Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme"

Átírás

1 Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület június 20-án órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u I. emeleti Díszterme Jelen vannak: 28 fı képviselı (Ambrus János, Árkosi Sándor, Báder György, dr. Balázs Zoltán, dr. Balogh András, Baracskai Éva, Báthory Erzsi, Csaba Elemér, Goró Oszkár, Gyurcsánszky János, Gyurkovics Miklós, Hajdu László, dr. Hetyei László, Király Csaba, Koteschel Vendelné, László Tamás, Marsovszky Györgyné, Máté Gyula, Mihály Zoltán, Mirilo Milos, Molnár István, Móricz Eszter, Németh Angéla, Novák Ágnes, dr. Pálinszki Antal, Tóth Imre, Varga Imre, Vizér Klára) Meghívottként jelen van: Dr. Nagy Antal jegyzı, Dr. Herczeg Julianna aljegyzı, Mollnár Andor a Pénzügyi Osztály vezetıje, Hannák György könyvvizsgáló, Kovácsné Márkus Éva a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetıje, Moór Árpád az Igazgatási Osztály vezetıje, dr. Turcsányi Miklós, az Adóügyi Osztály vezetıje, Németh Tibor a Városüzemeltetési Osztály vezetıje, Lindner Gusztáv a Mővelıdési, Oktatási és Sport Osztály vezetıje, Erdélyiné Kincses Andrea a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály vezetıje, Lauber Jánosné a JETI vezetıje, Vargáné Kalán Ilona, a Gyámhivatal vezetıje, dr. Paor Emıke a Jogi és Szervezési Osztály vezetıje, Balázs Zoltán fıépítész, dr. Csernus Éva az ÁNTSZ IV-XV. ker. Intézmény vezetıje, Hegyesiné Gábor Katalin, az Értelmes Életért Alapítvány részérıl, Szilágyi Judit, a KUCI Kisállatmenhely Alapítvány részérıl, Szıgyényi Ferencné a Magyar Vöröskereszt XV. kerületi Szervezete és a Támogasd a Rászorulókat Alapítvány részérıl, Szekeres Judit a VIWAL Tanoda Kézmőveseket Képzı Közhasznú Egyesület részérıl, Lowescher Vilmos a BKIK XV. kerületi Szervezete részérıl, Fehér István sajtófelelıs, valamint a KTV munkatársai.

2 2 A képviselı-testület ülésén részt vett még Szánti Ottóné a Polgármesteri Titkárság vezetıje, valamint Gulyásné Végh Katalin és Paulusz Katalin jegyzıkönyvvezetık. Hajdu László: A XV. kerületi Önkormányzat képviselıtestülete nevében köszönti a megjelent képviselıket, a civil szervezetek képviselıit, a hivatal és az intézmények vezetı munkatársait, a jelenlévı pártok képviselıit, az ülésen megjelent, valamint a KTV adását nézı kerületi lakosokat. Megállapítja, hogy 28 fı képviselı jelenlétével az ülés határozatképes. A tárgyalás megkezdése elıtt a maga és a képviselı-testület nevében köszönti Antal Józsefnét, nyugdíjba vonulása alkalmából. Antal Józsefné 1997-tıl dolgozott a Palota Holding Zrt. gazdasági igazgatójaként. A 10 éves szolgálatát a társaság legnehezebb idıszakában kezdte. Különös gondot fordított arra, hogy a számviteli rendnek megfelelıen, az APEH és az ÁSZ elıírásainak megfelelı legyen a gazdasági társaság elszámolása. Munkája eredményeként jelentıs javulás következett be az önkormányzat és a Palota Holding Zrt. közötti elszámolás naprakészségében. Antal Józsefné úgy döntött, hogy júniusától nyugdíjba vonul. Nyugdíjas éveihez jó egészséget, sok örömet és boldogságot kíván. Köszönti Kendeh K. Péter evangélikus lelkész urat, aki 1998 decemberétıl segédlelkésze, majd 2001-tıl vezetı lelkésze a Pestújhelyi-Újpalotai Evangélikus Egyházközségnek, tagja a kerületi Egyházi Tanácsnak. Nem csak lelkipásztora a közösségnek, hanem a gyülekezet motorja és mozgató ereje. Élen járt a programszervezésben, a gyülekezeti kirándulások koordinálásában, lelkészi hivatásával együtt, vele párhuzamosan látta el a Luther Kiadó igazgatói teendıit is. Az igazgatás mellett az Evangélikus Élet címő országos hetilap felelıs kiadója és munkatársa, egy négy hónapos kisfiú édesapja. Az ifjú lelkész nevéhez köthetı az egyházközségi épület és kapu megújítása, a lelkészlakás átalakítása, illetve számtalan gyülekezeti ünnep és esemény megszervezése. Vezetése idején, szeptemberében kapott díszkivilágítást a Templom téri épület és válhatott a kerület egyik legszebb templomává. Bíznak benne, hogy távozásával a kerületi kötıdése nem szakad meg, viszontlátják a gyülekezeti ünnepeken, istentiszteleteken. Kiadói munkájához nagyon sok sikert és szakmai elismerést kívánnak. Köszönti dr. Frankó Erzsébetet és dr. Csernus Évát az ÁNTSZ tisztifıorvosait. Dr. Frankó Erzsébet kerületi tisztifıorvos júniusában kiemelkedı szakmai tevékenysége, hozzáértése alapján nyerte el a XV. kerületi intézmény vezetését, márciusáig dolgozott kerületünkben. Az ÁNTSZ átszervezésével kialakításra került a középmagyarországi regionális szolgálat, mely szervezeten belül több kerület összevonásával jöttek létre a helyi intézetek. Dr. Frankó Erzsébet a VI-VII. kerületi intézet vezetését nyerte el pályázat útján.

3 3 Az elmúlt néhány hónapban megismerhették kellemes egyéniségét, hozzáértését, szakmai rátermettségét, jó színvonalú vezetıi munkáját. Új megbízatásához sok sikert és egészséget kívánnak. Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének IV-XV. kerületi vezetıje dr. Csernus Éva tisztifıorvos asszony lett. Sok sikert kívánnak munkájához. (Emléklapok átadása) Hajdu László: Ismerteti a napirendi javaslatot. A kerületi közlekedés szabályozásának középtávú koncepciójáról szóló anyagot az elıterjesztı visszavonta. A 20. pontban jelölt, A kerületben létrehozandó felnıtt alapellátás 24 órás ügyeleti rendszerére benyújtott önálló képviselıi indítványban szereplı feladat közbeszerzési eljárás alatt áll. Kérdezi Mihály Zoltán képviselı urat, hogy fenntartja-e elıterjesztıi jogát? Mihály Zoltán: Képviselıi munkájának lényege, hogy segítse a kerület problémáinak megoldását. Ha a benyújtott ügyben megindult a közbeszerzési eljárás, visszavonja elıterjesztését. Megköszöni Dr. Oláh Lajos fıorvosnak, Mollnár Andor osztályvezetınek, dr. Neszt Kálmán fıigazgató fıorvosnak, Joháti Gréta fıosztályvezetınek az elıkészítésben végzett munkáját. Hajdu László: Javasolja sürgısséggel megtárgyalni az Észak- Pesti Regionális Felnıttképzési Együttmőködés pályázati részvételérıl készült elıterjesztést, 20. pontként. Ismerteti a benyújtott interpellációkat. Az interpellációkat követıen a képviselı-testület zárt ülésen tárgyalja a díjak adományozására és a fellebbezésekkel kapcsolatban benyújtott elıterjesztéseket. A Polgármesteri tájékoztatót írásban megkapták a képviselık, napirenden kívüli hozzászólásra nem érkezett kérés. A tájékoztató anyagokat szintén megkapta valamennyi képviselı. Megállapítja, hogy a napirendekkel kapcsolatban kérdés nincs. Szót ad Mihály Zoltán képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Mihály Zoltán: Kéri a mindenkori levezetı elnököt, hogy a kérdésekre-jelentkezésre adjon legalább 2-3 másodpercet. képviselıknek. Hajdu László: Megadja a szót a hozzászólásra jelentkezett

4 4 Vizér Klára: Az iskolákban befejezıdött a tanítás. Frakciójuk nevében megköszöni a közoktatásban résztvevık munkáját, jó pihenést kíván a nyári szünet idejére. Frakciójuk nevében együttérzését fejezi ki a paneltőzben érintetteknek. A megsegítésükre győjtött pénzt átadják az ülésen megjelent képviselıjüknek. László Tamás: Javasolja a 13. pontban szereplı napirend levételét. Az elıterjesztés zavaros, elıkészítetlen, nem tárgyalta meg valamennyi illetékes bizottság. Megköszöni, hogy a kerületi közlekedés szabályozásának középtávú koncepciójáról készült elıterjesztést alpolgármester úr visszavonta. Báthory Erzsi: Javasolja, hogy a 2. pontban szereplı elıterjesztést ne tárgyalja meg a képviselı-testület. Az anyag jelen formájában nem alkalmas tárgyalásra, Javasolja, hogy átdolgozás után a II. félévben tőzze napirendre a testület. Mihály Zoltán: A közvélemény tájékoztatását fontosnak tartja. A sajtótájékoztatókon fontos, hogy a frakciók a sajtót hitelesen tájékoztassák a testületi ülésen elhangzottakról. Többször tapasztalta, hogy más hangzott el a sajtótájékoztatókon, mint ami a testületi ülésen. Vizér Klára: Kéri, szavazzon a testület a 13. pont levételérıl. Javasolja, hogy 3. pontként tárgyalják a hitelkeret-szerzıdésérıl szóló napirendet. Ha a 13. pontot felveszik napirendre, azt 4. pontként tárgyalják meg. Mihályi Zoltán képviselı úr mőtéten esett át, frakciójuk és a képviselık nevében jobbulást kíván neki. Gyurcsánszky János: A 14. pontban szereplı elıterjesztést visszavonta. A civil szervezetektıl, bizottságoktól sok javaslat érkezett, ezért további egyeztetésre van szükség. Indítványozza, hogy a koncepciót az októberi ülésen tárgyalják meg. Goró Oszkár: Egyetért azzal, hogy a 13. pontban szereplı elıterjesztést ne tárgyalja meg a testület. Az elıterjesztést a bizottságok késın kapták meg, érdemben nem tudták megtárgyalni. Nem ismerik a lakosság véleményét arról, hogy az Ozmán utcai óvoda helyén milyen funkciót fogadnának el.

5 5 Tóth Imre: Az önkormányzat az újpalotai tőzesettel kapcsolatban elkülönített számlát nyitott a kárt szenvedett társasház megsegítésére. Az MSZP frakció 200 eft-ot ajánlott fel erre a célra. Csaba Elemér: Egyetért a Lakásgazdálkodási Bizottság elnökének indítványával, hogy a 2. számú pontban szereplı rendeletmódosításokat ne tőzze a testület napirendre. Hajdu László: A MÁV-telepi lakótelepen található ingatlanok kérdésében 2005-ben a Fidesz-frakció egyetértésével döntött már a testület, részt vettek a versenytárgyaláson. Két éve foglalkoznak már ezzel a kérdéssel, ezért nem lehet azt mondani, hogy sürgısséggel kiosztott, ismeretlen anyagról van szó. Szót ad Vizér Klára képviselınek ügyrendi hozzászólásra. Vizér Klára: Az Ozmán utcai óvoda épületének eladása eddig még nem volt napirenden. Hajdu László: A napirend vitáját lezárja. Ismerteti a módosító javaslatokat, szavazást kér. 363/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület úgy dönt, hogy sürgısséggel napirendjére veszi és 20. napirendi pontként megtárgyalja a pályázati részvételrıl szóló Iktsz: /2007. sz. elıterjesztést. (Szavazati arány: 26 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 1 tartózkodás) 364/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a 2. pontként meghirdetett elıterjesztést ne tőzze napirendjére. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 12 ellenszavazat, 5 tartózkodás) 365/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a 13. pontként meghirdetett elıterjesztést ne tőzze napirendjére. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 11 ellenszavazat, 7 tartózkodás)

6 6 366/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a 13. pontként meghirdetett elıterjesztést 4. napirendi pontként tárgyalja meg. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 7 ellenszavazat, 10 tartózkodás) 367/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy a 11. pontként meghirdetett elıterjesztést 3. napirendi pontként tárgyalja meg. (Szavazati arány: 12 igen szavazat, 8 ellenszavazat, 8 tartózkodás) Hajdu László: A módosítások figyelembevételével szavazást kér a napirend elfogadásáról. 368/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület a /2207. (VI.20.) sz. határozatokban foglaltak figyelembevételével elfogadja az elıterjesztett napirendet. (Szavazati arány: 17 igen szavazat, 7 ellenszavazat, 4 tartózkodás) N A P I R E N D 1. Elıterjesztés a Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat évi költségvetésének II. sz. módosításáról (Ikt.sz: /2007., /a/2007., /b/2007. sz. korábban kiosztott anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester 2. Elıterjesztés a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl szóló 26/2003. (VI. 30.) ök. rendelet módosításáról, valamint az önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 5/2000. (II.29.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Király Csaba alpolgármester

7 7 3. Elıterjesztés magasabb vezetıi pályázatokról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) (A vezetıi pályázatok, háttéranyagok az OMIS Osztályon megtekinthetık) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 4. Elıterjesztés a 2007/2008. nevelési-oktatási év önkormányzati feladatairól (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 5. Elıterjesztés pályázat benyújtásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 6. Elıterjesztés bérleti szerzıdésrıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester 7. Elıterjesztés alapító okiratok módosítására és önkormányzati vagyonkezelık közötti ingatlan használati jog átadására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 8. Elıterjesztés ellátási szerzıdés megkötésére (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 9. Elıterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló Károlyi Sándor utcában található telephelyek versenytárgyalás útján történı elidegenítésérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 10. Elıterjesztés a Bp. XV., Szilas park 1-3. sz. alatti helyiségek elidegenítésérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 11. Elıterjesztés a Bp. XV., Károlyi Sándor u sz. alatti ingatlanrész területbérletérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 12. Elıterjesztés a Bp. XV., Deák Ferenc u. 1. (Fı út 75.), Deák Ferenc u. 3., illetve a Fı út 77. szám alatti nem lakás céljára szolgáló önkormányzati helyiségek törlésére a vagyonkataszterbıl (Ikt.sz: /2007.sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester

8 8 13. Elıterjesztés a Bp. XV., Szent Korona útja 9. szám alatti (Ozmán u.) ingatlan versenytárgyalás útján történı elidegenítésérıl, és a Bp. XV., Mozdonyvezetı u. 3-5., valamint a Szent Korona útja 3/b. szám alatti ingatlanok megszerzésérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 14. Elıterjesztés alapítványok pályázaton elnyert támogatásának átutalásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 15. Elıterjesztés alapítvány támogatásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 16. Elıterjesztés folyószámlahitelkeret-szerzıdés megkötésérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 17. Elıterjesztés fıállású tisztségviselı más szervezeti tagságának ellátásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 18. Elıterjesztés a Képviselı-testület II. félévi munkatervére (Ikt.sz: /2007. sz. korábban kiosztott anyag, /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 19. Elıterjesztés pályázati részvételrıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 20. Interpellációk - Kutyapiszok a lakótelepi parkokban (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Balogh András képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester

9 9 - A Bánkút utcai szemétgyőjtı (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Balázs Zoltán képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Gyurcsánszky János alpolgármester - Van-e konkrét terve az önkormányzatnak a Kavicsos közi játszótér melletti park zöldterületének helyreállítására és ugyanakkor a környéken élı iskoláskorú gyerekek focizási igényeinek kielégítésére? (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Báthory Erzsi képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Milyen alapon tiltotta ki éveken át a Fıváros a tulajdonostárs kerületi önkormányzatot az Észak-Pesti Kórház területérıl? (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Vizér Klára képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester - Kik támogatják Hajdu László polgármester úr javaslatait a Fıvárosi Közgyőlésben? (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Gyurkovics Miklós képviselı Válasz az interpellációra (Ikt.sz: /a/2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester Az SZMSZ 46. (3) bekezdése alapján a nem tárgyalt interpellációk tárgyalása a következı üléseken történik. Az Ötv. 12. (4) bekezdés a) pontja alapján zárt ülésen tárgyalandó! 21. Elıterjesztés a Pro Palota díj adományozására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 22. Elıterjesztés a Budapestért díj adományozására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester 23. Elıterjesztés a Zalabai Gábor díj A Budapesti Esélyegyenlıségért díj adományozására (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Hajdu László polgármester

10 Elıterjesztés a Gödöllıi Idısek Otthonában létesített intézményi jogviszony megszüntetése tárgyában hozott határozat elleni fellebbezésrıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: Király Csaba alpolgármester 25. Lakásfenntartási támogatást elutasító határozat elleni fellebbezések: - Ikt.sz.: /2007. sz. anyag - Ikt.sz.: /2007. sz. anyag Elıadó: Király Csaba alpolgármester - Polgármesteri tájékoztató TÁJÉKOZTATÓ ANYAGOK - Tájékoztató a Bányató térségének hasznosítása tárgyában (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Tájékoztató a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Tájékoztató az újpalotai tőzesetrıl (Ikt.sz.: /2007. sz. anyag, mely késıbb kerül kiosztásra) - Tájékoztató a I. félévi munkatervben szereplı azon napirendekrıl, melyek nem kerültek a képviselı-testület tárgysorozatába (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) - Tájékoztató a Tervtanács évi tevékenységérıl (Ikt.sz: /2007. sz. anyag, mely késıbb kerül kiosztásra) - Tájékoztató a Palota Holding Zrt. vezérigazgatója, a Csapi-15. Kft. ügyvezetı igazgatója, és a Répszolg Kht. ügyvezetı igazgatója évi prémiumfeladatainak kitőzésérıl (Ikt.sz: , 199, 200/2007. sz. anyag)

11 11 1. Elıterjesztés a Budapest Fıváros XV. kerületi Önkormányzat évi költségvetésének II. sz. módosításáról (Ikt.sz: /2007., /a/2007., /b/2007. sz. korábban kiosztott anyag) R Elıadó: Hajdu László polgármester Levezetı elnök: dr. Pálinszki Antal alpolgármester kiegészítését. Dr. Pálinszki Antal: Kéri polgármester urat, tegye meg szóbeli Hajdu László: A költségvetés tervezett módosítására kerül sor. A költségvetés fıösszege a bevételi és kiadási oldalon eft-tal nı, az új fı összeg milliárd forint. Az elmúlt évi zárszámadás tárgyalásakor döntött a testület a pénzmaradvány felhasználásáról, ezt kell most beemelni a költségvetésbe. Az intézményi lekötött pénzmaradvány 241 millió forint, az intézményi és hivatali szabad pénzmaradvány 290 millió forint. A II. számú módosítás a Panel Plusz Program megvalósításához, illetve a MÁV telepi ingatlanok megvásárlására hitel felvételt is tartalmaz. A módosításban új többletbevételek és többlet kiadások is megjelennek. Az intézmények bevételi és kiadási elıirányzata 447,6 millió forinttal nı. Kéri a képviselı-testületet, fogadja el a költségvetés II. számú módosítását. Dr. Pálinszki Antal: Az elıterjesztést valamennyi bizottság tárgyalta, szót ad a bizottsági elnököknek. Marsovszky Györgyné: A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság elsısorban a szociális és egészségügyi témák tekintetében tárgyalta meg az elıterjesztést. A módosítást megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a képviselıtestületnek. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalta és elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság megtárgyalásra javasolta az elıterjesztést. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság megtárgyalta, és 2 tartózkodás mellett elfogadásra javasolta az elıterjesztést.

12 12 Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság 5 igen szavazattal, egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a módosítást. Ambrus János: A Kerületfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közbeszerzési Bizottság 1 tartózkodás mellett megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a módosítást. Dr. Pálinszki Antal: Kérdések következnek. Mihály Zoltán: Az Ozmán utcai ingatlan megvásárlásával kapcsolatos 100 millió forintos kiadás hol jelenik meg a módosításban? A bizottsági ülésen nem értette, hogy miért lett kevesebb az OEP támogatás? A Czabán iskola gazdálkodik a legkevesebb költségvetésbıl, pedig ott a gyermekek fele a kisebbséghez tartozik. Miért nem vették igénybe a gyermekek átmeneti szálláshelye költségsort? László Tamás: Ha vesznek, vagy eladnak valamit, fontos kérdés, hogy milyen célra használják az ingatlant, mennyibe kerül a felújítás. Nem lehet tudni, hogy a többletkiadásokat mire használják fel. Dr. Balázs Zoltán: Az elıre látható többletbevételek felhasználását miért nem tervezték be? Az Ozmán utcai ingatlanokkal kapcsolatos elıterjesztésben szerepel felújítási terv. Az nem derül ki az elıterjesztésbıl, hogy a felújításokat mibıl kívánják finanszírozni. Dr. Balogh András: Az értékesített bérlakások bevétele milyen összeggel volt tervezve a költségvetésben? A tervezett eladásokból befolyó összeg már júniusban megközelíti a 100 millió forintot. válaszadásra. Dr. Pálinszki Antal: A kérdéseket lezárja, megadja a szót Hajdu László: A II. számú módosításban az ingatlanértékesítés bevételeit 200 millió forinttal csökkentik, a vásárlásra szánt elıirányzatot 100 millió forinttal megemelik. A Czabán Általános Iskola évek óta a legstabilabb, a legkevesebb önkormányzati támogatást igénylı intézményként mőködik.

13 13 A MÁV-telepi óvoda felújítására szükséges összeg a 13-as napirendként felvett elıterjesztésben részletesen szerepel. A felújításról csak akkor lehet beszélni, ha már megvették az ingatlant. A bérlakások elidegenítésébıl származó bevétel szerepel a költségvetésben egyrészt a befolyó törlesztı részletek, másrészt a készpénzben megfizetett vételár tekintetében. Dr. Pálinszki Antal: Hozzászólások következnek. Mihály Zoltán: Nem kapott választ a kérdésére, hogy mi az oka az OEP támogatás jelentıs csökkenésének, illetve a gyermekek átmeneti szálláshelyeire tervezett összeg módosításának. A Polgármesteri Hivatal hibaelhárítási kerete csökkent 2 millió forinttal. Ismét felhívja a figyelmet a Díszterem hıszabályozásának megoldására, amivel komoly költségeket takaríthatnak meg. Dr. Pálinszki Antal: Megállapítja, hogy több hozzászólás nincs, a vitát lezárja. Megadja a szót polgármester úrnak. Hajdu László: A gyermekek átmeneti szálláshelyének biztosítására tervezett elıirányzatot csak szükség esetén kell felhasználni. A Díszterem nyári üzemeltetése valóban közel annyiba kerül, mint a téli. Dr. Pálinszki Antal: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság kiegészítı határozatát az elıterjesztı befogadta, arról nem kér szavazást. Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges. R e n d e l e t a l k o t á s A Képviselı-testület úgy dönt, hogy megalkotja a Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat évi költségvetésének II. sz. módosításáról szóló 16/2007. (...) számú ök. rendeletét Határidı : június 30. (kihirdetésre) (Szavazati arány: 18 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 10 tartózkodás)

14 14 2. Elıterjesztés a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeirıl szóló 26/2003. (VI. 30.) ök. rendelet módosításáról, valamint az önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 5/2000. (II.29.) ök. rendelet módosításáról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) R Elıadó: Király Csaba alpolgármester Dr. Pálinszki Antal: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli kiegészítését. Király Csaba: Az elıterjesztést valamennyi illetékes bizottság megtárgyalta és a képviselı-testület részére elfogadásra javasolta. Ezért nem értett egyet azzal, hogy az elıterjesztést ne tőzzék a mai napon napirendre. A Lakásgazdálkodási Bizottság ülésén a hatályos rendeletek azon részeirıl folyt a vita, amelyek nem szerepelnek a módosításban. A rendelet felülvizsgálata során figyelembe veszik a bizottság ülésén elhangzott kifogásokat. Az elıterjesztés és a módosítás általános indoklása részletesen tartalmazza, hogy mi indokolja a két rendelet módosítását. Kéri a képviselık támogatását a rendeletmódosítás megalkotásához. Dr. Pálinszki Antal: A bizottsági elnököknek ad szót. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalta és egyhangúan elfogadásra javasolta a módosítást. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság 1 tartózkodással megtárgyalásra javasolta az elıterjesztést. Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság 3 igen és 2 ellenszavazattal elfogadásra javasolta a módosítást. Tóth Imre: A Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolta a rendeletmódosítást. Dr. Pálinszki Antal: Kérdések következnek.

15 15 Mihály Zoltán: A csatolás feltételrendszerének módosítása pontosan mit jelent? válaszadásra. Dr. Pálinszki Antal: A kérdéseket lezárja, megadja a szót Király Csaba: Csatolás akkor lehetséges, ha a bérlık kérelmezik két egymás melletti lakás csatolását. A módosítással az a szándék, hogy csatolás csak akkor jöhessen létre, ha az egyik lakás korábban szükséglakás volt. Nem lesz mód arra, hogy önálló lakást csatoljanak egy másik önállóan kiutalható önkormányzati lakáshoz. Dr. Pálinszki Antal: Hozzászólások következnek. Báthory Erzsi: A Lakásgazdálkodási Bizottság ülésén konkrét dolgokról vitatkoztak. Ezeket a felvetéseket végig kell gondolni, és ısszel egységesen lehetne módosítani a rendeletet. Röviden ismerteti a bizottsági ülésen elhangzott felvetéseket, kifogásokat. A különös méltányosság körét szőkíteni kívánja a módosítás, mely szerint nem minısül a továbbiakban különös méltánylást érdemlı esetnek az, ha a kérelmezı, illetve családja hátrányos, veszélyeztetett helyzető. Ilyen esetben nem lehet eltekinteni a különös méltányosságtól. A módosításban továbbra sincs meghatározva, hogy mely személyek jogosultak szociális, illetve piaci alapú bérlakásra. Nincs definiálva a jogkövetı magatartás. A piaci és a szociális bérlakás mellett meg kellene határozni a költségalapú bérlakás fogalmát is. Pontosítani kellene, hogy az egy fıre esı havi nettó jövedelem kiszámításánál mely idıszakot kell figyelembe venni, hazai és külföldi munkavállaló esetében mindkét jövedelemrıl kelljen igazolást benyújtani. Az önkormányzat vagyona sérül, ha az önkormányzati lakásra, határozatlan idıre kötött szerzıdés közös megszüntetése esetén az önkormányzat az értékbecsléssel megállapított lakásérték 50 %-át fizeti ki a bérleményt felmondónak. Kérdés, hogy megéri-e az önkormányzatnak ez a piaci tevékenység. Bár a bizottság dönt évente a közérdekő célból a köztisztviselıknek, közalkalmazottaknak, fegyveres testületek, rendvédelmi szervek dolgozóinak juttatandó lakásról, a méltányosság sorrendjérıl, a rendeletmódosítás értelmében a tényleges döntésrıl a bizottság csak utólag kapna tájékoztatást. A Lakásgazdálkodási Bizottság elé kell terjeszteni minden olyan esetet a bérlık tekintetében, ahol az illetékes osztály bármely okból elhelyezés nélküli kiürítésre tesz javaslatot. A bizottság döntése nélkül kiürítést ne lehessen végrehajtani. Javasolja, hogy az elmondottak figyelembevételével megfelelı idıben készüljön el a rendelet módosítása.

16 16 Vizér Klára: A Jogi Bizottság ülésére benyújtott a vagyonrendelettel kapcsolatban módosítást. A bizottság úgy ítélte meg, hogy a módosítást elıször a szakbizottságnak kell tárgyalnia, mert az nem tárgya a jelenlegi elıterjesztésnek. Ha a vagyonrendelet módosítását tárgyalja a testület, ahhoz véleménye szerint a képviselı nyújthat be módosítást. Javaslata a vagyonrendelet 9. (2) bekezdés a) és b) pontját érinti. Az önkormányzat vagyoni helyzete indokolja, hogy 10 millió forint feletti vagyontárgy elidegenítése esetén már a képviselı-testület döntsön. Kéri, hogy a képviselı-testület a bizottsági határozattól függetlenül szavazzon a módosító javaslatáról. Mihály Zoltán: Nem ért egyet azzal, hogy az a bérlı, aki visszaadja az önkormányzati lakását közel 5 millió forintot kapjon. Dr. Pálinszki Antal: Megadja a szót az elıterjesztınek. Király Csaba: Báthory Erzsi elnök asszony által elmondottak nem tekinthetık módosító indítványnak, azok általánosságban érintik a hatályos rendelet szabályozását. Jelen elıterjesztés csak a rendeletek egy-egy szakaszának módosítására vonatkozik. Mihály Zoltán képviselı felvetésére elmondja, hogy a polgári jog a bérleti jogot is vagyoni jognak tekinti. Lakáscsere esetén a felek a lakások értéke közti különbséget egymás között rendezik. A törvény lehetıséget ad arra, hogy ha valaki öt éven belül elidegeníti a bérlakását, vagy visszaadja azt az önkormányzatnak, akkor nem adható számára szociális bérlakás. Üres, újra bérbe adható lakáshoz olcsóbban jut az önkormányzat akkor, ha valaki lemond a bérleti jogáról, mintha új építéső lakást vásárolna. Egyetért azzal, hogy a bérlı a forgalmi érték 30 %-át kaphassa meg. Novák Ágnes: Elhangzott, hogy a bérleti jog vagyoni értékő jog. Jó lenne, ha az önkormányzat ezt a megfogalmazást nem csak akkor használná, amikor a lakások árának a felét megtéríti a kiköltözınek, hanem akkor is, amikor a lakást kiutalja. Reméli, hogy lakások csatolása nem akkor történik, amikor a bérlık kérik, hanem akkor ha az mőszakilag indokolt, jól megoldható és együtt jár az épület felújításával. Nem ad-hoc döntésekre van szükség. A vagyonleltárban szerepelnek a lakások, azok állapota ismert, tervezni lehet a felújításokat. A felújítások értéknövelı beruházások, azok során lehet lakásokat összevonni. Úgy látja, hogy a képviselı-testület, illetve a bizottságok kezébıl kicsúsznak az ügyek. Az elıterjesztésben az szerepel, hogy a Lakásgazdálkodási Bizottság csak utólag kap tájékoztatást arról, hogy kik kaptak bérlakást.

17 17 Ugyanígy más bizottságok sem kapnak kellı tájékoztatást a döntéshez, illetve már megtörtént döntésrıl készül elıterjesztés. László Tamás: Az önkormányzati rendeletben sok szó esik arról, hogy a vagyont milyen módon lehet eladni. Arról azonban nincs szó, hogyan ırzi meg az önkormányzat a vagyonát. Véleménye szerint ez lenne a legfontosabb kérdés. elıterjesztınek. Dr. Pálinszki Antal: A vitát lezárja, megadja a szót az Király Csaba: A hatályos vagyonrendelet természetesen foglalkozik azokkal a kérdésekkel is, amiket most László Tamás képviselı úr hiányolt. Csatolásra csak akkor kerülhet sor, ha az egyik lakás megürül. A bizottságok nem utólag értesülnek a döntésekrıl. Az szerepel a rendeletben, hogy a képviselı-testület meghatároz egy, vagy két lakást, amit a hivatal önkormányzati érdekbıl köztisztviselınek, vagy közalkalmazottnak kijelölhet. Errıl a döntésrıl valóban utólag tájékoztatják a Lakásgazdálkodási Bizottságot. Dr. Pálinszki Antal: Vizér Klára képviselı módosító javaslatáról kér szavazást. 369/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Képviselı-testület nem fogadta el azt a javaslatot, hogy az Önkormányzat vagyonáról, a tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló 5/2000.(II.29.) önkormányzati rendelet bekezdésének a) és b) pontjait az alábbiak szerint: a.) pont: 10 millió Ft értékhatárig a Tulajdonosi, Vagyonkezelési és Közbeszerzési Bizottság, (a továbbiakban: TVKB) b.) pont: 10 millió Ft feletti értékhatár tekintetében a Képviselı-testület dönt. (Szavazati arány: 11 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 7 tartózkodás) Dr. Pálinszki Antal: Ismerteti a rendeletalkotási javaslatot. A rendelet megalkotásához minısített szavazattöbbség szükséges.

18 18 R e n d e l e t a l k o t á s A Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzatának Képviselı-testülete megalkotja az egyes önkormányzati rendeletek módosításáról szóló 17/2007. (...) számú ök. rendeletét. Határidı : a rendelet kihirdetésére 8 munkanap (Szavazati arány: 16 igen szavazat, 10 ellenszavazat, 2 tartózkodás) 3. Elıterjesztés magasabb vezetıi pályázatokról (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Dr. Pálinszki Antal: Három intézményre írták ki a pályázatot, mindhárom intézmény esetén egy-egy pályázat érkezett. A pályázatokat a törvényi elıírásoknak megfelelıen bírálták el. Kéri az elıterjesztésben foglaltak támogatását. Hajdu László: A bizottsági elnököknek ad szót. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság javasolja a képviselı-testületnek, hogy bízza meg Ábri Lászlót a Dózsa György Gimnázium és Táncmővészeti Szakközépiskola, Tóth Lajost a Csokonai Mővelıdési Központ, valamint dr. Géczi Istvánt az Ifjúsági és Sport Központ magasabb vezetıi munkakörének ellátásával. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság egyhangúan megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalta és egyhangúan elfogadásra javasolta az elıterjesztést.

19 19 következnek. Hajdu László: Megállapítja, hogy kérdés nincs, hozzászólások Mihály Zoltán: Három komoly pályázatról, öt éves megbízásról van szó. Több helyen részt vett az elıkészítı értekezleten. Nem tartotta szerencsésnek, hogy az Ifjúsági és Sport Központban tartott értekezleten a 48 résztvevıbıl 23-an zárt szavazást kértek, mégis nyilvános szavazás történt. A pályázatban szerepel egy földes pálya megépítése, illetve egy pályamunkás státusz megszüntetése. Egyiket sem tartja elfogadhatónak. Dr. Balázs Zoltán: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén elhangzott, hogy a fizetések egyik összetevıje, a minıségi kereset kiegészítés, ami jogi szempontból nincs kellıen alátámasztva. Kéri jegyzı urat, intézkedjen, hogy az illetmény ezen összetevıje se legyen kifogásolható. László Tamás: Három nagy intézmény sorsáról döntenek. A Dózsa György Gimnázium és Táncmővészeti Szakközépiskola patinás intézmény a kerületben. A nevelıtestület és az alkalmazotti közösség is támogatta Ábri László kinevezését. Ennek ellentmond a közoktatási szakvélemény utolsó sora, mely szerint a pályázat a konkrét vezetıi feladatok megfogalmazásával adós marad. A Csokonai Mővelıdési Központ fejlıdésében, lassan országos hírnevében Tóth Lajos igazgató úrnak komoly szerepe van. Báthory Erzsi: Tóth Lajos a Mővelıdési Központ élén a kultúrát és közösséget erısítı kezdeményezéseket tesz. A hagyományok, a helytörténeti értékek, igényesség, mővészeti érték jellemzi mindazokat a kiadványokat, meghívókat, amiket elkészítenek. Ezzel emelkedik a kerület kulturális színvonala. Csaba Elemér: Mind a három pályázó megbízását támogatja. Ezek az emberek hosszú évek óta eredményesen mőködnek, emelik a kerület színvonalát. Javasolja, hogy a jövıben a magasabb vezetıvel kapcsolatban a nevelıtestület, az alkalmazotti közösség titkosan szavazhasson. Erre vonatkozóan tegyen ajánlást a képviselı-testület. Dr. Balogh András: A Csokonai Mővelıdési Központ rendezvényei színvonalasak, maradandó élményt adnak. Mindenkinek javasolja, hogy látogassák a Mővelıdési Ház programjait.

20 20 Gyurcsánszky János: Mind a három vezetı szakmailag, emberileg, vezetés szempontjából is felkészült. Lokálpatrióták a kerületben, életük összefonódik a kerület lakosságával, a kerület fiataljaival. Jól döntenek, ha a három vezetıt megbízzák. Báder György: Tóth Lajost és dr. Géczi Istvánt ismeri. El kell mondani, hogy csapatot szervezni komoly feladat. Ezek az emberek tudnak csapatot szervezni, tudják az általuk vezetett intézményt mőködtetni. Javasolja, hogy a mostani vezetık kapjanak továbbra is bizalmat. Mihály Zoltán: Ábri Lászlónak már a bizottsági ülésen is gratulált az eddig elért eredményeihez. Dr. Géczi István sport múltjához, eddigi pályafutásához méltatlan, hogy a hivatal körülbástyázza, elszeparálja a valós megmérettetéstıl. További három pályázóról tud, akik azért nem jelentkeztek, mert nem megfelelıen jelent meg a pályázati kiírás. Baracskai Éva: A pályázati lehetıség mindhárom esetben a törvénynek megfelelıen lett kiírva. A pályázati kiírás a szakközlönyökben idıben jelent meg. Az Ifjúsági és Sport Központ sokirányú tevékenységet folytat, a tevékenységükért minden elismerés megilleti dr. Géczi Istvánt és a vele együtt dolgozó munkatársakat. Támogatja Ábri László ismételt megbízását is. Az idei évben is tapasztalható túljelentkezés oka a gyermekek sokirányú felkészítése, amit az intézmény nyújt. Nagyon jónak tartja a Csokonai Mővelıdési Központban folyó munkát. A hozzájuk tartozó intézményekben, mővelıdési házakban rendkívül széleskörő érdeklıdést kielégítı programokat szerveznek a kerület lakossága részére. Máté Gyula: Mindhárom jelölt megfelelı képzettséggel, elkötelezettséggel, szakmai úttal bizonyította azt, hogy jól döntöttek, amikor ıket bízták meg az intézmények vezetésével. Támogatja a jelöltek ismételt kinevezését. Molnár István: Mind a három jelölt kinevezését támogatja. Az intézményekben tartalmas, jó munka folyik. A pályázat nyilvános volt, bárki jelentkezhetett volna. Nem egyszerő egy pályázatot megírni. Az Ifjúsági és Sport Központhoz több ifjúsági tábor tartozik, azok egy része közel 100 km-re van a központtól. Ezek a táborok jól mőködnek, a gyermekek bármikor mehetnek táborozni, sportolni. Mind a három pályázó megbízását támogatja.

21 21 Németh Angéla: Az Ifjúsági és Sport Központban a MOS Bizottság összalkalmazotti értekezleten vett részt. Mihály Zoltán képviselı úr szerint a levezetı ráerıltette a résztvevıkre a nyilvános szavazást. Ez nem így történt. A törvény lehetıséget ad a nyílt, vagy a titkos szavazásra. A többség a nyílt szavazás mellett döntött. Igazgató úr nem volt jelent a szavazásnál. A képviselıtestület december végén írta ki a pályázatot, ami a hivatalos értesítıkben megjelent. hozzászólásra. Hajdu László: Szót ad Mihály Zoltán képviselınek ügyrendi Mihály Zoltán: Az értekezlet jegyzıkönyvében az szerepel, hogy a megjelent 48 fıbıl 23 fı kért titkos szavazást. Ez a szám jelzés értékő. Vizér Klára: A határozati javaslatokban szerepel a három igazgató illetménye, annak összetétele. Jó lenne, ha a munkáltatói döntésen alapuló bér mindhárom esetben egyforma összeg lenne. Hajdu László: Megállapítja, hogy több észrevétel nincs, a vitát lezárja. Megadja a szót az elıterjesztınek. Dr. Pálinszki Antal: Örül, hogy mindhárom jelölttel kapcsolatban elsısorban dicsérı szavak hangzottak el. Kitőnı szakemberekrıl van szó. A törvény lehetıvé teszi a nyílt, vagy titkos szavazást, az adott közösség dönthet errıl. A törvénynek megfelelıen történt tehát a nyílt szavazás. Ezzel együtt egyetért azzal, hogy a következı pályáztatásnál ajánlják az intézményeknek, titkos szavazással döntsenek a vezetı megbízásáról. Természetesen ennek ellenére dönthet a közösség a nyílt szavazás mellett is. A pályázat meghirdetése a törvényeknek megfelelıen történt. A hivatal egyik jelöltet sem bástyázza körül, erre nincs módja, a vezetınek nincs erre szüksége. Az illetmény megállapítása tudomása szerint a jogszabályoknak megfelelıen történt. Kéri az elıterjesztett javaslatok támogatását. Hajdu László: Ismerteti a határozati javaslatokat, szavazást kér.

22 22 370/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzatának Képviselı-testülete úgy dönt, hogy megbízza Ábri Lászlót a Dózsa György Gimnázium és Táncmővészeti Szakközépiskola magasabb vezetıi munkakör ellátásával augusztus 1-jétıl augusztus 15.-éig. Illetményét a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, valamint a Budapest Fıváros XV. Kerületi Önkormányzat intézményeinél munkaviszonyban álló közalkalmazottak juttatási szabályzat 1. sz. melléklete szerint állapítja meg. (I/9 besorolás szerint: vezetıi pótlék: minıségi keresetkiegészítés: munkáltatói döntésen alapuló: = ) Határidı : augusztus 1. (Hivatkozás: évi XXXIII. tv. 23. (1), (2) és 83/A (1) (Szavazati arány: 28 igen szavazat, egyhangú) 371/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzatának Képviselı-testülete úgy dönt, hogy megbízza Tóth Lajost a Csokonai Mővelıdési Központ magasabb vezetıi munkakör ellátásával szeptember 1-jétıl augusztus 31.-éig. Illetményét a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, valamint a Budapest Fıváros XV. Kerületi Önkormányzat intézményeinél munkaviszonyban álló közalkalmazottak juttatási szabályzat 1. sz. melléklete szerint állapítja meg. (H/13 besorolás szerint: munkáltatói illetményrész: vezetıi pótlék: munkáltatói döntésen alapuló: = ) Határidı : szeptember 1. (Hivatkozás: évi XXXIII. tv. 23. (1), (2) és 83/A (1) (Szavazati arány: 28 igen szavazat, egyhangú)

23 23 372/2007. (VI.20.) sz. h a t á r o z a t A Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzatának Képviselı-testülete úgy dönt, hogy megbízza Dr. Géczi Istvánt az Ifjúsági és Sportközpont magasabb vezetıi munkakör ellátásával október 1-jétıl szeptember 30.-áig. Illetményét a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, valamint a Budapest Fıváros XV. Kerületi Önkormányzat intézményeinél munkaviszonyban álló közalkalmazottak juttatási szabályzat 1. sz. melléklete szerint állapítja meg. (I/14 besorolás szerint: munkáltatói illetményrész: további szakképzettség: vezetıi pótlék: munkáltatói döntésen alapuló: = ) Határidı : augusztus 1. (Hivatkozás: évi XXXIII. tv. 23. (1), (2) és 83/A (1) (Szavazati arány: 21 igen szavazat, 0 ellenszavazat, 5 tartózkodás) Hajdu László: Gratulál a kinevezett igazgatóknak. Olyan intézményekben végezhetik továbbra is a munkájukat, ahol a mőködés pénzügyi feltételeit az önkormányzat biztosítja. Olyan intézményeket vezetnek, amilyennel kevesen büszkélkedhetnek Budapesten. 4. Elıterjesztés a 2007/2008. nevelési-oktatási év önkormányzati feladatairól (Ikt.sz: /2007. sz. anyag) Elıadó: dr. Pálinszki Antal alpolgármester kiegészítését. Hajdu László: Kéri alpolgármester urat, tegye meg szóbeli Dr. Pálinszki Antal: Az elıterjesztésben foglaltak a következı tanév fı kereteit adják meg. Az áprilisban tárgyalt anyaghoz képest most már pontos számok alapján hozhat döntést a képviselı-testület. A korábbi elıterjesztésben rossz számok jelentek meg a jogosítvány megszerzésének támogatásával kapcsolatban. Ezt már az ülésen szóban korrigálták, a mai ülésen írásban is kiosztották, hogy mennyibe kerül az ECDL vizsga, a jogosítvány, illetve a nyelvvizsga megszerzésének támogatása. Kéri az elıterjesztés elfogadását.

24 24 Hajdu László: A bizottsági elnököknek ad szót. Németh Angéla: A Mővelıdési, Oktatási és Sport Bizottság megtárgyalta az elıterjesztést és a határozatokat elfogadásra javasolta a képviselıtestület részére. Máté Gyula: A Jogi, Ügyrendi, Közrendvédelmi és Európai Integrációs Bizottság megtárgyalta az elıterjesztést és egyhangúan támogatta a határozati javaslatokat. Móricz Eszter: A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság megtárgyalásra és elfogadásra javasolta az elıterjesztést és az abban foglalt határozati javaslatokat. Felhívja a figyelmet az elıterjesztéssel kapcsolatos kiegészítı határozati javaslatra. Hajdu László: Kérdések következnek. Dr. Balázs Zoltán: A Népességnyilvántartás adatai alapján 640 tanköteles gyermek van a kerületben, 521 iratkozott be, 97 gyermek nem jelentkezett a körzeti iskolában. Mi az oka ennek a közel 15 %-os különbségnek? Ez az eltérés mennyire felel meg a korábbi évek gyakorlatának? A létszámcsökkentési pályázatra vonatkozó határozat értelmezését kéri. Gyurkovics Miklós: A tanköteles és a beiratkozott gyermekek száma közötti különbség nem 97. Erre kér magyarázatot. Szeptemberben összesen hány pedagógussal lesz kevesebb a kerületben? válaszadásra. Hajdu László: A kérdéseket lezárja, megadja a szót Dr. Pálinszki Antal: Kimaradt az anyagból a Károly Róbert és a Kossuth Iskola részére a rendszergazdai álláshely engedélyezésére vonatkozó határozati javaslat. Erre vonatkozóan is kér szavazást. A döntések pénzügyi vonatkozásai a III. sz. költségvetés módosításában jelennek meg. A 4. sz. határozati javaslat megfogalmazásában valóban nyelvi problémák vannak. A javaslat szövege a törvénybıl lett szó szerint kimásolva. Amikor státuszt szüntetnek meg, pályázatot lehet benyújtani, az állások megszüntetésével járó költségek támogatására.

25 25 Ezt csak akkor lehet megtenni, ha ténylegesen olyanokról van szó, akiknek megszőnik az állása, és nem kapnak további állást a kerületen belül, vagy pedig a kerületben lévı de kerületi feladatot ellátó intézményben. Szól ez a kerületi iskolákról és a Meixner iskoláról a kerület esetében. Gyurkovics úr kérdése egy kicsit ezzel összefügg. Nem érti, hogy miért tette fel ezt a kérdést, mert arról már többször beszéltek. Hány pedagógussal lesz kevesebb a kerületben? Errıl az intézmények igazgatói döntenek, a képviselı-testület arról döntött, hány státusszal lesz kevesebb. Ez hogyan fog realizálódni, az illetı iskolaigazgató fogja megmondani. Gyurkovics Miklós ezt ugyanolyan jól tudhatja, mint ı, ezért valószínőleg csak a televízió jelenléte miatt kérdezte. A beiratkozási hiánynak több oka van. Az egyik az, hogy a 6. évét betöltött gyermeket nem kötelezı még iskolába vinni. A másik oka a szabad iskolaválasztás. Hajdu László: Kéri a napirenddel kapcsolatos hozzászólásokat. Vizér Klára: Ezeket az intézményeket az önkormányzat tartja fent, mőködteti. Abban igaza van alpolgármester úrnak, hogy az álláshelyek megszüntetése nem könnyő és nem hálás feladat, ami elsısorban az iskolaigazgatókat terheli. De erre miért kényszerülnek rá, túl a gyermeklétszám alakulásán? Az országos politikát nem ık csinálják, a törvényeket nem ık alkotják. Ebbıl kifolyólag, ha úgy alakul a helyzet az iskola körül, hogy az a bizonyos összeg, amibıl gazdálkodni lehet, annyi, amennyi, vagy az évek alatt kevesebb lesz, nyilvánvalóan nem tud mást tenni, minthogy a szomorú lépéseket meglépi. Kéri az alpolgármester urat, hogy egy kicsit kevésbé kioktató és ledorongoló hangon szóljon hozzá képviselı-társai hozzászólásához. Az elızı ciklusban a képviselı-testület elé került az önkormányzat önként vállalt feladatairól egy elıterjesztés, de a polgármester úr levette napirendrıl, és azóta sem terjesztette elı. A 6. pont e.) bekezdése miatt tartja az egész anyagot aggályosnak. Folytatni kell az ingyenes juttatások biztosítását. Itt lenne az ideje annak, hogy ezeket az ún. ingyenes juttatásokat áttekintsék. Polgármester úr mellett ül a parlamentben a székesfehérvári polgármester. A minap hallotta a rádióban, hogy a székesfehérvári testületi ülés most szavazott az ingyenes jogosítványokról, 30 e forint a maximum, amivel az önkormányzat hozzájárul gyerekenként a jogosítvány megszerzéséhez. Tehát, vannak olyan szocialista városok, ahol tudnak mértéket tartani. Miért nem lehet ezt a mértékletességet követni? Jó volna ezeket az apró dolgokat is felülvizsgálni, hogy valóban érdemes-e ezt tovább folytatni.

26 26 Gyurkovics Miklós: Megdicséri a kerület oktatási vezetésének rugalmasságát. Olvasta az anyagból, hogy az egyik középiskolába olyan sokan jelentkeztek, hogy méltányosságból két nyelvi elıkészítı osztályt indíthat a középiskola, 247 tanuló jelentkezett egy osztályba ebbıl 95-en megfeleltek. Elismerés érte. Alpolgármester úr szavait úgy értelmezi, hogy 49,5 pedagógus álláshely szőnik meg szeptemberben a kerületben. Alpolgármester úrnak is van fınöke, Hiller István, aki felemelte 2 órával a pedagógusok kötelezı óraszámát. Ezért kell a kerületben 50 pedagógust elbocsátani. Lehetıség van még ezen korrigálni, mert a téma vissza fog kerülni a parlament elé, és a polgármester úr mint országgyőlési képviselı módosíthat korábbi szavazatán. Goró Oszkár: Alpolgármester úr jól értette Gyurkovics Miklós képviselı úr hozzászólását. Ha 49 álláshely megszőnésérıl van szó, az intézmények nem tehetnek mást, minthogy elbocsátanak bizonyos tanári létszámot. A 49 megszőnı álláshely, kb. fele tanár elbocsátását jelenti. Természetesen az intézmények döntik el, kit bocsátanak el. Nem tehetnek mást. Molnár István: Megérti, hogy Goró Oszkár miért tiltakozik ennyire. Ha valaki valamihez nem ért, ne szóljon hozzá. A tömeges elbocsátás nem úgy történik, ahogy azt Goró képviselı úr feltételezi. Lehet egyáltalán olyat cselekedni a másik frakció szerint amivel egyetértenek? Miért kell azt mondani, hogyha támogatják a gyerekeket, akkor pazarlóan bánnak a pénzzel. Minden esetben rosszallják, amit a másik oldal tesz. Ezt nem kellene, mert kerületi gyerekekrıl van szó. Nálunk gazdagabb országok (Dánia, Ausztria stb.) is emelik az intézményekben az óraszámot. Nem ért egyet ezzel, de valami oka lehet annak, hogy erre szükség van. Goró Oszkár: Meg kell kérdezni azokat a tanárokat, akiket elbocsátanak szeptemberben, és akkor kiderül, hogy lehet-e jót tenni az érdekükben. Már most túlterheltek a tanárok, a megemelt óraszámok nem járnak megemelt fizetéssel. Dr. Balogh András: A Dugonics u. Rákos u. sarkán lévı autós iskolában megkérdezte, mennyibe kerül a jogosítvány megszerzése, azt mondták, ha részletekben fizeti az illetı, akkor közel 80 ezer forint, ha egy összegben, akkor 55 ezer forint. Ebben benne van minden.

27 27 László Tamás: Molnár István iskolaigazgatóként az elbocsátási rendszert nagyon sajátos módon vette védelmébe. Ez ugyanúgy néz ki, mint amikor a saját maga által kitüntetésre javasolt pedagógust sem szavazta meg. Csaba Elemér: Nem tudja olyan könnyen venni a kialakult helyzetet, mint Molnár István képviselı úr. Az országban jelenleg a legjobban a munkanélküliség fenyegeti az embereket. A 10 milliós lakosú Magyarországon egymillió felett van a munkanélküliek száma. Magyarországon szinte erénnyé vált munkavállalót elbocsátani. Az emberi tragédiákat termelik újjá. Sehol, és semmilyen formában nem hajlandó a munkanélküliséget elfogadni. Az óraszámemelés is elbocsátást eredményez. Mindenkit megkér, hogy a saját területén küzdjön az emberek elbocsátása, és a személyes tragédiák növekedése ellen. Báder György: Amikor egy téma tárgyalhatónak tőnik, akkor a fáradság jelének tudják be, hogy elkezdenek azzal foglalkozni, ki mihez ért. Megint elkezdtek politizálni, de ez a téma nem errıl szól. Valóban nagy probléma a pedagógus elbocsátás. Errıl tovább kellene beszélni, nem szabad róla elfeledkezni. Mihály Zoltán: Az elbocsátás és a megszorítás senkinek nem jó, de ha ez a mérték a mőködıképességet veszélyezteti, akkor különösen szomorú. Ha az alapító okiratoknál kiveszik a sportcélokat és feladatokat az Ifjúsági és Sportközpont esetében, az nem okoz gondot? Ha az egyéb szálláshely szolgáltatást is kiveszik, akkor ezzel mi lesz? László Tamás: Még egyszer megköszöni a pedagógusoknak azt a helytállást, ami valójában egy egészen rendkívüli, egyre nehezedı nyomást eredményez. Nehéz helyzetben kell a rájuk bízott gyermekeket nevelni és oktatni. A gyerekek is egyre nehezebb helyzetben vannak, egyre frusztráltabbak, egyre nehezebb háttér van mögöttük. A pedagógusok egészen megkülönböztetett, és különleges védelemben kell, hogy részesüljenek, ezért kért még egyszer szót. Az elızı alkalommal tárgyalták, hány gyermek várható az intézményekben. Már akkor jelezte, hogy nem lesz annyi gyermek. Ez be is következett, ezt mutatják a létszámadatok. A népesség-nyilvántartás adatai mennyire valóságosak? A népesség nyilvántartás 640 tanköteles gyermeket jelzett, ennek ellenére csak 521 gyerek iratkozott be az intézményekbe. A két számadat között óriási különbség van. Nem szabadna ezeket a pedagógusokat elbocsátani.

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2009. október 28-án 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2012. október 24-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2011. február 16-án 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat

Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat Budapest Fıváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z İ K Ö N Y V készült a képviselı-testület 2004. március 31-én 14.00 órakor kezdıdı nyilvános ülésérıl Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott soros ülésén a Városháza Dísztermében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

Igazoltan volt távol: dr. Pécsi Huszár Zoltán és dr. Futaki Zoltán képviselık.

Igazoltan volt távol: dr. Pécsi Huszár Zoltán és dr. Futaki Zoltán képviselık. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 202-2/2002. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2002. január 31-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: K.83-23/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Kislıd Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. december 8-án 17 órakor kezdıdı rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Mővelıdési Ház, Kislıd

Részletesebben

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme

Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u. 1-3. I. emeleti Díszterme Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2009. november 25-én 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: Polgármesteri Hivatal Bp. XV., Bocskai u.

Részletesebben

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV

NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV NYILVÁNOS ÉS RENDKÍVÜLI ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2008. március 13-án 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 9810-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-13/2000. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2000. október 19-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 201-2/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. február 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testülete 2011. július 7-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselı-testületének 2007. július 31-én tartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak: Izsó Gábor polgármester, Erdıs Norbert alpolgármester, Barkász Sándor, Mészáros

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén.

Jegyzıkönyv. Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság ülésén. Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2012. május 21-én a ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Jarecsni János László

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011.

JEGYZİKÖNYV I. NAPIREND ELİTT. Önkormányzat Kapolcs. Száma: 47-10/2011. Önkormányzat Kapolcs Száma: 47-10/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselıtestülete 2011. július 7-én (csütörtökön) 15.30 órai kezdettel megtartott képviselıtestületi ülésérıl.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. szeptember 13.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános ülésérıl. 2012. szeptember 13. Ügyszám: 9-132/2012. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2012. szeptember 13. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Nyirád-Szıc Községek Körjegyzısége Nyirád, Szabadság u. 3.

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-4/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. március 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-83/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária jegyzı. Mucsi György alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. május 26-án megtartott soros ülésén Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében a Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi

Részletesebben

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem

Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153 Bp., Bocskai u. 1-3.) Díszterem Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a képviselő-testület 2011. február 23-án 14.00 órakor kezdődő nyilvános üléséről Helye: XV. kerületi Polgármesteri Hivatal (1153

Részletesebben

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL

Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat 11/2010. (XI. 30.) Önkormányzati rendelete BODROGKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYAIRÓL (továbbiakban SZMSZ) Bodrogkeresztúr Község Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2011. június 27-i nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2011. június 27-i nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Jogi Bizottsága Ülés száma: PJB 107-15//2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-24/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. szeptember 25-én (csütörtökön) 9 órakor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatala Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság és a Humán Bizottság 2012. július 24-ei rendkívüli együttes ülésén. Jelen vannak: a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2014. május 28-i rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. készült a bizottság 2014. május 28-i rendkívüli nyilvános üléséről Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális, Családvédelmi és Tulajdonosi Bizottsága Ülés száma: 1/50-9/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl

J e g y z ı k ö n y v. Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 13-án megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl FEJÉR MEGYE CSÁKVÁR NAGYKÖZSÉG Rendeletek: 1/2011. (I.14.) J e g y z ı k ö n y v Határozatok: 8/2011. (I.13.) 9/2011. (I.13.) 10/2011. (I.13.) 11/2011. (I.13.) 12/2011. (I.13.) 13/2011. (I.13.) 14/2011.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirend elıtt:

JEGYZİKÖNYV. Napirend elıtt: JEGYZİKÖNYV Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatala Dísztermében a Gazdasági Idegenforgalmi és Városfejlesztési Bizottság 2009. szeptember 30-i ülésén. Jelen vannak: Gazdasági és Idegenforgalmi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-105/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 25-ei ülésérıl KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2 VI.1-105/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma:13-38/2007. J E G Y Z Õ K Ö N Y V

Részletesebben

Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 1 11/2012. Levél Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésérıl készült J e g y z ı k ö n y v Napirend elıtt: 1. Nyugati Kapu

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme

JEGYZİKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Alagsori terme JEGYZİKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselı-testület 2008. április 29. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester,

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Sorszám:./2013. Ikt.szám:.../2013. JEGYZİKÖNYV Sáregres Község Önkormányzatának 2013. február 15-én, 14 30 órai kezdettel megtartott nyílt képviselı-testületi ülésérıl. Napirendi pontok: 1.) A polgármester

Részletesebben

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének. 9/2007. (XI. 05.) rendelete. Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Csemı Község Önkormányzata Képviselıtestületének 9/2007. (XI. 05.) rendelete Csemı Község Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról A Magyar Köztársaság Országgyőlése a többpártrendszerő jogállam,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor,

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester. Erdélyi Zsolt, Fodor Béla, Lehoczki Zoltán, Szegedi Csaba, Tóth József, Tóth Sándor, J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 2007. június 28.-án 17 órai kezdettel megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. Jelen vannak: Lehota Vilmos polgármester Tasi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés)

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete. nyilvános ülésérıl. 2009. március 10. (1. ülés) Ügyszám: 26-6/2009. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzatának Képviselı-testülete nyilvános ülésérıl 2009. március 10. Nyirád 2009 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község Önkormányzatának

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 210-4/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2004. április 29-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. NYILVÁNOS ÜLÉS ANYAGA! JEGYZİKÖNYV Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. június 24-én 16 óra 20 perc kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: - Szabó Márton polgármester,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS LAKÁSÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-839 Telefon: (66) 452-252

Részletesebben

48/2011. (V. 17.) ÖIB hat. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének

48/2011. (V. 17.) ÖIB hat. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének Lajosmizse Város Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága I/1021/19/2011. Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága N y í l t ülésérıl készült jegyzıkönyv 2011. május 17. Az ülésen hozott határozatok száma

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 337-7/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2015. június 25-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. szeptember 26-án megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-14/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. augusztus 7-én 14.00 órakor megtartott ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-115/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 20-án - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott n y i l v á n o s ülésérıl. A képviselı-testületi ülésének

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 21-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 21-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/103-2/2013. JEGYZİKÖNYV Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 21-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130

Részletesebben

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl

Szám: 2-14 /2011. J e g y z ı k ö n y v. Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Szám: 2-14 /2011. Készült: J e g y z ı k ö n y v Fejér Megye Közgyőlése 2011. november 18-ai nyílt ülésérıl Jelen vannak: továbbá: Adravecz Tamás, Árgyelán János, Balogh Gergely, Balogh Zoltán, Csombók

Részletesebben

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/9-10/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. december 10.-én megtartott Oktatási- Közmővelıdési- Sport és Ügyrendi Bizottság rendkívüli nyílt

Részletesebben

összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal díszterme I. N y i l v á n o s ü l é s

összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal díszterme I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-10/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. október 16-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.

J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19. J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2010. JANUÁR 18. RENDELETEK SZÁMA: 1/2010. (I. 19.), 2/2010. (I. 19.) HATÁROZATOK SZÁMA: 1,

Részletesebben

1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. 2. Tájékoztató a polgármester átruházott hatáskörben hozott intézkedéseirıl.

1. Beszámoló a lejárt határozatokról és a két ülés közötti munkáról. 2. Tájékoztató a polgármester átruházott hatáskörben hozott intézkedéseirıl. Sárhida község Önkormányzati Képviselı-testülete 8944 Sárhida, Béke u. 26. Sárhida, 2012. május 21-i nyílt testületi ülés jegyzőkönyv. JEGYZİKÖNYV Készült: Sárhida község Önkormányzati Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011. február 21-i nyilvános üléséről. XV. kerületi Polgármesteri Hivatal, Kossuth terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a bizottság 2011. február 21-i nyilvános üléséről. XV. kerületi Polgármesteri Hivatal, Kossuth terem Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének Településfejlesztési, Városüzemeltetési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottsága TVÉKB ülés sz.: 113-4/2011.

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. január 28-án 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szeghalom Város Polgármesteri Hivatala Szeghalom, Szabadság tér 4-8., T.: 371-611. 1515-16/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szeghalom Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. október 22-én Kalotaszentkirályon

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a

JEGYZİKÖNYV. Király Árpád polgármester szavazásra teszi fel Tóth Csaba alpolgármester személyében a Csepreg Város Önkormányzat 25/2010. JEGYZİKÖNYV Készült Csepreg Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november 10-én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácskozó terme

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1 J e g y z ı k ö n y v amely készült 2011. január 19-én, 17 óra 15 perc kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testülete Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2013. február 13-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jegyzıkönyv Készült 2008. szeptember 24-én megtartott munkaterv szerinti ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Ifj. Paulusz József Cseh János Marton

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-2/2006. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2006. február 13-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.144/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2010. február 4-én (csütörtökön) 9 óra 20 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/27. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a Képviselı-testület

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E

Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Tolmács Község Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2012. J E G Y Zİ K Ö N Y V E Készült: 2012. december 17-én 9 00 órai kezdettel megtartott képviselı-testületi ülésrıl Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz.

Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. Békéscsabai Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-8/2007. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2007. május 31-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl 01/38-33/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. december 19-én tartott r e n d k í v ü l i n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal tanácsterem 8130 Enying, Kossuth u. 26. Pıdör Gyula polgármester,

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2011. május 26-án megtartott munkaterv szerinti rendes ülésérıl Jelen vannak:novák Lajos polgármester Szilágyi Gábor Pálmai József Dr.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2011. április 26-án tartott nyilvános ülésérıl. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Kutyej

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2009. augusztus 27-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b.

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2009. augusztus 27-én megtartott rendkívüli ülésének. a./ Tárgysorozata. b. EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2009. augusztus 27-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzıkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Edelény Város Integrált

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZİKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZİKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. május 31-én 14.30 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester Gulyás

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott ülésérıl Jelen vannak: Ládi Balázs polgármester, dr.. Gulyás Mihály alpolgármester, Vona Tamás

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere. Fejezet Képviseleti jogosultság, aláírási jog, utalványozási jogkör,

TARTALOMJEGYZÉK. V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere. Fejezet Képviseleti jogosultság, aláírási jog, utalványozási jogkör, TARTALOMJEGYZÉK I. Fejezet Általános rendelkezések II. III IV. Fejezet Tagsági jogviszony Fejezet A Club szervezeti felépítése Fejezet Felelısségi Rendszer V. Fejezet Club operatív irányításának eszközrendszere

Részletesebben

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 42/ÖK/2009.(II.25.) Határozat úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: NAPIREND 1. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2009. évi költségvetése (II. forduló) a) 2009. évi ingatlanhasznosítási

Részletesebben

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl.

Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. Szám: 193-14/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 24-én megtartott ülésérıl. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzat

Részletesebben

113/2007. (VII.19.) KTH.

113/2007. (VII.19.) KTH. J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. augusztus 29. napján megtartott rendkívüli ülésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 260-7/2003. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2003. július 10-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12.

Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12. y0lajosmizse Város Önkormányzata Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága I/440/5/2013. Az Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága ülésérıl készült jegyzıkönyv 2013. február 12. Az ülésen hozott határozatok

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.sz. I. 220-3/2005. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2005. február 24-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala hivatalos

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: IV.22-19/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2008. július 3-án (csütörtökön) 8 óra 30 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott ülésérıl.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 Ügyiratszám:10-10 /1001/2011 ELİTERJESZTÉS a Népjóléti és Sport Bizottság

Részletesebben

77/2012. (X. 24.) ÖIB hat. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselıtestületének

77/2012. (X. 24.) ÖIB hat. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselıtestületének Lajosmizse Város Önkormányzata Pénzügyi, Területfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága Lajosmizse Város Önkormányzata Önkormányzat Intézményeinek Bizottsága I/1209/34/2012. A Pénzügyi, Területfejlesztési

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. december 13-án 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl- Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa. 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-4/2011. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2011. április 27-én (szerdán) 09 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

I-1/9-4/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/9-4/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/9-4/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. május 30.-án megtartott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének Oktatási- Közmővelıdési-

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Szám: 11-11/2009 Melléklet: 1. Jelenléti ív 2. Költségvetési táblázat (2008) 3. Költségvetési táblázat (2009) 4. Munkaterv

Szám: 11-11/2009 Melléklet: 1. Jelenléti ív 2. Költségvetési táblázat (2008) 3. Költségvetési táblázat (2009) 4. Munkaterv Szám: 11-11/2009 Melléklet: 1. Jelenléti ív 2. Költségvetési táblázat (2008) 3. Költségvetési táblázat (2009) 4. Munkaterv Az ülés helye: Gyır, Megyeháza Gobelin terem Jelen voltak: a csatolt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 VI.1-113/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-113/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült Gomba Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2008. szeptember 11-én 15 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl. Jelen voltak: jelenléti ív alapján Üdvözölte az ülésen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Bükkszék Települési Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 25-én, 15,00 órakor tartott nyílt ülésén. Rendelet száma 8/2010. (V.26.) Határozat száma 91/2010. (V.25.)

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl

Enying Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl 01/251-1/2014. JEGYZİKÖNYV 2013. december 18-án tartott r e n d e s n y í l t ülésérıl Helye: Jelen vannak: Vas Gereben Mővelıdési Ház és Könyvtár színházterme 8130 Enying, Bocskai u. 1., Nyikos István

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. szeptember 16-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 28/1/2008. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2008. december 9-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 148 165. Rendeletek száma: 25-28. 3 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s

Az ülés helye: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal díszterme. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. május 27-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésén jelenlévıkrıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 30-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Bencze István polgármester, Varsányi Antal alpolgármester, Szomor

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. (Szekeres Józsefné alpolgármester az I. napirend tárgyalása elıtt érkezett meg az ülésre.)

JEGYZİKÖNYV. (Szekeres Józsefné alpolgármester az I. napirend tárgyalása elıtt érkezett meg az ülésre.) 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. május 2-án megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Mezıberény, Városháza 16-os sz. terem. Jelen vannak: Siklósi István polgármester,

Részletesebben

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI KÉPVISELİ-TESTÜLET 1993. ÉV NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI A Képviselı-testület 9 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag a 1/1993.(I.28.) sz. önk. határozat 1./ Pilis Nagyközség Önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült 2006. március 9-én, 15 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, Pilis Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának és Településfejlesztési, Építési, Mezıgazdasági és

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. február 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. február 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl. 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Mezıberény Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. február 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl. Az ülés helye: Mezıberény, Városháza 15-ös sz. terem. Jelen vannak: Siklósi

Részletesebben