrmatika kataszter * GISpen knferencia Adatmdellezés CityGML használatával Kttyán László Nyugat-magyarrszági Egyetem Geinfrmatikai Kar ÖSSZEFOGLALÁS (Times 12 pnts félkövér nagybetűk) A

Részletesebben

5CG. számú előterjesztés

5CG. számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Plgármestere 5CG. számú előterjesztés Bizalmas az előterjesztés 2. mellékletének 2. és 211. melléklete! Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Körösi

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató Az adatkezelési tájékztató a WebEye Magyarrszág Kft. (székhely: 1043 Budapest, Dugnics utca 11.; cégjegyzékszáma: 01-09-860532) WebEye Szlgáltatás nyújtása tárgyában létrejött Előfizetési

Részletesebben

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program

TÁMOP-6.1.4/12/ Koragyermekkori (0-7 év) program Kragyermekkri (0-7 év) prgram PÁLYÁZAT A TÁMOP-6.1.4/12/1-2012-0001 Kragyermekkri (0-7 év) prgram kiemelt prjekt keretében az alábbi pályázat kerül újra meghirdetésre az érintettek körének kibővítésével

Részletesebben

Web2.0 a könyvtárak világában Szűcs Viktor Vida Andrea 1

Web2.0 a könyvtárak világában Szűcs Viktor Vida Andrea 1 Web2.0 a könyvtárak világában Szűcs Viktr Vida Andrea 1 Napjainkban a webet böngészve lépten-nymn találkzhatunk a Web 2.0 kifejezéssel. De vajn tudjuk-e pntsan, mi rejlik mögötte? Kmly webtechnlógiai újítás,

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában:

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában: BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 12/2016. (IV. 27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 29/2012. (XI. 29.) rendelet módsításáról Balmazújvárs Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja

o o o o o Adásvétel Lízing Bérlet Részletvétel Ezek kombinációja A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatals név: Méhkerék Község Önkrmányzata Pstai cím: Kssuth u. 80 Várs/Község:

Részletesebben

VirtualLibrary-1.0 Fontos tudnivalók

VirtualLibrary-1.0 Fontos tudnivalók VirtualLibrary-1.0 Fnts tudnivalók Dr. Hatvany Béla Csaba, 2018 Előzmények A családkutató manapság munkája srán nagy mennyiségű digitális adatfrrást használ: filmeket, képeket, könyveket, kleveleket, webldalakat,

Részletesebben

TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL

TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL TERÜLETFEJLESZTÉS: ÚJ KORSZAK INDUL Fejér megyei ITP 2014-2020 Eddig megjelent TOP pályázati felhívásk KÍGYÓSSY GÁBOR területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkrmányzati Hivatal TOP

Részletesebben

MODERN VÁROSOK OKOS MEGOLDÁSOK

MODERN VÁROSOK OKOS MEGOLDÁSOK MODERN VÁROSOK OKOS MEGOLDÁSOK GYORSAN KIVITELEZHETŐ SMART CITY PROJEKTEK, KÉSZPÉNZMENTESÍTŐ MEGOLDÁSOK 2017. OKTÓBER 19. MÉTH ANDRÁS KERESKEDELMI FEJLESZTÉSI IGAZGATÓ Legal disclaimer This presentatin

Részletesebben